• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3568
تعداد نظرات : 224
زمان آخرین مطلب : 2267روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

همانطور که می دانید نوار وظیفه در ویندوز ۷ و ویندوز ۸ ویژگی های بسیار خوبی مانند پیش نمایش بندانگشتی، پین کردن آیکن ها، جامپ لیست و… را در خود دارد. اما کادر خصوصیات نوار وظیفه تنظیمات و گزینه های بسیار کمی را در اختیار کاربران قرار می دهد و عملا شما نمی توانید به طور محسوسی نوار وظیفه را سفارشی کنید. در این پست قصد داریم به شما یک ابزار رایگان و فوق العاده کاربردی را معرفی کنیم که با استفاده از آن می توانید به راحتی نوار وظیفه را سفارشی کنید.

۷+ Taskbar Tweaker نام ابزار کاربردی و فوق العاده ای است که به شما اجازه می دهد تا به راحتی بتوانید Taskbar را سفارشی کنید. در پنجره اصلی این برنامه گزینه های مختلفی وجود دارد که با تغییر آنها می توانید بسیار موثرتر از قبل از نوار وظیفه استفاده کنید.

ویندوز ۷, سفارشی کردن نوار وظیفه

یکی از مواردی که می تواند بسیار کاربردی باشد، مشخص کردن عکس العمل ویندوز در مقابل دابل کلیک کردن بر روی فضای خالی نوار وظیفه است. مثلا شما می توانید مشخص کنید که هنگام دابل کلیک بر روی فضای خالی Taskbar برنامه Task Manager باز شود. علاوه بر این، این ابزار یک ویژگی به نام Taskbar Inspector دارد که یک لیست از جزئیات مربوط به برنامه های پین شده به نوار وظیفه را در اختیار شما قرار می دهد.

ویندوز ۷, سفارشی کردن نوار وظیفه

همه تغییرات انجام شده در این برنامه بلافاصله و بدون نیاز به Save یا Apply کردن اعمال خواهند شد. ۷+ Taskbar Tweaker با نسخه ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی ویندوز ۷ و ویندوز ۸ سازگار است اما از نسخه های قبلی ویندوز پشتیبانی نمی کند.

دوشنبه 5/8/1393 - 7:36
کامپیوتر و اینترنت

 

یافتن سریع فایل‌, ترفندهای کامپیوتری

فرض کنید در محیط Windows Explorer وارد یک پوشه می‌شوید که درون این پوشه فایل‌ها و پوشه‌های فراوانی نیز وجود دارد. اکنون در صورتی که قصد داشته باشید تا سریعاً و بدون استفاده از قسمت Search فایل یا پوشه‌ی مورد نظر خود را پیدا کنید چه خواهید کرد؟ در این ترفند به معرفی یک روش بسیار آسان اما کاربردی خواهیم پرداخت که می‌توانید بسیار سریع پوشه‌ی مورد نظر خود را پیدا کنید.

برای این کار:
کافی است تنها پس از ورود به پوشه‌ی مورد نظر شروع به تایپ کاراکترهای ابتدایی فایل یا پوشه‌ی مورد نظر خود به شکل سریع کنید.
خواهید دید که فایل یا پوشه به حالت انتخاب درآمده است.
برای این کار نیازی به استفاده از قسمت Search نخواهد بود و تنها کافی است در محیط پوشه با دانستن نام فایل یا پوشه‌ی مورد نظر، حروف ابتدایی آن را تایپ نمایید.
اکثر کاربران می‌دانند که با تایپ حرف اول فایل یا پوشه می‌توان مجموعه‌ی فایل‌ها یا پوشه‌هایی که با این کاراکتر شروع می‌شوند را پیدا کرد. اما بسیاری از این که می‌توان کاراکترهای بعدی را نیز وارد کرد بی‌اطلاع هستند.
البته دقت نمایید همانطور که گفته شد بایستی تایپ کاراکترها را سریع و بدون اتلاف وقت انجام دهید.
به عنوان مثال در صورتی که به دنبال فایلی با نام beytoote باشیم، با وارد کردن beyt فایل ما پیدا شده است.

 

دوشنبه 5/8/1393 - 7:36
کامپیوتر و اینترنت

 

explorer.exe, رجیستری

همان طور که می‌دانید یکی از اصلی‌ترین پروسه‌های فعال در محیط ویندوز، explorer.exe نام دارد. وظیفه اصلی explorer.exe که تحت نام Windows Explorer شناخته می‌شود مدیریت فایل‌های موجود بر روی هارددیسک است. گاهی ممکن است بنا به هر دلیلی نیازمند بستن این پروسه و راه‌اندازی مجدد آن باشید. به ویژه زمان‌هایی که در محیط ویندوز یا رجیستری تغییری ایجاد می‌کنید و به جای Restart کردن خود ویندوز، راه‌اندازی مجدد پروسه‌ی Windows Explorer نیز موجب اعمال تغییر می‌شود. جالب است بدانید که برای انجام این کار تنها یک راه وجود ندارد! در این ترفند به معرفی 4 راه جالب برای راه‌اندازی مجدد پروسه‌ی Windows Explorer خواهیم پرداخت. این ترفندها بر روی ویندوزهای 7 و 8 عملی خواهند بود.

راه اول: استفاده از Task Manager ویندوز
مرسوم‌ترین راه برای بستن و سپس راه‌اندازی مجدد پروسه‌ی explorer.exe استفاده از Task Manager است.

برای این کار ابتدا کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+Esc را فشار دهید.
در صورت استفاده از ویندوز 7:
ابتدا به تب Processes بروید.
سپس در ستون Image Name بر روی explorer.exe کلیک کنید.
در نهایت بر روی End Process کلیک کرده و در پنجره‌ی باز شده بر روی End process کلیک کنید.
اکنون برای بازیابی مجدد این پروسه، در همان محیط Task Manager از منوی File بر روی New Task کلیک کنید.
در پنجره‌‌ی باز شده عبارت explorer.exe را وارد کرده و روی دکمه‌ی OK کلیک کنید.

اما در صورت استفاده از ویندوز 8:
پس از باز شدن Task Manager در صورتی که از ظاهر فشرده‌ی آن استفاده می‌کنید بر روی More details کلیک کنید.
سپس در تب Processes بر روی Windows Explorer راست کلیک کرده و Restart را انتخاب کنید.

راه دوم: استفاده از منوی Start یا Taskbar
در صورت استفاده از ویندوز 7، همان‌طور که قبلاً در این ترفند توضیح داده شده است، بدین صورت عمل کنید:
ابتدا بر روی دکمه‌ی Start کلیک کنید تا منوی Start نمایان شود.
سپس کلید Ctrl به همراه Shift را به طور همزمان بگیرید و بر روی فضای خالی از منوی Start راست کلیک کنید.
خواهید دید که در منوی ظاهر شده، علاوه بر Properties گزینه‌ی Exit Explorer نیز به چشم می‌خورد که با انتخاب آن می‌توانید Windows Explorer را ببندید.
برای بازیابی این پروسه نیز کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+Esc را بزنید تا Task Manager نمایان شود. سپس از منوی File بر روی New Task کلیک کنید. در پنجره‌ی جدید عبارت explorer.exe را وارد کرده و روی دکمه‌ی OK کلیک کنید.
اما اگر از ویندوز 8 استفاده می‌کنید حتماً می‌دانید که خبری از دکمه و منوی Start نیست که همانند حالت قبلی در ویندوز 7 بتوانید از این ترفند استفاده کنید. برای این کار در ویندوز 8:
کلیدهای Ctrl+Shift را به طور همزمان نگه‌ داشته و سپس بر روی فضای خالی از نوار Taskbar راست کلیک کنید.
اکنون آخرین گزینه یعنی Exit Explorer را انتخاب کنید تا این پروسه بسته شود.
برای بازیابی آن، پنجره‌ی Task Manager را در حالت گسترده باز کنید. سپس از منوی File بر روی Run new task کلیک کنید. در نهایت در پنجره‌ی جدید عبارت عبارت explorer.exe را وارد کرده و روی دکمه‌ی OK کلیک کنید.

راه سوم: استفاده از پنجره‌ی Shutdown Windows
خیلی بعید است اگر این راه بلد باشید!
ابتدا وارد صفحه‌ی Desktop شوید.
اکنون کلیدهای ترکیبی Alt+F4 را فشار دهید تا پنجره‌ی Shut Down Windows نمایان شود.
حال کلیدهای ترکیبی Ctrl+Alt+Shift را به طور همزمان نگه داشته و روی دکمه‌ی Cancel کلیک کنید.
خواهید دید که پروسه‌ی Windows Explorer بسته می‌شود.
برای راه‌اندازی مجدد آن، طبق آنچه در راه‌حل‌های قبلی توضیح داده شد از Task Manager ویندوز استفاده کنید.

راه چهارم: استفاده از CMD Windows
مانند بسیاری از اوقات Command Prompt نیز به کمک ما خواهد آمد. برای بستن پروسه‌ی Windows Explorer از طریق CMD:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید.
در پنجره‌ی Run عبارت cmd را وارد نموده و Enter بزنید.
در محیط CMD می‌توانید با استفاده از این دستور، Windows Explorer را وادار به بسته شدن کنید:

taskkill /IM explorer.exe /F

برای راه‌اندازی مجدد آن از Task Manager طبق راه‌حل‌های قبلی بهره بگیرید.

دوشنبه 5/8/1393 - 7:36
کامپیوتر و اینترنت

 

ساخت فایل زیپ, آموزش win rar

گاهی از اوقات به یک مشکلی در برنامه های کامپیوتری برمی خوریم که فکر می کنیم حل کردنش کار بسیار سختی است ولی در صورتی که آنقدرها هم که به نظر می آید سخت نیست می شود با دو تا سوال از دیگران یا گشتن تو سایت های معتبر هم جواب را پیدا کرد و هم مشکل را حل کرد. حالا ما هم قصد داریم به صورت خیلی ساده برای شما طریقه ی نصب و استفاده از یکی از برنامه های آسان و پرکاربرد را آموزش دهیم.

چگونه باید یه فایل زیپ شده رو برگردونیم؟
اول باید برنامه ی Win RAR را نصب کنیم وقتی که نصب تموم شد دقت داشته باشیم که همه ی پسوندها مخصوصا RAR و ZIP انتخاب شده باشد و در صورت علامت دار بودن گزینه ی cascaded context menus  گزینه ی finish را می زنیم.

روش اول
روی فایل فشرده یا Zip یا RAR که داریم کلیک راست می کنیم و گزینه ی Extract to Name File (نام فایل Zip یا RAR یا هر فایل فشرده ی دیگری که داریم) را انتخاب می کنیم با این کار کنار فایل zip ما پوشه ای هم نام ایجاد می شود و فایل ها در آن ریخته می شود.

ساخت فایل زیپ, آموزش win rar

روش دوم
فایل را باز می کنیم ( کلیک راست می کنیم و open را می زنیم ) همه ی فایل های داخل آن را انتخاب می کنیم و کلیدهای ctrl+c را برای کپی کردن فایل می زنیم و در جایی که می خواهیم کپی کنیم paste می کنیم.

ساخت فایل زیپ, آموزش win rar

حالا چگونه می توان با WIN RAR فایل " Zip " یا " RAR " ساخت؟
1- اگر خواستیم فایل فشرده بسازیم، zip یا RAR بسازیم؟ چرا؟ خوب معلوم است  RAR ، چون خیلی فشرده تر می شود.

2-اگر هم خواستیم که دیگر برای شخصی که از فایل استفاده می کند نیازی به  download، نباشد فایل zip یا RAR را که می سازیم آن را  exe می کنیم. اما توجّه کنید که حجم فایل zip یا RAR شما حدود 100kb افزایش پیدا می کند اما download آن ، با مودم ها و اینترنت dial up و با سرعت 56kb مودم و سرعت download حداکثر 5kb/s ، خوب است.

توجه :دوباره یادآوری می کنم که در هر زمانی و مخصوصا زمان ساخت فایل فشرده اول RAR و بعد گزینه ی مربوط به exe شدن فایل را انتخاب کنید.

طریقه ی ایجاد فایل rar یا zip به وسیله ی برنامه ی win rar:
1- روی فایل مورد نظر کلیک راست می کنیم و گزینه ی Add to archive را انتخاب می کنیم که پنجره ای باز می شود.

ساخت فایل زیپ, آموزش win rar

2-اگر می خواهیم با بیشترین مقدار ممکن فایل ما را فشرده کند از پایین سمت چپ از بین دو تا ابزار کشویی که در compression method وجود دارد گزینه ی Best را انتخاب می کنیم.

ساخت فایل زیپ, آموزش win rar

3- اگر می خواهیم داخل یک سی دی برنامه ی مورد نظرمون را فشرده کنیم حجمش از 700Mb بیشتر می شود و داخل یک سی دی جا نمی شود می توانیم فایل فشرده شده را طوری تنظیم کنیم که هر 650 یا 700 مگا بایت را یک فایل کند به این ترتیب که وقتی فایل اصلی فشرده شده را داخل سی دی اولی اجرا می کنیم همه ی فایل های داخل آن را می ریزیم و سی دی دوم که فایل فشرده شده ی دومی در آن قرار دارد را می خواهد و ما سی دی دوم را در دستگاه می گذاریم و گزینه ی مورد نظر را فشار می دهیم و فایل های داخل آن را که ادامه ی سی دی اولیست می ریزد. اگر بخواهیم این فایل ها را داخل بیشتر از 2 تا سی دی هم بریزیم این کار ممکن است در پایین این پنجره در شکل بعدی سمت چپ گزینه که کشویی هم هست با نام splite to volumes, bytes وجود دارد که می توان مقدار مورد نظر برای یک فایل که بیشترین مقدار حجم را داشته باشد انتخاب یا تایپ کنیم اگر برای هر فایل 1kb در نظر بگیریم 1000 بایت می شود.

نکته :اگر می خواهیم برنامه ی تولید شده ی خودمان را به طوری که  قبلا گفتیم در یک سی دی بریزیم باید حتما گزینه ی exe شدن فایل فشرده را انتخاب کنیم.

ساخت فایل زیپ, آموزش win rar

مرور مطالب گفته شده :
1)انتخاب rar یا zip بودن در سمت چپ پنجره ی ذکر شده.
2)جدا کردن هر قسمت x بایتی در منوی کشویی سمت چپ و پایین پنجره
3)انتخاب اندازه فشردگی در compression method
4)برای یک فایل معمولی از سمت چپ یکی از گزینه های rar یا Zip را انتخاب می کنیم که rar بهتر است، و برای exe کردن فایل برای اینکه از برنامه ی win rar استفاده نکنیم در قسمت Archiving Option گزینه ی Create SFX archive را انتخاب می کنیم تا فایل ما exe شود. ( فایل های exe را فایل های خودکفا یا خوداجرا هم می گوییم. )
5)    در زبانه comment به معنی " توضیحات "، توضیحات لازم درباره ی فایل مورد نظرمان را می نویسیم.
6- آخر اینکه گزینه ی OK را می زنیم تا یک فایل فشرده بسازیم. با زدن این گزینه در میله ی بالایی هر فایل که فشرده می شود یک بار از 0 تا 100 پر می شود و برای تکمیل نهایی و اعلام کلی نتیجه ی فشرده سازی در میله ی پایینی از 0 تا 100 را نشان می دهد.

دوشنبه 5/8/1393 - 7:36
کامپیوتر و اینترنت

 ترفندهای کامپیوتری, ترفند آفیس

سیستم امنیتی آفیس 2013 نسبت به فایل‌هایی که از اینترنت دریافت می‌کنید و قصد اجرای آن‌ها را دارید بسیار حساس است. این موضوع به این دلیل است که فایل‌ها در یک کامپیوتر دیگر ساخته و ویرایش شده‌اند. از این رو در صورتی که اقدام به اجرای فایلی که برای‌تان ایمیل شده است کنید، احتمال اینکه با پیغام خطایی مبنی بر مسدود شدن این فایل توسط آفیس 2013 روبرو شوید زیاد است. در این ترفند قصد داریم به نحوه‌ی باز کردن فایل‌های مسدودشده در آفیس 2013 بپردازیم.

برای این کار:
کافی است ابتدا بر روی فایل مورد نظر خود راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید.
سپس در تب General بر روی دکمه‌ی Unblock کلیک کنید.
در نهایت بر روی OK کلیک کنید.
اکنون در صورتی که فایل مذبور را اجرا کنید خواهید دید که دیگر پیغام خطایی مشاهده نشده و فایل توسط نرم‌افزار مورد نظر در مجموعه‌ی آفیس باز خواهد شد.
اما در صورتی که قصد دارید چندین فایل موجود در یک پوشه یا حتی یک درایو را به طور کلی از حالت مسدود شده خارج کنید (یا به عبارت دیگر یک مسیر امن ایجاد کنید):
ابتدا نرم‌افزار مورد نظر خود از مجموعه‌ی آفیس را اجرا نمایید (به عنوان مثال Word 2013).
اکنون بر روی منوی File کلیک نمایید.
سپس بر روی Options کلیک کنید.
در پنجره‌ی باز شده از قسمت سمت چپ، بر روی Trust Center کلیک کنید.
سپس بر روی دکمه‌ی Trust Center Settings کلیک نمایید.
حال در پنجره‌ی جدید، از قسمت سمت چپ بر روی Trusted Locations کلیک کنید.
مسیرهای مشخص شده، مسیرهایی هستند که فایل‌های موجود در آن امکان مسدود شدن را ندارند.
برای اضافه کردن یک مسیر جدید بر روی دکمه‌ی Add new location کلیک کنید.
در قسمت Path مسیر مورد نظر خود (شامل یک پوشه یا یک درایو) را درج نمایید (برای این کار می‌توانید از دکمه‌ی Browse نیز استفاده کنید).
در نهایت پنجره‌های باز را OK کنید.

دوشنبه 5/8/1393 - 7:36
کامپیوتر و اینترنت


ترفند ویندوز, رجیستری ویندوز

در محیط ویندوز و با استفاده از Folder Options می‌توان با برداشتن تیک گزینه‌ی Hide extensions for known file types پسوند فایل‌ها را مشاهده کرد.

به عنوان مثال قرارگیری exe. در انتهای نام یک فایل نشان‌دهنده‌ی اجرایی بودن این فایل است و قرارگیری txt. در انتهای یک فایل بیان می‌کند این که این فایل، یک فایل متنی است.

اما پسوند برخی فایل‌ها با وجود غیرفعال بودن تیک این گزینه در Folder Options همچنان نمایش داده نمی‌شوند. معروف‌ترین این فایل‌ها نیز فایل‌های Shortcut یا میان‌بر هستند. به عنوان مثال اگر به صفحه‌ی دسکتاپ دقت کنید متوجه می‌شوید که فایل‌های میان‌بر موجود در صفحه‌ی دسکتاپ پسوندی ندارند. در صورتی که به طور طبیعی بایستی lnk. در انتهای آن‌ها قرار می‌گرفت.

از دیگری پسوندهایی که در ویندوز نمایش داده نمی‌شوند می‌توان به xnk ،shb ،scf،shs ،pif و url اشاره کرد. هر فایلی که دارای این پسوندها باشد، پسوند آن نمایش داده نمی‌شود. اما در صورتی که علاقه‌ دارید حتی پسوند این فایل‌ها نیز نمایش داده شوند با استفاده از رجیستری ویندوز می‌توانید چنین امکانی را فراهم کنید.

بدین منظور:
ابتدا اطمینان پیدا کنید در Folder Options گزینه‌ی Hide extensions for known file types غیرفعال است:
کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید. سپس در Run عبارت control.exe folders را وارد کرده و Enter بزنید. سپس در پنجره‌ی Folder Options به تب View رفته و تیک گزینه‌ی Hide extensions for known file types را برداشته و OK کنید.

حال برای ورود به رجیستری ویندوز کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید.
در Run عبارت regedit را وارد کرده و Enter بزنید.
اکنون در پنجره‌ی Registry Editor تک‌تک به هر یک از مسیرهای زیر مراجعه کنید:

HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile
HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut
HKEY_CLASSES_ROOT\piffile
HKEY_CLASSES_ROOT\SHCmdFile
HKEY_CLASSES_ROOT\ShellScrap
HKEY_CLASSES_ROOT\DocShortcut
HKEY_CLASSES_ROOT\xnkfile

 

با مراجعه به هر یک از مسیرهای زیر، در قسمت سمت راست پنجره، مقداری به نام NeverShowExt را مشاهده خواهید کرد.
اکنون کافی است بر روی NeverShowExt راست کلیک کرده و Delete و سپس Yes را انتخاب کنید تا این مقدار حذف شود.
این کار را بایستی بر روی تمامی NeverShowExtهای موجود در این مسیرها انجام دهید.
در نهایت ویندوز را یک‌بار از نو راه‌اندازی کنید تا شاهد تغییرات باشید.

دوشنبه 5/8/1393 - 7:35
کامپیوتر و اینترنت

 ترفند ویندوز, رجیستری ویندوز

صفحات آبی، مشكلات هنگام بوت و فریز شدن برنامه‌ها از جمله رایج‌ترین مشكلاتی به شمار می‌رود كه در سیستم‌عامل ویندوز مشاهده می‌شود و تنها راه خلاصی از آنها نیز راه‌اندازی مجدد رایانه است. همان‌طور كه می‌دانید راه‌اندازی دوباره رایانه در این شرایط نیز مشكلات مربوط به خودش را دارد كه برخی آنها عبارت است از: ذخیره نشدن و ناتمام ماندن كارهای در حال انجام و به‌هم ریختگی اطلاعات ذخیره‌شده روی هارد‌دیسك.

علاوه بر اینها، مشكل بسیار بزرگ دیگری نیز وجود دارد و آن هم خسته‌كننده بودن استفاده از رایانه در چنین شرایطی است. بسیاری از كاربران با بروز هنگ‌های متوالی در سیستم‌عامل عصبانی شده و كار با رایانه برای آنها بسیار خسته‌كننده می‌شود. تصور برخی‌كاربران بر این است كه سیستم‌عامل ویندوز باگ‌های بسیاری دارد و همین باگ‌ها موجب بروز این مشكلات می‌شود، اما نظر كارشناسان این‌طور نیست. به عقیده كارشناسان، ویندوز یك سیستم‌عامل پایدار است و بسیاری از كاربران نیز با ثبات و بدون مشكل به استفاده از آن می‌پردازند.

البته یك نرم‌افزار نمی‌تواند صددرصد فاقد هرگونه مشكل یا باگ باشد، اما مهندسان مایكروسافت تا حد زیادی در این امر موفق بوده و سیستم‌عامل ویندوز را فاقد خطا و باگ طراحی كرده‌اند و در صورت بروز مشكلات نیز بسرعت با ارائه اصلاحیه‌ها نسبت به رفع آنها اقدام می‌كنند. در این میان، كاربرانی وجود دارند كه مدام با سیستم‌عامل مشكل دارند و بیش از سایر كاربران با خطاهای رایج ویندوزی و هنگ‌های متوالی مواجه می‌شوند. این كاربران باید به این نكته توجه داشته باشند كه هنگ كردن جزئی از سیستم‌عامل ویندوز محسوب نمی‌شود و این امر ممكن است به‌دلایل متعددی رخ دهد. برخی از برجسته‌ترین این دلایل عبارت است از:

حافظه و بورد اصلی
بسیاری از هنگ‌ها در سیستم‌عامل مخصوصا آنهایی كه با یك صفحه آبی همــراه می‌شود و در اصطلاح Blue Screen Of Death نام دارد، به‌دلیل مشكلات ناشی از حافظه رم یا بورد اصلی رایانه رخ می‌دهد. دلیل بروز این خطا نیز فراهم نبودن امكان دسترسی به اطلاعاتی است كه ‌باید در حافظه رم ذخیره شود. برای بررسی حافظه رم رایانه خود می‌توانید از نرم‌افزارهایی همچون:

http:‌/‌‌/Memtes86‌www.memtest.org

كمك بگیرید و برای بررسی بورد اصلی نیز می‌توانید از ابزارهای داخلی كه برای بررسی مشكلات بوردها طراحی شده‌ است، استفاده كنید. اگر هم می‌خواهید خودتان اقدام كنید، پیش از هر كاری می‌توانید یك حافظه رم جدید را جایگزین حافظه قبلی كنید! در این شرایط اگر مشكل رفع شد، یعنی رم معیوب بوده است. در صورتی‌كه با رم جدید مشكل همچنان باقی بماند، یعنی حافظه رم سالم است و مشكل به بورد اصلی مربوط می‌شود.

تنظیمات بایوس
بورد اصلی رایانه‌ها در بیشتر موارد دارای تنظیماتی از طرف كارخانه است كه این تنظیمات نیز در بسیاری موارد با سخت‌افزارهای مختلف سازگاری كامل دارد. این تنظیمات می‌تواند به‌دلایل مختلفی توسط تكنیسین‌ها و متخصصان رایانه تغییر كند، اما زمانی كه ظرفیت باتری بورد اصلی شما به پایان برسد، تنظیمات بایوس به حالت اولیه برمی‌گردد و این برگشت به حالت اولیه ممكن است با سیستم‌عامل شما سازگار نباشد. در چنین شرایطی ‌باید رایانه را به‌دست یك متخصص بسپارید تا تنظیمات مورد نیاز را دوباره روی رایانه شما اعمال كند. یكی از عمده‌ترین مشكلاتی كه در این شرایط برای كاربران به‌وجود می‌آید، به‌هم خوردن اولویت‌های بوت رایانه است. به‌عنوان مثال چنانچه اولویت اول بوت روی حافظه فلش قرار بگیرد و فراموش كنید، حافظه فلش خود را از درگاه یو‌اس‌بی جدا كنید، ممكن است با خطای بوت مواجه شوید و فكر كنید ویندوز رایانه به‌طور كل با مشكل مواجه شده است.

سكته قلبی
رجیستری ویندوز همانند قلب ویندوز است و هنگامی كه با مشكل مواجه شود، یعنی سیستم‌عامل دچار حمله قلبی شده است! در صورت بروز این شرایط نیز احتمال وقوع هرگونه هنگ یا ناهماهنگی در عملكرد صحیح سیستم‌عامل و حتی عدم بوت صحیح آن وجود دارد. برای رفع مشكلاتی از این قبیل نیز می‌توانید از پزشك‌های رجیستری كمك بگیرید. یكی از این پزشك‌ها نیز نرم‌افزار قدرتمند ccleaner است.

http:‌/‌‌/‌www.piriform.com‌/‌ccleaner

راه‌اندازهای اشتباه یا معیوب
درایور یا همان نرم‌افزارهای راه‌انداز، واسطه‌ای میان سخت‌افزار و نرم‌افزار است كه به سخت‌افزارها می‌فهماند چه كاری را باید انجام دهد. چنانچه این برنامه‌های راه‌انداز بدرستی عمل نكند، با سخت‌افزارهای مربوط سازگاری نداشته باشد یا فایل‌های آن‌ صدمه دیده باشد، ممكن است موجب هنگ كردن رایانه و حتی نمایش خطای صفحه آبی بشود.

هنگ‌هایی كه به‌واسطه این مشكل پدیدار می‌شود اغلب با یك كد خطا همراه بوده و در مواردی نیز به‌طور كاملا واضح نام سخت‌افزار دخیل در بروز مشكل نیز قابل مشاهده است. در صورتی كه به‌همین راحتی قادر به تشخیص پیغام خطا یا سخت‌افزار معیوب نباشید نیز می‌توانید پیغام خطا را در گوگل جستجو كرده تا اطلاعات بیشتری راجع به آن كسب كنید.

حذف درایور و نصب مجدد آخرین نسخه از آن می‌تواند راه حل مناسبی برای رهایی از مشكلات مربوط به این بخش باشد.

مشكلات هارد‌دیسك
اگر تنظیمات بایوس را بدرستی انجام داده‌اید اما در موارد متعدد، سیستم‌عامل هنگام بوت شدن با مشكل مواجه است و قادر به شناسایی هارد‌دیسك یا درایو بوت نیست، مشكل به هارد‌دیسك رایانه مربوط است.

مشكلات مربوط به هارد‌دیسك در بیشتر موارد هنگامی مشاهده می‌شود كه سعی می‌كنید به فایل خاصی روی آن دسترسی پیدا كنید. تست سلامت هارد‌دیسك با استفاده از ابزار Disk Bench براحتی امكان‌پذیر است.

http:‌/‌‌/‌www.nodesoft.com‌/‌diskbench

تداخل سخت‌افزاری
بسیاری از كاربران بر این عقیده‌اند كه سیستم‌عامل لپ‌تاپ‌ها نسبت به رایانه‌های رومیزی از پایداری بیشتری برخوردارند. این پایداری بیشتر به سیستم‌عامل نصب شده روی لپ‌تاپ ارتباط ندارد بلكه مهم‌ترین دلیل آن، سازگاری كامل قطعات سخت‌افزاری به‌كار رفته در لپ‌تاپ با یكدیگر است. به‌عبارت دیگر، ممكن است شما هنگام تهیه رایانه رومیزی خود باتوجه به سلیقه و بودجه‌ای كه در اختیار داشته‌اید قطعات مختلفی را تهیه كرده باشید. در مواردی مشاهده شده این قطعات با یكدیگر سازگاری كاملی نداشته و موجب فریز شدن سیستم‌عامل و نمایش خطای صفحه آبی شده ‌است.

این ناسازگاری در اغلب موارد با مراجعه به بخش Device Manager به‌صورت یك علامت خطر زرد رنگ قابل مشاهده است.

نرم‌افزارهای راه‌انداز، معیوب بودن سخت‌افزار، تنظیمات اشتباه در بایوس و برخی دلایل دیگر از جمله عوامل تاثیرگذار در بروز این خطاست.

ویروس
گاهی اوقات رایانه‌ها ویروسی می‌شود و از نظر كاربرانی كه به امنیت خود توجهی ندارند این ویروس‌ها هیچ مشكلی را ایجاد نمی‌كند. اما بسیاری از مشكلات ناشی از وجود همین ویروس‌ها و آلوده شدن رایانه به آنهاست. ویروس‌ها ممكن است پردازشگر مركزی را اشغال و درایورها را حذف كنند، فایل‌های سیستمی ویندوز را پاك كرده یا تنظیمات مدیریتی در سیستم‌عامل را تغییر دهند. این تغییرات می‌تواند دلایل بسیار روشنی برای هنگ كردن، فریز شدن یا حتی قفل كردن برنامه‌های شما باشد.

در صورت آلودگی به ویروس، بهترین روش درمان استفاده از نرم‌افزارهای معروف و قدرتمندی همچون Kaspersky و Bitdefender است.

منبع تغذیه
اگر سخت‌افزارهای رایانه شما از سازگاری كاملی با یكدیگر برخورداراست، تنظیمات بایوس را بدرستی انجام داده‌اید، از سلامت هارد‌دیسك، بورد اصلی و حافظه رم هم مطمئن هستید اما باز هم رایانه شما در بازه‌های زمانی متفاوت دچار هنگ یا راه‌اندازی مجدد می‌شود، پیشنهاد می‌كنیم منبع تغذیه را بررسی كنید. منبع تغذیه یا همان پاور رایانه می‌تواند در صورت نیم‌سوزشدن، كاهش توان برق‌رسانی و... این مشكلات را برای رایانه شما به‌همراه داشته باشد. گاهی اوقات افت ولتاژ و وجود نوسان زیاد در برق ساختمان نیز می‌تواند دلیل بروز این‌گونه مشكلات باشد.

نرم‌افزار‌های دردسرساز
به‌طوركلی، نرم‌افزارها نمی‌توانند موجب هنگ كردن سیستم‌عامل بشوند. اما گاهی اوقات بروز مشكلات در یك نرم‌افزار یا وجود باگ‌های فراوان در آن می‌تواند عملكرد سیستم‌عامل را با مشكل مواجه سازد. این مشكلات اغلب زمانی به‌وجود می‌آید كه نرم‌افزار مورد نظر اجرا شود. پس چنانچه هنگام اجرای یك نرم‌افزار رایانه شما هنگ كرد یا برنامه مربوط به حالت فریز درآمد، پیشنهاد می‌كنیم آن نرم‌افزار را از روی سیستم‌عامل حذف كنید. برخی نرم‌افزارها نیز دارای قابلیت اجرای خودكار هنگام بوت سیستم‌عامل بوده و ممكن است در لـحظه بوت شدن سیستم‌عامل، مشكلاتی را به‌وجود بیاورد.

گرما
قطعات رایانه‌ای به گرما حساس‌بوده و افزایش دما در محفظه قرارگیری این قطعات ممكن است به آنها آسیب برساند. در بسیاری از موارد این قطعات به‌صورت خودكار در صورت افزایش حرارت، از كار افتاده و با این كار مانع از معیوب شدن قطعه مربوط می‌شود ؛ اما این قطع فعالیت به‌صورت هنگ كردن سیستم‌عامل یا راه‌اندازی مجدد آن مشاهده می‌شود. در مواردی نیز خطای به‌وجود آمده با بوق‌ یا بوق‌های هشدار متوالی اعلام می‌شود. برای آشنایی بیشتر با انواع بوق‌های هشدار و خطاهای مربوط به هریك از آنها می‌توانید به راهنمای بورد اصلی مراجعه كنید.

دوشنبه 5/8/1393 - 7:35
کامپیوتر و اینترنت

در آفیس 2013 با ورود به تب File و قسمت Open، می‌توان در بخش Recent Documents لیست آخرین فایل‌های باز شده توسط نرم‌افزار را مشاهده کرد. اما در آفیس 2013 شما می‌توانید از این نیز سریع‌تر به فایل‌های باز شده‌ی اخیر دسترسی داشته باشید. به طوری که لیست فایل‌های باز شده‌ی اخیر در سمت چپ منوی File نمایش داده شوند. در این ترفند به نحوه‌ی انجام این کار خواهیم پرداخت.

بدین منظور:
ابتدا نرم‌افزار مورد نظر خود از مجموعه‌ی Microsoft Office 2013 را اجرا کنید (به عنوان مثال Word 2013).
سپس به تب File رفته و بر روی Options کلیک کنید.
حال در پنجره‌ی باز شده از قسمت سمت چپ بر روی Advanced کلیک کنید.
اکنون از قسمت Display گزینه‌ی Quickly access this number of recent documents را یافته و آن را فعال کنید.
همچنین در جلوی این گزینه می‌توانید تعداد فایل‌های اخیر مورد نظر خود جهت نمایش را تغییر دهید.
سپس بر روی دکمه‌ی OK کلیک کنید.
حال با مراجعه به تب File، خواهید دید که لیست فایل‌های باز شده‌ی اخیر در سمت چپ نمایش داده خواهند شد

دوشنبه 5/8/1393 - 7:35
کامپیوتر و اینترنت

ایجاد رمزهای عبور قوی‌تر در iOS

در سیستم‌عامل iOS می‌توان بر روی دستگاه رمز عبوری تعیین کرد تا به هنگام خروج دستگاه از حالت قفل، نیاز به وارد کردن این رمز عبور باشد. این رمز عبور در iOS به طور پیش‌فرض شامل 4 رقم است. اما شما می‌توانید این حالت ساده را غیرفعال کرده و از ترکیب حروف، اعداد و علامات، بدون محدودیت تعداد کاراکتر برای رمزگذاری استفاده کنید. در این ترفند به نحوه‌ی انجام این کار می‌پردازیم.

بدین منظور:
ابتدا به Settings مراجعه کنید.
سپس وارد General شده و Passcode Lock را انتخاب نمایید.
در صورتی که قبلاً رمز عبوری انتخاب کرده‌اید، آن را وارد کنید.
سپس Turn Passcode Off را انتخاب کنید تا رمز عبور کنونی غیرفعال شود (نیاز با وارد کردن رمز عبور قبلی دارید).
اکنون گزینه‌ی Simple Passcode را به OFF تغییر دهید.
حال Turn Passcode On را انتخاب کنید.
خواهید دید که اکنون می‌توانید بدون محدودیت تعداد و کاراکتر، رمز عبور جدید را انتخاب کرده و آن‌ را فعال کنید.

دوشنبه 5/8/1393 - 7:35
کامپیوتر و اینترنت

گاهی نیاز است که دو فایل را مقایسه کرد و فهمید که آیا این دو فایل کاملاً مشابه و هم‌اندازه‌ی هم هستند یا با یکدیگر متفاوت‌اند. جالب است بدانید که این کار به آسانی توسط Command Prompt ویندوز امکان‌پذیر است. در این ترفند به نحوه‌ی انجام این کار می‌پردازیم.

بدین منظور:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره‌ی Run باز شود.
اکنون عبارت cmd را وارد کرده و Enter بزنید.
با باز شدن پنجره‌ی Command Prompt می‌توانید از این دستور استفاده کنید:

COMP /a /l "D:\beytoote\File1.txt" "D:\beytoote\File2.txt"

در این دستور همان‌طور که واضح است، ابتدا بایستی محل دقیق فایل اول را مشخص کرده و سپس محل دقیق فایل دوم را. در این مثال دو فایل File1.txt و File2.txt در پوشه‌ی beytoote در درایو D قرار دارند.
با فشردن Enter نتیجه مشخص خواهد شد. نمایش پیغام Files are different sizes به معنای تفاوت دو فایل و نمایش پیغام Files compare OK به معنای یکسان بودن دو فایل است.
در صورتی که قصد دارید محتویات فایل‌های دو پوشه را نیز با یکدیگر مقایسه کنید می‌توانید از این دستور استفاده کنید:

COMP /a /l "D:\Folder1" "D:\Folder2"

دوشنبه 5/8/1393 - 7:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته