• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5202روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

Nokia 5235 Comes With Music در حقیقت گوشی تلفن همراهی است که این امکان را فراهم می‌آورد تا بتوانید هرچقدر موزیک که مایل باشید از وب‌سایت فروشگاه موسیقی نوکیا و به طور مستقیم و رایگان دانلود کنید. نوکیا 5235 تلفیقی است از ظاهر زیبا، اندازه‌ی مناسب، کارآیی و البته مقدار خیلی زیادی فایل موسیقی برای دانلود. با دسترسی مستقیم به Nokia Music Store Catalogue شما قادر خواهید بود تا به طور نامحدود و برای مدت زمان بین 12 تا 18 ماه به دانلود موسیقی بپردازید. این گوشی با نمایشگر لمسی قادر به پشتیبانی از 33 ساعت پخش موسیقی و کارت حافظه‌ی MicroSD تا سقف 16 گیگابایت است.

فروشگاه موسیقی نوکیا به طور مستقیم و از طریق صفحه‌ی خانگی قابل دسترس است. زمانی که شما حساب کاربری خود را در آن جا درست کردید و سپس PIN Code اشتراک را وارد نمودید تمام قیمت‌ها برداشته می‌شوند و به طور رایگان می‌توانید به دانلود بپردازید. علاوه بر دانلود مستقیم می‌توانید با استفاده از کامپیوتر شخصی و پخش کننده‌ی OVi نوکیا به دانلود آهنگ‌ها بپردازید. نوکیا 5235 کامز ویت موزیک دارای یک نمایشگر لمسی 3.2 اینچی، دوربین 2 مگاپیکسلی و شارژدهی باتری تا حدود 18 روز در حالت انتظار است. همچنین این دستگاه مجهز به یک خروجی آدیو استاندارد 3.5 میلیمتری و یک سری کامل از برنامه‌های کاربردی OVi از جمله Ovi Store، Ovi Contacts، Ovi Share و Ovi Maps می‌باشد.

ویژگی‌ها
• با بهره‌گیری از OVi Mail همواره ایمیل‌های دریافتی را در صندوق پستی بیابید
• با استفاده از فناوری اتصالاتی پرسرعت 3G به مرورگری با سرعت بالا در صفحات وب و دانلود بپردازید
• نمایشگر لمسی 3.2 اینچی 16 میلیون رنگ
• با استفاده از مرورگر قدرتمند اینترنت به طور مستقیم به سایت‌های شبکه‌های اجتماعی دسترسی پیدا کنید
• مسیر و مکان دقیق خود را با استفاده از گیرنده‌ی GPS داخلی و Google Maps پیدا کنید
• با اتصال سریع و رایگان به فروشگاه موسیقی نوکیا به دانلود نامحدود موسیقی بپردازید
• وزن 115 گرم و در دو رنگ سفید و مشکی
• کار کرد در چهار باند 850 ، 900 ، 1800 ، 1900 GSM و 850، 1900 و 2100 HSDPA
• استفاده از سیستم‌عامل سیمبین نسخه‌ی 9.4 سری 60 نوکیا
• گیرنده‌ی رادیو FM به همراه RDS
• پردازنده‌ی 434 مگاهرتزی AMR
• سنسور شتاب‌سنج برای چرخش خودکار تصویر به حالت افقی و عمودی
• شارژدهی باتری به مدت 7 ساعت در زمان مکالمه و 458 ساعت در زمان انتظار
نمایشگر لمسی نوکیا 5235 به تماس دست بسیار حساس است. بین منوها به سرعت رفت آمد کنید و با لمس‌های ظریف کلیک کنید. شما می‌توانید صفحه‌ی خانگی خود را با Bookmark وب‌سایت‌های مورد علاقه‌ی خود، Shortcut به کانتکت‌ها و ویجت‌ها‌ی مورد علاقه‌ی خود تزیین نمایید. نمایشگر 3.2 اینچی 16 میلیون رنگ تصویر بسیار روشن و واضحی را به نمایش می‌گذارد. این گوشی توانایی پشتیبانی از کارت حافظه‌ی MicroSD تا سقف 16 گیگابایت را دارد.

چهارشنبه 18/1/1389 - 14:6
موبایل

 گوگل به خرید شركت های اینترنتی نوپا و خلاق ادامه می دهد و در آخرین گام شركتی كه در زمینه ویرایش عكس فعال است را خریداری كرد.
به گزارش پی سی ورلد ، شركت Picnik جدیدترین خرید گوگل، ابزار متنوع تحت وب عرضه می كند و یكی از محبوب ترین ابزار عرضه شده توسط این شركت ابزاری است كه برای ویرایش عكس های دیجیتال در محیط وب به كار می رود.

شركت Picnik در سال 2005 تاسیس شده است و تنها 20 كارمند دارد. جزئیات و مفاد این قرارداد هنوز افشا نشده است.

گمانه زنی در مورد هدف گوگل از این خرید كماكان ادامه دارد و هنوز مشخص نیست گوگل با خرید این شركت به دنبال چه اقدامی است اما به نظر می رسد شركت Picnik با حفظ ساختار خود ابزار متنوعی را برای پیكاسا، سرویس به اشتراك گذاری عكس گوگل طراحی خواهد كرد و امكانات جدیدی از این طریق به آن افزوده خواهد شد.

افزایش امكانات ویرایش عكس در فضای مجازی و طراحی سرویس های تازه كلود كامپویتینگ از جمله دیگر اهداف گوگل از این خرید دانسته می شود.

چهارشنبه 18/1/1389 - 14:3
اخبار

مدیر فروش شرکت تولید کننده گوشی ایرانی طاها گفت: حدود 3500 دستگاه گوشی "t-phone2" به عنوان اولین پاکت پی سی ایرانی در بازار ایران عرضه شده و مورد استقبال کشورهایی چون آذربایجان و چهار کشور عربی نیز قرار گرفته است.
مجید رمضانی مدیر فروش شرکت ابرا تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عرضه گوشی ایرانی "t-phone2 " برای اولین بار در نمایشگاه سبیت آلمان گفت: این گوشی تماما تولید ایران است و نمونه های آن در دیگر کشورها موجود نیست به همین دلیل این نوع گوشی مورد استقبال کشورهای عربی و مسلمان قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه کارخانه تولید این نوع گوشی در شیراز قرار دارد به امکانات و قابلیتهای این گوشی همچون پشتیبانی از سیستم عامل ویندور 5/6، صفحه نمایش لمسی 8/2 اینچی، ارتقاء حافظه داخلی تا 16 گیگابایت، وای فای، GPS و دوربین عکاسی و فیلمبرداری پنج مگاپیکسلی اشاره کرد.

 

رمضانی گفت: این پاکت پی سی ایرانی با گارانتی رسمی ابرا تهران به بهای 320 هزار تومان در بازار تلفن همراه به عنوان گوشی اسلامی شیعی بر پایه ویندوز موبایل به فروش می رود.

وی ادامه داد: این پاکت پی سی که با نام "طاها" نیز شناخته می شود دارای امکاناتی داخلی چون شتاب سنج داخلی و قبله نما است. تعدادی نرم افزار قرآنی و احادیث نیز به صورت فارسی در این گوشی قرار گرفته است.

تلفن همراه هوشمند tPhone2 در نمایشگاه سبیت 2010 از محصولاتی است که توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد.

چهارشنبه 18/1/1389 - 13:58
کامپیوتر و اینترنت
سیستم‌های دو پردازنده‌ای از زمانیکه اپل یک جفت چیپ G۴ با سرعت ۵۰۰ مگاهرتز را (در سال۲۰۰۰) در یک Power Mac قرار داد، جزو بخش ثابت طراحی Mac محسوب می‌شوند. اما این طراحی از وقتی که اپل اخیرا یک خط نوسازی شده Power Mac ساخته شده براساس چیپ‌های دوهسته‌ای را معرفی نموده، تغییر کرده است. اکنون سیستم‌های Power Mac اپل مجهزبه چیپ‌های Power PC با سرعت ۲.۳ گیگاهرتز و ۲.۰ گیگاهرتز دوهسته‌ای از IBM می‌باشند. در ضمن یک مدل ۲.۵ گیگاهرتز دوپردازنده‌ای دوهسته‌ای نیز که اپل آن را به عنوان Power Mac G۵ Quad بسیار مورد تعریف و تحسین قرار می‌دهد، تهیه شده است. سیستم‌های فوق از پردازشگرهای دوهسته‌ای بهره می‌برند که IBM در ماه جولای یعنی مدت کوتاهی بعد از اینکه اپل اعلام کرد از پردازنده‌های مبتنی‌بر اینتل در سخت‌افزارهای تولید شده از سال ۲۰۰۶ به بعد استفاده خواهد کرد، معرفی نمود. احتمال بسیار زیاد وجود دارد که بعضی از سیستم‌های Mac مبتنی‌بر اینتل جدید در آینده تکنولوژی دوهسته بهره ببرند.
پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که تفاوت بین یک سیستم دوهسته و یک سیستم دوپردازنده چیست؟
یکی‌ دیگر از چیزهایی که دانستن آن برای کاربران Mac مهم است این است که سیستم دوهسته چگونه کارآیی کلی ماشین‌هایشان را بهبود می‌بخشد، زیرا کاربران Mac شنیده‌اند که دوپردازنده بهتر از یک پردازنده است.
● یک چیپ، دو واحد پردازش
▪ ابتدا، Setup:
یک سیستم دوهسته به جای دوپردازنده در دوسوکت جداگانه برروی مادربورد یک کامپیوتر دارای یک پردازند فیزیکی در یک سوکت واحد و دو واحد پردازش مستقل در داخل آن می‌باشد. بدین طریق در فضا و هزینه صرفه ‌جویی خواهد شد. چیپ دو هسته‌ای به دو CUP امکان می‌دهد کاشه حافظه و اتصالات گذرگاه را با سیستم به اشتراک گذارند که این نیز موجب صرفه جویی در هزینه خواهد شد. اگر این گونه نباشد سخت‌افزار (چه یک سیستم دوهسته یا دوپردازنده) یکسان به نظر خواهند رسید. دوهسته ممکن است یک ویژگی جدید باشد که به پلاتفرم Mac افزوده شده اما از جنبه کامپیوتری، اینتل و AMD در سالهای اخیر چیپ‌های دو هسته‌ای را در اختیار سازندگان کامپیوتر قرار داده‌اند. بدین‌ طریق سازندگان چیپ می‌توانند کارآیی بالا را بدون حرارت بالا فراهم سازند. به این دلیل یک چیپ دوهسته برای اپل مفهوم پیدا می‌کند. سیستم‌های دوپردازنده‌ای امروزی مشکلات بزرگی ایجاد می‌کنند زیرا دوچیپ گرمای زیادی تولید نموده و به سیستم‌های خنک کننده خاص و سنیک‌های حرارتی بزرگ نیاز خواهند داشت. بنابراین یک سیستم دو پردازنده‌ای گزینه‌های طراحی اپل را محدود ساخته و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.
از طرف دیگر بنا به گفته راجر کی، رئیس شرکت تحقیقاتی Endpoint Technologies Associates، یک چیپ دوهسته‌ای امکان تهیه ماشین‌های پرقدرت و کوچکتر از مدل‌های Power Mac G۵ امروزی را برای اپل فراهم می‌سازد. او می‌گوید: بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند از قدرت مشابه در یک سیستم کوچکتر بهره ببرند. شما می‌توانید از شر سیستم‌های بزرگ خلاصی یابید مگر اینکه به فضای اضافه برای خنک کردن نیاز داشته باشید.
● افزایش کارآیی
کمی زمان نیاز است تا مزایا ظاهر شوند. Power Mac معرفی شده توسط اپل از همان ابعاد ۱۸.۷×۸.۱×۲۰.۱ مدل قبلی برخوردار است. اما اپل از این حقیقت که یک چیپ دوهسته دوپردازنده را در فضای یک چیپ منفرد به طور مناسب جای می‌دهد، بهره می‌برد. اپل به جای کوچک کردن اندازه سیستم، Power Mac G۵ Quad را معرفی نموده است. این سیستم فضایی را که قبلا حاوی دوپردازنده به همراه دوچیپ دوهسته بود پر می‌کند. اپل می‌گوید که با ترکیب دوهسته پردازنده روی یک چیپ سیلیکون منفرد، یک پردازشگر دوهسته می‌تواند از قدرت محاسباتی دوبرابر یک پردازشگر تک‌ هسته برخوردار باشد. در مورد Power Mac G۵ Quad، برنامه‌ها می‌توانند از ۴ کاشه L۲ با حجم ۱ مگابایت، چهار Velocity Engines یکصدو بیست و هشت بیت ‌وهشت واحد Floating-Point دقت مضاعف بهره برده و کارآیی را نسبت به یک سیستم دوپردازنده‌ای تک هسته‌ای افزایش دهند.
البته هنوز چیپ‌های دوهسته فعلی کامل نیستند. بنابراین سازندگان چیپ در حال کار برروی نسل جدیدی از دوهسته‌ای‌های Lower Power دارای کارآیی بالا می‌باشند. اینتل فراهم کننده پردازشگر اپل از سال آینده چنین پروژه‌ای را آغاز خواهد کرد. یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در چیپ‌های دوهسته وجود دارد این است که چیپ‌های اینتل و AMD از سرعت یک پردازشگر تک هسته (که با استفاده از فرآیند ساخت و معماری طراحی مشابه با چیپ دوهسته ساخته شده) برخوردار نیستند. بنا به گفته کوین کرول سردبیر Microprocessor Report علت این است که آنها کیفیت خوبی ندارند و به قدرت بسیار زیادی نیاز دارند. دوهسته‌ای‌های امروزی در سرعت ساعت بالایی که برایشان در نظر گرفته شده اجرا نمی‌شوند. بنابراین بعضی از برنامه‌ها از جمله بسیاری از بازی‌ها برروی یک کامپیوتر مجهز به چیپ تک هسته سریعتر اجرا می‌شوند. کاربران Mac باید منتظر نتیجه آزمایشات سیستم‌های Power Mac G۵ جدید بمانند. اما جالب است که بدانید سرعت پردازشگرهای جدید G۵ دوهسته از ۲.۵ گیگاهرتز بالاتر نیست در حالیکه چیپ G۵ تک ‌هسته ۲.۷ گیگاهرتز سرعت دارد.
کاربران کامپیوترهای مجهزبه دوهسته حداکثر کارآیی را در هنگام استفاده از برنامه‌های چند رشته‌ای (multithreaded) به دست می‌آورند. این یک توسعه امیدوار کننده برای کاربران Mac است زیرا بسیاری از برنامه‌ها به واسطه وفور سیستم‌های Power Mac دوپردازنده‌ای برای تشخیص و بهره بردن از چند CPU دوباره نویسی شده‌اند. این برنامه‌های Mac، چه از سیستم دوپردازنده‌ای استفاده نمایید و چه از سیستم دوهسته، از مزایای دو CPU بهره خواهند برد. به دلیل حالت چند پردازشی متقارن OSX، سیستم‌عامل خود می‌تواند وظایف مجزا را به هسته‌های مختلف هدایت کند. این به آن معناست که یک پردازش یا برنامه می‌تواند به یک هسته و وظیفه دیگر به هسته دیگر هدایت شود. برنامه‌های دیگر که multithreaded نیستند روی یک سیستم دوهسته نیز دقیقا مانند یک سیستم دوپردازشی اجرا خواهند شد. آنها بهره کاملی از مزایای این گونه سیستم‌ها نخواهند برد.
بسیاری از برنامه‌های کاربرد رایج کامپیوتری هنوز در نسخه‌های چند رشته‌ای (multithreaded) عرضه نشده‌اند، اما تمایل به تهیه این گونه برنامه‌ها در عرضه‌های علم و هنر و مهندسی یعنی جاییکه سیستم‌های Mac از معروفیت و محبوبیت بسیار برخوردارند، بیشتر است. Shane Rau، مدیر برنامه یک شرکت تحقیقاتی می‌گوید: برنامه‌هایی که کاربرد فراوان دارند مثل برنامه‌هایی که از ویدیو استفاده می‌کنند از چیپ دوهسته بهره خواهند برد زیرا این سیستم می‌تواند قدرت بیشتری برای برنامه فراهم سازد یا اینکه یک هسته را به یک برنامه و هسته دیگر را به حفظ وظایف دیگر سیستم اختصاص دهد. سیستم دوهسته راه آینده را به سازندگان اصلی چیپ که این استراتژی طراحی را برای به دست آوردن یک کارآیی چشمگیر انتخاب می‌کنند، نشان می‌دهد. Krewell از Microprocessor Report می‌گوید: افزایش فرکانس ساعت که قسمت اعظم افزایش کارآیی را در طی دهه گذشته نسبت شده به دلیل نیاز به تجهیزات توان فوق‌العاده فراوان دارای جذابیت چندانی برای کاربران نیست. پردازنده‌های دو هسته با سرعت Clock کم‌تر هنوز می‌توانند افزایش کارآیی را با برنامه‌های multithreaded عرضه کنند.
تکنولوژی دو هسته (که واقعا یک قدم جلوتر از سیستم‌های دو پردازنده است) به همراه پردازنده‌های نسل بعد اینتل، که انتظار می‌رود در نیمه‌دوم سال ۲۰۰۶ عرضه شوند، سیستم جالبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. سیستم فوق توان کمتری مصرف نموده و خنک‌تر می‌باشد. این چیپ‌های دوهسته با کد نام Merom برای نوت‌بوک‌ها و Conroe برای دسک‌تاپ‌ها در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. در حالیکه زمان دقیق و جزییات استفاده از چیپ‌های اینتل در سیستم‌های اپل اعلام نشده با اطمینان می‌توان گفت که تغییرات اعمال شده در سیستم Power Mac نشان دهنده علاقه دراز مدت اپل به تکنولوژی دوهسته می‌باشد و این یک خوش‌ شانسی برای این شرکت است زیرا اپل قصد دارد تا آخر سال ۲۰۰۶ در خط تولید خود به طور کامل از تکنولوژی دوهسته استفاده کند (به جز چیپ‌های Celeron که برای ارزانترین کامپیوترها طراحی شده‌اند) بنا به گفته Krewell شرکت AMD نیز به احتمال زیاد از این استراتژی پیروی خواهد کرد.  
چهارشنبه 18/1/1389 - 13:56
موبایل

مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی Pew Internet با انجام یک نظرسنجی جدید، نگرش کاربران به دنیای اینترنت در سال 2020 را مشخص کرد  
 از بین کسانی که در این نظرسنجی شرکت کردند، 76 درصد اظهار داشتند که افزایش دسترسی مردم به اینترنت و احتمالا افزایش دسترسی به خدمات گوگل موجب خواهد شد تا در سال 2020 مردم بهتر تصمیم‌گیری کنند و در نهایت آگاهی و بینش آن‌ها نسبت به محیط پیرامون بیشتر شود.

در این نظرسنجی که با عنوان "آینده اینترنت" و با کمک محققان دانشگاه ایلون(Elon) انجام شد، حدود 900 نفر از جمله استادان دانشگاه و مدیران تجاری حضور داشتند. "لی رینی"(Lee Rainie) مدیر مرکز تحقیقاتی Pew Internet اظهار داشت که در نظر دارد نتایج کلی حاصل از این نظرسنجی را در کنفرانسی که طی هفته جاری در سانتیاگو برگزار می‌شود، اعلام کند.

پرسش‌های این نظرسنجی با پاسخ‌های "بله" و "خیر" در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفت و در عین حال هر کدام از آن‌ها می‌توانستند نظرات خود نسبت به هر سوال را به صورت تشریحی نیز بیان کنند.

مدیر مرکز تحقیقاتی Pew Internet در مورد این بررسی جدید اظهار داشت: «در سال 2020 میلادی استفاده از اینترنت باعث خواهد شد تا فراست و دانایی کاربران بیش از گذشته به کار گرفته شود. مردم در این سال قادر خواهند بود به طور بی‌‌سابقه به انواع اطلاعات دسترسی داشته باشند. با این فرآیند، آن‌ها خواهند توانست تصمیمات دقیق‌تر و هوشمندانه‌تری اتخاذ کنند. من فکر می‌کنم با افزایش دسترسی مردم به اینترنت و پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای سال 2020، این تصور که گفته می‌شود گوگل کاربران را کندذهن می‌کند، درست نباشد».

چهارشنبه 18/1/1389 - 13:55
کامپیوتر و اینترنت
موسسه اطلاعات علمی Institute for Scientific Information بانک اطلاعاتISI مرکزی برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع مهمترین مجلات علمی منتشره در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف می باشد. شمار مجلات ISI ثابت نیست. یک مجله ممکن است در یک زمان از مجلات ISI محسوب شود اما به دلیل کاهش بار علمی بعدا از لیست مجلات ISI کنار گذاشته شود. در حال حاضر بیش ازمجله در لیست ISI قرار دارند. هر ساله مجله جدید مورد ارزیابی قرار می گیرد و حدود ده درصد آنها به لیست ISI اضافه می شوند.
هر مجله علمی قبل از انتخاب شدن و فهرست شدن در ISIیکسری مراحل ارزیابی را پشت سر می گذارد. ازجمله عوامل مورد ارزیابی و رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI ، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقالات چاپ شده در آن، نشر به موقع مجله و جایگاه نشرآن می باشد. لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرد بلکه با بررسی مجموع عوامل یک امتیاز کلی داده خواهد شد. از جمله مواردی که در ارزیابی مجله مورد توجه قرار دارد این است که عنوان مقالات، چکیده و کلمات کلیدی باید به زبان انگلیسی باشد همچنین توصیه می شود که منابع نیز به زبان انگلیسی نوشته شوند.
اگر چه اطلاعات علمی مهم به تمامی زبانها به چاپ می رسد اما موارد ذکر شده باید به زبان انگلیسی باشد تا تحت داوری و ارزیابی ISI قرار گیرد زیرا ارزیابی کنندگان مجلات علمی در ISIنمی توانند عناوین و منابع بکاررفته در مقالات را به زبان انگلیسی ترجمه کنند. داوری علمی و تخصصی مقالات چاپ شده در مجله توسط داوران نام آشنای علمی از جمله عمده ترین موارد مورد توجه ارزیابی کنندگان می باشد که گویای اعتبار و غنای علمی مجله است.البته صرف نظر تمام مزایای علمی این دست نشریات نباید از این نکته مهم غافل شد که اساسا آی.اس.آی چه نقشی در تولید علم بومی دارد. متاسفانه فقط ۲ درصد مقالات علمی چاپ شده توسط محققان ایرانی در آی.اس.آی (مکانیسم نمایه سازی مقالات علمی در سطح بین المللی)، در داخل کشور قابل استفاده است.
باید دید که آیا مقالات علمی ما در داخل کشور نیز قادر به حل مشکلات می باشد یا خیر. این در حالی است که طبق آمارهای موجود تنها ۲ درصد مقالات ISI ایران در داخل کشور قابل استفاده است.
دکتر یلپانی، استاد رشته شیمی، با اشاره به این که متاسفانه محتوای مقاله های ارائه شده ایرانیان و اندیکس شده درآی.اس.آی ، در ارتباط با نیازهای جامعه نیست، معتقد است: «اخلاق علمی در چاپ مقاله ها رعایت نمی شود. گاهی اسم مقاله عوض و دوباره در جای دیگری چاپ می شود. هیچ یک از مقاله های تولید شده قابلیت تبدیل به صنعت را ندارد، مثلا بیشتر مقاله های شیمی ایران، نه در ایران و نه در خارج، استفاده صنعتی ندارد. ما در واقع فقط در آمار و عدد و رقم رشد کرده ایم.»
اما دکتر زلفی گل، عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا در همین زمینه معتقد است: «برای تولید ثروت از دانش هیچ راهکاری نداریم، تولید مقاله فقط یکی از شاخص های توسعه است، دانشگاه ها علاوه بر آموزش و پژوهش، باید مشکل گشای جامعه هم باشند بدون بودجه پژوهشی مناسب، مقاله تولید نمی شود. چرا اکثر پایان نامه های ما به چاپ مقاله یا کتاب منجر نمی شود در زمینه آموزش استاندارد داریم، اما در زمینه پژوهش خیر. ایجاد پایگاه های اطلاعات علمی ضرورتی انکارناپذیر است، هزار میلیارد تومان صرف بودجه پژوهش در یک سال می شود، اما مقاله های تولیدی به نحو صحیح نمایه سازی نمی شود، آی.اس.آی یک شاخص است نباید آن را انکار کنیم. باید به فکر حل مشکلاتمان باشیم تا کار تکراری انجام ندهیم. تولید علم وابسته به تحصیلات تکمیلی است ۱۸ سال تا تحقق سند چشم انداز وقت داریم، ما می توانیم در منطقه اول شویم.» 
چهارشنبه 18/1/1389 - 13:54
موبایل

یک سازمان جهانی به تازگی گزارشی از عملکرد فناوری اطلاعات منتشر کرده و هشدار داده است که "ابرهای اینترنت" باعث آلودگی بیش از حد هوا و افزایش دی اکسید کربن اتمسفر زمین می شوند.
"ابرهای محاسباتی" (cloud computing) اصطلاحی است که برای "ابرهای اطلاعات دیجیتالی" به کار می رود.

گزارش اخیر سازمان جهانی "صلح سبز" (Greenpeace) نشان می دهد که این ابرها موجب افزایش بسیار زیاد انتشار گازهای گلخانه ای می شوند. پیش بینی ها نشان می دهد که گازهای گلخانه ای موجود در اتمسفر زمین تا سال 2020 می توانند به سه برابر میزان کنونی برسند.

افزایش انتشار دی اکسید کربن به دست "ابرهای محاسباتی" نه تنها تمام سرورهای IT بلکه تمام تلفنهای همراه هوشمند و لوح- رایانه هایی مثل "آی- پد" اپل را زیر اتهام قرار می دهد.

"صلح سبز" در گزارش خود آورده است: "دوران دیسکهای سخت رو به افول رسیده است و اکنون همه چیز روی اینترنت ذخیره می شود و در اینترنت خدمات و کاربردهای متنوعی برای ذخیره کردن اطلاعات ارائه می شود این درحالی است که از نظر فیزیکی تمام این اطلاعات برای ذخیره شدن به دستگاههای غول پیکری نیاز دارند که انرژی خود را از کربن تهیه می کنند."

"فناوری اطلاعات سبز بساز" (Make IT green) عنوان گزارش اخیر سازمان "صلح سبز" است که به خصوص انگشت اتهام خود را به طرف "فیس بوک" گرفته است. این شبکه اجتماعی به ساخت یک پایگاه داده ای عظیم در "پراینویل" در اورگان آمریکا متهم است. این پایگاه داده ها یک منبع آلاینده و منتشرکننده دی اکسید کربن است.

این تصمیم جدید فیس بوک خشم کاربران این شبکه اجتماعی را برانگیخته است. به طوری که در چند هفته اخیر این کاربران در بیانیه ای اعلام کرده اند: "می خواهیم که فیس بوک به طور 100 درصد از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کند."

گزارش "صلح سبز" نشان می دهد که شرکت یاهو برای سرور جدیدی که در شهر "بوفالو" واقع در ایالت نیویورک ساخته است از انرژی هیدروالکترویک استفاده می کند.

براساس گزارش کامپیوتر وورد، فناوریهای اینترنت در مبارزه با تغییرات آب و هوایی هیچ کمکی عرضه نمی کنند. به طوری که اطلاعات آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا نشان می دهد که مصرف انرژی ابرهای اینترنت در سرورها و تاسیسات مخابراتی در سال 2010 برابر با یک میلیون و 963 هزار کیلووات بر ساعت خواهد بود که این رقم در سال 2007 برابر با 622 هزار بود.

این ابرهای محاسباتی هزار 34 تن دی اکسید کربن تولید می کنند و بیشترین مصرف در کشورهای فرانسه، آلمان، کانادا و برزیل است.

چهارشنبه 18/1/1389 - 13:52
سينمای ایران و جهان

مردهایی كه به بزها خیره می‌شوند یك كمدی سهل و ممتنع است و به دیدنش می‌ارزد؛ چراكه داستان تكراری و بازی‌های یكنواخت ندارد ضمن اینكه در روایتش هرگز به لودگی نمی‌افتد.
از نام فیلم نیز به گمراهی نیفتید. این فیلم هیچ شباهتی به آثار كمیك جنگی كه اخیرا ساخته شده‌اند، ندارد. فیلم تندر آسیایی را به یاد بیاورید. اگرچه با دیدن فیلم كلی تفریح می‌كنیم و كاراكترهایش برایمان جذاب جلوه‌گری می‌كنند، به‌ویژه تام‌كروز با آن گریم منحصر به‌فردش، اما تندر آسیایی نهایتا یك فیلم خوش‌ساخت برای پر كردن اوقات فراغت است در حالی‌كه مردهایی كه به بزها خیره می‌شوند حرف حساب دارد ولی در قالب هجو.
 فیلم كلاسیك و ماندگار سیدنی پولاك «تازه درگذشته؛ آنها به اسب‌ها شلیك می‌كنند مگر نه؟» را به یاد بیاورید.

وقتی قرار شد این فیلم در سال 1969ساخته شود ؛ با وجود نام طولانی و عجیب و غریبش، هیچ كس از نام فیلم تعجب نكرد، چرا؟ چون 35 سال بود كه مردم با این عنوان آشنا شده بودند. هوراس مك كوی در سال 1935 نوولش را با این عنوان به بازار نشر فرستاد و همواره كتابش با استقبال نسل‌های مختلف روبه‌رو می‌شد. اما وقتی قرار شد مردهایی كه به بزها خیره می‌شوند ساخته شود، خیلی‌ها از این عنوان فیلم نزدیك بود از تعجب شاخ در بیاورند. اگرچه جان رانسون خالق رمان مردهایی كه به بزها خیره می‌شوند، 5 سال پیش از این، كتابش را چاپ كرده بود و خودش هم یك چهره موفق رسانه‌ای به شمار می‌آمد.

مردهایی كه بزها خیره می‌شوند یك كمدی جنگی مستقل جمع وجور و 25 میلیون دلاری است. و با تكیه بر هجو تصویری و كلامی ؛ كلیت ارتش آمریكا و عملیات‌های نظامی و مهم‌تر از همه خلق و خوی افسران آنها را به چالش می‌كشد. در یك كلام این فیلم هجو میلیتاریسم آمریكایی است و بس! این روند فقط به روزگار اخیر اشاره ندارد؛ یعنی در فیلم ما فقط با جنگ‌های اخیر مثل حمله به عراق روبه‌رو نیستیم، داستان از جنگ با ویتنام آغاز می‌شود و به جنگ با عراق ختم می‌شود.

نوع روایت فیلم نیز كارآمد است. در واقع اینجا جان رانسون به واسطه پیشینه رسانه‌‌ای آمده و فیلم را از نگاه یك ژورنالیست و گزارشگر تعریف می‌كند. گزارشگری به نام باب ویلیتون ( بابازی ایوان مك گریگور) با افسری خشن به نام لین كسیدی ( با بازی جورج كلونی) آشنا می‌شود و رفاقتی عمیق بین آنها شكل می‌گیرد.

در این بین لین آنچه در این سال‌های خدمتش در عملیات‌های گوناگون انجام داده برای باب تعریف می‌كند و او هم بنا بر علاقه و پیشه ‌اش به نگارش این خاطرات می‌پردازد. اما 2 دهه پس از این آشنایی است كه لین دوباره سری به این خاطرات می‌زند و درمی‌یابد آنچه انجام داده و یا گفته فراتر از دیوانگی‌های تمام عیار نام می‌گیرد، به‌ویژه آنجایی كه اشاره دارد در بسیاری از عملیات‌های نظامی به‌گونه‌ای غیرعادی افسران، سربازان را مسخ می‌كردند تا بهتر بجنگند.

آن قضیه بز و بزغاله و خیره شدن به چشمان معصوم آنها نیز از همین رخداد‌های بیمارگونه نشأت گرفته، جایی كه با خیره شدن به چشم‌های یك بز در فرصت مقتضی می‌شود او را با یك تله پاتی كله‌پا كرد.

فیلم چندین كاراكتر محوری دارد اما همگی آنقدر عالی كار می‌كنند كه گویی سهمی برای كارگردان اثر گرانت هاسلو باقی نمی‌گذارند. منظور آن است كه این فیلم قطعا اثری بازیگرمحور است. به‌ویژه كلونی كه در نقش افسری خشن گاهی چنان پوزخند‌های زهرآگین می‌زند كه انگار او و امثال او فرماندهانشان را سر كار می‌گذاشتند نه آن ژنرال‌های از خود راضی با آن طرح‌های مسخره‌شان. طرح‌هایی شبیه همین آموزش كشتن بز از طریق تمركز روی چشم‌های حیوان بی‌نوا!

فیلم در 2400 سالن در آمریكای شمالی به اكران سراسری در آمده و تا پایان هفته دوم چیزی حدود 27 میلیون دلار فروخت. كه برای یك اثر مستقل قابل‌قبول است. منتقدین سینمایی نیز آنهایی كه سرشان به تنشان می‌ارزد،فیلم را پسندیدند و معدل امتیازات آنها به مردهایی كه به بز‌ها خیره می‌شوند،5/3 ستاره ارزیابی شده است.

 بعید نیست با توجه به خریداری و پخش دیگر آثار ضد‌جنگ آمریكایی از سیما مثل در دره الاه و آثاری از این دست، این فیلم نیز از تلویزیون خودمان  پخش شود. امیدواریم این اتفاق بیفتد.

چهارشنبه 18/1/1389 - 13:50
سينمای ایران و جهان

آهنگ تیتراژ سریال چاردیواری را از لینک زیر دانلود کنید:

دانلود آهنگ تیتراژ سریال چاردیواری

 داستان سریال چاردیواری،این طنز اجتماعی را «سعید آقاخانی» و «محسن تنابنده» نوشته‌اند.

 

در این سریال بازیگرانی چون: آتیلا پسیانی، امیر جعفری، سعید آقاخانی، بهنوش طباطبایی، مهران رجبی، مریم امیرجلالی حضور دارند.
تعدادی از عواملی که در ساخت سریال همکاری دارند، عبارتند از:
نویسندگان: محسن تنابنده، سعید آقاخانی/ کارگردان: سیروس مقدم/ تهیه کننده: الهام غفوری/ مدیر تصویربرداری: امیر معقولی/ صدابردار: فرشید احمدی/ بازیگردان: سعید آقاخانی/ مدیر تولید: سید رسول سید حاتمی/ عکاس: مهدی حیدری /بازیگران: آتیلا پسیانی، امیر جعفری، سعید آقاخانی، بهنوش طباطبایی، مهران رجبی، مریم امیرجلالی جواد فیلی، ناهید مسلمی ، جواد عزتی، سعید نظام دوست، صدرالدین حجازی، گیتی معینی و…
طنز «چاردیواری» را الهام غفوری به سفارش گروه فیلم و سریال شبکه یک سیما تهیه و تولید می‌کند.
سریال

چهارشنبه 18/1/1389 - 13:48
ایرانگردی

استان زنجان یکی از استان های با اهمیت ایران است که در ناحیه مرکزی شمال باختری ایران واقع شده و از نظرارتباطی دارای نقش ویژه ای است و به دلیل استقرار بر محور ترانزیتی تهران- اروپا نقطه ارتباطی مركز با باختر و شمال باختری ایران به شمار میآید. جاذبه های جهانگردی استان زنجان درتمام قسمت های آن پراكنده شده اند و می توان آن ها را در شمار جاذبه های طبیعی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی مورد مطالعه و بررسی قرار داد.
دراین میان شهرستان های ابهر و زنجان با ارزش ترین و مشهورترین جاذبه های گردشگری این استان را در خود جای داده اند. جاذبه های طبیعی این استان؛ شامل کوه ها، رودها، آبشارها، چشمه های آب معدنی و دریاچه های طبیعی و مصنوعی است که در شهرستان های مختلف استان پراکنده شده اند.
استان زنجان به لحاظ اقتصادی از مناطق صنعتی و خودکفای ایران بوده و از نظر جاذبه های گردشگری در برگیرنده بنای عظیم و با شکوه سلطانیه است كه یکی از بزرگ ترین و مشهورترین بناهای اسلامی بر جای مانده از ۷۰۰ سال پیش است. وجود معادن با ارزش سبب شده این منطقه چهره ای صنعتی به خود بگیرد و وجود مردمانی سخت کوش و هنرمند سبب وجود انواع صنایع منحصر به فرد دستی در این خطه از ایران شده است.
● مکان های دیدنی و تاریخی
استان زنجان از توانمندی های بالایی در زمینه توسعه صنعت جهانگردی و جلب گردشگر برخوردار است. جاذبه های طبیعی این استان شامل کوه ها، رودها، آبشارها، چشمه های آب معدنی، دریاچه های طبیعی و مصنوعی در شهرستان های مختلف استان پراکنده شده اند. رودخانه های بزرگ و مشهور با شعبات آن ها در كشتزارها و باغ های استان، چشمه های آب معدنی و آب سرد، غارهای تاریخی و طبیعی، مناظر زیبای كشتزارها و باغ ها از جمله جاذبه های طبیعی استان هستند كه هر بیننده ای را به تحسین وا می دارند.
با این كه تاریخ این منطقه فراز و فرود های بسیار به خود دیده و گاهی شعله های خشم و جنگ، برگ های زیادی از تاریخ منطقه و حتی گاه تمام آن را در كام خود فرو برده است ولی به جهت عمق غنای هویت و فرهنگ این منطقه، هنوز نیز استان زنجان امانت دار میراث فرهنگی ارزشمند و قابل ملآحظه ای است که فرهنگ و هویت این سرزمین را به نمایش می گذارد.
كاخ های با ارزش و قدیمی، مدرسه های تاریخی، مسجدهایی با معماری کم نظیر، بازارهای قدیمی، بقعه امام زاده ها، زیارتگاه ها و بناهای تاریخی و مذهبی با معماری های ارزشمند بخشی از این میراث شایان توجه هستند.
برخی از بناهای موجود در استان، هم چون بنای بزرگ و تاریخی سلطانیه دارای ارزش های درجه یک جهانگردی و شهرت جهانی هستند. این بنا که یكی از بزرگ ترین و باشكوه ترین بناهای اسلامی محسوب می شود در خاور استان زنجان واقع شده است. برخی دیگر از بناهای تاریخی این استان با این که از دیرینگی و قدمت چندانی برخوردار نیستند ولی به لحاظ معماری و کاربری از بناهای منحصر به فرد ایران به شمار می آیند و از جمله آن ها می توان بنای کم نظیر رختشوی خانه را نام برد.
● صنایع و معادن
استان زنجان دارای دو نوع صنایع دستی و ماشینی (کارخانه ای) است. صنایع دستی این استان از رشد و شكوفایی برخورداربوده و نمونه های بدیع آفریده های دستان هنرمندان و متخصصان برجسته زنجانی امروزه مایه سربلندی و مباهات صنایع ایران در جهان است.
به دلیل موقعیت ترانزیتی و برخورداری از راه های مناسب و نزدیكی به استان تهران این منطقه از امكانات توسعه صنعتی خوبی برخوردار شده است. كارخانه های مختلفی در شاخه های صنایع فلزی، شیمیایی، دارویی، غذایی، ‌ریسنده گی و بافنده گی، ساختمانی، الكتریكی، چوبی و سلولزی فعال هستند. معادن فعال استان؛ كائولن، ‌فلدسپات و سیلیس است و دیگر معادن که بیش تر شامل معادن سنگ می شوند در نقاط مختلف استان پراکنده شده اند. استان زنجان بزرگ ترین معدن روی خاورمیانه را در خود جای داده است.
● کشاورزی و دام داری
شرایط جغرافیایی مشتمل بر تنوع آب و هوایی، برخورداری از منابع آب و حاصل خیزی خاک؛ استان زنجان به صورت یک متطقه مناسب كشاورزی درآورده است. بعضی از محصولات كشاورزی و باغی استان از نظر مقدار سطح زیر كشت و تولید انگور مقام اول را در كشوردارد.
كشاورزی در این استان به صورت دیمی و آبی انجام می شود. استان زنجان یكی از قطب های مهم دام داری باخترایران، به شمار می آید. انواع فعالیت ها دردو بخش به شیوه صنعتی و ستنی انجام می شود. استان زنجان در زمینه دام پروری صنعتی و تولید گوشت و شیر در سطح كشور، جایگاه در خور توجهی را احراز نموده یكی از مهم ترین مراكز مرغ داری كشورنیز به شمار می رود.
● وجه تسمیه و پیشینه تاریخی
نام استان زنجان برگرفته از مركز استان یعنی شهر زنجان است. در مورد وجه تسمیه شهر زنجان تاكنون نظرات گوناگونی ازسوی پژوهشگران و نویسندگان ارایه شده است. قدیمی ترین نامی كه به این منطقه اطلاق شده است، زندیگان به معنای اهل كتاب زند (معروف ترین كتاب آیین زردشتی ساسانی) و گان از پساوند اهل باستان است كه در دوره ساسانیان بر این منطقه گذاشته شده است. گفته می شود بنای شهر زنجان در زمان اردشیر بابكان ساخته شده و در آن زمان نام شهین یعنی منسوب به شاه به آن اطلاق می شده است. از اواخر دوره قاجاریه به علت استقرارایل خمسه فارس، نام خمسه نیز بر آن نهاده شد.
یافته های تاریخی و كاوش های باستان شناسی كه در نواحی مختلف استان زنجان انجام گرفته، گواهی بر قدمت تاریخی و دیرینگی آن است و آثار كشف شده در این محدوده، استقرارهای انسانی از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی را در این منطقه ثابت می كند.
در بیش ترمنابع موجود، نویسندگان و پژوهشگران با استناد به یافته های باستان شناسی و متون تاریخی، پیشینه تاریخی استان زنجان را در چهار مرحله، دوران پیش از تاریخ تا دوران آغاز ادبیات شامل هزاره هفتم تا اوایل هزاره سوم پیش از میلاد، دوران آغاز ادبیات و دوران تاریخی شامل اوایل هزاره سوم تا اواخرهزاره دوم پیش ازمیلاد و دوران تاریخی جدید شامل اواخرهزاره دوم پیش از میلاد تا اوایل قرن هفتم میلادی و دوران اسلامی که طول زمانی آن از قرن ۷ میلادی برابر با قرن ۱ هجری قمری تا عصر حاضر برآورد می شود، مورد مطالعه قرار داده اند.
یافته هایی كه از غار تاریخی گلیجک در۳۷ كیلومتری جنوب باختری شهر زنجان و در محدوده شهرستان ماه نشان به دست آمده، حدود سی هزار سال قدمت دارند و گواهی بر قدمت تاریخی منطقه زنجان در دوران پیش از تاریخ تا دوران آغاز ادبیات است.
در منطقه ایجرود واقع در جنوب باختری شهرستان زنجان، آثاری از دوران آغاز ادبیات به دست آمده است. زیستگاه های انسانی منطقه ایجرود در هزاره سوم و دوم پیش ازمیلاد در هشت كانون باستانی و تداوم حیات آن ها تا هزاره اول قبل از میلاد، حكایت از شكوفایی و تداوم تمدن فلات مركزی ایران در این ناحیه دارد.
تاكنون ۶۵ كانون تاریخی در منطقه زنجان شناسایی و مورد بررسی قرار گرفته اند كه بیش تر این كانون ها در دره های زنجان رود، شاهرود و قزل اوزن شناسایی شده اند. بررسی ها و مطالعات موجود بر وجود نوعی سفال خاكستری رنگ ساده، كه با مهاجرت اقوام آریایی در منطقه مطابقت دارد گواهی می دهد.
استناد به متون تاریخی نمایان گر آن است كه در اواخرهزاره دوم پیش از میلاد و در اثر فشارهای ناشی از كمبود منابع اقتصادی و كشاورزی و بروز جنگ های منطقه ای، اقوامی از منطقه ماوراء النهر و حوزه دریاچه آرال به طرف باختر حركت كردند.
گفته می شود كه تیره ای از این اقوام از طریق جنوب دریای خزر و به احتمال زیاد از دره سفید رود و از منتهی الیه شمال خاوری مرز طبیعی زنجان به این منطقه وارد شده اند، البته گفته می شود كه مهاجمان برای ورود به فلات ایران از چند راه استفاده نموده اند. برخی دانشمندان معتقدند كه گروهی از اقوام یاد شده از طریق جنوب خاوری دریای خزر و پس از عبور از رود اترک و گروه دیگر پس از عبور از كنار دریاچه ارومیه وارد فلات ایران شده اند.
مطالعاتی كه در مظاهر فرهنگی و تمدنی منطقه زنجان صورت گرفته، تفاوت هایی را در این زمینه نشان داده است. تفاوت های موجود در آثار كشف شده در تپه حسنلو و جنوب دریاچه ارومیه، با بقایای موجود در این نواحی و تراكم استقرارها و مشابهت اشیای تاریخی ناحیه خورین در باختر تهران و املش گیلان با آثار این منطقه، گویای این مطلب است كه اقوام مهاجر از راه سوم كه دره سفید رود است، به منطقه زنجان سرازیر شده اند.
گفته می شود استقرار مهاجران در منطقه زنجان با آرامش صورت گرفته كه شاید تعداد اندک بومیان منطقه دلیل اصلی این امر بوده باشد. طبق مدارک آشوری، منطقه زنجان در قرن نهم پیش ازمیلاد آندیا نام داشته و به احتمال ضعیف اقوام مستقر در آن با اقوام لولوبیان و گوتیان مستقر در زاگرس مرتبط بوده اند.
به هر حال این منطقه از لحاظ جغرافیای تاریخی در آغاز هزاره اول قبل از میلاد از شمال با كادوسیان و كاسپیان، از باختر با لولوبیان و گوتیان و از طرف جنوب خاوری و خاور با مادها هم مرز بوده است. اقوام مهاجر بعدها پس از جنگ های داخلی و منطقه ای فراوان یك سیستم حكومتی تحت عنوان پادشاهی ماد را بنیان گذاری نمودند.
در دوره اشكانیان و ساسانیان دره های زنجان رود و قزل اوزن از رونق زیادی برخوردار بوده اند. شواهد موجود از جمله آتشكده عظیم تخت سلیمان در باختر و عبادتگاه بهستان در جنوب و آتشكده های ساسانی در طارم تایید كننده این نظریه است که این ناحیه در دوره اشکانیان و ساسانیان رونق به سزایی داشته و این رونق در این دوره اتفاقی نبوده است و آن را می توان ناشی از توانمندی های طبیعی منطقه دانست.
كشف برخی آثار مانند كشف سكه دریک هخامنشیان در حومه شهرستان خدابنده و پیدایش اتفاقی یک رینون از این دوره و كشف آثار و اشیای دیگر حكایت از شكوفایی تمدن و فرهنگ این منطقه در دوران هخامنشیان دارد. در كتب جغرافیایی صدراسلام بر وجود تمدن در دوره ساسانیان و اشكانیان در منطقه زنجان تاكید شده است.
منطقه زنجان در دوران اسلامی شاهد تحولات اساسی بوده است. این دوران كه از قرن ۷ تا ۱۹ میلادی برابر با قرن ۱ تا ۱۴ هجری را شامل می شود، مصادف با زمانی است كه مردم این منطقه اسلام را پذیرفته اند. مدارک باستان شناسی و متون تاریخی موجود، از رونق تاریخی این منطقه در سده های میانی اسلام حکایت دارد.
این منطقه جغرافیایی، در سرتاسر دوران اسلامی به ویژه در قرن چهارم در دوران حكومت كنگریان و سده های پنجم تا هشتم هجری قمری در دوران حكومت سلجوقیان وایلخانان درحد شكوفایی و از نظر سیستم اقتصادی و مظاهر فرهنگی و هنری دارای رونق چشمگیری بوده است. بیش تر آثار تاریخی و مذهبی استان زنجان، مانند مساجد جامع قروه، سجاس، قلابر، كاروانسراهای نیک پی، سرچم، آثار تاریخی سلطانیه، خدابنده و ابهر در این دوران ساخته شده اند و بررسی آن ها به خوبی بر دیرینگی تاریخ منطقه گواهی خواهد داد.
ایلخانان مغول، شهر سلطانیه در خاور استان زنجان را به عنوان مرکز حکومت خود انتخاب كردند و بر آبادانی این منطقه همت گماشتند و به همان اندازه که کمرهمت بر آبادانی منطقه سلطانیه بستند، از آبادانی شهرها و مناطق دیگر غافل شده و به تدریج مناطق اطراف سلطانیه و خصوصاً شهر زنجان بر اثر بی توجهی حاکمان وقت، روبه ویرانی و نابودی گذاشت. پس از انقراض حكومت ایلخانی به دست سربداران، منطقه زنجان، دوباره آرامش و آبادانی نسبی یافت و بار دیگر سلطانیه و مناطق همجوار آن دچار رکود و رخوت گردیدند.
فتنه تیمور لنگ در قرن نهم منطقه زنجان را بار دیگر تحت تاثیر خود قرار داد و تقریباً به كلی نابود و علایم آبادانی از آن محو شد. دراین دوره شدت تخریب و فقر به حدی بود كه ادامه حیات تنها در روی تپه ها به صورت جزیی دیده می شد. به این ترتیب ملاحظه می شود که تنش های سیاسی و كشمكش های نظامی تا قرن دهم مانع از رشد و اعتلای اقتصادی و فرهنگی در منطقه زنجان شده است.
در دوران حكومت صفویه و قاجاریه به خصوص دوران حكومت شاه طهماسب صفوی، شاه عباس صفوی و آقا محمد خان قاجار فعل و انفعالات انسانی كمك شایانی به رونق نسبی منطقه كرد. اعتلا و رونق نسبی منطقه زنجان، به دوران حکومت صفویه باز می گردد. اهتمام سران حکومت صفویه نسبت به آبادانی تمام مناطق ایران و ساخت کاروانسراها و راه های ارتباطی و امن نمودن این راه ها و همچنین نزدیکی به قزوین که مدتی مرکز حکومت شاهان صفوی بوده، از دلایل مهم رونق منطقه زنجان در دوره صفویه بوده است.
بخش بزرگی از روستاها، بخش ها و شهرهای فعلی محدوده استان زنجان با توجه به سیستم فئودالی تا اواخر قرن سیزدهم هجری قمری تكوین و استقرار یافته و ادامه حیات داده اند. این استان به دلیل اهمیت ارتباطی خود در دوره قاجاریه از رونق نسبی برخوردار بوده و هم اكنون نیز یكی از مناطق آباد و با اهمیت ایران است كه نقش مهمی را در عرصه های مختلف اقتصادی و ارتباطی كشور ایفا كرده و روز به روز هم در جهت آبادانی و رونق بیش تر آن تلاش های پیگیری صورت می گیرد.
● شهرهای استان:
ابهر - ایجرود - خدابنده - خرم دره - طارم - زنجان - ماه نشان .
 

چهارشنبه 18/1/1389 - 13:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته