• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 18
زمان آخرین مطلب : 4886روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
پرواز هواپیماهای آب پاش بر فزار آسمان پایتخت هم نتوانست گره از مشکل آلودگی هوا باز کند این در حالی بود که کارشناسان پیش از اجرای این اقدام نسبت به ناکارآمد بودن این طرح و ضرورت بکارگیری راهکارهای علمی و موثر هشدار داده بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، آبپاشی آسمان تهران با هواپیماهای سمپاش که با هدف کاهش غلظت آلاینده ها به خصوص ذرات معلق سه شنبه این هفته با پرواز پنج هواپیما برای اولین بار درجهان در تهران تجربه شد به عقیده شهروندان و متخصصان محیط زیست هیچ تغییر حداقلی در کیفیت هوای پایتخت به وجود نیاورد به طوری که وضعیت هوا در روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه به گواه اطلاعات مرکز پایش آلودگی هوای تهران و سازمان هواشناسی همچنان در وضعیت هشدار مانده و تعداد روزهای آلوده در آستانه رسیدن به عدد 50 روز در سال 89 است.

در واقع این طرح که به نظر می رسید ابتکاری تازه برای نجات تهران از آلاینده های خطرناک بود و تازه از آستین متولیان محیط زیست بیرون آمد تاثیری در بهبود هوای تهران نداشت و داستان به سرفه افتادن و قلب درد پایتخت نشینان همچنان ادامه دارد.

از سوی دیگر قبل از اجرای این طرح برخی از اعضای کمیته اضطرار با اجرای این طرح مخالفت بودند. در همین رابطه، یوسف رشیدی مدیر کل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران و از منتقدان طرح آبپاشی آسمان تهران به خبرنگار مهر گفت: این طرح تمام قواعد و قوانین علمی را در دنیا را زیر سوال می برد. در کجای دنیا چنین چیزی تجربه شده و جواب داده است؟ در جلسه کمیته اضطرار بارها به اعضای کمیته توصیه کردم به دلیل وضعیت هشدار هوای تهران باید روز سه شنبه و چهارشنبه تعطیل شود ولی معلوم نیست چه چیز جز سلامتی مردم مهم است.

وی تاکید کرد: اگر هوای تهران به دلیل پاشیدن آب به مرحله پاک هم برسد من چنین چیزی را به عنوان کارشناس آلودگی هوا قبول نمی کنم چرا که این برنامه ها غلط و زیرپا گذاشتن قواعد و قوانین علمی و آزمایش شده است.

مجید عباسپور متخصص محیط‌ زیست و رئیس دانشکده محیط‌زیست و انرژی دانشگاه علوم تحقیقات تهران نیز در مورد راهکارهایی مانند ایجاد باد و باران مصنوعی برای کاهش بار آلودگی هوای تهران گفت: هفته گذشته، رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست موضوع ایجاد باران مصنوعی را مطرح کرد، اما چگونه هنگامی که ابری وجود ندارد می‌خواهیم ابرها را بارور کنیم تا باران بیاید؟ موضوع دیگری که توسط این مقام مسئول مطرح شد استفاده ‌از هواپیمای کوچک سمپاش برای پاشش آب روی سطح هوای شهر تهران است تا بوسیله آن از بار آلودگی کاسته شود حال آنکه این گونه اقدامات اگر هم کمکی به کاهش بار آلودگی هوا بکند بسیار مقطعی و ناچیز است.

رئیس کمیته محیط‌ زیست شورای شهر تهران نیز با ابراز نگرانی از افزایش آلاینده‌های سمی در هوای تهران خواستار ارائه برنامه‌ جدی برای کنترل این معضل شد. معصومه ابتکار با اشاره به درخواست رئیس شورا برای پیگیری یکی از طرح‌های کمیته محیط‌ زیست و ارائه آن به دولت تاکید کرد که برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران مربوط به سال 79 است و قرار بود قبل از پایان دوره 10 ساله مجدداً بازنگری شود اما متاسفانه نه تنها بازنگری نشده بلکه در این سالها کمیته اجرایی آن نیز تشکیل نشده است.

در اظهار نظر دیگری معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست هشدار داده که با بالا بودن غلظت برخی آلاینده‌ها مانند دی‌ اکسیدگوگرد و مونوکسید‌کربن در تهران و ترکیب آن با قطرات آب که توسط آب‌پاش‌ها پخش می‌شود باران اسیدی در تهران شکل می‌گیرد.

حسن اصیلیان درباره بارش باران اسیدی ناشی از آب‌پاشی هواپیماها در تهران گفت: اگر غلظت آلاینده‌هایی مثل دی اکسید ‌گوگرد و مونوکسید‌کربن بالا باشد بدون شک در صورت ترکیب با آب می‌تواند باران اسیدی ایجاد کند. در واقع اگر میزان غلظت آلاینده‌ها بالا باشد احتمال بارش باران اسیدی زیاد است.

این استاد دانشگاه درادامه گفت: اگر دی اکسید گوگرد در هوای تهران بالا باشد پس از ترکیب با آب اسید سولفوریک ایجاد کرده و در نهایت منجر به بارش باران اسیدی می‌شود یا اگر میزان غلظت اکسید‌های نیتروژن بالا باشد پس از ترکیب با آب ایجاد اسید‌نیتریک می‌کند. همچنین اگر اکسیدهای کربن با آب ترکیب شوند می‌تواند تبدیل به اسید کربنیک شود.

معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اگر شرایطی که توضیح دادم در هوای تهران ایجاد شود با پاشیدن آب‌ و ترکیب آن با آلاینده‌هایی مانند مونوکسید‌کربن باران اسیدی ایجاد می‌شود. وی با انتقاد از این روش گفت: اصل قضیه مشکل دارد؛ پاشیدن 10هزار لیتر آب در فضایی مانند تهران مثل قطره‌ای در دریاست بنابراین در وهله اول باید به نفس عمل بپردازیم که آیا چنین طرحی کارشناسی هست؟

در همین رابطه مدیرکل هواشناسی استان تهران نیز با تاکید بر این که آب‌پاشی تهران بوسیله هواپیماهای آب‌پاش هیچ پایه علمی ندارد گفت: این طرح به هیچ عنوان پایه علمی ندارد و سازمان هواشناسی این طرح را به هیچ وجه از نظر علمی تایید نمی‌کند چرا که تاثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد.

به گفته جباری، اجرای این طرح تنها موجب ترکیب آب با آلاینده‌های جوی و ریزش آن بر سطح زمین و آلودگی آب و خاک و بارش‌های اسیدی می‌شود.

با وجود این انتقادات دبیر کمیته اضطرار آلودگی هوا که روز سه شنبه بخشی از پشتیبانی پروازها را در مرکز سازمان محیط زیست بر عهده داشت در گفتگو با خبرنگار مهر این طرح را موفقیت آمیز دانسته و گفته بود: آبپاشی آسمان تهران با هواپیما طرحی موفق و در جهت تامین رضایت شهروندان است در واقع این طرح با هدف کنترل و مهار ذرات معلق در هوا اجرا می شود، موضوعی که این روزها موجب بیشترین آزردگی برای شهروندان تهرانی شده است.

به گفته وی، با توجه به اینکه ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون در روزهای متوالی آلودگی در صدر میانگین جدول PSI بوده اند هواپیماها به شکل اسپره ای آب را در مناطق مختلف می‌پاشند تا ذرات معلق از هوا گرفته شود و اگر این عملیات در حجم قابل توجهی انجام شود وضعیت هوای پایتخت بهبود می‌یابد.

اما علی مزروقی متخصص محیط زیست معتقد است: این طرح به گفته مسئولان برگزاری برای اولین بار در جهان اجرا شده و قبلا اجرای چنین طرحی برای رفع آلودگی در دنیا سابقه نداشته است. در واقع متخصصان می دانند که تهران چهل سال سابقه مطالعه و طرح و برنامه در مورد آلودگی دارد ولی این همه پیشینه به برنامه ای منسجم برای پیشگیری هوای آلوده تهران منجر نشد و سال به سال وضع بدتر شده است.

وی با اشاره به اولین سمینار بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران درسال 1345 دردانشگاه تهران افزود: بحران آلودگی هوای تهران نه به دلیل پدیده اینورژن یا وارونگی دما است بلکه ثمره سالها بی توجهی به تولید محصولات خودرویی بی کیفیت و سوخت غیر استاندرد و بی توجهی به هشدارهای متخصصان کشور است.

مزروقی با تاکید بر اینکه تهران جزو اولین شهرهایی است که برای مدیریت آلودگی اش تصمیماتی گرفته شده اضافه کرد: سه طرح برای مدیریت و کاهش آلودگی هوای تهران از سال 45 تا کنون تدارک دیده شده که یکی توسط ژاپنی ها و دیگری آلمانها و آخرین آن هم توسط متخصصان داخلی ایران تهیه شد که همگی بی تاثیر بوده است.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: نبود سامانه حمل و نقل عمومی کارآمد مشکل اصلی هوای تهران است چرا که به استناد آمارها منشا 70 درصد آلودگی هوای تهران خودروها هستند. خودروهایی که صاحبانشان در صورتی که امکان استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی استاندارد برایشان فراهم باشد هرگز به خیابان نمی آیند.

مزروقی تاکید کرد: در تمامی دنیا استانداردهای حمل و نقل عمومی جدی گرفته شده و حتی بالای 75 درصد مسافرتهای درون شهری با حمل ونقل عمومی انجام می شود است ولی درایران کمتر از 30 درصد این جابه جایی ها از این طریق انجام می شود.

در این میان اظهارات رئیس شورای شهر تهران آب پاکی بر مدعای مسئولان مبنی بر تاثیر گذار بودن اقدامات آنها در کاهش آلودگی هوای تهران بود. مهدی چمران در این باره می گوید: هنوز که ما وضعیت بهتری ندیده‌ایم و همه این کارها برای افزایش نیافتن آلودگی بوده است.

رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید طرح پیشگیری از آلودگی هوای تهران دنبال شود گفت: با این وضعیت آلودگی هوا مردم به مرگ تدریجی دچار می شوند و با سپری شدن این ایام نیز به طور حتم معضل آلودگی هوا فراموش می‌شود.


 امانت داری و اخلاق مداری

استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع  "خبرگزاری مهر"  مجاز است.

جمعه 19/9/1389 - 18:27
شعر و قطعات ادبی

و من چه عاجزانه افق های طلایی نگاهت را با هزار تمنا جستجو میكردم

و قصه ی تنهایی را در آسمان آبی نگاهت در میان می گذارم .

نسیم اشکی که در نگاهت موج می زد

بارانی از عشق بود برای باغ رویاهایم

و دلم چه بی قرار برای نگاه عاشقت می تپد.

در دل شبهای تاریک وجودم به جستجوی روشنایی شمع وجودت می گردم.

به آفتاب گردانی می مانم که هر صبح به امید آفتاب وجود تو سر از خاک بر می دارد.

و خوب می دانم بی تو گلبرگهای نازک وجودم را باد سرد خزان درهم فرو می ریزد،

و جوانه های ناشکفته امیدم به دور از تو می خشكند.

اما با این اوصاف می دانم ، قلبم کوچک تر از آنی است که ظرفیت خوبی های تو را داشته باشد .

اما در سکوت پر از فریاد خود می گریم و می گویم 

با همین قلب کوچک به وسعت تمام خوبی ها و سادگی هایت دوستت دارم.

دوشنبه 16/9/1388 - 0:57
خواستگاری و نامزدی

زن نمی دانست که چه بکند؛ خلق و خوی شوهرش از این رو به آن رو شده بود قبل از این می گفت و می خندید، داخل خانه با بچه ها خوش و بش می کرد اما چه اتفاقی افتاده بود که چند ماهی با کوچکترین مسئله عصبانی می شود و سر دیگران داد و فریاد می کند؟آن مرد مهربان و بذله گو الآن به آدمی ترسناک و عصبی مزاج تبدیل شده است. زن هر چه که به ذهنش می رسید و هر راهی را که می دانست رفت اما دریغ از اینکه چیزی عوض شود.

روزی به ذهنش رسید به نزد راهبی که در کوهستان زندگی می کند برود تا معجونی بگیرد و به خورد شوهرش دهد، شاید چاره ای شود ! از اینرو بود که زن راه سخت و دشوار کوهستان را پیش گرفت و بعد از ساعتها عبور از مسیرهای سخت، خود را به کلبه ی راهب رساند، قصه ی خودش را به او گفت و در انتظار نشست که ببیند چه معجونی را برایش می سازد.

راهب نگاهی به زن کرد و گفت: چاره ی کار تو در یک تار مو از سبیل ببر کوهستان است. ببر کوهستان؟ آن حیوان وحشی؟راهب در پاسخ گفت: بله هر وقت تار مویی از سبیل ببر کوهستان را آوردی چیزی برایت می سازم که شوهرت را درمان کند و زن در حالتی از امید و یاس به خانه برگشت.

نیمه شب از خواب برخاست. غذایی را که آماده کرده بود، برداشت و روانه ی کوهستان شد آن شب خود را به نزدیکی غاری رساند که ببر در آن زندگی می کرد از شدت ترس بدنش می لرزید اما مقاومت کرد. آن شب ببر بیرون نیامد.

چندین شب دیگر این عمل را تکرار کرد هر شب چند گام به غار نزدیکتر می شد تا آنکه یک شب ببر وحشی کوهستان غرش کنان از غار بیرون آمد اما فقط ایستاد و به اطراف نگاهی کرد. باز هم زن شبهای متوالی رفت و رفت. هر شبی که می گذشت آن ببر و زن چند گام به هم نزدیکتر می شدند.

این مسئله چهار ماه طول کشید تا اینکه در یکی از آن شبها، ببر که دیگر خیلی نزدیک شده بود و بوی غذا به مشامش می خورد، آرام آرام نزدیکتر شد و شروع به غذا خوردن کرد. زن خیلی خوشحال شد. چندین ماه دیگر اینگونه گذشت.

طوری شده بود که ببر بر سر راه می ایستاد و منتظر آن زن می ماند زن نیز هر گاه به ببر می رسید در حالی که سر او را نوازش می کرد به ملایمت به او غذا می داد، هیچ سرزنش و ملامتی در کار نبود هیچ عیب جویی، ترس و وحشتی در میان نبود و هر شب آن زن با طی راه سخت و دشوار کوهستان برای ببر غذا می برد و در حالی که سر او را در دامن خود می گذاشت، دست نوازش بر مویش می کشید چند ماه دیگر نیز اینگونه گذشت تا آنکه شبی زن به ملایمت تار مویی از سبیل ببر کند و روانه ی خانه اش شد.

صبح که شد، شادمان به کوهستان نزد آن راهب رفت تار موی سبیل ببر را مقابل او گذاشت و در انتظار نشست. فکر می کنید آن راهب چه کرد؟ نگاهی به اطرافش کرد و آن تار مو را به داخل آتشی انداخت که در کنارش شعله ور بود.

زن، هاج و واج نگاهی کرد در حالی که چشمانش داشت از حدقه بیرون می زد ماند که چه بگوید. راهب با خونسردی رو به زن کرد و گفت: "مرد تو از آن ببر کوهستان، بدتر نیست، توئی که توانستی با صبر و حوصله، عشق و محبت خودت را نثار حیوان کوهستان کنی و آن ببر را رام خودت سازی، در وجود تو نیرویی است که گواهی می دهد توان مهار خشم شوهرت را نیز داری، پس محبت و عشق را به او ببخش و با حوصله و مدارا خشم و عصبانیت را از او دور ساز."

دوشنبه 16/9/1388 - 0:6
طنز و سرگرمی
زن نصف شب از خواب بیدار می‌‌شود و می‌‌بیند که شوهرش در رختخواب نیست، ربدشامش را می‌‌پوشد و به دنبال او به طبقه ی پایین می‌‌رود،و شوهرش در آشپزخانه نشست بود در حالی‌ که یک فنجان قهوه هم روبرویش بود . در حالی‌ که به دیوار زل زده بود در فکری عمیق فرو رفته بود... زن او را دید که اشک‌هایش را پاک می‌‌کرد و قهوه‌اش را می‌‌نوشید.... زن در حالی‌ که داخل آشپزخانه می‌‌شد آرام زمزمه کرد : "چی‌ شده عزیزم؟ چرا این موقع شب اینجا نشستی؟" شوهرش نگاهش را از قهوه‌اش بر می‌‌دارد و میگوید : هیچی‌ فقط اون موقع هارو به یاد میارم، ۲۰ سال پیش که تازه همدیگرو ملاقات می‌‌کردیم، یادته؟ زن که حسابی‌ تحت تاثیر احساسات شوهرش قرار گرفته بود، چشم‌هایش پر از اشک شد ا گفت: "آره یادمه..." شوهرش به سختی‌ گفت: _ یادته که پدرت به من چی گفت؟ _آره یادمه (در حالی‌ که بر روی صندلی‌ کنار شوهرش نشست...) _یادته وقتی‌ پدرت تفنگ رو به سمت من نشون گرفته بود و گفت که یا با دختر من ازدواج میکنی‌ یا ۲۰ سال می‌‌فرستمت زندان ؟! _آره اونم یادمه... مرد آهی می‌‌کشد و می‌‌گوید: اگه رفته بودم زندان الان آزاد شده بودم.
يکشنبه 15/9/1388 - 20:41
کامپیوتر و اینترنت

نحوه کار دوربین دیجیتال اینگونه است که نور را بر روی سنسوری می تاباند و سنسور نور را تبدیل به بارهای الکتریکی می کند. بسته به دوربینی که استفاده می کنید، نور به روش های مختلفی بر روی سنسور تابانده می شود.

دوربین های SLR با استفاده از یک سیستم پیچیده لنز و آینه نور را می چرخانند، ولی دوربین های کامپکت ببین و بگیر از لحاظ مکانیکی بسیار ساده ترند. اما در قلب هر دو آنها یک سنسور اصلی با کارایی همانند به کار رفته است.

این سنسور همان جایی است که دعوای مگاپیکسل آغاز می شود. هنگامی که شما دکمه شاتر دوربین را فشار می دهید،سنسور (همانند فیلم در دوربین های قدیمی) تحت تاثیر نور ورودی از دریچه دوربین قرار می گیرد و میزان این تابش هم بسته به مدت زمان نوردهی است که انتخاب کرده اید. ساده ترین تشبیهی که می توان در مورد سنسور دوربین های دیجیتال به کار برد این است که آن را به مجموعه منظمی از سطل ها تشبیه کرد که آب باران را جمع آوری می کنند. سنسور هم مجموعه منظمی از پیکسل ها است که فوتون های نور را جمع آوری می کنند و کیفیتش هم بستگی به این دارد که چه میزان از فوتون های جمع آوری شده به بار الکتریکی تبدیل شوند. سنسورهای دوربین عکاسی به دو دسته اصلی CCD و CMOS تقسیم بندی می شود.

به طور کلی، هر چه تعداد پیکسل های قرار گرفته در سنسور بیشتر باشند، عکس های آن کیفیت و رزولوشن بالاتری خواهند داشت. مگاپیکسل عبارت از یک میلیون پیکسل است و یک عکس 12 مگاپیکسلی کیفیت و رزولوشنی به میزان 12 میلیون پیکسل دارد. کیفیت بسیار بالایی به نظر می آید، البته تا وقتی که با تصاویر گیگاپیکسلی آشنا نشده باشید! برای مقایسه بهتر است که بدانید کیفیت تصویر یک مانیتور 30 اینچی با رزولوشن 2560*1600 تنها کمی بیشتر از 4 مگاپیکسل است و حتی بهترین ویدئوی HD هم تنها 2 مگاپیکسل کیفیت دارد؛ اندازه تلویزیون در این زمینه تاثیری ندارد. امروزه بسیاری از دوربین های ببین و بگیر دسته 250 دلاری که توسط نیکون و کانن تولید می شوند، کیفیتی بین 10 تا 12 مگاپیکسل دارند و حتی سونی اریکسون همراه با گوشی جدیدش (Idou) دوربینی 12 مگاپیکسلی ارائه کرده است! یعنی دوربینی همانند کانن Xsi یا نیکون 3000 دلاری D700 Pro؛ این دیگه چیه!؟

البته میان عکس هایی که با این دو دوربین می گیرید، ازلحاظ کیفیت دنیایی تفاوت است. مهمترین تفاوت هم به اندازه سنسور و تعداد پیکسل های آن بر می گردد.

در یک دوربین DSLR نسبت به تلفن همراه سنسور بسیار بزرگتری می توان قرار داد و این نه تنها به این معنی است که شما تعداد پیکسل بیشتری را می توانید روی این سنسور جای دهید، بلکه می توانید پیکسل های بسیار بزرگتری را هم داشته باشید.

تصور کنید که سطل های بزرگتری برای جمع کردن نور داشته باشید.

سنسور به کار رفته در دوربین های DSLR در برابر سنسور دوربین های کامپکت ببین و بگیر بسیار بزرگ است. همانطور که در این مقاله اشاره شده، اندازه سنسور بیان کننده اندازه کانالی است که اطراف آن را احاطه کرده است و به اندازه فیزیکی خود سنسور بستگی ندارد. اندازه سنسور به صورت نسبت آن با فیلم 35 میلیمتری به عنوان یک استاندارد بیان می شود. دوربینی را که سنسورش ابعادی برابر با فیلم 35 میلیمتری داشته باشد full-frame می نامند.

برای داشتن دوربین ها و تلفن های کوچکتر با رزولوشن تصویر بالا (high-resolution)، تولید کنندگان سعی دارند تا حد ممکن، تعداد بسیار زیادی پیکسل ریز را در سنسور های ریز فشرده می کنند. نوع و جنس پیکسل ها در دوربین های ببین و بگیر معمولی با پیکسل های کیفیت بالایی که در دوربین های DSLR دیده می شود کاملا متفاوت است؛ همین موضوع است که باعث می شود که عکس های آنها دقت رنگی بد و گستره دینامیک پایین تری داشته باشند.   نویز، مشکل بعدی دوربین های دیجیتال است. هنگامی که شما پیکسل ها را به صورت فشرده کنار هم می گذارید، با این کار حرارت زیادی تولید می کنید که یکی از دلایل ایجاد نویز است. احتمالا دانه های رنگارنگ ریزی را که در برخی قسمت های عکس های دیجیتال ایجاد می شوند دیده اید. هنگامی هم که ISO را به صورت دستی تنظیم می کنید و حساسیت سنسور را برای دریافت نور بیشتر بالا می برید وضع وخیم تر می شود. این تاثیر در دوربین های ببین و بگیر جدید هنگامی که حساسیت به ISO 800 نزدیک می شود به راحتی قابل مشاهده است. در صورتی که نیکون D700 و کانن 5D Mark II حتی با ISO 3200 عکس های خوب و قابل قبولی تولید می کنند.  

نتیجه اینکه در یک اندازه سنسور مشخص، مگاپیکسل پایین تر با پیکسل های بزرگتر عکس های بهتر و شفاف تری را ارائه می کند. البته امروزه بسیاری از دوربین ها با استفاده از الگوریتم های خاصی میزان نویز را تا حد زیادی کاهش می دهند. مثلا 5D Mark II 21 مگاپیکسلی کانن با استفاده از این الگوریتم ها، عکس هایش در ISO های بالا، به خوبی عکس های D700 12 مگاپیکسلی هستند. اما حالت ایده آل این است که دوربین سنسور بزرگتر و تعداد پیکسل کمتر داشته باشد.

البته یکی از ایرادهای سطل های (پیکسل) بزرگتر در دوربین های DSLR این است که به میزان نور بیشتری برای پرکردن آنها نیاز دارید! یعنی اینکه زمان نور دهی طولانی تری باید انتخاب کنید.

و حالا نوبت به کیفیت چاپ می رسد، کاری که نیمی از مردم بعد از عکاسی انجام می دهند. تجربه نشان می دهد که اگر قصدتان داشتن عکس های چاپی 10*8 اینچی بدون نویز باشد، 6 مگاپیکسل کیفیت نیاز شما را برآورده می سازد، اما مطمئنا اگر قصد دارید تصویر را در اندازه دیوار اتاقتان چاپ کنید، مطمئنا یک عکس 6 مگاپیکسلی اصلا به دردتان نمی خورد. همه آرزومند داشتن عکسهایی با جزئیات زیاد و غول پیکسل هستند، اما هنگام خرید دوربین برای یک فرد عادی توجه داشته باشید که مگاپیکسل بالاتر لزوما به معنای بهتر بودن نیست. مسئله این است که پیکسل های آن کیفیت خوب و قابل قبولی داشته باشند. خرید خوب و عکس های زیبایی را برایتان آرزو می کنیم.

يکشنبه 15/9/1388 - 20:36
ورزش و تحرک

رضا عنایتی مهاجم فعلی استقلال در صدر جدول بهترین گلزنان تاریخ این باشگاه قرار دارد.

به گزارش تماشاگران آرش برهانی مهاجم ملی پوش استقلال در نیم فصل اول با به ثمر رساندن 8 گل بهترین گلزن آبی های پایتخت بود. برهانی طی سه فصل اخیر با گلزنی های پیاپی خود به یکی از برترین گلزنان تاریخ استقلال در لیگ تبدیل شده و تا شکستن رکورد صمد مرفاوی و غلامحسین مظلومی فاصله زیادی ندارد.

سایت گل 10 گلزن برتر استقلال در تاریخ لیگ را معرفی می کند:

1.رضا عنایتی(55 گل) کاپیتان دوم استقلال در این فصل از سال 82 تا 84 با زدن 52 گل در 82  بازی توانست رکورد بهترین گلزن استقلال در لیگ را به نام خود ثبت کند. عنایتی در فصل 84 با هت تریک مقابل ملوان رکورد 30 ساله مظلومی را شکست و برترین گلزن استقلال در لیگ شد. این بازیکن در این فصل نیز 3 گل زده است و در مجموع 98 بازی در لیگ برای استقلال 55 گل زده است. میانگین گلزنی عنایتی در هر بازی حدود 0.6 گل است. عنایتی در صورت حضور مستمر در استقلال می توانست رکورد خود را به 100 گل نیز برساند.

2. غلامحسین مظلومی(40 گل)  سرپرست فعلی ابی های پایتخت از سال 54 تا 84 رکوردار گلزنی برای این تیم به شمار می رفت. مظلومی طی 82 بازی در لیگ موفق به زدن 40 گل شد. مظلومی در فصل 52 و 53 دو بار موفق به کسب عنوان اقای گلی شد. 10 گل او در فصل 53 تخت جمشید نقش مهمی در اولین و تنها قهرمانی استقلال در لیگ تخت جمشید داشت.

3. صمد مرفاوی (38 گل) سرمربی کنونی تیم استقلال از سال 68 تا 76 برای این تیم در لیگ به میدان رفت و طی 88 بازی موفق به زدن 38 گل شد. البته مرفاوی مدتی را در کشاورز و مدتی نیز در کویت و سنگاپور بازی کرد. وی در اولین فصل حضور در استقلال در لیگ قدس سال 68 برای این تیم 13 گل زد و دومین گلزن برتر فصل پس از محمد احمدزاده شد. مرفاوی در همین فصل زننده گل قهرمانی استقلال در بازی فینال مقابل پرسپولیس بود.

4. آرش برهانی (37 گل) اقای گل فصل گذشته لیگ برتر در اولین سال حضورش در استقلال نا امید کننده ظاهر شد، اما در فصل قبل 21 گل زد و نقش مهمی در قهرمانی استقلال داشت. برهانی تاکنون طی 76 بازی برای استقلال در لیگ برتر موفق به زدن 37 گل شده است و تا پایان فصل به رتبه دوم گلزنان استقلال در تاریخ لیگ صعود خواهد کرد.

5. سیاوش اکبرپور(36 گل) مهاجم نیمکت نشین استقلال در این فصل فقط موفق به زدن یک گل شده است که این گل را در بازی با ابومسلم به ثمر رساند. اکبرپور اولین گل خود برای استقلال  را نیز در فصل 83 به ابومسلم زد و تاکنون 115 بازی 36 گل به ثمر رسانده است. این بازیکن در فصل 83-84 زوج موفقی را با عنایتی تشکیل داده بود که منجر به قهرمانی استقلال و اقای گلی عنایتی شد.

6. علی سامره (32 گل) علی سامره در فصل 79 به استقلال پیوست و در اولین سال حضورش در این تیم با زدن 13 گل دومین گلزن برتر لیگ شد. سامره در 77 بازی موفق به زدن 32 گل برای استقلال شد و در اواسط فصل 83 بود که به دلیل نیمکت نشینی های مداوم و اختلاف سلیقه با امیر قلعه نوعی راهی فوتبال امارات شد. این بازیکن در لیگ امارات نیز یکی از گلزنان برتر بود و در این فصل نیز پس از بازگشت به ایران اکنون در تیم مس کرمان بازی می کند.

7. فرهاد مجیدی(31 گل) کاپیتان و باسابقه ترین بازیکن حال حاضر استقلال در 118 بازی که تاکنون برای استقلال در لیگ انجام داده ، 31 گل نیز به ثمر رسانده است.  فرهاد مجیدی زمانی اولین گل خود را به ثمر رساند که صمد مرفاوی در حال خداحافظی از این تیم بود. مجیدی بیشتر دوران فوتبال خود را در لیگ امارات سپری کرد و  یکی از بهترین گلزنان امارات در دهه اخیر بود. این بازیکن در داربی این فصل بالاخره موفق به گلزنی مقابل پرسپولیس نیز شد.

8. هادی نراقی (29 گل) مهاجم ریز نقش آبی پوشان در دهه پنجاه طی 106 بازی 29 گل برای این تیم به ثمر رساند. نراقی که سابقه قهرمانی آسیا با تیم ملی جوانان را نیز دارد، اولین بار در فصل 52 تخت جمشید مقابل بانک ملی گلزنی کرد. بهترین رکورد وی نیز 9 گل در یک فصل بود که در فصل 56 ان را ثبت کرد.

9. علی جباری(28 گل) کاپیتان و ستاره استقلال در اواخر دهه چهل یکی از برترین گلزنان تاریخ باشگاه استقلال است. جباری فقط در 5 فصل لیگ استقلال را همراهی کرد و در 80 بازی موفق به زدن 28 گل شد. بهترین عملکرد او در یک فصل زدن 10 گل بود که در سال 1350 رقم خورد. در فصل 53 که استقلال با کاپیتانی این بازیکن قهرمان لیگ تخت جمشید شد، جباری 5 گل برای استقلال به ثمر رساند. کاپیتان اسبق استقلالی ها اخرین گل خود را مقابل ملوان در فصل 54 به ثمر رساند و پس از ان راهی تیم راه اهن شد.

10. ادموند اختر(26 گل) مهاجم ارمنی استقلال در دهه هفتاد، از سال 73 تا 76 طی چهار فصل 75 بار برای این تیم به میدان رفت و موفق به زدن 26 گل شد. اختر در اولین فصل حضورش در استقلال 10 گل زد و البته گل او به پرسپولیس در بازی نیمه نهایی لیگ نیز جنجال به پا کرد! در دومین فصل 11 گل زد و در فصل 75 نیز فقط 5 گل به ثمر رساند. ادموند اختر در اخرین فصل حضورش در استقلال موفق به گلزنی نشد.

جمعه 6/9/1388 - 2:14
ازدواج و همسرداری

مردانی كه حلقه ازدواجشان را دستشان نمی‌كنند، حس تعهدشان كمتر است نکاتی جالب درباره حلقه ازدواج در آقایان یك حلقه شما را یاد چه می اندازد؟ ازدواج ، عشق و شاید بشود گفت وفاداری.امروزه در اكثر كشورهای دنیا این حلقه البته اگر در انگشت انگشتری دست چپ باشد نماد ازدواج و به دست داشتن آن نشانی از دوام این رابطه است.اما برخی از متاهل ها به دلایل مختلف این نماد را همیشه به همراه ندارند.بعضی‌ها به خاطر شغلی كه دارند (شاید جالب نباشد كه نماد عشق آدم دائم توی خمیر نان باشد یا بخواهی با آن دستكش جراحی به دست كنی یا...)، بعضی‌ها به خاطر حساسیت پوستی و هزار دلیل دیگر. اما اگر قبلا فقط همسرتان حق داشت از شما بخواهد حلقه‌تان را دست كنید،حالا یك دلیل محكم وجود دارد كه شما به دستور بچه هایتان باید این حلقه را به انگشت بیندازید!یك روانشناس اجتماعی از دانشگاه آلبرتای كانادا، ادعا می كند كسانی كه حلقه ازدواجشان را به دست نمی‌كنند در مقایسه با كسانی كه آن را همیشه به دست می‌كنند،بیشتر بچه‌هایشان را فراموش می‌كنند. دكتر اندرو هارل همچنین می‌گوید:"جوانان جذابی كه این عادت را دارند،فراموش كارترین والدین برای فرزندانشان هستند."دكتر هارل كه مدیر یك آزمایشگاه پژوهشی جمعیت شناسی است، برای انجام این پژوهش تعدادی از والدین و فرزندان را كه در مجموع 862 نفر بودند در 14 فروشگاه بزرگ آلبرتا مخفیانه مورد مطالعه قرار داد و به نتایج جالبی رسید. او دریافت كه 14 درصد از همراهان بچه ها دست كم یك بار آن قدر از او غافل می‌شوند كه بچه از دید آن ها خارج شده و نزدیك به 300 متر دور می‌شود و این فاصله برای پیشگیری از اكثر حوادثی كه می‌تواند در كمین كودكان یك تا 7 ساله مورد مطالعه بوده باشد، خیلی زیاد است. نكته جالب دیگر اینكه این سهل انگاری در مورد پدران جوان، بیشتر از مادران جوان بوده و در حالی‌كه مردان جوان بدون حلقه 25 درصد مواقع كودكانشان را فراموش می كردند، این رقم در مورد زنان جوان بدون حلقه تنها 19 درصد بود.دكتر هارل می‌گوید: "تحقیقات قبلی ما نشان داده بود كسانی كه حلقه ازدواجشان را دست نمی‌كنند، نسبت به ازدواجشان تعهد عاطفی كمتری دارند.اما این پژوهش نشان داد این عدم تعهد عاطفی نسبت به كل خانواده است." وی می گوید: "حقیقت این است كه بودن به دنبال روابط عاطفی خارج از حیطه ازدواج توجه فرد را به فرزندانش نیز كاهش می‌دهد و این موضوع می‌تواند در هر جایی اتفاق بیفتد، حتی جایی مانند فروشگاه كه بیشتر برای خرید كردن است نه برای خلق روابط عاطفی."دكتر هارل نتایج این تحقیق را در هفدهمین كنفرانس سالانه جمعیت شناسی دانشگاه آلبرتا ارائه كرد،مجمعی كه سال گذشته با نتایج تكان دهنده یك تحقیق دیگر او به شگفت آمده بود. سال گذشته در همین كنفرانس دكتر هارل اعلام كرد كه بر اساس پژوهش های او والدین از كودكان خوشگل بیشتر مراقبت می‌كنند!! امسال نیز او ادعا كرد كه در این تحقیق هم كودكان زیبایی كه سن آنها از 3 سال كمتر بود ،بیشتر مورد توجه والدین قرار داشتند. وی همچنین می‌گوید از میان آنهایی كه حلقه ازدواجشان را به دست داشتند، والدینی كه خود زیباتر بودند بیشتر به فرزندشان توجه داشتند و استدلال می‌كند شاید والدین زیباتر مشكلات و دغدغه های كمتری در مورد زندگی و سلامتشان دارند و به این ترتیب بهتر می‌توانند به كودكانشان توجه نشان دهند. وی می‌گوید:"با وجودی كه می‌دانم بیان این نتایج اندكی خشن است اما ما باید دلیل حوادثی را كه برای بچه ها رخ می دهند پیدا كنیم و با تغییر رفتارمان بهتر مراقب آنها باشیم."

جمعه 6/9/1388 - 1:12
خواستگاری و نامزدی
كورى با زنى ازدواج كرد، زن گفت : اگر چشم مى داشتى و زیبائى چهره مرا مى دیدى ، از زیبائى من تعجب مى كردى. مرد در جواب گفت : اى زن ساكت شو اگر چنین است كه گفتى و سخنت درست بود، بینایان یك لحظه تو را رها نمى كردند.
پنج شنبه 5/9/1388 - 0:49
خواستگاری و نامزدی

قلبها دریچه نفوذند و صادقانه نفوذ کردن پایدار ترین مهمانی است.

 

پنج شنبه 5/9/1388 - 0:47
دانستنی های علمی
پژوهشگران قران کلمه الله را تجزیه کردند و به این نتیجه رسیدند که الله فقط از یک ه تشکیل شده است و ما در هر بار نفس کشیدن حرف ه را به زبان می اوریم پس ما همیشه ستایش خدارا میکنیم.
پنج شنبه 5/9/1388 - 0:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته