• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 273
تعداد نظرات : 100
زمان آخرین مطلب : 4728روز قبل
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم


سجده ی طولانی از عباداتی است که کمر شیطان را می شکند . اما کسی که سجده ی طولانی انجام می دهد باید مواظب باشد که مرتکب ریا نشود . بعد از سجده باید جلوی آیینه بایستد و ببیند آیا جای مهر در پیشانیش نقش بسته است یا نه ، اگر نقش بسته بود مقداری بمالد تا به صفت رذیله مبتلا نشود.......
خداوند توفیق بدهد به اینکه هر چه می دانیم عمل نمائیم؛ اگر عمل کردیم به آنچه که می دانیم و زیر پا نگذاشتیم و چشممان را نپوشاندیم [کار درست می شود]؛ ولی اگر چشم را پوشاندیم و [مثلاً] دست روی چشم بگذاریم، قسم می خوریم که الآن روز را نمی بینیم!! راست هم هست، دروغ نیست. تا کسی دستش را جلوی چشمش گذاشته روز و شب را نمی بیند، هیچ چیز دیگر را هم نمی بیند. عمل نکردن به معلومات هم همین طور است......


آیت الله بهجت رحمه الله علیه .

شنبه 16/8/1388 - 15:10
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم


شما جوان ها از حالا باید شروع کنید به جهاد اکبر . نگذارید که قوای جوانی از دستتان برود . هر چه قوای جوانی از دست برود ریشه های اخلاق فاسد در انسان زیادتر می شود . جوان زودتر می تواند در این جهاد پیروز شود . پیر به این زودی ها نمی تواند . نگذارید اصلاح حال خودتان از زمان جوانی به پیری بیفتد . یکی از حیله های شیطان و نفس انسان اینست که بگذار برای آخر عمر خودت را اصلاح کن . حالا از جوانی استفاده کن و بعد آخر عمر توبه کن...
خدا نکند انسان به امراض بی درد مبتلا شود . مرض هایی که درد دارد انسان را وادار می کند که در مقام علاج برآید ، لیکن مرضی که بی درد است و احساس نمی شود بسیار خطرناک است و وقتی انسان خبر دار می شود که کار از کار گذشته است . مرض غرور و خودخواهی بی درد است . معاصی دیگر بدون ایجاد درد ، قلب و روح را فاسد می سازد ؛ این مرض ها نه تنها درد ندارد بلکه ظاهر لذت بخشی هم دارد .طبیعتا انسان اگر از مرضی لذت بُرد و درد هم نداشت دنبال معالجه نخواهد رفت و هر چه به او اعلام خطر کنند که این مرض کشنده است باور نخواهد کرد.


عارف بالله مرحوم روح الله خمینی رضوان الله علیه

شنبه 16/8/1388 - 15:10
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم


کسی که می خواهد اهل معرفت شود باید معاشرتش را مخصوصا با اهل غفلت کم کند و فرش هر مجلسی نباشد و از معاشرت های بی فایده و بی مغز تا می تواند اجتناب نماید و طوری نشود که با همه و در هر مجلسی حاضر شود . همچنین برای کسی که می خواهد اهل معرفت شود لازم است که در خوردن حتی حلال ، میانه رو باشد ؛ بلکه تا گرسنه نشده سر سفره حاضر نشود و تا اشتها دارد دست از غذا بردارد ؛ و از لحاظ خواب و سخن گفتن نیز باید حد اعتدال را مراعات نماید...


 وقت خواب ، چهار پنج دقیقه ای در کارهایی که روز انجام داده اید فکر کرده یکی یکی از نظر بگذرانید ؛ هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته ، شکر بکنید و هر کدام تخلف شده استغفار بکنید و این رویه را هر روز ادامه دهید . این روش اگر چه در ابتدای کار سخت و در ذائقه ی نفس تلخ می باشد ، ولی کلید نجات و رستگاری است.....عارف بالله مرحوم علامه طباطبایی قدس الله سره

شنبه 16/8/1388 - 15:10
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم


غیبت چیست ؟


آیا براستی او از ما دور گردیده است . آیا براستی او از دیده ها نهان گشته است ؟


آیا واقعا اوست که ما را از ظهور و فیض حضور جسمانی و جمال نورانی خود بی بهره ساخته است ؟


نه ... حقیقت چیز دیگری است ...


مفهوم غیبت گم شده است ...


اگر بخواهیم همچنان فکر کنیم که او به حکم حکیم از دیده نهان گشته است تا زمانی که او بخواهد همچنان باید در انتظار نیامدنش باشیم .


اما حقیقت این است که غیبت چیز دیگری است ..


 


یوسف از جرم زلیخا مدتی زندان برفت


مهدی از اعمال ما حبس ابد گردیده است


 


این ما هستیم که در پس پرده ی غیبت هستیم نه او ... زمانی او را خواهیم دید که حجاب غیبت خود را از مقابل وجود دنیاییمان کنار بزنیم ...  آنگاه دیگر نخواهیم گفت "او خواهد آمد" چرا که او همین جاست . در آن هنگام خواهیم گفت : "ما آمدیم " و در آن هنگام او را خواهیم دید – ان شاء الله .

شنبه 16/8/1388 - 15:9
دعا و زیارت

جوانی از انصار هم با پیامبر نماز می‌خواند و هم مرتکب فحشا می‌شد،


این مطلب را به پیامبر عرضه داشتند، فرمود:« نماز او بالاخره او را از این کارها باز می‌دارد».


مدتی نگذشت که جوان توبه کرد.( بحارالانوار ج79 ص198)

شنبه 16/8/1388 - 15:9
دعا و زیارت

بسم الله الرحمن الرحیم


شخصی را به جهنم می بردند .


در راه بر می گشت و به عقب خیره می شد .


ناگهان خدا فرمود : او را به بهشت ببرید .


فرشتگان پرسیدند چرا ؟


پروردگار فرمود : او چند بار به عقب نگاه کرد ... او امید به بخشش داشت

شنبه 16/8/1388 - 15:9
ازدواج و همسرداری

بسم الله الرحمن الرحیم


غریب را حتما نبایدلابه لای الفبای شهری غریب بیابی ویا جایی پشت لحظه های آشنا. همین که عزیزت نگاهش را به دیگران تعارف کند کافی است تا تو غریب شوی.




یه وقتایی آدم یه چیزی می بینه که می خواد سرشو بکوبه تو دیوار ( البته نه دیوار بتونی ، من جراتشو ندارم )


چند وقته مدام یه عبارت زیبا می رسه دستم که رو اعصاب کاغذی من هی قدم می زنه  ....بزارید اصلا خودش رو بگم :


جرج آلن : اگر کسی را دوست داری، به او بگو. زیرا قلبها معمولاً با کلماتی که ناگفته می‌مانند، می‌شکنند ..


 


بابا این از احادیث خود ما گرفته شده که اگر کسی رو دوست داری بهش بگو ! ( !!البته اگه واقعا دوست داشتن باشه !!)تو همین وبلاگ هم متنش رو قبلا نوشتم ! اونوقت ما بی خبر از اینکه این حرف های قشنگ رو ائمه ی خودمون قبلاً نقل کردن می ریم با نوشته های غربی از همدیگه پذیرایی می کنیم . برای بعضی هم گفتن چند تا اسم در هم برهم که یه خورده شبیه اسمای خارجی هم باشه احساس کلاس میاره !  البته ما به مقام شامخ اندیشمندان توهین نمی کنیم ! اما انصافاً این حیف نیست که فرهنگ ما رو یک عده دیگه برداشتن دارن تحویل خودمون می دن ؟ بعدشم تو سرمون بزنن که بگن شما چیزی ندارید ؟ چقدرررررر از اصول روانشناسی و مسائل مهم دیگه ی زندگی هست که همه اش تو دینمون اومده و ما از زیبان فلاسفه و اندیشمندان و متفکران غربی بازگو می کنیم و یا متاسفانه بعضی می رن تو ادیان دیگه دنبال این زیبایی ها می گردن در حالی که آب در کوزه و ما ....! یه خورده جا داره بیشتر بدونیم کی هستیم ، چی هستیم ، چی داشتیم و چی داریم ؟


حالا ببینم .. یه سئوال ...


یعنی من راه بیفتم تو خیابون به هر کی که دوستش داشتم بگم دوست دارم ؟ ( این بدترین حالت ممکن سو استفاده هست )


خوبه این حدیث هم گفته بشه تا تعادل بعضی ها حفظ بشه !


پیامبر خدا صلی الله علیه وآله : عاشقی که عشق خود را بپوشاند وپاکدامنی ورزد وبدان سبب بمیرد ، شهید است .( منتخب میزان الحکمه )


 
شنبه 16/8/1388 - 15:7
ازدواج و همسرداری

بسم الله الرحمن الرحیم


خوشخویی


از رموز موفقیت حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم در دعوت و رسالت خویش ، اخلاق نیکو و برخورد شایسته و جذاب با مردم بود و " حسن خلق " آن حضرت ، امتیاز بارز آن مظهر رافت و رحمت بود .


کلام نرم ، رفتار شایسته ، گفتار مودبانه و جاذبه دار ، تحمل فراوان و حلم و بردباری و چهره ی گشاده و بشاش ، از مظاهر و جلوه های " حسن خلق " است . به تعبیر دیگر ، وقتی محبت خود را به دیگران ببخشید ، در حوادث ، صبور و شکیبا باشید ، خشم خود را فرو خورده ، خویشتن داری کنید ، بدی را با خوبی پاسخ دهید و از خشونت و عصبانیت و بدزبانی و تحقیر و توهین و تکبر به دور باشید ، دارای " حسن خلق " هستید .


اگر خداوند به صاحیان حسن خلق ، پاداش جهاد و شهادت می دهد ، بی جا و گراف نیست ، چرا که این هم نوعی مجلهده دارد . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم برای تثبیت همین کمالات اخلاقی و " خوشخویی " برانگیخته شد . از کلمات نورانی ایشان است :


"ان الرجل یدرک بحسن خلقه ی درجة الصائم القائم "


انسان در سایه ی خوشخویی ، به مقام و رتبه ی روزه داران شب زنده دار می رسد .


در معاشرت مسلمانان با هم ، باید " همدلی " ، بیش از " وحدت فیزیکی " و " پیوند سطحی " حاکم باشد ، تا به انس و الفتی پایدار و رابطه های درونی بینجامد . با سلام و مصافحه و حسن خلق و چهره ی باز و لبخند محبت را و غم زدا و برخورد نیک ، این مهم تامین می شود . میزان اسلامی بودن اخلاق هر مسلمان را باید در نحوه ی معاشرتش با دیگران جست و جو کرد . خوش خلقی ، دین و مرام مسلمانی است . به فرموده ی حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم : " ایمان کسی کامل تر است که اخلاقش بهتر باشد ، کسی به پیامبر شبیه تر و به او نزدیک تر است که خوش خلق تر باشد " و به تعبیر امام صادق علیه السلام : " پس از عمل به واجبات الهی ، محبوب ترین کارها نزد خداوند ، آن است که انسان اخلاقی سازگار با مردم داشته و اهل " مدارا " باشد . "


گفتار و رفتار ما " آیینه ی شخصیت " ماست .


   
شنبه 16/8/1388 - 15:5
ازدواج و همسرداری

بسم الله الرحمن الرحیم


توجه به همسر


یکی از نیازهای همسر توجه به اوست ؛ توجه همه جانبه و در همه ی شرایط : در خانه ، مهمانی ، سفر و ... مخصوصاً در مناسبت های ویژه ، مثل سالگرد ازدواج ، روز زن ، روز تولد ، برای همسرتان شرایط وپژه و متفاوت با روزهای قبل به وجود آورید تا تنوع لازم در زندگی پدید آید و همسرتان توجه شما را احساس کند . اگر به همسرتان توجه کنید ، بسیاری از تنش ها و ناراحتی های روحی او برطرف می شود .


پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود :


" نشستن مرد نزد همسر و عیالش در پیشگاه خداوند از اعتکاف در مسجد من محبوبتر است "


( التفسیرالمعین ص 406 )


 

شنبه 16/8/1388 - 15:5
ازدواج و همسرداری

بسم الله الرحمن الرحیم


عذرخواهی


زندگی مشترک سرشار از فراز و نشیب است . یکی از دست اندازهای این جاده برخوردها و اشتباهاتی است که بین زوجین بوجود می آید . البته این تنش ها امری طبیع است ، اما آنچه باعث مهم شدن این امر می گردد ، این است که چگونه می توان با این مسائل مواجه شد ، به گونه ای که نه تنها خدشه ای در محبت آنان پدید آید . بلکه موجب افزونی عشق و محبت آنان گردد . عذرخواهی به دلیل اشتباهاتی که در زندگی مشترک از هر یک از زوجین سر می زند باعث لبریز شدن زندگی زناشویی از عشق و محبت می شود .


طبیعی است که گاه زن یا شوهر دچار خطایی می شوند و همسر خود را رنجور و افسرده می سازد ، در نتیجه ، کانون خانواده که کانون محبت و صفاست ، متزلزل می شود . اگر به دنبال خطا ، عذرخواهی و پوزش نباشد ، اثر ناگوار آن برای همیشه در روح و جان دیگری باقی می ماند ؛ زیرا او همواره همسر خطاکار خود را در برابر چشم خود می بیند و نفرت و بدبینی و کدورت ، در خانه ی آنان حکمفرما می گردد . از عبارت " معذرت می خواهم " به عنوان رهگشای مشکلات استفاده کنید . بسیار دیده شده که در اوج کشمکش ها و دل خوری ها جمله ی " معذرت می خواهم " التهاب ها را کاهش داده است .


یکی از زوج های موفق می گوید : راز موفقیت زندگی مشترک من و همسرم این است که هرگز در طول زندگی ، عذرخواهی از یک دیگر را فراموش نکرده ایم .


در عذرخواهی باید سه نکته را در نظر داشت :


1-    هر گاه یکی عذرخواهی کرد ، شایسته است که طرف مقابل نیز عذر او را بپذیرد ؛ چرا که حضرت علی علیه السلام فرمود :


بدترین مردم کسی است که معذرت خواهی دیگران را نپذیرد و از خطاهای شان درنگذرد . ( شرح غررالحکم – ج 4 – ص 165 )


2-    عذرخواهی باید متناسب با مقدار خطا باشد ، نه کمتر و نه بیش تر .


3-    مرتکب نشدن به جرم و خطا ، بهتر از عذرخواهی است ، چنان که حضرت علی علیه السلام می فرمایند:


بی نیازی از عذرخواهی ، ارجمندتر از عذرخواهی است . ( نهج البلاغه – حکمت 329 )


 

شنبه 16/8/1388 - 15:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته