• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6910
تعداد نظرات : 98
زمان آخرین مطلب : 3534روز قبل
آموزش و تحقيقات

7-881.jpg

دانشمندان با طراحی تکنیکی جدید موفق شدند شبکه‌های بصری موش و مگس میوه را نقشه‌برداری کنند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این موفقیت گامی بزرگ در رمزگشایی از مغز انسان به شمار می‌آید.

 

محققانی از موسسه «نوروبیولوژی ماکس پلانک» آلمان و موسسه پزشکی «هاروارد هیوز» در ویرجینیا با تیم‌های دانشجویی برای خلق نقشه‌های سه‌بعدی از بخش‌های ریز شبکیه‌های حیوانات مورد بحث با یکدیگر همکاری کردند.

 

محققان امیدوارند بزودی از تکنیک‌های طراحی‌شده در این تحقیق برای خلق نقشه‌ای دقیق از مغز پیچیده‌تر انسان بهره ببرند.

 

در مطالعه انجام‌شده بر روی موش، بافت نازکی از مغز این حیوان پیش از اسکن توسط میکروسکوپ الکترونی، برش داده شد.

 

دانشمندان از یک رایانه برای ساخت مدلی پایه استفاده کردند، رنگ‌های مختلفی را به ساختارهای مختلف اعمال کرده و نقاطی را شناسایی کردند که در آن سلول‌های منفرد با یکدیگر ملاقات می‌کنند؛ اما این رایانه قادر به تکمیل فرایند پیچیده الحاق بخش‌های رنگی به یکدیگر برای ایجاد نقشه‌ پیچیده‌ای از گذرگاه‌های منفرد نبود.

 

بنابراین، تیمی از 300 دانشجو حدود 30 هزار ساعت را به رهگیری انشعاب‌های هر سلول برای خلق یک مدل دقیق اختصاص دادند.

 

مطالعه انجام‌شده نوع جدیدی از سلول‌ موسوم به XBC را شناسایی کرد که اطلاعات بصری از گیرنده‌های تصویری را به دیگر سلول‌ها بازپخش می‌کرد؛ اما علی‌رغم تلاش فراوان، نقشه حاصل فقط 0.06 درصد از شبکیه را به نمایش گذاشت.

 

در حالت مغز بسیار کوچک‌تر مگس میوه، دو مطالعه جداگانه با هدف درک چگونگی شناسایی حرکت توسط این اندام صورت گرفت.

 

یکی از این گروه‌ها نورون‌های مدارهای آشکارساز حرکتی مگس را نقشه‌برداری کرد و دریافت که هر یک از آن‌ها برای شناسایی حرکت در مسیر خاص عمل می‌کرد.

 

گروه دوم همان مدارهای آشکارساز حرکتی را بررسی و چگونگی واکنش سلول‌ها به تحریک توسط نور را مطالعه کرد.

 

به این دلیل که سلول‌های گیرنده تصویر بر روی سطح چشم نمی‌توانند خود حرکت را شناسایی کنند، این گروه بر روی دو نورون پردازنده به نام‌های T4 و T5 متمرکز شدند.

 

با علامت‌گذاری سلول‌ها توسط مارکرهای پروتئین درخشان (که زمانی که یک نورون فعال است، می‌درخشد)، دانشمندان توانستند نشان دهند چگونه گروه‌های مختلف نورون‌ها به چهار حرکت اساسی (بالا، پاین، چپ و راست) واکنش نشان می‌دهند.

 

گفته می‌شود، چون مغز انسان شامل تقریبا 80 میلیارد نورون است، نقشه‌برداری از آن حدود 570 میلیون سال زمان می‌برد. با این حال، محققان امیدوارند با ارتقای تکنیک‌ به کاررفته در این مطالعه و با کمک رایانه‌های قدرتمندتر، روزی این امر ممکن شود.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:36
اخبار

2-1665.jpg

دانشمندان دانشگاه وسترن اونتاریو در کانادا توانسته‌اند با یک بیمار که 12 سال گذشته را در وضعیت نباتی قرار داشته، ارتباط برقرار کنند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان با استفاده از اسکنر تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی به مشاهده فعالیت مغزی این بیمار در زمان پرسش مجموعه‌ای از سوالات پرداختند.

 

این بیمار که پیش از این واکنش نشان نمی‌داد با تمرکز بر کلمات خاص مانند بله یا خیر به سوالاتی مانند «آیا شما در بیمارستان هستید؟» پاسخ داد.

 

با این روش، بیمار گزارش داد که نام خود را می‌داند و از اینکه در زمان ارتباط در بیمارستان بوده، آگاهی دارد.

 

محققان در دو بازدید بیمارستانی متفاوت با فاصله پنج ماه توانستند با بیمار ارتباط برقرار کنند اما دریافتند که وی از محیط خود باخبر است، به این معنی که می‌تواند تفکرات منسجم را حفظ کرده و یک زندگی روانی غنی را هدایت کند.

 

به گفته دانشمندان، این اولین بار است که بیمار در وضعیت نباتی توانسته از تمرکز خود برای نمایش هوشیاری خود و ارتباط با جهان خارج استفاده کند.

 

این محققان قصد دارند از این شیوه برای ارتباط با بیماران با رفتار غیر پاسخگو استفاده کنند که به اشتباه به عنوان بیماران وضعیت نباتی تشخیص داده می‌شوند.

 

این کار در پی تولید فناوری که چندی پیش توسط همین محققان برای کمک به برقراری ارتباط با افراد در کما معرفی شده بود، انجام شده است.

 

این پژوهش در مجله انجمن پزشکی مغز و اعصاب آمریکا منتشر شده است.

 

انتهای پیام

 

 

فعالیتهای مغزی نشانگرقابلیت پاسخگویی بیمار وضعیت نباتی به سوالات ساده

 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:33
آموزش و تحقيقات

3-870.jpg

ویروس مولد عفونت ریوی هر ساله میلیون‌ها نفر را به کام مرگ می‌کشاند. اخیرا واکسنی حاوی نانومیله‌های دارای پوشش پروتئینی ساخته شده که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را نسبت به این ویروس فعال کند بدون این که خطری برای بدن داشته باشد.

 

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، برای ایجاد ایمنی در بدن واکسیناسیون رایج‌ترین روش نزد پزشکان است. برای تولید واکسن معمولا از ویروس‌های مرده یا غیرفعال استفاده می‌شود. اخیرا واکسنی ساخته شده که در آن از نانومیله استفاده شده است. این نانومیله می‌تواند حامل پروتئینی باشد که بر روی گیرنده‌های خاصی در سطح ویروس RSV (ویروس سینسیتال تنفسی) قرار گیرد. این ویروس عامل عفونت ریوی بوده و هرسال موجب مرگ و میر 65 میلیون نفر در جهان می‌شود.

 

خطرناک بودن این ویروس نشات گرفته از پروتئینی به نام پروتئین F است که سطح این ویروس را می‌پوشاند.

 

این پروتئین موجب می‌شود تا ویروس وارد سیتوپلاسم سلول میزبان شده و باعث به هم چسبیدن سلول‌ها می‌شود.

 

با این کار از بین بردن ویروس بسیار دشوار خواهد شد. برای از بین بردن این ویروس، باید پروتئین F را مورد هدف قرار داد. تاکنون تولید واکسن برای این ویروس بسیار دشوار بوده است. یکی از راه‌های تولید واکسن این است که پروتئین F به بدن تزریق شده تا موجب عکس‌العمل بدن شود، با این کار سیستم ایمنی بدن نسبت به این ویروس آماده می‌شود.

 

برای حل این مشکل محققان از نانومیله طلا به طول 57 و عرض 21 نانومتر استفاده کردند که دقیقا شکل ویروس را دارد. این نانومیله با استفاده از پروتئین F، پوشانده شده و به دلیل داشتن خواص فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌فرد می‌تواند به سطح سلول بچسبد.

 

برای تست این واکسن از نمونه خون انسان استفاده شد، به طوری که نانومیله‌های طلا در این تست، پروتئین F را به سلول‌های ایمنی ویژه‌ای موسوم به دندریتیک رساندند. وظیفه سلول‌های دندریتیک این است که پروتئین‌های مهاجم نظیر پروتئین F را شناسایی و ویژگی‌های آنها را به سیستم ایمنی بدن اطلاع می‌دهند تا این سیستم بتواند برای مقابله با آنها آماده شود.

 

نتایج تست این واکسن نشان داد که تزریق نانومیله‌های طلا حاوی پوشش پروتئینی منجر به تکثیر سلول‌های ایمنی بدن، موسوم به سلول T می‌شود. این نانومیله‌های پوشش‌دار وجود ویروس در بدن را به صورت کاذب ایجاد می‌کنند در حالی که خطری برای بدن ندارد؛ بنابراین می‌توان از آن به عنوان واکسن استفاده کرد.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:33
آموزش و تحقيقات

2-813.jpg

پژوهشگران دانشگاه زنجان با استفاده از روش ژنتیکی موفق به افزایش سرعت رشد دام شدند.

 

طاهر هرکی‎نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه زنجان، اظهار کرد: افزایش سن رشد دام به معنی انجام عملیاتی است که دام زودتر به رشد مناسب برسد تا اگر دام گوشتی است، زودتر بتوان از گوشت آن استفاده کرد. پژوهشگران دانشگاه زنجان به مدت 10 سال روی این موضوع کار کردند تا اینکه به نتیجه رسیدند، در حالت عادی نسبت خوراک دام به افزایش وزن 9 به یک است، یعنی با 9 کیلوگرم خوراک، دام یک کیلوگرم افزایش وزن می‌یابد و موفق شدند این نسبت را به 6 به یک افزایش دهند.

 

وی افزود: این نوع دام که همراه با دستکاری ژنتیک چند قلوزایی به بازار عرضه می‎شود در اختیار دامداران قرار گرفته است، البته باید تاکید کرد که این دستکاری ژنتیکی به صورت طبیعی بوده و از نظر بهداشت و سلامت هیچ مشکلی برای مصرف‌کننده به وجود نمی‎آورد.

 

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: یک طرح مطالعاتی دیگر توسط پژوهشگران دانشگاه زنجان در دست بررسی است که نتیجه آن کاهش چربی لاشه خواهد بود که در صورت نتیجه دادن هم برای مصرف‌کننده و هم برای دامدار مقرون به صرفه خواهد بود، زیرا مصرف‌کننده تمایل به مصرف چربی کمتر دارد و دامدار نیز از کم شدن چربی و افزایش گوشت دام حمایت می‎کند.

 

وی اظهار کرد: در پی تفاهم‌نامه منعقد شده بین پژوهشگران و جهاد کشاورزی استان زنجان، دامداران استان در اولویت گرفتن این دام‎ها قرار دارند و در صورت نبودن متقاضی از داخل استان به استان‎های دیگر نیز دام فروخته شود که این دام در اختیار استان‎های سمنان و آذربایجان‌غربی نیز قرار گرفته است.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:33
اخبار

2-1661.jpg

یک شرکت آمریکایی که توسط یک مهندس ناسا تاسیس شده به مردم اجازه می‌دهد تا خاکستر و بقایای عزیزان خود را به فضا ارسال کنند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شرکت Elysium Space به علاقمندان امکان می‌دهد که بخشی از بقایای عزیزانشان را با هزینه ای حدود 1995 دلار به فضا بفرستند.

 

مشتریان می‌توانند بخشی از مرده خود را در یک کپسول ویژه قرار داده و با یک فضاپیمای Elysium برای یک پرواز فضایی یادبود به فضا ارسال کنند.

 

پس از پرتاب این کپسول به فضا، افراد می‌توانند آن را بر روی فضاپیما توسط یک برنامه خاص پیگیری کنند.

 

این شرکت توسط «توماس سیویت» تاسیس شده که از تجربیات ماموریتهای فضایی زیادی برخوردار بوده و در پروژه تلسکوپ فضایی هابل با ناسا همکاری داشته است.

 

پرتاب بعدی برای تابستان 2014 برنامه‌ریزی شده و این شرکت در حال حاضر در حال پذیرش سفارش‌ها از مردم آمریکاست.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:32
اخبار

131-13.JPG

محققان آمریکایی قوطی هوشمندی طراحی کرده اند که زمان مصرف دوزهای دارو را به بیماران یادآوری می کند.

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فناوری قوطی هوشمند توسط دکتر «امیل جووانوف» از اساتید دپارتمان مهندسی برق و رایانه دانشگاه آلاباما (UAH) توسعه یافته است.

 

فناوری این وسیله شامل استفاده از حسگری در داخل قوطی با قابلیت تشخیص زمان باز و بسته شدن در و محاسبه تعداد قرص یا شربت باقی مانده است.

 

اطلاعات به صورت بی سیم و به شکل پیام کوتاه یا ایمیل بر روی تلفن همراه هوشمند کاربر ارسال شده و زمان مصرف دارو یا دوز فراموش شده قبلی یادآوری می شود.

 

قوطی هوشمند همچنین قادر است با چشمک زدن و ایجاد صدا، زمان مصرف دوز دارو را به بیماران به ویژه افراد سالمند یادآوری کند.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:32
تغذیه و تناسب اندام

porkhori.jpg

عوامل خطر ابتلا به چاقی ممکن است بین دختران و پسران متفاوت باشد.

 

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، یافته‌های تحقیق جدیدی حاکی از آن است که اگرچه برخی رفتارها باعث افزایش عوامل خطر ابتلا به چاقی در دختران و پسران می‌شود اما برخی تفاوت‌های جنسیتی نیز در این زمینه وجود دارد.

 

دکتر الیزابت جکسون، نویسنده این تحقیق و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان آمریکا در این خصوص اظهار کرد: برای مثال اگرچه بازی کردن در یک تیم ورزشی خطر ابتلا به چاقی را در بین پسران نوجوان حدود 23 درصد کاهش می‌دهد اما این امر درباره دختران صادق نیست.

 

وی افزود: از طرف دیگر نوشیدن شیر باعث کاهش 19 درصدی عوامل خطر ابتلا به چاقی در دختران نوجوان می‌شود اما تماشای تلویزیون به مدت دو ساعت یا بیشتر در روز خطر ابتلا به چاقی را در دختران و پسران به میزان 19 درصد افزایش می‌دهد.

 

چاقی دوران کودکی یکی از مسائل عمده بهداشت عمومی است. چاقی در طول 30 سال گذشته به‌طور چشمگیری در بین کودکان و نوجوانان افزایش یافته است.

 

محققان برای انجام این تحقیق بیش از 1700 دانش‌آموز کلاس ششم را از 20 مدرسه ایالت میشیگان آمریکا با در نظر گرفتن عواملی مانند شاخص توده بدنی (معیار اندازه‌گیری چربی بدن)، فشار خون، کلسترول، قندخون و عوامل دیگر سلامتی همراه با عاداتی از قبیل تماشای تلویزیون در فاصله زمانی سال‌های 2004 تا 2011 بررسی کردند.

 

نتایج این بررسی‌ها نشان داد بیش از 37 درصد پسران و حدود 31 درصد دختران چاق بودند. به اعتقاد کارشناسان راهکارهای کاهش خطر ابتلا به چاقی در سنین مختلف متفاوت است. کاهش مصرف نوشیدنی‌های قندی، کاهش تماشای تلویزیون و ایجاد الگوهایی برای فعالیت بدنی و تغذیه سالم از جمله این راهکارهای موثر در نوجوانان است.

 

نتایج این تحقیق در مجله Pediatrics منتشر شده است.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:32
نجوم

129-12.JPG

فضاپیمای Juno‌ ناسا که از دو سال قبل سفر به سمت بزرگترین سیاره منظومه شمسی را آغاز کرده است، روز دوشنبه به نیمه راه این سفر طولانی رسید.

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فضاپیمای تحقیقاتی Juno پنجم آگوست سال 2011 میلادی با هدف بررسی سیاره مشتری به فضا پرتاب شد.

 

بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL)‌ ناسا، این فضاپیما پس از گذشت دو سال، روز دوشنبه 12 آگوست 2013 میلادی (21 مرداد) موفق شد به نیمه مسیر طولانی سفر به سیاره مشتری برسد.

 

فضاپیمای Juno تاکنون 9 هزار و 469 واحد نجومی (AU) را طی کرده است؛ هر واحد نجومی برابر با فاصله زمین تا خورشید است و در این حالت تاکنون مسافتی بالغ بر یک میلیارد و 415 میلیون کیلومتر پیموده شده است.

 

«اسکات بولتون» محقق ارشد فضاپیما و از محققان موسسه تحقیقات ساوت وست تأکید می‌کند: در حال آماده سازی مراحل ورود فضاپیما به مدار اطراف بزرگترین سیاره منظومه شمسی هستیم.

 

زمانی‌که این فضاپیما به مشتری برسد، روزانه 33 بار به دور قطبها چرخیده و با کمک هشت ابزار علمی، پوشش ابری غول پیکر گازی سیاره را مورد بررسی قرار خواهد داد.

 

پیش بینی می‌شود که فضاپیمای Juno تا ماه جولای 2016 میلادی به مشتری برسد.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:32
آموزش و تحقيقات

53230863_620x350.jpg

محققان انگلیسی دستگاه کوچکی به شکل پستانک کودکان طراحی کرده اند که با افزایش فشار خون در مغز به بهبود علائم سرگیجه به ویژه در سالمندان کمک می کند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از زمان نسبتا طولانی سرپا ایستادن، خون در پاها جمع شده و به میزان کافی به مغز نمی رسد؛ در این شرایط فرد به صورت ناگهانی دچار افت فشار می شود که اصطلاحا افت فشار خون ارتواستاتیک (orthostatic) گفته می شود.

 

افت فشار ارتواستاتیک بیشتر در سالمندان روی می دهد و از هر 10 سالمند بالای 60 سال یک نفر به این مشکل دچار است؛ این مساله باعث بروز سرگیجه، از دست دادن تعادل و افتادن فرد می شود که می تواند به شکستگی استخوان منجر شود.

 

به طور معمول از حسگرهای فشار خون مخصوص در گردن برای تشخیص افت فشار استفاده می شود که به صورت خودکار اقدام به تنظیم فشار خون با ضربان قلب می کند؛ اما این حسگرها در برخی موارد از جمله برای سالمندان، بیماران قلبی و مبتلایان به دیابت چندان کاربرد ندارد.

 

محققان برای رفع این مشکل، دستگاه کوچکی طراحی کرده اند که شباهت زیادی به پستانک کودکان دارد.

 

این دستگاه در هنگام بروز علائم سرگیجه درون دهان قرار گرفته و با دشوار کردن تنفس فرد، باعث تغییر اندازه ریه ها و در نتیجه افزایش جریان خون در مغز می شود.

 

این دستگاه دارای یک لوله کوچک است که فرد از طریق آن تنفس می کند. لوله شامل فیلتری است که میزان هوای ورودی به دهان را محدود می کند.

 

فرد برای دریافت هوای بیشتر مجبور به مکیدن لوله است؛ مکیدن مداوم لوله باعت منبسط شدن ریه ها می شود و در این شرایط سیگنال هایی در خصوص نیاز بدن به هوای بیشتر ارسال می شوند که باعث بازگشت سریعتر خون به قلب و مغز می شود.

 

نتایج آزمایش‌های اولیه عملکرد این دستگاه حاکی از افزایش 50 درصدی فشار خون در مغز است. مطالعه دیگری نیز که در دانشگاه واندربیلت بر روی 100 بیمار دچار افت فشار خون ارتواستاتیک صورت گرفت، کارآیی این دستگاه را در افزایش جریان فشار خون در مغز نشان داد.

 

دکتر کریستوفر مورلی، سرپرست تیم طراحی این دستگاه در موسسه Blackout Service تأکید می کند: این گجت کوچک روش ساده ای برای افزایش جریان خون در مغز و برطرف کردن نشانه های افت فشار ارتواستاتیک محسوب می شود.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:32
اعتیاد و سیگار

ajeel.bmp

افرادی که آجیل و بویژه گردو مصرف می‌کنند کمتر از دیگر افراد در معرض خطر مرگ و میر ناشی از سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی قرار می‌گیرند.

 

به گزارش خبرنگار سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، پژوهشگران در تحقیقات اخیر دریافته‌اند که خطر مرگ و میر ناشی از سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی در افرادی که از آجیل در کنار رژیم غذایی مناسب حاوی میوه، سبزیجات و ماهی تازه استفاده می کنند، کمتر از افرادی است که از آجیل در برنامه غذایی هفتگی استفاده نمی‌کنند.

 

مصرف آجیل در مناطق مدیترانه‌ای بیشتر از سایر نقاط جهان است.

 

بر اساس این تحقیق، افرادی که آجیل مصرف می‌کنند کمتر به مصرف سیگار تمایل نشان داده و از سایر افراد فعال‌تر هستند.

 

این افراد کمتر از دیگران به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا می‌شوند.

 

نتایج این تحقیق نشان داده است افرادی که بیش از سه وعده هر وعده حاوی 28 گرم در هفته آجیل مصرف می‌کنند تا 40 درصد خطر مرگ و میر ناشی از سرطان و تا 55 درصد خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در آنان کاهش پیدا می‌کند.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته