• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1233
تعداد نظرات : 369
زمان آخرین مطلب : 4568روز قبل
خانواده

در کوچه پسکوچههای شهرمان زنانی هستند، که بار مسوولیت زندگی را به تنهایی بر دوش میکشند، زنانی که هم مجبورند نقش <مادر> را ایفا کنند و هم <پدر.> این زنان که تحتعنوان <زنان سرپرست خانواده> از آنها یاد میشود، امروزه در جامعه ایران بیشتر از گذشته به چشم میخورند و دلیل این موضوع نیز بهخاطر گذر جامعه ایران از سنتی به صنعتی و پیامدهای ناشی از آن همچون بحران خانواده، فردگرایی، کمرنگ شدن طلاق و عدم حمایت از خانواده است.

 

مفهوم زنان سرپرست، یک اصطلاح جدید است که جایگزین زنان و کودکان بیسرپرست شده و ریشه در تاریخ ندارد، در بررسی قانونی خانوادههایی که بدون حضور مرد به زندگی ادامه میدهند، اصطلاح زنان و کودکان بیسرپرست به کار برده میشود، حال آنکه بسیاری از زنانی که بیسرپرست تلقی شدهاند، نهتنها سرپرستی خود، بلکه سرپرستی خانواده را نیز عهدهدار شده و زندگی میکنند. بنابراین تغییر لفظ زنان سرپرست خانوار به جای زنان و کودکان بیسرپرست یا حداقل بهعنوان یک اصطلاح جدید در کنار آن گام مثبتی از نظر حقوقی میباشد. بیشتر زنان سرپرست خانوار بنا به دلایلی نظیر طلاق، فوت همسر، از کارافتادگی همسر، متواری بودن آن، بدسرپرستی و... سرپرستی خانواده را بهطور دائم یا موقت به عهده گرفتهاند. این افراد به لحاظ وضعیت تاهل در یکی از ۴ گروه یعنی دارای همسر، بدون همسر در اثر طلاق، فوت و یا دختران هرگز ازدواج نکرده قرار میگیرند. از نظر فعالیت نیز میتوانند در زمره شاغل، در جستوجوی کار، دارای درآمد، بدون کار، محصل و یا خانهدار باشند. هماکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر زنان سرپرست خانوار در ایران به تنهایی سرپرستی خانوار را بهعهده دارند، در مقایسه با سایر گروههای سنی مشاهده میشود که بیشترین آنها در گروه سنی ۴۵ تا ۶۴ سال قرار دارند که میتوان گفت هرچه سن زنان افزایش مییابد احتمال قرار گرفتن آنان در بین گروه زنان سرپرست خانوار بیشتر میشود، که دلایل عمده این پدیده براثر وقوع دو عامل فوت همسر و طلاق است که به دلیل فاصله سنی معمول میان زن و شوهر در مرگ زودهنگام مردان از دلایل تحمیل سرپرستی خانوار بهدوش زنان میباشد. زنان سرپرست خانواده متحمل فشارهای روانی بسیاری میشوند که زمینههای آسیبپذیری این زنان را فراهم میسازد، نگاههای اجتماعی به این زنان، مشکلات مسکن و عدم حمایت لازم مالی بیشترین بیماریهای روانی مانند افسردگی، اضطراب، وسواس و... را برای این زنان بهوجود آورده است. از سوی دیگر وجود نارسایی و کاستیهای قابل ملاحظه در قوانین و مقررات حمایتی و تامین نیازهای آنان و در بعدی وسیعتر، نبود ضمانت اجرایی باعث عدم اجرایی شدن حمایت لازم از سوی سازمانهای دولتی میشود. فقر در خانوادههای زن سرپرست دارای آثار و پیامدهای اقتصادی و غیراقتصادی است قرار گرفتن بخش عمده زنان سرپرست خانوار در دهکهای پایین اقتصادی به خودی خود سبب بروز مشکلات و مسائل مالی و اقتصادی زیادی در این خانوارها میشود. در بررسی وضعیت اقتصادی این قشر از جمعیت زنان مشخص شده است در کشورهای اروپایی غربی ۱۸ تا ۲۵ درصد از خانوادههای فقیر، زن سرپرست هستند. ورود این زنان به بازار تبعیضآمیز بازار کار که اغلب نگرشهای فرهنگی در محیطهای کاری، مانع از به دستآوردن شغلی متناسب با توانایی و شان آنها میشود که بیشترین آسیب را به این زنان وارد میکند ولی واقعیت این است که پذیرفتن زنان بهعنوان بخش مهمی از نیروی انسانی شاغل در جامعه، صرفنظر از نوع مشاغلی که در اختیار میگیرند، اجتناب ناپذیر است و باید خدمات دولتی در سیستمی هماهنگ به این زنان داده شود.

 

از کل خانوارهای دارای سرپرست زن ۱۷ درصد از نظر اقتصادی فعال و ۵/۲۱ درصد دارای درآمد بدون کار بوده و فقط ۵/۵۵ درصد بهعنوان خانهدار از نظر اقتصادی غیرفعال تلقی شدهاند و از لحاظ نظر گروهبندی شغلی این زنان در مناطق شهری عمدتا به مشاغلی همچون کارشناس، کارکنان خدماتی، فروشنده، کارگر ساده و کارمندان امور دفتری مشغول فعالیت هستند، که طبق آمار بیشترین این زنان به کار خدماتی و فروشندگی مشغول هستندآسیبپذیر بودن خانوارهای دارای زن سرپرست خانوار، روند فزاینده این خانوارها، وجود نارسایی و کاستیها در اقدامات حمایتی و تامینی و فقدان ساز و کار جامع و همهجانبهنگر از ضرورتهای پرداختن به بحث حمایت از این زنان است و بهطور قطع مستمری دریافتی این زنان به هیچوجه پاسخگوی نیازهای واقعی آنها نیست و نتیجه این میشود که چرخه بحران بدون هیچ سرانجام به حال خود رها شود.به نظر میرسد فقدان تامین اجتماعی این زنان چنان ناامنی بهدنبال میآورد که با مرگ مردان نانآور و سرپرست خانوار بحرانهای پیدرپی بنیان خانوارهای تحت سرپرستی زنان را میلرزاند.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:53
دانستنی های علمی

سوریه اولین كشورى در جهان عرب است كه اولین قاضى زن، اولین سفیر زن و اولین دادستان زن را داشته است. به همین دلیل شاید هیچ كشورى در جهان عرب از نظر اعتماد به زنان ارشد با سوریه قابل قیاس نباشد.

 

سوریه در ۴۰ سال گذشته براى تأمین شرایط مشاركت زنان در سازندگى و توسعه اقتصادى، اجتماعى و سیاسى به عنوان یكى از شاخصهاى پیشرفت جامعه اهتمام خاص ورزیده است.

 

برابر آخرین آمار رسمى ۴۹ درصد از جمعیت 5/18 میلیونى سوریه را زنان تشكیل مى دهند. قشرى كه از آغاز دهه ۶۰ قرن گذشته میلادى به مراكز تصمیم گیرى راه یافتند و با تصویب قانون اساسى این كشور در سال ۱۹۷۳، نقش زنان فرهیخته را در حیات اجتماعى و سیاسى این كشور برجسته تر ساختند.

 

بدین ترتیب مى توان سال ۱۹۷۳ را آغاز حضور جدى زنان در فعالیتهاى سیاسى و اجتماعى سوریه برشمرد. در آن سال مجلس ملى سوریه كه چهار درصد كرسیهاى آن را زنان در اختیار دارند، تشكیل شد. 5/4 درصد از اعضاى شوراهاى شهر، را زنان تشكیل مى دهند كه ۱۳ تن از آنان شهردار هستند این رقم در سطح استانى به 7/8 درصد نیز مى رسد.

 

زنان در پرتو قانون اساسى سوریه كه بر اصل برابرى در برخوردارى آحاد جامعه از فرصتهاى یكسان براى حضور در عرصه هاى گوناگون و نیز برابرى در وظایف، تأكید دارند، به بخش عمده اى از حقوق مدنى خود دست یافته اند.

 

هم اكنون زنان سورى حضورى فعال و نقشى اثرگذار در پارلمان دارند و از نظر كمیت نیز ۳۰ نفر از ۲۵۰ عضو مجلس خلق، زن هستند كه این درصد بالاترین درصد حضور در میان پارلمانهاى كشورهاى عربى است. زنان سورى در مدیریتهاى ارشد امور اجتماعى، فرهنگى و اقتصادى نقش آفرین هستند و تا مقام وزارت آموزش عالى، فرهنگ و نیز كار و امور اجتماعى نیز ارتقا یافته اند.

 

اما تاكنون در وزارتخانه هاى سیاسى و نظامى موقعیتى براى دستیابى زنان فرهیخته به پستهاى كلیدى فراهم نشده است.

 

پس از گذشت ۳۰ سال از حضور جدى زنان سورى در اجتماع، هنوز برخى كارها و مأموریتها، ویژه مردان تلقى مى شود اما وقت آن فرا رسیده میزان توانایى و قابلیتهاى حرفه اى، ملاك گزینش افراد اعم از مرد و زن قرار گیرد.

 

زنان سوریه با وجود فعالیت چشمگیر در رسانه ها و برخوردارى از تجارت و اطلاعات فراگیر، به جایگاه درخورى در این عرصه در كشور خود و دیگر كشورهاى عربى دست نیافته اند.

 مهمترین مانع بر سر راه زنان براى رسیدن به مراكز قدرت در سوریه، سیستم سیاسى حاكم، قانون اساسى، قوانین كار و بافت فرهنگى است. برخى قوانین حاكم كه مانع از مشاركت جدى زنان در زندگى سیاسى در سوریه مى شود، به جامعه اجازه نمى دهد توانایى زنان را در این زمینه ارزیابى كنند تا این قشر بتواند توانمندى خود را در مراكز تصمیم گیرى به اثبات رساند.

زنان سوریه از سال ۱۹۷۶ وارد قوه مجریه شدند و نخستین وزیر زن به نام «نجام العطار» در كابینه سرلشكر «عبدالرحمن خلیفاوى»، وزیر فرهنگ شد.

 

هم اكنون دو وزیر و چهار معاون وزیر زن در كابینه محمد ناجى عطرى حضور دارند، همچنین مدیریت و ریاست بسیارى از نهادهاى دولتى با زنان است براساس بررسى صورت گرفته، تا سال ۲۰۰۲، شمار آنان به ۳۰ نفر رسید. آغاز حضور زنان در فعالیتهاى دیپلماتیك به سال ۱۹۵۳ میلادى بازمى گردد. همچنان كه نخستین زن سورى در سال ۱۹۸۸ به عنوان سفیر منصوب شد. هم اكنون ۱۶ درصد از كادر دیپلماتیك وزارت امورخارجه سوریه از جمله «بنیله شعلان»، «بشرى كنفانى» و «شعف كیالى» به ترتیب به عنوان معاون وزیر، سخنگو و رئیس اداره آسیا را زنان تشكیل مى دهند.

 

همچنین ۳۸ درصد اعضاى اتحادیه جوانان، 8/24 درصد اتحادیه دانشجویان، ۳۷ درصد اتحادیه كارگران و ۱۹ درصد اتحادیه معلمان، زن هستند.

 

میزان حضور زنان در ساختار دستگاه قضایى سوریه، 1/31 درصد است كه رده هاى مهمى مانند قضات دادگسترى، عضویت در شوراى عالى قضایى و دادستانى كل كشور را بر عهده دارند.

 

خانم «غاده مراد» كه از سال ۱۹۹۷ عهده دار منصب دادستان كل كشور است، در سال۱۹۷۵ به عنوان نخستین زن سورى در دستگاه قضایى این كشور مشغول به كار شد، سپس به سمت قائم مقامى دادستانى دمشق ارتقا یافت و به تدریج پله هاى ترقى را تا دستیابى به دادستانى كل كشور پیمود. وى همچنین عضو شوراى عالى قضایى سوریه به ریاست «بشار اسد» رئیس جمهورى این كشور است. این شوراى ۶ نفره كه خانم «غاده مراد» تنها عضو زن آن است، تمامى امور مربوط به نظام قضایى اعم از نقل و انتقال، ارتقاى شغلى و پذیرش استعفاى قضات را مورد رسیدگى قرار مى دهد. زنان سوریه در عرصه فعالیتهاى حزبى بویژه احزاب جبهه ملى ترقى خواه كه بالاترین مرجع تصمیم گیرى این كشور است، حضور چشمگیرى دارند. میزان حضور زنان در ساختار تشكیلاتى حزب بعث حاكم بر سوریه ۳۴ درصد و در سطح رهبرى حزب ۱۵ درصد است.

 

همچنین اتحادیه زنان سوریه به عنوان مهمترین تشكلى كه در این كشور به امور زنان رسیدگى مى كند تا سال ۲۰۰۲ بالغ بر ۳۲۰ هزار عضو زن داشته است.

 

این اتحادیه در سال ۱۹۶۷ تأسیس شد و دفاتر فرعى آن در سراسر سوریه فعال است و در زمینه هاى آموزش تأمین فرصت مشاركت زنان در روند رشد و توسعه كشور و تضمین حقوق آنان در چارچوب قانون اساسى فعالیت دارد.

 

سوریه در سال ۲۰۰۲ به عضویت سازمان زنان عرب درآمد و توافقنامه مبارزه با تبعیض علیه زنان را امضا و هیأت ملى خانواده را تأسیس كرد.

 

برخى فعالان زن سورى معتقدند با وجود افزایش مستمر مشاركت زنان در زندگى سیاسى در سوریه، این میزان در مقایسه با امكانات زنان و شرایط موجود در آن كشور همچنان از حد مطلوب كمتر است. آنها مهمترین موانع بر سر راه مشاركت زنان را در عرصه هاى سیاسى سوریه سطح پایین آگاهى جامعه نسبت به حضور زنان بویژه در انتخابات، نبود تمایل در زنان براى شركت در فعالیتهاى سیاسى، ضعف امكانات اقتصادى زنان براى حضور در انتخابات و فقدان اعتماد به نفس كافى در زنان نسبت به توانمندیهاى خود و نیز موانع فرهنگى عنوان كرده اند. همچنین آنها معتقدند برخى عقاید مذهبى نیز از موانع مشاركت فعالانه زنان در جامعه است. بدون شك این عقاید با واقعیت تعالیم مذهبى همخوانى ندارد اما متأسفانه افكار عمومى تحت تأثیر این عقاید نقش زنان را نادیده مى گیرد.

 

به همین منظور سوریه بر ضرورت افزایش دوره هاى آموزشى و برگزارى سمینارها براى ارتقاى آگاهى زنان نسبت به قوانین و حقوق خود و نیز اصلاح برخى قوانین تأكید كرد.

 

مهمترین راه افزایش حضور زنان در حیات سیاسى، تشویق آنان براى پیوستن به احزاب سیاسى، تقویت نقش تشكیلات مراجع حقوق زنان، توجه بیشتر وسایل ارتباط جمعى به مسائل و مشكلات زنان، ایجاد اصلاحات در كتابهاى درسى براى ارتقاى بینش جامعه، تغییر عقاید نادرست و تبیین جایگاه واقعى زن نزد ادیان آسمانى است.

 

تازه ترین آمارها در مورد میزان برخوردارى زنان سورى از سواد، حاكى است، ۶۱درصد از مجموع دختران سورى بالاتر از ۶ سال، در مدارس و دانشگاههاى این كشور مشغول به تحصیل هستند.

 

این آمار نزدیك تا میزان دختران شاغل به تحصیل در كشورهاى عرب است كه ۶۰ تا ۶۴ درصد اعلام شده اما این رقم در كشورهاى اروپایى به ۸۷ درصد مى رسد.

 

جمعیت دانش آموزى سوریه در سال ۲۰۰۳ (براساس آخرین آمار منتشر شده) چهار میلیون و ۳۴۵ نفر است كه نزدیك به 25/4 درصد از جمعیت این كشور را تشكیل مى دهند.

 

طبق این آمار، شمار دختران سورى شاغل به تحصیل در مرحله ابتدایى در سال ۱۹۷۰میلادى، ۲۹۷ هزار نفر بود كه در سال ۲۰۰۳ به یك میلیون و ۳۷۲ هزار نفر رسید. به عبارت دیگر در سال ۱۹۷۰ دختران سورى ۳۵ درصد از كل جمعیت دانش آموزى را تشكیل مى دادند كه این رقم در سال ۲۰۰۲ به ۴۷ درصد افزایش یافت. در مرحله آموزش متوسطه، تعداد دانش آموزان دختر از ۲۳ درصد در سا ل۱۹۷۰ به ۴۹ درصد در سال ۲۰۰۲ رسیده است.

 

تعداد دختران شاغل به تحصیل در مراكز آموزش عالى نیز روندى صعودى داشته و از پنج هزار و ۹۳۲ نفر در سال ۱۹۷۰ به ۷۷ هزار و ۸۴۲ نفر در سال ۲۰۰۲ افزایش یافته است.

 

نكته قابل توجه این است كه دانشجویان دختر سورى علاوه بر رشته هاى نظرى، در رشته هاى كاربردى و عملى نیز حضور چشمگیرى دارند. دانشجویان دختر در سال ۱۹۷۹ میلادى ۲۳ درصد از مجموع دانشجویان دانشكده پزشكى را تشكیل مى دادند كه این رقم در سال ۲۰۰۰ به ۲۶ درصد رسید ولى در رشته داروسازى از ۶۳ درصد در سال ۱۹۷۹ به ۵۷درصد در سال ۲۰۰۰ تنزل یافت. بررسیهاى آمارى در مورد جمعیت زنان فرهنگى نشان مى دهد، شمار آنان در مقطع ابتدایى از ۳۸ درصد در سال ۱۹۷۰ به ۶۷ درصد در سال ۲۰۰۲ رسیده است. این میزان در مقطع متوسطه از ۲۷ درصد به ۴۷ درصد افزایش یافته است. در زمینه آموزش عالى نیز هم اكنون زنان ۲۳ درصد از اعضاى هیأت علمى دانشگاهها را تشكیل مى دهند و از مجموع شش هزار و ۸۵۰ استاد دانشگاه، یك هزار و ۵۷۰ نفر آنان زن هستند.

 

در اتاق بازرگانى و صنایع سوریه نیز تعدادى بازرگان زن دیده مى شود كه كمیته ویژه زنان بازرگان و صاحبان صنایع را تشكیل داده اند. زنان سورى به دانشكده افسرى و دانشكده پلیس نیز راه یافته اند و هم اكنون شمارى از آنان با رتبه سرتیپى در ارتش سوریه فعالیت دارند. در زمینه فرهنگى و اطلاع رسانى نیز زنان حضورى قابل توجه دارند به طورى كه ۲۵ درصد از پستهاى مدیریتى بخش فرهنگى را به خود اختصاص داده اند.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:46
بیماری ها

میانگین عمر مردان بسیار کوتاه‌تر از زنان است زیرا آنها مراقب خودشان نیستند. بسیاری از مردان حاضر نیستند بپذیرند یا متوجه نیستند که به کمک نیاز دارند، و بقیه توصیه‌های پزشک خود را رعایت نمی‌کنند.

 


انکار کردن

 

بیشتر مردان تمایل دارند نشانه‌های ظهور یک بیماری را انکار کنند. از جمله وجود خون در مدفوع یا ظهور عوارض پوستی غیر عادی.

 


به تعویق انداختن مراجعه به پزشک

 

بسیاری از مردان حتی علائم جدی بیماری‌های قلبی را منکر می‌شوند. نشانه‌های بحرانی مانند خستگی، بی‌حسی در بازوی چپ، درد قفسه سینه. متاسفانه هنگامی به بیمارستان مراجعه می‌کنند که باید مستقیماً به CCU بروند.

 


غافل شدن از آزمایش پروستات

 

آزمایش پروستات برایشان ناخوشایند است. معاینه لمسی تنها راه تشخیص به موقع سرطان پروستات است. آزمایش خون باید حتماً به همراه معاینه لمسی انجام گیرد.

 

همه مردان باید این آزمایشات را بعد از 40 سالگی انجام دهند مخصوصاً آنهایی که تغذیه نادرست دارند یا چاق هستند که در آنها خطر ابتلا به این نوع سرطان افزایش می‌یابد.

 


به تعویق انداختن آزمایش سرطان روده بزرگ

 

90 درصد سرطان‌های روده می‌تواند به موقع تشخیص داده و درمان شود. بیشتر مردان (و زنان) باید از 50 سالگی کولوسکوپی انجام دهند و پس از آن هر 5 تا 10 سال آزمایش را تکرار کنند.

 


مردان نگران سطح کلسترول خود نیستند

 

بسیار ضروری است که مردان از میانسالی سالی یک بار آزمایش خون انجام دهند و میزان کلسترول خون‌شان را پایین آورند.

 


تغذیه نادرست

 

با وجودی که مردان در مقایسه با زنان به چربی بسیار حساس‌ترند اغلب بیشتر از غذاهای فست فود و چرب استفاده می‌کنند.

 


سیگار

 

مرگ‌های حتمی ناشی از استعمال دخانیات بالاترین میزان مرگ و میر را در بین مردان داراست.

 


سهل‌انگاری‌های زنانه

 

آمارها نشان می‌دهد که زنان بیشتر از مردان به پزشک مراجعه می‌کنند البته این دلیل نمی‌شود که آنها همیشه بهترین انتخاب را برای حفظ سلامتی‌شان داشته باشند. خطای بسیار رایج زنان این است که آنها بیش از آنکه به فکر علاج خود باشند فکر و خیال کرده و غصه می‌خورند.

 


سهل‌انگاری در معاینات فردی

 

هر ساله در امریکا نزدیک به 10 هزار زن مبتلا به سرطان سینه مورد معالجه سریع قرار نمی‌گیرند چون نتیجه ماموگرافی آنها طبیعی به نظر می‌رسیده است. بنابراین یک بار مراجعه به پزشک در سال جایگزین معاینه فردی و ماهیانه نمی‌شود. چنانچه توده‌ای در سینه خود احساس کردید فوراً با پزشک مشورت کنید.

 


سهل‌انگاری در معالجه پوست

 

زخمی که بهبود نمی‌یابد و خالی که شکل یا رنگ آن تغییر کرده می‌توانند نشانه‌های سرطان پوست باشند.

 


انجام ندادن آزمایش خون

 

زنان و به خصوص آنهایی که در معرض خطر دیابت هستند باید به طور مرتب آزمایش خون انجام دهند. آزمایش غده تیروئید و میزان کلسترول حتماً باید در آزمایشات منظم انجام شود.

 


آشنا نبودن با نشانه‌های حمله قلبی

 

برعکس مردان، نشانه شماره یک در زنان، احساس سنگینی در قفسه سینه نیست بلکه بیشتر خستگی و میل مداوم به خوابیدن است. سوزش معده یا سوءهاضمه شدید نیز می‌تواند علامت یک حمله قلبی قریب‌الوقوع باشد.

 


 

 


حذف صبحانه

 

حذف صبحانه و خوردن شام مفصل اشتباه بسیار بزرگی است.

 


چهار زانو نشستن

 

چهار زانو نشستن جریان خون را مسدود و ایجاد واریس می‌کند. بهتر است پاها را روی زمین دراز کنید.

 


عطر زدن قبل از رفتن زیر آفتاب

 

این کار می‌تواند موجب بروز واکنش شیمیایی شود و ضایعات پوستی جدی به همراه آورد.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:41
خواستگاری و نامزدی

در روزهای اول شروع یک ارتباط، هیچ یک از طرفین تمایلی به فکر کردن در مورد قوانین و مقررات موجود ندارد. این دوران زمان خوشی است و قانون گذاشتن و اجرای آن چندان لازم و ضروری به نظر نمی‌رسد؛ اما به هر حال بنیان نهادن یک سیستم نظامند قانونی از همان ابتدای کار امری لازم الاجرا به شمار می‌ رود. منظور ما این نیست که باید تمام جزئیات را روی ورق بیاورید و همه چیز به صورت مکتوب باشد، بلکه یک چارچوب کلی برای کلیات کار باید طراحی شود که به واسطه آن تمام کارها با آرامش و راحتی بیشتری پیش رود.

 

در کنار این قوانین یک سری مجازات هایی نیز برای اجرا نکردن آنها باید در نظر گرفته شود. باید به خاطر داشته باشید که اگر می‌ خواهید همسرتان از قوانینی که شما مقرر کرده اید پیروی کند، باید ابتدا خودتان آنها را رعایت نمایید. پس بهتر است که اگر خودتان آنها را رعایت نکردید، ابتدا مجازات را بر روی شخص خودتان پیاده کنید.

 

هیچ یک از دو طرف نباید با شخص سومی ارتباط داشته باشند 

 

همیشه یک قانون ابدی وجود دارد که همه ملزم به پذیرش آن هستند: هیچ گونه خیانتی وجود نداشته باشد. با ورود به یک رابطه، شما خود به خود یک چنین قانونی را می‌ پذیرید و باید گردش و تفریح های تک نفره را کنار بگذارید چراکه تنها چیزی که می‌تواند شما را در زندگی مشترکتان به موفقیت برساند، اعتماد متقابل است. زمانیکه حتی برای یک بار بوی خیانت به رابطه وارد شود، اعتماد برای همیشه از بین خواهد رفت.

 

بنیان نهادن این قانون کار ساده ای است. معمولاً هر دو نفر به یک چنین قانونی پایبند بوده و تمایل دارند که آنرا اجرا نمایند. خانم دوست ندارد که شما با دختر های دیگر این طرف آنطرف بروید و شما هم به طور حتم دوست ندارید که او دنبال مردهای دیگر راه بیفتد. زمانیکه قرار های ملاقات طی شد و رابطه وارد مراحل جدی تر شد، فقط کافی است که یک بار به این قانون اشاره کنید. در حقیقت صحبت کردن در مورد این مطلب که قرار گذاشتن با افراد دیگر از این پس ممنوع می‌ شود، خود اهمیت این موضوع را به طرف مقابل انتقال خواهد داد.

 

مجازات: احترام به این قانون و پایبندی به آن از اهمیت بالایی برخوردار می‌ باشد، تنها مجازاتی که می‌ توان برای آن در نظر گرفت پایان دادن سریع به رابطه است.

  

بهای بقای ارتباط باید در یک حد معین باقی بماند

 

توقعات بیجا در یک رابطه جایی ندارند؛ و این امر از همان ابتدای رابطه باید روشن شود. البته منظور ما این نیست با افرادی زندگی کنید که هیچ گونه آرزو و رویایی ندارند اما به هر حال باید انتظارات طرف مقابل از شما منطقی باشد. توقعات بیجا و آرزوهای غیر منطقی و غیر واقعی می‌ توانند رابطه را خسته کننده نمایند. در ابتدا شاید جالب باشد که نیازهای یکدیگر را برآورده کنید، اما به هر حال هر دو طرف باید به خوبی بدانند که هر کس زندگی فردی خود را دارد و نمی تواند تمام زندگی اش را وقف برآورده کردن آرزوهای دیگری کند.

 

برگرداندن این قانون در زندگی واقعی شاید قدری نیرنگ آمیز باشد. در ابتدای رابطه شاید برای جلب رضایت و بدست آوردن او هر کاری که می‌ خواهد را برایش انجام دهید و هر کاری که از دستتان بر بیاید را انجام دهید. سرو کردن غذای مورد علاقه او، خریدن گل های رنگارنگ و بردن او به مکان های که دوست دارد خوب است، اما نباید بیش از اندازه در این کار زیاده روی به خرج دهید. به هر حال شما هر زمان که توانایی انجام چنین کارهایی را داشتید، نباید از انجام آنها دریغ کنید، اما شما باید محبت به او بدهید نه اینکه او بیش از اندازه از شما انتظار داشته باشد.

 

مجازات: مجازات باید با جرمی که شکل گرفته هماهنگی داشته باشد. به عنوان مثال اگر او از شما انتظار دارد که هر روز برایش گل رز بگیرید، چند روز این کار را انجام ندهید تا با این امر او به این نتیجه برسد که توقعش در این مورد چندان مطابق می‌ل باطنی شما نیست. مجازات های جدی تر نظیر قطع ارتباط را باید بگذارید برای مقوله های جدی تر؛ به عنوان مثال در مواردی شبیه به این مطلب که او از شما انتظار دارد تا با دوستان صمیمی خود قطع رابطه کنید.

  

مالکیت طلبی ضمنی ممنوع

 

قرار گرفتن در یک ارتباط به آن معنا نیست که پس از مدتی یکی از طرفین مالک طرف دیگر می‌ شوند. هر دو طرف باید آزادانه به زندگی خود بپردازند. این بدان معناست که: کسی حق ندارد برای دیگری تصمیم گیری کند، و یا در مورد کارهای بزرگ به تنهایی تصمیم گیری نماید. فقط به این خاطر که شما ازدواج کرده اید دلیلی نمی شود که ارتباطتتان را با دوستانتان قطع کنید، مطابق می‌ل او تفریحات خود را انتخاب کنید و هر کاری که او دوست داشته باشد را انجام دهید. باید به یکدیگر فضا بدهید تا هر یک مطابق می‌ل خود کارهای شخصی اش را انجام دهد.

 

این مورد مقوله ای است که سبب برزو مشکلات زیادی در روابط می‌ شود. هیچ موقع ارتباط به جایی نمی رسد که یکی از طرفین حق داشته باشد به نفر دیگر بگوید: "خوب از این به بعد من به جای تو تصمیم می‌ گیرم." به هر حال به محض اینکه برای نخستین بار احساس کردید که او حس مالکیت طلبی نسبت به شما پیدا کرده است، موضوع را با او در می‌ان گذاشته، خودتان را حتی از حواشی این مسئله هم کنار بکشید.

 

مجازات: برای هر گونه جرمی که مرتکب می‌ شوند، شما هم به مثابه آن مقداری از آزادی ها و امیال شخصی آنها را محدود کنید. به عنوان مثال اگر او برنامه ریزی کرد که امشب با خانواده عمه و شوهر عمه پیرش شام را صرف کنید، شب بعد او را به تماشای یک فیلم خسته کننده ببرید.

  

روابط گذشته باید فراموش شوند

 

زمانیکه شما با یک نفر ارتباط برقرار می‌ کنید، باید گذشته را فراموش کنید. هیچ یک از طرفین حق ندارد از اتفاقاتی که در زندگی گذشته افراد ایجاد شده به عنوان مقوله ای برای پیش داوری استفاده کند. بنابراین هیچ گاه به خانمتان نگویید که نامزد قبلی تان از او زیباتر بوده که او هم به شما پاسخی می‌ دهد که خودتان بهتر می‌ دانید.

 

البته منظور ما این نیست که نباید در مورد گذشته تان هیچ حرفی به میان بیاورید. اگر بخواهید با کسی ازدواج کنید، باید بدانید که در گذشته چه کارهایی را انجام می‌داده و چه نوع زندگی داشته؛ اما نباید اجازه دهید که گذشته بر روی او تاثیر منفی بگذارد. به هر حال باید به او نشان دهید که گذشته برایتان اهمیتی ندارد. این کار را می‌ توانید شما به عنوان مثال می‌توانید زمانیکه او مطلبی از گذشته می‌گوید و دستپاچه می‌شود، این مطلب را اظهار کنید که نگران نباشد چرا که گذشته برای شما اهمیتی ندارد. سعی کنید که در مورد این مطلب هیچ گونه صبری از خود نشان نداده و به سرعت در مقابل چنین گزینه ای از خود واکنش نشان دهید.

 

مجازات: اگر احساس می‌کنید که همسرتان در گذشته زندگی می‌ کند، شما هم برخی از ویژگی‌هایتان را که دوست می‌دارد، کاهش دهید، اما به او بگویید که چرا چنین کاری می‌کنید تا او هم تصور نکند شما فرد خوبی نیستید. به او بگویید که وقتی به زمان حال بازگردد تمام خوبی های شما نیز به سر جایشان بازخواهند گشت.

  

قوانین عشق ورزی

 

نوشتن این قوانین و راضی کردن افراد برای امضای آن شاید کار دشواری به نظر برسد، اما اگر از همان ابتدا تمام این موارد را برای او معین کنید، دیگر در آینده به مشکل برخورد نخواهید کرد.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:36
محبت و عاطفه

1- به جای آنکه از روی درماندگی رمانتیک باشید با چشمان باز و امیدوارانه رمانتیک باشید.

 

2- به خاطر داشته باشید خوشحالی و خوشبختی چیزی نیست که مالکش باشید.خوشبختی یک مهارت است . خوشبختی را نمی‌توانید به چنگ آورید. خوشبختی را هنگامی تجربه خواهید کرد که بیاموزید در هر لحظه چگونه زندگی کنید.

 

3- چنانچه خواهان آن هستید که عاشق باشید. می‌بایست نخست عشق را در درون خود جسته و یافته باشید. فقط در این هنگام است که عشق را در دیگری نیز خواهید یافت.

 

4- به ازدواج خود مانند راهی متحول کننده و سفری که در بردارنده رشد و تغییر شخصی است بنگرید . گام برداشتن در این مسیر برای شما و همسرتان نیرو استحکام , پایمردی و بردباری به همراه خواهد آورد تا بتوانید سفر عشق را دو شادو ش یکدیگر بپیمایید.

 

5- به همسرتان توجه و علاقه نشان دهید و هرگز از یاد مبرید که چرا عاشق او شدید.

 

6- به همسرتان کمک کنید شما را بیشتر و بهتر دوست داشته باشد. با در میان گذاشتن خواسته های پنهان و نیز درونی ترین و عمیقترین نیازهایتان با او کمکش کنید تا شما را خوشحال کند.

 

7- به بیان این نکته که عاشق همسرتانید اکتفا نکنید. به او بگویید چرا دوستش دارید و به او عشق می‌ورزید.

 

8- اعجاز و وفوری را که همسرتان با عشق خود به زندگیتان آورده شکر گزار باشید.همانا او کلید ورود شما به بهشت روی زمین است.

 

9- به خاطر داشته باشید ازدواج به شما کمک می‌کند تا هر آنچه را در شما دوست داشتنی نیست بهبود بخشید.

 

10- پایبندی خود را ازدواجتان هر روز تمدید وتجدید کنید . آن را قوی تر و عمیقتر از روز قبل سازید. این امر رابطه شما را از یک دوستی و یا موانست به یگانگی و الحاقی حقیقی و کم نظیر بدل می‌سازد که یک یک اعمال و حرکات شما را از معنا و مفهوم آکنده می‌سازد.

 

همواره مراقب چهار نشانه هشدار دهنده در مورد ازدواج باشید:

 

مقاومت, مخالفت, جبهه گرفتن

 

بی میلی, دلخوری , انزجار

 

طرد کردن , رد کردن , نپذیرفتن

 

واپس زدن , سرکوب کردن و سرخوردگی

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:33
محبت و عاطفه

تصدقت شوم، الهی قربانت بروم؛ در این مدت که مبتلای به جدایی از آن نور چشم عزیز و قوت قلبم گردیدم متذکر شما هستم و صورت زیبایت در آیینه قلبم منقوش است. عزیزم امیدوارم خداوند شما را به سلامت و خوش در پناه خودش حفظ کند.

  

حال من با هر شدتی که باشد می‌گذرد ولی بحمدالله تاکنون هرچه پیش آمده خوش بوده و الان در شهر زیبای بیروت هستم. حقیقتاً جای شما خالی است فقط . برای تماشای شهر و دریا خیلی منظره خوش دارد. صد حیف که محبوب عزیزم همراهم نیست که این منظره عالی به دل بچسبد...ایام عمر و عزت مستدام. تصدقت. قربانت؛ روح‌الله.

  

سوال:

 

این نوشته بخشی از نامه رهبر انقلاب امام راحل به همسرشان می‌باشد، شما چگونه به همسرتان نامه می‌نویسید؟

  

اگر نیاز به باز نگری در رفتارتان دارید از همین حالا شروع کنید....

سه شنبه 22/4/1389 - 11:31
محبت و عاطفه

در این تحقیق مشخص شده است که رنگ قرمز می تواند احساسات مردان را تحت تاثیر قرار دهد و این در حالی است که خود متوجه چنین تاثیری نیستند.در این تحقیق مشخص شده است که رنگ قرمز می تواند احساسات مردان را تحت تاثیر قرار دهد و این در حالی است که خود متوجه چنین تاثیری نیستند. رنگ قرمز با عشق رمانتیک و شور و هیجان ارتباط داشته است ولی این اولین بار است که این ارتباط به صورت علمی ثابت می شود. اطلاعات زیادی راجع به خاصیت فیزیکی و ماهیت آن انجام شده است ولی از نظر تاثیر روانشناسی بحث کمتری در این زمینه شده است و این جالب است که چیزهایی مثل رنگ که در همه جا وجود دارد ، می تواند بر رفتار انسان تاثیر داشته باشد، حتی بدون آگاهی انسان از این تاثیر. در این مطالعه تصاویری چند از زنان که بلوز آنها به صورت دیجیتالی قرمز یا آبی شده بود در معرض دید مردان قرار داده شده و از مردان راجع به جذابیت هر تصویر سوال شد ونهایتا مشخص شد که در مقایسه با سایر رنگها ، رنگ قرمز تاثیر به سزایی در جذابیت برای مردان به عهده دارد.

  

اما باید خاطرنشان کرد که رنگ قرمز تاثیری بر ارزیابی مردان در مورد زکاوت ، مهربانی و ...زنان ندارد و بعلاوه چنین تاثیری در دیدگاه زنان نسبت به زنان دیگر مشاهده نشده است..

لذا بر خلاف تصور عام که فکر می کنند نظر مردان راجع به زنان بسیار فرهیخته و اندیشمندانه است باید گفت که این ارزیابی تا حدودی نیز بدوی است. چنین یافته ای می تواند تولید کنندگان لباس و طراحان صنعت مد را تحت تاثیر قرار دهد.

یک نکته: در حالیکه این مطالعه ثابت کرده که رنگ قرمز احساسات عاشقانه مردان را ارتقا می بخشد ، مطالعات دیگر نشان می دهد که تاثیر رنگ ها وابسته به شرایط و زمینه نیز می باشد. برای مثال باید گفت که وجود رنگ قرمز در صحنه های هماوردی مثل مسابقات ورزشی و نوشتن امتحانات باعث بدتر شدن اجرا و ارائه می گردد.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:29
ازدواج و همسرداری

اشتباهات سال اول ازدواج

 

اشتباهاتی که در این مقاله آورده شده‌اند در تمام سال‌های پس از ازدواج می‌توانند تکرار شوند اما معمولا اوایل ازدواج و روزهای پس از ماه عسل به میزان بیشتری خودنمایی می‌کنند. در این مقاله اعمال اشتباهی که تنها در مدت زمان کوتاهی پس از ازدواج مرتکب می‌شویم آمده است: متوجه خواهید شد که تمامی این اعمال از عدم احترام به یکدیگر که دقیقا مخالف اساس یک ازدواج خوب است، منشا می‌گیرند. احترام و اعتماد دو نکته اصلی مدنظر ما در رابطه با فردی است که به زندگی مشترک با او پاسخ مثبت داده‌ایم. تا زمانی که حلقه ازدواج در دست شماست اطمینان حاصل کنید که این دو ویژگی ایده‌ال از زندگی‌تان خارج نشود.

  

نباید پیش دوستان و همکاران خود از همسرتان بدگویی کنید، این نشانه عدم احترام است.

 

مسائلی که در منزل بین شما اتفاق می‌افتد به همکاران‌تان ارتباطی ندارد . آن ها دوست شما نیستند. هر چه‌ قدر هم بین شما رابطه دوستانه‌ای برقرار باشد به هر حال آن ها کسانی هستند که با شما فقط کار می‌کنند. پس از مدتی در صورت تغییر شغل و یا انتقال شما به محل  دیگر، این دوستی‌ها کم رنگ می‌شوند. همکار شما به صورت موقت در کنار شماست اما همسرتان همیشه در کنارتان است.

  

وقتی همسرتان با شما صحبت می‌کند، هر کاری که انجام می‌دهید متوقف کرده و به او گوش کنید.

 

سرتکان دادن و تماشای تلویزیون یا مانیتور کامپیوتر کار درستی نیست. این کار نشانه بی‌توجهی شما و ایجاد این طرز فکر در همسر شماست که او حتی به اندازه یک بازی ویدیویی یا برنامه تلویزیونی برای‌تان ارزش ندارد. عدم برقراری ارتباط از طریق نگاه به دلایل فوق به همسر شما می‌فهماند که اهمیت او از کاری که در حال انجام آن هستید، کمتر است!

  

سعی نکنید نشان دهید همیشه حق با شماست.

 

این کار نشانه تکبر شما و ایجاد حس ناامنی برای همسرتان است. بحث کردن بر سر مسایل پیش پا افتاده، آزاردهنده و غیرضروری است. اگر منظور او را متوجه می‌شوید چرا باید بر سر معنای دقیق کلمات یا عبارات بحث کنید؟ تنها به این دلیل که ثابت کنید انسان سخنر‌انی هستید و می‌خواهید به او آموزش دهید؟ این کار به معنای تحقیر کردن همسرتان و شکل دیگری از بی‌احترامی است.

  

اگر قول انجام کاری را می‌دهید ، حتما به آن عمل کنید. اگر بر عدم انجام کار ی اصرار دارید، آن کار را انجام ندهید.

 

این اشتباه مربوط به قابلیت اعتماد شماست، این کاری است که به طور روزمره در برابر رییس خود انجام می‌دهید، پس چرا این خصلت خود را در منزل اجرا نمی‌کنید؟ منظور من این نیست که خشک و سختگیر باشید، فقط در رابطه با آنچه که به آن اعتقاد دارید شهامت به خرج دهید.

  شوخی کردن اگر به معنای آزار دادن باشد اصلا سرگرم کننده نیست.

اگر همسرتان می‌گوید که از شوخی شما ناراحت شده، فورا آن را متوقف کنید. اگر این موضوع را به زبان نیاورد شما باید آن‌قدر هوشیار باشید که بتوانید این آزردگی را در عکس‌العمل و رفتار او ببینید. این مورد هم با احترام ارتباط دارد.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:27
ازدواج و همسرداری

سه نکته برای یک ازدواج خوب  

 

در این مقاله بحثی کوتاه پیرامون انتخاب صحیح و محبت در زندگی زناشویی خواهم داشت .

  

در انتخاب همسر دقت كنید

 

دقت در انتخاب همسر ، یك ضرورت است و مسامحه و بی‏توجهی ، پشیمانی را در پی خواهد داشت. معیارها و خصوصیات زیر ، در گزینش همسر لازم است در نظر گرفته شوند:

 

الف) همسر دیندار انتخاب كنید ، زیرا دینداری دختر و پسر جوان، حفظ حریم عفت، حیا، نجابت و غیرت را در پی خواهد داشت.

 

جوانی نزد پیامبر صلی الله علیه ‌و آله آمد و از وی درباره ی ازدواج رهنمود خواست. رسول خدا صلی الله علیه‌وآله فرمود: « آری، ازدواج ‏كن و بر تو باد كه همسری دیندار انتخاب نمایی»

 پیامبر درباره گونه‏های انتخاب همسر توسط برخی از مردم، چنین بیان داشت:

«برخی برای انتخاب همسر، به مال یا دین یا زیبایی یا به نسب او توجه دارند ، امّا بر شما باد كه با دینداران ازدواج کنید.»

  

ب) به اخلاق توجه كنید ، چون اخلاق، اساس و شیرازه ی پایداری و استحكام زندگی زناشویی است و بی‏شك، سوء اخلاق، بی‏احترامی و نامهربانی‏هایی را در پی داشته و فروغ محبت را خاموش خواهد ساخت. پیامبر می‏فرماید: «هرگاه برای دختر شما خواستگاری آمد كه دین و اخلاقش را می‏پسندید ، قبول كنید و گرنه در سطح جامعه، فتنه و فساد بسیار می‏گردد».

  

ج) به دلیل تأثیرپذیری دختر و پسر از خانواده و محیط رشد ، اصالت خانوادگی تعیین‏كننده است. از این رو، در كلام پیامبر صلی الله علیه‌ و آله چنین آمده است: « با فلان گروه ازدواج كنید كه مردانشان عفت دارند ، پس زنانشان هم عفیف هستند ، و با آن گروه ازدواج نكنید كه مردانشان بی‏عفتی نموده‏اند ، زیرا زنانشان هم بی‏عفت شده‏اند».

  

د) به همتایی (كُفْوِ همدیگر بودن) ، توجه كنید. این ویژگی، به نوعی لزوم هماهنگی، همگرایی، تناسب و سنخیت روحی، اخلاقی و جسمی میان دختر و پسر را توصیه می‏كند ، تا زندگی مشترك، استوارتر، پرثمرتر و لذّت‌بخش‏تر گردد. رسول خداصلی الله علیه ‌و آله می‏فرماید: « به همتایان خود ، زن بدهید و از همتایان همسر بگیرید».

 

همتایی، گونه‏های مختلفی دارد ، مانند همتایی دینی، فرهنگی ، اخلاقی ، علمی، جسمی، زیبایی، سنی، مالی، خانوادگی ، اجتماعی ، روحی و روانی.

 

رسول خدا صلی الله علیه‌ و آله مؤمنان را هم‏شأن و همتای هم می‏دانست و خودش زید بن حارثه را با زینب دختر جحش و مقداد بن اسود را با ضباعه، دختر زبیر بن عبدالمطلب، تزویج کرد ، زیرا در نگاه او ، بهترین شرافت، ایمان بود و تناسب در آن، در نظر آن حضرت، جایگاه خاص خود را داشت10 و بر گونه‏های دیگر مقدم بود.

  

ه) معیار زیبایی ، به عنوان یك امتیاز در شیرینی و صفای زندگی مؤثر است ؛ اما در اولویت‏بندی معیارها، در رتبه اول قرار ندارد ، زیرا رسول خدا صلی الله علیه‌وآله فرمود: « نباید حسن چهره زن را بر حسن دینداری او برتری داد». معیارهایی چون فاسق بودن، بی‏عفتی، بداخلاقی و حماقت، به عنوان گزینه‏های ممنوع عنوان شده‌اند.

  

. به زندگی، گرما ببخشید

 

همسر خود را بزرگ بشمارید. او به منزله ی بال شماست كه با آن می‏توانید پرواز كنید. با بزرگداشت او، بر گرما و محبت زندگی خود بیفزایید. به این آیه ، توجه كنید:

 

« یكی از آیات الهی این است كه برای شما از جنس خودتان، جفتی بیافرید، تا با او انس بگیرید و آرامش بیابید و در میان شما، دوستی و مهربانی قرار داد و در این امر، برای افرادی كه اهل اندیشه و تفكر باشند ، آیات و نشانه‌هایی وجود دارد».

 

پیامد انس، الفت، همدلی و همزبانی، آرامش است و دوستی و مهربانی، نتیجه آن است كه باید از آن پاسداری كنید.

  

پیامبر صلی الله علیه ‌و آله در خانواده ، مهربان بود و نسبت به همسران خود ، هیچ گونه خشونتی نمی‏كرد و این، بر خلاف خلق و خوی مكیان بود. وی به حسن معاشرت با زنان، توصیه می‏كرد و می‏گفت: همه مردم، دارای خصلت‏های نیك و بد هستند ، مرد نباید تنها جنبه‏های ناپسند همسر خویش را در نظر بگیرد و او را ترك كند ، زیرا هر گاه از یك خصلت او ناراحت شود ، خصلت دیگرش، مایه خشنودی اوست و این دو را باید با هم به حساب آورد.

  

پیامبرصلی الله علیه‌ و آله با فرزندان و فرزندزادگان خود، مهربان بود و به آنها محبت می‏كرد: آنها را روی دامن خویش می‏نشاند ، بر دوش خویش سوار می‏كرد ،آنها را می‏بوسید و اینها همه برخلاف خلق و خوی رایج آن زمان بود.

دوستی همسر، از اخلاق انبیاست و این دوستی را باید به همسر اعلان كرد .

پیامبر می‏فرمود: این سخن مرد به زن خود كه دوستت دارم، هرگز از دل زن بیرون نمی‏رود. با نیكی كردن دل‏ها تصرف می‏شود ، پس به همسر خود مهر بورزید و به او وفادار باشید و گره‏های كوچك و بی‌اهمیت زندگی را نادیده بگیرید.

 
سه شنبه 22/4/1389 - 11:26
خواستگاری و نامزدی

1. در مقابل همسر خویش, گرفتاری های روزانه و حوادث تلخ و ناگوار زندگی را با اخم و چهره عبوس مطرح نکنید.

 

2. هدیه دادن مهرو محبت را زیاد می‌کند؛ به مناسبت های مختلف برای همسر خود هدیه ای هر چند کوچک خریداری و با چهره ای شاد و خندان به او تقدیم کنید.

 

3. چنانچه کمبودی در منزل مشاهده می‌شود, با کمال محبت و خوشرویی تذکر دهید.

 

4. در حضور همسر خود, به هیچ وجه از زنان دیگر تمجید نکنید و توانایی های آنا را به رخ او نکشید.

 

5. به بستگان همسر خود مانند پدر و مادر و سایر اقوام وی احترام بگذارید و برای دعوت آنان به خانه خود, قبل از همسر خود اقدام کنید.

 

6. هیچ وقت از معاشرت همسر خود با بستگان صالحش جلوگیری نکنید و در معاشرت و دید و بازدید با بستگان وی پیشقدم باشید.

 

7. با بستگان خود نزد همسرتان در گوشی نجوا نکنید.

 

8. هیچ گاه همسر خود را به ویژه نزد بستگانش تحقیر نکنید؛ توهین و بی احترامی به همسر از صفا و صمیمیت در زندگی زناشویی می‌کاهد.

 

9. هیچ گاه خود را برتر از همسر خود معرفی نکنید. سعی کنید "من" و "تو" در زندگی زناشویی نباشد کلمه "ما" زندگی را گرم و لذت بخش می‌کند.

 

10. وقتی که همسر شما عصبانی است, او را با مهر و محبت آرام کنید.

 

11. برای رفتن به مهمانی و گردش, سعی کنید همراه فرزندان و همسر خود باشید و پیشنهاد همسر خود را در این مورد به علت خستگی و کار رد نکنید.

 

12. امتیازات اجتماعی؛ فرهنگی و اقتصادی فامیل خود را در صورتی که با همسر شما فاصله اجتماعی و طبقاتی دارند مطرح نکنید.

 

13. کارهای همسر خود, هر چند کوچک را تحسین کنید. تمجید و ستایش زن به علت روح لطیف و مهربانی که دارد, کلید کامیابی در زندگی زناشویی است.

 

14. در قبال همسر خود, در امور مختلف قدرت نمایی نکنید.

 

15. زحمات و هزینه هایی را که برای پذیرایی خویشاوندان همسر خود صرف می‌کنید, هیچ گاه بر زبان نیاورید.

 

16. همسر خود را در خانه محصور و محدود نکنید و وی را از دست یابی به شادی ها محروم نسازید.

 

17. شادی و خنده های خود را در محل کار خود به جا نگذارید و فراموش نکنید که همسر شما در خانه هم نیازمند شادی و خنده های شماست.

 

18. کمک کردن در انجام کارهای منزل را فراموش نکنید و بدانید همان مقدار که شما در خارج از منزل خسته می‌شوید, زن هم در منزل از کارهای خانه خسته می‌شود و نازمند مساعدت و قدردانی است. 

 

سه شنبه 22/4/1389 - 11:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته