• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1275روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

خواص ضدالتهابی و ضدباکتری

 


چای ترش سرشار از اسید آسکوربیک یا همان ویتامین c است. وجود این ویتامین برای تقویت و تحریک سیستم ایمنی بدن به فعالیت بیشتر ضروری است. همچنین چای ترش برای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی خود نیز شناخته شده است؛ بنابراین از ابتلای شما به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می‌کند. چای ترش با خاصیت خنک‌کنندگی خود در کاهش تب نیز مؤثر است.

سه شنبه 14/6/1396 - 9:16
سلامت و بهداشت جامعه

خواص ضدسرطانی


چای ترش حاوی ماده‌ای به نام «پروتوکاتکویک اسید» است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدتوموری دارد. بر اساس مطالعه‌ی صورت گرفته در دپارتمان بیوشیمی دانشگاه پزشکی چانگ شان تایوان، چای ترش با داشتن ماده‌ای به نام «آپوپتوز» روند رشد سلول‌های سرطانی را آهسته می‌کند.

سه شنبه 14/6/1396 - 9:15
سلامت و بهداشت جامعه

محافظت از کبد

 



بر اساس تحقیقات خواص آنتی‌اکسیدانی چای ترش به درمان بیماری‌های کبد کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها با خنثی کردن اثر رادیکال‌های آزاد موجود در بافت‌ها و سلول‌ها از بدن‌ محافظت می‌کنند، در نتیجه می‌توان گفت چای ترش با کمک به حفظ سلامتی بسیاری ار اندام‌ها باعث افزایش طول عمر فرد می‌شود.

سه شنبه 14/6/1396 - 9:14
سلامت و بهداشت جامعه

کاهش کلسترول

چای ترش خواص آننتی‌اکسیدانی بالایی دارد و به واسطه‌ی این خاصیت به کاهش کلسترول بد (LDL) خون کمک می‌کند، در نتیجه می‌تواند به محافظت قلب و عروق در مقابل بیماری‌ها و آسیب‌ها کمک کند. چای ترش با کاهش چربی و قند خون می‌تواند برای کسانی که از اختلالات قند خون مانند دیابت رنج می‌برند هم سودمند باشد. بر اساس مطالعه‌ای که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم صورت گرفت، مشاهده شد مصرف چای ترش با کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید، به کنترل این بیماری ناخوانده کمک می‌کند.

 

سه شنبه 14/6/1396 - 9:12
سلامت و بهداشت جامعه

 

بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۰۸ از سوی انجمن قلب آمریکا منتشر شد، مصرف چای ترش می‌تواند فشار خون را در بزرگسالانی که در مرحله‌ی پیش پرفشاری خون یا پرفشاری خون خفیف قرار دارند، کاهش دهد. همچنین در این گزارش آمده است یک‌سوم بزرگسالان در آمریکا از فشار خون بالا رنج می‌برند. چای ترش به کنترل فشار خون بالا و محافظت از قلب کمک می‌کند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند و افراد در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مفید باشد.

برای اینکه با خواص چای ترش به شکل تصویری آشنا شوید، ویدیوی زیر را ببینید.


بر اساس پژوهشی در دانشگاه تافتس بوستون، چای ترش به خاطر داشتن خواص ضدالتهابی می‌تواند فشار خون بالا را تا عدد ۱۰ میلی‌متر کاهش دهد. برای دستیابی به این خاصیت باورنکردنی باید به مدت چند هفته، هر روز سه فنجان چای ترش مصرف کنید. چای ترش ادرارآور است و با کمک به دفع ادرار به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند.

سه شنبه 14/6/1396 - 9:9
سلامت و بهداشت جامعه

 

خواص چای ترش، آن را به یک نوشیدنی فوق‌العاده تبدیل کرده است. کاهش کلسترول بد، کمک به دستگاه گوارش، دستگاه ایمنی و کاهش التهابات از فواید چای ترش است. چای ترش در درمان بیماری‌های کبد مؤثر است و احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد. چای ترش با افزایش سوخت و ساز، موجب کاهش وزن سالم و تدریجی می‌شود. همچنین سرشار از ویتامین C، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هاست. این نوشیدنی جادویی در درمان فشار خون بالا و اضطراب نیز مؤثر است.

چای ترش از طریق جوشاندن کاسبرگ گیاه جامائیکا به دست می‌آید. این نوشیدنی در سرتاسر دنیا محبوبیت بالایی دارد و به‌عنوان یک نوشیدنی با خواص درمانی شناخته می‌شود. چای این گیاه رنگ قرمز و طعم ترش دارد. به خاطر همین طعم با نام چای ترش شناخته می‌‌شود. چای ترش را می‌توان گرم یا خنک مصرف کرد. چای ترش کالری پایینی دارد و کافئین ندارد.

سه شنبه 14/6/1396 - 9:8
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

جدیدترین مطالعه محققان نشان داد تکثیر بیشتر سلول های بنیادی اسکلتی منبع سلولی مناسب و کافی را برای سلول درمانی بیماری هایی مانند دیستروفی و آرتریت فراهم می آورد. 
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، محققان همواره به دنبال یافتن راه های جدیدی برای مبارزه با مشکلاتی از آرتریت و استئوپروز گرفته تا شکستگی های استخوانی بوده اند که به راحتی قابل درمان نیستند.

 

برای محققانی که به دنبال استفاده از سلول های بنیادی برای درمان معضلات گفته شده بوده اند، سلول های بنیادی مزانشیمی منبع سلولی مناسبی محسوب می شوند.

 

به همین دلیل آنها همواره به دنبال یافتن راهی برای کنترل و به تاخیر انداختن تکوین این سلول ها بوده اند. در واقع به عنوان گامی ضروری، پزشکان و محققان همواره به دنبال یافتن راهی برای تکثیر سلول های بنیادی اسکلتی واقعی قبل از استفاده از آن ها در بالین بوده اند.

 

بزرگ ترین مشکل در مورد این سلول ها، تمایز یافتن سریع آن ها در شرایط آزمایشگاهی و یا in vivo است که موجب می شود مقادیر سلولی کافی برای درمان در اختیار نباشد.

 

دکتر هیلتون و همکارانش در مطالعه ای موشی دریافته اند که مولکول Notch که روی سلول های بنیادی موجود در خون و سیستم عصبی اثرگذار است، یک فاکتور کلیدی در تکوین سلول های بنیادی مزانشیمی نیز محسوب می شود. به نظر می رسد که مسیر Notch مانع از بلوغ سلول های بنیادی می شود و زمانی که هیلتون و همکارانش این مسیر را فعال کردند، سلول های بنیادی مزانشیمی به جای تمایز به صورت بنیادینه باقی مانند و شروع به تکثیر زیاد کردند.

 

در ادامه مشخص شد که RBPJκ مولکولی است که Notch از طریق آن روی سلول های بنیادی مزانشیمی اثر می گذارد. این اطلاعات برای محققانی که سعی دارند نقش Notch را در تکوین استخوان و غضروف درک کنند، حیاتی است.

 

در بخشی از این مطالعه هیلتون و همکارانش توانستند با فعال نگه داشتن مسیر Notch، موجبات تکثیر بیشتر سلول های بنیادی اسکلتی را فراهم کنند و بدین ترتیب منبع سلولی مناسب و کافی را برای سلول درمانی بیماری هایی مانند دیستروفی و ... فراهم آورند.

 

از جمله روش هایی که آن ها همواره مد نظر داشته اند استفاده از سلول های بنیادی بوده است.

 

دوشنبه 13/6/1396 - 12:56
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

دبیر اجرایی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران با اشاره به اهمیت نقش بیماری آپنه خواب در ابتلا به آلزایمر گفت: بررسی های علمی در پژوهشکده علوم و فناوری های پزشکی دانشگاه شهیدبهشتی نشان می دهد احتمال ابتلای بیماران آپنه خواب به آلزایمر 5 برابر بیشتر از افراد عادی است. 
وقفهٔ تنفسی یا قطع تنفس در خواب یا آپنه خواب (Sleep apnea) یک اختلال است که باعث توقف تنفس برای مدت کوتاهی در طول خواب می‌شود. آپنه‌ها معمولاً بین 10 تا 30 ثانیه طول می کشد و در موارد شدید، می‌تواند صدها بار در هر شب تکرار شود.

 

آپنه خواب به سه نوع تقسیم می شود که نوع اول آن در اثر انسداد راه های هوایی فوقانی به وجود آید، نوع دوم آن به مشکلات مغزی برمی گردد و نوع سوم ترکیب دو نوع اول است.

 

یکی از مهمترین علائم آپنه انسدادی خواب، خروپف با صدای بلند است. در این حالت اکسیژن رسانی به مغز برای چند ثانیه قطع می شود.

 

دکتر مسعود طهماسیان روز جمعه در گفت و گو با  ایرنا افزود: این تحقیق با همکاری محققان صاحب نام خارجی از کانادا و انگلیس و استادان ایرانی از جمله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شده که نشان دهنده ارتباط مستقیم بین آپنه خواب و آلزایمر است.

 

وی تاکید کرد: در مطالعه فراتحلیلی نشان داده شده است که آپنه خواب منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی در بخش های مختلف مغز مانند هیپوکامپ، آمیگدال و اینسولا می شود.

 

دبیر اجرایی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران اظهار کرد: هرچند در حال حاضر درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد اما می توان با شناسایی دقیق عوامل موثر بر بیماری و رفع آنها از اثرات آلزایمر پیشگیری کرد و شرایط بهتری را برای افراد آلزایمری فراهم کرد.

 

طهماسیان با اشاره به اینکه آپنه خواب در مردان بیشتر مشاهده می شود، بیان کرد: با توجه به اینکه چاقی در مردان ایرانی بیشتر است، شاهد شیوع این بیماری در مردان هستیم.

 

وی، کاهش وزن را از مهمترین راهکارها برای رفع این معضل دانست و گفت: استرس های روزمره از عوامل موثر در بروز این بیماری است. دیابت، فشارخون و چاقی هم بر آپنه خواب تاثیراتی دارند.

 

متخصص علوم اعصاب به شیوع این بیماری در سنین مختلف اشاره کرد و افزود: این بیماری در کودکان هم مشاهده می شود، اما با افزایش سن، افراد بیشتری به آن مبتلا می شوند.

وی ادامه داد: هرکسی که خروپف می کند حتما مبتلا به آپنه خواب نیست، یعنی اینکه فرد می تواند براثر مشکلات دیگر مانند مشکل بینی گرفتار خروپف باشد و با درمان ساده هم می توان این افراد را درمان کرد.

طهماسیان با اشاره به این که بیماری آپنه خواب درمان پذیر است، افزود: تشخیص دقیق بیماری با بستری شدن فرد به مدت یک شب در کلینیک خواب، امکان پذیر است و درمان مناسب برای آنان براساس تشخیص متخصصان اختلالات خواب انجام می شود.

 

دبیر اجرایی چهارمین همایش نقشه برداری مغز ایران با اشاره به این که آپنه خواب بیماری شایعی است، گفت: در مطالعه ای که در استان کرمانشاه انجام شد، مشخص شده است که 25 درصد مردم علائم آپنه خواب دارند.

 

چهارمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران با حضور پروفسور عباس علوی مبدع تصویر برداری مغز و سایر محققان برجسته داخلی و خارجی از 3 تا 5 آبان ماه در مرکز همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

دوشنبه 13/6/1396 - 12:55
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

پزشکان می‌گویند وجود کلسیم در عروق می‌تواند بهترین شاخص برای پیش‌بینی خطر حمله قلبی و سکته مغزی باشد. 
به گزارش ایسنا، پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند: افرادی که در عروق آنها کلسیم وجود ندارد ظاهرا خیلی کمتر با خطر سکته قلبی و مغزی مواجه هستند.

 

به گفته متخصصان، کلسیم در عروق پس از تشکیل پلاک جمع می‌شود و به مرور زمان سخت خواهد شد.

 

در این مطالعه آزمایشاتی روی نزدیک به ۶۲۰۰ فرد ۴۵ تا ۸۴ سال انجام گرفت و مشخص شد آنهایی که عروقشان عاری از ذرات کلسیم است کمتر از ۳ درصد با احتمال ابتلا به سکته قلبی و مغزی مواجه هستند.

 

به گزارش یونایتدپرس، این یافته حتی در مورد افرادی که دیگر فاکتورهای خطرزا مثل دیابت، فشار خون و کلسترول بد را داشته‌اند نیز صدق می‌کند.

دوشنبه 13/6/1396 - 12:54
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

متخصصان کانادایی در یک مطالعه جدید ادعا کرده‌اند که رژیم‌های غذایی کم چرب خطر مرگ زودهنگام را تا یک چهارم افزایش می‌دهد.
به گزارش ایسنا، در بررسی انجام گرفته روی ۱۳۵ هزار فرد بزرگسال مشخص شد افرادی که مصرف چربی را کاهش می‌دهند کمتر از مصرف کنندگان کره، گوشت و پنیر عمر می‌کنند. این بررسی در تضاد مستقیم با توصیه‌هایی است که افراد را از مصرف چربی منع می‌کند.

 

افرادی که مصرف چربی را کاهش داده‌اند اغلب آن را با محصولات سرشار از کربوهیدرات همچون نان، ماکارونی و برنج جایگزین و در واقع بدن خود را از مواد مغذی مهم محروم می‌کنند.

 

رژیم‌های غذایی سرشار از کربوهیدرات‌ها از جمله ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند و افرادی که از قندهای تصفیه شده و خوراکی‌های فرآوری شده مصرف می‌کنند ۲۸ درصد بیشتر در معرض مرگ زودهنگام قرار دارند.

 

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، متخصصان کانادایی بر اساس مطالعه روی مردم ۱۸ کشور دریافتند: مصرف پایین چربی‌های اشباع شده احتمال مرگ زودهنگام را تا ۱۳ درصد افزایش می‌دهد. همچنین مصرف بالای تمام انواع چربی‌ها خطر مرگ زودهنگام را تا ۲۳ درصد کاهش می‌دهد.

دوشنبه 13/6/1396 - 12:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته