• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4121روز قبل
سينمای ایران و جهان
poster.jpg

رییس اتحادیه تهیه‌كنندگان سینمای ایران كه به صورت توامان ریاست شورای صنفی نمایش را نیز برعهده دارد، پس از گذشت چند روز از حواشی پیش آمده برای دو فیلم سینمایی «گشت ارشاد» و «خصوصی» در گفت‌وگو با ایسنا به این روند واكنش نشان داد و تغییر تركیب اكران از محلی خارج از وزارت ارشاد را بدعتی نامناسب تلقی كرد كه می‌تواند در آینده با توجه به سلیقه‌ای بودن این امر، مشكلاتی را برای مجموعه سینمای ایران به وجود آورد.

سیدضیاء هاشمی در گفت‌وگویی با خبرنگار بخش سرویس سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌ در ابتدا در پاسخ به پرسشی درباره علت اكران فیلم‌هایی كه به نظر می‌رسید موجب اعتراض‌هایی شود، گفت: به نظرمان نمی‌رسید كه برای فیلمی مانند «گشت ارشاد» كه بسیار تاثیرگذار و در عین حال كمدی است مشكلی ایجاد شود.

وی ادامه داد: به نظرم نكته در اینجا، فراقانونی عمل كردن برخی‌ها در این زمینه است. به نظر می‌رسد برخی تریبون‌ها می‌تواند محلی برای گوشزد كردن مشكلاتی اساسی باشد؛ اما اكنون من این سوال را دارم كه آیا دوستان در این زمینه‌ها مسئولیتی ندارند و فقط سینما و مشكلات آن باید گوشزد شود؟ آن هم در شرایطی كه بعید می‌دانم هیچ كدام از این فیلم‌ها را دیده باشند.

هاشمی با یادآوری موضوع فیلم «گشت ارشاد» خاطر نشان كرد: گشت ارشاد درباره افرادی است كه با لباس مبدل، مردم را چپاول می‌كنند. واقعا این موضوع چه مشكلی دارد؟ آیا ما از این دست افراد نداریم؟ نمی‌شود كه به هر نقدی برچسب تخریب و ضد ارزش بودن بزنیم.

رییس شورای صنفی نمایش در ادامه با انتقاد از عملكرد برخی گروه‌ها درباره اكران این دو فیلم بیان كرد: من واقعا از این رفتار فرقانونی حیرت كردم و از خودم پرسیدم پس جای قوه قضاییه كجاست؟ متحیرم كه چرا قوه قضاییه به این موضوع واكنش نشان نداد. فرض كنیم كه هر دو فیلم «خصوصی» و «گشت ارشاد» مشكل داشته باشند؛ اما معترضان باید قانون را مدنظر قرار می‌دادند و اعتراض خود را از طریق قانون و از محل وزارت ارشاد به صورت اصولی پیگیری می‌كردند. اینگونه هیچ مشكلی به وجود نمی‌آمد و در یك فرایند قانونی ممكن بود به راحتی نظرشان پذیرفته شود.

هاشمی با تاكید مجدد بر اینكه همه باید بر قانون گرایی پافشاری كنیم اظهار كرد: چگونه به خود حق می‌دهند به فیلمی كه ندیده‌اند،‌ واژه مستهجن را اطلاق كنند؟ من از این گفتار واقعا متعجب شدم.

این تهیه‌كننده سینما در ادامه با تشریح اتفاقاتی كه هنگام تجمع معترضان در مقابل وزارت ارشاد رخ داد گفت:‌ چرا باید 150 نفر روبروی وزارت ارشاد تجمع كرده و به وزیر این كشور توهین كنند؟ آیا نباید از حیثیت یكی از مقامات كشور دفاع كرد؟ جالب است كه همان زمان و علی‌رغم همه توهین‌هایی كه شد، آقای وزیر به آن جمع گفتند كه در سالن وزارت ارشاد حضور به هم رسانده و فیلم‌ها را همه با هم ببینند و درباره آن‌ها گفت وگو كنند؛ اما آنها باز هم به وزیر توهین كرده و گفتند كه ما می‌گوییم فیلم بد است و شما اصلا حتی حق نمایش آن را در وزارت ارشاد هم ندارید.

رییس شورای صنفی نمایش با بیان اینكه «برای سینماگران هم كاری ندارد كه بخواهند طومار چند هزار امضایی جمع كنند»، تصریح كرد: اگر ارشاد برای چنین روندی برنامه‌ریزی درستی نكند ما خودمان برنامه‌هایی را داریم و در برابر این بی قانونی‌ها ایستادگی می‌كنیم. برای ما كاری ندارد كه بخواهیم پنج هزار سینماگر و افرادی كه به سینما می‌آیند را بسیج كرده و طومار جمع كنیم اما معتقد هستیم كه این كار درست نیست و باید اعتراض‌مان را در وزارت ارشاد مطرح كنیم.

هاشمی در پاسخ به این سوال كه «با توجه به فضای ملتهب كنفرانس خبری هر دو فیلم در جشنواره فجر آیا شما به هیچ‌وجه پیش‌بینی چنین اعتراضاتی هرچند در مقایس كوچكتر را نمی‌كردید؟» مدعی شد: به‌ جد معتقدم كه این افراد از برخی عنوان‌ها سوء استفاده كردند. اینها افرادی هستند كه از جریانات سیاسی دستور دارند و زخم خورده‌های سیاسی هستند.

این تهیه‌كننده سینما تاكید كرد: معتقدم ما در حواشی پیش آمده برای فیلم‌های سینمایی «خصوصی» و «گشت ارشاد» بیشترین ضربه را از درون سینما خورده‌ایم.

رییس شورای صنفی نمایش در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینكه با توجه به جایگزینی «بوسیدن روی ماه» و «نارنجی‌پوش» به جای «گشت ارشاد» و «خصوصی» و مبهم بودن وضعیت سینماها، تكلیف اكران چه خواهد شد؟ تصریح كرد: اكنون مساله شورای صنفی اكران دو فیلم جایگزین نیست. این وضعیت در هر صورت به نوعی درست می‌شود. اكنون برخورد با این رفتار فراقانونی انجام شده بسیار مهم‌تر است.

سیدضیاء هاشمی در پایان این گفت‌وگو تصریح كرد: از نظر ما وزارت ارشاد مركز تعیین تكلیف درباره سینما است. همه باید اعتراض خود را در وزارت ارشاد مطرح كنند.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:17
سينمای ایران و جهان
0.jpg

امروز (دوشنبه، 14 فروردین‌ماه) زاد‌روز هفتادوشش‌سالگی نادر ابراهیمی، نویسنده‌ و فیلم‌ساز فقید، است.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نادر ابراهیمی 14 فروردین‌ماه سال 1315 در تهران به دنیا آمد. پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون، به دانشكده‌ی حقوق وارد شد. اما این دانشكده را پس از دو سال رها كرد و سپس در رشته‌ی زبان و ادبیات انگلیسی لیسانس گرفت. ابراهیمی شغل‌های فراوانی را تجربه كرده و خود در دو كتاب «ابن مشغله» و «ابوالمشاغل» همراه با اشاره به وقایع زندگی، به فعالیت‌های گوناگونش نیز پرداخته است. از جمله شغل‌های او كمك‌كارگری تعمیرگاه سیار در تركمن‌صحرا، كارگری چاپخانه، حسابداری و تحویلداری بانك، صفحه‌بندی روزنامه و مجله و كارهای چاپی دیگر، میرزایی یك حجره‌ی فرش در بازار، مترجمی و ویراستاری، ایران‌شناسی عملی و چاپ مقاله‌های ایران‌شناختی، فیلم‌سازی مستند و سینمایی، مصور كردن كتاب‌های كودكان، مدیریت یك كتاب‌فروشی، خطاطی، نقاشی و نقاشی روی روسری و لباس، تدریس در دانشگاه‌ها و... بوده است.

در سال ١٣۴٢ نخستین كتاب خود را با عنوان «خانه‌‌ای برای شب» به‌چاپ رساند و تا پایان عمر از او علاوه بر صدها مقاله‌ی تحقیقی‌ و نقد، بیش از 100 كتاب چاپ شد كه شامل داستان بلند و رمان، داستان كوتاه، كتاب كودك و نوجوان، نمایش‌نامه، فیلم‌نامه و پژوهش در زمینه‌های گوناگون می‌شود. ابراهیمی در زمینه‌ی ادبیات كودكان، جایزه‌ی نخست براتیسلاوا، جایزه‌ی نخست تعلیم و تربیت یونسكو، جایزه‌ی كتاب برگزیده‌ی سال ایران و چندین جایزه‌ی دیگر را هم دریافت كرده است. او همچنین عنوان «نویسنده‌ی برگزیده‌ی ادبیات داستانی ٢٠ سال بعد از انقلاب» را به‌خاطر داستان بلند و هفت‌جلدی «آتش بدون دود» به‌دست آورده است.

كتاب‌های منتشرشده‌ی نادر ابراهیمی برای بزرگسالان به این شرح‌اند: خانه‌‌‌ای برای شب، آرش در قلمرو تردید (یا: پاسخ‌ناپذیر)، مصابا و رؤیاهای گاجرات، بار دیگر شهری كه دوست می‌داشتم، هزارپای سیاه و قصه‌های صحرا، افسانه‌ی باران، در سرزمین كوچك من ‌(منتخب آثار)، تضادهای درونی، انسان - جنایت - احتمال، مكان‌های عمومی، رونوشت بدون اصل، در حد توانستن (شعرگونه)، غزل‌داستان‌های سال بد، ابن مشغله (زندگی‌نامه، جلد اول)، ابوالمشاغل (زندگی‌نامه، جلد دوم)، فردا مشكل امروز نیست، لوازم نویسندگی (از مجموعه‌ی ساختار و مبانی ادبیات داستانی)، مقدمه‌‌ای بر فارسی‌نویسی برای كودكان، مقدمه‌‌ای بر مصورسازی كتاب‌های كودك، مقدمه‌‌ای بر مراحل خلق و تولید ادبیات كودك، مقدمه‌‌ای بر آرایش و پیرایش كتاب‌های كودكان، دور ایران در شش ساعت، چهل ‌نامه‌ی كوتاه به همسرم، آتش بدون دود (داستان بلند هفت‌جلدی؛ دریافت جایزه به‌عنوان برگزیده‌ی 20 سال پس از انقلاب)، با سرودخوان جنگ - در خطه‌ی نام و ننگ، یك صعود باورنكردنی، تكثیر تأسف‌انگیز پدربزرگ، مردی در تبعید ابدی (بر اساس زندگی ملاصدرا)، حكایت آن اژدها، بر جاده‌های آبی سرخ (بر اساس زندگی میرمهنای دوغابی)، صوفیانه‌ها و عارفانه‌ها (بخشی از تاریخ تحلیلی پنج‌هزار سال ادبیات داستانی ایران)، یك عاشقانه‌ی آرام، سه دیدار با مردی كه از فراسوی باور ما می‌آمد (داستان بلند سه‌جلدی، بر اساس زندگی امام خمینی (ره))، براعت استهلال (از مجموعه‌ی ساختار و مبانی ادبیات داستانی)، طراحی حیوانات (طرح‌های كوثر احمدی، با گفتاری تحلیلی در باب مفاهیم و تعاریف طرح در هنرها)، الف‌با (تحلیل فلسفی 50 طرح از علی‌اكبر صادقی‌، نقاش)، مویه كن سرزمین محبوب (ترجمه با همكاری فریدون سالك) و پیش‌گفتار كوچه‌های كوتاه (مجموعه‌ی قصه‌های كوتاه گروهی از شاگردان نادر ابراهیمی ـ دانش‌پژوهان نخستین دوره‌ی آموزشی ساختار و مبانی ادبیات داستانی، با پیش‌گفتاری از نادر ابراهیمی).

نادر ابراهیمی پس از چند سال بیماری در سن هفتادودوسالگی در ۱۶ خردادماه سال ۱۳۸۷ درگذشت.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:17
سينمای ایران و جهان

نگارش فیلمنامه فیلم تلویزیونی "سایه" به کارگردانی سید روح الله حجازی به پایان رسید.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، هادی علیمحمدی ـ مجری طرح این فیلم ـ با اعلام این خبر گفت: "سایه" دومین اپیزود از سه‌گانه تولد، زندگی و مرگ است که نخستین اپیزود از این سه گانه با نام "سپیده" با موضوع تولد و با بازی پریوش نظریه و آرش مجیدی روز 28 صفر سال گذشته از تلویزیون پخش شد.

وی افزود: فیلمنامه اپیزود دوم نیز به قلم علی طالب آبادی زندگی یک زوج را روایت می‌کند که پس از سال‌ها زندگی مشترک صاحب فرزندی می‌شوند و این اتفاق سبب می‌شود تا به بازنگری جدیدی در زندگی خود برسند.

علیمحمدی تصریح کرد: "سایه" با موضوع زندگی ساخته می‌شود و سومین اپیزود از این مجموعه با نام "ستاره" به موضوع مرگ اختصاص دارد.

مجری طرح این پروژه در پایان افزود: نگارش اپیزود "سایه" به پایان رسیده است و پس از تحویل فیلمنامه به گروه پروژه وارد مرحله پیش تولید می‌شود.

"سایه" را حجازی برای گروه معارف، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مرکز سیما فیلم تهیه می‌کند.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:16
اخبار
55-39.jpg

برنامه «رادیو هفت» كه با ویژه‌برنامه نوروزی خود از شبكه آموزش روی آنتن می‌رفت تا اردیبهشت‌ ماه، پخش نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون ایسنا، محمد صوفی ـ یكی از تهیه‌كنندگان «رادیو هفت» ـ در برنامه شب گذشته كه با حضور رامبد جوان همراه بود، اعلام كرد كه «رادیو هفت»‌ تا اردیبهشت‌ ماه امسال روی آنتن نخواهد رفت.

«رادیو هفت»‌ در نوروز 91 هر شب از ساعت 23 با حضور مهمانان نوروزی و آیتم‌های ویژه از شبكه آموزش پخش می‌شد.

اشعار و قطعات بهار و نوروز، پخش نماآهنگ و ترانه‌های بهاری، حضور بازیگران تئاتر، سینما و تلویزیون از آیتم‌های ویژه «رادیو هفت» در نوروز امسال بود.

برنامه زنده شبانگاهی «رادیو هفت» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی منصور ضابطیان و محمد صوفی تولید می‌شود.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:15
اخبار
200-9.jpg

رضا امیرخانی از به پایان رسیدن نگارش رمان جدیدش با نام «قیدار» خبر داد.

این نویسنده درباره‌ی این رمان به خبرنگار بخش كتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: رمان «قیدار» روایت واپسین مرد سلسله‌ای است كه به نظر می‌رسد این سلسله منقرض شده باشد. «قیدار» تلاش فردی مردی است برای احیا و ابقای این سلسله.

او همچنین درباره‌ی فضای رمان «قیدار» عنوان كرد: این رمان، رمان شخصیت است و فضای رمان، دوره‌ی پوست انداختن تهران و حركت آن به سمت یك كلان‌شهر امروزی است.

امیرخانی درباره‌ی زمان نگارش این رمان هم گفت: این رمان در یك سال گذشته نوشته شد و یك سال تمام‌وقتِ كاری طول كشید؛ اما ایده‌ی اصلی آن چهار سال پیش شكل گرفته بود.

او همچنین افزود: رمان «قیدار» در 300 صفحه و 9 فصل نوشته شده است. كتاب با اسامی بعضی از خودروهای زمان داستان فصل‌بندی شده است و از فصل مرسدس كوپه شروع می‌شود و با فصل بُراق به پایان می‌رسد.

امیرخانی گفت: رمان «قیدار» در نشر افق منتشر می‌شود و تمام سعی ما این است كه به نمایشگاه كتاب تهران برسد.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:14
آموزش و تحقيقات
11.jpg

رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران درباره میزان تاثیرپذیری داروهای ضد سرطان گفت: تاثیر 30 تا 40 درصدی داروهای ضدسرطان طی 15 سال اخیر به 60 تا 65 درصد در زمان فعلی رسیده است.

دكتر محمدعلی محققی در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره میزان اثربخشی داروهای ضد سرطان گفت: داروهای موجود در كشور یا تولید مجدد و یا باز مهندسی داروهایی هستند كه پیش از این كشف شده و در كارآزمایی‌های بالینی میزان اثر بخشی‌شان به اثبات رسیده است و در برنامه‌های تحقیقاتی یا تولیدی شركت‌های دارویی با یك كیفیت استاندارد به مرحله تولید داخل رسیده و عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: گروه دیگری از داروها، آن‌هایی هستند كه ادعا می‌شود خواص ضد سرطانی دارند كه یك موضوع تازه نیست و در دنیا هم بسیار مرسوم است. از مجموع ادعاهایی كه در طول یك سال مطرح می‌شوند، عده قلیلی شرایط لازم و استانداردهای كافی را دارند و مرحله مقدماتی آزمایش بر روی كیس‌های غیر انسانی را به خوبی طی كرده‌اند، گزارشات آن به تایید مراكز علمی رسیده است و مجوز پیدا می‌كنند تا در فاز اول، دوم و سوم كارآزمایی‌های بالینی و منحصرا در مراكز معتبر تحقیقاتی، دانشگاهی و علمی مورد استفاده قرار بگیرند.

برخی داروهای سرطان خون، بیش از 90 درصد امید به بهبود را در بیمار افزایش می‌دهند

رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان این‌ كه اكنون بر روی حدود 3 مورد از داروهای ضد سرطان مطالعاتی در حال انجام است، گفت: دارو بخشی از درمان سرطان است. در مطالعات انسانی انواع سرطان‌ها اثربخشی داروها از یك محدوده چند درصدی تا اثر بیش از 90 درصدی برای برخی موارد و بیماری‌های استثنایی را در بر می‌گیرد. در گروهی از لنفوم‌ها، لوسمی‌ها و سرطان‌های خونی‌ داروهایی وجود دارند كه اگر در زمان مناسب با اندازه كافی و با كنترل عوارض تجویز شوند، منجر به از بین رفتن بیماری و برگشت سلامت در بیش از 70 درصد بیماران می‌شوند.

وی ادامه داد: اشخاصی كه به درمان جواب نمی‌دهند، معمولا یا نوع بیماری‌شان متفاوت است و یا مشكلات دیگری نظیر ضعف سیستم ایمنی دارند كه منجر به عود بیماری‌شان می‌شود.

محققی با بیان این‌ كه برای این بیماران خطوط دوم و سوم درمان وجود دارد، اظهار كرد: برای هر فاز درمان، داروهایی پیش بینی شده است.

وی افزود: به طور كلی باید گفت روند تاثیر پذیری دارویی برای بیماری سرطان‌ و در شیمی درمانی‌ها طی 15 سال گذشته رو به بهبودی و افزایش گذاشته و كارایی حدود 30 تا 40 درصد طی 15 سال قبل را به 65 تا 60 درصد در شرایط و زمان فعلی رسانده است.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:13
آموزش و تحقيقات
38-34.jpg

یك متخصص گوش، حلق و بینی عنوان كرد: مواجهه با صداهای بسیار بلند در كارخانه‌ها یا گوش دادن به موسیقی با صدای بلند فرد را مستعد ابتلا به پیرگوشی در سنین پایین می‌كند.

دكترعلی اصغر شیرازی در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» ایسنا با بیان این كه با افزایش سن قدرت شنوایی، چشایی و بویایی كاهش پیدا می‌كند البته نمی‌توان برای آن سن خاصی را مشخص كرد اما عوامل ژنتیك و نحوه مواظبت از این اندام‌ها در كاهش قدرت آن‌ها موثر است، افزود: با افزایش سن تغییراتی در تن صدا ایجاد می‌شود و صدا ضعیف‌تر می‌شود علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان‌های ناحیه سر و گردن افزایش می‌یابد كه از جمله آن‌ها به سرطان‌های مجاری تنفسی، سینوس‌ها، بینی، قسمت فوقانی دستگاه گوارش، دهان، حلق و مری می‌توان اشاره كرد.

این متخصص گوش و حلق و بینی در ادامه در زمینه پیرگوشی گفت: معمولا پیرگوشی در سنین حدود 50 یا 60 سالگی ظاهر می‌شود اما ما انتظار داریم كه پیرگوشی از سن 60 سالگی به بعد نمود پیدا كند. در این شرایط فرد به تدریج احساس می‌كند كه توانایی شنوایی او كاهش پیدا كرده است البته در این زمینه نیز عوامل ژنتیك و اكتسابی نقش دارند.

شیرازی در ادامه گفت: سرطان حنجره یكی از سرطان‌هایی است كه با افزایش سن احتمال ابتلا به آن بیشتر می‌شود. برای پیشگیری از ابتلا به این سرطان مصرف نكردن دخانیات و خودداری از مصرف زیاد چربی، قند و نمك می تواند تاثیرگذار باشد.

وی افزود: در این جهت استفاده از غذاهای سالم و ساده مانند سبزی‌ها، میوه‌ها و حبوبات می‌تواند در تامین سلامت اندام‌های مختلف بدن از جمله گوش، حلق و بینی و گردن موثر باشد. از سوی دیگر مصرف این مواد بر وضعیت افتادگی پوست در سنین بالا تاثیر می‌گذارد از سوی دیگر تغذیه سالم باعث می‌شود كه احتمال سرطانی شدن سلول‌های مستعد ابتلا به سرطان كاهش یابد و بدن بتواند با این سلول‌ها به گونه‌ای موثرتر مقابله كند.

شیرازی در پایان خاطرنشان كرد: مصرف قلیان، پیپ، سیگار، الكل، احتمال ابتلا به سرطان‌های سر و گردن، دهان و دندان و حنجره را افزایش می دهد علاوه بر آن لازم است افراد كمتر در معرض عوامل تحریك كننده مانند آلودگی هوا قرار گیرند البته آلودگی هوا همه افراد را مستعد ابتلا به سرطان نمی‌كند بلكه بر افرادی كه از نظر ژنتیك، مستعد هستند، تاثیر بیشتری می‌گذارد.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:12
سلامت و بهداشت جامعه
2www.jpg

رییس انجمن چشم پزشكی ایران با بیان این كه بهترین راهكار درمانی به منظور كاهش علائم آلرژیك چشمی، شست وشوی آن با آب و چای خنك است، اظهار كرد: چای خنك، استریل و آرام‌بخش است و می‌تواند از شدت سوزش و قرمزی چشم بكاهد.

دكتر امین الله نیك اقبالی در گفت وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره علت بروز آلرژی‌های چشمی توضیح داد: چشم نیز مانند هر عضو دیگر بدن در برابر ورود مواد غریبه و ناآشنا واكنش نشان می‌دهد از جمله این مواد ناآشنا گرده‌های گل‌ها و گیاهان هستند كه با نشستن بر روی چشم‌ها می‌توانند چشم را به مقابله وادار كنند.

وی درباره تظاهرات این بیماری گفت: قرمزی، خارش، التهاب، سوزش و اشك ریزش از جمله علائم حساسیت چشمی هستند. ضمن آن كه ورود مواد آلرژی زا به چشم نظیر گرده‌های گل‌ها و گیاهان به علت تحریك چشم، زمینه ابتلا به انواع عفونت‌ها را فراهم می‌كنند.

این متخصص چشم و فلوشیپ شبكیه، با بیان این‌ كه احتمال بروز آلرژی دركسانی كه سابقه حساسیت قبلی داشته‌اند و یا در خانواده آن‌ها بیمار آلرژیك وجود دارد بیشتر است، عنوان كرد: لازم است پرهیز از عامل حساسیت زا بیش از هرچیز دیگری مورد توجه قرار بگیرد. به عنوان مثال در مواردی که بتوان ماده مسئول ایجاد آلرژی را شناسایی کرد، بهترین و مؤثرترین درمان پرهیز از تماس با آن ماده است. در غیراین صورت و در مواقع بروز حساسیت باید آن ماده آلرژی زا را از بدن خارج كرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، شست وشوی چشم با آب و چای خنك را كه خاصیت ضدعفونی كنندگی دارد، در خارج كردن مواد آلرژی زا چون گرده گیاهان از چشم موثر دانست و افزود: در موارد شدید تظاهر آلرژی در چشم، مراجعه بیمار به پزشك متخصص ضروری است.

نیك اقبالی در پاسخ به این پرسش كه چرا گاهی اوقات آلرژی با خشكی چشم اشتباه گرفته می‌شود، توضیح داد: ویژگی‌ها و علائم خشكی چشم با آلرژی‌های چشمی تفاوت دارد. آلرژی در میان نوجوانان و جوان‌ها شایع‌تر است در حالی كه خشكی چشم معمولا افراد سالمند را گرفتار می‌كند.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:12
آموزش و تحقيقات
35-39.jpg

كارشناسان مركز كنترل و پیشگیری امراض آمریكا در مطالعه جدیدی اظهار داشتند: وقفه تنفسی حین خواب و سایر علائم مرتبط به این اختلال با احتمال بروز افسردگی حاد توام هستند.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این ارتباط بدون در نظر گرفتن عواملی چون وزن، سن، جنسیت و نژاد مشاهده شده است. از سوی دیگر كارشناسان در این مطالعه تاكید كردند كه بین افسردگی و خروپف كردن رابطه‌ای وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، دكتر آن ویتون، كارشناس اصلی در این مطالعه یادآور شد: علائمی چون تودماغی حرف زدن، نفس نفس زدن و یا ایست موقتی تنفسی در حین خواب تقریبا با تمام علائم افسردگی شامل احساس ناامیدی و یا احساس شكست و ناكامی توام هستند.

این مطالعه كه شرح آن در نشریه «خواب» به چاپ رسیده اولین مطالعه ملی گسترده برای ارزیابی رابطه فوق در 9 هزار و 714 فرد بزرگسال آمریكایی است.

دكتر ویتون، متخصص همه‌گیرشناسی در مركز كنترل و پیشگیری امراض آمریكا خاطرنشان ساخت: احتمال ابتلا به افسردگی با افزایش تعداد دفعات بروز علائم وقفه تنفسی تشدید می‌شود.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:11
سلامت و بهداشت جامعه
Cumin-jpg.jpg

زیره سبز به عنوان یك چاشنی دهنده غذا می‌تواند در سلامت بدن فرد تاثیر بسزایی داشته باشد.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، زیره سبز می‌تواند در درمان و پیشگیری بیماری‌هایی مثل آنفلوانزا، كم خونی و هضم بهتر غذا نقش داشته باشد.

خاصیت ضد عفونی كننده زیره سبز می‌تواند در افزایش ایمنی بدن موثر باشد؛ به همین دلیل یك ماده غذایی مفید برای درمان آنفلوانزا به حساب می‌آید.

دانه‌های زیره سبز منبع غنی از آهن است كه می‌تواند برای درمان كم خونی استفاده شود. مشكل كم خونی همواره معضلی برای زنان و كودكان بوده كه باعث می‌شود سطح هموگلوبین خون كاهش پیدا كند. اضافه كردن این ماده به تركیبات غذایی روزانه در جلوگیری از پیشرفت این بیماری موثر است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، زیره سبز همچنین می‌تواند در هضم سریع و بهتر غذا كمك كند. مصرف زیره در كنترل دل درد، اسهال و حالت تهوع موثر است.

دوشنبه 14/1/1391 - 23:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته