• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 320
تعداد نظرات : 31
زمان آخرین مطلب : 3636روز قبل
كودك

اختلال یادگیری با ضریب هوشی کودک هیچ ارتباطی ندارد؟!

آرش، دانش آموز کلاس دوم و ۸ ساله است. او فقط در درس دیکته دچار مشکل است به طوری که اختلاف نمره فاحشی بین نمره دیکته و سایر درس هایش وجود دارد. مثلا نمره دیکته او معمولا بین ۵ تا ۱۲ در نوسان است، در حالی که نمره سایر دروس از جمله ریاضی بین ۱۸ تا ۲۰ است. معلم او عنوان می کند که آرش از نظر هوشی در حد طبیعی است، زیرا در سایر دروس هماهنگ با دیگر دانش آموزان پیش می رود. غلط های دیکته آرش انواع مختلف دارد، مثلا حروف مشابه را با هم اشتباه می کند(مقازه به جای مغازه)، کلمات را همانگونه که می شنود، می نویسد(رفتن به جای رفتند، پمبه به جای پنبه)، وارونه نویسی و قرینه نویسی(آب آب به جای بابا) دارد یا یک حرف از یک کلمه را حذف یا به آن اضافه می کند. با توجه به مشکلات ذکر شده برای آرش اختلال یادگیری دیکته نویسی مطرح می شود. این که این اختلال چیست و چه راهکاری برای رفع آن باید در نظر گرفت را دکتر کتایون خوشابی، روان پزشک توضیح می دهد.

 

● اختلال یاد گیری چیست؟

 

اختلال یاد گیری به عنوان یک اختلال عصب زیست شناختی یا اختلال پرد ازش زبان تشخیص د اد ه شد ه که به وسیله عملکرد مغز به وجود آمد ه است. اختلال یاد گیری ممکن است از لحاظ علمی د ر حوزه های شناسایی کلمه، اد راک، خواند ن، حساب کرد ن، استد لال کرد ن، هجی کرد ن یا کلمه بند ی و نوشتن به وجود آید . اختلال یاد گیری غالبا وابسته به عملکرد غیرعاد ی مغز به ویژه د ر حوزه گفتار است. اختلال یاد گیری که د ر زمینه علمی تشخیص د اد ه شد ه ممکن است د ر زمینه های د یگر نیز اختلال ایجاد کند . به طور مثال فعالیت های روزمره یک فرد د ر خانه ممکن است از ناتوانی بالقوه حافظه، استد لال یا حل مسئله تاثیر بگیرد . به علاوه ممکن است تاثیر نامطلوبی بر ارتباطات اجتماعی بگذارد زیرا ضعف فرآیند شناختی فرد موجب می شود او د ر فکر کرد ن یا رفتار، د چار اشتباه یا کج فهمی رفتار د یگران شود. اختلالات یاد گیری ممکن است با حالت های مختلف مانند اختلال بیش فعالی، اختلالات رفتاری، ناتوانایی های حسی یا د یگر شرایط کلینیکی ارتباط د اشته باشد.

  مجله سیب سبز

يکشنبه 14/2/1393 - 22:12
تبریک و تسلیت

روز معلم را به همه عزیزان و همکاران فرهنگی تبریک عرض می نمایم.

از طرف یک همکار باز نشسته

در ضمن برای همه بچه های گلم  در سرزمین پاک ایران ارزوی سلامتی و عاقبت بخیری دارم.بهترین روزهای زندگیم  روزهایی بود که در خدمت بچه های عزیزم بودم .از تمام بچه های گلم  تمنا می کنم دعا گوی معلمین خود باشند. (معلم شما صداقت سرشت )با افتخار 30 سال خدمت برای پاکترین مخلوقات خدا

پنج شنبه 11/2/1393 - 23:31
كودك

 

 چگونه یک کودکان بیش فعال را تربیت کنیم؟

- حتماً می خواهید بدانید چگونه باید او را تنبیه کرد تا دست از رفتارهای ناپسند بردارد؟ یا می خواهید بدانید چرا هر قدر تنبیه می کنید فایده ندارد و باز همان رفتارها را تکرار می کند و برای تان عجیب است که هر روز حساسیتش به تنبیه شدن کمتر می شود.

این کودکان در تمرکز حواس دچار اشکال هستند و نمی توانند روی صندلی کلاس آرام بنشینند، به مطالب و درسی که معلم می دهد توجهی ندارند.

قبل از هر چیز باید بدانیم بهتر است که تشویق و تنبیه فوری انجام شود تا تاثیر بیشتری داشته باشد اگر چه تنبیه در مورد این کودکان کمتر موثر است و دلیل آن وجود رفتار های تکانشی  و بدون فکر است. در هر حال تنبیه باید پس از رفتاری که انجام داده است و علم به اینکه بداند بخاطر کدام رفتارش تشویق یا تنبیه شده است ضروری است. تنبیه می تواند با یک اشاره، نگاه یا محروم کردن بچه از چیزهایی که دارد باشد ولی نباید نیازهای اصلی کودک را از او گرفت. نیازهای اصلی مثل غذا، آب، خوابیدن، سلامتی، احساس امنیت و نیاز به دوست داشته شدن.

- با کودک به آرامی صحبت کنید و سعی کنید رفتار خوبی را که از کودک سر می زند به زبان بیاورید و به او آفرین بگویید.

- سعی کنید از کلماتی چون «نه، نکن، بس کن» کمتر استفاده کنید.

- وظایف کودک را در خانه برای او مشخص کنید و آنها را به دفعات به او بگویید تا با آنها آشنا شود و یاد بگیرد. چنین کودکانی ممکن است وظایف خود را به زودی یاد نگیرند ولی باید با صبر و حوصله آنها را به او یاد دهید.

- به کودک مسئولیت بدهید، زیرا برای رشد هر کودکی مسئولیت پذیری لازم است مشروط بر  انکه در حد توان او باشد و اگر کودک آن را حتی ناقص انجام داد، از او قدردانی کنید.

- بیش از حد دلسوز و نگران او نباشید مشکل بیش فعالی به تدریج اصلاح خواهد شد.

با معلم کلاس همکاری دقیق نمایید، زیرا توجه شما در خانه و همکاری شما با معلم مدرسه در بهبود کودک بسیار موثر خواهد بود.

در واقع کودک باید بداند:

روی قانون های مان پافشاری می کنیم و قانون مان تغییر نمی کند. وقتی قانون را رعایت کرد او را تشویق می کنیم و وقتی آن را زیر پا گذاشت او را تنبیه می کنیم.

خیلی مهم است کسانی که با او در ارتباط هستند حرف شان یکی باشد و اگر در تربیت کردن فرزند با هم اختلاف نظر دارند باید در خفا با هم صحبت کنند تا بچه نفهمد آنها موافق هم نیستند.

کسانیکه  از او نگهداری می کنند آدم های با ثباتی هستند، زیاد به او انتقاد نمی کنند و او را دوست دارند.

 – رفتار با کودک – کودک پر تحرک

پنج شنبه 11/2/1393 - 20:40
كودك

 

 

 

کودکان از لحاظ تحرک و جنب و جوش با یکدیگر تفاوت دارند. بعضی از کودکان از همان روز اول تولدشان جنب و جوش بیش از حد دارند و دست و پای خود را به طور دایم تکان می دهند. این کودکان هرچه بزرگ تر می شوند تحرک و جنب و جوش آنها بیشتر می شود، به طوری که لحظه ای نمی توانند در گوشه ای بنشینند و در نتیجه مادر مجبور است همه وقت به دنبال کودک باشد و دقیقه ای از او غافل نگردد. مردم به چنین کودکانی «کودکان شیطون» می گویند. در مقابل کودکان دیگری هستند که از همان اوایل تولدشان بسیار آرامند، شیر می خوردن و می خوابند. این کودکان زمانی که راه می افتند و حتی در سنین قبل از مدرسه نیز مشکلی برای پدر و مادرشان بوجود نمی آورند. در مطالعاتی که روی هر دو گروه انجام گرفته، مشاهده شده است که هر دو سالم اند و هیچ ضایعه یا بیماری مغزی ندارند و یادگیری آنها خوب است.

از طرف دیگر کودکانی هم هستند که رفتار آنها از همان روزهای اول تولد با دو گروه ذکر شده متفاوت است. به طور مثال، مادر جوانی در مورد کودک 5 ماهه اش می گوید:

کودکم موقعی که بیدار است مرتب شیون می زند، هیچ وقت نشده با آرامش در جایش بخوابد، موقعی که او را بغل می کنم گریه او شدیدتر می شود، زمان شیر دادن صورتش را بر می گرداند و اگر شروع به مک زدن کرد با کوچک ترین صدایی حواسش پرت می شود و شیون سر می دهد، اگر بخواهم به او غذا بدهم بعد از فرو دادن با گریه استفراغ می کند. در چنین کودکی هیچ ضایعه عضوی یا عصبی وجود ندارد.

این کودکان رعایت نوبت نمی کنند و اعمال آنها مورد قبول همسالان شان نیست و در نتیجه کودکان دیگر از آنها دوری می کنند.

هنگامی که او بزرگ می شود شروع به راه رفتن می کند بدون توجه به آنچه در جلو اوست، می دود و از صندلی و میز بالا می رود اگر چیزی به او داده شود پرت می کند، تمام اسباب بازی های خود را می شکند و خرد می کند و هر چه به دست او برسد به دهان می برد، چنین کودکانی زندگی و آسایش پدر و مادر را سلب می کنند و همواره والدین شان از وجود آنان اظهار خستگی و عجز می کنند و همین مسئله اثر بدی روی کودک خواهد گذاشت. موقعی که مادر چنین کودکی را به مطب می آورد، آرام نمی گیرد و از گوشه ای به گوشه دیگر مطب می دود و گویی توسط یک موتور تحریک می شود، او قادر نیست چند دقیقه در یک محل بنشیند یا بایستد، به هر چیز دست می زند، تلفن را بر می دارد و با کسی حرف می زند.

موقعی که چنین کودکانی به دبستان سپرده می شوند، دو مشکل خواهند داشت. اول اینکه مشکل یادگیری دارند، زیرا این کودکان در تمرکز حواس دچار اشکال هستند و نمی توانند روی صندلی کلاس آرام بنشینند، به مطالب و درسی که معلم می دهد توجهی ندارند. این کودکان تکالیف و کارهای مدرسه را انجام نمی دهند و کاری را که شروع کرده اند، تمام نمی کنند و به گفته معلم کلاس «کودک مات و مبهوت است». بعضی از این کودکان در مورد حروف و کلماتی که باید در مغزشان تمرکز دهند تا آن را درک کنند، دچار اشکال می باشند، حروف و اعداد را برعکس یا تغییر شکل یافته و کج و معوج می بینند (گرچه چشم آنها سالم است.) در نوشتن و خواندن مشکل دارند و بیشتر آنها در سال اول دبستان مردود می شوند.

مشکل دوم این کودکان در موقعیت های گروهی و بازی کردن با کودکان دیگر است، به طوری که این کودکان رعایت نوبت نمی کنند و اعمال آنها مورد قبول همسالان شان نیست و در نتیجه کودکان دیگر از آنها دوری می کنند. این کودکان بدون فکر کردن کاری را انجام می دهند و از کاری به کار دیگر می پردازند. عکس العمل های این کودکان معمولا ثابت نیست گاهی می خندند و خوش هستند و گاهی ناگهان به گریه می افتند و همسالان شان از این عمل در تعجب اند.


رفتار با کودک – کودک پر تحرک

پنج شنبه 11/2/1393 - 20:37
كودك

 http://ninifa.com/pic/1283895841_.jpg

یا اگر در یك هفته كودك پیش دبستانیم برنامه غذایی بدی داشت، باید به او بیشتر از یك ویتامین بدهم؟

نه. هرگز هیچ دلیلی برای دادن بیش از دوز ِ توصیه شده‌ی روزانه (معمولا یك قرص در روز) وجود ندارد. دموری لوس می‌گوید «برخی افراد فكر می‌كنند كه یه كم خوب است اما بیشترش بهتر است». این نگاه به ویتامین‌ها می‌تواند خطرناك باشد. نه تنها به كودك شما صدمه می‌زند، مثل مصرف زیاد آهن، بلكه مصرف بیش از اندازه‌ی بعضی ویتامینها موجب ممانعت از جذب سایر ویتامینها می‌شود و عدم تعادل غذایی به وجود می‌آورد.

پنج شنبه 11/2/1393 - 19:38
كودك

 

 

 

چه نوع ویتامینی را باید به كودك خود بدهم؟

در كل هر نوع مولتی ویتامین ِ كودكان (جویدنی یا مایع) به كار می‌آید، مگر زمانی كه كودك نیازهای ویژه‌ای داشته باشد. مثلا، اگر كودك شما گیاهخوار است، باید اطمینان حاصل كنید كه مكمل حتما حاوی ویتامین ب12 باشد كه رژیم غذایی‌اش فاقد آن است. و اگر پزشك شما تشخیص داده است كه كودكتان آنمی دارد، ممكن است مكملی را توصیه كند كه مقدار معینی آهن دارد.

دقت داشته باشید كه مكمل‌ها اغلب صد درصد همه ویتامینها و مینرالها را ندارند، بنابراین همچنان لازم است دقت كنید كه كودكتان ویتامینها و املاح مورد نیاز خود را از طریق منابع غذایی به دست بیاورد. مثلا اگر كودك پیش دبستانی شما شیر یا لبنیات كافی مصرف نمی‌كند، و فقط حدود 15 تا 20 درصد از RDA كلسیم را از طریق مكمل‌ها به دست می‌آورد، باید به دنبال منابع غذایی دیگری باشید، مثل آب پرتقال غنی شده با كلسیم.

توجه مهم: كودكان اغلب ویتامینها را آب نبات فرض می‌كنند (خوش رنگ و تركیب هستند تا به مذاق كودكان خوش بیایند) و شاید اگر فرصتش را پیدا كنند تعداد زیادی را یكجا مصرف كنند. اما مخصوصا مصرف بیش از اندازه‌ی آهن می‌تواند مهلك باشد. بنابراین با ویتامینها مانند دارو برخورد كنید. مطمئن شوید كه كپسولها مقاوم به دسترس كودك باشند، اما به آنها تكیه نكنید – همیشه بطری‌های ویتامین را دور از دسترس كودك خود نگه دارید.

دموری لوس كارشناس رسمی رژیم غذایی، و مادر دو كودك، این را از صخت ترین طریق ممكن آموخت: «بچه كوچكترم دستش را در بطری ویتامین كرد، درِ ایمنی را گشود، و قبل از این كه به او برسم ده ویتامین خورده بود. خوشبختانه ویتامینها آهن نداشتند». حالا ویتامینها را در كابینتی كه فقل شده نگهداری می‌كند. (برای اطمینان، اگر شك كردید كه كودكتان خودش ویتامین خورده، با مركز سوم تماس بگیرید، حتی اگر ویتامینها حاوی آهن نباشند).

پنج شنبه 11/2/1393 - 19:30
كودك

 

یا اگر كودك من بدغذایی خاصی دارد، باید به او ویتامین بدهم

اگر متوجه شده اید كه كودك شما دچار كمبود غذایی خاصی است – چون هیچ چیز سبزی را در دهان نمی‌گذارد یا چون فقط به غذا ناخنك می‌زند درحالی كه روزهاست چیزی جز نان و پنیر نخورده است – شاید بهتر باشد برای آرامش خاطر خودتان هم كه شده به او مكمل غذایی بدهید. دبی دموری لوس، كارشناس رژیم غذایی سرویس تحقیقات كشاورزی در دپارتمان كشاورزی ایالات متحده امریكا، مدرس ِ بیماریهای اطفال در كالجِ پزشكی بیلور می‌گوید این تضمینی است كه كودك مواد مورد نیاز خود را به دست می‌آورد. تا زمانی كه به كودك خود در روز فقط یك مولتی ویتامین دهید، هرگز در ویتامین بخصوصی «اوردوز» نمی‌كند، حتی اگر در رژیم غذایی روزانه خود از همان ویتامین به مقدار مورد نیازش دریافت كرده باشد.

پنج شنبه 11/2/1393 - 19:28
كودك

 

آیا باید به كودك خود مكمل ویتامین بدهم؟

متخصصان بر سر این كه آیا دادن مكمل مولتی ویتامین / مینرال روزانه به همه بچه‌ها فكر خوبی هست یا خیر اختلاف نظر دارند. مثلا آكادمی بیماری‌های اطفال امریكا (AAP) توصیه می‌كند كه فقط در صورت تجویز پزشك به كودك خود مكمل بدهید.

APP معتقد است از آنجا كه بیشتر مواد غذایی از این نظر غنی هستند، بیشتر كودكان به مكمل احتیاجی نخواهند داشت. از طرف دیگر، APP اعلام می‌كند كه مكمل مولتی ویتامین / مینرال چنانچه از مقدار مجاز ِ توصیه شده‌ی روزانه (RDA) برای مصرف ویتامین و املاح بالاتر نرود هیچ ضرری نخواهد داشت. متخصصان دیگر می‌گویند كه مكمل روزانه راه خوبی برای پر كردن كمبودهای احتمالی در تغذیه كودك شما است.


بیشتر متخصصان بر این باورند كه:

• تا زمانی كه در خوراندن مكمل به كودكتان زیاده روی نكرده باشید (یعنی از مقدار RDA در مصرف هیچ ویتامین یا مینرالی تجاوز كنید) مصرف روزانه هیچ ضرری ندارد.

• بعضی از كودكان – مثلا گیاهخواران یا كسانی كه به غذای خاصی حساسیت دارند – شاید برای رسیدن به RDA مورد نیاز خود به مصرف روزانه مكمل مولتی ویتامین / مینرال نیازمند باشند.

• مكمل‌ها جایگزین غذای خوب نیستند، و استفاده از آنها نباید توجیهی برای ادامه رژیم ضعیف غذایی شود. اگر كودكتان خوب غذا نمی‌خورد، به او مكمل بدهید، اما باید اقداماتی را هم در جهت بهبود عادات غذایی وی انجام دهید.

حرف آخر این كه اگر دریافته‌اید كه كودك پیش دبستانی شما رژیم غذایی متعادلی در جهت تامین همه نیازهای هرم غذایی ندارد، استفاده از مكمل مولتی ویتامین / مینرال روزانه بی ضرر است. فقط سعی كنید بیشتر از یك بار در روز به كودك خود مكمل ندهید یا توجه به تغذیه درست را بطور همزمان نادیده نگیرید.

پنج شنبه 11/2/1393 - 19:22
نماز


پاسخ – راهکار اصلی که شاید دراز مدت باشد باید قبل از نماز باشد . حالا چند تا کار هست که در خود نماز باید انجام بدهیم . یکی اینکه یک مرتبه وارد نماز نشویم . با مقدمه و با مؤخره . از هنگام وضو شروع به توجه بکنید . بعضی ها وقتی وضو می گیرند با دیگران حرف می زنند . اولا موقع وضو دعاهایی وارد شده است اگر آن دعاها را حفظ نیستید صلوات بفرست . یعنی موقع وضو با غفلت نباشی . ائمه ما از هنگام وضو حالشان عوض میشد . امام حسن مجتبی (ع) از هنگام وضو منقلب می شد . این ها مهیا شدن برای گفتگو با خداست . به ما اذان و اقامه سفارش شده است . روایت است که کسی که اذان و اقامه می گوید ، دو صف فرشته پشت سر او صف می بندند که خیلی از بزرگان آنها را می دیدند . هواپیما وقتی میخواهد اوج بگیرد که یک مرتبه اوج نمی گیرد ابتدا مقداری روی زمین می رود و آماده میشود و بعد اوج میگیرد . شما قبل از نماز که می خواهید اوج بگیرید و پرواز بکنید یک مقدار قبل باید آمادگی هایی درست بکنید . بعد از نماز هم یک مرتبه نماز را ترک نکنید . بعد از نماز احترام نماز اقتضا می کند که دعایی بکنیم ، تعقیباتی بخوانیم مخصوصا تسبیحات اربعه و روایت داریم که شما بعد از نماز یک دعای مستجاب دارید . حیف نیست که این دعای مستجاب را نکنید و بروید . از امام صادق (ع) نقل است که قبل از ورود به نماز یک توسلی به یکی از ائمه بکنیم . یک لحظه امام حسین (ع) را در نظر بگیر ، طول نمیکشد . یا ابا عبدالله شما نماز را بپا داشتی ، کاری کن که من هم بتوانم نمازم را خوب بخوانم . یکی دیگر اینکه در نماز هر جمله ای را که می خواهیم بخوانیم معنی اش را به ذهن بیاوریم . از آیت الله بهجت به تواتر رسیده است که هر جا در نماز حواستان پرت شد اشکالی ندارد این به درد شیطان نمی خورد ، عمدی بیرون نروید ، سهوی بیرون رفتن از نماز به درد شیطان نمی رخورد . آنجایی که حواستان هست و می فهمید که دارید بیرون می روید ، برگردید . اگر سهواً حواستان می رود اشکالی ندارد . شیطان می خواهد که کسی عمداً دنبالش راه بیفتد ، راه افتادن سهویی به دردش نمی خورد .


حجت الاسلام والمسلمین  عالی

 

پنج شنبه 11/2/1393 - 9:1
خواص خوراکی ها

کلم بروکلی؛ ضدآرتروز

نظر شما درباره کلم بروکلی چیست؟ دوستش دارید یا به مذاقتان خوش نمی آید؟ ذائقه شما هر چه باشد به جای خود، اما مطمئن باشید مفاصل تان این کلم خوش آب و رنگ را بسیار دوست دارند.


متخصصان تغذیه از فواید گوناگون و متنوع کلم بروکلی با شور و حرارت بسیار حرف می زنند: این کلم سرشار از ویتامین های A، B، K، C و نیز مواد معدنی مانند پتاسیم، روی و در کنار همه اینها مملو از فیبر است. کلم بروکلی همراه دیگر اعضای خانواده اش یعنی کلم بروکسل، گل کلم و کلم معمولی حاوی ترکیبات گوگرد است که می تواند مواد سرطان زا را که در اصل سبب رشد توده های سرطانی می شوند، بتدریج از بدن خارج کند.

 

بعلاوه، اکنون آخرین پژوهش در زمینه فواید کلم بروکلی که در مجله Arthritis & Rheumatism منتشر شده، نشان می دهد ترکیبات گوگرد موجود در این کلم می تواند در بدن انسان نقش ضدالتهابی نیز ایفا کند. البته منظور بیشتر آن التهابی است که ریشه بیماری استئوآرتریت (یا همان التهاب مفاصل) است: بیماری دردناک و پیش رونده ای که غضروف مفاصل را آرام آرام و تحت تاثیر عوامل التهابی ساییده و فرسوده می کند و به این ترتیب غضروف دیگر نمی تواند وظیفه اصلی خودش یعنی محافظت از مفاصل را انجام دهد.

 

محققان نخست تحقیقات خود را از موش ها آغاز کرده و دریافتند موش هایی که رژیم غذایی شان سرشار از ترکیبات گوگرد موجود در کلم بروکلی است، بسیار کمتر از موش هایی که از این ترکیبات گوگرد تغذیه نکرده بودند مبتلا به آسیب های غضروفی شده و نیز بسیار کمتر نشانه های استئوآرتریت را بروز داده اند. آنگاه گروه تحقیقات سراغ سلول های غضروف گاو و انسان رفته و دریافتند ترکیبات گوگرد، تاثیرات یکسانی در محافظت از این سلول ها در برابر آسیب های یاد شده از خود بروز می دهد. آنها می گویند ترکیبات پایه گوگرد می تواند روند فعالیت آنزیم هایی را که در التهاب غضروف ها نقش دارند، متوقف کند. بعلاوه، دانشمندان اکنون در حال انجام آزمایشی هستند که ببینند آیا کلم بروکلی می تواند از گروه کوچکی از بیماران مبتلا به آرتروز که تحت عمل جراحی زانو قرار گرفته اند، محافظت کند؟

 


اگر این آزمایش نیز همین نتایج اولیه را تائید کند، آنگاه کلم بروکلی خواهد توانست افراد بیشتری را از در افتادن به دام آرتروز نجات دهد. درست است که جراحی می تواند آرتروز را درمان کند، اما محافظت از مفاصل به منظور پیشگیری از آسیب های بازگشت پذیر ممکن است مفاصل را برای دوره ای طولانی تر قوی و مقاوم کند.

 

یان کلارک، مولف این مقاله تحقیقاتی و استاد زیست شناسی ماهیچه ای ـ استخوانی در دانشگاه ایست آنجلیا می گوید: هر چند امروزه جراحی یک روش بسیار موفقیت آمیز است، اما نباید آن را یک پاسخ تام و تمام به مساله آرتروز دانست. به محض این که شما به استئوآرتریت (یا همان التهاب مفاصل) مبتلا شوید، باید به قدری توانا شوید که بتوانید روند رو به رشد این بیماری را کند کنید و به این ترتیب تا حد ممکن نیاز به جراحی را بیشتر به تعویق بیندازید. مانند هر عارضه و بیماری دیگری پیشگیری مقدم بر درمان است و تغییر در سبک زندگی مانند رژیم غذایی شاید تنها راه برای رسیدن به این هدف باشد. این را نیز به یاد داشته باشید که رژیم غذایی سرشار از کلم بروکلی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن دیگری مانند چاقی را که مطابق پژوهش های قبلی با ابتلا به آرتروز مرتبط است، کاهش دهد

منبع: وب‌سایت مجله تایم

دوشنبه 8/2/1393 - 9:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته