• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1268275

پرسش

با سلام.برای تثبیت خوانده ها و تسلط چگونه باید درس بخوانم؟
برای درس زبان چگونه درصد خوبی بزنم؟
چگونه یک برنامه ریزی مناسب برای موفقیت داشته باشم؟
برای شروع یک درس چگونه باید خواندن را اغاز کنم مثلا عمیق بخوانم یا خیر؟
تست را کی بزنم؟
مرور را چه هنگامی انجام بدم و چگونه؟
من پایه تحصیلی ضعیفی دارم ولی برایی کنکور ارشد خیلی انگیزه دارم که حتما اصفهان رشته ارشد کودکان قبول شم..هرچیزی که برای قبولی من نیاز است ممنون میشم بگید..
با تشکر..

پاسخ

با نام و یاد خدا
و با سلام،
دوست گرامی، دروس محاسباتی و مفهمومی باید ابتدا به صورت عمقی و مفهومی مطالعه شوند. برای دروس محاسباتی دوره کردن همواره در برنامه باشد. برای دروس حفظی یا به کمک ابزار جی 5 و جعبه لایتنر و یا به فاصله 5-6 روز از مطالعه درس هر باره دوره داشته باشید. در صورتی که به برنامه‌ای که برای خود تهیه کرده‌اید پایبند باشید موفقیت دور از دسترس نمی‌باشد.
برای دورس حفظی حتماً باید از ابزار کمک حافظه مثل جی 5 و یا جعبه لاتنر استفاده نمایید. در ضمن، دروه کردن برای این دروس از مطالعه خود دروس اهمیت بیشتری دارد. در مورد خلاصه نوییسی نیز یکی از بهترین تکنیک‌ها برای دروس حفظی می‌باشد و بنده معتقدم برای موفقیت بیشتر حتماً باید خلاصه نویسی را نیز در برنامه داشته باشید. همچنین توصیه می کنم از روش‌هایی مثل درخت حافظه نیز استفاده نمایید.  برای اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه نمایید.
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=38836  
برای مطالعه مناسب باید قبل از آن استراحت مناسب داشته باشید و نکات زیر را برای افزایش راندمان رعایت کنید.
 
- ابتدا کمی از زمانتان را به یادداشت افکار مزاحم و تفکر در مورد آنها اختصاص دهید. علت اینکه خیلی از این افکار هنگام مطالعه به ذهن خطور می کند این است که فرصت تفکر بر روی آنها نداشته اید و این افکار در ذهن بصورت غیر طبقه بندی و نامنظم باقیمانده اند. یکبار برای همیشه به آنها فکر کنید و آنها را کنار بگذارید.
- برنامه مطالعه منظم داشته باشید و پیوسته برنامه درس خواندنتان را تغییر ندهید.
- یكی از كارهای بسیار مفید برای افزایش تمركز، نوشتن هنگام خواندن است، یعنی وقتی دارید موضوعی را می‌خوانید، كلمات مهم و بخش‌هایی كه احساس می‌كنید باید به خاطر بسپارید را بنویسید. این نوشته لازم نیست، تمیز و مرتب باشد و یا مثل یك خلاصه‌نویسی باشد؛ صرفاً نوشتن به خاطر درگیر كردن بخشی از نیمكره‌ی راست مغز، میزان تمركزتان را افزایش می‌دهد.
- همان‌طور كه می‌دانید، هر بخش از مغز انسان، مخصوص انجام فعالیتی خاص است، مثلاً بخشی مربوط به شنوایی، بخشی مربوط به بینایی‌، بخشی مربوط به لامسه و... از نظر مساحت، بخشی از مغز كه مربوط به شنوایی است، از بقیه‌ی بخش‌ها بیش‌تر است. از این رو، برای افزایش تمركز، به این صورت عمل كنید. چشم‌های‌تان را ببندید و فقط بشنوید؛ سعی كنید، 3 صدای متفاوت را در اطراف‌تان تشخیص دهید. گاهی باید چند دقیقه صبر كنید. هیچ ایرادی ندارد، صبور باشید و با این كار، الكتریسیته‌ی ساكن موجود در اعصاب شنوایی، تخلیه می‌شوند و وقتی چشم‌های‌تان را باز می‌كنید و مطالعه را ادامه می‌دهید، متوجه خواهید شد كه میزان تمركزتان چندین برابر شده است. اگر میزان حواس‌پرتی‌تان زیاد است، هیچ اشكالی ندارد كه هنگام مطالعه، چندین بار این كار را انجام دهید یعنی به محض احساس حواس‌پرتی، این تمرین را انجام دهید. (از این تمرین در ورزش یوگا، بسیار استفاده می‌شود).
- اگر هنگام خواندن درس خاصی تمرکز ندارید سعی کنید آن درس را هر روز و در بازه های زمانی کوتاه 30 الی 45 دقیقه ای مطالعه نمائید.
- در هنگام مطالعه یا در زمانهای استراحت میان دو تایم مطالعه تلویزیون تماشا نکنید.
- یک مداد، یک سیب و یا هر شی دیگر را انتخاب کنید و به آن خیره شوید، سعی کنید فکر خود را روی آن متمرکز کنید، فکر شما مانند یک حیوان گریز پا فرار می کند و پس از چند ثانیه متوجه می شوید که ذهنتان متمرکز نیست. دوباره سعی کنید که فکرتان را بر روی آن جسم متمرکز کنید. این تمرین را هر روز به مدت 2 الی 5 دقیقه انجام دهید. مطمئن باشید پس از مدتی پرش ذهن شما کمتر خواهد شد.
- حواست را جمع کن: شیوه ای ساده ولی بسیار موثر است. وقتی حواستان پرت و ذهنتان سرگردان است مرتب به خودتان هشدار دهید که «حواست را جمع کن». ممکن است در ابتدا این عمل را صدها بار در هفته انجام دهید ولی مطمئن باشید که در روزهای آینده قدرت تمرکزتان بیشتر خواهد شد.
- در رختخواب مطالعه نکنید. بعبارت دیگر در محلی غیر از مکان استراحتتان مطالعه نمائید.
- غذای سنگین و پرحجم میل نکنید.
- در محیطی با نور کافی و هوای تازه مطالعه نمائید.
- پس از هر 45 دقیقه مطالعه از جای خود بلند شده و کمی استراحت کنید.
- مطالعه روزانه را از مباحثی که کمتر به آنها علاقه دارید آغاز کنید.
(قسمتی از این توصیه ها از سایت گزینه دو برداشت شده است).
موفق و پیروز باشید

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : پنج شنبه 28/5/1395 | پاسخ : يکشنبه 31/5/1395 | | ليسانس | 22 سال | کنکور ارشد | تعداد مشاهده: 72 بار

تگ ها : کنکور ارشد دروس برنامه ریزی مطالعه

مشاوره های مرتبط

سلام مجدد خدمت دکتر عزیز.من قبلا سوالی با کد ۱۳۲۵۴۰۱ از خدمتتون پرسیدم. به لطف خدا طبق برنامه ریزی های کارهای روزانه ۴ ساعت رو میتونم برای مطالعه وقت بزارم.کتاب تست همراه پاسخ کنکورهای ده سال گذشته رشته مشاوره رو تهیه کردم ولی مثل یه آدم گیج شدم.نمیدونم چطور بخونم.به نظرم تست ها و پاسخ هاشون رو به دقت بخونم خیلی خیلی بهتره ولی متاسفانه نمیدونم چطور بخونم.برنامه ریزی رو نمیدونم چطور باشه

با سلام مجدد خدمت شما
با تشکر بابت پاسخگویی در رابطه با کنکور مشاوره۱۳۲۵۳۴۳
تمام منابعی که دارای ضریب بودن رو که معرفی کردید من خیلی وقته تهیه کردم و مشکلم اینه که نمیتونم برنامه ریزی کنم.من ساعت ۷ و نیم تا دو و نیم سرکار هستم.بعد تا برسم خونه و نماز و ناهار ساعت ۴ میشه.ساعت ۴باید درس بچه هارو بفرستم.بعد از اون درس های دخترم رو باهاش کار کنم.از طرفی دوتا دانش آموز رو آموزش میدم در منزل(در راه رضای خدا)کار خونه و خونه داری هم که سر جای خودش.به نظرتون با این شرایط چطور مطالعه داشته باشم.چون من میخوام که حتما ارشد رو قبول بشم.واقعا برای دل خودم نیاز دارم به این قبولی و موفقیت بعدش.برای برنامه ریزی کمکم کنید خواهش میکنم

با سلام وخسته نباشید اینجانب داوطلب کنکور ارشد عمران سال 99 میباشم .
با توجه به تعطیلی دانشگاه ها و اوضاع کرونایی و قرنطینه خانگی سطح تمرکز من و ایضا ساعت مصالعاتی من به شدت افت نموده و اوقات زیادی از روز صرف تماشایی تلوزیون و کار های متفرقه میگردد و با توجه به حجم بالایی از دروسی که میباست مطالعه کنم ، عملا دچارنوعی احساس عصبانیت از خود و بی انگیزگی شده ام ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید .

باعرض سلام و خسته نباشید
بنده سال 96 لیسانس ژنتیک گرفتم و الان میخوام ارشد وزارت بهداشت رشته ژنتیک پزشکی شرکت کنم.برای کنکور سال1400 که یعنی از الان یک سال و نیم وقت دارم. متاسفانه پایه ام ضعیفه و زبانم هم افتضاحه. حالا میخوام بدونم از کجا باید شروع کنم و چی بخونم. من حتی مباحث کارشناسی رو فقط پاس کردم و اصلا هیچی یادم نیست.
اما الان میخوام قوی جلو برم و بتونم حتما دانشگاه تهران یا اصفهان قبول بشم. اولا میخواستم بدونم من باید مباحث پایه رو مطالعه کنم یا رفرنس ها خودشون از پایه هستن و کافیه ؟
رفرنس های ژنتیک پزشکی چیه؟ چندجا سرچ کردم به جز خود ژنتیک بقیه رفرنس ها متغیرن و حتی برای زبان هیچ منبعی معرفی نشده.
در کل خیلی گیج هستم و نمیدونم دقیقا کنکور وزارت بهداشت چطوریه و چطور میتونم نتیجه خوب بگیرم؟

سلام وقتتون بخیر بنده دانشجوی رشته ی گیاهپزشکی هستم. با وجود خوشبینی ها و امید هایی که علی رغم انتخاب رشته ی اشتباهم داشتم، نسبت به رشته ی تحصیلیم دلسرد شدم. انگیزه تحصیلی بسیار بالایی دارم و حقیقتا پشیمانم از اشتباه بزرگ زندگیم که مربوط به کنکورم هست. بین کنکور ارشد و کنکور مجدد مردد ام، با توجه به این که 21 سال سن دارم و ترجیح بر این هست که حساب شده قدم بردارم. سوال من اینه که آیا امکان شرکت در ارشد بیوتکنولوژی پزشکی برای رشته ی من میسره؟ و اینکه بین ارشد سم شناسی و کنکور مجدد به جهت رشته های پزشکی کدوم به صلاحه؟

با سلام و خسته نباشید . انجانب دانشجوی سال اخر مهندسی عمران هستم و قصد شرکت در ازمون کارشناسی ارشد سال99 رادارم ولی چون در زمان کنکور کارشناسی عملکرد; خوبی نداشتم و همین امر باعث شد که در دانشگاه نه چندان خوبی پذیرفته شوم حتی با وجودی که پس از ان در دانشگاه تلاشم را بیشتر کردم و معدل کل 18.69 رانیز به دست اوردم و چندین مقاله در کنفرانس های داخلی و خارجی ارائه کردم ولی نوعی ای احساس ترس از کنکور و اینکه اگر موفق نشوم ، رقبای من از دانشگاه های بتری اند و ...باعث ایجاد سرخوردگی مندر در مطالعه دروس شده و بخش زیادی از انرژی من را میگیرد لطفا راهنمایی بفرمایید و اینکه من چه باید بن بکنم و چگونه خودم و درس هایم را مدیریت کنم

UserName