• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1274روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیقات جدید نشان داده که ویروس کرونا به دلیل عوامل مرتبط با میزان و سطح هرمون تستوسترون در مردان طاس شیوع بیشتری داشته باشد.
به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از العربیه وبسایت استرالیایی «۹News» در یک گزارش علمی نوشت که تستوسترون هورمونی به نام دی هیدروتستوسترون تولید می‌کند که مسئول طاسی در میان مرد‌ها است. طبق این گزارش همین هرمون می‌تواند یک فرد طاس را در معرض بیمارى شدید اپیدمیک Covid-۱۹ قرار دهد.

پروفسور سانجایا سینانایاکی متخصص بیماری‌های عفونی، در این باره می‌گوید: «در رابطه با طاسی مطالعات در اسپانیا نشان می‌دهد که تعداد زیادی از افراد مبتلا به موارد شدید بیماری کووید-۱۹ مردان طاس هستند».

پروفسور سینانایاکی گفت: «ممکن است عجیب به نظر برسد، اما یک دلیل بیولوژیکی برای آن وجود دارد، زیرا مردان طاس دارای مقادیر زیادی دی هیدروتستوسترون هستند که به ویروس کرونا کمک می‌کند تا به راحتی وارد سلول‌ها شود».

بیماران سرطانی پروستات کمتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند
یک پژوهش علمی در ایتالیا نشان داد مردان بستری در بخش سرطان پروستات که از دارو‌های ضد تستوسترون به عنوان درمانی برای سرطان پروستات استفاده می‌کردند چهار برابر کمتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا بودند.

پروفسور سینانایاکی اظهار کرد: البته علاوه بر این موارد برخی افراد با گروه‌های خونی خاص ممکن است هنگام ابتلا به بیماری Covid-۱۹، در معرض خطر شدید این بیمارى قرار بگیرند.

او افزود: «به نظر می‌رسد افراد با گروه‌های خونی O در برابر Covid-۱۹ مقاومت بیشتری نسبت افراد گروه خونی A دارند.

علائم جدید و شگفت‌آور بیماری کرونا
محققان علوم پزشکی و بیماری‌های همه‌گیر هر روز از شناسایی علائم جدیدی از بیماری کرونا از جمله درد پا و تغییر رنگ پوست خبر می‌دهند.

پروفسور سینانایاکی گفت: «از بین رفتن حس بویایی که بر اثر نفوذ ویروس کرونا بر سیستم تنفسی فوقانی حلق اتفاق می‌افتد یکی از تاثیرات منفی این ویروس است».

این پرفسور افزود: «از بین رفتن حس بویایی به این دلیل است ویروس با ایجاد عفونت در بینی عصب مسئول حس بویایی را هدف قرار می‌دهد و توانایی حس بویایى را از بین می‌برد».

اما در باره علائمی مانند درد پا یا تغییر رنگ پوست در برخی از بیمارانی که مراحل درمانی ضد Covid-۱۹ را طی کردند، پروفسور سینانایاکی معتقد است که محتمل‌ترین علت این است که برخی از انواع آنتی بیوتیک‌ها عوارض جانبی از جمله اسهال یا تغییر رنگ پوست دارند.

 

 

شنبه 17/8/1399 - 8:54
اخبار

 

 

 

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:
ادعای ساخت داروی قطعی کرونا کذب است
محمدی ادعای ساخت داروی درمان قطعی کرونا را که به نقل از او بوده رد کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، قباد محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرمانشاه بیان کرد: بر اساس مستندات ارائه شده و نتایج اولیه کارآزمایی انجام شده در کرمانشاه، یک داروی ترکیبی گیاهی در کمک به درمان بیماران کووید ۱۹ دارویی موثر ارزیابی شده است، ولی نمی‌توان به عنوان درمان قطعی کرونا از آن نام برد.

او ادامه داد: خبری در یکی از خبرگزاری‌ها و به دنبال آن در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شده و در آن به نقل از اینجانب برای داروی MAB۹۸ از عنوان داروی قطعی کرونا استفاده شده که چنین موضوعی به هیچ وجه صحت ندارد.

محمدی تاکید کرد: داروی مذکور که دکتر مصطفایی و همکاران روی آن کار کرده و آزمایش بالینی را نیز انجام داده است، در درمان بیماری کرونا کمک کننده بوده، ولی درمان قطعی کرونا محسوب نمی‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرمانشاه گفت:  برای صدور مجوز تولید و تجویز این دارو، مدارک لازم به سازمان غذا و دارو ارسال شده و احتمالا پس از ارزیابی ظرف دو هفته آینده مجوز آن صادر شود همچنین برای دارو‌های گیاهی دیگر نیز که کمک کننده در درمان این بیماری هستند  در سازمان غذا و دارو مجوز صادر شده و این داروها هم در نوبت ارزیابی و طرح در کمیسیون مربوطه در سازمان غذا و دارو است.

 

 

شنبه 17/8/1399 - 8:51
خواص خوراکی ها

 

شیر شتر به طور گسترده‌ای به عنوان غذایی سرشار از مواد مغذی ضروری و مولکول‌های تقویت کننده برای سلامتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روسیا الیوم، اگرچه شیر شتر را نمی‌توان به عنوان غذای خارق العاده در نظر گرفت، اما شواهد زیادی در مورد فواید آن برای سلامتی وجود دارد. یک مطالعه جدید نشان داده است که محصولات شیر شتر می‌تواند فواید قابل توجهی برای بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند دارد.

شیر شتر از چربی ها، پروتئین ها، ایمونوگلوبولین‌ها (آنتی بادی‌های تولید شده توسط سلول‌های پلاسما)، وزیکول‌ها (مایعی که توسط سلول‌های احاطه شده توسط غشای لیپیدی تولید می‌شود) و همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی تشکیل شده است.

با توجه به پیچیدگی عناصر تشکیل دهنده شیر، محققان تصمیم گرفتند فقط چربی‌های موجود در شیر شتر و تأثیر آن بر روی بخشی از دیابت که به عنوان "التهاب" شناخته می‌شود را بررسی کنند.‌

می‌توان گفت که دیابت یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی جهانی است و التهاب در چربی شکم و دور کمر به عنوان یک شاخصه جدی دیابت نوع ۲ شناخته می‌شود.

شیر شتر راهی برای درمان التهابات ناشی از دیابت نوع ۲

"التهاب" معمولاً راهی برای مقابله با عفونت‌هایی مانند عفونت‌های ویروسی است، اما مبتلایان به چاقی و دیابت التهاب مزمن مداوم دارند که می‌تواند منجر به عوارض زیادی در بیماران مبتلا به دیابت از جمله بیماری‌های قلبی و مغزی شود.

سلولی به نام "ماکروفاژ" در چربی شکم یافت می‌شود که عامل اصلی ایجاد این التهاب است؛ بنابراین محققان بررسی کردند که آیا چربی‌های موجود در شیر شتر قادر به جلوگیری از ملتهب شدن ماکروفاژ‌های چربی هستند یا خیر؟.

این آزمایشات نشان داد که اسید‌های چرب موجود در شیر شتر التهاب تولید شده توسط این ماکروفاژ‌ها را کاهش می‌دهد و یکی از نتایج جالب توجه این است که ترکیبات پروتئینی معروف به "التهاب" توسط این چربی‌ها کاهش یافت.

در مقابل، با اطمینان نمی‌توان گفت که آیا شیر شتر دیابت را "معالجه" می‌کند یا اگر فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور منظم آن را مصرف کند، التهاب را کاهش می‌دهد.

داده‌های جدید نشان می‌دهد که این شیر ممکن است در کاهش التهاب که قسمت عمده‌ای از دیابت نوع ۲ است، نقش داشته باشد. این مسئله نیازمند انجام آزمایشات انسانی بیشتر برای اثبات اعتبار این نتایج است.

 

 

شنبه 17/8/1399 - 8:49
خواص خوراکی ها

 

 


برخی از ادویه جات و طعم دهنده‌های غذایی به صورت ترکیبی یا منفرد، می‌توانند بیماری‌های مختلف را درمان کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از آب لیمو در طب سنتی به عنوان ضد عفونی کننده و ادرارآور، غرغره کردن، لوسیون و مقوی استفاده می‌شود. نمک به اندازه آب و اکسیژن برای بدن ضروری است. بدن شما برای عملکرد طبیعی به نمک نیاز دارد، اما میزان بیش از حد می‌تواند به قلب فشار وارد کند. بهتر است به جای نمک خوراکی از نمک هیمالیا استفاده کنید.

از فلفل سیاه هم به عنوان داروی سنتی برای مدت طولانی استفاده می‌شده است؛ بنابراین جای تعجب نیست که این ترکیب به مبارزه با بیماری‌های زیر کمک کند.

۱. گلو درد

با افزودن یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه، نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری نمک به یک فنجان آب گرم می‌توانید از گلودرد خلاص شوید. مایع بدست آمده را غرغره کنید.

۲. برداشتن سنگ صفرا

به رسوبات جامد آب گوارشی در کیسه صفرا، سنگ صفرا گفته می‌شود. سنگ صفرا می‌تواند دردناک باشد و در هضم غذا تداخل ایجاد کند. مقداری روغن زیتون، لیمو و فلفل سیاه را در یک فنجان مخلوط کرده و آن را بنوشید. این امر گاهی می‌تواند باعث حرکت سنگ صفرا شود.

۳. زخم‌های پوستی

اگر حالتان خوب نیست، احتمالاً شما به وجود زخم‌هایی در دهان مبتلا هستید. برای رفع این مشکل، یک قاشق غذاخوری نمک هیمالیا را در یک فنجان آب گرم بریزید و هم بزنید. دهان خود را با این روش روزانه سه بار بشویید و زخم‌های شما به زودی از بین می‌روند.

۴. کاهش وزن

آیا می‌خواهید وزن کم کنید؟ این خواسته با این نوشیدنی امکان پذیر است؛ ۱/۴ قاشق چای خوری فلفل سیاه آسیاب شده، ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان آب مخلوط کنید و هر روز صبح آن را با معده خالی بنوشید؛ با این کار به سرعت لاغر می‌شوید!

۵. حالت تهوع

فلفل سیاه می‌تواند ناراحتی معده را آرام کند، در حالی که لیمو حالت تهوع را متوقف می‌کند. بنابراین، ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو و ۱ قاشق چایخوری فلفل را در یک فنجان بزرگ آب گرم مخلوط کرده و به آرامی جرعه جرعه آن را بنوشید.

۶. سرماخوردگی و آنفولانزا

لیمو می‌تواند برای سرماخوردگی یا آنفولانزا معجزه کند. آب نصف یک لیمو و پوست آن را در یک فنجان بزرگ آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و پوست لیمو را از فنجان خارج کنید. این مخلوط را هر روز بنوشید تا حالتان بهتر شود.

 

 

شنبه 17/8/1399 - 8:46
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

از التهاب شدید دستگاه گوارش تا سوراخ شدن روده؛ وحشتناک‌ترین علائم ابتلا به کرونای شدید
دانشمندان کانادایی اعلام کردند کسانی که به کرونای شدید مبتلا می‌شوند ممکن است دچار مشکلات گوارشی شدید شوند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هندوستان تایمز، ویروس کرونا مرگبارترین همه گیری را در یک قرن اخیر رقم زده است. از آنجا که هنوز روش موثری برای مقابله با این بیماری کشف نشده است، مقامات بهداشتی به مردم توصیه می‌کنند نکات بهداشت فردی را رعایت کنند. شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی از ابتدایی‌ترین راهکار‌ها برای مقابله با همه گیری کووید ۱۹ است.

یکی دیگر از راه‌ها برای قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا شناسایی افراد آلوده و قرنطینه کردن آن‌هاست. سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد مردم باید به طور پیوسته نسبت به علائم ابتلا به کووید ۱۹ آگاهی داشته باشند و در صورت مشاهد این علائم خود را قرنطینه کنند. تب، سرفه‌های خشک، خستگی و بی حالی، درد عضلانی، اسهال، از دست دادن حس بویایی و چشایی، سردرد و بثورات پوستی از جمله شایع‌ترین علائم ابتلا به کروناست. به تازگی تحقیقات دانشمندان کانادایی ابعاد جدیدی از علائم بیماری کرونا را آشکار کرده است.

بر این اساس، تحقیقات دانشمندان دانشگاه آلبرتای کانادا نشان می‌دهد تقریباً یک نفر از هر ۵ فرد مبتلا به کووید ۱۹ تنها علامتی که از بیماری نشان می‌دهد مشکلات گوارشی است. این مشکلات گوارشی شامل حالت تهوع، استفراغ، درد عمومی شکم و دل پیچه، از دست دادن اشتها و اسهال می‌شود.

شواهد نشان داد ۱۸ درصد از بیماران کرونایی این علائم گوارشی را نشان داده اند. از این میان، ۱۶ درصد از بیماران تنها علامتی که از بیماری نشان دادند مربوط به مشکلات گوارشی بود. محققان می‌گویند عکس‌های رادیولوژی از شکم می‌تواند ابتلای افراد به کووید ۱۹ را نشان دهد. علائمی که در عکس‌های رادیولوژی قابل مشاهده است شامل التهاب در روده کوچک و بزرگ، وجود گاز در دیواره دستگاه گوارش، و سوراخ شدن روده است.

این علائم در بیماران کرونایی شایع نیست، اما در صورت مشاهده، نشان دهنده آن است که بیماری در فرد پیشرفت کرده و فرد به کرونای شدید مبتلا شده است.

 

مشکلات گوارشی که می‌تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد
به تازگی محققان چند عامل دیگر که می‌تواند از علائم ابتلا به کرونا باشد را مطرح کرده اند. دانشمندان می‌گویند ویروس می‌تواند از راه‌های بی شماری باعث اختلال در روند کارکرد بدن شود که مهمترین آن اختلال در کارکرد دستگاه گوارشی است. دستگاه عریض و طویل گوارش انسان از دهان تا انتهای روده بزرگ را تشکیل می‌دهد و خود شامل اندام‌ها و بافت‌های مختلفی است. ویروس کرونا با تحت تاثیر قرار دادن هر کدام از این اندام‌ها و بافت‌ها می‌تواند باعث ایجاد عوارض و علائم در بیماران شود.

محققان می‌گویند غالباً مشکلات گوارشی پیش از سایر علائم و بخصوص پیش از علائم تنفسی خود را نشان می‌دهد. مطالعات بر روی بیش از ۲۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در چین و ۱۸ کشور دیگر نشان می‌دهد، مشکلات گوارشی یکی از علائمی بوده است که بیماران پیش از سایر علائم از آن شکایت داشته اند.

دانشمندان در تحقیقات خود پی بردند ۲ مشکل گوارشی بسیار شایعی که در بیماران کرونایی دیده می‌شود بی اشتهایی و اسهال است. همچنین حال تهوع و استفراغ از دیگر علائمی است که محققان در بیماران کرونایی مشاهده کردند.

محققان چینی در تحقیقات خود پی بردند برخی از بیماران دارای درد‌های شکمی هستند. محققان در مطالعات مختلف در خارج از چین نیز درد‌های شکمی را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده کرده بودند.

مطالعات در استان هوبی چین، جایی که برای نخستین بار ویروس کرونا از شهر ووهان این استان به سایر جهان شیوع پیدا کرد، نشان داد همزمانی وقوع ۳ علائم گوارشی شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال در میان بیماران کرونایی بصورت گسترده دیده شده است. مطالعات در کشور‌های دیگر نیز نشان می‌دهد، همزمانی وجود ۲ علامت اسهال و درد‌های شکمی در این بیماران بیشتر از موارد گزارش شده در چین بوده است.

این مطالعات همچنین نشان داد بیمارانی که علائم گوارشی داشته اند، احتمال بیشتری دارد که دچار کرونای شدید شده و در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) بستری شوند. دانشمندان تاکید دارند این مطالعات تایید می‌کند که مشکلات گوارشی یکی از رایج‌ترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ در انسان است.

پیش‌تر دانشمندان انگلیسی نیز در تحقیقات خود ارتباط میان مشکلات گوارشی مانند اسهال و ابتلا به کرونا را تایید کرده بودند. این دانشمندان توصیه دارند افراد در زمان شیوع ویروس کرونا به مدفوعی که دفع می‌کنند، توجه داشته باشند. اگر حجم مدفوع بسیار بیشتر از حد طبیعی و رقیق‌تر از گذشته است یا فرد با سهولت بسیار بیشتر نسبت به گذشته به توالت رجوع می‌کنید، احتمال دارد این امر علامت پنهان ابتلا به کرونا در فرد باشد.

 

 

شنبه 17/8/1399 - 8:40
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

چرا جوانان بیشتر به نوع شدید کرونا مبتلا می‌شوند؟
محققان معتقدند تمایز‌های کوچک ژنتیکی سبب می‌شوند برخی افراد به ویژه جوانان به نوع شدیدتر بیماری کرونا مبتلا شوند.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وبگاه «ncbi»، در برخی از جوانان ابتلا به نوع شدید کرونا با عوارض جانبی شدیدی همراه بوده و این درحالی است که بسیاری از افراد دیگر این بیماری را با عوارض جانبی بسیار کمتری پشت سر می‌گذارند.

عوامل ناشناخته‌ای سبب می‌شوند افراد جوان در برابر شدیدترین عوارض جانبی این پاندمی قرار گیرند. محققان معتقدند تمایز‌های کوچک ژنتیکی سبب می‌شوند برخی افراد به نوع شدیدتر این بیماری مبتلا شوند. محققان این تمایز‌های ژنتیکی در دی ان‌ای را ردیابی کرده اند.

پژوهش مذکور نشان داد اینترفرون احتمالا نقشی کلیدی در حفاظت از بدن دارد. اینترفرون یک پیام رسان مولکولی است که سیستم ایمنی بدن را در مقابل ویروس‌ها تحریک می‌کند. محققان متوجه شده اند جهشی نادر در برخی افراد سبب می‌شود بدن آنان نتواند ذخایر کافی از اینترفرون را برای ایجاد واکنش ایمنی مناسب بسازد.

یکی دیگر از نکات تمرکز این تحقیق ژنی به نام TYK۲ است. برخی از نسخه‌های این ژن در ایجاد برخی بیماری‌های خودایمنی مانند روماتوئید آرتروز تاثیر دارند و برخی دیگر نیز به نوع شدید کووید۱۹ منجر می‌شوند. دارویی به نام «باریسیتینیب» که برای درمان آرتروز به کار می‌رود و یک مخرج مشترک ژنتیکی با کووید دارد؛ همین امر سبب شده در آزمایش‌های بالینی از این دارو برای مقابله با کووید۱۹ استفاده شود.

 

شنبه 17/8/1399 - 8:38
اخبار

 

کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت در گزارشی روند صعودی کرونا در ۱۰ استان کشور را گزارش کرد.

 
 

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت بیماری کرونا در هفته گذشته را تحلیل و منتشر کرد، در محاسبات روند، در این گزارش و گزارشات آتی، تعداد موارد جدید روزانه مبتلایان بستری و مرگ وارد آنالیز می‌شود همچنین دسته‌بندی استان‌ها بر اساس میزان بروز در آخرین هفته انجام می گیرد و نمودار بر اساس تغییرات موارد ابتلا و مرگ در آخرین هفته نسبت به هفته قبل خواهد بود.

برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از داده‌های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل به روش زیر محاسبه شد:

 تعداد موارد روز قبل − تعداد موارد ثبت شده امروز، تقسیم بر تعداد موارد روز قبل، ضربدر ۱۰۰.

در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.

 

 تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی

برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی در هفته گذشته موارد زیر مدنظر قرار گرفت:

- در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد.

- در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی، ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.

- در مواردی که منحنی اپیدمی تمام می‌شود، وضعیت به حالت ثبات می‌رسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم است. باید توجه داشت هر لحظه این روند مستعد یک پیک دیگر است.

- در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد.

منظور از ناسازگاری داده‌ها این است که روند داده‌های مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده است و تغییرات ناهمگن روند شاخص‌های ابتلا و مرگ دیده می‌شود. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده‌های درست‌تر می‌توان ارائه داد. ناسازگاری در داده‌ها به دلایل مختلفی می‌تواند رخ دهد.

از جمله دلایل بروز ناسازگاری می‌توان به ثبت غیردقیق روزانه داده‌ها توسط استان‌ها و وجود خطا هنگام ثبت داده‌ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطه‌ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره کرد.

 

تقسیم‌بندی استان‌ها از نظر میزان گزارش

استان‌ها بر اساس میزان بروز در هفته آخر موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آن ها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل بر اساس این شاخص‌ها، احتمالی و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استان‌ها همراه با سایر شاخص‌ها و تحلیل‌های دقیق‌تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.

تحلیل روند بیماری در هفته منتهی به ۹ آبـان ماه

موارد ابتلا و مرگ ومیر در کشور بالا و روند نیز صعودی بوده است. در ۱۰ استان سمنان، کردستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، کرمان، مازندران، تهران، گیلان، فارس و گلستان روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شد. در هشت استان همدان، مرکزی، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، هرمزگان روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شد.

در هشت استان قم، آذربایجان شرقی، البرز، زنجان، خراسان رضوی، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. به نظر می‌رسد دو استان یزد و خراسان جنوبی اخیراً یک پیک را پشت سر گذاشته ند. در سه استان لرستان، ایلام و آذربایجان غربی ناسازگاری داده‌ها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمی‌دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می‌تواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.

 

کرونا در جهان

تعداد موارد جدید ابتلا به کرونا در جهان به ترتیب در روزهای ۷ آبان ماه ۴۴۰ هزار و ۶۰۹ نفر، ۸ آبان ماه ۴۸۰ هزار و ۱۰۷ و در روز ۹ آبان ماه ۵۱۸ هزار و ۸۰۳ نفر بوده است.

همچنین ۱۵ کشور اول از نظر ابتلا به کرونا در جدول زیر آمده‌اند. کشورهای آمریکا، هند و برزیل به ترتیب رتبه اول تا سوم ابتلا به کرونا را در جهان دارا هستند. ایران نیز در رتبه چهاردهم از نظر ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارد.

میزان مرگ‌ومیر جهانی ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در قاره آسیا چقدر است؟

 ویژگی مهم یک بیماری عفونی، به خصوص یک عامل بیماری‌زای جدید مانند SARS-COV-۲ شدت آن است که با میزان توانایی آن در ایجاد مرگ سنجیده می‌شود. میزان مرگ‌ومیر به ما کمک می‌کند تا جمعیت‌های در معرض خطر را شناسایی و کیفیت مراقبت‌های بهداشتی را ارزیابی کنیم.

برای ارزیابی پیامدهای کشنده‌ بیماری دو شاخص مهم بررسی می‌شود؛ اولین شاخص، میزان مرگ‌ومیر ناشی از عفونت (IFR) است که میزان مرگ‌ومیر در بین افراد آلوده را تخمین می‌زند. شاخص دوم نسبت مرگ‌ومیر بیماران (CFR) است که نسبت مرگ‌ومیر را در بین بیماران علامت‌دار و تایید شده تخمین می‌زند.

برای اندازه‌گیری دقیق شاخص‌های مرگ‌ومیر باید یک تصویر کامل از تعداد عفونت‌ها و مرگ‌های ناشی از آن وجود داشته باشد. با توجه به اینکه در بیماری‌های عفونی مانند کووید -۱۹ دسترسی به آمار دقیق مبتلایان و کشته‌شدگان به دلایلی نظیر وجود بخش قابل توجهی از مبتلایان در شکل‌های بدون علامت یا کم علامت میسر نیست، برای برآورد شاخص‌های مورد نظر از مدل‌های برآورد احتمالی استفاده شده است.

 

در جدول زیر میزان مرگ‌ومیر به تعداد کل موارد با استفاده از توزین واریانس معکوس با اثر ثابت در فاصله اطمینان ۹۵ درصد در کشورهای قاره آسیا متاآنالیز و برآورد شده است.

کشورهایی که کمتر از ۱۰۰۰ مورد مرگ دارند، از این تحلیل مستثنی هستند. در این متاآنالیز، میزان مرگ‌ومیر ناشی از عفونت در قاره آسیا ۰.۱۶ درصد برآورد شده است. همانطور که مشاهده می‌کنید میزان مرگ‌ومیر به طور قابل توجهی در کشورها متفاوت است. این تفاوت می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که به برخی از آنها اشاره می‌شود.

تعداد موارد شناسایی شده با آزمایش، به طور قابل توجهی در هر کشور متفاوت است که یکی از دلایل آن سیاست‌های انجام آزمایش است. به طور مثال در برخی کشورها فقط افراد با بیماری شدید مورد آزمایش قرار می‌گیرند. ممکن است تأخیر بین شروع علائم و مرگ وجود داشته باشد که می‌تواند منجر به دست کم گرفتن CFR شود.

ممکن است عوامل زمینه‌ای دیگری در آن کشور وجود داشته باشد که میزان مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد مانند عفونت همزمان، مراقبت‌های بهداشتی ناکافی، خصوصیات جمعیتی بیماران به عنوان مثال بالابودن بیماران. ممکن است به دلیل بالا بودن میزان سیگار کشیدن یا بیماری‌های زمینه‌ای در یک کشور، موارد فوتی افزایش یابد. تفاوت در نحوه انتساب مرگ به ویروس کرونا نیز یکی از علل اصلی تفاوت در گزارش مرگ ناشی از کووید- ۱۹ است. مرگ با بیماری (همراهی) همان مرگ از بیماری (علت) نیست.

 

دوشنبه 12/8/1399 - 22:6
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص طب سنتی گفت: در روز‌های کرونایی افراد می‌توانند با رعایت ۶ توصیه مربوط به طب سنتی قدرت سیستم ایمنی بدن خود را افزایش دهند.
حسن اکبری متخصص آسیب شناسی سلولی و طب سنتی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: در شرایط اپیدمی ویروس کرونا و شروع فصل پاییز و سرما، اهمیت موضوع تقویت سیستم ایمنی بسیار بیشتر می‌شود.

او افزود: در واقع مردم با رعایت توصیه‌های طب سنتی می‌توانند میزان قدرت سیستم ایمنی بدن خود را افزایش دهند تا در این شرایط حتی به سرماخوردگی خفیف هم دچار نشوند.

اکبری بیان کرد: اولین و مهم‌ترین راهکار تقویت سیستم ایمنی بدن، اصلاح رژیم غذایی افراد است. در واقع افراد باید میزان استفاده از غذا‌های سرد را به حداقل برسانند. غذا‌های سرد به دلیل دریافت بالای انرژی از بدن برای سوزاندن ماده غذایی مناسب نیستند. به همین منظور مصرف زنجبیل و دارچین برای تقویت سیستم ایمنی بسیارحائزاهمیت است. توصیه می‌شود افراد دیابتی مصرف زعفران دم کرده را جایگزین چای کنند.

متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: هوای پاک و مناسب و ورزش از ضروریات تقویت سیستم ایمنی محسوب می‌شوند. ورزش روزانه را جدی بگیرید و در صورت آلودگی شدید هوا از منزل خارج نشوید.

اکبری در ادامه افزود: متاسفانه یکی از موارد تضعیف کننده سیستم ایمنی، تغییر زمان خواب افراد است، برخی خانواده‌ها تا حدود ساعت ۳ بامداد بیدار هستند و در مقابل، ظهر از خواب بیدار می‌شوند که این عمل باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین در بعضی موارد کم خوابی را در افراد شاهد هستیم که حتماً توصیه می‌شود برای تقویت سیستم ایمنی بدن؛ مدت زمان خواب و بیداری خود را در طول شبانه روز اصلاح کنید.

متخصص طب سنتی بیان کرد: یبوست از دیگر عوامل کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن است که توصیه می‌شود این بیماری را با ورزش روزانه، مصرف غذا‌های گرم، مصرف نمک ارگانیک، عدم استفاده از روغن‌های نباتی و جایگزین کردن روغن‌های حیوانی و زیتون مورد درمان قرار دهید.

اکبری در پایان تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل کاهش قدرت سیستم ایمنی مربوط به استرس، ترس و نگرانی بیش از حد است. با توجه به شرایط اپیدمی ویروس کرونا و اهمیت تقویت سیستم ایمنی، استرس و نگرانی برای مردم جامعه مناسب نیست؛ بنابراین توصیه می‌کنیم با رعایت تمام دستورالعمل‌های بهداشتی میزان استرس و نگرانی خود را کاهش دهید.

دوشنبه 12/8/1399 - 22:4
اخبار

 

تدروس آدهانوم در پیامی توییتری اعلام کرد که به دلیل تماس با کسی که نتیجه آزمایش کرونای او مثبت شده است، خود را قرنطینه می‌کند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت در توییتر نوشت که به دلیل تماس با یک بیماری کرونایی و احتمال ناقل شدن، خود را قرنطینه کرده است.

ادهانوم نوشت: من با یک فردی که تست کرونای او مثبت بود در تماس بودم. اکنون ممکن است ناقل باشم، اما بدون علائم بیماری کرونا هستم. با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و قرنطینه، کار‌های خود را از خانه انجام می‌دهم.

دوشنبه 12/8/1399 - 22:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیقات اخیر دانشمندان انگلیسی نشان می‌دهد افرادی که علائم ابتلا به کرونا در آن‌ها ظاهر نمی‌شود، سریع‌تر از افراد دارای علامت، آنتی بادی خود را از دست می‌دهند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه اخیرا نشان داده است افرادی که علائم ابتلا به ویروس کرونا در آن‌ها ظاهر نمی‌شود، سریع‌تر از افراد دارای علامت، آنتی بادی خود را از دست می‌دهند.

خبرگزاری رویترز نیز نوشت: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد آنتی بادی‌های بهبودیافتگان کرونا در تابستان به سرعت کاهش می‌یابد؛ یعنی دوره مصونیت پس از ابتلا به کرونا ممکن است طولانی نباشد که این امر احتمال کاهش ایمنی در جامعه را افزایش می‌دهد.

دانشمندان کالج امپریال لندن میزان آنتی بادی‌ها را در مردم انگلیس پس از موج نخست شیوع ویروس کرونا در ماه‌های مارس و آوریل بررسی کردند که در این مطالعه مشخص شد آنتی بادی بدن افراد به میزان یک چهارم کاهش یافته و از ۶ درصد در ماه ژوئن به ۴.۴ درصد در ماه سپتامبر رسیده است. این موضوع احتمال کاهش ایمنی مردم پیش از موج دوم شیوع ویروس کرونا در هفته‌های اخیر را افزایش می‌دهد.

اگرچه ایمنی در برابر ویروس کرونا مسئله پیچیده و مبهمی است. سلول‌های T و B می‌توانند تولید سریع آنتی بادی‌ها را پس از قرار گرفتن مجدد در معرض ویروس تحریک کرده و به ایمنی بدن کمک کنند، اما محققان بر اساس تجربه به دست آمده از شناخت سایر ویروس‌های کرونا دریافته‌اند که این ایمنی ممکن است دوام نداشته باشد.

وندی بارکلی، رئیس بخش بیماری‌های عفونی کالج امپریال لندن گفت: احتمالا شاهد کاهش آنتی بادی‌های کرونا در بدن هستیم و این اتفاق می‌افتد، حال آنکه می‌دانیم آنتی بادی‌ها به تنهایی محافظ کامل هستند.

او افزود: با توجه به آنچه در مورد ویروس‌های دیگر کرونا می‌دانیم، به نظر می‌رسد که ایمنی به همان میزان کاهش آنتی بادی‌ها کاهش می‌یابد و این نشان دهنده ضعف ایمنی در سطح مردم است.

 

این مطالعه نشان داد در افرادی که ابتلای قطعی آنان به کوید ۱۹ از طریق آزمایش استاندارد واکنش زنجیره‌ای پلی مراز (پی سی آر) مشخص شده است، کاهش آنتی بادی در مقایسه با افراد بدون علامت و یا افرادی که هرگز متوجه ابتلای خود نشدند، کمتر بوده است.

قرار گرفتن مکرر در معرض ویروس کرونا

طی این تحقیق مشخص شد هیچ تغییری در سطح آنتی بادی کارکنان مراقبت‌های بهداشتی رخ نداده است که دلیل آن می‌تواند قرار گرفتن مکرر در معرض ویروس کرونا باشد.

این مطالعه، یافته‌های نظرسنجی‌های مشابه در آلمان مبنی بر اینکه، اکثریت قریب به اتفاق افراد حتی در کانون شیوع بیماری کرونا آنتی بادی برای کوید ۱۹ ندارند و ممکن است آنتی بادی‌ها بدن کسانی که آن‌ها را تشکیل داده اند، کاهش یابد را تایید می‌کند.

کالج امپریال مطالعه خود را که بر اساس نظرسنجی از ۳۶۵ هزار بزرگسال که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، به عنوان مقاله اولیه منتشر کرد و طبق روش بررسی همسالان تأیید نشد.



بارکلی نتیجه گرفت که کاهش سریع آنتی بادی‌ها لزوماً تأثیر منفی بر اثربخشی واکسن‌هایی که اکنون تحت آزمایش‌های بالینی قرار دارند، ندارد.

او افزود: یک واکسن خوب ممکن است بسیار بهتر از ایمنی طبیعی باشد.

دانشگاه امپریال کالج لندن و شرکت «ایپسوس مری» بریتانیا که در بیانیه‌های مطبوعاتی خود خواستار ادامه اجرای دستورالمعل‌های بهداشتی از دولت انگلیس شدند، تأکید کردند که هنوز مشخص نیست آنتی بادی‌ها سطح ایمنی موثری را ایجاد می‌کنند یا خیر و در صورت وجود مصونیت چه مدت دوام می‌آورد.

دوشنبه 12/8/1399 - 22:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته