• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1292روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 


تحقیق جدید نشان می دهد افراد مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس دو برابر بیشتر از افراد سالم در معرض مرگ زودهنگام هستند.
 
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دانشگاه میامی آمریکا عنوان می کنند افزایش نرخ مرگ فقط در افرادی مشاهده شد که بیش از ۱۰ درصد از بدن شان درگیر این بیماری بود و برای افراد مبتلا به حالت خفیف تر این بیماری، ریسک مرگ خیلی کمتر مشاهده شده بود.

رابرت کرسینر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در طول دهه گذشته پزشکان دریافته اند که افراد مبتلا به پسوریازیس از شرایط سلامت کافی برخوردار نیستند.»

به گفته وی، «آنها اضافه وزن دارند، مبتلا به دیابت هستند، سیگار می کشند، الکل می نوشند و کلسترول بالا دارند.»

وی می افزاید: «این فاکتورها و همچنین وجود خود بیماری پوستی پسوریازیس موجب افزایش ریسک بیماری عروقی و سایر مشکلات سلامت می شود. از اینرو این افراد غالب اوقات مبتلا به حملات قلبی و سکته شده و بیشتر اوقات جان خود را از دست می دهند.»

محققان توصیه می کنند افراد مبتلا به پسوریازیس شدید با پزشک خود در مورد درمان پسوریازیس و کنترل فاکتورهای پرخطر که ممکن است در ایجاد ریسک بالاتر مرگ زودرس نقش داشته باشند مانند سیگار کشیدن، کلسترول بالا و دیابت، صحبت کنند.

این مطالعه شامل حدود ۸۸۰۰ فرد بزرگسال مبتلا به پسوریازیس و حدود ۸۸ هزار فرد بدون بیماری بود. شرکت کنندگان در این مطالعه به طور متوسط حدود چهار سال تحت نظر بودند.

محققان دریافتند افراد مبتلا به بالاترین میزان شدت بیماری پسوریازیس، دو برابر بیش از دیگران در معرض مرگ در طول مدت قرار داشتند.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:37
سلامت و بهداشت جامعه

 


رئیس شبکه هپاتیت کشور با اشاره به اینکه امکان انتقال هپاتیت C در مراکزی که به صورت نامطمئن و غیرمجاز به انجام حجامت و خالکوبی می‌پردازند وجود دارد، گفت: تاکنون واکسنی ساخته نشده که بتواند در برابر ویروس هپاتیت C مصونیت ایجاد کند.
 
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، سید مؤید علویان با اشاره به اینکه امکان انتقال هپاتیت C از طریق خالکوبی، حجامت، تاتو کردن، سوراخ کردن گوش و خدمات پزشکی و دندان‌پزشکی در محل‌های نامطمئن و وسایل آلوده وجود دارد، گفت: در موارد نادر نیز این بیماری از مادر آلوده به نوزادش در حین زایمان وجود دارد.

وی افزود: استفاده از سرنگ یا دیگر وسایلی که جهت تزریق داروها و مواد غیرمجاز به صورت مشترک به کار می‌رود از روش‌های شایع انتقال هپاتیت C در بسیاری از کشورها است.

رئیس شبکه هپاتیت کشور با اشاره به اینکه آیا ممکن است فردی هم دارای هپاتیت C و هم B باشد، گفت: با توجه به راه‌های مشترک انتقال این دو ویروس پاسخ مثبت است و اغلب کسانی که آلودگی به هر دو ویروس را دارند معتادان تزریقی هستند و بررسی از نظر عفونت HIV نیز حائز اهمیت است.

علویان در مورد اینکه آیا واکسنی برای جلوگیری از انتقال هپاتیت C وجود دارد، گفت: تاکنون واکسنی ساخته نشده که بتواند در برابر ویروس هپاتیت C مصونیت ایجاد کند.

وی با بیان اینکه هپاتیت C به آهستگی موجب آسیب کبد بیمار می‌شود، خاطرنشان کرد: حدود 85 درصد افرادی که وارد مرحله مزمن بیماری می‌شوند پس از 20 سال یا بیشتر دچار آسیب شدید کبدی و اسکار کبدی (سیروز) خواهند شد.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:35
سلامت و بهداشت جامعه

 


آیا موز باعث لاغری می‌شود؟
این نکته که موز از محتوای بالای قند و کربوهیدارت ها برخوردار است، درست است، اما حتی در این شرایط نیز برخی کارشناسان معتقدند که این میوه برای بیماران مبتلا به دیابت بد نیست، زیرا از شاخص گلیسمی بسیار بالا برخوردار نیست.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از عصرایران، موزها یکی از محبوب‌ترین میوه ها در جهان محسوب می شوند. مصرف آنها آسان است و به عنوان یک میان وعده مقوی و سالم قابل استفاده هستند.

موز از محتوای بالای پتاسیم، فیبر، و آنتی اکسیدان ها سود می برد، از این رو یک ماده غذایی مغذی است. با این وجود، موز از محتوای بالای کربوهیدارت ها و قند نیز برخوردار است که این پرسش را برای افراد بسیاری ایجاد می کند که آیا مصرف موز برای من بد است؟

آیا موز برای شما بد است؟

پاسخ منفی است، زیرا موز یک ماده غذایی سالم محسوب می شود. موز سرشار از پتاسیم و یک نوع فیبر به نام پکتین است. این میوه همچنین حاوی ویتامین C، منیزیم، و ویتامین B6 است. آنتی اکسیدان های موجود در موز نیز آن را به گزینه ای سالم‌تر تبدیل می کنند، زیرا این آنتی اکسیدان ها محافظت در برابر رادیکال های آزاد را ارائه می کنند. همچنین، موز به کاهش تورم کمک می کند، از کاهش وزن پشتیبانی می کند، از شما در برابر ابتلا به دیابت محافظت می کند، و سیستم عصبی بدن انسان را تقویت می کند. این میوه برای سیستم ایمنی بدن انسان نیز خوب است، زیرا به تولید گلبول های سفید کمک می کنند.

این نکته که موز از محتوای بالای قند و کربوهیدارت ها برخوردار است، درست است، اما حتی در این شرایط نیز برخی کارشناسان معتقدند که این میوه برای بیماران مبتلا به دیابت بد نیست، زیرا از شاخص گلیسمی بسیار بالا برخوردار نیست. با توجه به میزان رسیدگی، موز به طور معمول دارای ارزش شاخص گلیسمی بین 42 و 62 است، از این رو مصرف متعادل آن به افزایش سریع قند خون منجر نمی شود. شما باید از مصرف بیش از اندازه و موزهای بسیار رسیده پرهیز کنید.

فواید مصرف موز

موز نه تنها بد نیست، بلکه می تواند فواید سلامت مختلفی را ارائه کند که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.

موز از فیبر فراوان برخوردار است

موزها میزان قابل توجهی فیبر در اختیار شما قرار می دهند. آنها منبعی غنی برای فیبر محلول و نامحلول هستند. فیبر محلول حس سیری را بهبود می بخشد. این شرایط از پرخوری جلوگیری کرده و به کنترل وزن کمک می کند. همچنین، این ویژگی گوارش را بهبود می بخشد، که به نوبه خود بهبود سلامت کلی انسان را در پی دارد.

موز از سلامت قلبی عروقی پشتیبانی می کند

هر وعده موز دوز خوبی از پتاسیم را در اختیار بدن انسان قرار می دهد. این الکترولیت معدنی به سرعت وارد جریان خون می شود و در کمترین زمان ممکن به سلول ها می رسد. با حرکت در امتداد غشاهای سلولی، پتاسیم به حفظ تعادل مایع کمک می کند، که به نوبه خود در تنظیم ضربان قلب نقش دارد. در صورتی که با کمبود پتاسیم مواجه باشید، امکان ابتلا به مشکلات ریتمی قلب وجود دارد. مصرف 4,700 میلی گرم پتاسیم در روز اهمیت دارد و یک موز می تواند تا 360 میلی گرم از این ماده معدنی را تامین کند.

موز به بهبود شرایط خواب کمک می کند

مصرف منظم موز به تجربه خواب بهتر کمک می کند. این میوه حاوی تریپتوفان است که ترشح ملاتونین را تحریک می کند. بدن انسان از ملاتونین به یک عنوان یک سیگنال برای آرامش و به خواب رفتن استفاده می کند. سطوح عادی ملاتونین در بدن انسان کسب آرامش و تنظیم خواب را بهبود می بخشد.

موز به کاهش کلسترول بد کمک می کند

اگر رژیم غذایی شما سرشار از چربی های ترانس باشد، در نهایت ممکن است با افزایش سطوح کلسترول بد (LDL) مواجه شوید. این شرایط می تواند به شکل گیری بیماری قلبی و مشکلات سلامت دیگر منجر شود. مصرف موز کمک حال شما برای مقابله با این شرایط خواهد بود، زیرا این میوه حاوی ترکیباتی به نام فیتواسترول ها است که می توانند به کاهش کلسترول بد کمک کنند. افزون بر این، موز حاوی ویتامین B6 است، که عنصری ضروری برای سیستم ایمنی بدن انسان، سلامت قلب، عملکرد سیستم عصبی و سلامت گوارش محسوب می شود.

موز با کم خونی مبارزه می کند

اگر به کم خونی یا آنمی مبتلا هستید، که به واسطه کمبود آهن شکل گرفته است، افزودن موز به رژیم غذایی می تواند اقدامی در جهت درست باشد. انسان هنگامی به کم خونی مبتلا می شود که بدن به میزان کافی گلبول قرمز در اختیار ندارد. این شرایط می تواند موجب شکل گیری مشکلاتی مانند تنگی نفس، خستگی، و رنگ پریدگی پوست شود.

موز خلق و خو را بهبود می بخشد

موز حاوی فولات یا ویتامین B9 است، که از ویژگی های ضد افسردگی سود می برد. این به معنای آن است که افزایش مصرف فولات ممکن است به مبارزه با افسردگی و بهبود خلق و خو به طور همزمان کمک کند. مصرف موز موجب می شود تا ورود مواد شیمیایی مسئول احساس خوب به مغز تسریع شود. همچنین، برای مقابله با استرس و اضطراب نیز می توانید مصرف موز را مد نظر قرار دهید. در کنار فولات، موز حاوی تریپتوفان است که ترشح سروتونین را تحریک می کند و این شرایط به نوبه خود خلق و خو را بهبود بخشیده و استرس و اضطراب را کاهش می دهد. این ماده به درمان بی خوابی نیز کمک می کند. هنگامی که خواب خوب شبانه را تجربه کنید، احساس بهتری خواهید داشت و موز به واقع می تواند در این زمینه کمک حال شما باشد.

موز استخوان را تقویت می کند

موز از کلسیم بالایی برخوردار نیست، اما همچنان می تواند به تقویت استخوان ها کمک کند. موز حاوی فروکتولیگوساکاریدهای پری‌بیوتیک است که در دستگاه گوارش تخمیر می شوند و جذب کلسیم از مواد غذایی دیگر را برای بدن تسهیل می کنند. این شرایط به نوبه خود در کمک به تقویت استخوان ها نقش خواهد داشت و فواید سلامت دیگری را نیز ارائه می کند.

موز به کاهش وزن کمک می کند

اگرچه موز حاوی قند و کربوهیدارت ها است، اما همچنان می تواند در کاهش وزن کمک حال شما باشد. آنها از شیرینی طبیعی سود می برند، از این رو دیگر تمایلی به مصرف مواد دیگر برای فرو نشاندن میل خود به شیرینی نخواهید داشت. یک موز بزرگ تنها 90 کالری دارد، که بسیار کمتر از یک قالب شکلات یا خوراکی های شیرین دیگر محسوب می شود. افزون بر این، موز محتوای فیبر بالایی دارد. فیبر احساس پری را در شما ایجاد می کند و از درد گرسنگی پیشگیری می کند. همچنین، این شرایط از پرخوری جلوگیری کرده و بر همین اساس به کاهش وزن کمک می کند.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:32
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند دوش صبحگاهی برای افرادی که پوست چربی دارند مفیدتر است. به خاطر این‌که مازاد سموم تولید شده در طول شب از بدن زدوده شده و منافذ پوستی باز می‌شوند.
 
به گزارش جام جم، جالب آن که دوش صبحگاهی شبیه نوعی مدیتیشن است. گرفتن دوش با شروع صبح باعث می‌شود که مغز آرامش پیدا کرده و آماده فعالیت بیشتری شود. این کار باعث افزایش ابتکار عمل افراد خلاق می‌شود.

اگر صبح‌ها به سختی از خواب بیدار می‌شوید نیز بهتر است صبح دوش بگیرید. به عقیده محققان قرار دادن بدن در معرض آب سرد (به مدت چند ثانیه) می‌تواند باعث سرحال آمدن و شادابی بیشتر در طول روز شود.

همچنین افرادی که عادت دارند صبح زود از خواب بیدار شده و ورزش کنند، لازم است بعد از ورزش، دوش بگیرند. اما افرادی که پوست خشکی دارند، بهتر است شب‌ها را برای دوش گرفتن انتخاب کنند. اگر به سختی به خواب می‌روید نیز بهتر است شب‌ها را برای دوش گرفتن انتخاب کنید. زیرا دوش شبانه باعث آماده کردن بدن برای خوابی آرام می‌شود. اگر در محل کار با اشیای کثیف سروکار دارید نیز بهتر است به محض رسیدن به منزل دوش بگیرید.

اگر بعد از کار به باشگاه ورزشی می‌روید نیز قبل از خواب دوش بگیرید.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:31
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع با اشاره به تأثیر ناشناخته استرس و تنش‌های زندگی در بروز ابتلاء به سرطان مغز گفت: سردردهایی که به تازگی و بدون سابقه قبلی شروع شده، تغییر شدت، دفعات و محل درد در سر، همراهی علایمی مانند تهوع و استفراغ، دوبینی و تاری دید با سردرد باید جدی گرفته شود. البته بروز تشنج بدون سابقه قبلی، نکته دیگری است که باید به آن اهمیت داده شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، دکترمصطفی فرزین با اشاره به برگزاری کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع (CSI) اظهارداشت: بعضی از تومورها در سیستم عصبی مرکزی، در بزرگسالان و اطفال، بعد از انجام جراحی، به عنوان یک بخش استاندارد درمانی، نیازمند پرتودرمانی (رادیوتراپی) با تکنیک خاصی بنام "کرانیواسپاینال" هستند که شامل دو مرحله میباشد. در مرحله اول، رادیوتراپی بطور گسترده، تمام مغز و نخاع را هدف قرار میدهد و در مرحله دوم درمان، اشعه بطور متمرکز و محدود، به ناحیه درگیر یا به عبارتی بستر تومور و حاشیه آن تابانیده میشود. هدف از این تکنیک درمانی، کاهش احتمال عود و گسترش تومور در محل اولیه و همچنین در سایر نقاط مغز و نخاع است.


این نوروانکولوژیست با اشاره به اینکه نحوه کانتورینگ در این کارگاه ارائه و مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد، افزود: برای هر بیماری که دچار تومور سیستم عصبی شده باشد، قبل از پرتودرمانی، سی تی اسکن انجام و سپس طراحی درمان بر روی آن صورت می‌گیرد. بسته به شرایط از سایر امکانات تصویربرداری مانند ام آر آی نیز میتوان بهره گرفت.


وی ادامه داد: حداکثر تلاش پزشکان رادیوتراپی-انکولوژی آن است که حداکثر مقدار اشعه به شکلی همگون به حجم هدف (یعنی بستر تومور و باقیمانده تومور بعد از جراحی همراه با یک حاشیه امن) اِعمال شود و در عین حال بافتهای سالم اطراف، بویژه بخشهای حساس و حیاتی مغز، از جمله مسیر بینایی و ساقه مغز، حتی المقدور کمتر اشعه بگیرند. طبیعتا نحوه رسم این نواحی در سیستم عصبی، در کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع (CSI) مورد بحث قرار خواهد گرفت.


مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع در ادامه به موضوع سرطان مغز اشاره کرد و گفت: متأسفانه برای این نوع از تومورها، غربالگری خاصی وجود ندارد و در برخی موارد بیماری علائم خاصی نداشته و بطور اتفاقی کشف میشود و در بسیاری موارد نیز فرد با علائم غیر اختصاصی به پزشک مراجعه می‌کند.


دکتر فرزین با بیان اینکه چون این سرطان بعضا علائم خاصی ندارند، حتی گاهی پزشکان نیز آن را جدی نگرفته و این مسأله سبب تاخیر در تشخیص و پیشرفت تومور خواهد شد. بنابراین سردردهایی که در فرد به تازگی شروع شده و پیش از این نبوده، تغییر شدت، دفعات و محل درد در سر، همراهی سردرد با علایمی همچون تهوع و استفراغ، دوبینی و تاری دید و همچنین بروز تشنج بدون سابقه قبلی، نکاتی است که افراد باید آنها راجدی بگیرند و حتما برای تشخیص علت مشکلشان به پزشک مراجعه کنند.


این نوروانکولوژیست عنوان کرد: برخی ازعلائم گذرا همچون تاری دید، دوبینی و مشاهده لکه های نور در میدان بینایی، نکات دیگری هستند که افراد نباید نسبت به آنها بی توجه باشند و باید به چشم پزشک و متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.


مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع افزود شل شدن یک طرفه بدن به صورت گذرا نیز می‌تواند نشانی از وجود تومور در مغز باشد که در صورت بروز این علائم، تصویر برداری از مغز لازم است. متاسفانه گاهی پزشکان هم این شل شدن گذرا و یک طرفه بدن را - مخصوصا در بیماران با سن بالا - به سکته های خفیف مغزی ربط داده و از تصویربرداریهای ضروری صرف نظر می کنند.


فرزین با اشاره به اینکه تومورهای مغزی جزء تومورهای نسبتا شایع هستند، گفت: افرادی که سابقه خانوادگی بروز بدخیمی در اقوام درجه یک و دو دارند باید نسبت به این قبیل بیماری ها حساس‌تر باشند و نباید تأثیر ژنتیک و توارث در بروز این بیماری ها نادیده گرفته شود؛ هرچند ژنتیک نقش پررنگ تر و شناخته شده تری در سرطان های دیگر همچون سرطان پستان و پروستات دارد.


وی با اشاره به اینکه استرس، تنش و آلودگی هوا می تواند بصورت بالقوه - البته فعلا در حد فرضیه - در بروز تومورهای مغزی نقش داشته باشد، بیان داشت: حتی در یک سرماخوردگی ساده، استرس می تواند سبب طولانی شدن روند درمان شود بنابراین برای درمان بهتر و حتی پیشگیری باید حتی المقدور از بروز استرس و تنش اجتناب کرد.


این نوروانکولوژیست در ارتباط با تأثیر امواج مغناطیس همچون امواج موبایل و انواع پارازیت در بروز تومورهای مغزی گفت: این موضوعات هنوز شواهد ثابت شده و مشخصی نداشته و به صورت قطعی تأئید و رد نشده است و هنوز تا به نتیجه رسیدن این فرضیات راه زیادی داریم.


کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع23 شهریور برگزار می شود.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:29
سلامت و بهداشت جامعه

 


چرا نباید بستنی را در جایخی یخچال نگه داریم؟
در فصول گرم سال مصرف خوراکی‌های شیرین و خنک همچون انواع بستنی و فالوده به اوج خود می‌رسد.
 
به گزارش جام جم، در این خصوص بسیاری از خانواده‌ها پرسش‌هایی در مورد انواع این محصول و نحوه نگهداری آن در خانه مطرح کرده‌اند که به مهم‌ترین آنها پاسخ می‌دهیم.

چرا نباید بستنی را در جایخی یخچال نگه داریم؟

درجه سرمای جایخی یخچال، برودت لازم را برای نگهداری بستنی ندارد و چون بستنی دارای ترکیبات مختلف بخصوص شکر است بسختی منجمد می‌شود و تنها مکانی که برای نگهداری این محصول توصیه می‌شود، دمای 28- تا 18- درجه فریزر است. در این دما کیفیت بستنی تا 9 ماه به خوبی حفظ می‌شود و اگر کنار محصولات معطر و بودار قرار نگیرد، تغییراتی در طعم و بوی آن نیز ایجاد نمی‌شود.

تفاوت بستنی سنتی و صنعتی چیست؟

در بستنی‌های کارخانه‌ای اصول بهداشتی، کنترل کیفیت مواد اولیه و مقدار مصرف ترکیبات بستنی مورد نظارت قرار می‌گیرد. در واقع هر محصولی که دارای پروانه ساخت باشد مندرجات و مفاد قانونی ساخت لزوما مورد توجه قرار می‌گیرد، اما در بستنی‌های سنتی بخصوص موازین بهداشتی و میزان ترکیبات به کار رفته مورد توجه قرار نمی‌گیرد. وجود کلی فرم‌ها که بیشترین میزان آلودگی را در بستنی‌های سنتی دارند بیانگر استفاده از شیر غیرپاستوریزه و عدم رعایت بهداشت فردی و آلوده شدن مواد اولیه با منشأ مدفوعی است که در خلال تولید و نگهداری فرآورده از طریق کارگران آلوده وارد بستنی شده است. همچنین وجود نوعی باکتری با نام استافیلوکوکوس اورئوس در بستنی‌های سنتی نشان‌دهنده آلودگی فرآورده به ترشحات دهانی یا بینی کارگرانی است که با بستنی سروکار دارند یا در نتیجه سرفه و عطسه خدمه بیماری است که عفونت دستگاه تنفسی داشته‌اند.

انتخاب بستنی، براساس مزه یا سلامت؟

اگر یک لیوان بستنی شیری را که حاوی خامه، چربی و شکر است با همین میزان شیر مقایسه کنیم متوجه می‌شویم چربی بستنی دو سه برابر بیشتر از شیر و از نوع گیاهی و میزان پروتئین آن کمی زیادتر بوده، ولی کلسیم و برخی ریز مغذی‌های آن قابلیت جذب پایین‌تری دارند.

بستنی لایت: همان بستنی رژیمی است که در آن از قندهای مصنوعی فاقد کالری استفاده می‌شود، اما چون خامه و چربی گیاهی از ترکیبات اصلی آن است و چون چربی‌ها دو برابر مواد شیرین تولیدکننده کالری هستند پس نمی‌توان به رژیمی بودن این محصولات اعتماد کرد.

بستنی زمستانی: برخلاف باور عامه مردم، این محصول از شیر و خامه تهیه نمی‌شود و در گروه تنقلات قنادی قرار می‌گیرد. ماده پف دار داخل بستنی زمستانی نوعی کرم است که با روغن، شکر، اسانس و گاهی هم مواد رنگی تهیه می‌‌شود و برای حجیم و پف‌‌دار کردن آن از هوا کمک می‌‌گیرند.

بستنی لواشکی : این بستنی به دلیل آن که از شیر و چربی تهیه نمی‌شود در مقایسه با سایر بستنی‌های شیری، کالری و ارزش تغذیه‌ای کمتری دارد و علاوه بر داشتن ترکیبات ترش حاوی شکر بوده ضمن این که نمک آن زیاد و برای مبتلایان به پرفشاری خون محدودیت مصرف دارد.

فالوده: فالوده پایه لبنی ندارد و چون از نشاسته و شکر تهیه شده است ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد، اما در مقایسه با بستنی‌های شیری فاسد نمی‌شود. ولی باید در زمان خرید به بهداشت ظروفی که فالوده در آن تهیه و نگهداری می‌شود توجه کرد.

تولید صنعتی بستنی به سود یا زیان ما؟

خیلی‌ها تصور می‌کنند بستنی‌های صنعتی حاوی مواد نگهدارنده هستند. بستنی‌ها در فریزر به صورت منجمد نگهداری می‌شوند و چون در دمای فریزر، میکروبی که بخواهد منجر به فساد بستنی شود، قابلیت رشد و تکثیر ندارد و این محصول لبنی نیازی به افزودن مواد نگهدارنده ندارد.

ظرف‌های بستنی، معمولا از جنس پلی‌پروپیلن هستند که مصرف دوباره آنها تهدیدکننده سلامت نیست، اما در صورت ایجاد شکاف، ترک یا حتی خراش‌هایی داخل ظرف، چون امکان نفوذ مواد غذایی و میلیاردها میکروب حتی در خراش‌های کوچک وجود دارد باید از مصرف آن خودداری شود. بر اثر تغییراتی در رنگ و شکل این ظروف هم باید آنها دور انداخته شوند. این ظروف بیشتر برای نگهداری میوه و سبزی و غذاهای سرد شده و خشکبار مناسب‌اند. این ظروف از جنس آلومینیم بوده و جدار آنها پر از خراش است و احتمال دارد بر اثر شست‌وشوی نامناسب، منبع انتقال‌دهنده آلودگی شیمیایی و میکروبی به محصول باشد. در فالوده را از مکان‌های بهداشتی و معتبر بخرید و سعی‌تان بر این باشد که انواع کارخانه‌ای آن را انتخاب کنید.

بستنی قیفی بخوریم؟

با این که مطمئن هستیم بستنی‌های قیفی را از شیرهای پاستوریزه کارخانه تهیه می‌کنند، اما باید بدانیم عدم شست‌وشوی مستمر دستگاه‌های بستنی‌ساز قیفی و باقی ماندن طولانی‌مدت ترکیبات بستنی در این دستگاه‌ها خود عاملی برای منع مصرف این گونه محصولات است.


درمورد نان بستنی نیز باید گفت برای آن که نان بستنی حالتی براق و درخشنده به خود گیرد به آن اکسیدتیتانیوم می‌افزایند.

در کارگاه‌هایی که این نان به صورت غیرمجاز برای بستنی‌های قیفی و سنتی پخت می‌شود از اکسید تیتانیومی استفاده می‌شود که صنعتی بوده و کیفیت و درجه خلوص پایینی دارد و به دلیل داشتن مواد و فلزات سمی غیرخوراکی، تهدید‌کننده سلامت مصرف‌کننده است.

در مورد بستنی با روکش شکلات هم باید گفت که روغن مورد استفاده در اغلب شکلات‌های کاکائویی و روکش بستنی‌ها از نوعی است که حاوی درصد بالاتری روغن پالم است و به دلیل داشتن چربی‌های اشباع و ترانس، خطر ابتلا به بیماری‌های کرونر قلبی را افزایش می‌دهد.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:26
سلامت و بهداشت جامعه

نه به خودکشی!

 

«هیچ کس مرا درک نمی‌کند.» جمله بسیار آشنایی است که تقریبا از زبان اغلب نوجوانان و جوانان و چه‌بسا بزرگسالان شنیده می‌شود. ریشه این احساس و تفکر تهدیدکننده سلامت روان چیست؟ آنچنان که او را به سمت نیستی هدایت می‌کند و فاجعه‌ای تأسف بار و غیرقابل جبران رقم می‌خورد. خطری جدی در کمین کودکان و نوجوانان از سال 2015 نشسته است.
 
به گزارش جام جم، خطری که ابتدا به شکل بازی‌ای به نام نهنگ آبی از طریق شبکه اجتماعی روسی به زندگی نوجوانان راه می‌یابد و در عرض 50 روز آنها را بسیار نرم، اما مشتاقانه به سمت خودکشی هدایت می‌کند؛ بحرانی که هم‌اکنون پدر و مادرها در کشورهای روسیه، هند، اوکراین و قزاقستان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و نمی‌توان خطر حضور این بحران را میان نوجوانان و جوانان جدی نگرفت.

امروز 10 سپتامبر /19 شهریور روز جهانی پیشگیری از خودکشی است. به مناسبت این روز و تهدید بازی مذکور، با دکتر سیدکاظم ملکوتی، روانپزشک، عضو دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران درباره راهکارهای پیشگیری از خودکشی نوجوانان وجوانان گفت‌وگو کرده‌ایم.

خودکشی یک بیماری جهانی

برخلاف تصور عموم که گمان می‌کنند در کشورهای اروپایی و آمریکایی به واسطه بالا بودن رفاه و خدمات اجتماعی، آنان از مشکلات کمتری برخوردار هستند، اتفاقا خودکشی به عنوان یک معضل بهداشتی در حوزه سلامت روان دراین کشورها به صورت جدی مطرح است.

ناامیدی و بی‌ارزشی، مهم‌ترین علت افسردگی

آدمی در هر سن و سالی که باشد، وقتی احساس ناامیدی و بی‌ارزشی کند، دنیا در نظرش تیره و تار می‌شود و در صورتی که سایر عوامل اقتصادی و اجتماعی نیز این حال را تشدید کنند، فرد به سمت خودکشی تمایل بیشتری پیدا می‌کند.

در گذشته خبرهای تاثربرانگیزی درباره خودکشی نوجوانان و جوانان به دلیل پایین بودن نمره تحصیلی یا قبول نشدن در کنکور شنیده‌ایم. براستی چرا یک جوان به خاطر نمره، خودکشی می‌کند. دلیل آن را باید در رفتار والدین و اطرافیان آن فرد جست‌وجو کرد.

باید دید در خانه الگوی ارزش‌گذاری کودک بر چه مبنایی بوده است. خودکشی نوجوان به خاطر نمره، گویای آن است که والدین این احساس را به او داده‌اند که اگر افت نمره داشته باشد یا در کنکور قبول نشود یعنی بی‌ارزش و به دردنخور است. یعنی ناتوان است و حالا که اینچنین است دیگر بچه مورد قبول و دوست‌داشتنی مادر یا پدر نیست. در صورتی که یک بچه در هر شرایطی، بچه پدر و مادرش است و بچه باید احساس ارزشمندی را از والدین خود دریافت کند.

بچه‌ای که احساس ارزشمندی را از خانواده و والدین خود دریافت نمی‌کند، چگونه می‌توان انتظار داشت محبت را در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و... جست‌وجو نکند؟ در این حالت مسلم است جذب گروه‌ها و کانال‌هایی می‌شود که به او حس احترام و شخصیت می‌دهند. نظرش را می‌پرسند و در نهایت رفتارهای ضداجتماعی نیز ممکن است یاد بگیرد یا حتی تعلق خاطرش به آن گروه و شبکه به قدری زیاد می‌شود که حاضر به خودکشی هم می‌شود.

تهدید به خودکشی را جدی بگیرید

به خاطر دارم دوستی تعریف می‌کرد پسر نوجوانش در اعتراض به شرایط زندگی خود و رفتار والدینش، مادر را تهدید به خودکشی کرده بود. مادر نیز به گمان این که پسرش مثل همیشه از سر لجبازی و برای جلب توجه در حال بیان این تهدید است، می‌گوید جرأت انجام این کار را نداری و...، اما فرزندش خود را در مقابل چشمان مادر، از پنجره به بیرون پرت می‌کند.

این اتفاق و حوادث مشابه، گویای این واقعیت است که والدین هیچ کدام از رفتارها و گفتارهای کودک را از اعم از قهر، تهدید، لجبازی، پرخاشگری، خودزنی، افسردگی، شیدایی، رفتارهای ضداجتماعی و... ادا و اطوار تلقی نکنند و در صورت مشاهده حتما همراه فرزند خود باور کنند این رفتارها گویای یک آسیب روانی است که خوشبختانه قابل درمان است و حتما باید به مشاور مراجعه کنند تا مانع بروز اتفاقات تلخ شوند.

در همه جای دنیا، یکی از عوامل ناموفق بودن درمان مشکلات روان نوجوان و جوانان، خجالت کشیدن والدین از مراجعه و باور به وجود بیماری به نام افسردگی و خودکشی است.

نشانه‌های خودکشی

بررسی‌ها نشان می‌دهد، در ایران 60 تا 80 درصد کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند، ناراحتی اعصاب دارند و اقدام به خودکشی یکی از تظاهرات بیماری‌های اعصاب و روان است. بیش از 60 درصد کسانی که بیماری اعصاب و روان دارند، به افسردگی مبتلا هستند.

تحقیقات داخلی نشان می‌دهد خطر اقدام به خودکشی ناشی از افسردگی شش برابر، بیکاری دو برابر، مصرف سیگار 5/2 برابر، الکل سه برابر افزایش می‌یابد.هر چند همه افسردگی‌ها به خودکشی منجر نمی‌شود، اما یکی از تظاهرات آنها خودکشی است.


رفتارهای تکانشی (واکنش‌ها و رفتارهای ناگهانی و انفجاری) و بیماری پی‌تی‌اس‌دی (ptsd) که منشأ آن اتفاقات و سوانح هستند، از دیگر علائم قابل توجهی هستند که فرقی نمی‌کند فرد در کدام سن و سال قرار دارد. اطرافیان فرد در صورت مشاهده این علائم باید هوشیارانه نسبت به درمان اقدام کنند.

تاثیر خشونت خانگی بر بهداشت روان

مراقب ساعد دستان نوجوان و جوان دبیرستانی خود باشید و ببینید اگر روی دست آنان شاهد خطوطی نازک و ممتد بودید، بدانید فرزند شما در یک بازی خطرناک مشارکت دارد. متاسفانه در مواردی دیده شده بازی خطرناکی بین این گروه سنی رایج شده و آن خط انداختن با تیغ روی ساعد دست به نشانه نارضایتی از زندگی و شهامت نشان دادن این اعتراض باب شده است.

متخصصان تأکید دارند منشأ این رفتارها را نه در نوجوان بلکه در نوع و نحوه عملکرد والدین و خانواده باید جست‌وجو کرد.

هر چه میزان رفتارهای خشن، پرخاشگری، عصبانیت، درگیری بین فردی در خانواده و محیط افزایش یابد، خطر بروز رفتارهای تکانشی، پرخاشگرانه و میل به افسردگی نیزافزایش می‌یابد و احتمال صدمه زدن به خود نیز بالا می‌رود.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:25
سلامت و بهداشت جامعه

 


زمزمه لزوم تجویز و یا حتی تولید دارو برای بیماران مبتلا به عوارض مشابه براساس جنسیت آنها از مدت ها قبل در رسانه های علمی و پزشکی شنیده می شود، اما این امر حقیقتا تا چه حد علمی و یک نیاز است؟
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل ایرنا، تجویز داروهای متفاوت برای بیماران مبتلا به بیماری مشابه در رسانه های یاد شده با تاکید بر لزوم توصیه داروهای مختلف برای بیماران زن و مرد مبتلا به یک بیماری همراه است.

پایگاه اطلاع رسانی آمریکایی اینساید ساینس به تازگی درباره ضرورت زنان و مردانه شدن داروها، مطلبی از تحقیقات گروهی محقق آلمانی منتشر کرد که بر اساس آن اثر درمانی داروهای ضدالتهابی در زنان و مردان متفاوت است.


بر اساس این تحقیق هورمون مردانه تستوسترون بر داروهای ضدالتهابی برای درمان بیماری های آسم و روماتیسم مفصلی تاثیر منفی داشت.


همچنین آنان نتیجه گرفتند تفاوت های بیوشیمیایی بین زنان و مردان بر اثربخشی بعضی داروها تاثیر دارد که باید بیشتر بررسی شود.


با وجود این مطالعه و مطالعاتی مشابه، نایب رییس انجمن علمی داروسازان ایران معتقد است تجویز داروهای متفاوت تنها به یک خصوصیت جنسیت محدود نمی شود و این علم که در حیطه ای از شخصی سازی داروها قرار می گیرد، گستره وسیع تری را شامل می شود.


از نظر علم داروسازی، تجویز داروی متفاوت با دوزهای متغیر مجموعه ای از خصوصیات مختلف ژنتیکی را دربر می گیرد که در مجموع به آن علم فارماکوژنتیک یا ژنومیک می گویند.


نشریه انگلیسی نیچر فارماکوژنتیک را در نظر گرفتن عوامل مختلف ژنتیکی شامل سن، جنس، وزن، سوابق خانوادگی، شدت بیماری و اختلالات مرضی در هر بیمار برای توصیه داروی مخصوص و دوز مشخص به وی تعریف کرده است.


فارماکوژنتیک الهام گرفته از این باور علمی است که ژن های یک فرد بر پاسخ های وی به دارودرمانی تاثیر می گذارد. مبنای این علم جدید نیست و دست کم نخستین بار در سال 1957 توسط آرنو موتولسکی صاحب کرسی پزشکی ژنتیک و علم ژنوم دانشگاه سیاتل واشنگتن در مقاله ای طرح شد. وی متوجه واکنش های معکوس بیماران به داروی ضدمالاریای پریماکین شده بود.


کشف ژن هایی که موجب پاسخ های متفاوت به دارو می شوند، طی چند دهه بعد افزایش یافت. بیشتر ژن ها آنزیم هایی دارند که می توانند در سوخت و ساز یک یا چند دارو نقش داشته باشند؛ بعضی تفاوت های ژنتیکی یافت شده است که به واسطه مصرف آن دارو به سم تبدیل می شود و بعضی دیگر تاثیر دارو را خنثی می کند.


بر اساس این گزارش، فارماکوژنتیک باوجود موفقیت های اولیه در افزایش اثربخشی داروها، در ادامه با فرودهایی مواجه شد. با توجه به این پیشرفت ها تا دهه 90 میلادی انتظار می رفت دوره شخصی سازی داروها فرا رسیده باشد؛ اما در واقع تعداد معدودی آزمایش های مشخص امروزه در کلینیک ها انجام می شود و فراوانی موانع امیدهای اولیه را برای گسترش این علم و درمان سریع تر و نتیجه بخش تر بعضی بیماران خاص کمرنگ کرده است.


بعضی آزمایش های بالینی به نتایج روشنی در این علم دست نیافت و میزان کشف ژن هایی که باعث واکنش های معکوس یا منفی می شوند، افزایش نیافته است.


نایب رییس انجمن علمی داروسازان ایران در این بار به خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: هر چند از چند دهه قبل مقالاتی در مورد فارماکوژنتیک منتشر شده است؛ اما این علم در سال های اخیر در سطح کلینیک ها آن هم در کشورهای پیشرفته مطرح است.


فرشاد هاشمیان توضیح داد: برخی الگوهای رایج دارودرمانی در حال حاضر مبتنی بر سعی و خطاست، اما بر اساس علم فارماکوژنتیک دارو باید بر اساس الگوهای ژنتیکی تجویز شود.


به گفته هاشمیان، برای گسترش این علم در حیطه عمل مشکلاتی وجود دارد که مهم ترین آن هزینه های گزاف آزمایش های ژنتیکی نسبت به نتیجه ای است که از آنها به دست می آید.


وی خاطرنشان کرد: همواره در بحث های کلان درمان، موضوعات اقتصادی مطرح می شود و این امر در مورد همه کشورها و حتی کشورهای پیشرفته صادق است. در بسیاری موارد انجام آزمایش های فارماکوژنتیک از لحاظ اقتصادی و بحث هزینه -کارآمدی توجیه ندارد؛ ولی هرچه زمان بگذرد، هزینه فناوری های آزمایش ها کاهش می یابد و در آینده از لحاظ پراکندگی اجرا همه گیر می شود.


رئیس دانشکده داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سوال که در کدام بیماری ها بیشتر تجویز دارو با آزمایش های ژنتیکی انجام می شود، گفت: استفاده از این روش برای همه بیماری ها و همه بیماران لزومی ندارد؛ ولی برای برخی بیماران مبتلا به انواعی بیماری های قلبی، بیماری های مرتبط با اعصاب و بدخیمی ها جهت بررسی اثربخشی مقاومت به دارو و یا تعیین دوز می توان از این روش کمک گرفت ؛ روشی که کمک می کند درمان بهینه( optimize) شود.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:23
سلامت و بهداشت جامعه

 


این که غذای انسان ماهیت انسان را می‌سازد یک مفهوم پذیرفته شده است، اما کارهایی که قبل از غذا خوردن انجام می‌دهیم هم می‌تواند تاثیرات مهمی بر شرایط جسمی و سلامت ما داشته باشد.
 
به گزارش جام جم، موارد زیر برخی از کارهایی است که نباید با معده خالی (دو ساعت بعد از آخرین وعده غذایی) انجام شوند.

مصرف داروهای ضدالتهاب

آسپرین‌‌ها و دیگر داروهای استروئیدی ضدالتهاب (NSAIDs) نباید قبل از غذا و با معده خالی مصرف شوند. این کار نه‌تنها از تاثیرگذاری آنها می‌کاهد، بلکه می‌تواند مشکلات جدی سلامت مانند خونریزی معده را به دنبال داشته باشد.

توصیه: شیر، تاثیرات منفی NSAIDs را کاهش می‌دهد. اگر شیر در دسترس ندارید بهتر است این داروها را با آب فراوان مصرف کنید.

رفتن به رختخواب

گرسنگی و سطح پایین گلوکز خون از به خواب رفتن ما جلوگیری می‌کند و به خواب کاذب و بیدار شدن زودهنگام منجر می‌شود.

توصیه: از آنجا که پرخوری قبل از خواب نیز ایده خوبی نیست بهترین راه، مصرف مقداری مواد لبنی است. این مواد حاوی کلسیم و منیزیم هستند و خواب آرامی را برای ما به ارمغان می‌آورند.

ورزش‌های شدید

بسیاری از افراد بر این باور هستند که ورزش با معده خالی کالری بیشتری می‌سوزاند، اما واقعیت این است که این کار هیچ تاثیری بر آب شدن چربی‌ها ندارد و فقط به تحلیل رفتن ماهیچه‌ها منجر می‌شود، چیزی که قطعا شما آن را نمی‌خواهید.

توصیه: تمرینات ایروبیک را جایگزین ورزش‌های شدید کنید؛ اما اگر مشکلات گوارشی دارید بهتر است قبل از انجام هر نوع ورزشی غذای مختصری مصرف کنید زیرا فعالیت فیزیکی، شیره معده را که برای معده خالی مضر است تولید می‌کند.

نوشیدن آب مرکبات

اسید و فیبرهای موجود در مرکبات، معده خالی را تخریب می‌کنند و این حالت برای کسانی که دچار التهاب معده یا مستعد آن هستند خطرناک است.

توصیه: آب مرکباتی که تازه گرفته شده باشد درصورتی که با نسبت یک به یک با آب ترکیب شود می‌تواند فواید زیادی داشته باشد.

نوشیدن قهوه

قهوه تولید اسید معده را تحریک می‌کند. نوشیدن قهوه با معده خالی به ترش کردن و دیگر مشکلات گوارشی منجر می‌شود.

توصیه: اگر نمی‌توانید از نوشیدن قهوه در صبح خودداری کنید آن را با خامه یا شیر مصرف کنید. چربی موجود در این مواد از تاثیرات منفی مصرف قهوه می‌کاهد.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:21
سلامت و بهداشت جامعه

 


اتفاقی است که در یک چشم بر هم زدن می‌افتد. یک روز همه چیز خوب است و روز بعد، دوستان، همکاران و هم‌اتاقی‌هایتان یک به یک به دام آنفلونزا می‌افتند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، اتفاقی است که در یک چشم بر هم زدن می‌افتد. یک روز همه چیز خوب است و روز بعد، دوستان، همکاران و هم‌اتاقی‌هایتان یک به یک به دام آنفلونزا می‌افتند.


اگر می‌ترسید که هدف بعدی این بیماری خودتان باشید، از همین الان به دنبال ذخیرۀ دستمال کاغدی نروید. بیش از آنکه لازم باشد واکسن آنفلونزا بزنید و دستهایتان را طبق برنامه‌های تلویزیونی بشویید، لازم است که عادات سالم داشته باشید.

در زیر با 9 روش طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن آشنا می‌شوید:

نرمال بخوابید


شاید وسوسه شوید و دلتان بخواهد تا ساعت سه صبح سریال محبوبتان را ببینید. اما پژوهشها نشان می‌دهند که شب‌زنده‌داری می‌تواند سیستم ایمنی بدنتان را به هم بریزند، و احتمال ابتلای شما به ویروس را افزایش داده و خوب شدنتان را دشوارتر کند.

لطفی به بدنتان کنید و تلویزیون تماشا کردنهای شبانه را بی‌خیال شوید و هفت تا هشت ساعت خواب شبانۀ توصیه‌شده را از خودتان دریغ نکنید.

بیشتر سیر بخورید


درست است که سیر بوی خوبی ندارد، اما خوردن سیر به شکل منظم می‌تواند تاثیرات اعجاب‌آوری برای سلامتی شما به همراه داشته باشد. سیر نه تنها باعث تقویت دستگاه ایمنی شما می‌شود، بلکه به جلوگیری از بیماری قلبی نیز کمک می‌کند.

ضمن اینکه خوشمزه‌ هم هست و می‌توانید در انواع و اقسام غذاها از آن استفاده کنید.

محلول لیمو، عسل، زنجبیل، زردچوبه با آب گرم بنوشید


بسیاری قسم می‌خورند که این محلول، دوای واقعی سرماخوردگی است. اما آیا این معجون جادویی واقعاً کارایی دارد یا همۀ اینها افسانه‌ای بیش نیست. تحقیقاتی که به صورت مستقل بر مواد تشکیل دهندۀ این محلول انجام شده، نشان می‌دهد که این حرفها چندان هم تخیلی نیست.

بررسی‌ای که در سال 2012 انجام شد، نشان می‌دهد که عسل به عنوان یک آنتی اکسیدان، همچون تقویت کنندۀ طبیعی برای سیستم ایمنی عمل می‌کند. زنجبیل، به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی دیگر که خاصیت ضدویروس نیز دارد، می‌تواند برای درمان مشکلات گوارش همچون حالت تهوع مورد استفاده قرار گیرد. آب لیمو سرشار از ویتامین ث است که به خاطر خواص آنتی‌اکسیدانش اهمیت زیادی در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی دارد. نهایتاً، پژوهشهایی که در رابطه با کورکامین انجام شده، نشان می‌دهد که این ماده می‌تواند دستگاه ایمنی را تنظیم کند. کورکامین از مواد موجود در زردچوبه است.


یک قابلمه سوپ مرغ


این غذا به خاطر دارا بودنِ سبزیجات و مرغ، دارای تاثیرات ضدالتهابی ملایم است.

در تحقیقات مشخص شده که مواد تشکیل‌دهندۀ سوپ (نظیر مرغ، پیاز، سیب زمینی شیرین، هویج، شلغم، جعفری، کرفس، نمک و فلفل) حرکت گلبول‌های سفید به سمت به دستگاه تنفسی فوقانی کند می‌کند که این امر باعث کاهش عوارض سرماخوردگی می‌شود. همچنین، تحقیقات نشان می‌دهند که کارنوسین، که در سوپ مرغ و سینۀ مرغ یافت می‌شود، می‌تواند به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند.


ورزش را در برنامۀ هفتگی خود بگنجانید


برای اینکه سیستم ایمنی خود را تقویت کنید، لازم نیست که فاز عشق باشگاه بردارید. پیاده‌روی روزانه یا چند جلسه یوگا در هفته هم به تناسب بدن شما منجر شده و هم سیستم ایمنی بدنتان را روی فرم نگاه می‌دارد.

ورزش می‌تواند باکتری موجود در شش‌های شما تخلیه کند، و بدین ترتیب از ابتلایتان به بیماری‌هایی که از طریق تنفس منتقل می‌شوند، جلوگیری کند. همچنین ورزش باعث می‌شود تا سلولهای سفید خون شما سریعتر در بدن گردش پیدا کنند و به سیستم ایمنی این امکان را بدهند تا زودتر بیماری را تشخیص دهد.

زمان چای را قدر بدانید


چای نوشیدن در هنگام صبح یا بلافاصله پیش از به خواب رفتن، بسیار آرامش‌بخش است. اما فواید آن تنها به آرامش محدود نمی‌شود. تحقیقی در سال 2003 نشان داد که مواد شیمیایی‌ای به نام آلکیلامین‌ها که به صورت طبیعی در چای وجود دارند، می‌تواند دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و به آن در مبارزه با عفونت کمک کند.

شاید بهترین ویژگی چای، تنوع طعم و فواید مغذی آن باشد. چای نعنا می‌تواند به هضم کمک کند و در مقابل چای سیاه، سبز و اولونگ حاوی آنتی‌اکسیدان بوده و به نظر می‌رسد که خواص ضدسرطان دارند.

صبحانه ماست بخورید


پروبیوتیکهای موجود در ماست، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و در مبارزه با عفونت کمک کند. برپایۀ تحقیقی تازه که در نیوزیلند انجام شده، ورزشکارانی که پروبیوتیک مصرف می‌کردند، چهل درصد کمتر از سایرین دچر سرماخوردگی و عفونتهای دستگاه گوارش می‌شدند. ماست همچنین سرشار از ویتامین دی است که به تقویت سیستم ایمنی می‌انجامد.

جدای از اینکه ماست یک خوردنی پرخاصیت است، پژوهشگران همچنین دریافته‌اند که خوردن ماست وانیل می‌تواند به شادی بیشتر شما منجر شود.

آفتاب بگیرید


شاید دلتان بخواهد که در سرمای زمستان به جای بیرون رفتن، جلوی بخاری لم بدهید. اما قدری آفتاب گرفتن در چنین شرایطی نیز غنیمت است.

همانطور که بالاتر گفتیم، ویتامین دی یکی از شارژکننده‌های سیستم ایمنی بدن است و جذب قدری تشعشعات آفتاب، طبیعی‌ترین و بهینه‌ترین راه دریافت این ویتامین است.

البته حواستان باشد که زیاده‌روی نکنید. قرار گرفتن زیاد در برابر تشعشعات آفتاب می‌تواند منجر به آفتاب سوختگی یا سرطان شود. تنها چند دقیقه، یعنی بین 15 تا 20 دقیقه، کافی است تا دوز ویتامین دی مورد نیاز خود را دریافت کنید.

تا می‌توانید بخندید


سریال نگاه کردن تا ساعات ابتدایی صبح توصیه نمی‌شود، اما تماشای چند قسمت از سریال کمدی محبوبتان، می‌تواند فواید مثبتی برای بدن شما به همراه داشته باشد. تحقیقی در سال 2007 نشان داد که خنده واقعاً بهترین دوا است. با همین کار ساده می‌توانید دستگاه ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

خندیدن، و در کل نگرش خوشحال و مثبت، می‌تواند میزان استرس شما را بکاهد و به کیفیت خواب شما بیافزاید که هر دو از عواملی هستند که شدیداً با سلامتی مرتبطند.

دوشنبه 20/6/1396 - 9:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته