• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4
تعداد نظرات : 74
زمان آخرین مطلب : 5829روز قبل
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

آموزش فیلمسازی برای همه (با كمترین امكانات!)


. مقدمه

دو نكته ای كه قبل از هر چیز باید به آن توجه داشته باشید این است كه: 1. قصد دارید فیلم تان را به كجا یا چه كسانی ارائه كنید؟ 2. امكانات شما برای ساخت فیلم چیست؟ این دو مسئله كاملا لازم و ملزوم یكدیگرند. به عنوان مثال: اگر امكانات شما یك دوربین هندی كم و یك كامپیوتر پنتیوم 3 است. نمی توانید با هدف فرستادن فیلم تان به یك جشنوراه معتبر، شروع به فیلمسازی كنید! پس با توجه به هدفتان امكانات لازم را انتخاب كنید.در هر صورت شما حتی با یك دوربین دیجیتال 2 مگا پیكسلی و یك كامپیوتر پنتیوم 2 و كمی خلاقیت هم می توانید فیلم خوبی بسازید، ولی آیا خودتان از "تایتانیكی" لذت می برید كه با یك دوربین هندی كم فیلمبرداری شده است، یا فیلم "تایتانیكی" كه با پیشرفته ترین دوربین ها و لنز های سینمایی دنیا فیلمبرداری شده و بهترین كیفیت تصویر را به بیننده ارائه می دهد. پس مسئله اینجا فقط كیفیت تصویر است! كه مسائل دیگر از جمله بازیگری و تدوین را هم تحت الشعاع خود قرار می دهد!

. ساخت یك فیلم خانوادگی  

برای شروع فرض می كنیم شما قصد ساخت یك فیلم با شركت دوستانتان و یا ساخت فیلم مستندی از پیك نیك آخر هفته تان با اعضای خانواده دارید. حداقل امكانات پیشنهادی من برای اینكار:1. دوربین دیجیتال 3 مگاپیكسل با قابلیت ضبط صدای همزمان.2. كامپیوتر پنتیوم 3 با رم 128، سی پی یو 700 و گرافیك 323. برنامه ویدئو استودیوامكانات ایده آل:1. دوربین هندی كم، مینی DV یا DVD CAM2. كامپیوتر پنتیوم 4، رم 512 و گرافیك 2563. برنامه Ulead Media Studio 8  یا بالاتر.توصیه هایی برای فیلمبرداری: اگر می خواهید با دوستانتان یك فیلم اكشن خاطره انگیز بسازید، باید از هر سكانس یا نما بارها از زوایای مختلف فیلمبرداری كنید و بیشتر سعی نمائید از نما های كلوزآپ (بسته) استفاده نمائید. اگر در حال فیلمبرداری از گردش آخر هفته هستید، بهتر است به جای فیلمبرداری با دست لرزان و به سبكی كه من به آن "منطقه جنگی" می گویم. از نما های ثابت و طولانی استفاده كنید.توصیه هایی برای تدوین: برای تدوین فیلم اكشن تان سعی كنید، طول هر نما بیشتر از یك ثانیه نشود و فورا به نماهای بعدی كات بزنید. این كار باعث ایجاد هیجان و حركت بیشتری در فیلم تان می شود. و اگر قصد تدوین فیلم خانوادگیتان را دارید، سعی كنید در پس زمینه تصویر از موسیقی های شاد بی كلام استفاده نموده و به گونه ای نما ها را تدوین كنید كه بعد ها كه فیلم را به همراه خانواده تماشا می كنید. آنقدر طولانی و كسل كننده نباشد كه در وسط آن همه خمیازه بكشند!توصیه هایی برای انتخاب نرم افزار تدوین: اگر جزو كاربران مبتدی كامپیوتر هستید، به شما نرم افزار Ulead Video Studio را پیشنهاد می كنم. اگر نیاز به یك برنامه حرفه ای با كاربری آسان دارید، به دنبال Ulead media studio بگردید. و اگر یك كاربر حرفه ای با امكانات حرفه ای هستید به شما Adobe Premiere pro را پیشنهاد می كنم.چگونه فیلم تان را بر روی هارد بریزید: برای اینكار می توانید فیلم تان را به یك موسسه كامپیوتری مطمئن داده و از او بخواهید آنرا برای شما بر روی cd بزند. همچنین اگر هنوز در مرحله آماتوری هستید می توانید با خرج هزینه ای در حدود 20,000 هزار تومان یك كارت tv بخرید و خودتان فیلم تان را بر روی هارد بریزید. و اگر اوضاع مالیتان بهتر است با پرداخت 500 هزار تا یك میلیون تومان یك كارت كپچر كاملا حرفه ای بخرید.

نکات فیلمنامه نویسی:

. برای درک بهتر و سریعتر هر صحنه یا سکانس در فیلمنامه برای خواننده توضیحاتی در بالای آن می آوریم. به این ترتیب:داخلی یا خارجی بودن صحنه / مکان اتفاق داستان / زمان اتفاق داستانکه هرکدام نیز ممکن است به صورت جرئی تر بیان شود. به عنوان مثال:داخلی - خانه - اتاق خواب - روز - ساعت 9 صبح . برای نوشتن یک فیلمنامه ابتدا یک «ایده اولیه» نیاز است، سپس ایجاد خط سیر کلی داستان و بعد ایجاد شاخ و برگ و اتفاقات فرعی که ما را به سمت نقطه اوج و انتهای داستان راهنمایی می کند. . سعی کنید بیشتر مسائلی را در داستانتان وارد کنید که به پیش برد داستان کمک کند و از پرداختن بیش از حد به جزئیات اضافی بپرهیزید. . عوامل اصلی یک فیلمنامه:  1- پرسوناژ یا شخصیت اصلی 2- یک موقعیت دشوار 3- یک هدف 4- یک دشمن 5- یک خطر بزرگ تهدید کننده . نکاتی درباره دیالوگ نویسی در فیلمنامه : 1- باید سعی شود دیالوگها در خود مفهومی داشته باشند. 2- دیالوگها نباید صرفا تبادل پرسش و پاسخ باشند. 3- در دیالوگ نباید حتما پاسخ یک پرسش، یک حرف باشد. بلکه می تواند سکوت، یک ژست و ... باشد. 4- دیالوگ باید عاطفی، عقلانی و هدفدار باشد. 5- شخصیت هایی که هر چه هستند و هر چه فکر می کنند را به زبان می آورند، یکی از مشخصه های بارز فیلمنامه های مبتدیان است. 6- دیالوگ سینمایی نباید کاملا از واقعیت الگوبرداری کند، زیرا دیالوگ های واقعی در زندگی اغلب کند و پر از بخش های زائد است. 7- هیچکاک: هنگامی که داستانی را در سینما توصیف می کنیم در جایی باید به دیالوگ روی آوریم، که هر کار دیگری از توانمان بیرون باشد. 8- شخصیت ها چه خوب و چه بد در داستان ممکن است دروغ بگویند. . بهتر است در فیلمنامه شخصیت های فرعی دارای یک ویژگی خاص باشند. مثلا: سردی، گستاخی، بدذاتی، قدرت و ... . سوال: کدام زیباتر است؟ فیلمنامه ای با موقعیت های قوی و کاراکتر های نه چندان عمیق و یا بالعکس؟ . هیچگاه در شخصیت داستانتان تحول و تغییری ناگهانی بوجود نیاورید، این از نشانه ای راحت طلبی فیلمنامه نویس است. . هراس: برای ایجاد ترس و انتقال ترس به تماشاگر، تنها خلق پرسوناژهایی که در معرض خطر قرار دارند کافی نیست. بلکه تماشاگر یابد در حس این ترس شریک باشد. بدین ترتیب در فیلمنامه هایی از این دست، از پرسوناژ یا شخصیتی بهره می گیرند که مستمرا می هراسد و از طریق او ترس به تماشاگر منتقل می شود. (مثال: دختری جوان و تنها یا کودکی خردسال) . هیچکاک: هر چه شخصیت منفی، موفق تر از آب در آید، فیلم نیز فیلم نیز موفق تر خواهد شد. . بخش ها و زمان های مهم در فیلمنامه:1- شروع داستان: سعی کنید فیلم را با رخدادی بسیار قوی و عالی که قابلیت پیشرفت بیشتری در طول داستان ندارد، آغاز نکنید.2- سیر تحول داستان: باز هم هیچکاک می گوید: فیلم می بایست همواره همچون یک قطار در حال حرکت سرعت بگیرد... تا رسیدن به نقطه اوج.3- نقطه اوج: اصولا در انتهای داستان قرار می گیرد و پس از آن صحنه هایی سرشار از آرامش و پایداری مشاهده می شود. . آوردن مقدمه ای در ابتدای هر فیلم الزامی است و برای درک داستان ضرورت دارد. مقدمه می تواند شامل این باشد که: ما در کجا و چه زمانی هستیم؟ شخصیت ها کدامند؟ روابط شان چگونه است و ...   مقدمه نباید طولانی و کسل کننده باشد و تنها توسط دیالوگ های شخصیت های داستان بیان شود.

. پایان داستان:

1- پایان باز: که در آن یک راز همچنان بی پاسخ می ماند و یا مشکل داستان همچنان حل نشدنی باقی می ماند.2- پایان بسته: در این نوع پایان قهرمان به هدفش می رسد و تکلیف تمامی شخصیت های داستان مشخص می شود. . حذف: گاهی لازم است برای غافلگیری تماشاگر قسمتی از فیلمنامه را که حاوی مطالبی است که بعدا بیان می شود را حذف کرد. . پیش بینی: سعی کنید اتفاقات فیلمنامه تان تا حدودی غیرقابل پیش بینی باشد، زیرا باعث ایجاد تعلیق می شود. . تعلیق: مسافر تاجری شب را در هتل کوچکی می گذراند و نیمه های شب به واسطه مسافر طبقه بالاتر که کفشش را به زمین می اندازد، از خواب بیدار می شود. یک ساعتی می گذرد و مسافر تحملش به سر می آید، فریاد زنان به سقف می کوبد و می گوید: <به خاطر خدا کفش دیگرتان را هم بیندازید، شاید من بتوانم بخوابم.>بسیاری از فیلم ها سرشار از اینگونه کفش ها، و کفش هایی هستند که هرگز به زمین نمی افتند و ایجاد تعلیق می کنند. . شخصیت پردازی پرسوناژهای فیلمنامه: برای اینکار باید ویژگی هایی برای پرسوناژ در نظر گرفت.1- سن تقریبی (که توسط ظاهر جسمانی و یا در دیالوگها و ... مشخص می شود.)2- موقعیت اجتماعی (در خانواده و جامعه)3- چگونگی رابطه با دیگران (خانواده و دوستان)4- رفتار دیگران با او5- ویژگی های درونی (افکار و عقاید)6- همچنین می تواند ویژگی های خاص داشته باشد. نظیر داشتن یک تکیه کلام خاص،حرکت،ژست،واکنش یا جزئیاتی خاص در لباس. . هیچگاه فیلمنامه تان را سراسر خنده، ترس یا اکشن قرار ندهید. زیرا خسته کننده و ملال انگیز خواهد شد. اگر قرار است فیلمی سرشار از خون و خشونت بسازید بهتر است شخصیت های فیلمتان در ابتدا یا انتهای فیلم در محیطی سرشار از آرامش قرار گیرند تا تعادل لازم برقرار شود. بطور کلی صحنه های آرام باعث تمرکز تماشاگر نیز می شود و به او اجازه تفکر و استراحت می دهد. .برای بهتر شدن همواره باید تمرین کرد و نوشت. بعد از نوشتن فیلمنامه تان، به تمام نکات گفته شده توجه کنید و ببینید آیا فیلمنامه تان مشکلی دارد یا نه؟!

نکات بازیگری:

. هنرپیشه برای بهتر نشان دادن فعالیت های خود وابسته به تکنیسین ها (منظور افراد متخصص گروه: کارگردان،فیلمبردار،نورپرداز،صدابردار و ...) است و مجبور است قوانین و شرایطی را که توسط تکنیک فیلمسازی بر او تحمیل می شود،بپذیرد.. اگر چه همه ما به نوعی بازیگر هستیم ولی بعضی ها بهتر از دیگران بازی می کنند.. برای یک بازیگر مهمترین ویژگی، داشتن قدرت تخیل و هوش فراوان است.. آیا داشتن چهره مناسب لازمه بازیگری و هنرپیشگی است؟ بله، تا حدودی. زیرا اعضای صورت و بدن ابزاری هستند که هنرپیشه با آنها کار می کند و از اساسی ترین وسایل بازیگری هستند. بنابراین اگر چهره و اندام شما در حد استاندارد های سینما نیست، باید این واقعیت را بپذیرید و خود را برای بازی در نقش هایی در حد ظاهر و فیزیک خود آماده کنید.. خواهید دید که اینگونه موفق ترید.. یک چهره زشت غالبا تاثیرگذار تر از یک چهره معمولی است و چنین بازیگرانی برای تاثیرگذاری می بایست فوق العاده با استعداد و باهوش باشند.. هنگامی که جلوی دوربین میروی فقط طبیعی باش! یکی از موانع برای طبیعی بودن، جدا بودن نماها و ایجاد فاصله زمانی بین آنهاست. در این میان بازیگر می بایست تمامی داستان و اتفاقات و احساساتش را همواره در ذهن آماده داشته باشد. تا مثلا: راه رفتن و یا حالت چهره او از نمایی به نمای دیگر تغییر نکند. (گرچه منشی صحنه وجود دارد ولی بهتر است بازیگر به خودش متکی باشد.). هنگامی که دوربین متحرک است، بازیگر نیز باید حرکاتش هماهنگ با دوربین باشد، بطوریکه ناگهانی از کادر خارج نشود.. همواره نسبت به دوربین کاملا بی تفاوت باشید. برای اینکار می بایست حالت آرامش و راحتی را در وجودتان پرورش دهید و عضلاتتان را قبل از شروع فیلمبرداری شل کنید.. کارهای ترکیبی تان را با هم قاطی نکنید.مثلا: اگر قرار است بازیگر کلاهش را بردارد، بر روی صندلی بنشیند و به ساعت نگاه کند. همه را نباید همزمان و درهم انجام دهد. زیرا باعث سردرگمی تماشاگر می شود. بلکه باید ابتدا کلاهش را بردارد سپس بنشیند، سرش را بالا کند و به ساعت نگاه کند.. به هنگام برداشت یک نما، کمی از انتهای بازی نمای قبلی تان را نیز بازی کنید تا هم کار تدوین آسانتر شود و هم بازی شما به نظر تماشاگر ادامه دار به نظر برسد.. برداشت و استنباط یک هنرپیشه از یک صحنه با برداشت کارگردان یکی نیست. کارگردان تمام جزئیات و مسائل کل فیلم و حال و هوای صحنه را به خوبی در ذهن خود و جلوی چشمانش دارد و هنرپیشه باید سعی کند، برداشت خود و آنچه در ذهن دارد را بابرداشت کارگردان هماهنگ کند.. سعی کنید همیشه و در همه وقت با کارگردان در ارتباط باشید و به خاطر آنچه که سعی می کند انجام دهد، به او احترام بگذارید.. به هنگام ادای دیالوگ ها سعی کنید کلمات را با سرعت ها، تاکید ها و تانی های متفاوتی بیان کنید و این طور نباشد که عین آنها را حفظ کرده و به هنگام بازی بدون هیچگونه احساسی آنها را بیان کنید.

نکات نورپردازی:

. محل اجرا و بازی باید بطور کامل و یکسان روشن شود، به طوری که تمام سایه ها محو شود. (البته این یک حالت کلی است و در موارد استثنایی باید از سایه ها نیز استفاده کرد.). بد نیست جلوه های نوری کلیشه ای را فرا بگیرید. مانند: نورپردازی اتاق بازجویی با یک لامپ آویزان شده ی نزدیک به میز؛ و یا نور لامپ های نئونی که از خیابان و از لای پرده ها بر روی صورت فرد خوابیده می تابد،شخص را فردی دچار درگیری های روحی نشان می دهد و یا نورپردازی به چهره بَدمن فیلم از پایین به طرف صورتش. نورپردازی های شاد و روشن نیز معمولا برای فیلم های کمدی استفاده می شود.

نکات تصویربرداری:

. زاویه دید به دو قسمت تقسیم می شود: 1.زاویه دید کارگردان (اوژکتیو)  2.زاویه دید سوژه (P.O.V : Point of View). زاویه دید از نظر ارتفاع به سه قسمت تقسیم می شود: 1.بالاتر از سوژه : High Angle 2.مقابل چشم : Eye Level 3.پایین تر از نقطه دید : Low Angle. مناسب ترین زمان برای تصویربرداری (با نور نرمال) در محیط های خارجی: 8 تا 11 صبح و 2 تا غروب آفتاب. اگر کادرتان را به صورت عمودی و افقی بوسیله خط هایی به سه قسمت مساوی تقسیم کنید، بهترین مکان برای قرار گرفتن سوژه تان در کادر، محل یا نقطه برخورد این خط ها با یکدیگر است که به آن نقاط طلایی می گویند.. انواع حرکت دوربین: الف. پایه ثابت و دوربین متحرک: 1.حرکت افقی یا پَن 2.حرکت عمودی یا تیلتب. پایه و دوربین هر دو متحرک: 1.حرکت به سمت سوژه (به جلو) دالی این 2.دور شدن از سوژه (به عقب) دالی اوت 3.حرکت 180 درجه به دور سوژه (آرک) 4.حرکت افقی به همراه سوژه (تراولینگ) 5.حرکت های طولانی به بالا یا پایین یا به صورت چرخشی بر روی جرثقیل مخصوص (کِرین) 
  
يکشنبه 22/2/1387 - 23:42
شعر و قطعات ادبی
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا ؟
بی وفا، بی وفا حالا كه من افتاده ام از پا چرا ؟نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی
سنگدل این زودتر می خواستی حالا چرا ؟عمر ما ار مهلت امروز و فردای تو نیست
من كه یك امروز مهمان توام فردا چرا ؟نازنینا ما به ناز تو جوانی داده ایم
دیگر اكنون با جوانان نازكن با ما چرا ؟وه كه با این عمر های كوته بی اعتبار
این همه غافل شدن از چون منی شیدا چرا ؟آسمان چون جمع مشتاقان ، پریشان می كند
درشگفتم من نمی پاشد ز هم دنیا چرا ؟شهریارا بی حبیب خود نمی كردی سفر
راه عشق است این یكی بی مونس و تنها چرا ؟بی مونس و تنها چرا ؟
تنها چرا ؟ حالا چرا
يکشنبه 22/2/1387 - 23:40
دعا و زیارت

بسم اللّه الرحمن الرحیم
لا اله الا اللّه سبحان الملك القدوس لا اله الا اللّه سبحان العزیز الجبار لا اله الا اللّه سبحان الروف الرحیم لا اله الا اللّه سبحان الغفور الرحیم لا اله الا اللّه سبحان الكریم الحكیم لا اله الا اللّه سبحان القوى الوفى لا اله الا اللّه سبحان اللطیف الخبیر لا اله الا اللّه سبحان الصمد المعبود لا اله الا اللّه سبحان الغفور الودود لا اله الا اللّه سبحان الوكیل الكفیل لا اله الا اللّه سبحان الرقیب الحفیظ لا اله الا اللّه سبحان الدائم القائم لا اله الا اللّه سبحان المحى الممیت لا اله الا اللّه سبحان الحى القیوم لا اله الا اللّه سبحان الخالق البارى لا اله الا اللّه سبحان العلى العظیم لا اله الا اللّه سبحان الواحد الاحد لا اله الا اللّه سبحان المومن المهیمن لا اله الا اللّه سبحان الحسیب الشهید لا اله الا اللّه سبحان الحلیم الكریم لا اله الا اللّه سبحان الاول القدیم لا اله الا اللّه سبحان الاول الاخر لا اله الا اللّه سبحان الظاهر الباطن لا اله الا اللّه سبحان الكبیر المتعال لا اله الا اللّه سبحان القاضى الحاجات لا اله الا اللّه سبحان الرحمن الرحیم لا اله الا اللّه سبحان رب العرش العظیم لا اله الا اللّه سبحان ربى الاعلى لا اله الا اللّه سبحان البرهان السلطان لا اله الا اللّه سبحان السمیع البصیر لا اله الا اللّه سبحان الواحد القهار لا اله الا اللّه سبحان العلیم الحكیم لا اله الا اللّه سبحان الستار الغفار لا اله الا اللّه سبحان الرحمن الدیان لا اله الا اللّه سبحان الكبیر الاكبر لا اله الا اللّه سبحان العلیم العلام لا اله الا اللّه سبحان الشافى الكافى لا اله الا اللّه سبحان العظیم الباقى لا اله الا اللّه سبحان الصمد الاحد لا اله الا اللّه سبحان الارض و السموات لا اله الا اللّه سبحان الخالق المخلوقات لا اله الا اللّه سبحان من خلق اللیل و النهار لا اله الا اللّه سبحان الخالق الرزاق لا اله الا اللّه سبحان الفتاح العلیم لا اله الا اللّه سبحان العزیز الغنى لا اله الا اللّه سبحان الغفور الشكور لا اله الا اللّه سبحان العظیم العلیم لا اله الا اللّه سبحان ذى الملك و الملكوت لا اله الا اللّه سبحان ذى العزه و العظمه لا اله الا اللّه سبحان ذى الهیبه و القدره لا اله الا اللّه سبحان ذى الكبریاء و الجبروت لا اله الا اللّه سبحان الستار العظیم لا اله الا اللّه سبحان العالم الغیب لا اله الا اللّه سبحان الحمید المجید لا اله الا اللّه سبحان الحكیم القدیم لا اله الا اللّه سبحان القادر الستار لا اله الا اللّه سبحان السمیع العلیم لا اله الا اللّه سبحان الغنى الرحمن لا اله الا اللّه سبحان القریب الحسنات لا اله الا اللّه سبحان الولى الحسنات لا اله الا اللّه سبحان الصبور الستار لا اله الا اللّه سبحان الخالق النور لا اله الا اللّه سبحان الغنى المعجز لا اله الا اللّه سبحان الفاضل الشكور لا اله الا اللّه سبحان الغنى القدیم لا اله الا اللّه سبحان ذى الجلال المبین لا اله الا اللّه سبحان الخالص المخلص لا اله الا اللّه سبحان الصادق الوعد لا اله الا اللّه سبحان الحق المبین لا اله الا اللّه سبحان ذى القوه المتین لا اله الا اللّه سبحان القوى العزیز لا اله الا اللّه سبحان الحى الذى لایموت لا اله الا اللّه سبحان العلام الغیوب لا اله الا اللّه سبحان الستار العیوب لا اله الا اللّه سبحان المستعان الغفور لا اله الا اللّه سبحان رب العالمین لا اله الا اللّه سبحان الرحمن الستار لا اله الا اللّه سبحان الرحیم الغفار لا اله الا اللّه سبحان العزیز الوهاب لا اله الا اللّه سبحان القادر المقتدر لا اله الا اللّه سبحان ذى الغفران الحلیم لا اله الا اللّه سبحان الملك الملك لا اله الا اللّه سبحان البارى ء المصور لا اله الا اللّه سبحان العزیز الجبار لا اله الا اللّه سبحان الجبار المتكبر لا اله الا اللّه سبحان اللّه عما یصفون لا اله الا اللّه سبحان القدوس السبوح لا اله الا اللّه سبحان رب الملائكه و الروح لا اله الا اللّه سبحان ذى الالاء و النعماء لا اله الا اللّه سبحان الملك المقصود لا اله الا اللّه سبحان الحنان المنان لا اله الا اللّه سبحان ادم صفى اللّه لا اله الا اللّه نوح نجى اللّه لا اله الا اللّه ابراهیم خلیل اللّه لا اله الا اللّه اسمعیل ذبیح اللّه لا اله الا اللّه موسى كلیم اللّه لا اله الا اللّه داود خلیفه اللّه لا اله الا اللّه عیسى روح اللّه لا اله الا اللّه محمد رسول اللّه و صلى اللّه على خیر خلقه و نور عرشه افضل الانبیاء و المرسلین حبیبنا و سیدنا و شفیعنا و مولینا محمد و على اله و اصحابه اجمعین برحمتك یا ارحم الراحمین

شنبه 24/9/1386 - 14:43
شعر و قطعات ادبی

ما را ز خیال تو چه پروای شراب است
خم گو سر خود گیر که خمخانه خراب است
گر خمر بهشت است بریزید که بی دوست
هر شربت عذبم که دهی عین عذاب است
افسوس که شد دلبر و در دیده گریان
تحریر خیال خط او نقش بر آب است
بیدار شو ای دیده که ایمن نتوان بود
زین سیل دمادم که در این منزل خواب است
معشوق عیان می گذرد بر تو ولیکن
اغیار همی بیند از آن بسته نقاب است
گل بر رخ رنگین تو تا لطف عرق دید
در آتش شوق از غم دل غرق گلاب است
سبز است در و دشت بیا تا نگذاریم
دست از سر آبی که جهان جمله سراب است
در کنج دماغم مطلب جای نصیحت
کاین گوشه پر از زمزمه چنگ و رباب است
حافظ چه شد ار عاشق و رند است و نظرباز
بس طور عجب لازم ایام شباب است

سه شنبه 20/9/1386 - 13:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته