• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3243روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

اقدامات مهم در گرمازدگی را بدانید
آب به کار رفته نباید سرد باشد که به لرز بیمار منجر شود.

گرمازدگی یک بیماری خاص نیست، بلکه طیفی از بیماری است که می‌تواند چنان جزئی باشد که حتی پزشک هم نتواند تشخیص درست و قطعی بدهد یا آنقدر شدید باشد که زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد. گاهی گرما اثراتش را به صورت کوتاه مدت و خوش خیم بروز می دهد؛ همچون ورم، گرفتگی عضلات یا عرق سوز شدن. گاهی اثرات ناشی از گرما جدی تر بوده و نیاز به بستری و توجه جدی دارد.

اثراتی که می تواند در فرد مشکل ساز شود به این شرح هستند:

سنکوپ: در افرادی که با گرما برخورد می کنند، در مراحل اولیه ممکن است در اثرگشادی رگ های پوست و از دست رفتن آب به دنبال تعریق، دچار افت ناگهانی فشار خون بشوند. افراد مسن و افرادی که عادت به آب و هوای گرم ندارند، بیشتر مستعد هستند. اگر فردی در هوای گرم از هوش رفت، او را به اورژانس برسانید؛ چرا که ممکن است مشکل جدی مانند مشکلات قلبی و سکته مغزی رخ داده باشد. اگر علت بروز سنکوپ گرمی هوا باشد با قرار دادن بیمار در معرض هوای خنک، استراحت کردن و نوشیدن مایعات، علائم بهبود می یابد.
برای درمان پس از دور کردن بیمار از محیط گرم باید وی را در معرض کولر، پنکه یا هر مولد سرمایی قرار داد. سریع مصدوم را در وضع خوابیده قرار دهید. اگر می تواند چیزی بنوشد، مایعات دارای آب و نمک (دوغ) گزینه مناسبی است. افرادی که توان نوشیدن ندارند، بهتر است سرم نمکی برایشان تجویز شود.

خستگی یا فرسودگی گرمایی: این اختلال تنها احساس خستگی نیست. بیماران مبتلا به این شکل از گرمازدگی از سردرد، تهوع، استفراغ و گرفتگی عضلات شکایت دارند. دمای بدن این افراد افزایش یافته است؛ اما از 40 درجه نمی گذرد و هیچ تغییری در وضع هوشیاری و درک آنها دیده نمی شود.این افراد را باید از محیط گرم دور کرد. استراحت برای آنها ضروری است. بر اساس وضع افراد می توان برایشان مایعات خوراکی (دوغ) یا وریدی شروع کرد.
اگر بیمار فشار خون پایینی دارد، نیازمند بستری در بیمارستان به منظور دریافت مایعات وریدی است. بیشتر این مبتلایان اگر مشکل قلبی نداشته باشند و در بررسی آزمایشگاهی وضع آب و نمک خونشان خیلی بهم ریخته نباشد، قابل ترخیص هستند. اگر وضع ذهنی یا هوشیاری مصدوم دچار اختلال شده باید به تشخیص های بدتری فکر کرد.

ممکن است تعدادی از مبتلایان کم کم علائم درگیری مغز را نشان بدهند، بنابراین لازم است که آنها را در اورژانس برای چند ساعتی در نظر داشت. اگر پس از نیم ساعت از شروع درمان وضع بیمار تغییر نکرد، لازم است اقدامات وسیع برای کاهش دمای بدن به کمتر از 39 درجه سانتی گراد آغاز شود.

استفاده از پنکه یا آب بر بدن می تواند دمای بدن آنها را کاهش دهد. آب به کار رفته نباید سرد باشد که به لرز بیمار منجر شود. لرز، عامل افزایش دمای بدن بوده و وضع را بدتر می کند. به این منظور یا از آب خنک و جریان هوای گرم یا از آب ولرم و جریان هوای خنک استفاده می شود. با استفاده از این دو تکنیک احتمال لرز کاهش می یابد.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : جام جم آنلاین
پنج شنبه 15/3/1393 - 12:14
اطلاعات دارویی و پزشکی

خطر در کمین بیماران قلبی
استرس ناشی از مسافرت می تواند بسیار خطرناک باشد.

افراد معمولا هنگامی که به مسافرت می روند بیشتر دچار بر هم خوردن عادات خواب و رژیم غذایی خود می‌شوند و از همین رو خطر حمله قلبی در این زمان برای افراد مستعد  بیماری های قلبی بیشتر است.

علاوه بر تغییر رژیم غذایی سایر عوامل مانند راه طولانی برای مسافرت و خستگی ناشی از آن، مسافرت به یک منطقه پر جمعیت و یا از نظر هوا بسیار آلوده، تغییر زیاد ساعت خواب و برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن همگی می توانند خطر بروز حملات قلبی را تشدید نمایند.

بررسی ها نشان می دهند، استرس ناشی از مسافرت می تواند بسیار خطرناک باشد و همینطور عدم آشنایی با امکانات درمانی منطقه ی مورد نظر و عدم تکلم زبان اهالی بومی آن منطقه نیز می تواند فرد بیمار را بسیار آسیب پذیر نماید. پزشکان به افراد مبتلا به بیماری های قلبی و یا سالمندان توصیه می کنند تا در صورت فراهم شدن امکانات یک مسافرت حتما با پزشک معالج خود مشاوره انجام دهند و پس از صلاحدید وی اقدام به سفر نمایند، همینطور داروهای مجاز درمانی خود را حتما به همراه داشته باشند و به اطرافیان آموزش های لازم را برای امداد رسانی بیاموزند. در طول سفر آرامش خود را حفظ کنند و از رانندگی برای مدت طولانی در مکانی با حرارت بالا جدا خودداری کنند.
از دیگر اقدامات پرهیز از خوردن غذاهای ناآشنا و پیاده روی های طولانی در هنگام مسافرت است.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : افکارنیوز
پنج شنبه 15/3/1393 - 12:14
اطلاعات دارویی و پزشکی

کودکانی که در آینده افسرده می شوند
هورمون های استرس می توانند رشد کودک را در رحم تحت تاثیر قرار دهند.

کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری به افسردگی مبتلا بودند، بیش از دیگران در بزرگسالی در خطر افسردگی قرار دارند.

پژوهشگران دانشگاه بریستول در انگلیس می گویند می توان با درمان افسردگی در طول بارداری، خطر بروز مشکلات روحی را در آینده کودک کاهش داد. دانشمندان در این مطالعه فرزندان بیش از هشت هزار مادر را که دچار افسردگی پس از زایمان و قبل از زایمان بودند، بررسی کردند. خطر بروز افسردگی در کودکان این مادران، در سن 18 سالگی حدود 1.3 برابر بیش از حد طبیعی بود.

دکتر «ربه کا پیرسون» مجری این تحقیقات گفت: افسردگی در بارداری باید جدی تلقی شده و در همان دوران بارداری درمان شود. اگرچه این خطر برای کودک کم است اما یک خطر بلند مدت قلمداد می شود. وی افزود: این یک ارتباط است نه یک رابطه علت و معلولی و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه شکل بگیرد.

پروفسور «کارمین پاریانت» از موسسه روان پزشکی دانشگاه کینگز لندن گفت: بروز بیماری های روحی در فرد، نه در زمان تولد، بلکه از رحم آغاز می شود. وی افزود: پیام واضح و صریح است، کمک کردن به زنانی که در دوران بارداری افسرده هستند نه تنها مشکل و رنج را از آنها می گیرد بلکه به سلامت روان نسل بعدی نیز کمک می کند.

پروفسور «سلسو آرانگو» از بیمارستان عمومی دانشگاه «گریگوریو مارانون» در مادرید اسپانیا نیز می گوید : هورمون های استرس می توانند رشد کودک را در رحم تحت تاثیر قرار دهند. وی افزود: بهتر است زنان افسرده پیش از بارداری افسردگی خود را درمان کنند اما اگر افسردگی آنها در دوران بارداری تشخیص داده شود باید تحت درمان قرار بگیرند تا جنین شان کمترین تاثیر را از بیماری مادر به خود بگیرد.

پژوهشگران می گویند عوامل مختلف می تواند در افسردگی قبل یا بعد از زایمان دخیل باشد و در این بین عوامل محیطی مانند حمایت های اجتماعی می توانند بیشترین تاثیر را بر افسردگی پس از زایمان بگذارند.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : مهر
پنج شنبه 15/3/1393 - 12:13
خواص خوراکی ها

ماش را باید یکی از حبوبات مفید و غنی دانست که علی رغم داشتن خواص فراوان برای درمان بیماریهای مختلف، در حال فراموش شدن است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، در میان حبوبات ماش را لطیف تر از عدس دانسته و نفخ آن را کمتر از باقلا می دانند. ایرانیان قدیم ماش را مچ می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. در توصیه های پزشکی اسلامی آمده است که اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را باید مصرف کرد.

ضمن آنکه مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد و ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.

از نظر امام رضا علیه السلام استفاده از برخی خوراکی ها باعث ایجاد لکهای پوستی می شود. از جمله اینکه امام رضا (ع) می فرماید: خوردن همیشگى تخم مرغ ، سبب پیدایش کَک مَک در صورت مى شود. امام رضا (ع) ماش را درمان لکهای پوستی می داند. یکى از اصحاب حضرت رضا (ع) در باره لکه‏ هاى بدن پرسید؟ فرمود: ماش را بپز و بخور و خوراک خود قرار ده، چنین کرد و شفا یافت.(1)

مطابق طب سنتی، دانه ماش دارای مواد غذایی کافی و با طبیعت سرد است. در هنگام مصرف و پختن دانه ماش بهتر است مقداری نمک در آب جوشانده آن افزوده شود و یا قبلاً به مدت بیست و چهار ساعت، آن را در آب سرد خیس نمایند. دانش امروزی ثابت کرده که دانـه ماش علاوه بر آنکه در درمان آبله و سرخک و بیماریهاى نظیر آن تاءثیر زیاد دارد، ضماد آرد آن براى رفع التهابات سطحى بدن بخصوص لک و پیسى بکار مى رود.

در همین زمینه امام رضا (ع) در پاسخ به پرسش یکی از یارانش در مورد بهک می فرماید: ماش تازه را در هنگام خاص خودش فراهم کن و آن را با برگش بکوب و آب آن را بگیر و ناشتا بخور و بر روی محل بهک نیز بمال.(2)

پانوشتها:

1. بحار الأنوار، ج 62، ص 321 / طبّ الإمام الرضا علیه السلام، ص 63
2. مکارم الأخلاق / ترجمه میرباقرى، ج‏1، ص: 355.
پنج شنبه 15/3/1393 - 12:2
سخنان ماندگار

دریافتن و آموختن نکات حاصل از تجارب شخصی انسانهای بزرگ و موفق، در حقیقت راه میان‌بری است به سوی درک خوبی‌ها و درستی‌ها که تقدیم به همه کاربران عزیز می‌گردد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
علامه حسن زاده آملی فرمودند: بعضى از اهل وحدت مى‌گویند كه سالكان بر دو قسم اند. قسم ارضى و قسمى سماوى؛ یعنى قسمى سیر و سلوك در ارض مى‌كنند و بعضى طیران و جولان در سما مى‌كنند. مركب سالكان ارضى ذكر است و براق سالكان سماوى فكر است .
منبع:پندهای حکیمانه
پنج شنبه 15/3/1393 - 12:0
سخنان ماندگار

حکمت جمله ای کوتاه اما عمیق است که به فرموده مولای متقیان حضرت علی (ع) «گمشده مومن است». مجله شبانه هرشب یکی از حکمت‌های نهج البلاغه را پیشکش خوانندگان باشگاه شبانه می کند.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
وَ قَالَ [علیه السلام] مَعَاشِرَ النَّاسِ اتَّقُوا اللَّهَ فَکمْ مِنْ مُؤَمِّلٍ مَا لَا یبْلُغُهُ وَ بَانٍ مَا لَا یسْکنُهُ وَ جَامِعٍ مَا سَوْفَ یتْرُکهُ وَ لَعَلَّهُ مِنْ بَاطِلٍ جَمَعَهُ وَ مِنْ حَقٍّ مَنَعَهُ أَصَابَهُ حَرَاماً وَ احْتَمَلَ بِهِ آثَاماً فَبَاءَ بِوِزْرِهِ وَ قَدِمَ عَلَی رَبِّهِ آسِفاً لَاهِفاً قَدْ خَسِرَ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةَ ذلِک هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبِینُ .
و درود خدا بر او ، فرمود: ای مردم از خدا بترسید، چه بسا آرزومندی که به آروزی خود نرسید، و سازندة ساختمانی که در آن مسکن نکرد، و گردآورنده ای که زود آنچه را گرد آورده ، رها خواهد کرد شاید که از راه باطل گرد آورده و یا حق دیگران را بازداشته ، و با حرام به هم آمیخته ، که گناهش بر گردن اوست، و با سنگینی بار گناه در می گذرد، و با پشیمانی و حسرت به نزد خدا می رود که:
"در دنیا و آخرت زیان کرده و این است زیانکاری آشکار"
حکمت 344
پنج شنبه 15/3/1393 - 11:59
سخنان ماندگار

کلیدهای زندگی برگزیده‌هایی است از کتاب مستطاب «مفاتیح الحیات» نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی که هرشب بخشی از آن پیشکش کاربران عزیز باشگاه شبانه خواهد شد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
امام کاظم (س) می‌فرماید: رسول خدا (ص) وارد مسجد شد و دید گروهی گرد مردی را گرفته‌اند. پرسید: او کیست؟ گفتند: علامه است ای رسول خدا! آن حضرت پرسید: در چه چیزی علامه است؟ گفتند: نسب‌های عرب و تاریخ آن‌ها و ایام جاهلیت و شعر و ادبیات عربی را می‌داند. رسول خدا (ص) فرمود: این، دانشی است که هر کس آنرا نداند برای او زیانی ندارد و هر کس آنرا بداند برای او سودی ندارد. (کتاب السرائر، ج 3، ص 627)
کنایه از این که مسلمان و جامعه اسلامی باید برای فراگیری دانش، اولویت بندی کند و به دانش بپردازد که برای دنیا و آخرت او سودمند باشد یا زیانی را بزداید.
پنج شنبه 15/3/1393 - 11:58
سلامت و بهداشت جامعه

از موادغذایی لازم برای نوجوان مصرف شیر حداقل دو لیوان در روز و مصرف پنیر، کشک و ماست است. در میان وعده‌های نوجوانان می‌توان مصرف میوه‌ها را توصیه کرد و آجیل خام مانند پسته خام و کشمش و انجیر و برگه‌های خشک شده نیز به دلیل داشتن روی، کلسیم و میزان کمتر آهن کمک‌کننده است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، نوع تغذیه طی دوران بلوغ به دلیل افزایش رشد شدید کودک، افزایش نیاز به مواد غذایی و ویتامین‌ها، تغییرات هورمونی، تغییر عادات و روی‌آوردن به بعضی رژیم‌های غذایی خاص، بسیار مهم است، زیرا تامین رشد مناسب عضلات و اندام‌ها می‌تواند سلامت آینده کودک را در سنین میانسالی و پیری تامین کند.

رژیم غذایی سالم و مناسب شامل صرف وعده‌های غذایی بموقع، بخصوص صبحانه است. بر این اساس مصرف لبنیات کم‌چرب، گوشت، حبوبات، سبزیجات سبز و میوه‌ها پیشنهاد می‌شود. خوردن مواد خیلی شیرین و خیلی شور یا خیلی ترش نامناسب است، به همین دلیل مصرف تنقلات که می‌تواند اشتهای کودک را نسبت به غذای اصلی کاهش دهد، توصیه نمی‌شود. از طرف دیگر مصرف فست‌فود‌ها که از منابع پروتئینی و ویتامین‌ها غنی نیست و کالری بالایی هم دارد نیز به عنوان غذای اصلی نوجوانان توصیه نمی‌شود.

از موادغذایی لازم برای نوجوان مصرف شیر حداقل دو لیوان در روز و مصرف پنیر، کشک و ماست است. در میان وعده‌های نوجوانان می‌توان مصرف میوه‌ها را توصیه کرد و آجیل خام مانند پسته خام و کشمش و انجیر و برگه‌های خشک شده نیز به دلیل داشتن روی، کلسیم و میزان کمتر آهن کمک‌کننده است.

مصرف گوشت حداقل یک وعده در روز ضروری است و به خانواده‌ها توصیه می‌شود که مصرف ماهی را به صورت آب‌پز در وعده‌های غذایی نوجوانان قرار دهند. گوشت قرمز به عنوان مهم‌ترین منبع آهن بوده و با توجه به این‌که منبع پروتئین است، در وعده‌های غذایی نوجوانان لازم است و در صورتی‌که امکان اقتصادی تهیه گوشت برای خانواده فراهم نباشد می‌توان از حبوبات، سویا، مرغ و ماهی برای تامین نیاز نوجوان سود برد. خودداری از مصرف کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها بیش از حد لازم کودک مهم است، زیرا ممکن است این عادت در دوران بلوغ به سنین بعد از آن نیز ادامه یافته و باعث ایجاد چاقی در سنین بالاتر شود. مصرف تخم‌مرغ با توجه به ارزش بالای بیولوژیک سفیده تخم‌مرغ در صورت نداشتن زمینه آلرژیک پیشنهاد می‌شود و می‌توان از این ماده غذایی سه تا چهار بار در هفته در غذاها استفاده کرد.

لازم به ذکر است که به دلیل احتمال آلودگی‌های میکروبی در زرده تخم‌مرغ، این ماده غذایی به صورت کاملا پخته مورد استفاده قرار گیرد. مصرف سبزیجات رنگی مانند هویج، اسفناج، کاهو و مصرف مرکبات و دیگر میو‌ه‌ها توصیه می‌شود. خواب و استراحت کافی بسیار مهم است و بیدار ماندن طولانی و شبانه مضر و ورزش‌های سالم و گروهی برای رشد عضلات پیشنهاد شده و در برنامه فعالیت‌های روزانه وی لازم است. پایش رشد و فرآیند بلوغ نوجوان در این سن مهم است تا با پیگیری روند رشد وی از افزایش کافی و کامل آن اطمینان حاصل کرد، در صورتی که شک به کم‌خونی، کمبود ویتامین D یا دیگر مشکلات از سوی پزشک احساس شود، می‌توان از تست‌های آزمایشگاهی لازم برای تشخیص این موارد سود برد.
چهارشنبه 14/3/1393 - 21:24
خودرو

این روزها که هوا به​تدریج گرم می‌شود، سوار شدن در خودروهای عمومی ناگزیر با استشمام بوهای نامطبوعی همراه می‌شود. بوهایی که الزاما همه آن ناشی از ​ رعایت نکردن نظافت از سوی دیگر همسفران نیست. خود خودروها هم می‌توانند منبع بزرگی برای تولید بوهای نامطبوع باشد.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، هیچ کس دوست ندارد سوار خودروی کثیفی بشود و از استشمام بوهای نامربوط به خود بپیچد. قطعا خود راننده هم از نشستن پشت فرمان چنین خودرویی ابا دارد.

در این مقاله، قصد داریم راهکارهایی را به شما معرفی کنیم تا با استفاده از آنها بتوانید خودروی دلبند خود را سربلند کرده و خلأ ناشی از نداشتن وسع مالی برای خرید خودروهای لوکس را با تمیز نگهداشتن و خوشبو کردن ماشین خسته خود پر کنید.

این شما و این هم دستورهای جالب جادویی پاکیزه‌سازی خودرو:

1 ـ تمیزی کلی

دیگر از این واضح‌تر نمی‌شود گفت. آشغال یعنی آلودگی و آلودگی یعنی بوی بد. هر آشغال و خرده‌ریزی که در خودرویتان جا خوش کرده را جمع کرده و از آنجا که شهروند با فرهنگی هستید، در کیسه زباله مناسب بریزید. قبل از استفاده از هر نوع شوینده، پاک‌کننده و ضدعفونی‌کننده روی سطح داخلی خودرو با دقت توصیه‌های نوشته شده روی آنها را بخوانید، مبادا با جنس خودروی شما ناسازگار باشد. توضیحات عموما مختصر و کوتاه است، اما اگر آخر هفته است و حوصله خواندن این اطلاعات را ندارید، توصیه می‌کنیم از اسپری‌های همه‌کاره‌ای که همه چیز را تمیز می‌کنند، استفاده کنید.

زیر صندلی‌ها را بررسی کرده و هر نوع خوراکی در معرض فساد را جمع کنید.

جیب‌های پشت صندلی را خالی کنید. اگر بچه دارید، حتما حواستان به انواع آب نبات، آدامس، غذا و حتی پوشک بچه فراموش شده باشد. دستکش توصیه می‌شود!

اگر در خودروی خود صندلی بچه دارید، محفظه‌های نگهدارنده آبمیوه و و زیر پوشش صندلی را نگاهی بیندازید. ممکن است خوراکی یا نوشیدنی به هر کدام از این قسمت‌ها نفوذ کرده باشد. صندلی را از خودرو خارج کنید تا بعد​ تمیزش کنید.

صندوق عقب یادتان نرود. بخصوص اگر عادت به حمل خریدهای خانه در صندوق عقب دارید. یک سیب کوچک خیلی زود می‌تواند به منبع تولید بوی بسیار ناخوشایندی تبدیل شود.

2 ـ سطوح داخلی را پاک کنید.

از یک دستمال تمیزکاری نرم (دستمال‌های میکروفایبر ـ معروف به جادویی! ـ موجود در بازار را توصیه می‌کنیم) برای پاک کردن تمام سطوح چوبی، شیشه‌ای و فلزی داخل خودرو استفاده کنید. اگر قصد دارید از شوینده‌ای اضافه بر آب گرم استفاده کنید، بهترین انتخاب همان شوینده‌های همه کاره خواهد بود. توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان دستمال‌های میکروفایبر را با شوینده‌ها استفاده نکنید، هم عمر دستمال بشدت کاهش می‌یابد، هم زدودن کثیفی‌های ترکیب شده با شوینده از این دستمال‌ها کار بسیار سختی است.

البته اگر حوصله‌اش بود، می‌توانید سری به مغازه‌های خدمات خودرو بزنید و یک شوینده مناسب درخواست کنید. به احتمال خیلی زیاد، یکی دو نوع اسپری چینی نامرغوب و نسبتا نامرغوب! ـ که دومی بشدت گران‌تر از اولی است‌ ـ در بساطشان پیدا می‌شود.

داخل جعبه داشبورد را حتما تمیز کنید. اول هر چه درونش هست (پاکت سیگار، اسپری دئودورانت، اسپری دهان، آدامس‌موزی... و احتمالا پاستیل!) را خارج کنید و سپس بخوبی آن را بسابید.

3 ـ پیش از کشیدن جاروبرقی، کفپوش را خوب برس بکشید.

سعی کنید از همان برس‌هایی که برای شستن فرش استفاده می‌کنیم، تهیه کنید. البته نباید خیلی زبر باشد. استفاده از برس باعث می‌شود کثیفی‌ها از سطح جدا شده و برای بلعیده شدن توسط جارو برقی آماده باشند.

همیشه از آب تمیز استفاده کرده و حتما هر از گاهی تعویضش کنید. آب اضافه را با پارچه از کف جمع کرده و بیرون بچلانید تا هیچ آبی داخل خودرو نماند.

4 ـ جارو برقی بکشید.

هر کدام از کفپوش‌ها را که می‌توانید، در بیاورید. کفپوش و صندلی‌ها را جارو برقی بکشید تا خاک اضافه را بزدایید. نوک جارو برقی را تا جای ممکن به تمام مجراهای بین پشتی‌ها وارد کنید تا هر چه گرد و خاک هست، زدوده شود.

توصیه می‌کنیم اسپری ضد بوی مناسبی از فروشگاه‌های لوازم خودرو تهیه کنید. آن را روی کفپوش بپاشید، بگذارید به اندازه زمان توصیه شده بماند و بعد جارو برقی بکشید. اگر منبع بو از درون خودرو باشد، این کار تا حد زیادی از آن خواهد کاست.

صندوق عقب را هم جارو بکشید.

5 ـ بخارشویی کنید.

بعد از جارو برقی کشیدن، بد نیست با استفاده از یک دستگاه بخارشوی به جان خودرویتان بیفتید. استفاده از یک بوزدا همراه بخارشوی توصیه می‌شود.

کفپوش و روکش‌های صندلی را بسابید تا خاک حبس شده لابه‌لای منافذ آنها آزاد شود. از یک شوینده خودرو یا بوزدای آنزیمی مناسب استفاده کنید و با اسفنج این عمل را انجام دهید.

ـ مراقب باشید آب زیادی استفاده نکنید. استعمال آب زیاد ممکن است خشک شدن روکش‌ها را تا روزها به تعویق بیندازید و از طرفی، آب‌هایی که درست خشک نشو​د، بوی ناخوشایندی به جا می‌گذار​د.

ـ این فرآیند را برای لکه‌های ماندگار تکرار کنید. ممکن است همین لکه‌ها منبع بوی بد خودرو باشد. این لکه‌ها شامل گرد و خاک، غذا، نوشیدنی و حتی لکه‌های آب روی شیشه‌ها می‌شو​د.

ـ در انتها نم روکش‌ها باید چیزی در حد حوله باشد. اگر بیشتر بود، با بخارشوی آب اضافی را بگیرید تا از تعویق خشک شدن آنها جلوگیری کنید.

6 ـ پس از تمیز کردن، دنبال بوها بگردید.

در این مرحله، اگر باز هم خودرو بو می‌داد باید با تشخیص بو​ از ترفند مخصوص به آن استفاده کنید.

باکتری: ناشی از پسمانده میوه‌ها و گیاهان (مثلا بقایای چسبیده به ته کفش سرنشینان) است. ابتدا میوه یا گیاه را حذف کرده، سپس با استفاده از یک ماده ضدعفونی‌کننده محل را تمیز کنید.

دود سیگار: برای حذف این بو، دو حوله را در دو کاسه بگذارید و کاسه را با سرکه سفید پر کنید. برای خودروهای بزرگ کاسه‌های بیشتری بگذارید. یکی را دم زیرسیگاری و دیگری را روی صندلی عقب بگذارید. راه دیگر پاشیدن جوش شیرین و بوزدا روی روکش‌ها و کفپوش است. چند ساعت بگذارید بماند، بعد با جارو برقی خودرو را تمیز کنید. در محل بهتر این است که سیگار نکشید. برای سلامت خودتان هم بهتر است.

دود آتش: اگر به هر نحوی خودرویتان بوی دود ناشی از آتش گرفته بود، اول از روش سرکه استفاده کنید و در صورت مفید نبودن با متخصص مشورت کنید.

بوی کپک: دلایل منجر به آن زیاد است: رها کردن لباس خیس یا عرق کرده در خودرو، آب به جا مانده از کفش خیس، میوه خراب و... پیش از هر اقدامی منافذ خودرو را چک کنید که مبادا رطوبت به داخلش نفوذ کرده باشد. اگر مشکل از منافذ نبود، کفپوش را با کپک‌زدا اسپری و تمیز کنید.

استفراغ: این مورد را باید بسرعت تمیز کنید​ وگرنه اسید معده درون آن به بافت‌های درون خودرو چسبیده و به آنها آسیب خواهد زد.

ادرار: بچه است دیگر... سریعا با یک لکه‌بر به جانش بیفتید و سپس با یک بوزدای مناسب، بقایای آن را حذف کنید. از سابیدن بپرهیزید تا به روکش‌ها آسیبی نرسد.

شیر: این مورد هم توجه خیلی فوری می‌طلبد. برای روکش چرم، پارچه‌ای را نمدار کرده و شیر اضافه را جذب کنید و بچلانید. حتما تمام منافذ را پاک کنید. بگذارید خشک شود، سپس با پاک‌کننده‌ چرم تمیز کنید. اگر روی کفپوش ریخت، در صورت جدا شدن، در آورید و تمیز کنید. در غیر این صورت، آب تمیز روی آن ریخته و پارچه جذب کننده مثل پارچه‌های پنبه‌ای را روی محل بفشارید تا آب را جذب کند، سپس بچلانید و این کار را بارها تکرار کنید. بگذار ید خودش خشک شود. اگر از خشک‌کننده استفاده کنید، شیر به خورد کفپوش می‌رود و بوی بدی به جا می‌گذارد. بوی بد شیر از آن بوهایی است که اگر ایجاد شود فقط باید اتومبیلتان را آتش بزنید تا رفع شود. از ما گفتن بود.

7 ـ بوزدایی

پس از تمیز کردن همه خودرو، نوبت یک بوزدایی کلی است. خودرو را به محلی با تهویه مناسب (ترجیحا بیرون) ببرید و در کاپوت را باز کنید. ترمز دستی را بکشید و ماشین را روشن کنید. سیستم تهویه هوای خودرو را روشن کرده و روی بیشترین قدرت تنظیم کنید. جلوی خودرو بایستید. محفظه ورود هوا را پیدا کنید. بوزدا را آزادانه به داخل آن اسپری کنید. بعد از چند اسپری، سر را داخل خودرو کرده و بو کنید تا مطمئن شوید بوزدا در حال گردش در سیستم تهویه خودروست. در صورت لزوم اسپری را تکرار کنید. سپس بخاری را روی آخرین دمای گرما و تهویه هوا را روی گردش بگذارید. دوباره روند اسپری را تکرار کنید. روند اول قسمت‌هایی مانند تبخیرکننده، دمنده و هواکش و روند دوم بقیه جاهایی که ذره‌های بوزا جمع می‌شو​د را بوزدایی خواهند کرد.

8 ـ فیلتر هوا را عوض کنید.

اگر خودرویتان دارای فیلتر هواست، عوضش کنید. تغییر محسوسی را موجب خواهد شد.

9 ـ از متخصصان کمک بگیرید.

اگر باز هم بوی خودرو پابرجا ماند، می‌توانید به متخصصان مراجعه کرده و از آنها کمک بخواهید. توجه داشته باشید برای دریافت کمک کارآمد باید بتوانید بوی خودروی خود را به طور شفاف برای متخصص توضیح بدهید. بعضا بوزداهای مخصوصی برای بوهای خاص در بازار یافت می‌شود.

10 ـ دست پیش را بگیرید.

از این به بعد هر نوع لکه را بلافاصله تمیز کنید تا دردسرهای بعدی برایتان پیش نیاید. همچنین هر مدت یکبار (مثلا هر هفته) خودروی خود را بررسی کنید و هر گونه اضافات غذایی و غیربهداشتی دیگر را از سطح آن بزدایید.

ـ از روکش استفاده کنید. در آوردن و شستن روکش‌ها خارج از خودرو خیلی بهتر و کم‌دردسرتر از سابیدن کف خودرو در درون آن است.

ـ زیر کودک خود حوله یا ملحفه پهن کنید. بچه‌ها ذاتا به خرابکاری گرایش دارند. پس بهتر است از قبل برای ریخت و پاش آنها آماده باشید.

ـ هفته‌ای یکبار خودرو را تمیز کنید. به این ترتیب کثیفی‌ها فرصتی برای کهنه شدن ندارند و به همین خاطر، تمیز کردن آن کار راحت‌تری خواهد بود.

ـ وقتی داخل خودرو نیستید شیشه‌ها را بالا بدهید تا از ورود اشیای مزاحم و کثیفی‌ها جلوگیری شود.

چهارشنبه 14/3/1393 - 21:23
مصاحبه و گفتگو
جواد منصوری نویسنده که «تاریخ‌ قیام‌ ۱۵ خرداد به‌ روایت‌ اسناد» را نگاشته است، می‌گوید در آن روز افرادی به تظاهرات آمده بودند که در ظاهر هیچ‌کس نمی‌توانست احتمال بدهد که آنها حاضر باشند به خاطر امام جان خود را به خطر بیندازند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، پانزدهم‌ خرداد نقطه‌‌ عطف‌ مسیر نهضت‌ اسلامی‌ ایران‌ و سرفصل‌ آغازین‌ انقلاب‌ اسلامی‌ است‌.؛ گرچه‌ آن‌ روز تاریخی‌، تبلور اوج‌ وفاداری‌ امت‌ اسلامی‌ به‌ مرجع‌ دینی‌ خودشان‌ بود؛ اما چرایی‌ و چگونگی‌ آن‌ وفاداری‌ نیز نیازمند تحقیق‌ است. دستگیری‌ یک‌ مرجع‌ معترض‌ و کشتار صدها تن‌ از مؤمنان‌ و مقلدان‌ وی‌ در تاریخ‌ ایران‌، امری بی‌سابقه‌ به‌شمار می‌رفت‌ و نشانه‌ای‌ بود از پیدا شدن‌ عاملی‌ جدید و تأثیرگذار در تصمیم‌گیری‌ سردمداران‌ رژیم‌. در آن‌ روزگار، رهبری‌ نهضت‌ دست‌های‌ پنهان‌ این‌ عامل‌ نوپدید را به‌خوبی‌ احساس‌ می‌کرد و برآن‌ بود که‌ به‌ افشای‌ آن‌ بپردازد.

این‌ نیروی‌ پنهان‌ چیزی‌ نبود جز امپریالیسم‌ امریکا که‌ امام‌ خمینی‌ در بیانیه‌ها، پیام‌ها و سخنرانی‌های‌ خود، ام‌الفسادش‌ می‌خواند و شاه‌ را نیز آلت‌ اراده‌ امریکا معرفی‌ می‌کرد. آن‌ روزها درک‌ این‌ موضع‌ برای‌ اکثر مردم‌ دشوار بود؛ امّا روند حرکت‌ رژیم‌ از کاپیتولاسیون‌ تا ژاندارمی‌ منطقه‌ و دخالت‌های‌ آشکار امریکا، آن‌چنان‌ موضوع‌ را مبرهن‌ ساخت‌ که‌ در حرکت‌های‌ سال‌های‌ 56 و 57، «مرگ‌ بر امریکا» شعار اصلی‌ مردم‌ شد. بنابراین‌ 15 خردادماه اوّلین‌ رویارویی‌ نیروهای‌ اسلامی‌ با امریکا و پی‌ریزنده‌ و بیان‌گر هویت‌ نهضت‌ اسلامی‌ ایران‌ به‌ رهبری‌ امام‌ خمینی‌ بود.

امریکا از چه‌ زمانی‌ به‌ دخالت‌ فعالانه‌ در ایران‌ اسلامی‌ دست‌ یازید؟ برای‌ بسط‌ سلطه‌ خود چه‌ راه‌هایی‌ را پیمود و چه‌ نقشه‌هایی‌ را ترسیم‌ کرد و چگونه‌ با موانع‌ احتمالی‌ به‌ مبارزه‌ برخاست‌؟ چگونه‌ دخالت‌ امریکا منجر به‌ قیام‌ 15 خرداد شد و پیامدهای‌ آن‌ چه‌ بود و چگونه‌ بعد از آن‌ به‌ سلطه‌گری‌ بی‌رقیب‌ در ایران‌ مبدل‌ شد؟ این‌ مسائل، سؤالاتی‌ است که باید در پی پاسخ به آنها بود و با پژوهش در مدارم و اسناد تاریخی به پاسخگویی به آنها پرداخت.

 

از جمله این آثار پژوهشی، کتاب «تاریخ‌ قیام‌ 15 خرداد به‌ روایت‌ اسناد»  تالیف جواد منصوری است. منصوری از مبارزان قبل از انقلاب بود که چندین سال از عمر خود را در زندان‌های طاغوت گذراند. اولین فرمانده سپاه از (اردیبهشت تا اسفند 1358) بود و تاکنون آثار چندی از جمله سال‌های بی‌قرار (خاطرات)، شناخت استکبار، 25 سال حاکمیت آمریکا در ایران، فرهنگ استقلال، مقدمه‌ای بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، جنگ فرهنگی علیه انقلاب اسلامی، شناخت و تحلیل پدیده‌های سیاسی، سیر تکوینی انقلاب اسلامی، فرهنگ استقلال و توسعه، قیام 15 خرداد به روایت اسناد ساواک، هویت سیاسی و نهادهای اجتماعی،  قیام پانزده خرداد (تاریخ تحلیلی نهضت اسلامی)، آمریکا و خاورمیانه و نظام سلطه در قرن 21 از وی بر جای مانده است.

منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، به بیان خاطره منتشر نشده‌ای از قیام 15 خرداد پرداخت و گفت: در آن سال‌ها من در اوایل سنین جوانی بودم و در روز 15 خرداد پس از امتحانات پایان سال بود که از مدرسه خارج شدیم. به ما توصیه کردند که به خیابان اصلی نرویم و از طریق کوچه‌ها به خانه‌ برویم؛ ولی ما با توجه به شوق و شور جوانی به طرف خیابان «شهباز» آن زمان که پس از انقلاب اسلامی خیابان «17 شهریور» موسوم شد، حرکت کردیم و در آنجا بود که با جمعیت کثیری از مردم که در حال تظاهرات بودند، مواجه شدیم.

وی ادامه داد: آنچه که در میان آن خیل عظیم جمعیت بیش از همه چیز جلب توجه می‌کرد، حضور افرادی بود که در ظاهر هیچ‌کس نمی توانست احتمال بدهد که آنها هم نسبت به شخصیت امام خمینی(ره) حساسیت داشته باشند و حاضر باشند به خاطر امام جان خود را به خطر بیندازند. از سوی دیگر نخستین باری بود که رژیم به این صورت در برابر مردم قرار می‌گرفت و به صورت مستقیم به مردم شلیک می‌کرد که این مسئله، خود مأموران را هم معذب می‌کرد و پس از این ماجرا بود که تعداد قابل توجهی از ماموران نظامی یا از نظام بیرون آمدند و یا خود را در رده‌هایی قرار دادند که بعدها مجبور به مقابله با مردم نشوند.

منصوری افزود: در آن گیر و دار اقدام یکی از مأموران در نوع خود بسیار جالب بود که مردم را راهنمایی می‌کرد که مثلاً به طرف فلان کوچه یا سمت دیگری بروند و به مأموران هم می‌گفت تا جهت دیگری را مورد تیراندازی قرار دهند تا مردم صدمه نبینند.
 http://www.yjc.ir/fa/news/4862381/
چهارشنبه 14/3/1393 - 21:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته