• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : پژوهشي پيرامون تاريخ علم تجويد
نويسنده : مراد علي شمس
سال : 1379
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پژوهش تاريخ علم تجويد را در پنج فصل بررسي كرده است: در فصل اول كلياتي را نظري تعريف قرائت و قرائت صحيح آورده و در فصل دوم از تاريخچه علم قرائت بحث كرده است؛ بحث سوم به تاريخچه علم تجويد كه بحث اصلي اين پژوهش است،‌اختصاص دارد و فصل چهارم درباره تطورات مباحث تجويدي است و در فصل پنجم علما و كتب تجويد از قرن چهارم تا قرن چهاردهم معرفي شده است.
عنوان : پاكدامني از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : زهرا اشرفي ضامنجاني
سال : 1379
استاد : محمد رضا آشتياني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مطالب اصلي اين پايان‌نامه در چهار بخش به اين شرح آمده است: بخش اول، پاكدامني و اهميت آن از ديدگاه قرآن و روايات: واژه عفت در قرآن، پاكدامني از نظر علم اخلاق، اهميت پاكدامني ؛ بخش دوم، اسوه‌هاي پاكدامني در ق‹آن: حضرت مريم(س)، حضرت يوسف (ع)؛ بخش سوم، آفات پاكدامني از ديدگاه قرآن و روايات:‌افراط در غريزه، تفريط در غريزه، چشم‌چراني، عدم رعايت حجاب اسلام، حركات تحريك آميز، تأخير در ازدواج، بي‌پروايي والدين در حريم عفت، خلوت با بيگانه و ....؛ بخش چهارم،‌راههاي مبارزه با آفات پاكدامني از ديدگاه قرآن و روايات چشم فروبستن از نگاه به نامحرم، آشكار نكردن زينت براي بيگانگان،‌آراستگي و خودآرايي براي همسر، وقار و متانت در گفتار و كردار، ازدواج و تشكيل خانواده، كار و فعاليت و ...
عنوان : بررسي مناظرات اعتقادي انبياء در قرآن
نويسنده : عليرضا باجلان
سال : 1379
استاد : محمد رضا آشتياني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين پژوهش شيوه‌هاي گفتگوي انبيا با اقوامشان در آيات قرآن كريم بررسي شده است. مطالب اصلي آن در سه بخش آمده است: در بخش اول از اهميت مناظره و شيوه‌هاي آن سخن رفته و در بخش دوم شيوه‌اي مناظرات انبياي پيش از اسلام چون نوح، هود، صالح، ابراهيم، لوط، شعيب، موسي و عيسي در قرآن كريم معرفي شده است؛ بخش سوم به معرفي پيامبر اسلام و شيوه مناظرات آن حضرت اختصاص دارد.
عنوان : بررسي مسأله شفاعت از ديدگاه علامه طباطبايي و فخر رازي
نويسنده : علي اكبر محمدي
سال : 1379
استاد : محمد ذبيحي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در پژوهش حاضر ميان ديدگاه علامه طباطبايي و فخر رازي در زمينه شفاعت پاسخ داده شود. مطالب آن در پنج بخش با اين موضوعات آمده است: بخش اول،‌ كليات: معناي لغوي و اصطلاحي شفاعت، انواع شفاعت؛ بخش دوم،‌شفاعت در قرآن و روايات؛ بخش سوم، مورد شفاعت؛ ترفيع درجه يا اسقاط دركه، ديدگاه معتزله، ديدگاه ساير فرق اسلامي؛ بخش چهارم، اشكالات شفاعت و پاسخ آنها : چگونگي پيدايش وهابيت، دلايل وهابيت براي اثبات ادعاهايشان،‌اشكالات شفاعت؛ بخش پنجم، شفيعان،‌شفاعت‌‌كنندگان در دنيا، شفاعت‌كنندگان در آخرت.
عنوان : بررسي علم باري تعالي از ديدگاه تفسير الميزان
نويسنده : زهرا خراساني قمصري
سال : 1379
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مطالب اين پايان‌نامه در دو بخش آمده است: بخش اول، كليات: شناخت علم، صفات خداوند، علم باري تعالي ؛ بخش دوم، علم واجب در الميزان: مسائل مربوط به علم واجب در تفسير الميزان نظير علم حضوري خداوند، علم فعلي خداوند، رابطه علم با جبر و اختيار و ... ، سمع و بصر در خداوند،‌حكمت خداوند ، صفات متفرع بر علم خداوند.
عنوان : بررسي روايات تفسيري امام صادق(ع) ذيل جزء (2) قرآن كريم
نويسنده : محمد حسن مسلمي
سال : 1379
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در چهار فصل به بررسي روايات تفسيري امام صادق(ع) ذيل جزء دو قرآن كريم پرداخته است: در فصل اول كلياتي درباره تعريف موضوع، تعريف مصطلحات(سندي، رجالي، دلالي) آمده است . فصل دوم به روايات تفسيري مروي از امام صادق(ع) اختصاص دارد. اين روايات از كتب تفسير روايي شيعه يعني تفاسير برهان، صافي، عياشي، قمي و نورالثقلين جمع‌آوري، سنديابي، استخراج و استدارك مأخذ شده و نيز لغات مشكل ترجمه و آدرس آيات موجود در متن حديث يادشده است. در فصل سوم شرح حال رجال و در فصل چهارم تحليل متن احاديث از نظر سند و محتوا آمده است.
عنوان : بررسي تطبيقي قصص انبياء از ديدگاه قرآن و عهدين
نويسنده : حميد عليمرادي
سال : 1379
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پژوهش در دو فصل به مقايسه قصص انبيا در قرآن و عهدين پرداخته است. در فصل اول تحت عنوان كليات از اين موضوعات بحث شده است: معرفي كتب عهدين، اعتبار و حجيت قرآن و تورات و انجيل، تفاوت قصه در قرآن و عهدين، ياد كرد انبيا در قرآن و عهدين، كاربرد واژه و گستره قصه در قرآن، ويژگيها و شيوه بيان قصص قرآن، اهداف قصص قرآن؛ در فصل دوم با عنوان قصص انبيا در قرآن و عهدين زندگي اين پيامبران بررسي شده است: آدم،‌ادريس، نوح، هود، صالح، ابراهيم،‌ لوط، اسماعيل، اسحاق، يعقوب، يوسف، شعيب، ايوب، ذوالكفل، موسي، هارون، داود، سليمان، الياس، اليسع، يونس، زكريا، يحيي، عيسي و حضرت محمد(ص).
عنوان : ارتباط روح و بدن از ديدگاه قرآن و مرغان
نويسنده : مهري جعفرپور ايرواني
سال : 1379
استاد : اسماعيل منصوري لاريجاني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : تأثير روح و بدن در يكديگر عليرغم مادي بودن بدن و مجرد بودن روح موضوعي است كه مورد توجه انديشمدان واقع شده و اظهارنظرهاي متعددي را موجب گرديده است . اين پايان‌نامه با تكيه به آيات و روايات به بررسي تأثير متقابل اين دو عنصر پرداخته است و در اين زمينه اهم نظريات حكما و فلاسفه و همچنين قرآن و عرفان بررسي شده است.
عنوان : اخبار غيبي در قرآن و حديث
نويسنده : مريم سعدي نام
سال : 1379
استاد : ولي‌ا... نقي‌پور فر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين پايان‌نامه موضوع اخلاص و ريا در چهار فصل بررسي و نوشته شده است: فصل اول، بررسي لغوي و اصطلاحي و جايگاه اخلاص و ريا در فرهنگ اسلامي ؛ فصل دوم، مظاهر اخلاص: توحيد نمود بارز خلوص، عبادت بستر اخلاص، رابطه اخلاص و عمل، گوهر اخلاص در معرض ابتلاء و امتحان ؛ فصل سوم، عوامل و اثار اخلاص: عوامل ظهور اخلاص مانند تفكر و خودشاسي، آثار اخلاص مثل شرك‌زدايي و شكوفايي فطرت، جلوه‌هاي خلوص در فرايندهاي سياسي اجتماعي مانند اداي امانت الهي و پذيرش مسئوليت بر سبيل پيمان با خدا؛ فصل چهارم، ريا و ريشه‌ها و آثار ان در قرآن و نهج‌البلاغه.
عنوان : آفات رياست از ديدگاه آيات و روايات
نويسنده : دوست محمد مولايي
سال : 1379
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مطالب اصلي اين پژوهش در سه بخش آمده است: در بخش اول با عنوان آفات رياست از دنياگرايي، تجمل گرايي، قدرت‌طلبي، تجسس، خشونت، تحكم و استبداد،‌شتابزدگي‌، تمسخر، اسراف در بيت‌المال، چاپلوس‌پروري و جز اينها سخن رفته است؛ در بخش دوم تحت عنوان زمينه‌هاي پيدايش افات رياست از غفلت از ياد خدا، ضعف مديريت، مشورت با نااهلان، خويشاوندگرايي و .... بحث شده است؛ بخش سوم درباره راههاي مقابله با آفات رياست است و در آن اين راهها پيشنهاد شده است: تبليغ و ترويج فرهنگ دين‌مداري، شرح صدر، انتقاد‌پذيري ، عدالت ورزي ، قاطعيت، ساده‌زيستي، اجراي قانون و ....
  • تعداد رکورد ها : 1568