• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 466
تعداد نظرات : 249
زمان آخرین مطلب : 4018روز قبل
آموزش و تحقيقات
 محققان مصری اعلام کردند: خوردن روزانه ۳ عدد سیب تا ۵ درصد کلسترول بد خون ( LDL )  را در بیماران مبتلا به کلسترول بالا کاهش می دهد. ‏

به گفته محققان، سیب دارای ماده پکتین و الیافی است که موجب بهبود توزیع چربی های پروتئینی در خون می شوند و الیاف سیب نیز کلسترول بد خون ( LDL ) را جذب می کنند.

محققان همچنین می گویند: سیب سرشار از ویتامین سی و ای و در جلوگیری از آسم و تقویت ریه ها نیز مفید اس

دوشنبه 16/1/1389 - 14:13
آموزش و تحقيقات
برطبق تحقیقاتی جدید بر روی پس‌مانده‌های شیمیایی یافت‌شده در گرد و خاک نشسته بر روی کامپیوترها و دیگر لوازم الکترونیکی، کامپیوتری که برای مطالعه این متن از آن استفاده می‌کنید ممکن است ضررهای طولانی مددتی برای سلامتی شما به همراه داشته باشد

 

این محققان به منظور تکمیل مطالعات خود نمونه هایی از این گرد و غبارها را از رایانه های ۸ ایالت آمریکایی شامل آزمایشگاه های رایانه ای دانشگاهی در نیویورک، میشیگان و تگزاس، ادارات حقوقی در کالیفرنیا و یک آزمایشگاه رایانه ای در موزه کودکان در ایالت مایین جمع آوری کرده است.

 

سمی  ترین قطعات تجهیزاتی که از سوی این محققان کشف شده، در مونیتورهای صفحه مسطح در دانشگاهی در نیویورک یافت شد. این امر نشان داد که محصولات جدید لزوما مطمئن تر و بی خطرتر نیستند. با این حال هنوز نظرات کارشناسان در این زمینه متفاوت است.

 

در گزارش دیگری  که توسط Clean Production Action و Computer TakeBack Campaign نقل شده است، دو گروه از محققان مطالب زیست محیطی و تندرستی مربوط به کامپیوتر دریافتند که عناصر اتفاء حریق برومینه در نمونه‌های گرد و خاک حاصل از کامپیوترها یافت می‌شود.

 

این تحقیق اذعان می‌دارد که بسیاری از مواد یافت شده در این نمونه‌ها بطور گسترده‌ای در مواد اتفاء حریق که همان پولی برومینه دی‌فنیل اترها (polybrominated diphenyl ethers) یا PBDEها استفاده می‌شوند، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مشکلات سلامتی جدی پدید آورده‌اند.

 

شاید بیشترین توجه این گزارش معطوف به این مسئله باشد که PBDEها که آسیبهای تولیدمثلی و عصبی به حیونات آزمایشگاهی وارد می‌آورند، در محیط‌‌زیست، تدارکات غذای آلوده حیوانات و انسانها بسیار پایدار باقی می‌ماند.

 

محققان اذعان داشتند که خطر PBDEها در آمریکای شمالی، که زنان آن به داشتن بیشترین میزان مواد شیمیایی در شیر گزارش شده‌اند بیشترین حد است و این در حالی است که میزان PBDEها در هر دو تا پنج سال در جمعیت ایالات متحده ۲ برابر می‌شود.

دوشنبه 16/1/1389 - 13:54
دانستنی های علمی

مردی که پزشکان تشخیص داده بودند به حال کما رفته پس از ۲۳ سال مشخص شد که او بیدار و هشیار است و فقط فلج شده است و مغز او کاملا سالم است. اما در حال بیهوشی بوده است . یک عصب شناس آلمانی با استفاده از تکنیک پیشرفته اسکن مغزی پس از ۲۳ سال توانست زنده بودن مردی بلژیکی که پزشکان به کما رفتن او را پذیرفته و از زندگی وی ناامید شده بودند را اثبات کند.

پزشکان وضعیت “رام هوبرن” را پس از تصادف در سال ۱۹۸۳ ، کما تشخیص دادند، تا اینکه پزشکی از دانشگاه لیژ در بلژیک در سال ۲۰۰۶ تشخیص داد که هوبرن هیچگاه در این مدت در کما نبوده است.  

رام هوبن فردی است که به مدت طولانی در میان وحشتناک ترین کابوسها محبوس شده بود.

در سال ۱۹۸۳ هیوبن، دانشجوی بلژیکی طی تصادف رانندگی دچار حادثه شده و در پی آن زندگی گیاهی را آغاز کرد.

پزشکان بر اساس “مقیاسهای کمای گلاسکو” که بسیار رایج است پاسخگویی چشمها، زبان و اعصاب وی را مورد بررسی قرار دادند اما آنچه پزشکان موفق به درک آن نشدند این بود که هیوبن کاملا هشیار و بدن وی کاملا فلج شده بود.

سرانجام سه سال پیش استیون لاریز عصب شناس با استفاده از تکنیک مدرن اسکن مغزی توانست کشف کند که قشر مخ هیوبن فعال است. هیوبن که اکنون ۴۶ سال سال سن دارد با استفاده از رایانه ای که به صفحه کلیدی مخصوص مجهز است و با کمک حرکات بسیار کوچک دست راستش قادر به برقراری ارتباط با دیگران است.

وی بیش از نیمی از عمرش را در حالی سپری کرده که در بدن خودش اسیر بوده است.

وی می گوید تنها راهی که او را از این زندگی مشقت بار نجات می داده است، رویا دیدن درباره زندگی اش بوده است.

بنا به گزارش اشپیگل هوبرن اکنون ۴۶ سال دارد، از وضعیت خود پس از تصادف گفته و اینکه چگونه دیگر بدنش به چیزی واکنش نمی داده است.

او گفت: “فریاد می کشیدم، ولی کسی صدایم را نمی شنید.”

آقای هوبرن اکنون می تواند از طریق صفحه کلید مخصوصی ارتباط برقرار کند. 

وی همچنین گفته است که برای پاسخ دادن به پزشکان و پرستارانی که تلاش می کردند با او صحبت کنند، کاملا ناتوان بوده، تا اینکه بالاخره از بهبود وضعیت او قطع امید کردند.
بالاخره در سال ۲۰۰۶ در پی اسکنی که از مغز او گرفته شد مشخص شد که او فلج شده است و مغز او کاملا سالم است.

اشپیگل به نقل از او نوشته است: “هرگز روزی را که وضعیت من را تشخیص دادند را فراموش نمی کنم. انگار دوباره متولد شدم.”

سرگذشت هوبرن زمانی آشکار شد که استوین لورریز، از دانشگاه لیژ مقاله ای درباره او منتشر کرد.

در این مقاله آمده است که با معاینه ای دقیق تر مشخص می شود که نشانه هایی از هوشیاری در حدود ۴۰ درصد از کسانی که ظاهرا به کما رفته اند، وجود دارد.

تکنیک جدید اسکن مغزی پس از ۲۳ سال در کما بودن مردی را رد کرد  
 
 هفته نامه آلمانی اشپیگل نوشته است که هوبرن اکنون می تواند از طریق صفحه کلید مخصوصی ارتباط برقرار کند . و آنچه وی در قالب مصاحبه در رایانه اش نوشته به این شرح است: “نام من رام است. من نمرده ام.

پرستارها می آمدند و من را نوازش می کردند، گاهی دستم را می گرفتند و می شنیدم که می گفتند: “امیدی نیست.” من فکر می کردم، خواب زندگی ام را پس از بهبودی می دیدم، این تنها کاری بود که می توانستم انجام دهم. نمی خواهم کسی را سرزنش کنم زیرا مشکلی از من حل نخواهد شد. اما من زندگیم را به خانواده ام بدهکارم.

همه تسلیم و ناامید شده بودند. من آنچه در اطرافم در حال وقوع بود را مانند یک نمایشنامه مطالعه می کردم، حالات عجیب دیگر بیماران هم اتاقی ام، ورود دکترها به اتاق و سخن چینی پرستارها که من را مرده می دیدند و به همین دلیل در حضور من به راحتی صحبت می کردند، همه این تجربیات من را در زمینه ارتباطات به یک متخصص تبدیل کرده است.

به گفته لاریز پزشکی که زنده بودن هیون را با کمک اسکن مغزی ثابت کرد، این پدیده می تواند بسیار رایج تر از آنچه تصور می شود باشد. به اعتقاد وی با توجه به اینکه پزشکان هیوبن پزشکان خوبی نبوده اند اما احتمال شناسایی وضعیت این انسان توسط بهترین پزشکها نیز زیاد نبوده است.

در آلمان سالانه ۱۰۰ هزار نفر به جراحتهای مغزی دچار می شوند که در حدود ۲۰ هزار نفر از آنها به مدت سه هفته یا بیشتر به کما می روند. اغلب این افراد در نهایت جان خود را از دست می دهند و بقیه سلامت خود را به دست می آورند اما سالانه در حدود سه تا پنج هزار نفر در برزخ این دو موقعیت باقی می مانند، یعنی در حالت کما به زندگی خود ادامه می دهند.

لاریز در گزارش خود نوشته است که در حدود ۴۰ درصد از بیمارانی که وی با کمک این تکنیک جدید اسکن مغزی مورد مطالعه قرار داده است، نشانه های متغیری از هوشیاری را از خود بروز می دهند و بر همین اساس پرونده ای برای جلوگیری از استناد به مقیاس کمای گلاسکو و استفاده از اسکن پیشرفته مغز برای تشخیص درجه ناهوشیاری بیماران ضربه مغزی در حال آغاز شدن است.
 
 او به مدت ۲۳ سال تلاش می کرده تا به اطرافیان خود ثابت کند که زنده و هوشیار است و هرگز در کما نبوده است ، تجربه ای وحشتناک که بر اساس مطالعات جدید بسیاری از انسانها در زمین آن را پشت سر گذاشته اند.

دوشنبه 16/1/1389 - 13:33
کامپیوتر و اینترنت
در صورتی که دوست دارید تا با سرعت بیشتری با کامپیوتر کار کنید و خود را حرفه ای تر نشان دهید ترفندی فوق العاده را برای شما در نظر گرفته ایم. قصد داریم تا بیش از ۲۰۰ کلید میان بر در محیط ویندوز را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آنها میتوانید به طور کامل کارهایی که میتوانید با موس انجام دهید را با کیبورد شبیه سازی کنید.

Esc لغو عملیات در حال انجام

● F1 راهنما.

● F2 در حالت عادی تغییر نام آیتم (های) انتخاب شده . در برنامه های قدیمی تر (معمولا تحت داس)ذخیره فایل جاری.

● F3 جستجو.

● F4 باز کردن لیست پایین رونده Address Bar

● F5 به روز آوری Refresh

● F6 مانند کلید Tab بین اجزای مختلف پنجره جاری سوییچ می کند.

● F10 پرش به منو های اصلی یک پنجره مثلFile,Edit,View,…

● F11 پنجره جاری را تمام صفحه می کند.

● PrintScreen در ویندوز از کل صفحه نمایش یک عکس می گیرد و آن را در حافظه کلیپ بورد قرار می دهد و ما می توانیم در یک برنامه ویرایش عکس مثل Ms-Paint آن را Paste کنید .

● Tab بین اجزای پنجره جاری سوییچ می کند .

● Space در حالت مرورگر اینترنت اکسپلورر صفحه جاری را به پایین می برد .مثل Page Down

● BackSpace در حالت عادی یعنی در مرور ویندوز یک مرحله به بالاتر میرود (معادل Up) و در مرورگر اینترنت اکسپلورر معادل Back است.

● Home رفتن به اول خط در حالت ویرایش متن و رفتن به اول صفحه در حالت مرور.

● End رفتن به آخر خط در حالت ویرایش متن و رفتن به آخر صفحه در حالت مرور.

● PageUp در حالت مرور چه در اینترنت و چه در ویندوز و معمولا همه جا صفحه به صفحه به بالا می رود.

● PageDown در حالت مرور چه در اینترنت و چه در ویندوز و معمولا همه جا صفحه به صفحه به پایین می رود.

 

 ترکیبات کلید Ctrl

● Ctrl+q در بعضی از برنامه ها خروج است.

● Ctrl+w در اکثر برنامه هایی که چند فایل را باهم باز می کنند مثل Ms-Word, کلا Ms-Office , Adobe Photoshop ,Ms-internet Explorer, … فایل باز شده جاری را می بندد.

● Ctrl+e جستجو در مسیر جاری.

● Ctrl+r تازه کردن صفحه معادل کلید F5 و Refresh

● Ctrl+y وقتی که یک عمل به عقب باز میگردیم (Undo) این کلید ها یک عمل به جلو می روند (Redo) البته در بعضی برنامه ها معمولا محصولات آفیس مایکروسافت اینگونه هستند .

● Ctrl+i باز کردن قسمت علاقه مندی هاFavorites

● Ctrl+o باز کردن فایل جدید در اکثر برنامه ها ، معادل File>Open

● Ctrl+p پرینت گرفتن در اکثر برنامه ها.

● Ctrl+a انتخاب همه آیتم ها.

● Ctrl+s در اکثر برنامه ها ذخیره فایل جاری .Save

● Ctrl+d در اینترنت اکسپلورر صفحه باز شده جاری را به علاقه مندی ها اضافه می کند (معادل Favorites>Add to Favorites) و در ویندوز هم آیتم (آیتم های) انتخاب شده را پاک می کند. (ترفندستان.کام)

● Ctrl+f جستجو.

● Ctrl+h معادل History (ابته در ویرایشگر نوت پد معادل Find / Replace است)

● Ctrl+l در اینترنت اکسپلورر معادل File>Open است.

● Ctrl+z بازگشت به آخرین عملیات انجام شده .Undo

● Ctrl+x انتقال (برش) آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبوردCut.

● Ctrl+c کپی آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبورد.Copy

● Ctrl+v فراخوانی آیتم مورد نظر از حافظه کلیپبورد.Past

● Ctrl+b پنجره سازماندهی علاقه مندیها (Organize Favorites) را باز می کند.

● Ctrl+n در اینترنت اکسپلورر (تقریبا تمامی مرورگرها) یک پنجره جدید باز می کند.

● Ctrl+F1 در اکثر برنامه ها ی مختلف راهنمای برنامه را باز می کند .

● Ctrl+F4 باز کردن لیست پایین رونده Address Bar در مرورگر اینترنت اکسپلورر و مرورگر ویندوز.

● Ctrl+F10 باز کردن منو های بالای پنجره برنامه ها مثل File,Edit,….

● Ctrl+BackSpace موقع ویرایش متن همان کار BackSpace را انجام می دهد با این تفاوت که به جای پاک کردن کاراکتر به کاراکتر کلمه به کلمه پاک می کند.

● Ctrl+5 معادل Select All در اکثر ویرایشگر های متنی.

● Ctrl+Home درحالت ویرایش مکان نما را به اول صفحه انتقال می دهد.

● Ctrl+End درحالت ویرایش مکان نما را به آخر صفحه انتقال می دهد.

● Ctrl+Insert کپی آیتم(های) انتخاب شده در حافظه کلیپ بورد(Copy).

 

 ترکیبات کلید Alt

● Alt+A باز کردن منوی علاقه مندی ها و قرار گرفتن بر روی Add to Favorites

● Alt+D انتقال مکان نما به Address Bar

● Alt+F4 بستن پنجره جاری.

● Alt+Space Bar معادل راست کلیک بر روی نوار عنوان پنجره جاری.

● Alt+Esc پیمایش بین پنجره های باز جاری.

● Alt+Tab سوییچ کردن بین پنجره های باز جاری.

Alt+BackSpace در بعضی از ویرایشگرها معادل Undo عمل می کند (معمولا ویرایشگرهای قدیمی و تحت داس)

● Alt+Home در مرورگر اینترنت اکسپلورر به صفحه خانگی پرش می کند.

● Alt+Right Arrow معادل Forward در مرورگر ویندوز.

● Alt+Left Arrow معادل Back در مرور گر ویندوز.

● Alt+Number ترکیب کلید Alt به همراه زدن یک عدد از قسمت سمت راست صفحه کلید در حالت ویرایش یک کاراکتر معادل کد اسکی عدد وارد شده نمایش می دهد . مثلا اگر Alt را نگه داشته و ۷۸۹ را وارد کنیم پس از رها کردن کلید Alt این کاراکتر نمایش داده می شود : آ§ .

● Alt+Enter متعلقات (Properties) آیتم(های) انتخاب شده را نمایش می دهد.

● Alt+PrintScreen از پنجره جاری یک عکس تهیه می کند و به حافظه کلیپ بورد انتقال می دهد.

 

 ترکیبات کلید Shift

● Shift+F10 معادل راست کلیک.

● Shift+Del پاک کردن کامل آیتم (های) انتخاب شده .یعنی بدون این که به سطل بازیافت انتقال یابد پاک می شود.

● Shift+tab وارونه کاری که Tab انجام می دهد.

Shift+Insert فراخوانی اطلاعات از حافظه کلیپبورد (Paste)

 

 ترکیبات WinKey

● خود WinKey باز شدن منوی Start در ویندوز.

● WinKey+E باز کردن My Computer در حالت Folders.

● WinKey+R باز کردن پنجره Run.

● WinKey+U باز کردن پنجره Utility Manager.

● WinKey+D نمایش دسکتاپ معادل Show Desktop

● WinKey+F جستجو.

● WinKey+Ctrl+F جستجوی یک کامپیوتر در شبکه.

● WinKey+L قفل کردن کامپیوتر .یا رفتن به حالت Swich User

● WinKey+M تمامی پنجره های باز را Minimize می کند.

● WinKey+Shift+M تمامی پنجره های Minimize شده را Restore می کند.
دوشنبه 16/1/1389 - 1:40
بیماری ها

درد، ناتوانی و لرزش و بی‌حسی ساعد و دست نخستین نشانه‌های فشار بیش از حد به عضلات و عصب‌ها به دنبال حرکت‌های نادرست هنگام کار با ماووس رایانه است.

به گفته متخصصان مجمع متخصصان اعصاب آلمان، کلیک‌های دائم با ماوس و وضعیت غیرطبیعی و نادرست دست هنگام کار با آن ابتدا باعث آسیب ‌دیدگی بافت‌ها شده که در طولانی‌مدت منجر به التهاب رشته‌های عصبی می‌شود.

متخصصان تاکید کردند هنگام آغاز عوارض و ناراحتی‌های دست این امکان وجود دارد که در مغز ارتباطی بین دردها و کار با ماوس و کلیک کردن با آن ایجاد شود و به دنبال آن تنها با کلیک کردن با ماوس رایانه دردها آغاز خواهد شد و صدمات آن می‌تواند تا ساعد و بازو نیز ادامه پیدا کند.

بهتر است اندازه ماوس متناسب با اندازه دست‌ کاربر انتخاب شود. سطوح سرد محل قرارگیری دست بر روی پد ماوس نیز زمینه را برای التهابات مساعد می‌‌کند.
تمرینات چرخشی مچ دست و حرکت دادن دست و بازوها و استراحت‌های کوتاه حین کار می‌تواند به رفع خستگی و تشنج‌زدایی عضلات دست کمک کند. استفاده از ماوس تقریبا به بخشی جدانشدنی و معمول در کار با کامپیوتر تبدیل شده است.

به این ترتیب کسانی که کار را با کامپیوتر بخشی از زندگی و کارشان است، بهتر است این نکات را مورد توجه و استفاده قرار دهند.

۱ – استفاده از ماوس نوری:

استفاده از ماوس‌های قدیمی که با گوی کار می‌کنند را فراموش کنید.

ماوس‌های نوری از حساسیت بیشتری برخوردارند و به همین دلیل کار با آنها به نسبت ماووس‌های قدیمی نیاز به فشار کمتر دست و حرکت مچ دارد.
با کمی تنظیم و انتخاب یک ماوس اپتیک می‌تواند حرکت مچ دست خود را کمتر و مدت بیشتری از ماوس بدون احساس خستگی استفاده کنید.

۲ – ماوس پد طبی:

ماوس پدهای طبی دارای یک بالشتک در پایین پد هستند که مچ دست بر روی آن قرار می‌گیرد. مهم‌ترین عامل درد مچ در کار با ماوس حالت شکسته و زاویه مچ دست است که در بلند مدت حتی می‌تواند باعث دردهای مزمن و ماندگار در مچ دست شود.
اما در ماوس پدهای طبی مچ دست در وضعیت بهتری قرار می‌گیرد و تقریبا ساعد و کف دست حالت افقی و بدون شکستی دارند که این مساله در سلامتی مفاصل و خستگی کمتر مچ دست نقش مهمی دارد.
ماوس پدهای طبی قیمت بالایی ندارند و در بازار ایران نیز می‌توانید مدل‌های خوبی از این گونه پدها را تهیه کنید.

۳ – ورزش:

در مورد بسیاری از ما کار با ماوس و کیبورد و یا احتمالا نوشتن، تنها کارهایی هستند که با مچ دست خود در طول روز انجام می‌دهیم. این در دراز مدت باعث ضعیف شدن مچ دست می‌شود به طوری که کمی فشار بیشتر می‌تواند باعث درد مچ دست شود.
شیوه‌ای که به شکل موثری در این مورد نتیجه داده است، استفاده از وزنه و نوعی حرکت خاص با مچ دست بود که در مدت کوتاهی دردهای مچ دست را به شکل قابل محسوسی کاهش می‌دهد.

۴ – اسکرول:

تاکنون فکر کرده‌اید که چه مدت از زمانی را که با ماوس کار می‌کنید صرف اسکرول (بالا و پایین کردن) صفحات می‌کنید؟ به خصوص اگر اهل کار با اینترنت و گردش در وب باشید قطعا مدتی را صرف اسکرول صفحات وب‌سایت‌ها می‌کنید.

اسکرول با حرکت ماوس باعث تغییر زاویه مچ دست و یا حرکت دست می‌شود. استفاده از ماوس‌هایی که دکمه اسکرول را وسط کلیدهایشان دارند، می‌توانند نیاز به حرکت دست و مچ را کاهش دهند و طبیعی است که کاری که تنها با حرکت یک انگشت انجام می‌شود را با مچ دست و یا ساعد انجام نمی‌دهند.

در نهایت کمی دقت در انتخاب و خرید ماوس و ماوس‌پد می‌‌تواند سلامتی بیشتر و خستگی کمتری را برای شما به ارمغان بیاورد و البته نباید فراموش کنیم که مچ دست‌های ما فقط برای کار با ماوس و کیبورد نیست و برای این کار نیز ساخته نشده است پس باید سعی کرد به تناسب با نرمش‌های خاص آنها را در وضعیت مناسبی نگه داریم.
دوشنبه 16/1/1389 - 1:28
شعر و قطعات ادبی

 

این جمعه هم طلوع و غروبش تمام شد

                    دوباره رایحه غم مـــــدام شد

آقا بیا ببین که مثل همه روز های پیش

        این جمعه هم به منتظرانت حرام شد

بگذشت غروب و چشمـــــــها خیس و تر است

       بیچاره دلم چشمـش همیشه بر در است

آقا به تمام دوستانت سوگند

          این هفته غروب جمعه دلگیر تر است
دوشنبه 16/1/1389 - 1:22
بیماری ها
ستفاده از رایانه در زمان ما به یکی از رایج‌ترین کارها تبدیل شده است. امروزه رایانه نه تنها در خانه‌ها بلکه در محیط‌های کاری نیز گسترش بی‌رویه‌ای پیدا کرده‌اند و کمتر اداره و سازمانی را مشاهده می‌کنیم که از رایانه در آن خبری نباشد. این پدیده جدید اگرچه فواید بی‌شماری به ما انسان‌ها هدیه کرده است اما مشکلاتی برای کاربران به همراه می‌آورد.
کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و ارگونومی معتقدند کار با رایانه عوارضی به همراه دارد. از جمله مهم‌ترین آنها، به مشکلات بینایی برای کاربر، عوارض مفصلی و عضلانی، مشکلات زایمانی در دوران بارداری،‌ عوارض پوستی، استرس و تنفس گازهای مضر متصاعد شده از رایانه اشاره می‌کنیم.

مشکلات بینایی
مشکلات بینایی، از شایع‌ترین مشکلاتی است که در اثر کار زیاد با رایانه بروز می‌کند. درد، سرخی و سوزش چشم و آب‌ریزش آن، دوبینی، احساس تاری دید که به کاهش قدرت بینایی، خستگی و درد چشم و سردرد منجر می‌شود، از جمله این عوارض است. چشم‌های انسان عادت دارند تا بسیار راحت روی اشیای دور و نزدیک متمرکز شوند، به همین دلیل احتمال خستگی ماهیچه چشمی که روی کاغذ و صفحه مانیتور متمرکز شده وجود دارد.

همچنین ماهیچه‌های دیگر چشم، از تغییرات نور یا درخشندگی یا از تغییر مسیر دید بین صفحه نمایشگر و نوشته‌های در حال تایپ خسته می‌شوند و به دلیل جابه‌جایی زیاد کلمات، چشم قدرت تطابق خود را به مرور از دست می‌دهد. افرادی که دارای اختلالات انکساری اصلاح نشده هستند، بیشتر در معرض خطرند.

عوارض مفصلی و عضلانی
یکی دیگر از شایع‌ترین عوارض کار با رایانه، دردهای عضلانی و درد مچ دست و بازوها است. درد گردن و کمر در طولانی مدت، خمیدگی پشت از عوارض دیگر کار زیاد و طولانی با رایانه است.

به طور معمول،‌ کاربران رایانه، ساعدها، دست‌ها، بازوان، پشت و گردن خود را در یک حالت ثابت قرار می‌دهند و این عمل سبب وارد شدن فشار زیاد، در زمان طولانی، روی ماهیچه‌ها و تاندون‌های فرد می‌شود و در نهایت می‌تواند به مشکلات عضلانی و مفصلی نیز منجر شود.

در این رابطه، عوامل ارگونومیکی مانند بار کاری، حرکات تکراری، طرز نشستن، زاویه دید، وضعیت میز و صندلی، ارتفاع صفحه کلید و مانیتور، وضعیت نوری، سرعت تایپ و نداشتن آرامش روانی می‌تواند از مشکلات جدی به شمار رود.

مشکلات دوران بارداری و زایمان
برخی پژوهشگران بر این باورند که زایمان‌ها و بارداری‌های غیرعادی و تولد نارس و ناقص به استفاده از صفحه نمایش رایانه و وجود تشعشات آن مربوط است. برخی تحقیقات نشان دهنده این مطلب است که سقط جنین در زمانی که در معرض میدان‌های مغناطیسی حاصل از رایانه با قدرت بیش از ۹/۰ میکروتسلا قرار دارند، شایع‌تر است. بنابراین هنگام خرید یا استفاده از رایانه باید دقت کنید که رایانه شدت میدان مغناطیسی زیادی نداشته باشد.

مشکلات پوستی
ولتاژ زیاد لامپ تصویر در انواع نمایشگرهای قدیمی موجب تولید میدان الکترواستاتیک و بارهای الکتریکی مثبت در سطح خارجی صفحه نمایش می‌شود. در میدان بین بارهای مثبت و صورت کاربر، گرد و خاک و ذرات در تمامی جهات حرکت می‌کنند.

اگرچه میزان گرد و خاک و ذرات بسته به نوع تهویه اتاق، کف‌پوش و عوامل دیگر تغییر می‌کند، همیشه وجود دارند. جریان بارهای مثبت حاصل در این میدان ممکن است در افرادی که حساسیت پوستی دارند، موجب خشک شدن پوست دست و صورت و ترک خوردن آن شود.

همچنین بررسی‌ها نشان داده‌اند افرادی که از حساسیت‌های پوستی شکایت دارند و هنگام کار بیشتر تحت فشارهای فکری و عصبی قرار می‌گیرند، فشارها و استرس‌ها موجب تغییرات هورمونی مانند تیروکسین و پرولاکتین و همچنین ضایعات پوستی در آنها می‌شود.

در یک مطالعه دیگر نیز ارتباط میان ضایعات پوست صورت و کار با رایانه را به عوامل روانی اجتماعی و مسایل محیط کار نسبت داده‌اند. البته عوامل شخصی هم در بروز این ضایعات دخالت دارند.

استرس و مشکلات عصبی، روانی
حجم کار زیاد و دوری از همکاران در محیط کار می‌تواند به بروز مشکلات روانی منجر شود. البته کار با رایانه افسردگی‌زا به شمار نمی‌رود بلکه حجم زیاد کار است که در ایجاد استرس روانی نقش دارد.

تنفس گازهای رایانه
بدنه رایانه‌ها و نمایشگرها بر اثر گرم شدن، بوی مخصوصی از خود متصاعد می‌کنند. از جمله این بوها، گاز دیوکسین است که به وسیله بدنه رایانه و صفحه نمایشگر تولید می‌شود. این مواد به‌عنوان مواد ضدحریق در بدنه نمایشگر و بردهای رایانه به کار می‌روند. همچنین گاز اوزن به هنگام کار چاپگر لیزری تولید می‌شود که به بافت مخاطی بینی، چشم و گلو آسیب می‌رساند. بنابراین رعایت استانداردهای مربوط در این خصوص از سوی واردکنندگان یا تولیدکنندگان رایانه ضروری است

دوشنبه 16/1/1389 - 1:4
ازدواج و همسرداری

۱) سعی کنید بیشتر از آن که در انتظار دریاٿت چیزی از همسرتان باشید، چیزی به او ببخشید. اگر هدٿ شما ایجاد حس رضایت و خوشبختی در همسرتان باشد، مطمئن باشید ٿرصت های بی شماری برای رسیدن به این هدٿ پیدا خواهید کرد. در این صورت شما نیز از لطٿ و محبت همسرتان برخوردار خواهید شد. زیرا انسان ها همواره سعی می کنند خوبی های دیگران را جبران کنند.
۲) از همسرتان انتظارات غیرواقعی نداشته باشید. اجتناب از انتظارات غیرواقعی می تواند از بروز بسیاری درگیری ها، عصبانیت ها و سرخوردگی ها جلوگیری کند. انتظار نداشته باشید همسرتان کامل و بی نقص باشد. در ضمن هیچگاه او را با دیگران مقایسه نکنید.
۳) سعی کنید نسبت به همه چیز دیدی مثبت داشته باشید.
۴) به راه هایی ٿکر کنید که می توانید همسرتان را نسبت به انجام کارهایی که دوست دارید ترغیب کنید. اگر این روش مؤثر نبود روش های دیگر را امتحان کنید و به یاد داشته باشید که تحسین و تعریٿ به موقع می تواند یک انگیزه قوی باشد.
۵) اهداٿ خود را طبقه بندی کنید و اٿکار خود را بر مهمترین هدٿتان یعنی داشتن یک محیط خانوادگی آرام و شاد متمرکز کنید.
۶) هیچ گاه با همسرتان وارد جنگ قدرت نشوید؛ به جای این کار با او به تواٿق برسید.
۷) همسرتان را به خاطر اشتباهاتش سرزنش نکنید. در عوض سعی کنید روشی در پیش بگیرید که از تکرار این اشتباهات جلوگیری کند. وقتی شما همسرتان را به خاطر اشتباهاتش سرزنش می کنید، احساسات او را جریحه دار می کنید و باعث آزار او می شوید.
۸) اگر خدای ناکرده همسرتان به شما توهین کرد، سکوت کنید و با او مقابله به مثل نکنید. با این کار از بروز بسیاری از بحث های غیر ضروری جلوگیری می کنید. این لحظات به سرعت سپری خواهند شد و شما می توانید در زمان بهتری با همسرتان درباره رٿتارش صحبت کنید (البته این بدان معنا نیست که تصور کنید الزاماً باید با یک همسر بدزبان و بدخو کنار بیایید و همیشه تمام کج رٿتاری های او را تحمل کنید؛ این مشکل دیگری است و راه حل های دیگری دارد).
۹) در زمان حال زندگی کنید. اشتباهات و وقایع تلخ گذشته را ٿراموش کنید و سعی کنید شرایط زندگی امروزتان را تغییر دهید.
۱۰) همواره از همسرتان بپرسید: برای این که زندگی ما شاد و دلپذیر باشد، من چه کاری می توانم انجام بدهم؟
دوشنبه 16/1/1389 - 1:3
آموزش و تحقيقات

هوش مصنوعی (artificial intelligence) را باید عرصهٔ پهناور تلاقی و ملاقات بسیاری از دانشها، علوم، و فنون قدیم و جدید دانست. ریشه‌ها و ایده‌های اصلی آن را باید در فلسفه، زبان‌شناسی، ریاضیات، روان‌شناسی، نورولوژی، و فیزیولوژی نشان گرفت و شاخه‌ها، فروع، و کاربردهای گونه‌گونه و فراوان آن را در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیست‌شناسی و پزشکی، علوم ارتباطات و زمینه‌های بسیار دیگر.

هدف هوش مصنوعی بطور کلی ساخت ماشینی است که بتواند «فکر» کند. اما برای دسته بندی و تعریف ماشینهای متفکر، می‌بایست به تعریف «هوش» پرداخت. همچنین به تعاریفی برای «آگاهی» و «درک» نیز نیازمندیم و در نهایت به معیاری برای سنجش هوش یک ماشین نیازمندیم.

با وجودی که برآورده سازی نیازهای صنایع نظامی، مهم‌ترین عامل توسعه و رشد هوش مصنوعی بوده‌است، هم اکنون از فراورده‌های این شاخه از علوم در صنایع پزشکی، رباتیک، پیش بینی وضع هوا، نقشه‌برداری و شناسایی عوارض، تشخیص صدا، تشخیص گفتار و دست خط و بازی‌ها و نرم افزارهای رایانه‌ای استفاده می‌شود
مباحث هوش مصنوعی پیش از بوجود آمدن علوم الکترونیک، توسط فلاسفه و ریاضی دانانی نظیر بول (Boole) که اقدام به ارائه قوانین و نظریه‌هایی در باب منطق نمودند، مطرح شده بود. در سال ۱۹۴۳، با اختراع رایانه‌های الکترونیکی، هوش مصنوعی، دانشمندان را به چالشی بزرگ فراخواند. بنظر می‌رسید، فناوری در نهایت قادر به شبیه سازی رفتارهای هوشمندانه خواهد بود.

با وجود مخالفت گروهی از متفکرین با هوش مصنوعی که با دیده تردید به کارآمدی آن می‌نگریستند تنها پس از چهار دهه، شاهد تولد ماشینهای شطرنج باز و دیگر سامانه‌های هوشمند در صنایع گوناگون هستیم.

نام هوش مصنوعی در سال ۱۹۶۵ میلادی به عنوان یک دانش جدید ابداع گردید. البته فعالیت درزمینه این علم از سال ۱۹۶۰ میلادی شروع شده بود.(مرجع۱)

بیشتر کارهای پژوهشی اولیه در هوش مصنوعی بر روی انجام ماشینی بازی‌ها و نیز اثبات قضیه‌های ریاضی با کمک رایانه‌ها بود. در آغاز چنین به نظر می‌آمد که رایانه‌ها قادر خواهند بود چنین اموری را تنها با بهره گرفتن از تعداد بسیار زیادی کشف و جستجو برای مسیرهای حل مسئله و سپس انتخاب بهترین آن‌ها به انجام رسانند.

هنوز تعریف دقیقی که مورد قبول همهٔ دانشمندان این علم باشد برای هوش مصنوعی ارائه نشده‌است، و این امر، به هیچ وجه مایهٔ تعجّب نیست. چرا که مقولهٔ مادر و اساسی‌تر از آن، یعنی خود هوش هم هنوز بطور همه‌جانبه و فراگیر تن به تعریف نداده‌است. در واقع، می‌توان نسل‌هایی از دانشمندان را سراغ گرفت که تمام دوران زندگی خود را صرف مطالعه و تلاش در راه یافتن جوابی به این سؤال عمده نموده‌اند که: هوش چیست؟

اما اکثر تعریف‌هایی که در این زمینه ارایه شده‌اند بر پایه یکی از ۴ باور زیر قرار می‌گیرند:

سیستم‌هایی که به طور منطقی فکر می‌کنند
سیستم‌هایی که به طور منطقی عمل می‌کنند
سیستم‌هایی که مانند انسان فکر می‌کنند
سیستم‌هایی که مانند انسان عمل می‌کنند(مرجع۱)
شاید بتوان هوش مصنوعی را این گونه توصیف کرد:«هوش مصنوعی عبارت است از مطالعه این که چگونه کامپیوترها را می‌توان وادار به کارهایی کرد که در حال حاضر انسان‌ها آنها رابهتر انجام می‌دهند»(مرجع۲).

فلسفۀ هوش مصنوعی
بطور کلی ماهیت وجودی هوش به مفهوم جمع آوری اطلاعات, استقرا و تحلیل تجربیات به منظور رسیدن به دانش و یا ارایه تصمیم میباشد . در واقع هوش به مفهوم به کارگیری تجربه به منظور حل مسایل دریافت شده تلقی میشود. هوش مصنویی علم و مهندسی ایجاد ماشینهایی با هوش با به کارگیری از کامپیوتر و الگوگیری از درک هوش انسانی و نهایتا دستیابی به مکانیزم هوش مصنوعی در سطح هوش انسانی میباشد.

در مقایسه هوش مصنوعی با هوش انسانی می توان گفت که انسان قادر به مشاهده و تجزیه و تحلیل مسایل در جهت قضاوت و اخذ تصمیم میباشد در حالی که هوش مصنوعی مبتنی بر قوانین و رویه هایی از قبل تعبیه شده بر روی کامپیوتر میباشد. در نتیجه علی رغم وجود کامپیوترهای بسیار کارا و قوی در عصر حاضر ما هنوز قادر به پیاده کردن هوشی نزدیک به هوش انسان در ایجاد هوشهای مصنوعی نبوده ایم.

بطور کلّی، هوش مصنوعی را می توان از زوایای متفاوتی مورد بررسی و مطالعه قرار داد. مابین هوش مصنوعی به عنوان یک هدف، هوش مصنوعی به عنوان یک رشته تحصیلی دانشگاهی، و یا هوش مصنوعی به عنوان مجموعۀ فنون و راه کارهایی که توسط مراکز علمی مختلف و صنایع گوناگون تنظیم و توسعه یافته است باید تفاوت قائل بود.
مدیریت پیچیدگی

ایجاد و ابداع فنون و تکنیک‌های لازم برای مدیریّت پیچیدگی را باید به عنوان هستۀ بنیادین تلاش‌های علمی و پژوهشی گذشته، حال، و آینده، در تمامی زمینه‌های علوم رایانه، و به ویژه، در هوش مصنوعی معرّفی کرد. شیوه‌ها و تکنیک‌های هوش مصنوعی، در واقع، برای حلّ آن دسته از مسائل به وجود آمده است که به طور سهل و آسان توسط برنامه‌نویسی تابعی (Functional programming)، یا شیوه‌های ریاضی قابل حلّ نبوده‌اند.

در بسیاری از موارد، با پوشانیدن و پنهان ساختن جزئیّات فاقد اهمّیّت است که بر پیچیدگی فائق می‌آییم، و می‌توانیم بر روی بخش‌هایی از مسئله متمرکز شویم که مهم‌تر است. تلاش اصلی، در واقع، ایجاد و دستیابی به لایه‌ها و ترازهای بالاتر و بالاتر تجرید را نشانه می‌رود، تا آنجا که، سر‌انجام برنامه‌های کامپوتری درست در همان سطحی کار خواهند کرد که خود انسان‌ها به کار مشغولند.

به یاری پژوهش‌های گسترده دانشمندان علوم مرتبط، هوش مصنوعی از آغاز پیدایش تاکنون راه بسیاری پیموده‌است. در این راستا، تحقیقاتی که بر روی توانایی آموختن زبانها انجام گرفت و همچنین درک عمیق از احساسات، دانشمندان را در پیشبرد این علم، یاری کرده‌است. یکی از اهداف متخصصین، تولید ماشینهایی است که دارای احساسات بوده و دست کم نسبت به وجود خود و احساسات خود آگاه باشند. این ماشین باید توانایی تعمیم تجربیات قدیمی خود در شرایط مشابه جدید را داشته و به این ترتیب اقدام به گسترش دامنه دانش و تجربیاتش کند.

برای نمونه به رباتی هوشمند بیاندیشید که بتواند اعضای بدن خود را به حرکت درآورد، او نسبت به این حرکت خود آگاه بوده و با سعی و خطا، دامنه حرکت خود را گسترش می‌دهد، و با هر حرکت موفقیت آمیز یا اشتباه، دامنه تجربیات خود را وسعت بخشیده و سر انجام راه رفته و یا حتی می‌دود و یا به روشی برای جابجا شدن، دست می‌یابد، که سازندگانش، برای او، متصور نبوده‌اند.

هر چند مثال ما در تولید ماشینهای هوشمند، کمی آرمانی است، ولی به هیچ عنوان دور از دسترس نیست. دانشمندان، عموماً برای تولید چنین ماشینهایی، از تنها مدلی که در طبیعت وجود دارد، یعنی توانایی یادگیری در موجودات زنده بخصوص انسان، بهره می‌برند.

آنها بدنبال ساخت ماشینی مقلد هستند، که بتواند با شبیه‌سازی رفتارهای میلیونها یاخته مغز انسان، همچون یک موجود متفکر به اندیشیدن بپردازد.

هوش مصنوعی که همواره هدف نهایی دانش رایانه بوده‌است، اکنون در خدمت توسعه علوم رایانه نیز است. زبانهای برنامه نویسی پیشرفته، که توسعه ابزارهای هوشمند را ممکن می‌سازند، پایگاههای داده‌ای پیشرفته، موتورهای جستجو، و بسیاری نرم‌افزارها و ماشینها از نتایج پژوهش‌های هوش مصنوعی بهره می‌برند.

سیستمی که عاقلانه فکر کند. سامانه‌ای عاقل است که بتواند کارها را درست انجام دهد. در تولید این سیستم‌ها نحوه اندیشیدن انسان مد نظر نیست. این سیستم‌ها متکی به قوانین و منطقی هستند که پایه تفکر آنها را تشکیل داده و آنها را قادر به استنتاج و تصمیم گیری می‌نماید. آنها با وجودی که مانند انسان نمی‌اندیشند، تصمیماتی عاقلانه گرفته و اشتباه نمی‌کنند. این ماشینها لزوما درکی از احساسات ندارند. هم اکنون از این سیستم‌ها در تولید عامل‌ها در نرم افزارهای رایانه‌ای، بهره گیری می‌شود. عامل تنها مشاهده کرده و سپس عمل می‌کند.

سیستم‌های خبره
سیستم‌های خبره زمینه‌ای پرکاربرد در هوش مصنوعی و مهندسی دانش ا‌ست که با توجّه به نیاز روز افزون جوامع بر اتخاذ راه ‌حل‌ها و تصمیمات سریع در مواردی که دانش‌های پیچیده و چندگانهٔ انسانی مورد نیاز است، بر اهمیت نقش آنها افزوده هم می‌شود. سیستم‌های خبره به حل مسائلی می‌پردازند که به طور معمول نیازمند تخصّص‌های کاردانان و متخصّصان انسانی‌ست. به منظور توانایی بر حل مسائل در چنین سطحی (ترازی)، دسترسی هرچه بیشتر اینگونه سامانه‌ها به دانش موجود در آن زمینه خاص ضروری می‌گردد.

عامل‌های هوشمند
عامل‌ها (Agents) قادر به شناسایی الگوها، و تصمیم گیری بر اساس قوانین فکر کردن خود می باشند. قوانین و چگونگی فکر کردن هر عامل در راستای دستیابی به هدفش، تعریف می‌شود. این سیستم‌ها بر اساس قوانین خاص خود فکر کرده و کار خودرا به درستی انجام می‌دهند. پس عاقلانه رفتار می‌کنند، هر چند الزاما مانند انسان فکر نمی‌کنند.
دوشنبه 16/1/1389 - 1:1
شعر و قطعات ادبی

یك شب بیا ستاره بریزم به پای تو

ای آفتاب من همه چیزم فدای تو

یك شب بیا به ما برسد ای اذان صبح

از پشت بام مسجد كوفه صدای تو

ما مدتی است خانه تكانی نكرده ایم

شرمنده ایم در دل ما نیست جای تو

غیر از همین دو قطره اشكی كه مانده بود

چیزی نداشتم كه بیارم برای تو 

از روزهای هفته سه شنبه برای من

شبهای پنجشنبه و جمعه برای تو

روزی به خاطر سفر جمكران من

روزی به خاطر سفر كربلای تو
دوشنبه 16/1/1389 - 1:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته