• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 475
تعداد نظرات : 273
زمان آخرین مطلب : 3473روز قبل
دعا و زیارت

گزیده ای از فرمایشات امام علی (ع) در خطبه151 در چگونگی حال مومنین در اخر زمان:

بعضی از مومنین کشته و خونشان به هدر میرود ،و برخی از انان(از ستمگران ) ترسیده و پناه میطلبند،و به سوگند ها و فریب دادن ایمان (منافقین و مردم دو رو)

گول میخورند . پرچم و نشانه های فتنه ها و بدعتها نباشید و از انچه ریسمان جماعت بان بسته شده و پایه های طاعت و بندگی بر ان بنا گردیده دست برندارید

و ستمکش بر خدا وارد شوید نه ستمگر ، و از راههای شیطان و مکانهای ظلم و ستم بپرهیزید و لقمه های حرام را در شکمهاتان داخل نکنید ، زیرا در نظر خداوندی

هستید که گناه را یر شما حرام نموده است و راه طاعت و بندگی را برایتان اسان فرموده است.

چهارشنبه 22/1/1386 - 15:15
ادبی هنری

يکي از موفق ترين و برجسته ترين قصيده سرای معاصر محمد رضا رحماني مشهور به مهر داد اوستا ست . اوستا در سال 1308 شمسي در بروجرد متولد شد و در سال 1370 بر اثر سکته قلبي در گذشت ، او شاعري آشنا به ادبيات کهن ايران و ادبيات جهان بود . از او مي توان به دو اثر تيرانا و پاليزبان اشاره کرد . پس از پيروزي انقلاب اسلامي بخش عمده ي سروده هاي اوستا به ترسيم و توصيف لحظه هاي شکوهمند مجاهدت ها و ايثارگري هاي مردمي و حماسه ي هشت سال دفاع مقدس اختصاص يافت . سبک شعري اوستا منتسب به سبک خراسانی است و منتقدان او را از پیشاهنگان سبک خراسانی نو می دانند.جز قصیده که شهرت عمده ي اوستا بدان است ، اشعار فراوان در قالب هاي گوناگون از او در دست است که گواه عاطفه ي پويا و ذوق بارور اوست .

چهارشنبه 22/1/1386 - 12:56
دعا و زیارت
خروج دجال
«دجّال» در زبان عربي به معناي «آب طلا» و طلا اندود کردن است و به همين علت، افراد بسيار دروغگويي که باطل را حق جلوه ميدهند «دجّال» ناميده ميشوند. .
دجّال ستمکاري است که در آخِرُالزّمان، مردم را گمراه خواهد کرد و در هر سه دين يهوديت، مسيحيت و اسلام مطرح شده است. گاهي افرادي در هر سه جامعه ديني ميگويند: دجّال تولد يافته و زنده است.
در روايات فراواني از خروج «دجّال» به عنوان نشانه ظهور و در برخي ديگر از آن به عنوان يکي از «اَشْراطُ السَّاعَة» ياد شده است. اين نشانه، در کتابهاي اهل سنّت از نشانههاي برپايي قيامت دانسته شده ؛ ولي در منابع روايي شيعه از آن به عنوان حادثهاي مقارن ظهور حضرت مهديعليه السلام ياد شده است. .
در مورد اصل دجّال، چند احتمال وجود دارد:
يک. دجّال، نام شخص معيني نيست و هر کسي که با ادعاهاي پوچ و بياساس و با توسل به حيلهگري و نيرنگ، در صدد فريب مردم باشد، دجّال است. اينکه در روايات از «دجّال»هاي فراوان سخن به ميان آمده اين احتمال را تقويت ميکند.
پيامبر اکرمصلي الله عليه وآله فرموده است: «لاتَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّي يَخْرُجَ المَهْدِيُّ مِنْ وُلْدِي وَلايَخْرُجُ الْمَهدِيّ حَتَّي يَخْرُجَ سِتُّونَ کَذَّاباً کُلُّهُمْ يَقُولُ أَنَا نَبِيٌّ» ؛ «قيامت، برپا نميشود، تا وقتي که مهديعليه السلام از فرزندانم قيام کند و مهديعليه السلام قيام نميکند، تا وقتي که شصت دروغگو خروج کنند و هر کدام بگويد، من پيامبرم».
در روايات، از اين «دجّال»ها و دروغگويان فراوان نام برده شده است، در بعضي دوازده و در برخي سي، شصت و هفتاد دجّال آمده است..
از ميان اين «دجّال»ها، فردي که در دروغگويي، حيلهگري و مردم فريبي سرآمد همه دجالان و فتنهاش از همه بزرگتر است، نشانه ظهور مهديعليه السلام و يا برپايي قيامت است. بر اين اساس دو نوع دجّال هست: يکي همان دجّال حقيقي و واقعي است که پس از همه «دجّال»ها ميآيد و ديگري گروهي شياد و دروغگويند که دست به فريبکاري، تحميق و گمراهي مردم ميزنند.
پيامبر اکرمصلي الله عليه وآله ميفرمايد: «پيش از خروج دجّال، بيش از هفتاد دجّال خروج خواهد کرد».
حقيقت داستان دجّال، بيانگر اين واقعيت است که در آستانه هر انقلابي افراد فريبکار و منافق - که معتقد به نظامهاي پوشالي گذشته و حافظ سنتها و ضد ارزشهايند - براي نگهداشتن فرهنگ و نظام جاهلي گذشته، همه تلاش خود را به کار ميگيرند و با سوء استفاده از زمينههاي فکري و اجتماعي و احساسات مردم، دست به تزوير و حيلهگري ميزنند تا آنان را نسبت به اصالت و تحقّق انقلاب و استواري رهبران آن، دلسرد و دو دل کنند و با شيطنت، آنان را به کژ راهه برند!
در انقلاب جهاني حضرت مهديعليه السلام، چنين خطري پيشبيني شده است و از آنجايي که اين انقلاب از همه انقلابهاي تاريخ بزرگتر و گستردهتر است، خطر فريبکاران دجّال صفت نيز به مراتب بيشتر و گستردهتر است. در آستانه ظهور، آنان همه تلاش خويش را به کار خواهند گرفت که مردم را فريب دهند و آنها را نسبت به نتيجه آن دلسرد و نااميد سازند و بالاخره از پيروزي حتمي آن جلوگيري کنند!
البته در اين احتمال ميتوان گفت: ممکن است يکي از آن دجّالها - صفات زشت در او بيشتر از همه متبلور است - نشانه ظهور باشد.
دو. احتمال دوم آن است که فردي معيّن و مشخص، به عنوان «دجّال» دردوره غيبت - با همان ويژگيهايي که براي وي بيان شده است - خروج ميکند و مردم را به انحراف ميکشاند.
برخي با استناد بعضي از روايات او را زنده ميدانند. براي مثال گفته ميشود او در زمان حضرت رسول اکرمصلي الله عليه وآله موجود بوده و تا زمان خروج زنده خواهد ماند.
نگراني مردم از دجّال بدان اندازه بود که خليفه دوم هنگام فتح شام، از علماي اهل کتاب درباره دجّال پرسيد. پس نام دجّال نزد افراد و جوامع ديني پيوسته مطرح بوده است و برخي از کتابها و فيلمها نام «دجّال» بر خود دارند. «دجّال» لقب دغلبازي است که نزد يهوديان «آرميلوس» و نزد مسلمانان «صائدبن صيد» ناميده ميشود..
اصل داستان «دجّال» در کتابهاي مقدس مسيحيان نيز آمده است در انجيل واژه «دجّال» بارها به کار رفته و از کساني که منکر حضرت مسيح باشند و يا «پدر و پسر» را انکار کنند، به عنوان «دجّال» ياد شده است:
«دروغگو کيست؛ جز آنکه مسيح بودن عيسي را انکار کند. آن دجّال است که پسر و پدر را انکار کند».
طرفداران احتمال دوم به اين روايت نيز استناد کردهاند: اصبغ بن نباته از حضرت عليعليه السلام پرسيد: يا اميرالمؤمنين! دجّال کيست؟
آن حضرت فرمود: «دجّال صائدبن صائد (صيد) است. بدبخت کسي است که او را تصديق کند و خوشبخت آن است که او را تکذيب کند. از شهري بر آيد که آن را اصفهان نامند از دهي که آن را يهوديه گويند. چشم راستش ممسوح و چشم ديگرش بر پيشاني است و مانند ستاره صبح ميدرخشد، در آن نقطه عَلَقهاي است که با خون در آميخته است. و ميان دو چشمش نوشته است: «کافر» هر خواننده و بيسواد آن را ميخواند. در درياها فرو ميشود و آفتاب با او ميگردد. مقابل او کوهي از دود و عقبش کوهي سپيد است که مردم تصور ميکنند طعام است. در زمان قحطيِ سختي خروج ميکند. در حالي که بر حمار سپيدي سوار است. هر گام حمارش يک ميل است و زمين منزل به منزل زير پايش نَوَرديده شود و بر آبي نگذرد جز آنکه فرو رود تا روز قيامت. به آوازي که همه جن و انس و شياطين - در شرق و غرب - عالم آن را ميشنوند، فرياد کند: اي دوستان من! نزد من آييد. منم آنکه آفريد و تسويه کرد و تقدير کرد و رهبري نمود. منم پروردگار شما.
دشمن خدا دروغ ميگويد!
او يک چشمي است که غذا ميخورد و در بازارها راه ميرود. به راستي که پروردگار شما نه يک چشم است، و نه غذا ميخورد، نه راه ميرود و نه زوال دارد! و برتر است خدا از اين اوصاف؛ برتري بزرگي. آگاه باشيد! بيشترِ پيروانش در آن روزگار ناپاک زادگانند و صاحب پوستينهاي سبز! خداوند او را در شام بر سر گردنهاي که آن را «افيق» نامند - به دست کسي که عيسيعليه السلام پشت سرش نماز ميخواند - هنگامي که سه ساعت از روز جمعه گذشته باشد - خواهد کشت. آگاه باشيد بعد از آن، حادثه بزرگ و قيامت کبري باشد..
سه. برخي نيز اين احتمال را مطرح کردهاند که مراد از «دجّال» همان سفياني است که درکتابهاي اهل سنّت بيشتر به عنوان «دجّال» و در کتابهاي شيعي به عنوان سفياني آمده است. البته اين احتمال مردود است.
چهار. دجّال، کنايه از کفر جهاني و سيطره فرهنگ مادي بر همه جهان است. برخي از اهل نظر، اين احتمال را تقويت کرده و همه ويژگيهايي را که براي دجّال بيان شده، با ويژگيهاي استکبار برابر دانستهاند.
«استکبار» به معناي واقعي، دجّال است که خود را قيّم ملتها ميداند و با تکيه به ثروت انبوه و قدرت عظيم، در همه جاي زمين دخالت ميکند و همه را به زير سلطه خويش ميآورد. .
در منابع اهل سنّت عمدتاً سخن از کشته شدن دجّال به دست حضرت عيسيعليه السلام است.
چهارشنبه 22/1/1386 - 12:55
دعا و زیارت
قسط و عدل
در روايات مربوط به حضرت مهدي (عج) متواتر آمده که خداوند، پس از ظهور آن حضرت دنيا را پر از قسط و عدل مي کند، آنچنانکه پر از ظلم و جور شده است. («اثباة الهداة»، ج7، ص51)
واژه «قسط»بيشتر در امور اقتصادي و توزيع اموال بر اساس عدالت اجتماعي بين افراد به کار مي رود، که در اين جهت هيچگونه تبعيضي نباشد که در مقابل جور قرار گرفته است. امّا «عدل» يک معني عامّي دارد که شامل عدالت در تمام ابعاد از عقائد و فرهنگ و سياست و... خواهد شد، که در مقابل ظلم است.
«قسط» و «عدل»، هر دو بسيار مهم هستند، ولي رعايت «قسط» به خصوص در حکومت اسلامي جاي خاصّي دارد. مثلاً در اسلام بايد بيت المال به طور مساوي در بين مستحقّين، توزيع گردد. شيوه امام علي عليه السّلام همين بوده است، داستان آهن گداخته در رابطه با برادرش عقيل که در خطبه 224 نهج البلاغه آمده، شاهد گويائي بر اين مطلب است. اين همان «قسط» است. («حضرت مهدي (عج)، فروغ...»، ص 124
سه شنبه 21/1/1386 - 18:14
كودك

مسافرت با نوزاد از خاطرات به ياد ماندني براي والدين است . هنگام مسافرت براي اطمينان از سلامتي نوزاد ، رعايت نکات ايمني ضروري است که مهمترين آنها عبارتنداز :

مسافرت بانوزاددراتومبيل :

اولين سفر نوزاد ، بردن او از بيمارستان به منزل است . براي ايمني اين سفر بسياري از بيمارستان ها و زايشگاه ها يک صندلي نوزاد يا ساک مخصوص در اختيار والدين مي گذارند . اين صندلي ها يا ساک ها به اتومبيل وصل مي شوند و نوزاد را طوري در آن مي نشناند که روي او به طرف عقب اتومبيل قرار مي گيرد و پشت نوزاد با زاويه 45 درجه به طرف جلو متمايل مي باشد . اين وضعيت طوري است که هنگام توقف ناگهاني اتومبيل يا تصادف ، بيشتر نيروهاي وارد به جلو به کمربند صندلي منتقل مي شود . وضع متمايل نوزاد که به عقب ماشين نگاه مي کند باعث مي شود اين نيروها بطور يکنواخت به پشت نوزاد ، استخوان ها و عضلات او توزيع شود . براي مسافرت نوزاد از ساک بچه نيز مي توان استفاده کرد . ساک سبک تر ، ساده تر و ارزان تر است و نوزاد را مي توان در آن خواباند و در حال خواب جا به جا کرد . نوعي صندلي قابل تبديل نيز وجود دارد که مي توان آن را به طرف جلو چرخاند و براي سال هاي بعد که وزن کودک به بيش از 9 کيلوگرم مي رسد مورد استفاده قرار داد.اين نوع صندلي گران تر و سنگين تر از نوع عادي آن است . ولي وقتي نوزاد به سن 6 ماهگي مي رسد نيازي به تعويض آن نيست . استفاده از صندلي مخصوص براي حفاظت نوزاد اهميت زيادي دارد و هنگام مسافرت بايد نوزاد را به خوبي در آن مستقر کرد . از بيرون آوردن نوزاد از صندلي يا نشاندن او روي دامن ، حتي براي مدت کوتاه بايد خودداري شود . اين امر براي نوزاد خطر زيادي در بر دارد و در بسياري از کشورها ، نشاندن نوزاد در صندلي مخصوص و استفاده کردن از کمربند ايمني اجباري است . مطمئن ترين جاي اتومبيل براي نشاندن نوزاد ، قسمت وسط در صندلي عقب است . ولي وقتي مادر رانندگي مي کند براي اينکه بتواند نوزاد را ببيند بهتر است اورا در صندلي جلو بنشاند . اگر رانندگي به عهده شخص ديگري است ، بهترين جاي مادر و نوزاد در صندلي عقب اتومبيل است کودک را نبايد هرگز ، حتي در حال گريه کردن از جاي خود بيرون آورد . براي آرام کردن وي در اين حالت مي توانيد به او شير بدهيد . اين روش بهترين روش براي ساکت کردن نوزاد است . گريه نوزاد باعث ناراحتي راننده مي شود . اگر مشغول رانندگي با نوزاد هستيد و در اثر گريه کودک ناراحت مي شويد ، بهتر است مدتی توقف کنيد و پس از آرام کردن او به راه خود ادامه دهيد .

ساک هاي مخصوص حمل نوزاد

ساک هاي مخصوص حمل نوزاد ، مسافرت را براي نوزاد و والدين آسان مي کند و با استفاده از اين ساک ها مي توانيد نوزاد را بر پشت خود سوار کنيد ، يا او را در بغل بگيريد . اين روش ايمني نوزاد را تامين مي کند و از گم شدن او در جاي شلوغ جلوگيري مي نمايد .

هواپيما

در مسافرت هاي هوايي از ميهماندار بخواهيد شما را در رديف هايي بنشاند که فضاي بيشتري دارد . در اين مسافرت ها ، تغيير فشار هوا باعث آزردن گوش نوزاد مي شود . براي رفع اين اشکال ، بويژه هنگام فرود آمدن بهتر است به نوزاد شير بدهيد . اگر نوزاد در اين حالت خواب است ، او را بيدار کنيد . اين تنها وقتي است که بيدار کردن نوزاد را توصيه مي کنند .

بستن چمدان بچه براي مسافرت

اشيا و وسايل ضروري براي سفر نوزاد عبارتند از : پوشک اضافي – قطره آب نمک براي گرفتن بيني و اسپيراتور بيني – ساک بغلي يا پشتي براي حمل نوزاد – بالا پوش راحت و گشاد – لباس خواب – سنجاق اضافي براي پوشک – جوراب بلند – کلاه آفتابي براي مسافرت در هواي گرم و آفتابي – پماد اکسيد روي – زير پوش – لباس اضافي که نوع و تعداد آن بستگي به آب و هوا ي مقصد و مدت مسافرت دارد . معمولا مسافرت با نوزاد اگر تنفس او مرتب ، حال عمومي او مناسب ، و وزن او حدود 4 کيلوگرم و بيشتر باشد، مطمئن است . البته بهتر است در اين مورد با پزشک مشورت کنيد و درباره فرزندانتان از او راهنمايي بخواهيد . اگر در آب و هوايي گرم يا معتدل زندگي مي کنيد و مقصدتان منطقه اي با هواي مشابه است ، اين مسافرت براي نوزاد اشکالي ندارد ولي مسافرت از جاي گرم به آب و هوايي سرد مشکل است و عادت کردن به هواي سرد براي نوزاد دشوار است . در اين شرايط نوزاد به لباس گرم تر و مراقبت بيشتري نياز دارد . نوزاد تغییردماي زياد را تحمل نمي کند و براي تنفس راحت به هواي مرطوب نياز دارد . در زمستان هاي سرد و در جايي که با سيستم حرارت مرکزي گرم مي شود ، هوا خشک است و براي تنفس نوزاد مناسب نيست . در اين مکان ها براي مرطوب کردن هوا و جلوگيري از گرفتگي بيني نوزاد ، بايد از کتري بخار استفاده کرد .

نوزاد معمولا در طول سفر خسته مي شود و به علت تغيير برنامه روزانه و شلوغي ، شروع به بهانه گيري مي کند . مادر هنگام مسافرت مسئوليت زيادي يه عهده دارد و تا حدي نوزاد را فراموش مي کند و اين امر نيز در بهانه گيري نوزاد موثر است . براي جلوگيري از اين مشکل بايد از سفرهاي طولاني و شرکت در ميهماني هاي شلوغ يا بازديد چند خانواده در يک روز خودداري کرد تا آسايش و رضايت نوزاد تامين شود . بطور کلي مي توان گفت که مسافرت براي نوزاد جالب است و به آساني به تغيير محيط عادت مي کند و براي نوزاد ، خانه جايي است که مادر و افراد خانواده در آن حضور دارند .

سه شنبه 21/1/1386 - 18:13
دانستنی های علمی

گاه هنگامي که در حال سفر کردن هستيد ممکن است مجبور شويد مدت طولاني صبر کنيد تا بتوانيد حرکت کنيد بدون آنکه کاري براي انجام دادن داشته باشيد . در موارد زير ناچار به صبر کردن هستيد :

- اگر پرواز شما چندين ساعت تاخير داشته باشد .

- اگر ماشين شما خراب شده و شما مجبور باشيد به مدت طولاني براي رسيدن مکانيک صبر کنيد

- اگر شما قصد سفر با وسيله نقليه مجاني را داشته باشيد و وسيله عبور نکند .

- اگر در سفر طولاني با ترن باشيد و از حومه کسل کننده شهر بگذريد و کتاب شما تمام شده باشد ممکن است احساس بي حوصلگي کنيد . بازي کردن براي کمک به گذشت سريع زمان ، بدون احساس بي حوصلگي زياد ، فکر خوبي است . بعضي از اين بازيها ممکن است روزي براي شما بسيار مفيد باشد .

•آن ماشين را مي بينيد ؟

اين بازي حافظه شما را آزمايش مي کند . مورد اشاره بازيکنان چيزي در خارج ماشين است . آن گاه يکي مثلا مي گويد ( آيا آن ماشين را ديدي ؟) نفر بعدي جمله را تکرار و اطلاعاتي به آن مي افزايد مثلا مي گويد ( آيا آن ماشين قرمز را ديدي )؟ و بازيکن بعدي بايد با تکرار آنچه گفته شده و اضافه کردن اطلاعاتي جديد ، بازي را ادامه دهد .

خبر بايد درست باشد . اگر خبر درست نباشد و تمام بازيکنان موافق باشند که درست نيست بازي تمام مي شود . يا شما مي توانيد به افراد اجازه دهيد چيزهايي را از خود اختراع کنند که ممکن است درست باشد .

•حروف خود را براي هجي کلمه تان پيدا کنيد

بازيکني کلمه چها حرفي را در نظر مي گيرد و آن را بدون آنکه به ديگران نشان بدهد يادداشت مي کند . سپس او بايد نگاه کند و به اشيا مرتبطي اشاره کند که نام آن شامل حروف آن کلمه باشد . مثلا (کتاب) را يادداشت کنم مي توانم هر حرف را از کلمات زير جدا کنم : کاغذ – داستان – مترجم – مرکب

•دارم قايم مي شوم

يک بازيکن تصور مي کند که در خانه اي يا جايي که همه مي شناسند قايم شده است . سايرين سعی می کنند بفهمند او کجا قايم شده است . آنها مي توانند 20 سوال بکنند .

•چند تا در يک دقيقه

در جايي که هستيد شئي يا نوع فردي را که خيلي عادي است انتخاب کنيد . مثلا در هواپيما ممکن است افرادي که يونيفرم به تن دارند يا بچه هاي زير پنج سال يا افراد عينکي را انتخاب کنيد . سپس سعي کنيد در يک دقيقه هرچه ممکن است مثالهايي از اشيا يا نوع فرد پيدا کنيد .

•پليس راهنمايي : چه کسي تيز ترين چشم ها را دارد ؟

رفتارهاي خطر ناک را جستجو کنيد . اگر پياده يا راننده اي ( يا حيواني ) کار احمقانه اي انجام داد ، آن را يادداشت کنيد .

•زمان و فاصله را حدس بزنيد ؟

يک بازيکن به ساعت نگاه مي کند . ديگري چشم ها را مي بندد ، بازيکني که ساعت را ديده از ديگري مي پرسد چه هنگام دقيقه شروع مي شود . ديگري بايد حدس بزند چند دقيقه گذشته است . هر بازيکن وقتي که فکر مي کند دقيقه تمام شده مي گويد ( حالا ) بازي ديگر آنکه مسافران ماشين چشمهايشان را مي بندند . راننده به آنها مي گويد کي کيلومتر جديدي شروع مي شود . مسافران سعي مي کنند حدس بزنيد کي اين کيلومتر تمام مي شود .

•داستان بگوييد

يک بازيکن داستاني را شروع مي کند و در هر لحظه توقف مي کند و بازيکن بعدي بايد داستان را ادامه دهد . داستان ممکن است اختراعي يا معروف باشد .

•لب خواني

يک بازيکن کلمه اي را بي صدا بيان مي کند . ساير بازيکنان سعي مي کنند حدس بزنند او چه دارد مي گويد . بازي مي تواند مثلا به نامها ، اعداد يا وصف چيزي در اطراف محدود شود .

سه شنبه 21/1/1386 - 18:11
دانستنی های علمی

وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْك إِلى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَجاً مِّنهُمْ زَهْرَةَ الحَْيَوةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنهُمْ فِيهِ وَ رِزْقُ رَبِّك خَيرٌ وَ أَبْقَى (131) وَ أْمُرْ أَهْلَك بِالصلَوةِ وَ اصطبرْ عَلَيهَا لا نَسئَلُك رِزْقاً نحْنُ نَرْزُقُك وَ الْعَقِبَةُ لِلتَّقْوَى (132)

و هرگز چشم خود را به نعمتهاى مادى كه به گروههائى از آنها دادهايم ميفكن كه اينها شكوفه هاى زندگى دنياست و براى آنست كه آنان را با آن بيازمائيم و روزى پروردگارت بهتر و پايد

و خانواده خود را به نماز دستور ده و بر انجام آن شكيبا باش ما از تو روزى نمى خواهيم بلكه ما به تو روزى ميدهيم و عاقبت نيك براى تقوا است

سوره طه

سه شنبه 21/1/1386 - 15:17
خواستگاری و نامزدی

« در طی سی سال اخیر ، مردمانی از کشورهای متمدن جهان به من مراجعه کردند من صدها بیمار را معالجه نمودم

در بین تمام بیماران من ،که نیمه دوم حیات یعنی سنین بالاتر از سی و پنج را میگذراندند یکی پیدا نشده است که مشکلش

بالاخره به پیدا کردن یک عقیده دینی نسبت به زندگی نباشد با اطمینان خاطر میتوانم بگویم که هر یک از انها از انجهت

مریض شده بودند که انچه را ادیان زنده هر عصر به پیروان خود عطا کردند از دست داده بودند و انهایی که عقیده دینی

خود را باز نیافتند هیچ کدام واقعا درمان نشدند » (دکتر کارل جونک )یکی از معروفترین پزشک روانشناس.

ماهاتما گاندی فقید که پس از بودا بزرگترین پیشوای هندوستان بود میگوید :

«اگر دعا و نماز نبود من مدتها قبل دیوانه و مجنون شده بودم »

منبع کتاب ایین زندگی از دیل کارنگی

سه شنبه 21/1/1386 - 14:58
دانستنی های علمی

یهودیها در برابر پیغمبر هر روز نوائی ساز میکردند یکی از کارهای انها این بود که از گوشه و کنار تورات یا کتابهای دینی دیگر خود

مطالبی که بگمان خودشان از اسرار مگو بود و احدی از آن خبر نداشت پیدا میکردند و از پیغمبر اکرم می پرسیدند تا بخیال خودشان

محمد در جواب انها عاجز بماند و رسوا شود.پیغمبر بکمک وحی الهی جواب انها را میداد و رسوا می شدند .

این کار یک روز و دو روز انها نبود ،یکروز میامدند و میگفتند :ذوالقرنین کی بود ؟ یکروز گفتند اًهله چیست قرص خورشید که

همیشه تمام کامل است چرا قرص ماه همیشه کامل نیست ؟

یکی از این روزها هم امدند و گفتند توکه میگویی من پیغمبرم بگو ببینم اصحاب کهف کی بود و عده انها چند تا بود ؟

پیغمبر فرمود فردا بیایید تا جواب شما را بدهم.

معمولا در این مواقع به فاصله کوتاهی وحی بر پیغمبر نازل میشد ولی این بار وحی موقع معمول نیامد ،پس فردا شد نیامد

یهودیها هم هر روز مراجعه میکردند و جواب سوال خود را میخواستند و پیغمبر را خیلی ناراحت کرده بودند .

بالاخره بعد از چند روز وحی نازل شد و قصه اصحاب کهف را در حدودی که یهود میخواستند باز گفت .

بعد از بیان وحی قصه اصحاب کهف بر پیغمبر این دستور نازل شدکه:

(و لا تقولن لشئ انی فاعل ذلک غدا الا ان یشاءالله ...)23 کهف

« در هیچ کار مگو که فردا خواهم کرد مگر اینکه خدا بخواهد »

در همه قرارهایت یک ان شاء الله ،یک اگر خدا بخواهد بگذار تا اگر خدا نخواست و کوشش تو بثمر نرسید در برابر

مردم خجل و شرمنده نباشی .

بر گرفته از کتاب اگر جهان از خداست پس خدا از کجاست از شهید ایت الله بهشتی

سه شنبه 21/1/1386 - 14:56
آموزش و تحقيقات

مخترع نیروی هسته ای

سلام


لئو/زیلارد: (1898-1948)

هنگامی که نازیها به قدرت رسیدند، زیلارد که فرزند مهندسی لهستانی الاصل بود در دانشگاه برلین کار می کرد. وی در سال 1933 م. روانه لندن شد و پس از اقامت در هتل امپریال ، روزی در روزنامه تایمر به مطلبی برخورد مبنی بر اینکه دانشمندان در دانشگاه کمبریج اتم را شکافته اند
.

زیلارد از هتل خارج شد و پس از مدتی قدم زدن در خیابان ساوت هامپتون متوجه شد می توان پس از شکافتن هسته یک اتم به طور تصاعدی این عمل را ادامه داد و به این ترتیب مقادیر زیادی انرژی لحظه ای آزاد کرد و وی به طور اتفاقی نظریه "واکنش زنجیره ای" را کشف کرد که کلید حل معمای نیروی هسته ای و بمبهای اتمی به شمار می رفت. زیلارد با کشف روش شکافت هسته ای به عنوان یکی از منابع انرژی، به عنوان مخترع پرقدرت ترین نیروی ناشناخته شده به وسیله انسان محسوب شد
.

اما آنچه وی را از دیگر مخترعان متمایز می کند پایبندی عمیق او به اخلاقیات بود. او که احتمالا از پیامدهای هول انگیز اندیشه خود آگاه بود، کشف خود را پنهان داشت. در سال 1939 نیز آلبرت اینشتین را تشویق کرد تا با نوشتن نامه ای به روز ولت رئیس جمهور وقت آمریکا ، لزوم استفاده از واکنش زنجیره ای را پیش از آنکه نازیها از آن بهره برداری کنند، تذکر دهد و پیشنهاد کند برنامه های نظامی هسته ای آغاز نشوند. بعدها زیلارد به همراه دانشمند ایتالیایی انریکو فرمی به ارتش ملحق شد و اندیشه اولیه خود را به طرح نیروی هسته ای بدل کرد. اجرای این طرح از سال 1942 در شیکاگو آغاز شد
.

وی برای جلوگیری از انداختن بمب اتمی به ژاپن تلاشهای فراوان کرد. تا حال هیچ دانشمندی آنقدر زنده نماند تا چنین نتایج دهشتباری را از کشفیات خود ببیند و نیز هیچ کس آنقدر نلاش نکرده تا مانع سوء استفاده از کشفیات خود شود. همین مسائل است که زیلارد را بزرگترین مخترع تمام اعصار کرده است.

منبع پایگاه رشد

سه شنبه 21/1/1386 - 12:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته