• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1270روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

محققان دانشگاه ناتینگهام می‌گویند بخشی از مغز که کنترل حرکت را بر عهده دارد (قشر حرکتی) مسئول پدیده "تقلید غیرارادی" است که باعث می‌شود خمیازه مسری باشد.
به گزارش خبر آنلاین به نقل از بی‌بی‌سی،پدیده "تقلید غیرارادی"- پدیده‌ای که باعث می‌شود بدون اراده رفتار یا کلام فردی دیگر تقلید شود- در برخی بیماری‌ها مثل سندرم تورت و صرع و اوتیسم دیده می‌شود. 

 

پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام از این رو سعی کردند با بررسی عملکرد مغز در هنگام سرایت خمیازه به شناختی تازه از این پدیده برسند و از آن برای درمان بیماری‌ها استفاده کنند.

 

به عبارت دیگر مسری بودن خمیازه شاید سرنخی از برخی حرکات غیر ارادی ناخواسته مثل تیک به دست بدهد و ممکن است آنچه در مغز هنگام سرایت خمیازه رخ می‌دهد با آنچه باعث تیک یا حرکات غیرارادری می‌شود ارتباطی داشته باشد.

 

آنها از ۳۶ داوطلب خواستند شاهد خمیازه کشیدن دیگران باشند، به برخی از آنها گفته شد اگر با دیدن خمیازه، خمیازه‌شان گرفت می‌توانند خمیازه بکشند اما به برخی دیگر گفته شد سعی کنند جلوی خمیازه کشیدن خود را بگیرند.

 

نتایج این تحقیق که در نشریه زیست شناسی امروز منتشر شده نشان داد واکنش این افراد به دیدن خمیازه به "تحریک پذیری" قشر اولیه حرکتی مغز ارتباط دارد.

 

محققان دریافتند با "تحریک مغناطیسی بخشی از مغز" از بیرون (TMS)، می‌توانند قشر حرکتی مغز را تحریک کرده و فرد را آماده سرایت خمیازه کنند.

 

به گفته پروفسور جورجینا جکسون که در این مطالعه شرکت داشته از یافته‌های این تحقیق می توان برای شناخت بیماری‌هایی مثل تورت (تیک‌های حرکتی و صوتی از زمان کودکی) استفاده کرد:

"در بیماری تورت، اگر بتوانیم تحریک‌پذیری را کاهش دهیم تیک‌ها کمتر می‌شود و ما روی همین کار می‌کنیم."

 

پروفسور استیون جکسون هم که در این پژوهش مشارکت داشته اضافه می‌کند که "اگر ما بفهمیم چگونه تغییر تحریک پذیری قشر مغز باعث افزایش اختلال سلولهای عصبی مغز می‌شود احتمالا می‌توانیم این روند را معکوس کنیم."

 

"ما به دنبال درمان‌های بالقوه بدون دارو که برای هر بیمار اختصاصا طراحی شده می‌گردیم بنابراین استفاده از تی‌ام‌اس ممکن است در کنترل عدم توازن شبکه‌های مغز موثر باشد."

دکتر اندرو گالوپ روانشناس دانشگاه نیویورک که در زمینه خمیازه تحقیق کرده می‌گوید استفاده از تی ام اس در تحقیقات خمیازه‌ای "کاری نو" است:

 

"ما هنوز خیلی کم می‌دانیم که چرا خمیازه می‌کشیم. تحقیقات مختلف به ارتباط خمیازه و هم‌حسی (empathy) اشاره کرده‎اند" اما یافته‌های این تحقیق "ممکن است حاکی از این باشد که مسری بودن خمیازه به هم‌حسی ارتباطی ندارد."

 

 

دوشنبه 13/6/1396 - 12:37
سلامت و بهداشت جامعه

 

طبق مطالعات جدیدی که در مجله بین‌المللی سلامت و محیط‌زیست منتشر شده است، زندگی کردن در مناطقی که سر و صدای زیادی دارد احتمال ورزش کردن در ساکنان را کاهش می‌دهد 
به‌ گزارش ‌ایسنا ‌و ‌به نقل از Politicallore، بررسی‌های اخیر نشان داده است که ورزش روزانه در افراد به ازای هزار دسی بل سر و صدا، پنج درصد کم‌تر می‌شود.

 

به ‌این‌ ترتیب هر چقدر محله‌ای که افراد در آن زندگی می‌کنند پر سر و صدا باشد میزان ورزش کردن کم‌تر می‌شود.

 

فعالیت فیزیکی و ورزشی یکی از اجزای مهم زندگی روزانه است. هر چقدر فضای بیرون پر سر و صدا تر شود کیفیت زندگی ساکنان کاهش می‌یابد و فرد تمایلی به فعالیت ندارد.

 

سر و صدا بر کیفیت خواب افراد تاثیر نیز می‌گذارد و کیفیت خواب تاثیر مستقیم بر تمایل فرد به ورزش کردن دارد.

 

نداشتن فعالیت فیزیکی و ورزش نکردن یکی از معضلات قرن است و محققان درصدد هستند راهی برای بر طرف کردن آن پیدا کنند. کاهش آلودگی صوتی در شهرها و کاهش میزان ترافیک می‌تواند در حل کردن این معضل کمک کننده باشد.

 

دوشنبه 13/6/1396 - 12:35
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

در قاموس خلایق زنده‌، حشرات موجودات موذی نام گرفته‌اند. سوسک‌ها، شپش‌ها، ساس‌ها، کک‌ها و اصلا همین رفیق همیشگی‌مان پشه‌ها ریز اما برای بسیاری از ما، موجودات خوشایندی نیستند. بارها شنیده شده که به دلیل رشد شپش در لابه‌لای موی دانش‌آموزان، موهای آن‌ها را تراشیده اند و یا حتی محدودیت‌هایی را برای مدارس دخترانه و پسرانه ایجاد کرده‌اند تا بتوانند «بهداشت تحصیلی» را رعایت کنند.

 

این اتفاق در دانشگاه‌ها و البته در جنبه خوابگاهی آن نیز مشاهده می‌شود؛ آپارتمان‌هایی جمعی که تشکیل خوابگاه‌های دانشگاه‌های سراسری را می‌دهند به دلیل وسعت بالا همیشه در معرض حمله حشرات موذی قرار دارند. کوی دانشگاه تهران یکی از این موارد است که شاهدان عینی خبر از بازگشت مجدد «ساس‌»ها به آنجا را می‌دهند.

 

کوی ساس ها

چند روز گذشته خبرهایی مبنی بر حضور دوباره «ساس»ها در ساختمان‌های کوی دانشگاه به گوش می رسد. این اخبار که توسط دانشجویان به «ابتکار» منتقل شده است با توجه به سابقه کوی دانشگاه در این زمینه بعید به نظر نمی‌رسد. با کمی جست‌وجو در اینترنت به اظهارنظرهای مختلفی در ارتباط با وجود ساس‌ها در کوی دانشگاه رسیدیم. براساس آنچه ایسنا در آذر ماه 1389 از زبان داریوش اسماعیلی، مدیرکل وقت کوی دانشگاه تهران آورده بود، سمپاشی اتاق‌های خوابگاه فاطمیه یک به دلیل وجود شایعه مشاهده ساس در خوابگا‌ه‌ها انجام شد اما ساسی در خوابگاه وجود نداشت.

 

خبر این که ساس‌ها در کوی دانشگاه وجود داشتند یا نه سر به مهر ماند تا اینکه در آذر ماه 1395 یک بار دیگر خبر حمله ساس‌ها به کوی دانشگاه و بخش پسرانه آن منتشر شد و چندین عکس از گزیدگی توسط ساس در فضای مجازی منتشر شد. تصاویری که به اندازه کافی دلخراش بود و برای محیط و سلامت دانشگاهی ناامید کننده به نظر می‌رسید. ساس‌ها بیشتر در محل زندگی انسان زندگی می‌کنند، مانند منزل، هتل، خوابگاه، زندان،پادگان، بیمارستان، آسایشگاه و... . ساس ها گونه ای انگل هستند که در شکاف دیوار، کف خانه، اسباب و اثاثیه، لابه لای کارتن‌، پشت کاغذ دیواری، کمدها و درهای چوبی و قفسه کتابخانه‌، مبلمان، تشک‌ و پشتی‌مخفی می‌شوند و شب‌ها و در نور کم فعالیت می‌کنند و مثل پشه‌ها به سراغ شما می آیند. ساس روی بدن انسان زندگی نمی‌کند بلکه در محلی نزدیک به محل نشستن و خوابیدن انسان زندگی می‌کند.

 

کوی دانشگاه از ساختمان های متفاوتی تشکیل شده است که برخی از آن‌ها قدیمی تر و برخی تازه ساخت است. دانشجویان می‌گویند ساختمان‌های قدیمی سمپاشی می‌شود و براساس شواهد در همین روزها درحال بازسازی (احتمالا رنگ آمیزی و تعمیرات) است. گفتی است از ابتدای تابستان ساختمان های شماره ۱۴، ۱۵، ۱۶ و ۱۷ پسران کوی دانشگاه بسته و در حال تعمیرات است. با این حال دانشجویان می‌گویند که در ساختمان‌های تازه ساخت نیز در این روزها ساس‌ها مشاهده کرده‌اند و چند تن از آن‌ها مجبور به تعویض اتاق خود به اتاقی دیگر و یا ساختمانی دیگر شده اند.

 

یکی از دانشجویان کوی دانشگاه در ارتباط با وجود ساس‌ها در خوابگاه‌های کوی دانشگاه می‌گوید: «دو نفر از دوستان من این روزها که چند مورد ساس در اتاق دیدند، وسایل خود را جمع کردند و به ساختمان دیگری رفتند. به هرحال فصل دفاع از پایان نامه ها است و دانشجویان دوست ندارند درگیر با این موجودات شوند و از برنامه های خود عقب بمانند.»

 

او ادامه می‌دهد: «در روزهای گذشته بعضی از دانشجویاناتاق های مجاور را می بینیم که در محیط باز بیرون ساختمان وسایل خود را می‌تکانند و همه وسایل اتاق را شست و شو دادند.»

 

شاید این سوال مطرح شود که چگونه ساس‌ها از ساختمان‌های قدیمی‌تر به ساختمان‌های جدید راه پیدا کرده‌اند؟ پاسخ در وسایل دانشجویان است که از اتاقی به اتاق دیگر انتقال داده شده اما پاکسازی نشده است و یا انتقال تخت ها و موکت ها از ساختمانی به ساختمان دیگر موجب انقال ساس ها شده است که در حال حاضر ساس ها بار دیگر از خود خودی نشان داده اند. در روزها گذشته گزارشاتی از وجود ساس در ساختمان‌های شماره 6 و 7 کوی دانشگاه منتشر شده است که پیش بینی می شود با آغاز فصل پاییز برشمار این موجودات افزوده شود.

 

شپش ها هم می آیند

بیست و چهارمین روز آبان ماه سال گذشته خبری منتشر شد مبنی بر مرگ یک کودک 7 ساله به دلیل شپش سر! بعد مشخص شد که مادر این دختر بابلی به سر دو فرزندش (7 و 10 ساله) سم کشاورزی مالیده تا شپش های سر آن ها را بُکشد که موجب مرگ این دختر 7 ساله و به کما رفتن پسر 10ساله اش شده است. شاید بگویید در روستا ها همچین موضوعی طبیعی به نظر می رسد، شپش ها هرچند زمان می شناسند اما مکان برای آن‌ها مهم نیست. به طور مثال سال گذشته در یکی از مدارس منطقه سعادت آباد تهران روی سر چند دانش آموز شپش مشاهده شد. مسئولان می گویند طبیعی است و بحث ابتلا به شپش در مدارس موضوع جدیدی نیست و در تماماستان ها وجود دارد. این موضوع به سرما و گرمای هوا بستگی دارد؛ در فصل سرما به دلیل اینکه تجمع مردم بیشتر است، احتمال ابتلا به آن نیز بیشتر می‌شود که بهداشت فردی دانش آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است اگر رعایت نشود باعث شیوع شپش ها خواهد شد.

 

با رعایت بهداشت فردی به سادگی می توان از شر این موجودات خلاص شد. هرچند در مواردی مانند ساس که در کوی دانشگاه مشاهده شده است نیاز به همت مسئولان برای تعویض و نونواری تخت ها و موکت های اتاق های خوابگاه دارد. براساس تجربیات سال های گذشته در آبان و آذر ماه بیشترین آمار مربوط به حضور ساس در کوی دانشگاه منتشر شده است که با توجه به اینکه می توان با راهکارهای مناسب مانع شیوع آن ها شد باید منتظر پاسخ مسئولان کوی دانشگاه ماند

دوشنبه 13/6/1396 - 12:34
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

دبیرعلمی کنگره هماتولوژی نوزادان با اشاره به اینکه سرطان‌های نوزادان اغلب از دوران جنینی است، گفت: انواع تومورهای شکمی، کلیوی، کبدی و مغزی از جمله سرطان‌های شایع در نوزادان به شمار می‌رود.
 به گزارش مهر، دکتر محمد فرانوش در آستانه برگزاری کنگره هماتولوژی نوزادان، اظهارداشت: به طور کلی نوزادی از دوره بلافاصله پس از تولد تا ۲۸ روزگی اطلاق می شود و ما در کنگره هماتولوژی نوزادان به مباحث مختلف علمی در حوزه هماتولوژی نوزادان همچون موضوعات کم خونی نوزادان، همولیز در نوزادان، تزیق خون، ترومبوسیتوپنی (کاهش پلاکت)در نوزادان، انکولوژی نوزادان و سندروم نارسایی مغز استخوان مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه مشکلات هماتولوژی در نوزادان خودش را با تظاهرات خونی نشان می‌دهد، افزود: مهمترین بیماری خونی در نوزادی زردی است که در برخی از نوزادان با منشاأ ایمنی و به دلیل بیماری خونی ایجاد می‌شود. این مسئله نیاز به درمان‌های خاص و در برخی موارد نیاز به تعویض خون نوزاد یا تجویز داروی اختصاصی دارد.

 

دبیر علمی کنگره هماتولوژی نوزادان ادامه داد:کمبود پلاکت نیز از دیگر موارد مورد بحث در این کنگره بوده و به طور کلی به دو علت مادزادی و کمبود پلاکت مادر ایجاد می‌شود همچنین تزریق خون، پلاکت یا پلاسما  به نوزاد و دلایل اینن موضوع و معیارهای تزریق نیز در کنگره مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

 

فرانوش به موضوع لخته شدن غیر طبیعی خون یا ترومبوز در نوزادان اشاره کرد و بیان داشت: این مسئله دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد و در برخی موارد کاتاترها( لوله و شیلنگ‌هایی که در بدن نوزاد مثلا در ناف، رگ‌های بزرگ و ران نوزاد تعبیه می‌شود)، در صورتی که مراقبت صحیح نشود می‌تواند سبب تروبوز در بدن شود.

 

وی افزود: ترومبوز دلایل مادرزادی نیز می‌تواند داشته باشد همچنین عفونت‌های خونی و مغزی از دیگر دلایل ترومبوز به شمار می‌رود.

 

دبیر علمی کنگره هماتولوژی نوزادان به موضوع سرطان در نوزادان اشاره کرد و گفت: سرطان‌های نوزادان اغلب از دوران جنینی همراه آن بوده و انواع تومورهای شکمی، کلیوی، کبد و مغز از جمله این سرطان‌ها در نوزادان به شمار می‌رود و به طور کلی تحقیقات نشان داده که اختلال ژنتیکی عمده دلیل ایجاد تومورهای مختلف در نوزادان است.

 

فرانوش با بیان اینکه موضوع پیوند مغز استخوان نوزادان نیز در این کنگره مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد، عنوان کرد: بیماری‌های متابولیکی مادرزادی، برخی نقایص اختلال گلبول سفید و برخی نقایص اختلال در ایمنی مادرزادی در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود ممکن است منجر به مرگ نوزاد شود که در این بیماری‌ها می توان با پیوند مغز استخوان به بیمار کمک کرد.

 

دهمین کنگره سراسری انجمن خون و سرطان کودکان ایران «هماتولوژی نوزادان» از ۲۲ تا ۲۴ شهریور ۹۶ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران برگزار می‌شود.

 

دوشنبه 13/6/1396 - 12:32
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان برای اولین بار موفق شدند از طریق مهندسی زیستی یک داربست ریه همراه با سیستم عروقی آن بسازند. از این داربست می توان برای درمان بیماری های ریه استفاده کرد. 
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، این داربست امکان حذف بافت پوششی یا اپیلیوم ریوی را میسر می سازد اما کارایی و عملکرد شبکه عروقی و ماتریکس ریه را حفظ می کند.

 

هدف از انجام این مطالعه که در مجله Science Advances منتشر شد، کشف روش های جدید برای کمک به ترمیم و نیز ترویج اهدای ریه برای درمان مرحله انتهایی نارسایی کلیه است.

 

ابتلا به مرحله انتهایی نارسایی کلیه سومین عامل برجسته مرگ و میر در سراسر جهان است، به طوری که تنها در آمریکا سالانه 400 هزار نفر را به کام مرگ می کشاند.

 

ریه بیش از 40 نوع سلول مختلف دارد و سطح کلی حدفاصل مجرای عبور هوا و عروق تقریبا به اندازه یک زمین تنیس است؛ این موضوع تلاش های قبلی را برای مهندسی زیستی ریه های کاربردی از داربست های کاملا بدون سلول یا مصنوعی که فاقد عروق کاربردی خونی بودند، دشوار تر می ساخت.

 

اما محققان دانشگاه کلمبیا اعلام کردند که برای نخستین بار یک ریه کاربردی حاوی سیستم عروقی پرفیوژن و سالم را در یک ریه خارج شده از بدن موش،با موفقیت مهندسی زیستی کرده اند.

 

"گوردانا ونجاک نواکویک" پیشگام مهندسی بافت و مدیر آزمایشگاه سلول های بنیادی و مهندسی بافت در دانشگاه کلمبیا گفت: استدلال ما این بود که یک داربست ایده آل ریه باید حاوی عروق خونی پرفیوژن و سالم باشد و بنابراین روشی ابداع کردیم که سیستم عروقی کاملا کاربردی ریه را حفظ می کند اما در عین حال پوشش اپیتلیال معیوب مسیرهای هوایی را حذف کرده و سلول های سالم درمانی را جایگزین آنها می کند.

 

وی قابلیت درمان انتخابی اپیلیوم ریوی را حائز اهمیت عنوان کرد زیرا بیشتر وضعیت های ریه بیماری های اپیلیوم هستند.

 

محققان، ساخت این داربست را گامی به جلو در جهت مهندسی زیستی ریه ها می دانند. آنها می گویند: ساخت ریه های کاملا فاقد بافت پوششی اپیلیوم که دارای سیستم عروقی کاربردی باشد، می تواند مرزهای جدیدی را در مهندسی زیستی ریه و پزشکی بازساختی باز کند.

دوشنبه 13/6/1396 - 12:31
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، گفت: تا اول فروردین امسال ۳۴ هزار و ۹۴۹ بیمار مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شدند. 
به گزارش صدا و سیما ، دکتر پروین افسر کازرونی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه آمار رسمی مبتلایان به ایدز در کشورمان هر سه تا ۶ ماه اعلام می شود ، افزود: ۶۶ و سه دهم درصد انتقال ویروس ایدز از طریق اعتیاد تزریقی، ۱۹ و سه دهم درصد از طریق ارتباط جنسی و یک و نیم درصد از طریق انتقال مادر به کودک است.

 

وی با بیان اینکه تخمین موارد مبتلا در کشورها به وسیله ابزار و نرم افزار بین المللی محاسبه می شود، گفت: اطلاعات وضعیت تشخیص و درمان و همچنین مطالعاتی که در گروه ها و جمعیت های کلیدی در این زمینه انجام می شود به نرم افزار داده و بر اساس آن تخمین زده می شود.

 

افسر کازرونی با اشاره به اینکه تخمین کلی تعداد مبتلایان به ایدز در کشور ما در مقایسه با سال های گذشته روبه کاهش است، افزود: پارسال حدود ۷۵ هزار مورد مبتلای زنده و امسال حدود ۶۶ هزار مورد مبتلا تخمین زده شد و این کاهش به علت اجرای برنامه های ارتقای مراقبت و درمان مبتلایان و ثبت اطلاعات دقیق و معیارهای افراد تحت مراقبت و درمان و راهکارهای پیش گیری از انتقال بیماری از مادر به کودک بوده است .

 

وی با اشاره به اینکه آمار رسمی بیماران مبتلا به ایدز در کشور حدود ۲۶ هزار نفر هستند، ادامه داد: بنابراین حدود ۴۰ درصد موارد مبتلا تشخیص داده شدند و ۶۶ درصد مبتلایان از وضعیت خود آگاه نیستند که موضوع مهمی است .

 

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، اضافه کرد: بر اساس آمار ثبت شده بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ نفر از مبتلایان به ایدز فوت شدند .

 

افسر کازرونی با بیان اینکه موارد جدید مبتلایان به ایدز نشان می دهد اعتیاد تزریقی روبه کاهش و موارد انتقال از طریق جنسی روبه افزایش است، گفت: پارسال بیماری ایدز در موارد جدید، ۴۱ درصد از طریق جنسی و ۳۹ درصد از طریق اعتیاد تزریقی منتقل شده است .

 

در ادامه دکتر مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته کشوری ایدز با اشاره به اینکه پارسال برای نخستین بار در طول بیش از ۲۰ سال اخیر در کشور، آمار مبتلایان به ایدز از طریق جنسی نسبت به آمار مبتلایان به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی افزایش یافته است،گفت: به دنیا هم اعلام کردیم که الگوی انتقال بیماری ایدز در ایران تغییر پیدا کرده است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که چرا با رشد بیماری ایدز مواجه هستیم، گفت: عوامل متعددی وجود دارد و نخستین مورد ابتلا به بیماری ایدز در سال ۶۵ و از طریق فرآوردهای آلوده خونی وارداتی از فرانسه به یک کودک اتفاق افتاد سپس حدود ۸۰۰ مورد ابتلا به بیماری ایدز در یکی از زندان های کشور از طریق سرنگ آلوده اتفاق افتاد و در آن زمان کسی فکر نمی کرد این بیماری از طریق جنسی هم قابل انتقال است .

 

مردانی افزود: ایران یکی از کشورهای موفق جهان در زمینه کنترل بیماری ایدز در زندان ها است.

 

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، در ادامه با اشاره به اینکه برنامه های جامع و اساسی در ارتباط با معتادان تزریقی از سال ۸۴ اجرا شد، گفت: این موضوع منجر به کاهش شیوع بیماری ایدز در گروه معتادان تزریقی شد.

 

افسر کازرونی افزود: برای پیشگیری از انتقال بیماری ایدز از طریق جنسی به ویژه در ارتباط با زنان آسیب پذیر از سال ۱۳۸۶ مراکز مشاوره ویژه زنان آسیب پذیر راه اندازی شد که ارائه خدمات تشخیصی، مراقبت و درمان از نظر ایدز و دیگر بیماری های آمیزشی در آن جا آغاز شد و رو به گسترش شد.

 

وی، آگاهی دادن و آموزش های مراقبتی و محافظت و استفاده از وسایل پیشگیرانه از جمله کاندوم در رفتارهای جنسی را از راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز بیان و اضافه کرد: پیشگیری از انتقال این بیماری از طریق جنسی باید برای گروه های مختلف از جمله نوجوانان، جوانان به صورت گسترده و منطبق با فرهنگ جامعه ما انجام شود.

 

افسر کازرونی درباره تفاهمنامه های جدید با وزارت آموزش و پرورش و علوم در مقابله با ایدز گفت: این برنامه ها از جمله سفیران دانش آموزی سلامت و آموزش ها آغاز شده و در حال انجام است.

 

وی افزود: یکی از مهمترین راه های انتقال پیام و پیشگیری استفاده از گروه های همسان است.

 

در ادامه حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره قوانین حمایتی کشورمان در پیشگیری و مقابله با بیماری های مقاربتی از جمله ایدز گفت: خلأ قانونی در این زمینه وجود ندارد اما متأسفانه با توجه به مسائل اجتماعی حاکم در کشور ما و محدودیت هایی که در برخی مواقع وجود دارد موجب می شود آن گونه که باید اقدامات لازم انجام نشود.

 

وی ادامه داد: این مسائل به دانشگاه ها و مدارس خلاصه نمی شود متأسفانه در چند سال گذشته به علت اینکه سن ازدواج به علت نبود شغل خیلی بالا رفته است یکی از آسیب های اجتماعی است که به این مسئله دامن زده است.

 

شهریاری گفت: وزارت علوم به علت محدودیت های اجتماعی در کشور ما نمی تواند مانند کشورهای اروپایی در زمینه مقابله با این نوع بیماری ها کار کنند. شاید شنیده باشید که سند ۲۰۳۰ چه مسائلی را در کشور به وجود آورد و آخر مجبور شدند آن را متوقف کنند.

 

وی ادامه داد: ما کشور اسلامی هستیم و با توجه به شرایط خاص خودمان باید مسائل را بومی سازی و آموزش های لازم را ارائه کنیم تا جامعه دچار مشکل نشود.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس برای مقابله با بیماری ایدز بودجه اختصاص داده است، گفت: در مجلس برای یک بیماری خاص بودجه جداگانه پیش بینی نمی شود و برای پیشگیری و بهداشت منابع مالی پیش بینی می شود که در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می گیرد تا به صلاحدید خود هزینه کند.

 

شهریاری افزود: مجلس منابع خوبی را برای وزارت بهداشت، از جمله اختصاص یک درصد از درآمد مالیات بر ارزش افزوده یعنی حدود هشت هزار میلیارد تومان را پیش بینی کرده است.

دوشنبه 13/6/1396 - 12:30
سلامت و بهداشت جامعه

 


صحبت کردن با موبایل با استفاده از گوش چپ کمتر به مغز آسیب می‌زند..
به گزارش باشگاه خبرنگاران، از زمانی که گوشی‌های تلفن همراه اختراع شده‌اند، همه پزشکان و استفاده ککندگان از آن نگران این هستند که امواجی که آن‌ها تولید می‌کنند برای مغز چقدر ضرر دارد. باید این را قبول کرد که استفاده از آن‌ها برای همه ضرر دارد و به مغز آسیب می‌رساند اما پزشکان با اسکن‌های مغزی هنگام استفاده از موبایل به نتایجی رسیده‌اند. این پزشکان با تحقیقات خود نشان داده‌اند که اگر با گوش چپ خود با موبایل صحبت کنید، مغز آسیب کمتری می‌بیند.

 

 

 

 

دوشنبه 13/6/1396 - 12:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

به زودی می‌توان از فناوری نانو برای مبارزه مستقیم با بیماری در بدن انسان استفاده کرد؛ زیرا دانشمندان موفق به توسعه نانوربات‌هایی شدند که با سرعت بالایی به سلول‌های سرطانی نفوذ کرده و در عرض یک دقیقه آنها را از بین می‌برد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از آر تی، این پیشرفت بزرگ راه‌های جدیدی را برای درمان سرطان‌های مرگبار ارائه می‌کند.

 

این مطالعه که در مجله Nature منتشر شده، نشان می‌دهد که چگونه یک تیم بین‌المللی محققان از دانشگاه‌های رایس، دورام و دانشگاه‌های دولتی کارولینای شمالی با یکدیگر همکاری می‌کنند تا نانوماشین‌های تک مولکولی را آزمایش کرده و بتوانند به راحتی از طریق غشاء سلول‌های هدف گرفته شده عبور کرده و دارو رسانی کنند.

 

در یک آزمایش انجام شده در دانشگاه دورام در انگلستان، به مدت یک تا سه دقیقه طول کشید تا نانوربات‌ها از دیواره سلول سرطانی پروستات تونل زده و عبور کنند و در نهایت بلافاصله موفق به کشتن سلول سرطانی شوند.

 

دکتر "رابرت پال" از دانشگاه دورام که رهبری این پژوهش را بر عهده دارد، معتقد است که این ماشین‌ها می‌توانند برای درمان انواع سرطان‌ها، از جمله آنهایی که به درمان مقاوم هستند، مورد استفاده قرار گیرند.

 

وی اظهار کرد: "ما به سمت تحقق آرمان‌های خود حرکت می‌کنیم تا بتوانیم با استفاده از نانو ماشین‌های فعال با نور، سلول‌های سرطانی مانند تومورهای پستان و ملانوم پوست، مخصوصا آنهایی که به شیمی‌درمانی مقاوم هستند را هدف قرار دهیم."

 

وی افزود: "این فناوری پس از توسعه، می‌تواند تغییرات بالقوه‌ای را در درمان غیر تهاجمی سرطان ایجاد کند و به میزان قابل توجهی بقا و رفاه بیماران را در سطح جهانی بهبود بخشد."

 

این نانوماشین‌ها باید با سرعت 3 میلیون بار در ثانیه چرخانده شوند تا خود را از بدن عبور دهند و بر حرکت براونی، غلبه کنند.

 

حرکت براونی (Brownian motion) در فیزیک به نوعی از حرکت تصادفی ذرات غوطه‌ور در سیال (مایع یا گاز) بر اثر برخورد این ذرات با اتم‌ها یا مولکول‌های سیال گفته می‌شود.

 

یکی از محققان این پژوهش اظهار کرد: "این نانوماشین‌ها بسیار کوچک هستند و ما می‌توانیم 50 هزار عدد از آنها را در قطر موی انسان جای دهیم."

 

تحقیقات این دانشمندان ادامه داشته و این تیم قصد دارند تا آزمایشاتی را بر روی میکروارگانیسم‌ها و ماهی‌ها انجام دهند که در صورت موفقیت، این آزمایشات بر روی جوندگان انجام خواهد شد.

 

دوشنبه 13/6/1396 - 12:26
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک پزشک ایتالیایی توانست با کمک تحریک الکترومغناطیسی مغز، ۳۰۰ معتاد به کوکائین را درمان کند. 
به گزارش مهر به نقل از اینترنشنال بیزینس تایم، لوییجی گالیمبرت یک پزشک ایتالیایی از تحریک الکترومغناطیسی مغز برای درمان اعتیاد به کوکائین استفاده کرده است.

 

این روش TMS نام گرفته و در حقیقت تکنیکی است که از پالس های الکترومغناطیسی برای تحریک فعالیت اعصاب مغز استفاده می کند. او توانست نیاز به مصرف کوکائین را در بیش از ۳۰۰ معتاد به این ماده مخدر از بین ببرد.

 

این پزشک ایتالیایی با استفاده از روشی غیر تهاجمی به تحریک بخش خاصی از مغز می پردازد که تمایل به مصرف مخدر را کنترل می کند.

 

در آزمایش های اولیه گالیمبرت این روش را روی ۳۲ معتاد کوکایین  آزمود. پس از بررسی نتایج اولیه، او درمان TMS را برای همه بیماران انجام داد.

 

هزینه هر جلسه درمانی با این روش ۱۱۸ دلار است.

 

جالب آنکه ایده اولیه این درمان به آزمایش های دو عصب شناس در انستیستو ملی سوءمصرف مواد مخدر مربوط می شود که در سال ۲۰۱۳ میلادی انجام شده بود.

 

دوشنبه 13/6/1396 - 12:18
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

نخم شربتی داروی موثر و طبیعی برای مقابله با استرس محسوب می شوند

 

برای تهیه نوشیدنی ضداسترس در گام اول بهتر است از محصولات غذایی ارگانیک و سرشار از مواد مغذی لازم برای سلامت روحی استفاده کنید:  
تغییرات‌ می‌توانند بزرگ‌ یا کوچک‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغییرات‌ زندگی‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ می‌تواند یک‌ انگیزش‌ دهنده‌ باشد در حالی‌ که‌ استرس‌ منفی‌ می‌تواند در زمانی‌ که‌ این‌ تغییرات‌ و نیازها، فرد را شکست‌ می‌دهند، ایجاد شود.

برای تهیه نوشیدنی ضداسترس در گام اول بهتر است از محصولات غذایی ارگانیک و سرشار از مواد مغذی لازم برای سلامت روحی استفاده کنید:

 

تخم شربتی
خوشبختانه تخم شربتی جزو دانه های در دسترسی است که در هر عطاری پیدا می شود. این دانه های ریز سلامت عمومی بدن را تضمین می کنند و داروهای موثر و طبیعی برای مقابله با استرس محسوب می شوند.

 

نخم شربتی داروی موثر و طبیعی برای مقابله با استرس محسوب می شوند

 
تخم شربتی حاوی مواد معدنی مفیدی مانند منیزیم و همچنین ویتامین B است که این دو ماده مغذی برای کاهش استرس لازم و ضروری هستند. بزرگتری و مهمترین خاصیت تخم شربتی در میزان بالای اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن ها است. این ترکیبات مغذی باعث بهبود وضعیت روحی و عصبی شده و حافظ سلامت قلب است.

  
بادام
بادام جزو خشکبارهای خوشمزه است که سرشار از منیزیم است که ماده معدنی لازم و ضروری برای کنترل استرس محسوب می شود. بادام همچنین حاوی میزان قابل توجهی فیبر است. حتماً می دانید که فیبرها برای تنظیمی میزان قند خون بسیار موثر هستند.

      

 

بادام سرشار از منیزیم است که ماده معدنی لازم و ضروری برای کنترل استرس محسوب می شود

   
علاوه بر این اگر بادام را با مواد غذایی حاوی ویتامین B و دیگر مواد غذایی حاوی ویتامین C ترکیب کنید راحت تر و سریع تر می توانید با استرس و اضطراب مقابله کنید.


توت فرنگی
توت فرنگی نیز به نوبه خود سرشار از منیزیم هستند و در عین حال جزو منابع خوشمزه ویتامین C محسوب می شوند. اگر روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ عدد توت فرنگی میل کنید میزان نیاز روزانه خود به ویتامین C را تأمین خواهید کرد.

این توت های خوش رنگ و آبدار همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها، اسید فولیک، پتاسیم، فسفر، آهن، کلسیم، زینک و سلنیوم هستند. توت فرنگی به طور باورنکردنی مغذی است و نیازهای روزانه ما در دورانی که دچار استرس و تنش های روحی هستیم را تأمین می کند.

 

      

توت فرنگی نیازهای روزانه ما در دورانی که دچار استرس را تأمین می کند

 

چای بابونه
بابونه گیاهی بسیار موثر برای کاهش استرس می باشد. ماهیت آرام بخش و تسکین دهنده آن به عنوان یک مسکن بر روی سیستم عصبی مرکزی عمل می کند. بابونه به شل شدن عضلات، رفع اضطراب و خواب بهتر کمک می کند.

 برای مبارزه و درمان استرس شما می توانید روزانه 4 فنجان از دمنوش بابونه بنوشید. برای تهیه این دمنوش، 2 قاشق چای خوری بابونه خشک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس مقداری عسل به عنوان طعم دهنده به آن اضافه کنید و آن را بنوشید.


شما همچنین می توانید گل بابونه تازه یا چند قطره از اسانس بابونه به آب گرم اضافه کنید و به عنوان تسکین دهنده اعصاب مصرف نمایید.


 شما حتی می توانید از این گیاه به عنوان مکمل نیز استفاده نمایید. برای انتخاب دوز مناسب با دکتر خود مشورت کنید.

 

بابونه گیاهی بسیار موثر برای کاهش استرس می باشد


پودر پروتئین شکلات سیاه
احتمالاً اگر به چند داروخانه سر بزنید بتوانید این پروتئین شکلاتی را گیر بیاورید. در واقع این پودر مکمل پروتئین است که از شکلات سیاه تهیه شده و بخشی از نیازهای بدن را بدون ایجاد اضافه وزن تأمین می کند. زمانی که ما دچار استرس می شویم و یک دوره زمانی پرتنش را سپری می کنیم سیستم ایمنی بدنمان ضعیف می شود.

بنابراین برای مقابله با اثرات مخرب استرس به مواد مغذی بیشتری نیاز داریم. فراموش نکنید که شکلات سیاه قدرت افزایش اندورفین را دارد و سرشار منیزیم است. در نتیجه برای مقابله با استرس موثر است.

شکلات سیاه سرشار از منیزیم است و در نتیجه برای مقابله با استرس موثر است

 

 چای سبز
شما همچنین می توانید با نوشیدن یک فنجان چای سبز اضطراب خود را کاهش دهید. چای سبز حاوی آمینو اسید ال تیانین (L-Theanine) است که تولید امواج مغزی آلفا را در مغز افزایش می دهد و این امواج به نوبه خود منجر به کاهش استرس، افزایش آرامش، بهبود تمرکز و هوشیاری ذهنی می شود. به علاوه این اسید آمینه نقش مهمی را در تولید گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) که یک انتقال دهنده عصبی است و باعث ریلکس شدن انسان می شود، ایفا می نماید.

 

شما می توانید با نوشیدن یک فنجان چای سبز اضطراب خود را کاهش دهید


 2  قاشق چای خوری برگ های چای سبز را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید.
 اجازه دهید دمنوش به مدت 5 دقیقه دم بکشد.
مقداری آبلیموی تازه و عسل به آن اضافه کنید.
شما می توانید روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز را برای کاهش استرس بنوشید.


عسل درخت پرتقال
همان طور که می دانید انواع متنوعی از عسل وجود دارد. یکی از انواع پرخاصیت آن عسل درخت پرتقال است که به علت خواص آرام بخشی شهرت زیادی دارد. البته اگر موفق به خرید این نوع عسل نشدید می توانید از عسل های معمولی استفاده کنید.

 

عسل درخت پرتقال است که به علت خواص آرام بخشی شهرت زیادی دارد.

     
گل ساعتی

  اثر تسکین‌بخشی این گیاه متوسط است و خواب را افزایش می‌دهد. علاوه بر این برای درمان اضطراب، بیخوابی، افسردگی و عصبیت استفاده می‌شود. بخشی از گیاه که روی زمین است می‌تواند خشک شود و به صورت دم‌نوش مورد استفاده قرارگیرد. این گیاه به صورت تنتور یا کپسول در داروخانه‌ها یافت می‌شود.

  

گل ساعتی برای درمان اضطراب، بیخوابی، افسردگی و عصبیت استفاده می‌شود

 
بوزیدان یا جیسینگ هندی 
جیسینگ هندی گیاهی بسیار موثر برای کاهش استرس می باشد. مطالعات مجله ای پزشکی-روان شناسی در هند نشان داده که ریشه جیسینگ هندی با کاهش میزان هورمون کورتیزول (موثر در استرس) در بزرگسالان منجر به کاهش قابل توجه استرس می گردد. همچنین جیسینگ هندی آستانه تحمل انسان را در مقابل استرس افزایش می دهد و به نوبه خود باعث بهبود کیفیت زندگی می شود.

علاوه بر این، جیسینگ هندی منجر به تقویت سیستم عصبی، افزایش انرژی، کاهش خستگی و بهبود کیفیت خواب می گردد.

این گیاه به آسانی در عطاری ها به صورت ریشه تازه، ریشه خشک شده، پودر و یا به صورت مکمل موجود می باشد. روزانه 1 تا 2 گرم ریشه تازه یا خشک را در 1 فنجان شیر یا آب بجوشانید و سه بار در روز مصرف کنید.

اگر می خواهید از مکمل آن استفاده کنید با دکتر خود مشورت کنید.

  زنان باردار و کودکان نباید از این گیاه مصرف کنند.

    

جیسینگ هندی گیاهی بسیار موثر برای کاهش استرس می باشد

دوشنبه 13/6/1396 - 12:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته