• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4126روز قبل
خواص خوراکی ها

ویتامین «ث» یك آنتی اکسیدان مهم و ضروری است كه با جریان خون در بدن حركت می‌كند و اثر شیمیایی مواد مضری را که به بافت‏های بدن آسیب می‏رسانند، خنثی می‏کند.

به گزارش ایسنا، اگر فردی به مدت یک ماه، این ویتامین را کمتر از مقدار مورد نیاز برای بدن دریافت کند، دچار عوارض جدی مانند خونریزی لثه، خشکی پوست و آثار خون مردگی در زیر پوست می‏شود.

برخی از مطالعات جدید نشان داده‌اند كه وجود چربی در غذا باعث می‏شود که ویتامین«ث» خاصیت ضد سرطانی خود را از دست بدهد.

به گزارش سایت اینترنتی مركز تخصصی مایوكلینیك، پزشكان می‌گویند: وقتی بزاق و مواد غذایی با شیره‏ معده مخلوط می‌شوند، ویتامین «ث» موجود در مواد غذایی می‌تواند مولكول‌های رادیکال آزاد را از بین ببرد. مولكول‌های رادیکال آزاد همان موادی هستند كه موجب بروز سرطان می‌شوند.

همچنین كمبود املاح و ویتامین‌ها به ویژه ویتامین «ث» باعث از بین رفتن آب میان بافتی پوست و خشك شدن این بافت حیاتی می‌شود. به گفته متخصصان پوست، ویتامین «ث» یكی از مواد حیاتی برای ساخت پروتئین‌های پوست است و كمبود این ویتامین در بدن باعث از هم گسیختگی سلول‌های پوست شده و مشكلاتی از قبیل ترك، زخم، شل شدن و چین و چروك پوست را ایجاد می‌كند.

از دیگر خواص مفید ویتامین ث می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:

- ویتامین «ث» به افزایش استحکام لثه‏ها و دندان‏ها کمک می‏کند و موجب افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری ها می شود.

- این ویتامین همچنین باعث ساخت کلاژن شده و در پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خون و ایجاد لخته‏های خونی در رگ مؤثر است.

- ویتامین «ث» اگرچه در پیشگیری از سرماخوردگی نقشی ندارد اما طول دوره بیماری را کوتاه كرده و عوارض این بیماری را كاهش می‌دهد.

- مصرف این ویتامین باعث جذب بهتر آهن در بدن می‏شود و برای افرادی که دچار کم‏خونی هستند توصیه می‏شود.

- ویتامین «ث» همچنین به فعالیت مناسب هورمونی در بدن کمک می کند.... / تحلیل : عصر ایران

چهارشنبه 25/8/1390 - 15:18
ازدواج و همسرداری

این کتاب را با هر زنی که در زندگی برایتان مهم است، شریک شوید!

 

در این کتاب مادرها و دخترها، خرد، پند، اندرز و رازهای صمیمانه ای را که شما در کتاب دیگری نخواهید یافت به اشتراک می گذارند و با یکدیگر مبادله می کنند.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «یک فنجان آسایش برای مادران و دختران شان» نوشته کالین سل با ترجمه محمدرضا حبیبی در 344 صفحه با قیمت 7 هزار تومان از سوی انتشارات پل منتشر شد. در این مجموعه مادرها و دخترها حرف دل خود را بازگو می کنند. پیوند مادر و دختر قدرت خود را از دست نمی دهد و تلخ و شیرین زندگی زانان به تصویر کشیده می شود. همانطور که مادران به رشد و تربیت دختران خود می پردازند و آنان را به آستانه زنانگی می رسانند، دخترها هم در نیمه راه زندگی و بعد از آن به مراقبت از مادرانشان می پردازند. همین که مادرها به دخترانشان می نگرند که مادر شده اند، این پیوند رشد یابنده و متغیر مادر و دختر همچون تکیه گاهی برای هر زنی در خواهد آمد.

در این کتاب مادرها و دخترها، خرد، پند، اندرز و رازهای صمیمانه ای را که شما در کتاب دیگری نخواهید یافت به اشتراک می گذارند و با یکدیگر مبادله می کنند. چه مادر باشید چه دختر یا هر دو، علاقمند خواهید شد که این کتاب را با هر زنی که در زندگی برایتان مهم است، شریک شوید.

«وقت استراحت، آشفتگی، مادر گرامی، قدرت عشق و محبت مادر، مادر می داند، تاج گذاری، حلقه کامل، گزینه های قلبی، دختر عروس، ارث، اندرزهایی از دختری چهار ساله، دوست داشتن بیگانه، آنچه می خواستم به او بگویم، موتورسواری، بازوان مادر، دخترک خوشحال من، از یک مادر، رویابافی، پیش از باران، دستان مادرم، گیاه چرخنده، از یاد بردن آیین مد، عهد و پیمان تولد، ترک کردن، لحاف، گردن بند مروارید، مادر بامزه من، گدازه عشق سوزان، مرگ ژوزفین، کمی موسیقی شبانه، تخم مرغ مادر، ماری و من، خانم سرخپوست سالخورده، روبان صورتی، دختر مادری جنگجو و آرزوهای بزرگ» برخی از مطالب این کتاب است.... /  khabaronline.ir

چهارشنبه 25/8/1390 - 15:18
سينمای ایران و جهان

هرکول پوآرو برای آخرین بار برمی‌گردد + عکس‌

 

 

دیوید ساچت برای آخرین بار در چند فیلم تلویزیونی شبکه آی‌تی‌وی در نقش هرکول پوآرو جلوی دوربین می‌رود.

به گزارش خبرآنلاین، دیوید ساچت (با تلفظ صحیح سوشِی) در 22 سال گذشته در 65 فیلم در نقش هرکول پوآرو، کارآگاه بلژیکی مخلوق آگاتا کریستی بازی کرده است.

مجموعه فیلم‌های جدید براساس رمان‌ها و داستان‌های کوتاه کریستی با محوریت پوآرو که بصورت فیلم درنیامده‌اند ساخته می‌شوند و تولید این فیلم‌ها از سال آینده آغاز می‌شود.

یکی از این آثار «پرده» (Curtain) است که ماجرای آخرین پرونده پوآرو است، در این داستان کارآگاه مرتب و وسواسی ما برای جلوگیری از یک قتل سر صحنه وقوع جنایتی می‌رود که برای اولین بار پای او را به حل کردن معماهای قتل باز کرد.

ساچت درمورد فیلم‌های جدید گفت: «بیش از آنچه بشود بر زبان آورد از دوباره بازی کردن در نقش پوآرو خوشحال هستم. آرزوی من بوده که در دوران بازیگری خودم بتوانم تمام آثار پوآرو را در قاب تلویزیون بازسازی کنم.»

این بازیگر افزود: «پوآرو نابغه است و با این حال شخصیتی بسیار پیچیده و من همیشه از بازی در نقش او لذت برده‌ام.»

ساچت که چندی پیش نشان فرمانداری امپراتوری بریتانیا را برای نقش‌آفرینی‌هایش در دنیای نمایش و تلویزیون دریافت کرد شخصیت پوآرو را چنین توصیف کرد: «متفکر است و دقت و وقار عجیبی دارد و از طرفی بازی در نقش او بسیار عذاب‌دهنده است چون بسیار مغرور و فضل‌فروش است! با همه کاستی‌هایش او یکی از بهترین‌های دنیای ادبیات است. بخت با من یار بود که نقش او را بازی کنم.»

ساچت در کنار همسرش

شبکه آی‌تی‌وی ساخت پنج فیلم پوآرویی را در برنامه خود دارد، جدا از «پرده» چهار فیلم دیگر «سختی‌های هرکول»، «اشتباه مرد مرده»، «چهار بزرگ» و «فیل‌ها می‌توانند به خاطر بیاورند» نام دارند.

متیو ریچارد، رئیس «بنیاد آگاتا کریستی» و نوه کریستی درمورد این فیلم‌ها گفت: «نو کردن قراردادمان با آی‌تی‌وی و ساچت در نقش پوآرو معرکه است و این پنج فیلم نقاط اوج همراهی 20 ساله ما با دیوید ساچت در نقش هرکول پوآرو هستند.»

میشل باک از شبکه آی‌تی‌وی هم گفت: «این پنج فیلم ادای دینی مناسب به شخصیت محبوب ادبی یعنی هرکول پوآرو هستند. پایان این مجموعه بسیار هیجان‌انگیز و احساسی خواهد بود. ما سفر به‌یادماندنی با پوآرو داشتیم.»

جدیدترین اقتباس تلویزیونی از داستان‌های پوآرو «ساعت‌ها» نام دارد که کریسمس امسال از شبکه آی‌تی‌وی پخش می‌شود، در این فیلم فیل دانیلز، جیمی وینستن و لزلی شارپ هم‌بازی ساچت هستند. آنا مِسی، بازیگر محبوب و تحسین‌شده که چندی پیش درگذشت هم در این فیلم یکی از آخرین نقش‌های خود را ایفا کرده است.

شبکه آی‌تی‌وی همچنین دستور ساخت سه فیلم از مجموعه «خانم مارپل» با بازی جولیا مکنزی در نقش این کارآگاه پیر و بامزه را صادر کرده است.

اولین فیلم این مجموعه که اقتباس دیگری از آثار کریستی است «معمای کارائیبی» نام دارد و تابستان سال 2012 فیلمبرداری آن شروع می‌شود، دو فیلم دیگر «شب بی‌پایان» و «معمای هفت شماره‌ای» نام دارند که پاییز 2012 جلوی دوربین می‌روند.... / khabaronline.ir

چهارشنبه 25/8/1390 - 15:17
تاریخ


روزی که سنگبنشته‌های ایران باستان خوانده شدند

16 نوامبر 1846 را روزی نوشته‌اند كه «سر هنری راولینسون‏Sir Henry C. Rawlinson‏» موفق به خواندن خطوط میخی سنگنبشته داریوش بزرگ در بیستون شد و آن را ترجمه كرد. این سنگنبشته مربوط به سال 519 پیش از میلاد (2 هزار و 530 سال پیش) است كه حدود جغرافیایی ایران در آن مشخص شده و «سند مالكیت میهن ما» بشمار می‌رود - تنها كشور جهان كه چنین سندی را دارد. راولینسون از دهه 1830 تلاش خود را برای خواندن كتیبه‌های (خط میخی) ایران باستان آغاز كرد. وی كه بر زبان فارسی مسلط بود و مطالعه تاریخ ایرانیان وی را علاقه مند به تحقیق درباره ایران باستان و خواندن سنگنبشته‌های آن عهد كرد. پیش از او، گروتنفند( ‏Grotenfend )

آلمانی دست به چنین تلاشی زده ولی موفق به خواندن كامل متون نشده بود و معنای برخی از كلمات را حدس زد. راولینسون متوجه شده بود كه كتیبه‌ها به سه خط نوشته شده‌اند و از متن ساده‌تر و كوتاهتر آغاز كرد.. در این متن، وی به كلماتی برخورد كرد كه در كتیبه‌های میخی تخت جمشید و نقاط دیگر ایران وجود داشت و حدس زد كه نام‌های خاص هستند و با یافتن حروف مشترك كلماتی چون داریوش، هیشتاسب (نام پدر داریوش)، آریامازس، خشایارشا، پارسو (واو مفتوح = پارسوا)، هخامنشی و... موفق به خواندن سنگنبشه‌ها شد كه اوج تمدن، مدیریت و دانش ایران باستان را به جهانیان بازتاب داد.



نبرد قادسیه

نبرد قادسیه میان اعراب مسلمان و ایران 16 نوامبر 636 میلادی آغاز شد و تا نیمروز 19 نوامبر بطول انجامید. این نبرد شكست نیروهای ایران را در پی داشت و متعاقب آن، اعراب تیسفون را تصرف كردند و سپس به تعقیب یزدگرد سوم شاه وقت كه از تیسفون عقب نشینی كرده بود پرداختند و در دو جنگ دیگر، جلولا و نهاوند، نیز او را شكست داده و به خراسان فراری دادند كه در مرو ترور شد. اعراب سپس ایران را شهر به شهر به تصرف درآوردند. در پی سقوط تیسفون بود كه اعراب از جزیرةالعرب به بین النهرین (عراق) مهاجرت كردند و شهرهای كوفه و بصره را ساختند. پیش از نبرد قادسیه، تنها منطقه «حیره» در عراق عرب نشین بود.



آیین مكاتبات اداری زمان ساسانیان الگو جهان امروز

كتاب «آیین مكاتبات اداری» به زبان انگلیسی تالیف «تاراپور»، در نیمه نوامبر سال 1933 در كشورهای انگلیسی زبان توزیع شد كه اصول آن تاكنون در علوم اداری و رشته مدیریت دولتی الگو قرارگرفته و مورد توجه بوده است.

تاراپور در مقدمه این كتاب نوشته است كه بیشتر قسمت‌های كتاب ترجمه آیین مكاتبات ادارات دولتی ایران در زمان ساسانیان است كه مهاجران پارسی (زرتشتی) در قرن هفتم میلادی با خود به هند آورده بودند و وی با جمع آوری و ترجمه آنها، كتاب «آیین مکاتبات اداری» را در بمبیی نوشته است. مولف در این كتاب ضمن پرداختن به آیین مكاتبات موسسات عمومی ایران باستان به روش مدیریت و حسابرسی این عهد از جمله مقررات تشویق و تنبیه مدیران و كارمندان و ضوابط ارتقاء و ترفیع و وضعیت دوران كارآموزی كاركنان و مدیران و چگونگی استعلام نظر آنان برای حل مسائل اداری پرداخته است.

جهان امروز همواره ایران باستان را به داشتن روش‌های پیشرفته و كارآمد برای اداره امور عمومی ستوده است.



گلوله خارج نشد و حسین علاء زنده ماند

25آبان 1334 حسین علاء نخست وزیر وقت در مجلس ترحیم «سید مصطفی کاشانی» فرزند آیت الله كاشانی و نماینده مجلس که در مسجد سلطانی برگزار شده بود هدف گلوله مظفر ذوالقدر از فدائیان اسلام قرارگرفت ولی گلوله در لوله سلاح گیر كرد و ذوالقدر سلاح را بر سر علاء کوبید كه مجروح شد. حمله به حسین علاء یك روز پیش از سفر به پایتخت عراق برای شركت در اجلاس سران دولت‌های عضو پیمان بغداد صورت گرفت ولی وی با همان جراحت به بغداد رفت .

www.iranianshistoryonthisday.com
چهارشنبه 25/8/1390 - 15:16
شعر و قطعات ادبی
دوست می‌دارم من این نالیدن دلسوز را

تا به هر نوعی كه باشد، بگذرانم روز را

شب همه شب انتظار صبحرویی می‌رود

كان صباحت نیست این صبح جهان افروز را

وه كه گر من باز بینم چهر مهرافزای او

تا قیامت شكر گویم طالع پیروز را

گرمن از سنگ ملامت روی برپیچم، زنم

جان سپر كردند مردان ناوك دلدوز را

كامجویان را ز ناكامی چشیدن چاره نیست

بر زمستان صبر باید طالب نوروز را

عاقلان خوشه‌چین از سرِّ لیلی غافلند

این كرامت نیست جز مجنون خرمن سوز را

عاشقان دین و دنیا باز را خاصیّتی است

كان نباشد زاهدان مال و جاه اندوز را

دیگری را در كمند آور كه ما خود بنده‌ایم

ریسمان در پای حاجت نیست دست آموز را

سعدیا دی رفت و فردا همچنان موجود نیست

در میان این و آن فرصت شمار امروز را
چهارشنبه 25/8/1390 - 15:15
سينمای ایران و جهان
به رسمی قدیمی سینماها در آمریکای شمالی در دو ماه پایانی سال میلادی میزبان فیلم‌هایی هستند که تعدادی از آن‌ها می‌توانند در فصل جوایز از رقبای اصلی باشند.



جرج کلونی در «فرزندان» (The Descendants)‌ به کارگردانی الکساندر پین




کرستن دانست در «ملانکولیا» (Melancholia) ساخته لارس فون تریر




تیلور لاتنر در فیلم «ماجرای دنباله‌دار گرگ و میش: سپیده‌دم»




ویگو مورتنسن و میشائل فاسبیندر در «یک روش خطرناک» (A Dangerous Method) ساخته دیوید کراننبرگ




صحنه‌ای از فیلم «ماپت‌ها» (The Muppets)




جان چو و کال پن در فیلم  3-D Christmas





میشل ویلیامز به نقش مریلین مونرو در فیلم «هفته من با مریلین»




ساندرا بولاک و تامس هورن در فیلم «فوق‌العاده بلند و بیش از حد نزدیک» (Extremely Loud and Incredibly Close)




گری اولدمن در فیلم «تعمیرکار، خیاط، سرباز، جاسوس» (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)




میشائل فاسبیندر در «شرم» (Shame) ساخته استیو مک‌کویین



مریل استریپ به نقش مارگارت تاچر نخست وزیر پیشین بریتانیا در فیلم «بانوی آهنین»



رونی مارا در فیلم «دختری با خالکوبی اژدها»‌(The Girl with the Dragon) ساخته دیوید فینچر



صحنه‌ای از فیلم «پینا» (Pina) به کارگردانی ویم وندرس



تام کروز در فیلم «ماموریت غیرممکن – پروتکل اشباح» (Mission Impossible — Ghost Protocol)

منبع: خبرآنلاین
چهارشنبه 25/8/1390 - 15:10
ایرانگردی
کرمانشاه ـ هجیج

کفش‌هایتان لنگه به لنگه نمی‌شود
آنجا اگر کمی سر کیسه را شکل کنید و یک جفت گیوه مرغوب هجیجی بخرید، کفش‌هایتان دیگر هرگز لنگه‌ به لنگه نمی‌شوند چون گیوه لنگه راست و چپ ندارد و یکی از اصلی‌ترین مکان‌های تولیدش، روستای هجیج از توابع بخش نوسود شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است.

هجیج ـ که برخی آن را با «ح جیمی» می‌نویسند و می‌گویند به معنای دره سرسبز و عمیق است ـ روستایی است که همه خانه‌هایشان از سنگ هستند و حتی یک آجر در آنها به کار نرفته است.

 

در یکی از وب‌نوشته‌ها درباره هجیج، قصه‌ای هست که می‌گوید، پانصد سال پیش در هجیج، آسمان خسیس شد و خشکسالی بیداد کرد. اهالی روستا سراغ مردی متدین که نسبش به امام موسی کاظم(ع) می‌رسید، رفتند تا برای باریدن باران، دعا کند. مرد دعا کرد و چشمه‌ای پر آب، دل خاک را شکافت و مرد از همان وقت، صاحب احترامی ویژه میان مردم شد و حتی پس از مرگش، بقعه‌ای به یادش ساختند به نام «بقعه سیدعبدالله» یا «بقعه کوسه هجیج».

کسی نمی‌داند این ماجرا درباره روستای هجیج و بقعه سیدعبدالله در کنار رودخانه سیروان، راست است یا تنها قصه‌ای ساده است برای سنگین شدن پلک‌های بچه‌های هجیجی، وقت خواب. مهم این است که اهالی هجیج، اهل تسنن هستند، اما به امامزاده‌شان احترام می‌گذارند واین بقعه از پنج قرن پیش تاکنون سرپا بوده است و زیارتگاه دوستدارانش.

چند کار ;خانه رد شده‌اید و آن ترس عمیق و خواستنی از جریان تند آب خنک رودخانه زیر پایتان را تجربه کرده‌اید.

 

از همین جا، همین سنگفرش زیر پایتان، دالان بهشت آغاز می‌شود؛ دالانی سبز که سرشاخه‌های درهم‌پیچیده درختان، آن را برای شما آذین بسته‌اند. بگذارید آن سبز دلاویز چشم‌هایتان را بنوازد، بگذارید ریه‌هایتان از نفس گیاهان انباشه شود و قدم تند کنید تا به پله‌های قلعه رودخان، باشکوه‌ترین دژ نظامی استان گیلان، برسید. پله‌ها زیادند و شاید هم به همین دلیل به آن قلعه هزار پله گفته‌اند، اما مطمئن باشید طبیعت اطراف و قلعه عظیم و خزه‌بسته بالای تپه، چنان افسونتان می‌کند که مثل مسخ‌شده‌ها، پله‌ها را با سرعت بالا می‌روید و خستگی را از یاد می‌برید.

خب، حالا خیالپردازی را تمام کنید و تنها به یک پرسش ما پاسخ دهید؛ چرا وقتی از نعمت زنده بودن برخوردارید و خبر دارید این همه زیبایی در جایی از کشور، انتظارتان را می‌کشد، در خانه نشسته‌اید و ترجیح می‌دهید در رویا سیر کنید؟ مگر تا قلعه رودخان چقدر راه است؟!

آذربایجان غربی ـ سهولان

به کبوترها احترام بگذارید
حتی اگر هیچ‌یک از آن قلعه‌ها و مساجد قدیمی، دور و بر روستای سهولان، از توابع بخش مرکزی شهرستان مهاباد در آذربایجان غربی نبود، حتی اگر آن چشمه‌های خروشان و باغ‌های میوه پربار، روستا را احاطه نکرده بودند، وسوسه سوار شدن بر قایقی پارویی و گردش در دالان‌های تو در توی غار معروف این روستا، حتما می‌توانست هر گردشگری را به آنجا بکشاند؛ وسوسه دیدن قندیل‌هایی که گاهی خوشه انگور شده‌اند، گاه پروانه، گاهی پای فیل، گاهی توت فرهنگی، گاه عروس دریایی و ... .


کردها می‌گویند سهولان به زبان آنها به معنای یخبندان است که احتمالا دلیل گذاشتن این نام بر روستای چهارصد ساله سهولان، آب و هوای سرد آن است که اگر شما این پیشنهاد را بپذیرید و به آنجا بروید، به خوبی تجربه‌اش می‌کنید.

وقتی مسافر دنیای اسرارآمیز غار سهولان شدید، چه در دالان‌های تو در توی بخش خشک آن پرسه می‌زدید، چه سوار قایق در حوضچه‌هایش شدید، به یاد داشته باشید به کبوترها و آرامششان احترام بگذارید، چون آنها ساکنان اصلی سهولان به شمار می‌روند و در نقاط گوناگونش لانه ساخته‌اند، به همین خاطر هم اهالی به این غار «کوته‌کوتر» یا «لانه کبوتر» گفته‌اند!

برای سفر به روستای سهولان، باید آنقدر در جاده بوکان مهاباد برانید تا به فرعی برسید که به روستای عیسی کندی می‌رسد و همین جاده را اگر ادامه دهید، سهولان در انتظار شماست.

تهران ـ کر کبود

همخوانی موزون آب و سنگ
برخی از پدربزرگ‌های آنها می‌گویند که از پدربزرگ‌هایشان شنیده‌اند و پدربزرگ‌هایشان از پدربزرگ‌هایشان نقل کرده‌اند و پدربزرگ بزرگ‌های آن پدربزرگ‌ها تعریف کرده‌اند که ... به هر حال مهم نیست دقیقا چه کسی گفته است، مهم این است که برخی بر این باورند که شاید نام روستای کر کبود از نام دو اسب که «کهر» و «کبود» صدایشان می‌کرده‌اند، گرفته شده است.

هر کس در دیدار از کر کبود از توابع بخش طالقان ساوجبلاغ در استان تهران درباره این‌که مهمترین جاذبه گردشگری روستا کدام است، نظری دارد، اما از نظر ما، زیباترین اجزای روستا، معماری سنتی خانه‌های آن، درخت‌های تنومند کهنسالش با سایه‌های پربرکت و کوچه‌های خاکی و شیبداری است که دیوانه‌وار پیچ و تاب می‌خورند، پله می‌شوند، حیاط می‌شوند، یا به دل کوه می‌زنند و به آبشار کر در هفتصد متری شمال شرقی روستا یا یخچال‌های طبیعی آن در شمالش می‌رسند.


آبشار کر سی تا پنجاه متر ارتفاع دارد و صدای ریزش آبش آنقدر بلند است که با نیم ساعت گوش کردن به آن تا پایان روز در خواب و بیداری زمزمه‌اش در گوش‌هایتان تکرار می‌شود.

روستای کر کبود که به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه، آب و هوایی دلپذیر دارد، از مسیر اتوبان کرج ـ قزوین و از راه شهرستان طالقان قابل دسترسی است. فراموش نکنید شما به روستایی دعوت شده‌اید که حدود 1100 سال قدمت دارد با دو امامزاده به نام‌های امامزاده زید ابراهیم و امامزاده شاه محمد حنفیه و البته آرامگاه ملا یغمایی کر کبودی هم در قبرستان تاریخی روستا واقع شده است.

امامزاده زید ابراهیم در مرکز روستاست و نسبش بنا به گفته‌های اهالی، به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد، اما آرامگاه امامزاده شاه محمد حنفیه در ارتفاعات شمال شرقی روستا معروف به کوه عقیق قرار دارد، علاوه بر همه اینها، روستا حمامی تاریخی هم دارد که متعلق به دوره قاجار است.

چهارمحال و بختیاری ـ آتشگاه

خانه آبشارها
ممکن است از ما بپرسید چرا از استان چهارمحال و بختیاری که سرزمین لاله‌های واژگون است، روستای آتشگاه از توابع بخش مرکزی لردگان در استان چهارمحال و بختیاری را انتخاب کرده‌ایم که کمتر لاله وحشی دارد که به شما پاسخ می‌دهیم، اولا لاله‌ها معمولا در اردیبهشت باز می‌شوند و در فروردین هنوز باز نشده‌اند و ثانیا شک نکنید طبیعت آتشگاه هم آنقدر بکر و دست‌نخورده است که از سفر به آن پشیمان نمی‌شوید.
قدمت این روستا به دوره قاجار برمی‌گردد؛ همان زمانی که عشایر بختیاری آن را به عنوان یکی از ییلاق‌های خود پسندیدند و چادرهایشان را در مجاورت آبشارهای زیبای آن که در مساحتی سه کیلومتری گسترده شده‌اند، برپا کردند.


طبیعت در تبدیل آتشگاه به یکی از جذاب‌ترین مکان‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری نقش اساسی داشته است. درختان کهنسال بلوط و گردو و بنه در سراسر دره تنگی که روستا در آن واقع شده، کوه‌های شورم جلا و دریک در جنوب و شمال روستا و حتی جنس آهکی آنها که سبب به وجود آوردن غارها و آبشارهای متعدد در منطقه شده، همگی از جاذبه‌های بی‌نظیر این منطقه به شمار می‌روند.

اگر خواستید از آتشگاه سوغاتی بخرید، از اهالی سراغ گیاهان معطر و دارویی یا شیر و پنیر و ماست و دوغ محلی یا گلیم‌های ساده و بادوامشان را بگیرید. برای سفر به این روستا، باید به شهرستان لردگان بروید و از آنجا دو جاده هست که شما را به آتشگاه می‌رساند، اولی که طولانی‌تر است جاده‌ای است که از روستاهای منجر موثی و کیهان و چله‌گاه و کلار و چمن‌بید و دره نامدار و قلعه سوخته و باغ کاج و ده کهنه می‌گذرد و جاده دوم که کوتاه‌تر است، از لردگان و میلاس و سردشت و آبزا و دلی رد می‌شود و به آتشگاه می‌رسد.

خراسان شمالی ـ درکش

داروخانه سرسبز
چند بار نام روستای درکش از توابع بخش مرکزی شهرستان مانه و سملقان به گوشتان خورده است؟ آیا دوست دارید مهمان کردهای کرمانجی در خراسان شمالی شوید؟ تا حالا پیش آمده به آوازهای محزون آنان، وقتی با دو تار همراه می‌شود، گوش دهید؟ تا به حال دوتارنوازی کرمانجی‌ها را دیده‌اید؟ از مهمان‌نوازی‌ و غیرتمندی‌شان شنیده‌اید؟ وصف رسوم و سنت‌هایشان در عزا و جشن و ... چطور؟ اگر راجع به همه اینها کنجکاوید، به روستای درکش بروید که مردمش بیشتر کردهای کرمانجی‌اند.

درکش روستای خوش آب و هوا و کوهستانی است که چشمه‌های فراوانی در اطرافش جریان دارند و یافته‌های باستان‌شناسی در حوالی برج تاریخی سبزعلی‌خان قراچورلو و تپه‌های اطرافش، نشان می‌دهند این روستا عمری دویست ساله دارد.
از زیباترین جاذبه‌های طبیعی روستای درکش، می‌توان به مراتع وسیع و سبز اطراف روستا، حواشی رودخانه زومار و دره کنداب در جنوب آن اشاره کرد، اما آنچه دوستداران طبیعت را به درکش می‌کشاند، جنگل زیبا و انبوه بلوط در نزدیکی آن است که تنها جنگل بلوط شرق کشور به شمار می‌رود.

 

یک نکته دیگر هم درباره درکش هست که بد نیست آن را بدانید. این روستا بنا بر نظر گیاه‌شناسان، گنجینه‌ای کم‌نظیر از گیاهان دارویی است، به گونه‌ای که چند سال پیش، یکی از این کارشناسان گفته بود، 380 گونه گیاه دارویی در روستای درکش شناسایی شده است که 79 گونه از آنها بسیار ارزشمند هستند.

او برای نمونه از بابونه بجنورد به عنوان گیاهی منحصر به فرد در درمان بیماری‌های گوارشی نام برده بود که در حوالی این روستا می‌روید. برای سفر به درکش از بجنورد به سمت آشخانه حرکت کنید و همین که روستای کلاته زمان صوفی را پشت سر گذاشتید، نرسیده به جوزک، جاده‌ای فرعی شما را به روستا می‌رساند.

سیستان و بلوچستان ـ تیس

از خانه جن‌ها تا خلوت با دریا
آنجا روی یکی از آن صخره‌های آهکی بلند که هنوز از پسمانده آفتاب ظهر گرمند، گوشه‌ای دنج و خلوت پیدا می‌کنی و می‌نشینی و خورشید را نگاه می‌کنی که سرخ و لرزان و بی هیچ تقلایی در دریا غرق می‌شود و به صدای موج‌هایی گوش می‌کنی که آرام و منظم بر تن صخره‌ها می‌کوبند و اگر حوصله داشتی به بلوچ‌های سپیدپوشی که با دست پر از دریا برمی‌گردند، «خداقوت» می‌گویی، اما همه این توصیف‌ها حتی گوشه‌ای از زیبایی‌های روستای ساحلی تیس، از توابع بخش مرکزی شهرستان چابهار در سیستان‌وبلوچستان نمی‌شوند و حتما پیشینیان ما هم این را فهمیده‌اند که از 2500 سال پیش در تیس ساکن شده‌اند و به آن گاهی بندر تیزیا گفته‌اند و گاهی تیز و گاهی تسی.


تیس، سه قلعه باستانی مهم دارد؛ اولی قلعه تیس است که سبک معماری‌اش نشان می‌دهد، به دوره سلجوقی تعلق دارد، دومین قلعه، «پیروز گت» نام دارد که به غیر کوهنوردها پیشنهاد نمی‌کنیم از داخلش بازدید کنند، چون راه ورود به آن سخت و خطرناک است، قلعه سوم، «بلوچ گت» است که بالای کوه قرار گرفته و دو مقبره هرمی کوچک هم در آن ساخته شده است.
انتخاب سفر به تیس ـ که از طرف نیک‌شهر و جاده چابهار ـ کنارک جاده‌ای آسفالته دارد ـ با خودتان است، اما فقط این هشدار را بشنوید که اگر به تیس نروید، نه مقابر جنانی گچ را (که به باور اهالی، محل سکونت جن‌ها بوده) می‌بینید، نه پیل‌بند را، نه سدهای تیس را، نه غارهای بان مسیتی و نقاشی‌های عجیب و غریب داخلشان را، نه چاه باستانی تیس کوپان را و نه حتی گورهای مرموز تپه نهادی را. حالا تصمیمتان چیست؟ چمدان ها را می‌بندید یا نه؟

فارس ـ سرمشهد

یک مرد با دو شیر مرده
آنجا شما شاهدان جنگی تقریبا تمام شده‌اید؛ پیکاری میان بهرام دوم، پنجمین پادشاه ساسانی با شیری شرزه. بهرام خنجرش را در سینه شیر فرو کرده و شیری دیگر هم پیشتر به دست او کشته شده و بر خاک افتاده است. پشت سر شهریان چند تن از اعضای خانواده‌‌اش در کنار کرتیر (موبد موبدان) ایستاده‌اند که ظاهرا بهرام در دفاع از آنها با شیرها جنگیده است. درست بالای سر بهرام و خانواده‌اش هم کتیبه‌ای نصب شده که یکی از چهار کتیبه موبد موبدان آن زمان و بزرگترین کتیبه عهد ساسانی روستای سرمشهد، از توابع بخش جره و بالده‌ شهرستان کازرون در استان فارس که جاده‌های رسیدن به آن چه از طرف برازجان و چه از طرف کازرون، آسفالته و مناسب است.


متون قدیمی نشان می‌دهد روزگاری این منطقه مورد توجه پادشاهان هخامنشی و ساسانی بوده است و در آن بناهای گوناگونی ساخته‌اند که بقایای آنها هنوز در اطراف سرمشهد دیده می‌شود و از آن جمله می‌توان به تپه باستانی تل نقاره‌‌خانه،‌ آتشکده، تل خاموش، قنات سرمشهد، تل خندق و کاروانسرای کوشک اشاره کرد. در شش کیلومتری شمال شرقی روستا هم‌، باستان‌شناسان شهری کهن به نام «قندجان» را از دل خاک بیرون آورده‌اند که از دیدن آن پشیمان نخواهید شد.

کردستان ـ پالنگان


پله پله تا بهشت
واقعا عجیب نیست که هنوز هم وقتی می‌پرسی: «کدام روستای ایران معماری پلکانی دارد؟» همه بلافاصله می‌گویند: «ماسوله»!. فکر می‌کنید چند نفر در پاسخ به این پرسش، از روستای پالنگان از توابع بخش مرکزی شهرستان کامیاران استان کردستان، یادی می‌کنند؟ فکر می‌کنید چند نفر می‌دانند این روستا گوشه‌ای از بهشت است؟ چند نفر خبر دارند در ده کیلومتری شمال غرب این روستا در رشته کوه‌های «گواز»، چشمه‌های داغ آب معدنی شفابخشی از دل کوه، بیرون می‌جوشند که از فراوانی ترکیبات گوگردی و آ‌هنی، شیری‌رنگ شده‌اند؟ چند نفر وصف قلعه عظیم و اسرارآمیز این روستا را شنیده‌اند؟ خیلی کم! خیلی خیلی کم! و به همین دلیل است که برخی ترجیح می‌دهند امسال هم راهی ماسوله شوند و بیشتر وقت تعطیلاتشان را در ترافیک جاده روستا بگذرانند و در انبوه جمعیت، فرصت خلوت کردن با طبیعت را از دست بدهند تا ما روزنامه‌نگارها در پایان تعطیلات با تأسف گزارش کنیم: «ماسوله گنجایش این همه گردشگر ورودی را ندارد! به بقیه ایران هم سری بزنید!».

 

اما شما که این مطلب را خوانده‌اید امسال پالنگان را انتخاب کنید، چون پالنگان، خلوت، خوش آب و هوا، پر از چشمه‌ها و رودهای خروشان و طبیعتی دست نخورده است با کردهای مهربانی که به اورامی سخن می‌گویند و وقتی دلتنگ می‌شوند با صدایی محزون سیاه چمانه می‌خوانند یا چپله یا گریان، اما اگر شاد باشند آن وقت باید ببینید با دو دستمال رنگی و یک دهل، چگونه هنرنمایی می‌کنند. وقت رفتن فراموش نکنید از پالنگانی‌های شریف، کشک و گیوه بخرید به رسم سوغات و اگر تعارفتان کردند به خوردن ولوشه یا غازینه یا شلمین، رد نکنید چون غذاهای کردی واقعا لذیذند!

پالنگان از راه شهرهای کامیاران و پاوه و سروآباد و سنندج قابل دسترسی است. پس بهانه نگیرید که چون دقیقا نمی‌دانید کجاست آن را برای سفر انتخاب نمی‌کنید.

کرمان ـ سیرچ

اینجا با کویر کنار نمی‌آید
همین ابتدا باید اعتراف کنیم ما هم پیشتر مثل خیلی از خوانندگان این مطلب، خیال می‌کردیم کرمان استانی گرم و خشک و بی آب و علف است، اما شما هم باید مثل ما روستاهای طرز، لاله‌زار، میمند، هرزا و ... را ببینید تا باور کنید کرمان یک بهشت کوچک و دوست‌داشتنی است که کمتر کسی از همه جاذبه‌هایش خبر دارد.

سخت است از بین روستاهای دیدنی کرمان، یکی را انتخاب کنیم، اما وقتی پای اجبار به میان می‌آید، ما به هزار و یک دلیل، روستای سیرچ از توابع بخش شهداد را برای معرفی می‌پسندیم. می‌پرسید کدام دلایل؟ اول این‌که سیرچ، زادگاه هوشنگ مرادی کرمانی، خالق «قصه‌های مجید» است، دوم آن‌که روستای ما، سروی تاریخی دارد که سیرچی‌ها می‌گویند دوهزار سال از خدا عمر گرفته است. سوم روستای پیشنهادی ما در مجاورت کویر واقع شده، اما در آن پیست اسکی زمستانی ساخته‌اند چون آب و هوایش با خلق و خوی کویر هیچ همخوانی ندارد و خنک و کوهستانی است که همین تضاد موجب شگفتی‌تان خواهد شد. چهارم این‌که در نزدیکی سیرچ، رودخانه‌ای باصفا و کوهی بلند و مناسب برای کوهنوردی وجود دارد. پنجم آن ‌که سیرچ چشمه‌های آب گرمی دارد که کرمانی‌ها، آنها را برای آب‌درمانی مناسب‌سازی کرده‌اند تا از گردشگران استقبالی درخور داشته باشند. و ششم با سفر به سیرچ می‌توانید کره و روغن نباتی مرغوب، خشکبار، قالیچه‌های کوچک و حصیربافته‌های تزئینی سوغاتی بخرید و ... .

ما شش دلیل از هزار و یک دلیل سفر به سیرچ را گفتیم، حالا نوبت شماست که از طریق جاده‌های آسفالته شهرهای کرمان یا شهداد، راهی سیرچ شوید تا شاید 995 دلیل دیگر را هم پیدا کردید

منبع: روزنـــه
چهارشنبه 25/8/1390 - 15:9
اخبار

در روز اول هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال هفت مسابقه برگزار می‌شود.


  لیگ برتر فوتبال بعد از وقفه‌ای ۲۰ روزه از جمعه این هفته از سرگرفته می‌شود. در روز اول هفته سیزدهم، پرسپولیس و استقلال بازی ندارند و روز شنبه به مصاف حریفان خود می‌روند.

نگاهی به هفت مسابقه روز جمعه می‌اندازیم:

* ملوان انزلی - فجرسپاسی شیراز

  ملوان و فجر تیم‌های شانزدهم و هفدهم جدول شرایط مشابهی دارند. بازنده این بازی هر تیمی که باشد در وضعیت وخیمی قرار می‌گیرد. از نکات جالب اینکه فرهاد پورغلامی و علی کلانتری سرمربیان دو تیم زمانی با یکدیگر در تیم ملی نوجوانان همکار بوده‌اند. آنها با تفکرات فنی یکدیگر کاملا آشنا هستند و از رفقای قدیمی محسوب می‌شوند و اکنون باید برای بقا با یکدیگر مبارزه کنند.

* شاهین بوشهر - مس کرمان

فیروز کریمی به تماشاگران بوشهری وعده داده چهره واقعی شاهین را بعد از تعطیلات خواهند دید اما او در تعطیلات مشکلات زیادی را پشت سرگذاشت و ۷ بازیکن تیم را به دلیل شرکت نکردن در تمرینات کنار گذاشت. در مقابل مس کرمان با بلاژویچ نتایج قابل قبولی گرفته و در چهار مسابقه شکستی نداشته است. باید دید سرمربی پیشین تیم ملی ایران برابر کریمی می‌تواند موفق شود یا نه.

* مس سرچشمه - داماش گیلان؛ جدال برای بقا

مس سرچشمه با اصغر شرفی نتوانسته از بحران فاصله بگیرد و همچنان در انتهای جدول است ولی داماش توانست از شوک تغییر سرمربی نتیجه بگیرد. ابراهیم‌ قاسمپور داماش را از انتهای جدول جدا کرد. هرچند این تیم برابر پرسپولیس شکست خورد و داماش در تعطیلات لیگ به دور از حاشیه به تمرین پرداخت و اکنون نیز روزگار آرامی را سپری می‌کند اما شرفی اگر نتواند برابر داماش موفق شود شاید یک قدم به در خروجی باشگاه مس نزدیک‌تر شود.
 
* راه آهن - سایپا؛ نبرد آقایان مهندس!

راه آهن اکنون در رده پانزدهم است در حالی که دایی قول داده بود راه آهن نسبت به گذشته در وضعیت بهتری قرار بگیرد و دغدغه سقوط نداشته باشد. دایی اگر می‌خواهد تیمش در شرایط بهتری قرار بگیرد باید سایپا را شکست دهد تیمی که زمانی با آن قهرمان لیگ برتر ایران شد و اکنون یک مربی جوان هدایت آن را برعهده دارد. تجربه مربیگری مجید صالح کم نیست اما او برابر علی دایی قرار می‌گیرد که چند فصل سرمربی تیم‌های مختلف لیگ برتری بوده ولی صالح اولین سال سرمربیگری خود را تجربه می‌کند. نبرد این دو مربی، نبرد دو مهندس است. یکی با تجربه زیاد و دیگری تجربه کمتر.
.
*ذوب آهن اصفهان- نفت آبادان

  ذوب آهن در این فصل نشانی از نایب قهرمان فصل گذشته آسیا را ندارد. تیمی که بی‌حاشیه و مقتدارنه بازی می‌کرد در این فصل اسیر حاشیه‌ شده است. ابراهیم‌زاده تلاش کرده انگیزه فوتبالی‌ شاگردانش بر مسایل مالی غلبه کند باید دید او چقدر در این کار موفق بوده است. از سویی دیگر پیروانی نیز مدام در کش و قوس رفتن و ماندن است. تیم پیروز این میدان حداقل تا چند روز بر مشکلات حاشیه‌اش غلبه می‌کند.

* شهرداری تبریز - نفت تهران؛ نفت به دنبال صدرنشینی

نفت تهران شگفتی ساز بزرگ لیگ برتر می‌تواند دوباره به صدر جدول بازگردد. این تیم که تراکتورسازی را در هفته هفتم در تبریز شکست داده شاید تواند بر دیگر تیم تبریزی هم غلبه کند و بازهم به صدر جدول بازگردد. نفت در این فصل بارها در خارج از خانه به پیروزی رسیده است. البته استقلالی‌ها دوست دارند شهرداری در این بازی از نفت امتیاز بگیرد تا بتوانند با خیال راحت‌تری به بازی با صبا در قم فکر کنند.

*فولاد خوزستان - تراکتورسازی؛ نبرد قلعه‌نویی و جلالی

فولاد در این فصل نتوانست با مجید جلالی خوب نتیجه بگیرد و در وضعیت نامناسبی قرار دارد و جلالی برای اینکه بتواند تماشاگران سخت‌گیر اهوازی که مدتی پیش علیه او و دستیارانش شعار دادند را راضی کند باید تراکتورسازی را با تمامی ستاره‌هایش شکست دهد. قلعه‌نویی اما نمی‌خواهد دست خالی از اهواز به تبریز برگردد و دوست دارد برای آشتی با تماشاگران پرشور و پرشمار تراکتورسازان برای آنها سه امتیاز سوغات ببرد. نبرد قلعه‌نویی و جلالی جذابیت‌های خاص خود را دارد؛ دو مربی با دو سبک متفاوت!

   گفتنی است، در دو دیدار آخر هفته سیزدهم لیگ برتر استقلال میهمان صبای قم است و پرسپولیس باید به مصاف سپاهان برود.

* برنامه هفته سیزدهم -جمعه 27/8/90

شاهین - مس کرمان – ورزشگاه بهشتی بوشهر – ساعت 15:15

ملوان - فجر سپاسی – ورزشگاه تختی انزلی – ساعت ۱۵:۱۵

فولاد خوزستان - تراکتورسازی – ورزشگاه تختی اهواز – ساعت ۱۶:۴۵

راه آهن - سایپا – ورزشگاه اکباتان تهران – ساعت ۱۵:۱۵

شهرداری تبریز - نفت تهران – ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز – ساعت ۱۴:۳۰

مس سرچشمه - داماش گیلان – ورزشگاه باهنر کرمان – ساعت ۱۵:۱۵

ذوب آهن - نفت آبادان – ورزشگاه فولاد شهر اصفهان – ساعت ۱۵:۱۵

شنبه 28/8/90

صبای قم – استقلال – ورزشگاه یادگار امام (ره) قم – ساعت ۱۶:۳۰

پرسپولیس- سپاهان ورزشگاه آزادی تهران – ساعت ۱۶:۲۰

* جدول لیگ برتر تا پایان هفته دوازدهم

۱- استقلال ۲۶ امتیاز
۲-نفت تهران ۲۵ امتیاز
۳-صبای قم ۲۵ امتیاز
۴-تراکتورسازی ۲۳ امتیاز
۵-سپاهان ۲۱ امتیاز
۶-ذوب آهن ۱۸ امتیاز
۷-پرسپولیس ۱۶ امتیاز
۸-شاهین بوشهر ۱۵ امتیاز
۹-داماش گیلان ۱۵ امتیاز
۱۰- شهرداری تبریز ۱۵ امتیاز
۱۱- نفت آبادان ۱۴ امتیاز
۱۲-سایپا ۱۳ امتیاز
۱۳-فولاد خوزستان ۱۳ امتیاز
۱۴- مس کرمان ۱۲ امتیاز
۱۵- راه آهن ۱۱ امتیاز
۱۶- ملوان ۱۰ امتیاز
۱۷- فجرسپاسی ۱۰ امتیاز
۱۸- مس سرچشمه ۷ امتیاز

چهارشنبه 25/8/1390 - 15:0
خواص خوراکی ها

به گزارش ایمنا، گزنه سیستم دفاعی بدن را تحریک کرده و با خستگی مقابله می‌کند. گزنه به داشتن خواص نیروبخشی و ضدخستگی معروف است.
همه بخش‌های این گیاه مفید و قابل استفاده است. در فیتوتراپی از ریشه، ساقه، برگ‌ها، گل و دانه‌های گزنه برای

مصرف گیاه گزنه باعث احساس سرزندگی می‌شود و همچنین مقاومت بدن ما را در برابر استرس‌های گوناگون زندگی بالا می‌برد.
درمان ناراحتی‌هایی از قبیل مشکلات گوارشی، آرتریت، اگزما، بیماری‌های مربوط به پروستات، عفونت‌های ادراری، آسم، آکنه، شوره‌ی سر و غیره استفاده می‌شود.
البته خاصیت نیروبخشی و ضدخستگی گزنه مربوط به برگ‌های گیاه است.
مصرف گیاه گزنه باعث احساس سرزندگی می‌شود و همچنین مقاومت بدن ما را در برابر استرس‌های گوناگون زندگی بالا می‌برد.
این گیاه سرشار از کلروفیل، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که باعث کسب انرژی شده و همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
در بیشتر عطاری‌ها این گیاه را به صورت خشک شده و یا کپسول ارایه می‌دهند و از آنجایی که در طول سال می‌روید کافی است دستکش به دست کرده و در طبیعت به دنبال گزنه‌ تازه باشید.
می‌توان گیاه گزنه
اگر احساس خستگی می‌کنید هر روز دم کرده‌ گیاه گزنه را مصرف کنید.
را به صورت کپسول و جوشانده مصرف کرد.
اگر احساس خستگی می‌کنید هر روز دم کرده‌ این گیاه را مصرف کنید. یک یا دو مشت برگ گزنه‌ تازه و در صورت نبود آن یک قاشق غذاخوری برگ خشک این گیاه را در یک لیتر آب داغ ریخته و دم کنید. روزانه ۳ تا ۴ فنجان و به مدت دو هفته از این دم کرده میل کنید.
اگر می‌خواهید کپسول این گیاه را مصرف کنید توجه داشته باشید که بیشتر از دوز تجویز شده، مصرف نکنید.
توجه داشته باشید که مصرف این گیاه برای خانم‌های باردار و افرادی که از مشکلات کلیوی و قلبی عروقی رنج می‌برند مورد منع مصرف دارد.
چهارشنبه 25/8/1390 - 14:59
تاریخ
زادروز ارویل رایت؛ از پیشگامان پرواز
ارویل رایت از سازندگان اولین هواپیمای موتوردار جهان در چنین روزی از سال ۱۸۷۱ میلادی متولد شد.
۱۷ دسامبر ۱۹۰۳م، دو برادر از ایالت اهایو آمریکا ماشین ابداعی خود را به پرواز درآوردند. برادران رایت پس از تدارک و پیش‏بینی تمامی تمهیدات لازم برای انجام پروازی سهل و ایمن، روز ۱۴ دسامبر ۱۹۰۳م را برای اولین پرواز آزمایشی هواپیمای ابداعی خود انتخاب کردند که متأسفانه اولین اقدام آن‌ها هرگز موفقیت‏آمیز نبود. اما سرانجام آن‌ها موفق شدند که روز ۱۷ دسامبر، یعنی تنها سه روز بعد، هواپیمای یک موتوره خود را برای چهار مرتبه در آسمان به پرواز درآورند و نام خود را برای همیشه در صدر فهرست انسان‏های پرنده به ثبت برسانند.
آن‌ها در سال ۱۹۰۱م با اضافه کردن یک سکان افقی، یا به‏عبارت بهتر «بالابر»، در جلوی هواپیما موفق شدند تعادل طولی (یا جلو به عقب) هواپیما را حفظ کنند. یک سال بعد، آن‌ها یک سکان عمودی نیز برای تعبیه در پشت هواپیما ابداع کردند تا به کمک آن بتوانند هواپیما را به سمت جناحین متمایل سازند و به‏عبارتی آن را در ارتفاع لازم به پرواز درآورند.
بدین‏ترتیب، آن‌ها موفق شدند تعادل هواپیما را در هر سه بعد اصلی (شامل طول، عرض و ارتفاع) حفظ کنند و اسباب کنترلی لازم را در طرح اصلی هواپیما بگنجانند. برای تأمین نیروی پیش‏ران هواپیما نیز آن‌ها از یک موتور گازوئیلی ۴ سیلندر معمولی با قدرت ۱۲ اسب بخار استفاده کردند که البته برای کاهش وزنش از عنصر آلومینیوم در ساخت کارتل آن سود بردند.
برادران رایت برای انجام پروازهای آزمایشی‏شان، ناحیه‏ای در ایالت کارولینای شمالی، کمی آن طرف‌تر از خطوط آهن حمل و نقل زمینی و هم‏چنین کمی دور‌تر از کشتی‌های پهلوگرفته در ساحل را که نقطه بادخیز بسیار مناسبی بود، انتخاب کردند. این دو برادر به این دلیل ناحیه‏ای در نزدیکی ساحل را برای مقصود خود برگزیدند که اولاً پوشش گیاهی مزاحمی در آنجا وجود نداشته و ثانیاً از چشمان جست‌و‌جوگر مردم عادی و هم‏چنین رقیبان کاملاً به دور باشد.
آن‌ها در نزدیکی دهکده ماهیگیری «کیتی هاوک»، کمپی برپا کردند. در یک صبح پنج‏شنبه رؤیایی که باد مناسبی نیز در فضای اطراف ساحل پیچیده بود، ابتدا ارویل و سپس ویلبر و بعد بار دیگر ارویل و سپس ویلبر مجموعاً چهار پرواز انجام دادند. هواپیمای دوباله آن‌ها از روی یک ریل پرتاب چوبی به مسافت حدود ۶۰ فوت (بیش از ۱۸ متر) و در جهت مخالف بادی به سرعت بیش از ۲۰ مایل در ساعت (بیش از ۳۲ کیلومتر در ساعت) به هوا برمی‌خاست.
در اولین آزمایش، ویلبر مسافتی در حدود ۱۲۰ فوت را در مدت زمانی در حدود ۱۲ ثانیه طی کرد. در آخرین و طولانی‌ترین پرواز نیز که به‏وسیله ویلبر انجام شد مسافتی در حدود ۸۵۲ فوت در ۵۹ ثانیه طی شد. حوالی ظهر آن روز، یکی از معدود شاهدان این پرواز‌ها که جوانی به‏نام «جانی مور» بود پس از دیدن موفقیت برادران رایت، درحالی‏که از خوشحالی در پوست خود نمی‌گنجید، شروع به دویدن در کنار ساحل کرد و فریاد زد: «آن‌ها بالاخره موفق شدند، آن‌ها بالاخره موفق شدند، چقدر خوب شد که آن‌ها بالاخره پرواز کردند.» ویلبر رایت که عمر کوتاه‏تری داشت در ۳۰ مه ۱۹۱۲م در اثر ابتلا به بیماری تیفوئید در سن چهل و پنج سالگی درگذشت و مرگ برادرش ارویل نیز در ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸م در سن هفتاد و شش سالگی رخ داد.
چهارشنبه 25/8/1390 - 14:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته