• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3242روز قبل
عقاید و احکام

یزید با مشوّش شدن افکار عمومی مردم شام بر اثر جنایت های خود که با وفات حضرت رقیه «علیهاالسلام» شدت گرفته بود، مصلحت را در آن دید که از شدت فشار بر اهل بیت «علیهم السلام» بکاهد و آنان را از بند اسیری آزاد کند.
 به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، سخنان روشن گرانه زینب «علیهاالسلام» و امام سجاد «علیه السلام»، اساس تفکر در حادثه کربلا را در ذهن ها بنا نهاد و مردم شام تا اندازه ای حقیقت را دریافتند و این آغاز حرکت جدیدی در تکمیل قیام عاشورا بود.

آغاز رسوایی حاکمیت

یزید با مشوّش شدن افکار عمومی مردم شام بر اثر جنایت های خود که با وفات حضرت رقیه «علیهاالسلام» شدت گرفته بود، مصلحت را در آن دید که از شدت فشار بر اهل بیت «علیهم السلام» بکاهد و آنان را از بند اسیری آزاد کند. او آنان را مخیّر گذاشت که به مدینه باز گردند یا در شام بمانند. امام سجاد «علیه السلام» و حضرت زینب «علیهاالسلام» تصمیم گرفتند که پس از برپایی مجلس عزای عمومی، شام را به مقصد مدینه ترک کنند؛ زیرا از هنگام شهادت امام حسین «علیه السلام» و یارانش، اهل بیت «علیهم السلام» نتوانسته بودند برای آنان عزاداری کنند و دشمن، آنان را از این کار باز داشته بود. یزید بر خلاف میل باطنی اش ناچار شد این شرط را بپذیرد؛ زیرا به خوبی می دانست برپایی سوگواری از سوی قهرمان کربلا؛ حضرت زینب «علیهاالسلام» پایه های حکومت استبداداش را سست خواهد کرد.

با این حال، به دلیل تدابیری که برای جلوگیری از موج فزاینده اعتراض ها و نارضایتی های مردم اندیشیده بود، ناگزیر این شرط را پذیرفت. یزید در مرکز شهر، خانه ای را برای عزاداران در نظر گرفت و دستور داد زنان شام برای تسلیت گویی به حضرت زینب «علیهاالسلام» و برپایی مجلس عزا (که البته زیر نظر جاسوسان بود) در آن خانه حضور یابند. با انتشار این خبر در شهر، تمامی زنان هاشمی با لباس سیاه در مجلس حضور یافتند و به زینب «علیهاالسلام» تسلیت گفتند.
زنان بنی امیه و بنی مروان نیز با زینت و زیورشان به مجلس آمدند و به زینب «علیهاالسلام» تسلیت گفتند. البته شنیدن مصیبت های کربلا که از زبان دختر علی «علیه السلام» بیان می شد، انقلابی شگرف در دل شان ایجاد کرد و آنان نیز با پوشیدن لباس سیاه، ابراز هم دردی کردند.

هفت روز در شام مجلس عزاداری بر پا شد. شام روحیه انقلابی گرفته بود و نزدیک بود سیل خروشان انتقام و نارضایتی، حکومت یزید را در هم بشکند.

شام در آستانه انقلاب

این شهرِ خاموش و ماتم زده، دیگر مانند چند روز پیش نبود که اسیران بدان وارد شدند. مردم شام کم کم سیاست رسوا شده تبلیغات سوء یزید را علیه این خاندان شناخته بودند. چهره شهر تغییر کرده بود؛ مردمی که چندی پیش از کاروان اسیران با آتش و خاکستر استقبال کرده بودند، اینک با شرمندگی و احترام با اسیران رفتار می کردند.

مردم شام با درک برخی واقعیت ها در آستانه استحاله ای بزرگ قرار گرفته بودند. آسمان اندیشه آنان که با اسلام تحریف شده معاویه و ترور شخصیت علی «علیه السلام» و خانواده اش، سیاه و غبارآلود شده بود، با خطبه های توفنده زینب «علیهاالسلام» و امام سجاد «علیه السلام» آفتابی و روشن شد. این موج ناخشنودی به سرای خاموش یزید نیز رسوخ کرده بود و تنها خروج اهل بیت «علیهم السلام» بود که می توانست آسایشی کوتاه، آن هم در شام برای او ایجاد کند. از این رو، کاروان اسیران را از شام خارج کرد.

گامی به سوی اربعین

شتران آماده حرکتند و یزید برای حفظ شوکت پوشالی و به نمایش گذاشتن دست و دل بازی خود به جهت فریب مردم، دستور داده است محمل ها را زینت کنند! اما زینب «علیهاالسلام» با دیدن هودج های بزک شده فرمود: زیورها را از محمل شتران باز کنند و محمل ها را سیاه پوش سازند. مردم شام به بدرقه آمده اند، ولی خجالت و شرمندگی از نگاه هایشان می بارد. با شرمساری و سر افکندگی، رکاب زینب «علیهاالسلام» و کودکان را گرفتند و آنان را بر هودج های سوگ نشاندند. بانگ جرس بلند شد. زینب «علیهاالسلام» سر از کجاوه بیرون آورد و به عنوان آخرین پیام به شامیان فرمود:

ای مردم شام! ما از این شهر می رویم، ولی در آن ویرانه امانتی از ما پیش شما باقی می ماند. جان شما و جان این امانتِ لطمه خورده! هرگاه کنار قبرش رفتید، آبی بر مزار کوچکش بپاشید و چراغی کنارش روشن کنید که او در این شهر غریب است.

کاروان آهسته آهسته گام بر می دارد و از شهر و نگاه های غم گرفته مردم دور می شود. زینب «علیهاالسلام» و بانوان کاروان تا مسافت های دور، به بیرون از کجاوه های شان می نگریستند و به یاد رنج هایی که در این شهر دیدند و برخی فرزندان امام را در این شهر از دست دادند اشک می ریختند؛ دخترک زخم دیده و کتک خورده ای که جایش در محمل زینب «علیهاالسلام» خالی است، ولی خاطره اش همراه کاروان است.

پژوهشی تاریخی بر سر موضوع اربعین

تاریخ نگاران شیعه و سنی بحث زیادی سر موضوع اربعین اول سید الشهداء «علیه السلام» نموده اند، که آیا کاروان اسیران کربلا، اربعین اول به این سرزمین آمده اند یا نه. دسته ای بر این عقیده اند که اربعین اول نتوانسته اند به کربلا بیایند؛ زیرا آنان این فرصت را نداشته اند که ضمن آن همه سختی های راه، اعم از گرسنگی و تشنگی، گردانیده شدن در انظار مردم، توقف در شهرها و... در اربعین اول خود را به مزار شهیدان کربلا برسانند.

دسته ای دیگر بر این باور هستند که اسیران کربلا اربعین اول، به زیارت شهیدان کربلا در این سرزمین آمده اند و دلایلی هم بر اثبات مدعای خویش ذکر نموده اند، از جمله آن ها این که: «با احتساب خروج آن ها روز یازدهم محرم از کربلا اگر کاروان روز اول صفر به شهر شام رسیده باشد، حدود هفده یا هجده روز سفر کربلا به شام طول کشیده است. آنان که هجده روز توانسته اند از کربلا به شام بیایند آن هم با وجود سختی های بسیار، چه طور نتوانسته اند در همین فاصله زمانی از سوم صفر تا بیستم صفر که اربعین امام و شهدا است، خود را به کربلا برسانند؟. اما هر چه باشد مقصد نهایی کاروان مدینه بوده است.
يکشنبه 23/9/1393 - 11:10
عقاید و احکام

شاید این سؤال در ذهن متبادر شود که چرا زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین حسینی تأکید و توصیه شده است، چرا باید این مراسم همراه با هیاهو و شور خاصی اجرا شود، در ادامه روایتی از امام صادق(ع) بیان می‌کنیم که به خوبی زوایای پنهان این موضوع را آشکار می‌سازد.
 به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شاید این سؤال در ذهن متبادر شود که چرا زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین حسینی تأکید و توصیه شده است، چرا باید این مراسم همراه با هیاهو و شور خاصی اجرا شود، در  ادامه روایتی از امام صادق(ع) بیان می‌کنیم که به خوبی زوایای پنهان این موضوع را آشکار می‌سازد:

امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده می‌فرماید: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمى‏دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏فرماید و یک درجه مرتبه‏اش را بالا مى‏برد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مى‏‌فرماید که آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مى‏‌گویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد.(کامل الزیارات ص134)
يکشنبه 23/9/1393 - 11:4
عقاید و احکام

امروزه تحقیق و پژوهش در حوزه تاریخ در واقع جنگیدن در خط مقدم دفاع از تفکر شیعی است. نگاه کردن به عاشورا و اربعین و جریان ابا عبدالله الحسین (ع) به عنوان یک جنبش شیعی و بزرگداشت و احیای آن خدمتی واجب برای شیعیان جهت دفاع از تفکر شیعی و ارزشهای عاشورا و اربعین است.
 به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  زیارت اربعین همچون زیارت عاشورا از مضامین انسان ساز و پر محتوایی برخوردار است. در واقع اربعین فرصتی برای همبستگی با عاشوراست. اگر در عاشورا حسین (ع) با تاریخ سخن گفت، در اربعین تاریخ پای درس امام حسین (ع) نشست تا در طول عمر انسان بهانه‌ای برای ظلم ستیزی باشد.

در عاشورا حسین (ع) به دنیا نشان داد که ظلم و ستم پایدار نیست و بنای ظلم هر چقدر بزرگ باشد، در مقابل حقیقت چون پر کاهی بر باد خواهد رفت.

امروزه تحقیق و پژوهش در حوزه تاریخ در واقع جنگیدن در خط مقدم دفاع از تفکر شیعی است. نگاه کردن به عاشورا و اربعین و جریان ابا عبدالله الحسین (ع) به عنوان یک جنبش شیعی و بزرگداشت و احیای آن خدمتی واجب برای شیعیان جهت دفاع از تفکر شیعی و ارزشهای عاشورا و اربعین است.

اربعین برای مسلمانان به خصوص شیعیان در سراسر جهان معنای بسیار بزرگی دارد. شهادت امام حسین (ع) در عین اندوه فراوان نشانه فتح نهائی روح اسلام واقعی بود، چرا که تسلیم کامل به اراده الهی به شمار می‌رفت. شهادت نوه پیامبر خاتم راه و روشی پایدار و درخشنده برای همه ماست .محرم به ما می‌آموزد که خطرات هر چه زیاد باشد، نبایستی از راه حق و حقیقت و عدالت منحرف شد.

شیعیان مخلص امام حسین (ع) همیشه و در همه حال از بذل جان و مال خود در راه سوگواری آقا امام حسین (ع) کوتاهی نکرده‌اند. هم اینک در هر نقطه از عالم مسلمانان به خصوص شیعیان شایسته‌ترین افرادی هستند که به معرفت و علم واقف شده‌اند و در علم و کمالات بر دیگران مزیت و برتری دارند.
يکشنبه 23/9/1393 - 11:2
اطلاعات دارویی و پزشکی

انار خاصیت تصفیه کنندگی خون دارد اما ممکن است برخی افراد با خوردن این میوه احساس سنگینی در معده داشته باشند که توصیه می‌شود به صورت رب انار در غذا استفاده شود یا انار را با گلپر مصرف کنند.
 به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، مهم‌ترین مسأله‌ای که امروزه در زندگی افراد تغییرات اساسی پدیدار ساخته است و همین تغییر موجب شده تا آنها زودتر به انواع بیماری‌های جسمانی مبتلا شوند بحث تغییرات سبک زندگی و مسأله اهمیت ندادن به اصول تغذیه‌ای درست و صحیح است. خیلی از افراد بخصوص کودکان و نوجوانان تمایل زیادی به مصرف فست فودها و غذاهای آماده پیدا کرده‌اند و اغلب ترجیح می‌دهند به جای مصرف غذاهای خانگی فست فود بخورند.

یکی از مواردی که از دیدگاه طب سنتی مورد تأیید نیست و بهداشت جسمانی افراد را تهدید می‌کند مواد تشکیل دهنده سوسیس، ‌کالباس و انواع غذاهای آماده است. موادی که در ساخت و تهیه این مواد غذایی به کار می‌رود باعث ایجاد غلظت خون می‌شود و زمانی که غلظت خود تشدید شود این افراد به انواع بیماری‌ها مبتلا خواهند شد.

از دیدگاه طب سنتی غذاهای آماده به این دلیل مضر شناخته می‌شود که با حرارت بالا آماده و موجب می‌شود خون بشدت غلیظ شود و چون ماده اصلی غذاهای فست فودی گوشت گوساله و... است استفاده بیش از حد گوشت مرغ و گوساله مشکلاتی را برای افراد ایجاد می‌کند.

یکی از راهکارهای اولیه از دیدگاه این طب برای مبتلا نشدن به انواع بیماری‌های جسمانی این است که مصرف این غذاها به حداقل رسیده  و تا جایی که ممکن است استفاده نشود و بیشتر موادغذایی مورد استفاده قرار گیرد که خون را تصفیه می‌کند.

 استفاده از مواد غذایی طبیعی و سالم مانند میوه‌ها و سبزیجات خون را صاف و تمیز می‌کند. مصرف آب زرشک، ‌آب انار، آب آلبالو، آبلیمو، ‌آبغوره و سرکه در کنار یک مصلح خون راصاف و تمیز می‌کند. البته افراد باید به این نکته توجه داشته باشند چون طبیعت این مواد غذایی سرد است برای اینکه این مواد در بدن جذب بهتری داشته باشد و افراد کمتر دچار درد معده شوند بهتر است با مصلح استفاده شود برای مثال می‌توان گفت، سرکه بهتر است به صورت سرکه انگبین یا سکنجبین همراه با غذا استفاده شود.

انار خاصیت تصفیه کنندگی خون دارد اما ممکن است برخی افراد با خوردن این میوه احساس سنگینی در معده داشته باشند که توصیه می‌شود به صورت رب انار در غذا استفاده شود یا انار را با گلپر مصرف کنند. برخی از افراد به دلیل مزه ترش آبلیمو از خوردن آن امتناع می‌کنند در صورتی که توصیه می‌شود برای کاهش غلظت خون آبلیمو همراه با عسل به صورت شربت مصرف شود یا به عنوان چاشنی در غذا مورد مصرف قرار گیرد.

یکی دیگر از راهکارهایی که در طب سنتی مورد توجه قرار می‌گیرد و باعث کاهش غلظت خون بدن می‌شود حجامت و زالو انداختن است که باید طبق دستور و نظر پزشک طب سنتی انجام شود. حجامت به طور کلی در فصل بهار و پاییز مورد توجه است و این دو فصل فرصت مناسبی برای کاهش غلظت خون با حجامت است.

هر فردی با توجه به مزاج و تشخیصی که پزشک طب سنتی توصیه می‌کند باید در سال حداقل سه بار حجامت کند تا خون آلوده از بدن خارج شده و غلظت خون متعادل باشد. بنابراین نخستــین و مهم‌ترین راهکار برای کاهش غلظت خون ابتدا کاهش مصرف مواد غذایی چرب مانند فست فودها است./ایران
يکشنبه 23/9/1393 - 11:1
حجاب و عفاف
 ایشان فرموده اند: به زنی که به تو تعلق ندارد خیره مشو، زیرا تا زمانی که چشم خود رانگه داری هرگز مرتکب زنا نخواهی شد، اگر توانستی ، حتی به لباس زن نامحرم نگاه نکنی چنین کن. (مجموعه ورام،ج 1 ص 162)
يکشنبه 23/9/1393 - 10:8
حجاب و عفاف

«خواهرم امیدوارم که برای من گریه دشمن شاد نکنید و در انجام فرایض دینی و حجاب اسلامی کوتاهی نکنید.»(شهید علی اکبر حسن بیگی)

يکشنبه 23/9/1393 - 10:3
حجاب و عفاف

«اما پیامم به جوانان عزیز:خواهران و برادران! جبهه ها را خالی نگذارید و جهاد اکبر را هم فراموش نکنید، از نفسهای شیطانی دور باشید و به نامحرم نگاه نکنید. خواهران، حجاب خود را حفظ کنید.»( شهید میرطاهر سرمست زاده)

يکشنبه 23/9/1393 - 10:2
حجاب و عفاف

«خواهرم! از بی حجابی است اگر عمر گل کم است، نهفته باش و همیشه گل باش.» (شهید حمیدرضا نظام)

يکشنبه 23/9/1393 - 10:1
حجاب و عفاف
  خواهرم" دنیا خراب آبادی است که هر نقطه آن به نگاه های آلوده نا امن گشته است. اما فرشته های حجاب درمحفل انس ویاد خدا درامنیتی به سر می برند که دیگران از طعم آن غافلند.
يکشنبه 23/9/1393 - 10:1
حجاب و عفاف

«خواهران عزیز، حجاب خود را حفظ کنید، شما باید در مقابل شایعه پراکنی ها و بی حجابی ها مبارزه کنید و رسالت زینبی را در جامعه ایفا کنید.»( شهید علی اصغر عدالتیان)

يکشنبه 23/9/1393 - 10:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته