• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1268روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

مصرف غذاهای سالم و در پیش گرفتن سبک زندگی سلامت‌محور، موضوعی است که فقط اختصاص به بزرگسالان ندارد و این سبک زندگی باید از کودکی در افراد نهادینه شود و توصیه می‌شود به کودکان در هر وعده غذایی مقدار کمی غذا داده شود و تعداد وعده‌های غذایی افزایش پیدا کند.
 
استفاده از بشقاب مخصوص بزرگسالان برای کودکان ممکن است کودک را تشویق به زیاد خوردن کند. به همین دلیل، بهتر است ظروف صرف غذا نیز مخصوص کودک باشد.

چندی پیش، دکتر باقر لاریجانی، فوق تخصص غدد درون‌ریز و رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، در حاشیه نشستی در این پژوهشگاه به اهمیت چاقی کودکان اشاره کرد و گفت:‌ مساله چاقی و اثرات جانبی مثل بیماری‌های قلبی و عروقی که در بزرگسالان وجود دارد، از کودکی و نوجوانی افراد آغاز می‌شود. به علت شیوع چاقی در سال‌های اخیر، درصدی از کودکان ما دچار مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو می‌شوند. یکی از مهم‌ترین دلایل چاقی دوران کودکی نیز فعالیت‌ فیزیکی بسیار کم در مدارس است.

در ادامه با دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره عوامل موثر بر چاقی کودکان بیشتر گفت‌گو می کنیم.

چاقی در کودکی، مشکل در بزرگسالی

چاقی حتی در دوران کودکی،‌ عوارض متعدد فیزیکی و روانی برای کودک دارد. در کودکان چاق مشکلات تنفسی، دردهای مفصلی، بالا بودن چربی و کلسترول خون بیشتر دیده می‌شود. از نظر روانی نیز کودکان چاق بیش از حد نگران چاقی خود هستند و تصور از اندام در این کودکان نامناسب و همراه با احساس خجالت و نگرانی از آینده است. در مجموع مشکلات جسمی و روانی در کودکان و نوجوانان چاق بیش از دیگر افراد است. احتمال زیادی وجود دارد که نوجوانان چاق در بزرگسالی کماکان چاق باقی بمانند و با مشکلات بیشتری مثل بیماری‌های قلبی- عروقی، تصلب شرایین و دیابت مواجه شوند. چربی خون، کلسترول، بالا بودن قند، اوره و به دنبال آن دردهای مفصلی و استخوانی از دیگر عوارض چاقی است که از کودکی همراه فرد باقی می‌ماند. در کنار این موضوعات، بعضی متخصصان معتقدند، بسیاری از بیماری‌های نادر و سرطان‌ها برای افراد چاق بیشتر اتفاق می‌افتد.

میراثی به نام چاقی

معمولا چاقی والدین منجر به چاقی کودکان می‌شود و بخشی از این چاقی می‌تواند وراثتی باشد. با وجود این، حتی افرادی که ژن چاقی دارند، با رعایت رژیم غذایی و سبک زندگی متناسب، در حفظ تناسب وزن کودکان تاثیرگذار خواهند بود. این رفتار می‌تواند به طور غیرمستقیم به اعضای جوان‌تر خانواده و به نسل‌های بعدی آموزش داده شود. هنگامی که غذاهای پرکالری و مواد قندی به وفور در خانه مصرف شود، کودک با این تصور که می‌تواند براحتی این مواد غذایی را مصرف کند، عادت به خوردن چنین غذاهایی پیدا می‌کند. این در حالی است که پدر و مادر نباید در مصرف غذاهای فست‌فود، سرخ‌کردنی و نوشابه‌ها کودک را همراهی کنند. همچنین اگر چنین مواد غذایی در خانه وجود نداشته باشد، کودک در فضای بیرون از خانه نیز تمایلی به استفاده از آنها نشان نمی‌دهد.

چاقی را از کودکی مهار کنید

برای پیشگیری از چاقی در دوران کودکی و حفظ سلامت در بزرگسالی لازم است، افراد سبک زندگی مناسبی را در پیش بگیرند، به این معنی که وعده صبحانه را در برنامه غذایی خود داشته باشند، در طول روز فعالیت فیزیکی کافی داشته باشند، غذاهای سالم و بدون چربی، شکر و نمک مصرف کنند. مقدار غذایی که در طول روز می‌خورند متناسب با سوخت و ساز و شرایط فیزیکی بدن باشد و سرعت غذا خوردن زیاد نباشد. مصرف زیاد آب، سبزیجات و غذاهای فیبری نیز در طول روز بسیار تاثیرگذار است. اگر اعضای یک خانواده سبک زندگی سالمی داشته باشند و این موارد را رعایت کنند، با چاقی بیش از حد دوران کودکی روبه‌رو نخواهند شد.

در کنار این مسائل، اگر والدین کودکی تصمیم به لاغر شدن او می‌گیرند، لازم است با یک رژیم غذایی مناسب، ابتدا کودک را به وزن مطلوب برسانند و سپس شرایط وزنی او را حفظ کنند. رژیم‌های غذایی یا ورزش‌های خاصی که در زمان کم، منجر به کاهش وزن زیاد می‌شود، رژیم‌های غذایی مناسبی نیستند، تاثیر کوتاه مدت دارند و به بدن صدمه می‌زنند.

مرز بین رشد مناسب و چاقی کودکان

رشد کودک ارتباطی به زیاد غذا خوردن یا مصرف غذاهای پرکالری ندارد. همچنین افزایش وزن در همه شرایط نشان‌دهنده رشد مناسب کودک نیست. کودکی را تصور کنید که هنگام به دنیا آمدن حدود سه کیلوگرم وزن دارد و در یک سال به وزن حدود 10 کیلوگرم، یعنی سه برابر وزن زمان تولد می‌رسد. همین کودک در سال دوم فقط یک کیلوگرم وزن اضافه می‌کند و ممکن است مادر فکر کند مشکلی پیش آمده که وزن کودک مثل سال اول زیاد نشده است. در این شرایط اگر مادر آگاهی نداشته باشد، ممکن است غذای بیشتری به کودک بدهد تا وزن او بیشتر شود و به این ترتیب، کودک به شکل کنترل‌نشده چاق می‌شود.

متخصصان تغذیه با اندازه‌گیری پارامترهای مشخص مثل قد، وزن و دور سر تشخیص می‌دهند، وزن کودک طبیعی است یا خیر. به این ترتیب رژیم غذایی که به رشد کودک و نه چاقی بیش از حد کمک کند، در نظر گرفته می‌شود و در مواردی کودکان سالم که غذای کافی مصرف می‌کنند و شرایط فیزیکی متناسب دارند، به عنوان استاندارد در نظر گرفته می‌شوند و قد و وزن متناسب در محدوده‌های سنی مختلف به دست می‌آید. سازمان جهانی بهداشت، استانداردهایی را در قالب نمودارهای تندرستی طراحی کرده که به عنوان الگو برای شناسایی کودکانی که اضافه وزن دارند، در نظر گرفته می‌شود. با استفاده از این نمودارها نیاز به قضاوت از روی ظاهر فرد نیست و ضعیف بودن، دلیل مصرف غذاهای پرکالری نمی‌شود.

تغذیه سالم مادر در دوران بارداری

کودکانی که مادرشان در دوره بارداری غذاهای ناسالم مصرف می‌کند و بیش از حد اضافه وزن پیدا می‌کند، به چاقی دوران کودکی مبتلا می‌شوند. این مساله جدا از ژنتیک مادر است و مادری که به صورت کنترل نشده در دوران بارداری چاق می‌شود، به احتمال زیاد، کودکی با اضافه وزن هنگام تولد به دنیا می‌آورد. معمولا وزن بین 3.5 کیلوگرم تا 3.8 کیلوگرم برای نوزاد وزن زیادی نیست، اما برای نوزادی که بین چهار تا چهار و نیم کیلوگرم وزن دارد، احتمال بیشتری وجود دارد که دوران کودکی، نوجوانی و حتی بزرگسالی را با چاقی بگذراند. بنابراین رعایت تغذیه مناسب در دوران بارداری و مراجعه به متخصص تغذیه، تاثیر مهمی در فرآیند رشد متعادل کودک دارد.

شنبه 27/8/1396 - 16:57
سلامت و بهداشت جامعه

 

تنها زندگی کردن و لذت بردن از تنهایی کار اشتباهی نیست اما این شیوه زندگی می‌تواند آسیب‌هایی را به سلامت فرد وارد کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، به گفته کارشناسان دلایل مختلفی وجود دارد که حاکی از خطرناک بودن تنهایی برای سلامت است و برخی از آنها شامل موارد زیر است:

افزایش سطح کورتیزول: تنهایی موجب استرس می‌شود و بدن آن را همچون یک عامل خطر تعبیر می‌کند. در واکنش به این وضعیت هورمون کورتیزول ترشح می‌شود که اگر افزایش سطح این هورمون در بدن مزمن و مداوم شود به عملکرد سیستم‌های ایمنی و قلبی – عروقی آسیب می‌زند و در نهایت به بروز بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و مشکلات دیگر منجر می‌شود.

التهاب مزمن: اغلب ما تصور می‌کنیم که التهاب فقط مربوط به قرمزی پوست در اطراف زخم یا محل گزیدگی است. البته این بخشی از فرآیند التهاب است و در واقع التهاب ترشح سیستمیک پروتئین‌های خون است که سیستم ایمنی را برای مقابله با خطر و جراحت آماده می‌کند. مانند کورتیزول، استرس ناشی از تنهایی نیز می‌تواند موجب مزمن شدن التهاب شود.

رژیم غذایی نامناسب: افرادی که تنها زندگی می‌کنند کمتر برای تهیه غذا و فکر کردن در مورد آنچه باید بخورند زمان صرف می‌کنند. بنابراین انتخاب و تهیه با دقت موادغذایی در زمان‌های تنهایی کمتر اتفاق می‌افتد.

عدم تمایل به ورزش کردن: ‌تماشای تلویزیون در مواقعی که گزینه سرگرم کننده دیگری وجود ندارد ترغیب کننده است اما زمانی که تنهایی همیشگی شود، این سرگرمی واقعا آثار نامطلوبی خواهد داشت.

کارشناسان می‌گویند ورزش کردن یکی از موثرترین راه‌ها برای مقابله با احساس ناراحتی ناشی از تنها بودن است حتی پیاده‌روی هم می‌تواند تفاوت چشمگیری به دنبال داشته باشد.

شنبه 27/8/1396 - 16:57
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به طرح آزمایشی غربالگری زنان باردار برای اچ.آی.وی/ایدز از سال 94 در مناطق تحت پوشش برخی دانشگاه های علوم پزشکی گفت: همه زنان باردار ایرانی از سال آینده تست HIV می دهند.
 
به گزارش جام جم آنلاین، افسر کازرونی روز شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: طرح پیشگیری انتقال بیماری مادر به کودک از سال 93 در برخی دانشگاه ها، آغاز شده و مادران باردار تحت مراقبت در اولین مراجعه از آنها تست اچ.آی.وی گرفته شده که البته این امر به آنان اطلاع داده شده است.

اچ آی وی مثبت به افرادی گفته می شود که این ویروس در بدن آنها شناسایی شده است، ایدز فاز بیماری است. افراد زیادی هستند که با وجود ویروس HIV در بدنشان در صورت تشخیص به موقع و شروع درمان هرگز به مرحله بیماری ایدز نمی رسند و با کنترل ویروس در بدن، زندگی و عمر طبیعی دارند.

وی اضافه کرد: اگر تست اولیه زن باردار، واکنش نشان داد، برای تشخیص های قطعی تر ارجاع داده می شود و درصورت تشخیص ابتلا به اچ.آی.وی/ایدز ، بلافاصله درمان شروع می شود.

وی خاطرنشان کرد: آغاز درمان برای مادر مبتلا به اچ.آی.وی/ایدز موجب می شود که احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین که حدود 35 تا 40 درصد است به کمتر از دو درصد برسد.

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، گفت: این طرح به صورت آزمایشی اجرا می شد و از ابتدای امسال در مناطق حاشیه ای تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی اجرا شده و جمعیت زنان باردار مناطق حاشیه را پوشش می دهد و تا سال دیگر کل زنان باردار کشور پوشش داده می شوند.

کازرونی یادآور شد: بیش از 93 درصد مادر مبتلایی که زایمان کرده است ، در این مراقبت ها بچه سالم به دنیا آورده است.

وی گفت: از سال 94 تاکنون 74 زن باردار که به بیماری اچ.آی.وی/ایدز خود آگاه نبود، شناسایی شده و تحت مراقبت قرار گرفته است.

وی در ادامه به برنامه استراتژیک پیشگیری و کنترل ایدز اشاره کرد و گفت: این برنامه با همراهی سازمان بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت رفاه و سازمان زندان ها تدوین و در اسفند 94 مصوب شد و اکنون پای اجرا رفته و همه سازمان ها باید در این رابطه کار کنند.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، حدود 34 هزار فرد مبتلا به ویروس ایدز تاکنون در کشور شناسایی شده است اما برآورد وزارت بهداشت این است که بین 70 تا 100 هزار نفر در کشور به این ویروس مبتلا هستند و بسیاری از آنان هنوز شناسایی نشده‌اند.

شنبه 27/8/1396 - 16:56
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه وظایف این وزارتخانه در قبال زلزله‌زدگان انجام شده و در حال اجراست، گفت: مشکل کمبود دارو در مناطق زلزله‌زده نداریم. 
به گزارش ایسنا، هاشمی در حاشیه جلسه هیات دولت، افزود:‌ باید مراقب باشیم که غذا و آب زلزله‌زدگان آلوده نباشد و از ایجاد این مشکل پیشگیری کنیم.ما همچنین باید مراقب بهداشت محیط باشیم.

 

 وی با اشاره به اینکه باید به مشکل روحی آسیب‌دیدگاه زلزله رسیدگی شود افزود: 40 تیم روان‌پزشکی و رواشناسی داوطلبانه عازم مناطق زلزله‌زده شده اند.

 

وزیر بهداشت همچنین گفت:انجمن‌های مردمی بیماری‌های کلیوی و سرطانی نیز فعال شده‌اند و در حال خدمت به بیماران سرطانی و کلیوی هستند.

 

به گزارش ایسنا،  هاشمی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای تامین داور و اقلام بهداشتی در مناطق زلزله زده، گفت: کسانی که در این حادثه آسیب دیده‌اند که بخش عمده ای از آنان دچار شکستگی استخوان ها هستند، همه بستری شده‌اند که هم در تهران این کار صورت گرفته و هم در سنندج و همدان و در این مر رعایت بهداشت اهمیت زیادی دارد. با توجه به قطع شدن آب و وصل شدن مجدد آن باید تا یک هفته مراقبت‌های لازم انجام شود تا شکستگی لوله‌ها، فاضلاب را به آب آشامیدنی منتقل نکند.

 

وی افزود: تیم‌های بهداشتی هم در شهرها و هم در روستاها فعال هستند و مردم هم باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند. در عین حال بخشی از احشام هستند که زیر آوارند و باید نسبت به بیماری‌های ناشی از اجساد آنها، نکات بهداشتی رعایت شود.

 

وزیر بهداشت گفت: ما معتقدیم در هفته اول پس از وصل مجدد آب باید آب رسانی به شهرها و روستاها با تانکر انجام شود و هم هلال احمر هم استانداری در این زمینه دارند و تلاش می‌کنند. وظایفی که بر عهده ما بوده نیز انجام شده یا در حال انجام است.

 

هاشمی تاکید کرد: علاوه بر غذایی که به مردم داده می شود، باید مراقب باشیم که آلودگی نداشته باشد. باید همه توجه کنیم که مردم را تنها نگذاریم و کار بهداشت آنان روی زمین نماند؛ هرچند که دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم در این زمینه خوش درخشیده‌ است.

 

شنبه 27/8/1396 - 16:33
سلامت و بهداشت جامعه

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد سریع غذا خوردن ممکن است موجب افزایش وزن شود. 
به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده است سریع غذا خوردن موجب افزایش سایز دور کمر می‌شود و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و سکته مغزی را تشدید کند.

 

در این بررسی پزشکان ژاپنی به مطالعه روی بیش از ۱۰۰۰ نفر در یک دوره پنج ساله پرداختند و بر ارتباط بین سریع غذا خوردن و ابتلا به سندرم متابولیک متمرکز شدند.

 

متخصصان روی پنج فاکتور خطرزای بیماری‌هایی همچون بیماری قلبی، دیابت و سکته مغزی مطالعه کردند که شامل فشار خون بالا، تری گلیسرید، قند خون بالا، پایین بودن سطح کلسترول خوب و بالا رفتن اندازه دور کمر می‌شود.

 

در این بررسی روی ۱۰۸۳ نفر که ۶۴۲ تن از آنان مرد بودند و به طور میانگین ۵۱ سال داشتند آزمایشاتی انجام شد. در شروع این مطالعه در سال ۲۰۰۸ در هیچ یک از این افراد علائم سندرم متابولیک مشاهده نشد.

 

در مدت پنج سال ۸۴ نفر از این افراد دچار سندرم متابولیک شدند. در مجموع آشکار شد که سریع غذا خوردن با افزایش وزن، بالا رفتن قند خون، افزایش سطح کلسترول بد و بیشتر شدن اندازه دور کمر مرتبط است.

 

به گزارش مدیکال نیوزتودی، همچنین افرادی که تند غذا می‌خورند در مقایسه با افرادی که سرعت غذا خوردن آنان معمولی است بیشتر احتمال دارد دچار سندرم متابولیک شوند.

 

شنبه 27/8/1396 - 16:30
سلامت و بهداشت جامعه

 

مطالعات انجام شده در دانشگاه سیدنی غربی نشان داده است که ورزش کردن به خصوص ورزش هوازی باعث می شود که حجم هیپوکامپوس مغز افزایش یابد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از سایت دانشگاه سیدنی غربی، انجام فعالیت هوازی باعث افزایش کارایی حافظه و افزایش سلامت مغز می‌شود.

 

ورزش کردن حجم هیپوکامپوس را افزایش می‌دهد. هیپوکامپوس مسئول حافظه و برخی کارکردهای شناختی مغز است.

 

سلامت مغز با افزایش سن کاهش پیدا می کند. بعد از ۴۰ سالگی در هر دهه مغز ۵ درصد کوچکتر می‌شود. کوچک شدن قسمت هیپوکامپوس مغز باعث می‌شود که فرد بیماری‌هایی از جمله آلزایمر و افسردگی بگیرد.

 

نتایج این تحقیقات در مجله Neuroimage منتشر شده است.

 

مدیر این تحقیقات می‌گوید هنگامی که ورزش می‌کنیم ماده شیمیایی در مغز ترشح می‌شود که از تحلیل رفتن مغز بر اثر کهولت سن جلوگیری می‌کند.

 

شنبه 27/8/1396 - 16:29
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

محققان نشان دادند زنانی که برای باردار شدن از لقاح آزمایشگاهی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که به طور طبیعی باردار می شوند، تا ۸۰ درصد یبشتر درخطر تولد زودرس نوزاد هستند. 
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، تحقیقاتی که توسط پژوهشگران در بیمارستان «سن رافائل میلان ایتالیا» در خصوص ارتباط بین لقاح آزمایشگاهی و افزایش خطر تولدهای زودرس خودبخود، انجام شد نشان داد، زنانی که برای باردار شدن از لقاح آزمایشگاهی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که به طور طبیعی باردار می شوند، خطر تولد زودرس نوزادانشان (قبل از هفته های ۳۷ و ۳۴) تا ۸۰ درصد افزایش می یابد.

 

نتایج مربوط به ۱۵ مطالعه روی ۶۲ هزار بیمار و ۳۸۰۰ تولد زودرس آنالیز شدند.

 

پزشکان و متخصصین استفاده از غربالگرهای اولتراسوند سرویکالی را در این افراد که در خطر بالای تولد زودرس فرزند هستند توصیه می کنند تا در صورت نیاز استراتژی های مهاری مورد استفاده قرار دهند.

 

به عقیده این محققان گزارش هایی که بعد از باردار شدن، در زمان تولد و بعد از تولد ثبت می شود را باید مبنایی برای اتخاذ استراتژی های باروری در نظر گرفت تا احتمال چنین تولدهایی را به حداقل برسانند.

شنبه 27/8/1396 - 16:28
سلامت و بهداشت جامعه

 


 

 

به گفته محققان، برخی مواد خوراکی می توانند درد، ورم و خشکی مفاصل را تسکین داده و حتی روند پیشرفت بیماری آرتروز روماتوئید را کُند نمایند. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه کیت هند عنوان می کنند مصرف بلوبری و یک فنجان چای سبز به روند درمان این بیماری کمک می کند.

 

همچنین آلو بخارا خشک، انار، غلات کامل، ادویه جات نظیر زنجبیل و زردچوبه، و روغن زیتون نیز ممکن است به روند درمان کمک کنند.

 

به گفته این محققان، این مواد خوراکی موجب کاهش التهاب و همچنین خشکی و درد در مفاصل می شوند.

 

بوآنا گوپتا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مصرف منظم فیبرهای رژیمی، میوه، سبزیجات و ادویه جات خاص و همچنین حذف برخی عوامل ایجادکننده التهاب و آسیب می تواند به بیماران در کنترل بیماری آرتروز روماتوئیدشان کمک کند.»

 

وی در ادامه می افزاید: «بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید باید از رژیم های غذایی همه چیز خواری، نوشیدن الکل و سیگار کشیدن به رژیم غذایی مدیترانه ای، گیاهخواری، و حذف برخی خوراکی ها تغییر رویه دهند.»

 

به گفته گوپتا، پروبیوتیک های نظیر ماست و مکمل های رژیمی هم شامل میکروارگانیزم های سودمندی است که می توانند کمک کننده باشند.

شنبه 27/8/1396 - 16:26
سلامت و بهداشت جامعه



 

محققان کالج داروسازی بیلور تگزاس هورمونی را شناسایی کردند که عامل تحریک احساس گرسنگی در مغز است. 
به گزارش  ایرنا از ساینس دیلی، این هورمون asprosin نام دارد درسال 2016 توسط محققان شناسایی شد. مدتی بعد معلوم شد این هورمون که توسط بافت چربی تولید می‌شود، پس از رسیدن به طحال و تحریک آن برای آزادسازی گلوکز در جریان خون، میزان قند خون را تنظیم می‌کند.

 

اکنون محققان دریافتند این هورمون قادر است هیپوتالاموس را نیز تحت تاثیر قرار دهد و اشتها و وزن افراد را نیز تنظیم کند. در این تحقیقات هورمون asprosin به موش ها تزریق شد و مشخص گردید این هورمون دو نوع نورون شامل AgRP و POMC را به‌طورت معکوس در مغز تحریک می‌کند. تحریک نورون‌های AgRP موجب افزایش اشتها به غذا و تحریک نورون‌های POMC موجب سرکوب اشتها می‌شود. بنابراین asprosin هنگام فعال‌سازی نورون‌های AgRP، نورون‌های POMC را غیر فعال می‌کند و برعکس.

 

محققان امیدوارند با استفاده از نتایج این تحقیقات بتوانند روش های درمانی موثری برای چاقی و دیابت بیابند. در حال حاضر گیرنده‌های این هورمون در بدن ناشناخته هستند و برای شناسایی آن‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Medicine منتشر شده است.

 

شنبه 27/8/1396 - 16:26
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


 

 

اوتیسم بیش از ۷۰ درصد مبتلایان به اوتیسم دچار مشکلات سلامت روان از قبیل افسردگی و اضطراب هستند. به گزارش ایسنا، تا کنون مشخص نیست چرا مبتلایان به اوتیسم نسبت به افراد دیگر بیشتر در معرض مشکلات سلامت روان هستند هر چند یک فاکتور مهم می‌تواند این موضوع باشد که این بیماران توسط اطرافیانشان پذیرفته و درک نمی‌شوند. 
در حالیکه متخصصان در تشخیص بهتر اوتیسم موفق‌تر از گذشته عمل می‌کنند اما هنوز بسیاری از مبتلایان به اوتیسم احساس می‌کنند شناخت این بیماران و بیماری آنها به عنوان یک جنبه مثبت بالقوه در جامعه پذیرفته نشده است. اوتیسم اختلالی است که باعث می‌شود مغز به شکل متفاوتی رشد داشته باشد. این وضعیت به تفاوت‌هایی در تعاملات و ارتباطات اجتماعی، تجربیات حسی و محدود شدن دلبستگی‌ها منجر می‌شود.

 

در یک بررسی مشخص شد آن گروه از مبتلایان به اوتیسم که احساس می‌کنند دیگران آنان را درک نمی‌کنند و پذیرفته نمی‌شوند بیشتر علائم افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند. یافته‌ها حاکی از آن است که احساس ساده پذیرفته شدن و درک شدن نقش کلیدی در سلامت روان فرد بازی می‌کند. به گزارش روزنامه ایندیپندنت، کارشناسان معتقدند فراهم آوردن شرایطی که بیماران مبتلا به اوتیسم در جامعه پذیرفته شوند باعث می‌شود آنان کمتر دچار مشکلات سلامت روان شوند.

 

 

شنبه 27/8/1396 - 16:24
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته