• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3272روز قبل
سخنان ماندگار

دریافتن و آموختن نکات حاصل از تجارب شخصی انسانهای بزرگ و موفق، در حقیقت راه میان‌بری است به سوی درک خوبی‌ها و درستی‌ها که تقدیم به همه کاربران عزیز می‌گردد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
شایسته است بر تو که از معاشرت‌های خالی از تعلیم با مردم بکاهی، و ویژه با ثروتمندان و مترفین و دنیا خواهان، باید آنچه را که آخرت را از یاد تو می‌برد و میل و رغبت به دنیا را در تو ایجاد می‌کند، رها کنی، و با صالحان و پارسایان و اهل عبادت همراه گردی؛ زیرا این عمل به طور کلی در تهذیب نفس مؤثر است.
منبع: پندهای حکیمانه
يکشنبه 11/3/1393 - 7:49
سخنان ماندگار

کلیدهای زندگی برگزیده‌هایی است از کتاب مستطاب «مفاتیح الحیات» نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی که هرشب بخشی از آن پیشکش کاربران عزیز باشگاه شبانه خواهد شد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
امام حسن (س) می فرماید: قوی ترین عامل جذب روزی مداومت بر طهارت (وضو) است.
(بحارالانوار، ج73، ص318-319)
امیرمومنان (س) می فرماید: هنگام طهارت (وضو) شست و شوی دهان و بینی (مضمضه و استنشاق) دهان و بینی را پاک و پاکیزه می کند. (تحف العقول، ص101)
يکشنبه 11/3/1393 - 7:49
طنز و سرگرمی



  

humour poetry quiz شعر طنز امتحان

  با توجه به اینکه زمان امتحانات پایان ترم محصلین و دانشجوهاست شوخی با این عزیزان در شعرهای طنز زیر خواهیم داشت
امیدواریم این عزیزان در امتحاناتشون موفق باشن

 

سخته درسم…
رسیده وقت رفتن…
به سر امتحانی که میدونم تهش ردم…

حس میکردم حرفای استاد با درسخوناشه…
اونجا بود که فهمیدم این قصه اولاشه…

وقت امتحانو خراب کردن به برگمه…
و خودت میدونی که خراب کردم الکی جو نده…

حرفای خونوادمم که نمک زخممه…
و تنها دلخوشیمم ترم های بعدمه…

و باز منمو حسرت یه نمره ی بیست…
که استاد بنویسه، تو گوشه ی لیست…

میدونی چند بار افتادم برای یه درس بگذریم…
دیگه بیست گرفتنشم برام مهم نیست…

توکه میدونستی دانشجوی ترم آخرتم …
بگو با من دیگه چرا د آخه نوکرتم


شنبه 10/3/1393 - 17:38
بهداشت روانی



  


امروزه ما در دنیایی زندگی می کنیم که ناگزیرازارتباط وبرخورد با دیگران هستیم آنچه مسلم است که هیچ کس قادر نیست بدون کمک ومساعدت وارتباط با دیگران ، نیازهای معمولی خود را برطرف سازد .حال سئوالی که اینجا مطرح می شود این است که چگونه باید با دیگران ارتباط برقرار کنیم وجهت افزایش این ارتباط چه کارهایی باید انجام دهیم یا اینکه چه کارهایی نباید انجام دهیم.

در معاشرت باید با روی گشاده ونرمی ومهربانی با همه رفتار نمود وتند خویی با هرکس که باشد بد است .اگر خود را در سطح دیگران قرار دهیم واز زبان آنها برای انتقال نقطه نظرهای خود استفاده کنیم ،اغلب به نتیجه دلخواه می رسیم وبا دیگران در سطح خود آنها ظاهر شدن همان برقراری ارتباط موثرمی باشد .بعضی ها گمان می کند که ارتباط فقط شامل حرف زدن ،نوشتن ویا بحث کردن است ، اینها از عناصر مهم ارتباطی هستند ولی در واقع ارتباط را رفتاری می گوییم که پیامی در خود دارد که توسط طرف مقابل ما درک می شود، خواه شفاهی باشد یا غیر شفاهی ،آگاهانه یا ناآگاهانه ، عمدی و…. ولی اگر ادراک شود ،جنبه پیام ارتباطی پیدامی کندوهمین عدم درک پیام رابطه رامختل،معشوق ونارسامی سازد. ارتباطات عامل ومنشا بسیاری از شادیها وغصه ها و رنجها زندگی است ، زندگی شاد ، زندگی سرشار از دوستی است . روشن است که با افراد متفاوت ، رفتارهای متفاوتی خواهیم داشت تاکید بر خصوصیات مشترک ارتباط را موثر می کند ، ما انسانها با یکدیگر مشترکات فراوان داریم ،با کمی تمرین می توان خود را همراه دیگران بیابیم و با آنها دوست وهم رای شویم.در این مطلب آسمونی روش هایی را برای شما گردآوری کرده ایم که در ادمه میتوانید ملاحظه فرمایید.

 

۱- صریح وصادق بودن:

سعی کنیم در روابط خود با دیگران صریح وصادق باشیم ، در گفته های خود صریح وصمیمی باشیم واز هر نوع ابهامی اجتناب کنیم ، چون اگر منظور خود را با صراحت بیان نکنیم طرف مقابل ما به اشتباه می افتد وبه حدس وگمان متوسل می شود واز واقعیت دور می گردد.

 

۲- احساسات خود را بیان کردن:

بااحساس خود روراست باشیم ، سعی کنیم مشکلات زندگی واحساساتی که داریم،باهمسر وشریک وباطرف مقابل خوددر میان بگذاریم .حتی اگر گمان کنیم که باعث ناراحتی آنها میشود اگر می خواهیم با طرف مقابل خود ارتباطی معقول ومنطقی بر پایه تفاهم داشته باشیم ، بهترین روش روراست بودن است واحساس خود را باوی در میان گذاشتن است .اگر مشکلی را حل نشده باقی بگذاریم ویا موضوعی را که مداقه وگفتگو در باره آن الزامی است به میان نکشیم ، مثل این است که دمل چرکین ودردناکی را سرجایش گذاشته وبه حال خود رها کرده باشیم .

 

۳- زمینه مشترک ونکات مشابه را یافتن :

درجست وجوی زمینه های مشترک باشیم، سعی کنیم در ارتباطمان بیشتر ا نکات مشترک ومشابه را بیابیم . اهداف ونیازها ونگرانیها را از نظر او نگاه کنیم وبرای اینکه شرایط طرف مقابل را درک کنیم باید اموراو را از دید ونظر او ببینیم وبا پرس وجو ، از اموری که نگرانی او باعث شده ، متوجه گردیم ،همین نکات مشترک زمینه های مساعدی هستند که شالوده همدلی ووحدت وتفاهم را برروی آن می توان بنا کرد ، عبارتی مثل : (من وتو هردو همین را می خواهیم) را می توان بیان نمود.

 

۴- همدلی وهمدردی کردن:

سعی کنیم با شخص احساس مشترک داشته باشیم . شادی وغم خود به حساب آوریم وموقعی که او احساس غم می کند ما نیز با او همدرد وهم غم شویم وبالعکس مساعی ما این باشد که سیستم حسی فردارتباط برقرار کنیم . 


۵- شنونده خوبی بودن:

شنونده خوبی باشیم وگوش کردن را یاد بگیریم .گوش کردن به سخن وکلام دیگری موجب می شود تا او در نهایت آرامش خیال ، به طور واقع ، منویات قلبی واحساسات خود را با ما در میان بگذارد وبرایمان احترام قائل شود وآماده شنیدن نظرات ما شود.

 

۶- سیستم روحی افراد را شناختن وتقلید از آنها:

برای این کار باید به دقت به افراد چشم بدوزیم وبه سخنان آنها به دقت گوش فرا دهیم وببینیم غالبا” از چه نوع کلماتی استفاده می کنند آنگاه با استفاده از همان نوع کلمات ، تقلید از لحن صدا،حالات وحرکات چشم ها به گونه ای با آنها نحوه فکر وعملکرد ذهنی شان مطابق باشد.

 

۷- شخصیت افراد را در نظر گرفتن:

باید ببینیم طرف مقابل ما چه شخصیتی دارد ، برون گراست یا درون گرا ، برای صمیمیت با درون گرایان باید ببینیم چه ایده ها وارزشهای برای آنها اهمیت دارد و آنگاه بکوشیم تا با توجه به چارچوبهای ذهنی شان با آنها رفتار کنیم وصحبت کنیم وبالعکس ، برای همدلی با برون گرایان به آنها نشان دهیم که آنچه می گویند وعمل می کنند با اندیشه ورفتار مردم هماهنگ است.

 

۸- تقویت نمودن عزت نفس :

برای تقویت عزت نفس خودباید با تعمق در ژرفای وجود از دنیای پیچیده درون خود آگاه شویم ، به کاستی هایمان پی ببریم ، جهت گیری هایمان را در قبال رویدادهای مردم وشرایط گوناگون بشناسیم وبه فکر اصلاحشان باشیم وبا کمک حرمت نفس وارزشی که برای خودمان قائل هستیم حق انتخابمان چندبرابرمیشود وارتباطمان با دیگران به نحو چشمگیری بهبود می یابد .

 

۹- محترم شمردن احساس طرف مقابل :

همواره رفتاری احترام آمیزداشته باشیم واحساس طرف مقابلمان رامحترم بشماریم،کوچک کردن همدیگر،به خصوص درحضور دیگران درمناسبات وروابط ،اثرتخریبی دارد،رفتار توام باظرافت وملایمت نه فقط شامل رفتار مودبانه می شود،بلکه صفا وصداقت واقعی واعتمادکامل نیز در بردارد. 

ways to strengthen social relationships راه های تقویت روابط اجتماعی

۱۰- سکونت نمودن :

سکوت پیامی اعجاز گر در امر ارتباط است ویکی از جنبه های مهم ارتباط است ، مشروط بر اینکه حاوی پیامی باشد، سکوت می تواند در مناسبات انسان عشق ورضایت وخشنودی وتفاهم دوگانه واحساسها را منتقل سازد.

 

۱۱- عدم افراط در موعظه:

منظورمان را به صورت سخنرانی ونصیحت خشک تو خالی بیان نکنیم . موعظه می تواند جنبه افراطی ومخرب درروابط داشته باشدومابایدسعی کنیم حداعتدال رانگاه داریم وبرای سخنانمان ارزش قائل شویم وجایی که ازمانظرمی خواهند ، نظر بدهیم .

 

۱۲- وقت وموفقیت شناس بودن :

یادبگیریم که چه وقت شوخی وچه وقت جدی باشی،هیچگاه طرف مقابلمان رادست نیدازیم ،ازگفتن جملات وکلماتی که باراخلاقی وفرهنگی مناسبی ندارنددربیان منظورمان ، خوداری نماییم ،شوخی کردن بایدباتوجه به موقعیت وزمان خاصی باشد .

 

۱۳- مخالف نمودن به شیوه مناسب :

یاد بگیریم که چگونه بدون بحث وجدلهای مخرب ، مخالفت خود را نشان دهیم ، جرو بحثها غالبا” بابلند کردن صدا ، دادوفریاد ، خشم وغضب ، همراه است . بحث وجدلها تا حدود زیادی تحت تاثیر گرایشات وخلق وخوی افراد درگیر مباحثه قرار می گیرد .اکثریت مردم فاقد روحیه خود پسندانه افراطی هستند ، به این علت با تسلطی که بر نفس خود دارند می توانند از درگیری واهانت خود داری کنند .کسی که می خواهد شمارا خشمگین کندتاازکوره در برویدبهترین راه مقابله باآن برگزیدن روشن سازنده به جای عکس العمل وروش مخرب ومنفی است که اوبه آن توسل جسته است .

 

۱۴- یکی بودن قول وعمل :

سعی کنیم قول وعملمان یکی باشد .هنگامی که خودمان برای گفته های خود ارزش قایل نیستیم ، چه انتظاری می توان داشت که دیگران قولها وسخنان ما را محترم بشمارند .هنگامی که ما قول می دهیم کاری را انجام دهیم سعی کنیم آن را به مرحله عمل برسانیم واگر ناتوان در انجام آن هستیم هرگز خود مکلف به وعده ای که از عهده آن بر نمی آییم ، نکنیم روراست وصادقانه بگوییم نمی توانیم .پس برای اینکه دیگران را به خوبی درک کنیم باید بتوانیم اطلاعات را به خوبی از آنها کسب کنیم واین امر منوط به توانایی ما در دقیق گوش کردن ، دقت نظر ، همدلی ، طرح سئوالات مفید وسودمند واحترام متقابل است . احترام با سیستم حسی فرد دیگر ، مشاهده همه چیز از نگاه او وسر در آوردن از نیازها وعلایقش به ما کمک می کند که اطلاعات را به نحوی دریافت کنیم که به سهولت قایل فهم وهضم باشد . دو عامل اساسی ارتباط ، همان درک شدن ودرک کردن است . زندگی یک مسابقه صرف نیست،می توانیدبا اشخاص به گونه ای رفتار کنید که هرکس خودرا یک برنده در نظر بگیرد واحساس پیروزی کند.

شرایط پیروز شدن یکی وباختن دیگری هرگز به نفع کل نیست. همگام شدن نه تنها روی دیگران ، بلکه روی ما نیز تاثیر قابل ملاحظه ای بر جای می گذارد .وقتی با دیگران همگام می شویم در واقع به دورن آنها می رویم ودر ذهن آنهاجا می گیریم ودر ارتباطمان باید سعی مان در افزایش وارتفاء بیش ازبیش این رفتارهاباشدودرنتیجه تجربه ای از آنها پیدا کنیم.همگام شدن موثربه ماامکان می دهد با دیگران برخورد همدلانه وبه یاد ماندنی داشته باشیم



شنبه 10/3/1393 - 17:37
كودك
 

اختصاصی شهرزاد:


 

بسیاری از كودكان عادت به جویدن ناخن دارند. بسیاری از کودکان هم انگشت‌های دست‌شان را می‌مكند. بسیاری از والدین فکر می‌کنند این رفتار‌ها در کودکان عادی است و جای نگرانی نیست در حالی که جویدن ناخن یا مکیدن انگشتان بعد از چند ماه اول تولد نشانه اختلالات روانی در کودکان است. در بسیاری از موارد ناراحتی‌های عصبی که در روان کودکان به وجود می‌آید، موجب چنین رفتارهایی می‌شود. ناخن جویدن و مکیدن انگشت که در دختران شایع‌تر است معمولا در اثر اضطراب و نگرانی بیش از حد به وجود می‌آید. در واقع جویدن ناخن یا رفتارهای مشابه به طور ناخودآگاه برای پایین آوردن سطح اضطراب انجام می‌شود. اگر کودکان در سنین پایین این نشانه‌ها را داشته باشند والدین باید به دنبال علت آن باشند. یکی از مهم‌ترین دلایلی که موجب تشدید اضطراب در کودک می‌شود وضعیت آشفته خانواده است. معمولا کودکان مضطرب محصول خانواده‌هایی هستند که اختلاف شدیدی در آن‌ها وجود دارد یا به دلیلی زندگی زناشویی والدین نامتعادل است. تنبیه‌های فیزیکی والدین هم می‌تواند کودک را به شدت دچار نگرانی کند. البته عوامل ساده‌تری مانند فیلم‌های خشن یا دلهره‌آور می‌توانند موجب اضطراب در کودک شوند. ضمن این‌که باید فکری برای عامل ایجاد نگرانی در کودک بکنید. ضمن آن‌كه فکری هم باید به حال عادت جویدن ناخن و مکیدن انگشتان دست بکنید. برای این کار بهتر است ناخن‌هایش را همیشه کوتاه نگه دارید. می‌توانید انگشت‌های کودک را به روغن بادام تلخ آغشته کنید.

شنبه 10/3/1393 - 17:24
خواص خوراکی ها
 

اختصاصی شهرزاد:


 

 

همان‌قدر که نوبرانه‌های بهاره، در بساط دست‌فروش‌ها، دل‌پذیر و هوس‌انگیز هستند، نوبرانه‌های تابستانی هم کلی طرفدار پروپاقرص دارند که چند ماهی، چشم‌انتظار خربزه مشهدی و انگور تاکستان و طالبی ورامین می‌مانند تا روزهای گرم تابستان از راه برسد و بساط میوه‌ها و سبزی‌های رنگارنگش را پهن کند.

اگرچه چند سال است که نوبرانه، دیگر معنای خاصی ندارد و هندوانه، گوجه، توت‌فرنگی و...، نه در تابستان و بهار که در چله زمستان هم در هر میوه‌فروشی پیدا می‌شود، اما متخصصان تغذیه، هم‌چنان توصیه می‌کنند که میوه‌ها و سبزی‌ها را در فصل خودشان میل کنید و سراغ میوه‌های غیرفصلی نروید. خب، شما چه‌طور؟ گنج‌های تابستانی را می‌شناسید؟

 

توت‌فرنگی، در خدمت سیستم ایمنی

اولین میوه برگزیده ما، توت‌فرنگی است که با طعم ترش و شیرین و بوی مطبوعش، دل بچه‌ها و بزرگ‌ترها را می‌برد و وقتی در ظرف‌های بسته‌بندی کوچک، به ما چشمک می‌زند، کم‌تر می‌توانیم در برابر وسوسه چشیدنش مقاومت کنیم. رنگ قرمز توت‌فرنگی، به خاطر وجود نوعی ترکیب آنتی‌اکسیدان به نام آنتوسیانین است که ضد التهاب است و به ترمیم پوست کمک می‌کند.

یکی دیگر از فایده‌های این میوه خوش‌طعم، خاصیت ضدسرطانی آن است که به خاطر وجود ترکیباتی موسوم به فنول در آن است. علاوه بر این‌‌ها، توت‌فرنگی، منبع خوب پتاسیم، فیبر، ویتامین C و بتاکاروتن محسوب می‌شود، کلسترول خون را پایین می‌آورد و به پیش‌گیری از کم‌خونی کمک می‌کند.

 

آلبالو، یار غار قلب شما

یکی دیگر از میوه‌های تابستانی که خوردنش را به هیچ دلیلی نباید از دست داد، آلبالوست که به خاطر پایین بودن کالری و داشتن فیبر زیاد، عزیز دل آن‌هایی است که قصد دارند وزن کم کنند.

آلبالو به خاطر داشتن بتاکاروتن که پیش‌ساز ویتامین A محسوب می‌شود، برای حفظ سلامت چشم‌ها مفید است و ویتامین C فراوانی هم دارد. بنابراین خوردن آلبالو را همراه با منابع غذایی آهن، توصیه می‌کنیم. فلاونویید، یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در آلبالوست که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

 

بامیه، فراموش‌شده پرخاصیت

این ماده غذایی که در گروه سبزیجات طبقه‌بندی می‌شود، آن‌چنان شناخته‌شده و پرمصرف نیست، اما خواص مهم و بی‌نظیری دارد که می‌تواند جای پای بامیه را در سبد خرید شما محکم کند.

فیبر موجود در بامیه که جزو گیاهان دارویی نیز محسوب می‌شود، تقریبا برابر با مقدار فیبر جوست. فیبر غذایی، نقش بسیار موثری در درمان یبوست و کاهش کلسترول خون دارد. بامیه، منبع خوب ویتامین C و اسید فولیک نیز محسوب می‌شود و خوب است که در رژیم غذایی خانم‌های باردار گنجانده شود.

 

گوجه‌فرنگی، ضدپروستات

یک میز صبحانه یا عصرانه تابستانی، با نان تازه و پنیر محلی و سبزی خوردن، چه کم دارد؟ خب، معلوم است؛ گوجه‌فرنگی، آن هم از نوع رسیده و قرمزش که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است و فراوانی‌اش در تابستان، فرصت خوبی است تا سهم بیش‌تری از رژیم غذایی خود را به آن اختصاص دهید.

گوجه‌فرنگی، یکی از سبزی‌های پیشنهادی ما برای فصل تابستان است؛ چون منبع غنی از ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، منیزیم و کروم است. این سبزی خوش آب و رنگ، باعث افزایش اشتها می‌شود و در حفظ سلامت دستگاه ادراری مفید است. رنگ قرمز گوجه‌فرنگی، به خاطر وجود نوعی آنتی‌اکسیدان به نام لیکوپن است که البته در گوجه‌فرنگی پخته، بیش‌تر از نوع خام آن هست؛ چون این ترکیب، با حرارت دیدن، فعال‌تر می‌شود. لیکوپن، خاصیت ضدسرطانی دارد و معروف‌ترین تاثیر آن هم پیش‌گیری از ابتلا به سرطان پروستات در آقایان است.

بچه‌ها، گوجه‌فرنگی بخورند تا دچار بیماری‌های عفونی نشوند

باباها، گوجه‌فرنگی بخورند تا دچار سرطان پروستات نشوند

پدربزرگ‌ها، گوجه‌فرنگی بخورند تا پوکی استخوان نگیرند

بچه‌ها، توت‌فرنگی بخورند تا کم‌تر مریض شوند

مامان‌ها، توت‌فرنگی بخورند تا پوست‌شان جوان بماند

مادربزرگ‌ها، توت‌فرنگی بخورند تا دردهای استخوانی‌شان کم‌تر شود

بچه‌ها، آلبالو بخورند تا کم‌خون نشوند

مامان‌ها، آلبالو بخورند تا قند و فشار خون‌شان بالا نرود

مادربزرگ‌ها، آلبالو بخورند تا عروق قلبی‌شان تنگ نشود

بچه‌ها، بامیه بخورند تا اشتهایشان زیاد شود

باباها، بامیه بخورند تا دچار گرفتگی عضلات نشوند

پدربزرگ‌ها، بامیه بخورند تا مشکل بواسیرشان حل شود

 

شنبه 10/3/1393 - 17:22
كودك
 

اختصاصی شهرزاد:


 

 

یک ماساژ عالی برای کوچولوی شما

درباره فواید ماساژ برای بچه‌ها چیزهای زیادی شنیده‌اید. ماساژ علاوه ‌بر این‌که بچه‌ها را آرام می‌کند، آن‌ها را قوی‌تر نیز می‌کند و باعث می‌شود با رشد و تقویت ماهیچه‌ها، سریع‌تر حرکات‌شان را افزایش دهند. این ماساژ خاص برای بچه‌هایی مناسب است که تازه شروع به خزیدن کرده‌اند. توجه کنید که این ماساژ را نباید درست قبل و بعد از غذا یا وقتی کودک می‌خواهد بخوابد انجام دهید. هر وقت که حس کردید بچه تمیز و سرحال است و دارد دست و پا می‌زند و بازی می‌کند می‌توانید کارتان را شروع کنید. یک حوله روی یک سطل صاف پهن کنید، کودک را روی آن بخوابانید و یک کاسه روغن بچه یا روغن زیتون کنار دست‌تان بگذارید.

2- ران‌ها

پاها برای شروع جای خوبی محسوب می‌شوند چون از بقیه جاهای بدن کودک کمتر حساسند. کمی روغن کف دست‌تان بمالید، دست‌های‌تان را دور یکی از ران‌های کودک بگذارید و دست‌تان را یکی در میان آرام به پایین بکشید. بعد از چند بار کشیدن پا را عوض کنید و پای دیگر را امتحان کنید. فقط کمی فشار را بیشتر کنید و یک بار دیگر 2 پا را ماساژ دهید.

3- ساق‌ها

یکی از ساق‌ها را بگیرید و چند بار از هر جهت به آرامی بچرخانید. سپس پای کودک را در دست بگیرید و به آرامی انگشت‌های‌تان را از مچ پا تا انگشتان کودک بکشید. پاها را عوض کنید و ماساژ را تکرار کنید.

4- کف پا

کف پای کودک را در دست بگیرید و انگشت‌های شست‌تان را به آرامی و به شکل دایره‌ای کف پای کودک حرکت دهید.

5- انگشت‌های پا

در آخرین مرحله ماساژ پا، هر انگشت پای کودک را بین انگشت شست و اشاره‌تان بگیرید و به آرامی در طول انگشت حرکت دهید. این کار را برای 10 انگشت پای کودک انجام دهید.

6- بازو و ساعدها

یکی از بازوهای او را در دست بگیرید و درست شبیه وقتی كه می‌خواهید شیر بدوشید، دست‌تان را دور بازو حلقه کنید و از زیر بغل تا آرنج بکشید. سپس آرنج را در دست بگیرید و با دست دیگر ساعد‌ها را آرام در یک جهت و بعد از چند بار در جهت دیگر بچرخانید. دست را عوض کنید و همین حرکت را تکرار کنید.

7- کف دست‌ها

کف دست کودک را در دست بگیرید و انگشت‌های شست‌تان را به آرامی و به شکل دایره‌ای کف دست او حرکت دهید.

8- انگشت‌های دست

انگشت‌های دست کودک را یکی‌یکی بین انگشت شست و اشاره‌تان بگیرید و به آرامی از ابتدا تا انتهای انگشت حرکت دهید. این کار را برای 10 انگشت دست انجام دهید.

9- سینه

دو کف دست را مثل شکل روی سینه کودک قرار دهید و به آرامی به سمت بیرون بدن کودک از هم دور کنید. باز دست‌ها را برگردانید و روی سینه کودک بگذارید. این کار را چند بار تکرار کنید.

10- ادامه سینه

کف یکی از دست‌های‌تان را بالای سینه بگذارید و دست دیگر را به آرامی از سینه تا پایین ناف بکشید. این حرکت را چند بار تکرار کنید.

11- پشت

کودک را برگردانید و به شکم بخوابانید. انگشت‌های‌تان را مطابق شکل روی کمر کودک بگذارید و با حرکات دایره‌ای به سمت بیرون حرکت کنید. چند بار این حرکت را تکرار کنید تا کل کمر کودک را پوشش داده باشید. برای سمت دیگر کمر هم همین کار را تکرار کنید.

12- پایان

انگشت‌های‌تان را به آرامی از شانه تا پاهای کودک بکشید. سپس لباسش را بپوشانید و او را در آغوش بگیرید. کودک شما آنقدر آرام شده که به احتمال زیاد می‌خوابد.

 

شنبه 10/3/1393 - 17:21
كودك

اختصاصی شهرزاد:

 

فروشنده راست‌گو را از فروشنده دروغ‌گو تشخیص دهید

گاهی نمی‌توان در مقابل صدای بی وقفه «مامان، من اینو می­خوام»، «بابا، اونو واسم بخر» و...، مقاومت کرد. این‌جاست که پای «خرید ناخواسته»، به زندگی مامان‌ها و باباها باز می­شود. حالا اگر به این نوع خرید، مایحتاج زندگی روزمره فرزندتان را هم اضافه کنید، می­بینید که کم­کم باید با ادبیات خرید و فرهنگ آن آشنا شوید.

این فرهنگ، در فروشگاه­ها، بوتیک­ها، پاساژها و بازارها جاری است؛ بین خریدار که شما باشید و فروشنده که سوی دیگر خرید کردن است، اما وقتی پای فرزندتان هم به این میز معامله باز می­شود، فضا ممکن است از دست‌تان خارج شود و فروشنده هم از این موضوع، برای فروختن اجناس بیش‌تر، با قیمت بالاتر و با نگاهی بدبینانه، با کیفیت پایین­تر، استفاده کند. این‌جاست که باید بلد باشید فروشنده باصداقت را از فروشنده­ای که کمی خرده شیشه دارد، تشخیص بدهید تا کم‌کم در فرهنگ خرید، به یک حرفه­ای تبدیل شوید.

این نکته­ها را در مورد شناخت فروشنده راست‌گو بدانید. ممکن است کمک‌تان کند:

* اول از همه بهتر است به عقل خودتان رجوع کنید. پس، کالایی که می­خواهید بخرید، از نزدیک، ورانداز و با دقت، آن را وارسی کنید. خودتان، با توجه به طیف قیمتی که برای این نوع کالا (مثلا شلوار جین یا دوچرخه یا ...) در ذهن دارید، قیمتی را برای آن حدس بزنید. بعد قیمت را از فروشنده بپرسید. اگر قیمتی که فروشنده به شما می‌گوید، تفاوت چشم‌گیری با تصور شما داشت، بدانید یک جای کار می‌لنگد؛ اما همین‌جا کوتاه نیایید. از فروشنده، دلیل قیمت را بپرسید و اگر جواب قانع‌کننده­ای نداشت، می­توانید با خیال راحت، فروشگاه را ترک کنید و به فروشگاه بعدی بروید.

 

* وقتی وارد یک فروشگاه می­شوید، قبل از این‌که نوبت‌تان شود، می­توانید مراوده فروشنده با خریدار دیگر را بررسی کنید. به هر حال، او یک الگوی رفتاری ثابت با مشتری­هایش دارد و با زیر نظر قرار دادن معامله قبل از خودتان، می­توانید بفهمید که قرار است چه فرآیندی را با این فروشنده طی کنید. وقتی در مقام ناظر، شاهد یک رابطه خرید و فروشی باشید، مطمئن باشید خودتان، راحت‌تر می توانید درباره صداقت فروشنده، قضاوت کنید.

 

* یکی از راه­های رایج برای تشخیص صداقت یک فروشنده، آمارگیری از هم‌صنفان است. بگذارید یک مثال بزنیم. شما وارد بوتیکی می­شوید و یک تی­شرت را می­پسندید. قیمت، جنس، دوخت و اطلاعات تی­شرت را از فروشنده بخواهید. او به شما آمار می­دهد، اما کمی صبر کنید. اگر عجله ندارید، بهتر است به قول معروف «بروید و یک دوری بزنید و بعد برگردید». با همان دور زدن، شما می­توانید از بوتیک­های دیگر، آمار همان تی­شرت یا نمونه­های مشابه را که دارند، بگیرید. به این ترتیب می­توانید بفهمید که چه‌قدر فروشنده، به شما راست گفته است.

 

* بدانید و آگاه باشید که «فاکتور خرید»، همیشه قابل اعتماد نیست. حتما برای شما پیش آمده که موقع خرید و چانه زدن، با پیشنهاد مرام­کُش فروشنده طرف شده­اید که: «اصلا بگذارید فاکتور خریدمان را نشان‌تان بدهم تا خودتان ببینید. سود ما تقریبا صفر است»؛ یادتان باشد که فروشنده، پشت پیش‌خوان ایستاده تا اجناس فروشگاه‌اش را بفروشد و سود کند. پس، دلیلی ندارد که این همه به خودش زحمت بدهد، در صورتی که با همان قیمت خرید، به شما می‌فروشد. معمولا یکی از راه­های کشف فروشنده غیرصادق، همین است که به فاکتور فروش متوسل می­شود.

 

* فروشنده­ای که قاطعانه درباره جنس، مارک، قیمت و خدمات پس از فروش اجناس حرف می­زند، ممکن است کم‌تر دروغ بگوید. در فروشگاه­هایی که واقعا قیمت مقطوع است، چانه زدن، معنی ندارد. همین چانه نزدن، باعث می­شود خیلی از خریداران، بی­خیال شوند و اصلا معامله جوش نخورد، اما از این‌جا می‌توان مطمئن شد که فروشنده، با اطمینانی ناشی از صداقت، حرف زده است. بدانید که وقتی دارید چانه می­زنید و فروشنده هم پله‌پله کوتاه می­آید، به معنی این است که جایی از این معامله، صداقت به خرج نداده است؛ البته کشف صداقت یا عدم صداقت فروشنده، در این مرحله، کمی دیر است.

 

* طرز صحبت کردن، نوع نگاه­ها و تلاش برای پنهان­کاری، خیلی راحت دست آدم­ها را رو می­کند. کافی است کمی ریزبین باشید تا در همان سه یا چهار جمله اول بفهمید فروشنده، صداقت خرج‌تان کرده یا دروغ؛ البته نه‌فقط درمورد فروشنده‌ها که در مورد همه آدم­ها می­شود از روش «چشم در چشم»، برای فهمیدن دروغ استفاده کرد. در اصل، این‌که می­گویند «چشم­ها دروغ نمی­گویند»، چندان هم بی­ربط نیست.

شنبه 10/3/1393 - 17:19
كودك
 

اختصاصی شهرزاد:


 

 

آزمون‌های غربالگری نوزادان را جدی بگیرید

آزمون‌های غربالگری که در بدو تولد انجام می‌شوند برای تشخیص زودرس بیماری‌های خاص طراحی شده‌اند. برای این منظور از پاشنه نوزاد نمونه خون گرفته و بررسی‌های لازم بر آن انجام می‌شود. تعداد و انجام این آزمایش‌ها بسته به سیاست دست‌اندرکاران سازمان‌های بهداشتی در هر جای دنیا متفاوت است. در برخی نقاط دورافتاده کشور ما معمولا از ۳ تست اجباری برای بیماری‌های فنیل‌كتونوری، تیروئید و فاویسم تنها تست کم‌کاری تیروئید برای نوزادان انجام می‌شود و خانواده‌ها هم از لزوم انجام این آزمایش‌ها اطلاعی ندارند. لازم به ذکر است که بسیاری از بیماری‌ها بدون این‌که قبلا در سابقه فامیلی خود را نشان داده باشند ممکن است در کودک بروز کنند. پس انجام این آزمایش‌ها ضروری است و تنها با همین چند قطره خون گرفته شده از پاشنه می‌توان ده‌ها نوع بیماری را در بدو تولد تشخیص داد. امید است برنامه‌ریزی‌های وزارت بهداشت شرایطی را فراهم کند که در آینده‌ای نزدیک بتوان مانند کشورهای پیشرفته تمامی آزمایش‌های غربالگری را برای تمام نوزادان کشور انجام داد.

دکتر داوود لکستانی متخصص کودکان

 

لزوم این آزمایش‌ها برای نوزادان از این نظر با اهمیت است که از هر هزار و 500 نوزاد یک مورد به اختلالات مادرزادی مخفی مبتلا می‌شود و در هر ۵۶ هزار نوزاد یك مورد به بیماری‌های متابولیک مبتلاست. در حال حاضر برخی آزمایشگاه‌ها ۵ آزمایش هیپوتیروئید مادرزای، فنیل کتونوری، بیماری شربت افرا، گالاکتوزوم و فاویسم انجام می‌شود. به خاطر بسپارید که اکثر کودکان مبتلا به این بیماری‌ها در ابتدا ظاهر سالمی دارند ‌و با انجام این آزمون‌ها می‌توان قبل از بروز علائم برای درمان اقدام کرد.

 

خاستگاه تست‌های غربالگری

در اوایل دهه ۱۹۶۰ دانشمندی به نام رابرت گوتری آزمایش‌خونی را طراحی کرد که توسط آن می‌توانست تشخیص دهد نوزادان به بیماری فنیل کتونوری مبتلا هستند یا خیر. بدن مبتلایان به فنیل کتونوری فاقد آنزیم مورد نیاز تجزیه آمینواسید فنیل آلانین به تیروزین است. تجمع آمینواسید فنیل‌آلانین باعث تخریب بافت مغز و عقب ماندگی ذهنی می‌شود. در ادامه محققان دریافتند می‌توانند آزمایش‌های بیشتری را برای تشخیص بیماری‌های مادرزادی طراحی کنند.

۱.         تست فنیل کتونوری یا PKU

با تشخیص زودهنگام این بیماری می‌توان آمینواسید فنیل آلانین را از رژیم غذایی به کودک رساند و از عقب‌ماندگی ذهنی کودک جلوگیری کرد. به این منظور می‌توان به کودک شیرخشک‌های حاوی مقدار فنیل‌آلانین محدود خوراند. شیوع بیماری: ۱ در ۲۵ هزار مورد

۲.         کم‌کاری مادرزادی تیروئید

اگر نوزادی به این بیماری مبتلا شود هورمون تیروئید به میزان کافی در بدنش ساخته نمی‌شود و این بر عملکرد مغز، رشد و سوخت و ساز کودک اثر می‌گذارد. با تشخیص به موقع این بیماری می‌توان هورمون‌های تیروئید مورد نیاز کودک را به صورت دوزهای خوراکی به او رساند. شیوع بیماری: یك در ۴ هزار مورد

۳.         گالاکتوزمی:

کودکان مبتلا به این بیماری آنزیم مبدل گالاکتوز (یکی از ترکیبات قند شیر) به گلوکز را ندارند و به این ترتیب نمی‌توانند شیر مادر و دام و انواع فرآورده‌های لبنی را هضم کنند و به این ترتیب دچار عقب ماندگی ذهنی، اختلال رشد و حتی مرگ می‌شوند. شیوع بیماری: یك در ۸۰ هزار مورد

۴.         اختلال سلول‌های داسی شکل

یک بیماری خونی ارثی است که گلبول‌های قرمز بیماران مبتلا شکلی غیرطبیعی و به اصطلاح داسی شکل می‌گیرد و منجر به آسیب دیدگی اندام‌هایی مانند ریه‌ها و کلیه‌ها می‌شود. شیوع: یك در ۲ هزار مورد

۵.         کمبود بیوتینیداز

این آنزیم برای بازیافت بیوتین در بدن ضروری است و کمبود آن سبب تشنج، مهار ضعیف ماهیچه‌ای، اختلال سیستم ایمنی، کاهش شنوایی، عقب ماندگی ذهنی، کما و در نهایت مرگ می‌شود. با تشخیص به موقع می‌توان مکمل مورد نیاز را به کودک رساند و از عواقب این کمبود پیشگیری کرد. شیوع: یك در ۱۲۶ هزار مورد

۶.         هیپرپلازی آدرنال

در این بیماری برخی هورمون‌های آدرنالی وجود ندارد و در نتیجه ممکن است فرد دچار عدم رشد اندام تناسلی یا مرگ ناشی از دفع املاح کلیوی شود. شیوع: یك در ۱۲ هزار مورد

۷.         بیماری ادراری شربت افرا MSUD

این بیماران آنزیمی را که برای تجزیه ۳ اسید آمینه مورد نیاز است، ندارند. به دلیل تجمع این مواد در بدن، ادرار کودک بویی شبیه بوی شربت افرا یا قند سوخته می‌گیرد. این کودکان به شدت تحریک‌پذیرند و اشتهای کمی دارند. شیوع: یك در ۲۵۰ هزار مورد

۸.         تیروزینمیا

این کودکان آمینواسید پردازش تیروزین را ندارند. تجمع این آمینو اسید سبب عقب ماندگی ذهنی، کاهش قدرت تکلم و نارسایی کبدی می‌شود.

۹.         سیستیک فیبروزیس

یک بیماری ژنتیکی است که بر ریه‌ها و دستگاه گوارش اثر می‌گذارد و کودک را در خطر عفونت‌های مکرر ریوی قرار می‌دهد. برای این بیماری درمان شناخته‌ای شده‌ای وجود ندارد.

۱۰.        کمبود MCAD

این کودکان نمی‌توانند اسید‌های چرب را متابولیزه کنند و مستعد حملات مکرر افت قند خون می‌شوند. عواقب این مشکل تشنج و اختلال رشد است.

۱۱.        توکسوپلاسموز

یک عفونت انگلی است که از طریق جفت به جنین منتقل می‌شود. این انگل در گوشت‌هایی که خوب نپخته‌اند وجود دارد و با حمله به چشم، مغز و عضلات کوری و عقب‌ماندگی ذهنی را پدید می‌آورد. شیوع: یك در هزار مورد

شنبه 10/3/1393 - 17:19
كودك
 

اختصاصی شهرزاد:


 

 

دکتر شبنم توحیدیان، دندان‌پزشک اطفال

سارا، سه سال و چند ماهه است با دندان‌های نیش بلند و چهار دندان جلویی که خوب رشد نکرده و کوتاه‌تر و کوچک‌تر از دندان‌های نیش به نظر می‌رسند. او دوست ندارد لبخند بزند یا دهانش را بازکند. مادرش می‌گوید: «داره چهار ساله می‌شه، ولی هنوز نتونستیم پستانک رو ازش بگیریم.»

در واقع، عادت مکیدن پستانک است که این بلا را سر دندان‌های سارا آورده و مانع رشد کامل چهار دندان جلویی فک بالا شده است؛ در حالی که دندان‌های نیش که مانعی مثل پستانک، جلوی‌شان نیست، به‌خوبی رشد کرده‌اند. همین موضوع، اسباب مسخره و خنده اطرافیان و دوستان سارا را در مهدکودک فراهم کرده است.

«راهی برای درست کردن این دندان‌ها هست؟ دلم می‌خواد سارا، دوباره بتونه لبخند بزنه.» این مهم‌ترین دغدغه مادر سارا، هنگام مراجعه به دندان‌پزشک بود.

 

نتیجه تحقیقات انجمن روان‌شناسان کودک در آمریکا نشان داده است که بچه‌هایی که دندان‌های نامرتب دارند، بیش‌تر مورد تمسخر قرار می‌گیرند.

 

دندان‌پزشکی اطفال؛ چرا و چگونه؟

نامرتب بودن، بیرون‌زدگی، فاصله افتادن بین دندان‌ها و...، همه و همه، از مشکلات شایعی است که به‌راحتی و با مراجعه به دندان‌پزشک اطفال، حل می‌شود، اما خیلی وقت‌ها، به خاطر ناآگاهی والدین، به معضلی جدی برای کودکان تبدیل شده و اعتمادبه‌نفس آن‌ها را در برخوردهای اجتماعی، کاهش می‌دهد. بر اساس مطالعات انجام شده، کودکان با ناهنجاری‌های کراینوفیشیال (ناهنجاری‌های فک و صورت)، اختلالات رشد سر و صورت و...، رفتارهای اجتماعی کم‌تری از خود نشان می‌دهند و به‌ندرت، در بازی‌های گروهی و فعالیت‌های دسته‌جمعی شرکت می‌کنند. هم‌چنین دردهای دندانی، قدرت یادگیری کودکان را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود کم‌استعداد به نظر برسند.

 

چه کودکانی، به درمان‌های دندان‌پزشکی، احتیاج دارند؟

همه کودکانی که دچار ناهنجاری‌های فکی یا استخوانی هستند، باید به دندان‌پزشک مراجعه کنند و این ناراحتی‌ها، معمولا، از سن سه سالگی، قابل تشخیص هستند؛ البته اگر این ناهنجاری، بعد از تمام شدن سن رشد، تشخیص داده شود، نیازمند جراحی است.

 

چه موقع باید کودکان را نزد دندان‌پزشک ببریم؟

چهار تا هشت ماهگی، یعنی زمانی که اولین دندان‌های شیری درمی‌آیند، اولین زمان مراجعه به دندان‌پزشک است تا در رابطه با نحوه نگهداری و بهداشت دندان‌های کودک، به والدین، توضیحات لازم داده شود؛ اما بهترین سن برای درمان دندان‌های نامرتب یا کج، هفت تا هشت سالگی است. هرچه درمان‌های دندان‌پزشکی، در سن پایین‌تر انجام شود، یعنی هرچه زودتر، بچه‌ها را برای معاینه، نزد دندان‌پزشک اطفال ببریم، بهتر است؛ زیرا انجام درمان، راحت‌تر، هزینه‌ها، کم‌تر و طول درمان، کوتاه‌تر خواهد بود.

***

حالا، دو ماه از گذاشتن دستگاه عادت‌شکن برای سارا می‌گذرد. دندان‌پزشک، از وضعیت دندان‌های او، راضی است و سارا، هر بار، با لبخند بزرگ‌تر و زیباتری، وارد مطب می‌شود.

 

چطور از دندان کودکان مراقبت کنیم؟

دکتر سارا کاشانچی، جراح و دندان‌پزشک (اطفال)

چندین عامل، در سلامت و بیماری دندان، دخالت مستقیم و موثری دارند. این عوامل، میکروب‌ها، مواد قندی، کمبود مقاومت بدن یا دندان و زمان هستند.

با ورود مواد غذایی به محیط دهان، این مواد، بلافاصله، ترکیب و مقدار بزاق، برای شروع هضم، دچار تغییر می‌شود. ترکیب اولیه بزاق، در تماس با مقادیر بالای مواد قندی هم به دفعات زیاد، دچار تغییرات شده و به سمت PH منفی می‌رود. در این حالت، زمینه برای شروع تخریب مینای دندان، آماده و به مرور زمان، دندان، دچار حفره یا شکستگی می‌شود. بهترین زمان برای معاینه دندان کودکان، یک سالگی یا پس از رویش اولین دندان شیری است.

استفاده از خمیردندان‌هایی که فلوراید دارند، روش بسیار مطمئنی برای پیش‌گیری از پوسیدگی است. معمولا پس از سه سالگی، می‌توان به مقدار کم، خمیردندان روی مسواک قرار داد و مطمئن باشیم که کودک، خمیردندان را قورت نمی‌دهد. از جمله روش‌های پیش‌گیری از پوسیدگی دندان، فیشورسیلنت است؛ به‌خصوص برای اولین دندان‌های دایمی که در سن ورود به مدرسه، رشد می‌کنند.

شنبه 10/3/1393 - 17:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته