• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 431
تعداد نظرات : 166
زمان آخرین مطلب : 5042روز قبل
ورزش و تحرک

کارکرد سیستم های تولید انرژی بدن در ورزش تنیس

 
برای طراحی یك برنامه ویژه تمرینی، لازم است بدانیم كه بدن انسان چگونه در بازی تنیس انرژی لازم را تا مین می كند .
سه منبع انرژی در بدن انسان وجود دارد
:

1- سیستم فسفات ( فسفاژن )
2- سیستم اسید لاكتیك
3- سیستم اكسیژن ( هوازی )

سیستمهای انرژی فسفات و لاكتیك هر دو بی هوازی هستند . بدین معنا كه احتیاجی به وجود اكسیژن ندارند . از آنجا كه تنیس شامل یك سری حركات تكرار شونده و كوتاه مدت و انفجاری می باشد . بیشترین انرژی از سیستم بی هوازی تامین می شوند . لذا پرورش این سیستمها ی انرژی برای بازیكن حائز اهمیت است .
انرژی بی هوازی از مواد پر انرژی فسفات در عضلات و یا از كاربرد مواد قندی در عضلات تامین می شود كه نتیجه این عمل تولید اسید لاكتیك است ( انرژی اسید لاكتیك ) .

با پرورش صحیح سیستم انرژی بی هوازی ورزشكار به ( توانا ئی انفجاری ) كه برای یك ورزشكار رده بالا لازم است دست می یابد . این مسئله به اندازه سرعت بازیكن در تعیین برنده و بازنده نقش اساسی دارد . با این همه هنگامیكه فعالیتها و رد و بدل كردن توپ طولانی تر شود نیاز به تامین انرژی از طریق اكسیژن پیش می آید كه این روش تامین انرژی به نام سیستم (هوازی) شناخته می شود .

یك پایه قوی تامین انرژی از طریق هوازی مورد نیاز است و بازیكنانی كه به اندازه كافی سیستم اكسیژن را پرورش دهند میتوانند تولید اسید لاكتیك را به تاخیر اندازند كه این مسئله به نوبه خود ایجاد خستگی را به تاخیر انداخته و فقط تمركز سطح بازی و بازده كاری را برای مدت طولانی حفظ می كند .
 

  هوازی غیر هوازی
تعریف: تمرینی که در آن اکسیژن جذب بدن میشود و با حضور اکسیژن سوخت و ساز انرژی صورت میگیرد. تعریف: تمرینی که در آن اکسیژن استفاده نمیشود و سوخت و ساز انرژی بدون حضور اکسیژن صورت میگیرد.
غیر هوازی - غیر لاکتیک غیر هوازی - لاکتیک
       
عامل تشخیص ضربان قلب تا آستانه هوازی ضربان قلب تا آستانه غیر هوازی غیر لاکتیک ضربان قلب که در فوق آستانه غیر هوازی برای مدت معینی عمل کند.
روش اندازه گیری با دستگاههای تمرینی مثل تردمیل با اندازه گیری عوامل متابولیزم ندارد ولی در حد اعلای فشار بدن که در مسابقه بکار گرفته میشود.
نوع تمرینات راه رفتن - دویدن آرام - ورزش سوئدی پرفشار و کوتاه مدت مثل دو 40 متر، پرش ارتفاع و ... در حد یک مسابقه
زمان تمرینات حداقل 30دقیقه بین 4 تا 8 ثانیه و استراحت کوتاه و به تکرار فراوان فقط یکبار در حد زمانی رشته ورزشی مورد نظر و به تناوب حداقل 48 ساعت
آثار تمرینات آمادگی عضلات و تقویت قلب و ریه افزایش قدرت و سرعت و Vo2 آشنایی با شرایط مسابقه و تقویت جسم و روان برای این مرحله
آثار جسمی منفی تمرینات - - ایجاد اسید لاکتیک که باعث غلظت خون و پلاسما ...
نوع انرژی مصرفی در کوتاه مدت گلوکز و بلند مدت چربیها مثل قبلی + پروتئین استفاده از گلیکوژن خون و کبد
  چند نکته مهم:
جذب اکسیژن حداکثر و شناخت آن بر اساس ضربان قلب باید با آزمایشات بدست آید. انرژی بدن به چهار صورت
ATP و کراتین فسفات و گلیکوژن و چربیها و پروتئین وجود دارد.
ATP در عضلات برای حرکتهای آنی - کراتین فسفات در عضلات برای تداوم حرکت - گلیکوژن در خون و کبد برای مرحله بعد استفاده میشود. چربیها و پروتئین در بیرون عضلات و برای مراحل استقامتی استفاده میشود.
يکشنبه 27/4/1389 - 15:14
ورزش و تحرک

شانه ها را بر مبنای مکانیزم آن حرکت دهید


اطلاعات قدرت است . بهترین ورزشكار ‍؛ ورزشكاری مطلع است كه تمریناتش را نیز بخوبی انجام داده باشد . هدف این مقاله ارایه اطلاعات پایه ایست .
آیا می دانستید كه مچ یكی از مفصل هایی است كه كمترین انعطا ف را در بدن دارد ؟
آیا می دانستید كه افزایش زیاد حجم ماهیچه ها تاثیر منفی بر دامنه حركات شما دارد ؟
آیا می دانستید كه دو دقیقه تمرین كششی در هفته برای انعطا ف كافی نیست ؟
اطلاعات شما چقدر است ؟

ساختار یك مفصل دامنه حركت آنرا تعین می كند. دلیل اینكه مفصل مچ یكی از كم انعطا ف پذیرترین مفصل های بدن است، بخاطر مفصل بیضی شكل آن است یعنی شكل سر این اتصال بیضی است. ولی مفا صل شانه و كمر كه بیشترین انعطا ف را دارند  كره ای شكل هستند. اما این اطلاعات چه كمك به شما می كند ؟

در انجام حركات ورزشی بالا سری - مانند ضربه ای كه در تنیس لازم است، مفا صل شانه در حركات تكراری بكار گرفته می شود . بدلیل همین تكرار حركت ؛ بافتهای نرم اطراف مفصل تحت فشار قابل توجه ای قرار می گیرند . این بافتها در بخش جلویی مفصل می توانند نرم شوند در حالیكه بافت های نرم در قسمت عقبی شل شده و انعطا فشان كاهش می یابد . آیا این امر برای شما مشكل آشنایی است ؟

معمولا بازیكن های تنیس چرخش مفصل شانه شان در بخش بیرونی بیشتر و در بخش داخلی شان كمتر است. این عدم تعادل ممكن است در ضربات بالا سری (اسمش)، باعث حركت باز و به بیرون بدن شود . و احتمال دارد به آسیب و درد شانه  منجر شود كه خود باعث كاهش دامنه ی حركات گردد. احتمالا شما خواهان پیدا كردن بهترین راه حل پیشگیری و حفظ انعطاف در بافت نرم مفصل شانه تان هستید . راه حل شما در حركات كششی صحیح است . (حرکات کششی قبل از مسابقه و تمرین)

قدم اول آمادگی اینست که راه چرایی ماجرا را بدانید. چرا شانه تان درد می كند. چند جمله قبل ما یك آسیب معمول را كه به راحتی قابل پیشگیری است توضیح داد. به جزئیات بیو مكانیكی حركات شانه توجه كنید و طبق آن برنامه ریزی كنید .
برنامه ریزی قدم دوم است . چرا ؟
چنانچه برنامه ریزی نكنید یعنی برای شكست برنامه ریزی كرده اید. حركات كششی برای گرم شدن باید مختص فعالیت و ورزش خاص شما باشند. مثلا می دانیم كه در تنیس درد شانه ناشی از سفت شدن بخش عقبی شانه، شایع است . بنابر این حركات كششی كه روی این بخش شانه تمركز كند مورد توجه خواهد بود تا نسبت به سایر نقاط بدن. اما گام آخر از همه مشكل تر است .
تمرین كنید: شما مشكل را می دانید و می دانید چرا دچارش می شوید . شما یك برنامه با جزئیات برای مقابله با مشكل دارید . با این حال تا وقتی تمرین ها را انجام نداده اید این عملیات مفت نمی ارزد .
بخاطر بسپارید . همیشه راست قامت بایستید و به جلو ؛ عقب یا پهلو ها كج نشوید . با حركات كششی بچرخید ، و كشش را 10 تا 12 ثا نیه نگهدارید . همیشه قبل از حركات كششی خود را گرم كنید و همواره از روش و تكنیك صحیح استفاده كنید . كشش را تا حدی به جلو ببرید كه حس درد نداشته باشید . چنانچه احساس درد كردید فورا حركات كششی را قطع كنید . همواره قبل و بعد از ورزش حركات كششی انجام دهید .
 

يکشنبه 27/4/1389 - 15:14
کامپیوتر و اینترنت

جدیدترین موبایل های جهان -- عکس

http://www.thinkdigit.com/FCKeditor/uploads/500x_samsung-wave(1).jpg

http://www.itp.net/images/content/579293/article/4027-windows-_article.jpg

http://hotcellularphone.com/wp-content/uploads/2009/02/t-mobile-usa-introduce-best-in-class-samsung-8-megapixel-camera-phone.png

 

http://www.611connect.com/files/htc_magic.Par_.24669.Image_.o.gif.jpg

http://mobilestormer.files.wordpress.com/2009/08/sony-ericsson-w395-mobile-phone.jpg

 

http://www.lgblog.co.uk/wp-content/uploads/2010/02/lg-dolby-logos.jpg

 

http://www.mobilegadgets.com.au/images/garmin_m10.jpg

 

http://mightygadget.co.uk/wp-content/uploads/2010/02/HTCLegend7_thumb.jpg

 

http://images.pcworld.com/news/graphics/159522-Toshiba_phone-front_original.jpg

 


http://blog.mobilesplease.co.uk/wp-content/uploads/2010/02/Vivaz.png

http://mobilementalism.com/imageSnag/2226-4980d55255744.jpg

اگه نظراتون رو بدید که چطور بود من در آینده عکسای بیشتری میذارم

منتظر نظراتون هستم

يکشنبه 27/4/1389 - 15:13
ورزش و تحرک
آموزش ضربه بک هند (یک دست)

مقدمه:

در تنیس ضربه بک هند به دو صورت "یک دست" و "دو دست" اجرا می گردد که هر بازیکن حرفه ای معمولا یکی از این دو حالت را متناسب با شرایط و ویژگیهای خود ، برگزیده و مهارت می یابند.

در اینجا آموزش بک هند یک دست به علاقه مندان تنیس ارائه می گردد که ابتدا نوع گریپ مختص این ضربه توضیح داده شده و در ادامه مراحل ضربه به همراه نمایش های تصویری ارائه شده است.

گریپ بک هند ( یک دست ):

گریپ استرن:  
گریپ ایسترن بک هند برای بک هند یک د ستی مناسب است .
کلید بک هند یک د ستی موقعیت مچ در نقطه تماس با توپ است . گریپ ایسترن بگونه ایست که وقتی راکت را بد ست گرفته اید و از بالا نگاه می کنید، شما می توانید برآمدگی انتهای همه انگشتانتان را ببینید ، یعنی در این صورت شست شما زیر دسته راکت و خارج از دید شما قرار دارد که برای ثبات به هنگا م زدن توپ است. چنین گریپی شتاب راکت در نقطه تماس جلوتر از پای ضربه را ممکن می سازد در حالیکه مچ وقت تماس در موقعیت قویتری قرار دارد. ( توجه کنید ، می توانید برای گریپ سمی ایسترن یا وسترن ، شصت خود را بیشتر به زیر دسته راکت ببرید ،" مثل توماس ماستر و براساتاگی"، ولی با چنین گریپی زدن توپهای کوتاه، برای بازیکنهای متوسط  مشکل است).

برای گریپ ایسترن مچ خود را در مسیر دسته راکت قرار دهید .
سپس انگشتان خود را ببندید بنحوی که پایه انگشتان شما مطابق تصویر مقابل باشد.

 

گریپ کنتینانتال :  
این گریپ در بک هند و فور هند تفاوتی ندارد . بخش خیلی کم از انگشت شست پشت دسته راکت قرار می گیرد . امتیاز این گریپ یکسان بودن در فور هند وبک هند است . گر چه برای ضربات والی و سرویس این گریپ را ترجیح می دهم ولی مچ را در وضعیتی ضعیف قرار می دهد.

برای گریپ کنتینانتال کف د ست را در راستای دسته راکت قرار دهید سپس بنحوی مچ را ببندید که حرف v روی دسته راکت شکل بگیرد . ( مانند تصویر زیر)

 

حالت آماده باش و حرکت رو به پایین

 در حالت آمادگی برای بک هند، لازم است گریپ مناسب طبق توضیحات فوق گرفته باشید.

قبل از تاب عقب و شروع چرخش شانه ها ، روی پنجه پاها قرار گیرید و زانوها را خم کنید. راکت را جلوی بدن بطوری که سر راکت رو به بالا و دست فرعی گردن راکت را گرفته باشد.  با این حالت شما آماده اید تا برای شروع حرکت و چرخش بدن ( شانه – کمر – باسن )  با پای ضربه گام بردارید ( برای راست د ستها پای راست وچپ دستها پای چپ پای ضربه محسوب می شود ) و پاها با فشار به زمین، نیرو را از زمین گرفته و توسط ماهیچه ها به ترتیب به سر راکت انتقال می دهد. ( عمل- عکس العمل )

 

 تاب عقب:

سر راکت را همچنان که بالا قرار گرفته با هردو دست بالا برده وتاب دهید تا حرف ( آلفا) در فضا شکل بگیرد .

وزن بدن را به جلو و پای ضربه کاملا روی زمین و وزن بدن را روی آن قرار دهید. از روی شانه به توپ نگاه کنید در بک هند تاپ اسپین بدنتان را باید به اندازه ای بچرخانید که پشت بدنتان رو به حریف باشد. چرخش بیشتر بالا تنه نسبت به حالت ضربه اسلایس ، بخاطر زدن ضربه محکم تر در حالت تاپ اسپین است. یعنی نیاز دارید که راکت مسیر انحنای بیشتری را برای کسب سرعت بیشتر در سر راکت ، طی کند .

در انتهای حرکت بک سوئینگ سر راکت را پائین تر از سطح پرواز توپ قرار دهید و صفحه راکت تقریبا عمود بر زمین باشد . این امر نمایانگر ضربه تاپ اسپین است . دو باره توجه کنید با دقت تمام به توپ نگاه کنید .

 

 حرکت سر راکت رو به جلو و بالا و تماس با توپ جلوتر از بدن:
هنگام شروع چرخش بالا تنه (شانه ، کمر ) و حرکت رو به جلو د ست فرعی از راکت جدا شده و راکت را از پائین به بالا حرکت داده ضمن اینکه بدن هم همین حرکت را انجام می دهد ( بلند شدن ) و تماس را در نقطه sweet spot یا بهترین محل ضربه در صفحه راکت، ایجاد کنید. و تماس توپ با راکت جلوتر از پای ضربه است که این امر برای هر ضربه ایده آل است .
   
   
 ادامه حرکت بعد از ضربه (فالوترو):
وقتی شما ضربه اسلایس می زنید چنین فشاری را به سر راکت وارد نمی کنید . زیرا که توپ را برس می زنید. چنانچه شما توپ را به بالا و جلو می رانید برای تعادل نیازمندید که قسمت گوشتی کف دست شما در پشت دسته راکت قرار گیرد . کشیدگی ساعد در لحظه تماس نمایانگر آنست که مچ دست را محکم نگهداشته این امر در زدن ضربه تاپ اسپین و اسلایس مهم است زیرا که مچ دست محکم ، سر راکت را از لرزش و حرکات اضافه حفظ می کند . بعد از تماس، بازو در جهت ضربه کاملا باز می شود این ادامه حرکت راکت (فالوترو) کامل و یک نواخت به کنترل بیشتر توپ می انجامد . چرخش بدن را با آوردن پای عقب به جلو ، کامل می کنید . همچنین برای ضربه بعدی در شرایط آماده قرار می گیرید .
 
برای مشاهده منابع تصویری بیشتر در حالتها و زوایای مختلف به بخش بک هند گالری ضربه مراجعه کنید.
يکشنبه 27/4/1389 - 15:12
ورزش و تحرک


1- مقد مه


1- مسابقه ی رقابتی تنیس در بر گیرنده یك چالش ذهنی علیه حریف و گاهی چالشی علیه خود بازیكن است . اغلب حالت ذهنی و روانی بازیكن تاثیر چشمگیری بر حالت جسمانی وی دارد .

ویژگی های روانشناختی تنیس شامل عوامل زیر است :

. تنیس یك ورزش انفرادی است و این گونه ورزشها ( تنیس ) نسبت به ورزشهای تیمی باعث ایجاد استرس بیشتری می گردند.
. تنیس ورزشی دشواری است كه نیازمند در جات بالای هماهنگی است و گاهی اوقات نیز ممكن است بسیار ناكام كننده باشد.
. دوره های اتلاف وقت بسیاری ( بین امتیازات و تعویض زمین) وجود دارد.
. هیچ وقت اضافه یاتعویضی در كار نیست .
. در بعضی از ضربات مشخص ( سرویس ها- اسمش ) بازیكن قبل از زدن ضربه دارای مقدار زمان كوتاهی برای فكر كردن است.
. در بعضی سطوح خاص ، برای بازی داور رسمی وجود ندارد ، شمابرای آگاهی از خارج یاداخل بودن ضربه خود به صداقت و راستی قضاوت حریفان متكی خواهید بود .
. نظام امتیاز دهی و امتیاز گیری بدین معناست كه بازیكن هر گز ایمن نیست .
. در اكثر مسابقات مربی اجازه ی هدایت شماراندارد .
. نظام بازی بر اساس ضربه ی نهایی است . معمولاهیچ جلسه بعدی ، دلداری یاامید دوباره ای برای باخت پس از بازی وجود ندارد.
. در سطح حرفه ای : مسابقات هفته ای ، وجود مسافرتهای برون شهری ، یاحتی قاره ای متعدد در همه ی فصول وجود دارد.
. تغییر شرایط ، فرسوده كننده است ، منظور وجود انواع زمین های متفاوت ، توپها، قالب و سبكهای بازی و غیره است.
. شماهرگز نمی دانید بازی راچه موقع شروع خواهید كرد ، زیرامسابقه ی تنیس بر حسب مسابقات وابسته به دیگری بر نامه ریزی می شود.
. بازیكنان حرفه ای می بایست قسمت مهمی از زندگی اشان راصرف بازی تنیس نمایند .( 4 الی 6 ساعت تمرین روزانه ، مسابقه ، مسافرتهاو غیره ).
. والدین اغلب به طور كامل در گیر حرفه ی بازیكن می شوند.

بازیكنان حرفه ای و همین طور مربیان آنهاعقیده دارند كه بعد ذهنی و روانی تنیس بی نهایت مهم است ، بویژه زمانی كه تواناییهای جسمانی حریفان برابر باشد . به علاوه ، در طی مدت انتظار برای بهبود زمینه های تكنیكی و فنی كارهای اندكی می توان انجام داد ، امااز لحاظ روانی و ذهنی اعمال مختلفی رامی توان به انجام رساند .
در مطالعه ای كه توسط موران ( 1996 ) در باره ی عقاید مربیان نسبت به فنون روانشناختی در تنیس انجام پذیرفت ، نتایجی بدست آمده كه بعضی از آنهاعبارتند از :
. 90 %از مربیان كه باآنهامصاحبه شده ، عقیده دارند كه مهارتهای روانی در مسابقات تنیس عامل بسیارمهمی در تعیین موفقیت هستند .
. 90 % از مربیانی كه باآنهامصاحبه شده ، گزارش نموده اند هر هفته مقدار زمانی راصرف بحث و تحلیل مهارتهای روانی می كنند .
. مربیان گزارش نموده اند كه انگیزش ، تمركز ، اعتماد به نفس ، آمادگی ذهنی ، كنترل اضطراب ، مهار خشم یاعصبانیت و تجسم سازی مهمترین مهارتهای ذهنی در تنیس هستند .

- مربیان گزارش كرده اند گفتگو باخود ، مثبت گرا، تجسم سازی ذهنی ، ایجاد اهداف عملكردی ، كشیدن نفسهای عمیق و همین طور كاهش تدریجی فشار رفتار ، در زمره ی مفید ترین روشهای روانشناختی در تنیس است .
نكته شگفت آور این است كه بعد روانی بازی تنیس مانند جنبه های فنی ، تاكتیكی و جسمانی آن مورد توجه و عمل قرار نگرفته است . دلایل آن می تواند شامل موارد زیر باشد :
- در نظر بسیاری از مردم ، مهارتهای روانشناختی به غلط ، ذاتی انگاشته می شوند .بسیاری بر این باورند كه اگر بازیكن از نظر روانی ضعیف باشد ، امكان تغیر آن وجود نخواهد داشت .
- این مساله نیز دشوار است كه روانشناسان ورزشی متخصصی رادر زمینه ی ورزش تنیس پیداكنیم .
- به نظر می رسد كه در گذشته مهارتهای ذهنی چندان مورد نیاز نبود ، پس چرا امروزه اینجنین شده است ؟ امادر مسابقات گذشته ی تنیس نیز ( تیلدن ، لیور و غیره ) بدون اینكه از آن اگاه باشند ، راهبرد های ذهنی رابكار می برده اند ( برای مثال ، تحت شرایط اب و هوایی مغایر یامو قعیتهای پر سر وصداتمرین می كرده اند ) .
مهمترین چیز برای مربیان پذیرش این نكته است كه مهارتهای روانشناختی در صورتیكه به طور منظم تمرین كردند ، می تواند آموخته شده و بهبود یابند . لازم به ذكر است كه این مهارتهاارثی نبوده و مربیان می توانند بعد ذهنی و روانی راهم در هنگام انجام بازی در زمین و هم زمانیكه هنوز بازی شروع نشده است لحاظ كرده و در نظر داشته باشند .

2- ویژگی های روانشناختی قهرمانان تنیس
الف- بازیكنان آنچه رادر باره آن می اندیشند ،انجام می دهند ( وینبرگ1988، لوهر 1990)
در زیر فهرستی از ویژگیهای روانشناختی اظهار شده توسط قهر مانان تنیس وجود دارد كه چگونگی و چیستی احساس آنهادر هنگام انجام بهترین بازی اشان راتعریف می كند :
. دارای حالت روانی پایا( مهار هیجانات خود ) هستند . یعنی اینكه در حوزه و حیطه زمین بازی می كند .
. از لحاظ ذهنی و روانی بسیار نیرومند و مصمم است .
. مثیت گراو واقع گرااست .
. دارای اطمینان و اعتماد بالابوده ، باانرژی و آماده برای عمل است.
. تمركزش معطوف به بازی بوده و از نظر جسمانی آرام و راحت است .
. در خود احساس ترس نمی كند و از نبرد ( پیكار ) لذت می برد .
. تحت كنترل ومسو لیت كامل است .
. شاد وبانشاط است .
. احساس نیاز بالابرای پیشرفت و وجود سائق برای برنده و پیروز شدن دارد .
. بی نهایت رقابت طلب بوده و انجام بازی یامسابقه راباشدت تمام اجرامی كند .


ب- گزیده ای از توانائیهای ذهنی و روانی برای بازیهای مسابقه ای عبارتند از
مهارتهای ذهنی و روانی مورد نیاز بازیهای مسابقه ای موارد ذیل است :
 


يکشنبه 27/4/1389 - 15:11
ورزش و تحرک
ضربه سرویس
تهیه و تدوین : حسین شریفی

مقدمه:
   شکی نیست که امروزه ضربه سرویس در بازی تنیس یکی از عوامل مهمی است که بطور مستقیم در نتیجه مسابقات تاثیر می گذارد؛ به ویژه در مسابقات حرفه ای ، به طور آشکار این تاثیر مشهود است. لذا در آموزشِ دانشِ مدرن تنیس، توجه شایانی به سرویس شده و مهارت های تکنیکی برای افزایش قدرت و تاثیر گذاری این ضربه مهم، توسعه شایآنی نموده است.
برای مثال مشاهده می کنیم که سرویس های " سمپراس" که یکی از بهترین سرویس ها به شمار می رود، از قدرت، سرعت، دقت و تنوع برخوردار است و یکی از مهارت های ویژه در اجرای سرویس های او، نحوه ایستادن است که تعادل و آرامش را با هم دارد . بلند شدن سریع به طرف بالا برای ضربه زدن به توپ و حرکت سریع و تند مچ دست که سرعت زیادی را بوجود می آورد، به انضمام حالت دورانی و تمایل دو کتف که باعث افزایش قدرت سرویس می گردند، از دیگر ویژگی های سرویس های " سمپراس است ".
در اینجا شرح از مهارت های ویژه بازیکنان حرفه ای که سرویس های سریع دارند و در راس آنها بازیکن معروف " سمپراس " قرار دارد، ارائه خواهد شد:

 

نشانه روی به " هدف مثلثی " در سرویس

وقتی تمرین سرویس زدن می کنید، می توانید دقت ضربات خود را با نشانه روی به سوی یک هدف معین روی زمین بهبود بخشید. نشانه روی به سوی اهداف ثابت نه تنها به تمرکز شما کمک می کند بلکه میزان دقت شما را هم بالا می برد. این روش نه تنها برای تمرینات، بلکه در زمان مسابقه هم قابل استفاده است .

 وقتی سعی در زدن یک سرویس عالی و درست در گوشه های محوطه زمین سرویس را دارید، به سوی نقاط A یا B  هدف مثلثی ( سه گوش ) نشانه روی کنید. منظور از سه گوش، آن قسمت از ناحیه سرویس است که بین خط انتهای منطقه سرویس ، تسمه نگهدارنده وسط تور و خط مرکزی سرویس محدود می باشد. با نشانه روی نقاط فوق الذکر سرویس های شما شکل می گیرد (تصویر روبرو).

مهارتهای ویژه مورد نیار ضربه سرویس

  الف) نحوه ایستادن و آمادگی برای زدن ضربه سرویس

باید ایستادن و آماده شدن برای نواختن ضربه سرویس به طور راحت و با حفظ تعادل کامل و بدون هیچگونه استرسی انجام شود. بیشتر بازیکنان ترجیح می دهند که راکت را از انتهای آن به دست بگیرند و ممکن است که قدم جلو را به طرف بالا نگه دارند و پاشنه پا را بر روی زمین بگذارند تا سنگینی بدن را به پای عقب منتقل کنند.


ب) حالت دورانی شانه

بازیکن این حرکت را در هنگام پرتاب توپ به طرف بالا انجام می دهد به طریقی که دستِ پرتاب کننده توپ، تقریبا" موازی خط پایآنی زمین قرار می گیرد. راکت در این لحظه آرام به طرف عقب قرار می گیرد و سر راکت به طرف پایین اشاره می کند.

ملاحظه می کنید که بیشتر بازیکنان، راکت خود را به سرعت به طرف عقب می برند به شکلی که مسیر راکت بالاتر از حد مطلوب در انحنای عقبی باشد و بازو در امتداد آن آزاد نخواهد بود و ترجیح دارد که خم شدن در این مرحله آرام صورت گیرد تا دستِ  وارد کننده ضربه ، در حالت کشیدگی و آزاد باشد که باعث سرعت بخشیدن به راکت می شود و حرکت به طرف بالا و رو بروی توپ باشد.


ج) پرتاب توپ به طرف بالا

توپ در هنگام زدن سرویس باید به طرف بالا و به سوی جلو باشد تا سنگینی بدن در پشت ضربه سرویس قرار گیرد و باعث افزایش شدید سرعت توپ شود.
هرچه پرتاب بیشتر رو به جلو باشد، وزن بدن که در پشت ضربه قرار می گیرد، بیشتر می شود و سرعتِ خودِ ضربه را هم بالاتر می برد و ضمنا" امتیاز سرعت به طرف جلو را نیز در تاکتیک سرو و نت ، افزایش می دهد.

امتیآز دیگر پرتاب توپ به طرف بالا، این است که بازیکن می تواند به بهترین نحو از حرکت سریع مچ دست در هنگام نواختن سرویس استفاده کند به شرط اینکه دستِ پرتاب کننده در هنگام پرتاب، در کشیدگی کامل باشد.

 

د) تمایل و کجی شانه ها

از عناصر مهم سرویسِ قوی و قدرتمند، کجی شانه ها است که نتیجه طبیعی عمل خم شدن زانوها در هنگام پرتاب توپ است. این تمایل در شانه ها میانگین سرعتِ بیشتری به ضربه می دهد و بازیکن می تواند در چنین حالتی با قدرت بیشتری به توپ ضربه بزند. قابل توجه است که وضعیت و حالت افقی بودن شانه ها از قدرت ضربه می کاهد.


ح) حرکت سریع مچ دست

اجرای حرکت سریع مچ و حرکت چرخشی ساعد در ضربه سرویس به دشورای صورت می گیرد مگر اینکه در آغاز سرویس، عضلات دست کاملا" در وضعیـت آزاد ( شل) باشد زیرا این حرکت سر راکت را به طرف توپ فشار می دهد.

برای تمرین چرخش ساعد می توان راکت را فقط با انگشت های میانی و اشاره ( ابهام و سبابه) گرفت و سعی کنید صفحه راکت ِ خود را در برابر توپ قرار دهید و در این حالت مجبور هستید ساعد را بچرخانید تا راکت  در این وضعیت قرار گیرد. چون مشت آزاد نمی تواند جهش را محدود نماید، چرخیدن ساعد با این روش ادامه می یابد تا حالت چرخش بخوبی حس شود

و) جهش بلند به سوی توپ

در این مرحله بازیکن با یک ساق پای خود به طرف بالا می پرد تا به توپ برسد و همزمان به طرف جلو دور می زند و سعی می کند آرنج خود را کاملا" به طرف بالا بکشد تا انرژی حرکت سریع مچ را در هنگام وارد کردن ضربه، افزایش دهد

 

ز) کشیدگی بدن در نقطه تماس

به کشیدگی کاملِ بدن و دست در نقطه تماس ( توپ و راکت ) و به طرف بالا بودن سر و دوختنِ چشم به توپ، توجه کامل معطوف شود و باید در فاصله ( 2/1 ) قدم جلوی خط باشد زیرا به بالاتر و جلوتر رفتن با سرعت زیاد در هنگام تماس با توپ، کمک می کند. باقی ماندن در قسمت پایین بدن منجر به اصابت توپ به تور می شود.


ه) پایان حرکت درون خط عقبی

حرکت، از آغاز تا پایان سرویس، باید با آرامش و راحتی کامل انجام شود و تمام کردن حرکت سرویس درون زمین، قدرت ضربه را مضاعف می کند. ملاحظه می شود که عده زیادی از بازیکنان، سرویس خود را بدون اینکه توپ را به اندازه کافی به طرف جلو پرتاب کنند، انجام می دهند. معمولا" این بازیکنان نمی توانند حرکت سریع مچ را انجام دهند و نمی توانند سنگینی بدن خود را به اندازه کافی پشت ضربه قرار دهند

 

برای مشاهده منابع تصویری بیشتر در حالتها و زوایای مختلف به بخش سرویس گالری ضربه مراجعه کنید.
يکشنبه 27/4/1389 - 15:11
ورزش و تحرک

آموزش ذهنی و روانی برای مسابقات

تهیه و تنظیم: دکتر محمد رضا نیکخو (روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه) 
باهمکاری : حسین شریفی
منبع :advanced coaches manual

95 درصد ورزش تنیس به عملکرد ذهنی و روانی بستگی دارد (جیمی کانرز)

فهرست مطالب

مطالب مورد نظر در 8 فصل به شرح زیر تدوین شده است .

  1. مقدمه
  2. انگیزش
  3. تمرکز
  4. کنترل هیجانی (برانگیختگی): فعال سازی و آرامش
  5. کنترل رفتارها و افکار: اعتماد به نفس
  6. عمکرد ذهنی در مسابقات
  7. برخورد با والدین
  8. کاربردهای عملی
يکشنبه 27/4/1389 - 15:10
ورزش و تحرک

 

 

 

بلندی قد بدون کفش
(سانتیمتر)
استخوان بندی قوی
(کیلوگرم)
استخوان بندی متوسط
(کیلوگرم)
استخوان بندی ضعیف
(کیلوگرم)
157.5 63.5 58 53.1
160 65.9 59.9 54.9
162.5 67 61.7 56.7
165 69.8 63.9 58.5
167.5 72.5 66.1 60.3
170 74.7 68 62.5
172.5 76.5 69.7 64.3
175 78.3 71.6 66.1
177.5 80.1 73 67.5
180 82.3 75.1 69.3
182.5 84.6 77 71.1
185 86.4 78.8 72.9
187.5 87.8 80.1 74.3
 

 

 

 

جدول وزن ایده آل بانوان (بدون لباس)

بلندی قد بدون کفش
(سانتیمتر)
استخوان بندی قوی
(کیلوگرم)
استخوان بندی متوسط
(کیلوگرم)
استخوان بندی ضعیف
(کیلوگرم)
150 53.1 49 45.4
152.5 54.4 50.4 46.8
155 56.2 51.8 48.1
157.5 57.6 53.9 49.5
160 59.4 54.9 50.9
162.5 60.8 56.3 52.2
165 62.5 58 54
167.5 63.9 59.4 55.3
170 65.7 61.2 56.7
172.5 68 63 58.5
175 70.2 64.8 59.9
177.5 72.8 66.6 61.7
180 74.7 68.4 63.5
يکشنبه 27/4/1389 - 15:10
ورزش و تحرک

صورت غذای انرژی 3000-2500 کیلوکالری در روز


صبحانه کیلوکالری
  1فنجان غلات،2/1فنجان شیر،1قاشق چایخوری شکر 185
  2تکه نان سبوس دار،کره با چربی کم یا کنسروشده 447
  1فنجان قهوه یا چای یا چای گیاهی،سفیده تخم مرغ،1قاشق چایخوری شکر  40
 

جمع

672
نا ها ر  
  1عددساندویچ سالاد 286
  ماست کم چربی1فنجان 89
  1عدد سیب متوسط 159
  آب پرتقال تازه 2/1لیوان 169
 

جمع

703
شام  
  150گرم مرغ کباب شده 250
  2فنجان سبزیجات تازه 120
  1فنجان هویج 40
  200گرم سیب زمینی آب پز 150
  4قاشق غذا خوری آب گوشت(عصاره گوشت) 45
  2فنجان برنج 405
  1فنجان قهوه یا چای یا چای گیاهی،سفیده تخم مرغ،1قاشق چایخوری شکر  40
 

جمع

1050
قبل از خواب  
  1فنجان شیر گرم،1عدد بیسکویت  300
 

جمع کل انرژی روزانه

2725

صورت غذای انرژی 4000-3000 کیلو کالری در روز


صبحانه کیلوکالری
  1 لیوان آب پرتقال تازه 70
  75گرم گوشت کباب شده،1تخم مرغ نیمرو،100گرم گوجه فرنگی کباب شده 390
  2تکه نان سبوس دار،کره کنسرو شده وکم چربی 447
  1فنجان قهوه یا چای یا چای گیاهی،سفیده تخم مرغ،1قاشق چایخوری شکر 40
 

جمع 

947
نا ها ر  
  100گرم پنیرچدار 406
  100گرم سالاد سبزی 60
  100گرم چیپس سیب زمینی 170
  1لیوان آب پرتقال تازه 169
  1موز بزرگ 120
  1فنجان قهوه یا چای یا جای گیاهی،سفیده تخم مرغ،1قاشق چای خوری شکر 40
 

جمع 

965
شام  
  2فنجان سوپ سبزی 190
  200گرم استیک گوشت وقلوه 650
  2فنجان سبزیجات سبز 120
  1فنجان سبزیجات ریشه ای(هویج،زردک و....) 120
  2عدد سیب زمینی با پوست هر یک به وزن 200گرم 219
  4قاشق غذا خوری آب گوشت (عصاره گوشت ) 400
  100گرم پای سیب 370
  2قاشق غذا خوری خامه 65
  قهوه یا چای یا چای گیاهی،سفیده تخم مرغ،1قاشق چای خوری شکر 40
 

جمع 

2174
 

جمع کل انرژی روزانه

4086

صورت غذای انرژی 5000-4000 کیلوکالری


صبحانه کیلوکالری
  1لیوان شیر کامل 160
  2فنجان غلات،1فنجانشیر،1قاشق چای خوری شکر 220
  100گرم سوسیس کباب شده،75گرم گوشت کباب شده 383
  1غدد تخم مرغ نیمرو 200
  100گرم قارچ پخته شده 30
  1تکه نان سبوس دار،کره کم چرب وکنسروشده 220
  1فنجان قهوه،چای،چای گیاهی،سفیده تخم مرغ،1قاشق چایخوری شکر 40
 

جمع

1253
میان وعده بین صبح وظهر  
  1لیوان شیر کامل 160
  1ساندویچ سالاد 220
 

جمع

380
نا ها ر  
  2عدد تخم مرغ آب پز به همراه 2تکه نان سبوس دار 550
  1تکه کیک شکلاتی (150گرم) 500
  1لیوان آب پرتقال تازه 220
  1فنجان قهوه ،چای،چای گیاهی،1قاشق چای خوری شکر 40
 

جمع

1310
شام  
  200گرم ماهی کباب شده یا پخته شده 420
  4قاشق غذا خوری سس سفید 86
  2فنجان سبزیجات مخلوط سبز 120
  2فنجان سبزیجات ریشه ای 120
  2عدد سیب زمینی پخته (با پوست)هر یک 200گرم 219
  150گرم گلابی یا هلو کنسروشده 146
  100گرم بستنی 196
  1200میلی لیتر شربت مخصوص 300
  1فنجان قهوه ،چای،چای گیاهی،سفیده تخم مرغ ،1قاشق چایخوری شکر 40
 

جمع

1647
قبل از خواب  
  1فنجان شیر کامل 280
  جمع کل انرژی روزانه 4870
 

صورت غذای انرژی 6000-5000 کیلو کالری


صبحانه کیلوکالری
  آب پرتقال تازه 2/1لیوان 160
  1لیوان شیر کامل 160
  2فنجان غلات ،با شیر کامل،1قاشقچای خوری شکر 714
  100گرم گوشت کباب شده 238
  100گرم سوسیس کباب شده 217
  100گرم گوجه فرنگی کباب شده 15
  2تخم مرغ نیمرو 119
  3تکه نان سبوس دار ،کره کم چربی ،عسل50گرم 526
 

جمع

2149
نا ها ر  
  2ساندویچ سالاد 440
  1ماست کم چربی 89
  1عدد سیب ،1عدد موز 260
  1لیوان شیر کامل 160
 

جمع

949
عصرانه(میان وعده بعد از ناهار)  
  1لیوان شیر کامل 160
  1رول پنیر 476
 

جمع

636
شام  
  2فنجان سوپ 190
  200گرم ماهی پخته شده 397
  100گرم نخود فرنگی 26
  100گرم ذرت شیرین 55
  200گرم سالاد میوه تازه 200
  200گرم بستنی 309
  1200 میلی لیتر شربت مخصوص 300
  1فنجان قهوه ،چای،چای گیاهی،سفیده تخم مرغ با 1قاشق غذا خوری شکر 40
 

جمع

2150
 

جمع کل انرژی روزانه

5886
نکته : یک رژیم غذایی خوب، یک ورزشکار متوسط را موفق و برجسته نمی کند. اما یک رژیم غذایی ضغیف، یک ورزشکار خوب را متوسط می کند.

تا زمانی که از هر یک از این گروههای غذایی به مقدار کم استفاده نمایید اشکالی وجود ندارد ولی استفاده بیش از اندازه هر یک به سلامتی شما لطمه خواهد زد.

يکشنبه 27/4/1389 - 15:9
ورزش و تحرک
اعضاء ایرانی عضو كنفدراسیون والیبال آسیا و فدراسیون بین المللی در سال 1379 ( 2000 میلادی )  
1. آقای محمدرضا یزدانی خرم ـ عضو هیات رئیسه كنفدراسیون والیبال آسیا AVC
2. آقای ابراهیم نعمتی ـ عضو كمیته داوری كنفدراسیون والیبال آسیا AVC و مدرس FIVB برای تدریس در كلاس های داوری بین المللی
3. آقای محمود عدل ـ عضو كمیته والیبال ساحلی كنفدراسیون والیبال آسیا AVC
4. آقای كاوه سرحدی ـ عضو كمیته مسابقات كنفدراسیون والیبال آسیا AVC
5. آقای دكتر خسرو ابراهیم ـ مدرس FIVB برای تدریس در كلاسهای مربیگری بین المللی.
يکشنبه 27/4/1389 - 15:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته