• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 60
تعداد نظرات : 71
زمان آخرین مطلب : 4716روز قبل
دعا و زیارت

به نام خدا

سلام

 

نماز شب

 

عبدالله بن عباس، راجع به نماز شب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله چنین اظهار می دارد:

... شب که به نیمه می رسید - یا کمی قبل و بعد از آن - رسول اکرم صلی الله علیه و آله، بیدار می شد. آثار خواب را از چهره مبارک می زدود. ده آیه آخر سوره آل عمران را قرائت می فرمود. سپس نزد مشک آب آویخته می رفت. از آن وضو می ساخت. وضوی نیکویی می گرفت. آنگاه به نماز می ایستاد. شش عدد نماز دورکعتی به جای می آورد. بعد از آن، نماز وتر می گزارد و به دنبال نماز وتر به رختخواب می رفت تا اینکه اذان گو، حاضر می گردید. در این هنگام از جا برمی خاست. دو رکعت نماز سبک بجای می آورد. و پس از آن بیرون می آمد و نماز صبح را می گزارد. [1] .

وسایل الشیعه ج 3

جمعه 22/5/1389 - 15:46
رمضان

به نام خدا

سلام

 

فضیلت روزه دار

 

2250. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: خدای تعالی میفرماید: روزه برای من است و من پاداش آن را میدهم (یا من پاداش آن هستم). برای روزه دار دو شادی است؛ آن گاه که افطار کند، خوشحال میشود و آن گاه که با خدای تعالی دیدار کند و خدا پاداشش دهد نیز خوشحال میگردد.

2251. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: سکوت روزهدار تسبیح، خوابش عبادت، دعایش مستجاب و عملش دو برابر است.

2252. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: دعای روزهدار، رد نمیشود.

2253. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: خواب روزهدار، عبادت؛ سکوتش، تسبیح؛ عملش، دو چندان؛ دعایش، مستجاب؛ و گناهش، آمرزیده است.

نهج الفصاحه

جمعه 22/5/1389 - 15:45
رمضان

به نام خدا

سلام

 

آداب روزه داری

 

2243. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: پنج کار (گناه) روزه و وضو را باطل میکند: دروغ، غیبت، سخنچینی، نگاه شهوت آلود و قسم دروغ.

2244. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: روزهدار، از صبح تا شب در عبادت است مادامی که غیبت نکند. وقتی که غیبت کرد، روزهاش پاره میشود.

2245. پیامبر خدا صلی الله علیه وآله: روزه سپری در برابر آتش جهنم است؛ هر که روزهدار باشد، آن روز نادانی نمیکند و اگر کسی او را به بند کشد و بر او نادانی کند، نباید به او ناسزا و بدگویی کند بلکه باید بگوید: من روزه دارم.

نهج الفصاحه

 

جمعه 22/5/1389 - 15:43
رمضان

به نام خدا

سلام

 

فواید سحر خیزی

 

- میفرمود: «شب زندهداری را و هر چند به قدر دوشیدن گوسفند یا شتری باشد انجام دهید» (اسد / 159).

- برای امت خود چنین دعا میکرد: «اللهم بارک لامتی فی بکورها» یعنی: «خداوندا! برای امت من در سحرگاهانشان برکت ده» (مجمع 61 / 4).

- بر سحر خیزان صلوات میفرستاد. (اسد 372 / 2).

توضیح:

سحرخیزی نه تنها برای احراز ثواب است، بلکه هم لذت بخش است هم نشاطآور است هم انسان را بر کارهای روز مسلط میسازد.

کتاب خاتم النبیین

 

جمعه 22/5/1389 - 15:42
قرآن

استفتائات قرآنى از امام خمینى (قدس سره)

1- سوال: در روزهاى جمعه و در صف جماعت دیده مىشود كه بعضى از برادرها روزنامه مىآورند و روى آن مىنشینند و نماز مىخوانند و مسلما در روزنامه آیات قرآن یا اسم خدا یا كلمه ((الله)) یا اسم ائمه (ع) مىباشد، آیا نماز صحیح است یا خیر؟

امام خمینى: تا یقین به هتك و بى احترامى نداشته باشند نمازشان اشكال ندارد و بر دیگران لازم نیست به آنها بگویند.

------------------------------

استفتائات امام خمینى (ره)، ج 1، ص 271، مساله 454.

 

2 - سوال: آیا انداختن آیات قرآن و اسماء خداوند تبارك و تعالى، بعد از تغییر شكل مثل پاره كردن و یا قطعه قطعه كردن آن به صورتى كه موقع خواندن معناى آن مشخص نباشد جایز است یا خیر؟

امام خمینى: اگر بعد از تغییر شكل، آیات قرآن بر آن صدق نكند، اشكال ندارد.

------------------------------

استفتائات امام خمینى (ره)، ج 1، مساله 305.

 

3 - سوال: آیا انداختن اسماء جلاله خداوند در زباله دان، بدون قصد اهانت جایز است یا نه، در صورتى كه انداخته باشند حكمش چیست؟

امام خمینى: انداختن آن جایز نیست و باید آنرا از محل هتك و اهانت خارج كنند.

------------------------------

استفتائات امام خمینى (ره)، ج 1، مساله 306.

 

4 - سوال: انداختن روزنامه و مجلات در میان زباله با علم به اینكه در میان آن، اسماء جلاله و آیات قرآن نوشته شده است، چه حكمى دارد؟

امام خمینى: حكم همان است كه در مساله قبلى گفته شد.

------------------------------

استفتائات امام خمینى (ره)، ج 1، مساله 307.

 

5 - سوال: از آنجایى كه در حال حاضر بیشتر روزنامهها و مجلات كشور، مشتمل بر آیات قرآن است و معمولا افراد پس از مطالعه، آنها را به جاهاى هتك آمیزى مىاندازند لذا تقاضا مىكنیم دستور فرمایید كه این نشریات از چاپ آیات قرآن و كلماتى كه احترام آنها لازم است خوددارى كنند و اگر بهتر است در هنگام ضرورت سعى كنند آیات قرآن را نقل به معنا كنند و نه اینكه عینا چاپ نمایند؟

امام خمینى: چاپ و نشر ممنوع نیست، ولى از انداختن در جاهایى كه موجب هتك مىشود، باید خوددارى كنند.

------------------------------

استفتائات امام خمینى (ره)، ج 1، مساله 308.

 

6 - سوال: در روزنامهها آیات زیادى از قرآن مجید و اسماء الله و اسماء انبیاء (ص) به چشم مىخورد كه بسیارى از مردم بطور اجتناب ناپذیر سر و كار با آن دارند و اجناسى در آن مىپیچند و زیر دست و پا در محلهاى نجس و كثیف كه توهین است مىاندازند و با عدم طهارت آنها را دست مىزنند، آیا وظیفه هست به متصدیان تذكر بدهیم كه فكرى براى این بكنند؟

امام خمینى: چنین تكلیفى نیست ولى اگر در موردى توهین و بى احترامى مىشود باید رفع توهین شود.

------------------------------

استفتائات امام خمینى (ره)، ج 1، مساله 309.

چهارشنبه 20/5/1389 - 14:12
دعا و زیارت

به نام خدا

سلام

چه قرار عاشقی قشنگیه این هفته

آخه قراره عهد ببندیم با اقا"آشنایی با دعای عهد "

"این قسمتش خیلی زیباست "

الهم ارنی الطلعه الرشیده"

خدایا به من نشان بده روی ماه صاحب الزمان عج

تا حالا فکر کردید آیا چشمهای ما لایق دیدار هست؟؟؟

چشممون رو به یک آینه تشبیه کنیم

وقتی یک آینه پاک وتمیز وبدون آلودگی باشه تصویر رو به خوبی منعکس میکنه

اما اگر این اینه شکسته یا کثیف وخط خطی باشه نمیتونه تصویر رو به خوبی نشان بده

 

بنظرتون اینه ما خط خطیه؟کثیفه؟شکسته است؟

 

شاید آقا بارها آمده باشه روبروی این آینه ایستاده باشه ولی بخاطر تمیز نبودن اینه چیزی نشون داده نشده !!!!

بقول شاعر چشمها رو باید شست

اگر میخوایم چشمامون پاک وزلال باشه باید از خیلی نگاه ها دوری کرد

نباید بزاریم چشمهامون خط خطی بشه

پس قرار ببندیم به عشق دیدار اقا هم که شده به هر چیزی نگاه نکینم تا چشامون مثل اینه پاک وزلال باشه

واگر خدا قسمت کرد اقا امد روبروی این آینه ایستاد بخوبی تصویرش رویت بشه

به امید رسیدن به چنین چشمهای پاکی که لایق دیدار بشه

 

خدایا چشمانمان را لایق دیدار روی مهدی فاطمه عج بگردان .آمین یا رب العالمین

 

 

 

 

جمعه 15/5/1389 - 9:2
دعا و زیارت
 

 

به نام خدا

سلام

 

روایت شده که آن روز وقتی پیغمبر(ص) از کوه بالا رفت و در داخل غار حرا آرمید، جبرئیل به نزد ایشان آمد و صدایش زد. پیغمبر از جایش برخاست، ابتدا جبرئیل را دید که پای کوه حرا سرش به آسمان میخورد. پیغمبر(ص) مدتی از پایین تا بالای قامت وی نگاه کرد.

جبرئیل فرمود: من پیک وحی هستم و حقیقت من اینچنین است، ولی از این به بعد به من نگاه کن، کوچک میشوم و به شکل یک انسان در خواهم آمد و در ادامه، جبرئیل فرمود که خدا تو را پیغمبر و رهبر خلق کرد،السلام علیک یا رسول الله، السلام علیک یا نبیالله و به دنبال آن شش آیه از سوره علق را بر پیامبر نازل کرد.

هنگامی که پیامبر به منزل برگشت، حضرت خدیجه اظهار داشت: صورت شما همیشه نورانی بود، اما امروز نور دیگری در شما میبینم. همیشه معطر بودید، اما امروز یک بوی عطر خاصی دارید. پیغمبر فرمود که وقتی بالای کوه حرا بودم جبرئیل آمد و گفت تو پیغمبر خدایی. خدیجه گفت: آقا، شما اگر پیغمبر خدا نباشید چه کسی باشد؟ سالها بود من انتظار چنین روزی را میکشیدم. دو یا سه روز بعد مجدداً جبرئیل به نزد رسول خدا آمد و سوره المدثر و المزمل را قرائت کرد. پیغمبر برخاست، جبرئیل دستش را گرفت و به بالای کوه ابوقیس برد و به صخرهای اشاره کرد و آبی جوشید و

جبرئیل فرمود: اولین حکم دین تو این است که وضو بگیری و نماز بخوانی، و جبرئیل دو رکعت نماز خواند و سپس فرمود: برو به منزل خود و اولین حکم دین خدا را اجرا کن.

پیغمبر(ص) به خانه بازگشت و نحوه وضو گرفتن را به حضرت علی(ع) و خدیجه و زید بن حارثه آموخت و همگی وضو گرفتند و در پشت سر آن حضرت ایستادند و نماز برپا کردند. جالبترین موضوع این که اولین نماز در دین اسلام به جماعت برگزار شد.

 

مقاله "اولین نماز بعد از بعثت پیامبر ص به جماعت برگزار شد"

جواد احسانی مقدم

شنبه 19/4/1389 - 19:46
دعا و زیارت

 

 

عبد الله بن سلام از یهودیان عصر پیامبر (ص) بود، عواملی ازجمله جاذبههای اخلاق پیامبر (ص) موجب شد که اسلام را پذیرفت ورسما در صف مسلمانان قرار گرفت، او دوستی از یهودیان به نام«زید بن شعبه» داشت، عبدالله پس از پذیرش اسلام همواره زیدرا به اسلام دعوت میکرد، و عظمت محتوای اسلام را برای او شرحمیداد بلکه به اسلام گرویده شود، ولی زید هم چنان بر یهودیبودن خود پافشاری میکرد و مسلمان نمیشد.

عبدالله میگوید: روزیبه مسجدالنبی رفتم ناگاه دیدم، زید در صف نماز مسلمانان نشستهو مسلمان شده است، بسیار خرسند شدم، نزدش رفتم و پرسیدم «علتمسلمان شدنت چه بوده است؟» زید گفت: تنها در خانهام نشستهبودم و کتاب آسمانی تورات را میخواندم، وقتی که به آیاتی کهدر مورد اوصاف محمد (ص) بود رسیدم، با ژرفاندیشی آن را خواندمو ویژگی های محمد (ص) را که در تورات آمده بود به خاطر سپردم،با خود گفتم بهتر آن است که نزد محمد (ص) روم و او رابیازمایم، و بنگرم که آیا او دارای آن ویژگیها که یکی از آنها«حلم و خویشتنداری» بود هستیا نه؟ چند روز به محضرش رفتم،و همه حرکات و رفتار و گفتارش را تحت نظارت دقیق خود قراردادم، همه آن ویژگیها را در وجود او یافتم، با خود گفتم تنهایک ویژگی مانده است، باید در این مورد نیز به کند و کاو خودادامه دهم، آن ویژگی حلم و خویشتنداری او بود، چرا که درتورات خوانده بودم: «حلم محمد (ص) بر خشم او غالب است، جاهلانهرچه به او جفا کنند، از او جز حلم و خویشتنداری نبینند.»

روزی برای یافتن این نشانه از وجود آن حضرت، روانه مسجد شدم،دیدم عرب بادیهنشینی سوار بر شتر به آنجا آمد، وقتی کهمحمد (ص) را دید، پیاده شد و گفت: «من از میان فلان قبیله بهاینجا آمدهام، خشکسالی و قحطی باعثشده که همه گرفتار فقر وناداری شدهایم، مردم آن قبیله مسلمان هستند، و آهی در بساطندارند، وضع ناهنجار خود را به شما عرضه میکنند، و امید آن رادارند که به آنها احسان کنی.»

محمد (ص) به حضرت علی (ع)فرمود:آیا از فلان وجوه چیزی نزد تومانده است؟ حضرت علی (ع) گفت: نه،پیامبر (ص) حیران و غمگین شد، همان دم من به محضرش رفتم عرضکردم ای رسول خدا! اگر بخواهی با تو خرید و فروش سلف کنم،اکنون فلان مبلغ به تو میدهم تا هنگام فصل محصول، فلان مقدارخرما به من بدهی، آن حضرت پیشنهاد مرا پذیرفت، و معامله راانجام داد، پول را از من گرفت و به آن عرب بادیهنشین داد.

منهم چنان در انتظار بودم تا این که هفت روز به فصل چیدن خرمامانده بود، در این ایام روزی به صحرا رفتم، در آنجا محمد (ص)را دیدم که در مراسم تشییع جنازه شخصی حرکت میکرد، سپس درسایه درختی نشست و هر کدام از یارانش در گوشهای نشستند، منگستاخانه نزد آن حضرت رفتم، و گریبانش را گرفتم و گفتم:«ای پسر ابو طالب! من شما را خوب میشناسم که مال مردم رامیگیرید و در بازگرداندن آن کوتاهی و سستی میکنید، آیا میدانیکه چند روزی به آخر مدت مهلت بیشتر نمانده است؟»

من با کمالبیپروایی این گونه جاهلانه با آن حضرت رفتار کردم (با این کهچند روزی به آخر مدت مهلتباقیمانده بود) ناگاه از پشتسر آنحضرت، صدای خشنی شنیدم، عمر بن خطاب را دیدم که شمشیرش را ازنیام برکشیده، به من رو کرد و گفت: «ای سگ! دور باش.» عمرخواست باشمشیر به من حمله کند، محمد (ص) از او جلوگیری کرد وفرمود:«نیازی به این گونه پرخاشگری نیست، باید او (زید) را به حلمو حوصله سفارش کرد، آن گاه به عمر فرمود:«برو از فلان خرمافلان مقدار به زید بده.»

عمر مرا همراه خود برد و حق مرا داد،به علاوه بیست پیمانه دیگر اضافه بر حقم به من خرما داد. گفتم: این زیادی چیست؟ گفت:چه کنم حلم محمد (ص) موجب آن شده است، چون تو از نهیب وفریاد خشن من آزرده شدی،محمد (ص) به من دستور داد این زیادیرا به تو دهم، تا از تو دلجویی شود، و خوشنودی تو به دست آید.

هنگامی که آن اخلاق نیک و حلم عظیم محمد (ص) را دیدم مجذوب اسلامو اخلاق زیبای محمد (ص) شدم، و گواهی به یکتایی خدا، و رسالت محمد (ص) دادم و در صف مسلمانان درآمدم.

اینها چند نمونه از سلوک اخلاقی پیامبر اسلام (ص) بود، که هرکدام چون آیینه ای شفاف ما را به تماشای جمال زیبای اخلاق نیکآن حضرت دعوت میکند، و یکی از راز و رمزهای مهم پیشرفت اسلامدر صدر اسلام را که بسیار چشمگیر بود، به ما نشان میدهد. در فرازی از گفتار حضرت علی (ع) در شان اخلاق پیامبر (ص) چنینآمده:«رفتار پیامبر (ص) با همنشینانش چنین بود که دائما خوشرو،خندان، نرم و ملایم بود، هرگز خشن، سنگدل، پرخاشگر، بدزبان،عیبجو و مدیحهگر نبود، هیچ کس از او مایوس نمیشد، و هر کس بهدر خانه او میآمد، نومید باز نمیگشت، سه چیز را از خود دورکرده بود; مجادله در سخن، پرگویی، و دخالت در کاری که به اومربوط نبود، او کسی را مذمت نمیکرد، و از لغزشهای پنهانی مردمجستجو نمینمود، جز در مواردی که ثواب الهی دارد سخن نمیگفت،در موقع سخن گفتن به قدری گفتارش نفوذ داشت که همه سکوت نمودهو سراپا گوش میشدند....»

فرا رسیدن ماتم جانسوز رحلت کاملترین انسان، حضرت ختمی مرتبتو شهادت سبط اکبرش حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام را در اینروز و هم چنین شهادت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام را درآخر این ماه به فرزند دلبندش حضرت ولی الله الاعظم ارواحنافداه، مقام معظم رهبری و به جهان بشریت، و مسلمانان دنیا وشیعیان و به ویژه امت پاسدار اسلام و پیروان اهل بیت عصمت وطهارت تسلیت عرض میکنیم به این امید که ان شاء الله پیروی ازثقلین را سرلوحه اعمال خود قرار دهیم تا پیامبر و خدای پیامبراز ما خشنود و به شفاعت آن ذوات پاک در روز «وا نفسا» نایلآییم.

نقش اخلاق در سیره عملی پیامبر

محمد محمدی اشتهاردی

چهارشنبه 2/4/1389 - 15:20
دعا و زیارت
به نام خدا

سلام

 

101. یا اَیها الَّذینَ آمَنُوا لاتَسْئَلُوا عَنْ اَشیاءَ اِنْ تُبْدَلَكُمْ تَسُؤْكُمْ وَ اِنْ تَسْئَلُوا عَنْها حینَ یُنَزَّلُ الْقُرْآنُ تُبْدَلَكُمْ عَفَا الله عَنْها وَ الله غَفُورٌ حَلیمٌ.

102 . قَدْ سَاَلَها قَوْمٌ مِنْ قَبْلِكُمْ ثُمَّ اَصْبَحُوا بِها كافِرینَ.سوره مائده

 

ترجمه

101 - هان ای كسانی كه ایمان آورده اید! از چیزهایی كه اگر [حقیقت آنها ]برایتان آشكار گردد، شما را [اندوهگین و ]ناراحت میسازد، [از پیامبرتان ]مپرسید. و اگر هنگامی كه [آیات ] قرآن فرود میآید [به اصرار] از آن چیزها [و حقیقت آنها ]بپرسید، برایتان روشن خواهد شد. خدا [پرسشهای بیهوده را نادیده گرفت و] از آنها گذشت؛ و خدا آمرزنده و بردبار است.

102 - پیش از شما [نیز] گروهی از این [گونه ]پرسشها[ی بی پایه و بی اساس ]نمودند، آنگاه بر اثر [نپذیرفتن پاسخ ]آنها [به كفر گراییدند] و كافر شدند.

پیام خداوند به مومنان

 

بندگان خوبم!همیشه مراقب اعمالتان باشید حتی در پرسش کردن هم مراقب باشید ،از سوالات بیجا پرهیز کنید گاهی وقتها همین سوالات نابجا باعث بدبختی شما میشه ،سوالات بیجا مثل اینکه بخواهید در زندگی هم تجسس کنید

بدونید فلانی خوبه یا بده ...گیرم فهمیدید بده وهمین فهمیدنها میتونه کینه ها وکدورت ها ایجاد کنه

بخصوص همسران گرامی نسبت به هم سوالات بیجا نکنید ممکنه همین سوالات بیجا باعث ازرده خاطر شدن ها بشه

وهمچنین مردم حق ندارند اطلاعات سری که رهبر جامعه از فاش کردن ان امتنا میکنه بپرسند

ممکنه فاش شدن ها باعث بهم پاشی جامعه بشه

اگرپاره ای از چیزها فاش بشه ومردم ظرفیت نداشته باشند میتونه باعث کفر شما بشه

پس از مطرح کردن سوالات بیجا پرهیز کنید .

سه شنبه 1/4/1389 - 11:23
بیماری ها

 

 

روانشناسی غذا

 

از گذشتههای دور تا کنون باور نمیکردند که غذا مسائل روانی هم داشته باشد،

فکر میکردند غذا از نظر«ویتامینها» و«پروتئین» مهمّ است،

تا آنکه با گسترش مرزهای دانش بشری، هم اکنون از نظر تجربی اثبات کردهاند که غذا دو چیز به انسان منتقل میکند:

 

اوّل - انواع ویتامین ها

دوّم - صفات روانی و روحیّات

 

بنابر این، گوشت و شیر حیوانات همانگونه که ویتامینها را به انسان منتقل میکنند، صفات و روحیّات آنان نیز منتقل میشود، که امامان بزرگوارِ ما علیهم السلام فرمودند:

گوشت و شیر الاغ نخورید.

و خوردن گوشت درندگان حرام است.

و رهنمود دادند که:

فرزند فقط باید از شیر مادر تغذیه شود.

________________________________

حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:

ما مِنْ لَبَنٍ یَرْضَعُ بِهِ الصَّبِیّ أعْظَمُ بَرَکَةً عَلَیْهِ مِنْ لَبَنِ اُمِّهِ

 

(هیچ شیری برای تغذیه کودک از شیر مادرش با برکت و بهتر نیست.)

 

و هشدار دادند که:

لا تَسْتَرْضِعُوا الْحُمَقاء فَاِنَّ اللَّبَنَ یَغْلِبُ الطَّباع

 

(کودکان شما از زنان احمق شیر نخورند، زیرا شیر صفات و روحیّات را تغییر میدهد.) [1] .

و فرمود:

اُنْظُرُوا مَنْ تُرْضِعَ اَوْلادَکُمْ فَاِنَّ الْوَلَدَ یَشُبُّ عَلَیْهِ

 

(بنگرید که چه کسی کودکان شما را شیر میدهد، زیرا کودک با همان جوان میشود و رشد میکند.)

 

___________________

1.فروغ کافی ج 6 ص 40و43 حدیث 1و9

 

 

دوشنبه 31/3/1389 - 12:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته