• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 35248)
دوشنبه 2/10/1387 - 7:33 -0 تشکر 78846
یک تاپیک خوشمزه ؟!! غذاهای سنتی اصفهان

مطالب انتقال یافته از برسا:

دوستان عزیز همشهری توی این تاپیک غذاهای سنتی شهرمون را معرفی می کنیم
بسم الله

 

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:51 - 0 تشکر 78867

زیرخاکی:

کل جوش کال جوش یا کالا جوش من پیشنهاد می دم یه تضمینی چیزی روی غذاهایی که آموزش داده می شه برای کسانی که قصد دارند از اینجا یاد بگیرند، گذاشته بشه با گارانتی، که طرف بدونه خللی در امر حیاتش پیش نمی یاد
این اشکنه به هیچوجه گارانتی و خدماتی پس از مصرف ندره آ مسئولیتش با خوددونه!اشکنه اصلا توش نعنا نداره! (مگه نه؟) در واقع سبزی ای که درش استفاده می شه، شمبلیله هست. اصلا عطر و بوی اشکنه، بیشتر به خاطر همون شمبلیله اش هست.
دیگه اینکه رب نمی خواد که! مگر اینکه یه نوع خاصی از اشکنه مدّنظرتون بوده باشه.
والا من فقط می دونسم یه همچنین غذایی هم وجود دره اما اصلا ازش خوشم نیمی یاد! حتما اون شنبلیله! را با نعنا اشتبا گرفته ام!
ا ون نون خشکی هم که بهش اشاره کردید، من تا حالا نه دیده بودم و نه شنیده بودم و نه حتی خورده بودم! نون رو موقع پختن اضافه نمی کنند و یا حتی دم هم نمی کنند (پلو که نیست)
من هرگز کنار دست ماما نم وای نسادم آشپزی یاد بیگیرم .آشپزی یکی از استعدادا منه که تازه گییا شکوفا شدس!!!.
البته باید یه فرقی بین غذا پختن آقایون با خانم ها باشه دیگه!!!
معلومه دیگه! دست پخت آقایون بیترِس!!!

اما __کل جوش ، کال جوش یا کالا جوش! به روش کاملا سالم و تضمینی__

کال جوش بر عکس اشکنه از غذاهای بسیار مفید برای پوکی استخوان است
مواد لازم:
کشک خشک محلی 250 گرم این کال جوش را با کشک پاستوزه نمی توان درست کرد (فوت آشپزی!)
مغز گردو 100گ – مغز پسته 50 گ – پیاز متوسط 1 عدد – سیر متوسط 1 حبه – نعنا یا پونه خشک 1 قاشق روغن زیتون 6 قاشق غذا خوری

کشک را در چهار لیوان آب خیس بدهید تا کاملا نرم شود سپس آنرا با
سیر و پیاز خورد
و مغز گردوو مغز پسته
و پونه یا نعناع
در مخلوط کن کاملا مخلوط کنید سپس در ظرف مناسبی بریزید و روی حرات قرا ر دهید و پس از یه جوش خوردن بردارید روغن زیتون را اضافه کنید تا غذا آماده مصرف شود.
این غذا.

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:52 - 0 تشکر 78868


سلام.اندیشه:


::سلام::

یه سؤال: به نظر شما تعداد پیتزا فروشان و همبرگری ها و ساندویچی های شهرمان بیش تر است یا مثلا بریانی ها و غذاسازهای سنتی؟؟؟ مخصوصا این ور آب (جنوب شهر) که به ندرت غیر از حلیم فروشی آن هم در صبح های زمستان فروشگاه غذای سنتی پیدا می شود!

پس عجیب نیست که غذا های غنی اصفهانی از یاد دیگران که هیچ، از یاد خودمان هم برود و برای نوشتن دستور پخت آن به پیسی __عجیبی__ بیفتیم!!!

واقعا شما چند تا سالن غذا خوری سراغ دارید که حلیم/کشک بادمجان، فسنجون، گوشت و لوبیا/نخود و . . . درست کنند؟؟

واقعا چه باید کرد؟

موفق باشیم...بدرود.

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:53 - 0 تشکر 78869


شوق پرواز:

خورشت ماست
سلام به همه دوستداران غذاهای خوشمزه اصفهانی !
و اما این بار می خوایم یکی از غذاها یا دسرهای پرطرفدار اصفهانی رو آموزش بدیم
اگه تونستید حدس بزنید !
آفرین !:
__خورشت ماست __

مواد لازم :

گوشت گردن ---> نیم کیلو
ماست ---> یک سطل
شکر ---> 1 لیوان پر
زعفران سائیده
پیاز

طرز تهیه :

گوشت گردن تازه رو همراه پیاز می پزیم
وقتی پخت ( آبش تموم شد) همه اضافاتش رو جدا می کنیم یعنی کاملا گوشت جدا بشه
بعد اون رو خوب می کوبیم
(یه سطل ماستی که داشتیم رو قبلا کیسه می اندازیم )
در اواخر کوبیدن کم کم ماست رو هم ا ضافه می کنیم
بعد از اون هم زعفرون و شکر رو... البته اون قدر شکر می ریزیم که شیرینیش نه خیلی کم باشه نه خیلی زیاد !
اگه همه مواد رو درست با هم بکوبیم غذا یا دسر ما آماده اس
می تونید روش رو با مغز پسته و...تزئین کنید و نوش جان کنید

( البته نمی دونم چرا من خودم خیلی ازش خوشم نمیاد !!!...احتمالا الان خیلی ها میگن از بس بی سلیقه ای !!! چی بگم ؟!

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:54 - 0 تشکر 78870

شوق پرواز:

طرز تهیه ماش و قمری !
سلام به همه دوستان

امروز می خوام طرز تهیه یکی دیگه از غذاهای اصفهانی رو آموزش بدم که خودم تا حالا نخوردم !!!
اما به نظر می رسه در برخی خونواده های اصفهانی خیلی طرفدار داره !
می تونید خودتون امتحان کنید !

البته اگه سایر دوستان واردترن و تا حالا درست کردن و....در صورت لزوم توضیحات تکمیلی بدن !
__ماش و قمری :__

مواد لازم :
گوشت ( گردن ) ---> نیم کیلو
سبزی آش معطر ( مرزه ، ترخون ، نعنا ، جعفری)---> ( کسی که ازشون تقلب گرفتم ننوشتن چه مقدار !!!
برنج ---> یک پیمانه
ماش ---> سه پیمانه
قمری ---> یک کیلو
پیاز داغ و نعنا داغ
نمک ، فلفل و ادویه

روش تهیه :

قمری ها رو پوست کنده رنده می کنیم
سبزی ها رو هم پاک کرده خورد می کنیم
بعد همه رو با گوشت و ماش می پزیم
گوشت که نیم پز شد نمک و فلفل و ادویه جات رو اضافه می کنیم
وقتی خوب پخته شد همه رو با هم می کوبیم تا به اصطلاح بهم دست بدن و کش بیاد !
آخر سر هم روش رو با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم !

اگه اشکالی داشت اساتید گرام برطرف کنن !
خب نوش جونتون
اگه خوب شد به منم خبر بدین !

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:55 - 0 تشکر 78871


شوق پرواز:

به نام خدا
همه اول تاپیک می نویسن ، ما ...

اینم از اولین آموزش غذای اصفهانی :

@#حلیم بادمجون #@

یکی از غذاهای بسیار بسیار خوشمزه ...می تونین امتحان کنین :

مواد لازم :

بادمجون 2 کیلوگرم
گوشت ( با استخوون ...ترجیحا گوشت گردن ) 1 کیلو گرم
کشک 2 کیلوگرم
لوبیا سفید یک دوم پیمانه
برنج 2 پیمانه
گندم یک دوم پیمانه
پیازداغ و نعنا یه عالمه !
نمک و زردچوبه ( و درصورت تمایل و شرایط خوب جیتون زعفرون !


طرز تهیه :

اول گوشت رو با لوبیا سفید و گندم و یه پیاز بزرگ میذاریم بپزه ...بهش نمک و زردچوبه هم می زنیم!
بادمجون ها رو سرخ می کنیم و بعد با پیاز داغ و نمک و زردچوبه می ذاریم کمی بپزن
برنج رو هم به صورت جداگونه می پزیم
خب ؟
حالا هر کدوم رو جدا جدا می کوبیم ....و بعد همه رو با هم مخلوط می کنیم یعنی گوشت و گندم و لوبیا سفید و بادمجون و برنج همه با هم مخلوط میشن !
حالا دیگه موقع اضافه کردن کشکه ...همین طور پیاز داغ و نعنا داغ فراوون !
نمک و زردچوبه رو هم اندازه می کنیم
اگرم دوست داشتیم غذا رنگ قشنگتر و بوی مطبوع تری داشته باشه مقداری زعفرون آب زده بهش اضافه می کنیم
آخر سر هم غذای خوشمزه رو توی ظرف می کشیم ، روش رو تزیین می کنیم
و..............
نوش جون !

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:56 - 0 تشکر 78872

شوق پرواز:

جناب زیرخاکی خیلی ممنون از آموزش های آشپزیتون!
اما انگار طرز تهیه کالاجوشتون به کل با ما فرق می کرد !!!!
اینم طرز تهیه کالاجوش به روش شوق پرواز و دوستان !!!


@#کالاجوش#@

مواد لازم :
گردوی خورد شده حدود 2-3 قاشق غذاخوری
پیاز حدودا 2 عدد
شنبلیله خشک حدود 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه حدودا نصف قاشق مرباخوری!
کشک بازم حدودا نیم کیلو
آب حدودا 2 لیوان
( تذکر ضروری : مقادیر یاد شده همه تقریبی هستن یعنی حتما حتما مهم نیست که همین مقدار باشن !
به همین خاطر تمام مقادیر با ذکر کلمه حدودا نوشته شدن !!!

طرز تهیه :

اول از همه پیازا رو خورد می کنیم و تبدیل به پیاز داغشون می کنیم !
بعد زردچوبه رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا زردچوبه هم داغ بشه
شنبلیله خشک رو هم اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم
حالا آب رو هم داخل مواد می ریزیم
کشک رو هم اضافه می کنیم و میذاریم چند تا جوش بزنه !!

در مرحله آخر هم گردوها رو داخل بقیه مواد می ریزیم ..اما نمی ذاریم خیلی بپزه چون رنگ غذا سیاه میشه

خب کالاجوش ما آماده است
می تونین تو ظرف بکشین و با نون و سبزی و هر چه می خواهد دل تنگتون میل کنین

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:56 - 0 تشکر 78873


rafiei:

طرز پختن بریونی؟؟
سلام به همه اصفهانیهای عزیز و خونگرم
امیدوارم خوب و خوش و سلامت باشید.

هفته پیش قسمت شد با خانوم بچه ها! اومدیم نصف جهان و حسابی خوش گذشت.

من یه احساس غروری بهم دست میده وقتی میام میدون نقش جهان که نگو نپرس.که در معماری چی بودیم و دور از جون شما الان چی شدیم!!!!؟؟؟
به هرحال یه ساختمونی الان بعد از 20-10 سال میشه کلنگی و باید تخریبش کرد و .... ولی ساختمونای به اون عظمت بعد از 30-420 سال هنوز آخ نگفتن و همچنان مثل کوه پایدارن.

این یه بحث جداست که در جای دیگه میشه بهش پرداخت.
منظور من - جاتون خالی - اون ناهاری بود که خوردیم ............یه غذای عالی به نام:بریونی........
آخ که چه غذای توپیه خداییش.
خیلی توپ بود.البته من قبلنا هم خاطرات خیلی خوبی از این بریونی دارم که اگه فرصت شد حتما تعریف میکنم.

جالبه که یکی از بروبچ قبلا گفته بود که خود اصفهانیا هیچ وقت بریونی نمیخورن ولی چشمتون روز بد نبینه.......جمعه بود که اومدیم اصفهان . یه خیابونه هست که میخوره به میدون امام (الان اسمشو یادم نیست) هرجارفتیم یه صف طولانی بود از این جا تا.....................اون سر کوچه.دیدیم پس نه این طوریا هم نیست و همه آقایون در ظهرجمعه هوای خانوماشونو دارن که به زحمت نیفتن و غذا درست نکنن!!!!

دوتاشون که خیلی معروف بود و غلغله متاسفانه جا نداشتن که بشینیم و غذا رو نوش جان کنیم!!!
به هرحال تو همون خیابون یه بریونی توپ پیدا کردیم و ............................وای دهانم آب افتاد!!!!

فقط یه خواهش دارم و از اصفهانیای عزیز میخوام لطف کنن و طرز پخت بریونی رو بذارن تا ما هم بلکه تو اراک یه فیضی ببریم!!!!

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:57 - 0 تشکر 78874

انتی ویروس:

یا لطیف
سلام
بَه خوش تشریف آوردید

خب میبینم که از بریونی خیلی خوشتون اومده و ...! طرز تهیه ش رو میخواین!
اگه از خواننده های پر و پا قرص تاپیکِ "یه تاپیک خوشمزه !!!....غذاهای سنتی اصفهان " بودید الان طرز پخت بریونی نمی خواستید!!
اونجا من طرز تهیه ی بریونی رو عرض کردم.
ولی مجددا عرض میکنم خدمتتون!

!طرز تهیه ی بریانی

مواد لازم:
گوشت سر دست و دنده 1 کیلو گرم
پیاز درشت 1 عدد
دارچین به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
نعناع خشک شده مقداری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
خلال بادام مقداری برای تزیین

طرز تهیه
اب را روی حرارت جوش اورده گوشت را خرد کرده داخل ان می ریزیم. پیاز ، نمک و زردچوبه را اضافه کرده پس از جوش امدن به مدت 30 می پزیم . پس از پخته شدن ( نیم پز) گوشت را از اب جدا کرده و از چرخ دو بار رد می کنیم.نعناع را هم از چرخ رد کرده گوشت را همراه با یکی دو قاشق ابش خوب مخلوط می کنیم ( با دست مخلوط شود)
نمک و مزه ان را امتحان می کنیم وقتی خوب و اماده بود قالب های بریانی را روی حرارت کمی داغ کرده و مقدار یک قاشق از روغن روی اب گوشت را گرفته و ته قالب می ریزیم .سپس رویش دارچین،زعفران و فلفل می پاشیم و یک لقمه از گوشت بریان را قرار داده با دست رویش را صاف می کنیم و چند لحظه روی حرارت قرار می دهیم .سپس روی نان اماده شده بر می گردانیم . سطح روی بریانی را با خلال بادام اغشته به زعفران تزیین می کنیم.
انشاءلله موفق به پختش بشید!!:البته فکر کنم یه کم طول بکشه تا حرفه ای بشید
(راستشو بخواین اون وسیله کارش رو هم که یه چیزه مثل ملاقه رو هم خریدیم . پس وسایل جوره و فقط منتظر دستور طبخیم!!!!)

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:58 - 0 تشکر 78875


شقایق صحرایی:

بریان خوراکی ما بین کباب و گوشت آب پز، از غذاهای سنتی و مخصوص اصفهان و گردشگران است.
در گذشته بریان تمامی‌فروشی‌های شهر در یک کارخانه پخته می‌شده است، دراین کارخانه بعد از تفته شدن تنورهای وسیع، گوسفندهای بزرگ را در میان آن‌ها می‌آویزند و ته تنور دیگی را تا نیمه آب جوش می‌گذارند و درب تنور مزبور را محکم می‌گیرند و از شب تا صبح می‌گذارند.
هنگامی‌که دیگ را بر می‌دارند گوشت از بخار آب مجزا شده و از استخوان سوا گردیده است آب گوشت و چربی‌های موجود نیز میان آب جوش رفته و آبگوشت غلیظی به دست داده است.
آب گوشت را جداگانه می‌فروشند و گوشتش را به بریان فروشی می‌فرستند، درآن جا با کارد بزرگ گوشت بریانی را ساطوری کرده و در مقیاس معینی روی کفگیرهای بیضی شکل پهن کرده، ادویه زیرآن پاشیده و بعد از گرم کردن بریان را روی نان سنگک و یا نان تفتون که به شکل مخصوصی بریده‌اند وارونه می‌کنند.
در عصر حاضر به دنبال سایر تحولات،‌ بریان اصفهان نیز متحول شده است.
در بسیاری از رستوران‌های بریانی گوشت بره در دیگ‌های بزرگ پخته می‌شود و سپس گوشت پخته غالبا با چرخ گوشت خرده می‌شود. گوشت کاملا خرد شده را کنار یک سینی بزرگ بر روی آتش زغال گرم می‌کنند، البته بریان امروز اصفهان با بریانی که گوشت آن در سابق داخل تنور پخته می‌شده تفاوت دارد و به ندرت می‌توان بریان فروش سنتی درخیابان‌های اصفهان و یا حتی در بازار شهر یافت.

««« تبیان »»»

 

چهارشنبه 11/10/1387 - 20:36 - 0 تشکر 80582

هوالحکیم

سلام.واقعا تاپیک خوشمزه ای زدی.من هم اگه غذایه خوشمزه ای گیر اوردم میزارم.اما ای کاش خانمها میومدند کمک میکردند یاد میگرفتیم  چه طور آشپزی کنیم...هههه

جالبه برام

_________________________________   
|------------------------------------------------------| ______     
|------------------------------------------------------|| O`| __/  
|------------------اصفهان بیابالا----------------------||```|```| 
|____________________________________||___|___|
";===(@)-(@)-(@)---(______)------j(@)j-(____)-(@)=' 

--------------------
اللهم عجل لولیک الفرج

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.