• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3257روز قبل
كودك
هرگاه خواب ترسناکی کودک شما را اذیت می کند از او بخواهید آنچه را که در خواب دیده نقاشی کند. سپس بگذارید تمام چیزهایی را که در نقاشی اش کشیده برای شما توضیح دهد.
 
 
پای حرف های کودکتان بنشینید تا درباره هیولا یا صحنه ترسناکی که در خواب دیده است دقیقاً توضیح دهد. با این روش به تدریج تلخی آن خواب را از او بگیرید.
 
وقتی کودک در روشنایی روز خواب ِ بد خود را تعریف می کند وحشت و هراس آن کابوس رنگ می بازد و از بین می رود. همچنین کودک می تواند خواب های قشنگ خود را هم نقاشی کند.
 
به کمک ترسیم خواب های قشنگ، بچه می تواند خواب خود را بسط دهد و شما هم بدین ترتیب می توانید از روی این رؤیاهای زیبا در شب های آینده قصه های خوبی برای او نقل کنید.
 
همچنین در صورتی که هیولایی بزرگ و تنومند در نقاشی خود ترسیم کرد، از او بخواهید تا بار دیگر نقاشی ترسیم کند که آن هیولا در نقاشی بسیار کوچک باشد و خود او قوی و بزرگ کشیده شود. البته این کار در طی روز باید چندید بار تکرار شود.
 
اینچنین اگر بار دیگر چنین خوابی ببیند، خود را قوی تر از هیولا خواهد دید.
دوشنبه 3/6/1393 - 12:26
خانواده


روزنامه خراسان: خانواده‌ها (پدر و مادر) در روزهای پرکار و دردسرساز دیگر حوصله سر و صدای کودک خود را ندارند و برای رهایی از جیغ زدن او و به دست آوردن آرامش به خواسته های کودک تن می دهند. 
 
 
 به عنوان مثال شما هنگامی که در فروشگاهی مشغول خرید هستید برای جلوگیری از اوقات تلخی کودکان، حاضرید اسباب بازی موردنظر او را فراهم کنید. یا این که به هنگام صرف غذا به او اجازه می دهید هرچه می خواهد بخورد تا شما بتوانید غذای خود را در آرامش صرف کنید و به ندرت پیش می آید که بین «خواستن» و «به دست آوردن» برای کودکان فاصله ای به وجود بیاید.
 
این امر باعث می شود کودک فرصت رشد عاطفی را از دست بدهد. اگر فرزندان فرصتی برای کنار آمدن با «نه» گفتن والدین نداشته باشند، مطمئن باشید که در آینده از مشکلات بزرگ تری لطمه خواهند خورد. کودکی که به راحتی صاحب جدیدترین بازی های ویدئویی است، در آینده چگونه می تواند قبول کند که در اولین روز کاری جای دلخواه خود را به دست نیاورد!
 
با رعایت نکات زیر شاید راه حلی برای این معضل پیدا شود
 
۱) منشاء مشکل را تشخیص دهید؛ هر چند که اقرار به لوس کردن فرزندان سخت است، اما باید بدانیم که ما گاه به بهانه جبران چیزهایی که در کودکی از آن محروم بودیم برای جلب نظر کودکان یا جبران احساس گناه، همه امکانات را برای آ ن ها فراهم می کنیم.در واقع باید علت لوس کردن فرزندان را در خودمان جست و جو کنیم.
 
۲) مقررات و عواقب آن را تعیین کنید؛ عبارت «اگر با ادب باشی به تو جایزه می دهم» را به عبارت «بیا این جایزه را بگیر و با ادب باش» تبدیل کنید. برای اثربخشی این نوع برنامه «تقاضا و جایزه»، باید مقررات جدیدی را اعمال کرد. برای مدتی کودک خود را تحت نظر بگیرید تا بفهمید در چه مواردی پرتوقع است و حاضر به همکاری نیست.
 
آیا در خصوص ساعت خواب، درخواست خرید اسباب بازی جدید یا هله هوله است. به عنوان مثال، دختر شما تا وقتی که دسر موردنظرش را نخورد حاضر به نشستن سر میز شام نیست. اینجا وقت آن است که مقررات و عواقب آن را تعیین کنید. به عنوان مثال و برحسب سن فرزند، او را از بازی با رایانه محروم کنید.
 
از همکاری همسرتان در این خصوص نیز مطمئن شوید زیرا که در این گونه مواقع بچه ها از عاطفه پدر و مادر به نفع خود استفاده می کنند. مقررات را برای او تشریح کنید مثلا هر کسی که سر میز شام با ادب باشد، در آخر هفته حق خوردن بستنی را دارد از او بخواهید که این جمله را تکرار کند تا مطمئن شوید که حرف شما را کاملا فهمیده است.
 
۳) لازم نیست تصمیم خود را توجیه کنید؛ والدین تصور می کنند که اگر به فرزندشان علت برخی از کارها و تصمیماتشان را توضیح دهند، کودک از خواسته خود دست برمی دارد اما چنین امری اتفاق نمی افتد. پس به جای توضیح دادن، قاطعانه بگویید «نه» و به او اجازه ندهید که سوال «چرا؟» را مطرح کند.
 
۴) آماده نافرمانی او باشید؛ چند بار اول که به خواسته هایشان جواب رد دهید، برای خود کودک و اطرافیان دردناک خواهد بود. از آنجا که ممکن است کودک نافرمانی کند خود را برای یک واکنش ملایم و بی تفاوت آماده کنید این راه را ادامه دهید تا کودک متوجه شود که روش او عملی نیست.
 
۵) در لذت انتظار با آن ها سهیم باشید؛ در زمان قدیم، برای دیدن فیلم و یا سریالی کودکان باید یک هفته و یا بیشتر انتظار می کشیدند اما با وجود فناوری امروزه انتظار تماشای برنامه و یا فیلم دلخواه معنی ندارد.
 
در واقع این امر باعث شده است آن هیجان انتظار دیگر وجود نداشته باشد. کارشناسان معتقدند که انتظار کشیدن فرزندان برای برنامه های شادی بخش باعث می شود تحمل آن ها بیشتر شود و تمرکز پیدا کنند. این ۲ مهارت اساسی برای موفقیت در تحصیل ضروری است.
 
۶) به شادی های غیرمادی رو آورید؛ شما می توانید کودکانتان را با روش های مختلفی مانند کتاب خواندن، تماشای برنامه تلویزیونی و گوش دادن به حرف های او تشویق و همراهی کنید.
دوشنبه 3/6/1393 - 12:14
كودك

روزنامه ایران: برخی از والدین تمایل ندارند اتاق کودک‌شان را رنگ خاصی بزنند. به دلیل شرایط زندگی‌شان ترجیح می‌دهند دیوارهای اتاق کودک را رنگ خاصی نزده و تنها به دکوراسیون داخلی آن اکتفا کنند.
 
 
برخی از والدین تمایل ندارند اتاق کودک‌شان را رنگ خاصی بزنند. به دلیل شرایط زندگی‌شان ترجیح می‌دهند دیوارهای اتاق کودک را رنگ خاصی نزده و تنها به دکوراسیون داخلی آن اکتفا کنند.
 
اما آنچه مهم است، این است که کودکان در نخستن سال تولد بیشتر با رنگ محیط ارتباط برقرار کرده و محیط را از روی رنگ آن تشخیص می‌دهند. بنابراین اگر دیوارها رنگ خاصی نداشته و سفید باشند، کودک تنها تحریکات بصری مورد نیاز را دریافت نمی‌کند.
 
نباید فراموش کرد رنگ سفید رنگ پاکی، تمیزی و سرد است. این رنگ باعث می‌شود هر چقدر اتاق کودک بهم‌ ریخته باشد، شلوغی زیادی نشان نداده و اتاق تمیز و بزرگ به نظر برسد.
 
اما به هر حال این رنگ خنثی برای تحریکات بصری کودک چندان مناسب نیست؛ بنابراین والدینی که تمایل به رنگ زدن دیوارها ندارند، می‌بایست رنگ کمد، تخت و سایر وسایل داخل اتاق کودک را به گونه‌ای انتخاب کنند که تحریکات بصری برای او به همراه داشته باشد.
 
نوزاد در ماه‌های نخست تنها در تختخوابش گذاشته شده و او توانایی حرکت نداشته و در نتیجه نمی‌تواند محیط پیرامونش را خوب مشاهده کند.
 
بنابراین کودکی که در تختخواب قرار می‌گیرد، بهتر است اسباب‌بازی‌های رنگی بالای تختش نصب شده تا تحریک رنگ‌ها را بیشتر حس کند و در نتیجه حرکات ابتدایی خود را برای کشف محیط آغاز کند. اتاق خواب فاقد تحریکات محیطی، کودک را غیرخلاق می‌سازد.
دوشنبه 3/6/1393 - 11:56
پوست و مو

ملاسما (ماسك حاملگی) بر روی پوست ۷۰ درصد زنان باردار ایجاد می شود. لیزر درمانی برای زنانی كه پوست تیره دارند و به اصطلاح سبزه هستند، توصیه نمی‎شود.
ایسنا: یك متخصص پوست و مو، با اشاره به این كه ملاسما (ماسك حاملگی) بر روی پوست ۷۰ درصد زنان باردار ایجاد می شود، گفت: لیزر درمانی را برای زنانی كه پوست تیره دارند و به اصطلاح سبزه هستند، توصیه نمی كنیم.
 

 
دكتر رقیه شمس الدینی در گفت وگو با ایسنا، افزود: در مورد ماسك حاملگی، بهتر است هیچ گونه مداخله لیزر درمانی بر روی پوست زنان با پوست تیره انجام نشود. لیزر ممكن است حتی این لك ها را تشدید كند.
 
وی با بیان این مطلب كه پس از زایمان به فرد توصیه می كنیم حتما از كرم ضدآفتاب استفاده كند، گفت: ایجاد ملاسما (ماسك حاملگی) یا به علت تغییر هورمونی و یا تماس با آفتاب است. اگر با مراقبت ها و استفاده از ضدآفتاب این مشكل برطرف نشد، مداخله دارویی را انجام می دهیم.
 
این متخصص پوست و مو درباره تغییرات پوست در دوران بارداری توضیح داد: در دوران بارداری بدن مادر دچار تغییرات هورمونی و متابولیكی می شود. در ابتدای این دوره این تغییرات معمولا قابل تحمل هستند، اما پس از مدتی اثرات به هم خوردن این تعادل هورمونی بر روی ارگان هایی چون پوست، مو و ناخن تظاهر می یابد.
 
وی ادامه داد: تغییرات پوست در دوران بارداری به صورت شایع دیده می شوند. به علت اینكه مادران باردار شرایط روحی و روانی خاصی در این دوران پیدا می كنند، این تغییرات می تواند باعث ایجاد نگرانی شود.
 
تماس با نور آفتاب، ملاسما را تشدید می كند
 
شمس الدینی با بیان این كه ماسك حاملگی یا ملاسما یك تغییر بسیار شایع است كه حدود ۷۰ درصد زنان باردار را بویژه در نیمه دوم حاملگی درگیر می كند، گفت: ملاسما بیش از نواحی دیگر، لب بالا، گونه، پیشانی و چانه را درگیر می كند و فاكتوری كه باعث تشدید این تیرگی می شود تماس با نور آفتاب است.
 
وی اضافه كرد: این تیرگی عموما قهوه ای رنگ است و در دو طرف صورت به صورت قرینه دیده می شود. این ماسك حاملگی ممكن است پس از زایمان از بین برود و یا گاهی با شیوع آن، حالتی از تیرگی و لك پس از بارداری هم باقی بماند.
 
شمس الدینی با بیان این كه تیرگی پوست نیز به وفور در دوران بارداری رخ می دهد، گفت: با شروع بارداری، تعداد رنگدانه های پوستی بیشتر و متعاقب آن پوست تیره تر می شود. این حالت در۹۰ درصد زنان باردار درهفته های اول تا چهاردهم بارداری رخ می دهد.
 
وی افزود: اگر پوست خود فرد تیره باشد، این تیرگی ناشی از بارداری هم زودتر و هم با شدت بیشتری بروز می یابد.
 
این متخصص پوست و مو ادامه داد: تغییر دیگر خال ها هستند. در طول بارداری ممكن است خال هایی كه فرد از قبل داشته است، بزرگتر و تیره تر شوند.
 
وی با اشاره به این كه خال ها معمولا همگی با هم دچار تغییر می شوند، اظهار كرد: ولی اگر یك یا چند خال دچار تغییرات عرضی و یا خارش، سوزش و خونریزی شوند باید حتما توسط متخصص پوست بررسی شوند.
 
افزایش غیرطبیعی وزن مادر می تواند علت بروز عارضه بثورات كهیری باشد
 
این متخصص پوست و مو به خارش حاملگی نیز اشاره كرد و گفت: ۲۰ درصد زنان باردار دچار خارش می شوند. خارش حاملگی در اكثر موارد می تواند ناشی از یك بیماری شناخته شده چون كهیر، اگزما، حساسیت، حساسیت دارویی یا عفونت های انگلی چون گال باشد. این حالت منحصر به حاملگی است و در سه ماهه دوم حاملگی شروع و بیشتر در ناحیه شكم اتفاق می افتد و به ندرت ممكن است كاملا منتشر شود.
 
وی ادامه داد: این عارضه پس از زایمان از بین می رود. اگر این مسئله برای مادر ناراحت كننده شود، ما معمولا درمان ضد خارش را در نظر می گیریم. تنها خطری كه وجود دارد این است كه ممكن است در دفعات بعدی حاملگی و یا با مصرف قرص های ضد حاملگی مجددا این حالت عود كند. اما هیچ خطری برای سلامتی وی و جنین وجود ندارد.
 
به گفته شمس الدینی، ممكن است احتمال بروز سنگهای صفراوی در این زنان افزایش یابد.
 
این متخصص پوست و مو ادامه داد: بیماری خارش دار دیگری كه در این دوران رخ می دهد، بثورات كهیری است. حدود نیم درصد زنان باردار در سه ماهه سوم دچار این ضایعه می شوند. این عارضه در بارداری های اول بیشتر دیده می شود و ممكن است به ندرت در بارداری های بعدی تكرار شود كه علت آن مشخص نیست.
 
وی اضافه كرد: گاهی اوقات عنوان می شود افزایش غیرطبیعی وزن مادر علت بروز این عارضه است. این مشكل از ناحیه شكم شروع می شود و ممكن است در نواحی فوقانی بازوها هم دیده شود و ۲ تا ۳ هفته پس از زایمان از بین می رود.
 
شمس الدینی به قرمزی كف دست نیز به عنوان یكی دیگر از تغییرات پوستی در دوران بارداری اشاره كرد و گفت: قرمزی كف دست در ۴۰ درصد زنان باردار سفید پوست و ۳۰ درصد زنان باردار سیاه پوست مشاهده می شود كه می تواند به صورت نقاط منتشر در تمام كف دست و یا متمركز در یك ناحیه باشد.
 
وی افزود: همچنین تعریق در تمام بدن افزایش می یابد، ولی در این زمان تعریق دركف دست و پا كاهش می یابد. حتی ممكن است افزایش جوش های عرق سوز را در دوران حاملگی داشته باشیم. خنك نگه داشتن پوست و قرار نگرفتن در محیط گرم می تواند به این افراد كمك كند.
 
تغذیه در بروز تغییرات پوست دوران بارداری نقشی ندارد
 
این متخصص پوست و مو با بیان این مطلب كه خطوط كششی بر روی پوست ۹۰ درصد زنان باردار ایجاد می شود، عنوان كرد: در سه ماهه سوم حاملگی كه وزن جنین افزایش پیدا می كند و پوست جداره شكم، دچار كشش زیاد می شود این اتفاق رخ می دهد. تغییرات هورمونی و كشش بیش از اندازه پوست و پارگی الیاف نگهدارنده پوست دلیل ایجاد خطوط كششی بر روی پوست است.
 
وی افزود: معمولا طول این خطوط به چند سانتیمتر می رسد و عرضشان از ۱ تا ۱۰ میلی متر متغیر است. این خطوط پس از زایمان به رنگ پوست طبیعی در می آیند اما حالت فرورفتگی و چروكیدگی پیدا می كنند كه متاسفانه درمان خاصی برایش وجود ندارد. البته كرم های ضد ترك وجود دارد كه می توانند در دوران بارداری بویژه از اوایل دوره بارداری مورد استفاده قرار دهند.
 
شمس الدینی با اشاره به این كه برخی برای درمان این عارضه از لیزر استفاده می كنند، گفت: این روش می تواند پاسخ دهی داشته باشد ولی در نهایت درمان قطعی ندارد.
 
وی با بیان این مطلب كه تغذیه در تغییرات پوست در دوران بارداری نقش زیادی ندارد، اظهار كرد: اما نژاد و رنگ پوست فرد و آفتاب می توانند در بروز این عارضه ها تاثیرگذار باشد.
دوشنبه 3/6/1393 - 11:37
كودك

یکی از دغدغه‌هایی که در نخستین هفته‌های تولد نوزاد پسر، خانواده‌ را به خود درگیر می‌کند ختنه کردن است.
مجله سیب سبز: یکی از دغدغه‌هایی که در نخستین هفته‌های تولد نوزاد پسر، خانواده‌ را به خود درگیر می‌کند ختنه کردن است. سوال‌های بسیاری ذهن این خانواده‌ها را به خود مشغول می‌کند.
 
 
زمان مناسب برای ختنه پسران چه موقع است؟
 
یکی از دغدغه‌هایی که در نخستین هفته‌های تولد نوزاد پسر، خانواده‌ را به خود درگیر می‌کند ختنه کردن است. سوال‌های بسیاری ذهن این خانواده‌ها را به خود مشغول می‌کند.
 
خوشبختانه در کشور اسلامی ما ختنه برای تمامی پسران انجام می‌شود با این وجود بسیاری از خانواده‌ها درست در بزنگاهی که باید نوزادشان را برای ختنه آماده کنند با چرایی‌های مختلفی روبه‌رو می‌شوند، چه زمانی برای ختنه پسرم اقدام کنم؟ کدام پزشک تبحر بیشتری دارد؟ چقدر احتمال بروز خطا در ختنه توسط پزشک وجود دارد؟ مبادا پسرم آسیب ببیند؟
 
 این پرسش‌ها در کنار ترسی که در برخی از خانواده‌ها به دلیل ناآگاهی از ضرورت ختنه‌کردن وجود دارد، موجب می‌شود ختنه در زمانی که باید و شاید اتفاق نیفتد و والدین در سنین بالاتر برای ختنه فرزندشان اقدام کنند.
 
این در حالی است که تاخیر در ختنه فرزندان پسر یا ختنه نکردن آنها می‌تواند عوارض و اختلال‌هایی را برای‌شان به دنبال داشته باشد.
 
در همین رابطه دکتر علی‌اصغر حلیمی، متخصص کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح می‌دهد تا نگرانی‌های والدین برطرف شود و با آگاهی اقدام به این کار کنند.
 
از ختنه بیشتر بدانید
 
ختنه عملی است که در آن پوست اضافه سر آلت تناسلی برداشته می‌شود و با وجود آنکه در کشور ما اعتقادات و توصیه‌های مذهبی عامل اصلی انجام آن بوده، شده اما امروزه از ختنه به‌عنوان یک جراحی علمی یاد می‌شود و حتی در بسیاری از کشورها با وجود آنکه از نظر مذهبی نیازی به این کار نیست اما آن را انجام می‌دهند و مثلا در آمریکا ۸۰ درصد نوزادان پسر ختنه می‌شوند و در ایران نیز حدود ۹۵ درصد از پسران ختنه می‌شوند.
 
ضرورت ختنه پسران
 
کودکانی که ختنه می‌شوند احتمال عفونت ادراری در آنها نسبت به کودکانی که ختنه نمی‌شوند ۱۵ برابر کمتر است. تحقیقات نشان داده که با انجام ختنه احتمال ابتلا به سرطان آلت تناسلی در سنین بالا به مراتب کمتر می‌شود.
 
 ضمن آنکه این جراحی ساده و سرپایی احتمال انتقال عفونت‌هایی که بعد از ازدواج ممکن است از طریق رابطه زناشویی ایجاد شود را کاهش می‌دهد. همچنین احتمال انتقال عفونت ایدز نیز به این ترتیب کمتر می‌شود.
 
بنابراین باتوجه به اینکه عفونت ادراری در کودکان زیر ۶ ماه بیشتر است، توصیه می‌شود ختنه در سنین پایین انجام شود.
 
کدام روش را انتخاب کنیم؟
 
۲ روش برای ختنه وجود دارد؛ یکی روش جراحی و دیگری حلقه‌ که البته هر کدام از اینها عوارض مخصوص خود را دارند. بنابراین افرادی که این کار را انجام می‌دهند باید میزان مهارت خود را در مورد انجام هرکدام از روش‌ها بدانند و یک روش را انتخاب کنند.
 
 در روش جراحی، پزشک ابتدا در پوست جلوی آلت تناسلی شکاف کوچکی ایجاد می‌کند، بعد پوست را به عقب می‌کشد و با حفظ ۲ میلی‌متر پوست اضافی بخیه می‌شود. در روش حلقه، به کمک یک حلقه پوست مانند بندناف خشک شده و بعد از چند روز می‌افتد.
 
عوارض هر روش چیست؟
 
یکی از عوارضی که در مورد ختنه می‌توان به آن اشاره کرد خونریزی است که در روش جراحی بیشتر اتفاق می‌افتد. گاهی ممکن است در زمان ختنه با بی‌احتیاطی بخشی از سر آلت نیز بریده شود که این نیز در روش اول بیشتر دیده می‌شود.
 
 گاهی نیز ممکن است چسبندگی‌های بعد از عمل اتفاق بیفتد و کودک را از لحاظ ادرار دچار مشکل کند.
 
 در روش حلقه نیز ممکن است پوست به اندازه کافی برداشته نشود یا برعکس به مقدار زیاد برداشته شود یا با جابه‌جا شدن حلقه در ادرار کودک فشار ایجاد شود.
 
بیهوشی یا بی‌حسی!
 
با اینکه هر ۲ روش جراحی و حلقه با بیهوشی عمومی و بی‌حسی موضعی انجام می‌شوند ولی بهترین حالت این است که بیهوشی عمومی اتفاق بیفتد زیرا در این حالت کودک آرام خوابیده و پزشک به‌راحتی و با تمرکز می‌تواند کارش را انجام دهد.
 
در بی‌حسی ممکن است کودک بترسد، گریه کند، حرکت کند، اضطراب داشته باشد و علاوه بر تاثیر روانی بد، درنتیجه عمل نیز ممکن است اختلال ایجاد کند.
 
به طور کلی برای کودکان کمتر از ۲ ماه معمولا از بی‌حسی استفاده می‌شود و برای کودکان بالای ۶ ماه می‌توان روش بیهوشی را انتخاب کرد.
 
زمان مناسب برای ختنه
 
در مورد زمان مناسب برای ختنه کودک اختلاف‌نظرهایی وجود دارد. برخی اورولوژیست‌ها و جراحان عمومی و اطفال معتقدند که این کار باید بعد از ۲ سالگی انجام شود اما متخصصان اطفال، هفته‌های اول تولد را مناسب می‌دانند.
 
 میان برخی متخصصان اطفال نیز این دیدگاه مطرح است که بهتر است ختنه را بعد از۳۰ روز‌گی کودک انجام داد.
 
 اما آنچه اهمیت دارد این است که بهتر است ختنه تا قبل از ۱۸ ماهگی انجام شود زیرا احتمال عفونت ادرار در این زمان زیاد است و در صورتی که ختنه انجام نشود، این احتمال بالاتر هم می‌رود.
 
عارضه‌ای که قابل درمان است
 
یکی از عمده خطراتی که در عمل‌های غیرحرفه‌ای ختنه به وجود می‌آید، بسته‌شدن کامل مجاری ادراری است که معمولا درنتیجه استفاده از بخیه‌های بسیار درشت ایجاد می‌شود.
 
 در صورتی که مجاری ادراری پس از عمل جراحی ختنه تنگ‌تر شود، علائم آن معمولا به صورت درد شدید در مثانه بروز پیدا می‌کند؛ اما در صورت مسدود شدن، عوارض در همان ۲۴ ساعت اول بروز می‌کند بنابراین تا ۲ هفته بعد از ختنه باید بررسی شود که تنگی مجرا اتفاق افتاده یا نه.
 
 در صورت ایجاد تنگی، پمادی تجویز می‌شود و بعد از مدتی پزشک با وسیله‌ای امتحان می‌کند که مجرا باز شده یا نه.
 
اگر این درمان موثر نباشد، باید متخصص اورولوژی کودک را معاینه کرده و اقدام به درمان کند. اما به طور کلی معمولا بعد از یک هفته مشکلی وجود ندارد و بهبود انجام می‌شود.
 
کار را به کاردان بسپارید
 
خوب است بدانید که ختنه را باید فردی انجام دهد که تبحر دارد و اگر توسط یک غیرمتخصص انجام شود عوارض زیادی به دنبال خواهد داشت؛ ازجمله عوارضی که می‌توان به آن اشاره کرد استفاده بیش از حد داروی بیهوشی است که می‌تواند باعث ایجاد شوک و تشنج در کودک شود و از آنجا که این قبیل کارها ممکن است در فضایی دور از امکانات بهداشتی انجام شوند، در صورت دسترسی نداشتن به بیمارستان ممکن است جان کودک به خطر بیفتد.
 
چه زمان باید عجله کرد؟
 
در مورد برخی از کودکان به هیچ عنوان نباید تعلل کرد و باید خیلی زود ختنه را انجام داد. کودکانی که به شکل مادرزادی بزرگی کلیه دارند یا برگشت ادرار از مثانه به کلیه در آنها وجود دارد ازجمله این افراد هستند زیرااز آنجا که احتمال عفونت در این کودکان زیاد است توصیه می‌شود هرچه زودتر ختنه انجام دهند.
 
چه زمان ختنه نباید انجام شود؟
 
همانقدر که انجام ختنه در پسربچه‌ها به‌شدت توصیه می‌شود، برخی اوقات هم ختنه نباید انجام شود. اگر نوزاد آلت کوچکی داشته باشد یا سوراخ سر آلت نابجا باشد که به اصطلاح به آن هیپوسپادیاس می‌گویند یا اگر نوزاد انحراف آلت تناسلی داشته باشد، نباید ختنه انجام شود.
 
دقیقا به همین دلیل است که توصیه می‌شود نوزاد بلافاصله ختنه نشود و حداقل یک بار بعد از ادرار و معاینه دقیق توسط پزشک این عمل انجام شود.
 
بعد از ختنه باید بدانید
 
آلت تناسلی کودک بعد از ختنه قرمز و متورم می‌شود و تا ۲۴ ساعت هم ممکن است خونریزی داشته باشد به همین دلیل باید پوشک نوزاد را به محض کثیف شدن تعویض کنید، ناحیه مورد نظر را هر روز با آب شست‌وشو دهید و از یک پماد آنتی‌بیوتیک به مدت ۳ تا ۴ روز استفاده کنید.
 
باید محل ختنه با گاز تمیز پوشیده شود، اما این گاز نباید به محل ختنه بچسبد چون می‌تواند تنگی و عوارض دیگری ایجاد کند.
 
حواس‌تان باشد که تا بهبود کامل نوزاد او را حمام نبرده و از صابون، پودر یا لوسیون برایش استفاده نکنید.
 
 اگر خونریزی یا ترشحات از آلت تناسلی ادامه پیدا کرد، سر آلت تناسلی آبی یا سیاه شد و جریان ادرار کاهش پیدا کرد حتما باید با پزشک خود تماس بگیرید.
دوشنبه 3/6/1393 - 11:27
اطلاعات دارویی و پزشکی
مواد شیمیایی با جنین چه می‌کند؟
مستندات کافی برای گوش به زنگ بودن وجود دارد. غلظت محصولات شیمیایی موجود در اطراف ما، آثار مستقیمی بر قدرت باروری و ناهنجاری های تناسلی دارد.
سلامت: توصیه می شود که به طور خاص در دوران کودکی و زنان باردار از قرار گرفتن در معرض این مواد، بکاهند.
 
 
قدرت باروری مردان به علت آلودگی در معرض خطر است
 
بی شک قدرت باروری مردان کم شده است. کافی است نگاهی به مراجعات به پزشکان برای مسائل تولید مثل داشته باشیم تا ببینیم که عدم باروری در مردان با چه سرعتی کاهش یافته است. آلودگی توسط مواد شیمیایی به میزان زیادی در این امر سهیم است.
 
بنابر اعلام آژانس امنیت سلامت، مواد غذایی، محیط زیست و کار فرانسه، ناهنجاری دستگاه تولید مثل در فضاها و به طور خاص تر در مناطقی که به شدت آلوده بوده اند، بسیار زیاد مشاهده شده است.
 
کاهش ۵۰ دردصدی در تولید اسپرماتوزوئید در ۵۰ سال اخیر دیده شده است، در این مدت بروز سرطان های بیضه و برخی ناهنجاری های دستگاه تناسلی دو برابر شده است. این پدیده ها، بخشی از عوارض برخی مواد شیمیایی هستند (اختلال های غدد درون ریز مانند استروژن، همان آثار هورمون های جنسی زنانه را در مردان دارند).
 
از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی طی دوران بارداری و کودکی بکاهید
 
دبیر انجمن اکولوژی، ناتالی کوزسیوسکو- موریزت دربارۀ محیط های شیمیایی، تولید مثل و رشد کودکان هشدار می دهد و توصیه می کند که در دوره های کلیدی زندگی از جمله کودکی و دوران بارداری، از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خودداری شود. در واقع، طی دوران رشد و در مراحل شکل گیری جنین، قرار گرفتن در مجاورت مواد شیمیایی، بیشترین مضرات را برای باروری در آینده خواهد داشت.
 
برخی مواد شیمیایی، به خصوص آفت کش ها، فتالات (مورد استفاده در ریه های مصنوعی) و پارابن (در محصولات آرایشی بهداشتی) احتمالاً سمی هستند، بنابراین توصیه می شود که:
 
تا حد ممکن مصرف محصولات آرایشی بهداشتی حاوی پارابن (شامپوها، رنگ موها) را کاهش دهید.
 
از کرم ضد ترَک بدون پارابن استفاده کنید.
 
از محصولات آرایشی بهداشتی بیو کمک بگیرید.
 
برای امور خانه، از شوینده های پاک و دوستدار محیط زیست استفاده کنید.
 
پوست میوه ها و صیفی جات را بکنید.
 
از خوشبوکننده های خانگی استفاده نکنید.
 
از مصرف اسپری های حشره کش خودداری کنید.
 
از انجام کارهایی که با رنگ های شیمیایی سر و کار دارد، اجتناب ورزید.
دوشنبه 3/6/1393 - 11:26
بهداشت روانی

سعی کنید بفهمید که شما و همسرتان فرازوفرودهایی خواهید داشت، که وقتی با مشکل باروری دست و پنجه نرم می کنید بیشترش فرود خواهد بود؛ این را بپذیرید.
شهرزاد: آیا درمان باروری همان افت و خیزهای احساسی را که گهگاه می شنویم در پی دارد؟ 
 
 
برای بیشتر مردم بله. بیشتر زوجهایی که تحت درمان ناباروی قرار دارند، دوره های ماه به ماهِ امید و ناامیدی را پشت سر می گذارند که با هر تاریخ تخمک گذاری و قاعدگی نو می شود.
 
این زوجها با دنبال کردن برنامه سخت آزمایشها و درمانها از زندگی خود بازمی مانند – سفرها را معلق می کنند، از ادامه ی تحصیل می مانند، و در کار و حرفه خود هم کم می گذارند.
 
 برخی دیگر درمی یابند که اندوه، خشم، و یاس همراه با مشکلات مزمن باروری به تمام جهات زندگی شان حمله می کند، اعتماد به نفسشان را می فرساید و دوستی هاشان را پرمسئله می کند.
 
سعی کنید بفهمید که شما و همسرتان فرازوفرودهایی خواهید داشت، که وقتی با مشکل باروری دست و پنجه نرم می کنید بیشترش فرود خواهد بود؛ این را بپذیرید.
 
 تعهد خود در پذیرش نقش والدینی را بیازمایید و اگر تصمیم جدی بر پیگیری درمان دارید، سعی کنید به عضویت یک گروه حمایت کننده درآیید. در یکی از سایت مناسب مشکلات باروری، با سایر افرادی که شرایط شما را دارند ارتباط برقرار کنید.
 
چرا زنها ظاهراً بیشتر از همسران مذکر خود رنج می برند؟
 
بیشتر زنها طوری تربیت شده اند که فکر می کنند حتما یک روز باید مادر شوند. از اولین عروسک تا آخرین حمام نوزاد، دختران و زنان با انواع تصاویر کودکان و انتظارات والدین، همنشینان، مذهب، تبلیغات، و رسانه ها محاصره شده اند.
 
بعضی زنها مادری را قسمت اعظم هویت زنانه خود و تصور از خود می دانند. برای برخی دیگر این غایت آرزوهاشان است. حتی زنهایی که لزوما نمی خواهند مادر شوند هم نسبت به انتظارات اینگونه ی اجتماع آگاهند.
 
فشارها برای ازدواج و تشکیل خانواده بسیار است؛ تا آنجا که زنانی که قادر به انجام این کارها نیستند شدیدا احساس می کنند مشکل بسیار بزرگی دارند و بشکلی دردناک چیزی در زندگی آنها کم است.
 
مردها برای پدر شدن اینطور تحت فشار نیستند. و بسیاری از آنها طوری بزرگ شده اند که یاد گرفته اند احساساتشان را سرکوب کنند یا برای خود نگه دارند.
 
البته مرد هم بعد از طی دوره درمانی دیگر با همسر و یک ماه دیگر ناباروری، ممکن است دچار همین حس یاس و ناامیدی شود. اما بیشتر مردان نسب به همسران خود نقش مقاومتری بازی می کنند. یا شاید آنقدر به کنترل احساسات خود عادت کرده اند که به درستی نمی دانند چه حسی دارند یا می توانند از کسی کمک بخواهند.
 
اگر مشکل باروری مشخصا ناشی از ناتوانی مرد باشد، مثل ضعف کیفیت اسپرم، تصور ذهنی مرد از خود ضعیف می گردد.
 
مطالعات نشان می دهند که زنهای دارای مشکل ناباروری بعنوان یک گروه همان قدر احساس اضطراب و افسردگی دارند که زنان مبتلا به سرطان، مشکلات قلبی و اچ آی وی. یک دلیل آن شاید التزام جسمانی به درمان ناباروری باشد، مثل آزمایشهای خون، قرص ها، تزریق روزانه هورمون، آلتراسوند، بازیابی تخمک، و جراحی که همگی منبع استرس و تلاطمات احساسی در زنان هستند.
 
همچنین، جامعه معمولا رنج حاصل از نازایی را به رسمیت نمی شناسد، و بنابراین افرادی که توان والدی ندارند غم خود را پنهان می کنند، که این خود تنها منجر به افزایش حس شرم و انزوا در آنها می گردد.
 
از زوجهایی که با مشکلات ناباروری مواجهند، طریقه پرهیز از موانع رایج را بیاموزید. به فهرستی از منابعی که به شما و همسرتان در مواجهه با مشکل کمک می کند مراجعه کنید.
 
حالا زندگی عشقی مان ماشینی شده است. این برای زوجهای دیگر هم اتفاق می افتد؟
 
بله. بسیاری از زوجها می گویند که به محض اینکه ذهنشان درگیر بچه دار شدن می شود، سکس بیشتر تبدیل به وظیفه ای طاقت فرسا می گردد تا اسباب لذت. بیشتر درمان های ناباروری مستلزم آن است که شما تنها در زمان هایی خاص مقاربت کنید، که اصلا روش مطلوبی برای عشق ورزی یا لذت بردن از رفتارهای خودجوشِ جنسی نیست.
 
اگر زندگی جنسی تان رو به زوال گذاشته و دیگر معنی عشق از یادتان رفته، برنامه درمان را یکی دو ماه تعطیل کنید و بکوشید عشق و شادی را که مهمترین مایه پیوند شماست به زندگی خود برگردانید.
 
به یاد داشته باشید که این بحران موقتی است، دیر یا زود برطرف می شود، و به محض برطرف شدن، می توانید رابطه سالم و رضایتبخش جنسی خود را با همسرتان ادامه دهید. در حال حاضر اگر مشکل باقی است، مسئله درمانی زوج را با مشاوری که در زمینه مسایل ناباروری تجربه دارد مطرح کنید.
 
مردم دایم می پرسند کی می خواهید تشکیل خانواده بدهیم. به آنها چه بگوییم که گستاخانه نباشد؟
 
این افراد احتمالا بی تفاوت یا بی فکرند. اما پرسش دوستان و خانواده درباره برنامه های شما برای بچه دار شدن از روی حسن نیت است. شاید نمی دانند مشکل باردار شدن دارید، یا اگر بدانند می خواهند از روند ِ ماجرا باخبر باشند.
 
با این حال سر وکله زدن با این نوع سوالها می تواند دردناک باشد، مخصوصا در محافل جمعی و در تعطیلات که خانواده و بچه مرکز توجه اند. می توانید به راحتی بگویید، «داریم بهش فکر می کنیم» یا «اگر خبر خوبی شد اول به شما می گیم».
 
اما اگر حرف زدن درباره مشکل بارداری ناراحت تان نمی کند و فکر می کنید شنونده دلسوزی دارید که حرفتان را می فهمد، خودتان را محدود نکنید. متخصصان معتقدند صحبت کردن درباره این شرایط آرامتان می کند.
 
اگر بعضی جشنها یا گردهم آمدن ها برایتان دردناک است – اگر همه خواهر برادرهاتان در یکی دو سال اخیر بچه دار شده اند یا دایم به جاهایی دعوت می شوید که کسی نوزادش را به رخ می کشد – به خودتان اجازه بدهید که در چنین محافلی شرکت نکنید یا بعدش حسابی گریه کنید. در طول درمان از خودتان و سلامت خود محافظت کنید.
 
ما با مشکلات مالی درگیریم چون درمان ها هزینه بردارند. چه کنیم؟
 
جتی در بهترین حالات، مسایل مالی فشار بسیاری بر روابط تحمیل می کند. علاوه بر میل رو به ناامیدی زوج برای بچه دار شدن، و هزینه های بالای درمان ناباروری، مشکلات مالی می توانند مسئله را به سطح غیرقابل تحملی برسانند.
 
با هزینه بالا برای هر نوبت لقاح مصنوعی آزمایشگاهی، تعجبی ندارد که زوجها نگران مسایل مالی باشند، مخصوصا از آنجا که زنها برای باردارشدن اغلب به نوبت های متعددی نیاز دارند.
 
به جای طفره رفتن از مسایل مالی، با هم بنشینید و طرحی مالی ترسیم کنید. با بیمه شروع کنید: ببینید دقیقا چه چیزهایی را تحت پوشش می دهد و چه چیزهایی را پوشش نمی دهد.
 
اگر بخشی از درمانهای شما را پوشش می دهد، یک نفرتان مسئول پیگیری مکاتبات بیمه و طرح مسئله با شرکت بیمه شوید. سپس درآمد خود را بررسی کنید و ببینید چقدر می توانید هزینه کنید و آنهم برای چه نوع درمانی. از خودتان بپرسید:
 
آیا دوست داریم همه پس اندازمان را خرجِ باردار شدن کنیم؟
 
آیا احتمال بارداری ازطریق لقاح مصنوعی آزمایشگاهی آنقدر هست که به خرج همه پس انداز ما بیارزد؟
 
آیا پول قرض گرفتن خوشایندِ ماست؟ به فرض این که بچه دار شدیم، کی می توانیم قرضها را پس بدهیم؟
 
میل به بچه دار شدن کار راحتی است، اما مسایل مالی نیازمند تفکر منطقی است. برای مخارج خود سقفی تعیین کنید.
 
بیش از دوسال است که نزد متخصص باروری می رویم. چه وقت باید دست برداریم؟
 
دست کشیدن از رویا دشوار است، و امکانات تکنولوژیهای پزشکی که امروزه در دسترس زوجها قرار گرفته آنها را به کوشش مدام هرماهه و هرساله وامی دارد. اما حدود یک سوم از زوجهای تحت درمان مشکل ناباروری بچه دار نمی شوند و قبل از بازگشتن به زندگی عادی باید با این قضیه کنار بیایند.
 
همانطور که معمولا یکی از زوجین تمایل بیشتری به شروع درمان دارد، ممکن است یکی زودتر از دیگری آماده پذیرفتن زندگی بدون کودک یا پذیرفتن کودکی به فرزندی باشد. اینها تصمیماتی فردی هستند و زمان رسیدن به آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
 
زمان نهایی برای تسلیم؟ به حرف همدیگر گوش کنید، و با پزشک و همسر خود ارتباط روشنی داشته باشید. خودتان درخواهید یافت که زمان درست پذیرش شرایط برای شما و همسرتان چه وقت است و چه زمان باید درمان را متوقف کنید.
دوشنبه 3/6/1393 - 11:24
اطلاعات دارویی و پزشکی
کم خونی فقر آهن که در اثر کمبود آهن در منابع غذایی بروز می کند، شایع ترین بیماری است که به علت سوء تغذیه در فرد به وجود می آید.
پارسی طب: نیاز بدن به آهن در مراحل مختلف زندگی متفاوت است. زنان نیاز بیشتری به آهن در دوران بلوغ دارند و پس از سیکل ماهیانه این نیاز بیشتر می شود.
 
 
دوران بارداری یکی از مراحل مهمی است که به دلیل افزایش حجم خون زن باردار و نیاز جنین برای ساخت سلول های خونی، بدن به آهن بیشتری احتیاج پیدا می کند که امکان تأمین نشدن آن در تغذیه مادر وجود دارد بنابراین برخی از پزشکان مصرف مکمل آهن به زنان باردار را توصیه می کنند.
 
 این مسئله باعث شده است که امروزه با رواج انواع مختلف مکمل های غذایی که حاوی ویتامین ها، آهن و املاح هستند، مواجه شویم ولی آیا مصرف آنها در بارداری لازم است کم خونی و بارداری دکتر سعیده ضیائی، متخصص زنان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس می گوید: کم خونی یک مشکل عمومی در زنان باردار است که اگر مهار نشود می تواند به زایمان پیش از موعد و تولید نوزادانی با وزن کم منجر شود.
 
 بنابراین برای مقابله با آن، مکمل آهن برای زنان باردار توسط پزشک تجویز می شود اما بسیاری از زنان علاوه بر مصرف قرص های آهن به صورت جداگانه، از مولتی ویتامین هایی که در ترکیب آنها آهن نیز وجود دارد استفاده می کنند که می تواند خطرناک باشد.
 
مصرف مکمل آهن در بارداری وی در مورد آن دسته از زنانی که ذخیره مناسبی از آهن دارند ولی چندین نوع قرص مکمل حاوی آهن نیز مصرف می کنند ابراز نگرانی می کند و می گوید: اگرچه شواهد بی شماری وجود دارد که نشان می دهد مصرف مکمل آهن بطور قابل توجهی اثرات مثبت بر وضعیت زنان باردار هنگام زایمان و پس از آن دارد.
 
 اما تحقیقات وسیع و بی شماری ارتباط سطح بالای آهن خون و افزایش عوارض بارداری را نشان داده است. به گفته وی، تجویز مکمل آهن برای زنان باردار در تمام دنیا یک قانون است که به دلیل نیاز جنین، جفت و افزایش حجم خون زن باردار لازم است در حالی که اگر زنی باردار نباشد، نیازهای بدن او می تواند با تغذیه مناسب برطرف شود.
 
تغییرات حجم خون منصوره نوروزی، کارشناس ارشد مامایی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران می گوید: حاملگی تغییرات فیزیولوژیک زیادی در خون به وجود می آورد که یکی از این تغییرات قابل توجه، افزایش حجم خون است که سبب کاهش غلظت خون می شود.
 
 با افزایش سریع تر حجم خون در سه ماهه دوم بارداری، میزان آهن خون کاهش قابل توجهی پیدا می کند که به صورت افت غلظت هموگلوبین تظاهر خواهد داشت بطوری که این میزان در زنان غیرحامله ۱۳‎/۷ گرم در دسی لیتر است و در زنان باردار مخصوصاً اواسط بارداری به ۱۱‎/۵ گرم در دسی لیتر می رسد.
 
با توجه به این امر کم خونی در زنان غیرباردار را به صورت هموگلوبین کمتر از ۱۲ گرم در دسی لیتر و در دوران بارداری به هموگلوبین کمتر از ۱۰ گرم در دسی لیتر، تعریف می کنند، بنابراین میزان هموگلوبین ۱۱ یا ۱۲ گرم در دسی لیتر در بارداری به دلایل گفته شده طبیعی در نظر گرفته می شود و فرد را کم خون نمی گویند.
 
افزایش نیاز بدن به آهن زنان باردار در طول مدت بارداری خود نیاز قابل توجهی به آهن دارند بطوری که این نیاز برای حاملگی با یک جنین حدود یک گرم است لذا برای زنان بارداری که کمتر در معرض کمبودهای تغذیه ای قرار دارند، برای پیشگیری از فقر آهن روزانه ۳۰ تا ۶۰ میلی گرم مکمل آهن تجویز می شود.
 
نوروزی در ادامه می گوید: از آنجا که نیاز بدن به آهن در چهار ماه اول بارداری کم است، مصرف آن در این مدت لزومی ندارد و حتی مصرف نکردن آهن در ابتدای بارداری، از تهوع و استفراغ شدید که در این دوران شایع است جلوگیری می کند زیرا یکی از عوارض مصرف آهن، تهوع و استفراغ است.
 
 مصرف مکمل آهن مکمل های غذایی در برخی موارد می توانند کمک زیادی به برطرف کردن کمبودهای تغذیه ای افراد کنند ولی نکته مهمی که در مورد آنها باید رعایت شود آن است که نحوه مصرف آنها باید با تجویز پزشک و دستور وی باشد زیرا استفاده طولانی مدت و نابجا از آنها می تواند عوارض زیادی برجای بگذارد.
 
 نوروزی در مورد مصرف زیاد مکمل آهن می گوید: بدن به اندازه نیاز خود آهن را جذب می کند و مازاد آن دفع می شود اما در برخی موارد ممکن است آهن بیش از اندازه لازم در بدن ذخیره شود که به آن هموکروماتوز می گویند که نوعی مسمومیت است و می تواند کبد، قلب، لوزالمعده و اندام های دیگر بدن را درگیر کند.
 
 شایع ترین موارد آن ارثی است که معمولاً پس از تجمع ۲۰ گرم آهن در بدن به وجود می آید و علائمی مانند استفراغ، درد شکم، اسهال خونی، شوک، خواب آلودگی و تنگی نفس را به وجود می آورد.
 
 وی در ادامه بیان می کند: البته این عارضه با خوردن روزی یک عدد قرص آهن به مدت چند ماه به وجود نمی آید بخصوص این که اکثر کودکان و دختران با کمبود آهن مواجه هستند ولی در مورد استفاده از قر ص هایی با آهن زیاد و در مدت طولانی این عارضه مشاهده شده است و چون درصد زیادی از آن جذب می شود، میزان تجمع آن افزایش پیدا کرده و باعث مسمومیت می شود.
 
 عوارض باتوجه به این که مصرف زیاد آهن در دوران بارداری می تواند عوارض جانبی زیادی داشته باشد پژوهش هایی در این باره انجام شده است. دکتر ضیائی به کمک همکارانش با انجام یک پژوهش، به بررسی اثر مصرف مکمل آهن بر عواقب بارداری پرداختند تا عوارض مصرف آن را در زنانی که میزان آهن خون آنها طبیعی است بررسی کنند.
 
وی می گوید: در شروع مطالعه دو گروه از زنان باردار که از نظر سن، تعداد بارداری، شغل، تحصیلات، تعداد افراد خانواده، شاخص توده بدنی، گروه خون و دیگر معیارهای خونی یکسان بودند، انتخاب شدند.
 
به یک گروه از زنان که هموگلوبین نرمال داشتند و دچار کم خونی نبودند از نیمه دوم بارداری تا پایان حاملگی، روزانه یک عدد قرص آهن داده شد و به گروه دوم که کم خونی نداشتند و میزان هموگلوبین آنها بیش از ۱۳‎/۲ گرم در دسی لیتر بود، قرص آهن تجویز نشد. در طول مدت بارداری، استفاده از رژیم غذایی مناسب به تمام آنها آموزش داده شد و تا پایان بارداری تحت کنترل قرار گرفتند.
 
 آزمایشات خون که شامل بررسی از نظر کم خونی فقر آهن بود نیز در هفته های ۲۸ و ۳۶ بارداری انجام شد تا در صورت مشاهده کم خونی بیمار از مطالعه خارج و تحت درمان قرار گیرد. عوارض مصرف زیاد آهن به گفته دکتر ضیائی، بررسی زنان مورد مطالعه در دوران بارداری، نشان داد مصرف قرص آهن توسط زنانی که کم خونی ندارند، باعث می شود عوارضی از قبیل زایمان زودتر از موعد، وزن کم هنگام تولد، کوچکی جنین برای سن بارداری، مشکلات تنفسی، مرده زایی و مرگ هنگام زایمان در آنها بیشتر شود.
 
 نوروزی نیز در این باره می گوید: مصرف مکمل آهن در بارداری در صورت نیاز نداشتن بدن، باعث افزایش غلظت خون شده که به گردش خون رحمی – جفتی صدمه می زند و خون رسانی را مختل کرده و عواقب نامطلوبی برای بارداری دارد.
 
بنابر یافته های پژوهش انجام شده، تجویز مکمل آهن به زنان بارداری که کم خون نیستند نه تنها اثر مثبتی ندارد بلکه در مواردی آنان را در معرض عوارض ناگواری قرار می دهد. دکتر ضیائی از دیگر عوارض مصرف زیاد آهن در بارداری به احتمال بروز دیابت در این دوران اشاره می کند و می گوید: در کنار کار تحقیقات، این نتایج نیز به دست آمد که دریافت آهن اضافه توسط بدن، باعث افزایش اندازه سلول های قرمز خون می شود که در نتیجه آن، سلول های خونی بزرگ شده نمی توانند در گردش های خونی ظریف شرکت کنند.
 
 بنابراین اکسیژن رسانی به این مناطق مختل می شود و ممکن است به جنین صدمه وارد شود. از طرفی هر دارویی باید در یک نقطه از بدن متابولیزه شده و بسوزد، آهن نیز در کبد متابولیزه می شود و وقتی میزان آن افزایش یابد، کبد تحت فشار قرار گرفته و صدمه می بیند.
 
این در حالی است که تجویز مکمل آهن برای زنان باردار در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران به صورت رایج انجام می شود و برای انجام برنامه های آن که گاهی اوقات با عوارض گوارشی از قبیل دردهای شکمی، تهوع، اسهال و سوزش سردل همراه است، هزینه های زیادی پرداخت می شود.
 
 تجویز آهن بدون نیاز دکتر سقراط فقیه زاده دکترای آمار زیستی و عضو هیئت علمی باشگاه تربیت مدرس می گوید: در این پژوهش که روزانه ۳۰ میلی گرم آهن به زنان با میزان آهن خون طبیعی داده می شود، چنین نتیجه گیری شد که در زنان پرخون عوارض بارداری نیز بیشتر است بنابراین تجویز آهن نه تنها برای آنها لازم نیست بلکه ضرر هم دارد و آهن اضافی به جنین و مادر صدمه می زند.
 
وی افزایش فشارخون را از جمله عوارض آن می داند که برای زن باردار و جنین دردسر آفرین است. مصرف آهن پس از زایمان منصوره نوروزی در مورد لزوم استفاده از مکمل های آهن پس از زایمان می گوید: از آنجا که میزان خون از دست رفته پس از زایمان طبیعی ۵۰۰ سی سی و پس از عمل سزارین یک لیتر است، میزان ذخایر آهن زنان پس از زایمان کاهش خواهد یافت و توصیه می شود زنان حتی با میزان هموگلوبین طبیعی در بارداری نیز تا سه ماه پس از زایمان مکمل آهن را مصرف کنند.
 
بررسی قبل از بارداری وی همچنین توصیه می کند زنان قبل از باردار شدن به پزشک مراجعه کنند و از نظر کم خونی بررسی و آزمایش شوند تا با بیماری فقر آهن باردار نشوند. نوروزی کمبود اسید فولیک را شایع تر از فقر آهن می داند و می گوید: از آنجا که در کشور ما با آمار بالایی و شاید دو برابر با کمبود اسید فولیک مواجه هستیم، توصیه می شود زنان سه ماه قبل از باردار شدن روزانه یک عدد قرص یک میلی گرمی اسید فولیک مصرف کنند، زیرا کمبود آن نقایص زیادی از جمله نقص در لوله عصبی و نخاع جنین به وجود می آورد.
 
مصرف مولتی ویتامین ها تغذیه مناسب و استفاده از سه نوع مواد غذایی بهترین راه پیشگیری از کمبود ویتامین ها است لذا مصرف هیچ نوع داروی خاصی بجز اسید فولیک در بارداری توصیه نمی شود.
 
 به گفته نوروزی، آهن نیز در صورت اثبات کم خونی در زنان لازم است و با انجام آزمایشاتی که در طول مدت بارداری انجام می شود، کم خونی قابل شناسایی است.
 
 مصرف مولتی ویتامین نیز در صورت تجویز پزشک، اشکالی ندارد زیرا اگر پزشک متوجه شود که زن باردار با مشکل تغذیه ای روبه رو است و نمی تواند از همه نوع مواد غذایی استفاده کند یا این که بیشترین نوع تغذیه فرد را برنج تشکیل می دهد و از پروتئین کمتر استفاده می کند، مولتی ویتامین تجویز می کند.
 
ضمن این که مصرف بیش از حد مولتی ویتامین ها علاوه بر ایجاد مسمومیت از جذب ویتامین و املاح دیگر بدن جلوگیری می کند. از طرفی برخی مولتی ویتامین ها نیز حاوی آهن هستند که درصورت مصرف قرص آهن به صورت جداگانه، باعث افزایش میزان آهن خون می شوند. منابع آهن و اسید فولیک پروتئین های حیوانی علاوه بر این که بهترین منابع آهن هستند دارای ریز مغذی روی نیز هستند.
 
گوشت قرمز، غذاهای دریایی مانند ماهی، زرده تخم مرغ، میوه های خشک، حبوبات، غلات و سبزیجات از جمله اسفناج آهن خوبی دارند و برای آن که جذب آهن منابع غیرحیوانی بهتر شود لازم است همراه با پروتئین حیوانی مصرف شود. اسید فولیک نیز در منابعی چون گیاهان برگ سبز و پهن مانند کاهو و پروتئین های حیوانی وجود دارند.
دوشنبه 3/6/1393 - 9:7
داستان و حکایت

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
پادشاهی با دیده حقارت در طایفه درویشان نظر کرد. یکی زان میان گفت: «ای ملک! ما در این دنیا به قدرت از تو کمتریم و به عیش خوش تر و به مرگ برابر و به قیامت بهتر».
اگر کشور خدای کامران است
 وگر درویش حاجتمند نان است
در آن ساعت که خواهند این و آن مرد
 نخواهند از جهان بیش از کفن برد
چو رخت از مملکت بر بست خواهی
گدایی بهتر است از پادشاهی
«گلستان سعدی».
دوشنبه 3/6/1393 - 9:4
قرآن

بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
آیه ١٥سوره فاطر
یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ [٣٥:١٥]
ای مردم، شما همگی در پیشگاه الهی مسکین و نیازمندید و خداست که از همگان بی نیازو ستوده صفات است.

ثروت نیز مانند دیگر کمالات تنها ازآن خداست زیرا ثروت همهٔ کائنات از هستی است و هستی عین ذات اوست.

بدین بیان نه تنها مردمان بلکه همه کائنات و ماهیات فقیرند و نیازمند به هستی تا ایشان را ثروت بخشد و پس از بخشیدن ثروت نیز باید بداند که همه در ذات خود فقیرند اگرچه هزار مکنت و دارایی ایشان را حاصل آمده است.
و از این روی بود که سلیمان با همه ثروت و گنج ها و پادشاهی پیوسته می گفت من فقیرم، من مسکینم، و در اصطلاح اهل معرفت فقیرکسی را نمی گویند که او را مال و ثروتی نیست بلکه فقیرکسی را گویند که از فقر ذاتی خود آگاه شده و ثروت را یکسره از آنِ آن غنی بالذات و خدای ستوده صفات می داند.

و اگرپیامبر اکرم فرمود: «فقر من مایه افتخارمن است» اگرچه در معنی ظاهر نیز درست است که فقر او نشانهٔ بی اعتنایی او به تعینات دنیوی است و نشان آن است که پیامبری را دکّانی برای کسب مال نکرده است اما معنی متعالی تراین است که او به فقرذاتی آدمی در برابر آن غنی بالذات آگاه شده است و خود را مالک هیچ چیز نمی داند و همه چیز را ازآنِ مالک الملک می بیند.
دوشنبه 3/6/1393 - 8:58
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته