• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : درآمدي بر تفسير و تفاسير عرفاني
نويسنده : عبدالوهاب شاهرودي
سال : 1377
استاد : علي حجتي كرماني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه درباره آن نوع از تفسير قرآن است كه اهل عرفان بدان پرداخته‌اند. مباحث آن عبارتند از : معاني تفسير. تاريخ تفسير و جريانهاي گوناگون تفسيري و مهمترين تفاسير هر يك، رابطه عرفان و قرآن، اصول عرفان و مباني عرفا در تفسير قران و ريشه‌ها و زمينه‌هاي پيدايش تفاسير عرفاني .
عنوان : دراسة في موافقات الفخر الرازي لمدرسة اهل البيت(ع) من خلال تفسيره الكبير
نويسنده : سيد عبدالكريم حيدري
سال : 1377
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه به زبان عربي و در سه فصل نوشته شده است . موضوع آن بررسي موارد همراهي فخر رازي و تفسيرش و نمونه‌هاي از گرايش او به شيعه است . فصل دوم و سوم درباره موارد همراهي او با مذهب شيعه است. در زمينه اصول دين، نفي تجسيم، حسن و قبح عقلي، عصمت انبياء بطور مطلق و ضرورت وجود معصوم در هر زمان بحث شده و در خصوص فروع دين از مسح بر پاها ، سه وقت بودن نمازهاي روازنه، مباح بودن ازدواج موقت و جواز تقيه سخن رفته است . پاره‌اي ديگر از همراهي‌هاي فخر رازي در مورد فضائل اهل بيت (ع) است.
عنوان : دعا در قرآن كريم
نويسنده : مينا شيخي
سال : 1377
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه عبارتند از : معناي لغوي و قرآني دعا، ندا، سؤال، طلب، استغفار، اجابت، ابتهال، تضرع و استغاثه؛ اهميت و ضرورت دعا، مقدمات دعا مثل ذكر نام نام خدا و حمد و سپاس او و اعتراف به گناهان، شرايط استجابت دعا مانند اخلاص ، تضرع، تقوا و توكل؛ مضامين دعاهاي قرآني نظير استغفار و طلب هدايت، دعاي مشركان و كافران و استدلالهاي قرآن در نفي طلب آميخته با شرك، توسل به اولياي خدا و دلايل صحت آن.
عنوان : دين و دنيا و جلوه‌هاي آن در نوبت سوم از جلد دوم كشف‌الاسرار و عدة الابرار
نويسنده : وحيد رحماني خليلي
سال : 1377
استاد : سيد علي سجادي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : هدف اين پايان‌نامه كاوش در مفاهيم دين و دنيا و به تعبير ديگر دنيا و آخرت در نظرات بزرگان عرفان و تصوف بويژه تفسير ميبدي به نام كشف‌الاسرار و عدة الابرار و حاوي مباحث ذيل است : تعريف دين و دنيا در لغت و اصطلاح، تعريف دين از ديدگاه علماي الهي و جامعه‌شناسان، بازتاب انديشه اديان بزرگ در خصوص دنيا و آخرت، دين و دنيا در قرآن و نهج‌البلاغه و روايات معصومين و علماي دين، نگرشي بر دين و دنيا از نظر عرفا و متصوفه، انعكاس نظر ميبدي درباره دين و دنيا.
عنوان : رفق و مدارا از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : محمود هاشمي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : ازاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: معناي لغوي و اصطلاحي رفق و مدارا، رفق ومدارا در پرتو احاديث و آيات قرآن، رفق و مدارا در خانواده، خشم و غضب، كظم غيض از ديدگاه قرآن، عفو و بخشش از ديدگاه احاديث، سنت محبت، سنت الهي در تربيت، روش تشويق و تنبيه، آداب تنبيه.
عنوان : روابط متقابل والدين با فرزندان از نظر قرآن و سنت
نويسنده : جهانسور چراغيان
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : هدف اين پايان‌نامه بررسي خط مشي اسلام در خصوص تعليم و تربيت فرزندان و رابطه والدين با فرزندان و وظايف متقابل هر يك نسبت به ديگري است. اهم مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: مسؤوليت والدين در تربيت كودك، احياء شخصيت كودك، هدفهاي تربيت در ميان اقوام و ملل، وظايف پدر و مادر از ديدگاه بزرگان دين، احترام به والدين ، انواع تنبيه در نظام تربيتي اسلام، وظايف والدين نسبت به فرزندان، تربيت اجتماعي در قرآن، معيار ارزشيابي زن و مرد در اسلام.
عنوان : روابط والدين و فرزندان از نظر قران و حديث
نويسنده : مصطفي سليماني اصل
سال : 1377
استاد : علي قائمي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: تشكيل خانواده، مسؤوليت پدر و مادر، وظايف والدين در قبال فرزندان از جنبه‌هاي متعدد، وظايف فرزندان در مقابل والدين و بالاخره عوارض مسامحه در انجام وظايف، چه از ناحيه والدين و چه از جانب فرزندان.
عنوان : روح القدس در كتب مقدس اديان ابراهيم
نويسنده : محسن پورمحمد
سال : 1377
استاد : محمد لگنهاوسن
دانشگاه : موسسه آموزش و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين پژوهش در يك پيشگفتار و سه بخش تنظيم و تدوين شده است . در پيشگفتار معاني روح در يونان باستان، عهد عتيق، عهد جديد و قرآن بررسي شده است . در بخش اول با عنوان روح‌القدس در عهد جديد، موضوع در اسفار پنجگانه، تاريخ بني‌اسرائيل، كتب انبياء متأخر و سنت يهود(تلمود) تحقيق شده و در بخش دوم تحت نام روح‌القدس در عهد جديد از موضوعات روح القدس و عيسي، روح القدس در تعاليم عيسي، روح القدس در اعمال رسولان، روح القدس در رساله‌هاي پولس و جز آنها بحث به ميان آمده و بخش سوم به بررسي روح‌القدس در قرآن و روايات اسلامي اختصاص دارد.
عنوان : رهبري و امامت در قرآن
نويسنده : سيد ابوالفضل امامي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: نبوت در قرآن، امامت در قرآن، بررسي آيات امامت در قرآن از جمله آيه اولي الامر، آيه ولايت، آيه تبليغ، آيه اكمال دين، آيه مباهله،‌آيه تطهير و آيه مودت.
عنوان : زمينه‌هاي آرامش روان انسان در قرآن
نويسنده : ابوالقاسم جعفري
سال : 1377
استاد : سيد محمد تقي قادري
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : اين پايان‌نامه در چهاربخش با عناوين زير تدوين شده است: شناخت عوامل اضطراب و نگراني انسان، شناخت عوامل آرامش‌بخش روان آدمي، شناخت مباني بهداشت رواني، و روان‌درماني از ديدگاه قرآن.
عنوان : سنتهاي الهي در قرآن
نويسنده : سعيد قرباني
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه سنتهاي الهي در شش فصل بررسي شده‌اند. در فصل اول واژه سنت از ديدگاه لغويان و مفسران و در فصل دوم اين واژه در آيات قرآن بررسي شده‌است، در فصل سوم معرفي ماهيت سنتهاي الهي و شيوه‌هاي تبيين آنها در قرآن و خصوصيات اين سنتها و در فصل چهارم تفسير آيه 137 سوره آل عمران درباره درباره سنتهاي الهي آمده است . فصل پنجم به نقل رواياتي از ائمه معصومين (ع) درباره سنتهاي الهي و همچنين مختصري از تاريخچه تحقيقات دانشمندان اسلامي پيرامون اين موضوع و فصل ششم به ارائه حاصل بررسيها در زمينه صور و اقسام سنتهاي الهي در قرآن اختصاص دارد.
عنوان : سير تحول تلاوت قرآن با تحليل قرائت ده قاري بزرگ مصر و تأثير آن بر تلاوت قاريان ايراني
نويسنده : مجيد حسيني
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه سير تحول قرائت قرآن در مصر پس از ظهور دستگاههاي صوتي از زمان شيخ رفعت بررسي شده است. همچنين روند قرائت قرآن در ايران و مشكلات پيشرفت آن در ايران نيز بررسي گرديده است . در اين پژوهش آمده است كه قرائت قرآن در مصر پس از شيخ رفعت رشد سريعي يافته و در زمان عبدالباسط و مصطفي اسماعيل به اوج خود رسيده است؛ اما پس از آن به دلايلي از سرعت رشد آن كاسته شده است .
عنوان : سير تلميح در مثنوي مولوي (اشارات قرآني، داستاني و اساطيري)
نويسنده : يدالله طالشي
سال : 1377
استاد : سيد احمد حسيني كازروني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد دزفول
موضوع : اين تحقيق با غرض بررسي تلميحات و اشارات قرآني، داستاني و اساطيري مثنوي مولوي به انجام رسيده و حاوي سه بخش است. در بخش اول تعريف تلميح و سير تلميح از آغاز تا زمان مولوي و زمينه گسترش آن در شعر فارسي بررسي شده و در بخش دوم سير تلميح اعم از اشارات قرآني، داستاني و اساطيري مورد بحث قرار گرفته است و در بخش سوم تلميحات مثنوي به سرگذشت و حوادث پيامبران و اولياء تحقيق شده است.
عنوان : سيماي بهشت در قرآن و حديث
نويسنده : جواد محمدي ظاهري
سال : 1377
استاد : فائز
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اعتقاد به بهشت كه يكي از اركان عالم بازپسين است، از جمله موثرترين عواملي به شمار مي‌رود كه سلامت آدمي را از آلودگيها و گناهان تضمين مي‌كند. روش بحث در اين پايان‌نامه چنين است كه نخست آيات مربوط به بهشت استخراج ، سپس با استفاده تفاسير و كتب رواني شرح شده‌اند.
عنوان : سيماي حضرت محمد ? در تفسير ميبدي (جلدهاي 1 و 2)
نويسنده : محمد رسول محدثي
سال : 1377
استاد : سعيد الله قره‌بگلو
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تبريزي
موضوع : در اين پايان‌نامه اخبار و مباحث مربوط به حضرت محمد ? از تفسير كشف الاسرار و عدة الابرار ميبدي استخراج و ارائه شده است. اهم موضوعات آن به اين شرح است: اخبار راويان سلف درباره ظهور محمد ?، آثار نبوت آن حضرت پيش از تولد و بعد از آن، نقش او در جامعه عرب پيش از اسلام ، سيماي جهان پيش از ظهور آن بزرگوار، شفاعت پيامبر اسلام ? در قيامت ، معراج و معجزات او ، نامها و صفات او،‌نحوه تبليغ دين اسلام، خضوع او در برابر معبود، رابطه او با ياران .
عنوان : سيماي حضرت مهدي (عج) در آيات و احاديث و نظم فارسي
نويسنده : حسن خاني كشمرزي
سال : 1377
استاد : جليل تجليل
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: زندگينامه حضرت مهدي (ع)، دجال ملعون و مهدي (عج) در نظم فارسي، مدعيان مهدويت، سيماي مهدي (عج) در قرآن، سيماي مهدي (عج) در احاديث و روايات، سيماي مهدي در اشعار شاعران قرآن پنجم تا چهاردهم، سيماي حضرت مهدي در اشعار شاعران معاصر.
عنوان : سيماي صبر و صابران در قرآن و حديث
نويسنده : جاسم جهاني‌پور
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتنداز:صبر در قرآن (جمع‌آوري 103 مورد از آيات حاوي لفظ صبر و مترادفات آن)، اهميت صبر، مقام صبر و صابران در قرآن، صبر پيامبران خدا(ايوب، ذوالكفل، اسماعيل و يوسف)، شمه‌اي از حالات پيشينيان هنگام مرگ فرزندان خود.
عنوان : سيماي مشركين در قرآن و حديث
نويسنده : ناصر ابراهيمي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : موضوع اين پايان‌‌نامه شرك است و در آن درباره موضوعات ذيل بحث شده است: توحيد و شرك، توسل، شفاعت،‌پاسخ شبهات وهابيت. در اين پايان‌نامه بواقع سيماي مشركان نمايانده شده است كه براي خداي يگانه شريكي قائلند و نه مشركان به معناي معهود عصر رسول خدا(ص) كه آن حضرت در ميان آنان به پيامبري مبعوث شد.
عنوان : شخصيت سياسي رسول اكرم (ص) در قرآن و حديث
نويسنده : مونس سياح
سال : 1377
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه شش فصل دارد. مباحث آن عبارتند از : مسائل سياسي و اجتماعي در قرآن و سيره انبياء، رفتاريهاي سياسي ، اجتماعي پيامبر اكرم(ص) در مكه، مقدمات تكوين حكومت اسلامي، اداره حكومت اسلامي در زمينه اداري و اطلاعاتي و مديريتي و اقتصادي، رفتار با مخالفان اعم از مشركان، يهوديان، مسيحيان و منافقان و بالاخره تعيين وصي مهمترين اقدام سياسي و الهي رسول اكرم(ص).
عنوان : شناخت زمينه‌هاي آرامش روان انسان در قرآن
نويسنده : ابوالقاسم جعفري
سال : 1377
استاد : سيد محمد تقي قادري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه در خصوص شناخت بعضي از عوامل اضطراب و نگراني انسان، نيز عوامل آرامش‌بخش روان آدمي، همچنين مباني بهداشت رواني و سرانجام ارائه طريق بوسيله آيات قرآن مجيد جهت درمان بيماريهاي روحي بشر است. نويسنده در پايان‌ آياتي از قرآن را متناسب با موضوع تحقيق همراه با تفسير آنها نقل كرده است.
عنوان : صرف و نحو در كشاف
نويسنده : احمد خاتمي
سال : 1377
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد قم
موضوع : اين پايان‌نامه به زبان عربي نوشته شده است . و نويسنده در طي آن صرف و نحو دو سوره فاتحه و رعد را نخست بر اساس نظرات زمخشري در تفسير كشاف توضيح داده، سپس نظرات او را با نظرات ديگر مفسران مشهور مقايسه كرده است. مخالفان و موافقان او را از يكديگر بازشناسانده و ادله و شواهد آنان را اعم از آيات قرآن، اشعار، امثال، آراي دانشمندان صرف و نحو ذكر كرده است. نيز گاهي در صورت لزوم برخي توضيحات صرفي و نحوي را آورده است.
عنوان : عرش و كرسي در قرآن و حديث
نويسنده : موسي سلطاني
سال : 1377
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل تنظيم شده است: فصل اول تحت عنوان كرسي در قرآن و حديث حاوي مباحثي بدين قرار است: معناي كرسي در لغت و قرآن و اقوال مفسران،‌كرسي علم مخصوص ذات اقدس الهي، مراد از كرسي پادشاهي، سلطنت و عظمت و قدرت است، زمين در مقابل كرسي همانند حلقه انگشتر، كرسي ظرف مجموعه هستي. فصل دوم با عنوان عرش در لغت و قرآن شامل موضوعات ذيل است: معناي عرش در لغت و قرآن، احكام و اوامر جاريه از عرش صادر مي‌شود. فصل سوم با نام استواي رحمان بر عرش به معناي شروع در تدبير و نيز به معناي علم به جزئيات. فصل چهارم درباره عرش خدا بر آب و فصل پنجم در زمينه حمل عرش و سرانجام فصل ششم در جمع‌بندي اقوال پيرامون عرش است.
عنوان : عرفان در قرآن
نويسنده : اعظم السادات سليماني هشتجين
سال : 1377
استاد : حسين لاشي‌ء
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل تدوين شده است و مباحث آن عبارتند از: تعريف عرفان و بيان اقسام عرفان و ويژگيهاي عارف، توحيد عرفاني در قرآن مشتمل بر معناي لغوي و اصطلاحي توحيد و تفسير آيات توحيدي قرآن، ولايت در قرآن، سير و سلوك عرفاني در قرآن.
عنوان : عفت كلام در قرآن
نويسنده : ايرج علي محمدي
سال : 1377
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در سه فصل تدوين شده است: در فصل اول كلياتي درباره عفت كلام، مانند معناي لغوي و اصطلاحي عفت و موارد كاربرد آن در قرآن، نقش كليدي زبان از منظر آيات و روايت مورد بحث قرار گرفته است. در فصل دوم ادب الهي در تبيين معارف قرآني اعم از اصول عقايد و اخلاق و احكام بررسي شده‌اند. در فصل سوم به معرفي نقش قرآن در اصلاح و تعديل گفتار از نظر بيان، آفات گفتار و آموزش شيوه صحيح سخن گفتن پرداخته شده است.
عنوان : علل نامگذاري سور قرآن
نويسنده : منيژه درخشانفر
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : در اين پايان‌نامه سعي شده،با استفاده از روايات و نظرات دانشمندان اسلامي وجه تسميه اسامي سوره‌هاي قرآن و نيز گروههاي سور قرآن بررسي شود. گروههاي سور عبارتند از : مئين، مثاني، مفصل، بساطين، دبابيج، رياض، فواتح و جز آنها.
عنوان : علم متشابه القرآن و مختلفه
نويسنده : كريم پارچه‌باف دولتي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه كه درباره عبارات متشابه قرآني است عبارتند از : تعريفات، كتابشناسي متشابهات قرآن، بررسي چند اثر در اين زمينه، جمع‌آوري تمام آيات متشابه قرآن.
عنوان : عوامل و موانع سعادت در قرآن و حديث
نويسنده : سيد مرتضي پيرزاده
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتنداز : معناي لغوي و اصطلاحي سعادت و شقاوت با استناد به آيات قرآن و روايات، اهميت شناخت انسان، ويژگيهاي انسان از ديدگاه قرآن، اصول عقايد، احكام و اخلاق، اوصاف سعادتمندان، موانع سعادت، شقاوتمندان از ديدگاه قرآن.
عنوان : فرجام سوء اصرار بر گناه در دنيا از نظر قرآن و حديث
نويسنده : يوسف پاكخصال
سال : 1377
استاد : قاسم فائز
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه درباره آثار شوم اصرار بر گناه در زندگي دنيا از نظر آيات قرآن و احاديث معصومين‌(ع) است و در پنج فصل با عناوين ذيل تنظيم شده است: گناه و مصاديق آن در قرآن. اصرار بر گناه ، گناهان و مصائب بيدارگر، آثار دنيوي اعمال، آثار سوء اصرار بر گناه در دين.
عنوان : قرآن و نظريه نشانه‌شناسي
نويسنده : عامر قيطوري
سال : 1377
استاد : علي افخمي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين رساله يكي از نظريه‌هاي عمده نشانه‌شناسي به نام نظريه نوشتار جهت تبيين جنبه نوشتاري قرآن مورد بررسي قرار گرفته و اهم مباحث آن عبارت است از : بيان ضرورت و اهميت مطالعات نشانه‌شناختي،‌مدلهاي ارتباطي، معرفي نظريه نوشتار، پرسشهايي كه اين نظريه فرا روي دين مي‌نهد، فرا عرفي بودن جنبه نوشتاري قرآن، رابطه پوياي قرآن با مخاطب ، بيان پرسشهايي كه فلسفه توحيدي بايد به آنها پاسخ دهد.
عنوان : قيامت در قرآن و سنت
نويسنده : نبي‌الله پورحسرت
سال : 1377
استاد : يوسف فضايي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل نوشته شده است .فصل اول درباره مرگ و حاوي موضوعات ذيل است: معناي موت در قرآن، ماهيت مرگ، ياد مرگ و آثار آن، مرگ از ديدگاه ائمه،‌مرگ صالحان و كافران. فصل دوم در خصوص برزخ و شامل مباحث زير است: معناي لغوي برزخ، مؤمن و كافر پس از مرگ به ديدار اهل خود مي‌ايند، فلسفه برزخ و .... فصل سوم تحت عنوان معاد در آيين زردشت و يونان باستان و هندوها، دلائل اثبات معاد و بررسي شبهات منكران معاد جسماني و فصل چهارم با عنوان قيامت محتوي موضوعات زير است: تصوير قيامت در قرآن، علائم قيامت در روايات، نفخ صور، سنجش اعمال، تجسم اعمال و اوصاف بهشت و بهشتيان و سيماي دوزخ و دوزخيان و ......
عنوان : كرامت نفس در قرآن و حديث
نويسنده : سكينه آزاد پور
سال : 1377
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : موضوعات اصلي پايان‌نامه حاضر به اين قرار است: مفهوم كرامت نفس از ديدگاه قرآن و نهج البلاغه و عرفا، كرامت انسان نسبت به ساير موجودات مثل حيوان و جن و فرشتگان، علل كرامت انسان شامل عقلمندي و علم آموزي و كسب مكارم اخلاقي، موانع كرامت انسان از قبيل دنيا طلبي و غفلت از ياد خدا و طغيان و غرور و ذلت نفس.
عنوان : كفر و ريشه‌هاي آن در قران و حديث
نويسنده : علي قاسمي
سال : 1377
استاد : قاسم فائز
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر پنج فصل است. در فصل اول كفر و مشتقات آن چون كفران، كفور، كفاره، تكثير، كوافر و كافور و در فصل دوم اقسام كفر، كفر از روي علم و عناد، كفر بدون علم، شرك، ارتداد و انكار ولايت ائمه(ع) بررسي شده است. فصل سوم به ريشه‌ها و عوامل كفر مثل استكبار، تكبر، حرص، حسد، معصيت، ترك واجبات، جهل و ..... و فصل چهارم به سيماي كفر در اقوام يهود و نصاري نظير آميختن حق به باطل ، پرستش گوساله، كشتن پيامبران،‌پيمان‌شكني اختصاص دارد. در فصل پنجم با عنوان سيماي كافران از طينت كافر، تشبيه كافران به افراد كر و گنگ و كور، تشبيه اعمال آنان به سراب، خاكستر و ظلمات درياي ژرف بحث شده است.
عنوان : لباس در قرآن و روايات و احكام آن
نويسنده : ابراهيم كاملي خلجي
سال : 1377
استاد : علي اكبر غفاري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه متشكل از پنج فصل و حاوي مباحث ذيل است : لباس نشانه فرهنگ و تمدن، انواع لباس در قرآن، فتنه‌هاي شيطاني، لباس در روايات، احكام پوشيدن لباس. اين پژوهش از جمله معدود پايان‌نامه‌هاي كاربردي است و با غرض اشباع خلائي فرهنگي تدوين شده است.
عنوان : ليلة القدر از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : اشرف هزاره
سال : 1377
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي پايان‌نامه حاضر در دو بخش تدوين شده است: در بخش اول با عنوان ارتباط شب قدر با نزول قرآن اين نظريات بررسي شده است: قرآن داراي دو نزول دفعي و تدريجي بوده است؛ منظور از انزال قرآن آغاز نزول قرآن در ماه رمضان و شب قدر است؛ هر سال در شب قدر قسمتي از قرآن نازل مي‌شده است؛ مراد آيه « شهر رمضان الذي انزل فيه» نزول قرآن در شأن ماه رمضان است؛ قسمت اعظم قرآن در ماههاي رمضان نازل شده است . بخش دوم درباره ويژگيهاي شب قدر است و اين موضوعات را در بر دارد: وجه تسميه شب قدر، عظمت شب قدر، چرا شب قدر نامعلوم است؟ وجود شب قدر در امتهاي پيشين، تكرار هر ساله شب قدر، شب قدر كدام شب است؟ نشانه‌اي شب قدر و ......
عنوان : ماهيت جن در قرآن و حديث
نويسنده : اعظم پورين ويسه
سال : 1377
استاد : يدالله نصيريان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه در هشت فصل به قرار ذيل تنظيم شده است: معناي لغوي و اصطلاحي جن در احاديث. نظر علماء در مورد وجود و ماهيت جن. ابليس، ملك يا جن؟ . اوصاف جنيان. جن از ديدگاه عامه مردم. تتيجه‌گيري : نويسنده طي اين پايان‌نامه براي جن اوصافي مشترك با آدمي نظير ذي‌شعور و مختار و مكلف بودن، سفاهت و خردمندي، ايمان و كفر، عدالت و فسق ، تولد و مرگ و همچنين اوصافي ويژه جن مثل عدم رؤيت و تمثل را ياد كرده است.
عنوان : مقايسه ميان اسلوب قرآن و حديث با علم كلام در طرح عقايد
نويسنده : نيكو ديالمه
سال : 1377
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه در سه بخش نوشته شده است. بخش اول، مباحثي درباره علم كلام شامل: تعريف، وجه تسميه، غايت، روش علم كلام، ارتباط آن با ساير علوم و تاريخ پيدايش آن. بخش دوم، مقايسه ميان اسلوب قرآن و حديث با علم كلام در بحث مبدأ، در اين فصل نخست روش علم كلام در اثبات صانع و توحيد، سپس اسلوب قرآن در اثبات خالق و الوهيت و خالقيت و ربوبيت خداوند و توحيد و بعد روش معصومين (ع) در اين زمينه بررسي و با يكديگر مقايسه شده‌اند. بخش سوم حاوي چنين مقايسه‌اي در موضوع معاد است.
عنوان : مهدي (ع) در قرآن
نويسنده : مجتبي مهرابي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه پژوهشي است پيرامون آياتي كه درباره حضرت مهدي نازل شده‌اند و طي آن سي مورد از آيات قرآن بررسي شده است.
عنوان : ميزان تأثير قرآن و حديث در فلسفه اسلامي
نويسنده : رضا اكبريان
سال : 1377
استاد : احمد احمدي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه اين نظر مطرح شده است كه فلسفه اسلامي هويتي مستقل از فلسفه يوناني دارد و اين در اثر مضامين فلسفي سرشاري است كه در آيات قرآن و روايات معصومين (ع) وجود دارد . در اين پژوهش و طي چهار فصل آراء فلسفي كندي، فارابي ، ابن سينا و ملاصدرا و بررسي و نوآوريهاي آنان شمرده شده و تأكيد شده است كه فلسفه صدرالمتألهين و پيروان او سرشار از الهامات قرآن و نهيج البلاغه و كلمات ائمه معصومين (ع) است.
عنوان : نقد و بررسي قرآن و سنت از كتاب « درآمدي بر قرآن » بلاشر
نويسنده : عبدالله موحدپور
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در سه بخش امده است. در بخش اول اهميت قرآن از ديدگاه آيات و روايات، نظر دانشمندان الهي و غير الهي راجع به قرآن، اهتمام مسلمانان نسبت به قرآن و رفتار خاروشناسان با قرآن مطرح شده است . در بخش دوم معرفي رژي بلاشر مؤلف كتاب و مقدمه آن آمده است . در بخش سوم موضوعاتي از قبيل توقف دين يهود، ناسخ و منسوخ، جايگاه پيامبر اسلام(ص) در ميان امت و نگاه قرآن به نماز مورد بحث قرار گرفته است.
عنوان : نقش اعتقاد به معاد در سازندگي اسنان و عواقت سوء انكار آن در قرآن و حديث
نويسنده : رحيم وفاپور
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل با عناويل ذيل تدوين شده است: ادبيات معاد،‌اعتقاد، ايمان و يقين،‌مطالعه تطبيقي معاد در عهدين، معاد در معارف اسلامي، سازندگي و انسان، ماهيت انسان، تأثير معاد در روابط فردي و اجتماعي . در اين پژوهش اعتقاد به معاد عامل ساده زيستي، تخليه نفس انسان از رذايل اخلاقي ، اعراض از تجملات و حب جاه و شهرت و مقام، و آراستگي به فضائل اخلاقي شمرده شده است.
عنوان : نماز از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : صادق ملكشي
سال : 1377
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه به بررسي نماز به عنوان ستون دين و وسيله تقرب به خداي تعالي پرداخته شده است. عناوين فصول آن عبارتند از: اهميت و فلسفه وجوب نماز، آثار و فوائد نماز،‌موانع قبولي نماز، شرح حالات معصومين(ع) در نماز، نماز جماعت، نماز جمعه ، تعليم نماز به فرزندان، بازدارندگان از نماز،‌تباه‌كنندگان نماز، نوافل.
عنوان : وسوسه و گريز از وسواس با امداد از آيات قرآن و روايات معصومين
نويسنده : محبوبه صفائي
سال : 1377
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مباحث اصلي پايان‌نامه حاضر عبارتند از: مفهوم وسوسه، انواع وسوسه شامل وسوسه‌هاي بي‌اساس، وسوسه در اعتقادات، وسوسه در عبادات و وسوسه در كارهاي غيرعبادي؛ وسوسه‌گران مانند شيطان، نفس و مردم؛ عوارض وسوسه اعم از جسمي،‌ رواني، اجتماعي،‌ خانوادگي، ديني و اقتصادي؛ شيوه‌هاي درمان وسوسه مثل قرائت قرآن، خواندن اذكار و حرزها، تقسيم كار و آگاهي از احكام و عمل به آنها.
عنوان : آخرت از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : فيصل نصيري سوادكوهي
سال : 1377
استاد : محمد حسن تبرائيان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه آخرت در آيات قرآن كريم و روايات معصومين بررسي شده و موضوعات مورد بحث آن به اين شرح است : آخرت، برزخ، قيامت، جهنم و بهشت. در خصوص هر موضوع نخست به تعريف لغوي و اصطلاحي آن پرداخته شده ، سپس از آيات و روايات مربوط به آن بحث شده است.
عنوان : آرامش و طمأنينه در قرآن و حديث
نويسنده : ولي ا... ميرزايي اصل
سال : 1377
استاد : نهله غروي نائيني
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در پنج فصل تنظيم و تدوين شده است: در فصل اول كلياتي درباره موضوع آمده و در فصل دوم طمأنينه و آرامش تبيين شده است . فصل سوم به بررسي عوامل و اسباب حصول آرامش اختصاص دارد و فصل چارم درباره علل و اسباب سلب آرامش است و در فصل پنجم پيشنهاد و استنتاج پژوهش آمده است.
عنوان : آراء و نظرات تفسيري ابوعلي جبائي
نويسنده : فرج ا... محمدي
سال : 1377
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه ديدگاههاي ابوعلي جباني (235ـ303 ق) از تفاسيري چون تبيان، مجمع البيان، تفسير فخررازي، كشاف و فتح القدير استخراج و تدوين شده است. مطالب آن در دو فصل آمده است: در فصل اول جباني و مكتب فكري‌اش معرفي شده و در فصل دوم ديدگاههاي تفسيري جبائي به ترتيب مصحف آورده شده است.
عنوان : آيه تطهير از نگاه مفسران فريقين
نويسنده : خسرو حسن‌زاده
سال : 1377
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان نامه حاضر در دو فصل تدوين شده است : در فصل اول با عنوان تفسير آيه تطهير در آينه عقل، تطهير الهي فضيلت اختصاصي اهل بيت ? شمرده شده و عصمت آنان به اثبات رسيده است و فصل دوم تحت عنوان تفسير آيه تطهير در آينه نقل به طور عمده مراد از « اهل البيت» در آيه شريفه بررسي شده است. در اين زمينه چهار ديدگاه مورد بحث قرار گرفته كه عبارتند از : اشتمال اهل بيت بر همسران پيامبر ? ، اشتمال آن بر خويشان پيامبر ? ،‌اشتمال آن بر امت پيامبر ?،‌ اختصاص آن به پيامبر ?،‌ علي، فاطمه، حسن و حسين ?. از اين ديدگاه‌ها تنها ديدگاه اخير پذيرفه شده و ساير ديدگاه‌ها رد گرديده است.
عنوان : احتجاجات در سوره مباركه انعام
نويسنده : زهرا سجادي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پژوهش در سه فصل به بررسي احتجاجات سوره انعام پرداخته است: فصل اول، كليات و تعارف معناي احتجاج و مترادفات آن، اركان احتجاج،‌انواع احتجاج،‌آداب احتجاج و ....؛ فصل دوم، احتجاج در قرآن: فرق احتجاجات قرآني با ساير احتجاجات قرآني، فصل سوم، احتجاجات سوره انعام: احتجاج بر عقايد (توحيد ، نبوت و معاد)؛ احتجاج بر احكام و حقوق (حرمت خوراكيها،‌وفاي به عهد و ...).
عنوان : التفسير بالمأثور عند الشيعة الامامية
نويسنده : احسان امين
سال : 1377
استاد : محمد علي آذرشب
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پژوهش به عربي نوشته شده و شامل پنج فصل با اين موضوعات است: فصل اول، تعريف تفسير و تفسير اثري و بيان عقايد اماميه؛ فصل دوم، مصادر تفسير اثري: قران، سنت نبوي، اهل بيت، صحابه، تابعه؛ فصل سوم، مسائل تفسير اثري: وضع حديث ، اسرائيليات،‌ غلو،‌تأويل؛ فصل چهارم، شيوه رفتار با حديث؛ فصل پنجم، تطور تفسير از نظر شيعه امامي.
عنوان : انذار و تبشير از ديدگاه قرآن
نويسنده : ناهيد واعظي جزئي
سال : 1377
استاد : علي شيخ الاسلامي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پژوهش در شش فصل با اين مباحث تدوين شده است: فصل اول، معناي لغوي و اصطلاحي انذار و تبشير، مبشرين چه كساني هستند، منذرين چه كساني هستند؛ فصل دوم،‌جايگاه و اهميت انذار و تبشير در شريعت، سبب تشريع اصل دين، عموميت درانذار، فصل سوم، سير تاريخي آيات انذار و تبشير در قرآن، غلبه آيات انذار در شروع نزول قرآن كريم، مخاطبين انذارها و بشارتهاي الهي ؛ فصل چهارم، متعلقات انذارها و تبشيرهاي قرآني، مبشرات دنيوي در حيات فردي، مبشرات دنيوي در حيات اجتماعي، منذرات دنيوي در حيات فردي و اجتماعي، مبشرات اخروي، منذرات اخروي؛ فصل پنجم، تبيين ماهيت منذرات و مبشرات اخروي در قرآن؛ فصل ششم ، اهتمام قرآن كريم بر تعالي روح و تهذيب نفس، موعظه از روشهاي انذاري در تربيت.
عنوان : بررسي آيات مربوط به حدود
نويسنده : مهدي محمدي
سال : 1377
استاد : حسين گوگاني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در هفت فصل آيات قرآن كريم را در زمينه حدود بررسي كرده است . در هر فصل نخست به بحث تفسيري، سپس به بحث فقهي آيات پرداخته‌است . عناوين فصول به اين قرار است: پيش درآمدي درباره معناي لغوي اصطلاحي حدود و اهميت آن؛ حد زنا، حد قذف، حد شرب‌خمر، حد سرق،‌حد قطاع الطريق، حد ارتداد.
  • تعداد رکورد ها : 1568