• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 128
تعداد نظرات : 77
زمان آخرین مطلب : 3577روز قبل
خاطرات و روز نوشت

با سلام خدمت همه دوستان عزیز

می خواستم از شما و خودم به خاطر عدم اظهار نظر در مورد مطالب وبلاگ دوستان گلایه كنم

تشكر می كنم از همه دوستان كه مطالب جالب را در سایت قرار می دهند

از دوستان خواهشم می كنم برای اینكه هر كسی بداند مطالب وبلاگش چقدر خوبه نظرات خود را در مورد مطالب بنویسید تا هم تشویق به ادامه ارسال مطالب داشته باشند و هم نقاط ضف خود را دانسته و در جهت بر طرف نمودن نقایص اقدام نماید.

از همه دوستان تشكر می كنم . 

شنبه 12/11/1387 - 13:48
دانستنی های علمی

با سلام

با توجه به حساسیت مسئله بیماری ایدز و هشدارهای بهداشتی از امروز مطالب بیشتری از این بیماری برای شما خواهم گذاشت.

از دوستان هر كسی مطلبی به ذهنش می رسه كه نیاز است درباره آن مطلب نوشت را به من بگوئید.

با تشكر

 

يکشنبه 17/9/1387 - 15:3
بیماری ها

هر شاخه از موی سر انسان دارای یک سیکل رشدی می باشد که به طور ژنتیکی برای آن طراحی شده و این سیکل شامل رشد، پیری و ریزش است به طور متوسط روزانه 50 تا 100 مو میریزد البته در افراد مختلف متفاوت است همچنان که یک مو میریزد موی جدید جای آن را می گیرد. مشکل زمانی آغاز میشود که موهای ریزش یافته بیشتر و سریع تر از موهای رویش یافته جدید باشد و یا رشد موهای جدید ضعیف شود در این حالت بعد از مدتی از تعداد کل موها کاسته شده و فرد متوجه کاهش حجم موهایش می شود . این علت اصلی ریزش مو می باشد عوامل مختلفی می توانند روی سیکل رشد مو اثر کنند و باعث ریزش موقت و یا دائمی شوند شامل:

تلوژن افلوویوم یا ریزش با تاخیر ناشی از استرس
استرس میتواند عامل مهمی ریزش مومحسوب شود. به طور طبیعی 10-5 % از موهای سر در مرحله استراحت به سر میبرند یک استرس شدید باعث میشود درصد زیادی از موها در یک زمان وارد مرحله تلوژن شوند و رشدشان متوقف میشود.چند ماه بعد از استرس وارد شده موهای در حال استراحت دچار ریزش شده و این ریزش به حدی شدید میباشد که باعث نگرانی فرد میشوداین استرس میتواند شامل: یک ضربه روحی ناگهانی (مرگ یکی از نزدیکان ، از دست دادن شغل ، جدایی) یا بیماری (تب شدید، عفونت، آنفلوآنزاو...) یا خستگی شدید ناشی از کار زیاد ، داشتن جراحی.
چون این حادثه چند ماه قبل اتفاق افتاده فرد ریزش موی خود را به آن نسبت نمی دهد این یک شرایط موقتی میباشد و طی چند ماه موهای جدید با سیکل طبیعی شروع به رشد میکنند ودر سیکل آینده درصد زیادی از موها وارد مرحله استراحت نمی شوند .

آناژن افلوویوم یا ریزش ناگهانی
آناژن افلوویوم شرایطی است که درصد زیادی از موهای در حال رشدبه طور ناگهانی ریزش پیدا میکنند. شیمی درمانی و رادیو تراپی در درمان سرطان عامل پر قدرتی است که باعث توقف فاز رشد و ریزش مو میشود .شیمی درمانی و رادیو تراپی روی سلولهایی از بدن که به سرعت تقسیم میشوند مثل سلولهای سرطانی اثر کرده و باعث از بین رفتن آنها میشودمتاسفانه چون سلولهای ناحیه فولیکول موسرعت تقسیم بالایی دارند این داروها روی آنها هم اثر کرده و باعث از بین رفتن فولیکولها میشود. البته این حالت هم موقت بوده و چند ماه بعد از توقف شیمی درمانی موها شروع به رشد میکنند.

تغذیه نامناسب
بعد از مدتی تغذیه نامناسب بدن با کمبود ویتامین ، پروتئین و آهن مواجه شده و هر کدام از این کمبودها میتوانند باعث ریزش شدید مو شوندالبته اثر آنها میتوانند موقت باشند و در صورتی که کمبودها اصلاح شوند ریزش مو طبیعی میشود.

فاکتورهای شیمیایی
مواد شیمیایی که در رنگ کردن موها ، فر کردن ، صاف کردن و دکلره استفاده میشوند میتوانند باعث خشک شدن و خورد شدن موها شده وریزش موقت ایجاد کنند در مواردی این ریزش موها دائم شده و موهای ریخته شده دوباره رشد نمیکنند.

عدم تعادل هورمونها
به هم خوردن شرایط درونی و هورمونی بدن باعث ریزش موی شدید میشود این موارد شامل: دیابت کنترل نشده، بیماری تیروئید، کلیه ، کبد، لوپوس، سندرم تخمدان پلی کیستیک
در این شرایط تا درمان کامل بیماری اصلی ریزش مو ادامه خواهد داشت.بنابراین یافتن علت اصلی ریزش مو مهمترین قدم در درمان آن میباشد.

طاسی آندروژنتیک
معمولترین علت ریزش مو در آقایان عامل پر قدرت آندروژنتیک می باشد.همانگونه که از نام آن مشخص میباشد دو فاکتورمهم هورمون آندروژن و ژنتیک نقش اصلی را در این ریزش مو دارند .درخانمها هم این نوع ریزش مو ایجاد میشود ولی معمولا باعث نازک شدن مو وریزش منتشر در سر میشود. در آقایان بعد از بلوغ به دنبال آفزایش سطح هورمونهای آندروژنی نازک شدن موها و عقب رفتن موهای ناحیه پیشانی شروع میشود.

تستوسترون چه نقشی درایجاد طاسی مردانه دارد؟
هیچ شکی وجود ندارد که هورمون تستوسترون نقش مهمی در رشد ، نحوه پراکندگی موهای بدن دارد. در زمان بلوغ رشد موهای ثانویه در نواحی زیر بغل وشرمگاهی وهمچنین رشد مو در صورت آقایان و موهای کوتاه و نازکتر در بدنشان به دلیل افزایش هورمون مردانه تستوسترون می باشد.در سلولهای خاصی از بدن هورمون تستوسترون به هورمون قوی تر دی هیدرو تستسترون تبدیل میشود البته این کار توسط آنزیم 5- آلفا ردوکتاز انجام می شود . درمال پاپیلای فولیکول مو گیرنده های زیادی برای این هورمون دی هیدرو تستسترون داشته و این هورمون اثر مخرب برای فولیکولهای سر دارد و باعث ضعیف شدن آنها شده و موهای درآمده نازک تر به نظر میرسند تا اینکه دیگر مویی از آن فولیکول رشد نمی کند

کوچک سازی یا مینیاتوری شدن
دی هیدرو تسترون از طریق کوتاه کردن سیکل رشد مو باعث میشود موی ضخیم در فولیکولهای حساس موی سر به موی کرکی و نازک تبدیل شود این کار باعث میشود یک فولیکول قبل از رسیدن به مرحله آخر رشد به طور زودرس وارد فاز استرحت شده و رشد بیشتر آن متوقف میشود.تصویر زیر یک فولیکول مویی که از نظر ژنتیکی حساس به آندروژن می باشد را نشان میدهد ازفاز آناژن به تلوژن رسیده و سپس وارد مرحله آناژن جدید شده در حالی که کوچکترو نازک تر و کمرنگ تراز قبل به نظر می رسد در صورتی که این سیکل رشد معیوب چند بار تکرار شود یک موی ضخیم به موی کرکی تبدیل شده و سرانجام دیگر موی قابل رویتی از این فولیکول رشد نخواهد کرد فولیکول مو مرده و طاسی کامل می شود این پدیده کوچک سازی یا مینیاتوری شدن مو نامیده میشود.

ژنها چه نقشی در ریزش مو دارند؟
بر اساس برخی از مطالعا ت ژن طاسی روی کروموزوم اتوزومال قرار گرفته و روی کروموزوم جنسی نیست. جایکاه دقیقی که روی کدام یک از کروموزومهای اتوزومال شماره 1 تا 22می باشد مشخص نشده .این ژن در مردان به صورت اتوزومال غالب و درزنان اتوزومال مغلوب ظاهر میشود.در مرحله تشکیل جنین ژن طاسی باعث می شود یک سری از فولیکولهای مو نسبت به دی هیدرو تستوسترون حساس شوندو بعد از بلوغ به دنبال افزایش سطح هورمونهای آندروژنی این فولیکولهای حساس وارد مرحله کوچک سازی شده و از بین میروند.

يکشنبه 17/9/1387 - 14:54
بیماری ها

نگرانی ها – تردیدها ، باورهای خرافی که معمولاً‌ در زندگی روزمره شایع هستند اگر جنبه افراطی و شدید به خود بگیرند وسواس می نامند . مثلاً یک فرد در هنگام شستشوی دست و یا بدن و یا بازرسی و چک کردن ، به صورت خیلی زیاد و شدید دست به این عمل بزند که  در مواقع وجود مانع فرد دچار اضطراب و استرس شود .

اختلال وسواس به دو صورت فکری و عملی نمود می کند و در تمام سنین رخ می دهد اما در سنین جوانی کمی شایعتر می باشد .

-    وسواس فکری ؛

افکار ، تصاویر یا تکانه هایی هستند که مکرراً رخ می دهند و احساس می شود خارج از کنترل هستند که شخص نمی خواهد این افکار را داشته باشد و آنها را ناراحت کننده مزاحم و بی معنا تلقی می کند .

 شایعترین نوع وسواس فکری عبارتند  از :

 ترس های آلودگی به میکروب ها و چرک

 تردید و شک نسبت به انجام دادن درست یک کار

 افکار مزاحم در خصوص تکرار یا عمل پرخاشگرانه یا جنسی

تقارن و یا دقت بیش از حد

 شک دینی و یا اخلاقی مفرط

-    وسواس عملی ؛

- اعمال اجباری هستند که شخص بارها و بارها و بر طبق یکسری قواعد و مناسکی برای خنثی کردن افکار وسواسی خود اقدام به انجام آن می کند.

شایعترین نوع وسواس عملی عبارتند از :

        وارسی ‌

         شستشو

         شمارش

         پرسیدن و یا اعتراف

         تقارن و دقت

         ذخیره سازی و یا انبار نمودن می باشد .

ولی علائمی مانند نفرت و یا نگرانی از دفع ترشحات بدن ( مانند ادرار ، مدفوع ، بزاق )‌ترس از احتمال وقوع اتفاقی وحشتناک ( آتش سوزی ، مرگ وابستگان ، زهدورزی و عبادت مفرط ، اعتقاد به اعداد سور و نحس ،‌ مسواک زدن شدید و مفرط ، رسیدن به سرو وضع خود به نحو افراطی رسیدن ، مو کندن از بدن و ناخن جویدن هم ممکن است از علائم وسواس باشد .

این بیماری در مواردی با افسردگی همراه می باشد .

¯   توصیه به خانواده ها :

۱ – استرس و موارد بحران وضعیت بیمار را بدتر کرده و احتمال عود را افزایش می دهد لذا علی رغم ایجاد مشکلات و آشفتگی در خانواده به واسطه این بیماری در منزل سعی نمایند فضای با آرامشی برقرار باشد .

۲ – بیمار روانی نیاز به درک خود از طرف دیگران دارد لذا پائین آوردن انتظارات به طور موقت ، مهربان و شکیبا بودن کمک کننده خواهد بود .

۳ -بدانید بیمار برای رفع اضطراب خود دست به اعمال و مناسک وسواس گونه می زند و هیچ کس به اندازه خود او از رفتارهایش متنفر نمی باشد . لذا از قضاوت و یا مسخره نمودن اعمال او حذر نمایند .

۴ - شما درگیر رفتارهای وسواسگونه بیمار نشوید اما حد و حدود این اعمال باید به روشنی مشخص شده و فرد وسواسی طبق همان محدودیتها و قواعد عمل نماید .

۵ - به بیمار جهت ترک اعمال خود فشار وارد نیاورید ولی به طور دائم به تکالیفی که درمانگر برای انجام تکالیف خاص تعیین نموده گوشزد نمایند .

۶ - حرکات رفتاری که برای بیمار بسیار سخت است و قادر به انجام آن نمی باشد به صورت آهسته و در دراز مدت تغییر دهید و همیشه تغییرات را به بیمار گوشزد نمائید .

۷- خشونت ، تهدید به خودکشی و یا دیگر کشی را جدی بگیرید .

۸- باید مواظب اعتماد به نفس بیمار باشید بجای او تصمیم نگیرید ولی در تصمیم گیری او را کمک نمائید .

۹ - فعالیتهای روزانه دویدن ، شنا ، ورزشهای گوناگون که باعث صرف انرژی می شود را زیاد نمائید .

۱۰ - تلاش موفقیت آمیز فرد برای موفقیت در برابر وسواس را مورد تشویق قرار دهید .

۱۱ - دائم رفتارها و علائم بیماری را زیر نظر داشته باشید در صورت ظهور علائم جدید و علائم عود مسئله را با درمانگر در میان بگذارید .

” نمی توانم جلوی خودم را بگیرم ! “

نا هنجاری وسواسی – جبری

مریم می ترسد كه به هرچیزی دست بزند آلوده به میكروب باشد . بنابراین برای باز كردن درها دستكش می پوشد و هر چند دقیقه اجباراً دست خود را می شوید تا از شر میكروبها خلاص شود . بابك آنقدر زیاد متوجه مرتب بودن است كه ساعتها در مرتب كردن و باز آرایی چیزهای روی میزش صرف می كند . او قبل از آنكه همه چیز را دقیقاً سر جایش گذاشته باشد نمی تواند خانه را ترك كند.

اینها فقط دو نمونه از آثار ناهنجاری وسواسی – جبری است كه نوعی اختلال اضطرابی      می باشد كه مانع كارایی كامل بسیاری از مردم می گردد . ناهنجاری وسواسی – جبری اغلب در نوجوانی یا جوانی آغاز می شود و حدود 2% جمعیت ایالات متحده را مبتلا می كند كه شامل حدود 1 در 200 كودك و نوجوان می شود .

فرد مبتلا به ناهنجاری وسواسی – جبری معمولاً از ترسهای غیر منطقی یا افكار وسواسی رنج می برد و اغلب به صورت جبری رفتاری تكراری را برای برطرف كردن اضطراب ناشی از آن افكار وسواسی انجام می دهد . او معتقد است كه اگر این رفتار را انجام ندهد اتفاق بدی خواهد افتاد . زندگی افراد مبتلا به این اختلال پراز اضطراب و شرمساری است و اغلب قبل از تشخیص و درمان سالها در عذاب هستند . پس از تشخیص افراد مبتلا به ناهنجاری      وسواسی – جبری را         می توان با دارو یا رواندرمانی یا تركیبی از آندو بخوبی درمان كرد.

داروهای متعددی در مهار علائم اختلال وسواسی – جبری در بالغین مؤ‌ثر بوده اند (مطالعه ای در شماره 25 نوامبر 1998 جاما نشان می دهد كه سرترالین هیدوكلراید دارویی بی خطر و مؤثر در درمان كوتاه مدت كودكان و نوجوانان مبتلا می باشد )

اختلال وسواسی – جبری چیست ؟

این ناهنجاری نوعی اختلال اضطرابی است . افراد مبتلا از افكاری تنش زا و ناخواسته (فكر وسواسی) بستوه می آیند كه اغلب بسیار ناخوشایند هستند . این فكرهای وسواسی ممكن است نگرانی از آلودگی با میكربها یا نجاست ، ترسهای بی دلیل از  آسیب دیدن یا صدمه  زدن به دیگران ، ترس از دست دادن كنترل و عمل بر اساس انگیزش های تهاجمی ،‌ یا تردیدهای زیاد مذهبی یا اخلاقی باشد.

 بسیاری از مبتلایان به این ناهنجاری می پذیرند كه افكار آنها بی معنی است اما نمی توانند به آنها فكر نكنند چون منجر به پریشانی بزرگی می شود . در پاسخ به این افكار وسواسی ، آنها ممكن است به افكار جبری رفتارهای مقرراتی (عمل جبری ) دچار شوند كه بشدت تكرار می شوند تا به آنها در برطرف كردن اضطراب ناشی از افكار وسواسی كمك كنند . این اجبارها ممكن است به شكل شستشوی زیاد ، یا بازرسی های مكرر برای اطمینان از مرتب بودن اوضاع باشد .

علل:

علت دقیق ناهنجاری وسواسی – جبری هنوز در جریان تحقیق است . عده ای بر این باورند كه ممكن است ناشی از نامتعادل بودن سروتونین باشد كه یك پیامبر شیمیایی در نفر است كه تصور می شود در كنترل وضعیتهای خلقی و هشیاری دخالت دارد .

علائم :

علائم ناهنجاری وسواسی – جبری طیفی از خفیف تا شدید را در برمی گیرد . عده ای ممكن است فقط به فكرهای وسواسی دچار باشند . برخی ممكن است بتوانند افكار وسواسی و رفتارهای جبری خود را برای مدت كوتاهی مهار كنند و بدینوسیله علائم خود را در مدرسه یا محل كار پنهان كنند . اما هنگامی كه وضعیت شدید تر می شود ،‌ اختلال وسواسی – جبری آنقدر زندگی فرد را اشغال می كند كه دیگر نمی تواند در فعالیت های روزانه عملكرد داشته باشد چون بسیاری از وقت خود را صرف مراسم وسواسی خود می كند . ناهنجاری وسواسی – جبری گاهی همراه افسردگی ،‌ اختلالات تغذیه ای ، ناهنجاری سوء‌ مصرف مواد،‌ یك ناهنجاری شخصیتی ، ناهنجاری نقصان توجه یا دیگر ناهنجاریهای اضطرابی می باشد . این اختلالات همراه ،‌ در تركیب با تمایل به پنهان كردن مشكل ،‌ تشخیص و درمان ناهنجاری را بسیار مشكل می كنند . و بدین ترتیب افراد مبتلا به ناهنجاری وسواسی – جبری تا سالها پس از شروع علائم هیچ درمانی دریافت نمی كنند .

درمان :

این ناهنجاری را اگر زود تشخیص داده شود ، می توان بخوبی با تركیبی از روان درمانی (‌بویژه رفتار درمانی ) و دارو درمانی معالجه كرد . یك رویكرد ویژة رفتار درمانی بنام ”مواجهه وجلوگیری از پاسخ“ تاثیر خود را در درمان بیماران وسواسی – جبری ثابت كرده است . این رویكرد شامل مواجهه كردن عمدی بیمار با فكر یا شیء  هراس آور بصورت مستقیم یا از راه تصور خیالی است . مطالعات اخیر نشان داده اند كه داروهایی كه بر پیامبر عصبی سروتونین اثر  می گذارند ، علائم ناهنجاری وسواسی – جبری را چشمگیرانه كاهش می دهند.

يکشنبه 17/9/1387 - 14:49
بیماری ها
بر طبق مطالعه ای که ارتباط چاقی وسرطان را بیشتر از قبل نشان داده است چنین نتیجه گیری شده است که کاهش وزن می تواند مانع از بروز یک ششم سرطانهای منجر به مرگ در آمریکا ( بیش از ۰۰۰/۹۰  نفر در سال ) شود .

محققین بمدت ۱۶ سال ، ۰۰۰/۹۰۰  نفر را که در ابتدا مبتلا به سرطان نبودند مورد بررسی قرار دادند و در انتها به این نتیجه رسیدند که افزایش وزن باعث ۱۴ درصد مرگهای ناشی از سرطان در مردان و ۲۰ درصد در زنان می باشد . اگر چه قبلاً این ارتباط مشخص شده بود اما در این تحقیق که ۱۰ بار بزرگتر از تحقیقات وسیع قبلی بوده این مسئله را کاملاً اثبات می کند .

مطالعات قبلی ارتباط وزن اضافی با سرطانهای رحم ، پستان ، کولون ،‌ رکتوم ، کلیه ، مری کیسه صفرا را نشان داده بود . این مطالعه همچنین ارتباط چاقی را با سرطانهای گردن رحم ، تخمدان ، مولتیپل میلوما ، لنفوم غیرهوچکینی ، کبد ، لوزالمعده و در مردان معده و پروستات را نشان داد .

محققین ارتباطی بین چاقی و سرطانهای مغز ، پوست و مثانه پیدا نکرده اند .

به دو دلیل عمده ارتباط بین چاقی و سرطان در زنان بیشتر از مردان است اول اینکه اکثر زنان چاق هستند و دوم اینکه سرطان پستان در اینجا نقش بسیار مهمی دارد زیرا این سرطان یکی از شایعترین سرطانها می باشد .

چربی زیاد بدن به دلایل مختلفی در  بروز سرطان و مرگ ناشی از سرطان تأثیر می گذارد .

اولاً باعث افزایش استروژن خون شده که ریسک سرطانهای دستگاه تولید مثل زنان را افزایش می دهد ، دوماً خطر برگشت اسید را زیاد می کند که باعث سرطان مری می شود .

سوماً سطح انسولین را بالا می برد و در نتیجه بدن هورمونی را می سازد که باعث تکثیر سلولها می شود .

چاقی همچنین باعث مشکل تر شدن تشخیص و درمان سرطان می شود و دیدن یا لمس توده ها و برجستگی را مشکل تر می کند . همچنین افراد چاق بعلت خجالت از وضع ظاهری خود جهت ویزیت منظم کمتر به پزشک مراجعه می کند .

عمل جراحی و همچنین رادیوتراپی برای افراد چاق مشکل تر می باشد و همینطور تصمیم گیری برای میزان صحیح داروی شیمی درمانی برای افراد چاق مشکل می باشد . زیرا گاهی بافت چربی مواد شیمیایی را جذب می کند .

تغییر نگرش ها و برخوردها در مورد مسئله چاقی همانند سیگار باید تغییر یابد . محل کار ، مدرسه و مجامع عمومی باید به شکلی تغییر یابد که صرف غذا و ورزش راحت تر شود .

يکشنبه 17/9/1387 - 14:46
خواستگاری و نامزدی
به طور كل باید توجه داشته باشیم، آنچه كه اسلام ما را بدان دستور داده است، حسن ظن در بین مردم است ، یعنی اینكه نگاه افراد به یكدیگر همیشه مثبت باشد، به یكدیگر اعتماد كنند.
حال اگر این حسن ظن در افراد ملكه شود، زندگی كردن نیز آسان خواهد شد. حسن ظن چه در جامعه و خانواده و خانه لازم است، اما وجود آن در خانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا كه اگر سوء ظن وارد خانه شود، آثار فردی و اجتماعی بدی را در پی خواهد داشت.
پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله)می فرمایند: خداوند خون، مال ، آبروی مسلمانان را محترم شمرده است و سوء ظن به مسلمانان را تحریم نموده است.
خداوند در قرآن كریم می فرمایند : ای كسانی كه ایمان آوردید، از بسیاری ازگمانهای بد، اجتناب كنید، زیرا بعضی گمانها، گناه است. 
 

  • آثار سوء ظن : سوء ظن آثار فردی زیادی درپی خواهد داشت :
 
1 – خوشی و آرامش را از بین می برد
2 – انسان به طور مداوم بر رفتار همسرش ریزبین می شود
3 – انسان به همسرش به صورت متهم می نگرد
4 – انسان از لحاظ روحی همیشه در عذاب است
5 – انسان منزوی می شود و با دیگران قطع رابطه می كند.
6 – عدم اعتماد به نسبت به خویشان و نزدیكان پیدا می كند. 
 

  آثار اجتماعی سوء ظن :
 
1. غیبت
2. تهمت
3. غیرت بی مورد
4. گسستن الفت در زندگی 

يکشنبه 17/9/1387 - 14:39
خواستگاری و نامزدی
به مردان قدرت دهید، تا صمیمیت فوران كند، مرد موجودی عاشق قدرت است‌. مرد از این كه قدرتمند باشد حظ می‌كند. در آسمان اوج می‌گیرد و شما را نیز همراه خود می‌برد. از این كه توانا باشد و یا احساس توانایی كند، لذت می‌برد. تا وقتی به گشتن این احساس در مردان مشغولید، بدانید كه تنها می‌توانید خواب خوشبختی را ببینید.
اگر قدرت مرد را نادیده بگیرید و یا از آن انتقاد كنید بدانید كه دیگر پری رویاهایش نخواهید بود. او به دنبال كسی است كه به قدرت هایش ایمان داشته باشد و حتی ضعف‌هایش را در جهت تقویت توانایی‌هایش مثبت جلوه دهد. پس مراقب باشید و بدانید كه‌:
    1 - اگر خودتان دارای درآمد هستید.
هرگز درآمد و پولتان را به رخ همسرتان نكشید. حتی اگر درآمد بیشتری دارید هرگز به روی خودتان هم نیاورید. بگذارید همسرتان احساس كند كه همه چیز در دست اوست و اداره امور مالی خانواده به دست قدرتمند همسرتان اداره می‌شود.
    2 - مطلقاً او را با كسی مقایسه نكنید:
نگویید شوهر خواهرم دوتا خانه دارد. فلانی اینقدر درآمد دارد و تو همیشه مثل گداهایی‌. اگر واقعا به بهبود اوضاع مالی فكر می‌كنید او را برای تلاش بیشتر تشویق كنید. انتقاد دشمن صمیمیت است‌.
    3 - تو بی‌عرضه‌ای‌! فاتحه خواندن بر صمیمیت است‌.
تو بی عرضه‌ای‌! یعنی فرو ریختن مرد. یعنی به دست خود خانه را خراب كردن‌. هر مفهوم مشابه تو بی‌عرضه‌ای فاتحه‌ای بر صمیمیت و عشق متقابل مرد است‌.
    4 - شوهرِ خود را حلال مشكلات بدانید.
مشكل را به او بگویید و از او بخواهید آن را حل كندو تأیید كنید كه تنها او قادر به حل این مسئله است‌.
    5 - به مردان اندرز ندهید و نصیحت نكنید.
مردها دوست دارند كه مشكلاتشان را به تنهایی حل كنند و اگر به شما چیزی نمی‌گوید یعنی به تنهایی قادر است موضوع را حل و فصل كند و در صورت لزوم با شما در میان می‌گذارند. با نصیحت نكردن‌، زندگی خود را عاشقانه كنید.
    6 - سكوت مردان را نشكنید.
این اشتباه خانمهاست كه وقتی مرد ساكت است‌، مدام به سمت آنها می‌روند و با آنها حرف می‌زنند. اگر او ساكت است به سكوت نیازمند است و احترام به این سكوت یعنی صمیمیت بیشتر. سكوت طولانی در زنان ممكن است به معنی آزرده خاطر بودن باشد اما در مورد مردها این طور نیست‌.
    7 - به مردان فضا بدهید.
گاهی شوهر خود را رها كنید تا با خود خلوت كند. با دوستانش به ورزش برود و به خانوادة خود تنها سر بزند! مدام دنبال او نباشید فضای رها شدن‌، این چیزی است كه آنها گاهی به آن نیاز دارند. اگر به آنها این فضا را هدیه كنید، آنها نیز به شما عشق می‌ورزند.
    8 - مرد دوست دارد كه از او قدردانی شود.
تشكر به مرد قدرت پرواز می‌دهد. از هر كار كوچكی كه برای شما انجام می‌دهد. تشكر و قدردانی كنید تا او نیز بی حساب به شما عشق بورزد.
    9 - مرد باید تأیید شود.
توانایی‌های همسرتان را تأیید و مدام تأكید كنید او صاحب بهترین توانایی‌ها و شایسته‌ترین شوهر است و تأیید مردها یعنی فوران صمیمیت‌.
    10 - باید مورد اطمینان باشد.
به او اعتماد كنید. با اطمینان خاطر به این كه او می‌تواند و شما نیز می‌توانید به راحتی بسیاری از كارها را به او بسپارید.
    11 - مردها را تشویق كنید.
مرد عاشق تشویق است‌. كف زدن‌ها را فراموش نمی‌كند و پشت او زدن به علامت تشویق را حس می‌كند. مرد، آفرین شما را تا عمر دارد به خاطر می‌سپارد.
يکشنبه 17/9/1387 - 14:37
محبت و عاطفه

مردوزن

یكی از نیازهای اساسی زندگی انسان، تعامل و ارتباط با دیگران است. انسان در طول رشد خود، پیوسته برای بقا و پیشرفت خویش، محتاج ارتباط با دیگران است كه بین این امر با سلامت رابطه ای نزدیك وجود دارد. تمام انسان ها به دنبال یافتن كسانی هستند كه با آن ها احساس خوش بختی كنند و از زندگی با آن ها لذت ببرند و در كنارشان منفعت بیشتری كسب كنند. در بین ارتباطات انسانی، نیاز به ارتباط با جنس مخالف هم در مقطعی از زندگی انسان مطرح می شود و این زمانی است كه پسر و دختر تصمیم می گیرند تا همسر آینده را انتخاب كنند و در این ارتباط مقطعی كه لازمه شناخت از همدیگر است، اصولی مطرح هستند.

 

باید توجه داشت كه نیروی پیوندجویی دو جنس مخالف، دل دادگی های پسرانه و دلبری های دخترانه و دل بستگی های طرفین، در قشر جوان وجود دارد. البته این ارتباط ها و علاقه ها منشأ تشكیل خانواده و بقای نسل و ادامه حیات می گردند، ولی باید در چارچوب اصولی اخلاقی و شرعی باشند.

 

گاهی این علاقه ی درونی به جنس مخالف و نیاز به ارتباط با او، از چارچوب هنجارهای اجتماعی و دینی خارج می شود و به سوی بی عفّتی و گناه كشیده می شود كه این امر بسیار ناشایست و غیراخلاقی است.

 

در این مقالات ، سعی خواهد شد تا چارچوب ارتباط با جنس مخالف، كه گاهی برای انتخاب همسر لازم است، طبق معیارهای اسلامی و اخلاقی بیان گردد تا نوجوانان عزیز از شرایط آن مطّلع گردند. اما پیش از بیان اصول ارزشی و اخلاقی ارتباط، لازم است تعریف دوستی با جنس مخالف بیان گردد ـ تا خدای ناكرده ـ جوانان عزیز به این عمل ضدارزشی و حرام گرفتار نشوند.

 

 تعریف «دوستی دختر و پسر»

بر اساس قواعد كلی حاكم بر ارتباط میان فردی، نمی توان هر ارتباطی را «دوستی دختر و پسر» نامید، بلكه می توان گفت: «دوستی دختر و پسر» یعنی: ارتباطی كه بین دو جنس مخالف وجود دارد و در این ارتباط، محبت، صمیمیت، عشق و علاقه ی قلبی ویژه وجود دارد و از این رو، ارتباط دو كودك یا ارتباط تحصیلی یا ارتباط معلم با شاگرد و مانند آن، كه برای اهداف خاصی است، نمی تواند از مقوله دوستی دختر و پسر باشد.

 

 انگیزه های برقراری ارتباط با جنس مخالف

1. وعده ازدواج: یكی از بهانه های ارتباط بین پسران و دختران وعده ازدواج از ناحیه پسر است و معمولا با این وعده ها پسران با دختران ارتباط پیدا می كنند. در حقیقت، دختر و پسر با طرح مسئله «ازدواج» با یكدیگر رفاقت كرده، سعی می كنند نیازهای عاطفی همدیگر را برآورده كنند، اما حقیقت امر این است كه این وعده ها در حدّ خیال بافی می مانند و جامه عمل نمی پوشند; زیرا خانواده  چنین افرادی را در حدّ لازم پخته و شایسته برای ازدواج نمی یابند، طرح مسئله «ازدواج» از سوی پسر اگر هم صورت گیرد، با مخالفت خانواده اش روبه رو می شود و حتی اگر پسر به خواستگاری دختر نیز برود، خانواده دختر چنین ازدواجی را نمی پسندند. بنابراین، وجود فكر ازدواج در بین دختران و پسران تنها نوعی ساز و كار دفاعی برای ایجاد رضایت خاطر و رهایی از اضطرابی است كه در نتیجه عملِ بر خلاف قواعد و هنجارهای خانواده و جامعه صورت می گیرد.

بهترین روش ایجاد ارتباط، در پرتو اصول دینی است كه خانواده پسر از خانواده دختر خواستگاری كند و تحت نظارت والدین تحقیقات ادامه یابند و از خصوصیات همدیگر مطلع شوند.

2. انگیزه جنسی: از انگیزه های دیگر ارتباط دختر و پسر بهره بری جنسی است. این پدیده در میان اقشاری از جامعه كه از لحاظ رشد فكری و فرهنگی در انحطاط شدیدی به سر می برند، بیشتر دیده می شود. این افراد برای ارضای غرایز جنسی خود، همه ی ارزش های خانوادگی و فردی خود را قربانی می كنند و دست به رفتاری می زنند كه برای اغلب افراد جامعه، بسیار پست تلقّی می شود.

چنانچه این ارتباط های ناپسند منجر به رابطه ی جنسی بین دختر و پسر شوند مشكلات زیادی را برای دختر، كه قربانی اصلی این رابطه است به دنبال می آورد. اشتغال ذهنی درباره ی این موضوع كه مبادا این ارتباط برای او در آینده مشكل ساز باشد، تعادل روانی او را به نحو چشم گیری بر هم می زند و فشار روانی زیادی بر او تحمیل می كند.

چنین دخترانی در ازدواج با مشكل روبه رو می شوند و حاضر به ازدواج نیستند و زمانی كه با فشار خانواده روبه رو می شوند و تن به ازدواج می دهند، همیشه نگران افشای رابطه گذشته خود هستند و از اینكه همسرشان از رابطه مخفی آن ها در گذشته آگاه شود رنج می برند.

 

3. توهّم قدرت و جاذبه: یكی دیگر از انگیزه های دوستی با جنس مخالف این است كه پسران داشتن دوست دختر را یك قدرت اجتماعی برای خود تصور می كنند و دختران نیز داشتن یك دوست پسر را یك جاذبه فردی و اجتماعی برای خود به حساب می آورند.

 اما طول نمی كشد كه پی خواهند برد این قدرت نمایی و جاذبه ارائه شده به قیمت از دست دادن بسیاری از جاذبه ها و قدرت های اجتماعی و شخصیتی دیگر تمام شده، در نتیجه، دوستی ها به پایان می رسند و حسرت از دست دادن شرافت و ارزشمندی خویش، دنیایی از تعارض را در درون دختر و پسر باقی می گذارد.

 

4. پناه جویی به یكدیگر: دختران و پسرانی كه مورد بی محبتی در خانواده قرار می گیرند و از وضعیت روانی و اجتماعی خویش ناراضی هستند و در این زمینه، خود را سرگردان و آشفته می یابند، از طریق برقراری روابط پنهان با جنس مخالف، درصدد كسب رضایت و یا به عبارت دیگر، به دنبال یافتن شرایطی هستند كه برای آن ها اطمینان خاطر و رضایتمندی بیشتری فراهم كند و پناه گاهی برای جبران كمبود محبت خود فراهم سازند.

  اما اطمینان خاطری كه دختران و پسران از طریق برقراری دوستی بین خود جستوجو می كنند هیچ گاه حاصل نمی شود; زیرا این روابط پنهانی و به دور از چشم خانواده صورت می گیرد. به همین دلیل، دختر و پسر باید وقت و توان زیادی صرف كنند تا بتوانند زمینه این رابطه را فراهم كنند و تحمل ترس و اضطراب مستمری كه دو طرف باید تحمّل كنند تا این روابط از چشم آشنایان پنهان بماند، رضایتمندی و آرامشی را كه به دنبال آن هستند خنثی خواهد كرد.

منبع مجله علمی تخصصی معرفت

يکشنبه 17/9/1387 - 14:36
خواستگاری و نامزدی

قلب

مردانی که به دنبال یک زندگی آرام و با نشاط هستند ، می‌بایست در ابتدا ویژگی‌های فطری همسرشان را بدانند تا بتوانند بر مبنای یک استراتژی مشخص، زندگی شیرینی را برای خود و اعضای خانواده بیافرینند.

مردان می‌توانند با شناخت این ویژگی‌ها، گام‌های بسیار بزرگی را در زندگی خانوادگی خود بردارند. با بررسی گذرایی در زندگی بسیاری از مردان بزرگ، می‌توان دریافت که نقش همسر و یا مادر آنان در موفقیت‌شان بسیار پررنگ بوده است.

از نکته‌های بسیار قابل توجه که «پرفسور حسابی» این دانشمند بزرگ ایرانی، بارها بر روی آن تاکید کرده است، نقش دو زن در موفقیت شخصی، خانوادگی، اجتماعی و علمی او بوده است و این دو زن، مادر و همسر مهربان و صبورش بوده‌اند.

در این دو مقاله، سعی می‌شود کلیدهای اصلی قلب زنان برای مردانی که علاقه‌مندند زندگی شیرین و بانشاطی داشته باشند ، مطرح گردد.

البته باید توجه داشت که تنها با دانستن این کلیدها، کاری از پیش نمی‌رود بلکه باید در خصوص تک‌تک موردها، اقدام‌ مناسب و شایسته انجام داد و هر روز زندگی خویش را شیرین‌تر و جذاب‌تر نمود.

 مردان علاقه‌مند به یک زندگی پویا و زیبا، مطمئن باشند با رعایت نکته‌های این دو مقاله ، بی‌شک زندگی آنان دچار تغییر و تحول‌های مثبت خواهد شد:

در این مقاله به دو كلید اساسی و در مقاله ی بعد به بررسی 3 كلید راهگشای دیگر می پردازیم :

کلید اول: توجه

خانم‌ها دوست دارند که همسرشان به آنان توجه نماید و با این اقدام به احساس خوب و آرامش‌بخشی دست می‌یابند.

 آنان دوست دارند اگر در خانه، کوچک‌ترین اقدامی را انجام دادند ، از جانب همسرشان مورد توجه قرار گیرد. به عنوان نمونه:

اگر آنان در دکوراسیون وسایل خانه، تغییری ایجاد کردند و یا لباس جدید و زیبایی پوشیدند، دوست دارند به سرعت، عکس‌العمل همسرشان را ببینند. مردانی که از شدت خستگی و یا عدم اطلاع، اقدام مناسبی انجام نمی‌دهند، به‌طور معمول، همسرشان بعد ازمدتی، دچار احساس بی‌توجهی و در بسیاری از مواقع، افسردگی می‌شود.

پس آقایان محترم از این پس، یادشان باشد که با یک جمله‌ی بسیار ساده و دلنشین، می‌توانند توجه خود را به همسرشان نشان دهند و او را نسبت به زندگی، دلگرم نمایند و ببینند این توجه چه اثرهای مثبتی در زندگی آنان ایجاد خواهد کرد.

تمرین‌ 1:

هر روز قبل از ورود به خانه، همه‌ی مشکل‌های محیط کار را فرامش کرده و با لبخند و روحیه‌ای مثبت ، وارد خانه شوید و سعی کنید با جمله‌های انرژی‌بخش ، توجه خود را به همسرتان نشان دهید و بعد ببینید چه‌قدر زندگی ، شیرین‌تر می‌شود.

 

کلید دوم: احترام

خانم‌ها شیفته‌ی احترام و تکریم هستند. آنان دوست دارند در هر شرایطی، همسرشان به آنان احترام بگذارد. آقایان با احترام گذاشتن به همسرشان، اعتماد به نفس آنان را افزایش می‌دهند.

خانم‌ها علاقه‌مندند که در جمع خانواده، همسرشان آنان را با نام زیبا و محترمی، صدا زده و در محیط‌های خانوادگی از آنان تعریف کند. اگر مردی چنین اقدامی را انجام دهد، به‌سرعت شاهد قدردانی همسرش با یک جمله و یا اقدام مثبت خواهد بود.

فرزندان یک خانواده نیز وقتی احترام پدر و مادر را می‌بینند ، یاد می‌گیرند که همواره حرمت مادر را حفظ نموده و او را مورد احترام قرار دهند. البته احترام همیشه دو طرفه است ولی حساسیت این موضوع برای خانم‌ها بسیار بیش‌تر است. در ضمن ، خانم‌ها فوق‌العاده علاقه‌مند به تکریم پدر و مادرشان از جانب همسرشان هستند.

تمرین 2:

نگویید: «چرا ما همش باید احترام بگذاریم؟» این جمله از آن دسته جمله‌های تخریب کننده‌ی یک زندگی مثبت است. از همین حالا دست به کار شوید و ببینید چگونه می‌توانید به همسرتان بیش‌تر احترام بگذارید و او را مورد ستایش قرار دهید. مطمئن باشید که فایده‌هایش برای شما بسیار بیشتر است.

يکشنبه 17/9/1387 - 14:30
خواستگاری و نامزدی

این جمله را تجزیه و تحلیل کنید و خوب به آن بیندیشید. شهید دکتر بهشتی می فرمودند: «من تلخی برخورد صادقانه را بر شیرینی برخورد منافقانه ترجیح می‌دهم.»

در زندگی، صادق باشید. صداقت، در گرانبهایی‌ست. یک زن و شوهر نباید ظاهرا با هم خوب و در باطن از همدیگر متنفر باشند. بیشتر مشکلات خانواده‌های ما از همین جا شروع می‌شود که مرد در غیاب همسرش یا زن در غیاب شوهرش، کارهایی را انجام می‌دهند و به همدیگر دروغ می‌گویند و وقتی که مسئله‌ی رسوایی به بار آورد، نتایج وخیمی به دنبال دارد، از جمله:

1- اعتماد طرفین سلب می‌شود.

2- باعث تنفر از همدیگر می‌گردد.

3- پایه‌ی زندگی را مترلزل می‌کند.

4- هیچ‌وقت حرف‌های راست هم باور کردنی نخواهد بود.

5- دیگران از زندگی خصوصی شما باخبر می‌شوند.

6- همیشه مشکل ترس از رسوایی دارید.

7- مجبور هستید برای پنهان کردن یک مشکل، دروغ‌های دیگر را بگویید.

چه دلیل موجهی دارید که صداقت را رها کنید و دو رنگی را بیشه‌ی خود سازید؟

در این مورد، پیامبر بزرگوار صلی‌الله علیه واله وسلم می‌فرمایند:

«بدترین مردم کسی‌ست که دوچهره دارد و هر کس را در دنیا دو زبان باشد، برایش به روز واپسین دوزبان از آتش می‌نهند.»

بیشتر خانواده‌ها با این دو رنگی‌ها نابود می‌شوند. چه بسا مردی کاری را انجام می‌دهد که بعدا از طرف دیگران به گوش خانمش می‌رسد و او را دچار شک و تردید می‌کند و ذهن و فکرش همیشه درگیر این مسئله می‌شود و موجب بیماری روحی و روانی، بدبینی و ایجاد حس انتقام‌جوی در او می‌گردد که این مسائل بسیار خطرناک است.

يکشنبه 17/9/1387 - 14:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته