• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 681
تعداد نظرات : 69
زمان آخرین مطلب : 5725روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

تقریباً برای انجام هر كاری در اینترنت نیاز به یك نوع از انواع آدرس های اینترنتی است. برایemail فرستادن لازم است آدرس الكترونیكی طرف مقابل را بدانیم، برای مشاهده وب سایت یك شركت نیز باید آدرس و بی آن را بدانیم و...

به این ترتیب نیاز به آشنایی یا ساختار آدرسهای اینترنتی مشخص می شود چرا كه با دانستن منطقی كه در پشت این آدرسهای اینترنتی وجود دارد احتمال اشتباه كمتر پیش خواهد آمد حتی اگر طرف مقابل اشتباه كرده باشد؛ مثلاً در آدرسهای اینترنتی هیچگاه بین قسمتهای مختلف فاصله وجود ندارد. پس از این پس حتی اگر در جایی آدرسی دیدید كه در بین قسمتهای مختلف آن فاصله وجود دارد، متوجه باشید اشتباه در كجاست و آدرس را تصحیح كنید.

در قرارداد ارتباطی اینترنت (Protocol- IP Internet) از اطلاعات مربوط به آدرس های اینترنتی، برای ارسال داده ها از یك كامپیوتر دیگر استفاده می شود. هر آدرسIP بر روی اینترنت شامل چهار سری عدد است كه با نقطه از یكدیگر جدا می شوند- مثل44/53/187/64 هر كدام از این اعداد می توانند بین 0 255 متغیر باشند.

برای كامپیوتر فرقی نمی كند با عدد كار كند و یا با حروف، ولی برای ما كار با حروف راحت است چرا كه به خاطر سپردن آن ساده تر است. مشكل دیگری كه ممكن است پیش بیاید آن است كه ممكن است آدرس هایIP ی یك سرور به دلایل فنی تغییر كند. مطلع شدن از این تغییر همیشه امكان پذیر نیست.

شركتSUN Microsystems سیستم نامگذاری (System Domain Name DNS) را اوایل دهه هشتاد میلادی به عنوان روش ساده تری برای ارتباط با آدرس ها گسترش داد كه ساختار فعلی آدرس دهی در اینترنت نیز به همین شكل است. در این ساختار هر سایت با یك آدرس حرفی مشخص می شود كه در این سیستم بهIP ها تبدیل می شوند.DNS سلسله مراتبی ازdomain ها را كه در واقع گروهی از كامپیوترهای بر روی اینترنت هستند پایه ریزی می كند.

DNS به هر كامپیوتر روی شبكه یك آدرس اینترنت با نامdomain می دهد كه به جای اعداد از حروف، كلمات و علامات قابل تشخیص استفاده می كند.Domain هایی كه در سطح بالای هر سلسله قرار دارند، فقط لیست ها و آدرس هایdomain های یك مرحله پایین تر از خود را دارند. به این ترتیب هر كامپیوتر بر روی شبكه یك آدرس اینترنتی می گیرد.DNS همچنین به كامپیوترهای متصل به اینترنت كمك می كندemail خود را با تبدیل آدرس اینترنتی متنی به معادل عددی اش، به مقصد مورد نظر برساند.

یك آدرس اینترنتی از دو قسمت مهم كه به وسیله علامت@(at sign) از هم جدا شده اند تشكیل شده است.

مثال زیر نمونه ای از یك آدرس اینترنتی است:

Iranistitute.org @internet

قسمت اول آدرس ( سمت چپ علامت@ نام كار براست كه معمولاً اشاره به شخص یا بخشی دارد كه صاحب آن account است. قسمت دوم آدرس ( سمت راست علامت@ نام میزبان یا نامdomain ی است كه نشان دهنده كامپیوتر بخصوصی است كه شخص از آنجا اشتراك اینترنت و یاhost را گرفته است.

منتهی الیه سمت راست بخشdomain در آدرس، نشان دهنده بزرگترینdomain ی است كه شخص از آن جا آدرس دارد. رایج ترینdomain كنونی در سطح دنیاcom. است كه مخففcommercial و به معنی سایت های تجاری است. البتهcom دیگر این معنی را از دست داده است و ممكن است هر كسی و به هر نحوی از آن استفاده كنند (مثلIavasani.com) در رده های بعدیorg. وnet قرار دارند كه به ترتیب مخففorganization (به معنی موسسه" وnetwork (به معنی شبكه) هستند در كنار اینdomain ها كه بدون محدودیت جغرافیایی عرضه می شوند و گرفتن آنها بسیار راحت استdomain های دیگری وجود دارند كه در اختیار گرفتن آنها تابع مقررات خاصی است. از جمله مقررات اینdomain ها آن است كه آن شخصیت حقیقی یا حقوقی در چارچوب جغرافیایی آن كشوری كهdomain مربوط به آن است، فعالیت كند. اینdomainها كه معمولاً دو حرفی هستند مخفف كشوری اند كه نماینده آن هستند. مثلاًir مربوط به ایران،jp مربوط به ژاپن،uk مربوط به انگلیس،Cn مربوط به چین و ...

همانطور كه در ابتدا اشاره شد در مورد آدرس های اینترنتی نكاتی وجود دارد كه دانستن آنها به بهتر استفاده كردن آن منجر می شود، كه برخی از آنها در زیر آورده می شود:

- استفاده از حروف كوچك و بزرگ، تاثیری در كاربرد مورد نظر شما در اینترنت نخواهد داشت. ولی آن چه در اینترنت رایج است استفاده از كاراكترهای كوچك است.

- در آدرس های اینترنتی تنها اجازه استفاده از علامت خط تیره وجود دارد و مشخصاً حق استفاده از ویرگول و فاصله (space) وجود ندارد.

- در انتخاب اسم كاربری(username) و اسمdomain به كوتاه و معنا داشتن عبارت انتخابی دقت كنید. این كار به حافظه سپردن آدرسemail وsite webشما را برای دیگران راحت ترمی كند.

استفاده ازirdomainتوصیه می شود، مشروط برآنكه از بوروكراسی اداری كه بر مرجع صادر كننده آن ( مركز تحقیقات فیزیك نظری به آدرسipm.act.ir) كم شود و مدت زمان كمتری صرف صدور آن شود. ( در حال حاضرصدورir.domain حدوداً یك ماه به طول می انجامد.)

شنبه 29/4/1387 - 18:57
کامپیوتر و اینترنت

كاربرد وبلاگ ها


وبلاگ ها دارای مزایا و دستاوردهای متعددی می باشند كه به برخی از آنان اشاره می گردد :

انتخاب مطلب ( داده ) :

میزان تولید و نشر اطلاعات در سطح جهان به سرعت در حال پیشرفت بوده  و روندی كاملا" تصاعدی را طی می نماید . بدیهی است در چنین وضعیتی ، حتی امكان مطالعه بخش اندكی از آنان نیز وجود نداشته و ما مستلزم استفاده از روش ها و مكانیزمهائی به منظور فیلترینگ اطلاعات و یافتن اطلاعات مورد نظر در یك رابطه خاص بدون از دست دادن منبع ارزشمند و محدود زمان می باشیم  . وبلاگ ها با تمركز بر روی یك موضوع خاص می توانند بستری مناسب برای ارائه اطلاعات را فراهم نمایند . با مطالعه و خواندن مطالب منتشر شده بر روی یك وبلاگ كه توسط فردی با علایق مشترك با شما تهیه و منشتر شده است ، احتمال یافتن مطالب مورد نظر در زمانی معقول فراهم می گردد. با تركیب و جمع بندی مطالب منتشر شده در ارتباط با یك موضوع خاص از  چندین وبلاگ انتخابی، می توان به مجموعه ای از اطلاعات مورد علاقه، دست یافت . با توجه به اینكه وبلاگ ها خلاصه ای از سایر موضوعات مربوط به دیگران را نیز ارائه می نمایند ، آنان یك دید اطلاعاتی مناسب  در ارتباط با یك موضوع را به مخاطب خود منتقل می نمایند. مطالب و موضوعاتی كه در چندین وبلاگ مورد توجه قرار می گیرد به خواننده امكان آگاهی از  نقطه نظرات چندین وبلاگ نویس  را در ارتباط با یك موضوع خاص ، خواهد داد . بدین ترتیب خواننده  قبل از مطالعه تمام مطلب ، دید مناسبی نسبت به آن را پیدا نماید . به  فرآیند فوق ، triangulation  گفته می شود .

مدیریت دانش و تجارب شخصی

: محتویات وبلاگ  به منزله یك بایگانی از افكار و اندیشه های وبلاگ نویسان آن بوده كه در مقاطع زمانی متفاوتی نوشته شده و  در صورت نیاز به اطلاعاتی خاص می توان با استفاده از مراكز جستجو  و بر اساس یك كلید واژه خاص  به آنان مراجعه نمود. وجود لینك ها ی متعدد مرتبط با یك موضوع خاص كه توسط مولف یك وبلاگ مشخص می گردد ، امكان دنبال نمودن وضعیت موجود در رابطه با یك موضوع خاص را در اختیآر علاقه مندان قرار می دهد .

ارتباط دو سویه

: همانگونه كه در بخش قبل  اشاره گردید ، وبلاگ ها به محیط و یا رسانه محاوره ای برای مباحث عمومی و تخصصی  تبدیل و امكان تعامل اطلاعاتی بین وبلاگ نویسان و خوانندگان از یكطرف و خوانندگان با خوانندگان از طرف دیگر فراهم می گردد . ویژگی فوق از ماهیت دوطرفه بودن وب به نحو احسن استفاده و آن را در جهت اهداف خود بكار می گیرد.

جامعه شبكه ای

: پدیده وبلاگ نویسی فرصت ها و پتانسیل های  مناسبی را در جامعه شبكه ای ، ایجاد می نماید. نویسندگان وبلاگ ها به مرور زمان توسط خوانندگان خود شناخته خواهند شد. بدین ترتیب آنان در معرض فرصت هائی قرار خواهند گرفت كه شاید هرگز تصور آن را نمی كردند. در جامعه شبكه ای هر شخص می تواند دارای سهمی در تولید و ارائه اطلاعات داشته باشد و خود نیز می تواند از دستاوردهای اطلاعاتی دیگران استفاده نماید. شبكه فوق نظیر شبكه های نظیر به نظیر بوده كه یك كامپیوتر می تواند در یك لحظه از منابع موجود بر روی سایر كامپیوترها استفاده نماید و هم می تواند منابع مورد نظر بر روی سیستم خود را جهت استفاده در اختیار سایر كامپیوترها قرار دهد . جامعه شبكه ای دارای ایستگاههائی ( انسان ) است كه در آن هر یك سهمی در تولید و ارائه اطلاعات  و استفاده از اطلاعات دیگران را بر عهده خواهند داشت .

روتینگ اطلاعات :

وبلاگ ها دارای تاثیری مثبت در خصوص چرخش آزادنه اطلاعات در یك جامعه اطلاعاتی می باشند . خواننده و نویسنده یك وبلاگ اغلب به یك جامعه و یا سازمان یكسان تعلق نداشته و برای ارتباط بین آنان مرز خاصی وجود نخواهد داشت . بدین ترتیب ما شاهد تقابل افكار ، اندیشه ها در یك مقیاس گسترده و جهانی بوده كه زمنیه یك جامعه اطلاعاتی را ایجاد می نماید . ایجاد چنین روابطی در دنیای خارج از وبلاگ امری مشكل و گاها" غیر ممكن است .

فن آوری و  وبلاگ


فن آوری ها و مهارت های لازم در خصوص وبلاگ ها  به سرعت در حال تغییر و تحول می باشد.علت این همه سرعت را می توان در عوامل زیر جستجو نمود :

عدم وجود انحصار

 :عملیات یك وبلاگ به یك نرم افزار خاص و انحصاری و یا امكاناتی كه صرفا" در اختیار یك سازمان خاص است ، وابسته نمی باشد. وبلاگ نویسان در حوزه عملكرد وبلاگ خود دارای آزادی عمل مناسبی می باشند و در هر زمان می توانند شكل ظاهری ، لی اوت و یا محتویات  آن را تغییر داده و یا ویژگی های جدیدی را بدون كسب اجازه یك مقام خاص به آن اضافه نمایند. .وبلاگ ها بستر لازم برای خلاقیت انسان را در تمامی زمنیه ها  ارائه نموده  و هر یك از ساكنین این كره خاكی قادر به شكوفائی خلاقیت خود و آفرینش محصولات متفاوت اطلاعاتی ، خواهند بود.

تعداد و تنوع گسترده كاربران

:  تمامی افرادی كه  در یك جامعه مدرن اطلاعاتی زندگی می كنند ، تمایل به انتشار تجارب خود ، استفاده از تجارب دیگران ، دریافت بازخورد سریع  نسبت به موارد منتشر شده ، ارزیابی نتایج و بهبود دانش و تجارب خود  را دارند( فردایمان بهتر از امروز و امروزمان بهتر از دیروز ) . وبلاگ ها یك شبكه ارتباطی قدرتمند را ایجاد نموده و پس از طرح یك ایده و یا موضوع جدید در وبلاگ ، شاهد حركت  سریع آن در شبكه ارتباطی  خواهیم بود. بدین تریتب درصورت ارائه یك مطلب ارزشمند و صحیح ، امكان استفاده از آن در سریعترین زمان ممكن برای دیگران فراهم شده و در صورتی كه مطلب منتشر شده نادرست باشد ، نویسنده آن با دریافت سریع بازخوردهای مورد نظر و بررسی آنان ، می تواند اشتباه خود را در اسرع وقت تصحیح نماید.

 ارتباط شغلی وبلاگ نویسان

: تعداد زیادی از وبلاگ نویسان خود پیاده كنندگان نرم افزار می باشند . در چینین مواردی آنان به عنوان وبلاگ نویس قادر به تشریح ویژگی های جدید یك محصول با كیفیتی مطلوبتر و با استفاده از فن آورهای متعدد خواهند بود .

چه تعداد بلاگ وجود دارد ؟


Blogcount.com  ، از جمله مراكزی است كه اطلاعات مناسب و دقیقی در رابطه با وبلاگ ها در سراسر جهان را جمع آوری و گزارشات متعددی را در این خصوص ارائه می نماید.  در ژوئن سال 2003 ، تعداد وبلاگ ها بین  4 / 2 تا 9 / 2 میلیون ، برآورد شده است . در صورتی كه ظرفیت هر وبلاگ را معادل پنجاه  كیلو بایت در نظر بگیریم ،blogosphere ظرفیتی معادل 81 گیگابایت را خواهد داشت .

وبلاگ ها متعلق به چه افرادی هستند ؟


بر اساس بررسی انجام شده توسط موسسه تحقیقاتیJupiter ، تقریبا" دو درصد كاربران اینترنت دارای بلاگ می باشند. اكثریب قریب به اتفاق افرادی كه دارای وبلاگ می باشند به صورتDial-up به اینترنت دستیابی نموده و بیش از نیمی از آنان دارای درآمدی پائین تر از شصت هزار دلار در سال! می باشند.هفتاد درصد بلاگ ها متعلق به افرادی است كه بیش از پنج سال است كه از اینترنت استفاده می نمایند . ( منبعBlogging by the number ) . بیش از پنجاه درصد وبلاگ هائی كه توسط موسسه بین المللی تكنولوژی و علوم انسانی ، پیمایش شده است نشاندهنده این واقعیت است كه آنان به زبان انگلیسی نوشته شده و ده زبان برتری كه وبلاگ ها با آنان نوشته شده اند به ترتیب : پرتقالی  ، لهستانی  ،  فارسی  ، فرانسوی ،اسپانیائی ، آلمانی ، ایتالیائی ، هلندی  و ایسلندی می باشند .

چه كسانی وبلاگ ها را مطالعه می نمایند ؟


موسسه تحقیقاتیJupiter در بررسی خود اعلام نموده است كه صرفا" چهار درصد از كاربران اینترنت ، اقدام به مطالعه و خواندن وبلاگ ها می نمایند . وبلاگ ها ، عموما" توسط مردان خوانده می شوند ( شصت درصد مردان و چهل درصد زنان ) . كاربران خانگی اینترنت كه مجموع درآمد آنان بیش از شصت هزار دلار در سال می باشد ، شصت و یك درصد از خوانند گان وبلاگ ها را تشكیل می دهند . بیش از پنجاه و چهار درصد از گزینهDial-up و چهل و شش درصد از گزینهBroadband برای دستیابی به اینترنت استفاده می نمایند . هفتاد و سه درصد از خوانند گان وبلاگ ها بیش از پنج سال است كه از اینترنت استفاده می نمایند( منبع :Blogging by the Numbers )

نكاتی جالب در رابطه با وبلاگ ها

بیش از ده هزارDomain ثبت شده در ریجستریwhois دارای واژه "blog" می باشد .

بلاگ ها  بطور متوسط  در هر سه روز یك مرتبه بهنگام می گردند . ( بر اساس مطالعه غیررسمی ارائه شده توسطBlogCount )

 بر اساس بررسی موسسه تحقیقاتی Nielsen/NetRatings ، در ماه می سال 2003 ،LiveJournal ، شصت و پنجاهمین رتبه را در بین سایت های متداول بر روی اینترنت به خود اختصاص داده بود . ( هر ده روز یكصد د و هشتاد و چهار هزار  بازدید كننده )

خلاصه


اشتراك دانش یكی از مهمترین دستاوردهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات می باشد. بدین منظور می توان از روش های متفاوتی نظیر شركت در همایش ها ، مباحث علمی ، كتاب ، روزنامه ها و سایر موارد دیگر ، استفاده نمود. هر یك از روش های فوق دارای مزایا و محدودیت های مختص به خود می باشند . محدودیت زمانی ، مكانی و میزان تعامل اطلاعاتی با مخاطبان از جمله  چالش های اساسی در ارتباط با  هر یك از روش های فوق می باشد . نشر اطلاعات و دانش شخصی با استفاده از پتانسیل های وب ( نظیر انتشار مقالات ) و وبلاگ ها ، ضمن غلبه بر محدودیت های زمانی و مكانی ، حق انتخاب مخاطب را ارج نهاده و بستری مناسب برای تعاملات اطلاعاتی  دوسویه را  فراهم نماید. انتشار دانش و تجارب شخصی در قالب وبلاگ ها ، گزینه ای پیشرفته و مناسب در ارتباط با امر تحقیقات و اطلاع رسانی صحیح و به موقع می باشد. توسعه پایدار در هر كشوری مستلزم ارج نهادن به امر تحقیق و پژوهش و اطلاع رسانی سریع و صحیح است . در صورتی كه پدیده وبلاگ نویسی را از این زاویه مورد توجه قرار دهیم به جایگاه ارزشمند آنان در ایجاد شبكه های گسترده نشر دانش و ارتباطی بیشتر پی خواهیم برد( دریافت سریع بازخوردها  در ارتباط با ایده های ارائه شده ، تسهیل در ارتباط بین محققین ، طبقه بندی محتوی در زمنیه های مختلف )
شنبه 29/4/1387 - 18:57
کامپیوتر و اینترنت

اكنون داشتن ایستگاه اینترنتی به رویدادی همه گیر تبدیل شده است و كم كم هر كاربری دوست دارد در گستره ی جهانگیر اینترنت برای خودش گوشه ای داشته باشد اداره ها وسازمان ها كه جای خود دارد هم اكنون بسیاری از حوزه ها و معاونت ها در وزاتخانه های گوناگون به ایجاد ایستگاه های اختصاصی در اینترنت روی آورده اند كه رویداد خجسته ای است. اما در طراحی ایستگاه ها باید به نكاتی توجه داشت تا بازدید كاربران مختلف از این ایستگاه ها، بازدید اول و آخرشان نباشد. طراحان این ایستگاه ها از برخی كارها باید حتماً خودداری كنند، كه برخی از آنها عبارتند از:

1- ناممكن ساختن گشت وگذار در ایستگاه اینترنتی

بازدید كنندگان از طراحی چیزی نمی دانند و هر گونه پیچ و خم زیادی در ایستگاه اینترنتی آنها را فراری می دهد. بنابراین به طور مداوم باید ایستگاه را از این نظر بهینه سازی كرد كه ایستگاهی خوش دست و" آسان گشت" ارایه شود.

2- بیشتر بودن تبلیغات از مطالب:

هیچ كس از پول درآوردن بدش نمی آید اما اگر تبلیغات در ایستگاه اینترنتی بیش از مطالب و محتوا باشد، شست بازدید كنندگان خبردار می شود و دیگر به سراغ چنین ایستگاهی نمی آیند. بازدید كننده هم كه نباشد  پس تبلیغات، پشیزی نمی ارزد.

3- كوتاهی در نگهداری ایستگاه:

ایستگاهی كه اطلاعاتش بیات و منسوخ باشد یا خطاهایش مزمن باشد برای هیچ بازدید كننده ای گیرایی ندارد. اگر " به هنگام سازی" روزانه ممكن نیست، به طور هفتگی باید اطلاعات را نوسازی كرد.

4- سؤال پیچ كردن بازدید كنندگان:

كسب اطلاعات درباره ی بازدید كنندگان ، فكر بسیار خوبی است ؛ اما اگر چنین كاری كلافه كننده باشد،بازدید كننده عطای ایستگاه را به لقایش می بخشد.

5- پیشرفته سازی بیش از حد ایستگاه:

استفاده از ابتكاری ترین و تازه ترین فناوری ها در ایستگاه اینترنتی كار بسیار خوبی است ، اما افراط در آن سبب می شود كه برای بازدید كنندگان دردسر ایجاد شود. برای مثال مرورگرشان قفل كند!! یا رایانه بازدید كنندگان از پس بازكردن صفحه ها برنیاید.

6- از كار انداختن مرورگر بازدید كنندگان:

هیچ چیز به این اندازه بازدید كنندگان را كلافه نمی كند و این اغلب به علت ضعف برنامه نویسی در طراحی ایستگاه اینترنتی است.

7- استفاده از جلوه های صوتی:

در اكثرمواقع گذاشتن جلوه های صوتی روی ایستگاه های جدی، كار اشتباهی است چون كاربران بسیاری در محل كارشان ممكن است به بازدید ایستگاه بروند و پخش ناگهانی یك آهنگ باعث می شود كه دیگران فكر كنند كاربر مربوطه دارد بازی می كند!!

8- استفاده افراطی ازتصویر:

تصویر ، باعث كندی باراندازی صفحات می شود و اگر زیاد باشد سبب می شود ایستگاه به جای آن كه در عرض چند ثانیه پدیدار شود ، چند دقیقه ای كاربر را معطل كند. در این هنگام ممكن است كاربر با استفاده از جستجوگرها به سراغ ایستگاه های دیگربرود.

9- محل نگذاشتن به بازدید كنندگان:

اگر كاربری به موضوعی در ایستگاه اینترنتی علاقهمند شد و با دست اندركاران ایستگاه هم تماس گرفت و پاسخی دریافت نكرد، صد در صد سرخورده می شود.
شنبه 29/4/1387 - 18:56
کامپیوتر و اینترنت


دامنه اینترنتی (DOMAIN) برا ی موفقیت وب سایت شما امری مهم و قابل توجه می باشد. اگر به طور مثال برای حضور در بازارهای وبی تصمیم جدی گرفته اید بی هیچ توضیحی شما به یک دامنه اینترنتی مناسب نیاز خواهید داشت.

برای نیل به اهدافتان به جای استفاده ازسایت هایی که دامنه های رایگان در اختیار شما می گذارند _که اتفاقاً بسیار طولانی و مشکل هم هستند _ شما باید دامنه اینترنتی خود را داشته باشید.فواید بسیاری در داشتن یک دامنه اینترنتی شخصی وجود دارد. اینجا با برخی از آنها آشنا خواهیم شد.

دامنه اینترنتی در واقع تنها عامل شناسایی هویت شما و یا سازمانتان در اینترنت می باشد نامی که شما همیشه و یا برای مدت طولانی از آن استفاده خواهید کرد.

به عنوان مثال اگر شما در یک سایت رایگان مانند GEOCITIES اقدام به گرفتن فضا و ثبت دامنه کنید و پس از مدتی برای اینکه احساس می کنید در زمنیه کاری خود موفق شده اید و باید از خدمات میزبانی بیشتر و پیشرفته تری استفاده کنید بسیاری از مشتریان خود را از دست خواهید داد در صورتی که به یک دامین جدید نقل مکان کنید.

ضمن اینکه بازدیدکنندهای شما مجبور هستند همیشه یک آدرس طولانی را به خاطر بسپارند در صورت این تغییر شما مجبور هستید تمام برنامه های خود را برای دامین جدید از نو آغاز کنید.

اما در صورتی که شما دامنه اینترنتی مخصوص به خود را داشته باشید هر زمان که مایل بودید می توانید شرکت میزبان وب خود را عوض کنید و در این صورت مردمی که با سایت شما آشنا شده اند همچنان می توانند از به سادگی شما را پیدا کنند آن هم فقط با تایپ دامین همیشگی شما

شما می توانید جایگاه وب سایت خود را در میان مردم ترقی دهید به جای اینکه به ترویج وب سایت دیگران بپردازید و این زمانی ممکن خواهد بود که هنگام ارسال نامه های الکترونیکی نام دامین شما در نشانی پست الکترونیک شما باشد.

به عنوان نمونهALI@YAHOO.COM به ترویج سایت یاهو کمک می کند در صورتی که استفاده از ALI@ALI.COM معرفی کننده وب سایت شخص دارنده ایمیل خواهد بود.

شما احتمالاً با ترافیک زیادی در وب سایت خود خواهید داشت زیرا مردم بیشتری می توانند دوباره به سایت شما مراجعه کنند وقتی که آنها بتوانند به خاطر بیاورند نشانی سایت شما را و همچنین بسیاری از سایتهای جستجوگر مثل یاهو فقط وب سایتهایی را که با دامنه های خودشان ثبت شده اند نشان می دهند.

یکی دیگر از نتایج داشتن دامین شخصی این است که شما می توانید خطاهای معمول صفحات وب را شناسایی کنید تا از خروج مردم از سایت خود به علل گوناگونی همچون لینکهای غیر فعال و سایر خطاها پیش گیری کنید.

دامنه های اینرنتی این روزها بسیار ارزان هستند و دیگر بهانه های برای نداشتن آن وجود ندارد.

حالا که شما آماده انتخاب دامین اختصصاصی برای خود و یا سازمانتان هستید در اینجا به چند نکته که می تواند برای انتخاب یک دامین خوب به شما کمک کند اشاره می شود.


الف) اندازه آن مهم است

در شرایط حاضرهرچه نام دامین شما کوتاهتر باشد بهتر است. البته پیدا کردن نام های کوتاه دشوارتر می باشد اما اگر شما توانستید یک نام مناسب کوتاه پیدا کنید نتایج زیر شامل حال شما خواهد شد.

1- نام های کوتاه برای تبدیل شدن به نشان تجاری شما مناسب تر هستند و از این جهت آسانتر در ذهن مخاطبان جا میگیرند.

2- نامهای کوتاه برای به خاطر سپردن آسانتر هستند.

3- احتمال نوشته شدن آنها با املای غلط و هدایت مشتریان شما به سایتهای با املای مشابه کمتر می شود.


ب) آسان برای به یاد آوردن

سعی کنید نامی را انتخاب کنید که برای به یاد آوردن آسان باشد و خیلی زود به گوش مردم آشنا شود.

کلمات کلی برای اینکار خوب هستند اما احتملا تا کنون بیشتر کلمات کلی مناسب توسط دیگران ثبت شده اند. در این مرحله شما باید دنبال اسامی غیر عمومی و یا ترکیبی از اسامی عمومی بگردید که از نظرهماهنگی معنایی و آوایی هماهنگ باشند.

به عنوان مثالWWW.NASLE3.COM یک اسم آسان برای به خاطر سپردن است.

ج) زمینه اصلی کسب و کار شما را به طور کلی مورد اشاره قرار دهد

اگر شما از کلید واژه هایی که توصیف کننده کسب و کر شما هستند استفاده کنید این موضوع می تواند به رتبه بندی شما در موتورهای جستجو کمک کند.

چه بهتر که شما در صورت امکان اسم اصلی سازمان، شرکت و یا کاری که به آن مشغول هستید را به عنوان دامین انتخاب کنید. در این صورت تمامی اعتبار شما در محیط فیزیکی به اینترنت منتقل می شود و کاربران اینترنت می توانند نام دامین شما را از روی نام سازمان یا شرکت حدس بزنند.

به عنوان مثال وقتی کسی در اینترنت به دنیال سایت شرکت هما میگردد سعی میکند در ابتدا نام هایی در همین حدود را آزمایش و یا مورد جستجو قرار دهید.


د) پرهیز از ایجاد اسامی متشابه

این به آن معنی است که شما باید از گزینش دامین هایی که پیش از این نمونه های مشابه آنها ثبت شده خودداری کنید. اگر این کار را بکنید مردم می توانند به سمت سایت رقبای شما هدایت شوند تا به سایت شما.

زیرا آنها گیج خواهند شد با دیدن دو دامنه شبیه به هم و به احتمال زیاد به دامینی که سابقه بیشتری در ذهن آنها دارد بیشتر اعتماد خواهند کرد.


ه) دامین دات کام بهتر است

شما باید همیشه هدف خود را دستیابی به دامین های دات کام قرار دهید. اگر شما دامین خود را با پسوند دات نت، دات اینفو و یا هر چیزی به غیر از دات کام ثبت کنید و رقبای شما همان دامین را با پسوند دات کام ثبت کنند شما تنها عده معدودی از مشتریان بالقوه را به دست خواهید آورد.

شنبه 29/4/1387 - 18:55
کامپیوتر و اینترنت
لوگوی گوگل به مناسبت نوروز

دنیس وانگ ( Dennis Hwang ) نام اصلی‌اش وانگ جونگ موک ( Hwang Jung-moak) جوانک 27 ساله از کره جنوبی، متولد شهر ناکس ویل در ایالت تنسی امریکا، زمانی‌که تقریبا 5 سالش بود از آمریکا به زادگاهش شهر واچیون Gwacheon در کره جنوبی برگشت و شش سال دبستان را در مدرسه دولتی Gwacheon و دو سال بعدش را در دبیرستان Munwon در همان شهر گذراند. خودش می‌گوید که شیطنت‌های دوران دبستان و دبیرستانش در کره جنوبی به او در خلق ایده‌های لوگوهایی که برای گوگل می‌سازد کمک می‌کنند.

در سال 1992 پدرش برای انجام یک دوره تحقیقی به آمریکا رفت و دنیس و خانواده هم با او وارد آمریکا شدند. در شش ماه اول، دنیس حتی یک کلمه انگلیسی هم بلد نبود و نمی‌توانست با همکلاسی‌ها و معلمین ارتباط برقرار کند. او کم کم انگلیسی یاد گرفت. پدر مادرش به کره بازگشتند اما دنیس و برادرش برای ادامه تحصیل در آمریکا ماندند.

گوگل در اوایل، طراحی لوگوهایش را به هنرمندان خارج از مجموعه خود واگذار می‌کرد. در سال 2000، لری پیج و سرگی برین (بنیانگذاران گوگل) برای دستکاری و بهبود لوگوی چهارم جولای (روز استقلال امریکا)، از دنیس که رشته تحصیلی‌اش هنر و طراحی بود و بعنوان یک دانشجو گاه‌گاهی در گوگل هم بعنوان دستیار وب مستر و نگهداری سیستم کار می‌کرد خواستند تا بعنوان دستیار آرتیست، روی آن لوگو کمی کار کند. برین و پیج می‌خواستند که لوگوها یک اسانس و تم خودمانی‌تری داشته باشند و از آن حالت خشک و رسمی فاصله بگیرند. کار دنیس مورد توجه گوگل قرار گرفت و اولین لوگویی که مستقلا طراحی کرد برای بزرگداشت روز باستیل( فرانسه ) بود.

دنیس وانگ

حروف "O" و "L" را ساده ترین، و اولین "G" در گوگل را سخت‌ترین حروف برای استفاده در طراحی‌هایش می‌داند و تابحال از حرف "E" ، بخاطر اینکه در آخر Google است کمترین استفاده را کرده. از "L" بعنوان چوب پرچم یا مشعل یا آدم برفی استفاده می‌کند. از "O" هم بیشتر بعنوان کدو تنبل روز شکرگزاری، کره زمین، مدال صلح نوبل و پرچم کره جنوبی استفاده کرده.

بخش هنری گوگل فقط یک کارمند دارد و آن هم دنیس است که در کنار شغل اصلی‌اش بعنوان وب مستر، لوگوها را هم طراحی می‌کند. لوگوهای دنیس را میلیون‌ها بازدید کننده منتقد دنبال می‌کنند و هربار که لوگویی می‌کشد هزاران انتقاد و عیب و ایراد یا تشویق دریافت می‌کند.

لوگوهای گوگل را مدیران گوگل هر چند ماه یکبار به مناسبت‌های مختلف سفارش می‌دهند و نهایتا این سرگی برین است که با خیره شدن به لوگو و دست به چانه، سبک سنگین طرح‌ها را ارزیابی  و تایید یا رد می‌کند.

البته دنیس برای طراحی لوگوهایی که جنبه خبری دارند (مثل سفر به سیاره مریخ) فقط چند ساعت وقت دارد و برای دیگر لوگوها چند روز یا ماه ...

لوگوهای مخصوص هر فرهنگ یا کشور را اکثرا فقط در سرچ باکس (دومین) ویژه همان کشور نمایش می‌دهند و کاربران سایر کشور/فرهنگها نمی توانند آن را ببینند. مثلا لوگوی نوروز را تقریبا فقط فارسی زبان‌ها می‌بینند.

ویژگی اصلی لوگوها همانا خودمانی بودن و القای این احساس به بیننده است که صرفا، نه با یک کامپیوتر و ماشین، بلکه با آدمهایی از جنس خودشان طرفند.

شنبه 29/4/1387 - 18:53
کامپیوتر و اینترنت
غیرفعال کردن Security Center در ویندوز ویستا

برای این کار:

بر روی آیکون Security Center در تسکبار (علامت تعجب نارنجی) راست کلیک کنید و Open Security Center را انتخاب نمایید.
در پنجره Security Center در سمت چپ صفحه  روی عبارت Change the way Security Center alerts me کلیک کنید.
خواهید دید که پنجره جدیدی باز میشود و از شما سوال Do you want to be notified of security issue را میپرسد ، در این پنجره گزینه سوم یعنی
Don"t notify me and don"t display the icon - not recommended را انتخاب نمایید.
هم اکنون کار تمام است و شما دیگر از این پس Security Center را مشاهده نخواهید کرد.

لازم به ذکر است این روش با اندکی تفاوت در ویندوز XP سرویس پک 2 و ویندوز 2003 امکان پذیر است.
شنبه 29/4/1387 - 18:51
کامپیوتر و اینترنت
مطمئنأ شما نیز تاکنون دیگر نام جدیدترین ویندوز عرضه شده مایکروسافت یعنی ویندوز ویستا را شنیده اید. این سیستم عامل مدت کمی است که از عرضه آن میگذرد. مطمئنأ در آینده ای نه چندان دور XP هم به سرنوشت ویندوزهای پیشین دچار خواهد شد پس باید از هم اکنون کامپیوتر خود را برای پذیرش این ویندوز آماده کنید. ویستا قابلیتهای جدید و متنوعی دارد که مایکروسافت آن ها در آن گنجانده است ، شاید برای مطرح کردن ترفندهای منحصر به فرد این ویندوز زود باشد. به همین دلیل در این ترفند قصد داریم تا 10 نکته اساسی پیش از استفاده و نصب ویندوز ویستا را به شما معرفی کنیم. با دانستن این نکته ها میتوانید این سیستم عامل جدید و ناشناخته را به طور کامل بشناسید.


?- آیا سخت‌افزار کامپیوتر و یا شبکه داخلی سازمان شما امکان پشتیبانی ویندوز ویستا را دارد؟
ویستا بسیار مجهز و مفید است ولی شاید از یک نظر بسیار نامرغوب باشد و آن نیاز بالای این سیستم عامل به سخت‌افزار قوی و سنگین است. مشخصا سخت‌افزار مورد نیاز برای اجرای سیستم عامل ویستا در مقایسه یا سیستم‌های عامل قبلی ویندوز اختلاف زیادی دارد. یعنی سخت‌افزار مورد نیاز برای اجرای این سیستم عامل باید بسیار قوی و پرسرعت باشد.
در واقع برای اجرای این سیستم عامل نیاز به دو گروه سخت‌افزار جداگانه است: یک گروه سخت‌افزاری مورد نیاز برای اجرای سیستم عامل ""Vista Capable"" و دیگری برای اجرای ""Vista Premium Ready"". این در حالی است که برای اجرای ""Premium Ready"" نیاز به پردازش‌گر 1 گیگاهرتز و حافظه RAM حداقل یک گیگا بایت و کارت گرافیکی با کیفیت بسیار بالا است. البته سخت افزار مورد نیاز برای اجرای ""Capable"" اندکی پایین‌تر و ارزان‌تر است.
بنابراین قبل از اینکه برای استفاده از سیستم عامل ویستا در سازمان خود برنامه‌ریزی کنید شما باید سخت‌افزار مورد نیاز برای اجرای این سیستم عامل را از وب‌سایت «راهنمای سخت‌افزار مورد نیاز برای اجرای سیستم عامل ویستای مایکروسافت» بررسی کنید.


انتخاب نگارش درست ویندوز XP برای شبکه داخلی کسب و کار شما شاید کار بسیار آسانی باشد. چهار نگارش از این سیستم عامل در دسترس است: نگارش ویژه کامپیوترهای خانگی ویندوز XP، نگارش حرفه‌ای، نگارش ویژه لب‌تاپ‌ ویندوز XP و نگارش Media Center.
اگر بخواهید از ویندوز XP در شبکه داخلی سازمان خود استفاده کنید نگارش‌های اولی و آخری حذف خواهند شد یعنی این نگارش‌ها در شبکه قابل استفاده نیستند. (البته نگارش Media Center نسخه 2004 قابل استفاده است ولی نسخه 2005 این نگارش قابل استفاده در شبکه‌های داخلی نیست).
مشخصا از آن‌جایی که نگارش ویژه لب‌تاپ ویندوز XP فقط در لب‌تاپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد استفاده از این نگارش در شبکه داخلی یک شرکت کارایی چندانی نخواهد داشت. پس تنها انتخاب ممکن برای استفاده از ویندوز XP در شبکه داخلی یک کسب و کار استفاده از نگارش حرفه‌ای این سیستم عامل است.
اما در مورد ویندوز ویستا وضعیت کمی پیچیده‌تر است. در حال حاضر پنج نگارش زیر برای ویستا وجود دارد:

درست است که شما از نگارش‌های Home ویندوز ویستا در شبکه داخلی کسب و کار خود استفاده نمی‌کنید اما مطمئناٌ در مورد انتخاب سه نگارش بعدی یعنی Business، Enterprise و Ultimate برای شبکه داخلی خود اطمینان کافی ندارید.
نگارش Business ویستا تا حدودی قابل مقایسه با نگارش حرفه‌ای ویندوز XP است و نگارش Enterprise یک سری امکانات و ویژگی‌های بیشتری مانند BitLocker Drive Encryption یعنی رمز‌دار کردن اطلاعات ذخیره شده بر روی هارددیسک ( یک لایه امنیتی اضافی‌ برای شبکه‌های لب‌تاپ‌ها)، امکانات سازگارکننده نرم‌افزارهای نصب‌شده، SUA (زیر سیستم‌هایی برای برنامه‌ها و نرم‌افزارهای تحت یونیکس) و سیستم پشتیبانی پیشرفته چندزبانه و ... را نسبت به نگارش Business ویستا دارا است.
نگارش Ultimate یک مجموعه بسیار کامل است که در واقع کلیه ویژگی‌ها و امکانات سایر نگارش‌های ویستا حتا Media Center را دارد که شاید از نیاز شما برای شبکه داخلی بسیار فراتر باشد.


مایکروسافت در سیستم عامل جدید خود نگارش Enterprise را اضافه کرده است که فقط برای کسب و کارهایی که عضو Software Assurance یا Microsoft Enterprise Agreement باشند قابل دسترسی و استفاده است.
امکان جدید دیگری که مایکروسافت ارایه داده است امکان به روز کردن ویندوز ویستا در هر زمانی است که شاید برای برخی کسب‌وکارهای کوچک بسیار مفید باشد. این برنامه امکان به روز کردن برخی نگارش‌های ویندوز ویستا به نگارش‌های بالاتر را در هر لحظه‌ای برای خریداران فراهم می‌سازد. برای مثال شما می‌توانید نگارش Home Basic را به نگارش Home Premium و یا نگارش Business را به Ultimate تبدیل کنید.


مهم‌ترین عامل برای پیشرفت کار یک کسب و کار نرم‌افزارها و برنامه‌های ویژه‌ای است که آن کسب‌وکار برای انجام کار خود نیازمند آن است.
بنابراین برای کسب‌وکارها اجرای مناسب و بدون دردسر نرم‌افزارها اولویت و ارجحیت بیش‌تری نسبت به سیستم عامل مورد استفاده دارد. از این رو در طراحی یک سیستم عامل مهم‌ترین نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که این سیستم عامل امکان اجرای همه نرم‌افزارها و برنامه‌های کامپیوتری را بدون مشکل و دردسر برای کاربران فراهم آورد.
ساختار ویندوز ویستا به شکلی است که می‌تواند تمام نرم‌افزارهایی را که در نگارش‌های قبلی سیستم عامل ویندوز قابل استفاده هستند پشتیبانی و ساپورت کند. مایکروسافت یک برنامه جدید با نام Application Compatibility Toolkit ارایه داده است که کاربران را در تشخیص نرم‌افزارهایی که می‌تواند در این سیستم عامل مورد استفاده قرار گیرد کمک می‌کند و همچنین مشخص می‌کند که کدام برنامه‌ها برای اجرا در ویستا نیاز به به‌روز کردن دارند.
همچنین شما در این سیستم عامل می‌توانید از فناوری‌هایی مانند Virtual PC ، Virtual Server و Terminal Services برای سازگار کردن نرم‌افزارهای مورد نیاز خود با ویستا استفاده کنید.
با این حال شما باید نرم‌افزارها و برنامه‌های مورد نیاز و حیاتی کسب و کار خود را مشخص کنید و سازگاری آن را با ویندوز ویستا امتحان کنید و اگر این برنامه‌ها در ویستا قابل اجرا نمی‌باشند برای استفاده از نرم‌افزارهای مشابه و یا ارتقای نرم‌افزار موجود برنامه‌ریزی کنید.


تبدیل سیستم عامل شبکه به ویندوز ویستا شاید سبب شود که شما پروتکل اینترنت خود را به IPv6 تغییر دهید. ویستا پشتیبانی بسیار مناسبی از پروتکل جدید اینترنت را داراست. برای ویندوز XP و همچنین ویندوز Server 2003، استفاده از IPv6 نیاز به نصب پروتکل جداگانه‌ای دارد در حالی که TCP/IP در ویندوز ویستا و سرور لانگهورن قابلیت پشتیبانی توام IPv4 و IPv6 به صورت پیش‌فرض دارا هستند.
دلایل بسیار زیادی برای تغییر از IPv4 به IPv6 وجود دارد. تغییر به IPv6 نه تنها باعث بهبود امنیت IP می‌شود بلکه سبب افزایش کارایی در استفاده از امکانات صوتی و تصویری در برنامه‌های اینترنتی نیز می‌گردد


شاید شما نخواهید و یا نیازی نباشد که همه کامپیوترهای شبکه داخلی سازمان خود را یک مرتبه به سیستم عامل ویستا ارتقاء دهید. در حقیقت زمان زیادی برای ارتقای کلیه کامپیوترهای یک شبکه به سیستم عامل ویستا وجود دارد و نیازی نیست که این کار در یک مرحله انجام پذیرد.
البته این بدان معنا نیست که ارتقای کامپیوترها باید به صورت تصادفی صورت گیرد. شما باید مشخص کنید که کدام کاربر می‌تواند از امکانات جدید ویستا بیش‌ترین استفاده و سود را ببرد و یا کدام کاربر نیاز به امکانات امنیتی پیشرفته ویستا در سازمان شما دارد. به هر حال شما باید اولویت‌های خود را برای ارتقاء کامپیوترهای شبکه به سیستم عامل ویندوز مشخص نمایید.
کامپیوترهایی که برای اجرای برنامه‌هایی مانند نرم‌افزار Word و یا Excel مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توانند از سیستم عامل قبلی خود استفاده کنند.


ملاحظاتی مانند میزان هزینه، تغییر سخت‌افزارها و بنیان IT یک شرکت شاید مشخصه‌هایی باشند که شما در هنگام تغییر سیستم عامل شبکه کسب‌وکار خود مورد توجه قرار دهید. اما عامل مهمی که نباید فراموش شود کارمندان شما هستند. تعداد بسیار کمی از کاربران کامپیوتر از فناوری‌های جدید استقبال می‌کنند و علاقه زیادی برای یادگیری و استفاده از فناوری‌های جدید را ندارند. در واقع ذات بشر به نوعی است که در مقابل هر تغییری مقاومت می‌کند، حتا اگر این تغییر به نفع او باشد و سبب بهبود کارها شود.
ارتقای به یک سیستم عامل جددید همیشه نیاز - ترفندستان - به برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارمندان و کاربران آن را دارد. به ویژه برای سیستم عامل ویستا که امکانات و ویژگی‌های بسیار جدیدی دارد که شاید آموزش آن برای افراد کم‌سواد‌تر بسیار سخت و زمان‌بر باشد.
بسیار مهم است که کاربران و کارمندان خود را برای استفاده از این سیستم عامل آموزش مناسب دهید. آموزش باید به میزانی باشد که کار کردن با این سیستم عامل را برای آن‌ها آسان سازد. به عنوان مثال شما می‌توانید به آنها اجازه دهید که کاربران از فرمت classic ویندوز که آشنایی بیشتری با آن دارند استفاده نمایند.


برای ارتقای سیستم عامل به ویستا تنها آموزش کارمندان کافی نیست بلکه شما باید از امکانات و فناوری‌ها و همچنین دستیاران خود برای پشتیبانی کاربران در هنگام استفاده از این سیستم عامل استفاده کنید. چرا که در ابتدا این کاربران در هنگام استفاده به چندین سوال و مشکل برخورد می‌کنند که باید تمهیدات لازم برای رفع آن‌ها فراهم شود.
به هر حال آن‌ها برای اینکه بتوانند آموزش کافی داشته باشند و در زمینه استفاده ازاین سیستم عامل خبره شوند به صورت مشخص نیاز به کار کردن بیشتر از حد طبیعی با این سیستم عامل و گذارن زمان کافی برای یادگیری عملی آن دارند.
شما باید بلافاصله بعد از ارتقای شبکه خود به چند نفر را به عنوان پشتیبان این سیستم عامل به صورت موقت استخدام و از وجود آن‌ها برای آموزش و رفع اشکال کارمندان خود استفاده نمایید.


اگر همه چیز به خوبی پیش رود بعد از ارتقاء شبکه شما داده‌های ارزشمند شما سالم خواهند ماند. اما اگر همه چیز به خوبی پیش نرود چه اتفاقی می‌افتد؟ اساسی‌ترین راه و شاید بهترین راه این است که شما از داده‌های ارزشمند خود بک‌آپ بگیرید. بنابراین شما برای حفظ داده‌ها و اطلاعات ارزشمند کسب و کار خود باید به صورت مرتب از آن‌ها بک‌آپ بگیرید. این امر نیاز به ذخیره‌سازی دوباره این اطلاعات برای اطمینان از صحیح کار کردن آنها در هنگام نیاز باشد.


زمانی که شما ملاحظات بالا را در نظر گرفتید می‌توانید میزان هزینه لازم برای ارتقا سیستم عامل شبکه خود را محاسبه کنید. فراموش نکنید که هزینه این کار بسیار بالاتر از پرداخت مجوز استفاده از این سیستم عامل است. این هزینه شامل هزینه لازم برای ارتقاء سخت‌افزاری شبکه‌، هزینه ارتقاء نرم‌افزارهای مورد استفاده و یا جایگزینی نرم‌افزارهای جدید و نگارش‌های جدید، هزینه تغییر ساختار و پروتکل شبکه (در صورت امکان‌پذیر بودن)، هزینه کارمندان و مشاورانی که برای این امر باید استخدام نمایید، هزینه آموزش کارمندان(با در نظر گرفتن این موضوع که زمانی که صرف آموزش آن‌ها می‌شود سبب عقب افتادن از کارها و وظایف کاری آن‌ها نیز می‌شود)، هزینه آموزش پشتیبانان و کارمندان IT و هزینه‌ سایر عملیات مانند بک‌آپ‌گیری و ... است.
اگر شما یک تخمین درستی از هزینه‌ها داشته باشید می‌توانید در مورد ارتقاء شبکه خود به سیستم عامل ویستا تصمیم درست بگیرید و در نتیجه شما می‌توانید در مورد استفاده از سیستم عامل ویندوز XP یا ویندوز 2000 و یا جایگزینی آن با ویندوز ویستا انتخاب درستی داشته باشید.
3- مجوز استفاده از ویندوز ویستا
2- کدام نگارش ویستا را باید در شبکه داخلی سازمان خود استفاده کنید؟ Home Basic، Home Premium، Business، Enterprise و Ultimate. 4- سازگاری برنامه‌ها و نرم‌افزارهای مورد استفاده در سیستم عامل ویندوز ویستا 5- دسترسی به شبکه و اینترنت 6- نیاز به ویندوز ویستا؟ 7- آیا کارمندان شما آماده استفاده از این سیستم عامل هستند؟ 8- پشتیبانی از کاربران و کارمندان در استفاده از سیستم عامل ویستا 9- حفظ داده‌های ارزش‌مند 10- هزینه این کار واقعا چقدر است؟
شنبه 29/4/1387 - 18:50
خانواده
دوستان عزیزم من از همه شما ممنونم وبه خاطر نظراتتون نهایت تشكرو از همه دارم وامیدوارم از شما ها كه رئیس من هستین كلی چیزهای خوب یاد بگیرم
شنبه 29/4/1387 - 17:52
محبت و عاطفه

هنگامه خونین هم چنان ادامه داشت، تا وقتى كه دست و پاى شتر عایشه قطع شدو نزدیك بود كه عایشه تلف شود، ولى على نجاتش داد، و منادى او فریاد برآورد:

كسى حق ندارد هیچ مجروحى را بكشد و هیچ گریخته اى را تعقیب كند،و به كسى كه به جنگ پشت كرده نیزه زند، از نیروى دشمن، هركس اسلحه اش رابیندازد در امان است و هركس در خانه اش را ببندد در امان است.

امیرالمؤمنین پس از آن كه فتح كرد، مدتى بایستاد و نظرى بر كشتگان كه به ده هزار تن مى رسیدند بینداخت; كشتگانى كه همه عرب بودند و مسلمان و در میان آن ها اصحاب پیغمبر و نگه دارندگان قرآن و حافظان سنت پیغمبر یافت مى شدند.سپس روى بگردانید و به سوى آسمان دست بلند كرده و با حالت گریه و زارى گفت:

بار خدایا! درد دلم را به تو مى گویم. و از رفتار قبیله ام كه چشمم را تار كرده، به تو شكایت مى كنم.

زادگان مضر را هریك به دیگرى كشتم.

روح خود را آسوده كردم، زیرا قبیله پلید خود را كشتم.

آن گاه بر كشته هاى سپاه كوفه و بصره نماز خواند.

عایشه به مدینه بر گردانیده شد، پس از این كه به تنهایى، قهرمانى معركه خونینى را به عهده گرفت، و براى هیچ زنى در كنار خود جایى خالى نگذاشت كه بیاید وتقدیرش كند، مگر آن كه كلمه عبرتى برزبان آورد و یا كوشش بى بها از خود درهنگامه اى بروز دهد.

ام سلمه دوست مى داشت كه قدم از خانه بیرون گذارده، على را یارى كند، ولى چون كه ام المؤمنین بود نخواست به چیزى كه عایشه گرفتار شد، گرفتار شود. ام سلمه نزد على آمد و فرزندش عمرو را تقدیم كرد كه در راه على جان بازى كند و چنین گفت:

اى امیرالمؤمنین! اگر معصیت خداى نمى بود و تو از من مى پذیرفتى، هر آینه با توبیرون مى آمدم، اینك این فرزند من عمرو است كه او را از جان خود بیشتر دوست مى دارم، در ركاب تو خواهد آمد، و در تمام نبردها به یارى تو جان فشانى خواهد كرد.

ام سلمه نزد عایشه شد و با وى چنین گفت:

این چه بیرون رفتنى است كه تو روى؟ خداى پشتیبان این مردم است و همه چیزرا مى نگرد، اگر من به این راهى كه تو مى روى، قدمى گذارم و آن گاه به من گفته شود:داخل بهشت شو، من از روى محمد (ص) شرم مى كنم; زیرا پرده اى را كه برمن كشیده بود دریده ام. و لى عایشه بر نگشت. بلكه هم چنان به سیر خود ادامه داد و همه امهات مؤمنین از او جدا شدند، با آن كه همگى با هم به مكه رفته بودند، همه بازگشتن به سوى مدینه را بر رفتن به سوى بصره براى جنگ با على ترجیح دادند.

مگر حفصه دخت عمر كه او گفت: راى من تابع راى عایشه است. و خواست كه همراه عایشه به سوى بصره برود، ولى برادرش عبدالله بن عمر نگذاشت. حفصه چاره اى جز این ندید كه از عایشه معذرت بخواهد و در خانه بنشیند.

به این ترتیب، عایشه به تنهایى، قهرمانى این كارزار و سرفرماندهى آن را دردست گرفت، ولى زینب در پس پرده پنهان بود چنان كه از او اثرى نمى بینیم و از اوآوازى نمى شنویم; زیرا تقدیر، او را ذخیره كرده بود تا نوعى دیگر قهرمانى كند، و اورا در پشت پرده نگه دارى نمود تا پس از گذشت یك ربع قرن، موقع نمایان شدن او دركربلا برسد. ولى با این حال، زینب در پایتخت كه مركز پیش آمدها و محور اساسى تحولات بود، مى زیست و چنان كه قبلا اشاره كردیم پدرش امیرالمؤمنین را با نگرانى و پریشانى مى نگریست، كه پشت سرهم در دریاهاى آشوب غوطه ور است; از جنگ جمل فارغ مى شود، باید به سوى صفین به جنگ معاویه برود، و از آن كه فارغ مى شود، باید به سراغ شورشیان نهروان برود، به طورى كه در این پنج سال زمامدارى اش یك روز آرام نداشته باشد و آسایش نكند. تا هنگامى كه آن شب شوم فرا رسید، شب جمعه نوزدهم رمضان سال چهلم هجرى.

سپیده دم امام از خانه بیرون آمد و به سوى مسجد بزرگ كوفه شتافت تا نمازجماعت به پا كند. زینب در خانه بود و از جایى خبر نداشت. همین اندازه شنید كه صداهاى شیون از مسجد بلند است و فریادهایى را كه تا چند لحظه پیش به حى على الصلاة، حى على الفلاح، الله اكبر، الله اكبر بلند بود، مى شكافد و پراكنده مى شود.زینب هراسان و پریشان قلب خود راگرفت و با بهت و اضطراب به این شیون گوش مى داد، مى دید كه ناله و شیون كم كم به خانه خلیفه رسول خدا نزدیك مى شود تاوقتى كه به فضاى خانه رسید. زینب دریافت كه این ناله هاى جگر خراشى كه جهان راپركرده است مى گویند:

امیرالمؤمنین كشته شد.

در این وقت، زینب تمام نیروى خودرا كه به نابود شدن نزدیك بود جمع كرده وبر پاى دارى و استقامت خویش بیفزود، و به استقبال پدر محبوب بشتافت و بدید پدررا بردوش مى آورند; زیرا ضربتى كشنده و زهرآلود از شمشیر ابن ملجم بر فرق نازنینش وارد شده است. زینب خود را به روى پدر انداخت تا او را ببوسد، و با اشك دیده، زخم پدر را بشوید، خواهرش ام كلثوم در كنارش ایستاده بود و به قاتل كه او رادست بسته آورده بودند مى گفت:

اى دشمن خدا ! زخم پدر من خطرى ندارد، خداى تو را خوار و ذلیل گرداند.

گمان ندارم زینب از عیادت كنندگان، داستان ابن ملجم را نشنیده باشد، كه او بادوتن از خوارج پیمان بستند كه على و معاویه و عمرو را به قتل برسانند، تا ازبرادرانشان كه در نهروان كشته شده بودند خون خواهى كنند و آن دردى را كه از زمان كشته شدن عثمان ظهور نموده بود، ریشه كن سازند.

ابن ملجم از مكه بیرون آمده و راه كوفه را پیش گرفت تا به كوفه رسید و پیش یكى از دوستانش كه از قبیله تیم الرباب بود برفت. در آن جا قطام دختر اخصر را، كه پدر و برادرش در نهروان كشته شده بودند، بدید، قطام در زیبایى فوق العاده بود، و اززیباترین زنان آن عصر به شمار مى رفت، چشم ابن ملجم كه بر قطام افتاد، دل از دست بداد و تصمیم به خواستگارى گرفت.

قطام پرسید: مهر مرا چه مى دهى؟

ابن ملجم جواب داد: هر چه مى خواهى بگوى.

قطام با عزمى آهنین و اراده اى جدى، چنین گفت:

سه هزار درهم و یك غلام و یك كنیز و كشتن على بن ابى طالب.

ابن ملجم اندكى به فكر فرو رفت و سپس در حالى كه راز خود را پنهان مى داشت بگفت:

هر چه بخواهى مى دهم، ولى كشتن على چگونه ممكن است؟!

قطام فورا گفت:

از بى التفاتى او استفاده مى كنى، اگر او را كشتى، دل مرا خنك كرده و زخم درونى مرا شفا بخشیده اى، آن وقت با آسودگى و خرمى با هم زندگى مى كنیم.

ابن ملجم اندكى به قطام نگریست و سپس چنین گفت:

به خدا، من از این شهر گریزان بودم; زیرا در این شهر برجان خود ایمن نیستم وچیزى مرا بدین شهر نیاورد مگر كشتن على بن ابى طالب. پس هر چه مى خواهى بخواه كه من انجام خواهم داد.

قطام برخاست و به دنبال كسانى كه بتوانند ابن ملجم را كمك كنند و یاورش باشند، بشتافت.

ابن ملجم نیز از آن خانه بیرون رفت و چند روزى در كوفه بماند. در شب موعود،با دو یاور خود به نزد قطام آمد. قطام مقدارى پارچه ابریشمین بیاورد و بر سینه هاى ایشان بپیچید و شمشیرها را به كمرشان ببست و آنان را به سوى آن مقصد شوم روانه كرد. و شد آن چه شد! شاعر مى گوید:

در میان تمام سخاوت مندان جهان، چه عرب و چه عجم، كسى را ندیدیم كه مانندمهر قطام، مهرى قرار دهد.

سه هزار درهم بپردازد، و غلامى و كنیزى بدهد، وعلى را با شمشیر بران بكشد.

هیچ مهرى، هر چند بسیار گران بها باشد، از على گران تر نخواهد بود و هرجنایتى، هر چند بسیار بزرگ باشد، از جنایت ابن ملجم كوچك تر خواهد بود.

عیادت كنندگان بى شمار مى آمدند و در خانه امیرالمؤمنین مى ایستادند ومى گریستند و اجازه براى دیدار على مى خواستند. هنگامى كه اجازه داده نمى شد پى مى بردند كه خطر بزرگ است و زخم عمیق شده، سخن گوى آن ها به دربان امام گفت:

خدمت آقا عرض كن خداى تو را رحمت كند یا امیرالمؤمنین، به خدا سوگند كه خدا نزد تو بزرگ بود.

پزشكان كوفه را براى درمان زخم على آوردند. در میان آن ها براى درمان زخم شمشیر، كسى داناتر از اثیربن عمروبن هانى نبود، او طبیبى بسیار حاذق بود كه زخم ها را معالجه مى نمود. خالدبن ولید در جنگ عین التمر او را با چهل تن دیگراسیر كرده بود.

اثیر بر زخم امیرالمؤمنین نظرى انداخت و شش گرمى را خواست و رگى از آن بیرون كشید و در شكاف سر فرو برد و بیرون آورد; دید سپیدى مغز سر امیرالمؤمنین بر آن نمودار است، پس نومیدانه بگفت:

یا امیرالمؤمنین! وصیت هاى خود را بكن زیرا ضربت این دشمن خدا به مغزسرت رسیده است.

امام، دو فرزند خود حسن و حسین را بخواند و براى نوشتن وصیت آماده شد.

زینب از همان دم اول از بستر پدر جدا نشد.

مى خواست از دیدار پدر، پیش از آن كه از دستش برود، توشه اى برگیرد.

چقدر امیرالمؤمنین زود و شتابان از دنیا رفت!

بنا بر ارجح اقوال، در سپیده دم جمعه ضربت خورد و دو روز زنده ماند و شب یك شنبه بیست ویكم رمضان سال چهلم هجرى از این جهان دیده فروبست. و پس ازخود، فرزندانش حسن و حسین را در برابر دشمن خطرناكش معاویه به جاى گذارد.و بانوى خردمند بنى هاشم، زینب را به یادگار گذارد تا ببیند كه دودمان رسول خدا ازآتش فتنه اى كه خون خواهان عثمان روشن كرده بودند، چگونه مى گدازند!

موقعى كه خبر مرگ على به عایشه رسید، این شعر را بر زبان آورد:

فالقت عصاها واستقر بها النوى.

كما قرعینا ب-الایاب المسافر.

- عصا را برزمین انداخت و در همان نقطه دور سكونت اختیار كرد (22) هم چنان كه چشم مسافربه برگشتن روشن مى شود.

آن گاه پرسید: كه او را كشت؟

گفتند: مردى از قبیله مراد.

عایشه گفت: هر چند كه او دور بود،ولى خبر مرگش را جوانى آورد كه در دهانش خاك نباشد.

زینب دختر ام سلمه این سخن را شنید، با انكار از او پرسید: آیا در باره على این سخن را مى گویى؟

عایشه جواب داد: من فراموش مى كنم، وقتى كه فراموش كردم مرا به یاد آورید.سپس این شعر را بر زبان آورد:

همیشه به نام دوستى و احترام چكامه هایى میان ما هدیه مى شد. تا موقعى كه من بریدم، اكنون سخن تو در ستایش آن ها هم چون صداى مگسى در انجمنى پرهیاهوست. و در نقلى است كه وقتى خبر كشته شدن على (ع) به عایشه رسید، سجده كرد!

مى گویند این خبر را سفیان بن ابى امیه آورد.

آرى، آرى، عایشه در موقع خبر مرگ على مى گوید:

فالقت عصاها واستقربها النوى. و لى عصایش را نینداخت واین مصایب پایان نیافت; زیرا شهادت على، حلقه اى از حلقه هاى زنجیر مصیبت هاى دردناكى بود كه به دودمان رسول خدا پیچیده و آن راطعمه آتش سوزان فتنه بى رحمى نموده بود; آتشى كه عایشه روشن كرده و زمام آن رادر دست گرفته بود.

زینب، پدر را از دست داد.

روزگار به برادرش حسن رسید.

این دوره با خطبه مؤثرى آغاز شد كه امام حسن در آن چنین گفت:

«دیشب مردى از دنیا رفت كه در درست كارى نه گذشتگان از او پیشى گرفتند و نه آیندگان به او خواهند رسید.

او كسى بود كه در ركاب رسول خدا (ص) جهاد مى كرد و جان خود را سپرآن حضرت قرار مى داد. هر وقت كه رسول علم اسلام را به دست او مى سپرد وبه سوى جهاد با كافرانش مى فرستاد، جبرئیل در طرف راستش و میكائیل در طرف چپش بودند. از جهاد باز نمى گشت مگر آن كه پیروز شده باشد. هیچ گونه زر و سیمى از خویش به جاى نگذاشت مگر هفت صد درهم كه با آن مى خواست براى خانواده اش خدمت كارى فراهم كند».

سخن امام حسن كه بدین جا رسید، گریه گلویش را گرفت، امام حسن گریه كرد ومردم هم گریه كردند.

روزگار امام حسن نیز پس از ده سال به پایان رسید.

امام حسن در آغاز كار مى خواست در برابر دشمن خطرناكش معاویه بایستد وپاى دارى كند، ولى اهل كوفه به وى خیانت كردند و تنهایش گذاشتند.

عدى بن حاتم در باره اهل كوفه مى گوید:

زبان هاى آن ها هنگام آرامش و آسودگى مانند شمشیر بران است، ولى در وقت جنگ هم چون روباه مى گریزند.

امام حسن به نفع معاویه از خلافت دست كشید، پس از آن كه عده اى از مردمان عراق به خیمه اش ریخته و آن را تاراج كردند و جا نماز از زیر پایش كشیدند. یكى دست دراز كرد عبایش را نیز از دوشش برداشت. امام حسن كه شمشیر حمایل داشت، بدون عبا بنشست و هنگامى كه سوار بر استر گردید، دست جنایت كار دیگرى دراز شد و افسار آن را گرفت و نیزه اى به ران مباركش زد!

بغض عراقى ها و نگرانى و نفرت از خیانتشان در دلش افزوده گشت; روى ازآن ها برگردانید و چنین گفت:

اى مردم عراق! با من سه جنایت كردیدكه از شماانتقام نكشیدم و شما را به خودواگذار كردم: پدرم را كشتید، خودم را نیزه زدید، خیمه ام را تاراج كردید».

زینب، برادر مجروح را پرستارى مى كرد. هنگامى كه زخم التیام یافت، زینب براى چندى دردهاى خود را فراموش كرد، و گمان برد كه كناره گیرى امام حسن ازخلافت جان او را محفوظ مى دارد و نخواهد گذارد كه خون خاندانش با شمشیرستم كاران بریزد. و لى معاویه خلافت را تنها براى خودش نمى خواست، بلكه مى خواست سلطنت اموى تشكیل دهد و تا حسن بن على زنده بود و نفس مى كشید نمى توانست براى یزید پسرش بیعت بگیرد.

پیمانى كه معاویه با امام حسن بسته بود و در آن شرط شده بود كه پس از معاویه،امام حسن زمام دار مسلمانان باشد، جلوگیر معاویه نبود و نگرانش نمى ساخت، زیرامعاویه پاى بند به پیمان نبود. تنها چیزى كه معاویه را نگران و پریشان مى ساخت، آن بود كه مسلمانان حاضر نبودند یزیدبن معاویه را به جاى حسن بن على، سبط رسول،بپذیرند. معاویه هنوز به خاطر داشت روزى را كه پس از صلح با امام حسن در كوفه برمنبر رفته بود، و نام على را به زشتى برده بود و به امام حسن نیز ناروا گفته بود،وحسین از جاى برخاست تا جوابش را كف دستش بگذارد ولى امام حسن دست برادر را گرفت و او را بنشانید. آن گاه خود به پاى خاست و چنین گفت:

«اى كسى كه نام على را بردى، بدان كه من حسن هستم و پدرم على است و تومعاویه هستى و پدرت صخر. مادر من فاطمه است و مادر تو هند. جد من رسول خداست وجد تو حرب، جده من خدیجه است و جده تو فتیله، خداى لعنت كند آن كه از ما دوتن بدنام تر است و دودمانش لئیم تر و قدمش شوم تر و كفر و نفاقش قدیم تر است ».

در این هنگام دسته جاتى از اهل مسجد آمین گفتند.

صدایى بلند شد كه مى گفت: ماهم مى گوییم: آمین.

دیگران گفتند: ما نیز مى گوییم: آمین.

آیا معاویه مى تواند مقصودش را عملى كند در صورتى كه دل هاى این مردم آكنده از محبت امام حسن است; هر چند در اثر ترس معاویه شمشیرشان در نیام رفته،تنهایش گذارده اند!

نقل مى كنند: امام حسن پس از كناره گیرى، به سوى مدینه بازگشت و هشت سال در آن جابماند. وقتى كه معاویه خواست براى فرزندش یزید بیعت بگیرد، چیزى بر دوش او سنگین تر از وجود حسن بن على نبود، پس آن حضرت را مخفیانه مسموم كرد.

كسى كه براى خاطر معاویه متصدى زهر دادن امام حسن شد، جعده دخت اشعث بن قیس زن آن حضرت بود.

معاویه به او پیغام داده بود كه من تو را براى پسرم یزید مى گیرم، مشروط برآن كه شوهرت حسن بن على را زهر بدهى، و نیز وعده داده بود كه صد هزار درهم به اوبدهد.

جعده پذیرفت و امام حسن را زهر داد. معاویه مال را به او بپرداخت، ولى او رابراى یزید به زنى نگرفت و عذر آورد كه حیات یزید براى من ارزش دارد.

مردى از دودمان طلحه او را به زنى گرفت و جعده را از او فرزند شد. موقعى كه میان فرزندانش و كسانى از قریش گفت وگویى رخ مى داد، آنان را سرزنش مى كردند وبه آن ها « اى فرزندان زهر دهنده شوهران » خطاب مى كردند.

زینب جنازه برادر را تشییع كرد و سپس به خانه غم كده خویش بازگشت. پس ازآن كه برادر را در كنار مادرش زهرا در بقیع بخوابانید

منبع:www.emam.ir

شنبه 29/4/1387 - 17:46
کامپیوتر و اینترنت
شورای گسترش زبان فارسی

www.persian-language.org


 

شنبه 29/4/1387 - 17:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته