• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 539
تعداد نظرات : 437
زمان آخرین مطلب : 2430روز قبل
اخبار

تابناک: پلیس بین المللی (اینترپل ) محمود خاوری مدیرعامل سابق وفراری بانک ملی را به اتهام "کلاهبرداری "جزو افراد تحت تعقیب اعلام کرد.

تسنیم نوشت که ،با پیگیری های قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران ،بالاخره با گذشت دوسال از فرار مدیرعامل سابق بانک ملی ،پلیس بین المللی موسوم به "اینترپل" ،نام وی را جزو افراد تحت تعقیب اعلام نمود.

اینترپل، در تعقیب خاوری +عکس

این اتفاق درحالی رخ می دهد که افکارعمومی داخل کشور از قوه قضائیه ونیروی انتظامی درخواست انجام اقدامات لازم برای بازداشت ودستگیری بین المللی متهم فراری را داشته اند ودر همان ایام محسنی اژه ای دادستان کل کشور اظهار داشته بود که دستگاه قضایی تمامی سعی وتلاش های دیپلماتیک وقانونی را برای بازداشت متهمین فراری پرونده اختلاس بزرگ انجام داده است.

هرچند که پلیس بین الملل تحت تاثیر اقدامات ضدایرانی کشورهای مخالف انقلاب اسلامی این عمل را دیر هنگام انجام داد اما لازم است که تلاش ها برای بازگرداندن خاوری وبرادر مه آفرید امیرخسروی متهم ردیف اصلی اختلاس سه هزار میلیاردی که در پی افشای ماجرای اختلاس به کانادا گریخت نیز به عمل آید.

گردآوری : گروه اینترنتی پرشین وی

دوشنبه 16/11/1391 - 12:49
مصاحبه و گفتگو

گیتی خامنه که بسیاری از بچه‌های آن زمان با لبخند و اجرای او پای تلویزیون می نشستند، یکی از آن‌ها است، کسی که در 15 سالگی کار اجرا را آغاز کرد. به گفته خودش آن زمان تمایلی به خواندن از روی متن نداشت و دوست داشت موضوعات روز را با بیانی کودکانه با بچه‌ها قسمت کند.

گیتی خامنه بعد از گذشت این همه سال هنوز به بچه‌ها فکر می‌کند و دغدغه بچه‌های نسلی را دارد که یادگار بچه‌های دیروز هستند. او با حضور در کافه خبر درباره نحوه ورودش به تلویزیون و چگونگی اجرای برنامه کودک در گذشته و حال صحبت کرد که در ادامه می‌خوانید.  
 

مجری محبوب دهه 1360 تلویزیون ، گیتی خامنه / تصاویر  

شما در سال‌های سختی وارد تلویزیون شدید، در فضایی که خیلی حرفه‌ای نبود و تجربه بودن در مقام یک مجری که ارائه‌دهنده سبکی خاص باشد چندان معمول نبود. چطور این شرایط را پشت سر گذاشتید؟
ببینید، نمی‌توانم به شیوه اجرای خودمان عنوان سبکی جدید را بدهم. آن‌ روز‌ها اگر خاطرتان باشد اجرا بسیار ساده بود و از بسیاری از شیوه‌های نوی امروز خبری نبود. من هم شخصاً داعیه پایه‌گذاری سبکی را ندارم، اما شاید بتوان درمورد مشخصه‌هایی‌ صحبت کرد که امکان برقراری ارتباط با مخاطب را به ما داد.

یکی‌ از مهم‌ترین شاخصه‌ها این بود که اجرای برنامه بچه‌ها به عهده کسانی‌ گذاشته شد که خودشان هم سنّ و سالی‌ نداشتند؛ از میان مردم عادی بدون داشتن هیچ گونه پیشینه هنری انتخاب شده بودند و نقش بازی نمی‌کردند. در واقع بلد نبودند بازی کنند پس خودشان بودند. بنابرین وقتی‌ از شیوه خاصی‌ از اجرا یاد می‌کنم به نوعی می‌خواهم به پاسخ سئوال شما برسم.

من تا پیش از آنکه خودم اجرای برنامه کودک را به عهده بگیرم، تقریبا هیچ‌کدام از برنامه‌های تلویزیون را از اول تا آخر دنبال نکرده بودم. بنابراین الگوی خاصی‌ برای پیروی، الهام گرفتن یا برعکس نوآوری در آن‌ حوزه نداشتم. با توجه به احترامی که برای مخاطبم قائل بودم و باور به اینکه نیازی نیست برای ارتباط با بچه‌ها بسیاری از المان‌ها را تلطیف یا شکرپیچ کرد، شیوه ارتباطی‌ خاص خودم را انتخاب کردم. شاید بتوان از این شیوه تحت عنوان‌‌ همان سبکی که شما راجع به آن‌ سئوال کردید نام برد. در هر حال قاعدتاً حتی در زندگی‌ عادی روزمره هم هر کس برای برقراری ارتباط با دیگران شیوه و سبک خاص خود را دارد.

 

 

مجری محبوب دهه 1360 تلویزیون ، گیتی خامنه / تصاویر


به جهت سنّ و تجربیات کم دامنه تجربیات و آگاهی‌‌هایم هم از مخاطبین هم سنّ و سالم گسترده‌تر نبود. به خلاف سایر مجریان آن‌ زمان معمولا از متن برای اجرا استفاده نمی‌کردم و سوژه‌های برنامه‌ها را از ارتباط با مردم عادی کوچه و بازار در تاکسی و اتوبوس و پارک و مدرسه  می‌گرفتم. البته این استفاده نکردن از متن همیشه مایه دردسر و نارضایی دوستان دست‌اندرکاران می‌شد و مشکل‌ساز بود. در هر حال در مورد من این شیوه موفق بود، اما به جهت اینکه مجبور بودم به مطالب فکر کنم و آن‌ها را به خاطر بسپارم و بیان کنم، با توجه به لزوم هماهنگی‌ زمان برای پخش برنامه‌ها کار ساده‌ای نداشتم. گاهی هم به جهت وجود اشکالات فنی‌ و دشواری‌هایی، آماده نبودن برنامه و زیاد آمدن زمان مجبور می‌شدم به قدرت خلاقه‌ام مراجعه کنم و حرف‌هام را در قالب‌هایی با استفاده از بداهه‌پردازی عنوان کنم. همه دوستانی که با این حرفه آشنا یا به این موضوعات علاقه‌مند هستند در مورد نقاط مثبت و منفی‌ این شیوه‌ها آگاهند. 

به جرات می‌گویم آن‌ زمان‌ها حتی تصور استفاده از آزادی و شیوه‌ها و امکاناتی که دوستان ما امروز از آن‌ بهره می‌گیرند غیرممکن بود! این شرایط از یک طرف دشوار بود و از طرف دیگر یک حسن محسوب می‌شد، به هر حال آغازگر بودن دشواری‌ها و مزایای خودش را دارد. امتیاز بزرگ در زمانی که من اجرا را شروع کردم این بود که یک فصل جدید به لحاظ اجرا در تلویزیون آغاز شد.

اگر موفق می‌شدید در اجرا از تجربیات مفید استفاده کنید، توانمندی‌های خودتان را پرورش بدهید و با توجه به نیازمندی‌ها و مقتضیات زمان به شکل خلاقانه از آن‌ بهره ببرید، قادر به برقراری ارتباط با مخاطبان می‌شدید. اگراین اتفاق نمی‌افتاد قاعدتا بین این دو فضا معلق می‌ماندید.

خوشبختانه من و الهه رضایی در سن کم اجرا در تلویزیون را شروع کردیم و شاید به همین خاطر از حمایت‌های بزرگتر‌ها و همکاران مجربمان بهره بردیم. من از حمایت‌ها، همراهی‌ها و مهر دوستان و همکارانم در زمانی‌ که یک نوجوان و در آغاز مسیر کاری‌ام بودم، کوله‌ای پر از خاطرات خوش دارم و از از طریق سایت شما از همه آن‌هایی که از مهربانی و راهنمایشان بهره بردم، از عمق وجودم تشکر می‌کنم.
 
اجرا و حرف‌های شما در آن زمان تاثیرگذاری زیادی روی بچه‌ها داشت، چیزی که در حال حاضر خیلی نمی‌بینیم. آیا نوع اجرای شما و نوع انتخاب واژه‌هایتان دلیل این تاثیرگذاری بود یا تفاوت نسل‌ها دلیل این اتفاق است؟
گمان می‌کنم زیاد نیستند افرادی که نسبت به وجود تفاوت‌های قابل توجه میان نسل ما و نسل جدید تردید جدی داشته باشند. به نظر می‌رسد نسل ما به جهت حضور در فضایی که افراد در آن‌ دگرگونی‌های بزرگی‌ را تجربه می‌کردند، به نوع رسیدن به ایده‌آل‌ها خوشبین‌تر بودند و به هم اعتماد بیشتری داشتند. فضای ارتباطی‌ بین ما مخاطبانمان هم از این خوش بینی‌ و حس اعتماد بی‌ بهره نبود، اما نسل امروز در فضایی از جهاتی متفاوت روزگار می‌گذراند. نوع روابط با گذشته متفاوت است و بنابرین تاثیرپذیری انسان‌ها از هم و رسانه دستخوش تغییر شده است.

از طرف دیگر با مشکل دیگری در حوزه برنامه‌سازی در رسانه ملی روبرو هستیم، به نظر می‌رسد در چند سال اخیر عنصر اصلی برنامه‌سازی در بعضی‌ از کار‌ها تا حد زیادی کپی از کارهایی است که در گذشته یا در کشور‌های دیگر انجام شده است.
من فکر می‌کنم بسیاری ترجیح می‌دهند کارهایی را انجام دهند که ریسک کمتری داشته باشد. بسیاری از شیوه‌های شناخته‌شده گذشته استفاده می‌کنند. مشکل اصلی این است که بسیاری از این رسانه که مدیوم ارزانی هم نیست به عنوان وسیله آزمون و خطا استفاده می‌کنند. دشواری ما از جایی شروع می‌شود که بعضی‌ از دوستان اهل هنر ما که اتفاقا گاهی‌ صاحب ایده‌های بسیار ناب و قوه خلاقه در خور تحسین هستند، بیشتر از آنکه به توان و فکر و خلاقیت خود تکیه کنند، به پیروی و گرته‌برداری از کارهای دیگرانی می‌پردازند که شاید در بسیاری مورد هیچ برتری نسبت به آنان نداشته و ندارند، جز اعتماد به نفس بیشتر و البته حمایت دست‌اندرکاران که بعضی‌ از این دوستان باور ندارند که از آن‌ بهره ببرند! 

در کپی‌برداری هم باید انرژی صرف کرد تا به بهترین شکل ممکن آن را ارائه بدهیم. همین انرژی می‌تواند برای پرورش ایده‌های نوی خود دوستان صرف شود. فکر می‌کنم اگر ما به خودمان اعتماد و اعتقاد داشته باشیم دست به کپی‌کاری نمی‌زنیم. در حال حاضر بعضی‌ بر و بچه‌های تلویزیون برای برنامه‌سازی از کسانی تقلید می‌کنند که در یک بستر فرهنگی دیگر با نیازمندی‌های دیگر کاری انجام می‌دهند. بنا براین ممکن است به بسیاری از نیازمندی‌ها ی مردم خودمان پاسخ ندهد. اگر این خواستگاه فرهنگی با نیازهای خاص مردم ما مورد مطالعه قرار گیرد و با قوه خلاقه عجین شود، اصلا بعید نمی‌دانم که حاصلش با کارهای دیگران برابری کند یا حتی با وجود بعضی‌ نقایص و ضعف‌ها از آن‌ها در بعضی‌ زمینه‌ها قوی‌تر نباشد، چرا که حداقل از این امتیاز برخوردار بوده که در فضایی شکل گرفته که سازنده برنامه با آن‌ و نیازمندی‌های تماشاگران آن‌ آشناست.
 

 


آیا خود رسانه ملی می‌تواند این نگاه را ترویج دهد؟
به نظر من تلویزیون می‌تواند در این راستا حرکت کند. یکی از وظایف تلویزیون جدا از سرگرم کردن آموزش دادن است. می‌دانم ساخت یک برنامه در تلویزیون با توجه به همه محدودیت‌ها و کمبود‌ها چقدر سخت است و چقدر انتقاد کردن و اظهار نظر کردن ساده است، اما گاهی‌ استفاده از نظرات می‌تواند بیشتر از آنچه ما تصور می‌کنیم راهگشا باشد.

به عنوان مثال حوزه مورد علاقه و بسیاری از همکاران من کودک و نوجوان است. تا زمانی که شما مخاطب برنامه‌هایتان را نشناسید، قاعدتا در برنامه‌سازی موفق نخواهید بود. من هنوز نظر مخاطب در برنامه‌سازی را در رسانه ملی کمرنگ می‌بینم. فکر می‌کنم اگر برای کودک برنامه می‌سازیم، هیچ کس بیشتر از خود او حق ندارد. ما سال‌هاست از دوران کودکی‌مان فاصله گرفته‌ایم.
 
راه ساده‌تر و موثر‌تر برنامه‌سازی برای بچه‌ها این است که با بچه‌ها در ارتباط باشید و ببینید آن‌ها چه می‌خواهند. بچه‌ها خیلی ساده به ما می‌گویند چه چیزی را دوست دارند. به نظر من قبل از اینکه برنامه‌ای روی آنتن برود و خرج زیادی روی دست سازمان بیفتد، باید از خود بچه‌ها پرسید چه برنامه‌ای می‌خواهند یا حداقل با استفاده از برنامه‌هایی که در حال پخش است این نظرسنجی را انجام دهیم که آیا این ساختار مطلوب بچه‌ها هست یا خیر؟ اگر شیوه تعامل با بچه‌ها را یاد بگیریم و بتوانیم اعتمادشان را جلب کنیم و از نظراتشان بهره ببریم اتفاق مطلوبی در برنامه‌سازی می‌افتد.

در حال حاضر اجرای برنامه‌های کودک دست یکسری خاله‌ها و عمو‌ها افتاده است که عملا از اصول مشابهی در اجرا استفاده می‌کنند. به نظر شما آیا تمام ظرفیت سازمان برای ساخت برنامه‌های مختص کودکان و نوجوانان همین قدر است؟
اجازه بدهید در ارتباط با برنامه خاصی صحبت نکنم، چون خودم را در جایگاهی نمی‌بینم که بدون پیگیری مستمر بعضی‌ برنامه‌ها درباره این برنامه‌ها اظهار نظر کنم. اینجا یادآوری می‌کنم که وقتی‌ ما از برقراری ارتباط با مخاطب صحبت می‌کنیم از یک گروه سازنده برنامه متشکّل از افراد متفاوت با وظایف و تخصص‌های متفاوت صحبت می‌کنیم که مجری عملا یکی‌ از عناصر تشکیل دهنده آن‌ است. 

 به یقین برنامه‌های زیادی از ایدهای جذاب و تلاش پیگیر و شبانه روزی همکاران بهره برده‌اند که در خور تقدیر است. اما در پاسخ به این پرسش که آیا ساخت اینگونه برنامه‌ها تمام آنچه بوده که آرزو و توان ساخت آن‌ را داشته‌ایم، پاسخ من منفی‌ است. مخاطبان فهیم هستند، دنیای امروز آن‌ها پر از تصویر و صدا است. دنیای بچه‌های فعلی از ما بزرگتر‌ها گسترده‌تر است.

کودک به دنبال خواسته‌هایش می‌گردد و ممکن است آن را در طریق کانال‌های دیگرغیر از شبکه‌های خودمان جستجو کند. در کنارخواسته‌اش ممکن است چیزهایی دیگری هم به او داده شود که شاید شما آن‌ها را طلب نمی‌کردید. کارهایی که تا به امروز در تلویزیون انجام شده است قابل تقدیر است، اما کماکان فکر می‌کنم این نیاز روزانه و فزاینده به ما هشدار می‌دهد سریع‌تر و حساب‌شده‌تر حرکت کنیم تا از کودکانمان که با شتاب با پدیده‌های جدید آشنا می‌شوند عقب نمانیم.  

 

 


برنامه «امپراطور کوچک» از جمله برنامه‌هایی بود که شما امید بسیاری به موفقیتش داشتید که به دلیل تصمیم نامناسب دست اندرکاران تلویزیون نتوانست حق مطلب را ادا کند. فکر می‌کنید بستر بروز خلاقیت‌ها در سازمان صدا‌و‌سیما فراهم است؟
برای آن‌ دسته از دوستانی که کار را ندیده‌اند و تعدادشان به یقین به دلیل زمان پخش برنامه بیشتر از کسانی‌ است که آن‌ را دنبال کرده‌اند بگویم «امپراطور کوچک» برنامه‌ای ترکیبی‌ درباره کودکان و حاصل دو سال تلاش برای گردآوری کتاب و مطالب جدید در حوزه مسائل کودک و نوجوان بود. از اطلاعات به روز و دقیق از منابع اصلی‌ انتخاب و جمع‌آوری شد و سطر به سطر آن‌ زیر نظر کار‌شناس طراحی شد. پخش این برنامه بعد از چهار قسمت متوقف شد.

به من گفتند این برنامه باید صبح زود پخش شود که من مخالفت کردم، چرا که این برنامه را پدر‌ها و مادر‌ها باید کنار هم می‌دیدند. ترجیح دادم این کار روی آنتن نرود تا اینکه عقیم شود و تاثیراتش از بین برود. در ‌‌نهایت حاصل این همه زحمت در حال حاضر گوشه خانه خاک می‌خورد؛ کاری که یقین دارم اگر انجام می‌شد بسیاری از اشتباهات رایج و مصطلح تربیتی‌ زوج‌های جوان و پدر و مادر‌ها تصحیح می‌شد. اعتقادداشتم اگر به «امپراطور کوچک» بها می‌دادند، برنامه‌ای بود که می‌توانست سال‌های سال ادامه پیدا کند و تاثیرات خوبی داشته باشد. کما اینکه علیرغم زمان محدود و ساعت پخش کار در‌‌ همان مدت کوتاه بخشی از مخاطبین پیگیر خود راا پیدا کرد که برنامه را با دقت دنبال می‌کردند.

این انگیزه شما را برای ادامه کار کم نمی‌کند؟
بسیاری مواقع شده که نا‌امید شده‌ام، اما وقتی با مردم و محبت بی‌ شائبه و سرشار و نیازهای آنان روبرو می‌شوم، می‌بینم نمی‌توانم بنشینم و کاری نکنم. به خاطر کارهایی که در گذشته انجام داده‌ام، هنوز پاداش می‌گیرم. این پاداش‌ها به هیچ وجه شامل امتیازات مادی یا اجتماعی نیست. تنها پاداشی که من می‌گیرم پاداش عاطفی و احساسی است که با هیچ پاداش مادی قابل قیاس نیست. این پاداش‌ها من را سر پا نگه می‌دارد. زندگی من به نوعی با زندگی مردم ایران عجین شده است. من مثل مادری هستم که بچه‌هایش بزرگ شده‌اند و حالا نسبت به نوه‌هایش احساس مسئولیت می‌کند. نسبت به نسل حاضر احساس مسئولیت می‌کنم. ممکن است گفت‌و‌گو با نسل حاضر را به انداره نسل خودم نداشته باشم ولی می‌توانم تلاش کنم. زمانی که سکون آغاز شود زمان مرگ من است. اگر روز خودم را نو نکنم یا با مردم در ارتباط نباشم عملا دیگر زندگی من مفهومی نخواهد داشت.

کناره گرفتن شما از تلویزیون برای یک مدت و رفتن شما از ایران هم بخاطر همین نگاه بود؟ 
رفتن من از ایران بر اساس ایجاد احساس تغییراتی در زند‌گیم صورت گرفت. من این تغییرات را علیرغم بعضی‌ دشواری‌های  یکی‌ از بزرگ‌ترین موهبت‌های زند‌گیم به شمار می‌آورم. هدیه‌ای الهی که روح، درک، توانمندی و آگاهی‌ من را بست و ارتقا‌ٔ داد. در این مدت با آدم‌های مختلف آشنا شدم، اما بیشترین چیزی که یاد گرفتم از دشواری‌های زندگی بود. از ارتباط گرفتن با آدم‌های متفاوت چیز‌های زیادی یاد گرفنم و فهمدیم چقدر آدم باید نادان باشد که از هر آدمی به عنوان یک معجزه یاد نکند.

یادم می‌آید وقتی‌ نوجوان بودم یکی‌ از شخصیت‌هایی که فوق‌العاده به ایشان ارادت داشتم و تحت تاثیر سلوک و مشی و شیوه زندگیشان بودم، امام محمد غزالی بود. همیشه به زندگی او فکر می‌کردم. او رئیس نظامیه بغداد بود و یک مدت پست بزرگی داشت. هر کس قصد استناد کردن به یک مکتب علمی را داشت به امام محمد غزالی رجوع می‌کرد. او بعد از یک مدت با خودش دچار چالش شد و این سئوال به ذهنش رسید که آیا آگاهی‌اش به نسبتی هست که بتواند پیشوای فکری و معنوی مردم باشد و به مردم کمک کند؟ و در کمال حیرت و دشواری دریافت جوابش به این سئوال منفی‌ است و این آگاهی‌ دردناک و تکان‌دهنده نقطه آغاز یک سفر بزرگ بود. سفر یک انسان برای یافتن بزرگ‌ترین گمشده‌اش، خودش!

آن‌ زمان‌ها از خودم می‌پرسیدم چگونه می‌شود یک انسان به جایی‌ برسد که از خودش، علاقه‌مندی‌هایش، گذشته آشنای‌اش ببرد تا به دنبال پاسخ یک سئوال برود؟ سال‌ها بعد در نقطه‌ای بسیار دور از میهنم در وضعیتی غریب و ناآشنا این سئوال کهنه باز برایم تکرار شد، اما این بار وجودم سرشار از سئوالات بی‌ جوابی بودند که دیگر هیچ کدامشان حیرت‌زده‌ام نمی‌کرد. 

 


 
خانم خامنه شما و خانم رضایی همزمان اجرا در تلویزیون را شروع کردید؟
بله ما سال 1358 با هم کار اجرا را شروع کردم. فقط ماه‌های شروع کارمان متفاوت بود. من دی‌ماه کارم را شروع کردم. من روزهای فرد برنامه اجرا می‌کردم و خانم رضایی روزهای زوج.

دوستان دیروز و همیشه، می‌دانم چیزی که این همه من و شما را دلتنگ گذشته‌ها می‌کند مشخصه‌های خوب آن دوران است. ما برای یک رنگی‌ها، مهربانی‌ها، صداقت‌ها، رهایی‌ها و.... آن‌ دوران دلمان تنگ می‌شود. یک بخشی از این گذشته‌ها متعلق به همه ما است که اگر آن‌ها را از یاد ببریم آدم‌های قدرنا‌شناسی هستیم و اگر زمان حال را هم از دست بدهیم باز هم قدر‌نا‌شناسی کرده‌ایم. فکر می‌کنید می‌شود علیرغم همه تغییراتی که در وجود تک‌تک ما و دنیای اطرافمان به وجود آمده باز با هم تصمیم بگیریم و حداقل بخشی از این خوبی‌ها را زندگی‌ کنیم؟ یا این فقط یک شعر دهان پر کن و یک آرزوی زیبای محال است؟ ببخشید که باز هم به سبک مجری‌های سابق بنای نصیحت کردن گذاشتم. چه کنم دیروزیم و دوست بچه‌های دیروز!

 

دوشنبه 16/11/1391 - 12:48
ورزش و تحرک

این جشن در تمرین روز یکشنبه تیم راه‌آهن در ورزشگاه خیریه عمل برگزار شد. البته روز تولد دایی، 14 بهمن است اما چون او به دلیل گرفتاریهای شخصی نتوانست خود را به تمرین روز شنبه برساند، جشن تولدش با یک روز تاخیر برگزار شد.

در این مراسم کیکی از سوی باشگاه راه‌آهن و کیکی هم از سوی اعضای تیم تهیه شده بود که دایی را مجبور کرد، شمع‌های زیادی را در تولد 43 سالگی‌اش فوت کند. در این جشن تمام اعضای تیم حضور داشتند و از طرف باشگاه نیز کاظم امانی قائم‌مقام و باقر حاتمی مدیر پشتیبانی باشگاه در کنار رستم زندی که معاونت اجرایی باشگاه و سرپرستی تیم را به صورت همزمان به عهده دارد، حضور داشتند و تولد اسطوره را به او تبریک گفتند.

 جشن تولد علی دایی+عکس

جشن تولد علی دایی+عکس

جشن تولد علی دایی+عکس

 جشن تولد علی دایی+عکس

 جشن تولد علی دایی+عکس

 جشن تولد علی دایی+عکس


علی دایی متولد 14 بهمن 1348 است که البته شناسنامه او تاریخ تولدش را اول فروردین 1348 نشان می‌دهد.

منبع:سایت راه آهن

دوشنبه 16/11/1391 - 12:47
مد و لباس

این جملاتی که می خوانید، نه دروغ است و نه به سخره گرفتن فردی!

اگر می خواهید بعنوان جوان خوش تیب به شما توجه شود، پس بیایید و دندانهای وسط بالای خود را بکشید و دور بیندازید. این گونه خوش تیب تر خواهید شد.

یک مُد عجیب و غریب! + عکس

این واقعیتی در نسل کنونی جوانان افریقای جنوبی است که به صورت مد در جامعه جا افتاده است.

در طول ۶۰ سال صنعت فشن این نمونه در نوع خود منحصر بفرد است که مردم افریقای جنوبی معتقد شده اند برای خوش تیپ شدن باید دندانهای جلو را کشید!

مد دندان کشیدن بین جوانان کیپ تاون پایتخت و چند منطقه دیگر رواج دارد و جوانان به هر قیمتی شده این کار را انجام می دهند.
مشرق نیوز

دوشنبه 16/11/1391 - 12:36
اخبار

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مصوبه اخیر دولت، تفاوت قیمت کارخانه و حاشیه بازار را برای خودرو به حداقل ممکن می رساند، گفت: قرار شده است که خودروسازان ظرف ۴۸ ساعت آینده، قیمت های جدید را اعلام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن صالحی نیا در برنامه گفتگوی ویژه خبری دیشب با اشاره به مصوبه جدید دولت مبنی بر مبنا قرار گرفتن ارز مبادله ای در قیمت گذاری خودرو گفت: به طور قطع قیمت خودرو با توجه به افزایش عرضه و تعهدی که خودروسازان به متناسب سازی بازار دارند، از یک شرایط باثبات برخوردار خواهد شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: قیمت های محاسباتی و قیمت کارخانه به هم نزدیک و در حد صفر خواهد شد و ثبات قیمت را در چند روز آینده شاهد خواهیم بود. این در شرایطی است که مردم چنانچه به خودرو نیاز ندارند و به این کالا به عنوان یک کالای سرمایه ای نگاه می کنند، در این مرحله اقدام به خرید نکنند.

وی تصریح کرد: دولت مصوبه ای را از طریق وزرای کارگروه کنترل بازار ابلاغ کرد که بر اساس رهنمودهای دولت و جمع بندی جلسه هیات دولت بود که این مصوبه در نهم بهمن ابلاغ شد.

صالحی نیا، جلوگیری از ایجاد سفته بازی و رانت کاذب در بازار خودرو را از مهمترین دلایل این مصوبه بیان کرد و افزود: به نحوی این مصوبه تنظیم شده که با انگیزه مناسبی که برای خودروسازان در جهت افزایش تولید ایجاد می کند، بتواند با تعامل سازنده ای خودروسازان دارند، قیمت بازار را به قیمت های محاسباتی یعنی قیمتی که حداکثر معادل قیمت بازار و حداقل قیمت محاسباتی است، قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه در این تصویب نامه چند فراز اشاره شده است، گفت: یکی اینکه مبنای قیمت محاسباتی، محاسبه قیمت تمام شده به علاوه سود متعارف که بر اساس مقررات سازمان حمایت مبنی بر محاسبه نرخ مواد اولیه، قطعات و مجموعه های به کار برده شده در هر خودرو با نرخ مبادله ای محاسبه می شود.

معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: خودروسازان در این تصویب نامه موظف شدند که قیمت تجاری را بین قیمت محاسباتی و بازار تعیین کنند.

وی گفت: این مصوبه روش اطمینان بخشی را پیش بینی کرده برای اینکه اگر خودروسازان احیانا قیمتهای خود را با قیمت بالاتر از قیمت محاسباتی عرضه کنند، مابه التفاوت را باید به حساب خزانه واریز کنند که این مبالغ صرف افزایش کیفیت، بهبود بهره وری، شود.

صالحی نیا افزود: به دو علت در این مصوبه افزایش قیمت محاسباتی برای خودروسازان، یعنی فروش خودرو بالاتر از قیمت محاسباتی هیچ انگیزه ای ندارد یکی اینکه اگر بالاتر از قیمت محاسباتی بفروشد، مابه التفاوت را باید به خزانه واریز کند و دوم اینکه انگیزه مشتری را برای خرید پایین می آورد.

وی گفت: این مصوبه با اصولی که در آن طراحی شده، ما را در جهت تعادل قیمت بین قیمت عرضه شده از طریق خودروساز و قیمت بازار موفق خواهد کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قرار بر این است که خودروسازان ظرف ۴۸ ساعت آینده، قیمتهای جدید را اعلام کنند.

صالحی نیا با اشاره به الزامات و ملزومات این مصوبه که بتواند ضامن ثبات قیمت باشد افزود: بر اساس مصوبه، خودروساز موظف به افزایش تولید بر مبنای افزایش امکانات و شرایطی که ایجاد شده است.

وی گفت: خودروسازان موظفند بر اساس مصوبه، برنامه های تولید خود را درباره ثبات بازار به وزارت صنعت ارائه کنند و در آن درباره روند تولید و عرضه مناسب، متعهد شدند.

صالحی نیا، افزایش صادرات، ارتقاء کیفی بر اساس پارامترهای ایمنی، کیفیت و آلایندگی را از دیگر تعهدات خودروسازان در مصوبه بیان کرد.

وی افزود: همه اینها شرایطی را ایجاد می کند که خودروسازان ضمن متناسب سازی قیمت در بازار، بین قیمت خود و کف بازار، الزام به رعایت این شرایط داشته باشند.

صالحی نیا با طرح این سوال که آیا این مصوبه باعث افزایش قیمت در قیمت محاسباتی خودروسازان خواهد شد افزود: پاسخ این است که اگر ما نمی خواستیم این مصوبه را ابلاغ کنیم، با توجه به هزینه های مترتب بر تولید خودرو و افزایش نرخ مواد اولیه و قیمت ذاتی ارز که بر خودروسازان تحمیل شده، شاید در پایان سال با توجه به افزایش تقاضا، شاهد نابسامانی شدیدی در بازار می بودیم.

وی درباره شیوه محاسبه قیمت خودرو با ارز مبادله ای نیز گفت: قیمت خودرو یا هر کالای صنعتی متشکل از هزینه ثابت و متغیر است. درباره خودرو بخش دیگری به عنوان خرید قطعات از خارج داریم که در خودروهای مختلف، متفاوت است.

صالحی نیا، گفت: در شرایطی که امروز هستیم، خرید خارجی بسیاری از خودروها محدود و پایین است؛ بنابراین با توجه به نرخ ارز و افزایش ذاتی آن، هزینه های مترتب بر تامین قطعات و هزینه مترتب بر تامین مواد اولیه افزایش یافته است.

وی افزود: در این مصوبه به این اشاره شده که قیمت قطعات و ملزومات بر اساس نرخ مبادله ای محاسبه می شود که این مبنای محاسبه قرار می گیرد. بر اساس مصوبه، خودروسازان علاوه بر اینکه در فرصتهای سه ماهه اگر بالاتر از قیمت محاسباتی بفروشند، مبالغ را واریز می کنند، در پایان سال نیز بر اساس هزینه های واقعی قیمت تمام شده، تسویه حساب نهایی را انجام می دهند.

صالحی نیا خاطرنشان کرد: از طرفی هیچ تضمینی وجود ندارد که مبلغی که خودروساز به خزانه واریز کرده، صرف همان خودروسازی شود که گران تر از قیمت محاسباتی فروخته است. به همین دلیل، یک روش اطمینان بخش را در مصوبه گنجانده ایم که به مردم اطمینان می دهیم قیمت قطعا بالاتر از قیمت محاسباتی نخواهد شد.

وی اظهار داشت: در یک فراز از مصوبه، تسویه حساب نهایی را خودروسازان در پایان هر سال بر اساس گزارش سازمان حسابرسی و سازمان حمایت انجام خواهند داد. این به مفهوم این است که اگر در جایی قیمت ارز مبادلاتی یا تخصیص پیدا نکرده باشد و یا به نحوی قیمت آن بالاتر رود خودروسازان با ارائه اسناد مربوط، حتما در زمان تسویه حساب، آن اعداد و ارقام مدنظر قرار خواهد گرفت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه از سوم مرداد امسال، تمام اقلام تامینی همه واحدهای تولیدی از جمله خودرو با نرخ ارز مبادله ای است افزود: خودروسازان ادعا دارند که ارز مبادله ای دریافت نکردند در حالیکه ارز مبادله ای بر اساس امار و ارقام ، به تمام واحدهای تولیدی از جمله خودروسازان تخصیص یافته است.

وی گفت: اما زمانی خودروسازان با توجه به نوع ارزی و مقداری که مدنظر دارند و همچنین محدودیتهایی که به لحاظ شرایط حاکم بر بین الملل بر کشور ما تحمیل شده، بعضا خودروسازان به دلیل محدودیت در تامین خط تولید، ناچار شدند بجز ارز مبادله ای به ارزهای آزاد رو بیاورند.

صالحی نیا گفت: توصیه من به خودروسازان این است که با توجه به گروه بندی کالایی، سفارشات خود را طوری تنظیم کنند که از نظر زمانی و نوع ارز بتوانند در اتاق مبادلات از این ارز استفاده کنند.

معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: قطعا اتاق مبادلات بعضا به لحاظ زمانی و بعضا نوع ارز با محدودیت هایی روبروست، اما خودروسازان باید برنامه ریزی لازم را برای استفاده از ارز مبادله ای داشته باشند.

صالحی نیا درباره اینکه خودروسازان ارز مبادله ای را دریافت نکرده اند نیز گفت : تا ۱۸ تیر امسال، امکان ثبت سفارش کالا برای مواد اولیه و قطعات وجود داشته است. از ۱۸ تیر تا سوم مرداد ، برای ۵ گروه اول کالایی و از آن تاریخ به بعد تا گروه ۷ و بعد تا گروه ۹ است. اما امروز واحدهای تولیدی حسب درخواست خود برای واردات مواد اولیه ، قطعات و مجموعه های واسطه ای ، می توانند در گروه های کالایی ۳تا ۹ ضمن مراجعه به اتاق مبادلات ارزی ،ارز خود را دریافت کنند.

معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ساز و کار نزدیک شدن قیمت تجاری با محاسباتی گفت : یکی از ساز و کارها افزایش تولیداست.

وی با بیان اینکه در یک ماه اخیر افزایش تولید را در شرکت های خودروسازی شاهدیم هرچند به روند مطلوب ما نرسیده است افزود: ما سال گذشته در چنین روزهایی حدود ۵ هزار دستگاه خودرو تولید می کردیم که اکنون به مرز ۴هزار و ۱۰۰ دستگاه رسیده ایم.

صالحی نیا با بیان اینکه تولید برابر با عرضه است گفت: همیشه خودروسازان تعدادی خودرو در کف کارخانه دارند که حدود ۳۰ تا نهایتا ۴۰ هزار دستگاه می رسد که قطعات تعدادی از آنها باید فرایندی تکمیل و عرضه شود و یکسری هم ممکن است با نقص و کمبودهایی روبرو باشد.

وی درباره تولید خودرو و عرضه نشدن آن گفت: اگر یک هفته تولید عرضه نشود ، چه حجمی از فضا باید برای نگهداری آنها وجود داشته باشد و چه حجمی از نقدینگی که صرف شده معطل می ماند و در گردش نخواهد بود.

صالحی نیا افزود: اگر این روزها تولید با کاهش روبرو شده بخشی از آن به محدودیت هایی که در میزان مبالغ پرداختی در زمان افتتاح اعتبار بود و مبالغی که در خصوص افزایش نقدینگی برای تامین مواد اولیه و رشد آن بود.

وی درباره تاخیر در تحویل خودروها به متقاضیان گفت: خودروسازان خودروهایی که در چارچوب قرارداد فروش نقدی دارند به موقع تحویل می دهند اگر نتوانند تحویل دهند بر اساس قرارداد جرائم خود را می پردازند.

صالحی نیا افزود: در پیش فروش ها نیز به همین صورت است که یک سودی در زمان انتظار و یک جریمه ای در تاخیر در تحویل است. همه اینها انگیزه ای را برای خودرو ساز برای تحویل ندادن ایجاد نمی کند زیرا خودروساز ضرر می کند.

معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره متولی قیمت خودرو گفت: به لحاظ قانون، وظیفه سازمان حمایت است.

وی درباره اینکه ایا سازمان حمایت در تعیین قیمت طرف خودروساز و یا خریدار را خواهد گرفت افزود: خریدار می تواند این اطمینان را داشته باشد که سازمان حمایت به عنوان متولی تولید و مصرف کننده ، سازمان بی طرف در این موضوع است که شرایطی را براساس قیمت محاسباتی ایجاد می کند که هم خودروساز به سود متعارف خود برسد و هم خریدار بالاتر از قیمت محاسباتی نپردازد.

صالحی نیا درباره اینکه خودروسازان خود در حاشیه بازار تعیین کننده قیمت باشند نیز گفت: پیش نویس این مصوبه با حضور خودروسازان و انجمن خودرو تنظیم شده است. همه خودروسازان به اجرای این مصوبه متعهد شدند.

معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره بومی کردن قطعات گفت: علی رغم محدودیت های بین المللی که در چندوقت اخیر برای بسیاری از صنایع از جمله خودروسازان ایجاد شده است ، آنها برنامه هایی را در خصوص توسعه بومی سازی قطعات و مجموعه ها آغاز کرده اند.

وی افزود: به عنوان نمونه یکی از خودروها در دو سه ماه گذشته به علت تامین نشدن بخشی از قطعاتش توقف تولید داشت.

صالحی نیا گفت: این به این مفهوم نبود که آن خودروساز منتظر تامین قطعه باشد ، بلکه برنامه هایی را برای خودتامینی و خودکفایی طراحی کرده بود که بعد از یکی دو ماه از توقف تولید به نتیجه رسید. شاید یک مقدار افزایش قیمت در بازار و کمبودی که این خودرو داشت، باعث نگرانی شده بود که خودروساز با پیاده کردن برنامه خود، محدودیت های بین المللی را پشت سرگذاشت.

وی درباره عاقبت بازار خودرو در این روزها گفت: توصیه ای که دارم با توجه به ابلاغ این مصوبه ، خودروسازان قیمت خود را در یکی دو روز آینده بر اساس نرخ محاسباتی اعلام می کنند.

صالحی نیا گفت: خودروسازان با تولید مناسب خود حتما قیمت بازار را به قیمت محاسباتی نزدیک خواهند کرد. بنابراین مردم اگر نیاز فوری برای خرید ندارند ، قیمت های فروش خودروسازان با بازار ، متعادل خواهد شد.

دوشنبه 16/11/1391 - 12:36
اخبار
بعد از تکمیل فرم و تائید نهایی آن توسط شما در صورت صحت اطلاعات و کامل بودن مشخصات اطلاعات شما تائید شده و کارتی برای شما صادر خواهد شد.
کارت صادر شده به آدرسی که در فرم تکمیل می کنید ارسال شده و بعد از چند ماه از تکمیل فرم به دست شما خواهد رسید.
این کارت علاوه بر تاثیر مثبت در فرهنگ سازی، نشان دهنده رضایت شخصی شما از اهدای عضو بوده و جنبه قانونی نخواهد داشت و در صورت وقوع مرگ مغزی رضایت اولیای دم لازم خواهد بود .لذا خواهشمندیم بعد از تکمیل فرم و دریافت کارت این موضوع را با خانواده خود در میان بگذارید.
برای تکمیل فرم همراه داشتن مشخصات شخصی کافی بوده و احتیاجی به عکس نمی باشد. نمونه کارت اهدای عضو را در زیر میتوانید ببینید.

     card

داوطلب گرامی

احتراما باستحضار می رساند با توجه به اینکه اطلاعات شما در فرم ثبت نام پیوند کارت، ابتدا توسط اداره ثبت احوال بررسی و تائید می گردد، در صورتیکه دقت کافی در تکمیل فرم ها بر اساس اطلاعات شناسنامه ای صورت نپذیرد، واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، هیچ گونه مسئولیتی در قبال عدم ارسال کارت شما نخواهد داشت.

باسپاس

 

لینک ثبت نام

دوشنبه 16/11/1391 - 12:35
اخبار

*جام جم
-رونمایی از جنگنده ایرانی قاهره 313
-آمار معنا دار شیوع سرطان در استان های کشور
-کودکان بی سرپرست به بهارستان چشم دوخته اند
-کنترل دیابت با کاهش اضطراب

*کیهان

-نمایشی دیگر از اقتدار نظامی ایران ؛جنگنده قاهر 313رونمایی شد
- بهره برداری از 2300 پروژه صنعت برق در دهه فجر
-وزیر دارایی آلمان :بحران اقتصادی اروپا به این زودی خاتمه نمی یابد
- 16 ایراد شورای نگهبان به مصوبه مجلس درباره دوشغله ها

*وطن امروز

-با حضور رئیس‌جمهور، وزیر دفاع و برخی فرماندهان نیرو‌های مسلح صورت گرفت ؛رونمایی از جنگنده «قاهر313»
-تروریست‌ها به دیكتاتورها پناه می‌برند!آل خلیفه میزبان منافقین
-پاسخ به جو سازی ها درباره میمون فضانورد؛میمون فضانورد جابه‌جا نشده است
-جلیلی راهی دمشق شد

*خراسان
-جلیلی در دمشق صالحی در مونیخ
-جنگنده ایرانی رادار گریز قاهر ۳۱۳ با قابلیت پرواز در ارتفاع پست رونمایی شد
-پرداخت کمک نقدی شب عید به مردم در جلسه مشترک دولت و مجلس قطعی شد
-آیت ا... جوادی آملی: همراهی علم و دین به فتوای تحریم سلاح های اتمی انجامیده است

*آرمان
- دکتر محمود سریع‌القلم مطرح کرد:باید بگوئیم40برنامه داریم نه 40 کاندیدا
- زندان‌ها و دادسراها زیرمجموعه دولت می‌شوند
-بسته ویژه عیدی دولت و مجلس نهایی شد؛ 70 تا 100هزار تومان عیدانه برای هر نفر
- لغو سفر احمدی‌نژاد برای حضور در جلسه استیضاح وزیر کار؛طولانی‌ترین استیضاح در ایستگاه آخر

*آفتاب یزد
-افشاگری نوری مالکی علیه ترکیه و قطر
-برادر احمدی نژاد دوباره خبر ساز شد
-محرومیت چک برگشتی ها از خدمات شبکه بانکی
-پدر یکی از دانش اموزان حادثه دیده دبستان روستای شین آباد: جیب های حاجی بابایی پر از وعده برای دانش آموزان شین آبادی بود

*خورشید
-اشاره رئیس‌جمهور به ابتکار عدد 313 در نام جنگنده پیشرفته ایرانی ؛گل نرگس که چهره بنمایاند، توحید و عدالت مستقر می‌شود
-لایحه‌ واگذاری وظایف اجرایی دستگاه قضا به دولت
-با حضور مدیران ارشد تأمین‌اجتماعی و به مناسبت دهه فجر؛مجهزترین بخش پیوند کلیه در خاورمیانه افتتاح شد
-مسئولان تراکتور می‌خواهند پول ما را با کمک‌های مردمی بدهند؛نصرتی: بازی با لبنان انتقامی است

*تهران امروز
-تقدیر از کارگران بزرگ‌ترین تونل خاورمیانه؛لاین جنوبی تونل نیایش 21 بهمن ماه افتتاح می شود
-دولت در پی كاهش اختیارات قوه قضائیه؛لایحه الحاق مراكزی مانند سازمان زندان‌ها،ثبت اسناد و دادسراها به دولت به تصویب هیات وزیران رسید
-افق تازه برای حل بحران سوریه؛نماینده سازمان ملل طرح خود را با محوریت ابقای اسد در قدرت ارائه داد
-پیشرفته‌ترین هواپیمای جنگی ساخت داخل رونمایی شد؛قاهر 313 درآسمان ایران

*قدس
-در جلسه دیشب دولت و مجلس به جای بسته کالا پرداخت وجه نقد تصویب شد؛هر نفر 70 تا 100 هزار تومان
-جلیلی در سوریه،صالحی در المان؛دیپلماسی ایرانی از دمشق تا سوریه
-قاهره 313 با قدرت تهاجمی بالا؛جنگنده پیشرفته ایرانی رونمایی شد
-سرپرست فدراسیون کشتی: بنا بعد از جام جهانی حتما برمی گردد

*رسالت
-با حضور رئیس جمهور انجام شد؛رونمایی از جنگنده ایرانی قاهر 313
-کدخدایی:انتخابات درایران مطابق استانداردهای قانون اساسی است
-آیت الله هاشمی رفسنجانی:مردم 22 بهمن چشم طمع دشمنان را كور می كنند
-معاون وزیر نفت:ایران به انحصار 3 غول نفتی جهان پایان داد

*جوان

-معاون اوباما در مونیخ: آماده مذاکره دوجانبه با ایران هستیم؛فشار برای اتصال سیم مذاکرات ایران و امریکا در فصل انتخابات
-خودنمایی جهانی جنگنده ایرانی قاهره 313 در روزهای انقلاب
-عیدانه منوط به خرید کالاهای داخلی میشود
-راه اندازی 3 خط تولی دارو و تجهیزات پزشکی؛ایران در تولید تجهیزات دیالیز خودکفا شد

*ابتکار
-عباسعلی کدخدایی اعلام کرد؛مهر باطل شورای نگهبان بر طرح «ممنوعیت دوشغله ها»
-آغازمحرومیت‌های جدید برای متخلفان بانكی؛رشد 142 درصدی چك‌های برگشتی
-معاون اوباما: اگر رهبر ایران موافقت كند، برای مذاکره آماده‌ایم؛تهران حاشیه پررنگ مونیخ
-ادعاهای «داوود» درباره نزدیکان «محمود»

*سیاست روز
- شکارچی جنگنده‌های دشمن رونمایی شد
-انتقاد سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی از نبود امکانات در آستانه مسابقات جام جهانی:هر نتیجه‌ای بهتر از دهمی بگیریم غیرت بچه‌هاست
-کدخدایی اعلام کرد:رد طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل
-نماینده سازمان ملل طرحی دیگر برای حل مسئله سوریه ارائه كرد؛ابقای اسد محور نسخه جدید اخضر‌الابراهیمی

*فرهیختگان
-رونمایی از جنگنده جدید قاهره 313
-آغاز برگزاری کنکور ارشد 92 از چهارشنبه
-سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات در ایران مطابق استانداردهای قانون اساسی است
-آغاز محرومیت چک برگشتی ها از خدمات بانکی

*جمهوری اسلامی
-آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:مردم با حضور در راهپیمایی 22 بهمن چشم طمع دشمنان انقلاب را كور خواهند كرد
-رونمایی از جنگنده رادارگریز ایرانی با قدرت پرواز در ارتفاع پائین
-به اذعان رسانه‌های خارجی؛صادرات نفت ایران به بالاترین سطح پس از تحریم‌ها رسید
-تظاهرات مردم عراق در اعتراض به دخالت‌های تركیه

*آفرینش
-آغاز توزیع کارت داوطلبان کنکور ارشد از امروز
-آیت الله هاشمی رفسنجانی: مردم با حضور در راهپیمایی 22 بهمن چشم طمع دشمنان انقلاب را کور خواهند کرد
- عسگراولادی: صحنه انقلاب صحنه رقابت است نه منازعه
- رونمایی از جنگنده «قاهر 313»

*مردم سالاری
-از سوی وزیر امور خارجه آلمان در حاشیه کنفرانس مونیخ مطرح شد:استقبال اروپا از مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا
-کدخدایی اعلام کرد:رد طرح ممنوعیت اشتغال بیش‌از یک شغل
-رئیس دیوان عدالت اداری:سعید مرتضوی حق شكایت ندارد
- بانک مرکزی از اجرای طرح جدید بانکی خبر داد:محرومیت چک برگشتی‌ها از خدمات بانکی

*دنیای اقتصاد
- بر اساس دستورالعمل جدید از سوی بانك مركزی كلید خورد؛عملیات مهار چك برگشتی
- پروفسور پسران: «مهار تورم» مهم‌ترین اولویت است
- واكنش دولت به استیضاح وزیر كار و رفاه
- مركز پژوهش‌های مجلس ارائه كرد؛نسخه كاهش قیمت مسكن

*هدف و اقتصاد
-پرداخت جزئیات وام 50 میلیونی ساخت مسکن در بانک مسکن امکان پذیر شد
- رئیس پارلمان بخش خصوصی پیشنهاد داد:کمک به ‌خانوار از کانال تولید باشد
-ارز موجود در کشور بیش از نیاز است
- عبداللهی خبر داد:راه‌اندازی مراکز ویژه خرید و فروش لوازم منزل؛ تا پایان سال

گردآوری : گروه اینترنتی پرشین وی

يکشنبه 15/11/1391 - 11:8
امر به معروف و نهی از منکر
من با حجاب خویش در صحنه مبارزه پیکار می کنم
این سنگر من است
ایمان سلاح من
رگبار خشم من از سنگر حجاب آماج خویش را برسینه قساوت تاریخ یافته است
انان که این حجاب خدایی را
این پوشش نجابت زن را
تفسیر شوم واژه رجعت گرفته اند از کوره راه جهل به ظلمت رسیده اند
با من بیا تو خواهر همرزمم بامن بیا تا کاخ سبز فام رهایی را برانهدام کوخ اسارت بنا کنیم
با من بیا که پوشش ما اعتبار ماست
با من بیا که عزت ما در حجاب ماست
ما با حجاب خویش دیگر عروسکان شهر تجارت نمی شویم
بگذار تا به طعنه بگوید غرب بگذار تا بکوبدمان شرق مارا چه غم زطعنه دشمن
در مکتبی که فاطمه الگوست
يکشنبه 15/11/1391 - 11:6
شعر و قطعات ادبی

 آتشی نمى سوزاند "ابراهیم" را
 
و دریایى غرق نمی کند "موسى" را
 
کودکی، مادرش او را به دست موجهاى "نیل" می سپارد
تا برسد به خانه ی فرعونِ تشنه به خونَش
 
دیگری را برادرانش به چاه مى اندازند
سر از خانه ی عزیز مصر درمی آورد
مکر زلیخا زندانیش می کند
اما عاقبت بر تخت ملک می نشیند
 
از این "قِصَص" قرآنى هنوز هم نیاموختی ؟!
 
که اگر همه ی عالم قصد ضرر رساندن به تو را داشته باشند
و خدا نخواهد
نمی توانند
او که یگانه تکیه گاه من و توست
 
پس
 
به "تدبیرش" اعتماد کن
به "حکمتش" دل بسپار
به او "توکل" کن 
و به سمت او "قدمی بردار" 
تا ده قدم آمدنش به سوى خود را به تماشا بنشینی

يکشنبه 15/11/1391 - 11:6
عقاید و احکام

ابتدا باید در نظر داشت برخی فقها این نوع پوشش را به طور مطلق حرام می دانند؛ برخی دیگر می گویند: اگر این نوع پوشش به شکل عادت و روش زندگی در آید حرام است. برخی نیز قیودات دیگری دارند.

اما در مورد فلسفه و حکمت احکام الاهی ابتدا به صورت کلی باید در نظر داشت هرچند همه احکام بر اساس مصالح و مفاسد است؛ و هر حکمی دارای فلسفه و علتی است؛ ولی بیان و کشف علت تمام جزئیات احکام، کار بسیار مشکلی است؛ نهایت اینکه بتوان ضوابط کلی برای احکام بیان نمود؛ که البته کلیت در اینجا به معنای اکثری است که قابل استثناست. حال با توجه به این نکات در مورد فلسفه حرمت این نوع پوشش می توان گفت شاید حکمت آن این باشد که روح بشر فوق العاده تحریک پذیر است. نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد، رابطه‏اى مستقیم با تفاوت‏هاى جسمى و روحى زن و مرد دارد. لباس افراد جامعه و مخصوصاً لباس زنان نمی‏تواند به هر شکل و اندازه‏ای باشد و باید حد و ضابطه‏ای داشته باشد. علاوه این که این نوع پوشش موجب پایین آمدن شخصیت انسانی و وهن و تحقیر انسان می شود.

پاسخ تفصیلی
برای روشن شدن پاسخ به این سؤال ابتدا باید حکم فقهی آن مورد بررسی قرار می گیرد؛ از نظر حکم فقهی باید در نظر داشت برخی فقها این نوع پوشش را به طور مطلق حرام می دانند.[۱]

برخی دیگر می گویند: اگر این نوع پوشش به شکل عادت و روش زندگی در آید حرام است.[۲] برخی قیودات دیگری دارند؛ که به چند فتوا اشاره می کنیم:

آیت الله خامنه ای: تا زمانی که آن را به عنوان لباس برای خود انتخاب نکرده باشند، اشکال ندارد.[۳]

آیت الله سیستانی: پوشیدن لباس زنانه بر مردان و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست. ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن درآورد و همچنین برعکس.[۴]

آیت الله مکارم شیرازی: سؤال: پوشیدن لباس مختصّ زنان توسّط مردان و یا بالعکس در منزل چه حکمى دارد؟

ج: اگر مفسده خاصّى بر آن مترتّب نشود، اشکالى ندارد.[۵]

نکته مهم در اینجا این است که، این مسئله در کتاب های استدلالی فقه در ضمن طرح مسئله «حرمت زینت کردن مرد با چیزی که بر او حرام است » مطرح شده است.

دلیلی را که فقهاء بر حرمت پوشیدن زن لباس مردان و پوشیدن مرد لباس زنان، اقامه می کنند، روایاتی است که در مورد لباس شهرت وجود دارد و این نوع پوشیدن را از مصادیق لباس شهرت می دانند.

از واژه شهرت و برخی روایات استفاده می شود، مقصود از لباس شهرت، پوششی است که سبب انگشت نما شدن شخص در جامعه شود و بی گمان پوشیدن لباس مخالف، چنین پیامدی دارد.

در اینجا به برخی از عبارات فقهاء اشاره می شود:

۱- صاحب ریاض المسائل: « زینت نمودن مرد با چیزی که بر او حرام است، از باب پوشیدن لباس شهرت حرام است. »[۶]

۲- شهید ثانی: «یکی از محرمات عبارت است از زینت نمودن مرد و زن با چیزی که بر او حرام است، مانند این که مرد النگو و خلخال و لباسی که به حسب عادت، ویژه بانوان است بپوشد و مانند این که زن، اشیای ویژه مرد مانند کمربند و عمامه را بپوشد.»[۷]

در اینجا برخی از روایاتی هم که فقهاء آنها را دلیل بر حرمت دانسته اند، بیان می شود:

حضرت امام صادق (ع): به یقین، خداوند، شهرت در لباس را مبغوض می دارد. [۸]

حضرت امام صادق (ع): شهرت، خوب و بدش در آتش است. [۹]

حضرت امام حسین (ع): هرکس لباسی بپوشد که او را مشهور نماید، خداوند در روز قیامت، بر او لباسی از آتش بپوشاند.[۱۰]

البته در این مورد روایاتی وجود دارد که تأیید برای روایات فوق می شود اما از جهت سندی آن ها را ضعیف شمرده اند.از جمله:

حضرت امام صادق (ع): پیامبر (ص) مانع از این می شد که مرد شبیه زنان شود و از این که زن در پوشش خود، همانند مردان شود، نهی کرد.[۱۱]

اما در مورد فلسفه و حکمت احکام الاهی چند نکته را باید تذکر دهیم:

۱. بر اساس نظریه صحیح و درست که فقهاء و دانشمندان شیعه بدان معتقدند، احکام خداوند بر اساس مصالح و مفاسد است؛ یعنی اگر انجام عملی دارای منفعت مهم و حیاتی است، آن عمل واجب خواهد بود یا اگر منفعت آن حیاتی نباشد آن عمل مستحب است؛ و اگر انجام عملی، دارای ضرر خطرناک و مهلک باشد، انجام آن حرام؛ و اگر ضرر آن خطرناک و مهلک نبوده، مکروه است؛ و در صورتی که منفعت یا ضرر آن غالب نباشد و مساوی الطرفین باشد آن عمل مباح است؛ البته منظور از منفعت و ضرر صرف منفعت و ضرر مادی نیست بلکه به معنای عام و گسترده است که به جامعیت و گستردگی ابعاد وجودی انسان می باشد.

۲. هرچند اصل کلیت این قاعده که احکام الهی بر اساس مصالح و مفاسد است، قطعی و یقینی است ولی کشف مصالح و مفاسد در جزئیات و مصادیق، بسیار مشکل است.

چون اولاً: نیازمند داشتن امکانات وسیع، در ابعاد مختلف علمی است.

و ثانیاً: بشر هر قدر از نظر علم و صنعت پیشرفت کند، باز معلومات او در برابر مجهولاتش، قطره ای است در برابر دریا «جز اندکی از دانش به شما داده نشده است[۱۲]».

و شاید علت عدم بیان علت و فلسفه ی تمام احکام، از سوی اولیاء الهی دین، یکی این بوده که بیان تمام اسرار احکام برای انسان هایی که بسیاری از حقایق علمی هنوز برایشان کشف نشده، مانند گفتن معما و لغز است، که چه بسا موجب تنفر شنوندگان گردد، امام علی (ع) می فرماید: «مردم، دشمن آن چیزی هستند که نمی دانند[۱۳]» لذا اولیاء الهی در حد فهم انسان ها به بعضی از علت ها و فلسفه ها و احکام اشاره نمودند.

علاوه اینکه، هدف از دین و شریعت، آراستگی انسان ها به خوبی های علمی و عملی، و اجتناب از زشتی های فکری و عملی است، و این هدف با عمل به شریعت به دست می آید، ولو اینکه افراد فلسفه و علت احکام را ندانند، نظیر اینکه: مریض با انجام دادن دستورات پزشک، بهبودی را به دست می آورد ولو فایده و فلسفه، دارو و دستورات پزشکی را نداند.

مضافاً اینکه: مؤمنین، چون اطمینان و یقین دارند به اینکه دستورات دینی، از کسانی صادر می شود که علم و آگاهی آنان خطاناپذیر است، پس یقین به اثربخشی و مفید بودن این دستورات دارند.

۳. هرچند فهم علت و فلسفه احکام مشکل است، ولی پیدا نمودن ضوابط کلی احکام، امر ممکنی است. البته کلیت در مسایل حقوقی، مثل کلیت در مسایل فلسفی نیست که استثناء ناپذیر باشد بلکه کلیت در مسایل حقوقی و اجتماعی به معنای اکثری است و لذا قابل استثناست.[۱۴]

حال با توجه به این نکات در مورد فلسفه حرمت این نوع پوشش می توان گفت شاید حکمت آن این باشد که روح بشر فوق العاده تحریک پذیر است. نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد، رابطه‏اى مستقیم با تفاوت‏هاى جسمى و روحى زن و مرد دارد. لباس افراد جامعه و مخصوصاً لباس زنان نمی‏تواند به هر شکل و اندازه‏ای باشد و باید حد و ضابطه‏ای داشته باشد. [۱۵] اصلاً این کار می تواند، حرکات و اخلاقیات زنان و مردان را نسبت به یکدیگر برعکس کند؛ یعنی مرد اخلاق زنانه پیدا کند و زن اخلاق مردانه؛ و این با فطرت و حکمت خلقت سازگار نیست.

دیگر این که این نوع پوشش موجب حقارت و پایین آمدن شخصیت انسانی می شود. که چنین چیزی را هم فقهای عظام در بحث مربوطه و در تعریف لباس شهرت ذکر کرده اند.

[۱] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد (امام خمینی، تو ضیح المسائل مراجع ، ج ۱، ص ۴۶۷)

[۲] آیت الله خویی و زنجانی ، همان .

[۳] . اجوبة الاستفتائات، ج۲، ص۱۰۰، سؤال ۲۸۲، انتشارات بین المللی الهدی، چاپ فجر اسلام، چاپ اول، ۱۳۸۰شمسی.

[۴] . رساله توضیح المسائل معظم له، ص۱۵۴، انتشارات هاتف مشهد، چاپخانه مهشید، چاپ دوازدهم، ۱۳۸۳شمسی.

[۵] . سایت معظم له، قسمت استفتائات در مورد حجاب و لباس.

[۶] . طباطبایی، سید علی، ریاض المسائل، ج۸، ص۷۸، مؤسسه نشر اسلامی، چاپ اول، قم، ۱۴۱۴ قمری.

[۷] . شهید ثانی، زین الدین، شرح لمعه، ج۳، ص۲۱۶، دارالهادی، قم، ۱۴۰۳ قمری.

[۸] . عاملی، حرّ، وسائل الشیعه، ج۳، ص۳۵۴، ابواب احکام الملابس، دار احیاء التراث العربی، چاپ چهارم، بیروت، ۱۳۹۱قمری.

[۹] . وسائل الشیعه، ج۳،ص۳۵۴.

[۱۰] . وسائل الشیعه، ج۳، ص۳۵۴، حدیث ۳.

[۱۱] . وسائل الشیعه، ج۳، ص۳۵۵، حدیث۲.

[۱۲] «و ما اوتیتم من العلم الا قلیلاً»، اسراء، ۸۵.

[۱۳] «الناس اعداء ماجهلوا»، گزیده میزان الحکمة، ج ۱، ص ۲۱۴.

[۱۴]. اقتباس از سؤال ۱۹۶۷ (سایت: ۲۰۷۰).

[۱۵] . مطهری، مرتضی، مجموعه آثار، ج۱۹، ص۴۳۴، انتشارات صدرا، چاپ پنجم،۱۳۸۰

منبع :اسلام کوئست

يکشنبه 15/11/1391 - 11:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته