• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1292روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه



 

کیف یا کوله پشتی همراه همیشگی کودکان در طول سال تحصیلی است

 


کیف یا کوله پشتی همراه همیشگی کودکان در طول سال تحصیلی است و در صورت غیراستاندارد بودن می تواند مشکلات جبران ناپذیری را به ستون فقرات دانش آموزان وارد کند.

اصولاً ستون فقرات برای بدن نقش «محوری»دارد و براین اساس روند زندگی آدمی باید بشکلی باشد که این محور همواره در راستای صحیح خویش قرار گیرد، تا تعادل ساختاری دونیمه بدن حفظ شود. به عبارتی حفظ «سامان وضعیتی» اسکلتی - عضلانی ستون فقرات در خط مقدم پیشگیری از بروز ناهنجاری های ستون فقرات قرار می گیرد.

محتویات کیف نباید مافوق طاقت دانش آموز باشد؛ یعنی دانش آموز در حالت عادی بتواند به راحتی کیف و محتویات آن راحمل کند، و ازفرط سنگینی مدام این دست و آن دست نکند. محتویات سنگین علاوه بر تغییر محوریت ستون فقرات، موجب افتادگی شانه همان طرف نیز می شود که در درازمدت مسئله ساز است. علاوه بر این، وزن کیف باید با وزن و توان قدرتی دانش آموز تناسب داشته باشد. در نتیجه دانش آموزان ضعیف الجثه باید این موضوع را بیشتر رعایت کنند.

 

محتویات کیف نباید مافوق طاقت دانش آموز باشد


بهترین وسیله حمل لوازم تحصیل، کوله پشتی است و فرد می بایست با قامتی راست مبادرت به حمل آن نماید؛ زیراکوله پشتی، وزن را بطور مساوی در دو طرف ستون فقرات تقسیم می نماید ، و از هر جهت بر کیف ارجحیت دارد و محوریت ستون فقرات راهم حفظ می نماید.

قوز نکردن و راست قامتی، نکته ای است که باید به دانش آموزان در موقع حمل کوله پشتی و نشستن بر روی صندلی و نیمکت کلاس درس آموزش داد.


دوران نوجوانی و جوانی بهترین «موقعیت سنی» است که باید به این مهم پرداخت ، و از آنجا که بخش عمده ای ازوقت این گروه سنی در مدارس و پشت نیمکت می گذرد، شروع سال تحصیلی جدید بهانه مناسب و فرصت مغتنمی است که درباره حفظ موقعیت صحیح ساختار ستون فقرات پرداخته و آموزش داده شود.

به عبارتی بهتر، این موضوع، ازآن جهت واجد اهمیت است که رسیدن به درک اهمیت و ضرورت کیف و کفش استاندارد، مانع بروز بسیاری از ناهنجاری ها در آینده دانش آموزان ما خواهد شد؛ زیرا کثرت آماری این ناهنجاری ها مبیّن این واقعیت است که والدین توجه کافی به این مهم ندارند.

دانش آموزان بایستی ازنظرموقعیت پا مورد ارزیابی یک متخصص فیزیوتراپی قرار گیرند. این کارآسانی است، بشکلی که در آغاز سال تحصیلی هر روز دانش آموزان یک کلاس هم از نظر محوریت ستون فقرات و هم از جهت وضعیت پا توسط یک فیزیوتراپیست معاینه شوند، و حداکثر در طول دو هفته دانش آموزان مدرسه ارزیابی اسکلتی - عضلانی مفصلی شوند.

اغلب شاهدیم که دانش آموزان از کفش های ورزشی استفاده می کنند، این نوع کفش ها بجهت اینکه کل پا راپوشش می دهند، در واقع محافظ خوبی هستند و نسبت به کفش های معمولی ارجحیت دارند؛ منتهی باید از نوع مرغوب و نزدیک به استانداردهای یک کفش مناسب باشند.


بسیاری ازدانش آموزان مشکل پاپرانتزی یا پاضربدری دارند که پس ازمعاینه و تجویزکفی های جبرانی و قراردادن آنهادر کفش این مشکل قابل کنترل خواهدشد.

سه شنبه 23/8/1396 - 11:10
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

مصرف بیش از حد مواد مخدر عصبانیت، توهم و حس خشونت را به همراه خواهد داشت

 

دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم، مملو از حس های عجیب و هیجان انگیز است. هر کسی می تواند با توجه به رویدادهای زندگی شخصی، یکی از آن ها را تجربه کند. شادی، غم، خستگی و یا راحتی، از جمله احساساتی هستند که ما بیشتر با آن ها مواجه هستیم. اما برای داشتن چنین مواردی، همیشه هم نیاز به رخ دادن اتفاقات مختلف نیست و می توان آن ها را به روش های دیگری نیز تجربه نمود.

 

مواد شیمیایی و خوراکی زیادی در دنیا وجود دارند که هر کدام می توانند تاثیر خاصی بر روی بدن ما داشته باشند. گاهی اوقات با مصرف یک قرص، تمام دردها فراموش می شود و احساس خوبی به ما منتقل می گردد. از جمله آن ها می توان به مواد مخدر اشاره نمود که البته تاثیرات مخربی بر روی بدن خواهند داشت.

 

ماریجوانا

هنگامی که ماده فعال ماریجوانا یعنی «THC» به مغز می رسد، این عضو هورمون دوپامین را آزاد می کند و به همین دلیل، احساس خوبی به ما دست می دهد. این همان ماده ایست که هنگام انجام کارهای لذت بخشی مانند غذا خوردن، در بدن ما ترشح می شود. همین امر می تواند در برخی موارد به بدن ما آسیب بزند. اگر بیش از حد احساس رضایت به شما دست دهد، ممکن است دیگر احساسات خوب را کمتر حس کنید.

 

قارچ های جادویی

تحقیقات نشان می دهند که این نوع قارچ ها به نوعی همانند روانگردان ها عمل می کنند. آن ها فعالیت های همیشگی مغز را تغییر داده و ارتباطات جدیدی میان قسمت های مختلف برقرار می سازند. این اتصال ها، حس های مختلف را با یکدیگر ترکیب می کنند و باعث می شوند که همه چیز به هم بریزد. آن ها بدون ضرر هم نیستند و می توانند اضطراب های بیش از حد و یا توهمات خطرناک را به همراه داشته باشند.

 

الکل

همانند دیگر مواد، مشروبات الکلی نیز انتقال دهنده های عصبیِ کنترل کننده فکر و رفتار را تغییر می دهند. الکل با متوقف نمودن این پیام رسان های محرک، قدرت تفکر، سرعت تنفس و نرخ ضربان قلب ما را کاهش می دهد.

به نظر می رسد این موارد، انرژی ما را افزایش می دهند. این ماده، پیام رسان های بازدارنده که معمولا باعث آرامش هستند را تقویت می کند. به علاوه، مقداری ماده دوپامین نیز آزاد می شود که قبلا درباره آن توضیح داده ایم.

 

هروئین

مغز ما، هروئین را به مورفین تبدیل می کند. این امر آرامش را به همراه دارد و گیرایی مواد مخدر نامیده می شود و چگونگی درک ما از درد را تغییر می دهد. به همین دلیل است که افراد بعد از تزریق آن، احساس سرخوشی زیادی دارند. به دلیل آن که سلول های مغز نیز دارای این ویژگی هستند، مصرف بیش از حد می تواند توقف تنفس، آسیب به مغز، رفتن به کما و مرگ را به همراه داشته باشد.

 

مواد مخدر کاهش دهنده درد

تحقیقات اخیر نشان می دهند که میان هروئین و داروهایی مانند ویکودین و اکسی کانتین، ارتباط وجود دارد. گزارش ها حاکی از آن هستند که این داروها در برخی موارد به جای هروئین مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا همان احساس را به مغز منتقل می کنند.

 

کافئین

کافئین را می توان پرمصرف ترین ماده روان گردان جهان دانست. این ماده سامانه عصبی مرکزی را تحریک نموده و به این وسیله، انرژی و سطح هوشیاری ما را افزایش می دهد. آزاد شدن آدرنالین نیز از دیگر تاثیرات کافئین است که البته می تواند باعث افزایش اضطراب شود. این ماده توسط عملکرد مشابهش با ملکولی به نام «آدِنوسین»، به ما کمک می کند.

 

اسید دالای لاما

این ماده همانند قارچ های جادویی برای شما توهم ایجاد می کند و قسمتی از مغز که حالات ما را کنترل می کند را تحت تاثیر قرار می دهد. به علاوه، بخش هایی که واکنش در برابر استرس را کنترل می کنند نیز دچار تغییر می شوند. مصرف آن می تواند هر گونه توهم مانند دیدن مرگ خود را به همراه داشته باشد.

 

 

مواد مخدر تاثیرات مخربی بر روی بدن خواهند داشت

 

فلاکا

به خاطر جدید بودن این ماده، دانشمندان هنوز درباره نحوه اثر گذاری آن بر روی مغز مطمئن نیستند. در حال حاضر، تنها می توان بر روی ترکیبات فلاکا مانند آمفتامین و کوکائین مانور داد. این مواد باعث رهاسازی دو هورمون می شوند: دوپامین که احساس خوبی را به بدن می دهد و نوراپی نفرین که ضربان قلب را افزایش داده و ما را هوشیار نگه می دارد.

وابستگی که توسط مواد مخدر مذکور ایجاد می شود، می تواند به سوء استفاده از آن بیانجامد. مصرف بیش از حد آن، عصبانیت، پارانویا، توهم و حس خشونت را به همراه خواهد داشت.

 

اکستازی

مصرف این ماده، عملکرد دوپامین، نوراپی نفرین و سروتونین را تقویت می کند. این موارد، نقشی اساسی در کنترل رفتار ما ایفا می کنند. افزایش سروتونین می تواند عامل تمام رفتارهای عجیب مصرف کنندگان باشد. استفاده زیاد و یا کم از این ماده، به مغز آسیب خواهد رساند. افرادی که آن ها را به صورت مزمن استفاده می کنند، در یادگیری و قدرت حافظه دچار مشکل می شوند.

 

کوکائین

تزریق، دود کردن و یا هر نوع مصرف، این ماده را وارد جریان خون نموده و آن را به مغز می رساند. رها سازی مقدار زیادی دوپامین، باعث می شود که احساس خوبی به مصرف کننده دست دهد. تاثیر آن به قدری زیاد است که برخی آزمایشگاه ها، از آن برای از بین بردن حیوانات استفاده می کنند. این ماده بخش های اصلی حافظه را تحت تاثیر قرار می دهد و به همین دلیل اعتیاد آور است.

 

در یک آزمایش، در اثر مصرف مداوم کوکائین، سلول های بخشی از مغز موش ها که بر روی تصمیم گیری و بازدارندگی موثر هستند، دچار تغییر شدند. هر چه مصرف بیشتر باشد، تمایل برای بازگشت نیز افزایش خواهد یافت.

سه شنبه 23/8/1396 - 11:9
سلامت و بهداشت جامعه



 


مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از صدور مجوز تاسیس اولین مرکز ترک الکل در کشور خبر داد و گفت: مجوز این مرکز که در تهران فعالیت خود را آغاز می‌کند به صورت پایلوت صادر شده و فعلا تا زمانی که شرایط و نتایج فعالیت این مرکز بررسی شود، مجوز دیگری صادر نخواهد شد.
 

فرید براتی سده با اشاره به اینکه تا به امروز نیز تنها به درخواست وزارت کشور مجوز مراکز ترک الکل را صادر نکرده‌ایم، اظهار کرد: مجوز این مراکز به پزشکان و متخصصان واجد شرایط و آموزش دیده ارائه می‌شود.


 

 

به گفته وی بهزیستی قصد ندارد مجوز مراکز ترک الکل را به کمپ‌دارها (کمپ‌های ترک اعتیاد) ارائه کند.

وی با بیان اینکه افراد مصرف کننده برای ترک از 25 روز تا یک ماه در مراکز ترک الکل بستری می‌شوند، گفت: شرایط این مراکز معمولا مشابه سایر مراکز درمان ترک اعتیاد است. پیش از این مجوز فعالیت گروه‌های AA (الکلی‌های ناشناس) صادر شده است و فعالیت این گروه‌ها به نوعی است که تنها می‌توانند جلساتی را برگزار کنند و فردی تحت بستری قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: متقاضیان دریافت مجوز فعالیت برای گروه‌های AA می‌توانند با مراجعه به سازمان بهزیستی و استانداری‌ها برای مجوز فعالیت دریافت کنند.

براتی سده در مورد صحبت‌های مطرح شده توسط مسئولان وزارت بهداشت در خصوص عدم نیاز به تاسیس مراکز درمان اختصاصی سوء مصرف الکل، بیان کرد: عدم نیاز به فعالیت مراکز تخصصی سوء مصرف الکل به دلیل اجرا نشدن برنامه پزشک خانواده در کشور موضوعی کاملا بی‌ربط است.

وی در مورد اینکه عنوان می‌شود که مراکز درمان موجود از جمله پزشکان عمومی و متخصصان باید آموزش‌های مربوط به این مبحث را فراگیرند و در درمان این دسته از بیماران توانمند شوند،‌ خاطر نشان کرد: این موضوع تنها در مورد کسانی است که بر اثر مصرف الکل دچار بیماریهای جسمی می‌شوند.

مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، افزود: خدمات روانشناختی برای ترک مصرف کنندگان الکل بسیار مهم است و باید بخشی از خدمات در مراکز ترک الکل پیش بینی شود، اما در بیمارستان‌های عمومی خدمات روانشناختی در این زمینه وجود ندارد.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین به نیاز کشور برای تاسیس مراکز ترک الکل اشاره کرد و گفت: با توجه به گفته‌های فرمانده نیروی انتظامی که اعلام کرد چیزی در حدود 200 هزار نفر مبتلا به الکل در کشور وجود دارد، مطمئنا باید به ایجاد مراکز ترک الکل در کشور توجه شود و آمار اعلام شده به هیچ وجه آمار کمی نیست.

بازگیری شدید از الکل (همراه با توهم وناپایداری سیستم عصبی خودکار) ممکن است نیاز به بستری  دربیمارستان واستفاده ازدوز بالاتر داروهای ضداضطراب داشته باشد.درصورت وجود اختلال روان‌پزشکی شدید یا بقای علایم اختلال روان‌پزشکی پس از سم زدایی وقطع مصرف، مشاوره با روان‌پزشک را مدنظر قرار دهید
اعتیاد به الكل
الکل یکی از شایعترین مواد مورد سوء مصرف در در دنیاست. اعتیاد به الکل اغلب با عنوان الکلیسم نامیده می شود. الکل موجود در مشروبات الکلی اتانول نام دارد و از تخمیر میوه، سبزی و دانه های گیاهی به دست می آید.

مشروبات الکلی میزان متفاوتی از الکل را دارند. (برای مثال آبجو 5% ، شراب 10-15% و ویسکی و عرق حدود 40% الکل دارد.) . مشروبات الکلی به صورت بی رنگ یا به رنگهای متفاوتی تولید می شوند.بعضی از افراد نیز الکل طبی راکه مایعی بی رنگ است ومصارف پزشکی دارد را با  نوشابه های مختلف مخلوط می کنند.

نوع دیگری از الکل که  از چوب بدست می آید متانول است که الکل صنعتی نامیده میشود. با توجه به سهولت دسترسی به این ماده و ارزان بودن به کرات مورد سوءمصرف واقع میشود که ممکن است به کوری، ‌اغماء و حتی مرگ منجرگردد.

آثار مصرف الکل
عوارض جسمانی مصرف الکل: کاهش فشارخون، احساس گرما، تلو تلو خوردن هنگام راه رفتن.

عوارض روانی مصرف الکل: رفتار نامناسب، پرحرفی یا کم حرفی، حرف زدن نامربوط،‌ معاشرتی شدن یا گوشه گیری و پرخاشگری، اختلال تعادل و ناتوانی انجام حرکات ظریف، اختلال در توجه و حافظه.

عوارض طولانی مدت مصرف الکل
اختلال خواب، بیماریهای معده (زخم معده)، درگیری مری و کبد، سوءتغذیه، افزایش فشارخون و خطر سکته قلبی و مغزی، ضعف عضلانی، ناتوانی جنسی و تأخیر در انزال، توهمات شنوایی، فراموشی پایدار، افزایش خطر سرطانهای سر و گردن و دستگاه گوارش.


 علائم ترک مصرف الکل

چنانچه فردی پس از مصرف طولانی و زیاد الکل ناگهان آن را قطع کند یا مقدار آن را ناگهانی کاهش دهد، به طور متوسط پس از 8-6 ساعت علائم زیر بروز خواهد کرد:

تعریق، افزایش ضربان قلب، لرزش شدید دست ها، بی خوابی، تهوع و استفراغ، اضطراب، تشنج، توهمات شنوایی و بینایی.

چگونه کمک کنیم؟
بمنظور پیشگیری از ایجاد فراموشی ناشی از مصرف طولانی مدت الکل ، هر فرد الکلی باید روزانه 100میلی گرم ویتامین 1B (تیامین) مصرف کند و باید به مصرف کننده توصیه کرد که میزان مصرف روزانه یا هفتگی خود را ثبت کند.

حداقل دو روز در هفته استفاده نکند، از مشروبات الکلی با درصد الکل کمتر استفاده کند یا به صورت رقیق شده مصرف کند. چنانچه فرد دچار مسمومیت شدید با الکل شده باشد به منظور حمایت تنفسی و توجه به آب و املاح و حرارت بدن نظارت پزشکی ضروری است.چنانچه قصد ترک الکل را داشته باشند، نظارت روانپزشک برای شروع داروهای مسکن و جلوگیری از بروز هذیان ضروری است.

سایر اطلاعات در مورد اعتیاد به الکل
72 ساعت  تا یک هفته پس از قطع مصرف ناگهانی الکل امکان بروز تشنج و حالتهای هذیانی شدیدی که ممکن است منجر به مرگ شود، وجود دارد که نظارت تخصصی را در این دوران الزامی می کند .

شرایط این مراکز معمولا مشابه سایر مراکز درمان ترک اعتیاد است. پیش از این مجوز فعالیت گروه‌های AA (الکلی‌های ناشناس) صادر شده است و فعالیت این گروه‌ها به نوعی است که تنها می‌توانند جلساتی را برگزار کنند و فردی تحت بستری قرار نمی‌گیرد
علائمی که منجربه مراجعه به پزشک می‌شود:

• خلق افسرده

• عصبی شدن

• بی خوابی

• عوارض جسمی مصرف الکل (زخم معده، گاستریت،بیماری کبدی)

• علایم بازگیری الکل (تعریق، لرزش، کسالت صبحگاهی، توهمات و تشنج)

 نشانه‌های وابستگی به الکل

-مشکل در کنترل کردن مصرف الکل

-علاقه وافر به مصرف الکل

-تحمل (نوشیدن مقادیر زیاد الکل بدون ظاهرشدن مسمومیت )

-بازگیری (اضطراب، لرزش، تعریق پس ازقطع مصرف )

- برای برخی بیماران که فاقد موارد بالا می باشند، کاهش مصرف الکل ممکن است مطلوب باشد.

راههای ترک اعتیاد
اطلاعات مورد نیاز برای بیمار وخانواده

1) وابستگی به الکل یک بیماری جدی است. قطع یا کاستن از مصرف الکل فواید روانی وجسمی را به همراه دارد.

2) نوشیدن الکل در طی حاملگی می‌تواند به کودک صدمه بزند.

3) دربرخی موارد مصرف مضر الکل، ‌حتی اگر علائم وابستگی وجودنداشته باشد، ‌کاهش یا قطع مصرف همیشه مطلوب است .

4) برای بیمارانی که دچار وابستگی به الکل هستند، هدف فقط ترک الکل است.

5) عود مصرف امری شایع است. کاهش یاقطع مصرف اغلب نیازمند اقدامات مکرر است. نتیجه اقدام، بستگی به انگیزه واعتماد به نفس بیمار دارد.

مشاوره با بیمار وخانواده

1) برای کسانی که خواهان توقف فوری هستند:


 

• روز مشخصی رابرای توقف مصرف تعیین کنید.

• با بیمار در مورد روش‌های اجتناب از مصرف و همچنین راه‌های مقابله با موقعیت‌های مشکل (نظیر برخوردهای اجتماعی یا حوادث استرس آور) به بحث بپردازید.

• برای کمک به بیمار درجلوگیری از مصرف الکل، ‌درباره روش‌هایی برای کنار آمدن با حوادث استرس آور بدون استفاده از الکل ویا طرز برخورد و پاسخ‌گویی به دوستانی که هنوز الکل می‌نوشند، طرح‌های خاصی ارایه دهید.

• اعضای خانواده یا دوستانی را که از قطع مصرف الکل حمایت می‌کنند، شناسایی کنید.

2) درصورتی‌که کاهش مصرف الکل هدفی عاقلانه تر به نظر می رسد،( یا درصورتی‌که تمایلی به قطع ندارد):

• درباب هدفی معین برای کاهش مصرف با وی مذاکره کنید (همچون این‌که بیش از دوبار در روز الکل مصرف نکند ودرهر هفته دوروز از مصرف الکل احتراز کند).

• به بحث درمورد استراتژی‌های احتراز یا کنار آمدن با موقعیت‌های خطرناک (همچون موقعیت‌های اجتماعی، حوادث استرس آور ) بپردازید.

• به معرفی روش‌های مراقبه شخصی و رفتارهایی که متضمن مصرف بی خطرتر الکل می‌باشند بپردازید (همچون محدود کردن زمان، نوشیدن آهسته تر الکل ).

3) برای بیمارانی که درحال حاضر علاقه‌مند به قطع یا کاستن از مصرف نیستند:

• آن‌ها را طرد یا سرزنش نکنید.

• مشکلات طبی ویا اجتماعی ناشی از مصرف الکل را برایشان روشن کنید.

• برخوردی غیر داورانه داشته باشید.

مشاوره با متخصص

بازگیری شدید از الکل (همراه با توهم وناپایداری سیستم عصبی خودکار) ممکن است نیاز به بستری  دربیمارستان واستفاده ازدوز بالاتر داروهای ضداضطراب داشته باشد.درصورت وجود اختلال روان‌پزشکی شدید یا بقای علایم اختلال روان‌پزشکی پس از سم زدایی وقطع مصرف، مشاوره با روان‌پزشک را مدنظر قرار دهید.

بخش اجتماعی تبیان

سه شنبه 23/8/1396 - 11:8
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

یکی از عوامل اعتیاد در نوجوانان ، ناتوانی در برقراری ارتباط و بیان احساسات است

 

همه جا می‌بینیم و می‌خوانیم، اگر می خواهید فرزندتان دچار مشکلات رفتاری و اعتیاد نشود ارتباط عاطفی و صمیمانه با او برقرار کنید.حال ببینیم چرا اینقدر ارتباط عاطفی و صمیمانه موثر است؟ در ارتباط عاطفی، نوجوان  چه چیزی را بدست می آورد که چنین سپر عظیمی محسوب می شود؟


در واقع والدین با پیوندهای عاطفی و صمیمانه نیازهای نوجوان  را تحت پوشش قرار می دهند، ضعف درونی انسان شاهراه خطاهاست و زمانی که نوجوان در خانه بزرگ شمرده می‌شود و به او احترام می گذارید دیگر کاسه گدایی جلب توجه دیگران را به دست نمی گیرد و تن به  هر کاری نمی دهد تا دوستان و اطرافیان خود را راضی کند.

 

صمیمیت و حس بودن، پذیرش در محیط خانه، او را توانمند می کند و می داند خانواده ی عزیزی دارد که نیازی به تحت فشار قرار گرفتن و نشان دادن خود در جمع دوستان نیست و شاخه ای نیست که با وزش باد به هر جهتی بوزد و بسیاری از ارزشهای خانوادگی را در این ارتباط تنومند آگاهانه و ناآگاهانه فرا می گیرد. او کسانی دارد که به درد و دل هایش پاسخ درست می دهند و از راهنمایی، مشورت و کمک آنها به موقع بهره مند می شود. و بهترین دوست خود را والدینش را معرفی می‌کند.    

 

همچنین گاهی لازم است سپر بلای او باشید و اگر نادانسته به جای نامناسبی رفت و آمد داشت و یا با افراد نامناسبی نشست و برخاست داشت، او را از خطرات این امر آگاه سازید.


تو بزرگ شو 
نوجوان علاوه بر پیوندهای عاطفی نیاز دارد خود نیز نوجوانی برومند و قوی، دارای اعتماد به نفس و خودباوری باشد. پس لازم است مهارتهای فردی  او تقویت شود. مهارتها و شایستگی های تحصیلی را قوت بخشد، ضعف مهارتهای تحصیلی، احساس ناتوانی در نوجوان را بوجود می آورد. همچنین مهارتهای اجتماعی و چگونه ارتباط برقرار کردن با دیگران، ابراز وجود نوجوان را قوی تر می کند و می داند که می تواند در موقعیت های مختلف خود را به اثبات برساند.


در بسیاری از تحقیقات نشان داده شده است یکی از عوامل اعتیاد ناتوانی در برقراری ارتباط و بیان احساسات است. بنابراین داشتن مهارتهای اجتماعی بسیار موثر هستند. علاوه بر مهارتهای اجتماعی، مهارت همدلی، آگاهی هیجانی همگی تاثیر گذارند همچنین اراده او را تقویت کنید تا سپری برای او شود.


با هم بیاموزیم
در بسیاری از تحقیقات نشان داده شده است یکی از عوامل اعتیاد ناتوانی در برقراری ارتباط و بیان احساسات است. بنابراین داشتن مهارتهای اجتماعی بسیار موثر هستند
ضروری است والدین در مورد عوامل خطرساز، چگونگی شروع آن و تداوم مواد مخدر اطلاعات بسیاری را بدست آورند تا آگاهی های لازم را به کودک و نوجوان خود انتقال دهند. امروزه در عصر ارتباطات ممکن است نوجوان اطلاعات ضد، نقیص و نادرست بسیاری را دریافت کند.

 

باورهای غلطی در مورد مواد مخدر در گوش نوجوانان زمزمه می شود. بعنوان والدین لازم است با دادن اطلاعات درست در قالب گفتگو که هرازگاهی درباره موضوع های مختلفی با فرزندتان صحبت می کنید در اختیار او بگذارید. مواظب باشید فقط سخنران نباشید. گاهی شنیدن بهتر از بحث کردن است. از مسائلی که نوجوان به آن فکر می کند این است که پدر و مادرم درباره مواد مخدر چه نظری دارد در گفتگو اگر فرزندتان واکنش مناسبی از جانب شما ببیند خطر مصرف مواد در آنها کاهش می یابد.


در حین گفتگو خودتان را برای پاسخ گویی به سئوالات فرزندتان نیز آماده کنید و درباره سئوالاتی که ممکن است از شما بپرسد فکرکنید تا غافلگیر نشوید.
افراد که سرانجام بدی در اثر استفاده از مواد داشته اند را به او نشان دهید، از فرصت های پیش آمده در روزنامه، تلویزیون یا مکانهای عمومی که شاهد چنین افرادی هستید استفاده کنید. دیدن عینی چنین افرادی اراده نوجوان را در پیشگیری تحت تاثیر قرار می دهد.


شکر گذار خدا باشید
دیدگاه معنوی او را گسترش دهید. بخصوص 14 تا 16 سالگی نوجوانان آمادگی پذیرش مسائل معنوی را دارند. دیدن نقاط قوت زندگی و سپاسگزاری از خالق، روحیه امیدواری را در نوجوان تقویت می‌کند. از او بخواهید تا همیشه با خدای خود گفتگوی درونی داشته باشد و او را بهترین نگه دارنده و پشتیبان در زندگی بداند. چنین اعمالی به او کمک می کند تا خدا را ناظر بر اعمال خود ببیند و کمتر دچار خطا شود البته خودتان نیز الگوی مناسبی در این زمینه باشید. 
منبع:tebyan.net

سه شنبه 23/8/1396 - 11:6
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

 در سیگار مواد سمی مثل دی اکسید کربن، نیکوتین وجود دارد  

 

کارشناسان اعلام کرده اند که بیش از چهار هزار ماده سمی شیمیایی در یک نخ سیگار وجود دارد که می تواند اثر بسیار مضر و مرگبار بر مغز انسان بگذارد.

از سال‌ها پیش نقش منفی سیگار بر سلامت بدن از جمله بروز مشکلات قلبی عروقی، انواع سرطان ها، پوسیدگی دندان ها، آب مروارید، ناباروری، سقط جنینی و بسیاری دیگر از بیماری ها شناخته شده است اما تحقیقات جدید نشان داده است که سیگار علاوه بر مشکلات جسمی باعث مشکلات اعصاب و روان نیز می شود.

 

کارشناسان در تحقیقات خود دریافتند در سیگار مواد سمی مثل دی اکسید کربن، نیکوتین، آرسنیک، آمونیاک و اتانول وجود دارد که هر یک موادی سمی و بسیار خطرناک برای بدن انسان هستند و می توانند باعث مرگ سلول های مغزی و آسیب به بخش های یادگیری و حافظه مغز شوند.

 

سازمان بهداشت جهانی استعمال سیگار را اولین دلیل مرگ و میر در جهان حتی در رتبه بالاتر از ابتلا به ایدز نام برده است.

کارشناسان دانشگاه Northumbria با بررسی 2 گروه افراد سیگاری و غیر سیگاری دریافتند که گروه اول توانایی اندکی در به خاطر سپردن کلمات و پردازش اطلاعات دارند.

 

کارشناسان همچنین با تصویربرداری از مغز افراد سیگاری متوجه نازک شدن غیر معمول غشای مغزی شده اند که باعث افت توان ذهنی در آنها حتی در سنین جوانی می شود.

پزشکان بر همین اساس به افراد توصیه می کنند برای حفظ سلامت جسم و روح خود از استعمال سیگار خودداری کنند و حتی افراد غیر سیگاری در معرض دود این ماده دخانی قرار نگیرند.

سه شنبه 23/8/1396 - 11:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

اسیدهای چرب امگا ۳ میل شدید به سیگار را کاهش می‌دهد

 

در صورتی که میخواهید از روشهای طبیعی استفاده کنید این مقاله برای شما مفید است پس در ادامه با ما همراه شوید:

 

آیا داروهای ترک سیگار را امتحان کرده‌اید و به نتیجه نرسیده‌اید؟ ما پیشنهادهای بهتری برایتان داریم.

همه افرادی که تا به حال برای ترک سیگار تلاش کرده‌اند و موفق نشده‌اند، از دو نکته آگاهند: سیگار برای سلامتی بسیار مضر است و عادتیست که ترک آن بسیار مشکل است. بر اساس اعلان موسسه ریه امریکا، در واقع از هر ۱۰ نفر سیگاری ۶ نفر آنها در اولین تلاش برای ترک سیگار ناموفق بوده‌اند و به این منظور چندین بار راه‌های مختلف را امتحان کرده‌اند.

 

ضروری‌ترین امر در ترک سیگار دلسرد نشدن و بی‌وقفه تلاش کردن است. خبر خوب آن است که، هزار و یک راه برای دستیابی به این امر مهم و درمان‌های فراوانی که جایگزین نیکوتین شوند، از قبیل آدامس و چشم‌بند تا داروهای تجویزی از قبیل قرص و کپسول وجود دارد. اما نکته اینجاست که همه افراد به درمان‌های دارویی علاقه ندارند.

 

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می‌دهید بدون دارو سیگار را ترک کنید یا می‌خواهید شانس خود را برای ترک سیگار، با ترکیبی از دارو و مواد طبیعی امتحان کنید، در اینجا چند راهکار طبیعی و البته اثبات شده را برایتان ذکر می‌کنیم:

 

مکمل‌های روغن‌ماهی

محققان ثابت کرده‌اند که اسیدهای چرب امگا ۳ میل شدید به سیگار را کاهش می‌دهد و همین امر منجر به مصرف کمتر سیگار در روز می‌شود.

اگر به افراد سیگاری در طی یک ماه، هر روز روغن ماهی داده شود، به طور میانگین روزانه دو نخ سیگار کمتر مصرف می‌کنند و گزارش شده که میزان تمایل آنها به تنباکو به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر این، حتی یک ماه پس از قطع مصرف روغن ماهی نیز، میل به مصرف سیگار پیدا نمی‌کنند. از مزایای روغن ماهی: امگا ۳ میزان التهاباتی که منجر به بیماری‌های قلبی، سرطان و چین و چروک‌های پوستی می‌شود را کاهش می‌دهد.

 

عرق بریزید

فقط کافیست ۳۰ دقیقه در روز فعالیت‌های ملایم بدنی از قبیل پیاده‌روی تند یا یک سری حرکات اسکات انجام دهید تا میل به تنباکو را کاهش دهید. تحقیقات حاکی از آن است که انجام حرکات ورزشی، فعالیت‌ مغز را تحت تاثیر قرار داده و میل به نیکوتین را کاهش می‌دهد. بعلاوه، تمرینات ورزشی با اضافه وزن ناشی از ترک سیگار مبارزه می‌کند.

 

 

سیگار برای سلامتی بسیار مضر است و عادتیست که ترک آن بسیار مشکل است

 

استرس را از خود دور کنید

در طب سوزنی و طب فشاری، فشار و ضربات آهسته از جمله روش‌های بهره‌برداری کامل از انرژی‌های بدن هستند. در این روش‌ها با فشار نقاط خاصی از بدن می‌توانید از میزان استرس خود بکاهید، بدین منظور روزانه نقاط خاصی از بدن را با انگشت فشار یا ماساژ می‌دهیم تا از میزان استرس کاسته شود. به اعتقاد جسیکا اورتنر نویسنده کتاب کاهش وزن و اعتماد به نفس با طب فشاری می‌گوید: “سیگار و استرس با هم گره خورده‌اند. ما برای رفع استرس به سیگار پناه می‌بریم. هنگامی که با استرسمان مبارزه کنیم، میل ما به سیگار نیز کم می‌شود.”

 

روش‌های متفاوتی را امتحان کنید

اگرچه تحقیق در زمینه ترک سیگار با استفاده از روش‌ هیپنوتیزم و طب سوزنی گاهی با شکست و گاهی با موفقیت همراه است اما حکایت همه این موفقیت‌ها و شکست‌ها منوط به انگیزه فرد در ترک سیگار است. در یکی از این تحقیقات نشان داده شد که با استفاده از طب سوزنی میل به سیگار کم می‌شود. بعلاوه اینکه استفاده از این روش کاملا ایمن و بی‌خطر است.

 

دهانتان را مشغول کنید

هنگامی که استرس دارید به جای کشیدن سیگار، دهان را با یک آدامس بدون شکر قانع کنید. یا اسنک‌ها و میان‌وعده‌های کم‌چرب از قبیل پاپ‌کورن‌‌های بدون کره یا کرفس و هویج بخورید تا دهانتان مشغول باشد اما نه با سیگار.

سه شنبه 23/8/1396 - 10:47
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

ویروس اچ‌آی‌وی با استفاده از سلول های CD4 بدن انسان خود را تکثیر می کند

 

اچ‌آی‌وی ویروسی است که به سلول های CD4 بدن، یک نوع گلبول سفید که به محافظت بدن در برابر عفونت کمک می کند، حمله می کند. از این رو، اچ‌آی‌وی قدرت دفاعی بدن در برابر عفونت و بیماری را کاهش می دهد.

 

نشانه‌های اچ‌آی‌وی چگونه تغییر می کنند؟

ویروس اچ‌آی‌وی که از طریق مایعات بدن از فردی به فرد دیگر سرایت می کند، شرایطی غیر قابل درمان را ایجاد کرده و به طور معمول با گذشت زمان پیشرفت می کند. روش های درمانی خاص به کند شدن یا توقف پیشرفت اچ‌آی‌وی کمک می کنند.

 

در صورت عدم درمان و رسیدگی، اچ‌آی‌وی آسیب خود به سلول های سیستم ایمنی را ادامه می دهد و احتمال ابتلا به ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) را افزایش می دهد.

همچنین، اچ‌آی‌وی درمان نشده خطر ابتلا به انواع خاصی از عفونت ها که به عنوان عفونت های فرصت طلب شناخته می شوند را افزایش می دهد. بنابر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، عفونت های فرصت طلب نمونه هایی هستند که با تکرر و شدت بیشتر در افرادی با سیستم ایمنی تضعیف شده رخ می دهند، که افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی نیز از آن جمله اند.

 

مراحل اچ‌آی‌وی

مرحله 1: عفونت اچ‌آی‌وی حاد

افرادی که در مرحله 1 اچ‌آی‌وی قرار دارند دارای تعداد زیادی ویروس در جریان خون خود هستند. طی این مرحله، خطر بالای انتقال ویروس از فرد آلوده به دیگران وجود دارد.

طی دو تا چهار هفته از زمان آلوده شدن با اچ‌آی‌وی، نشانه های آنفلوآنزا مانند در بسیاری از افراد پدیدار می شوند. این نشانه ها واکنش طبیعی بدن به یک عفونت و تلاش برای نابودی ویروس را نشان می دهند. با این وجود، بدن انسان در نابودی کامل اچ‌آی‌وی ناتوان است.

 

ویروس اچ‌آی‌وی با استفاده از سلول های CD4 بدن انسان خود را تکثیر می کند و در تمام آن گسترش می یابد. در این روند، ویروس اچ‌آی‌وی سلول های CD4 را نابود می سازد. در نهایت، این روند تثبیت می شود. سیستم ایمنی سطح سلول های ویروسی را پایین می آورد، در شرایطی که تعداد سلول CD4 افزایش می یابد. با این وجود، سلول های CD4 ممکن است به سطح اصلی خود باز نگردند.

 

 

 اچ‌آی‌وی قدرت دفاعی بدن در برابر عفونت و بیماری را کاهش می دهد

 

نشانه های مرحله حاد

درد مفاصل و عضلات

خستگی

دمای افزایش یافته

ایجاد زخم در دهان

تعریق شبانه

راش پوستی

گلو درد

تورم غدد

 

مرحله 2: نهفتگی بالینی

طی مرحله دوم، ویروس اچ‌آی‌وی فعال است، اما در سطوح بسیار کم تکثیر می شود. افرادی که در این مرحله از اچ‌آی‌وی قرار دارند به طور کلی هیچ نشانه ای را تجربه نمی کنند یا با نمونه های خفیفی مواجه می شوند. بر همین اساس است که مرحله 2 به عنوان مرحله بدون علامت نیز شناخته می شود.

 

برای افرادی که هیچ گونه دارویی مصرف نمی کنند، مرحله نهفتگی بالینی تقریبا 10 سال طول می کشد. افرادی که برنامه درمانی را دنبال می کنند ممکن است برای چندین دهه در این مرحله باقی بمانند زیرا درمان دارویی فعالیت ویروسی را کاهش می دهد.

 

اچ‌آی‌وی طی دوران نهفتگی بالینی می تواند به دیگران سرایت کند، اگرچه افرادی که تحت درمان قرار دارند احتمال کمتری دارد ویروس را منتقل کنند. با این وجود، سرایت از فرد آلوده به افراد دیگر در تمام مراحل همچنان امکان پذیر است و از این رو، در نظر گرفتن اقدامات احتیاطی ضروری است.

 

مرحله 3: ایدز

ایدز مرحله پایانی عفونت اچ‌آی‌وی است. افرادی که برای مقابله با اچ‌آی‌وی دارو مصرف نمی کنند احتمالا زمانی که تعداد ویروس ها افزایش یافته و سلول های CD4 کاهش می یابند وارد این مرحله می شوند. افرادی که برنامه درمانی را دنبال می کنند ممکن است هرگز وارد این مرحله نشوند.

 

زمانی فردی مبتلا به ایدز تشخیص داده می شود که تعداد سلول های CD4 وی به زیر 200 سلول در هر میلی متر مکعب خون برسد. فرد سالم دارای تعداد سلول های CD4 بین 500 و 1,600 سلول در هر میلی متر مکعب است.

ابتلا به یک یا چند عفونت فرصت طلب نیز روش دیگری است که پیشرفت عفونت و ورود به مرحله ایدز را نشان می دهد.

 

نشانه های مرحله ایدز

نشانه های این مرحله بسیار متفاوت هستند زیرا آنها به طور معمول نشانه های مرتبط با عفونت های فرصت طلب مختلف هستند. از نشانه های شایع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جوش های چرکی زیر پوستی یا در دهان و بینی

تاری دید

اسهال که بیش از یک هفته ادامه می یابد

تورم غدد لنفاوی

خستگی پایدار

تب

از دست دادن حافظه

افسردگی

ذات الریه

کاهش وزن

زخم های دهانی، مقعدی یا تناسلی

 

کند کردن یا پیشگیری از پیشرفت اچ‌آی‌وی

موثرترین روش برای کند کردن یا توقف پیشرفت اچ‌آی‌وی از طریق تشخیص زودهنگام و درمان دارویی مناسب است. هر چه زودتر بیماری در فرد تشخیص داده شود و برنامه درمان دارویی آغاز گردد، احتمال این که فرد از طول عمر طبیعی برخوردار شود، بیشتر است. تشخیص زودهنگام خطر انتقال ویروس به دیگران را نیز کاهش می دهد.

 

 

 استرس سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند

 

دارو

دو نوع درمان برای مهار پیشرفت ویروس اچ‌آی‌وی مورد استفاده قرار می گیرند.

درمان ضد رترو ویروسی (ART)

روند درمان مورد استفاده برای درمان اچ‌آی‌وی به نام درمان ضد رترو ویروسی یا آرت شناخته می شود. این روش درمان برای افرادی که در مراحل مختلف ویروس قرار دارند، مفید است. آرت فعالیت ویروسی را سرکوب می کند و طول عمر افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی را افزایش می دهد. پزشکان می توانند ترکیبی از داروها را برای هر بیمار استفاده کنند. برنامه تجویز شده باید به دقت شکل گرفته باشد تا از تاثیرگذاری آن و پیشگیری از مقاوم شدن ویروس به داروها اطمینان حاصل شود.

 

پیشگیری پس از مواجهه (PEP)

این روش درمانی اضطراری برای افرادی که فکر می کنند طی 72 ساعت گذشته در معرض اچ‌آی‌وی قرار گرفته اند، در نظر گرفته می شود. این روش توقف اچ‌آی‌وی از تبدیل شدن به یک بیماری مادام العمر را هدف قرار می دهد.

 

بنابر ارزیابی سازمان بهداشت جهانی، در صورت مصرف درست، دوره 28 روزه پپ می تواند خطر عفونت اچ‌آی‌وی را تا بیش از 80 درصد کاهش دهد.

 

انتخاب های سبک زندگی

برخی عوامل سبک زندگی در پیشرفت اچ‌آی‌وی نقش دارند، به ویژه آنهایی که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش داشته و به بدن در مبارزه با عفونت کمک می کنند. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

کاهش استرس: استرس سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و خطر ابتلا به بیماری ها و عفونت های فرصت طلب را افزایش می دهد.

 

اجتناب از عفونت: افراد دارای اچ‌آی‌وی باید در مسیر پیشگیری از عفونت و بیماری گام بردارند و در صورت توصیه پزشک به طور منظم واکسن بزنند.

 

استفاده از کاندوم هنگام رابطه جنسی: استفاده از کاندوم خطر انتقال اچ‌آی‌وی به دیگران را کاهش می دهد. همچنین کاندوم از افراد دارای اچ‌آی‌وی در برابر بیماری های مقاربتی دیگر که هر چه بیشتر موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند، محافظت می کند.

 

ترک سیگار: افراد سیگاری مبتلا به اچ‌آی‌وی احتمال بیشتری دارد به عفونت هایی مانند کاندیدیازیس و ذات الریه، یا بیماری های دیگر مانند انواع خاصی از سرطان، بیماری قلبی، و بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD) مبتلا شوند.

 

ورزش منظم: ورزش منظم فواید بسیاری برای افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی دارد، که از آن جمله می توان به کاهش خطر بیماری قلبی، افزایش انرژی، بهبود گردش خون و ظرفیت ریه ها، خواب بهتر و استرس کمتر اشاره کرد.

 

رژیم غذایی سالم: دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل و سالم بدون مصرف الکل به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از عفونت کمک می کند.

 

عوامل موثر دیگر بر پیشرفت اچ‌آی‌وی

اگرچه بسیاری از عوامل موثر بر پیشرفت بیماری می توانند توسط افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی کنترل شوند، اما عوامل دیگری نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سن

سلامت عمومی پیش از عفونت

ژنتیک

نوع اچ‌آی‌وی

 ابتلا به عفونت های دیگر

 

چشم انداز بیماری در صورت عدم درمان

افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی که برنامه درمانی را دنبال نمی کنند، به طور کلی طی دو تا 15 سال پس از عفونت وارد مرحله ایدز می شوند.

پس از تشخیص ایدز، افرادی که درمان نمی شوند به طور معمول سه سال زنده می مانند. اگر فرد مبتلا به ایدز درمان نشود و به بیماری های فرصت طلب دیگر نیز مبتلا شود، طول عمر وی می تواند به 12 ماه کاهش یابد.

با این وجود، اگر پیش از پیشرفت ویروس درمان آغاز شود و روند درمان به درستی دنبال شود، افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی می توانند به طور کلی از طول عمری برابر با افراد سالم برخوردار باشند.

سه شنبه 23/8/1396 - 10:44
سلامت و بهداشت جامعه

.......روغن گل پامچال از دانه‌های گیاه گل پامچال به دست می‌آید......

 

روغن گل پامچال از دانه‌های گیاه گل پامچال به دست می‌آید، که به عنوان Oenothera biennis نیز شناخته می‌شود. این روغن دارای چندین استفاده درمانی است و به طور گسترده‌ای توسط زنان برای افزایش باروری استفاده می‌شود. گل پامچال یک گل وحشی رایجی است که در شمال و جنوب آمریکا رشد می‌کند. این گیاه به جنس گل مغربی تعلق دارد که حاوی تقریبا 125 گونه گیاه گلدار سالانه یا چند ساله است. این گیاه نام گل پامچال را با توجه به شباهت آن به گل پامچال انگلیسی گرفته است، اگرچه آن یک گل پامچال نیست.


این گیاه شکوفه‌های زرد، سفید، صورتی، یا قرمز تولید می‌کند که به طور کلی در هنگام غروب باز می‌شود، برای همین است که به نام گل پامچال شب شناخته می‌شود. از زمان‌های قدیم برگ‌ها و پوست این گیاه برای کاهش برخی مشکلات سلامتی مانند عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


از دانه‌های این گیاه برای استخراج روغن گل پامچال استفاده می‌شود. این روغن غنی از اسیدهای چرب اساسی مانند اسید لینولئیک و اسید گاما لینولئیک است، که متعلق به خانواده اسیدهای چرب امگا 6 است. چنین اسیدهای چرب اساسی می‌توانند به تنظیم جذب انسولین، کاهش وزن و جلوگیری از دیگر مشکلات سلامتی کمک کنند.با این حال، این روغن به دلیل اثرات آن روی باروری بسیار محبوب شده است.

روغن گل پامچال و باروری
روغن پامچال توسط زنان برای برخی مشکلات رایج سلامتی مانند علایم یائسگی، پره اکلامیسی (فشار خون بالا ناشی از بارداری)، سندرم پیش از قاعدگی، درد پستان، کیست پستان و همچنین سرطان پستان استفاده می‌گردد. این روغن می‌تواند باعث بازگشت تعادل هورمونی در زنان شود. این روغن همچنین می‌تواند به افزایش باروری با بهبود کیفیت ترشحات گردن رحم یا موکوس کمک کند. مخاط دهانه رحم که بارور است مانند سفیده تخم مرغ به نظر می‌رسد. از سوی دیگر، مایع غلیظ و خشک دهانه رحم بارور در نظر گرفته نمی‌شود، چون می‌تواند حرکت اسپرم را مختل کند، و در نتیجه مانع لقاح و بارداری شود.

 

 

  روغن گل پامچال می تواند باعث بازگشت تعادل هورمونی در زنان شود

 

 


اهمیت ترشحات در باروری
مایع یا موکوس ترشح شده توسط گردن رحم کمک می‌کند تا اسپرم به لوله فالوپ برسد تا باعث باروری تخمک شود. اما ترشحات زمانی می‌توانند به طور موثر به این هدف برسند که نازک، روشن، آبکی و به راحتی قابل کشش باشند. یکی دیگر از عملکردهای مهم ترشحات گردن حفظ اسپرم و عاملی برای حرکت آزادانه به سمت دهانه رحم و رسیدن به لوله‌های فالوپ که در آن لقاح صورت می‌گیرد است.


چنین ترشحات باروری می‌توانند اسپرم را به مدت چند روز زنده نگه دارند. از سوی دیگر مایع ضخیم، تیره و خشک در گردن رحم می‌تواند از حرکت اسپرم‌ها جلوگیری کند. مقدار ترشحات معمولا پس از تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد. بافت ترشحات نیز در این زمان دستخوش تغییرات شده و لغزنده‌تر می‌گردد.


اما گاهی اوقات، بدن ممکن است موفق به تولید مقدار کافی از مایعات گردن رحم نشود و یا ترشحاتی که نمی‌توانند بارور شوند را تولید می‌کند. به عنوان نتیجه، احتمال لقاح به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد. برای مقابله با این مشکل، بسیاری از زنان از روغن استخراج شده از دانه‌های گل پامچال استفاده می‌کنند، چون تصور می‌شود که این روغن باعث افزایش تولید مایع بارور گردن رحم می‌شود.


همچنین به عنوان منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری، این روغن می‌تواند باعث تولید بیشتر مایعات بارور در گردن رحم شود. همچنین می‌تواند تولید پروستاگلاندین را تحریک کند. پروستاگلاندین یک گروه از مواد شبه هورمونی است که باعث تحریک زایمان و انقباضات رحمی می‌شود. برای افزایش باروری، این روغن معمولا از قاعدگی تا تخمک‌گذاری استفاده می‌شود. پس از تخمک‌گذاری، می‌توان از روغن دانه کتان استفاده کرد.

 

این روغن به دلیل اثرات آن روی باروری بسیار محبوب شده است


این روغن همچنین برای کاهش طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها و اختلالات، از جمله اگزما، برونشیت، دیابت، سندرم خستگی مزمن، چاقی ، پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید، آسم، بیماری‌های قلبی عروقی و پسوریازیس استفاده می‌شود. اگر از این روغن برای افزایش باروری یا برای دیگر اهداف درمانی استفاده می‌کنید، در این صورت مطمئن شوید که با پزشک مشورت می‌کنید. مصرف بیش از حد روغن می‌تواند باعث ایجاد برخی عوارض جانبی شود. بنابراین مطمئن شوید که دوز تجویز شده‌ای را مصرف می‌کنید که توسط پزشک تجویز شده است.

سه شنبه 23/8/1396 - 10:42
سلامت و بهداشت جامعه

.......روغن گل پامچال از دانه‌های گیاه گل پامچال به دست می‌آید......

 

روغن گل پامچال از دانه‌های گیاه گل پامچال به دست می‌آید، که به عنوان Oenothera biennis نیز شناخته می‌شود. این روغن دارای چندین استفاده درمانی است و به طور گسترده‌ای توسط زنان برای افزایش باروری استفاده می‌شود. گل پامچال یک گل وحشی رایجی است که در شمال و جنوب آمریکا رشد می‌کند. این گیاه به جنس گل مغربی تعلق دارد که حاوی تقریبا 125 گونه گیاه گلدار سالانه یا چند ساله است. این گیاه نام گل پامچال را با توجه به شباهت آن به گل پامچال انگلیسی گرفته است، اگرچه آن یک گل پامچال نیست.


این گیاه شکوفه‌های زرد، سفید، صورتی، یا قرمز تولید می‌کند که به طور کلی در هنگام غروب باز می‌شود، برای همین است که به نام گل پامچال شب شناخته می‌شود. از زمان‌های قدیم برگ‌ها و پوست این گیاه برای کاهش برخی مشکلات سلامتی مانند عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


از دانه‌های این گیاه برای استخراج روغن گل پامچال استفاده می‌شود. این روغن غنی از اسیدهای چرب اساسی مانند اسید لینولئیک و اسید گاما لینولئیک است، که متعلق به خانواده اسیدهای چرب امگا 6 است. چنین اسیدهای چرب اساسی می‌توانند به تنظیم جذب انسولین، کاهش وزن و جلوگیری از دیگر مشکلات سلامتی کمک کنند.با این حال، این روغن به دلیل اثرات آن روی باروری بسیار محبوب شده است.

روغن گل پامچال و باروری
روغن پامچال توسط زنان برای برخی مشکلات رایج سلامتی مانند علایم یائسگی، پره اکلامیسی (فشار خون بالا ناشی از بارداری)، سندرم پیش از قاعدگی، درد پستان، کیست پستان و همچنین سرطان پستان استفاده می‌گردد. این روغن می‌تواند باعث بازگشت تعادل هورمونی در زنان شود. این روغن همچنین می‌تواند به افزایش باروری با بهبود کیفیت ترشحات گردن رحم یا موکوس کمک کند. مخاط دهانه رحم که بارور است مانند سفیده تخم مرغ به نظر می‌رسد. از سوی دیگر، مایع غلیظ و خشک دهانه رحم بارور در نظر گرفته نمی‌شود، چون می‌تواند حرکت اسپرم را مختل کند، و در نتیجه مانع لقاح و بارداری شود.

 

 

  روغن گل پامچال می تواند باعث بازگشت تعادل هورمونی در زنان شود

 

 


اهمیت ترشحات در باروری
مایع یا موکوس ترشح شده توسط گردن رحم کمک می‌کند تا اسپرم به لوله فالوپ برسد تا باعث باروری تخمک شود. اما ترشحات زمانی می‌توانند به طور موثر به این هدف برسند که نازک، روشن، آبکی و به راحتی قابل کشش باشند. یکی دیگر از عملکردهای مهم ترشحات گردن حفظ اسپرم و عاملی برای حرکت آزادانه به سمت دهانه رحم و رسیدن به لوله‌های فالوپ که در آن لقاح صورت می‌گیرد است.


چنین ترشحات باروری می‌توانند اسپرم را به مدت چند روز زنده نگه دارند. از سوی دیگر مایع ضخیم، تیره و خشک در گردن رحم می‌تواند از حرکت اسپرم‌ها جلوگیری کند. مقدار ترشحات معمولا پس از تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد. بافت ترشحات نیز در این زمان دستخوش تغییرات شده و لغزنده‌تر می‌گردد.


اما گاهی اوقات، بدن ممکن است موفق به تولید مقدار کافی از مایعات گردن رحم نشود و یا ترشحاتی که نمی‌توانند بارور شوند را تولید می‌کند. به عنوان نتیجه، احتمال لقاح به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد. برای مقابله با این مشکل، بسیاری از زنان از روغن استخراج شده از دانه‌های گل پامچال استفاده می‌کنند، چون تصور می‌شود که این روغن باعث افزایش تولید مایع بارور گردن رحم می‌شود.


همچنین به عنوان منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری، این روغن می‌تواند باعث تولید بیشتر مایعات بارور در گردن رحم شود. همچنین می‌تواند تولید پروستاگلاندین را تحریک کند. پروستاگلاندین یک گروه از مواد شبه هورمونی است که باعث تحریک زایمان و انقباضات رحمی می‌شود. برای افزایش باروری، این روغن معمولا از قاعدگی تا تخمک‌گذاری استفاده می‌شود. پس از تخمک‌گذاری، می‌توان از روغن دانه کتان استفاده کرد.

 

این روغن به دلیل اثرات آن روی باروری بسیار محبوب شده است


این روغن همچنین برای کاهش طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها و اختلالات، از جمله اگزما، برونشیت، دیابت، سندرم خستگی مزمن، چاقی ، پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید، آسم، بیماری‌های قلبی عروقی و پسوریازیس استفاده می‌شود. اگر از این روغن برای افزایش باروری یا برای دیگر اهداف درمانی استفاده می‌کنید، در این صورت مطمئن شوید که با پزشک مشورت می‌کنید. مصرف بیش از حد روغن می‌تواند باعث ایجاد برخی عوارض جانبی شود. بنابراین مطمئن شوید که دوز تجویز شده‌ای را مصرف می‌کنید که توسط پزشک تجویز شده است.

سه شنبه 23/8/1396 - 10:42
سلامت و بهداشت جامعه


 

نوشیدنی  کامبوچا فواید زیادی برای سلامتی دارد، مانند تقویت سلامت روده‌ها و عملکرد کبد

 

کامبوچا، نوشیدنی شیرین و گازداری است که از مخمر، شکر و چای تخمیر شده درست می‌شود. این نوشیدنی فواید زیادی برای سلامتی دارد، مانند تقویت سلامت روده‌ها و عملکرد کبد. در این مطلب، به هشت خاصیت بالقوه‌ی کامبوچا می‌پردازیم و تحقیقاتی که در این مورد انجام شده است را مرور می‌کنیم.
 
کامبوچا چیست؟
برای درست کردن کامبوچا، چای شیرین سبز یا سیاه با یک کلونی که همزیستی باکتری‌ها و مخمر است (به نام  شهرتSCOBY شهرت دارد)، تخمیر می‌شود. طی فرایند تخمیر، مخمر موجود در SCOBY، قند چای را تجزیه کرده و باکتری‌های پروبیوتیک تولید می‌کند. کامبوجا بعد از تخمیر، کربن‌ دار می‌شود که دلیل گاز دار بودن این نوشیدنی است.
 
خواص بالقوه‌ی کامبوچا

1. سلامت روده‌ها
مطالعه‌ای در سال 2014 تائید کرده است که فرایند تخمیر کامبوجا یعنی این که این نوشیدنی سرشار از پروبیوتیک است. باکتری‌های پروبیوتیک، مشابه باکتری‌های مفید در روده‌های ما هستند. مصرف پروبیوتیک می‌تواند سلامت روده‌ها را تقویت کند. باکتری‌های پروبیوتیک می‌توانند به درمان اسهال کمک کنند و برخی از تحقیقات نشان داده که می‌توانند علائم سندرم روده‌ی تحریک پذیر را هم تسکین بدهند. ارتباطی که بین پروبیوتیک‌ها و سلامت روده‌ها وجود دارد می‌تواند توجیه کننده‌ی مفید بودن این نوشیدنی برای سیستم گوارش باشد.

ارتباط بین باکتری‌های مفید در سیستم گوارش و عملکرد سیستم ایمنی موضوعی است که مورد تحقیقات بسیار زیادی گرفته و ثابت شده است. اگر پروبیوتیک‌های موجود در کامبوچا می‌توانند سلامت روده‌ها را تقویت کنند پس عملکرد سیستم ایمنی را هم تقویت می‌کنند.

2. کاهش خطر سرطان
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد نوشیدن کامبوچا می‌تواند به کاهش ریسک سرطان کمک کند. مطالعه‌ای در سال 2008 دریافت کامبوچا از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. تحقیقات گسترده‌تر در سال 2013 نیز نشان داد کامبوچا می‌تواند احتمال بقای سلول‌های سرطانی را کمتر کند. هر دو مطالعه نشان می‌دهند کامبوچا می‌تواند در پیشگیری از سرطان یا درمان آن نقش داشته باشد.

۳. کاهش احتمال عفونت
نوعی اسید به نام اسید استیک که در سرکه هم وجود دارد، هنگام تخمیر کامبوچا تولید می‌شود. مطالعه‌ای در سال 2000 دریافت کامبوچا می‌تواند میکروب‌ها را نابود کرده و با طیفی از باکتری‌ها بجنگد. این یافته‌ها نشان می‌دهند کامبوچا می‌تواند با کُشتن باکتری‌ها قبل از اینکه جذب بدن شوند از بروز عفونت پیشگیری کند.

۴. سلامت روح و روان
بین پروبیوتیک‌ها و افسردگی می‌تواند ارتباطی وجود داشته باشد چون نوشیدن کامبوچا که غنی از پروبیوتیک است می‌تواند به افزایش سلامت روحی کمک کند. التهاب با افسردگی ارتباط بسیار تنگاتنگی دارد، بنابراین خاصیت ضد التهابی کامبوچا می‌تواند به تخفیف برخی از علائم افسردگی کمک کند. مروری در سال 2017 که بر روی مطالعات انجام شد نتیجه گرفت که شواهد محکمی تابت کرده‌اند پروبیوتیک‌ها می‌توانند به درمان افسردگی کمک کنند.

 

کامبوچا می‌تواند برای کنترل دیابت نوع دوم سودمند باشد

 
۵. پیشگیری از بیماری قلبی
سطح خاصی از کلسترول باعق افزایش احتمال بیماری‌های قلبی می‌شود. مطالعات در سال 2012 و 2015 نشان داده‌اند کامبوچا به کاهش سطح کلسترول ِ منجر به بیماری قلبی کمک می‌کند. میزان کلسترول و بیماری قلبی نیز تحت تاثیر رژیم غذایی، ورزش، وزن بدن، سبک زندگی و التهاب هستند.

۶. کاهش وزن

اگر کامبوچا از چای سبز درست شده باشد می‌تواند به کاهش وزن‌تان کمک کند. مطالعه‌ای در سال 2008 دریافت افراد چاقی که عصاره‌ی چای سبز مصرف می‌کردند، کالری بیشتری سوزانده و نسبت به دیگران، وزن بیشتری کم کرده بودند.

۷. سلامت کبد
کامبوچا حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که با مولکول‌هایی در بدن که می‌توانند به سلول‌ها آسیب بزنند می‌جنگند. بعضی از مطالعات که تازه‌ترین‌شان در سال 2011 انجام شد دریافته‌اند، کامبوچا می‌تواند از سموم کبد بکاهد. یعنی کامبوچا می‌تواند نقش مهمی در تقویت سلامت کبد و کاهش التهاب آن داشته باشد.

8. کنترل دیابت نوع دوم
کامبوچا می‌تواند برای کنترل دیابت نوع دوم سودمند باشد. مطالعه‌ای در سال 2012 نشان داد که کامبوچا به کنترل قند خون در موش‌های دیابتی کمک کرده بود. این یافته‌ها این نظریه را صادر می‌کنند که کامبوچا ممکن است در کنترل دیابت نوع دوم مفید باشد. اما برای ابراز نظر قطعی در این مورد، هنوز به تحقیقات گسترده‌تری نیاز است.

آیا نوشیدن کامبوچا عوارضی هم دارد؟
اگر در خانه کامبوچا تهیه می‌کنید خیلی مهم است که مراقب باشید، زیرا ممکن است بیش از حد تخمیر شود. همچنین اگر کامبوچا در محیطی استریل شده درست نشود ممکن است آلوده شود. بیش از حد تخمیر شدن یا آلودگی می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند، بنابراین بهتر و مطمئن‌تر است به جای اینکه خودتان در خانه کامبوچا درست کنید، آن را از فروشگاه بخرید.

 

سه شنبه 23/8/1396 - 10:36
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته