• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 3679روز قبل
بیماری ها

بیماریهای دهان و دندان از شایع ترین بیماریهای عفونی انسان است. تغییر عادات و رژیم غذایی ، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان بی توجهی نسبت به اهمیت وسلامت دندانها از مهمترین علل ابتلا به بیماری های دهان است .

 

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,تب خال

 

 

تب خال
به تب خال تاول تب هم می گویند اما لزوما در اثر سرما خوردگی و تب به آن مبتلا نمی شوید بلکه سرما و خوردگی تب آن را تحریک می کند .
ویروسی که تب خال به وسیله آن انتقال پیدا می کند در اثر تماس های نزدیک با افرادی که به آن مبتلا شده اند و بوسه و ظروف مشترک منتقل می شود .

 

کرم ها و پمادهایی وجود دارد که می تواند باعث بهبودی سریع شود .ارگ به صورت مکرر به این گونه زخم ها مبتلا شدید باید به پزشک مراجعه کنید .تب خال یکی از شایع ترین مشکلات دهان است .

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,برفک

 

برفک
استوماتیت کاندیدیاز یا برفک دهان به شکل برجستگی‌های سفید خاکستری در روی مخاط دهان و زبان بروز کرده که با کندن این ضایعات مناطق خونریزی‌دهنده ایجاد می‌شود.
برفک دهان به دلیل از بین رفتن باکتری‌های مفید موجود در دهان ایجاد می‌شود و با این وضع قارچ‌های کاندیدای موجود در دهان رشد بیش از حد پیدا میکنند و بصورت برفک در دهان دیده میشوند.

 

برای درمان برفک دهان می توان از دهان شویه ها استفاده کرد . مصرف دهانشویه بصورت دو بار در روز است.
دهانشویه کلرهگزیدین، یک دهانشویه آنتی‌سپتیک است که توسط بسیاری از مطالعات بالینی و آزمایشگاهی، به عنوان یک داروی موضعی ضد باکتری و قارچی کاندیدا معرفی شده‌است.

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,پرزهای سیاه بر روی زبان

 

پرزهای سیاه بر روی زبان
این وضعیت بدون درد زمانی اتفاق می افتد که برجستگی های کوچک بر روی زبان ایجاد می شود که در نتیجه رشد باکتری ها بر روی زبان است که باعث می شود پرزهای روی زبان سیاه رنگ شود .

 

در اثر مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ممکن است این وضعیت ایجاد شود .برای درمان می توانید روی زبان را مسواک بزنید .در بخی مواقع هم ممکن است به دارو نیاز باشد

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,آفت

 

آفت
تا بحال علت به وجود آمدن این تاول های دردآور در کنار دهان پیدا نشده است .
برخی از دلایل احتمالی می تواند شامل استرس ، کمبود برخی از ویتامین ها وتغییرات هورمونی باشد .

 

آفت می تواند بر روی زبان ، اطراف گونه ها هم ایجاد شود . ممکن است برای حدود یک تا دو هفته طول بکشد تا آفت درمان شود . برای درمان آفت می توان به پزشک مراجعه کرد و از برخی دارو ها و محلول ها برای درمان می توان کمک گرفت .

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,لوکوپلاکی

 

لوکوپلاکی
لوکوپلاکی یک ضایعهٔ سفید رنگ است که مخاط دهان را درگیر می‌کند و با کشش از بین نمی‌رود و معمولاً در کناره‌های زبان بصورت خطوط سفید دیده می‌شود.

اگر این تکه ها برای مدت طولانی وجود داشت و یا تغییرات دیگری را در دهان خود احساس کردید برای معاینه شدن می توانید به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,زبان جغرافیایی

زبان جغرافیایی
در این وضعیت بخش هایی از زبان آسیب می بیند و برجستگی های کوچکی بر روی زبان ایجاد می شود .با آسیب دیدن تدریجی زبان ظاهر زبان شکلی به صورت نقشه پیدا می کند .سایز و اندازه این برجستگی ها تغییر می کند .

معمولا به درمان خاصی نیاز ندارد اما در صورتی که بهبودی طولانی شد می توانید به پزشک مراجعه کنید از دارهای ضد درد و ضد التهاب کمک بگیرید .

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,سرطان دهان

 

سرطان دهان
در مواقعی زخم زبان برطرف نمی شود .احساس بی حسی در صورت ، گونه ها و گردن وجود دارد .مشکل در بلع ، جویدن و صحبت کردن ایجاد می شود . سرطان دهان چندین علامت دارد .

 

سرطان دهان می تواند در اثر سیگار کشیدن و استفاده از تنباکو، نوشیدنی الکلی و در معرض نور آفتاب قرار گرفتن ایجاد می شود .

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,خرد شدن دندان ها

 

خرد شدن دندان ها
خوردن برخی از آب نبات ها ، یخ و یا غذاهای سرد و گرم می تواند باعث شکسته شدن دندان ها و یا ترک خوردن دندان ها می شود.تراشه های کوچک بر روی دندان ها به مرور باعث شکسته شدن دندان ها می شود .

شما می توانید به دندان پزشک مراجعه کنید تا مشکلات دندان برطرف شود و در نهایت از بروز مشکلات دهان جلوگیری شود .

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,خالکوبی آمالگام

 

خالکوبی آمالگام
آیا شما تا به حال بعد از کار دندان پزشکی، لکه های آبی-خاکستری در بخش نرم دهانتان (روی لثه یا داخل گونه) دیده اید؟
این لکه ها به نام خالکوبی آمالگام خوانده می شود. آمالگام ماده ای است که برای پرکردن دندان استفاده می شود. نقره موجود در ماده آمالگام، وارد بافت نرم دهانی می شود و به نظر می رسد که یک خالکوبی در دهان ایجاد شده است.

 

این خالکوبی خطری ندارد، اما اگر لکه آبی- خاکستری زیاد شود و تغییر رنگ دهد، دیگر خالکوبی آمالگام نیست و بهتر است نزد دندانپزشک بروید.

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,لوکوپلاکی

 

بیماری های لثه
اگر لثه قرمز و متورم باشد و خونریزی کند، نشان دهنده التهاب لثه است که باعث شل شدن دندان ها و افتادن آنها می شود.
التهاب لثه می تواند در اثر بیماری، مصرف دارو، پلاک دندانی و مشکلات دیگر ایجاد شود. استفاده مرتب از نخ دندان و مسواک زدن و همین طور مراجعه منظم به دندانپزشک، باعث جلوگیری از این بیماری لثه ای می شود. التهاب لثه شدید، نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارد.

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,سوختگی آسپرین

 

سوختگی آسپرین
برخی افراد موقع دندان‌درد، قرص آسپیرین را روی آن قرار می دهند که این کار غلط است، زیرا اسید موجود در آسپیرین، بافت نرم لثه یا گونه را می سوزاند و زخمی کند. پس برای آرام کردن درد دندان، بهتر است آسپیرین را ببلعید. سوختگی های ساده بعد از دو هفته بهبود می یابند.

 

بیماری های شایع دهان,بیماری های لثه,بوی بد دهان

 

بوی بد دهان
مسواک نزدن باعث می شود که تکه های غذا در بین دندان ها گیر کند و باعث رشد باکتری و ایجاد بوی بد دهان شود.
بوی بد یا مزه بد دائمی دهان ممکن است به علت تنفس از راه دهان (گرفتگی بینی)، خشکی دهان، عفونت گلو، بیماری لثه و دندان، ناراحتی معده و یا دیابت باشد.

 

شما می توانید با استفاده از مسواک زدن دندان و زبان (زبان را خیلی آرام مسواک بزنید). نوشیدن مرتب آب و دوری از مصرف غذاهای بودار، با بوی بد دهان خود مبارزه کنید.
دوشنبه 11/1/1393 - 18:55
سلامت و بهداشت جامعه

یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه : « در اختلالات خاص مثل دردهای زانو ، بیماری واریس  زالو به همراه داروهای گیاهی می تواند در درمان اثر گذار باشد . » تاکید کرد :« از جمله کاربردهای دیگر زالو درمانی در بیماری های قلبی – عروقی است که البته درمان بیماری قلبی عروقی به همراه دارو درمانی است و هیچ زمانی صرفا با زالو درمانی این درمان صورت نمی گیرد ».

 

مهرداد کریمی در رابطه با پیشینه زالو درمانی گفت :«قدمت زالو درمانی به حدودپنج هزار سال پیش می رسد ، در طب سنتی ایران ، چین وهندوستان و اروپا و مخصوصا در ایران زالو استفاده فراوانی می شده است ».

 

این متخصص طب سنتی در ادامه گفت :« نکته شایان ذکر این است که در طب کنونی هم استفاده از زالو درمانی رو به افزایش است به طوری که سازمان پزشکی امریکا از سال 2003 ، زالو را به عنوان ابزار پزشکی پذیرفته است ».

 

کریمی ، پزشک طب سنتی گفت :« زالویی که در شرایط ویژه تولید شده و تحت نظارت است در پیوند اعضا به کار برده می شود ، به دنبال پیوند یک عضو تمام عصب ها و شریان ها پیوند می شود تا خونرسانی در آن نواحی به صورت مطلوب صورت گیرد ، معمولا وقتی در یک ناحیه عضوی قطع شود و دوباره پیوند زده شود ورید ها دچار مشکل می شوند و خونرسانی به آن ناحیه مختل می شود ، در این مواقع استفاده از زالو در این نواحی خاص می تواند تاثیر گذار باشد ».

 

وی در ادامه گفت :« استفاده از زالو در طب سنتی بسیار رایج می باشد، قاعده ای در طب سنتی بنام پاکسازی وجود دارد . این قاعده به این صورت است که  وقتی بدن دچار اختلال در اخلاط  شد ، نیاز به پاکسازی وجود دارد ».

 

این پزشک طب سنتی گفت :« برای پاکسازی افراد می توانند هم از گیاهان دارویی و هم از ابزار پزشکی برای پاکسازی استفاده کنند . بدین صورت که ابتدا پزشکان درمان گیاهی را آغاز می کردند و سپس روش های دیگری از قبیل حجامت و زالو درمانی رابه کار می برند ، میزان پاکسازی توسط زالو بسیار بیشتر از حجامت است و مورد استفاده فراوانی قرار می گیرد ».

 

مهرداد کریمی از جمله موارد استفاده از زالو درمانی را به این صورت بیان کرد که : « در اختلالات خاص مثل دردهای زانو ، بیماری واریس  زالو به همراه داروهای گیاهی می تواند در درمان اثر گذار باشد . از جمله کاربردهای دیگر زالو که در طب سنتی ایران رایج است در بیماری های قلبی – عروقی است که البته درمان بیماری قلبی عروقی به همراه دارو درمانی است و هیچ زمانی صرفا با زالو درمانی این درمان صورت نمی گیرد و نمی توان فقط به در مان با زالو اتکا کرد بلکه فقط به عنوان یک درمان کمکی می تواند بسیار اثر گذار باشد ».

 

وی درادامه گفت :« در درمان دردهای مفاصل هم می توان از از زالو درمانی بهره برد ،از جمله بیماری های مفاصل که با زالو می توان درمان کرد نقرس است در مواقعی که بیماری حاد و مزمن باشد زالو می تواند برای جلوگیری از عود بیماری موثر باشد ».

 

مهرداد کریمی ، استاد دانشگاه علوم پزشکی  تهران گفت :«زالویی که در دنیا مورد پذیرش قرار گرفته است هیرودوس مدیسینالیس است که اثرات درمانی هم دارد که این زالو درکشور ما موجود نیست و از گونه های دیگر زالو استفاده می شود ، هر زالو در هر دوره درمانی بین 10تا 20سی سی از خون از خون ناحیه ای را که به آن چسبیده است را می گیرد و سپس از آن ناحیه جدا می شود ».

 

وی  در ادامه افزود:« ممکن است بعد از زالو درمانی بین دو تا ده ساعت نشر خون ادامه داشته باشد که این جزء اهداف درمانی می باشد در این مواقع بسیاری از بیمارانی که از زالو درمانی استفاده می کنند ، نگران می شوند ، البته شیوه هایی برای این جلوگیری از نشر خون می توان انجام داد اما باید توجه داشته باشیم که این مورد بخشی از اهداف درمان است ».

 

این پزشک متخصص طب سنتی در رابطه با نوع زالویی که در درمان استفاده می شود گفت :« اگر کسی از زالویی استفاده میکند که غیر اصولی و غیر بهداشتی باشد و یا صرفا از طبیعت بدست آمده باشد و یا محل پرورش یا نگه داری آن نا معلوم باشد می تواند باعث انتقال بسیاری از بیماری ها بشود و افراد باید از استفاده از چنین زالوهایی پرهیز کنند ، افراد برای زالو درمانی باید به مکان هایی مراجعه کند که معتبر باشد و زیر نظر گروه علوم پزشکی باشد».

 

کریمی ، پزشک متخصص طب سنتی گفت :« در بزاق زالو حدود 20 نوع ماده ضد انعقاد وجود دارد ، معروف ترین این ماده هیرودین است . زالو بعد از این که به ناحیه مورد نظر چسبید و جریان خون داخل عروق را از طریق گیرنده های حسی دریافت می کند و بوسیله آرواره های خود شروع به مکیدن می کند  ».

 

 وی در ادامه گفت :« برخی از افراد به صورت نا آگاهانه از مکنده های خون استفاده می کنند که از هم خانواده های زالوهای پزشکی است  این مکنده ها گرچه می توانند خون را بمکند اما می توانند واکنش های شدید پوستی را هم ایجاد می کند ».

 

این پزشک طب سنتی در پایان در رابطه با عوارض زالو درمانی گفت :« نشر خون می تواند به مدت طولانی ادامه پیدا کند که اگر فرد دچار کم خونی است یا مشکل خاصی را دارد می تواند در روند درمان ادامه پیدا کند . البته معمولا فرد در یک مرحله درمان دچار چنین مشکلی نمی شوند ، عارضه ی دیگری که می تواند بوجود بیاید ، عفونت های پوستی است ، بدنبال زالو درمانی واکنش های پوستی هم ممکن است ظاهر شود که بدلیل پروتئین های موجود در بزاق زالو است ، التهابی بر جای می گذارد که جای نگرانی نیست ».
منبع:
دوشنبه 11/1/1393 - 18:53
بهداشت روانی

سلامت روانی, خواص خنده, خنده و شوخی

خنده و شوخی به جرأت تاثیر به‌سزایی در سلامت روانی و جسمانی افراد دارد و نباید فراموش کرد سلامت روان و جسم رابطه تنگاتنگی با هم دارند و متاثر از یکدیگرند. همان‌گونه که افکار، هیجان‌ها، احساسات و عقاید ما بر سلامت بدن تاثیر می‌گذارد، سلامت روان نیز متاثر از سلامت جسم است.

 

سلامت جسم
این که خنده خوب به احساس خوب منجر می‌شود، کافی است تا متوجه شویم خنده برای سلامت مفید و ضروری است. چنین احساس خوبی فقط دارای بعد روانی نیست، بلکه پیامدهای جسمانی نیز دارد. خنده و شوخی از راه‌های مختلف به بهبود وضع و سلامت جسمی ما کمک می‌کند. در اینجا به برخی از این تاثیرات می‌پردازیم:

 

سلامت روان
تاثیر خنده بر سلامت روان، از سلامت جسم جدا نیست که برخی از آنها عبارت است از: کاهش تنش و اضطراب، جلوگیری از افکار خودآیند منفی، بهبود روابط بین فردی، بازداری از هیجان‌های منفی، افزایش خلاقیت، کمک به پذیرش برخی مسائل (مرگ، شکست شغلی، تحصیلی و...)، افزایش بازده کاری در محیط‌های شغلی، بهبود مدیریت، افزایش اعتماد به نفس، افزایش شادی و سرخوشی، افزایش هوش هیجانی و افزایش روحیه کارگروهی و جمع‌گرایی. در مجموع می‌توان گفت خنده و شوخی بیشترین تاثیر را بر خلق و خو و هیجان‌های ما دارد و در کنار آن، در برقراری روابط اجتماعی یا بهبود آنها به ما کمک می‌کند.

 

آرامش ماهیچه‌ها
سالانه در سراسر دنیا هزینه‌های کلانی صرف مدیریت تنش ‌شده و شیوه‌های آرام‌سازی (relaxation) آموزش داده می‌شود، اما بد نیست بدانید یک خنده عمیق و از ته دل بسیاری از ماهیچه‌ها حتی دیافراگم را درگیر می‌کند و باعث کاهش تنش ماهیچه‌ای می‌شود. در این فرآیند حتی ماهیچه‌هایی که مستقیم درگیر نیستند هم آرام می‌شوند.

 

کاهش هورمون‌های تنش‌زا
در شرایط تنش‌زا، دستگاه عصبی بدن تحت تاثیر تغییرات هورمونی قرار می‌گیرد و بدن را برای جنگ و گریز آماده می‌کند. در درازمدت، تکرار چنین پاسخ‌هایی به سلامت جسمی آسیب می‌رساند، در حالی‌که آنچه بتواند باعث کاهش هورمون‌های تنش‌زا شود، به سلامت جسمی کمک می‌کند.

 

بهبود عملکرد دستگاه ایمنی
تنش باعث تضعیف دستگاه ایمنی می‌شود و شما را مستعد ابتلا به بیماری‌ها می‌کند؛ بنابراین، خنده که کاهش تنش و در نتیجه تقویت دستگاه ایمنی را در پی دارد، بسیار مفید است.

 

پژوهشگران میزان عملکرد دستگاه ایمنی را در چند نفر، قبل و بعد از تماشای یک فیلم کمدی بررسی کرده‌اند. نتایج حاکی از آن بود که میزان عملکرد پس از نمایش فیلم، سطح بالاتری داشت. همچنین تحقیقات نشان داده افراد شوخ‌طبع به بیماری‌های کمتری مبتلا می‌شوند یا این‌که مدت ابتلا در آنها کوتاه‌تر است.

 

در این خصوص تحقیقات گسترده‌ای در زمینه ایمیونوگلوبولین‌ها، بویژه ایمیونوگلوبولین نوع A و تاثیر خنده و شوخی در افزایش میزان آنها در خون انجام شده است. بعلاوه، خنده و شوخی نه تنها در افزایش میزان سلول‌های نوع B و A و آنتی‌بادی‌های طبیعی بدن نقش دارد، بلکه موجب بالارفتن سطح گاما اینترفرون‌ها می‌شود که در رشد سلول‌های نوع B و A و آنتی‌بادی‌های طبیعی بدن موثر است.

 

کاهش احساس درد
تحقیقات متعدد و نیز تجربه‌های فردی نشان داده خنده مدت زمان تحمل درد را افزایش می‌دهد. برای مثال، تحقیقی در این زمینه نشان داد، گوش کردن به موسیقی شاد، مدت زمانی را که آزمودنی‌ها می‌توانستند دست خود را در آب یخ نگه دارند، افزایش می‌داد.

 

تحقیقی دیگر می‌گوید در مبتلایان به دردهای روماتوئیدی، دیدن فیلم کمدی یا شنیدن موسیقی شاد باعث کاهش احساس درد می‌شود. این‌که خنده از طریق افزایش اندروفین‌ها به کاهش درد کمک می‌کند یا خیر هنوز کاملا اثبات نشده، اما مشخص است بخشی از این فرآیند از طریق کاهش تنش عضلانی صورت می‌گیرد.

 

تمرین قلب
برای کسانی که فرصت یا علاقه‌ای برای انجام تمرینات بدنی مانند ایروبیک، دویدن یا پیاده‌روی ندارند خنده جانشین مناسبی برای تمرین بویژه تمرین قلب، است. اگر پس از یک خنده عمیق، ضربان خود را اندازه بگیرید، خواهید دید 15 تا 20 بار در دقیقه افزایش داشته و این حالت به مدت 3 تا 5 دقیقه باقی می‌ماند. این مساله باعث شده برخی خنده را پیاده‌روی درونی بنامند. این روش بویژه برای افرادی که به هر دلیلی امکان تمرینات فیزیکی ندارند یا در بستر بیماری هستند جانشین مناسبی برای ورزش به شمار می‌رود.

 

سایر فواید
کاهش فشار خون: هنگام خندیدن ضربان قلب و در نتیجه میزان خون پمپ شده از طریق آن افزایش و فشار خون کاهش می‌یابد.

 

تنفس عمیق: خنده باعث شکل‌گیری الگوی تنفسی خاصی می‌شود که برای برخی افراد بویژه پرتنش‌ها، بسیار مفید است. در افراد مبتلا به حملات هراس یا دچار اضطراب، الگوی تنفسی به تنفس‌های غیرعمیق و در نتیجه کمبود اکسیژن و افزایش دی‌اکسیدکربن و بخار آب در شش‌ها منجر می‌شود. این نوع تنفس به جای دیافراگم، عضلات قفسه سینه را درگیر می‌کند. خنده عمیق و متناوب به خالی شدن کامل ریه‌ها از دی‌اکسیدکربن و بخار آب کمک می‌کند و در نتیجه باعث ورود اکسیژن بیشتر به داخل ریه‌ها می‌شود.

 

مقابله با سرطان: خنده از طریق افزایش عملکرد دستگاه ایمنی باعث افزایش مقاومت بدن در برابر سرطان و مقابله با آن می‌شود.
دوشنبه 11/1/1393 - 18:52
بیماری ها

نوشیدن آب ولرم, رفع یبوست

چندی پیش در یکی از سایت‌های علمی خواندم نوشیدن یک لیوان آب ولرم به‌صورت ناشتا یا خوردن چند عدد انجیر خیس‌کرده، قبل از صرف صبحانه می‌تواند تاثیر زیادی در رفع یبوست داشته باشد. مدتی است که صبح ناشتا، یک لیوان آب ولرم می‌نوشم و یبوستم هم برطرف شده است.

 

می‌خواستم بدانم این کار در درازمدت مشکلی برایم ایجاد نمی‌کند؟» رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های حیوانی، گوشت، تخم‌مرغ و شیرینی، مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزی‌ها و سایر مواد غذایی حاوی فیبر در رژیم غذایی، مصرف ناکافی آب و مایعات، نداشتن فعالیت بدنی مناسب و دقت نکردن به زمان احساس نیاز به اجابت مزاج و نادیده گرفتن یا به تعویق انداختن آن، از دلایل رایج یبوست مزمن یا تشدید آن هستند.

 

یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان‌ یبوست‌های بدون علت زمینه‌ای و یبوست‌های عادتی که بیشتر به دلیل رژیم غذایی و کاهش تحرک اتفاق می‌افتد، تغییر رژیم غذایی است. مثلا مصرف فراوان مایعات، به‌خصوص آب به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود چون آب، نقش مهمی در دفع بهتر مدفوع دارد و به همین دلیل هم یک فرد بزرگسال با وزن متوسط باید حدود روزی ۸ لیوان آب بخورد تا دچار یبوست نشود.

 

پیشنهاد بعدی، نوشیدن آب ولرم به صورت‌ ناشتاست که به درستی به آن اشاره کرده‌اید. زمانی که صبح ناشتا، یک لیوان آب ولرم می‌نوشید، دستگاه گوارشتان تحریک و حرکت های گوارشی آن هم بیشتر می‌شود. در نتیجه، امر دفع برایتان آسان‌تر خواهد شد. افزایش مصرف خوراکی‌های حاوی فیبر غذایی هم یکی دیگر از درمان‌های یبوست است. به همین دلیل هم خوردن خوراکی‌هایی مانند انجیر که علاوه بر فیبر فراوان، دارای مواد محرک دستگاه گوارش برای دفع بهتر است، به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود.

 

بهتر است که افراد مبتلا به یبوست که مشکل زمینه‌ای مانند انسداد روده ندارند، شب‌ها مقداری انجیر را در آب خیس کنند و صبح ناشتا این انجیرها را همراه آب آن بخورند. این کار کمک زیادی به رفع یبوست و سهولت دفع خواهد کرد. با این حساب، عادت غذایی شما خواننده محترم برای رفع یبوست، خوب است و در درازمدت مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.
دوشنبه 11/1/1393 - 18:50
بیماری ها

درمان درد مفصل‌ها, تورم مفصل, بیماری‌های التهابی

درد و تورم مفصل، مشکل شایعی است که می‌تواند علل مختلفی از آرتروز گرفته تا بیماری‌های التهابی داشته باشد. در این بین یکی از جدی‌ترین علل مشکلات مفصلی بیماری‌های روماتیسمی است.

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، التهاب و درد مزمن مفاصل است که معمولا به صورت قرینه، مفاصل را درگیر می کند، به عنوان مثال انگشتان هر دو دست یا هر دو مچ پا. این بیماری معمولا در زنان شایع تر است، دلیل دقیق آن هنوز مشخص نیست؛ ولی زمینه ژنتیکی در ایجاد آن نقش دارد. گلودرد چرکی درمان نشده از علل شناخته شده ایجاد روماتیسم مفصلی است.

 

بیماری معمولا با تورم، حساسیت در لمس و درد مفصل آغاز می شود و ممکن است بتدریج مفصل تغییر شکل داده و برجستگی یا گره هایی در اطراف مفصل تشکیل شود.
بیماران معمولا از خشکی صبحگاهی مفصل شاکی هستند. در برخی بیماران، قلب، ریه و چشم نیز ممکن است درگیر شود.

 

درمان این بیماری در طب رایج مبتنی بر استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و مسکن نظیر ایبوپروفن و دیکلوفناک است، اما آیا غیر از این روش می توان با استفاده از روش های طبیعی و کم عارضه تر نیز به این بیماران کمک کرد؟ هدف درمان در روماتیسم مفصلی کاهش درد و التهاب، حفظ عملکرد، بهبود ساختار مفصل و کنترل درگیری سیستمیک بدن است؛ البته گیاهان دارویی وجود دارد که می تواند به این اهداف کمک کند.

 

زردچوبه از شناخته شده ترین و موثرترین گیاهان دارویی با خواص ضدالتهابی است. کورکدمین ماده موثر موجود در زردچوبه است که اثرات ضدالتهابی و ضددرد شبیه مسکن های معمولی را دارا می باشد.

 

افرادی که از آرتریت روماتوئید رنج می برند، می توانند آن را به صورت خوراکی یا موضعی استفاده کنند.
می توان یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در فنجان آب جوش دم کرده و عصاره آن را روزی سه بار و هر دفعه یک قاشق غذاخوری میل کرد.

 

همچنین می توان زردچوبه را با نمک و روغن زیتون مخلوط کرد و خمیر حاصل را روی مفصل قرارداده و بانداژ کرد. مصرف زردچوبه نیز با مهار آنزیم ها در بدن خواص ضد التهابی دارد.
رزماری نیز دارای خاصیت ضدالتهاب و ضددرد است و می توان رزماری، گل سرخ و روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و روی موضع مفصل قرار داد.

 

دم کرده برگ گیاه قاصدک و گل پامچال نیز خواص ضد التهاب دارند. گزنه، پنجه شیطان و آواکادو نیز می توانند موثر باشند.
برخی شواهد بالینی نشان داده است، عصاره سنجد، پوست درخت بید و زنجبیل می توانند مانند ایبوپروفن خواص ضددرد و التهابی موثری داشته باشند.

 

نکته بسیار مهم این است که برخلاف تصور برخی افراد، گیاهان دارویی نیز می توانند عوارض جانبی یا تداخل اثر داشته باشند و باید مصرف آن با نظر پزشک متخصص انجام شود.
طب سوزنی به عنوان روشی کاملا شناخته شده در کاهش درد و التهاب نیز می تواند در روند بهبودی روماتیسم مفصلی و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به آن موثر باشد.

 

تغذیه صحیح، مصرف بیشتر ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، فعالیت ورزشی مناسب با نظر پزشک معالج و حمام آفتاب گرفتن نیز توصیه های مفید دیگری می تواند باشد.
منبع:
دوشنبه 11/1/1393 - 18:50
بیماری ها

گزیدگی حشرات , خشکی پوست , بیماری کبدی

خارش نوعی ناراحتی پوستی است که بروز آن دلایل مختلفی دارد. خاراندن موضع باعث تشدید ناراحتی و حتی کبودی و خون ریزی آن می شود.

 

خارش نوعی ناراحتی پوستی است که بروز آن دلایل مختلفی دارد. خاراندن موضع باعث تشدید ناراحتی و حتی کبودی و خون ریزی آن می شود.

عوامل متعددی را می توان در ایجاد این ناراحتی پوستی برشمرد؛ استفاده از مواد شیمیایی، آفتاب سوختگی، هوای سرد، تماس زیاد با آب یا نور خورشید، گزیدگی حشرات یا حمام داغ. اما علت عمده آن خشکی پوست است. این ناراحتی ممکن است در تمامی بدن یا بخشی از پوست ایجاد شود.

 

علل:
ـ استرس و اضطراب
ـ خشکی پوست
ـ قرارگرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید
ـ اختلالات متابولیکی و غدد درون ریز مانند بیماری کبدی و کلیوی
ـ انواع متفاوت سرطان از جمله لنفوما
ـ حساسیت به دارو
ـ بیماری خونی
ـ واکنش های حساسیت زا
ـ گزیدگی حشرات
ـ عفونت انگلی
ـ عفونت قارچی
ـ شپش
ـ تغییرات هورمونی در زنان
ـ استفاده از مواد شیمیایی قوی مانند مواد شوینده
ـ اگزما
ـ هوای سرد

 

علایم:
ـ برآمدگی
ـ خشکی و ترک خوردن پوست
ـ ظاهر چرمی یا پوسته پوسته شدن پوست
ـ قرمزی پوست
ـ ضخیم شدن و ایجاد لکه در پوست
ـ جوش های قرمز
ـ جوش های چرکی

 

درمان خانگی:
ـ حمام کردن در آب ولرم حاوی ۲ پیمانه جو دو سر یا نشاسته ذرت

 

ـ مالیدن نشاسته ذرت روی قسمت های موثر

 

ـ افزودن ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب به آب حمام

 

ـ کمپرس آب سرد

 

ـ مالیدن روغن گزنه روی قسمت های موثر یا خوردن روزی یک یا ۲ فنجان دمنوش این گیاه

 

ـ مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین c، بتاکاروتن، ویتامینE و روی

 

ـ استفاده از ضماد تهیه شده از پودر دارچین و عسل به نسبت مساوی روی قسمت مورد نظر.

 

ـ افزودن نصف پیمانه سرکه سفید به آب حمام

 

ـ مالیدن ضماد تهیه شده از جوش شیرین و آب روی قسمت موردنظر

 

ـ گیاه چریش نیز برای درمان خارش مفید است. حمام در آب حاوی دمنوش این گیاه یا مالیدن روغن آن روی قسمت خارش می تواند مفید باشد.

دوشنبه 11/1/1393 - 18:46
بیماری ها

شایعترین علایم این بیماری شامل درد یا احساس ناراحتی در شكم شامل نفخ، اسهال و یا یبوست است.این بیماری بر روی روده بزرگ و همان قسمتهایی كه مدفوع را ذخیره می‌‌كنند موثر است .

IBS یک بیماری نیست بلكه یك اختلال در كاركرد روده است، در این بیماری روده به درستی كار نمی‌‌كند .

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

سندرم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریک پذیر با عنوان کولون اسپاتیک هم شناخته می شود که اختلال معمول و شایعی است . این بیماری که با درد مزمن شکمی و تغییرات در اجابت مزاج همراه است در
زنان شایع تر از مردان بوده و ماهیتی مزمن دارد . ده تا 15 درصد افراد در امریکای شمالی به این سندرم مبتلا هستند .

 

علایم سندرم روده تحریک پذیر
دردهای مزمن شکمی ، اسهال ، یبوست یا نفخ موجود در این بیماری ، کیفیت زندگی در این بیماران را تحت تأثیر قرار می دهد به گونه ای که غیبت از کار و کاهش کیفیت اجتماعی از عوارض مهم آن هستند .

 

در 90-80 % این بیماران ، مشکل روحی – روانی زمینه ای از قبیل اضطراب ، افسردگی ، وسواس و ... وجود دارد . برخی علائم غیر روده ای از قبیل سردرد ، کمر درد ، اختلال قاعدگی ، سرگیجه ، تهوع ، خستگی پذیری ، اختلال عملکرد جنسی و سوزش سر دل نیز در این بیماری وجود دارند که می توانند به موازات علائم روده ای ، وجود داشته باشند .

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

دلایل ابتلا به IBS
علت این بیماری نا مشخص است ولی عواملی همچون استرس ، حوادث دوران کودکی ، عفونت قبلی روده ای و تغییرات نوروترانسمیتری مغز در این بیماران مطرح شده است . در این بیماران نسبت به سایر افراد، اعصاب و عضلات جدار روده حساسیت بیشتری دارند. هنگامی‌ كه فردی غذا می‌خورد به صورت طبیعی عضلات جدار روده منقبض می‌شوند اما در این بیماران این انقباض بیش از حد انجام شده و یا تحریك بیش از حد اعصاب جدار روده باعث بروز اسهال و نفخ و علایم بیماری، اندكی پس از خوردن غذا می‌شود .

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

IBS : چه کسانی در معرض خطر هستند ؟
به گزارش سلامت نیوز،هرکسی احتمال ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر را دارد اما به طور معمول این اختلال در زنان بیشتر از مردان شایع است .در کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به IBS وجود دارد احتمال بروز این اختلال بیشتر است . این بیماری در اواخر 20 سالگی بروز پیدا می کند. احتمال ابتلا افراد بعد از 50 سالگی به سندرم روده تحریک پذیر ، امری نادر است . IBS گاهی همراه با استرس یا افسردگی وجود دارد .

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

تشخیص سندرم روده تحریک پذیر
هیچ آزمایشی برای تشخیص این سندرم وجود ندارد .پزشکان معمولا از علایمی که بیمار گزارش می دهد ، بیماری را تشخیص می دهند .

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

IBS : آیا بر زندگی روزانه تاثیر می گذارد ؟
این سندرم زندگی روزانه را تحت خطر قرار نمی دهد . ممکن است گاهی به دلیل اسهال رفت و آمد افراد و سفر با مشکل روبرو شود .

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

IBS و استرس
استرس ها و تنش های روحی باعث بروز IBS نمی‌ شوند ولی كسانی كه دارای این بیماری هستند نسبت به استرس، حساس تر از دیگران هستند. اگر شما سندرم روده تحریك پذیر دارید، استرس می‌‌تواند علایم بیماری شما را بدتر كند .


اگر شما استرس خود را كاهش دهید می‌ توانید درد و علایم گوارشی خود را كاهش دهید .
شما می‌‌توانید روش های مختلف را برای كاهش استرس امتحان كنید . مدیتیشن، ورزش و هیپنوز ( نوعی آرامش عمیق ) از راههای كاستن از استرس هستند.

 

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

 

درمان : IBS و تغییر رژیم غذایی
غذاهای چرب، چیپس، لبنیات و بستنی، شكلات، الكل، غذاهای كافئین دار مانند قهوه می تواند باعث تشدیداین سندرم می شود. فیبرهای غذایی موجود در سبزیجات، نان، میوه‌جات، غلات، حبوبات، سیب درختی، هلو، هویج، كلم‌بروكلی، كلم، لوبیای قرمز، نخود، نان‌های سبوس دار و غلات سبوس دار است ممکن است باعث کاهش علایم بیماری شود . البته در مصرف فیبر‌های غذایی نباید زیاده روی كرد چون زیاده روی در مصرف این مواد به تنهایی می‌ تواند باعث اسهال و نفخ شوند .


برای كاهش علایم بیماری بهتر است وعده‌های غذایی خود را به صورت كم حجم و با تعداد زیاد بخورید و از خوردن غذای پر حجم بپرهیزید .

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

درمان روان شناختی سندرم روده تحریک پذیر
به گزارش سلامت نیوز درمانهای رفتاری ، سبب افزایش توانایی بیمار در مقابله با استرس می شود هرچند اثر آنها تاکنون نامشخص مانده است .
هیپنوتیزم ، بیوفیدبک و رواندرمانی ، سبب کاهش اضطراب ، تغییرات رفتاری مثبت ، افزایش مسئولیت پذیری بیمار و افزایش در گیر شدن بیمار در روند درمانی خود و در نتیجه کاهش درد در وی می شود .

 

 

سندرم روده, اختلال در كاركرد روده

 

 

درمان از طریق داروهای ضد افسردگی و اضطراب
داروهای ضد افسردگی می توانند علاوه بر اثرات خود بر روی خلق با اثر تسکینی در IBS مؤثر باشند و بدین لحاظ در دردهای نوروپاتیک هم مؤثر هستند. مکانیسم احتمالی در مورد اثرات ضد درد ضد افسردگی های سه حلقه ای (TCAs) و احتمالا مهار کننده های انتخابی باز جذب سروتونین (SSRIs) ، تسهیل در آزاد سازی اندورفین های اندوژن ، و مهار باز جذب نوراپینفرین است که منجر به تشدید عملکرد مهاری نورونهای پایین رونده شود.

 

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای همچنین از طریق اثرات آنتی کولینرژیک سبب کاهش سرعت ترانزیت روده می شوند که این اثر می تواند سبب تسکین علائم در بیماران IBS با غلبه اسهال شود.

دوشنبه 11/1/1393 - 18:46
بیماری ها

نکاتی برای والدین کودکان 5 تا 17 سال
بسیاری از بیماری‌های خطرناک در بزرگسالی شامل قلبی و سکته مغزی، ریشه در دوران نوجوانی دارد که به بیماری یا مرگ زودرس در دوران بعدی زندگی منجر خواهد شد:

ـ بیشتر مصرف‌کنندگان دخانیات در سراسر جهان هنگامی شروع به استعمال دخانیات می‌کنند که هنوز نوجوانند و اگر والدین کودکی سیگاری باشند، آن کودک احتمالا سه برابر بیش از دیگر کودکان به استعمال دخانیات روی خواهد آورد.

 

ـ کودکان دارای اضافه وزن و چاق احتمالا در دوران بزرگسالی نیز چاق خواهند ماند و بیشتر احتمال دارد در جوانی به بیماری‌هایی نظیر دیابت و نیز بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا شوند.

 

ـ اگر افراد فعالیت‌های جسمانی را از همان سال‌های کودکی بیاموزند و در همان دوران نیز ورزش و بازی‌ کنند؛ البته بازی‌هایی که نیاز به فعالیت جسمانی دارد، حتما در بزرگسالی به آن ادامه خواهند داد و همین مساله احتمال بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را در سال‌های بعدی زندگیشان کاهش خواهد داد.

 

کودکانتان را به مصرف غذاهای سالم و فعالیت‌های جسمانی ترغیب و تشویق و آنها را نسبت به زیان‌های دخانیات آگاه و از استعمال دخانیات منع کنید. به یاد داشته باشید سلامت در دوران کودکی زمینه‌ساز سلامت در بزرگسالی خواهد بود.

 

تشویق و ترغیب به رژیم غذایی سالم
ـ زمان غذا خوردن خانواده را به نحوی تنظیم کنید که همه اعضای خانواده کنار هم سر سفره حضور داشته باشند و با هم غذا را میل کنند. هنگامی که همه اعضای خانواده کنار هم غذا بخورند، کودکان از فرصت و امکان کمتری برخوردار خواهند بود تا بیش از اندازه خوراکی‌های بی‌خاصیت و میان‌وعده‌های مضر مصرف کنند.

 

ـ غذاهای سالم را با ظاهر و طعمی هیجان‌انگیز طبخ و آماده کنید. همیشه در منزل غذاهای سالم و مقوی بپزید و همه هنر خود را به کار برید تا غذاهایتان ظاهری جذاب داشته باشد. این کار تمایل کودکانتان به خوردن غذاهای سالم منزل را افزایش خواهد داد و غیرمستقیم آنها را از خوردن خوراکی‌های ناسالم و مضر بیرون از خانه بازخواهد داشت. در این زمینه می‌توانید از کتاب‌ها و مجلات آشپزی بهره ببرید.

 

ـ به تغذیه کودکتان در مدرسه اهمیت دهید. تغذیه کودک در زنگ‌های تفریح و نیز وعده ناهار برای کودکانی که در مدرسه ناهار می‌خورند، حائز اهمیت بسیار است. برای زنگ تفریح یا وعده ناهار در منزل خوراکی‌های سالم آماده و تشویقش کنید به جای خوراکی‌های فرآوری شده و آماده بیرون، غذا یا میان‌وعده‌های سالمی را که برایش تهیه کرده‌اید، مصرف کند. همچنین اگر تهیه این خوراکی‌ها به عهده مدرسه است، حتما با مسئولان آن درباره سلامت غذایی که در اختیار کودکتان قرار می‌دهند، مشورت و تبادل نظر کنید و از آنها بخواهید بیشترین اهمیت را به سلامت تغذیه کودکان بدهند.

 

ـ حتما در وعده‌های عصر یا شب، میوه و سبزیجات کافی بگنجانید. از مصرف خوراکی‌هایی که روغن اشباع یا روغن ترانس فراوان دارد و نیز از مصرف خوراکی‌های حاوی قند یا نمک زیاد بپرهیزید.

 

ـ همیشه نسبت به خوراکی‌های فرآوری شده، نگران باشید. این خوراکی‌ها مقادیر زیادی نمک دارد. توجه داشته باشید کل نمک مصرفی شما باید به کمتر از پنج گرم در روز؛ یعنی چیزی حدود یک قاشق چایخوری در روز محدود شود.

 

فعال باشید و کودکانتان را به فعالیت بدنی ترغیب کنید.
ـ برای فرزندانتان فرصت‌هایی پدید آورید که فعالیت بدنی خود را افزایش دهند: این فرصت‌ها می‌تواند حتی در حد پیاده رفتن تا مدرسه باشد. اگر امکانش فراهم است او را پیاده به مدرسه برسانید یا مسیر مدرسه را با دوچرخه طی کنید. به علاوه همواره فرزندتان را به بازی‌های جمعی که مستلزم فعالیت است، تشویق کنید. این بازی‌ها انگیزه انجام فعالیت‌های جسمانی را بسیار بالا می‌برد.

 

ـ حتما حواستان به کامپیوتر و تلویزیون باشد. اجازه ندهید فرزندانتان بیش از دو ساعت در روز را به دیدن تلویزیون یا انجام بازی‌های کامپیوتری اختصاص دهند. به جای آن، آنها را به سوی انجام بازی‌هایی سوق دهید که به تحرک و فعالیت جسمانی نیاز دارند.

 

نکاتی برای افراد 18 تا 64 ساله
عوامل بروز بیشتر بیماری‌های قلبی و عروقی را می‌توان مهار کرد.

 

آیا می‌دانید:
ـ کم‌تحرکی یا بی‌تحرکی در مرگ و میر بیش از سه میلیون نفر در سال نقش دارد. تقریبا همه این موارد مرگ و میر قابل پیشگیری است.

 

ـ رژیم غذایی ناسالم با چهار عامل از ده عامل اصلی مرگ و میر در جهان مرتبط است و این چهار عامل عبارتند از: فشار خون بالا، قند خون بالا، اضافه وزن و چاقی و کلسترول بالا.

 

ـ روزانه 15 هزار نفر در سراسر جهان بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. متاسفانه کار به همین جا ختم نمی‌شود. نیمی از سیگاری‌های جهان، یعنی از هر دو نفر یکی،‌ بر اثر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با استعمال دخانیات از دنیا می‌روند. تکان‌دهنده‌تر آن‌که هر ساله دود دست‌دوم، یعنی همان دودی که از سوختن توتون و تنباکو در هوا منتشر می‌شود یا دودی که افراد سیگاری هنگام مصرف دخانیات از ریه‌های خود بیرون می‌دهند بیش از 600 هزار فرد غیرسیگاری از جمله کودکان را به کام مرگ می‌کشاند. گام‌هایی بردارید که خطر را از شما و خانواده‌تان دور کند، زیرا بزرگسالان سالم، خانواده و جامعه سالم را می‌سازند.

 

ـ تحرک داشته باشید. هر 30 دقیقه فعالیت جسمانی نه چندان سنگین در روز به شرط آن که پنج بار در هفته انجام شود، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

 

اما به یاد داشته باشید فعالیت بدنی صرفا در ورزش خلاصه نمی‌شود. هر گونه تحرک جسمانی که انرژی بسوزاند فعالیت جسمانی به شمار می‌رود؛ بنابر این علاوه بر نرمش و ورزش، کارهای بسیاری را مانند بازی کردن با کودکان، پیاده‌روی،‌ انجام کارهای خانه و... می‌توان در زمره فعالیت‌های جسمانی به شمار آورد.

 

ـ حواستان باشد به غذایی که می‌خورید. دریافت روغن‌های اشباع، روغن‌های چرب و نمک به میزان زیاد از طریق مواد غذایی سبب افزایش خطر بروز حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود. مصرف بیش از اندازه نمک می‌تواند سبب
بالا رفتن فشار خون شود و مصرف بیش از اندازه چربی می‌تواند به انسداد رگ‌های خونی قلب منجر شود.

 

ـ با متخصصان مشورت کنید. اگر پیش از این دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده‌اید حتما با پزشک متخصص خودتان مشورت کنید و از او بخواهید بهترین راه مهار عوامل خطرساز را نشان‌تان دهد تا بتوانید از بروز دوباره آنها پیشگیری کنید.

 

ـ همیشه حواستان به اندازه‌های‌تان نیز باشد. به تشخیص پزشک متخصص در دوره‌های منظم مراجعه کنید تا فشار خون، کلسترول و قند خونتان را اندازه بگیرد. بعلاوه وزنتان را اندازه‌گیری کند و شاخص توده بدنی‌تان (BMI)‌ را بسنجد. حتما پس از این کار به توصیه‌های او گوش کنید.

 

 

بیماری‌های قلبی و عروقی, بیماری‌های خطرناک, سکته مغزی

 

 

تحرک داشته باشید
ـ هرگز گمان نکنید برای آغاز ورزش و تحرک دیر شده است. با فعالیت‌های جسمانی اندک آغاز کنید و بتدریج زمان انجام این فعالیت‌ها، تعداد و شدت آنها را افزایش دهید؛ اما با این حال،‌ پیش از مبادرت به آغاز ورزش و فعالیت‌های جسمانی حتما با پزشک خود مشورت کنید و بدقت توصیه‌های او را به کار گیرید.

 

ـ برای بزرگسالان شصت و پنج ساله و بیشتر، فعالیت‌های بدنی بسته به وضع جسمانی فرد طیف وسیعی را دربر می‌گیرد، از نرمش‌ها و ورزش‌های سبک گرفته تا پیاده‌روی،‌ رسیدگی به باغچه یا انجام کارهای خانه.

 

ـ اگر به دلیل شرایط خاص جسمانی قادر به انجام بسیاری از حرکات یا فعالیت‌های جسمانی نیستید، با نظر و مشورت پزشک هر قدر شرایط اجازه می‌دهد، تحرک داشته باشید.

 

ـ بی‌تحرکی در سن شما بسیار مضر است. به همین دلیل حتما در حد توان خود حرکت و فعالیت جسمانی داشته باشید. مطمئنا پزشک شما بهترین مرجع برای تعیین میزان و زمان انجام فعالیت‌های جسمانی بخصوص حرکات ورزشی است.

 

همیشه حواستان به اندازه‌هایتان نیز باشد
هر چه بر سنتان افزوده شود، فشار خون، کلسترول و دیگر اعداد و اندازه‌های مرتبط با قلب نیز رو به افزایش خواهد گذاشت.

 

ـ به پزشک متخصص در دوره‌های منظم مراجعه کنید تا فشار خون، کلسترول و قند خونتان را بسنجد. بعلاوه وزنتان را اندازه‌گیری و شاخص توده بدنی‌تان (BMI)‌ را محاسبه کند. حتما پس از این کار به توصیه‌های پزشک خود گوش کنید.

 

ـ با تبعیت از برنامه پیشگیرانه یا برنامه‌های درمانی پزشک متخصص‌تان از خطر بیماری‌های قلبی و عروقی بکاهید. این برنامه‌ها عموما شامل مصرف دارو، البته به تجویز پزشک، تغییر سبک زندگی و تغییر رژیم غذایی خواهد بود.

 

از دود دست‌دوم بپرهیزید
ـ سیگار کشیدن را در خانه خود قدغن کنید و هرگز در معرض دود دست دوم قرار نگیرید. دو سال پس از ترک کامل سیگار، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش چشمگیری خواهد یافت.

 

ـ اگر فکر می‌کنید ترک سیگار و دخانیات برایتان دشوار است هرگز به این سادگی‌ها تسلیم نشوید. حتما با پزشک خود مشورت کنید تا راهنمایی‌تان کند چگونه می‌توانید بر این بلای جانسوز غلبه کنید.

 

زنان و بیماری‌های قلبی و عروقی
- بیماری‌های قلبی و عروقی، متهم ردیف اول مرگ و میر زنان به شمار می‌رود و سالانه 6/8 میلیون زن را به کام مرگ می‌کشاند.

 

- رایج‌ترین علامت حمله قلبی در زنان درست مانند مردان، احساس درد و ناراحتی در ناحیه قفسه سینه است. اما زنان تا حدی بیش از مردان علائم عمومی دیگر این عارضه را تجربه می‌کنند. در میان این علائم بخصوص می‌توان به اختلال در تنفس، حالت تهوع، ‌استفراغ و درد در ناحیه پشت یا درد در ناحیه فک و آرواره اشاره کرد.

 

- فشار خون بالا عامل اصلی ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است. توجه داشته باشید خطر فزاینده ابتلا به فشار خون بالا همیشه در کمین زنانی است که به سن یائسگی رسیده‌اند؛ بنابراین همیشه و در دوره‌های منظم باید فشار خون خود را اندازه بگیرید و هرگز از آن غافل نشوید.

 

- زنانی که سیگار می‌کشند، دو برابر بیشتر از زنان غیرسیگاری در معرض سکته مغزی قرار دارند. هر چه بیشتر سیگار بکشید، بیشتر در معرض خطر قرار خواهید داشت. دود دست دوم نیز خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. زنان غیرسیگاری که در معرض دود دست دوم قرار دارند، 15 درصد بیشتر از دیگر زنان این خطر را به جان می‌خرند.

 

نکاتی برای افراد 65 سال به بالا
بیماری‌های قلبی و عروقی که بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را شامل می‌شوند، در کمین همه افراد از هر سن و سالی و از هر گروه و دسته‌ای نشسته‌اند. این بیماری‌ها اکنون سالانه 3/17 میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ می‌کشند که 80 درصد این موارد در کشورهای با درآمد متوسط و درآمد پایین رخ می‌دهد.

 

به این ترتیب بیماری‌های قلبی و عروقی را در چنین کشورهایی می‌توان قاتل اصلی مردم به‌شمار آورد. در دوران سالمندی هر چه سن بالاتر می‌رود خطر بیماری‌های قلبی و عروقی نیز رفته‌رفته افزایش می‌یابد. با این حال اگر در این دوره سنی قرار داشته باشید هم می‌توانید گام‌هایی به سوی کاهش احتمالی این خطر بردارید.

 

بیاموزید چگونه با قلبی سالم، سال‌های عمر را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید،‌زیرا بزرگسالان سالم، خانواده سالم و جامعه سالم را می‌سازند.

 

ـ حواستان به غذایی که می‌خورید باشد.

 

ـ از رژیم غذایی متعادل و سرشار از میوه و سبزی تبعیت کنید. سالمندی می‌تواند در تغییر سبک زندگی نقش داشته باشد. این تغییر بر نوع غذا خوردن شما هم تاثیر خواهد گذاشت. تنهایی،‌ ملالت و بی‌حوصلگی، افسردگی و نگرانی از آینده همه و همه از عوارض سالمندی است که می‌تواند به غفلت برخی سالمندان از خورد و خوراک منجر شود. متاسفانه همین مساله سبب تغذیه نامناسب خواهد شد و عموما عادات غذایی نامطلوب و مضری ایجاد خواهد کرد.

 

ـ از مصرف غذاهای دارای روغن اشباع،‌روغن ترانس و نمک فراوان بپرهیزید. این غذاها خطر حمله قلبی و سکته مغزی را به آسانی افزایش می‌دهند. مصرف بیش از حد چربی به انسداد عروقی قلب و نیز مصرف بیش از حد نمک به بالا رفتن فشار خون می‌تواند منجر شود.

 

ـ از وزن‌تان غافل نشوید. هر چه بر سنتان افزوده شود، بدن شما کالری کمتری می‌سوزاند. به این ترتیب وزن بدنتان براحتی بالا می‌رود و این کیلوگرم‌های اضافی سبب می‌شود قلبتان سخت‌تر کار کند و به همین دلیل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، فشار خون، دیابت و کلسترول افزایش یابد. ورزش منظم و تغذیه مناسب می‌تواند در حفظ وزن متناسب به شما کمک کند.
منبع:jamejamonline.ir

دوشنبه 11/1/1393 - 18:43
بیماری ها

لیکن‌پلان, درمان بیماری, بیماری خودایمنی

اگر بخواهیم خیلی رک، صریح و بی‌حاشیه چند کلمه با مبتلایان به بیماری لیکن‌پلان صحبت کنیم باید بگوییم با اینکه مشکل شما به راحتی درمان نمی‌شود اما قابل‌کنترل است...

 

شما در مقایسه با بیمارانی که بیماری‌های آزاردهنده یا خارش‌دار دارند و باید در تمام عمر آن را همراه خود داشته باشند و مدیریت کنند، وضعیت بهتری دارید. بیماری شما امکان دارد برای همیشه بهبود یابد و عود نکند. هرچند به دلیل ماهیت لیکن‌‌پلان نمی‌توان در مورد این مساله قطعی نظر داد (چون این بیماری خودایمنی است و به دلایلی که نمی‌دانیم بدن به سلول‌های مخاط، پوست، مو و ناخن حمله می‌کند و آنها را بیگانه می‌پندارد) ولی می‌توان با رعایت برخی نکته‌ها قدم‌هایی برای بهبود سریع‌تر برداشت:

 

۱- به دلیل نقش پررنگ استرس در ایجاد و تشدید بیماری لیکن‌پلان اگر بتوانید روش‌های مدیریت استرس را بیاموزید و در زندگی به کار بگیرید، خواهید توانست شرایط را برای لیکن‌پلان نامساعد کنید. دقت کنید اگر تیپ شخصیتی شما و ویژگی‌هایی که دارید از شما فردی مضطرب و پرتنش ساخته است نه به دلیل فرار از لیکن‌پلان که به دلیل فرار از استعداد ابتلا به انواع بیماری‌ها خودتان را تغییر دهید.

 

ما همیشه به بیمارانی که برای انواع بیماری‌های پوستی چه آکنه و چه دیگر مشکل‌ها مراجعه می‌کنند، توصیه می‌کنیم مثبت‌نگری و آرامش را تمرین کنند. من به مبتلایانی که دچار لیکن‌پلان با درگیری پوست سر هستند و ریزش موی تکه‌ای را در منطقه دارند، تاکید می‌کنم آرامش خود را حفظ کنند.

 

در قدم نخست با دارو درمانی جلوی ریزش موها را می‌گیریم هرچند امکان بازگشت مویی که ریخته شده در این حالت کم است اما در مرحله بعد، اگر بهبودی حاصل نشد به کاشت مو فکر می‌کنیم. جلوی روند بیماری را نمی‌شود گرفت اما می‌توان آن را کنترل کرد و پیش‌شرط موفقیت روش‌های درمانی که ما تجویز می‌کنیم، آرامش و دوری از استرس است.

 

۲- هرچند توصیه‌های تغذیه‌ای برای مبتلایان نداریم اما توجه به رژیم‌غذایی آنها به‌طور حتم در بهبود سریع‌تر آنها و تقویت سیستم ایمنی شان مد نظر ماست. به‌خصوص در لیکن‌پلان دهانی مصرف غذاهای تند و ادویه‌دار، قهوه، نوشابه و غذاهای ترد مانند چیپس ممنوعیت دارد.

 

۳ - برای درمان ضایعات خارش‌دار و ملتهب از استروییدهای موضعی و تزریقی و در صورتی که شدیدتر باشد از انواع خوراکی استرویید کمک می‌گیریم. برای ضایعه‌های خارش‌دار و ملتهب‌ از غذاها و مکمل‌هایی که خاصیت ضدالتهابی دارند مانند امگا۳ استفاده می‌کنیم که این مکمل‌ها در کنار داروهای مناسب برای خارش‌ مانند آنتی‌هیستامین تاثیرگذار خواهد بود.

دوشنبه 11/1/1393 - 18:42
بیماری ها

درمان خشکی دهان اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا دهان خشک باعث می‌شود که فرد توانایی احساس عطرها، طعم ها و بوهای خوش را در دوره ای از زندگی که در آن احتمال سوءتغذیه بسیار زیاد است، از دست بدهد.

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

 

بزاق  در خشکی دهان چه نقشی دارد ؟
خشکی دهان در زمانی ایجاد می شود که دهان مقدار کمی بزاق ترشح می کند و یا اصلا بزاق ترشح نمی شود .کمبود بزاق بیشتر از داشتن احساس تشنگی آزاردهنده است . بزاق به شما کمک می کند که مزه غذا و نوشیدنی هایی را که می خورید را تشخیص دهید ، هم چنین بزاق در هضم غذا نقش دارد .بزاق از پوسیدگی دندان هم جلوگیری می کند .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

خشکی دهان و گرفتگی
با خشکی دهان احساس نا خوشایندی به فرد دست می دهد .خشک دهان می تواند بر روی تفس اثر گذار باشد .اگر شما از رژ لب استفاده کنید ، ممکن است به دلیل خشکی دهان و کمبود بزاق ، رنگ رژ بر روی دندان باقی بماند .خشکی دهان می تواند باعث گرفتگی صدا هم شود .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

خشکی دهان به همراه خشکی پوست
کمبود بزاق در اطراف دهان باعث می شود که پوست اطراف دهان خشک و سخت شود . لب ها ترک می خورد و اطراف دهان هم ممکن است زخم شود ، زبان هم احساس خشکی می کند .
خوردن غذا و صحبت کردن هم ممکن است با سختی همراه باشد .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

مصرف برخی داروها می تواند باعث خشکی دهان شود
بیش از 400 نوع از انواع داروها می تواند باعث خشكی دهان شود. در حقیقت خشكی دهان می تواند از عوارض جانبی مصرف این داروها باشد.
بسیاری از داروهایی سرماخوردگی، آلرژی ، فشار خون و داروهای روان ، داروهای شیمی درمانی و .. می تواند باعث خشکی دهان شود .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

آسیب دیدگی اعصاب می تواند باعث بروز خشکی دهان شود
خشکی دهان می تواند در اثر آسیب دیدگی اعصاب سر و یا گردن بوجود بیاید .سلول های عصبی خاصی پیام های عصبی را از سمت مغز به سمت سلول های ترشح کننده بزاق انتقال می دهند .اگر این اعصاب آسیب ببینند سلول های ترشح کننده بزاق نمی توانند بزاق ترشح کنند .بدون ترشح بزاق قادر به تشخیص مزه و طعم غذا نخواهیم بود .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

دیگر دلایل خشکی دهان
ممکن است برخی از بیماری های جسمی باعث بروز خشکی دهان شود
یکی از بیماری های نقص سیستم ایمنی وجود دارد که گلبول های سفید بدن یه سلولهای ترشح کننده بزاق و اشک حمله می کنند ، که این بیماری باعث خشکی دهان و خشکی چشم می شود .خشکی دهان در بیماری دیابت و ایدز هم دیده می شود .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

سیگار کشیدن می تواند باعث خشکی دهان شود
علت های زیادی برای ترک سیگار وجود دارد ، یکی از آن دلایل خشکی دهان است .کشیدن سیگار ، قلیون ، پیپ می تواند باعث افزایش خشکی دهان شود .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

مراقبت از دندان ها برای جلوگیری از خشکی دهان
کمبود بزاق برای سلامت دندان ها مضر است .در صورتی که به خشکی دهان مبتلا هستید باید دندان هایتان را مدام توسط دندانپزشک چک کنید .مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای حذف مواد غذایی و باکتری ها از بین دندان ها مفید است .در طول روز باید دندان های خود را با آب بعد از خوردن غذا بشویید .

 

خشکی دهان, درمان خشکی دهان, بزاق دهان

مصرف مدام آب برای جلوگیری از خشکی دهان
در طول روز باید به صورت مداوم آب بخورید تا دهانتان مرطوب باقی بماند .نوشیدن شیر و آب و غذا به مرطوب ماندن محیط دهان کمک می کند .

منبع:salamatnews.com

دوشنبه 11/1/1393 - 18:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته