• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3820روز قبل
آموزش و تحقيقات

متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در مطالعه جدیدی هشدار دادند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین و حاوی قند، خطر ابتلا به سرطان رحم را در زنان افزایش می‌دهد.

298.6.86.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گفته پزشکان زنانی که عادت به مصرف حجم زیادی از این نوشابه‌ها دارند، 78 درصد بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان کشنده هستند.

 

سرطان رحم در زنان 50 سال به بالا شایع است و چهارمین سرطان شایع در انگلیس به حساب می‌آید که سالانه منجر به مرگ 2000 زن در این کشور می‌شود.

 

در این مطالعه که مدت 14 سال طول کشید، حدود 25 هزار زن که در دهه 50 و 60 سالگی بودند از نظر خطر ابتلا به سرطان رحم آزمایش شدند.

 

محققان دانشگاه مینه‌سوتا اظهار داشتند: قند موجود در نوشابه‌های غیرالکلی و شیرین عامل کلیدی اضافه وزن در زنان است. آگاهی از این موضوع مهم است چون سلول‌های چربی، استروژن تولید می‌کنند و این هورمون یکی از فاکتورهای موثر در بروز سرطان رحم است. همچنین بدن زنان چاق انسولین بیشتری تولید می‌کند که یکی‌دیگر از هورمون‌های مرتبط با این سرطان به حساب می‌آید.

 

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی‌میل،‌ دکتر «ماکی اینوئو - چوی» از محققان این مطالعه نیز گفت: مصرف بیش از حد قند، دریافت کالری را در بدن بالا می‌برد و با به خطر انداختن سلامت عمومی، فرد را در معرض ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل چاقی، دیابت، بیماری قلبی و سرطان قرار می‌دهد.

شنبه 2/9/1392 - 16:33
بهداشت روانی

معصومه اسدی,استرس

همه‌چیز را از من بگیر، امید را نه

امید، باور به داشتن احساسی بهتر در آینده و یکی از پایه‌های توازن و قدرت روانی در شخصیت هر فرد است و انسان را به تلاش وادار ساخته، او را به سطح بالایی از عملکرد‌های روانی و رفتاری نزدیک می‌کند. اگر انسان عنصر بالقوه امید را از دست بدهد، نابود خواهد شد.

امروزه با توجه به اهمیت امید و نقش پررنگی که در زندگی افراد دارد، می توان گفت امیددرمانی برای افراد کم امید یا آن دسته از افرادی که امید خود را از دست داده اند، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

درمانگر با استفاده از تکنیک های امیددرمانی فرد را قادر می سازد تا با مشکلاتی که او را کاملا ناامید کرده، مواجه شود و با آنها مبارزه کند.

افراد امیدوار چگونه اند

در زندگی هر کسی لحظاتی هست که امید از حرکت می ایستد. انگار زمان ایستاده باشد. این کرختی یا بی تفاوتی ذهنی می تواند فقط برای ساعاتی یا تمام عمر طول بکشد، اما چرا برخی افراد موقتا احساس یاس می کنند و عده ای دیگر برای همیشه تسلیم می شوند؟ جواب این سوال در عکس العمل های متفاوت افراد بسیار امیدوار و افراد بسیار کم امید مشاهده می شود.

افراد امیدوار افرادی هستند که معتقدند می توانند خود را با مشکلات بالقوه و فقدان ها تطبیق دهند. آنها گفت وگو های درونی، مثبت و مداومی را با استفاده از جملاتی مانند «من درستش خواهم کرد و...» دارند. افراد بسیار امیدوار هنگامی که ناامید می شوند واکنش های هیجانی منفی کمتری را تجربه می کنند.

آنان در مقایسه با افراد کم امید در یافتن مسیر های دیگری برای اهداف اصلی شان ماهرند. بر عکس افرادی که امید اندکی دارند، در مقابله با مشکلات و برای پیدا کردن راه حل سر در گم هستند و نمی دانند چه کنند.

مکانیسم مقابله ای دیگری که افراد بسیار امیدوار به کار می برند، در نظر گرفتن اهداف دیگر است؛ وقتی هدف اصلی دیگر وجود ندارد.

امید، مبنای روابط بین فردی

امید و امیدواربودن در روابط بین فردی نقش موثری دارد. رابطه سالم با خود، اساس و مقدم بر داشتن رابطه خوب با دیگران است. کسی که خودش را دوست ندارد احتمالا دیگران را هم نمی تواند دوست داشته باشد. کسانی که امید پایینی دارند، به خودشان اعتنا و توجهی نمی کنند و به انداره افراد پرامید نیازهایشان را برآورده نمی سازند.

افراد پرامید با امیدی که دارند، به روابطشان طراوت و تازگی می بخشند. هر کس برای این که رشد و پیشرفت داشته باشد باید بتواند رابطه زنده ای با دیگران برقرار سازد، خواه آن فرد همسر، پدر و مادر یا یک همکار یا دوست باشد؛ امید خود را در تمامی روابط مهم با دیگران نشان می دهد. شخص پر امید اولین قدم برای دوست داشتن را ـ که دوست داشتن خود است ـ در نظر دارد و آنچه را برای خود می پسندد، برای دیگران نیز می پسندد.

آموزش امید، لازمه امیددرمانی

امید قابل آموزش دادن است، به این معنا که می توان امید و خوشبینی را با سر فصل هایی همچون تعریف، عوامل موثر بر آن، کاهنده ها و افزاینده های امید، راه های کنترل و افزایش امید در قالب دوره های آموزشی یکروزه، دوروزه و از طریق کتاب یا تشکیل کلاس آموزش داد. در اینجا به آموزش دهنده های آگاهی نیاز است که بتوانند افراد را به اهداف مطلوبشان نزدیک کنند در آموزش امید، آموزش خوش بینی یکی از اهداف امیددرمانی است، در این مرحله لازم است فرد بیاموزد افکاری را که در حال ناخوشی از ذهنش عبور می کند، تشخیص دهد.

مرحله دوم، ارزیابی و پالایش این افکار است. این کار به این معناست که فرد بپذیرد در مواقع ناامیدی تمامی آنچه به خود می گوید و تلقین می کند، لزوما صحیح نیست.

در مرحله سوم فرد باید بیاموزد هرگاه اتفاقات ناخوشایندی روی می دهد، تا جایی که امکان دارد تعریف درستی از آن داشته باشد و با افکار بد خود مقابله کند. مرحله آخر در آموزش امید، دوری کردن از فاجعه پنداری است.

در عین حال که فکر کردن درباره بدترین حالت ممکن ـ یعنی فاجعه پنداری ـ گاه می تواند سودمند باشد، اما در شرایطی که امکان وقوع بدترین حالت بسیار اندک است به هیچ وجه سازنده نیست، چرا که این کار انرژی شما را تحلیل می برد و وضع روحی شما را از آنچه هست، بدتر می کند.

امیددرمانی، چگونه؟

یکی از راه های امیددرمانی، امید سازی یا امید یابی، از طریق گفتن داستان زندگی خود به فرد ناامید است. زندگی هر کس داستانی دارد. این داستان ها در ما احساس همبستگی و استمرار در زندگی به وجود می آورد و سرنخ هایی را برای امید ما به آینده به دست می دهد. قسمت مهمی از فرآیند امید یابی عبارت از تشخیص رشته های امید در زندگی است.

در امیددرمانی، درمانگر می تواند از طریق داستان ها به مراجعه کننده کمک کند که رشته های امید را شناسایی کند.

دعوت از اشخاص برای گفتن قصه زندگی شان، درک و فهم ما را از این که امید چگونه رشد کرده، از بین رفته یا طی زندگی دچار رکود شده، تسریع می کند. گفتن قصه خود برای درمانگر که با مشکلات فعلی مرتبط است، می تواند احساس حرکت را به وجود آورد و به فرد کمک کند که کمتر احساس کند، گیر افتاده است.

مرحله دوم امیددرمانی، امیدافزایی (بالا بردن امید) است. کسانی که امیدوارند معتقدند که در به وجود آوردن افکار امیدبخش، پیدا کردن راه های اثربخش، پیدا کردن انگیزش کافی و رفع موانع امیدافزایی عملکرد خوبی دارند. در این قسمت از درمان به فرد در شناسایی نقاط قوتش و افزایش شایستگی های وی کمک می شود.

در امیدافزایی آنچه نقش مهمی به عنوان منبع بالقوه امید دارد، «شوخ طبعی» است. تحقیقات نشان می دهد کسانی که امید بالاتری دارند، از شوخ طبعی برای مقابله با موانع و مشکلات زندگی استفاده می کنند و تجربه شوخی و خنده می تواند تاثیر مثبتی روی حالت امیدوارانه بگذارد. درمانگران از مقوله شوخ طبعی برای بالا بردن روحیه فرد نیز کمک می گیرند.

در امیددرمانی به درمانگر مطلعی نیاز است تا به افراد مایوس و افرادی که در شرایط ناامید کننده قرار گرفته اند و به تنهایی نمی توانند از پس مشکلاتشان برآیند، کمک کند تا از مفاهیم تعالی بخش امید کمک گرفته و برای رفع مشکل خود بکوشند.

فراموش نکنیم، انسان ناامید به سه چیز می اندیشد: حسرت دیروز، اتلاف امروز و ترس از فردا. انسان امیدوار نیز سعادت خود را در سه چیز می بیند، تجربه از دیروز، استفاده از امروز و امید به فردا.

امیددرمانی و نقش آن در تندرستی

در سال های اخیر، روان شناسان به امید به عنوان یک نقطه قوت روانی نگریسته و معتقدند امید و توجه به امیددرمانی می تواند به سلامت روانی افراد کمک زیادی کند. یافته های پژوهشی نشان می دهد افرادی که امیدواری بالاتری دارند، عزت نفس بیشتر، عملکرد تحصیلی بهتر و تعهد بیشتری نشان می دهند.

در امیددرمانی اگر امید را جایگزین استرس و اضطراب کنیم، بسیاری از بیماری ها کاهش می یابد زیرا فقدان چنین حالتی باعث افزایش شرایط نابسامان روانی و در نتیجه ناخوشی های جسمانی انسان خواهد شد. امید مانند دارو دارای اثرات بیولوژیک است و می تواند روی کنترل درد و ناتوانی بیماران تاثیر مثبت داشته باشد و با ایجاد تغییر در حالات بیولوژیک بدن، درد را تعدیل کند و موجب احساس خوشایند در انسان شود.

جام جم

شنبه 2/9/1392 - 16:32
معرفی کتاب و بازی های آموزشی

مجموعه هفده جلدی فلسفه سیاسی اسلام با نظارت حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه و علی‌اکبر علیخانی مقارن با روز جهانی فلسفه در مؤسسه حکمت و فلسفه ایران رونمایی شد، روند تدوین و تألیف این مجموعه ادامه دارد.

خبرگزاری فارس: نگاهی به جامع‌ترین دانشنامه فلسفه سیاسی جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، از جمله طرح‌های کلان و ملی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه که حدود یک سال و نیم از شروع آن می‌گذرد و در صدد تبیین و تحلیل یکی از فلسفه‌های مضاف در گستره دانش و تمدن اسلامی است طرح «سیر مفهومی فلسفه سیاسی اسلامی» است. آنچه در پی می‌آید معرفی کوتاه ابعاد و جوانب مختلف این طرح ملی است.

ضرورت انجام طرح

ضرورت انجام طرح از آنجا ناشی می‌شود که رشد دانش و فلسفه به‌صورت انباشتی و مرحله‌ای صورت می‌گیرد و دستاورهای علمی فلاسفه و دانشمندان در هر دوره، مبتنی بر دستاوردهای دوره‌های قبلی است و البته متناسب با زمان بازخوانی شده، با افزوده شدن مباحث و مطالب جدید به آن، دانش و تفکر بشر یک گام ارتقاء می‌یابد. بر این اساس شاید بتوان گفت رشد دانش و اندیشه در هر دوره منوط به شناخت مبانی علمی و فلسفی و دستاوردهای فلاسفه و دانشمندان گذشته در هر دوره تمدنی است.

هم‌اکنون ما در زمانی به سر می‌بریم که به شدت به تولید نظریات جدید در حوزه فلسفه سیاسی با شرایط بومی و مبانی تمدنی خود نیازمندیم. احیای تمدن اسلامی یا بنیان‌‌گذاری تمدن جدید اسلامی ایرانی که به اعتقاد برخی در قرن اول این دوره به سر می‌بریم به نظریه‌های مبنایی فراوانی نیاز دارد که بخش عمده آن را باید در فلسفه سیاسی جستجو کرد. ارائه روزآمد و کارآمد این نظریه‌ها، منوط به شناخت میراث فلسفی و تمدنی گذشته در این حوزه است، در حالی که ما دانش و اطلاعات عمیق و گسترده‌ای در خصوص فلسفه سیاسی مسلمانان یا فلسفه سیاسی در جهان اسلام نداریم. گام اول و ضروری، شناخت میراث فکری و فلسفی دانشمندان و فیلسوفان مسلمان در زمینه فلسفه سیاسی است. بنابراین طرح کلان پژوهشی «سیر مفهومی فلسفه سیاسی اسلامی» در صدد است مجموع دیدگاه‌ها و نظریه‌های فلاسفه مهم مسلمان را در طول تاریخ فلسفه اسلامی مورد شناخت، بازخوانی و تحلیل قرار دهد.

نوع مباحث

در علوم جهان اسلام، مباحث فلسفی و کلامی به هم آمیخته است و حتی گاهی سایر معارف دینی نیز در آنها وارد می‌شود. به همین دلیل ممکن است گاهی مباحثی که ماهیت فلسفی دارند در قالب مباحث کلامی، اصولی، عرفانی، تفسیری و ... مطرح شوند.  ما باید شاخص‌ها و در نهایت تعریف خاص خودمان را از «فلسفه سیاسی» و مباحث آن ارائه دهیم. عجالتاً روشن است که اصطلاح «فلسفه» در این ترکیب، هم روش را نشان می‌دهد، هم سنخ مباحث را. با این واژه، معلوم می‌شود که روش، عقلی و استدلالی است. این اصطلاح همچنین سنخ مباحث سیاسی اجتماعی را از سطح مباحث اندیشه سیاسی عمیق‌تر می‌کند و به مسایل هستی شناسی، معرفت‌شناختی، وجودشناختی، انسان‌شناسی، جامعه‌شناسی، وظیفه‌شناختی و ... «با قید سیاسی اجتماعی» توجه می‌کند تا با فلسفه محض درنیامیزد.

پسوند «سیاسی » روشن می‌کند که در فلسفه سیاسی فقط به آن دسته از مسایل فوق، آنهم به روش استدلالی و عقلی توجه می‌کنیم که به نوعی «ابعاد سیاسی اجتماعی» داشته باشد، یا بتوان آن را با مباحث سیاسی اجتماعی ربط داد. بر این اساس، نوع مباحث فلسفه سیاسی از عمیق‌ترین و کلان‌ترین مباحث جهان هستی- قابل ارتباط با مباحث سیاسی اجتماعی - آغاز می‌شود و تا جزیی‌ترین موضوعات سیاسی اجتماعی که به روش فلسفی مورد بحث قرار گرفته باشند را شامل می‌شود.

معیارهای انتخاب مباحث یا فیلسوفان مورد بحث

تفکیک بین مباحث «اندیشه سیاسی»، «فقه سیاسی»، «کلام سیاسی» و... با « فلسفه سیاسی» - و نه حوزه‌های این علوم- ضروری است. چون ممکن است بحثی با ماهیت و صبغه فلسفی در قالب‌های کلام یا فقه مطرح شده باشد. معیار نهایی ما برای انتخاب دانشمندان و مباحث آنها، به نوع و ماهیت بحث برمی‌گردد، اگر ماهیت و نوع بحث متفکر، «فلسفه سیاسی اجتماعی» بود آن را برمی‌گزینیم فارغ از اینکه شهرت دانشمند فیلسوف یا فقیه یا عارف یا متکلم یا ... باشد، بر این اساس، به عنوان مثال شاید بتوان بعضی مباحث اصول فقه را از سنخ مباحث فلسفی به شمار آورد. در اینجا برخی معیارهای اولیه برای انتخاب مباحث فلاسفه و دانشمندان به شرح زیر بوده است:

1. مباحث دارای رویکرد عقلی و استدلالی باشند.

2. به پرسش‌ها یا موضوعات کلان و اساسیِ حوزه سیاست و اجتماع پرداخته باشند.

3. مباحث در صدد فهم ماهیت امور سیاسی اجتماعی برآیند.

4. مباحث مطرح شده یا نتایج آنها، با نظام معرفتی گسترده‌تر یا باورهای کلی‌تر قابل ارتباط باشند.

5. مباحث سیاسی اجتماعی مطرح شده، به لایه‌های عمیق‌تر مثل ماهیت موضوعات و پدیده‌ها نیز پرداخته باشند.

6. مباحث سیاسی مطرح شده یا نتایج آنها، قابل ارتباط با مباحث عقلی و استدلالی متافیزیکی باشند.

7. مباحث به صورت عقلانی تلاش کرده باشند تا نظرات و باورهای سیاسی را به معرفت سیاسی و شناخت تبدیل کنند.

پس از انجام مطالعات اولیه و روشن شدن چشم­انداز کار و در اوایل فاز نخست، تصمیم مؤسسه بر این قرار گرفت که حجم طرح در گام اول در پانزده مجلد برنامه­ریزی شود و با توجه به به عدم امکان تعیین دقیق حدود و ثغور حجم تحقیق، هر میزان افزایش در حجم طرح، مطلوب و مورد استقبال خواهد بود.

ویژگی­های برجسته طرح

این طرح به لحاظ شکلی و روشی نیز به صورت منحصر به فرد اجرا می­شود و می­تواند فواید و نتایج چند منظوره ای در پی داشته باشد. برخی ویژگی­های بارز و گاهی منحصر به فرد طرح عبارتند از:

1. تمرکز طرح منحصراً بر فلسفه سیاسی اسلامی است.

2. تحقیق به صورت مفهومی انجام می­شود به این صورت که هر کدام از مفاهیم مورد نظر به صورت مستقل در دیدگاه فیلسوفان مورد مطالعه بحث می­شود، این شیوه­ی بحث ضمن اینکه می­تواند سیر تحوّل علمی آن مفهوم را در دیدگاه فیلسوفان مختلف نشان دهد، امکان تطبیقی بودن دیدگاه‌های آنان را نیز فراهم ساخته است.

3. آثار مهم فیلسوفان مورد بحث، به صورت جداگانه و به طور دقیق بررسی شده و کلیه مباحث و موضوعات سیاسی از آنها استخراج و طی چند مرحله و طبق روشها و استاندارهای خاصی طبقه­بندی گردیده است.

4. در فرایند طبقه­بندی و تنظیم مباحث استخراج شده، بیش از شصت فیلسوف و هفتصد اثر اصلی آنان مورد مطالعه قرار گرفته و مباحث سیاسی استخراج شده در قالب بیش از چهل هزار فیش طبقه بندی گردید. با توجه به اینکه هر متن گزینش شده در قالب فیش دلالت­های مختلفی دارد و  در چند مفهوم و موضوع می­تواند مورد استفاده قرار گیرد، پس از کلید واژه­گذاری و طبقه بندی مجدد، هم اکنون حدود چهارصد هزار فیش در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

5. برای مراجعه به آثار فیلسوفان و استخراج مباحث سیاسی، به صورت پیشینی واژه­ها و مفاهیم مشخص نشدند، چون این امر ذهن محقق را جهت می­داد که فقط به دنبال مباحثی در خصوص مفاهیم و موضوعات تعیین شده باشند و فقط این موضوعات را استخراج کنند، بلکه به پژوهشگران تأکید گردید که کاملاً آزاد ، هر مطلبی را که به نحوی به موضوعات سیاسی اجتماعی مربوط می­شود، انتخاب کنند، این امر امکان نوآوری تحقیق و کشف مفاهیم جدیدی را که مختص فلسفه سیاسی اسلامی است، بالا می­برد.

6. در استخراج دیدگاه‌های فیلسوفان تاکید شد که پژوهشگران ارجمند با نگاه حداکثری وارد آثار فیلسوفان شوند و حتی موارد مشکوک و یا مواردی را که دلالت ضعیف دارند، گزینش کنند.  اگر چه این شیوه هزینه طرح را افزایش می­داد اما جاافتادگی مطالب را به حداقل می­رساند، ضمن اینکه امکان حذف بعداً وجود داشت.

7. سعی شده موضوعات فلسفه سیاسی در طول تاریخ و تمدن اسلامی، با رویکرد امروزی بازخوانی شوند و حتی‌الامکان مباحث با صبغه­ کاربردی برای شرایط امروز مطرح گردند.

شنبه 2/9/1392 - 16:28
اطلاعات دارویی و پزشکی

متخصص گوش،حلق و بینی گفت: بهترین درمان در عفونت ویروسی استراحت،‌ استفاده از مایعات فراوان و گرم و درمان‌های سنتی مانند سوپ مرغ و قر‌قره سرم نمکی است.

خبرگزاری فارس: سوپ مرغ و قر‌قره سرم نمکی بهترین درمان گلودرد ویروسی است

مهتاب ربانی اناری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: گلودرد چرکی می‌تواند بر اثر عوامل ویروسی یا باکتریایی ایجاد شود.

متخصص گوش، حلق و بینی گفت: به طور کلی منظور از گلودرد چرکی وجود ترشحات سفید چرکی بر روی لوزه‌های کامی است. مهمترین عاملی که باعث گلودرد چرکی می‌شود و نیاز به درمان آنتوبیوتیکی پیدا می‌کند باکتری از خانواده استرپتوکوک است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در این نوع گلودرد چرکی در صورت عدم درمان مناسب، بیمار ممکن است به عوارضی نظیر رماتیسم مفصلی مبتلا باشد.

وی اظهار داشت: گلودردهای ویروسی شایع‌تر هستند و معمولاً قبل از تجربه گلودرد بیمار از چند روز قبل آب ریزش بینی، بی‌حالی و علائم یک سرماخوردگی معمولی را دارد و سپس گلودرد به آن اضافه می‌شود.

متخصص گوش حلق و بینی افزود: در موارد التهاب لوزه ناشی از استرپتوکوک، گلودرد معمولاً سریع‌تر و ناگهانی‌تر بروز پیدا می‌کند.

ربانی اناری ادامه داد: تب در هر دو نوع گلودرد وجود دارد و گوش درد در التهاب لوزه ناشی از ویروس و باکتری بدون وجود عفونت در خود گوش دیده می‌شود که یک نوع درد و ارجاعی از ناحیه لوزه‌ها است.

متخصص گوش حلق و بینی اظهار داشت: گاهی تشخیص عفونت ویروسی از باکتریایی از روی شرح حال و معاینه مریض امکانپذیر نیست و در صورت شک به عفونت استرپتوکوکی به انجام آزمایش نیاز است.

وی تصریح کرد: در گلودردهای ویروسی در صورتی که خطر اضافه شدن عفونت باکتریایی وجود نداشته باشد و علائم بیماری روبه بهبود باشد هیچگونه درمان آنتی بیوتیکی لازم نیست.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد:‌ بهترین درمان در عفونت ویروسی استراحت،‌استفاده از مایعات فراوان و گرم و درمان‌های سنتی مانند سوپ مرغ و قره‌قره سرم نمکی است.

شنبه 2/9/1392 - 16:26
اطلاعات دارویی و پزشکی

وزارت بهداشت اعلام کرد: آسیب شبکیه بر اثر بیماری دیابت شایع‌ترین علت کوری است.

خبرگزاری فارس: آسیب شبکیه بر اثر دیابت شایع‌ترین علت کوری است

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت، سبیکه منتظریان، پزشک واحد دیابت گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: شبکیه داخلی‌ترین لایه چشم بوده که امواج نورانی را به پیام‌های عصبی تبدیل می‌کند و به سوی مغز می‌فرستد.

منتظریان افزود: سن بیمار به‌هنگام تشخیص بیماری دیابت و مدت زمانی که دچار بیماری است بر به‌وجودآمدن آسیب شبکیه و شدت آن اثر دارد و هر چه طول بیماری دیابت بیشتر باشد، احتمال آسیب به شبکیه بیشتر و شدت آن زیادتر می‌شود.

پزشک واحد دیابت گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت نیشابور ادامه داد: ۱۰۰ درصد بیماران دیابتی نوع یک و ۷۵ درصد مبتلایان دیابت نوع دو بعد از ۲۰ سال از آغاز بیماری دیابت دچار آسیب شبکیه می‌شوند.

منتظریان با بیان اینکه کنترل قند خون اثر بسیار مهمی در به تعویق انداختن آسیب شبکیه دارد، خاطرنشان کرد: کسانی که قند خونشان را به دقت کنترل می‌کنند بسیار دیرتر از آنهایی که قندهای خون غیرطبیعی دارند دچار آسیب چشمی ناشی از دیابت می‌شوند.

وی در رابطه با اینکه بیماری دیابت چگونه سبب آسیب به شبکیه و کاهش بینایی یا کوری می‌شود، گفت: بر اثر بیماری دیابت، عروق آسیب می‌بینند، آسیب عروقی در هر جایی می‌تواند رخ دهد، آسیب عروق در اندام‌ها در پدید آمدن زخم‌های پای افراد دیابتی موثر است.

پزشک واحد دیابت گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مراحل اولیه آسیب شبکیه بر اثر دیابت، عروق خونی شبکیه ضخیم، تنگ و پیچ‌خورده می‌شوند و همچنین از دیواره آنها پلاسما نشت می‌کند که سبب تاری دید می‌شود.

منتظریان اظهار داشت: بر اثر برآورده نشدن نیازهای غذایی و اکسیژن سلول‌های بینایی در مراحل پیشرفته‌تر بیماری، رگسازی در شبکیه شروع می‌شود.

وی اضافه کرد: رگ‌های جدید بسیار شکننده هستند، در درون چشم خونریزی می‌کنند، سبب کندگی شبکیه می‌شوند و در نهایت آسیب جدی به بینایی و کوری را سبب می‌شوند.

شنبه 2/9/1392 - 16:25
بهداشت روانی

یک روانشناس با تشریح دلایل گریه کودکان گفت: در مواردی که گریه کودک بی‌مورد و برای رسیدن به خواسته‌های غیرمنطقی است، بی‌توجهی به گریه کودک بهترین واکنش است و در مواردی می‌توان آینه‌ای مقابل کودک قرار داد تا چهره خود را هنگام گریه ببیند.

خبرگزاری فارس: موقع گریه کودک آینه‌ای جلوی او بگیرید

شهناز نوحی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، گفت: رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان دلایل مختلفی دارد که برای هر کدام باید راه کار مناسبی در نظر گرفت.

وی افزود: معمولاً کودکان برای اجابت خواسته‌هایشان گریه می‌کنند و سر و صدا راه می‌اندازند. خواستن بستنی و شکلات بیشتر جزو مواردی است که کودکان را وادار به گریه و سر و صدا می‌کند.

* بی توجهی به گریه کودک بهترین واکنش از طرف والدین

وی ادامه داد: بهترین واکنش از طرف والدین بی‌توجهی به گریه بی مورد کودک است.برای حفظ سلامت جسمی و روانی کودک نمی‌توان به خواست غیرمنطقی او پاسخ مثبت داد.

وی تصریح کرد: خوردن چندین بستنی یا شکلات آسیب جدی به سلامت کودک وارد می‌کند و از طرفی برآوردن خواسته‌های کودک او را از منظر روانی متوقع می‌کند.

این متخصص بهداشت روانی اذعان داشت: گاهی برخی والدین برای از سر باز کردن کودک و جلوگیری از سر و صدای او در محیط به خواسته‌های غیرمنطقی‌اش پاسخ می‌دهند که این موضوع می‌تواند آینده کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

* موقع گریه کودک آئینه بزرگی را جلوی او بگیرید

نوحی گرفتن آئینه مقابل کودک را راه‌کار دیگری برای تغییر رفتار گریه کردن در کودک عنوان کرد و افزود: وقتی کودکی خیلی گریه می‌کند می‌توان آئینه بزرگی را مقابل او گرفت و از او خواست تا خودش را در آن تماشا کند.

وی گفت: گفتن جمله‌هایی مانند نمی‌خواهیم چهره تو را این گونه که در آئینه دیده می‌شود ببینیم موجب تفکر کودک نسبت به رفتارش می‌شود. رفتاری که موجب در هم رفتن چهره‌اش شده است.

* دست‌های کودک را برای 15 ثانیه بگیرید

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: راه دیگری هم برای کنترل پرخاشگری کودک وجود دارد. والدین می‌توانند دست‌های کودک پرخاشگر را به مدت 15 ثانیه در دستشان گرفته و در چشمان او نگاه کنند.

وی ادامه داد: این رفتار باید خنثی و بدون اخم کردن والدینی باشد. از طرفی نباید کلامی بین 2 طرف رد و بدل شود.

نوحی گفت: هر چند بی‌توجهی می‌تواند موجب خاموشی رفتار پرخاشگرانه شود، اما ممکن است کودک پس از مدتی از این شیوه برای رسیدن به خواسته‌هایش استفاده کند. بنابراین توجه به گریه او می‌تواند دوباره رفتار نادرست گریه کردن برای رسیدن به خواسته‌ را در او به وجود آورد.

وی خاطر نشان ساخت: توجه به رفتارهای پرخاشگرانه کودک می‌تواند موجب تثبیت آن شود بنابر این بهترین واکنش خنثی بودن است.

شنبه 2/9/1392 - 16:21
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک دندانپزشک گفت: اصلی‌ترین رکن حفظ رنگ طبیعی دندان، رعایت بهداشت، جلوگیری از تجمع جرم و پلاک، جلوگیری از پوسیده شدن و پیشگیری از تغییر رنگ‌ دندان است.

خبرگزاری فارس: راه‌حل فرار از دندان‌های زرد

مصطفی فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: رنگ ظاهری دندان ترکیب رنگ واقعی به علاوه موادی است که به سطح دندان چسبیده‌اند که در بسیاری از موارد رعایت بهداشت، مسواک زدن و همچنین بروساژ موجب برداشتن جرم، پلاک و استین از روی دندان ‌شده و رنگ واقعی را نمایان می‌سازد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: بسیاری از افراد بعد از حذف و برداشتن این مواد چسبیده به سطح دندان از ظاهر دندان خویش رضایت دارند اما در برخی موارد پوسیدگی، تغییر رنگ با منشاء داخلی دندان و پر کردگی‌های تغییر رنگ یافته‌ای وجود دارند که برای رسیدن به رنگ مطلوب باید به آنها رسیدگی شود.

این دندانپزشک ادامه داد: در موارد معدودی نیز به دلیل نواقص ذاتی عاج و مینا تغییر رنگ ناخوشایندی مشاهده می‌شود که نیازمند درمان است.

فاطمی افزود: گاهی نیز بیمار از رنگ طبیعی دندان خود ناراضی است در حالی که از نظر دندانپزشک دندان بی‌نقص است که در ادامه چنین افرادی به درمان‌هایی چون بلیچینگ، لامینت‌سرامیک و پوشاندن با مواد همرنگ دندان رو می‌آورند که مانند هر درمان زیبایی دیگری مضرات خاص خود را به دنبال خواهد داشت.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: به طور عمومی اصلی‌ترین رکن حفظ رنگ طبیعی دندان رعایت بهداشت، جلوگیری از تجمع جرم و پلاک، جلوگیری از پوسیده شدن و پیشگیری از تغییر رنگ‌های این چنینی است.

فاطمی به خطای رایج در امر سفید کردن دندان‌ها اشاره داشت و گفت: استفاده از مواد سفید‌کننده یا پودرهای ساینده خطای رایجی است که موجب تخریب سطح دندان و رنگ‌پذیری بیشتر آن می‌شود.

وی افزود: عادات نامناسبی چون مصرف مداوم مواد اسیدی  مانند سرکه، لیموترش و ... موجب کاهش مواد معدنی سطح مینا ،کدر شدن و رنگ پذیری بیشتر دندان‌ها می‌شود.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: رعایت بهداشت، حذف جرم و پلاک و ترمیم پوسیدگی و پرکردنی‌های نامناسب، مشکلات مربوط به تغییر رنگ دندان‌ها را مرتفع می‌سازد.

شنبه 2/9/1392 - 16:19
آموزش و تحقيقات

یک روانشناس با اشاره به عامل وراثت در ابتلای کودکان به بیش فعالی، برنامه غذایی مناسب به ویژه لبنیات، سوق دادن به سمت ورزش و هنر را در کاهش علائم این اختلال مؤثر دانست.

خبرگزاری فارس: تغذیه مناسب، ورزش و هنر بهترین هدیه برای کودکان بیش فعال

اصغر کیهان‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: به دلیل ارثی بودن بیش فعالی، کودک بیش‌ فعال مقصر نیست.

وی افزود: بیش فعالی توسط ژن‌های مربوط به کودک منتقل می‌شود و نباید کودک مبتلا به بیش فعالی را به خاطر چیزی که مقصر نیست تنبیه کرد و نادیده گرفت.

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اظهار داشت: اگر والدین بدانند که این اختلال با اراده و خواست کودک ارتباطی ندارد، او را درک کرده و رفتارش را تحمل می‌کنند.

کیهان‌نیا ادامه داد: از نشانه‌های مبتلایان به بیش فعالی می‌توان عدم تمرکز در تحصیل را نام برد. افکار این بچه‌ها مدام به این سو و آن سو می‌رود، بنابراین نمی‌توانند موقع یادگیری تمرکز کنند.

این متخصص بهداشت روانی درباره انواع درمان مبتلایان به بیش فعالی گفت: اولین گام در درمان بیش فعالی، برنامه غذایی مناسب است. استفاده از مواد قندی به دلیل انرژی‌ مضاعفی که در کودک به وجود می‌آورد، موجب تحرکات بیشتری می‌شود.

وی افزود: گفته می‌شود قند بچه‌های سالم با وجود مصرف مواد قندی در صورت عدم تحرک به 600 می‌رسد. بنابراین مصرف این مواد می‌تواند انرژی زیادی را در آنها به وجود آورد.

کیهان‌نیا اذعان داشت: متأسفانه یکی از مواد قندی که سر سفره اکثر خانواده‌ها دیده می‌شود نوشابه است این ماده در بدن انرژی زیادی تولید می‌کند که تخلیه آن در گرو فعالیت بیش از حد معمول است.

وی تصریح کرد: به جای مواد قندی می‌توان از مواد آرام‌بخش مثل لبنیات به ویژه دوغ استفاده کرد.

کیهان‌نیا با انتقاد از مصرف بی‌رویه شکلات، بستنی و بیسکویت در کودکان بیش فعال گفت: متأسفانه برخی والدین برای آرام کردن کودک مبتلا به بیش فعالی به او بستنی، شکلات یا بیسکویت می‌دهند در حالی که تخلیه انرژی حاصل از این مواد باعث فعالیت و جنب‌وجوش بیشتری می‌شود.

وی افزود: چندی پیش کودکی که به بیش‌فعالی مبتلا بود در یکی کشورها با مصرف چندین شکلات دچار هیجان زیادی شد و تمام شیشه های یک کلیسا را شکست.

کیهان‌نیا تصریح کرد: در صورتی که مصرف لبنیات و برنامه غذایی مناسب جواب ندهد،  درمان آرامبخش ها لازم است که توسط روانپزشک انجام شود.

وی از ورزش و فعالیت بدنی به عنوان شیوه مناسبی برای تخلیه انرژی یاد کرد و افزود: برخی والدین به دلیل بی‌توجه که کودک مبتلا به بیش فعالی در یادگیری درس نشان می‌دهد، او را به کلاس‌های تقویتی یا زبان انگلیسی می‌فرستند، در حالی که ورزش و هنر راه مناسبی برای تخلیه انرژی است.

شنبه 2/9/1392 - 16:18
بهداشت روانی

یک روانشناس بالینی روانپریشی پس از زایمان را ناشی از انزوا و فقدان مهارتهای اجتماعی زنان پیش‌ از بارداری دانست که در افراد دارای شخصیت شکننده به وجود می‌آید.

خبرگزاری فارس: زنان منزوی مستعد اختلال روانپریشی پس از زایمان هستند

حمید پور شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، درباره سایکوز (روانپریشی) پس از زایمان گفت: سایکوز پس از زایمان، اختلالی است که با شخصیت ارتباط دارد و ماهیت آن با افسردگی پس از زایمان متفاوت است.

وی افزود: زایمان فرآیندی استرس‌آمیز است که فرد را نیازمند فرآیندی مقابله‌ای با آن می‌کند.

عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اظهارداشت: در صورتی که زنان باردار توان مقابله با استرس ناشی از زایمان را نداشته باشند و از طرفی دارای شخصیت شکننده باشند دچار روانپریشی پس از زایمان می‌شوند.

وی تصریح کرد: انزوای شدید، پرهیز از روابط اجتماعی و افکار بدبینانه فرد را مستعد سایکوز پس از زایمان می‌کند.

پورشریفی افزود: معمولاً افراد منزوی و دوری گزین وقتی در شرایط استرس آمیز قرار بگیرند دچار حمله سایکوتیک (روان‌پریشانه) می‌شوند.

عضو انجمن علمی روانشناسیی بالینی گفت: کنترل و مدیریت استرس پیش از زایمان و داشتن مهارت‌های اجتماعی زمینه ابتلا به سایکوز پس از زایمان را از بین می‌برد.

پورشریفی ادامه داد: اگر زنان پیش از بارداری به مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی توجه کنند و از انزوا و گوشه نشینی بپرهیزند می‌توانند از بروز این اختلال جلوگیری کنند.

این متخصص بهداشت روانی درباره راهکارهای درمانی گفت: به طور قطع دارو درمانی و روان‌درمانی باید به موازات هم انجام شود.

وی افزود: به دلیل تغییراتی که در انتقال دهنده‌های شیمیایی به وجود می‌آید باید دارو درمانی در نظر گرفته شود، ضمن اینکه روان درمانی می‌تواند در بهبود روابط اجتماعی و آموزش مهارت‌های ارتباطی موثر باشد.

یک روانشناس خاطرنشان ساخت: انزوا و فقدان مهارت‌های اجتماعی عواقب خطرناکی دارد که در زنان باردار می‌تواند به سایکوز یا روانپریشی پس از زایمان منجر شود.

شنبه 2/9/1392 - 16:17
اطلاعات دارویی و پزشکی

فوق تخصص غدد با بیان این‌‌که 90 درصد دیابتی‌ها دارای دیابت نوع دو هستند، افزود: در دیابت نوع دو که بیشتر در بالغین و سنین بالا اتفاق می‌افتد، بدن نسبت به انسولین مقاومت نشان می‌دهد و این امر سبب کاهش جذب قند در بدن می‌شود.

خبرگزاری فارس: ابتلای 90 درصد افراد دیابتی‌ به دیابت نوع دو

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، فروغ صالحی پیش از ظهر امروز در همایش روز ملی دیابت اظهار داشت: دیابت یک بیماری متابولیک است، چرا که تغییراتی در متابولیسم بدن اتفاق می‌افتد و سبب بروز دیابت می‌شود.

وی ادامه داد: این بیماری به علت کاهش ترشح انسولین و یا مقاومت نسبت به انسولین در بدن اتفاق می‌افتد.

فوق تخصص غدد با بیان این‌‌که 90 درصد دیابتی‌ها دارای دیابت نوع دو هستند، افزود: در دیابت نوع دو که بیشتر در بالغین و سنین بالا اتفاق می‌افتد، بدن نسبت به انسولین مقاومت نشان می‌دهد و این امر سبب کاهش جذب قند در بدن می‌شود.

صالحی تصریح کرد: در حال حاضر نه تنها شیوع دیابت در حال پیشرفت است، بلکه به علت سبک ایجاد شده در زندگی به ویژه در کشورهای پیشرفته، شیوع این بیماری به سن‌های پایین کشیده شده است.

وی با اشاره به این‌که دیابت در کودکان اغلب از نوع دو است، اذعان داشت: بروز این بیماری بیشتر به دلیل چاقی و عدم فعالیت این کودکان است.

ابتلا 80 درصد دیابتی‌ها به چاقی

فوق تخصص غدد اضافه کرد: در حال حاضر 80 درصد دیابتی‌های ما دارای چاقی یا اضافه وزن هستند و این بیماران با کاهش وزن خود می‌توانند به درمان این بیماری کمک کنند.

صالحی تشنگی زیاد، ادرار زیاد، گرسنگی، کاهش وزن و خستگی را از علایم این بیماری عنوان کرد و گفت: البته در خیلی از بیمارها این بیماری بدون علامت است و علایم فقط خود را در کسانی که قند خون بالای 200 دارند، نشان می‌دهد.

وی با بیان این‌که یکی از سیاست‌های کشور پیشگیری از بیماری است، متذکر شد: باید به افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، آموزش داده شود تا از ابتلای آنها جلوگیری شود.

فشار خون بالا، یکی از فاکتورهای خطر ابتلا به دیابت

فوق تخصص غدد اضافه کرد: کم ‌تحرکی، زنانی که بچه‌های چاق به دنیا آورده‌اند، فشار خون بالا، چربی بالا، تنبلی تخمدان و کسانی که سابقه‌ای از بیماری قلبی عروقی دارند از جمله افرادی هستند که دارای فاکتورهای خطر دیابت هستند.

صالحی همچنین عوارض چشمی، عصبی، درگیری کلیه، قلب، عروق محیطی و سکته‌های قلبی را از جمله عوارض این بیماری عنوان کرد.

وی با اشاره به راهکارهای پیشگیری از این بیماری، یادآور شد: کسانی که دارای فاکتورهای خطر هستند، باید وزن خود را تا هفت درصد کاهش دهند و همچنین تست سالانه انجام دهند.

استفاده از غذاهای پر فیلد برای بیماران دیابتی

فوق تخصص غدد یادآور شد: همچنین استفاده از رژیم غذایی صحیح، جلوگیری از چاق شدن، حذف مواد غذایی زیان‌آور از برنامه‌ غذایی، عدم مصرف دخانیات و تحرک و فعالیت‌های ورزشی از جمله مهم‌ترین راه‌های درمان این بیماری است.

صالحی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به این بیماری باید از غذاهای دارای قند کم، کم چربی و پر فیلد استفاده کنند.

شنبه 2/9/1392 - 16:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته