• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4106روز قبل
بیماری ها

خبرگزاری فارس: یک متخصص طب سالمندی گفت:‌در طولانی مدت استرس نیروی دفاعی بدن را از بین می‌‌برد و چون سالمند خودش همیشه دچار مشکل است در مقابل بیماری‌های روانی و استرس‌های مجدد روانی، عاطفی کاملا آسیب‌پذیر می‌شود.

خبرگزاری فارس: استرس بیماری سالمندان را تشدید می‌کند

هوشنگ بیضایی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد تاثیر استرس و فشار روانی بر تشدید بیماریئ جسمی سالمندان اظهار داشت: فشار روانی موضوع بسیار مهمی است که در مورد آن تحقیقات زیادی انجام شده که اثرات آن بیشتر از خود سالمند بر روی خانواده‌اش مشخص می‌شود و فکر می‌کنم کمتر فردی وجود داشته باشد که خواه ناخواه در طول زمان دچار استرس نشده باشد.

وی افزود: اثرات سوئی که استرس بر روی بیماری‌ها و روی فرد دارد ممکن است موقت باشد یا طولانی مدت به عنوان مثال سالمندی که در حالت عادی در حال غذا خوردن است اگر دچار استرس محیطی، روانی و رفتاری شود اولین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد این است که از غذا خوردن امتناع می‌کند که به مرور نیروی جسمی او از بین می‌رود.
 
وی اضافه کرد: تازه این در حالی است که فرد بیماری خاصی نداشته باشد، حال اگر دچار بیماری مانند فشار خون باشد با وارد شدن استرس ناگهانی بر روی این گروه فشار خون ممکن است بالا برود که می‌تواند منجر به سکته‌های مغزی، قلبی یا حتی مرگ‌های ناگهانی شود.

این متخصص طب سالمندی تصریح کرد: به محض اینکه بیمار سالمند دچار استرس شود خلق و خوی او عوض می‌شود و با فردی که از او نگهداری می‌کند یا خانواده درگیر می شود.

وی با اشاره به اثرات طولانی مدت استرس گفت: در تعاریف پیری یک تئوری وجود دارد که می‌گوید پیری به علت کم شدن نیروی دفاعی بدن ایجاد می‌شود. در تمام تحقیقات علمی ثابت شده که در طولانی مدت استرس نیروی دفاعی بدن را از بین می‌رود و برای اینکه سالمند خودش همیشه دچار مشکل است در مقابل بیماری‌های روانی و استرس‌های مجدد روانی، عاطفی کاملاً آسیب‌پذیر می‌شود.

به گفته این متخصص طب سالمندی، استرس آستانه تحمل را پایین می آورد و به مرور اثرات سوء بیماری را شدید‌تر و پایدار‌تر می کند.

بیضایی گفت: تجارب علمی ثابت کرده که فرد سالمند با وجود استرس در برابر بیماری‌های جسمی و عفونی قدرت خود را از دست می‌دهد که مستقیم برای خانواده اثرات سوء خواهد داشت.

وی در مورد افسردگی ناشی از بیماری‌های جسمی در سالمندان اظهار داشت: مثلاً در مورد بیماران مبتلا به آرتروز، عفونت‌های حاد، بیماری‌های ریوی، قلبی وقتی استرس وارد می‌شود دچار افسردگی هم می شوند که در پی آن علائم بیماری تشدید شده و درمان مشکل‌تر می شود.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:19
خواص خوراکی ها

خبرگزاری فارس: یک محقق طب اسلامی گفت: مصرف خاکشیر، ترنجبین و شیر خشت موجب رفع یبوست می‌شود به دلیل اینکه این مواد، ماده‌ای که موجب بیماری شده است را از بدن خارج می‌کند.

خبرگزاری فارس: مصرف ترنجبین و شیرخشت موجب رفع یبوست می‌شود

سیدعلی ابوالحبیب در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: در طب سنتی معمولاً برخی اخلاط موجب بروز بیماری می‌شوند؛ به عنوان مثال زیادی صفرا موجب بروز بیماری می‌شود.

وی گفت: در طب سنتی برای خروج ماده‌ای که موجب بیماری در بدن شده است داروهایی به کار برده می‌شود که به آن نضج یا حل کننده گفته می‌شود که معمولاً بیمار به مدت 3 تا 14 روز این داروها را مصرف می‌کند.

این محقق طب اسلامی اضافه کرد: در مواردی که بیماری بر اثر بروز گرما به وجود آمده باشد، منضج یا حل کننده به کار برده می‌شود.

ابوالحبیب بیان داشت: برخی از منضج‌ها مانند ترکیب خاکشیر با ترنجبین است و برخی رژیم‌های غذایی و میوه‌ها مانند انگور می‌توانند به عنوان درمان کننده بیماری استفاده شود. معمولاً برخی افراد که دچار یبوست می‌شوند، می‌توانند یک دوره کوتاه از مواد گیاهی مانند خاکشیر، ترنجبین یا شیرخشت استفاده کنند تا یبوست آنها برطرف شود.

وی اضافه کرد: عملکرد منضج در بدن به صورت قطعه قطعه کردن غذا یا غلیظ کردن غذاهای رقیق یا رقیق کردن غذاهای غلیظ است.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:19
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: رئیس فدراسیون پزشکی و ورزشی ایران گفت‌: وقتی که یک انسان در برابر استرس‌های روزمره قرار می‌گیرد در نتیجه هورمون‌های آدرنالین، سرتونین، هیستامین و کورتیزول به میزان بیشتری در بدنش تولید شده و اثرات تخریبی بر اندام‌های داخلی وی می‌گذارد.

خبرگزاری فارس: استرس باعث افزایش هورمون‌ها و تخریب اندام‌های داخلی بدن می‌شود

لطفعلی پورکاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در تشریح اثرات مشکلات روحی و روانی بر جسم افراد اظهار داشت: در جوامع صنعتی و ماشینی امروز ناهنجاری‌های متعدد روحی و روانی رو به افزایش است و نابسامانی‌های اجتماعی، فقر، تنگناها و همچنین مبارزه با مشکلات اقتصادی و اجتماعی سبب می‌شود تا انواع بیماری‌های روحی و جسمی از شیوع بیشتری برخوردار بوده و مرگ و میرهای فراوانی به همراه دارد.

وی افزود: وقتی که یک انسان در برابر استرس‌های روزمره قرار می‌گیرد در نتیجه از بدن وی هورمون‌های آدرنالین، سرتونین، هیستامین و کورتیزول به میزان بیشتری تولید شده و اثرات تخریبی بر اندام‌های داخلی بدن انسان می‌گذارد.

پور کاظمی خاطرنشان کرد: هر چه میزان تنش‌های روزمره بیشتر باشد متعاقباً بروز سکته قلبی و مغزی بیشتر می شود و افراد بیشتر با بیماری‌های گوارشی، عصبی- عضلانی، افسردگی و همچنین اختلالات هیجانی و اضطرابی مواجه می شوند.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:18
بیماری ها

خبرگزاری فارس: یک متخصص زنان و زایمان یکی از عوامل کم وزنی نوزاد را وجود بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم، بیماری‌های قلبی و دیابت مادران در دوران بارداری عنوان کرد.

خبرگزاری فارس: بیماری‌ قلبی و دیابت مادر، عامل کم وزنی نوزاد است

فاطمه خشتی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد عوامل موثر در وزن نوزاد گفت: نوزاد باید وزن متناسب داشته باشد. چون هم کم وزنی بیش از اندازه مشکل‌‌زاست و هم اینکه اگر نوراد وزنش بیشتر از حد باشد چه در زمان زایمان ،حتی اگر سزارین باشد، و حتی بعد ممکن است یکسری مسائل برای خود نوزاد و حتی مادر ایجاد کند.

وی افزود: پس وزن متناسب مد نظر ماست و هر سنی از هفته بارداری وزن خاص خودش را دارد و برای نوزادی که در هفته ۳۸ یا ۳۹ به دنیا می‌آید ۳ کیلو و ۴۰۰ گرم وزن متناسبی است. اما اگر مادری سوء تغذیه نداشته باشد و وزن متناسب داشته باشد سفره خانواده برای این مادر کافی است بنابر این همان سفره خانواده کمی بیشتر برای دوران بارداری کافی است. در مجموع مادر باید از تمام مواد غذایی اعم از چربی‌ها، ویتامین‌ها به اندازه لازم استفاده کند.

خشتی در پاسخ به اینکه آیا مصرف قرص‌های مکمل پریناتال (pre natal) در دوران بارداری موثرند گفت: این قرص‌ها نقش اساسی دارند چرا که هر چقدر هم مادر تغذیه طبیعی داشته باشد بعضی از مواد مورد نیاز بدن را شاید نتواند از طریق سیستم تغذیه‌ای تکمیل کند. ولی خوردن مکمل پریناتال، ویتامین‌ها و آهن مورد نیاز مادر را تکمیل می‌کند و حدوداً از هفته شانزدهم بارداری خوردن این قرص توصیه می‌شود.

* عموم مادران باردار مکمل پریناتال و اسید فولیک بخورند

وی گفت: گاهی بحث تغذیه نیست بلکه کاهش ویتامین‌ها و آهن بدن است که سفره خانواده به راحتی نتواند آن را تامین کند. ولی اینکه حتماً باید مادران باید ویتامین با برند خاص بخورند را تاکید نمی‌کنیم. البته برخی مادران ممکن است سوء تغذیه داشته باشند که پزشک متخصص با توجه به شرایط مادر یکسری مکمل‌های خاص را تجویز کند ولی برای عموم به جز قرص پریناتال و اسید فولیک چیز دیگری را لازم ندارند.

* مادران با بیماری‌های زمینه‌ای نوزاد کم وزن به دنیا می‌آورند

عضو سابق هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد دلایل کم وزن به دنیا آمدن نوزاد گفت: خود مادر کم وزن ممکن است فرزند کم وزن داشته باشد که این یک دلیل ابتدایی است. از طرف دیگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم با بیماری قلبی افرادی که دیابت‌های پیشرفته دارند به دلیل مشکلات پیش زمینه خودشان نوزاد کم وزن به دنیا می‌آورند.

* فقط غذا خوردن مادر وزن نوزاد را بالا نمی‌برد

این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: اساساً بیماری زمینه‌ای را باید کنترل کنند و فقط خوردن نیست که وزن نوزاد را بالا می‌برد. ممکن است در سفره خانواده کمبود و سوء تغذیه وجود داشته باشد یا مادر بیماری گوارشی داشته باشد که هر چقدر بخورد اصلاً جذب نشود.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:17
بیماری ها

خبرگزاری فارس: دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: در فصول سرد سال به علت کمتر شدن ویتامین D ناشی از تابش آفتاب بروز دیابت بیشتر می‌شود زیرا قند خون با کاهش ویتامین D افزایش پیدا می‌کند.

خبرگزاری فارس: شیوع دیابت در فصول سرد سال بیشتر می شود

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا»، با توجه به شیوع بالای دیابت در ایران و عوارض متعدد این بیماری و هزینه‌های هنگفتی که بر جوامع تحمیل می‌کند همچنین با وجود اینکه راه‌های متعددی برای کنترل دیابت وجود دارد اما این بیماری همچنان به عنوان یکی از مشکلات عمده بهداشتی و سلامتی در سطح جهانی مطرح است.

توجه به تغذیه بیماران به عنوان یکی از اصلی‌ترین راه‌های کنترل این بیماری برای کنترل بهتر قند خون و پیشگیری از عوارض متعدد و مخرب دیابت و افزایش کیفیت زندگی بیماران ضروری است.

نقش ویتامین D، افزایش ترشح و عملکرد انسولین و نیز کاهش مقاومت به انسولین است همچنین مصرف روزانه دوغ غنی‌شده با ویتامینD یا بدون کلسیم وضعیت تن‌سنجی و گلیسمی بیماران دیابت نوع 2 را بهبود می‌بخشد.

کمبود ویتامین D یکی از نکات مورد توجه در سیستم‌های بهداشتی محسوب می‌شود، مطالعات فراوانی شیوع گسترده کمبود و عدم کفایت این ویتامین در افراد سالم و بیمار را نشان می‌دهد. برآورد شده است که یک میلیارد نفر در جهان به درجاتی از کمبود ویتامین D مبتلا هستند.

*دیابت یکی از شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز در سراسر دنیاست
---------------------------------------------------------------------------------

دیابت یکی از شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز در سراسر دنیاست؛ دیابت نوع 2 با افزایش مرگ و میر و کاهش کیفیت زندگی همراه است و بنابراین بار اقتصادی زیادی را بر سیستم‌های بهداشتی و جامعه تحمیل می‌کند.

این بیماری ممکن است به بسیاری از عوارض میکرو و ماکروواسکولار منجر شود که به صورت کوری،‌ مشکلات کلیوی، بیماری‌های قلبی و نروپاتی ظاهر می‌شوند. بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد سالم 4 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

مطالعات آینده‌نگر هم بین مصرف کلسیم و ویتامین D دریافتی با کاهش خطر بروز دیابت یک ارتباط منفی را نشان می‌دهند. بهبود وضعیت ویتامینD و کلسیم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می‌تواند با بهتر شدن وضعیت گلیسمی آنها همراه باشد.

*کمبود ویتامین D موجب بروز دیابت می‌شود
-----------------------------------------------------

تیرنگ نیستانیt دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می‌دارد: برخی مطالعات توصیفی و مقطعی ارتباط کمبود ویتامین D با بروز  دیابت و عواقب دیررس دیابت را نشان داده است که بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و گرفتگی رگ‌ها از جمله عوارض دیابت است.

به گفته وی در سال 87 تحقیقی در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور تصویب شد و ارزیابی اثربخشی ماده غذایی غنی شده با ویتامین D ثابت شد.

دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور می‌افزاید: در فصول سرد سال که نور آفتاب کمتر تابش پیدا می‌کند بروز دیابت بیشتر می‌شود و این امر نشان دهنده این است که ویتامینD در کاهش بروز دیابت تأثیرگذار است.

نیستانی اضافه می‌کند: بزرگسالان به 600 واحد و سالمندان به یک هزار واحد ویتامین D نیازمندند و پس از پایان 3 ماه از تحقیق مشاهده شد که افرادی که دوغ غنی شده با ویتامین D را مصرف کرده‌اند، تغییر قندخون آنها قابل تأمل بود.

وی عنوان کرد: افرادی در این تحقیق بررسی شدند که پس از 3 ماه مقدار سدیم خون آنها کاهش پیدا کرد در نتیجه فشارخون آنها نیز کمتر شد و حتی میزان هموگلوبین این افراد نیز افزایش پیدا کرده بود.

در فصول سرد سال بروز دیابت بیشتر می‌شود
-------------------------------------------------------


دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور ادامه می‌دهد: در فصول سرد سال بروز دیابت افزایش پیدا می‌کند و گزارش شده است که در فصل پاییز قندخون افزایش پیدا می‌کند به دلیل اینکه ویتامینD کم به بدن می‌رسد.

مرتضی صفوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می‌دارد: حدود 6 میلیون نفر در ایران مبتلا به دیابت هستند و نیمی از آنها مبتلا به دیابت هستند که خودشان خبر ندارند.

به گفته وی رژیم غذایی دیابتی‌ها علاوه بر تأمین مواد مغذی لازم باید به گونه‌ای باشد که قند خون افراد کنترل شود و اگر از عوارض بروز دیابت نوع 2 پیشگیری شود می‌توان از بروز بیماری‌های بعدی مانند نارسایی کلیه، بیماری‌های چشمی و بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کرد.

دیابتی‌ها به جای 3 وعده غذا باید 6 وعده غذا مصرف کنند
---------------------------------------------------------------------


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه می‌کند: دیابتی‌ها برای کنترل قند خون به جای 3 وعده باید 6 وعده مواد غذایی مصرف کنند و نوع مواد قندی و نشاسته‌ای از اهمیت زیادی برخوردار است و افراد دیابتی باید ورزش مناسب انجام دهند و از قندهای ساده کمتر استفاده کنند.

صفوی می‌گوید: فیبرهای غذایی در کاهش قند و چربی خون مفید است؛ مصرف نان‌های سبوس‌دار مانند نان جو و گندم از بروز بیماری‌های قلبی و دیابت پیشگیری می‌کند و برای پیشگیری از فشار خون افراد نان جو مصرف کنند.

وی می‌افزاید: اگر قند خون ناشتای افراد بین 100 تا 125 باشد، این افراد مبتلا به دیابت پنهان هستند و ممکن است 3 تا 5 سال آینده به دیابت آشکار مبتلا شوند.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:17
سلامت و بهداشت جامعه

خبرگزاری فارس: یک متخصص تغذیه گفت: چاق شدن مادران در دوران بارداری بسیار خطرناک است و می‌تواند موجب بروز دیابت بارداری شود اما برخی باورهای نادرست موجب می‌شود که مادر باردار بیش از حد نیاز غذا مصرف کند.

خبرگزاری فارس: چاقی و پرخوری زنان باردار خطرناک است

تیرنگ نیستانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: در دوران بارداری توجه خانواده به زن باردار زیاد می‌شود و برخی باورهای نادرست موجب می‌شود که یک زن باردار بیش از حد نیاز غذا مصرف کند.

وی گفت: زنان باردار باید توجه داشته باشند که خوب غذا بخورند تا وزن آنها بیش از حد اضافه نشود به دلیل آنکه چاق شدن مادر در دوران بارداری بسیار خطرناک است البته باورهای نادرست به این قضیه دامن می‌زند.

این متخصص تغذیه بیان داشت: در طول دوره بارداری مکانیسم‌های فیزیولوژیکی نیاز به انرژی بیشتری دارد و زن باردار به دلیل کم شدن فعالیت‌های بدن، اگر بیش از حد نیاز بدن خود غذا مصرف کند، دچار چاقی بیش از حد می‌شود.

نیستانی گفت: افزایش نیاز غذایی یک زن باردار در دوران بارداری باید از طریق غذاهای با ارزش تأمین شود البته مادران باردار آهن و اسید فولیک را از طریق دارو تامین می‌کنند اما به دلیل اینکه نیاز به آهن و اسیدفولیک در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند و این مواد، از طریق مواد غذایی نیاز زن باردار را کاملاً تأمین نمی‌کند به همین دلیل باید از طریق دارو تأمین شود.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:14
آموزش و تحقيقات

خبرگزاری فارس: استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از حنا برای رفع ترک‌خوردگی پوست استفاده می‌شود و ضد قارچ است اما به علت سمی بودن مصرف خوراکی آن موجب مسمومیت می شود.

خبرگزاری فارس: «حنا» ضد قارچ است

فراز مجاب در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: "حنا" یکی از گیاهانی است که از برگ‌های آن استفاده می‌شود و برگ‌های آن در مجاورت با آب، ایجاد رنگ می‌کند.

وی گفت: از قدیم‌الایام گیاه "حنا" برای رنگ کردن الیاف پارچه‌ها و نخ‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت و یکی از گیاهان صادراتی کشور ایران است.

استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: معمولاً از گیاه "حنا" برای رنگین کردن پوست نیز استفاده می‌‌شود. "حنا" ضد ترک خوردگی پوست است و کسانی که پوست دست یا پایشان ترک می‌خورد، می‌توانند از حنا برای رفع آن استفاده کنند.

مجاب بیان داشت: "حنا" گیاهی مفید و ضد قارچ است اما مصرف خوراکی آن موجب بروز مسمومیت می‌شود به دلیل اینکه "حنا" یک ماده سمی است.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:13
بهداشت روانی

خبرگزاری فارس: رئیس جامعه متخصصان داخلی گفت: 20 درصد مراجعان به مطب پزشکان دچار مشکلات روانی هستند در حالی که با علائم جسمی مراجعه می‌کنند.

خبرگزاری فارس: 20 درصد مراجعان به مطب پزشکان دچار مشکلات روانی هستند

ایرج خسرو‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس؛ اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از بیمار‌انی که مطب‌ها مراجعه می‌کنند و با علائمی مانند درد معده یا ناحیه قلب مواجه هستند پس از معاینه مشاهده می‌شود که علائمی ندارند.

وی افزود: جسم این افراد سالم است اما هنگامی که سؤالات متفاوتی از بیمار پرسیده می‌شود در‌می یابیم که بسیاری از آنها مشکل روحی و روانی دارند.

خسرو‌نیا تصریح کرد: مسائل روانی اثر بسیار زیادی روی جسم افراد دارد.

رئیس جامعه متخصصان داخلی خاطر نشان کرد: ۲۰ درصد افرادی که به مطب‌ها مراجعه می‌کنند از بیماری روحی و روانی رنج می‌برند و این در حالی است که با علائم جسمی به پزشک مراجعه می کنند.
انتهای پیام/

دوشنبه 16/8/1390 - 23:10
پوست و مو
تاثیر چشمگیر آب، سبزی و میوه‌های تازه در درمان عوارض پوستی استفاده از آب، سبزی و میوه‌های تازه در درمان انواع عوارض پوستی و اقسام جوش تاثیر چشمگیری دارد.

دکتر داوود دستی، متخصص پوست در گفت‌وگو با ایسکانیوز در خصوص انواع جوش و راه‌های درمان آن می‌گوید: برای مداوای هر نوع جوش راهی متناوب وجود دارد.
پیش از درمان باید نوع جوش و انگیزه بروز آن را بررسی کرد و بعد در پی از بین بردنش اقدام کرد.

وی می‌گوید: جوش‌های سرسیاه، دانه‌های سرسیاه و سرسفید، کورک و دیگر انواع جوش، هر یک به دلیلی خاص بروز می‌کند و نوع درمانش با یکدیگر تفاوت دارد.
وی افزود: پوست، حساس و آسیب‌پذیر است و عوامل درونی و بیرونی، بسیار زود بر روی آن اثر می‌گذارد به همین دلیل است که به محض احساس بیماری، پوست حال بیمار گونه‌ای می‌یابد و کدر و پریده رنگ می‌شود.

وی در خصوص آکنه افزود: این قبیل جوش‌ها بیشتر در دوران بلوغ ظاهر می‌شوند و ممکن است در سراسر دوران جوانی وجود داشته باشد اما تا سن ۲۵ و حداکثر ۳۰ سالگی خود به خود از بین می‌رود.

این نوع جوش‌ها در پیشانی، بینی، چانه، سینه، پشت و گاهی قسمت فوقانی بازو دیده می‌شود.

دستی در خصوص درمان جوش می‌گوید: کسانی که پوست جوش زایی دارند باید از مصرف زیاد مواد قندی و چرب خودداری کنند.

ویتامین‌های E و C و B و A در درمان جوش تاثیر فراوانی دارد.

● وی معتقد است برای کاهش جوش باید به نکات زیر توجه کرد:

۱- هرگز جوش صورت را با ناخن تحریک نکنید، قشری که روی جوش را پوشانده، محافظ پوست است و از نفوذ آلودگی‌ها جلوگیری می‌کند اما اگر از بین برود آلودگی به درون آن نفوذ می‌کند و جوش عفونی می‌شود و حتی پس از بهبودی نیز جای جوش روی پوست باقی می‌ماند.

۲- برای مبارزه با جوش باید چربی پوست را از بین برد، زیرا چربی زیاد پوست، جوش را به وجود می‌آورد. اگر پوست چرب و جوش زایی دارید، بیش از روزی یکبار پوستتان را بشویید.

وی معتقد است اگر می‌خواهید جوش نداشته باشید از آجیل، انواع سس‌ها، ادویه‌ها، غذاهای سرخ شده، چربی‌های حیوانی، شکلات، بستنی، نوشابه‌های گازدار، پنیرهای چرب، قهوه و و غیره تا آن جایی که امکان دارد دوری کنید.

منبع: ایسکانیوز
دوشنبه 16/8/1390 - 23:6
بیماری ها
ویروس‌، موجود بسیار ریزی‌ است‌ که‌ برای‌ تولید مثل‌ نیاز به‌ وارد شدن‌ به‌ یک‌ سلول‌ میزبان‌ زنده‌ دارد. بعضی‌ ویروسها سبب‌ بیماری‌ در انسان‌ می‌شوند. ویروس‌ ایدز در زندگی‌ معمولی‌ از طریق‌ تماسهای‌ معمولی‌ منتقل‌ نمی‌شود. ویروس‌ ایدز در اکثر ترشحات‌ بدن‌ وجود دارد ولی‌ ویروسی‌ که‌ در ترشحات‌ وجود دارد نقش‌ انتقال‌ را تعیین‌ می‌کند.

سیستم‌ ایمنی‌ چیست‌ ؟
بدن‌ انسان‌ دارای‌ یک‌ سیستم‌ قوی‌ می‌باشد که‌ از اجزای‌ مختلفی‌ تشکیل‌ شده‌ است‌ و مهمترین‌ جزء آن‌ سلولهای‌ سفید خون‌ یا همان‌ گلبولهای‌ سفید می‌باشد. وظیفه‌ این‌ گلبولها مبارزه‌ با عوامل‌ بیماریزا و نابود کردن‌ آنها است‌. در صورت‌ بروز بیماریهای‌ مختلف‌، این‌ گلبولها به‌ همراه‌ مولد و ابزار دفاعی‌ خاص‌ از تکثیر و رشد عوامل‌ بیماریزا جلوگیری‌ به‌ عمل‌ آورده‌ و این‌ عوامل‌ را نابود می‌سازند. ولی‌ در بیماری‌ ایدز گلبولهای‌ سفید مستقیماً مورد هجوم‌ ویروس‌ HIV قرار می‌گیرد و به‌ علت‌ قدرت‌ فوق‌العاده‌ این‌ ویروس‌، در نبرد مغلوب‌ شد، و به‌ تدریج‌ از تعداد این‌ سلولها در خون‌ کاسته‌ می‌شود. در این‌ حالت‌ بدن‌ نزد بسیار ضعیف‌ شده‌ و به‌ محض‌ تماس‌ با عوامل‌ بیماریزا به‌ دلیل‌ انهدام‌ سیستم‌ ایمنی‌، دچار عفونتهای‌ وخیم‌ و کشنده‌ می‌گردد.

HIVچیست؟
عبارت‌ است‌ از یک‌ واژه‌ اختصاصی‌ برای‌ ویروسی‌ که‌ باعث‌ بیماری‌ ایدز می‌شود.
H= Humans انسانها، نه‌ سایر پستانداران‌
I= Immunodeficiency ضعف‌ سیستم‌ ایمنی
V= Virus ویروس‌
HIV ویروس‌ نقص‌ ایمنی‌ انسان‌ است‌. یک‌ ویروس‌ قابل‌ شناسایی‌ که‌ تضعیف‌ کننده‌ سیستمهای‌ ایمنی‌ بدن‌ است‌ .
HIV گلبولهای‌ سفید خون‌ را که‌ بخش‌ مهمی‌ از سیستم‌ ایمنی‌ هستند، آلوده‌ می‌کند.
HIV از طریق‌ خون‌ و غشاهای‌ مخاطی‌، مانند غشاهای‌ لوله‌های‌ تولید مثلی‌ وارد بدن‌ می‌شود و به‌ نوعی‌ گلبول‌ سفید می‌چسبد.

AIDSچیست؟
AIDS نوعی‌ بیماری‌ بالینی‌ است‌ که‌ دارای‌ علایم‌ و نشانه‌های‌ مشخصی‌ است‌. نام‌ بیماری‌ ( AIDS ) از حروف‌ ابتدای‌ کلمات‌ زیر گرفته‌ شده‌ است‌ (به‌ معنای‌ نقص‌ ایمنی‌ اکتسابی‌ )
Acquired = A (اکتسابی‌) گرفتن‌ یا کسب‌ کردن‌
Immuno = I (ایمنی‌) سیستم‌ ایمنی‌ اتلاق‌ می‌گردد.
Deficiency = D (نقص‌) به‌ معنای‌ ضعیف‌ شده‌ یا ناکافی‌ است‌.
Syndrome = S (سندرم‌) به‌ نشانه‌ها و علایمی‌ گفته‌ می‌شود که‌ مجموعه‌ آنها حاکی‌ از وجود یک‌ بیماری‌ با تظاهرات‌ مختلف‌ است‌ .

ایدز یک‌ بیماری‌ عفونی‌ است‌ که‌ باعث‌ تحلیل‌ شدید توان‌ و قدرت‌ سیستم‌ ایمنی‌ بدن‌ انسان‌ شده‌ و بیمار را در مقابل‌ انواع‌ بیماریها (عفونتهای‌ فرصت‌ طلب‌ و سرطانها) بی‌ دفاع‌ ساخته‌ و باعث‌ از پای‌ در آمدن‌ فرد و مرگ‌ وی‌ می‌شود.

فرق‌ آلودگی‌ به‌ HIV با ایدز چیست‌ ؟
آلوده‌ شدن‌ به‌ HIV ضرورتاً به‌ معنای‌ آن‌ نیست‌ که‌ شخص‌ احساس‌ کسالت‌ کند. اشخاص‌ آلوده‌ به‌ HIV ممکن‌ است‌ سالها احساس‌ سلامتی‌ نمایند.
ایدز بیماریی‌ است‌ که‌ در مراحل‌ انتهایی‌ عفونت‌ با HIV رخ‌ می‌دهد که‌ فرد به‌ شدت‌ بیمار می‌شود.

راههایی‌ که‌ از طریق‌ آن‌ ویروس‌ ایدز منتقل‌ می‌شود:

۱ـ از طریق‌ رابطه‌ جنسی‌ محافظت‌ نشده‌ با فرد آلوده‌ به‌ ویروس‌ ایدز
۲ـ از طریق‌ مادر آلوده‌ به‌ ویروس‌ (هنگام‌ حاملگی‌، زایمان‌ و شیردهی‌)
۳ـ از طریق‌ انتقال‌ خون‌ و فرآورده‌های‌ خونی‌
۴ـ از طریق‌ ابزار برنده‌ و نافذ پوست‌ آلوده‌

علائم‌ بالینی‌ بیماری‌ ایدز :

یک‌ یا چند علامت‌ از علائم‌ زیر، ممکن‌ است‌ مربوط‌ به‌ بیماری‌ ایدز باشد. در هر حال‌ تشخیص‌ این‌ بیماری‌ فقط‌ بر عهده‌ پزشک‌ متخصص‌ است‌ چون‌ این‌ علایم‌ ممکن‌ است‌ در افرادی‌ که‌ به‌ ایدز مبتلا نیستند نیز یافت‌ شود.
ـ تب‌ طولانی‌ بیش‌ از یکماه‌
ـ عرق‌ شبانه‌ فراوان‌
ـ ضعف‌، بی‌ حالی‌ و خستگی‌ شدید به‌ مدت‌ طولانی‌
ـ از دست‌ دادن‌ بیش‌ از ۱۰% وزن‌ بدن‌ در مدت‌ یکماه‌
ـ اسهال‌ مزمن‌ و طولانی‌ بیش‌ از یکماه‌
ـ بثورات‌ پوستی‌ خارش‌ دار
ـ زخم‌های‌ دهانی‌
ـ تب‌ خال‌
ـ تورم‌ غده‌های‌ لنفی‌
ـ عفونتهای‌ قارچی‌ دهان‌ و گلو

تشخیص‌ بیماری‌ ایدز :

افراد آلوده‌ به‌ عفونت‌ HIV را با آزمایش‌ پادتن‌ HIV که‌ یک‌ نوع‌ آزمایش‌ خون‌ است‌، تشخیص‌ می‌دهند. این‌ در حالی‌ است‌ که‌ فرد مبتلا ممکن‌ است‌ ظاهری‌ سالم‌ و حتی‌ شاداب‌ داشته‌ باشد. دستگاه‌ ایمنی‌ بدن‌ برای‌ ساختن‌ پادتن‌ به‌ زمان‌ نیاز دارد. بنابراین‌، اگر فردی‌ که‌ رفتار پرخطر داشته‌ ونگران‌ آلودگی‌ خود به‌ HIV است‌، بهتر است‌ به‌ متخصصان‌ مشاوره‌ ایدز مراجعه‌ کند.

گروههای‌ در معرض‌ خطر:

بیماری‌ ایدز کلیه‌ جوامع‌ را تهدید می‌کند و هر انسانی‌ می‌تواند در معرض‌ خطر آلودگی‌ و یا بیماری‌ ایدز قرار گیرد ولی‌ عده‌ای‌ از افراد، از احتمال‌ آلودگی‌ یا بیماری‌ بیشتری‌ برخوردارند که‌ عبارتند از :
ـ دریافت‌ کنندگان‌ خون‌، فرآورده‌های‌ خونی‌
ـ افراد بی‌ بند و بار و جوانان‌ منحرف‌
ـ همسران‌ و کودکان‌ افراد آلوده‌ به‌ HIV
ـ نوزادان‌ مادران‌ آلوده‌ به‌ HIV
ـ معتادان‌ تزریقی‌
ـ کلیه‌ مشاغل‌ مرتبط‌ با پزشکی‌ و پیراپزشکی‌
ـ استفاده‌ کنندگان‌ از سرنگ‌، تیغ‌ و یا مسواک‌ و خلال‌ دندان‌ مشترک‌ با افراد آلوده‌ و بیمار
ـ رانندگان‌ بین‌المللی‌، مسافرین‌ خارجی‌ بی‌ هدف‌
ـ افرادی‌ که‌ با روشهای‌ غیراستریل‌ اقدام‌ به‌ سوراخ‌ کردن‌ گوش‌، خالکوبی‌، ختنه‌ و حجامت‌ می‌کنند.

درمان‌ ایدز :

تاکنون‌ درمان‌ قطعی‌ بیماری‌ شناخته‌ نشده‌ است‌ و در حال‌ حاضر تنها داروهای‌ ضد ویروسی‌ در دسترس‌ می‌باشد که‌ ورود به‌ مرحله‌ بیماری‌ را تأخیر می‌اندازد.

راههای‌ پیشگیری‌ از بیماری‌ ایدز :

برای‌ پیشگیری‌ از بیماری‌ ایدز، آموزش‌ مهارتهای‌ زندگی‌ خیلی‌ مهم‌ است‌. زیرا افراد در برخورد با هیجانات‌ زندگی‌، گزینه‌های‌ متفاوتی‌ را در پیش‌ رودارند. که‌ الزاماً همه‌ آنها به‌ طور مطلق‌ خوب‌ یا بد نیستند. انتخاب‌ هر گزینه‌ پیامدهایی‌ به‌ دنبال‌ دارد که‌ ممکن‌ است‌ بی‌ اهمیت‌ یا سرنوشت‌ ساز باشد. به‌ طور مثال‌ توانایی‌ تصمیم‌گیری‌ صحیح‌ یکی‌ از مهارتهای‌ مهم‌ زندگی‌ است‌. می‌توان‌ در برخورد با هیجانات‌ زندگی‌، گزینهٔ‌ بی‌ بند و باری‌ جنسی‌ را که‌ منجر به‌ بیماری‌ ایدز می‌شود، انتخاب‌ کرد یا پای‌ بند به‌ زندگی‌ خانوادگی‌ را برگزید که‌ فرد را از ابتلا به‌ بیماری‌ ایدز و دیگر بیماریهای‌ آمیزشی‌ مصون‌ نگه‌ می‌دارد.

باید دانست‌ که‌ ایدز دارو و درمانی‌ ندارد و تنها راه‌ مقابله‌ با آن‌ پیشگیری‌ است‌ و باید با شناخت‌ این‌ بیماری‌، راههای‌ انتقال‌ و پیشگیری‌ آن‌ و آموزش‌ به‌ اطرافیانمان‌ با این‌ بیماری‌ مبارزه‌ کرد.
نوجوانان‌ عزیز آیا می‌دانید در هر دقیقه‌ ۵ فرد جوان‌ در جهان‌ به‌ ویروس‌ ایدز آلوده‌ می‌شوند. بنابراین‌ با افزایش‌ آگاهی‌ خود بر علیه‌ این‌ بیماری‌ بسیج‌ شوید.

منبع: فصلنامه نیرو و نشاط
دوشنبه 16/8/1390 - 23:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته