• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1275روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


طب امروزی تأکید فراوانی به خوردن شیر دارد اما با توجه به مزاج سرد و تر شیر، مصرف این ماده بدون مصلح آن می‌تواند زمینه‌ساز بروز برخی از بیماریها به‌ویژه در افراد با مزاج سرد شود ...
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم،طب امروزی تأکید به خوردن فراوان شیر می‌کند مخصوصاً در افراد پیر با پوکی استخوان و آرتروز، از طرفی افراد مسن عمدتاً از سردی مفاصل و سایر اعضا رنج می‌برند که مصرف بالای شیر در این افراد می‌تواند زمینه تشدید بیماریهای استخوانی این افراد را در پی داشته باشد.


برای این افراد بهترین روش مصرف شیر در منابع طب سنتی این است که شیر را با دارچین میل کنند تا هم سردی شیر را بگیرد و هم به این دلیل که دارچین مبدرق (بدرقه‌کننده) شیر است شیر را تا مفاصل می‌برد.

این خاصیت ذاتی دارچین است که اگر همراه شیر خورده شود، خواص درمانی شیر را به مفاصل می‌رساند.

ترکیب شیر با دارچین، 10برابر بیشتر از خود شیر خاصیت دارد.

کاهش کلسترول بد، پیشگیری از حمله قلبی، تنفس راحت و تقویت استخوان از خواص این ترکیب فوق‌العاده و خوش‌طعم است.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:17
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


انواع آجیل شامل اسیدهای چرب غیر اشباع و دیگر مواد مغذی مانند ویتامین ها، پروتئین، فیبر و ... هستند که می توانند سدی در برابر ابتلا به برخی از انواع سرطان ها و بیماری های قلبی باشند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آوای سلامت، عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، مصرف آجیل منجر به بهبود سطح کلسترول می شود و منافع زیادی برای سلامت قلب شما دارد.


پسته؛ بهبود سطح خلق و خوی: پسته بسیار کم کالری است و در هر اونس تنها ۴ کالری دارد. خوردن پسته با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه نیز در ارتباط است چون تنفس را بازتر می کند. پسته سرشار از آنتی اکسیدانی به نام گاماتوکوفرول است که به سلامت سیستم عصبی کمک می کند. ضمنا پسته حاوی ویتامین ب ۶ است که با بهبود خلق و خوی و تقویت سیستم ایمنی بدن ارتباط مستقیم دارد.

فندق؛ مدیریت دیابت: سطح بالایی از چربی های اشباع نشده در این آجیل است که می تواند منجر به بهبود سلامت قلب و عروق و بهبود کنترل دیابت نوع ۲ شود. فندق همچنین غنی از ویتامینEاست که منجر به جلوگیری از بروز آب مروارید و دژنراسیون ماکولا می شود ضمن این که از سلامت پوست حفاظت می کند و منجر به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل می شود.

کشمش؛ کاهنده علائم افسردگی: سلنیوم موجود در کشمش به سلامت پوست کمک می کند. کشمش همچنین حاوی مقادیر زیادی از ویتامین های آ و ب است و منجر به کاهش علائم افسردگی و مشکلات عصبی می شود.

تخمه کدو؛ کاهنده کلسترول بد: مصرف این آجیل منجر به محافظت در برابر سرطان پروستات می شود، تقویت کننده مثانه است، و نقش پیشگیری کننده از پوکی استخوان دارد. تخمه کدو سرشار از منیزیوم است و به خاطر وجود فیتواسترول ها؛ سطح کلسترول ال دی ال را کاهش می دهد.

گردو؛ دشمن التهاب: گردو علاوه بر این که حاوی میزان زیادی از آنتی اکسیدان ها است، در محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی که می تواند منجر به بیماری های قلبی، سرطان و پیری زودرس شود، نقش مهمی دارد. گردو ثروتمندترین آجیل از نظر داشتن اسیدهای چرب امگا ۳ است که به مبارزه با تورم و التهاب می رود. گردو همچنین حاوی منگنز است که می تواند علائم سندرم پیش از قاعدگی را تا حدی کاهش دهد.

بادام؛ مفید برای روده: بادام حاوی سه گرم فیبر در هر سه اونس است و غنی ترین آجیل از نظر داشتن ویتامینEبه شمار می رود. مصرف منظم بادام همچنین در کاهش وزن موثر است. تحقیقات نشان می دهد کسانی که این آجیل را مرتب مصرف می کنند، نباید نگران بالا رفتن قند خون خود باشند. بادام حتی محافظ روده است و آنهم با افزایش باکتری های خوب و تقویت سیستم ایمنی بدن.

بادام زمینی؛ بهبوددهنده سطح حافظه: بادام زمینی غنی از روی و آهن است و منجر به جلوگیری از بروز کم خونی می شود ضمن این که به سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. بادام زمینی همچنین منبع خوبی از منیزیم است و هر اونس از آن ۲۵ درصد نیاز روزانه شما به منیزیوم را تامین می کند. مصرف منیزیم با بهبود سطح حافظه و محافظت در برابر از دست دادن حافظه ارتباط دارد.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:16
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


طبیعی است اگر بخواهید پوست‌تان جوان‌تر به نظر برسد، افزایش سن ظاهر پوست را به طرز عجیبی تغییر می‌دهد. این تغییرات رادر 30 سالگی و با رسیدن به دوره میانسالی تجربه می‌کنید، اما اینکه پوست از چه زمانی وارد روند پیری شود به عادت‌های روزمره شما بستگی دارد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه ایران، کنترل بسیاری از عوامل که منجر به پیری پوست می‌شود دست شما نیست. مثلاً کاهش سطح استروژن باعث شل شدن پوست می‌شود. ژنتیک نیز ساختار استخوان را تغییر می‌دهد اما عوامل خارجی دیگر که در روند پیری تأثیر دارند می‌توانند با عادت‌های مناسب و تغییر در سبک زندگی کند شوند. وقتی افراد نخستین علائم پیری را در پوست مشاهده می‌کنند مثلاً زمانی که خطوط روی پیشانی، خط خنده یا تیرگی پوست روی پوست دیده می‌شود به یاد این مسأله می‌افتند که باید به فکر مراقبت از پوست خود باشند. بهتر است این کار را از سنین پایین‌تر انجام بدهید، اما یادتان باشد هیچ وقت برای رسیدگی به پوست دیرنیست.


اهمیت به پوست به اندازه توجه به لباس


شاید چنین تصور کنید که یک متخصص پوست تأکید اولیه‌اش باید روی محصولات بهداشتی و تکنیک‌های مراقبت از پوست باشد. اما بسیاری از کارشناسان پوست می‌گویند نخستین قدم برای داشتن پوست شاداب و جوان، استفاده از رژیم غذایی مناسب است. پوست بزرگترین ارگان بدن است که مستقیماً از آنچه می‌خورید تغذیه می‌کند. بنابراین باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.

در رژیم غذایی مناسب باید ویتامین دی بخوبی تأمین شود. بهتر است از اواخر سن جوانی مکمل‌های ویتامین دی مصرف کنید.


امگا۳ و امگا۶ برای پوست بسیار اهمیت دارند. ایده‌آل این است که شما این اسیدهای چرب را از منابع طبیعی مانند روغن زیتون، دانه‌های کتان و ماهی‌هایی مانند سالمون دریافت کنید. مکمل‌های روغن ماهی در صورت نیاز می‌تواند منبع دیگری برای این چربی‌ها باشند. این اسیدهای چرب برای رطوبت‌رسانی پوست لازم است. نوشیدن آب در همه شکل‌ها توصیه‌ دیگری است که برای پوست اهمیت دارد. حداقل یک لیتر آب بنوشید. اگر اندام‌تان ورزشکاری است نوشیدن آب بیشتر توصیه می‌شود. نوشیدن قهوه و چای سبز نیز برای پوست مؤثر است.


علاوه بر این، لازم است میزان مصرف غذاهای فرآوری شده و شکر را کاهش بدهید. این مواد باعث التهاب می‌شوند و سلول‌های پوستی را تخریب می‌کنند.

مراقبت دربرابر نورخورشید


نور خورشید و اشعه‌های «یو وی» دشمن پوست است. نور خورشید عامل اصلی پیری پوست هستند. نور خورشید به الاستین پوست آسیب می‌زند و کلاژن را کاهش می‌دهد. با کاهش کلاژن پوست شل و چروک می‌شود. نور آفتاب همچنین بافت و رنگ پوست را تغییر می‌دهد. برای کند شدن روند پیری پوست چاره‌ای ندارید جز اینکه کمتر در معرض نور آفتاب قرار بگیرید. اگر این کار اجتناب‌ناپذیر است از کلاه برای پوشاندن روی خود استفاده کنید. گوش‌ها و گردن خود را نیز مانند صورت با کرم ضدآفتاب محافظت کنید. اگر در موقعیتی هستید که ضدآفتاب ندارید از لوازم آرایشی‌ای استفاده کنید که ازپوست دربرابر یو وی محافظت کند.


ویتامین آ را فراموش نکنید


در میان تعداد زیادی از محصولات بهداشتی ضد پیری برای پوست، رتینوییدها بهترین‌ آنها هستند. رتینوییدها از ترکیبات ویتامین آ تشکیل شده‌اند و باعث افزایش تشکیل کلاژن، از بین بردن منافذ و بهبود خون‌رسانی می‌شوند. آنها چربی پوست را از بین می‌برند و ضد آکنه هستند. رتینوییدها پوست را سالم، شفاف‌تر و نرم‌ و یکنواخت می‌کنند. برای استفاده از رتینوییدها حتماً با دستورالعمل پیش بروید. گاهی لازم است بتدریج میزان استفاده از آن را افزایش دهید. معمولاً بهتر است از آنها روی پوست تمیز و شب‌ها استفاده کنید چون به نور خورشید حساس هستند. همچنین بهتر است بعد از استعمال آنها از یک مرطوب‌کننده نیز استفاده کنید. یادتان باشد رتینوییدها برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود.


عادت‌های روزانه و شبانه


مراقبت از پوست نیاز به راهکاری پیچیده ندارد. فقط کافی است راهکارهای ساده را بدرستی به کار ببرید. در روز مهم‌ترین کار استفاده از ضدآفتاب است. در غیر این‌صورت کلاژن‌هایی که در طول شب در پوست تولید شده‌اند از بین می‌روند. بهترین توصیه برای شب‌ها پاک کردن آرایش از روی پوست صورت است. در طول روز پوست در تماس با مواد شیمیایی آرایشی یا موجود در هواست و این باعث کاهش کلاژن و آسیب‌های دیگر می‌شود. شب‌ها باید آنها را پاکسازی کنید و به پوست فرصت بازیابی بدهید. بهتر است زود به زود روکش بالش را عوض کنید.


محصولات آرایشی برای بازیابی پوست


امروزه علاوه بر محصولات بهداشتی و آرایشی که آسیب کمتری به پوست می‌زنند محصولاتی وجود دارند که برای جوان سازی و بازسازی سلول‌های پوستی مفید هستند. این محصولات معجزه نمی‌کنند و مانع پیشروی زمان نیز نمی‌شوند، اما انتخاب مناسب می‌تواند سرعت تغییرات را کاهش دهد و شدت چروک‌ها را کم کند.


اگر نگران پوست‌تان هستید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک می‌تواند با دانش خود دارو یا کرم‌های تخصصی تجویز کند.


درمان‌های خانگی


مواد طبیعی زیادی وجود دارد که می‌توانید به‌صورت ماسک از آنها استفاده کنید. مثلاً استفاده از عسل روی پوست، ترکیب سفیده تخم مرغ و خامه با آبلیمو، استفاده از گلاب روی پوست، ماساژ پوست با انواع روغن‌ها در مراقبت از پوست بسیار اثرگذار هستند و روند پیری پوست را کند می‌کنند. البته ماسک‌ها واقعاً درمان‌کننده نیستند بلکه ظاهر پوست را خوشایند و مطلوب می‌کنند و در پاکسازی و لایه‌برداری پوست اثرگذار هستند. پیری واقعیت وجود آدمی است. سعی نکنید آن را متوقف کنید. تلاش شما باید این باشد پیرتر از خودتان نباشید. با این راهکارها فقط می‌توانید شبیه خودتان باشید.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران به روند روبه رشد عفونت های بیمارستانی اشاره کرد و هشدارداد: یافته های جدید آزمایشگاه های تحقیقاتی ما نشان می دهد که افزایش مقاومت میکروبی وعفونت های بیمارستانی کشور به حد نگران کننده رسیده است.
 
به گزارش جام جم آنلاین، محمدمهدی فیض آبادی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در برخی از بیمارستان های کشور با مقاومت میکروب ها وعفونت های بیمارستانی نسبتا بالایی مواجه ایم که متولیان امر باید اقدامات لازم را برای رفع این معضلات به عمل آورند.

وی اظهار کرد: افزایش این معضلات در برخی از بیمارستان ها و مراکز درمانی ناشی از تشخیص ندادن بموقع میکروب ها و عفونت ها و تاخیر در شروع درمان مناسب است که این موضوع می تواند سلامت افراد را به خطر اندازد.

فیض آبادی با اشاره به اینکه در بسیاری از بیمارستان های ما اتاق های ایزوله به تعداد کافی وجود ندارد ، این نکته را خاطرنشان کرد که در کشورهای پیشرفته اگر فردی به نوع مقاومت خاصی هم مبتلا شود، بیمار را از بقیه جدا می کنند.

فیض آبادی به نبود میکروب شناس متخصص، متبحر و باتجربه در اغلب بیمارستان ها و مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: این موضوع سبب شده است تا تشخیص ها، دیرهنگام صورت گیرد و در برخی موارد هم مشکلاتی بوجود آید.

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران بیان کرد: در مقابله با عفونت های بیمارستانی و درمان برخی بیماری ها کوتاهی هایی صورت می گیرد که بخش عمده آن، نادیده گرفتن نقطه نظرات میکروب شناسان است.

وی با اشاره به اینکه جایگاهی به عنوان پست سازمانی برای میکروب شناسان در خیلی از مراکز درمانی نداریم، گفت: جایگاه میکروب شناسان توسط قانونگذران و متولیان حوزه سلامت باید به خوبی تبیین شود.

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران از مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی درخواست کرد که به این موضوع مغفول مانده توجه ویژه داشته باشند تا از ظرفیت میکروب شناسان در ارایه خدمات تشخیص آزمایشگاهی استفاده مناسب شود.

فیض آبادی ادامه داد: برخی از آزمایشگاه های خصوصی و دولتی از نیروهای متخصص و متبحر استفاده می کنند که بهترین نتایج را بدست می آورند اما این موضوع کلیت ندارد و این روند باید در تمام این مجموعه ها محقق شود.

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران که از 7 تا 9 شهریور ماه در سالن همایش ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزارشد نیز اظهار کرده بود که حداکثر 15 درصد بیماران بستری در بیمارستان ها ، دچار عفونت بیمارستانی می شوند که این میزان البته می تواند متغیر و چهار، پنج و هفت درصد ، بسته به نوع بیمارستان باشد.

همچنین دکتر سیدجواد حاجی میراسماعیلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز عفونت های بیمارستانی را شایع ترین راه انتقال بیماری های عفونی خواند و افزود: با توجه به پایش‌ های صورت گرفته در این زمینه، بیشترین میزان انتقال عفونت ها از طریق تجهیزات و کارکنان بیمارستان‌ ها صورت می گیرد.

حاجی میر اسماعیل اظهار کرد: بیماری های عفونی با وجود همه پیشرفت هایی که در علم پزشکی رخ داده است، هنوز از جمله خطرناک ترین بیماری های تهدیدکننده سلامت انسان به شمار می آید.

به گفته این مقام مسئول در حوزه سلامت، عفونت های بیمارستانی اکنون به یکی از دغدغه های اصلی مراکز درمانی تبدیل شده است. مواد و تجهیزات پزشکی مربوط به ضدعفونی و استریلیزاسیون با وجود آنکه یکی از موارد اصلی در کنترل عفونت ها به شمار می روند، همواره مغفول مانده اند.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

به گفته محققان، ترکیب عسل و آب لیموترش می تواند فواید متعددی برای سلامت داشته و به کاهش وزن کمک کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، ترکیب جادویی عسل و آبلیمو دارای خواص متعددی فراتر از چربی سوزی و تسریع روند کاهش وزن است. در ادامه به برخی فواید این معجون اشاره می شود.

بهبود روند هضم

هر دو عسل و لیمو پتانسیل تمیز کردن روده بزرگ و خارج کردن مواد غذایی هضم نشده، سلول های روده و دیگر سموم را از بدن دارند. هضم آهسته و متابولیسم کُند می تواند به افزایش وزن کمک کند. اما داشتن یک سیستم گوارش خوب می تواند به طور موثر به شما کمک کند چربی اضافی را از بین ببرید، و مطمئن شوید که برنامه کاهش وزن شما موفق خواهد بود.

پیشگیری از یبوست

هیچ چیز به اندازه آب گرم همراه با عسل و آبلیمو به مقابله با یبوست کمک نمی کند. یبوست نه تنها منجر به اضافه وزن می شود بلکه سندرم روده تحریک پذیر و دیگر مشکلات گوارشی نیز می توانند به طور قابل توجهی بر وزن فرد تاثیر گذارند. وانگهی معمولا افراد چاق یا دارای اضافه وزن از یبوست شکایت دارند.

کمک به پاکسازی کبد

این حقیقت انکارناپذیر است که کبد سالم کلید سلامت بلندمدت و حفظ وزن ایده آل بدن است. کبد عضو اصلی بدن است که به تصفیه بدن کمک کرده و از اینرو پاکسازی و عملکرد مناسب آن حائز اهمیت است. وانگهی کبد عضو اصلی مسئول حفظ فرآیند هضم و کالری سوزی است.

حفظ پاکی و سلامت پوست

فواید عسل و آبلیمو متعدد است. علاوه بر موارد فوق، این ترکیب موجب تمیزی و درخشش طبیعی پوست می شود چراکه عملکرد پاکسازی آن موجب حذف مواد سمی و سایر ضایعات بدن می شود. بدین ترتیب از بروز آکنه و سایر مشکلات پوستی پیشگیری می شود.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:9
سلامت و بهداشت جامعه

 شایع‌ترین سرطان در کودکان

 

 


رییس انجمن خون و سرطان کودکان ایران گفت: افزایش آگاهی مردم نسبت به سرطان و درمان های علمی آن بالا رفته است .
 
دکتر حسن ابوالقاسمی متخصص آنکولوژی اطفال در گفت و گو با جام جم انلاین بیان کرد: در هر سال 3 هزار کودک زیر 15 سال در ایران مبتلا به سرطان می شوند که شایع ترین سرطان ها در بین کودکان سرطان خون، مغز و نخاع در درجات اول تا سوم قرار دارند و سرطان هایی چون سرطان عصبی، کلیه، استخوان ها و غدد لنفاوی در درجات بعدی قرار دارند. سرطان خون که شایع ترین سرطان در اطفال است از هر 100 هزار تا 4 مورد به این بیماری دچار می شوند، اما در رابطه با کل سرطان ها می توان گفت آمار ها 12 در 100 هزار است.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه امروزه دیگر سرطان در کودکان به عنوان یک بیماری خطرناک شناخته نمی شود بلکه به علت درمان هایی که وجود دارد تا 85 درصد سرطان های کودکان توسط شیمی درمانی و رادیوتراپی به بهودی کامل دست می یابند و تنها 15درصد سرطان های کودکان هستند که امکان دارد مجدد عود کند و به عبارتی ریشه کن نشوند.

ابوالقاسمی اظهار داشت: اصولا سرطان زمانی پدید می آید که یک سلولی در بدن به واسطه تغییرات ژنتیکی که در سلول ایجاد می شود از نظم تولید و نابودی خارج شده و لذا باعث می شود تاکثیر بیش از حد آن و یا زنده ماندن بیش از اندازه سلول که قرار بود زودتر از بین رود مسبب بهم زدن نظمی می شود که ژن ها در بدن مقرر کردند حال در اینجا سرطان پدید می آید.

رییس انجمن خون و سرطان کودکان ایران خاطرنشان کرد: هرچه سن بالا رود به دلیل ضعفی که در سیستم ایمنی بدن و سیستم نظم ژنتیک ایجاد می شود احتمال بروز سرطان نیز افزایش می یابد و لذا کشورهایی که امید به زندگی در آنها بیشتر است مسلما آمار سرطان هم در آن کشور بالاست. سرطان علاوه بر آن که به عوامل محیطی و ژنتیکی وابستگی دارد با سن نیز ارتباط مستقمی دارد. هرچه سن افراد مسن بالاتر می رود بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند به همین علت است که کشورهای صنعتی آمار سرطانشان بسیار بیشتر از ایران است.

وی سرطان خون را در کودکان زیر 15 سال شایع دانست و بیان کرد: علائم این بیماری همانند اکثر بیماری ها یکسان است بنابراین زمانی که بیان می شوند افراد نباید با مشاهده علائم عمومی نگران شوند و تصور کنند به سرطان مبتلا شده اند، اما بسیار لازم است که مردم مخصوص والدین این نشانه ها را بشناسند و آگاه باشند. علائم عمومی این سرطان کاهش اشتها، تب، دردهای استخوانی و کاهش وزن بی دلیل است. البته یکسری از نشانه ها ها نیز اختصاصی تلقی می شوند، مثلا هنگامی که در سرطان خون پلاکت ها کاهش می یایند و روی سطح بدن ضایعات کبودی نیز مشاهده شده و یا زمانی که گلبول سفید پایین می آید و می تواند باعث عفونت شود.

ابوالقاسمی ادامه داد: در برخی موارد نیز به دلیل کمبود گلبول های قرمز افراد درگیر کم خونی می شوند، بنابراین در مجموع یکسری علائم عمومی و اختصاصی در این بیماری دخیل هستند که نشانه های اختصاصی اهمیت بیشتری دارند. خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم و متخصصان حاذق کشور و همچنین نسل پیشرفته داروها دیگر سرطان های کودکان کشنده نیستند.

این سرطان شناس در رابطه با پیشگیری از سرطان به جام جم آنلاین گفت: امروزه ثابت شده است که ما می توانیم با پیشگیری مناسب، از ابتلا به 35 درصد سرطان ها جلوگیری کنیم اما به شرطی که این اقدامات پیشگیرانه از سن کودکی انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: دوری از عوامل خطرآفرین یکی از راههای پیشگیری در سرطان است، بدین صورت که وقتی می دانیم دود سیگار باعث سرطان ریه و مثانه می شود نباید در معرض دود آن قرار بگیریم حال چه برسد خود دخانیات مصرف کنیم.

برخی عوامل محیطی دیگر مانند نیتریت ها که در آب های آلوده وجود دارد، و یا سمومی که در گیاهان و میوه ها استفاده می شود یا بَنزَنی که در هوای آلوده ناشی از اتومبیل وجود دارد دیگر برای اکثر افراد جامعه شناخته شده است و جزء فاکتور های خطر 100درصد به حساب می آید، حال اگر ما از این فاکتور ها فاصله بگیریم به عبارتی اگر یک هوا، آب، زمین و آسمان پاک داشته باشیم به جرات می توان گفت آمار ابتلا به انواع سرطان ها کاهش چشمگیری خواهد داشت.

به گفته وی عوامل خطر آفرین دیگری هم در این میان مطرح است مانند کم تحرکی، ورزش نکردن و چاقی مفرط. حال اگر افراد ورزش مناسب را در برنامه روزانه خود بگنجانند و همچنین جامعه به انجام ورزش های عمومی سوق داده شود و مردم از مواد غذایی که در آن روغن جامد مصرف شده و یا فست فودها که باعث افزایش وزن می شود دوری کنند درصدی از سرطان ها را می توان به شدت کاهش داد.

ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، طی تحقیقاتی ثابت شده است افرادی که در معرض اشعه ها قرار می گیرند خطر ابتلا به سرطان در آن ها بالاست. اما در این عوامل محیطی دیگری وجود دارد که ممکن است برای ما ناشناخته باشد و به مرور زمان ثابت می شود که نقش سرطان زایی دارد لذا آنچه که مسلم است افزایش شیوع سرطان در جوامع امروزی، صنعتی شدن و آلودگی های محیطی است.

رییس انجمن خون و سرطان کودکان ایران اشاره کرد: افزایش آگاهی مردم نسبت به سرطان و درمان های علمی آن بالا رفته است اما در این میان فردی ضرر می کند که می پندارد طب سنتی می تواند سرطان ها را درمان کند در حالی که درمان سرطان در طب سنتی هیچ جایگاهی ندارد و بنابراین نبایست این روش را درگیر کنیم چرا که با اقدام این کار یکسری از کودکانی که امروزه شانس بالایی برای بهبودی دارند با این روش بیماریشان پیشرفت کرده و در مراحلی که سرطان گسترده شده است نزد متخصص می روند که شرایط درمان و کنترل بیماری سختتر می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: چندی پیش کودکی را با سرطان غدد لنفاوی معاینه کردم که 98درصد شانس بهبودی کامل داشت اما فردی که معتقد بود طب سنتی می تواند درمانش کند کودک را نزد او برده بود، بیماری کودک از مرحله اول به مرحله چهارم گسترش یافت و سپس به متخصصین مراجعه کردند که شانس بهبودی کودک از 98 به 70 درصد کاهش پیدا کرد. متاسفانه این موضوع بسیار شیوع پیدا کرده است، حتی من به شخصه با وزیر بهداشت در این خصوص مذاکره کرده ام و خواستار این هستم که از دخالت طب سنتی در امور سرطان به طور جدی جلوگیری شود.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:8
سلامت و بهداشت جامعه


در دوران بارداری، جنین بسیاری از ذخایر بدن مادر را مصرف می کند و اگر مادر در دوران شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور قوایش تحلیل می رود.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دوره‌ شیردهی دوره‌ای است که مادر باید تغذیه‌ سالم و مناسبی داشته باشد.

اگر رژیم غذایی نامناسب باشد بدن مجبور می‌شود که مواد مغذی لازم برای نوزاد را از ذخایر بدن مادر برداشت کند. محققان مصرف مواد خوراکی زیر را به مادران شیرده توصیه می کنند.

ماهی

ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا، غذای عالی برای دوره شیردهی هستند، زیرا حاوی نوعی چربی به نام DHA است که برای رشد سیستم عصبی کودک ضروری است.

همچنین مصرف ماهی های چرب می تواند به بهبود خلق و خوی تازه مادر کمک کنند. این مسئله بخصوص پس از زایمان، که ۱۰ تا ۱۵ درصد زنان می توانند دچار افسردگی پس از زایمان شوند، حائز اهمیت است.

با این حال، کارشناسان توصیه می کنند زنان در طول شیردهی به اندازه مناسب از این ماهی مصرف کنند، زیرا ماهی می تواند مقادیر زیادی جیوه داشته باشد و از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود.

برخی از ماهی ها مانند ماهی تن و شمشیرماهی دارای مقادیر بالاتری جیوه نسبت به سایر ماهی ها هستند، بنابراین بهتر است از مصرف آنها اجتناب شود.

تخم مرغ

اگر ماهی دوست ندارید، می توانید DHA را از تخم مرغ های غنی شده با DHA دریافت کنید. تخم مرغ های امگا ۳ توسط مرغ های تولید می شوند که با رژیم غذایی حاوی دانه کتان تغذیه شده اند.

هنگامی که جوجه ها کتان را هضم می کنند، برخی از اجزاء به شکل DHA تجزیه می شوند و سپس به زرده منتقل می شوند. از اینرو فقط خوردن سفیده تخم مرغ احتمالا اثر مشابهی نخواهد داشت.

سبزیجات برگ سبز و لوبیا

اگرچه اسید فولیک برای زنان در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا می تواند از بروز نقایص مادرزادی پیشگیری کند، اما در دوره شیردهی هم مهم است چراکه می تواند به تشکیل سلول های جدید در زنان کمک کند.

زنان می توانند با مصرف سبزیجات برگ سبز، مانند اسفناج یا لوبیا، اسید فولیک را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

شیر

اگرچه گفته «برای تولید شیر، شیر بنوشید» ممکن است کاملا درست نباشد، اما شیر منبع عالی کلسیم است و مادران شیرده بسیار به آن نیاز دارند.

به گفته محققان، زنان هنگام شیردهی بین ۳ تا ۵ درصد از تراکم استخوان خود از دست می دهند، زیرا بیشتر کلسیم بدن صرف کمک به رشد نوزاد می شود. اگرچه این کاهش تراکم استخوان در زنان بهبود خواهد یافت، اما افزودن کلسیم به رژیم غذایی ممکن است به روند بازسازی کمک کند.

آب

مادران شیرده در مقایسه با اکثر زنان در معرض ریسک کم آبی قرار دارند. تولید شیر ممکن است موجب بی آبی شدید زنان شود، و عدم نوشیدن آب کافی می تواند باعث شود که شیر کافی در زنان تولید نشود. درحالیکه زنان مجبور نیستند آب زیادی بنوشند، زیرا آبمیوه و شیر نیز توانایی آبرسانی خوبی دارند، اما کارشناسان توصیه می کنند که مادران شیرده در مورد نوشیدنی های کافئین دار محتاط باشند، زیرا می تواند بر خواب نوزاد تاثیر بگذارد.

سه شنبه 14/6/1396 - 15:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

افزایش بیماری های خونی در نوزادان
دبیر انجمن خون و سرطان کودکان ایران باعنوان این مطلب که بیماری های خونی در نوزادان از شیوع بالایی برخوردار است، گفت: زردی به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های خونی در نوزادان تلقی می شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دکتر محمد فرانوش صبح دوشنبه در نشست خبری دهمین کنگره سراسری هماتولوژی نوزادان اظهار داشت: مشکلات خونی در نوزادان اگر در همان ابتدا مورد توجه قرار نگرفته و تشخیص داده نشود می تواند عوارض ماندگاری در نوزاد داشته باشد.

وی با اعلام اینکه بیمارهای خونی در نوزادان از شیوع بالایی برخوردار است، گفت: از جمله این بیماری ها می توان به زردی اشاره کرد.

دبیر علمی کنگره سراسری هماتولوژی نوزادان ادامه داد: ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان درجاتی از زردی را پیدا می کنند که اگر بر مبنای ایمنی بدن باشد می تواند خطرآفرین باشد.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه هموگلوبین نوزادان بین ۲۰ تا ۲۱ است با اولین تنفس بعد از تولد میزان اکسیرن از ۴۰ درصد به ۹۰ درصد می رسد که نیاز به شکسته شدن هموگلوبین پیدا می کند و اجزای آزاد شدن هموگلوبین می تواند منجر به زردی نوزاد شود.

فرانوش افزود: چنانچه زردی پیش رونده کنترل نشود، می تواند منجر به مشکلات مغزی شود.

دبیر انجمن خون و سرطان کودکان با اعلام اینکه زردی از صورت به اندام تحتانی نوزاد می رسد، گفت چنانچه نوزاد خوب شیر نخورد و حالت غیرطبیعی داشته باشد می بایست او را نزد پزشک برد.

سه شنبه 14/6/1396 - 15:19
سلامت و بهداشت جامعه


طی دو سه ساله اخیر، بارها مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرده سرطان معده عامل اصلی علت مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان در کشور است.
 
متخصصان نیز می‌گویند سرطان معده از شایع‌ترین و کشنده‌ترین انواع سرطان است که هر سال ده هزار نفر در کشور و بویژه مردان را مبتلا می‌کند. حتی به گفته وزارت بهداشت و درمان، ایران بیشترین آمار سرطان معده را در جهان داریم که مهم‌ترین علت آن بالابودن میزان مرگ و میرهای ناشی از این بیماری خطرناک و خاموش است.

به بیان دیگر از آنجا که این بیماری علائم اختصاصی ندارد و بسیاری از عوارض آن مشابه بیماری‌های معمول و بی‌خطر گوارشی مثل رفلاکس، زخم معده و ...است، این بیماری دیر تشخیص داده می‌شود . در چنین شرایطی نیز معمولا نجات جان بیمار بویژه در صورت دست‌اندازی بیماری به سایر اندام‌های بدن بسیار سخت و ناممکن می‌شود.

با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام این بیماری برای درمان قطعی و نجات جان بیمار پای صحبت‌های دکتراسدالله موسوی، فوق‌تخصص خون و سرطان‌های بالغین و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران نشستیم تا با نشانه‌های اولیه این بیماری بیشتر آشنا شویم.

 

سرطان معده، غربالگری ندارد

شاید برایتان جالب باشد بدانید سرطان معده بر خلاف بیشتر سرطان‌ها تست غربالگری خاصی در کشورهای غربی ندارد. صرفا در کشورهای شرقی مثل ژاپن و کره به دلیل شیوع این بیماری به صورت پیشگیرانه در مقاطع مختلف، بیمار تحت آندوسکوپی با هدف بررسی سلامت گوارشی از حیث سرطان معده قرار می‌گیرد. با این تفاسیر ما نیز دستورالعمل یکسانی برای غربالگری این نوع سرطان در کشور نداریم.

سرطان معده، درمان قطعی می‌شود

خوشبختانه بر خلاف تصور بسیاری از افراد، سرطان معده به رغم خطرناک بودن در صورت تشخیص زودهنگام درمان می‌شود. اگر در مراحل اولیه بیماری، زخم بدخیمی در معده دیده شود با اقدامات آندوسکوپیک می‌توان زخم را برداشت و بیمار را تحت نظارت کامل قرار داد. اگر بیماری کمی پیشرفته‌تر باشد نیز با عمل جراحی می‌توان بیمار را نجات داد یا تحت شیمی درمانی و رادیو تراپی قرار داد. اما در مراحل پیشرفته بیماری، صرفا می‌توان از درمان‌های تسکینی (از طریق دارو و شیمی درمانی) برای کاهش درد و عوارض بیماری بهره گرفت.

معده سالم با غذای آب پز و کم نمک

بر خلاف بیشتر سرطان‌ها، سرطان معده چندان به ژنتیک وابسته نیست و اغلب مبتلایان به صورت تک گیر مبتلا می‌شوند. البته در موارد کمی نیز افرادی که در بستگان درجه اول خود سابقه ابتلا به سرطان معده، رحم، تخمدان یا پستان دارند به این سرطان مبتلا می‌شوند.

زمینه ابتلا به این سرطان به طور قابل توجهی به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است. به طوری که بررسی‌ها نشان داده ایمنی در برابر سرطان معده با حفظ و رعایت بهداشت و شست‌وشوی دقیق مواد غذایی، استفاده از غذاها به صورت آب پز، نگهداری از غذاها در یخچال و نه در محیط باز، مصرف قابل توجه میوه و سبزیجات و کاهش مصرف غذاهای دودی و نمک سود شده می‌تواند در کاهش ابتلا به سرطان معده بسیار موثر باشد.

البته نگهدارنده‌های غذا که حاوی نیتریت هستند نیز سرطان‌زا محسوب می‌شوند. در واقع، استفاده از نیترات‌ها به‌عنوان کود شیمیایی که پای بوته سیب‌زمینی و سبزی‌ها برای رشد سریع ریخته می‌شود در آنها ذخیره و وارد بدن می‌شود.

بعلاوه استفاده از آب‌هایی که از منابع سطحی استخراج شده باشند احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد. بعلاوه چاقی و پرخوری با افزایش خطر ریفلاکس و به دنبال آن زیاد شدن خطر سرطان معده همراه است. ولی هیچ گونه شواهدی مبنی بر این که سرطان معده با زخم معده مرتبط باشد، وجود ندارد. همچنین جراحی‌های کوچک‌کردن معده نیز با احتمال کمی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان معده را به همراه داشته باشد.

نشانه‌هایی هشدار دهنده

افراد میانسال و مسنی که دچار علائم گوارشی بویژه احساس نفخ، پری معده، ترش کردن، آروغ زدن، تهوع و استفراغ می‌شوند در اولین فرصت به متخصص گوارش مراجعه کنند تا تحت آندوسکوپی از حیث تائید سلامت و خوش خیم بودن زخم‌های احتمالی معده قرار بگیرند.

این توصیه از آن رو حائز اهمیت است که سرطان معده علائم اختصاصی مشخصی ندارد و معمولا مبتلایان با نشانه‌هایی مثل پری و نفخ بالای شکم، سوزش سردل و ترش کردن در مراحل اولیه بیماری مراجعه می‌کنند. البته در مراحل پیشرفته‌تر بیماری، عوارضی چون گیر کردن غذا در قسمت فوقانی معده و انتهای مری و تورم شکم نیز بروز می‌کند. در مواردی که سرطان به بقیه ارگان‌های بدن متاستاز داده باشد نیز با عوارضی چون درد ناحیه فوقانی شکم و راست شکم، زردی، خارش بدن، درد استخوان (در صورت درگیری استخوان‌ها)، درگیری مغز یا مشکلات کلیوی همراه است.

چرا باید هلیکوباکتر پیلوری را جدی بگیریم؟

باکتری هلیکوباکترپیلوری عامل اصلی زخم معده است و آمار مبتلایان آن در ایران درصد بالایی دارد. این میکروب در همه ایجاد سرطان نمی‌کند. هر چه سن بالاتر می‌رود احتمال گرفتار شدن فرد به این میکروب بیشتر می‌شود به طوری که 80 درصد از افراد بالای 50 سال به نوعی با آن درگیرند. اگر فردی در بستگان درجه اول خود سابقه سرطان معده داشته و میکروب هلیکوباکترپیلوری را هم داشته باشد باید این میکروب در وی از بین برود تا احتمال خطر ابتلا به سرطان در او کاهش پیدا کند.

 

 

سه شنبه 14/6/1396 - 15:18
سلامت و بهداشت جامعه

 


عمل جراحی بیماری نادر ترانکوس آرتریوسوس برای نخستین بار در منطقه جنوب غرب کشور روی یک نوزاد سه ماهه در بیمارستان گلستان اهواز با موفقیت انجام شد.
 
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، تقریباً از هر ۱۰ هزار تولد زنده نوزاد، تنها دو نوزاد مبتلا به بیماری ترانکوس آتریوسوس متولد می‌شوند.

حدود ۹۰ درصد این بیماران نیز در یک سال نخست زندگی خود پس از تولد از فوت می کنند.

تنه مشترک شریانی (Truncus Arteriosus) نوعی ناهنجاری مادرزادی می‌باشد که درآن یک شریان بزرگ از قاعده قلب خارج شده و از همان شریان بزرگ، شریان کرونر، جریان خون سیستمیک و یک یا دو شریان ریوی جدا می‌شود.

سه شنبه 14/6/1396 - 15:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته