• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : خوف و رجاء از ديدگاه قرآن كريم
نويسنده : اكبر آقاياني چاوشي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه واژه‌هاي خوف و رجاء در آيات قرآن و احاديث معصومين (ع) در چهار فصل با عناوين ذيل بررسي شده‌اند: بررسي واژه‌ها، خوف، رجاء، تلازم خوف و رجاء.
عنوان : خسارات و خاسرين در قرآن
نويسنده : حسن امينيان
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : مفهوم خسران در لغت، اقسام خسران، علوم خسران، مراتب و درجات خاسرين، حالات انسانهاي خاسر در دنيا، حالات انسانهاي خاسر در آخرت و عوامل جلوگيري از خسران .
عنوان : حنفاء در قرآن كريم
نويسنده : رهبر سعيدي
سال : 1377
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : در اين پايان‌نامه آيين حضرت ابراهيم (ع) و كساني كه پيش از ظهور اسلام بر آن بودند، مورد تحقيق قرار گرفته و در چهار بخش ارائه شده است: در بخش اول كلياتي درباره معناي لغوي و اصطلاحي حنيف و اراي علماي اسلامي و خاورشناسان در مورد آن آمده . در بخش دوم اديان و عقايد عرب در عصر جاهليت، آيين حنيف در آن عصر، كلمه حنيف در قرآن و روايت، و مناظره حنفا با صابئين مورد بحث قرار گرفته است . بخش سوم به حضرت ابراهيم(ع) پيشواي حنفا اختصاص يافته و در آن از زندگي، مناظرات، مناقب و كتاب آسماني او سخن رفته است . بخش چهارم در خصوص شرح احوال حنفاست .
عنوان : حل مسأله شرور از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : سديفي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : بحث شرور پيشينه‌اي كهن و گستره‌اي فراخ دارد. از دير باز ميان متكلمان، فلاسفه و عرفا و دانشمندان ديگر مطرح بوده است. در آيات قرآن و روايات معصومين (ع) نيز نصوص قابل توجهي در خصوص آن به چشم مي‌خورد. در اين پژوهش به بررسي اين مسأله در حوزه قرآن و سنت پرداخته شده است .
عنوان : حقيقت توحيد از ديدگاه قرآن
نويسنده : عزالدين حسني
سال : 1377
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در هفت فصل تدوين شده است : در فصل اول معناي توحيد و اهميت آن بررسي شده است . در فصول دوم تا ششم انواع توحيد شامل توحيد در الوهيت، ربوبيت، عبادت، استعانت و فاعليت مورد بحث قرار گرفته‌اند و در فصل هفتم آثار توحيد در زندگي فردي و اجتماعي انسان مسلمان بيان شده است . در هر يك از مباحث به آياتي چند از قرآن استشهاد شده است .
عنوان : جلوه‌هاي دين و دنيا در نوبت سوم از جلد اول « كشف الاسرار و عدة الابرار
نويسنده : حميد رضا رضائي اميدي
سال : 1377
استاد : سيد علي محمد سجادي
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامي تهران
موضوع : اين پايان‌نامه با هدف تبيين رابطه ميان دنيا و آخرت در اديان الاهي و غير الهي به خصوص دين مبين اسلام و نيز مشرب عرفا به ويژه ميبدي تدوين شده است . عناوين مباحث آن بدين قرار است ك معناي دين و دنيا در لغت و اصطلاح، دين و دنيا در اديان مختلف، دنيا و اخرت از نظر اسلام، دين و دنيا در عرفان، جلوه‌هاي دين و دنيا در كشف الاسرار .
عنوان : جايگاه و تأثير نماز در سير كمال فردي و اجتماعي انسان در قرآن و روايات معصومين(ع)
نويسنده : علي مشعل پور فرد
سال : 1377
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه با غرض تبيين جايگاه نماز در تزكيه انسان و سير تكامل فردي و اجتماعي از ديدگاه آيات و روايات معصومين(ع) نوشته شده است و مباحث آن عبارتند از: انسان كيست؟ عناوين و اسامي نماز در قرآن، جايگاه نماز در دستورات خداوند به پيامبران وبزرگان دين، نماز معيار انتخاب پيامبران و اولياء دين به رهبري از طرف خداوند، نقش سازندگي نماز در كمال انسان و قرب او به خدا، توجهات خاص خداوند به نمازگزاران، نقش سازندگي توجه به حدود و اوقات نماز، نقش نماز در حفظ انسان از آلودگيها و وساوس شيطاني، كيفي بي‌توجهي به نماز، نماز عبادت تمام موجودات جهان.
عنوان : توكل در قرآن و حديث
نويسنده : اعظم رهبر زارع
سال : 1377
استاد : يوسف فضائي
دانشگاه : ازاد اسلامي كرج
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر دو فصل است؛ در فصل اول با عنوان توكل از ديدگاه قرآن و حديث مباحث ذيل آمده است: ارتباط توكل با توحيد، صبر. قضا و قدر و ايمان، اعتماد به نفس و آرامش حاصل از توكل، بررسي صفت وكيل از صفات خدا. عنوان فصل دوم توكل از ديدگاه اخلاق و عرفان است و مباحث ذيل را در بردادر؛ حقيقت توكل و درجات آن، طريق تحصيل توكل، اعمال و حالاتي كه متوكلان بايد داشته باشند.
عنوان : توبه در قرآن و حديث
نويسنده : عليرضا صفائي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : توبه در لغت و اصطلاح ، آثار توبه، ارزش توبه، پاداش توبه، پذيرش توبه، ايمان و توبه، توبه و اصطلاح، توبه و استغفار، توبه نصوح،‌توبه انبياء،‌توبه و عرفان .
عنوان : توبه در قرآن و حديث
نويسنده : محمد علي علمشاهي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد
موضوع : مباحث اين پايان نامه عبارتند از : معناي لغوي توبه، معناي اصطلاحي ، توبه ، شرايط توبه از ديدگاه حضرت علي(ع)، تحليلي درباره آيات و روايات توبه، مشخصات سوره توبه، شيوه توبه، چگونگي قبول توبه، انواع توبه‌كنندگان،‌ندامت و توبه، عواقب سوء تأخير در توبه، چرا سوره توبه فاقد بسمله است، ماهيت توبه براي انسان، آداب توبه، توبه در ميان امتها.
عنوان : توبه از ديدگاه قرآن و سنت
نويسنده : عليرضا حسني
سال : 1377
استاد : سيد جعفر سامي الدبوني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : موضوعات مطرح در اين پژوهش عبارتند از : معناي لغوي اصطلاحي توبه و انابه و استغفار ، توبه در اصطلاح متشرعين و متكلمين، حقيقت توبه و توبه كامل، اقسام توبه و أقسام تائبين، وجوب توبه و فوري و عام بودن وجوب آن، توبه در قرآن و سنت و اقوال متكلمين و عرفا، موانع توبه، نياز به امداد الهي درتوبه، اخلاص در توبه، آثار سوء گناه و فضيلت توبه، توبه نصوح و موقعيت تائب.
عنوان : تناسب آيات و سور جزء سي
نويسنده : مسعود مبشرنژاد
سال : 1377
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه ديدگاه سه مفسر شهير، طبرسي، فخر رازي و آلوسي درباره تناسب و ارتباط سوره‌ها و آيات جزء سي قرآن بررسي شده است . مناسبت‌هايي كه از سوي اين مفسران در خصوص سوره‌ها ارائه گرديده، تكلف آميز خوانده شده‌اند؛ اما مناسبات ذكر شده در مورد آيات طبيعي تلقي گرديده‌اند.
عنوان : بسمله در قرآن و حديث
نويسنده : محسن مروتي شريف‌آبادي
سال : 1377
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : در اين پايان‌نامه آيات مربوط به اخلاق پسنديده در سه‌ جزء نخست قرآن كريم به فارسي ترجمه شده و نكات صرفي، نحوي و بلاغي آنها بيان شده‌اند.
عنوان : بررسي و تحليل عقلي رجعت اولياء بعد از ظهور امام زمان(عج) و تطبيق آن با آيات و روايات
نويسنده : صادق سلماني ايزدي
سال : 1377
استاد : محمدعلي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : اهم مباحث اين پايان‌نامه عبارت است از :
عنوان : بررسي نشانه‌ها و روشهاي تربيتي در زندگي حضرت ابراهيم (ع) و حضرت موسي (ع)
نويسنده : پروين پور معراج
سال : 1377
استاد : ابوالقاسم وافي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر سه فصل است . فصل اول با عنوان تربيت و قصص قرآن،‌شامل مباحثي است در تعريف تربيت، الگوگيري از زندگي انبياء و كمالات نفساني و فضائل اخلاقي و صفات مشترك حضرت ابراهيم (ع) است و سرانجام در فصل سوم، نشانه‌ها و روشهاي تربيتي در زندگي حضرت موسي (ع) بررسي شده‌اند.
عنوان : بررسي معجزات انبياء در قرآن
نويسنده : طاهره مرداني
سال : 1377
استاد : محمدعلي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه نخست مباحثي مقدماتي مانند علل نياز به پيامبران و دلائل عقلي و نقلي ضرورت ارسال رسل آمده است، سپس اهداف انبياء مانند مبارزه با طغيانگران، نجات مستضعفان، مبارزه با بت‌پرستي، امر به معروف و نهي از منكر و برقراري عدالت در جامعه مورد بحث قرار گرفته است؛ و سرانجام معجزات اين پيامبران در قرآن بررسي شده‌اند: نوح(ع)، صالح(ع)،‌لوط(ع)،‌ يوسف(ع)،‌ ايوب(ع)،‌ موسي (ع)،‌ شعيب(ع)،‌ حزقيل (ع)،‌ داود(ع)،‌ سليمان (ع)،‌ يونس(ع)،‌ عزيز(ع)،‌ عيسي(ع)،‌ و محمد (ص).
عنوان : بررسي مسأله شكر و مصاديق آن در قرآن و حديث
نويسنده : مصلحت آفتابي خطبه‌سرا
سال : 1377
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در هفت فصل با عناوين ذيل تدوين شده است: تعريف لغوي و اصطلاحي شكر و بررسي تفاوت شكر و حمد و مدح، حقيقت شكر، فضيلت، شكر، آثار شكر، شكر در دعاهاي وارده از ائمه اطهار(ع)،‌حمد.
عنوان :
نويسنده : اكبر جليلي
سال : 1377
استاد : غلامعلي افروز
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه مباني روانشناختي و تربيتي قصه حضرت يوسف(ع) بررسي شده است . نويسنده در اين پژوهش حضرت يوسف (ع) را به عنوان چهره‌اي كه در عين پرداختن به زندگي اجتماعي، پاكي خود را حفظ كرده ، معرفي نموده است
عنوان : بررسي قرائات سبع
نويسنده : بهمن محرم زاده
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه با بررسي قرائات سبعه سعي شده به سؤالات ذيل پاسخ داده شود: قرائات قرآني چيست؟ قراء سبعه چه كساني‌اند؟ چرا كلمات قرآن را مختلف خوانده‌اند؟ منشأ و موارد اختلاف قرائات در هفت قرائت منحصر شده است؟ آيا اختلاف قرائات را ائمه(ع) و علماي شيعه تائيد كرده‌اند؟ كدام قرائت رجحان دارد؟
عنوان : بررسي صفات و ويژگيهاي انسان در قرآن كريم
نويسنده : عباسعلي حداديان
سال : 1377
استاد : محمدكاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در سه فصل ارائه شده است . در فصل اول با عنوان معناشناسي و مصداق‌يابي انسان در قرآن كريم مفهوم انس، انسان، بشر، اُناس،‌انسي، اناسي و بني آدم در آيات قرآن بررسي شده است . فصل دوم تحت عنوان صفات منفي انسان در قرآن كريم به بررسي صفاتي چون كفور، منوع، هلوع، ظلوم، حريص، جهول، قتور، بخيل، عجول، يؤوس و قنوط، طاغي،‌مغرور، ضعيف و خاسر اختصاص دارد . در فصل سوم با نام امتيازات انسان از موضوعات خلافت، خداگرايي، امانت‌داري، كرامت،‌اعتدال و ملاقات پروردگار بحث شده است .
عنوان : بررسي ديدگاههاي مفسران معروف شيعه در زمنيه علوم قرآن
نويسنده : زهرا اخوان صراف
سال : 1377
استاد : عبدالله محمد اصفهاني
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه در پنج بخش تنظيم شده است. در بخش اول تفسير و تأويل از ديدگاه لغت، اصطلاح، قرآن و روايات آمده‌است . در بخش دوم كليات تفسير قرآن از نظر شيعه مثل حجيت ظواهر قرآن ، مدارك تفسير و ظاهر و باطن مطرح شده. در بخش سوم روشهاي تفسيري چون تفسير با مأثور، به رأي،‌اجتهادي،‌رمزي،‌عرفاني، و قرآن به قرآن بررسي شده‌اند . بخش چهارم به معرفي تفاسير شيخ طوسي، ابوالفتوح،‌ملاصدرا و علامه طباطبائي اختصاص دارد . در بخش پنجم ديدگاههاي اختصاصي مفسران معروف شيعه در خصوص صفات باريتعالي، جبر و اختيار و تنزيه الانبياء بيان شده است
عنوان : بررسي دنيا و آخرت در قرآن كريم
نويسنده : احمد فرحزاد
سال : 1377
استاد : سيد امير محمود انوار
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه كه درباره دنيا و آخرت در قرآن كريم ،‌مشخصات دنيا، دنياي مذموم و ممدوح،‌بررسي آيات مربوط به آخرت، مشخصات عالم آخرت،‌برتري آخرت بر دنيا، آثار يامان به آخرت ، تقابل ميان دنيا و آخرت، مقايسه بين دنيا و آخرت،‌رابطه دنيا و آخرت.
عنوان : بررسي حقيقت معراج پيامبر(ص) از ديدگاه مفسرين، محدثين، متكلمين، حكما و عرفاي اسلامي
نويسنده : زهره صانعي
سال : 1377
استاد : فاضل مطلق يزدي
دانشگاه : دانشگاه فردوسي مشهد
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : معناي لغوي و اصطلاحي معراج، معراج از ديدگاه مفسرين و محدثين، معراج در سوره‌هاي اسراء و نجم، كيفيت معراج، بررسي معراج از ديدگاه عرفا.
عنوان : بررسي جايگاه هنر از ديدگاه قرآن و احاديث
نويسنده : علي نصيري
سال : 1377
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در هشت فصل نوشته شده است و مباحث آن عبارتند از : مفهوم هنر حاوي مباحث عناصر زيبايي ، نقش هنر در حفظ آثار اسلامي، طبقه‌بندي هنرها، بررسي عوامل رويكرد آدمي به جلوه‌هاي هنري، بررسي علل مخالفت با مقوله‌هاي هنري، فلسفه هنر، جلوه‌هاي هنر در كتاب تكوين و تشريع؛ قرآن شاهكار اثر منثور شامل موضوعات ويژگيهاي اثر منثور، خصوصيات هنر بياني قرآن، و قرآن و رعايت سجع؛ هنر خطابه و جايگاه آن در كتاب و سنت، بررسي جايگاه شعر در قرآن و روايات، بررسي جايگاه هنر قصه پردازي در قرآن و روايت. هنر موسيقي و جايگاه آن در قرآن و روايات. هنر موسيقي و جايگاه آن در قرآن و روايات، هنرهاي تصويري و تجسمي از نگاه كتاب و سنت و هنر نمايش رساترين ابزار انتقال پيام.
عنوان : بررسي جايگاه و منزلت انسان در قرآن و حديث
نويسنده : حسين پاك سرشت
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از انسان در لغت و اصطلاح قرآن و فلاسفه و عرفا،‌چگونگي خلقت انسان از ديدگاه قرآن و روايات ، قرآن و فرضيه تكامل، سجده فرشتگان بر آدم، فضائل و كرامات انسان در قرآن و حديث، انسان و امانت الهي، قرآن و مسأله جبر و اختيار انسان، اسنان و مقام خليفة اللهي.
عنوان : بررسي تطبيقي بين علم تجويد و آواشناسي
نويسنده : محمد رضا ستوده‌نيا
سال : 1377
استاد : جعفر نكونام
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتنداز : اندامهاي صوتي، تقسيمبندي اصوات عربي در ميان زبان‌شناسان عرب و دانشمندان گذشته، توصيف اصوات عربي از ديدگاه متقدمان و علماي تجويد و آواشناسان و بررسي تطبيقي توصيف اصوات عربي از ديدگاه متقدمان و آواشناسان.
عنوان : بررسي تحليلي دو تفسير « اطيب البيان » و « الكاشف »
نويسنده : ‌راضيه محمد زاده
سال : 1377
استاد : علي اكبر غفاري
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين پايان‌نامه دو تفسير شيعي به نامهاي اطيب‌البيان اثر سيدعبدالحسين طيب و الكاشف تأليف محمد جواد مغنيه معرفي و مقايسه شده‌اند . نخست زندگي، انگيزه تأليف ، آثار علمي، وجه تسميه تفسير آن دو، سپس ويژگيها ،‌تشابهات و موارد اختلاف اين تفاسير بررسي شده‌اند. در اين پژوهش ويژگي تفسير اطيب البيان تذكرات اخلاقي و استفاده اختصاصي از مآخذ شيعي وخصوصيت تفسير الكاشف توجه به مسائل اجتماعي دانسته شده است
عنوان : بررسي انطباق احاديث شيعه بر احاديث نبوي (ص) در آيات الاحكام
نويسنده : معصومه دولت آبادي
سال : 1377
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشكده اصول قم
موضوع : اين پايان‌نامه در دو بخش تدوين شده است. در بخش اول مباني نظري انطباق احاديث شيعه بر احاديث نبوي بررسي و از موضوعات عصمت اهل بيت(ع) ، كيفيت علم ائمه (ع) ، كتاب علي (ع) ، استناد به سنت نبوي در سيره اهل بيت و عدم نياز امام به ذكر سند بحث شده است. در بخش دوم با عنوان بررسي مصداقي انطباق احاديث شبعه بر احاديث نبوي، در موضوعات بسمله، مسح پا، متعه حج و متعه نساء احاديث فريقين مورد مقايسه قرار گرفته‌اند.
عنوان : بررسي آراي تفسيري محي الدين بن عربي در « فصوص الحكم »
نويسنده : محمد مسعود رهبري منفرد
سال : 1377
استاد : سيدمحمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه بر اساس كتاب فصوص الحكم و شرحهاي آن بويژه شرح خوارزمي، آراي تفسيري و تأويلي ابن عربي با مراجعه به آثار او و تفاسير عرفاني ديگران و مقايسه با روايات تفسيري عامه و خاصه استخراج و بررسي شده‌اند.
عنوان : اهم انديشه‌هاي كلامي ابوالفتوح رازي در تفسير « روض الجنان و روح الجنان في تفسير القرآن »
نويسنده : عبدالعلي عنايتي
سال : 1377
استاد : علي محامد
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان نامه از يك مقدمه و پنج فصل تشكيل شده است. در مقدمه،‌تعريف علم كلام و فرق آن با فلسفه و زندگي نامه ابوالفتوح رازي آمده است،‌فصل اول درباره اثبات وجود خدا و يگانگي و صفات ثبوتي و سلبي اوست . فصل دوم در زمينه افعال خداست و در آن از حسن و قبح و جبر يا اختيار فعل آدمي بحث شده است . فصل سوم در خصوص نبوت و عصمت انبياء و معجزه قرآن است . فصل چهارم به بررسي امامت و اهميت آن، عصمت امام، مناقب امام علي (ع) و فاطمه (ع) و مهدي (ع) اختصاص دارد . در فصل پنجم مباحثي درباره معاد آمده است : نظير ايمان،‌فرق ايمان و اسلام و عمل صالح،‌زيارت و نقصان ايمان، ايمان و اختيار ، گناهان صغيره و كبيره، وعده و وعيد،‌احباط و تكفير، توبه، شفاعت و امر به معروف و نهي از منكر.
عنوان : اوصاف قرآن در قرآن
نويسنده : خليل فعالي
سال : 1377
استاد : سيدمحمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : اين پايان نام مشتمل بر سه فصل با عناوين ذيل است : سوابق بحث و بيان اوصاف قرآن، اهميت شناخت قرآن از طريق اوصاف ، بررسي تفصيلي اوصاف قرآن در آيات قرآن.
عنوان : انوار وحي و سنت در آيينه عمل
نويسنده : علي‌اكبر محمد عليزاده
سال : 1377
استاد : سيدمحمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : موضوع اين پايان‌نامه اعمال صالح از ديدگاه آيات قرآن و روايات معصومين (ع) است . اين پژوهش درصدد معرفي دستورات عملي اسلام در ابعاد فردي و اجتماعي و اعمال صالح به عنوان ثمره ايمان راستين است .
عنوان : انسجام واژگاني در قرآن مجيد
نويسنده : علي كريمي فيروزجاني
سال : 1377
استاد : علي افخمي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه با هدف بررسي و تجزيه و تحليل نقش انسجام واژگاني در فهم و درك معاني قرآن مجيد نوشته شده و مشتمل بر مباحث ذيل است : سير مطالعه زبان، چگونگي پيدايش مكتب سخن‌كاوي، بررسي بافت موقعيت و بافتار متن، تبيين عناصر و عوامل انسجام واژگان و جنبه‌هاي مختلف آن به همراه شواهدي از قرآن كريم، ادله ضرورت مطالعه متن بنياد قرآن، بررسي يكي از سوره‌هاي قرآن از نظر روابط و گره‌هاي انسجامي و نقش اين روابط و گره‌ها را در ارايه دور نماي متوفي قرآن.
عنوان : انديشه‌هاي كلامي طبرسي در مجمع البيان
نويسنده : احمد فاضل
سال : 1377
استاد : علي محامد
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : ين پايان نامه در شش فصل تنظيم شده است . در فصل اول، تعريف علم كلام و شرح حال طبرسي و معرفي مجمع البيان و در فصل دوم، توحيد و صفات الهي و در فصل سوم، مباحثي درباره عدل مثل جبر و اختيار، عقاب اطفال كفار، تكليف و لطف آمده است . فصل چهارم به نبوت اختصاص دارد و در آن مباحثي چون معجزه، عصمت، وحي،‌اعجاز قرآن، احكام و تشابه قرآن و معراج پيامبر اسلام r آمده است . فصل پنجم در خصوص امامت است و مباحثي مانند عصمت و علم امام و امامت علي u را در بردارد و در فصل ششم با عنوان معاد حاوي اين مباحث است : ماهيت روح، اثبات معاد، حشر و نشر حيوانها ثواب و عقاب، توبه ، شفاعت، گناهان كبيره و صغيره، احباط ، رجعت، عذاب و نعمت در قبر،‌بهشت و جهنم .
عنوان : اصول و مباني ترجمه قرآن
نويسنده : علي نجار پوريان
سال : 1377
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : مباحث اين پايان نامه در چهارفصل تدوين شده‌اند،‌در فصل اول تعريف لغوي و اصطلاحي ترجمه، ادله موافقان و مخالفان ترجمه قرآن و پيشينه آن و در فصل دوم شيوه‌هاي ترجمه قرآن، شرايط مترجم و ترجمه قرآن و پيش نيازهاي ترجمه قرآن آمده است . فصل سوم به بررسي اصول و مباني ترجمه قرآن ، مانند رعايت نكات كلامي، فقهي، بلاغي، لغوي و سياق در ترجمه آيات اختصاص دارد . در فصل چهارم ترجمه دو حزب اول قرآن كريم در ترجمه‌هاي ابوالفتوح رازي، ميبدي،‌ الهي قمشه‌اي، مكارم شيرازي و پورجوادي بررسي و نقد شده‌اند.
عنوان : اشكالات مربوط به عصمت انبياء و پاسخ آن
نويسنده : عليرضا كامفر
سال : 1377
استاد : محمد حسن حشمت‌پور
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان نامه سه فصل دارد: فصل اول، كلياتي درباره عصمت، معناي لغوي و اصطلاحي و دلايل عصمت . فصل دوم، درباره شبهات مربوط عصمت به نحو عام است و در آن دو دسته شبهات عقلي و نقلي و پاسخهاي آن آمده است . فصل سوم به بررسي شبهات مرتبط با عصمت يكايك پيامبران و پاسخهاي آنها اختصاص دارد و در آن شبهات مربوط به عصمت محمد(ص) ، نوح(ع)، موسي(ع) ، ابراهيم (ع)، يوسف(ع)، ايوب(ع)، يونس(ع)،‌داود(ع)،‌سليمان(ع)،‌ شعيب و عيسي (ع) پاسخ داده شده است .
عنوان : اسماء و صفات حسناي الهي در قرآن
نويسنده : مهناز ا سماعيلي
سال : 1377
استاد : عبدالله محمدي اصفهاني
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه اسامي و صفات قرآن كريم را در سه فصل بررسي كرده است: دو فصل اول در واقع مقدماتي براي ورود به بحث اصلي « اسماء‌ و صفات » هستند . فصل اول،‌شناخت اجمالي و در حد لازم از قرآن كريم به دست مي‌دهد . فصل دوم،‌در پي آن است كه فهم قرآن را ممكن جلوه داده و در قبال اخباريون كه اين امر را منحصر به معصومين مي‌دانند با ارائه دلايل، فهم آن از سوي عموم مردمي كه به زبان قرآن آشنا باشند، اثبات كند. در فصل سوم كه متن اصلي اين مجموعه را تشكيل مي‌دهد با مطالعه دقيق قرآن، واژگاني كه مي‌توان به عنوان اسم يا صفت اين كتاب مقدس برشمرد، مورد شناسايي قرار گرفته و يك يك آنها از لحاظ كاربرد معناشناختي در عرف مردم عرب‌زبان و جنبة استعاره‌اي آنها از ديدگاه معتبرترين و كهن‌ترين كتب لغت، مورد تحقيق واقع شده و وجه تسميه يا توصيف قرآن به آنها با استشهاد به سخن مفسران گرانمايه بيان شده است.
عنوان : اسلوب استفهام در قرآن
نويسنده : منصوره غزنوي
سال : 1377
استاد : ‌محمد علي لساني
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : در اين پايان‌نامه ابتدا كلياتي درباره استفهام در ادبيات عرب و علم بلاغت ، مطرح شده است و سپس كميت و كيفيت آيات استفهامي مورد بررسي قرار گرفته و آيات استفهامي سوره‌هاي بقره، آل عمران، نساء، كهف، مريم و سوره‌هاي جزء سي‌ام بررسي شده‌اند. آيات مورد تحقيق بر حسب انواع استفهام دسته‌بندي و تحليل شده‌اند.
عنوان : استكبار و استضعاف از ديدگاه كتاب و سنت
نويسنده : قربانعلي حسين زاده
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در خصوص استهزاء و كساني است كه پيامبران و پيروان آنان را به تمسخر مي‌گرفتند مباحث آن بدين قرار است : استهزاء در لغت،‌تكذيب و استهزاء پيامبران الهي،‌تكذيب و استهزاء آيات الهي، انكار معاد و استهزاء زنده شدن دوباره آدمي، مرتكبين به انواع استهزاء و كيفر اعمالشان.
عنوان : استعاره و شواهد آن در قرآن كريم
نويسنده : احمد رضا ايماني
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : استكبار در آيات قرآن و روايات معصومين (ع) رذيلتي اخلاقي برشمرده شده است . شيطان كه نخست مقرب درگاه الهي بود، به سبب همين رذيلت مطرود و ملعون گرديد. در اين پايان‌نامه سعي شده با استناد به آيات قرآن و روايات معصومين‌ (ع) ابعاد و مصاديق استكبار تبيين گردد.
عنوان : ارتباط مسائل فقهي با اخلاق در قرآن كريم
نويسنده : فاطمه اسدي
سال : 1377
استاد : محمد حسن مرعشي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پژوهش با اين ديدگاه كه احكام فقهي قرآن حاوي نكات اخلاقي و تربيتي است ، اين احكام بررسي شده‌اند: طهارت، صلاة، صوم،‌زكات، خمس، حج، جهاد، تجارت، ربا، اطعمه و اشربه، شرب خمر، نكاح، ستر(حجاب)،‌طلاق، ايلاء ، وصيت، شهادت، حدود، قصاص، ديه و امر به معروف و نهي از منكر.
عنوان : اثبات عدم وجود تناقض در قرآن كريم
نويسنده : طاهره ايماني لنگرودي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اگر چه عنوان اين پايان‌نامه اثبات صانع است، لكن نظر به اينكه از جانبي مشركان صانع را باور داشتند، منتهي براي او شريكاني قائل بودند و از جانب ديگر بيشتر آيات مذكورنيز مورد بررسي قرار گرفته‌اند . نخست براهيم اثبات صانع، سپس گوناگوني موجودات جهان ، از ان پس نظم و هماهنگي حاكم بر جهان و سرانجام وجود حس مذهبي در انسان بيان شده است و مناسب هر يك از اين مضامين و موضوعات آياتي از قرآن كريم شاهد گرفته شده است .
عنوان : آيات الاحكام (آيات العقود و العهود )
نويسنده : مهدي راشدي
سال : 1377
استاد : سيد مهدي صانعي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در سه بخش تدوين شده است : بخش اول به بررسي فضايل قرآن و نقش امامان در تبيين و اجراي احكام آن،‌و كلياتي درباره آيات احكام و عقود اختصاص دارد . بخش دوم درباره احوال شخصي چون ازدواج، نذر، عهد ، سوگند ، وقف، وصيت و حجر است. در بخش سوم با عنوان داد و ستدها يا معاملات از مالكيت، بيع، معاوضه،‌ربا، اجاره، صلح، ديون و توابع آن بحث شده‌است.
عنوان : آيات، احاديث و ادعيه در غزليات و رباعيات فيض كاشاني
نويسنده : ناهيد سوداني
سال : 1377
استاد : محمد رضا سنگري
دانشگاه : آزاد اسلامي دزفول
موضوع : در اين پايان‌نامه پس از شرح حال فيض و معرفي شاگردان، مخالفان،‌تأليفات و اشعار او طي دو فصل ابياتي كه فيض در آنها از آيات ، احاديث و ادعيه استفاده كرده، ارائه و شرح شده است .
عنوان : آزمايش الهي انسان از نظر اسلام (قرآن و حديث)
نويسنده : رقيه قره‌كار
سال : 1377
استاد : علي قائمي اميري
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : امتحان الهي آدمي عبارت از زمينه‌سازي براي تكامل اوست . اين موضوع در اين پايان‌نامه و تحت اين عنوان‌ها بررسي شده است: انسان و خصوصيات او،‌امتحان و حكمت آن،‌عموميت امتحان، دامنه امتحان،‌حاصل امتحان و ملاكهاي سنجش.
عنوان : آراء مستشرقين پيرامون قرآن كريم
نويسنده : منيره خوشنودي
سال : 1377
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران ، شمال
موضوع : در اين تحقيق طي بيست فصل نظريات و پژوهشهاي خاورشناسان درباره قرآن نقل و بررسي شده است. مباحث فصول بدين قرارند ؛ معناي خاورشناسي و اهتمام خاورشناسان به قرآن پژوهي، انگيزه‌هاي خاورشناسي، تاريخچه قرآن پژوهي خاورشناسان، نظر خاورشناسان درباره موضوعاتي چون معناي واژه قرآن ، حروف مقطعه ، تحريف قرآن ، چون ترتيب نزول، وجوه اعجاز ، جمع قرآن، امي بودن پيامبراسلام ?و افسانه غرانيق ،‌ترجمه‌هاي قرآن توسط خاورشناسان. فصل پاياني به ترجمه مبحث «المستشرقون» كتاب « القرآن الكريم و روايات المدرستين» علامه عسگري اختصاص دارد.
عنوان : آثار سوء غيبت از منظر قرآن و حديث
نويسنده : محمد ممتاز اميري
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر
دانشگاه : آزاد اسلامي مركزي
موضوع : در اين پايان نامه آثار سوء فردي و اجتماعي غيبت در آيات و روايات بررسي شده و درباره اين موضوعات بحث شده است : تعريف واژه غيبت ، دلائل حرمت غيبت، اقسام غيبت ، انگيزه‌هاي غيبت، راههاي درمان غيبت.
عنوان : ترجمه و تحقيق مقاله ي قرآن از دائره المعارف اسلامي انگليسي
نويسنده : ثريا قطبي
سال : 1377
استاد : سيد مرتضي آيت الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : مقاله ي مورد ترجمه, نوشته ي J.D.PEARSON و درباره ي اين موضوعات است: ريشه شناسي يا علم اشتقاق لغت و مترادفات, محمد (ص) و قرآن, تاريخ قرآن از مرحله ي گردآوري و پيدايش قرائات و مصاحف گوناگون صحابه تا تثبيت نص و قرائت رسمي, ساختار قرآن اعم از سوره ها و آيات و حروف مقطعه, ترتيب نزول قرآن شامل مباحث اشارات تاريخي در قرآن, زمانبندي سنتي اسلامي و زمانبندي خاورشناسان.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (تاريخ فكره اعجاز القرآن) (قرن 6 و 7)
نويسنده : زهرا نجارنژاد
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : در پايان نامه ي حاضر بخشي از كتاب (تاريخ فكره اعجاز القرآن) نوشته ي نعيم حمصي كه مربوط به نظريات دانشمندان اسلامي قرن ششم و هفتم درباره ي اعجاز قرآن است, ترجمه و تحقيق شده است. دانشمندان اين دو قرن بر اعجاز همه ي جانبه ي قرآن تكيه داشته اند.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (تاريخ فكره اعجاز القرآن) (قرن 9 و 10)
نويسنده : زهرا هاشمي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : چکيده : در كتاب ياد شده, بحث اعجاز قرآن به ترتيب تاريخي بررسي شده است. در اين پايان نامه بخش مربوط به قرن نهم و دهم از آن, ترجمه و تحقيق شده است. از قرن نهم نظريات ابن خلدون, فيروزآبادي و مراكشي و از قرن دهم ديدگاه هاي معين الدين, سيوطي, انصاري, ابن كمال پاشا, شيخ زاده قونوي, ابو مسعود, كازروني, طاش كبري زاده و خطيب شربيني بيان و بررسي شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568