• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 85
زمان آخرین مطلب : 3244روز قبل
جهانگردی

تصاویری از درختان جالب و غیرعادی در آمریکا



تصاویری از درختان جالب و غیرعادی در آمریکا
همه ما درخت هایی با شکل های خمیده دیده ایم. ولی در آمریکا درختانی دیده میشوند که دارای خمیدگی غیر عادی هستند. البته خمیدگی ها طبیعی نیستند و برای همین فقط در آمریکا شاهد آن هستید.

در زمانهای قدیم برخی از اهالی آمریکا از درختان برای علامتگذاری مکان های مهم استفاده میکردند. آنها درخت ها را در طول سالیان دراز به اشکال مختلف خم میکردند. این علامتگذاری ها معمولا در نقاطی که منابع آب و غذا بود انجام میشد تا براحتی توسط افراد تازه وارد قابل شناسایی باشد.

 

درختان غیر عادی, درختان خمیده, عجایب طبیعت

درختانی عجیب که دارای خمیدگی غیر عادی هستند‎

درختان غیر عادی,عجایب طبیعت, درختان خمیده

درختان جالب و غیرعادی در آمریکا

درختان غیر عادی, درختان خمیده, عجایب طبیعت

درختانی عجیب که دارای خمیدگی غیر عادی هستند‎

درختان غیر عادی,مکانهای عجیب و غیر عادی,عجایب طبیعت

خمیدگی این درختان طبیعی نیست

درختان غیر عادی, درختان خمیده, عجایب طبیعت

درختان جالب و غیرعادی در آمریکا

عجایب گردشگری, درختان خمیده, عجایب طبیعت

درختان خمیده را فقط در آمریکا میتوان دید‎

 

منبع : topnop.ir

سه شنبه 1/2/1394 - 8:13
نوجوان و جوان

درس هایی که باید تا پیش از ۳۰ سالگی بیاموزید



روش درست زندگی,شیرین ترین تفریح زندگی ,موفقیت در زندگی

 

زندگی فراز و فرود زیادی دارد. هر چه سن آدم بالاتر می رود، به بار تجربه هایش اضافه می شود، نگاهش تغییر می کند و آرزوهایش دیگر آنهایی نیستند که در بچگی داشته. تغییر خیلی هم خوب است اما اگر در جهت درست باشد و انسان را به اهداف بلند و جایگاه شایسته برسانند.

برای اینکه از همان ابتدای جوانی بتوانیم با روش درست زندگی آشنا شویم، باید مسایلی را یاد بگیریم و تمرین کنیم که عقل و دل هر دو آن را تایید می کنند. در همین راستا، ما یک سری مسایل را که خوب است انسان تا پیش از ۳۰ ساگی بداند و یاد بگیرد، انتخاب کرده ایم که امیدواریم مفید و کاربردی باشند. همراهمان باشید.

۱. بدانید که دوستی ها تغییر می کنند
حتی صمیمی ترین دوستی ها هم در طول زمان تغییر می کنند. انسان ها نمی توانند همیشه همان رابطه ای را با هم داشته باشند که قبلا داشته اند. حتی اگر با کسی سال ها هم خانه هم بوده اید، بعد از دور شدن از هم، رابطه و حس هایتان تغییر خواهد کرد. یا مثلا دوستان دبیرستان دیگر همان هایی نیستند که در مدرسه با هم بوده اید. مخصوصا اگر ازدواج کنید، بیشتر از همیشه نگاهتان به دوستی تغییر می کند. بنابراین، به جای جنگیدن با این تغییرات یا افسوس گذشته را خوردن، خودتان را با این تغییرات وفق دهید و سعی کنید از حضور دوستان برای ارتقا سطح دانش و تجربه گرفتن استفاده کنید.

۲. خیلی احساساتی و رمانتیک نباشید
احساساتی بودن خوب است اما زیادی رمانتیک و درام بودن، خسته کننده است. زندگی باید هیجان داشته باشد. وقتی همه چیز خیلی آرام و در بهترین حالت پیش برود، بعد از مدتی حوصله سر بر و خسته کننده می شود. در ارتباط های خود واقعی باشید؛ یعنی وقتی حس عاشقانه ندارید، الکی ادا در نیاورید و خودتان باشید. تماشای فیلم های درام، موسیقی های آرام، حرف های عاشقانه، مهربانی زیاد و ... همه عالی هستند اما در حد تعادل. به یاد داشته باشید انسان ها تنوع و هیجان را بیشتر از تکرار دوست دارند.

۳. مدافع زنان دیگر باشید
از دوستان مونث خود حمایت کنید. لازم نیست فمنیست باشید یا در دفاع از حقوق زنان زیاده روی کنید، همین که نیازهای آنها را درک و تا حد امکان برآورده کنید، کافی است. یکی از بهترین اتفاق های دنیا این است که زنان با هم متحد و خوشحال باشند. در جامعه امروز بسیاری از زنان از هم دوری می کنند، اما اگر درک درستی از زن بودن داشته باشید، ارتباط های خود را با هم جنسان خود بهتر خواهید کرد.

۴. برای احساسات خود دلیل پیدا کنید
مثلا اگر در اینستاگرام خود دایم عکس گربه خود را به اشتراک می گذارید، حتما حیوانات را دوست دارید. پس در سازمان های حمایت از حیوانات عضو شوید و به طور داوطلبانه به این موجودات بی زبان کمک کنید. یا اگر فوتبال بازی کردن بهترین و شیرین ترین تفریح زندگی شما بوده است، در همین مسیر به فعالیت خود ادامه دهید. به طور مثال، مربی تیم فوتبال شوید. و انواع و اقسام کارهایی که حس های بسیار خوب و مثبت به شما می دهند. هیجانات و احساسات خود را در یک مسیر مشخص هدایت کنید تا موفقیت بیشتری را هم در زندگی شاهد باشید.

۵. زندگی خود را در دنیای مجازی سپری نکنید
اگر از آن دسته افرادی هستند که همه احساسات و روحیه لحظه ای خود را در فیس بوک و دیگر شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند، توصیه می کنیم از این کار دست بردارید. به جای اینکه پای موبایل یا لپ تاپ باشید، به دوستان خود زنگ بزنید. با هم کافه، پارک یا ... بروید و در کنار نوشیدن یک چای/قهوه دلچسب، در مورد ناراحتی یا خوشحالی های خود حرف بزنید. وقتتان را در دنیای مجازی هدر ندهید. از واقعیت های زندگی در دنیای واقعی لذت ببرید.

۶. از لحظات تنهایی هم لذت ببرید
مثلا اگر غروب جمعه است و به هر دلیل تنها هستید، به جای اینکه زانوی غم بغل کنید و دایم به غروب دلگیر جمعه بد و بیراه بگویید، به این فکر کنید که فرصتی برای خلوت کردن با خود یافته اید. به خود، خواسته های قلبی، آرزوها، برنامه های آینده و حتی ارتباط هایتان فکر کنید. یا فیلم تماشا کنید. کتاب مطالعه کنید. این را بدانید که در تنهایی هم خیلی کارها می توان انجام داد که برخلاف تصور لذت بخش و جالب هم هستند.

۷. خودتان را با خودتان مقایسه کنید!
منظور از این جمله چیست؟ اینکه در این سن تقریبا بیشتر دوست های آدم یا ازدواج کرده اند و بچه دارند، یا درگیر کار و کسب درآمد هستند. گاهی ممکن است خودتان را با آنها مقایسه کنید و شاید حسرت زندگی فرد دیگری را بخورید. اما این را به یاد داشته باشید که موقعت زندگی همه آدم ها با هم فرق دارد. هیچ کس نمی تواند جای دیگری باشد. انسان ها فکر، علاقه، احساسات، روحیه و درآمدهای متفاوت از هم دارند. به همین دلیل شاید دوستان هم سن و سال شما، کاملا با شما فرق داشته باشند. لازم نیست خودتان را با دیگران مقایسه کنید، بلکه خودتان را زیر ذره بین ببرید. ببینید زندگی واقعی شما با آنچه که می خواهید چقدر شبیه هم هستند! آیا توانسته اید نیازهای درونی خود را برآورده کنید؟

۸. مراقب بدترین سناریوهای زندگی باشید
بدون شک وقتی به سن سی سالگی نزدیک می شوید، تجربه های تلخ متعددی در زندگی داشته اید: از شکست عشقی گرفته تا اخراج شدن از کار و ... اما هیچ کدام از آنها شما را از پای در نیاورده است. به خاطر داشته باشید همه آنها تجربه هایی بوده اند تا دفعات بعدی بهتر و درست تر تصمیم بگیرید. پس ذهنتان را با اشتباه هایی که گذشته و تمام شده اند، مشغول نکنید و فقط به عنوان یک تجربه به آن نگاه کنید. همان حرف همیشگی را با خود تکرار کنید: هر شکست، پلی است برای پیروزی. و واقعا هم همین طور است. وقتی پس از هر شکست، چشمانتان بیشتر به واقعیت های زندگی باز می شود، چرا دچار ناامیدی می شوید؟ اتفاقا درس بگیرید و تعداد شکست های خود را هر روز کم و کمتر کنید.

۹. ولخرجی نکنید
باید حواستان به خرج هایتان باشد. به جای اینکه هر آخر هفته با دوستان رستوران و بیرون بروید، سرگرمی های ارزان تر پیدا کنید. حساب و کتاب های خود را یادداشت کنید. بخشی از درآمد خود را پس انداز کنید. در خرید کفش و لباس و ... زیاده روی نکنید. این را بدانید که اکنون فرصت پول جمع کردن و پیشرفت است، اکنون توان زیاد کار کردن دارید و با بالا رفتن سن، انرژی و توان شما هم کاهش پیدا می کند. پس با فکر و حساب و کتاب خرج کنید.

۱۰. صداقت بهترین سیاست است
این را بدانید که صادق بودن و بیان حقیقت بهترین و ارزشمندترین ویژگی انسان ها است. این امر به سن ارتباطی ندارد. در هر سنی که باشید، وقتی صادق باشید و از دروغ و بهانه های بیهوده دوری کنید، محبوبیت بیشتری در میان دوستان و اطرافیان خواهید داشت. اما اگر بتوانید این ویژگی را تا پیش از سی سالگی در وجود خود نهادینه کنید، مطمئن باشید موفقیت های بیشتری در زندگی خواهید داشت. مثلا اگر خانه دوستی دعوت شده اید به جای اینکه بهانه بیاورید یا به دروغ بگویید، می روید و نروید، خیلی رک و بی پرده بگویید که می خواهید در خانه بمانید. یا اگر در محل کار، توان انجام کاری را ندارید، رک و بدون ترس بگویید بلد نیستید. لازم نیست در مورد افکار خود با دیگران حرف بزنید، لازم نیست مسایل خصوصی خود را بیان کنید، فقط راستگو باشید. وقتی صادق باشید، دیگران هم بیشتر شما را دوست خواهند داشت.

۱۱. زیاد سبزیجات مصرف کنید
همه آدم ها دوست دارند اندام زیبا و سالمی داشته باشند. برای این امر باید از سنین کم عادت سالم غذا خوردن را در خود نهادینه کنید. به جای فست فود و غذاهای ناسالم بیرون که در این سن جوانان به آن گرایش دارند، میوه و سبزیجات مصرف کنید.
منبع:salamatnews.com

 

سه شنبه 1/2/1394 - 8:9
آشپزی و شیرینی پزی

طرز تهیه کوفته گردو



کوفته گردو, نحوه پخت کوفته گردو


مواد لازم :

 
 مغز گردو پودر کرده  300 گرم
 لپه پخته شده و پودر شده  300 گرم
 پودر نشاسته یا آرد گندم  1 قاشق سوپخوری
 تخم مرغ 2 تا 3 عدد
 تره خرد شده نصف پیمانه
 ترخان و مرزه خشک شده  1 قاشق سوپخوری
 نمک فلفل زردچوبه  به میزان لازم
 پیاز ریز شده سرخ شده 1 عدد


طرز تهیه :
لپه، مغز گردوی پودر کرده، پودر نشاسته، تخم مرغ، تره ترخان و مرزه، نمک فلل و زردچوبه را در کاسه ی مناسب و جادار بریزید و ورز دهید اینک پیاز داغ و 1 ق. چ زردچوبه را در قابلمه ای جا دار بریزید و 30 ثانیه روی گاز مخلوط کنید آن گاه 4 پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید بجوش آید سپس هر بار به اندازه یک گردو و از مواد فراهم کرده برداشته و در درست گرد کنید و در سس جوشان بریزید و با حرارت ملایم 30 ذقیقه آنرا بریزید.کوفته گردو آماده است.

 

منبع : groohashpazi.blogfa.com

سه شنبه 1/2/1394 - 8:7
بیماری ها

علل و راه درمان درد بیضه در آقایان



دلیل درد گرفتن بیضه, هیدروسل, واریسی شدن بیضه

بیضه و بافتهای مجاور آن استعداد قابل ملاحظه ای جهت ابتلا به عفونت دارند

 

علل و راه درمان درد بیضه در آقایان
درد در بیضه ها علت های مختلفی می تواند داشته باشد. معمولاً کوفتگی و تورم بیضه از جمله عوارض بد ضربات مستقیم به حساب می آیند ولی علیرغم وجود این حالت هشدار دهنده، در اکثر موارد با انجام اقدامات محافظتی می توان در طی چند روز این مسائل را برطرف نمود.

اقدامات محافظتی شامل : پوشیدن لباسهای زیر خاص، استفاده از مسکنها و کمپرس گرم می باشد. تورم و کوفتگی ناشی از عمل وازکتومی نیز به همین طریق قابل درمان هستند.

 

- عفونت بیضه:

هم بیضه و هم بافتهای مجاور آنها استعداد قابل ملاحظه ای جهت ابتلا به عفونت دارند. زمانیکه این عفونتها رخ می دهند التهاب سبب بروز درد می شود و بیضه ها بخصوص در لمس بسیار درناک خواهند بود.

عفونتهای باکتریایی معمولاً از طریق سیستم ادراری بالا می روند و سبب عفونت در این اعضا می شود که البته به آنتی بیوتیک بسیار عالی پاسخ می دهند.

عفونتهای ویروسی نظیر اوریون در بالغین به ندرت سبب درگیری بیضه ها می شوند. اما در صورت درگیری معمولاً یک بیضه را درگیر می کنند. اما گاهی در افراد کمی هر دو بیضه با هم درگیر می شوند. عفونت بیضه ناشی از اوریون، در صورت درگیری هر دو بیضه می تواند منجر به عمیقی شود.

 

هیدروسل (تجمع مایع دور بیضه):

به معنای تجمع مایع شفاف در داخل کیسه ای است که بیضه را احاطه کرده است. گاهی اوقات ممکن است از بدو تولد این حالت وجود داشته باشد که بیشتر به خاطر اختلالات شکل گیری کیسه های اطراف بیضه هاست. هیدروسلهای کوچک به سختی قابل تشخیص بوده و خودبخود بهبود می یابند. اما انواع بزرگ هیدروسل باید به وسیله جراحی درمان شوند.

 

- واریسی شدن رگهای بیضه و تجمع آب در اطراف بیضه ( هیدروسل) :

هر دو حالت فوق می تواند منجر به بروز ناراحتی در اطراف بیضه ها شود. در این حالت فرد بیشتر درد را در اطراف بیضه ها حس می کند و خود بیضه ها معمولاً فاقد درد است. وریدهای اطراف بیضه نیز همانند وریدهای پا می تواند واریسی شود که سبب بروز احساس گرمی در نوک بیضه ها و محل واریس شدن وریدها در اطراف بیضه ها می شود. گاهی عروق در لمس نیز حساس می شوند. در موارد متوسط تا شدید استفاده از روشهای جراحی جهت برداشتن عروق واریس، راهکار درمانی خواهد بود.

 

درمان درد بیضه, دانستنیهای جنسی, سرطان بیضه

مرد با یک بیضه نیز می تواند فعالیت جنسی طبیعی داشته باشد

 

 پیچ  خوردگی بیضه ها:

بیضه ها تا حدی متحرک هستند و اتصالات آنها به پوسته بیضه سبب می شود میزان حرکت به حداقل برسد. اما گاهی اوقات با ایجاد فشارهای یکباره و شدید ممکن است بیضه ها دچار چرخش و پیچ خوردگی شوند و در نتیجه گردش خون آنها دچار مشکل شود. سپس بیضه ها متورم شده و درد ایجاد می شود.

اگر چه گاهی اوقات ممکن است بروز تورم منجر به بازگشت پیچ خوردگی شود اما پیچ خوردگی دائمی می تواند بسیار خطرناک باشد زیرا در صورت عدم خونرسانی کافی به بیضه ها در طی 6 ساعت این بافت خواهد مرد. در نتیجه جهت تصحیح این اختلال باید بلافاصله جراحی انجام شود. اما اگر بیضه دچار تخریب شده باشد باید برداشته شود. گفته می شود مرد با یک بیضه نیز می تواند فعالیت جنسی طبیعی خود را دنبال کند و بچه دار شود.

 
فتق :

فتق زمانی رخ می دهد که دیواره عضلانی تشکیل دهنده شکم در یک نقطه ضعیف شده و بخشی از حلقه های روده از بین این شکاف بیرون می زنند و سبب ایجاد یک توده می شوند که روی پوست قابل مشاهده می باشد.در ناحیه کشاله ران در صورت بروز فتق، موجب پائین آمدن حلقه ای از روده سبب می شود که در این حالت بیضه بزرگتر از معمول به نظر آمده و دردی ایجاد می شود که بیشتر بنظر می رسد دارای منشاء شکمی باشد و این درد با حرکت ، سرفه یا عطسه بدتر می شود.

 

دلیل درد گرفتن بیضه,درد بیضه,بیضه

سرطان بیضه بیشتر در سنین بین 15 تا 35 سالگی شایع است

 

تحریکات جنسی

گاهی اوقات تحریکات جنسی که درنهایت منجر به انزال نشود، منجر به بروز احتقان در لوله های منی بر خواهد شد که این امر منجر به بروز درد در بیضه ها می شود، این حالت بطور کلی خطرناک نیست اما ناخوشایند خواهد بود. در هر صورت بعد از چند ساعت درد بهبود خواهد یافت.


سنگهای کلیه :

گاهی اوقات در حین دفع سنگ ممکن است، درد تیزی در ناحیه شکم احساس شود که معمولاً این درد به ناحیه بیضه ها انتشار می یابد. این نوع درد، وجه مشخصه دفع سنگ خواهد بود. گاهی حتی ممکن است خون در ادرار ظاهر شود. زمانیکه پزشک در حضور چنین علایمی هیچگونه اختلالی در بیضه ها پیدا نکرد درمان جهت سنگهای کلیه توصیه می شود.

 

سرطان بیضه:

این نوع سرطان به ندرت سبب بروز درد و ناراحتی در بیضه ها خواهد شد. بطور معمول سرطان بیضه منجر به بروز تورم بدون درد در یک بیضه خواهد شد. از طریق معاینه نمی توان علت تورم را تشخیص داد که از بیضه ها است یا از مجاری اسپرم بر.

 

از آنجایی که این سرطان بیشتر در سنین بین 15 تا 35 سالگی شایع است و در صورت عدم درمان می تواند منجر به بروز عوارض خطرناکی شود. لذادر صورت وجود هرگونه توده در ناحیه بیضه ها که جدیداً ایجاد شده باشد و بنظر  غیرطبیعی می رسد، باید به پزشک مراجعه نمود . در حال حاضر در صورت تشخیص به موقع سرطان بیضه ، تا حدود 99 درصد می توان بطور موفقیت آمیزی آنها را درمان نمود. لذا جای هیچگونه ترسی نیست و بلافاصله باید اقدامات تشخیصی و درمانی صورت گیرد
منبع : hidoctor.ir

سه شنبه 1/2/1394 - 8:6
بیماری ها

کدام كبودی‌ها نشانگر بیماری‌ خطرناكی است؟



بیماری هموفیلی, درمان کبودی

كبود شدن، یك اتفاق معمول و طبیعی در زمان آسیب دیدن و ضربه خوردن بافتی است اما چه زمانی یك كبودی می‌تواند خطرناك باشد و كی باید كبودی‌ها را به عنوان زنگ خطر در نظر گرفت؟

 

زیاد با میز و صندلی برخورد می‌كنید؟
اگر از گروه آدم‌های حواس‌پرت باشید یا مشغله زیادی داشته باشید قاعدتا با لكه‌های كبودی روی دست‌ها، ران‌ها و پاهای‌تان كه ناشی از برخورد با صندلی‌ها، میزها و حتی گاهی در و پنجره‌هاست، آشنا هستید. كبودی یك روند طبیعی در عملكرد بدن- طی پاسخ به هرگونه آسیب و ضربه وارده - است.

 

در این روند وقتی به نقطه‌ای ضربه می‌خورد رگ‌های خونی كوچك نزدیك به ناحیه آسیب‌دیده پاره می‌شوند و محتویات خود را خالی می‌كنند. اینگونه است كه رنگ ناحیه حالت تیره‌ بین آبی تیره تا سیاه پیدا می‌كند و بعد در روند بهبود به حالت سبز متمایل به زرد تغییر رنگ می‌دهد.

 

بعضی كبودی‌ها تا چند ماه بهبود نمی‌یابد
جدا از تغییر رنگ، لكه‌های كبود غالبا با درد و تورم موضعی همراه هستند. كبودی‌ها می‌توانند كاملا سطحی باشند و فقط لایه‌های خیلی سطحی پوست را درگیر كنند یا اینكه به لایه‌های زیر پوست هم برسند یا حتی لایه عضلانی زیر پوست را هم درگیر كنند و البته گاه شدت ضربه و آسیب آنقدر زیاد است كه استخوان‌ها هم صدمه می‌بینند. اینگونه آسیب‌های شدید عمقی گاه تا ماه‌ها زمان لازم دارند تا بهبود پیدا كنند. تمام موارد فوق را می‌توان یك روند طبیعی بهبود در بدن دانست اما گاهی هم كبودی‌ها می‌توانند چیزی فراتر از این باشند.

 

3 نقطه مهم
ضرب‌دیدگی و كبودی می‌تواند ناشی از هرچیزی باشد؛ آسیب‌های ورزشی، افتادن، خوردن به میز و صندلی و تصادفات رانندگی و... اما گاهی این اتفاقات بدون علت مشخص یا پس از یك حادثه خیلی جزئی رخ می‌دهند. این می‌تواند نشانگر یك حالت پزشكی باشد كه باید به آن توجه كرد. ضرب‌دیدگی و كبودی‌های متعدد می‌تواند نشانگر اختلالات خونی و نقص در بند آمدن خون باشد.

 

در روند توقف‌ خونریزی 3 عامل مهم در رگ‌ها نقش دارند: اول پلاكت‌ها كه جزو سلول‌های خونی هستند و در شكل‌گیری لخته‌های خون نقش دارند، دوم فاكتورهای انعقاد خون كه پروتئین‌هایی در جریان خون هستند و روند شكل‌گیری لخته‌ها را هدایت می‌كنند و سوم خود عروق كه با تنگ شدن‌شان مانع از تجمع خون و مایعات در موضع آسیب‌دیده می‌شوند. اگر در هركدام از این سه عامل مشكلی وجود داشته باشد پروسه كبودی می‌تواند به طور مكرر و حتی پس از یك برخورد بسیار جزئی هم اتفاق بیفتد.

 

بیماری هموفیلی, درمان کبودی

 

در چه مواقعی به پزشك مراجعه كنیم؟
اگر به طور پیاپی دچار كبودی‌های بی‌دلیل می‌شوید یا مناطق كبودی بدن شما بزرگ و دردناك است و بدون علت مشخص ایجاد شده‌اند یا اینكه كبودی در بدن شما همراه با علائم بیماری در كل بدن به خصوص با تب و از دست دادن تمركز ذهنی و حالت گیجی ذهنی است یا اینكه به طور مكرر دچار خونریزی از لثه‌ها و بینی می‌شوید، در تمام این موارد بهتر است حتما به یك پزشك متخصص مراجعه كنید و در صورت لزوم آزمایشات لازم را زیرنظر او انجام دهید. خبر خوب اینكه كبود شدن حتی اگر به راحتی اتفاق بیفتد در صورتی كه مشكل زمینه‌ای دیگری نداشته باشید حالتی نیست كه بخواهد شما را نگران كند.

 

وارفارین و آسپیرین مصرف می‌كنید
شایع‌ترین مشكل در این میان اختلالات پلاكی است. بسیاری از داروها و برخی از عفونت‌ها می‌توانند این حالت را رقم بزنند. استفاده از داروهایی مثل وارفارین و آسپیرین هم می‌توانند باعث این حالت شود. بیماری‌های كبد مانع از تولید پروتئین‌های لخته‌كننده خون می‌شود و البته بیماری هموفیلی هم می‌تواند این حالت را رقم بزند. در بیماری هموفیلی كمبود یك فاكتور مشخص (فاكتور 8) در مسیر انعقاد خون باعث بروز مشكل می‌شود.

 

اگر دیدید بیشتر از دوست‌تان دچار ضرب‌دیدگی می‌شوید و بدن‌تان پر شده از كبودی، خیلی نگران نشوید، خب شاید بیشتر از دوست‌تان به این طرف و آن طرف برخورد می‌كنید. در ضمن حواس‌تان باشد كه هرقدر سن‌تان بالاتر می‌رود احتمال بروز كبودی و ضرب‌دیدگی با ضربه‌ها و برخوردهای خفیف‌تر بیشتر و بیشتر می‌شود.

 

هرقدر كه سن بالاتر برود عروق خونی شكننده‌تر می‌شود و لایه‌های پوست هم نازك‌تر می‌شوند و تمام اینها باعث می‌شود كه احتمال بروز كبودی در سن بالا بیشتر باشد. در ضمن بسیاری از داروها و مكمل‌هایی كه افراد مسن مصرف می‌كنند هم احتمال بروز كبودی‌ها را بالا می‌برند (داروهای رقیق‌كننده جریان خون، كورتون‌ها و حتی روغن ماهی از جمله موارد پرمصرف در میان افراد میانسال و سالخورده هستند).
منبع:مجله سیب سبز

سه شنبه 1/2/1394 - 8:4
بیماری ها

علائم و درمان سینوزیت قارچی


سینوزیت قارچی, درمان سینوزیت

باور رایج اینست که سینوزیت، یک عفونت باکتریایی یا ویروسی است، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که بعضی از سینوزیت‌ها، عفونت قارچی هستند. در سینوزیت‌های حاد که به آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضداحتقان پاسخ نمی‌دهند، احتمالاً سیستم ایمنی بدن به یک قارچ واکنش نشان داده است و حفره‌های سینوس‌ها تحریک شده است.

 

سینوزیت قارچی هنگامی روی می‌دهد که یک ارگانیسم قارچی، به حفره‌های سینوس‌ها حمله کند. خیلی عجیب نیست که قارچ‌ها وارد راه تنفسی ما شوند چون محیط اطراف، پُر است از این ارگانیسم‌ها و ما هر روز آنها را تنفس می‌کنیم. اما هنگامی که سیستم ایمنی ضعیف شود، قارچ‌ها در حفره‌های سینوسی مرطوب و تاریک رشد می‌کنند.

 

نشانه‌های سینوزیت قارچی
متأسفانه راه سریع و آسانی برای تشخیص سینوزیت قارچی از انواع دیگر سینوزیت وجود ندارد. نشانه‌های انواع سینوزیت‌ها مشابه یکدیگرند و اغلب، افراد به بیش از یک نوع آن مبتلا می‌شوند. به عبارت دیگر سینوزیت ممکن است باکتریایی، ویروسی یا قارچی باشد اما معمولاً ترکیبی از اینهاست. بعضی اوقات سینوزیت با یک عفونت ویروسی شروع می‌شود و پس از آن باکتریایی یا قارچی می‌شود. برای تشخیص نوع سینوزیت باید به پزشک مراجعه کنید و آزمایش شوید.

 

درمان سینوزیت قارچی
برخلاف سینوزیت باکتریایی، سینوزیت قارچی به آنتی‌بیوتیک پاسخ نمی‌دهد، همینطور داروهای ضداحتقان نیز بر آن اثر ندارد. بنابراین درمان آن دشوار است.

 

در این موارد جراحی آندوسکوپیک بهترین راه درمان است. اما احتمال برگشت سینوزیت بعد از جراحی وجود دارد.

چون عامل اصلی این نوع سینوزیت، قارچ است، بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به آن محل زندگی خود قارچ‌زدایی کنید.  محیط مرطوب، اصلی‌ترین عامل رشد قارچ‌ها است. بنابراین محیط‌های مرطوب منزل مانند دستشویی، حمام، آشپزخانه محل رشد قارچ‌ها هستند، همینطور رختخواب، بالش،‌مبل‎ها و هر چیزی ممکن است محل رشد قارچ باشد.

 

سینوزیت قارچی, درمان سینوزیت


برای کاهش قارچ در منزل موارد زیر را رعایت کنید:
محل‌های مرطوب را تا حد امکان تمیز نگه داید.

 

وقتی رطوبت هوا مناسب است، از دستگاه بخور برای مرطوب کردن هوا استفاده نکنید (استفاده از دستگاه بخور هنگام زمستان که هوای خشک سینوس‌ها را تحریک می‌کند می‌تواند مفید باشد)

 

گل‌های خانگی و گل‌های خشک شده‌ی کمتری را در منزل نگه دارید، زیرا هر دو این گل‌ها جاذب قارچ هستند.

 

شیرها و لوله‌های آبی را که نشتی دارند تعمیر کنید.

 

در زمستان از پوشیدن چکمه‌های مرطوب در خانه پرهیز کنید.

حوله‌های مرطوب را در حمام رها نکنید، به سرعت آنها را خشک کنید.
منبع:fa.parsiteb.com

سه شنبه 1/2/1394 - 8:3
بیماری ها
با كمك این راهنما می‌توانید احتمال ابتلا ی خودتان به سرطان‌های گوارشی را تخمین بزنید.

 به گفته دكتر مجید صمصامی، دبیر علمی نخستین كنگره بین‌المللی سرطان‌های دستگاه گوارش در حال حاضر حدود 400 هزار نفر از ایرانیان به سرطان مبتلا هستند و سالانه تقریبا 85 هزار نفر به این تعداد اضافه می‌شود. آنچه اهمیت موضوع را پررنگ می‌كند ابتلای تعداد زیادی از این افراد به سرطان‌های دستگاه گوارش است.

دكتر محمداسماعیل اكبری، رئیس این كنگره نیز نظری مشابه دارد و معتقد است حدود 25 درصد از سرطان‌های شایع كشور به دستگاه گوارش مربوط می‌شود كه در این میان سرطان معده در صدر قرار دارد. بعد از آن هم سرطان‌های كلون، ركتوم و مری جزء 10 سرطان شایع ایران به حساب می‌آید.

همه اینها در حالی است كه اغلب افراد فكر می‌كنند سرطان فقط برای دیگران پیش می‌آید و به همین دلیل نسبت به عوامل خطرساز آن بی‌اهمیت هستند اما باید بدانید این بیماری فقط به ژنتیك مربوط نمی‌شود بلكه افزایش سن، الگوی غلط زندگی، تغذیه نامناسب و آلودگی‌های محیطی و شغلی همگی می‌توانند شما را در خطر ابتلا به آن قرار دهند بنابراین اگر می‌خواهید از سرطان در امان بمانید حتما این مقاله را بخوانید تا با انواع سرطان‌های دستگاه گوارش، علائم، عوامل خطر و راه‌های تشخیص، درمان و پیشگیری از آنها آشنا شوید.

تازگی‌ها زود سیر می‌شوید؟ این یعنی خطر!

سرطان چگونه آغاز می‌شود؟!

سرطان‌ها همگی از یك اختلال در سلول‌های بدن آغاز می‌شوند. سلول‌ها در حالت طبیعی رشد می‌كنند و تقسیم می‌شوند سپس بسته به نیاز بدن سلول‌های قدیمی از بین می‌روند و سلول‌های جدید جایگزین آنها می‌شوند اما گاهی اوقات این روند دچار اختلال شده و خطر سرطان مطرح می‌شود. به این ترتیب كه سلول‌های قدیمی از بین نمی‌روند و سر جای خود باقی می‌مانند یا اینكه سلول‌های جدید زمانی تشكیل می‌شوند كه بدن به آنها نیازی ندارد. این سلول‌های اضافه توده‌ای را تشكیل می‌دهند كه تحت عنوان غده یا تومور شناخته می‌شود. تومورها ممكن است بدخیم یا خوش‌خیم باشند.

تومورهای خوش‌خیم باعث سرطان نمی‌شوند و معمولا بعد از خارج شدن از بدن مجددا رشد نمی‌كنند. همچنین به بافت‌های مجاور و بخش‌های دیگر بدن نفوذ نمی‌كنند اما تومورهای بدخیم می‌توانند به بافت‌های مجاورشان منتقل شوند. سلول‌های سرطانی همچنین می‌توانند از تومورهای بدخیم جدا شده و وارد دستگاه لنفاوی یا جریان خون شوند و تومورهای جدیدی را در اندام‌های دیگر ایجاد ‌كنند كه به این حالت متاستاز گفته می‌شود.

سرطان مری

وقتی غذا از گلو پایین نمی‌رود. . .

مری لوله‌ای 25 سانتی‌متری در قفسه سینه است كه غذا به‌وسیله آن از دهان به معده منتقل می‌شود. سرطان مری معمولا از سلول‌های لایه درونی مری آغاز می‌شود و بعد به تدریج به داخل مری و بافت‌های اطراف آن انتقال پیدا می‌كند.

عوامل خطرساز: سن 65 سال یا بالاتر، مذكر بودن، استعمال دخانیات و مشروبات الكلی، برنامه غذایی نامناسب و مصرف كم میوه‌ و سبزی، كمبود آهن و ویتامین‌ها، مصرف زیاد روغن جامد، شكر، نمك، ترشی، نوشابه گازدار و كنسروها، چاقی مفرط، بازگشت اسید معده یا ریفلاكس، مصرف نوشیدنی‌های خیلی داغ و سابقه سرطان مری در خانواده.

علائم ابتلا: سرطان مری در مراحل اولیه معمولا علامتی ایجاد نمی‌كند اما پیشرفت آن به تدریج باعث می‌شود غذا در مری گیر كند یا گاهی برگردد. حتی بعد از مدتی نوشیدن مایعات نیز دشوار می‌شود. درد هنگام بلع غذا، احساس توده و برجستگی در گلو، درد در قفسه سینه و ناحیه پشت، كاهش وزن، سوزش سر دل یا ترش كردن، گرفتگی صدا، سرفه مزمن و سكسكه همراه با استفراغ خون‌آلود نیز از علائم این سرطان محسوب می‌شوند.

راه تشخیص: در ابتدا پزشك بیمار را معاینه کرده و در مورد سوابق سلامت شخصی و خانوادگی او سوال می‌كند سپس بسته به شرایط بیمار آزمایش خون، تست بلع باریوم (عكسبرداری از مری و معده بعد از نوشیدن محلول حاجب)، آندوسكوپی و نمونه‌برداری درخواست می‌شود.

راه درمان: بسته به اینكه سرطان در چه مرحله‌ای باشد می‌توان از روش‌های جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی استفاده كرد. جراحی معمولا در مراحل اولیه سرطان كاربرد دارد و در مراحل پیشرفته فقط برای كمك به عبور غذا انجام می‌شود. قرار دادن استنت در مری از طریق آندوسكپ نیز می‌تواند باعث بهبود بلع شود.

راه پیشگیری: اجتناب از مصرف الكل، دخانیات، چای داغ، ترشیجات و مواد غذایی چرب، پرنمك یا دودی شده، مصرف فیبر كافی، سبزی و میوه تازه، انجام معاینات دوره‌ای پزشكی و كاهش سطح استرس.

سرطان روده باریك

مدام استفراغ می‌كنید و وزن‌تان كم شده؟!

روده باریك بین معده و روده بزرگ قرار دارد و طول آن حدود شش متر است. وظیفه اصلی آن نیز هضم و جذب مواد غذایی است. این روده از سه بخش تشكیل شده است: دوازدهه، تهی روده و روده دراز. سرطان روده كوچك انواع مختلفی دارد اما اغلب در دوازدهه ایجاد می‌شود.

عوامل خطرساز: مذكر بودن، سن بالا، سابقه سرطان روده در خانواده، مصرف دخانیات و الكل، بیماری سلیاك (حساسیت به گلوتن موجود در گندم و جو)، بیماری كرون (نوعی بیماری التهابی روده)، سابقه سرطان روده بزرگ، رژیم غذایی نامناسب، مصرف فیبر كم، مصرف بیش از اندازه قند و شكر و مواد غذایی پرنمك یا دودی شده.

علائم ابتلا: درد شكم همراه با تهوع، نفخ و كاهش اشتها از علائم این سرطان است. خستگی، كاهش وزن، كم‌خونی ناشی از فقر آهن، تهوع و استفراغ شدید به دلیل انسداد در روده كوچك، مشاهده خون در مدفوع یا استفراغ و زردی پوست نیز ممكن است نشان‌دهنده پیشرفت بیماری باشد.

راه تشخیص: بررسی عوامل ژنتیك و سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده باریك، آزمایش خون و بررسی تعداد گلبول‌های خونی برای تشخیص كم‌خونی، آندوسكوپی دستگاه گوارش، سی‌تی‌اسكن یا سونوگرافی ناحیه شكم، كولونوسكوپی و تست باریوم.

راه درمان: جهت درمان این سرطان می‌توان از روش‌های جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی استفاده كرد. در جراحی معمولا تومور و بخش سرطانی روده كوچك برداشته می‌شود.

راه پیشگیری: اگر در خانواده‌تان سابقه این سرطان وجود دارد حتما باید تحت نظر پزشك قرار بگیرید و هر چند وقت یك‌بار آزمایش‌های لازم را انجام دهید. همچنین اگر مبتلا به بیماری سلیاك هستید حتما باید از رژیم غذایی فاقد گلوتن استفاده كنید. دوری از سایر عوامل خطرساز نیز احتمال ابتلا به این سرطان را كاهش می‌دهد.

سرطان لوزالمعده یا پانكراس

وقتی هضم غذا مختل می‌شود. . .

لوزالمعده در بالای معده قرار دارد و غدد مترشحه بیرونی آن با تولید آنزیم‌های خاصی به هضم غذا كمك می‌كند. این عضو همچنین دارای غدد مترشحه داخلی است و با تولید هورمون‌هایی از جمله انسولین باعث كنترل قند خون می‌شود. سرطان لوزالمعده هم می‌تواند مربوط به غدد مترشحه بیرونی و هم غدد مترشحه درونی آن باشد. درواقع حدود 95 درصد از سرطان‌های لوزالمعده از غدد مترشحه بیرونی آغاز می‌شود. تومورهای غدد مترشحه درونی در بیشتر موارد خوش‌خیم هستند.

عوامل خطرساز: سن بالای 60 سال، مصرف دخانیات، دیابت، جنسیت مذكر، سابقه خانوادگی سرطان لوزالمعده یا سرطان تخمدان و روده بزرگ، التهاب مزمن لوزالمعده و رژیم غذایی چرب.

علائم ابتلا: سرطان لوزالمعده‌ در مراحل اولیه هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهد اما در مراحل پیشرفته‌تر نشانه‌هایی چون احساس درد در بخش فوقانی شكم یا پشت، زرد شدن پوست و چشم‌ها، تیره شدن ادرار، احساس ضعف، كاهش اشتها، حالت تهوع، استفراغ و كاهش وزن ممكن است دیده شود.

راه تشخیص: بررسی سوابق پزشكی و خانوادگی، معاینه پوست و چشم‌ها از لحاظ علائم یرقان، لمس ناحیه شكم و بررسی تغییرات نواحی نزدیك به لوزالمعده، كبد و كیسه صفرا، آزمایش خون، ادرار و مدفوع، سونوگرافی و سی‌تی‌اسكن از لوزالمعده و دیگر اندام‌ها و رگ‌های خونی درون شكم، بررسی آندوسكوپیك مجاری صفراوی و لوزالمعده و نمونه‌برداری.

راه درمان: سرطان لوزالمعده تنها در درجات اولیه و قبل از انتشار به بخش‌های دیگر بدن قابل درمان است. با توجه به نوع و درجه سرطان می‌توان از روش‌های جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی یا تركیبی از آنها استفاده كرد.

راه پیشگیری: ترك دخانیات، پیروی از رژیم غذایی سالم و كم‌چرب، حفظ وزن مناسب، مصرف میوه و سبزی تازه، داشتن برنامه ورزشی منظم، كاهش مصرف گوشت قرمز و قند و شیرینی و افزایش مصرف حبوبات، فیبر و غلات كامل.

شایع‌ترین سرطان‌های دستگاه گوارش!

سرطان معده

سرطان معده دومین سرطان شایع در مردان و چهارمین سرطان شایع در زنان ایرانی به حساب می‌آید. این بیماری معمولا از لایه مخاطی معده شروع می‌شود و بعد به تدریج به لایه‌های دیگر سرایت می‌كند.

عوامل خطرساز: تغذیه نامناسب، زیاده‌روی در مصرف نمك، گوشت قرمز، مواد غذایی كنسروی و فرآوری شده، خوراكی‌های حاوی نیترات و مواد نگهدارنده، فست‌فودها، مواد غذایی دودی شده، ذغالی و سرخ‌شده، خوراكی‌های كهنه، كمبود سلنیوم، ویتامین E و آنتی‌اكسیدان‌ها، استعمال دخانیات و مواد مخدر، آلودگی‌های محیط زندگی، عفونت هلیكوباكترپیلوری (عامل 10 درصد از زخم‌های معده و اثنی‌عشر)، چاقی، سابقه خانوادگی سرطان معده، استرس مزمن، زخم معده مقاوم به درمان، جنس مرد، سن بالای 50 سال، كم‌خونی بدخیم، بعضی از انواع پولیپ معده، عمل جراحی قبلی روی معده و بعضی مشاغل خاص مثل فلزكاری و جوشكاری همگی از عوامل مستعدكننده این سرطان محسوب می‌شوند. سرطان معده همچنین در افراد با گروه خونی A شایع‌تر است.

علائم ابتلا: سرطان معده ابتدا فقط ممكن است باعث سوء‌هاضمه، حالت تهوع، درد خفیف معده، بی‌اشتهایی، سیری زودرس و ترش كردن شود. در مراحل پیشرفته نیز كاهش وزن، وجود خون در مدفوع و مدفوع سیاه‌رنگ (ملنا) و در مراحل پیشرفته‌تر استفراغ خونی بروز می‌كند.

راه تشخیص: تشخیص سرطان معده معمولا از طریق آندوسكوپی، سی تی اسكن،‌ام آر‌ای و اولتراسونوگرافی به روش آندوسكوپی صورت می‌گیرد.

راه درمان: بسته به اینكه سرطان در چه مرحله‌ای باشد می‌توان از روش‌های جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی استفاده كرد.

راه پیشگیری: دوری از عوامل خطرساز و مصرف انواع غلات كامل، سبزیجات و میوه‌جات تازه به‌خصوص مركبات به پیشگیری از سرطان معده كمك می‌كند. همچنین از آنجایی كه یک درصد از مبتلایان به میكروب هلیكوباكتر پیلوری دچار سرطان معده می‌شوند اگر در بستگان درجه اول‌تان سرطان معده وجود دارد حتما باید این میكروب را از بدن‌تان ریشه‌كن كنید. علاوه بر این اگر زخم معده‌ای پس از سه ماه به درمان پاسخ ندهد باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد و در صورت لزوم جراحی شود.

تازگی‌ها زود سیر می‌شوید؟ این یعنی خطر!

سرطان كبد

بالای شكم‌تان احساس سنگینی می‌كنید؟!

كبد بزرگ‌‌ترین ارگان شكم است و پشت دنده‌ها در سمت راست بدن قرار دارد. وظیفه اصلی آن نیز پاكسازی خون از مواد مضر است. كبد همچنین با تولید صفرا و آنزیم‌های خاص به هضم غذا كمك می‌كند. اغلب سرطان‌‌‌های بدخیم كبد از سلول‌های هپاتوسیت كبد آغاز می‌‌‌شود. با این حال بعضی تومورهای كبد نیز خوش‌خیم هستند.

عوامل خطرساز: عفونت با ویروس هپاتیت B (HBV)  یا ویروس هپاتیت C (HCV)، مصرف بیش از حد الكل، آفلاتوكسین (ماده‌‌‌ سمی ‌تولید شده توسط انواع خاصی از كپك‌‌‌ها روی بادام‌زمینی، ذرت و سایر حبوبات و دانه‌های كهنه و غیر بهداشتی)، بیماری ذخیره‌ای آهن (ذخیره بیش از حد آهن در كبد یا سایر اندام‌ها)، سیروز كبدی (آسیب دیدن سلول‌‌‌های كبد و جایگزین شدن آنها به‌وسیله بافت جوشگاه)، چاقی و دیابت.

علائم ابتلا: سرطان كبد معمولا در مراحل ابتدایی علامتی ندارد اما با پیشرفت به تدریج باعث علائمی چون درد یا احساس توده و سنگینی در بخش بالایی شكم زیر دنده‌های سمت راست یا نزدیك به كتف راست، ورم و نفخ شكم، كاهش اشتها و احساس سیری زودرس، كاهش وزن، احساس ضعف، حالت تهوع و استفراغ، تب، زرد شدن پوست و چشم‌ها، مدفوع كمرنگ و ادرار تیره ناشی از یرقان می‌شود.

راه تشخیص: بررسی و معاینه فیزیكی ناحیه شكم، كبد، طحال و سایر اندام‌های مجاور از لحاظ وجود توده یا هرگونه تغییر در اندازه یا شكل اندام‌ها، معاینه چشم‌ها و پوست از لحاظ وجود علائم یرقان، آزمایش‌‌‌های خون، سی تی اسكن، ‌ام آر آی، سونوگرافی و نمونه‌برداری.

راه درمان: بسته به پیشرفت بیماری و همچنین سن بیمار و وضعیت عمومی سلامتی‌اش می‌توان از روش‌های جراحی، پیوند كبد، تخریب بافت، امبولیزاسیون (رگ‌بندی)، دارو درمانی، پرتودرمانی، شیمی‌‌‌‌‌‌درمانی یا تركیبی از آنها استفاده كرد.

راه پیشگیری: اجتناب از عوامل خطرساز سرطان، حفظ وزن مناسب، تغذیه سالم، خودداری از مصرف الكل، تزریق واكسن هپاتیت B و استفاده از وسایل استریل شده و یك‌بار مصرف برای تزریق درون وریدی، سوراخ كردن، تاتو و. . .  .

سرطان مقعد

خانم‌ها در خطر بیشتری هستند!

مقعد بخشی عضلانی در انتهای دستگاه گوارش است كه به دفع مواد زائد از بدن كمك می‌كند. رشد غیر عادی بافت‌های نرم جدار داخلی مقعد یا مجرای مقعد به تدریج تبدیل به سرطان می‌شود. سرطان مقعد بسیار نادر است اما در زنان شیوع بیشتری نسبت به مردان دارد.

عوامل خطرساز: ویروس پاپیلومای انسانی (ویروس زگیل تناسلی یا HPV)،  مقاربت از طریق مقعد، ضعف سیستم ایمنی، مصرف دخانیات و الكل، سن بالای 50 سال، برنامه غذایی سرشار از چربی و مواد فرآوری شده، مصرف كم فیبر، چاقی، فعالیت بدنی كم، سابقه سرطان مقعد در خانواده، سندرم روده تحریك پذیر، بیماری كرون، ورم مخاط روده بزرگ، دیابت نوع دو و سابقه سرطان یا پولیپ روده.

علائم ابتلا: این سرطان در مراحل اولیه ممكن است هیچ نشانه‌ای نداشته باشد. خونریزی از مقعد، درد، ناراحتی، خارش و برجستگی‌های كوچك اطراف مقعد، درد زیاد ناشی از گاز معده یا دل‌پیچه زیاد، احساس نفخ و پر بودن شكم، بی‌اختیاری در دفع مدفوع، اسهال یا یبوست، تغییر در سایز یا شكل مدفوع (باریك شدن)، ترشحات ژله‌ای مانند از مقعد، زخم‌های اطراف مقعد، تغییر در اشتها، كاهش وزن بی‌دلیل، احساس كسالت یا خستگی نیز از علائم شایع این سرطان در مراحل پیشرفته‌تر است.

راه تشخیص: آزمایش خون، معاینه مقعد و روده بزرگ با كمك اسكوپ (لوله‌ای بلند و انعطاف‌پذیر مجهز به دوربین)، آندوسكوپی ماورای صوت، سی‌تی‌اسكن، ام‌آر آی لگنی و نمونه‌برداری.

راه درمان: در بیشتر موارد برای درمان این سرطان، تركیب رادیوتراپی و شیمی‌درمانی به كار می‌رود. برای درمان تومورهای كوچك نیز از جراحی یا تركیب جراحی با شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی استفاده می‌شود.

راه پیشگیری: دوری از عوامل خطرساز از جمله رفتارهای پرخطر جنسی، استفاده از وسایل محافظ مثل كاندوم، تزریق واكسن گارداسیل (ضد ویروس زگیل تناسلی)، ترك دخانیات و الكل، پیروی از برنامه غذایی مناسب و مصرف میوه و سبزی تازه، داشتن فعالیت بدنی و حفظ وزن مناسب.

سرطان روده بزرگ و ركتوم

مدفوع‌تان تیره یا خون‌آلود است؟!

روده بزرگ حدود یک و نیم متر طول دارد و وظیفه آن گرفتن آب و مواد مغذی از غذاهای هضم شده و دفع باقیمانده آنها از بدن است. سرطان روده بزرگ بسیار شایع است و به آهستگی رشد می‌كند. لازم به ذكر است كه 15 سانتی‌متر انتهایی روده بزرگ ركتوم و مجرای مقعد نامیده می‌شود و سرطانی كه هر یك از این ارگان‌ها را درگیر كند، سرطان كولوركتال نیز خوانده می‌شود.

عوامل خطرساز: رژیم غذایی پرچرب و مصرف كم فیبر، سبزیجات، میوه‌ها و غلات كامل، فعالیت بدنی كم، چاقی، مصرف دخانیات، مواد مخدر و الكل، سن بالای 50 سال، سابقه خانوادگی سرطان روده، وجود پولیپ‌های روده، كولیت اولسروز (التهاب جدار روده بزرگ) و سابقه سرطان تخمدان، رحم و پستان.

علائم ابتلا: سرطان در مراحل ابتدایی معمولا علامتی از خود نشان نمی‌دهد. در مراحل پیشرفته‌تر نیز ممكن است احساس خستگی، كاهش اشتها، كاهش وزن، تغییر در دفعات اجابت مزاج، یبوست، اسهال، وجود خون در مدفوع یا مدفوع تیره‌رنگ، كاهش قطر مدفوع، خونریزی از مقعد، ناتوانی در تخلیه كامل مدفوع، درد شكم، نفخ، استفراغ و زردی پوست و چشم‌ها ایجاد شود.

راه تشخیص: معاینات فیزیكی، آزمایش‌های خون، كولونوسكوپی، پروكتوسكوپی، آندوسكوپی ماورای صوت، سی‌تی‌اسكن، معاینه راست‌روده و نمونه‌برداری.

راه درمان: با غربالگری به‌موقع سرطان روده بزرگ می‌توان پولیپ‌های پیش‌سرطانی و پولیپ‌هایی كه در مراحل اولیه سرطان هستند را شناسایی و خارج کرد. به‌طور كلی درمان این سرطان به سلامت عمومی بیمار و مرحله بیماری بستگی دارد و شامل جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی می‌شود.

راه پیشگیری: غربالگری منظم و انجام كولونوسكوپی از 50 سالگی، مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه، حبوبات و غلات كامل، مصرف گوشت ماهی به جای گوشت‌ قرمز، نوشیدن آب زیاد، آبپزكردن مواد غذایی به جای سرخ‌كردن آنها، ترك مصرف الكل و دخانیات، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن مناسب.

سرطان كیسه صفرا

پوست‌تان زرد شده و خارش دارید؟!

كیسه صفرا یك ارگان كوچك شبیه به گلابی است كه زیر كبد قرار دارد. این كیسه از صفرای تولید شده توسط كبد نگهداری می‌كند. درواقع كبد، مایع صفرا را برای كمك به هضم و تجزیه چربی‌ها تولید می‌كند. این مایع طی عمل هضم از كیسه صفرا به بخش پایینی دستگاه گوارش تخلیه می‌شود. سرطان كیسه صفرا نسبتا نادر است اما شیوع آن در خانم‌ها دو برابر آقایان است.

عوامل خطرساز: وجود سنگ كیسه صفرا یا سابقه ابتلا به آن، كیست كلدوك (كیست پر از صفرا)، كیسه صفرای كلسیفیه (پوشانده شدن دیواره كیسه صفرا با رسوبات كلسیمی)، پولیپ‌های كیسه صفرا، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی به‌خصوص در صنایع لاستیك و بافندگی، جنسیت زن، سن بالای 65 سال، سابقه عفونت مزمن كیسه صفرا، مصرف دخانیات و اضافه وزن.

علائم ابتلا: سرطان كیسه صفرا در ابتدا علائم واضحی ایجاد نمی‌كند اما به تدریج با رشد تومور ممكن است روی معده فشار وارد كند و باعث درد شكم به‌خصوص در ناحیه فوقانی و سمت راست آن شود. از دیگر علائم این سرطان می‌توان به نفخ، خارش، تب، كاهش اشتها، كاهش وزن بی‌دلیل، حالت تهوع و زردی پوست و چشم‌ها اشاره كرد.

راه تشخیص: تشخیص سرطان كیسه صفرا در مراحل ابتدایی كمی دشوار است. این بیماری معمولا طی آزمایش‌ها و جراحی‌های غیر مرتبط كشف می‌شود. با این حال برای تشخیص آن می‌توان از روش‌هایی مثل آزمایش خون جهت بررسی عملكرد كبد و تصویر‌برداری از كیسه صفرا از طریق سونوگرافی، سی تی اسكن و ام‌آرآی استفاده كرد.

راه درمان: درمان این سرطان بستگی به پیشرفت آن دارد، برای مثال در مراحل ابتدایی پزشك سعی می‌كند تا با جراحی و برداشتن كیسه صفرا از گسترش سرطان جلوگیری كند. دیگر روش‌های درمانی مثل شیمی‌درمانی و پرتودرمانی نیز معمولا بلافاصله بعد از جراحی به كار می‌روند.

راه پیشگیری: اجتناب از عوامل خطرساز سرطان، انجام غربالگری‌های منظم، پیگیری و درمان سنگ‌ها، كیست‌ها و پولیپ‌های كیسه صفرا، ترك دخانیات، پیروی از رژیم غذایی سالم و حفظ وزن مناسب.

تازگی‌ها زود سیر می‌شوید؟ این یعنی خطر!


سرطان آپاندیس

شاید هیچ علامتی نداشته باشید!

آپاندیس یك زائده 10 سانتی‌متری متصل به ابتدای روده بزرگ است. سرطان آپاندیس بسیار نادر است اما اگر اتفاق بیفتد از آنجایی كه در مجاورت روده بزرگ قرار دارد ممكن است به روده نیز منتقل شود.

عوامل خطرساز: سن بالای 40 سال، مصرف دخانیات، سابقه خانوادگی سرطان آپاندیس، گاستریت آتروفیك (التهاب مزمن معده)، كم‌خونی ناشی از كمبود ویتامین 12B، سندرم زولینجرالیسون (تولید بیش از حد اسید معده)، سبك زندگی و تغذیه نامناسب.

علائم ابتلا: این سرطان معمولا تا زمانی كه به اندام‌های دیگر منتقل نشود، علامتی از خود نشان نمی‌دهد. در موارد پیشرفته نیز ممكن است با عوارضی چون درد و ورم شكم، كاهش اشتها، تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال، ناتوانی در دفع گاز و تب همراه باشد.

راه تشخیص: سرطان آپاندیس معمولا هنگام عمل جراحی آپاندیس یا طی معاینه بیماری‌های دیگر تشخیص داده می‌شود. همچنین می‌توان با كمك نمونه‌برداری، سی‌تی‌اسكن، ‌ام‌آر‌‌آی و سونوگرافی آن را تشخیص داد.

راه درمان: درمان این سرطان بستگی به وضعیت سلامت بیمار، اندازه و محل تومور دارد. برای این منظور می‌توان از روش‌های جراحی، شیمی درمانی و پرتو‌درمانی استفاده كرد.

راه پیشگیری: دوری از عوامل خطرساز، ترك دخانیات، پیروی از سبك زندگی و رژیم غذایی سالم و داشتن فعالیت بدنی كافی.

1 + 3 نكته مهم در مورد سرطان

-  داشتن یك یا چند عامل خطرساز حتما به این معنا نیست كه سرطان خواهید گرفت. بعضی از افرادی كه به سرطان مبتلا می‌شوند، ممكن است هیچ عامل خطری نداشته باشند. همچنین بعضی از افراد با وجود انواع عوامل خطر به سرطان مبتلا نمی‌شوند. به هر حال اطلاع از عوامل خطر بیماری‌ها باعث می‌شود تصمیمات عاقلانه‌تری در مورد شیوه زندگی خود بگیرید.

- پرتودرمانی نوعی درمان موضعی است و فقط بر سلول‌هایی كه در ناحیه سرطانی قرار دارند، تاثیر می‌گذارد. درواقع پزشكان اغلب از این روش برای از بین بردن سلول‌های سرطانی باقیمانده پس از جراحی یا كوچك كردن بافت‌های سرطانی استفاده می‌كنند.

- در شیمی‌درمانی از داروهای تزریقی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی در سرتاسر بدن استفاده می‌شود. این روش یك درمان سرپایی است و در بیمارستان، مطب یا خانه قابل انجام است. البته بسته به نوع داروها و سلامت عمومی بیمار گاهی ممكن است نیاز به بستری شدن وجود داشته باشد.

- در مواردی كه سرطان قابل درمان نباشدبیمار به بخش مراقبت‌های تسكینی ارجاع داده می‌شود. هدف از این روش درمانی، بهبود كیفیت زندگی با كنترل درد و دیگر عوارض ناشی از سرطان است.

مجله سیب سبز

دوشنبه 31/1/1394 - 13:54
خواص خوراکی ها
همه آنچه باید درباره تفاوت‌های چای، برنج، میوه، شكلات، گوشت و... داخلی یا خارجی بدانید.

- سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند. شاید این موضوع درمورد تعداد كمی از محصولات مثل شكلات حقیقت داشته باشد اما نباید بی‌انصافی كرد و عطر، طعم و اصالت محصولات ایرانی را نادیده گرفت.

حتما شما هم شنیده‌اید كه می‌گویند میوه‌های خارجی بی‌مزه هستند یا برنج‌های خارجی عطر و طعم برنج‌های ایران را ندارند اما از طرف دیگر هم گفته می‌شود محصولات خارجی ظاهر زیباتر و پخت بهتری دارند. همین موضوع ما را سردرگم می‌کند که بالاخره محصول ایرانی بهتر است یا خارجی؟! دكتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و مدیرگروه صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس شما را در این زمینه راهنمایی می‌كند.

کدام مواد غذایی ایرانی اش بهتره؟

پسته

پسته یكی از محصولات اصلی ایران است. در حال حاضر پسته‌های چینی و آمریكایی نیز در بازارهای جهانی وجود دارند اما هیچ كدام مزه و عطرپسته‌های ایرانی را ندارند. دلیل این موضوع شرایط آب و هوایی، خاك مناسب و نوع درختان پسته در ایران است. با این حال مسئله آلودگی‌ها، كپك‌ها، قارچ‌ها و سم آفلاتوكسین (سم تولید شده توسط بعضی قارچ‌ها) درمورد پسته مطرح است كه برای جلوگیری از آنها باغداران باید هنگام پرورش، فرآوری و بسته‌بندی پسته نكات بهداشتی لازم را رعایت كنند؛ خیلی اوقات پیش می‌آید كه محموله‌های صادراتی پسته به‌دلیل این آلودگی‌ها برگشت می‌خورند.

درواقع ممكن است پسته از لحاظ عطر و طعم مشكلی نداشته اما آلوده باشد. این آلودگی نیز فقط در آزمایشگاه‌های مخصوص قابل تشخیص است مگر اینكه كپك زدگی خیلی شدید باشد و پسته بوی كپك و كهنگی بگیرد.

 نكته: پسته‌های ایرانی انواع مختلفی دارند ازجمله اكبری، كله‌قوچی، احمد آقایی و... كه هر یك شكل، اندازه و طعم مخصوص به خود را دارند. به‌طور كلی پسته منطقه رفسنجان از همه معروف‌تر است.

گوشت قرمز

گوشت‌های مناطق مختلف ایران و گوشت‌هایی كه از كشورهای دیگر مثل برزیل، هند، استرالیا و... وارد می‌شوند از لحاظ ارزش غذایی تفاوت زیادی با هم ندارند، فقط ممكن است از لحاظ كیفیت پخت متفاوت باشند. علاوه براینها گوشت‌های خارجی و ایرانی از نظر هورمون و داروهای تزریقی به حیوان تفاوت زیادی با هم ندارند؛ این كار هم در ایران و هم در كشورهای خارجی ممكن است انجام شود. درحال حاضر بین انواع گوشت‌ها تنها گوشت گاو از كشورهای دیگر مثل برزیل و هند وارد ایران می‌شود. گوشت‌های خارجی معمولا ارزان‌تر هستند زیرا هزینه‌های تولید، علوفه دام و دستمزد كارگران در این كشورها كمتر است.

نكته: اگر گاو یا گوسفند جوان و نر باشد گوشت آن تردتر و نرم‌تر می‌شود. در مقابل، اگر ماده یا پیر باشد گوشت آن سفت‌تر می‌شود (گاوهای ماده چون بچه‌دار می‌شوند و شیر می‌دهند معمولا سن‌شان بالاتر است). اما پیر یا جوان بودن حیوان در ارزش تغذیه‌ای گوشت یا ظاهر و رنگ آن تاثیری‌ندارد.

چای

اگر به چای رنگ و اسانس اضافه نشده باشد، چای ایرانی از لحاظ سلامت انتخاب بهتری است اما از نظر كیفیت متاسفانه چای ایرانی به‌خوبی تهیه نمی‌شود. به‌عبارتی تعداد زیادی از باغداران در این زمینه بی‌مبالاتی می‌كنند و برگ چینی چای را صحیح و به‌موقع در فواصل منظم انجام نمی‌دهند. به این ترتیب برگ‌های پیر و قدیمی را می‌چینند و گاهی ساقه‌ها را نیز با آنها مخلوط می‌كنند. این موضوع باعث می‌شود اعتبار باغداران درستكار نیز لطمه بخورد. درحالی كه اگر برگ‌چینی با فواصل اصولی انجام شود و برگ‌های جوان یا به اصطلاح یك غنچه و دو برگ یا حداكثر سه برگ جمع شوند، چای ایرانی بهترین كیفیت را خواهد داشت و شاید در دنیا هم نظیرش پیدا نشود.

چای ایرانی هر چند ممكن است از لحاظ سلامت مشكلی نداشته باشد اما كیفیت پایین آن باعث می‌شود مردم سراغ چای خارجی بروند. چای خارجی نیز بیشتر از كشورهای سریلانكا و هندوستان وارد ایران می‌شود و قیمت بالاتری دارد. باغداران ایرانی اگر در تولید چای دقت بیشتری داشته باشند، می‌توانند قیمت آن را كمی بالاتر ببرند اما در عوض چای باكیفیتی ارائه دهند. در این صورت به‌تدریج استفاده از چای ایرانی بین مردم جا می‌افتد و واردات چای بسیار كمتر می‌شود.

نكته: در زمان خرید بهتر است چایی را انتخاب كنید كه با دم كردن به‌صورت تكه‌های بزرگ برگ در می‌آید. از خرید چای به اصطلاح «كله مورچه‌ای»، «باروتی» و همچنین چای كیسه‌ای خودداری كنید؛ چای بهتر است برگی و قلمی باشد. در ایران نیز بهترین چای متعلق به منطقه لاهیجان است. اگر هم باغداران نكات لازم را رعایت كنند در كل منطقه شمال می‌توان چای بسیار خوب و مرغوبی تولید كرد. اما متاسفانه این امر صورت نمی‌پذیرد و چای‌های ایرانی در انبارها باقی می‌مانند و واردات چای خارجی ادامه پیدا می‌كند.

 زعفران

ایران بزرگ‌ترین و بهترین تولیدكننده زعفران در جهان است. دلیل آن نیز شرایط آب‌وهوایی مناسب كشور است زیرا زعفران بیشتر در مناطق كویری رشد می‌كند. با این حال كشورهای دیگر مثل چین نیز اخیرا شروع به تولید زعفران كرده‌اند كه البته محصولات‌شان عطر و طعم زعفران ایران را ندارد و ما در این زمینه بی‌رقیب هستیم. درمیان انواع زعفران‌های ایرانی نیز آنهایی كه در خراسان به‌خصوص خراسان‌جنوبی، قائنات، گناباد و بیرجند کشت می‌شوند، معروف‌تر هستند.

البته به‌شرطی كه زعفران به‌طور صحیح جمع‌آوری و عمل‌آوری شده باشد. درواقع تقلب در تولید زعفران بسیار زیاد است، به‌خصوص زعفران‌هایی كه برای فروش داخلی عرضه می‌شوند. خیلی‌ها برای افزایش وزن زعفران به آن كلاله ذرت و... اضافه می‌كنند یا پایه‌های پرچم زعفران را رنگ كرده و با خود پرچم‌ها مخلوط می‌كنند. این مسائل باعث می‌شود كیفیت زعفران پایین بیاید. زعفران شهرستان استهبان نیز عطر و طعم منحصربه‌فردی دارد اما به‌علت اینكه رنگ آن كمتر از زعفران خراسان است، خیلی در بازار طرفدار ندارد.

نكته: موقع خرید زعفران باید به عطر و رنگ آن توجه بیشتری داشته باشید. رنگ زعفران باید قرمز پررنگ مایل به قهوه‌ای باشد. بوی آن نیز باید خیلی قوی باشد. البته تا زعفران را در غذا مصرف نكنیم، نمی‌توانیم به‌راحتی متوجه اصل یا تقلبی بودن آن شویم. پس بهتر است همیشه مقدار كمی از آن را خریداری كنید و بعد كه از اصل بودنش مطمئن شدید میزان بیشتری بخرید. خوشبختانه درمورد زعفران قضیه آلودگی با قارچ‌ها و سم آفلاتوكسین مطرح نیست.

خرما

ایران از لحاظ میزان تولید خرما در جهان تقریبا رتبه اول را دارد اما از لحاظ كیفیت این‌طور نیست. درواقع 30 تا 40رقم خرمای ایرانی با نام‌های مختلف وجود دارد كه از بین آنها فقط 5 یا 6 نوع درجه یك و ممتاز هستند. متاسفانه اغلب خرماهای ایران درجه 3 هستند و چندان ارزش صادراتی ندارند. این خرماها اگرچه ممكن است طعم خوبی داشته باشند اما از لحاظ بافت، اندازه، ظاهر و نوع بسته‌بندی مناسب نیستند. به همین دلیل در خارج ایران خیلی از آنها استقبال نمی‌شود. تولیدكنندگان اصلی خرما در ایران مناطق جنوبی كشور ازجمله كرمان، بم، اهواز، آبادان، خرمشهر، بوشهر و... هستند.

نكته: از بین انواع خرماهای ایرانی، «مجول» معروف‌ترین خرمای صادراتی دنیا و «پیارم» گران‌ترین خرمای ایران است. با این حال در كشور ما بعضی ارقام خرما ازجمله خرمای مضافتی، شاهانی، آلویی، زاهدی، ربی و دشتستان پرمصرف‌تر هستند زیرا قیمت به‌صرفه‌تری دارند.

میوه

میوه‌های ایرانی به‌دلیل آب‌وهوای مناسب و نوع درختان كشورمان از لحاظ عطر و طعم بهتر از میوه‌های خارجی هستند اما از لحاظ ارزش تغذیه‌ای و ویتامین‌ها تفاوتی با نوع خارجی ندارند. گاهی اوقات دولت در شرایطی كه احتمال كمبود و گرانی می‌دهد اقدام به واردات میوه می‌كند تا بازار تنظیم شود. خیلی از میوه‌های خارجی مثل نارنگی، پرتقال و... از نوع ایرانی ارزان‌تر هستند زیرا هزینه‌های تولید در خارج كمتر است. با این حال بعضی میوه‌های خاص نیز نوع خارجی‌شان گران‌تر است. درواقع این موضوع به نوع میوه و فصل بستگی دارد.

کدام مواد غذایی ایرانی اش بهتره؟

 نكته: میوه‌هایی مثل سیب لبنانی و فرانسوی در ایران تولید می‌شوند و فقط معروف به «لبنانی» یا «فرانسوی» هستند. میوه‌های گرمسیری مثل انبه، موز، آناناس و نارگیل نیز اغلب داخل ایران تولید نمی‌شوند. به گفته باغداران، واردات میوه‌های خارجی به كشاورزی ایران صدمه می‌زند به همین دلیل چند سالی است كه دررابطه با واردات میوه‌هایی مثل سیب، پرتقال و... سختگیری‌های بیشتری صورت می‌گیرد. از طرفی میوه‌های خارجی با وجود ظاهر زیبای‌شان معمولا كهنه‌تر هستند زیرا برای مدت طولانی در سردخانه‌ها نگهداری می‌شوند، بنابراین چه بهتر كه از میوه‌های خوش طعم و عطر كشور خودمان استفاده كنیم.

خاویار

خاویار ایران بهترین خاویار جهان محسوب می‌شود، دلیل آن نیز نوع ماهی‌های دریای خزر است. درواقع از آنجایی كه قسمت‌های عمیق دریای خزر طرف ایران است ماهی‌های درشت خاویاری مثل فیل‌ماهی، تاس‌ماهی و اوزون‌برون بیشتر طرف ایران جمع می‌شوند. با این حال در سال‌های اخیر از آنجایی كه صید كیلكا افزایش یافته تولید خاویار ایران كمتر شده است زیرا كیلكا غذای ماهی‌های خاویاری محسوب می‌شود و كمبود آن باعث كاهش ذخیره ماهی‌های خاویاری در دریای خزر شده است. خاویار ماهی‌های مختلف تاحدودی از لحاظ كیفیتی با هم متفاوت هستند اما از لحاظ ارزش تغذیه‌ای، ویتامین‌ها و املاح با هم تفاوت زیادی ندارند.

 نكته: هرچه خاویار درشت‌تر باشد قیمت بالاتری دارد. در روند تولید، خاویار به‌دست آمده از ماهی‌های مختلف را عمل‌آوری و درجه‌بندی می‌كنند. سپس آنها را شست‌وشو داده و الك می‌كنند و خاویارهای درشت‌تر را به صادرات اختصاص می‌دهند. خاویارهای متوسط نیز هم برای صادرات و هم فروش داخلی عرضه می‌شوند. خاویارهای ریز هم در بازار داخلی توزیع می‌شوند. لازم به ذكر است كه در فروش خاویار معمولا تقلبی صورت نمی‌گیرد زیرا تمام خاویار ایران انحصارا توسط سازمان شیلات تولید‌می‌شود.

برنج

از لحاظ عطر و طعم، برنج ایرانی انتخاب بهتری است اما از لحاظ افزایش حجم و به اصطلاح ری كردن، برنج‌های خارجی هندی و پاكستانی بهتر هستند. برنج خارجی همچنین پخت آسان‌تری دارد، حتی یك آشپز بی‌تجربه هم می‌تواند از آن استفاده كند و مطمئن باشد خمیر نمی‌شود. از نظر ارزش تغذیه‌ای، ویتامین‌ها و املاح نیز بین انواع برنج‌های خارجی و ایرانی تفاوتی وجود ندارد. البته دقت داشته باشید كه این موضوع درخصوص برنج‌های تقلبی صادق نیست. فقط ارزش تغذیه‌ای برنج قهوه‌ای بیشتر است كه آن هم در ایران خیلی طرفدار ندارد.

نكته: موقع خرید برنج باید به عطر، طعم، لاغر و بلند بودن دانه‌های آن توجه كنید. البته چنین برنجی قیمت بالاتری هم دارد. لازم به ذكر است كه برخلاف چای، به‌طور كلی چندان نمی‌توان به برنج عطر و اسانس مصنوعی اضافه كرد، بنابراین نگرانی خاصی از این بابت وجود ندارد. بهترین برنج ایرانی در استان گیلان كشت می‌شود. از مرغوب‌ترین ارقام برنج نیز می‌توان به صدری، طارم و هاشمی اشاره كرد.

به کدام محصول اعتماد کنیم؟

به‌طور كلی نمی‌توان گفت كه كالای خارجی بهتر است یا ایرانی، این موضوع كاملا بستگی به شرایط نوع محصول و شرایط تولید آن دارد. بدون شك آن دسته از مواد غذایی ایرانی كه به كشورهای غربی صادر می‌شوند، انتخاب بهتری هستند. با این حال بعضی محصولات مثل شكلات، نوع خارجی‌اش بهتر از ایرانی است زیرا شكلات‌سازی صنعت اصلی كشور ما نیست و خارجی‌ها تجربه بیشتری در این زمینه دارند. با این حال در مجموع توصیه می‌شود از محصولات كشور خودمان استفاده كنید زیرا حداقل از پاكیزگی و حلال بودن آنها مطمئن هستیم و می‌دانیم سازمان‌های مربوطه بر تولیدشان نظارت دارند.

محصولات خارجی به‌خصوص آنهایی كه توسط غیرمسلمانان تولید می‌شوند از نظر حلال و حرام بودن مورد شك هستند. علاوه بر این مشخص نیست در تولید آنها از چه مواد و افزودنی‌هایی استفاده شده و چه كسی آنها را تهیه كرده است. با این حال محصولات خارجی كه از راه‌های مجاز وارد كشور می‌شوند و روی بسته‌بندی‌شان برچسب تاییدیه وزارت بهداشت خورده است، مورد اطمینان برای مصرف هستند.
 
 
مجله سیب سبز
 
 
 
 
 
دوشنبه 31/1/1394 - 13:52
خواص خوراکی ها

کرفس، سلطان سبزی‏ ها

خوردن كرفس شما را از دردهای معده، فشار خون بالا، بوی بد دهان، یبوست، ناراحتی‌های اعصاب، عفونت مجاری ادراری، آرتروز، روماتیسم‌و. . . نجات می‌دهد. برای دانستن بقیه ویژگی‌های این گیاه مفید با ما همراه باشید.

 تا چند وقت پیش از گیاه پرخاصیت كرفس فقط در خورش استفاده می‌شد و گاهی هم خام آن در بعضی سالادهای سبز به كار برده می‌شد، اما این روزها از جلوی بسیاری از آبمیوه‌فروشی‌ها كه رد می‌شوید، به یك كاغذ بر می‌خورید كه رویش نوشته شده: آب كرفس موجود است. تازگی‌ها این گیاه پرخاصیت به آبمیوه‌فروشی‌ها هم راه پیدا كرده است و آنها با تركیب پرتقال، لیمو، هویج و دیگر میوه‌ها یك آبمیوه پرخاصیت و البته لاغركننده تحویل‌تان می‌دهند. ماجرا اینجاست كه هر چه از خواص این گیاه خوشرنگ و لعاب بگوییم كم گفته‌ایم. خوردن كرفس شما را از دردهای معده، فشار خون بالا، بوی بد دهان، یبوست، ناراحتی‌های اعصاب، عفونت مجاری ادراری، آرتروز، روماتیسم‌و. . .  نجات می‌دهد. برای دانستن بقیه ویژگی‌های این گیاه مفید با ما همراه باشید.

كرفس، سلطان سبزی‏ها

كرسب قدیمی، كرفس امروزی

پیشینیان كشورمان در گذشته به كرفس، اسامی دیگری نسبت می‌دادند و این گیاه به كرسب یا كرفش معروف بود اما با گذشت زمان این اسامی تغییر یافته و این روزها همگی آن را با نام كرفس می‌شناسیم. كرفس انواع متفاوتی مثل ریشه‌ای، برگی، دمبرگی، آبی و كرفس مشك دارد. نوع آبی یا مردابی این گیاه در بعضی مناطق در اطراف مرداب‌ها یا آب‌های راكد رشد پیدا می‌كند، اما از نوع پرورشی آن برای خورد و خوراك استفاده می‌كنیم. جالب است بدانید كه انواع غیر خوراكی كرفس برای مصارف درمانی به كار می‌رود.

با خوردن كرفس، دربرابر سرطان زره‌پوش شوید

این سبزی پرطرفدار سرشار از ویتامین‌های A، B، C و املاح فراوان است. این ویتامین‌ها باعث حفظ ایمنی بدن شما می‌شوند و بدن‌تان را تصفیه می‌كنند. كرفس شما را از مبتلا شدن به سرماخوردگی حفظ می‌كند به علاوه شما را از انواع بیماری‌های قلبی و عروقی هم در امان نگه می‌دارد، به همین خاطر بسیاری از پزشكان هنگام سرمای شدید هوا مصرف این سبزی را توصیه می‌كنند تا افراد به این وسیله خودشان را از گرفتاری آنفلوآنزا و سرماخوردگی نجات دهند.

این سبزی خوش‌عطر به خاطر داشتن آنتی‌اكسیدان‌های بسیار قوی بدن شما را در برابر بیماری‌های وخیم حفظ می‌كند. ضمن آنكه كرفس به خاطر داشتن اسید فونولیك در بدن شما به گونه‌ای عمل می‌كند كه درنهایت جلوی رشد تومورهای سرطانی گرفته می‌شود چراكه این ماده قادر است از افزایش یكی از انواع هورمون‌ها كه در پیشرفت تومورهای سرطانی موثر است جلوگیری كند.

خانم‌های باردار، كرفس ممنوع!

شاید بعضی افراد تصور می‌كنند هیچ یك از سبزیجات در دوران بارداری نمی‌توانند مضر باشند. درحالی‌كه این تصور اشتباه است. گیاه مفیدی مثل كرفس با وجود خواص شگفت‌انگیز، در دوران حاملگی برای خانم‌ها ممنوع است چراكه ممكن است خوردن آن باعث سقط جنین یا به وجود آمدن نقص عضو شود. این در حالی است كه افراد مبتلا به بیماری سنگ كلیه نباید از خوردن كرفس غافل شوند چون این گیاه، سموم بدن را از بین می‌برد، به علاوه برای كلیه‌های شما یك سنگ‌شكن طبیعی به حساب می‌آید.

آب كرفس، نوشیدنی معجزه‌گر

بااینكه گیاه كرفس، خوش‌عطر و بو، پرخاصیت و خوشمزه است اما همراه كردن سبزیجات دیگر با آن لطف دیگری دارد. كافی است جعفری خوشبو را به كرفس اضافه كنید تا هم یك تجربه متفاوت داشته باشید و هم خود را از ابتلا به سرطان خون محافظت كنید. تركیب كرفس با لیمو، هویج، پرتقال، كاهو و سبزیجات دیگر می‌تواند هر بار برای شما تازگی به وجود بیاورد. ضمن آنكه ممكن است نوشیدن آب كرفس به تنهایی برای بسیاری افراد دلچسب نباشد.

كرفس، سلطان سبزی‏ها

پزشكان تغذیه نوشیدن آب كرفس را به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می‌كنند و حتی كسانی كه از یبوست رنج می‌برند، می‌توانند از آب كرفس به‌عنوان یك ملین طبیعی بهره ببرند. همچنین ویتامین‌های موجود در كرفس، پوست شما را شفاف و لكه‌های كدر سطح پوست‌تان را كمرنگ می‌كند. آب كرفس برای مبتلایان به فشار خون هم توصیه می‌شود. كافی است نوشیدن آب كرفس چند بار در هفته را از یاد نبرید. این سبزی شگفت‌انگیز با كاهش فشار خون شما، آن را به حد متعادل می‌رساند و باعث افت فشار و ضعف نخواهد شد.

بی‌خواب هستید؟ آب كرفس بنوشید

جالب است بدانید خوردن كرفس به اعصاب شما آرامش می‌دهد. شب‌هایی كه به خاطر مشغله‌های ذهنی یا سردرد دچار كم‌خوابی یا بی‌خوابی شده‌اید، این گیاه با روغن‌های طبیعی، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز شما، مسكن اعصاب‌تان به حساب می‌آید. به علاوه اگر مدام از قرص‌های تمدد اعصاب استفاده می‌كنید، بهتر است آنها را كنار بگذارید؛ چند وعده غذا یا سالاد تهیه شده با كرفس را در برنامه بگنجانید تا آرامش‌تان بازگردد. برخی معتقدند تاثیر كرفس به‌مراتب از قرص‌های بی‌خوابی بیشتر است، البته مضرات مواد شیمیایی را هم به همراه ندارد. به علاوه كرفس باعث خوشبو شدن دهان می‌شود و عطر آن تا ساعت‌ها در كام شما باقی می‌ماند.

آیا واقعا كرفس لاغر می‌كند؟

آب كرفس گرایش‌های شما به مواد قندی را كنترل می‌كند و میل‌تان را به شیرینیجات كاهش می‌دهد، به همین خاطر پس از مدت زمانی متوجه می‌شوید كه دیگر مثل سابق شیرینی و غذاهای چرب و سنگین میل نمی‌كنید و همین موضوع باعث لاغر شدن شما می‌شود. كافی است با حذف نوشابه از برنامه غذایی‌تان، آب كرفس را با غذای‌تان همراه كنید؛ علاوه بر بهره‌مندی از دیگر خواص این گیاه مفید پس از مدتی متوجه كاهش وزن‏تان هم خواهید شد.

این سبزی كالری نسبتا پایینی دارد اما در عین حال دارای فیبر زیادی است به همین خاطر اشتهای شما را میان وعده‌های غذایی كنترل می‌كند. همچنین كرفس دارای مقدار قابل توجهی كلسیم است كه خاصیت چربی‌سوزی دارد. از این به بعد علاوه بر نوشیدن آب این گیاه، در سالاد‌های خود كرفس خام مصرف كنید تا سالم و لاغر بمانید. بسیاری نگران به هم ریختن معده و دردهای شكمی پس از مصرف سبزیجات هستند، اما كرفس به هضم غذا كمك می‌كند و هیچ یك از این عوارض را برای شما به همراه نمی‌آورد. پس هر چه می‌خواهید كرفس میل كنید شما با خوردن آن نه‌تنها چاق نمی‌شوید بلكه دور كمرتان باریك‌تر از قبل خواهد شد.

فواید «کرفس» چیست؟!

كرفس، سلطان سبزی‏ها

كرفس برای چه كسانی منع دارد؟

علاوه بر خانم‌های باردار، افرادی كه مبتلا به بیماری صرع هستند هم نباید كرفس بخورند؛ خوردن این گیاه توسط این افراد باعث تشدید حملات و تشنج خواهد شد همچنین كسانی كه دچار تورم كلیه هستند هم از مصرف كرفس خودداری كنند. درباره مصرف كرفس توسط زنان شیرده نقل قول‌های متفاوتی شده است؛ بعضی معتقدند این گیاه باعث افزایش شیر مادر می‌شود اما برخی دیگر بر این باورند كه كرفس در دوران شیردهی ممنوع است.

شاید بهتر باشد كه جانب احتیاط را نگه دارید و از خوردن كرفس در دوران شیردهی پرهیز كنید. از یاد نبرید كه با وجود خواص فوق‌العاده این گیاه، میل كردن روزانه آب كرفس هم توسط پزشكان توصیه نمی‌شود به‌خصوص برای افرادی كه ذكر شد محدودیت یا ممنوعیت مصرف وجود دارد. ضمن آنكه توصیه می‌شود سبزیجات به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرند .

برگ كرفس و هزار خاصیت

بسیاری از افراد هنگام درست كردن خورش كرفس برگ آن را دور می‌ریزند درحالی‌كه بسیاری از مواد مفید و ویتامین‌ها در برگ آن نهفته است. شما می‌توانید برگ آن را هم خورد كرده و در خورش بریزید تا ضمن ایجاد غلظت، از مزایای آن نیز بهره‌مند شوید.

البته فراموش نكنید كه در صورت استفاده از برگ كرفس هنگام آب‌گیری، كمی آب پرتقال یا هویج به آن اضافه كنید تا اندك مزه تلخ آن از بین برود. برگ كرفس حاوی ویتامین A است و آهن، اسید فولیك و كلسیم دارد. جوشانده برگ كرفس هم باعث باز شدن صدای گرفته می‌شود و برای درمان به كار می‌رود، ضمن آنكه می‌توانید از برگ كرفس در انواع كوكو یا سالاد استفاده كنید.
مجله سبز
دوشنبه 31/1/1394 - 13:48
نوجوان و جوان
رسانه‌ها باید فضای موجود در تمایل برای دیدن تصاویر خشن و فجیع را پیش از آنکه به درجه حاد برسد تلطیف کنند و اگر قرار است خبرگزاری‌ها و رسانه‌های تصویری خبری مربوط به یک حادثه را منتشر کنند...
روزنامه ایران: با این همه فیلم دست به دست می‌چرخد، برای دوستان و آشنایان روی خط وایبر ارسال می‌شود، در فیس‌بوک بارها و بارها به اشتراک گذاشته می‌شود و موج نظرات را به دنبالش ردیف می‌کند. حتی سایت‌های خبری و خبرگزاری‌ها هم کوتاهی نمی‌کنند و فیلم یا عکس را با تیتری هشدار دهنده و با علامت +18 منتشر می‌کنند.

حالا دیگر دست خودتان است که با یک کلیک، به صف انبوه تماشاگران بپیوندید یا به کل از خیر دیدن صحنه‌های دلخراش بگذرید. نمونه‌اش فیلم سوزاندن خلبان اردنی به دست داعش؛ فیلمی که دیدن آن واقعاً دل می‌خواهد و اعصاب پولادین. مگر می‌شود نشست و مرگ یک انسان را آن هم به این شکل فجیع تماشا کرد و بعد انگار نه انگار که چنین صحنه‌ای دیده شده، دوباره پی کار خود رفت؟! یا اینکه صحنه سربریدن آدم‌ها با آن همه قساوت و تصاویر خونین را دید و همان آدم قبلی بود؟ اصلاً چه چیزی باعث می‌شود بعضی از مردم به دیدن چنین تصاویری اشتیاق نشان دهند؟! آیا خواست تهیه کنندگان این گونه فیلم‌ها و عکس‌ها، بارها و بارها دیده شدن صحنه‌های فجیع جنایت‌های‌شان نیست؟!

تماشای صحنه‌های فجیع، تفریح یا خودآزاری؟!

خشونت، پیام بی‌چون و چرای این گونه صحنه‌هاست؛ خشونتی که بارها و بارها کلیک می‌شود و هر لحظه سر از یک‌جا درمی‌آورد. اصلاً همان علامت +18 خودش گاهی عاملی می‌شود برای جذب مخاطبان که ممکن است بالای 18 سال سن داشته باشند اما تماشای این صحنه‌ها گاه ممکن است اثرات ناخوشایندی روی اعصاب و روان آنها باقی بگذارد.دکتر پرویز روزبیانی، روانشناس، جوانان را بیشترین قشری می‌داند که به تماشای صحنه‌های فجیع تمایل نشان می‌دهند.

او می‌گوید:« سنین جوانی دارای ویژگی‌های خاصی است. از جمله اینکه جوانان حساس و زود رنج هستند و علاوه بر آن تجربه کافی ندارند و به همین دلیل هم هست در مواقعی که باید روی احساسات و رفتار خود کنترل داشته باشند، نمی‌توانند این کنترل را به درستی اعمال کنند و به همین دلیل هم بسیاری از مواقع شاهد رفتار هیجانی و احساسی از سوی آنها هستیم. افراد میانسال و مسن، غالباً به دلیل تجربه‌ای که دارند و دورانی که گذرانده‌اند کمتر دچار این احساسات هیجانی می‌شوند، بنابراین در مواجهه با شرایط مشابه، رفتار آرام‌تر و منطقی‌تری از خود نشان می‌دهند.»

روزبیانی ادامه می‌دهد: «جامعه ما جامعه جوانی است و بر همین اساس هم نیازها و اقتضائات خاص خود را دارد. جوانان باید امکاناتی داشته باشند که هیجان خود را تخلیه کنند. یکی از راه‌هایی که باعث تخلیه هیجان جوانان می‌شود، ورزش و حضور در اماکن ورزشی مثل استادیوم‌هاست اما متأسفانه این‌گونه اماکن به‌ اندازه کافی وجود ندارد و در دسترس جوان‌ها قرار نمی‌گیرد. تعداد اماکن تفریحی زیاد نیست و از سویی دیگر شرایط اقتصادی هم اجازه نمی‌دهد جوان‌ها در مکان‌های مناسب و به شیوه درست، هیجان خود را تخلیه کنند. همین مسأله باعث به وجود آمدن خشونت در آنها می‌شود که متأسفانه در برخی موارد، تبعات و آثار ناخوشایندی هم به همراه دارد. بسیاری از نزاع‌ها و قتل‌هایی که به دنبال آن اتفاق می‌افتد، نتیجه همین کنترل نشدن و سوق ندادن روحیه روانشناختی جوان‌ها در مسیر درست است.»


وقتی جوانان خشن می‌شوند، چه اتفاقی می‌افتد؟ دکتر روزبیانی، بخشی از این سؤال را پاسخ گفته است. او از جوانانی می‌گوید که خشم خود را در جامعه تخلیه می‌کنند و گاه فاجعه‌های غیرقابل بازگشت را رقم می‌زنند. اما تکلیف بقیه چه می‌شود؟ آنها که خشم‌شان را در جامعه بروز نمی‌دهند، چه می‌کنند؟

این روانشناس در پاسخ می‌گوید:

« ایجاد خشونت در جوانان که نتیجه شرایط نامساعد اقتصادی و نبود امکانات لازم زیرساختی و فرهنگی است، به شکل‌گیری عقده‌های روانی در آنها منجر می‌شود. وقتی خشونت در وجود انسان ریشه دواند اما به انجام اعمال خشونت‌آمیز منجر نشد، دیدن صحنه‌های خشن نظیر ویدئوها و عکس‌های فجیع، به گونه‌ای به این هیجانات پاسخ می‌دهد. گاهی دیده می‌شود بعضی افراد با دیدن چنین صحنه‌هایی به جای اینکه ناراحت و متأثر شوند، حالت سرخوشی پیدا می‌کنند. به هرحال جوانان کنجکاو هستند و وقتی در محیط‌های کوچک و با امکانات محدود زندگی می‌کنند، ممکن است دچار عقده‌های روانی شوند که البته این، فقط مختص کشور ما نیست و در همه جا وجود دارد.»

روزبیانی می‌گوید: «بهتر است برای جلوگیری از تبعات منفی این گونه مسائل و جلوگیری از ایجاد خشونت در جامعه، برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم تا مردم و بویژه جوان‌ها که سرمایه‌های کشور هستند در مسیر صحیحی حرکت کنند، البته حتی اگر تمام نکات در این باره رعایت و امکانات لازم هم فراهم شود، باز هم بیماری‌ها و اختلالات روانی در جامعه وجود خواهد داشت که 10 تا 15 درصد افراد را درگیر می‌کند و نیازمند درمان است. به یاد داشته باشید بیماران روانی همیشه افرادی نیستند که در بیمارستان‌های روانی بستری‌اند. بسیاری از آنها بین ما زندگی می‌کنند و اگر درمان نشوند، ممکن است اعمال غیرقابل انتظاری از آنها سربزند.»

مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی هم گفته‌های دکتر روزبیانی را تأیید می‌کند و می‌گوید: «متأسفانه بیشتر افرادی که این‌گونه فیلم‌های فجیع را تماشا می‌کنند و آنها را به اشتراک می‌گذارند جوانان بین 13 تا 25 سال هستند.»او ادامه می‌دهد:


« تا قبل از این نوجوانان و جوانان نمی‌توانستند صحنه سربریدن یک حیوان را نگاه کنند اما امروزه سربریدن انسان‌ها را به سادگی تماشا می‌کنند و هیچ گونه اثری بر عاطفه، فکر و روح آن‌ها نمی‌گذارد، البته این نبود اثر گذاری از نظر ظاهری است. در واقع اثر این‌گونه صحنه‌ها در ذهن و فکر افراد باقی می‌ماند و به شکل کابوس، استرس و اضطراب در آن‌ها نمایان می‌شود. از سوی دیگر اگر این‌گونه صحنه‌ها عامل مؤثری برای تحریک نباشد باعث بی‌تفاوتی افراد می‌شود به شکلی که به سادگی می‌توانند این گونه صحنه‌ها را تماشا و تکرار کنند.»

بازی واقعی خشونت


خشونت از آن چیزهایی است که اگر در جامعه فراگیر شود، دیگر نمی‌توان براحتی جلوی آن را گرفت. تصور کنید صبح یک روز خوب بهاری از خواب برخاسته اید. همه چیز خوب و آرام است. راهی محل کار می‌شوید. در راه، تلفن همراه‌تان را هم احتمالاً به عادت همیشه چک می‌کنید. یک ویدئو از طرف یکی از دوستان‌تان برای شما فرستاده شده. عنوان ندارد. کنجکاو می‌شوید. بد نیست تا زمانی که به محل کار می‌رسید، کمی سرگرم شوید. ویدئو اجرا می‌شود. ناگهان احساس می‌کنید حجم زیادی از خون به سمت سرتان می‌آید. داغ می‌شوید. روزتان خراب شده. به همین سادگی!

خشونتی که دست به دست می‌شود

این فیلم‌ها گاهی آنقدر وحشتناک است که بسیاری از رسانه‌های معروف جهان پیش از نمایش دادن بخش‌هایی از آن، به تماشاگر بارها و بارها تذکر می‌دهند در صورت داشتن مشکل قلبی یا ضعف اعصاب، از تماشای آن خودداری کنید، البته همان‌طور که گفته شد، تنها بخشی از این ویدئوها به نمایش درمی آید اما متأسفانه دیده می‌شود که در کشور ما گاه هیچ گونه کنترلی در این‌گونه موارد نیست و همین مسأله به عقیده کارشناسان باعث افزایش خشونت و پرخاشگری‌های فیزیکی در جامعه می‌شود.

روانشناسان عقیده دارند تماشای مکرر صحنه‌های خشونت‌بار انسان را بتدریج قسی‌القلب می‌کند، چرا که دیدن چنین مناظری برای او عادی می‌شود. از این‌رواست که تأکید دارند افراد، بخصوص کودکان و نوجوانان از دیدن چنین صحنه‌هایی اجتناب کنند.

روانشناسان عقیده دارند تماشای مکرر صحنه‌های خشونت‌بار انسان را بتدریج قسی‌القلب می‌کند، چرا که دیدن چنین مناظری برای او عادی می‌شود. از این‌رواست که تأکید دارند افراد، بخصوص کودکان و نوجوانان از دیدن چنین صحنه‌هایی اجتناب کنند.

دکتر محمد تقی جغتایی، عصب شناس و رئیس دانشکده علوم بهزیستی و توانبخشی در این رابطه می‌گوید: «این گونه فیلم‌ها نظیر آنچه از سوی تروریست‌های داعش منتشر می‌شود، به لحاظ عصب‌شناسی، تأثیر بسیار منفی روی افراد بخصوص کودکان می‌گذارد، چرا که مغز کودکان از لحاظ عصب شناسی به گونه‌ای است که وقایع را همانند‌سازی می‌کند و به همین دلیل هم هست که کودکان دوست دارند چیزهایی را که می‌بینند تکرار کنند. در واقع رفتارکودکان بر مبنای مشابه‌سازی است.»

دکتر جغتایی به نکته مهمی در این باره اشاره می‌کند: «وقتی فرد بلوغ پیدا می‌کند و دوران جوانی را سپری می‌کند، تصمیم گیری‌هایش از طریق بخش «پیش پیشانی» یا جلوی مغز صورت می‌گیرد که مربوط به اراده و تصمیم‌گیری است. این بخش در مغز کودکان و جوانان رشد نهایی نکرده و در این دوران، تصمیم گیری‌ها بر اساس بخش‌های دیگر مغز است که بر اساس تقلید و مشابه‌سازی فعالیت می‌کند. به همین دلیل وقتی کودکان چنین صحنه‌هایی را می‌بینند، می‌خواهند آن را تقلید کنند، در واقع کار نمایشی انجام می‌دهند. این مسأله خطرناک است، چرا که در این دوران مدارهای عصبی در مغز او تشکیل می‌شود که مربوط به گسترش خشونت است.»شما هم حتماً کودکانی را دیده‌اید که بعد از تماشای فیلم‌های خشن، بلافاصله به تقلید از صحنه‌های فیلم شروع به بازی می‌کنند؛ این بازی می‌تواند به واقعیت تبدیل شود چنانچه جغتایی توضیح می‌دهد: «کودکانی که در دوره کودکی مدارهای عصبی خشونت در مغزشان شکل می‌گیرد، خشونت جزو رفتارهای ثابت‌شان می‌شود و در بزرگسالی هم به انجام رفتارهای خشن تمایل پیدا و اگر موقعیتی پیش آید، به آن اقدام می‌کنند.»

در این میان البته نباید نقش رسانه‌ها را هم نادیده گرفت که اگرچه به عقیده دکتر مهدی صابری، رئیس بخش روان‌پزشکی قانونی معاینات مرکزی استان تهران، به خودی خود عامل بروز خشونت در جامعه محسوب نمی‌شوند، اما می‌توانند با به نمایش گذاشتن تصاویر فجیع و نشان دادن شکل عریان رفتارهای خشن، تأثیرات خشونت را بین مردم تشدید کنند.

به گفته او، رسانه‌ها وظیفه دارند اخبار و رویدادها را گزارش کنند و اطلاع‌رسانی مناسبی در مورد آن انجام دهند. حوادث نیز بخشی از این اخبار و رویداد‌هاست که انتشار آن لازم است و حتی در مواردی جنبه هشداری دارد، اما بیان جزئیات دقیق و انتشار تصاویر فجیع از حوادث نه تنها اثر مثبتی ندارد، بلکه قبح خشونت را هم ازبین می‌برد.صابری می‌گوید: «رسانه‌ها باید فضای موجود در تمایل برای دیدن تصاویر خشن و فجیع را پیش از آنکه به درجه حاد برسد تلطیف کنند و اگر قرار است خبرگزاری‌ها و رسانه‌های تصویری خبری مربوط به یک حادثه را منتشر کنند بیش از پرداختن به تصاویر خشن اتفاقات مثبت آن خبر را به نمایش بگذارند و تصاویر خشن را مبهم نشان دهند.»او معتقد است انسان‌ها ذاتاً به رفتارهای خشونت‌آمیز گرایش دارند اما دیدن تصاویر خشن آنها را در سیکل خشونت قرار می‌دهد.

خشونتی که دست به دست می‌شود

پس باید از هر آنچه این سیکل را تقویت می‌کند دوری کرد.با فرض اینکه در حال حاضر همه حتی کودکان براحتی به اینترنت دسترسی دارند، دور از انتظار نیست که تماشاگران فیلم‌های فجیع، با هر سن و گروه هر روز به تماشای این گونه تصاویر بنشینند؛ تصاویری که گرچه علامت +18 در تیتر مطلب‌شان عنوان می‌شود، اما گاه همان هشدار، عاملی می‌شود برای توجه بیشتر کودکان، نوجوانان و جوانانی که کنجکاوی، جزو انکارناکردنی وجودشان است.
دوشنبه 31/1/1394 - 13:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته