• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 632
تعداد نظرات : 188
زمان آخرین مطلب : 4913روز قبل
بیماری ها
 افسردگی از سن 40 سالگی افزایش می یابد  ایسکانیوز: بررسی ها نشان می دهد در سن 44 سالگی خطر ابتلا به افسردگی افزایش می یابد.
به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه
warwick طی مطالعاتی برروی دو میلیون نفر از 80 کشور در جهان مشخص شده است خطر ابتلا به افسردگی در جوانان و سالخوردگان بسیار کمتر مشاهده می شود و بیشترین آمار افسردگی در بین میانسالان به چشم می خورد. البته در بین میانسالان زن و مرد تفاوت هایی وجود دارد به طوری که خطر ابتلا به این بیماری به ترتیب در زنان و مردان از سن 40 و 50 سالگی به بعد شروع می شود.بیماری افسردگی برای تمام افراد از قبیل مردان، زنان، مجردها، متاهل، ثروتمندان و فقرا ممکن است رخ دهد. اما دلیل این مساله که چرا بیشتر میانسالان افسرده می شوند هنوز ناشناخته است و دلایل متعددی را عامل این مساله می دانند یکی از احتمالات این است که افراد، نقاط قوت و ضعف خود را می پذیرند اما در میانسالی نقاط ضعف خود را سرکوب می کنند.

احتمال دیگر این است که در این سنین، افراد خود را بیشتر با هم سن و سالان خود مقایسه می کند و همین مقایسه باعث افسردگی آنان می شود.
همچنین برخی پژوهشگران بر این باورند در میانسالی سلامت ذهنی و شادی افراد کاهش می یابد و در 50 سالگی این مساله بیشتر دیده می شود اما در سن 70 سالگی اگر افراد از سلامت جسمی برخوردار باشند همانند جوانان احساس شادی می کنند. افسردگی وضعیت پیچیده و چالش انگیز است که از هر 10 نفر یک نفر مبتلا به این بیماری است
 
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:35
دانستنی های علمی
از چه عطری و اودکلنی و در چه موقعیتی استفاده کنیم ؟  دنیای مُد، عطر و ادوکلن هم مثل رخت و لباس و کفش و کلاه و . . . سال به سال، نو می‌شود اما هر عطری برای هر سن و هر موقعیتی مناسب نیست. از عطرهایی مانند بولگاری، اسکادا و ایریا که رایحه سنگینی دارند، ترجیحا در محافل رسمی استفاده کنید. همیشه بهتر است که در مکان‌های رسمی از رایحه‌های تلخ، گرم، شیرین و تند استفاده کنید.   در ساخت عطرهای تلخ معمولا از اسانس‌هایی مانند ریشه درختان و ادویه‌های تند شرقی استفاده می‌کنند. عطرهای شیرین و گرم هم عطرهایی هستند که از بو و طعم شکلات و میوه‌های تابستانی برخوردارند.  از عطرهایی مانند مادام روشاز، گپ، هوگو و آزارو ترجیحا در محافل دوستانه و صمیمی استفاده کنید. همیشه بهتر است که در محافل دوستانه و صمیمی، از عطرهای سرد و ترش استفاده کنید. عطر سرد به عطری می‌گویند که حس خنکی و تازگی را القا ‌کند. استشمام این عطرها معمولا باعث می‌شود که طعمِ میوه‌هایی مانند خیار و هندوانه را به خاطر بیاوریم.  عطر ترش به عطری می‌گویند که طعم مرکبات را به خاطر بیاورد. عطرهای ترش نیز القاکننده حس طراوت و شادمانی‌اند.  عطرهای سرد و ترش باعث آرامش روحی و رفع خستگی نیز می‌شوند. لابد دیده‌اید که در باشگاه‌های ورزشی، هوای داخل باشگاه را معمولا با رایحه‌های سرد و ترش مطبوع می‌کنند. عطرهایی با طعم گل‌های وحشی می‌توانند حس صمیمیت بیشتری به محیط القا کنند. در بحث عطرها باید از عطر سال و عطر فصل صحبت کنیم. طبیعتا عطرهایی که بهتر است در روزهای گرم و آفتابی استفاده ‌شوند، با عطرهایی که مناسب روزهای سرد زمستان‌اند، یکسان نیستند.  در فصل بهار از عطرهای ملایم استفاده کنید. عطرهای ملایم و بهاری را معمولا از گل‌های بنفشه، تمشک و مگنولیا می‌گیرند.  در روزهای گرم تابستان برای ماندگاری بوی عطر باید به دفعات بیشتری از آن استفاده کنید. با این حساب، بهتر است که در فصل گرم از عطری استفاده کنید که ماندگاری بیشتری داشته باشد.  در فصل گرم، استفاده از رایحه‌های خنک و ترش، تلخ و ‌‌‌سرد، جنگلی و‌ وحشی بسیار خوشایند است. استفاده از رایحه های خنک و ترش در فصل تابستان، سرمای خوشایندی را به شما و اطرافیانتان منتقل می‌کند و درنتیجه از حس ِ‌گرمای محیط می‌کاهد تا به یک حس تعادل دمایی برسید.  ماندگاری عطرها در هوای سرد بیشتر است. یعنی در پاییز و زمستان با توجه به دمای پایین هوا، الکل موجود در عطر دیرتر تبخیر می‌شود. در فصل‌های سرد سال، بهتر است از رایحه‌های سنگین مانند عطرهای شیرین، تند و تلخ استفاده کنید.  اگر پوست‌تان چرب است، خوشحال باشید چون دوام و ماندگاری عطرها بر روی پوست‌های چرب و تیره بیشتر است. اما عطر برای پوست‌های روشن و خشک، در حکم یک مرطوب‌کننده است و دوام زیادی روی این پوست‌ها ندارد.  اگر پوست‌تان روشن و خشک است و می‌خواهید ماندگاری عطرتان بیشتر شود، بهتر است پیش از استفاده از عطر، از لوسیون‌های مرطوب کننده بدون بو استفاده کنید.  از زمان‌های گذشته، این باور همچنان پابرجاست که عطر و اودکلن را باید به پوست جلوی گردن و یا به مچ دست زد. واقعیت این است که زدن عطر بر روی محل نبض‌ها (مانند: مچ‌دست، مچ پا، پشت زانوها و نبض گردن) باعث متصاعد شدن رایحه عطر شده و کلا خوشایند است اما پزشکان توصیه می‌کنند به گردنتان عطر نزنید چرا که این کار، احتمال بیماری‌های پوستی را در این ناحیه افزایش می‌دهد.  
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:34
بیماری ها
رایحه اسطوخودوس در کاهش اضطراب زایمان موثراست
یافته های یک مطالعه نشان می دهد استشمام رایحه اسطوخودوس باعث كاهش اضطراب هنگام زایمان، كاهش ترشح كورتیزول از غده آدرنال و افزایش ترشح سروتونین از دستگاه گوارش می شود.  این مطالعه با هدف تعیین تأثیر استشمام رایحه اسطوخودوس بر سطح اضطراب در زنان نخست‌زا و بررسی تغییرات غلظت پلاسمایی كورتیزول، سروتونین و 5- هیدروكسی ایندول استیك اسید (5-HIAA) توسط فیروزه میرزایی، کارشناس ارشد دانشکده پرستاری و مامایی رازی و جمعی از همکارانش انجام شده است. زنان نخست‌زا در هنگام زایمان دچار اضطراب شدیدی می‌شوند كه همین اضطراب، سبب كاهش شانس زایمان طبیعی خواهد شد. از طرف دیگر، تحقیقات نشان می دهند كه استشمام رایحه اسطوخودوس منجر به كاهش استرس و اضطراب می‌شود. این مطالعه بر روی 121خانم باردار نخست‌زای مراجعه‌كننده به اتاق درد بیمارستان‌های حافظ و زینبیه شیراز كه در هفته 37 بارداری یا بیشتر بودند و دیلاتاسیون سرویكس آنها 4-3 سـانتی متر بود، انجام شد. افراد به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. افراد گروه مورد به مدت یك ساعت اسانس اسطوخودوس را استشمام كردند. پرسش‌نامه اسپیل‌برگر توسط افراد هر دو گروه قبل و بعد از رایحه‌درمانی تكمیل شد. نبض و فشارخون، غلظت پلاسمایی هورمون‌های كورتیزول، سروتونین و 5-HIAA ، قبل و یك ساعت پس از رایحه‌درمانی در هر دو گروه اندازه‌گیری شد. یافته‌ها حاکی از آن است که قبل از مداخله، سطح اضطراب و غلظت هورمون‌ها در هر دو گروه یكسان بود. پس از رایحه‌درمانی، سطح اضطراب و غلظت كورتیزول گروه مورد به‌طور معنی‌داری نسبت به گروه شاهد كاهش و غلظت سروتونین و 5-HIAA افزایش نشان داد. غلظت كورتیزول بعد از مداخله در گروه مورد نسبت به گروه شاهد كاهش معنی‌داری داشت. رایحه بر میزان نبض و فشارخون افراد تأثیری نداشت. نتایج نهایی بررسی موید این مطلب است که استشمام رایحه اسطوخودوس باعث كاهش سطح اضطراب هنگام زایمان، كاهش ترشح كورتیزول از غده آدرنال و افزایش ترشح سروتونین از دستگاه گوارش می‌شود. خلاصه این مقاله در مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به چاپ رسیده است 
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:33
بیماری ها
سلطان دردهای بدن  سنگ كلیه به‌خصوص در كشور ما یكی از بیماری‌های شایع كلینیك ارولوژی محسوب می‌شود و موادی كه از آن با عنوان سنگ كلیه یاد می‌شود واقعاَ سنگ هستند!
 
درباره این مشكل بسیار شایع و بی‌نهایت دردناك پای صحبت‌های دكتر حسین كرمی نشستیم. وی جراح و متخصص بیماری‌های كلیوی و فوق تخصص اندویورولوژی (درمان اندوسكوپی بیماریهای كلیه) و دانشیار دانشكده پزشكی دانشگاه شهید بهشتی است.
 
آقای دكتر می‌گویند درد سنگ كلیه یكی از شاه‌دردهای علم پزشكی است؟
 بله. درد سنگ كلیه در كنار درد زایمان و دندان درد یكی از شاه دردهای علم پزشكی است. از مشخصات درد سنگ كلیه این است كه ناگهانی بوده با تهوع و استفراغ همراه است و حالت موجی دارد یعنی درد اصطلاحا می‌گیرد و ول می‌كند. بیمار به‌شدت بی‌قرار می‌شود و به‌دنبال راهی برای كاهش درد می‌گردد.
 
یعنی اگر كسی سنگ كلیه داشته باشد الزاما درد هم دارد؟
 نه، ممكن است سنگ در كلیه یا سایر بخش‌های سیستم ادراری بیمار گیر كرده باشد و كلیه را از كار انداخته یا به آن صدمه رسانده باشد و كوچكترین علامتی هم نداشته باشد. از طرفی امكان دارد سنگ‌ریزه كوچكی از جای خود حركت كرده و شدیدترین دردها را در پهلوی بیمار ایجاد كند یا اینكه ممكن است فردی به‌طور اتفاقی آزمایش بدهد یا سونوگرافی انجام دهد و متوجه سنگ بزرگ شاخ گوزنی در كلیه خود بشود بدون اینكه كوچكترین علامتی داشته باشد. یكی از نمونه‌های سنگ، تشكیل سنگ در مثانه است كه می‌تواند باعث احتباس و قطع ناگهانی ادرار شود. این حالت هم بدون علامت قبلی و به‌طور ناگهانی اتفاق می‌افتد.
 
اصلاً به چه دلیلی سنگ كلیه ایجاد می‌شود؟
 دلایل مختلفی وجود دارد. در برخی موارد علت ایجاد سنگ نامعلوم است. اما یك علت ایجاد آن ارث است. در كسانی كه پدر یا مادرشان كلیه سنگ‌ساز داشته‌اند احتمال بروز سنگ بالاتر است. در كلیه این افراد كلسیم بیشتری دفع می‌شود یا اینكه موادی به نام مهاركننده در ادرار این افراد وجود ندارد كه می‌تواند باعث ایجاد سنگ شود. برخی بیماری‌های ارثی خاص هم می‌تواند باعث تسریع سنگ‌سازی‌ شود. بیماری‌های مادرزادی و انسداد در سیستم كلیوی و مجاری ادرار هم می‌تواند باعث تشكیل سنگ شود چون ادرار در ناحیه انسداد جمع وته نشین شده و دفع نمی‌شود. همین ته‌نشین‌شدن می‌تواند باعث تسریع سنگ‌سازی‌ شود. علت دیگر شغل است. در كشورهای صنعتی افرادی كه پشت میزنشین هستند و شغلشان با تحرك كمی همراه است بیشتر در معرض سنگ كلیه هستند. رژیم و عادات غذایی هم در ایجاد سنگ كلیه نقش دارد. برخی از افراد پروتئین زیادی مصرف می‌كنند. منظور مصرف زیاد از حد موادی مثل گوشت قرمز، لبنیات، خامه و كله‌پاچه است. در عین حال مصرف زیاد نمك هم مزید بر علت می‌شود. پروتئین و قند و نمك زیاد در كنار مصرف كم آب باعث تسریع سنگ‌سازی‌ می‌شود. یكی دیگر از علت‌های تشكیل سنگ وجود عفونت‌های ادراری مكرر است. وجود برخی از باكتری‌های عفونت‌زا می‌تواند باعث تشدید سنگ‌سازی‌ شود.
 
آقای دكتر وضعیت آب و هوا در تشكیل سنگ كلیه نقش دارد؟
 بله، مناطق جغرافیایی هم در تشكیل سنگ نقش دارد. سنگ كلیه در ساكنین مناطق گرم و مرطوب بیشتر تشكیل می‌شود مثلاً در شمال ایران.
 
با توجه به اینكه گفتید ممكن است سنگ كلیه اصلاً علامت نداشته باشد بیمار از كجا باید متوجه چنین مشكلی شود؟
 اگر بیمار دردی مشابه آنچه گفتیم داشته باشد احتمال اینكه سنگ كلیه داشته باشد زیاد است. اما جدا از این توصیه می‌كنیم هر فردی حتی اگر هیچ‌گونه علامت و مشكل كلیوی نداشته باشد باید دو بار در سال از نظر وضعیت كلیه و مجاری ادرار معاینه و آزمایش شود. انجام یك سونوگرافی و آزمایش ادرار ساده در بسیاری از مواقع باعث تشخیص سریع بیماری می‌شود.
 
درباره انواع سنگ‌های كلیه و روش‌های درمانی آنها توضیح دهید.
 ببینید سنگ‌های با قطر كمتر از 4 میلیمتر در 90 درصد موارد اصلا نیازی به درمان ندارد و خودبه‌خود دفع می‌شود. با مصرف مایعات، تحرك و فعالیت بدنی و یكسری از داروها سنگ دفع می‌شود و چون كوچك هستند هنگام دفع، درد خاصی ایجاد نمی‌كند. سنگ‌های بین 6-4 میلیمتر تا 70 درصد خودبه‌خود دفع می‌شود.  در نتیجه اگر سنگ تشخیص داده شود و اندازه‌اش كمتر از 6 میلیمتر باشد 4هفته زمان درنظر می‌گیریم تا دفع شود. در این مدت بیمار مایعات فراوان همراه با دارو مصرف كرده و فعالیت بدنی‌اش را افزایش می‌دهد تا سنگ دفع شود. اما اگر سنگ بالای 6‌میلیمتر بود باید درمان دیگری را در نظر بگیریم. در درجه اول اگر علت زمینه‌ای مانند انسداد یا عفونت ادراری وجود داشته باشد سعی می‌كنیم آن را برطرف نماییم. سپس در مرحله درمان سنگ اگر اندازه سنگ كلیه بین 6تا15 میلی متر باشد با سنگ‌شكنی برون اندامی در عرض 3 جلسه خرد می‌شود. بیمار به‌صورت سرپایی و بدون گرفتن بی‌هوشی و بدون بستری شدن، زیر دستگاه سنگ شكن می‌خوابد و امواج اولتراسونیك كه روی سنگ متمركز شده آن‌را خرد می‌كند.
 
آقای دكتر بسیاری از بیماران از روش‌های جراحی برای خارج كردن سنگ وحشت دارند. واقعاً چند درصد از بیماران مبتلا به سنگ كلیه باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند؟
 امروزه خوشبختانه بیشتر از 95 درصد از سنگ‌های سیستم ادراری نیاز به جراحی باز ندارد. درگذشته برای خارج كردن این سنگ‌ها از جراحی باز با برش‌های یك وجبی در شكم یا پهلوی بیمار استفاده می‌كردند. در نتیجه همین شكاف جراحی باعث زمینگیر شدن بیمار و درد بیشتر می‌شد و جای 15-10 بخیه روی شكم بیمار اصلاً وضعیت جالبی نداشت ولی خوشبختانه در حال حاضر ما روش‌هایی كاملاً محافظه‌كارانه برای درمان سنگ‌های كلیه در اختیار داریم كه درد و ناراحتی بیمار در آنها بسیار بسیار اندك بوده و قابل مقایسه با روش‌های قدیمی جراحی باز نیست.
 
این روش‌ها ی جدید دقیقا چیست؟
 ببینید، اگر سنگی در كلیه باشد كه بزرگ بوده یا پس از 3 جلسه به روش سنگ شكنی اولیه برون اندامی جواب ندهد با روش غیرتهاجمی سنگ‌شكنی درون اندامی و بدون شكاف جراحی، آن را درمان می‌كنیم. از طریق پوست سوزنی وارد كلیه می‌شود بدون اینكه شكافی روی پوست و عضلات بدهیم. سپس یك دوربین وارد كلیه شده و سنگ با دید مستقیم كاملاً خرد و از همان طریق خارج می‌شود و فقط یك بخیه روی پوست قرار می‌گیرد. در واقع به‌جای یك شكاف یك وجبی فقط یك سوراخ كوچك ایجاد می‌شود و بیمار بجای 15 بخیه فقط یك بخیه می‌خورد. اگر سنگ‌های بزرگ به این روش هم جواب ندهند می‌توان با لاپاراسكوپی سنگ را خارج كرد كه این روش هم بدون برش جراحی وسیع و فقط با یك برش بسیار كوچك انجام شده و حداقل درد و ناراحتی را برای بیمار به همراه دارد.
 
فكر می‌كنم این روش‌های درمانی غیرتهاجمی در بیمارانی كه كلیه سنگ‌ساز دارند اهمیت بیشتری داشته باشد؟
 دقیقاً. این درمان‌ها وقتی اهمیت بیشتری پیدا می‌كنند كه بدانیم كلیه برخی از بیماران سنگ‌ساز است و شاید لازم باشد چندین بار تحت درمان قرار بگیرند. حالا تصور كنید اگر بخواهیم با روش‌های قدیمی پنج شش بار شكم بیمار را با برش‌های وسیع یك وجبی باز كنیم كه دیگر تاب و توانی برای بیمار باقی نمی‌ماند و دائماً باید بستری باشد.
 
آقای دكتر برای اینكه دچار سنگ كلیه نشویم شما چه مواردی را توصیه می‌كنید؟
 در وهله اول بررسی‌های منظم سیستم ادراری را توصیه می‌كنم. هر كسی حتی اگر كلیه‌هایش كاملاً سالم باشد باید هر 6 ماه یك سونوگرافی و آزمایش ادرار انجام دهد. نكته دوم اینكه مصرف فراوان مایعات به‌خصوص برای بیماران سنگ‌ساز واجب است. بیماران سنگ‌ساز باید طی شبانه روز 2 تا 3 لیتر مایعات مصرف كنند یعنی هر 5/1 تا 2 ساعت یك لیوان آب بخورند و رنگ ادرارشان باید همیشه نزدیك به رنگ آب باشد. نكته سوم كم مصرف كردن نمك است.  نمك‌زدن زیاد به غذا باعث رسوب املاح و تشدید سنگ‌سازی‌ می‌شود. توصیه بعدی تعدیل رژیم غذایی‌ است. در گذشته به افرادی كه كلیه سنگ‌ساز داشتند می‌گفتند گوشت نخور، نمك نخور، لبنیات نخور، شكلات نخور، تخم مرغ نخور، نوشابه نخور و... خوب بیمار می‌گفت پس چی بخورم؟! شما فرض كنید یك بیمار جوان كه كلیه‌اش سنگ‌ساز است نمی‌تواند چنین رژیم غذایی وحشتناكی را اجرا كند. امروزه توصیه ما تعدیل رژیم غذایی‌است. ما نمی‌گوییم هیچ‌چیز نخور، بلكه می‌گوییم همه چیز بخور ولی در حد اعتدال. مثلاً گوشت و لبنیات یك وعده در روز مصرف شود. البته تمام اینها به شرطی است كه بیمار مایعات فراوان مصرف كند. مصرف مایعات اصلی‌ترین كلید سلامت كلیه‌ها است.
 
برای تامین سلامت كلیه‌ها، یك فرد عادی و سالم باید چقدر در طول روز آب بخورد؟
 افراد عادی كه كلیه‌های سالمی دارند، در 24 ساعت باید دست كم 2 لیتر آب مصرف كنند. به عبارت ساده‌تر باید هر سه ساعت یك لیوان آب مصرف شود. این مقدار در ماه‌های گرم سال افزایش می‌یابد و باید حدود 3 لیتر در روز باشد. افرادی كه كلیه سنگ‌ساز دارند باید بیشتر از افراد عادی مایعات، مصرف كنند. بهترین مایعات آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده است. در كنار آب، چای كمرنگ و ماء‌الشعیر هم مایعات مفیدی هستند ولی هرگز جای آب را نمی‌گیرند.
 
در ماه‌های سرد سال بسیاری از مردم از نوشیدن آب به مقدار كافی غافل می‌شوند. چطور متوجه شویم كه مقدار آبی كه مصرف كرده‌ایم كافی بوده یا نه؟
 مهم‌ترین معیار، رنگ ادرار است. اگر مایعات به حد كافی مصرف شده باشد ادرار باید صاف، به رنگ زرد روشن و شفاف باشد. ادرار نباید غلیظ و پررنگ باشد. اگر ادرار غلیظ و رنگ آن تیره باشد بدین معناست كه فرد مایعات كافی مصرف نكرده است. رنگ ادرار غلیظ و پررنگ به‌مدت طولانی می‌تواند به كلیه صدمه زده و زمینه را برای عفونت‌های ادراری یا تشكیل سنگ فراهم كند.     
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:32
بیماری ها
پیاده‌روی كنید ، بیشتر زندگی كنید محققان می‌گویند برای این منظور 20 تا 40 دقیقه پیاده روی روزانه كافی است. محققان آمریكایی در این پژوهش نرخ مرگ و میر را در مردان 70 تا 92 ساله‌ای كه زندگی بدون تحرك و ساكن داشتند با گروهی از مردان در همین رده سنی كه در سطوح مختلف تحرك و تناسب اندام داشتند، مورد مقایسه قرار دادند.این پژوهشگران دریافتند كه به ازای هر 2 دقیقه ورزش كردن احتمال مرگ و میر تا 10درصد كاهش پیدا می‌كند. در این پژوهش دكتر پیتر كوكینوس و دستیاران وی از مركز پزشكی امور سالخوردگان در واشنگتن و پالوآلتو در كالیفرنیا روی بیش از 3000 مرد داوطلب مطالعه و آزمایش كردند. سابقه پزشكی این افراد به همراه اطلاعاتی چون وزن و استعمال دخانیات مورد بررسی قرار گرفت و نرخ مرگ و میر در بین این داوطلبان در طول یك دوره 6‌ساله به ثبت رسید. دكتر كوكینوس درباره یافته‌های خود اظهار كرد: پیغام كلی این است كه هرچند پیری و مرگ اجتناب ناپذیر است اما هر‌دو پدیده را می‌توان بسادگی و با حفظ یك الگوی زندگی فعال و با تحرك در هرگروه سنی به تاخیر انداخت. 
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:32
بیماری ها
شیوه ی صحیح لاغر شدن چیست؟برای لاغر شدن،نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
* نباید رژیم هایی را که بر پایه ی مواد غذایی مغذی نیست،امتحان کنید.(مانند رژیم آب یا رژیم سرکه سیب)
 * نباید رژیم هایی که ادعاهای عجیب و غریب در آن مطرح می شود را امتحان کنید.  
* نباید رژیم هایی که فقط یک نوع غذا در آن به کار رفته است را اجرا کنید،مانند رژیم پروتئین، رژیم بستنی و ... .
 
   * همچنین از رژیم هایی که پول زیادی به صورت پیش پرداخت می گیرند،پرهیز نمایید.
این بررسی مانند تحقیقات دیگر به ما ثابت می کند که مطمئن ترین،بهترین و نزدیک ترین راه برای کاهش وزن،اجرای یک رژیم غذایی متعادل به همراه فعالیت بدنی مناسب است.این روش،یک راه عجیب و غریب برای درمان چاقی نیست،بلکه راهی برای کاهش تدریجی وزن و داشتن یک تغذیه ی سالم و یک روش زندگی سالم است.
  
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:31
بیماری ها

اگزما را كنترل كنید

 

جام جم آنلاین: اگزما چیست و چرا با فرارسیدن فصل تابستان، این عارضه بیش از سایر فصول سال مشهود است؟!آیا این عارضه درمان قطعی دارد یا خیر؟ برای پیشگیری از آن چه باید كرد؟ این‌ها سوالاتی است كه جام‌جم در گفتگو با دكتر نفسیه اسماعیلی، متخصص پوست و مو و رئیس و عضو هیات علمی بیمارستان رازی به آن پرداخته است. به گفته وی اگزما نوعی از بیماری‌های پوستی التهابی است كه در ابتدا با علامت «خارش» و بروز یك‌سری ضایعات، بر روی پوست ظاهر می‌شود كه می‌تواند با وسعت كم در نواحی خاص دیده شود و به تدریج ضایعات با خارش‌های شدید، قرمزی و التهاب پوست، افزایش یابند. یكی از عوامل مهم بروز اگزما در افراد، عوامل ژنتیكی است كه با فصل و تغییر آن ارتباط چندانی ندارد. این متخصص پوست و مو اظهار می‌كند: برخی عوامل باعث می‌شوند این ضایعات پوستی، تشدید شوند كه از آن دسته می‌توان به تعریق زیاد اشاره كرد. دكتر اسماعیلی خاطرنشان می‌كند: ژنی كه در تماس با خورشید، اگزما را ایجاد می‌كند، دقیقا در محل‌هایی كه پوست در ارتباط با نور خورشید است، بروز می‌كند و گاهی حتی اگر پوست در معرض نور مستقیم نباشد، گرمای زیاد، احساس داغی و قرمزی روی پوست نیز می‌تواند منجر به خشكی پوست شود كه این خشكی می‌تواند یكی از عوامل زمینه‌ساز ایجاد ضایعات اگزمایی شود، كما این كه خشكی پوست در زمستان نیز به دلیل كاهش رطوبت محیط و سرما، ایجاد می‌شود. رئیس بیمارستان رازی می‌گوید: به دنبال خشكی، احساس خارش در پوست ایجاد می‌شود و پس از آن بروز ضایعات و مجددا احساس خارش شدیدتر رخ می‌دهد كه می‌تواند به صورت سیكل ادامه پیدا كند و بر ضایعات افزوده شود. رفتارهای اگزمایی برخی اوقات شاهد بعضی از رفتارهای اگزمایی هستیم كه می‌تواند در تشدید این عارضه نقش داشته باشد، همانند داشتن تماس مستقیم با آفتاب به همراه استعمال كرم‌های برنزه‌كننده و یا استفاده از استخرهای سرباز و یا حتی سرپوشیده و تماس طولانی با آب و بخصوص «كلر» كه باعث ایجاد خشكی پوست می‌شود، این عضو هیات علمی دانشگاه رازی با عنوان این مطلب، در ادامه می‌گوید: پوشیدن لباس‌‌های خاص از جنس نایلون كه تعریق بدن را زیاد می‌كند نیز، فرد را مستعد اگزما می‌كند. چه كنیم دچار اگزما نشویم سعی كنیم كمتر در گرما و نور مستقیم خورشید باشیم و پوشیدن لباس مناسب و خنك را از یاد نبریم. دكتر اسماعیلی با بیان این مطلب اظهار می‌كند: عدم مصرف كرم‌های شیمیایی و مصرف بهنگام كرم‌های ضد آفتاب، می‌تواند در كاهش بروز عارضه نقش موثری داشته باشد، چراكه با طولانی شدن ضایعات بر روی پوست، سیكل خارش و خراش ایجاد می‌شود.  وی متذكر می‌شود: اگر عامل ایجاد عارضه در اثر نور خورشید باشد، تمام نقاط زیر نور آفتاب درگیر می‌شوند كه از آن جمله می‌توان به برجستگی‌های صورت، پیشانی، روی بینی، گونه‌ها، پشت دست‌ها و حتی قسمت‌های بالایی دست و پا اشاره كرد، ولی اگر این عارضه بر اثر لباس و رنگ خاص آن باشد، اگزما خود را در چین و چروك بدن نشان می‌دهد.  گفتنی است این بیماری مسری نیست، ولی افرادی كه دارای زمینه خانوادگی هستند، مستعد این بیماری قرار می‌گیرند. این متخصص پوست و مو عوامل تحریكی را شامل گرما، سرما، لباس و ... عنوان می‌كند و درخصوص عوامل تحریك داخل بدن می‌گوید: هر عاملی كه باعث شود پوست دچار خارش و تحریك شود، می‌تواند در تشدید و بروز عارضه نقش داشته باشد، مثلا برخی با مصرف ماده غذایی بخصوصی (همچون ادویه‌ها)‌ دچار این بیماری می‌شوند كه بایستی در این خصوص پرهیز غذایی را فراموش نكنند.  درمان دارویی برای درمان بیماری باید عامل ایجادكننده تشخیص داده شود و سریعا آن عامل را از پوست دور كرد و تحت نظر پزشك متخصص، از پمادهای كورتونی استفاده كرد.  دكتر اسماعیلی تصریح می‌كند: باید توجه داشت كه هیچ‌گاه نباید دارو و پمادهای كورتونی را خودسرانه مصرف كرد، چراكه ممكن است با مصرف پمادهای كورتونی قوی، پوست بدن درگیر ضایعات بیشتری شود و یا اصلا به دلیل این كه بیماری فرد «اگزما» نبوده با مصرف ضعیف‌ترین پماد كورتونی (بتامتازون)‌ تمام بدن درگیر شود، پس بهترین راه حل، تحت نظر بودن است. 
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:31
كودك

خلاقیت در کودکان

خ خلاقیت قابلیتی است كه در همگان وجود دارد اما نیازمند پرورش و تقویت می‌باشد تا به سر حدشكوفایی برسد. فرد خلاق كسی است كه از ذهنی جستجوگر و آفریننده برخوردار باشد. خلاقیت عبارت است از « توانایی دیدن چیزها به شیوه های جدی، شكستن مرزها و فراتر رفتن از چارچوب ها، فكر كردن به شیوه ای متفاوت، ابداع چیزهای جدید، استفاده از چیز های نا مربوط و تبدیل آن به شكل های جدید.» می توان نتیجه گرفت که خلاقیت برآیند فرآیندهای ذهنی و شخصیتی فرد بوده و به تولیدات و آثاری منجر می شود که نو و بدیع بوده، خاصیتی متکامل داشته و با واقعیتها، منطبق بوده و در غایت به سود جامعه بشری هستند. خانواده یكی از عوامل بسیار مهم در رشد و پرورش خلاقیت کودکان محسوب می گردد که نقش مهمی در شكوفایی خلاقیت های  كودكان  دارد. از آنجا كه كودك حساسترین مراحل رشد خلاقیت را در محیط خانه سپری می‌كند، محیط مناسب خانوادگی، شیوه و نگرش‌های صحیح فرزندپروری در رشد و شكوفایی خلاقیت سهم مهمی ایفا می‌كند. « كلیگان » ( 1971 ) معتقد است برای ظهور خلاقیت راههای زیادی در شیوه‌های فرزندپروری وجود دارد كه می‌تواند باعث ظهور یا محو خلاقیت شود. نحوه تربیت و استفاده از شیوه‌های دموكراتیك یا مستبدانه، اعمال نحوه انضباط و شیوه ابراز محبت هر كدام به نوعی در پرورش یا سركوب خلاقیت کودکان مؤثر است. اساساً پرورش عنصر انگیزشی خلاقیت باید در بستر خانواده صورت گیرد، زیرا مستعدترین محیط برای شکل دهی آن محیط کلامی و نظام تربیتی و رفتاری خانواده است. کودک و نوجوان اوقات زیادی را در خانواده سپری می­کنند، بنابراین این طبیعی است که بیشترین تاثیر را نیز از آن بپذیرند. بیان این نکته از آن روست که بگوییم هر چند می توان در محیطی غیر از خانواده (آموزشگاه یا جایی دیگر) به تقویت عناصر انگیزشی خلاقیت مبادرت ورزید، اما تاثیر این عوامل به اندازه و اهمیت عامل نخستین نیست. پس بهتر است که هدایت­ها و روش­های اتخاذ شده محیط دوم یعنی «محیط یادگیری» به محیط نخستین یعنی خانواده نیز انتقال یابد و در آنجا هم مورد تمرین و تقویت قرار گیرد؛ این انتقال زمینه­های تثبیت و تحکیم انگیزش خلاقه را بیش از پیش فراهم آورد. در واقع والدین از طریق درگیر شدن در فعالیتهای خلاق كودك در رشد خلاقیت او سهیم هستند. خانواده ها باید فرصتهای لازم را برای سؤال كردن، كنجكاوی و كشف محیط به كودكان بدهند و هرگز آنان را تنبیه و تهدید نكنند. زمینه رشد خلاقیت در خانه زمانی فراهم می شود كه به كودكانتان آزادی زیادی بدهید و به آنها به عنوان یك فرد احترام بگذارید، از نظر عاطفی در حد اعتدال به آنها نزدیك شوید و بر روی ارزشهای اخلاقی و نه قوانین خاص تأكید نمایید. محیط خانه را به صورتی درآورید كه در آن فعالیت، بازی و خنده به مقدار زیادی وجود داشته باشد. شما و كودكانتان سعی نمائید كارها را به روش های جدید و جالب انجام دهید. با تشویق و تأیید رفتار كودك و فراهم آوردن زمینه های مساعد و تدارك بازیهای دلخواه او، قدرت تخیل و خلاقیت كودك را تقویت كنید. خیالپردازیهای كودكان را سرزنش نكنید زیرا خلاقیت او را محدود می سازید.   تحقیقات نشان می دهد كه والدین  كودكان خلاق در رفتار خود هماهنگی  بیشتری نشان می دهند، كودكان خود را آنگونه  كه هستند قبول دارند و آنها را  به كنجكاوی درباره اشیاء  و امور تشویق می  كنند و كودكان خود  را در انتخاب  موضوعات مورد علاقه  آزاد می گذارند و كارها و برنامه های آنان را تحت  نظر دارند و پی گیری می  كنند. شایسته  است والدین  تا آنجا  كه امكان دارد كودكان  خود را مستقل بار آورده و در ایجاد اعتماد به نفس، آنان  را یاری كنند  و دستاوردهای آنان را با آغوش باز پذیرا  شوند و هنگام شكست، به جای سرزنش، راهنما و راهگشای مشكلات  كودكان خود باشند، تا كودكان بتوانند ضمن  احساس ارزشمندی در انجام كارها، راه حل ها و عقاید غیر معمول و دور از ذهن  را نیز بیازمایند، چراكه چنین  كارهایی پایه و مایه اصلی خلاقیت است.  اغلب  اوقات اگر كمی  وقت و حوصله  كنیم  متوجه وجود خلاقیت در بچه ها می شویم. بهترین زمان برای اطلاع از خلاقیت كودكان ، تماشای آنها به هنگام بازی  است. خلاقیت عامل مهم بازی است. كودك را در حالی كه آزادانه و فارغ البال  با مواد و اسباب بازیهایش  سرگرم بازی است تماشا كنید. كودكان خلاق اغلب برای هر یك  از وسایل بازی خود  موارد استفاده متفاوتی پیدا می كنند و قبل از اینكه  از وسیله ای  به سراغ وسیله دیگر بروند از آن به انواع مختلف استفاده می نمایند. كودك خلاق اغلب از منابع خود به انواع و اشكال  مختلف و گاه حیرت انگیز  استفاده می كند.ممكن است  یك جعبه خالی برای كودك خلاق  ارزشی به مراتب بیش  از بهترین و پیچیده ترین اسباب بازیها داشته باشد. کودکان خلاق می توانند با توجه به موقعیت و مکان خاص بازی را تغییر دهند، بازیهای جدید ابداع کنند، مقررات خاصی وضع کنند، رهبری بازی را در دست گرفته و با سازمان بندی منسجم په به صورت فردی و چه به صورت گروهی بازی کنند. بازی این گونه افراد از تنوع و گوناگونی آکنده بوده و می توانند با توجه به علایق خود و بازی کنان هدفهای بازی را اعمال کنند. در مقابل کودکانی که از خلاقیت بی بهره بوده و یا خلاقیت کمی دارند در بازی ها نقش پیرو را به عهده گرفته، خود را ملزم به رعایت کامل مقررات بازی می دانند، تخطی از قوانین را جایز نشمرده و بازی را بیشتر به عنوان وظیفه و کار تلقی می کنند تا وسیله ای برای رشد، بنابراین سهم آنها از لذت بازی کمتر از کودکان خلاق است. ویژگیهای کودکان خلاق: 1. كودكان خلاق اغلب با آب  و تاب حرف می زنند. ذكر جزییات یك ماجرا  و به تفضیل سخن گفتن  می تواند نشانه قدرت  خیال و تصور زیاد باشد.2. دقت و توجه شدید در گوش  دادن، مشاهده كردن یا انجام دادن  كاری دارند.3. شور و نشاط و مشغولیتهای  شدید جسمانی دارند. 4. در صحبتهای خود از قیاس استفاده می کنند.5. عادت به وارسی منابع مختلف دارند.6. با دقت به اشیا و پیرامون خود می نگرند.7. اشتیاق به صحبت کردن درباره كشفیات با دیگران دارند.8. توانایی ابداع بازیهای جدید و تغییر در بازیها دارند.9. کنجکاوی زیادی برای سردرآوردن از امور دارند.10. در گفتار خود جسارت زیادی دارند.11. سئوالات عجیبی طرح می نمایند. انگیزه و خلاقیت كودک در محیط خانواده زمانی از بین می رود كه :1- تاكید بیش از حد والدین بر هوش و حافظه كودک 2- ایجاد رقابت میان كودكان 3- تاكید افراطی بر جنسیت كودک  4- قرار دادن قوانین خشك و دست و پا گیر در منزل 5- عدم آشنایی والدین با مفهوم واقعی خلاقیت6- انتقاد مكرر از رفتارهای كودک 7- بیهوده شمردن تخیلات كودک 8- عدم شناسایی علائق درونی كودک 9- عدم وجود حس شوخ طبعی در محیط منزل 10- تحمیل نقش بزرگسال به كودک برای افزایش خلاقیت كودكان باید: 1. هرگز کودک را تحقیر نکنیم. کودکی که احساس حقارت کند هرگز دست به خلاقیّت نمی‌زند.  2. محیطی مناسب برای انجام كارهای خلاق آنها فراهم نمایید. 3. امكانات و وسایلی در اختیار آنها قرار دهید تا به كمك آنها خلاقیت های خود را ابراز نمایند. به عنوان مثال وسایل موسیقی، نقاشی و طراحی و ...4. كارهای خلاق كودكان را تشویق كنید و آنها را در معرض نمایش قرار داده و از ارزیابی بیش از حد آنان خودداری كنید. 5. به عنوان بزرگسال، خود به انجام كارهای خلاق بپردازید و اجازه دهید كودكان شما شاهد كارهای خلاق تان باشند. 6. به شیوه های آموزشی در خانواده خود توجه داشته باشید. 7. برای كارهای خلاق دیگران ارزش قائل شوید. 8. از تأكید بر تصورات قالبی در خصوص جنسیت كودكان شدیداً خودداری نمایید. ( به عنوان مثال دختر ماشین بازی نمی كند، پسر عروسك بازی نمی كند یا پسر گریه نمی كند.)9. امكان شركت در فعالیت ها و كلاسهای ویژه را برای آنان فراهم نمایید. 10. اگر مشكلات یا گرفتاریهای در خانواده وجود دارد از آن مشكلات به شیوه مثبتی استفاده كنید و با تشویق به كودك خود اجازه ابراز احساسات و اظهار نظر بدهید. 11. توجه داشته باشیید كه استعداد فقط سهم كوچكی از خلاقیت است و تمرین و نظم بخشیدن به آن از اهمیت بیشتری بر خوردار است. 12. اجازه بدهید كودك خودش باشد حتی اگر رفتارهای عجیب از او سر بزند و سعی كنید در حضور جمع كودك خود را خلاق معرفی نكنید؛ در غیر این صورت اطرافیان انتظارات بیش از حدی از كودك شما خواهند داشت. 13. با كودك خود شوخ طبع و مهربان باشید. منابــــع:1. برات، نگین. ( 1382، 29 مهر ). خلاقیت و یادگیری در کودکان. همشهری، ص 19.2. پیرخائفی، علیرضا. ( 138۲). خلاقیت و هوش ( مبانی نظری و پژوهشی ). تهران: انتشارات مهربرنا.3. سلیمانی، افشین. ( 1381 ). كلاس خلاقیت. تهران: انتشارات انجمن اولیا و مربیان.4. گریوز، گارگیلو، اسلادر. ( 1379 ). خلاقیت (شناخت  ویژگی های كودكان  و برخورد مناسب  با آنها )( ترجمه مهدی قراچه داغی ). تهران: پیک بهار. 5. مهجور، رضاسیامک. ( 1383 ). روان شناسی بازی. تهران: انتشارات ساسان. 
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:20
كودك

جیغ زدن در كودکان

نوزاد از موقع تولد برای تأمین نیازهای خود یا بیان مشكلات خود فقط گریه می‌كند بتدریج حرف می‌زند و با بیان كلمات نیازی خود را بیان می‌كند. بعضاً مشكلات جسمی، مسائل شنوائی یا بیماریهای كودك ممكن است با بی‌قراری، گریه كردن ممتد، جیغ زدن‌های طولانی باشد. این یك وسیله برای ارتباط با محیط و  ابزار نیاز یا مطرح كردن خود است. خشونت در كودكان یا پرخاشگری ممكن است باعث ایجاد اختلالات روانی و یا پرخاشگری شود. در مسیر تكامل تكلم در كودكان ممكن است اختلالات شنوائی نیز با جیغ زدن همراه باشد. چرا كه كودك نمی‌تواند نیازهای خود را در مسیر عادی ابراز كند نمی‌تواند با كلمات بیان كند و با جیغ زدن جلب توجه می‌كند. چنانچه جیغ زدنهای كودك باعث جلب توجه و توجه بیشتر به كودك شود او شرطی می‌شود و سعی می‌كند خواسته‌های خود را با جیغ زدن به اطرافیان تحمیل كند.  بسیاری از بیماریهای زمینه‌ای كودك بیماریهای متابولیك و كلامی و یا اختلالات گوارشی و یا بیماریهای عصبی و یا اختلالات روانی ممكن است حالت عادی كودك را تغییر داده و منجر به این شود که ابراز نیاز كودك به طرز عادی نباشد. تغذیه كودك خصوصاً در 6 ماه اول با شیر باید براساس نیاز كودك باشد. ساعت مشخص برای او در نظر نگیرید هر موقع كه دوست دارد و به هر میزان كه نیاز دارد. بهترین شرایط آن است كه كودك در بغل مادر در شرایط كاملاً آرام تغذیه شود. هر نوع استرس در مادر یا كودك این شرایط ایده‌آل را مختل كرده و باعث كاهش شیر مادر یا اختلال در تغذیه كودك می‌شود. محركهای محیطی مثل صداهای بلند حتی صدای زنگ تلفن، یا بازی با كودك در ضمن شیر خوردن باعث اختلال در تغذیه او می‌شود.
زمان شیر خوردن كودك از پستان مادر بهترین زمان تبادل عواطف بین مادر و كودك است و این زمانی است كه مادر با كودك خلوت كرده و بهترین و عمیق‌ترین عواطف انسانی در پاكترین پیوندها مبادله می‌شود. هر چه آرامش بیشتری در این زمان بین مادر و كودك باشد میزان شیر دهی و طول مدت شیردهی بیشتر است كودكانی كه مادران در ضمن شیر دهی آرامش بیشتری داشته باشد از آرامش بیشتری برخوردار هستند و راحت‌تر شیر می‌خورند، مسلماً رشد بهتری خواهند داشت. بعضی از كودكان به محض شروع تغذیه با شیر مادر دفع مدفوع دارند و با كوچكترین تحریك گوارشی ممكن است دفع مدفوع نیز تحریك شود.
 كودكانی كه شیر مادر می‌خورند ممكن است 7-8 مرتبه در روز دفع مدفوع داشته باشند بعضاً این مدفوع آبی و حتی ممكن است سبز رنگ باشد و یا ممكن است همراه با زورزدن و بیقراری باشد این واكنشها طبیعی است و مشكل خاص برای كودك ایجاد نمی‌كند بعضاً ممكن است تعداد دفعات دفع مدفوع كودك كم شود تا هفته‌ای یك بار دفع داشته باشد دربچه‌های كه شیر مادر می‌خورند این مسئله نیز ممكن است طبیعی باشد. دفع مدفوع در این حالت ممكن است با زور زدن، قرمز شدن صورت و كمی بی‌قراری باشد چنانچه دفع كودك به همین شكل باشد و مشكل حادی ایجاد نكند غیر عادی نیست خصوصاً در 6-3 ماده اول این واكنشها همراه دفع طبیعی است و داروی خاصی لازم نیست. 
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:19
كودك
تحقیر و سرزنش كودك موجب افسردگی در بزرگسالی می‌شود به گفته یك روانپزشك؛ اگر فرد در محیطی باشد که در آن پدر و مادر دچار افسردگی باشند احتمال آموختن این عمل توسط فرزند وجود دارد.  دکتر سهیلا عبداللهی در گفت وگو با ایسنا، با بیان این مطلب گفت: اگر کودک در محیطی قرار گیرد که تعریف و تمجید لازم را دریافت نکند و مدام تحقیر و سرزنش شود امکان بروز افسردگی در بزرگسالی برای او وجود خواهد داشت. این استاد دانشگاه تصریح کرد: فشارهای روانی مانند شکست در ازدواج، عدم موفقیت در کنکور و از دست دادن یکی از عزیزان از جمله فشارهایی است که می‌تواند باعث بروز افسردگی شود. وی با اشاره به این که راه‌های زیادی برای درمان این بیماری وجود دارد، گفت: دارو درمانی در شرایطی استفاده می‌شود که افسردگی فرد زیاد باشد و از داروهای 3 و 4 حلقه‌ای برای درمان این بیماری استفاده می‌شود. وی تاکید کرد: شوک درمانی یکی دیگر از روش‌های درمان این بیماری است. همچنین رفتار درمانی نیز برای درمان این بیماری استفاده می‌شود.  
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته