• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1559
اگر پيش از اذان صبح نيت كند و مست شود و در بين روز بهوش آيد، احتياط واجب آن است كه روزه آن روز را تمام كند و قضاي آن را هم بجا آورد.
مسئله شماره:1560
اگر پيش از اذان صبح نيت كند و بخوابد و بعد از مغرب بيدار شود،روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1561
اگر نداند يا فراموش كند كه ماه رمضان است و پيش از ظهر ملتفت شود،چنانچه كاري كه روزه را باطل مي كند انجام نداده باشد، بايد نيت كند وروزه او صحيح است و اگر كاري كه روزه را باطل مي كند انجام داده باشد، آیت الله سیستانی: روزه او باطل مي باشد، ولي بايد تا مغرب كاري كه روزه را باطل مي كندانجام ندهد، و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نمايد، و همچنين است بنابر احتياطاگر بعد از ظهر ملتفت شود كه ماه رمضان است . يا بعداز ظهر ملتفت شود كه ماه رمضان است ، روزه او باطل مي باشد ولي بايد تا مغرب كاري كه روزه را باطل مي كند انجام ندهد و بعد از رمضان هم روزه آن روز را قضانمايد.
مسئله شماره:1562
اگر بچه پيش از اذان صبح ماه رمضان بالغ شود، بايد روزه بگيرد، واگر بعد از اذان بالغ شود، روزه آن روز بر او واجب نيست . آیت الله سیستانی: مگر آن كه قصد روزه مستحبي كرده باشد كه اتمام آن روزه آن روز بنابراحتياط در اين صورت لازم است .
مسئله شماره:1563
كسي كه براي به جا آوردن روزه ميتي اجير شده آیت الله سیستانی: كسي كه براي بجا آوردن روزه ميتي اجير شده ، يا روزه كفاره دارد، اگرروزه مستحبي بگيرد، اشكال ندارد، ولي كسي كه روزه قضا دارد، نمي تواند روزه مستحبي بگيرد و چنانچه فراموش كند و روزه مستحب بگيرد، در صورتي كه پيش از ظهر يادش بيايد، روزه مستحبي او بهم مي خورد و مي تواند نيت خود را به روزه قضا برگرداند، واگر بعد از ظهر ملتفت شود، روزه او بنابر احتياط باطل است ، و اگر بعد از مغرب يادش بيايد، صحت روزه اش خالي از اشكال نيست . اگر روزه مستحبي بگيرداشكال ندارد، ولي كسي كه روزه قضا يا روزه واجب ديگري دارد، نمي تواند روزه مستحبي بگيرد. و چنانچه فراموش كند و روزه مستحب بگيرد، در صورتي كه پيش از ظهر يادش بيايد، روزه مستحبي او به هم مي خورد و مي تواند نيت خود را به روزه واجب برگرداند. و اگر بعد از ظهر ملتفت شود، روزه او باطل است ، و اگر بعداز مغرب يادش بيايد، روزه اش صحيح است ، اگر چه بي اشكال نيست .
مسئله شماره:1564
اگر غير از روزه ماه رمضان ، روزه معين ديگري بر انسان واجب باشد، مثلانذر كرده باشد كه روز معيني را روزه بگيرد، چنانچه عمدا تا اذان صبح نيت نكند،روزه اش باطل است ، و اگر نداند كه روزه آن روز بر او واجب است ، يا فراموش كند و پيش از ظهر يادش بيايد، چنانچه كاري كه روزه را باطل مي كند انجام نداده باشد، روزه او صحيح آیت الله سیستانی: و اگر بعد از ظهر يادش بيايد، احتياطي را كه در روزه ماه رمضان گفته شد، مراعات نمايد. و گرنه باطل مي باشد.
مسئله شماره:1565
اگر براي روزه واجب غير معيني مثل روزه كفاره ، عمدا تا نزديك ظهر نيت نكند، اشكال ندارد. بلكه اگر پيش از نيت تصميم داشته باشد كه روزه نگيرد، ياترديد داشته باشد كه بگيرد يا نه ، چنانچه كاري كه روزه را باطل مي كند انجام نداده باشد، و پيش از ظهر نيت كند، روزه او صحيح است .
مسئله شماره:1566
اگر در ماه رمضان پيش از ظهر كافر مسلمان شود و از اذان صبح تا آن وقت كاري كه روزه را باطل مي كند انجام نداده باشد، آیت الله سیستانی: بنابر احتياط واجب بايد نيت روزه كند و روزه را تمام نمايد، و اگرآن روز را روزه نگيرد، قضاي آن را به جا آورد. نمي تواند روزه بگيرد و قضا هم ندارد.
مسئله شماره:1567
اگر مريض پيش از ظهر ماه رمضان خوب شود و از اذان صبح تا آن وقت كاري كه روزه را باطل مي كند انجام نداده باشد، بايد نيت روزه كند و آن روز راروزه بگيرد، و چنانچه بعد از ظهر خوب شود، روزه آن روزه بر او واجب نيست .
مسئله شماره:1568
روزي را كه انسان شك دارد آخر شعبان است يا اول رمضان واجب نيست روزه بگيرد، و اگر بخواهد روزه بگيرد مي تواند نيت روزه رمضان كند، آیت الله سیستانی: ولي اگر نيت كند كه اگر رمضان است روزه رمضان ، واگر رمضان نيست روزه قضا يا مانند آن باشد، صحت روزه اش بعيد نيست ، ولي بهتر آن است كه نيت روزه قضا و مانند آن بنمايد، و چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده ، از رمضان حساب مي شود، و اگر قصد طبيعي روزه را كند و بعد معلوم شود رمضان بوده ، نيز كافي است . ولي اگرنيت روزه قضا و مانند آن بنمايد و چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده ، از رمضان حساب مي شود.
مسئله شماره:1569
اگر روزي را كه شك دارد آخر شعبان است يا اول رمضان ، به نيت روزه قضايا روزه مستحبي و مانند آن روزه بگيرد، و در بين روز بفهمد كه ماه رمضان است بايد نيت روزه رمضان كند.
مسئله شماره:1570
اگر در روزه واجب معيني مثل روزه رمضان آیت الله سیستانی: مردد شود كه روزه خود را باطل كند يا نه ، يا قصد كند كه روزه را باطل كند، روزه اش بنابر احتياط باطل مي شود اگر چه از قصدي كه كرده ، برگردد و كاري هم كه روزه را باطل مي كند، انجام ندهد. از نيت روزه گرفتن برگردد، روزه اش باطل است ، ولي چنانچه نيت كند كه چيزي را كه روزه را باطل مي كندبجا آورد در صورتي كه آن را انجام ندهد، روزه اش باطل نمي شود.