• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 475
تعداد نظرات : 273
زمان آخرین مطلب : 3473روز قبل
دعا و زیارت
 

بهاي اندک‏

کاروانياني که يوسف را يافتند، او را به بهاي اندکي فروختند؛ زيرا از ارزش آن درّ يگانه، آگاهي نداشتند.

و شروه بثمن بخس دراهم معدود وکانوا فيه من الزاهدين. [1] .

و (سرانجام) او را به بهاي اندکي - چند درهم - فروختند و نسبت به (فروختن) او بي رغبت بودند.

برخي شيعيان نيز به دليل نا آگاهي از مقام و منزلت حضرت مهدي (عج) و از سر هواپرستي و دنياخواهي، افتخار محبت و خدمت به آستان او را، به بهاي اندکي فروخته و رشته‏ي پيوند خود را گسسته‏اند. تاريخ، نمونه‏هاي فراواني از اين مردمان را به ياد دارد. براي مثال، از ابوطاهر محمّد بن علي بن بلال مي‏توان نام برد. وي به طمع اموالي که از حضرت مهدي (عج) نزد او بود، آن را به محمّد بن عثمان عمري - سفير دوم - نسپرد و ادعا کرد که خود وکيل حضرت مهدي (عج) است. حضرت مهدي (عج) نيز توفيقي در لعن او صادر کرد. [2] .

1- یوسف 20      2- غیبت طوسی ص 400

دوشنبه 23/7/1386 - 19:23
اخبار

راه اندازی شبکه خبر تبیان با اخبار روز دنیا

 

نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت : زنان می توانند با حضور خود در مجلس اثر گذاری و نقش آفرینی داشته باشند و کسی سد راه آنان نیست  

يك محقق مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم گفت: پس از گذشت بیست و هشت سال از پيروزي انقلاب اسلامي ، هنوز هم تعريف جامع و كاملي از "حجاب" مورد نظر اسلام در جامعه ما نشده است

طبق آمارهای منتشره در طی سالهای اخیر ، زنان سرپرست حدود 31 درصد از کل خانواده های آمریکایی هستند و بر این تعداد می باید 15 درصد از زنان آمریکایی را که به تنهایی زندگی می کنند افزود

ب نقل از ایونا

دوشنبه 23/7/1386 - 13:49
دعا و زیارت
ضرورت وجود امام ـ حقّانيّت امام صادق (ع).

امام صادق ـ عليه السّلام ـ در جلسه مناظرهاي كه در مكّه بين شاگردانش با دانشمند شامي برقرار شد به دانشمند شامي رو كرد و فرمود: «با اين جوان، اشاره به «هشام بن حكم» (شاگرد زبردست امام) گفتگو كن».
دانشمند شامي، آمادگي خود را براي مناظره با هشام اعلام كرد و گفتگوي آن‌ها در حضور امام صادق ـ عليه السّلام ـ به ترتيب زير ادامه يافت:
دانشمند شامي: (خطاب به هشام) اي جوان! دربارة امامت اين مرد (امام صادق ـ عليه السّلام ـ از من سؤال كن (مي‌خواهم در اين باره با تو گفتگو كنم)
هشام (از بي ادبي و گستاخي مردم شامي به ساحت مقدّس امام) به‌گونه‌اي خشمگين شد كه بدنش مي‌لرزيد، در اين حال به مرد شامي گفت: «آيا پروردگارت خير و سعادت بندگانش را بهتر و بيشتر مي‌خواهد، يا بندگان خير خود را نسبت به خود؟»
دانشمند شامي: بلكه پرودگار، خير بندگانش را بيشتر مي‌خواهد.
هشام: خداوند براي خير و سعادت انسان‌ها چه كرده است؟
دانشمند شامي: خداوند حجّت خود را براي آن‌ها استوار نموده، و او بين بندگانش را در پرتو حجّتش، الفت، و دوستي بخشيد تا پراكنده نگردند، تا نابساماني‌هاي خود را در پرتو دوستي، سامان دهند، و هم‌چنين خداوند بندگانش را به قانون الهي آگاه مي‌كند.
هشام: آن حجّت كيست؟
دانشمند شامي: او رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ است.
هشام: بعد از رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ كيست؟
دانشمند شامي: بعد از پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ، حجّت خدا، «قرآن» و «سنّت» است.
هشام: آيا قرآن و سنّت، براي رفع اختلاف امروز ما سودمند است؟
دانشمند شامي: آري.
هشام: پس چرا بين من و تو اختلاف است و تو براي همين جهت از شام به اين‌جا (مكّه) آمده‌اي؟!
دانشمند شامي در برابر اين سؤال خاموش ماند، امام صادق ـ عليه السّلام ـ به او فرمود: چرا سخن نمي‌گوئي؟
دانشمند شامي: اگر در پاسخ سؤال هشام بگويم: قرآن و سنّت، اختلاف بين ما را رفع مي‌كند، سخن بيهوده‌اي گفته‌ام، زيرا عبارات قرآن و سنّت، داراي معاني گوناگون است، و اگر بگويم: اختلاف ما در فهم قرآن و سنّت، به عقيدة ما لطمه نمي‌زند و هر كدام از ما ادّعاي حقّ مي‌كنيم، در اين صورت، قرآن و سنّت به ما سودي (در رفع اختلاف) نبخشد، ولي همين استدلال (مذكور) به نفع عقيدة من است، نه بنفع عقيدة هشام.
امام صادق: از هشام همين مسئله را بپرس، كه پاسخ قانع كننده را از او كه وجودش سرشار از علم و كمال است، مي‌يابي.
دانشمند شامي: آيا خداوند شخصي را به سوي بشر فرستاده تا آن‌ها را متّحد و هماهنگ كند؟ و نابساماني‌هايشان را سامان بخشد و حقّ و باطل را برايشان شرح دهد؟
هشام: در عصر رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ يا امروز؟
دانشمند شامي: در عصر رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ كه خود آن حضرت بود، ولي امروز، آن شخص كيست؟
هشام: امروز همين شخصي كه در مسند نشسته (اشاره به امام صادق ـ عليه السّلام ـ) و از هر سو مردم به حضورش مي‌آيند، (حجّت و برطرف كنندة اختلاف ما است، زيرا) ميراث‌دار علم نبوّت است كه دست به دست از پدرانش به او رسيده است، اخبار زمين و آسمان را براي ما بازگو مي‌سازد.
دانشمند شامي: «من چگونه بفهمم كه اين شخص امام صادق ـ عليه السّلام ـ همان حجّت حقّ است؟!»
هشام: هرچه خواهي از او بپرس، تا به حجّت حق بودن او پي‌ببري.
دانشمند شامي: اي هشام با اين سخن، ديگر عذري براي من باقي نگذاشتي، بر من است كه بپرسم و با سؤال به حقيقت برسم.
امام: آيا مي‌خواهي گزارش چگونگي سفر و مسير راه مسافرت تو را از شام به اين‌جا، به تو خبر دهم؟ كه چنين و چنان بود (امام مقداري از چگونگي سفر او را بيان كرد)
دانشمند شامي (كه شيفتة بيانات امام صادق ـ عليه السّلام ـ شده بود، حقيقت را دريافت و نور ايمان بر صفحة قلبش تابيد و هماندم) با شادماني گفت: «راست گفتي، اكنون به خدا، اسلام آوردم»
امام: بلكه اكنون به خدا ايمان آوردي، و اسلام، قبل از ايمان است، به وسيله اسلام از يك‌ديگر ارث مي‌برند و ازدواج كنند ولي ثواب بردن در پرتو ايمان است، (تو قبلاً مسلمان بودي، ولي امامت مرا قبول نداشتي، و اكنون با پذيرش امامت من، به ثواب اعمالت مي‌رسي)
دانشمند شامي: صحيح فرمودي، گواهي مي‌دهم كه:
«معبودي جز خداي يكتا نيست، و محمّد ـ صلّي الله عليه و آله ـ رسول خدا است، و تو جانشين اوصياء پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ هستي(1) ـ

(1) ـ اصول كافي، ج 1، ص 172 و 173، (نشر دارالكتب الاسلامي).

هشام بن حكم با دانشمند شامي
دوشنبه 23/7/1386 - 13:46
شعر و قطعات ادبی

ای ماه عالم سوز من از من چرا رنجیده ای

ای شمع شب افروز من از من چرا رنجیده ای

یک شب تو را  مهمان کنم تا جان و دل قربان کنم

جای تو در چشمان کنم از من چرا  رنجیده ای

ای جان من جانان من برمن نگر سلطان من

تا زنده ام یار توام از من چرا رنجیده ای

من عاشق دیوانه ام اندر جهان افسانه ام

تو شمع و من پروانه ام جانم چرا رنجیده ای

دوشنبه 23/7/1386 - 13:0
دانستنی های علمی
امام محمد تقی (ع):

سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند، فرا گیرید .

بحارالانوار ، دار احیاء الترا العربی ، ج 75، ص (170)
دوشنبه 23/7/1386 - 13:0
دعا و زیارت
علت نامگذاري اين ماه و حرمت ويژه آن در ميان مسلمانان تاسيس تاريخ براي مسلمانان در زمان خلافت خليفه دوم مسلمين و با مشورت علي (ع) در سال شانزدهم هجري صورت گرفته است. مبدا تاريخ را هجرت پيامبر و ماه نخست آن را محرم، سالي كه هجرت روي داده بود گرفتند ....(1) علت نامگذاري اين ماه آن بود كه در ايام جاهليت، جنگ در اين ماه را حرام مي دانستند. ـ در دوم ماه محرم الحرام سال 61 هجري كاروان حضرت امام حسين (ع) وارد كربلا شد و سپاهيان دشمن كه هر روز بر تعدادشان افزوده مي شد در روزهاي تاسوعا و عاشورا كه روز نهم و دهم محرم مي باشد او و يارانش را به شهادت رساندند. پيشواي هشتم شيعيان امام رضا (ع) در خصوص اين ماه فرمود: در جاهليت، حرمت اين ماه نگاه داشته مي شد و در آن نمي جنگيدند ولي در اين ماه، خونهاي ما را ريختند و حرمت ما را شكستند و فرزندان و زنان ما را اسير كردند و خيمه ها را آتش زدند و غارت كردند و حرمت پيامبر را دربارة ذريه اش رعايت نكردند. .... آيت الله ميرزا جواد ملكي تبريزي در «مراقبات» نوشته است:«كودكانم را مي ديدم كه در دهة نخست ماه محرم غذا نمي خوردند و به نان خالي اكتفا مي كردند كسي هم به آنان نگفته بود ماه محرم شروع شده است گمان مي كنم عشقي دروني آنان را برمي انگيخت.» (2) به همين دليل ماه محرم با حادثه عاشورا عجين شده است و فرا رسيدن آن دلها را پر از غم مي سازد و پيروان و شيفتگان امام حسين (ع) از اول محرم، محافل و مجالسي را سياهپوش كرده، به ياد آن امام شهيد به عزاداري مي پردازند.... (3) 1-(تاريخ تحليلي اسلام/ دكتر شهيدي/ ص130) 2-(پيام آورعاشورا/ مهاجراني/ص 11) 3-(با اندكي دخل و تصرف/ فرهنگ عاشورا جواد محدثي/ ص 406)
يکشنبه 22/7/1386 - 17:56
محبت و عاطفه
آنچه تاكنون آموخته ايم 1ـ برداشت عاطفي ـ يكي از جنبه هاي حادثه كربلا بعد عاطفي است مي دانيم كه كربلا به دليل وضعيت خاص خود در به شهادت رسيدن بيش از شانزده تن از خاندان رسالت و نيز كيفيت خونبار آن زخمي عميق و پردامنه بر قلب جامعه شيعه ايجاد كرد. حادثه از هر جهت جدي و قابل ملاحظه بود. اثر عاطفي آن بلافاصله در شيعه پديدار شد توابين نخستين گروهي بودند كه تحت تاثير اين قضيه قرار گرفتند و از آنجا كه خود را مقصر مي ديدند بدون آن كه انديشه سياسي روشني داشته باشند خود را در معرض شهادت قرار دادند. مي دانيم كه آنان قبل از رفتن به سوي شام از كوفه بر سر مزار امام حسين (ع) آمدند و طي چند روز به گريه و زاري پرداختند ..... با نگاهي به آنچه در احاديث امامان (ع) درباره اقامه عزا و زيارت مرقد امام حسين (ع) وارد شده مي توان دريافت كه به سرعت بعد عاطفي كربلا جاي خود را در جامعه شيعه بازكرد. و حتي گروههايي از سنيان را نيز به خود جذب كرد و به مرور عزاداري سالانه آغاز شد. ادبيات شيعي نيز تحت تاثير اين قضيه و ساير رخدادهاي خونيني كه براي شيعيان پيش آمد ... ادبياتي مبتني بر «مرثيه» شد. حجم عظيم كتابهاي نوشته شده در اين رابطه با عنوان مقاتل از ابتدا با كتاب «مقتل الحسين» نوشته لوط بن يحيي ازدي (متوفاي 157 قمري) تا كتاب «نفس المهوم في مصيبته سيدنا الحسين المظلوم» نوشته مرحوم حاج شيخ عباس قمي محدث بزرگ معاصر نشان از صحت اين مدعا است. (1) از آن پس نام امام حسين (ع) با گريه بود و عاشورا مهمترين حاديه غمگينانه در تاريخ بشمار مي آمد گريه براي امام ثوابي بي اندازه و رفتن به زيارت مرقد امام حسين (ع) پاداشي فزون از حد داشت اين بعد عاطفي كم كم توسعه يافت و ايام وَفَيات ساير امامان نيز به عنوان ايام عزا مطرح شد. (2) علت شكل گيري نگاه عاطفي به دين (واقعه عاشورا) ـ گسترش تبليغات ضد ديني از زمان حكومت بني اميه و تخريب پيشوايان ديني در اذهان مردم (تخريب شخصيت اميرمومنان (ع) توسط معاويه و نيز معرفي امام حسين (ع) به عنوان يك فرد مهاجم و طاغي در زمان يزيد) ـ جعل اخبار و روايات از زبان پيامبر (ص) مبني بر قرار دادن عيد در روز عاشورا. ـ تاكيد پيشوايان ديني در اقامه مجالس عزاداري و دعا و زيارت بخاطر عدم وجود راه ديگري براي ترويج و احياء دين. نتايج اين رويكرد 1- بستر سازي اجتماعي با تظاهرات بيروني از طريق مجالس عزاداري براي استحكام مباني عقيدتي و مذهبي 2- ايجاد وحدت بيروني اجتماعي 3- بسط مفهوم تبري در جامعة ديني بخاطر نشر مفهوم لعن ظالمين در نهضت عاشورا 4- نقش محوري امام حسين (ع) باعث هويت بخشيدن به مفهوم زندگي مومنان شد. 5- تاكيد بر آداب ديني در ايام محرم از طريق دعوت به توبه، دعا، زيارت، امر به معروف و نهي از منكر، تلاوت قرآن، انفاق و.... 6- شكل گيري روح انقلابي و قيام بر عليه ظالمان زمان 7- پرورش هزاران شاعر،‌اديب، مورخ و محدث 8- ايجاد بنگاههاي خيريه و اطعام به فقيران و كمك به بلاد اسلامي 9- تشكيل و گسترش مجالس تعزيه و شبيه خواني و هنر مذهبي ...... 1- (مجموعه مقالات/ ص 203) 2- (مجموعه مقالات/ ص84) 3-(مجموعه مقالات/ مقتل نگاري در تاريخ/ محمود يزدي مطلق/ ص 103/ ج 3)
يکشنبه 22/7/1386 - 17:52
دانستنی های علمی
يك گوينده مي‏تواند در دقيقه بطور متوسط 125 كلمه بگويد شنونده مي‏تواند 400 تا 600 كلمه را در دقيقه بشنود و بفهمد. لئوبو سكاليا
يکشنبه 22/7/1386 - 17:49
دانستنی های علمی
مجمع عمومي سازمان ملل متحد در 22 دسامبر 1989 ميلادي با تصويب قطعنامه اي چهارشنبه دوم اكتبر را روز جهاني كاهش اثرات بلاياي طبيعي نامگذاري نمود. شعار روز جهاني كاهش اثرات بلاياي طبيعي امسال كاهش اثرات بلاياي طبيعي در مدارس مي باشد كه بر اهميت حفظ سلامتي كودكان و تشريك مساعي آنان در مبارزه و آمادگي آنان در كاهش اثرات بلاياي طبيعي تاكيد دارد. لزوم آموزش كودكان بعنوان آسيب پذير ترين قشر بهنگام رخداد بلاياي طبيعي، آشنايي، هشدار و رويارويي با خطرات آن امري ضروري بشمار مي آيد. آموزش به كودكان و نوجوانان بعنوان آينده سازان فردا بهترين و اصولي ترين روش براي كاهش اثرات رخداد هاي طبيعي است. در كنار آن مقاوم سازي مدارس و ساختمان هاي آموزشي نيز لازم است. در خلال دهه گذشته حوادث طبيعي جان بيش از شصد هزار نفر كه اكثر آنها در كشورهاي در حال توسعه بودند را گرفت.
يکشنبه 22/7/1386 - 17:48
شعر و قطعات ادبی

دلا دیدی كه آن فرزانه فرزند                 

چه دید اندر خم این طاق رنگین؟

به جای لوح سیمین در كنارش  

              فلك بر سر نهادش لوح سیمین

 

شنبه 21/7/1386 - 23:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته