• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 128
تعداد نظرات : 77
زمان آخرین مطلب : 3577روز قبل
بیماری ها
پیش از مصرف داروها :

پیش از مصرف هر دارویی پزشک خود را از موارد ذیل آگاه سازید :

-        اگر نسبت به دارو ، غذا یا مواد خاص دیگری مانند رنگهای مصنوعی آلرژی یا حساسیت دارید .

-        اگر تحت رژیم غذایی کم نمک ، کم شکر یا دیگر انواع آن می باشید چرا که بسیاری از داروها دارای املاح ، شکر یا الکل می باشند .

-        اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید چراکه بعضی از داروها ممکن است موجب ناهنجاریهای مادرزادی گردند . از طرفی ایمن بودن هیچ دارویی در دوران بارداری ثابت نشده است لذا مصرف هر گونه دارو در این دوران باید تحت نظر پزشک باشد .

-        اگر به نوزاد یا کودک خود شیر می دهید چرا که بعضی داروها ممکن است در شیر ترشح شده و موجب عوارض ناخواسته ای در فرزند شما گردد .

-        اگر می خواهید از داروهای بی نیاز به تجویز پزشک یا به اصطلاح داروهای روی پیش خوان (OTC) برای کودک خود استفاده کنید .

-        اگر در حال مصرف داورها یا مکمل های غذایی هستید یا اخیراً مصرف کرده اید . چراکه ممکن است باداروی تجویزی پزشک شما تداخل داشته باشد . فراموش نکنید داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند مانند مسکنها ، مسهل ها ، شربت های ضد اسیدها و نوشابه های الکلی از این مورد مستثنی نیستند .

-        اگر مشکل پزشکی دیگری جدای از بیماری فعلی خود دارید .

-        اگر در یادآوری مطالب و خواندن دستورات دارویی مشکل دارید .

نحوه نگهدای داروها : 

-        داروها را دور از دسترس کودکان قرار دهید .

-        داروها را در شیشه یا قوطی اصلی خود نگاه دارید .

-        داروها را در برابر حرارت و نور قرار ندهید .

-        قرصها و کپسولها را در حمام یا جاهای نمناک منزل بطور مثال نزدیک سینی ظرفشویی آشپزخانه نگهداری نکنید. چراکه رطوبت و حرارت ممکن است باعث تغییرات شیمیایی در دارو گردند همچنین پنبه فشرده موجود در قوطی داروها را پس از بازکردن قوطی دور بیندازید چرا که در غیر این صورت رطوبت را به داخل قوطی جذب خواهد کرد .

-        از یخ زدن داروهای مایع جلوگیری کنید .

-        داروها را در یخچال نگهداری نکنید مگر بعضی داروهای خاص که در برچسب آن قید شده باشد .

-        داروها را برای مدت طولانی در اتومبیل قرار ندهید .

-        در مسافرت داروی خود را در چمدان قرار نداده و همراه خود داشته باشید چرا که امکان گم شدن چمدان یا قرار گرفتن آن در محیطهای خیلی سرد یا خیلی گرم وجود دارد .

-        داروهای تاریخ گذشته یا بی مصرف خود را در منزل نگهداری نکنید واز اینکه داروی دور ریخته شده خارج از دسترس کودکان باشد اطمینان حاصل کنید .

 

نحوه درست مصرف دارو:

-        دارو  را طبق دستور پزشک با زمانبندی معین و برای یک دوره کامل درمانی مصرف کنید . اگر از داروهای بی نیاز به نسخه پزشک استفاده می کنید بر طبق دستور بروشور دارو عمل کنید مگر اینکه پزشک شما توصیه دیگری کند .

-        اگر فکر می کنید داروی تجویزی پزشک موثر واقع نشده با پزشک خودتماس بگیرید و از جانب خود اقدام به قطع مصرف دارو نکنید ، چر اکه ظهور اثرات مفید بعضی داروها به چند هفته زمان نیاز دارد .

-        از بین رفتن علائم بیماری برای حصول اطمینان از تکمیل دوره درمان کافی نیست بطور مثال در مورد مصرف آنتی بیوتیکها علائم عفونت طی چند روز از بین می روند اما بطور مثال باید تا ۲ هفته مصرف شوند تا عفونت کاملاً ریشه کن گردد .

-        نگهداری داروهای گوناگون در یک قوطی صحیح نیست همچنین داروهای مورد استفاده را پس از مصرف در قوطی دربسته نگهداری کنید و هرگز برچسب دارو را از آن جدا نکنید .

-        برای جلوگیری از اشتباه دارو را در تاریکی مصرف نکنید برچسب آنرا قبل از مصرف بخوانید بویژه به تاریخ انقضاء و هر نوع توصیه مصرفی توجه کنید .

نحوه درست مصرف داروهای خوراکی :

-        بطور کلی بهتر است داروها را با یک لیوان پر آب مصرف کنید مگر آنکه دستور پزشک شما چیز دیگری باشد .

-         بعضی داروها باید همراه غذا مصرف شوند تا موجب تحریک معده نشوند و بعضی دیگر اگر همراه غذا مصرف شوند غیر فعال شده یا شروع اثرشان به تاخیر می افتد .

-        هنگام مصرف داروهای طولانی اثر هر دوز دارو  باید بطور کامل مصرف شود همینطور داروها را قبل از بلع نجوید یا خرد نکنید مگر آنکه دستورالعمل ویژه ای در رابطه با آن از جانب پزشک خود داشته باشید .

-         داروهایی را که دارای پوشش روده ای می باشند نباید باشیر یا آنتی اسید مصرف شوند ، در غیر این صورت خیلی زود در معده حل می شوند .

-        اگر دارو را به شکل شربت مصرف می کنید باید از قاشق یا پیمانه مخصوص اندازه گیری میزان مایع استفاده شود تا بطور دقیق میزان دوز دارو تنظیم گردد .

-        داروهای خوراکی در اشکال متفاوتی مثل قرص ، کپسول و شربت عرضه می شوند بنابراین اگر در مصرف یکی از این اشکال دچار مشکل باشید می توانید با پزشک خود مشورت نمایید تا درصورت امکان از شکل دیگر دارو استفاده کنید .

-        هر دارویی ممکن است در کنار خواص درمانی عوارض ناخواسته ای نیز داشته باشد که بعضی از آنها ممکن است به اقدامات پزشکی خاصی نیاز داشته باشند بنابراین لازم است بدانید داروی مصرفی چه عوارضی دارد و در صورت بروز آن چه اقدامی نمائید . برای این منظور یا از پزشک خود در مورد عوارض احتمالی دارو سوال کنید و یا هر واکنش و عارضه غیر عادی را به پزشک خود اطلاع دهید تا وی تصمیم گیرد ، پزشک معالج ممکن است دوز دارو را کم کرده یا تذکر دهد که بعد از گذشت چند روز بدن شما خود را با این شرایط تطبیق خواهد داد ، یا شاید داروهای دیگری را با عوارض جانبی کمتر جایگزین آن نماید .

-        نام داروی مصرفی خود را برای استفاده در آینده روی کاغذی نوشته و با خود همراه داشته باشید .

-        در موارد مصرف طولانی مدت دارویی خاص قبل از اتمام آن جهت تهیه آن دارو اقدام نمایید تا پیوستگی درمان از بین نرود .

-        در صورت فراموش کردن یک وعده از مصرف بعضی داروها ، به محض بیاد آوردن باید آن وعده مصرف گردد . درمورد تعداد دیگری از داروها باید ازمصرف وعده فراموش شده خودداری کرد چرا که موجب غاظت نسبتاً بالا و خطرناک دارو خواهد گشت .

      گاهی اوقات برای اجتناب از کاهش اثر دارو نیاز به رعایت نکاتی است بطور مثال : اگر خانمی یک وعده از    قرصهای جلوگیری رایج را فراموش کند باید به محض به یاد آوردن آنرا مصرف کند و وعده بعدی را در زمان خود مصرف نماید . اگر مصرف ۲ وعده را فراموش کند باید برای ۲ وعده بعدی به جای ۱ قرص ۲ قرص مصرف نماید و از یک روش دیگر جلوگیری نیز برای آن دوره ماهیانه استفاده کند . البته این تمهیدات در مورد قرصهای جلوگیری گوناگون متفاوت خواهد بود .

بنابراین در صورت فراموش کردن وعده های داروئی حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنید . 

نکاتی در مورد مصرف داروهایی که طعم بدی دارند :

-        پیش از مصرف دارو به کودک خود یک تکه یخ بدهید تا آنرا مکیده و زبان بی حس گردد .

-        برای کاهش طعم بد دارو آنرا در یخچال نگهداری کنید تا خنک باشد .

-        دارو را با آب میوه مثل آب سیب یا پرتقال مخلوط کنید تاطعم زننده دارو را تخفیف دهد .

-        دارو را چه به صورت مایع و چه به صورت قرص با غذای کودک مخلوط کنید .

-        بعد از مصرف دارو از آب یا آب میوه استفاده کنید .

-        در صورتیکه کودک شما حالت تهوع دارد از یک نوشابه دارای کربنات بی گاز استفاده کنید .

-        لازم است بدانید پیش از عمل به هر کدام از توصیه های فوق ابتدا با پزشک خود مشورت نمایید .

مسمومیتهای دارویی اتفاقی در اطفال :

-        حس کنجکاوی کودکان آنها را به یکی از قربانیان مسمومیتهای دارویی تبدیل کرده است . کودکان به هر جا سر می کشند و محیط اطراف خود را جستجو می کنند و هرچه پیدا می کنند به دهان خود می برند چون خطر را درک نمی کنند . گاهی اوقات حتی مقدار اندکی از دوز بزرگسالان می تواند باعث مسمومیت      کودک گردد  .

پیشگیری از مسمومیت های دارویی اتفاقی :

-   داروها را خارج از دید و دسترس کودکان نگهداری کنید ترجیحاً در یک کمد قفل دار و نه در کمدهای مواد غذایی یا کمدهای حمام ، بنابراین داروهایتان را در یک مکان امن نگاه دارید .

-        اگر هنگام مصرف دارو برای پاسخدهی به تلفن یا بازکردن درب منزل می روید قوطی دارو را با خود برده یا دارو را دور از دسترس بچه ها قرار دهید چرا که کودکان معمولاً خیلی سریع در غیاب دیگران کنجکاوی خواهند کرد.

-        فقط داروهای تجویزی برای خود را مصرف کنید و آن داروها را برای افراد دارای علائم مشابه شما پیشنهاد نکنید ، دارویی که برای شما مفید بوده ممکن است به فردی دیگر آسیب رساند .

-        پیش روی فرزندان خود دارو مصرف نکنید ممکن است آنها نیز این عمل شما را تقلید کنند .

اقدامات ضروری هنگام برخورد با فرد مسموم :

-        آرامش خود را حفط کرده و موقعیت را تحت کنترل در آورید .

-        بیاد داشته باشید ممکن  است علائم یا نشانه های هشدار دهنده مهم ، بلافاصله در کودک ظاهر نشوند .

-        بسیاری از سموم در بدن سریع عمل می کنند بنابراین زمان کوتاهی برای درمان خواهید داشت .

-        اگر فکر می کنید شخصی دارو یا مواد شیمیایی موجود در منزل را مصرف کرده و آن شخص هوشیار نمی باشد یا در حال تشنج است یا تنفس ندارد فوراً درخواست آمبولانس کنید . در غیر این صورت هم منتظر ظهور علائم مسمومیت در فرد نگردید و فوراً با مرکز اورژانس مسمومیت تماس بگیرید .

-        جعبه دارو را حین ارتباط تلفنی همراه خود داشته باشید تا بتوانید مشخصات دارو یا محتویات آنرا برای کارشناس مرکز اورژانس بخوانید .

-        نوع ، زمان و مقدار مصرف داروی موجب مسمومیت ، همینطور مشخصات و وضعیت فرد مسموم را به کارشناس مرکز اورژانس بگویید بطور مثال اگر شخص دچار استفراغ ، خفگی یا خواب آلودگی است یا تغییراتی در رنگ و دمای پوست نشان می دهد ، هوشیار یا بیهوش و یا در حال تشنج است .

-        هرگز فرد مسموم را وادار به استفراغ نکنید مگر اینکه بوسیله کارشناسان اورژانس توصیه شوید ، البته در صورت توصیه کارشناس برای وادار کردن شخص به استفراغ یا خوردن مایعات ، فرد مسموم نباید در حال تشنج ،  بیهوشی  یا خواب آلودگی باشد .

-        یک بطری شربت ایپکاک را در جایی امن در منزل نگاه دارید این شربت در بطریهای ۳۰ گرمی در داروخانه ها بدون نسخه قابل تهیه است . این دارو در بعضی موارد جهت تحریک استفراغ در مسمومیتها مورد استفاده قرار  می گیرد . مورد مصرف و مقدار آنرا  کارشناس مرکز اورژانس تعین می کند  .

-   شارکول فعال نیز در مواردی از مسمومیتها برای جذب سموم به خود و دفع سریعتر آنها از بدن مصرف می گردد که در صورت نیاز ، مقدار و نحوه استفاده توسط کارشناس مرکز اورژانس تعیین می شود .

شنبه 16/9/1387 - 14:42
بیماری ها
سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین سرطان‌هایی است که مردان را مبتلا می‌کند.

گرچه این سرطان در اغلب موارد مرگبار نیست، شناخت عوامل خطرساز برای این بیماری برای تشخیص علائم سرطان پروستات و درمان زودرس آن اهمیت دارد.

از جمله عوامل خطرساز  بالقوه برای سرطان پروستات اینها هستند:

سن بالا.
میزان بالای تستوسترون.
رژیم غذایی پرچربی (در مقابل رژیم غذایی کم‌چربی و مملو از میوه و سبزی خطر را کم می‌کند.)
نژاد. سیاهپوستان بیشترین خطر ابتلای به این سرطان را دارند. سفید پوستان در معرض خطر متوسط هستند و ژاپنی‌ها  پایین‌ترین میانگین خطر ابتلا به این سرطان را دارند.

شنبه 16/9/1387 - 14:41
بیماری ها

التهاب گوش خارجی اُتیت اکسترن را که گوش شناگران ‌ هم نامیده می‌شود- عفونتی است که به طور معمول در افرادی دیده می‌شود که مدت زیادی را در آب می‌گذرانند.
باکتری و قارچ‌ها می توانند درون مجرای گوش در صورت مرطوب‌بودن، مثلا پس از شنا رشد کنند.

برای پیشگیری از این عارضه این توصیه‌ها  را به کار ببندید:

  • هنگام شنا از گوش‌بند‌های ضدآب استفاده کنید.
  • پس از شنا، به آرامی گوش‌ها را با یک حوله نرم خشک کنید، و  سرتان را به این طرف و  آن طرف
  • تکان دهید تا آب از گوش‌های‌تان خارج شود.
  • پس از خارج شدن از استخر چند قطره اسید استیک (سرکه) رقیق درون گوش بریزید.
  • هرگز نگذارید کودکان خودشان گوش‌های‌شان را پاک‌کنند،و هرگز از گوش‌پاک‌کن‌های موجود در بازار استفاده نکنید.
     
شنبه 16/9/1387 - 14:38
بیماری ها


کم‌آبی بدن هنگامی رخ می‌دهد که میزان مایعات در بدن یا به علت از دست دادن زیاد مایع یا به علت ننوشیدن کافی مایع، کاهش می‌یابد.
علائم هشداردهنده کم‌آبی بدن اینها هستند:

  • ادارار نکردن یا بسیار کم ادرار کردن.
  • ادراری که بسیار غلیظ و به رنگ زرد تیره است.
  • خشکی چشم‌ها و تولید نشدن اشک.
  • فرورفتگی چشم‌ها در حدقه.
  • در نوزادان فرورفتگی ملاج‌ها (یا بخش‌های نرم و استخوانی‌نشده جمجمه).
  • خواب‌آلودگی، سیاهی‌رفتن چشم‌ها و سرگیجه.
  • کم‌آبی‌بدن را نباید دست کم گرفت و در صورتی که شما یا کودک‌تان هریک از علائم بالا را داشتید، به فوریت به پزشک مراجعه کنید.
شنبه 16/9/1387 - 14:36
بیماری ها

درد شکم کوتاه مدت معمولا مساله وخیمی نیست، اما درد شکم مداوم یا شدید موضوع دیگری است که می تواند بیانگر مشکل جدی باشد.
افرادی که به علائم زیر دچار هستند، باید به دکتر مراجعه کنند:

درد شدید و مداوم یا درد عودکننده.
دردی که برای چند ساعت یا چند روز طول کشیده باشد.
دردی که شما را از خواب بیدار کند.
دردی که توانایی شما را برای انجام کار یا فعالیت‌های روزمره مختل کند.
از دست دادن وزن یا اشتها.
در صورتی که درد شکم با این علائم همراه باشد، باید فوری به پزشک مراجعه کنید:

تب
اسهال
یبوست مداوم
خون در مدفوع
تغییر رنگ ادرار
تهوع یا استفراغ مداوم
استفراغ خون
حساسیت شدید شکم
یرقان (زردی پوست و سفیدی چشم‌ها)
تورم شکم
افرادی که به طور مرتب داروهایی مانند آسپیرین و داروهای مشابه را مصرف می‌کنند، در صورت دچار شدن به درد شکم باید به دکتر مراجعه کنند.

شنبه 16/9/1387 - 14:35
دانستنی های علمی

با سلام و عرض خدمت همه دوستان عزیز

در این مطلب می خواستم اعلام كنم كه اكثر مطالب پزشكی كه من در تبیان قرار می دهم از سایت اطلاع رسانی پزشكی شفا irshafa می باشد .این را نوشتم كه دیگر اگر در آخر متن ها نام منبع درج نگردید و  فراموش شد مشكلی پیش نیاید. 

شنبه 16/9/1387 - 14:33
بیماری ها

 

امروزه در بیشتر خانه ها قدری دارو نگهداری می شود . این داروها معمولاً در یخچال یا در جعبه های کمک های اولیه گذاشته می شوند و معمولاً شامل باقی مانده داروهائی است که به طور ناقص مصرف شده اند .

از قرار معلوم منظور از نگهداری داروها در منزل این است که یک روزی از آنها استفاده شود . استفاده ی مجدد از این داروها علاوه بر اینکه اغلب خودسرانه و بدون تجویز پزشک خواهد بود ، احتمالاً کاربرد نادرست داشته و خطر مصرف داروهای فاسد و تاریخ گذشته را هم به همراه دارد . علاوه بر این امکان مصرف این داروها توسط کودکان یا افرادی که اختلالات روحی دارند وجود دارد به نظر می رسد ضررهای نگهداری دارو در منزل در بسیاری از موارد بیشتر از فایده آن است . هر وقت یکی از افراد خانواده بیمار شود و نیاز به مصرف دارو پیدا کند شایسته است توسط پزشک معاینه شود و تجویز دارو توسط پزشک معالج انجام گیرد و همان موقع دارو از داروخانه تهیه شود . با این حال اگر بخواهیم دارو در منزل نگهداری کنیم بهتر است به موارد زیر توجه کنیم ،

تا جای ممکن دارو در منزل نگهداری نشود .

داروهای بدون برچسب و یا داروهای فله ای را هرگز در منزل یا محل کار نگه نداریم و آنها را دور بیندازیم .

حداقل هر سه ماه یکبار همه داروهای موجود در منزل را از نظر تاریخ مصرف بررسی کنیم و داروهای تاریخ گذشته را در سطل آشغال بیندازیم .

هرگز دارویی را در جعبه داروی دیگری نگذاریم .

به شرایط نگهداری دارو که روی جعبه دارو یا در بروشور آن ذکر شده توجه کنیم .

باقی مانده محلول سرم ، قطره و شربت هائی که به طور ناقص مصرف شده اند قابل نگهداری نیست و بایستی حتماً دور ریخته شوند .

داروها را حتماً در محلی مناسب و دور از گرما ، رطوبت و نور مستقیم آفتاب قرار دهید . این محل باید دور از دسترس کودکان کنجکاو باشد .

بهتر است لیستی ازداروهای موجود در منزل تهیه شود ودر محل نگهداری داروها نصب شود . هر چند وقت یکبار این لیست بازبینی شود . می توان تاریخ انقضای هر دارو را هم در این لیست نوشت .

دارویی را که نمی شناسید در منزل نگه ندارید . اینگونه داروها را می توان به هلال احمر یا مؤسسات خیریه اهدا کرد . داروها را به افراد فقیر و محتاج ندهید زیرا ممکن است آنها را خودسرانه مصرف کنند و خطراتی متوجه آنها شود .

یادمان باشد مصرف خودسرانه دارو و یا تجویز دارو برای دیگران مجاز نیست . برای استفاده از داروهای موجود در منزل ، هر بار با پزشک خود مشورت کنیم .

سرنگ و یا دستکش استریل نیز تاریخ انقضای مصرف دارند . پاره شدن کاغذ پوشش سرنگ و دستکش سبب غیراستریل و غیرقابل استفاده شدن آنها می شود .

شنبه 16/9/1387 - 14:29
بیماری ها

بابا آدم   Burdock

نام علمی   Arctium lappa

كلیات گیاه شناسی

بابا آدم كه فیل گوش و آراقیطون نیز نامیده می شود گیاهی است علفی و دوساله ذكه ارتفاع ساقه آن تا 1/5 متر می رسد . این گیاه بحالت وحشی در دشت ها و نواحی معتدل و مرطوب و سایه در اروپا و آسیا می روید . ساقه آن كه شبیه پوست مار است پوشیده از كركهای خشن و زبر می باشد . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن بحالت افتاده بر روی ساقه قرار درد .

رنگ برگها در قسمت چسبیده به ساقه سبز  كم رنگ و هر چه بطرف انتهای برگ نزدیك تر می شویم تیره تر می شود .

ریشه گیاه دراز ف دوكی شكل و مانند هویج بضخامت انگشت دست بوده ودارای مقدر زیادی كربنات پتاسیم و نیترات پتاسیم است . پوست ریشه بابا آدم قهوه لی ، مغز آن سفید و طعم آن كمی شیرین است ولی بوی تهوع آوری درد .

میوه آن پس از رسیدن بصورت فندقه ای با 3 یا 4 سطح و برنگ زرد حنایی ظاهر می شود .

در انتهای میوه تارهای زرد رنگی وجود دارد كه در موقع عبور گوسفندان و جانوران به پشم های آنها می چسبد و موجب پخش تخم این گیاه به مناطق دیگر می شود .

بابا آدم در بعضی از نقاط ایران بحالت وحشی می روید . از ریشه این گیاه استفاده طبی بعمل می آید پساز خارج كردن ریشه بابا آدم از خاك آنرا بخوبی شسته و به قطعات كوچك سه سانتیمتری تقسیم كرده و در اثر حرارت خورشید یا در كوره های مخصوصی خشك می كنند .

تركیبات شیمیایی:

ریشه بابا آدم دارای ماده ای بنام اینولین Inulin ، روغن فرار ، تانن ، رزین ، قند ، آهن ، كلسیم و ویتامین C می باشد . دانه بابا آدم دارای روغنی است برنگ زرد و طعم تلخ اسید لینولئیك و اسید اولئیك است .

خواص داروئی:

از نظر طب قدیم ایران ریشه بابا آدم سرد و خشك است .

1) بهترین تصفیه كننده خون است و خون را تمیز كرده و سموم را از بدن خارج می كند .

2)جوشهای صورت و كورك را برطرف می كند .

3)ادرار آور و معرق است .

4)سیستم لنف بدن را تمیز می كند .

5)بیماریهای پوستی نظیر اگزما ، گل مژه و زخم ها را برطرف می كند .

6)تورم را از بین میبرد .

7) تقویت كننده بدن است .

8)جوشانده برگهای بابا آدم را در معالجه سرگیجه و رماتیسم بكار می برند .

9)برای تنظیم قند خون و معالجه بیماری قند از جوشانده برگهای بابا آدم بمقدر سه فنجان در روز استفاده كنید

10)برای معالجه سرخك ، برگهای بابا آدم را با كمی شكر بجوشانید و به مریض بدهید .

11)جوشانده تخم بابا آدم ضد عفونی كننده است .

12)تخم بابا آدم ضد كرم معده و روده است .

13)در ناراحتی های ریوی و گلو درد از جوشانده تخم بابا آدم استفاده كنید .

14)در معالجه ذات الریه بكار می رود .

15)ریشه بابا آدم در برطرف كردن سرمخوردگی موثر است .

16)تب حاصل از بیماری مخملك را برطرف می كند.

17)در معالجه یبوست موثر است .

18)بعنوان ضد سم در هنگام نیش زدن جانوران سمی استفاده می شود.

19) برای معالجه كچلی برگ بابا آدم را دم كرده و روی پوست سر بمالید .

20)برای معالجه زخم ها و التیام جراحات ، جوشانده برگ بابا آدم را با مقدر مساوی روغن زیتون مخلوط كرده و روی زخم ها و جراحات بمالید .

21) ریشه بابا آدم علاج كم خونی و رنگ پریدگی است زیرا دارای مقدر زیادی آهن است .

22)برای معالجه رماتیسم و آرتروز مفید است .

23) نقرس را برطرف می كند .

24)در معالجه بیماریهای عفونی موثر است .

25)درد سیاتیك را آرام می كند .

26)در برطرف كردن كمر درد موثر است .

27)آب آوردن بدن را درمان می كند .

28) هضم غذا را تسریع می كند .

29)ورم كلیه را دفع می كند .

30)آنهائیكه میل زیادی بخوردن شیرینی و شكر دارند اگر صبح ناشتا از دم كرده این گیاه بنوشید بزودی این عادت رفع خواهد شد .

31)كسانیكه میخواهند قهوه را ترك كنند می توانند ریشه بابا آدم را با مقدر این مخلوط را حتی می توان از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها ابتیاع كرد.

32)كهیر را برطرف می كند.

33)ریشه بابا آدم را له كرده و یا بجوشانید و آنرا روی كورك و یا اگزما بمالید تا آنرا برطرف كند .

34) برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن جوشانده غلیظ ریشه بابا آدم را به سر مالید .

35)برای برطرف كردن سوزش و درد گزیدگی زنبور با حشرات برگ بابا آدم را له كرده و به محل گزیدگی بمالید .

در صورت پیدا نكردن ، گیاه بابا آدم می توانید تنطور آنرا از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید . مقدر مصرف تنطور آن 10-20 قطره و سه بار در روز است

طرز استفاده:

دم كرده ریشه بابا آدم : مقدر 50 گرم ریشه بابا آدم را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت 20 دقیقه دم كنید .

جوشانده ریشه بابا آدم : مقدر 80 گرم ریشه بابا آدم را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت 10 دقیقه بآرامی بجوشد .

تنطور بابا آدم : این تنطور را می توان از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها Store خریدری كنید .

دم كرده ریشه بابا آدم و شیرین بیان : 30 گرم ریشه باباآدم را با مقدر مساوی آن شیرین بیان در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیم ساعت دم كنید . این دم كرده تصفیه كننده خون است . برای این منظور از این دم كرده بمقدر سه فنجان در روز بنوشید .

مضرات :

مضرات خاصی گفته نشده است .

شنبه 16/9/1387 - 14:25
بیماری ها

موز                        Banana

نام علمی         Musa sapientum

كلیات گیاه شناسی

موز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد . گلهیا آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود .

موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .

موز انواع مختلف درد یك نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است كه مزه شیرینی درد .

در كشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در كشورهای آمریكای لاتین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می كنند

هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .

تركیبات شیمیایی:

قندی كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است

در صد گرم موز مواد زیر موجود است

انرژی                        100 كالری

آب                           70 گرم

پروتئین                   0/8 گرم

چربی                     0/2 گرم

قند                       6/5 گرم

كلسیم                 8 میلی گرم

فسفر                  25 میلی گرم

آهن                    0/7 میلی گرم

سدیم                  1 میلی گرم

پتاسیم                370 میلی گرم

ویتامین آ              190 واحد

ویتامین ب1         0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2        0/06 میلی گرم

ویتامین ب 3       0/07 میلی گرم

ویتامین ث          10 میلی گرم

در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و كاته چولامین وجود دارد .

خواص داروئی:

موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی درد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص  مسن می باشد

1)بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد

2)موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است

3)موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند

4)موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است

5)موز درمان زخم معده و روده می باشد

6)گرد موز همچنین داروی خوبی برای  پائین آوردن كلسترول است

7)شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی است

8)جوشانده موز اثر قطع خونریزی درد

9)ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است

10)ریشه موز دفع كننده كرم معده است

11)موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد

12)موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب  درد.

13)برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید

14)موز مدر است

15)موز بعلت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند.

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

مضرات خاصی گفته نشده است .

 گرفته شده از سایت اطلاع رسانی پزشكان ایران
شنبه 16/9/1387 - 14:23
دانستنی های علمی
مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک از احتمال ضرب سکه های یادبود سی امین سال پیروزی انقلاب در بهمن امسال خبرداد و اعلام کرد: چاپ اسکناسهای درشت تر از 5 هزار تومانی فعلا در دستور کار این بانک نیست.

مجید صنیعی در گفتگو با مهر از احتمال ضرب سکه های یادبود سی امین سال پیروزی انقلاب در بهمن ماه امسال خبرداد و گفت: در صورت سفارش بانک مرکزی، این کار صورت خواهد گرفت.

ضرب سکه های 2.5 بهار آزادی

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک همچنین از برنامه این سازمان برای ضرب سکه های 2.5 بهار آزادی خبرداد و تصریح کرد: در کنار این سکه، ضرب سایر سکه های بهار آزادی از جمله نیم و ربع همچون روال گذشته ادامه خواهد داشت.

چک پول 200 هزار تومانی در مرحله چاپ 

وی همچنین با بیان اینکه چک پولهای 200 هزار تومانی نیز هم اکنون در مراحل چاپ است، افزود: اما زمان انتشار آن مشخص نیست.

صنیعی ادامه داد: ممکن است چک پول 200 هزار تومانی امسال و یا سال آتی وارد بازار شود که این امر بستگی به سیاستهای بانک مرکزی دارد.

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک از انتشار چک پولهای 50 و 100 هزار تومانی به میزان نیاز در بازار خبرداد و افزود: در حال حاضر به غیر مبالغ مذکور، چاپ چک پول با ارقام دیگری در دستور کار قرار ندارد.

وی گفت: از زمانی که بانک مرکزی دستور توقف ورود چک پولهای بانکها به بازار را صادر کرد، هیچیک از بانکها چک پول جدید چاپ نکردند و سعی نمودند تا زمان اعلام شده، چک پولهایی که در اختیار داشتند و هنوز وارد بازار نشده بود را به فروش برسانند.

صنیعی افزود: از زمان مذکور به بعد نیز بانکها اقدام به توزیع و انتشار ایران چکهای بانک مرکزی به جای چک پولها و ایران چکهای اختصاصی خود نمودند.

وی گفت: در حال حاضر بانک مرکزی دستوری در خصوص چاپ اسکناس درشت تر از 5 هزار تومان را به این سازمان صادر نکرده است و چنین برنامه ای نیز در دستور کار نیست.

ضرب سکه 100 تومانی

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک از ضرب سکه های 100 تومانی برای ورود به بازار خبرداد و گفت: این سکه ها تا پایان امسال وارد بازار خواهد شد.

وی بیان کرد: سکه های 25 و 50 تومانی با شکل جدید نیز همزمان با ورود سکه 100 تومانی به بازار، وارد بازار خواهند شد و با ورود این سکه ها به بازار دیگر نیازی به انتشار اسکناس با ارقام 50 و 100 تومانی نخواهد بود.

کنترل بازار سکه

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک گفت: بانک مرکزی به صورت یک روز در میان حراج سکه در بانک کارگشایی را انجام می دهد و از این طریق کنترل بازارسکه در اختیار بانک مرکزی است.

وی گفت: برنامه عادی سازمان تولید اسکناس و مسکوک، تولید اسکناس مورد نیاز سالیانه اداره نشر اسکناس است.

شنبه 16/9/1387 - 13:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته