• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 250
تعداد نظرات : 178
زمان آخرین مطلب : 5987روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

معروفترین سیستم عامل‌های موبایل عبارتند از:

1 Symbian OS

می‌توان گفت سیمبیان بزرگترین سهم بازار سیستم عامل‌های موبایل را دارد. ولی در آمریکای شمالی از رقبای دیگر خود کمی عقب مانده است. همین بازار گرم سیمبیان یکی از دلایل موفقیت بزرگترین سهامدار و مشتریش یعنی Nokia، در تمام دنیا غیر از ژاپن، می‌باشد. سیمبیان توسط اکثر تولید کنندگان بزرگ گوشی مثل موتورولا، سامسونگ، LG و BenQ استفاده می‌شود. البته اخیراً نگرانی‌هایی در مورد خطر ویروس‌ها و تروجان‌ها (Trojan Horses) برای این سیستم عامل وجود دارد.

     

2 Linux

سیستم عامل لینوکس بیشتر در چین توسط Motorola، و در ژاپن توسط DoCoMo استفاده می‌شود. لینوکس علاوه بر اینکه یک سیستم عامل است، به عنوان مبنایی برای پلات فرم‌های دیگر (که توسط شرکت‌هایی مثل Motorola,TrollTech تولید می‌شوند) شناخته شده است.

PalmSource نیز در حال تولید اینترفیسی است که تحت سیستم عامل لینوکس کار می‌کند. پلات‌فرم‌های دیگری نیز بر اساس Linux ساخته شده اند که توسط شرکت‌های Motorola، NEC، NTT DoCoMo، Samsung و Vodafone ارائه می‌شوند.

 

3 RIM Blackberry

این سیستم عامل با کاربرد بسیار ساده، بیشتر برای کارهای بیزینس و فعالیت‌های تجارتی مناسب است.

4 Windows Mobile از خانواده Microsoft

سیستم عامل Windows CE به همراه میان‌افزار ویندوز موبایل به طور گسترده‌ای در آسیا مورد توجه قرار گرفته است.

     

5 Palm OS ارائه شده توسط Palm Source

Palm Source از قدیم روی پلات فرم‌های خودش (شرکت Palm) استفاده شده است. Access Linux Palm) ALP) نسخه پیشرفته‌ای است که از ابتدای سال 2007 ارائه شده است. APL شامل سطح پیشرفته‌ای از برنامه‌های لینوکس برای گوشی‌های Palm است.

 

6 Mac OSX

Apple نیز از یکی از ورژن های Mac OSX در گوشی‌های جدید Iphone استفاده می‌کند. برای این گوشی دو نسخه از Mac OSX مورد بررسی قرار گرفت:

Mac OS Tiger و Mac OS Leopard، اولی که هم اکنون در کامپیوترهای Mac وجود دارد، قابلیت دریافت صفحات HTML، ایمیل، گشت و گذار در وب، Widgets، تقویم، ارسال پیام و ... را دارد.

 نسخه Leopard می تواند بطور اتوماتیک از اطلاعات Backup گرفته و ذخیره کند و دوباره نسخه ذخیره شده را اجرا کند، همچنین دارای برنامه ای برای جستجوی پیشرفته  می‌باشد. Iphone یک یا هر دو نسخه این سیستم عامل را داراست.

اخیراً در مورد ظهور گوشی‌هایی با دو سیستم عامل نیز صحبت‌هایی شده است، مثلاً FIC Neo 1973 که دارای سیستم عامل Open Moko یا Windows Mobile خواهد بود.

چهارشنبه 24/11/1386 - 16:3
کامپیوتر و اینترنت

VMS همان صندوق پیغام‌های صوتی است. برای فعال‌سازی دریافت پیغام‌های صوتی بر روی گوشی تلفن همراهتان می‌توانید با همراه داشتن شناسنامه تلفن‌همراه و كارت‌شناسایی به یكی از دفاتر ارائه خدمات تلفن همراه مراجعه نمائید، ضمن اینكه  باید عدد 989912+ را در قسمت Voice Mail Number گوشی خود وارد کنید. دریافت این پیام فقط برای خط كسانی است كه مجهز به این سرویس هستند ولی همه قادر به ارسال آن هستند.

برای ارسال پیام صوتی از تلفن‌همراه می‌توان با گرفتن 09912 ابتدای شماره مشترك مستقیما وارد Box صوتی وی شد ولی از تلفن ثابت زمانی امكان ارسال پیام مقدور است كه شماره‌ای که با آن تماس گرفته‌اید روی 9912، Divert شده باشد.

برای Divert می‌بایست یكی از حالت‌های انتقال را از گوشی خود انتخاب نمایید كه از این پس با توجه به شرایط Divert هر كس با شما تماس بگیرد به Box صوتی‌تان منتقل می‌شود.

هزینه‌های فعال‌سازی و استفاده از VMS چقدر است ؟

هزینه فعال‌سازی آن بیست‌هزار ریال است كه یك بار و در صورتحساب درج می‌شود و ارسال هر پیام معادل نرخ مكالمه با تلفن‌همراه است.

چهارشنبه 24/11/1386 - 16:2
کامپیوتر و اینترنت

پیام‌کوتاه صوتی، پدیده جدید در حال گسترشی است که پیش‌بینی می‌شود در آینده‌ نزدیک جهانی شود.

سرمایه‌گذاران این طرح با تبلیغات وسیع سعی در جذب اپراتورهای تلفن‌همراه برای پشتیبانی از این سرویس دارند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تا سال 2010، اپراتورهایی که از این سرویس جدید استفاده می‌کنند، سودی بالغ بر 585 میلیارد دلار به‌دست آورند.

همچنین پیش‌بینی می‌شود تا آن زمان تعداد پیام‌های کوتاه ارسالی(SMS) به 4/2 هزار میلیارد عدد با سودی بیش از 65 میلیارد دلار برای اپراتورها برسد که معادل 10 تا 20 درصد از کل درآمد شرکت‌های مذکور است.

پیام‌کوتاه صوتی این امکان را برای کاربران به وجود می‌آورد تا صداهای ضبط شده خود را به آسانی به دست دیگران برسانند. راحتی و کم دردسر بودن این سرویس موجب می‌شود این سامانه به زودی بتواند جای پیام‌کوتاه نوشتاری را بگیرد و به عنوان یکی از مهمترین پل‌های ارتباطی در جهان رواج پیدا کند. از دیگر مزیت‌های پیام‌کوتاه صوتی نسبت به SMS این است که حتی افراد بی‌سواد هم می‌توانند از این سرویس استفاده کنند. علاوه بر این، با استفاده از این نوع پیام می‌توان احساسات و عواطف را به شخص مقابل انتقال داد که پیام‌کوتاه نوشتاری از این امکانات بی‌بهره است.

احتمال می‌رود این سرویس بتواند تا سال 2010 سودی بین 9 تا 15 میلارد دلار برای اپراتورها به همراه بیاورد. این رقم در حال حاضر تنها یک تا پنج درصد رقم پیش‌بینی شده برای سال 2010 است.

چهارشنبه 24/11/1386 - 16:1
موبایل

شمارنده وب(web counter) یک نرم‌افزار کامپیوتری است که بیانگر شمار بازدیدکنندگانی است که از یک صفحه وب بازدید کرده اند.

هنگامی که این نرم‌افزارها را نصب می‌کنید، این شمارنده‌ها هر باری که یک مرورگر به یك صفحه وب دسترسی پیدا می‌کند، یک شماره می‌اندازند.

این شماره معمولا به صورت یک تصویر دیجیتال خطی یا در یک متن ساده به نمایش در می‌‌آید. این شماره اغلب با تاریخی همراه می‌شود که این نرم‌افزار نصب شده است.

شمارنده‌های وب لزوما قابل اعتماد نیستند. اداره کننده یک سایت ممکن است شمارنده را با یک عدد بزرگ به راه بیندازد تا سایت را محبوب‌تر از آنچه هست، نشان دهد یا از یک "مولد ترافیک" استفاده کند تا تعداد کلیک در صفحات سایت را به طور خودکار بالا ببرد.

در گذشته قرار دادن شمارنده بر روی صفحات وب رایج بود، اما به دلایل متعدد دیگر این چنین نیست، از جمله:

این شمارنده‌ها اکنون با آنالیزکننده‌های وب ‌(web analyser) که به اداره کننده سایت امکان به دست آوردن تصویر کلی بهتری از ترافیک سایت را می‌دهند جایگزین (یا تقویت) شده‌اند.

از لحاظ عناصر سبکی، وجود شمارنده دیگر به معنای طراحی حرفه‌ای سایت نیست بلکه به عکس؛ عده‌ای شمارنده را یک شاخص غلط‌ انداز به حساب می‌آورند که معمولا صاحبان صفحات شخصی آن را به کار می‌برند.

با این حال هنوز شرکت‌های متعددی به ارائه سرویس‌های شمارنده رایگان و پولی ادامه می‌دهند و برخی از این سرویس‌ها اطلاعاتی مشروح‌تری در مورد بازدیدکنندگان، صفحات دیده‌ شده و غیره را با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته در اختیار می‌گذارند.

چهارشنبه 24/11/1386 - 15:59
کامپیوتر و اینترنت

پل آلن؛همکلاسی بیل گیتس در راه برای ملاقات او بود که آن وقت به مجله‌ای برخورد که حاوی اطلاعاتی در مورد Altair ۸۸۰۰ بود. Altair 8800 اولین(microcomputer) کوچک‌رایانه بود که وارد عرصه رقابت کامپیوتری شد. چند روز بعد گیتس با شرکت سازنده کامپیوتر Altair 8080 تماس گرفت و گفت که اخیراً یک روایت (نسخه) از برنامه مترجم BASIC را نوشته است و می‌تواند آن را روی کامپیوتر آن شرکت اجرا کند؛ اما او دروغ گفته بود. آنها حتی یک خط از برنامه را ننوشته بودند. در واقع گیتس و آلن حتی یک بار هم کامپیوتر Altair 8080 را به چشم ندیده بودند. البته شرکت MITS بدون بررسی دقیق این موضوع پذیرفت که برنامه‌شان را امتحان کند. آنها باید ادعایشان را ثابت می‌کردند. پس دست به کار شدند و در حالی که گیتس شبانه روز مشغول کدنویسی بود (مانند رانندگی با چشم بسته)، آلن نیز در پی راهی می‌گشت که Altair را روی دستگاه PDP _10 شبیه سازی کند. پس از حدود 8 هفته، آلن برنامه را برداشت و به شرکت MITS بُرد. لحظات حساسی بود و اگر حتی یک اشکال کوچک در اجرای برنامه دیده می‌شد، کل آینده این دو ممکن بود به شکل‌گیری رقم بخورد. اما این چنین نشد و برنامه کاملاً درست کار کرد. قرارداد بسته شد و حقوق BASIC به MITS منتقل شد.

در ۱۹۷۵ توسط بیل گیتس و پل آلن در Albuquerque در نیو مکزیکو  ایجاد شد، که فعالیت آنان برای گسترش و فروش basic Interpreters برای Altair ۸۸۰۰ بود. واژه"Microsoft" (کوتاه شده کلمات Microcomputer software مایكروسافت (بدون خط فاصله بین دو جزء مایكرو و سافت) را اولین بار بیل گیتس در نامه‌ای كه نوامبر ۱۹۷۵ به پل آلن نوشت، به كار برد.

 

چهارشنبه 24/11/1386 - 15:58
کامپیوتر و اینترنت
در سال ۱۹۷۸ مایكروسافت اولین دفتر بین المللی‌اش را در ژاپن راه انداخت و یك سال بعد هم دفترش را از نیومكزیكو به واشنگتن برد. استیو بالمر، همان موقع به مایكروسافت پیوست و جالب این كه با ریاست گیتس جوان بر هیأت رئیسه هم موافقت كرد.
چهارشنبه 24/11/1386 - 15:57
کامپیوتر و اینترنت
مایكروسافت اولین سیستم عامل خود را در۱۹۸۰ به بازار عرضه كرد. این سیستم عامل، ورژن متفاوتی از یونیكس بود كه شركت با كسب اجازه از ایتیاندتی (AT&T) با عنوان زی‌نیكس به بازار فرستاد. زی‌نیكس خیلی فراگیر نبود و در ابتدا فقط توسط نرم افزارسازها مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما نكته قابل توجه این است كه این ورژن یونیكس، تبدیل به نخستین ورژن مایكروسافت ورد(Microsoft Word) شد. مایكروسافت ورد (كه آن موقع اسمش مولتی تول ورد بود) به خاطر قابلیت نمایش متن‌های بولد شده(Bold) در كنار سایر توانایی‌هایش خیلی زود معروف شد. كپی‌های مجانی مایكروسافت ورد به همراه شمارهٔ نوامبر ۸۳ مجله پی سی ورلد بین مردم توزیع شد. كاری كه برای اولین بار اتفاق می‌افتاد. اما موفقیت اصلی مایكروسافت، با سیستم عامل داس اتفاق افتاد؛ آن هم فقط یك سال بعد از عرضه مولتی تول ورد به بازار و بعد از این كه مذاكرات مایكروسافت با دیجیتال ریسرچ به نتیجه ای نرسید. IBM قراردادی با مایكروسافت بست تا ورژن جدیدی از سیستم عامل سی‌پی‌ام را تهیه كند. مایكروسافت برای این كار۵۰هزار دلار به تیم پترسن داد و سیستم عامل سریع و كثیف( QDOS (Quick & Dirty را خرید و با نام پیسیداس به IBM داد. منتها به خاطر قوانین كپی رایت، IBM ناگزیر شد سی‌پی‌ام و پی‌سی‌داس را با هم به بازار بفرستد. اولی۲۵۰ دلار و دومی۴۰ دلار. خب شما باشید، كدام را می خرید؟ ملت آمریكا هم همین كار را كردند و نتیجه این شد كه به قول معروف، مشتری بر پی‌سی‌داس جوشید!
چهارشنبه 24/11/1386 - 15:56
موبایل

تجمع گوگل‌کارهای باوفا! 

اشاره :

همایش برنامه‌نویسان گوگل‌كار (2007 Google Developer Day) در خرداد 1386 در شهر سان‌خوزه در كالیفرنیا و چند شهر دیگر جهان از جمله برزیل، لندن، هامبورگ و مادرید همزمان برگزار شد. در این مجموعه همایش‌های منطقه‌ای و بین المللی، تنی چند از دست‌اندركاران شركت گوگل در بخش برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزاری به همراه گروه كثیری از برنامه‌نویسان علاقمند و طرفدار گوگل گرد هم آمدند تا آخرین دستاوردهای این شركت در زمینه سرویس‌های آنلاین گوگل را مرور كنند.

تاریخچه سرویس‌های گوگل‌

گوگل چند سال پیش در اقدامی ابتكاری یك كیت برنامه‌نویسی اپن‌سورس در اختیار برنامه‌نویسان وب قرار داد. طراحان وب می‌توانستند با استفاده از این مجموعه كد كه در دو نسخه، یكی مبتنی بر دات‌نت مایكروسافت و دیگری بر اساس فناوری جاوا تهیه شده بود، به رابط برنامه‌نویسی یا API موتور جست‌وجوی گوگل دسترسی داشته باشند.

البته شما بدون دانستن برنامه‌نویسی و تنها با كپی كردن چند خط اسكریپت وب نیز می‌توانید موتور جست‌وجوی گوگل را از داخل صفحه وب سایت خود احضار كنید. ولی این كیت به برنامه‌نویسان اجازه می‌داد پشت صحنه، موتور جست‌وجوی گوگل را به صورت بخشی از كد نرم‌افزار تحت وب خود به  كار بگیرند و هرگونه جست‌وجو  یا آنالیزی را از درون نتایج جست‌وجو بیرون بكشند. البته این مكانیزم فقط به شما اجازه می‌داد هزار نتیجه نخست جست‌وجو را دریافت كنید.

به این ترتیب به عنوان یك برنامه‌نویس وب می‌توانستید فرض كنید كه دیتابیس گوگل به صورت مجازی مال شماست و می‌توانید روی آن انواع Query را اجرا كنید و از نتایج آن بهره بگیرید. این كار خیلی هیجان‌انگیز بود. مثلاً می‌توانستید به این ترتیب گوگل را به موتور جست‌وجوی اطلاعات سایت خود تبدیل كنید.

محبوبیت این سرویس باعث شد گوگل روی موضوع ارائه سرویس‌های نرم‌افزاری به طور جدی فكر كند؛ زیرا این راه خوبی برای محكم كردن میخ گوگل در صنعت آی‌تی بود: یك برنامه‌نویس عاشق گوگل ده‌ها برابر یك كاربر معمولی می‌تواند برای این شركت (به صورت غیرمستقیم) تبلیغ كند و محبوبیت بیافریند و از آن مهم‌تر، تار و پود اینترنت را به حیات و قابلیت‌های گوگل بیش از پیش وابسته كند.

این یك معامله دوطرفه است كه از یك سو گوگل به شما اجازه می‌دهد مجانی از قدرت آن برای قدرتمند كردن نرم‌افزارهایتان استفاده كنید و از سوی دیگر، به طور ناخواسته به گوگل وابسته می‌شوید و به صورت نامحسوس آن را تبلیغ می‌كنید. به این ترتیب، از آن زمان این شركت آهسته آهسته تغییر ماهیت داد و از یك موتور جست‌وجوی ساده، به تدریج به یك پلتفرم آنلاین برای تأمین انواع خدمات تبدیل شد.

گوگل ابتدا چند سرویس جدید راه‌اندازی كرد و چند سرویس آنلاین مانند Blogger را نیز خرید. سپس برای هر یك از این سرویس‌ها یك API نوشت. به‌ گونه‌ای كه برنامه‌نویسان بتوانند با استفاده از این رابط‌های برنامه‌نویسی هر یك از سرویس‌های مذكور را در نرم‌افزارهای خود به خدمت بگیرند. این كار گوگل باعث روانه شدن صدها سرویس و برنامه تحت وب جدید موسوم به Mashup شد كه خودشان مبتنی بر سرویس‌های گوگل بودند. مثلاً می‌توانید با همین روش و از تركیب قابلیت‌های سرویس خبری گوگل (Google News) و سرویس دیگری مثل Google Earth یك سرویس جدید بسازید كه وقتی روی نقطه خاصی از نقشه یك منطقه از دنیا كلیك می‌كنید، آخرین اخبار آن محل را نمایش دهد.

به عنوان نمونه دیگر، می‌توانید از طریق API مخصوص Blogger به این سرویس دسترسی پیدا كنید و برنامه‌ای بنویسید كه بدون نیاز به مراجعه به سایت بلاگر، پس از اتصال كامپیوتر شما به اینترنت، یادداشت وبلاگی جدید شما را مستقیماً به وبلاگ شما ارسال كند.

در واقع كل این موج جدیدی كه گوگل به راه انداخت، تبلور همان ایده وب سرویس است. به این معنا كه شما با استفاده از فناوری‌های وب سرویسی می‌توانید تمام یا بخشی از قابلیت‌های یك نرم‌افزار آنلاین (مانند موتور جست‌وجوی گوگل) را در كلید نرم‌افزار دسكتاپ یا تحت وب خود به خدمت بگیرید؛ و چه وب سرویسی جالب‌تر و هیجان انگیزتر از گوگل؟ بنابراین از حدود یكی دو سال پیش، گوگل خود را به عنوان یك پلتفرم تمام عیار آنلاین معرفی كرد كه همچون یك سیستم‌عامل آنلاین می‌تواند بسیاری از نیازهای روزمره شما را تأمین كند.

وب سرویس‌های داغ!

اجازه بدهید ببینیم در آخرین همایش گوگل‌كاران چه سرویس‌هایی مورد بحث و بررسی قرارگرفت. اول از همه باید بگویم گوگل بساط آن كیت پرطرفدار موتور جست‌وجو را جمع كرد و اگرچه مشتریان سابق این سیستم هنوز هم می‌توانند از آن استفاده كنند، گوگل دیگر از متقاضیان جدید ثبت‌نام نمی‌كند. چرا گوگل این كیت را محدود كرد؟ چون به طور مجانی موتور گوگل را به صورت عریان در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌داد و برای این شركت به صرفه نبود. اما در همایش امسال، گوگل روی سرویس جایگزینی كه به تازگی معرفی كرده است، یعنیGoogle AJAX Search API  مانور داد. این كیت همان كار را می‌كند.

اما به صورت رونمایی، ای‌جكسی، و سمت كلاینت؛ نه زیربنایی و به صورت سورس كد سمت سرور. به زبان ساده‌تر، گوگل دور موتور جست‌وجوی محبوبش یك پوسته خوش ‌آب و رنگ و مطابق مد روز (ای‌جكس كشید تا دسترسی طراحان وب به این سرویس محدود شود.

اكنون در كنار این سرویس، دو سرویس ای‌جكسی دیگر نیز ارائه می‌شود: یكی Google AJAX Feed API كه خروجی‌هایRSS  سایت‌های عمومی را به درون نرم‌افزار شما كانالیزه می‌كند و دیگری Google Web Toolkit كه به طور كلی فریم ورك و راهكار پیشنهادی گوگل برای استفاده از تكنیك ای‌جكس در برنامه‌های تحت وب شماست. این جعبه ابزار به زبان جاوا است.

چند وب سرویس دیگر هم بحث داغ همایش امسال بود. یكی Google Data APIs كه به شما اجازه می‌دهد داخل دیتابیس برخی از سرویس‌های آنلاین گوگل مانند Blogger  وGoogle Calendar بنویسید و بخوانید. با استفاده از Google Gadgets می‌توان ابزارهای كوچكی درست كرد كه یك قابلیت ساده نرم افزاری (مبتنی بر سرویس‌های گوگل) را در قالب یك باكس بسته‌بندی كند تا بتوانید با گذاشتن یك خط آدرس URL مربوط به اسكریپت آن، باكس را در سایت خود نمایش دهید.

مثلاً فرض كنید كه دوست دارید یك كادر كوچك گوشه سایت خودتان بگذارید تا وقتی درون آن چیزی تایپ می‌كنید و دكمه جست‌وجو را می‌زنید، موتور گوگل برود صفحه مربوط به آن كلمه را در سایت و یكی‌پدیا پیدا كند. به این می‌گویند یك گجت! با استفاده از Google Maps API نیز می‌توانید از نقشه‌های جغرافیایی گوگل در برنامه‌ها و وب‌سایت خودتان استفاده كنید. در همین رابطه Google Mapplets به تازگی معرفی شده است كه در واقع گجت‌ها یا برنامه‌های كوچكی هستند كه برای سرویس Google Maps می‌توانید بنویسید.

یكی از سرویس‌های جدیدی كه امسال روی آن بحث بود Google Gears نام دارد. به كمك این فریم‌ورك جدید می‌توانید برنامه‌های تحت وبی بسازید كه به صورت آفلاین یعنی هنگامی كه به اینترنت وصل نیستید كار كند. معماری Google Gears از سه قسمت، Cache Server، دیتابیس محلی و  WorkerPool (كه راندمان پاسخگویی نرم افزار آفلاین شما را بالا می‌برد) تشكیل شده است.

مثال چنین چیزی برنامه Google Reader Offline است كه هنگام اتصال شما به اینترنت تازه‌ترین خبرها را از منابع خبری مورد نظر شما (خروجی‌های RSS) جمع می‌كند تا هنگامی كه به اینترنت وصل نیستید هم بتوانید اخبار را بخوانید.

چهارشنبه 24/11/1386 - 15:54
آموزش و تحقيقات

یک سخنگو گفته است: ظرف سالیان گذشته "تعداد زیادی" ماهواره از مدار خارج شده اند و با زمین برخورد کرده اند بدون اینکه آسیبی در بر داشته باشند." گوردون جاندرو، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت:" ما در حال بررسی گزینه های پیش رو هستیم تا آسیب های احتمالی ناشی از برخورد این ماهواره را کاهش دهیم."

خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از مقامی که حاضر به افشای نام خود نشده نوشته دولت آمریکا درحال حاضر قانون گذاران و کشورهای دیگر را در جریان وضعیت قرار داده است. این مقام حاضر نشده به این پرسش خبرگزاری پاسخ دهد که آیا دولت آمریکا ممکن است احتمالا با استفاده از موشک این ماهواره را نابود کند یا نه. به گزارش این خبرگزاری بزرگترین ماهواره ای که با خارج شدن از مدار به زمین برخورد کرده ماهواره "اسکای لب"، یک ایستگاه فضایی 78 تنی بوده که سال 1979 از مدار خارج شد.

 

قطعات این ماهواره بدون آسیب رسانی، در اقیانوس هند در ناحیه ای دورافتاده در غرب استرالیا فرو ریخت. مقامات معتقدند در سال 2002 قطعات یک ماهواره تحقیقاتی 7 هزار پوندی به جو زمین برخورد کرد و بر فراز خلیج فارس، در چند هزار مایلی مکانی که برای ریزش این قطعات پیش بینی شده بود فرو ریخت.

چهارشنبه 24/11/1386 - 15:43
کامپیوتر و اینترنت

    تمام برنامه‌های مجموعه آفیس، ظاهر یكسانی دارند و امكانات و رویه‌های زیادی مانند باز و بسته كردن فایل‌ها دارند. در كارهای عملی بخش اول، یاد می‌گیرید كه چگونه از بسیاری از این امكانات مشترك استفاده كنید. برای مثال، هر برنامه بصورت مشابهی، باز و بسته می‌شود. وقتی كه از برنامه‌ها استفاده می‌كنید متوجه می‌شوید كه برای كارهای یكسان‌، كادرهای محاوره‌ای مشابهی وجود دارد. این تشابه به شما امكان می‌دهد تا مهارت‌هایی كه در یك برنامه یاد گرفتید را در برنامه دیگری بكار برید.

برنامه‌های آفیس، امكانات راهنمای مشترك دارند مانند Office Assistant همچنین با برنامه‌های كوچكتری كه در برنامه‌های آفیس بصورت اشتراكی قراردارند مواجه خواهید شد. مانند Word Art (یك برنامه برای ایجاد جلوه‌های گرافیكی مبتنی بر متن) و Smart Tags (دكمه‌های مشترك برای گزینه‌هایی مانند كپی، Paste و تصحیح خطاها). در بخش هفتم «كار با ابزارهای گرافیكی» بیشتر با ابزارهای ترسیم و گرافیك آشنا خواهید شد.

چهارشنبه 24/11/1386 - 15:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته