• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1292روز قبل
اخبار

 

♦️دومین واکسن کرونای روسیه تایید شد

🔹دومین واکسن کووید۱۹ روسیه به نام EpiVacCorona تایید شده و قرار است طی یک آزمایش بالینی وسیع در نوامبر یا دسامبر به ۳۰ هزار نفر تزریق شود.

يکشنبه 27/7/1399 - 10:16
اخبار

 

پیامدهای روانی بحران کووید ۱۹ برای پرستاران

🔹نتایج یک بررسی نشان داد که بحران همه‌گیری کووید ۱۹ باعث ایجاد پیامدهای روانی مثل افسردگی، کاهش تمرکز و آشفتگی ذهنی، عدم اعتماد به نفس، نگرش منفی به سازمان، تعارض درون‌فردی، ناامیدی، استرس، تضعیف روحیه و ... در پرستاران شده است.

يکشنبه 27/7/1399 - 10:11
سلامت و بهداشت جامعه

 

🔻وضعیت سهمگین کرونا در کشور

 

🔹سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در جهان جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند، گفت: چیره شدن بر این بیماری نوپدید و حل این چالش جهانی مستلزم تقویت همکاری مردم در عمل به توصیه های بهداشتی و نهادینه شدن حفظ مسئولیت پذیری اجتماعی در همه مردم است.

يکشنبه 27/7/1399 - 10:10
اخبار

مدیرکل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت فهرست آزمایشگاه‌های غیردولتی دارای مجوز انجام آزمایش تخصصی تشخیص مولکولی کووید ۱۹ را اعلام کرد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیامک میراب سمیعی مدیرکل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: آزمایشگاه‌ها بر اساس نتیجه ارزیابی نظارتی معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی و مهارت آزمایی انستیتو پاستور ایران وارد فهرست شده و اجازه پذیرش و انجام آزمایش تخصصی تشخیص مولکولی کووید- ۱۹ را پیدا می‌کنند.

او افزود: آزمایشگاه‌هایی که از ارزیابی‌ها امتیاز لازم را کسب نکنند و یا تخلف داشته باشند، بر حسب مورد بطور موقت یا دائم از فهرست حذف می‌شوند.

سمیعی گفت: در آخرین لیست به روز رسانی شده ۹ آزمایشگاه غیردولتی و ۷۷ آزمایشگاه مجاز به پذیرش و انجام آزمایش تشخیص مولکولی برای مسافران برون مرزی با تایید دانشگاه‌های علوم پزشکی تعیین شده است.

جدیدترین فهرست آزمایشگاه‌های مذکور را از طریق لینک زیر دانلود کنید.

 

https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1399/7/1/12629716_644.xls

 

 

چهارشنبه 2/7/1399 - 6:57
اخبار

 

 

حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: شاهد نزول رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در جامعه هستیم و هم‌زمان ویروس کرونا دچار جهشی شده است که سرایت پذیری آن را بالا می‌برد.  با این افزایش، سرایت پذیری انتقال ویروس کرونا به صورت درون خانوادگی به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

او در ادامه بیان  کرد: در موج‌های قبلی اپیدمی ویروس کرونا معمولا انتقال درون جامعه‌ای را شاهد بودیم و انتقال درون خانوادگی خیلی کم بود.

حریرچی در ادامه با بیان اینکه کنترل این وضعیت مستلزم این است که مردم در درون خانواده هم مراقبت بیشتری برای جلوگیری از انتقال کرونا انجام دهند، بیان داشت: در حال حاضر هر یک نفر از اعضای خانواده که مبتلا به کرونا می‌شود سایر اعضای خانواده هم مبتلا می‌شوند و این امر خیلی خطرناک است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه با توجه به سرایت درون خانوادگی کرونا ممکن است موج‌های دیگری از کرونا را شاهد باشیم، اضافه کرد: با جهش ژنتیکی که ویروس پیدا کرده است وظیفه ما در رعایت دستور العمل‌های بهداشتی و همچنین مثلث شستشوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، استفاده از ماسک و اجتناب از تردد و تجمع غیر ضروری بیشتر می‌شود.

حریرچی با اشاره به اینکه میزان ابتلا به کرونا در تهران و قم ۲ برابر شده است، اضافه کرد: برای اینکه مجبور باشیم این مسائل را رعایت کنیم به ناچار برای بعضی از استان‌ها شرایط خاصی را در نظر گرفتیم. بر همین اساس برای استان قم درخواست شده  است که با موافقت ستاد کرونا تعطیلات قابل توجهی در نظر گرفته خواهد شود، در استان آذربایجان غربی ستاد کرونای استانی درباره اعمال محدودیت‌های بیشتر تصمیم گیری کرده است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت: در سایر استان‌هایی که افزایش قابل توجه کرونا را داریم مجبور می‌شویم دورکاری ها و فاصله گذاری‌های فیزیکی را انجام دهیم.  

او در ادامه بیان کرد: درخواستمان از مردم این است که در مراسم ترحیم و تشییع جنازه ها تجمع نکنند، از گرد هم آمدن در پارک ها و ... خودداری کنند تا بتوانیم بر این بیماری غالب شویم.

معاون کل وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه هر گونه تماس اجتماعی و در مجاورت سایرین قرار گرفتن امکان ابتلا به کرونا را بالا می برد اضافه کرد: باید انتخابی آگاهانه داشته باشیم تا مسائلی که مربوط به معیشت و آموزش مردم است را در حداقل ممکن انجام دهیم تا اقتصاد بچرخد. اما تماس های غیر ضروری، دیدار های خانوادگی، مسائل تفریحی و خرید های غیر ضروری را به حداقل برسانیم.

 

چهارشنبه 2/7/1399 - 6:55
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

هر روز که از شیوع همه گیری کرونا در جهان می‌گذرد، ابعاد تازه‌ای از این مسئله روشن می‌شود. پیش‌تر دانشمندان در تحقیقات خود اثبات کرده بودند کووید ۱۹ می‌تواند به طور مستقیم سلول‌های مغزی، ریه‌ها و کلیه را مورد حمله قرار دهد. این امر می‌تواند باعث وخامت حال بیمار و در مواردی جان باختن فرد شود. با این حال، دانشمندان به تازگی ابعاد دیگری از عملکرد این ویروس را در بدن کشف کرده اند.

بر این اساس، مطالعات جدید بر روی ۲۶ ورزشکار که به ویروس کرونا مبتلا بودند، نشان دهنده التهاب و آسیب به ماهیچه‌های قلب در آن‌ها بوده است. دانشمندان می‌گویند با آنکه این افراد جوان بودند دچار آسیب‌های ریوی نیز شده اند و ماهیچه‌های قلبشان درگیر ویروس شده است.

یافته‌ها نشان می‌دهد کرونا ویروس پس از عبور از بینی و ورود به مجاری تنفسی، اقدام به تکثیر خود می‌کند و در نتیجه ریه‌های فرد درگیر می‌شود. پس از آن ویروس می‌تواند به راحتی به سایر اعضا و اندام‌ها مانند رگ‌های خونی، سیستم گوارشی، مغز و کلیه‌ها آسیب بزند.

در این تحقیقات پزشکان و متخصصان دانشگاه اوهایو تصمیم گرفتند ورزشکارانی که به ویروس کرونا مبتلا شده بودند را مورد بررسی قرار دهند. هیچکدام از این ورزشکاران به کرونای شدید مبتلا نشده بودند و بیشتر آن‌ها هیچ علائمی از بیماری نداشتند. این ورزشکاران پس از مثبت شدن تست کرونایشان به مدت چند هفته قرنطینه شدند و پس از بهبودی از بیماری به کلینیک مراجعه کرده بودند.

مطالعات بر روی این ورزشکاران نشان داد ۱۵ درصد از آن‌ها به میوکاردیت دچار شده اند. میوکاردیت به معنای التهاب عضلات قلب است. در این حالت عامل بیماری زا (ویروس کرونا) می‌تواند منجر به تخریب عضلات قلب یا مرگ سلول‌های قلبی شود. از علائم شایع ابتلا به میوکاردیت تنگی نفس بخصوص در هنگام ورزش و تحرک است. همچنین تنگی نفس شبانه می‌تواند باعث پریشانی خواب فرد و بیدار شدن وی شود. خستگی مزمن، تپش قلب و فشار در قفسه سینه از دیگر علائم رایج میوکاردیت است. یکی از نشانه رایج میوکاردیت ورم پا است. در برخی موارد میوکاردیت می‌تواند منجر به آسیب دائمی به قلب شود. همچنین در سایر این ورزشکاران نیز درجاتی از آسیب به ماهیچه‌های قلب دیده شد.



دانشمندان تاکید دارند قلب در مقابل ویروس کرونا غیرقابل نفوذ نیست. دانشمندان آلمانی نیز در تحقیقات خود با بررسی ۱۰۰ مرد و زن میانسال که به کرونای خفیف تا شدید مبتلا شده بودند، مشاهده کردند عضلات قلب ۷۸ درصد آن‌ها درگیر کووید ۱۹ شده است. مطالعات نشان داد قلب این افراد دچار التهاب و یا به عضلاتش به میزان بالایی آسیب وارد شده است.

نگرانی‌ها درباره ارتباط میان آسیب‌های قلبی و ویروس کرونا منجر به انتشار بیانیه از سوی مرکز بیماری‌های قلبی – عروقی آمریکا شد. این مرکز به ورزشکاران توصیه کرد در صورت ابتلا به کرونا دستکم به مدت دو هفته استراحت کامل داشته باشند. همچنین در صورت مشاهده درد در قفسه سینه و تنگی نفس (علائم رایج سکته قلبی) سریعاً خود را به یک مرکز درمانی برسانند.

دانشمندان به ورزشکاران توصیه می‌کنند در ایام شیوع ویروس کرونا همانند سایر اقشار جامعه فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و در مجامع عمومی از ماسک استفاده کنند. شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون از دیگر راهکار‌ها برای مبارزه با این بیماری است.

 

چهارشنبه 2/7/1399 - 6:53
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

فوق تخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز محسن مقدمی با بیان اینکه شرایط اپیدمی کروناویروس در ماه‌های اخیر و آغاز فصل سرما در کشور، موجب افزایش تقاضا و مراجعه عمومی برای دریافت واکسن آنفلوآنزا شده است، اظهار کرد: هر ساله در فصل سرما با شیوع موجی از بیماری آنفلوآنزا مواجه هستیم، اما تزریق واکسن تنها به گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود.

معاون آموزشی دانشگاه و پزشک فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: اپیدمی کروناویروس در ماه‌های اخیر، با افزایش نگرانی‌ها نسبت به سلامت عمومی مواجه بوده و تقاضا برای دریافت واکسن آنفلوآنزا نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته، اما لازم است به یاد داشته باشیم تزریق واکسن آنفلوآنزا هیچگونه مصونیتی در برابر کروناویروس برای افراد ایجاد نمی‌کند و لازم است با افزایش آگاهی در این زمینه، تقاضای عمومی به سطح منطقی برسد.

مقدمی با معرفی گروه‌های پرخطر که نیاز به دریافت واکسن آنفلوآنزا دارند، توضیح داد: افراد بالای ۶۵ سال، مادران بارداری که سه ماهه دوم و سوم بارداری آنان مصادف با فصول سرد سال است، بیماران قلبی عروقی به استثنای کسانی که تنها مبتلا به فشارخون بالا هستند، بیماران متابولیک مانند مبتلایان به دیابت، بیماران مزمن ریوی و افرادی که به علت بیماری و یا دریافت دارو دچار ضعف ایمنی هستند در گروه‌های پرخطر و نیازمند دریافت واکسن آنفلوآنزا قرار می‌گیرند.

رئیس کارگروه علمی ستاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مدیریت کروناویروس مبتلایان به بیماری‌های کلیوی، افرادی که به طور مزمن داروی آسپرین مصرف می‌کنند، کارکنان درمانی و افرادی که در سرای سالمندان مشغول به کار هستند را دیگر گروه‌هایی تعریف کرد که باید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند.

مقدمی افزود: توصیه به تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروه‌های پرخطر به این دلیل است که در صورت ابتلای این افراد به کروناویروس و آنفلوآنزا به صورت همزمان، این شرایط تهدیدی برای سلامت فرد ایجاد نکند.

او با برشمردن علایم ابتلا به آنفلوآنزا شامل تب و بدن درد شدید، ضعف و بی‌حالی، گلودرد و سرفه، تاکید کرد: گروه‌های یاد شده باید واکسن آنفلوآنزا را تنها از داروخانه‌های معتبر دریافت کنند.

پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در شرایط کنونی، رعایت تدابیر بهداشتی و پیشگیرانه که مهم‌ترین آن‌ها استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی با دیگران است، می‌تواند مهمترین راهکار محافظت از ما در برابر دو بیماری آنفلوآنزا و کووید ۱۹ باشد.

 

 

چهارشنبه 2/7/1399 - 6:51
اخبار

 

 

حسین کرمانپور رئیس اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در حساب توئیتری خود درباره وضعیت رئیس سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: عصر امروز برای بررسی بیشتر شرایط عمومی و درمان‌های تکمیلی، محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی با تشخیص ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد.

او افزود:خوشبختانه حال عمومی ظفرقندی رضایت بخش است. از خداوند منان برای او و سایر بیماران طلب عافیت و سلامت می‌کنیم.

 

 

 

چهارشنبه 2/7/1399 - 6:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 پاییز و زمستان کم‌کم فرا می‌رسند و معمولا در فصل‌های سرد، سرماخوردگی و آنفلوانزا هم زیاد می‌شوند. در حال حاضر با شیوع کرونا و شباهت علائم ابتلا به این سه بیماری باعث افزایش نگرانی‌ها شده است.

او ادامه داد: در حال حاضر تخت‌های بیمارستانی توسط بیماران بدحال کرونایی پر شده و میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا افزایش پیدا کرده است. بروز آنفلوانزا در ابتدای فصل سرد سال بر اساس سنت همه ساله‌ای که وجود داشته، امکان پذیر است. امسال ما با دو تهدید کرونا و آنفلوانزا رو به رو هستیم.

مردانی با اشاره به اینکه راه‌های انتقال آنفلوانزا و کرونا نسبتا مشابه است، افزود: این دو بیماری از راه‌های تنفسی انتقال پیدا می‌کنند. برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و آنفلوانزا لازم است مردم شست‌وشوی مکرر دست‌ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از شرکت در تجمعات و سفر‌های غیرضروری را جدی بگیرند.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: به سالمندان بالای ۶۰ سال، افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند و خانم‌های باردار توصیه می‌شود که واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند تا از این طریق شیوع آنفلوانزا در پاییز کاهش پیدا کرده و کادر درمان تمام انرژی خود را صرف کنترل ویروس کرونا کنند.

او ادامه داد: برخلاف کرونا که واکسن و داروی موثر و مشخصی ندارد برای پیشگیری از بیماری‌ آنفلوانزا هم دارو و هم واکسن تولید شده است و با مراجعه به پزشک می‌توان آن را درمان کرد. پرسنل پزشکی که خط مقدم ارائه کمک‌های درمانی‌ هستند باید حتما از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند تا در سلامت بمانند.

از ۲۸۰ جهش کرونا در دنیا ۴ جهش متعلق به ایران است
عضو کمیته کشوری کرونا و آنفلوانزا مطرح کرد: عفونت‌های تنفسی دستگاه فوقان ممکن است دچار جهش‌های ژنتیکی شوند. درمورد آنفلوانزا که یک پدیده شناخته شده است؛ واکسن آن طوری طراحی می‌شود که تنها مخصوص ویروس آنفلوانزای همان سال باشد و شاید در سال بعد موثر نباشد. درمورد کرونا هم همین وضعیت وجود دارد. تاکنون ۲۸۰ نوع جهش ژنتیکی در سراسر دنیا بر روی کروموزوم ویروس کرونا شناخته شده است که حداقل چهار جهش آن مربوط به ایران بوده و توسط دانشمندان کشور بررسی شده است.

او با بیان اینکه نوع جهش‌های ژنتیکی موجود در کرونا به طریقی نبوده که ماهیت کلی ویروس را تغییر دهد، افزود: متخصصان و شرکت‌های دارویی برای ساخت واکسن کرونا از همین جهش‌ها استفاده می‌کنند. جهش‌ها تا به حال توسط خود ویروس کرونا توانسته ترمیم شود و جهشی که ماهیت کلی و اصلی ویروس را عوض کند اتفاق نیفتاده است. آخرین جهشی که در مورد ویروس کرونا اتفاق افتاد، باعث تسهیل انتقال ویروس بین افراد از سه تا نه برابر شد که البته روی تعداد مرگ و میر تاثیر زیادی نداشت، اما نمای بالینی بیماری را تغییر داد.

او در خصوص موج سوم ویروس کرونا گفت: در حالی که انتظار داشتیم شاهد موج سوم کرونا در اواسط پاییز باشیم به علت سفر‌های غیرضروری، و رعایت نشدن شیوه‌نامه‌های بهداشتی در برخی هیأت‌ها، شرکت مردم در تجمعات و بازگشایی مدارس این اتفاق درحال رقم خوردن است.

 

 

چهارشنبه 2/7/1399 - 6:46
آرایشی و زیبایی

 

 

 کاسنی یک گیاه پرخاصیت با گل‌های آبی و ارغوانی است که به صورت پراکنده در نواحی مختلف از جمله منطقه آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان رشد می‌کند. طبع این گیاه سرد است که هنگام گرما دمای بدن را متعادل می‌کند و از نظر طب سنتی فواید فراوانی برای بدن دارد.

برای درمان بسیاری از جوش‌های صورت باید کبد را پاکسازی کرد زیرا منشا بسیاری از جوش‌های صورت گرمی و حرارت بدن و یا کثیف شدن خون است. زمانی که کبدتان را پاکسازی کردید صورتتان هم به تبع آن شفاف و بدون لک و جوش می‌شود. کاسنی، بهترین درمان برای صاف کردن کبد و درخشندگی پوست است.

به گفته متخصصان طب سنتی استفاده از عرق کاسنی جوش‌های صورت را از بین برده و به پوست طراوت و شادابی می‌بخشد.

در ادامه این مطلب به بیان چند راهکار طب سنتی برای درمان انواع مشکلات پوستی با استفاده از کاسنی و عرق آن پرداخته‌ایم.

درمان اگزما به کمک کاسنی
برای درمان اگزما به کمک کاسنی، باید این گیاه را کوبیده، آب آن را بگیرید و محلول به دست آمده را با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید. این ماسک را بر روی صورت گذاشته و پس از ۱۵ آن را بشویید.



از بین بردن جای جوش با کاسنی
برای از بین بردن جای جوش با کاسنی، یک قاشق مربا خوری از پودر برگ این گیاه را مقداری در آب بجوشانید و پس از صاف کردن، آب غلیظ آن را با ۲ قاشق سوپخوری ماست مخلوط کرده و بر روی محل جوش‌ها بمالید. پس از ۱۵ دقیقه می‌توانید این ماسک از صورتتان بشویید.

 

شادابی پوست صورت با کاسنی
برای شادابی پوست صورت توصیه می‌شود که مخلوط ۲۰ گرم برگ کاسنی تازه و ۲۰ گرم برگ شاه تره تازه را در هاون کوبیده و یک قاشق سوپخوری ژل کتیرای نیمه غلیظ به آن اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را به عنوان ماسک شادابی پوست استفاده کنید.

پوستتان را با کاسنی شفاف کنید
متخصصان طب سنتی برای شفاف کردن پوست توصیه می‌کنند که سه قاشق غذا خوری از آب کاسنی له شده را با ۲ قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و روزی سه بار (صبح، ظهر، عصر) پوست را با آن ماساژ دهید.

 


درمان مشکلات پوستی با عرق کاسنی
متخصصان طب سنتی می‌گویند عامل اصلی ایجاد بسیاری از جوش‌های صورت و بدن غلبه گرمی مزاج و مصرف گرمی‌جات است که می‌توان آن را با مصرف عرق کاسنی درمان کرد، زیرا طبع این ماده سرد است و با مصرف آن طبع فرد معتدل شده و جوش‌های ناشی از گرمی درمان می‌شوند.

برای درمان جوش به کمک عرق کاسنی، توصیه می‌شود که عرق کاسنی و شاتره را با هم مخلوط کرده (نسبت دو به یک) و روزی سه لیوان از این مخلوط را قبل از هر وعده غذایی بنوشید.

چهارشنبه 2/7/1399 - 6:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته