• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 38736
تعداد نظرات : 5244
زمان آخرین مطلب : 3318روز قبل
اخبار
این روزها اگر سری به نمایندگی‌های فروش خودروسازان بزنید، با دو نرخ فروش خودرو مواجه می‌شوید؛ قیمت‌های رسمی و نرخهای آزاد.
خبرگزاری ایسنا: این روزها اگر سری به نمایندگی‌های فروش خودروسازان بزنید، با دو نرخ فروش خودرو مواجه می‌شوید؛ قیمت‌های رسمی و نرخهای آزاد.

قیمت‌های رسمی مربوط به نرخ مصوب سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان است كه خودروسازان موظف به عرضه محصولات خود به آن نرخ هستند.

 قیمتهای آزاد نیز در مواردی است كه نمایندگی فروش خودروساز در پاسخ به درخواست مشتری برای خرید خودرو اعلام می‌كند اگرچه كارخانه تولیدكننده عرضه‌ای به نرخ مصوب ندارد، اما آن خودرو به نرخ آزاد و البته بالاتر از نرخ مصوب موجود است.


در این باره حسین اردوخانی - رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران،  در بیان نقش برخی از نمایندگی‌های فروش خودروسازان در رشد قیمت خودروهای داخلی در بازار، اظهار كرد: در برخی موارد تعدادی خودرو در اختیار نمایندگی رسمی فروش خودروسازان قرار گرفته و نمایندگی، این خودروها را به قیمتهای دلخواه خود عرضه می‌كند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال خودروساز تعدادی خودرو را به صورت سبدی و با كسب مبالغی به نمایندگی خود پیش‌فروش می‌كند. نمایندگی پس از دریافت خودروها، آنها را بالاتر از نرخ‌های رسمی به فروش می‌رساند، زیرا معتقد است كه مبلغ كلانی را بابت پیش خرید خودرو به خودروساز پرداخت كرده و حال باید با فروش گران‌تر این خودروها نسبت به نرخ مصوب، سود پول خود را هم كسب كند.

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران افزود: این در حالی است كه روال درست آن است كه خریدار قرارداد خرید خودرو را در نمایندگی منعقد كند و پس از آن نمایندگی قرارداد فروش را به خودروساز تحویل دهد. خودروساز نیز خودرو را برای نمایندگی ارسال كند تا به قیمت مصوب تحویل خریدار شود.

اردوخانی با بیان اینكه در گذشته سایت فروش مستقیم خودروسازان در مواردی به صورت محدود باز شده و خریداران می‌توانستند خودرو را به صورت مستقیم و به قیمت‌های رسمی خریداری كنند، خاطرنشان كرد: با این حال به دلیل مشكلات نقدینگی خودروسازان و البته مخالفت نمایندگی‌ها با فروش مستقیم، این موارد به شدت كاهش یافته است.

وی مدعی شد: در حال حاضر برخی نمایندگی‌های فروش خودروسازان تعداد قابل توجهی خودرو را به نام اقوام و آشنایان خود خریداری كرده و به جای آن‌كه آنها را در محل نمایندگی با قیمت‌های رسمی بفروشند، با قیمت‌های آزاد عرضه می‌كنند كه البته شركت خودروساز نیز در مواردی در جریان صوری بودن خرید این نمایندگی‌ها قرار دارد.

او با اشاره به این كه نمایندگی‌ها با فروش مستقیم و اینترنتی خودرو از سوی خودروساز مخالف هستند، گفت: این در حالی است كه اگر خودروساز، خودرو را به صورت مستقیم و به صورت اینترنتی بفروشد، قیمت خودرو در بازار آزاد به سرعت كاهش خواهد یافت.

به گفته وی، اعضای صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران نقشی در تعیین و رشد قیمت خودروها ندارند.
شنبه 25/6/1391 - 16:15
اخبار
براین اساس ایران با جمعیتی معادل 75 میلیون و 600 هزار نفر در رده هفدهم پرجمعیت‌ترین كشورهای جهان قرار گرفته است.
خبرگزاری ایسنا: مجمع جهانی اقتصاد در تازه‌ترین گزارش خود ایران را هفدهمین كشور پرجمعیت جهان اعلام كرد.

براین اساس ایران با جمعیتی معادل 75 میلیون و 600 هزار نفر در رده هفدهم پرجمعیت‌ترین كشورهای جهان قرار گرفته است.

 ایران در بین كشورهای منطقه خاورمیانه از نظر جمعیت بعد از مصر با جمعیت 83 میلیون و 100 هزار نفر در رده دوم قرار گرفته است.

 تركیه نیز بعد از مصر و ایران با جمعیت 74 میلیون و 300 هزار نفر در خاورمیانه سوم شده است.


در بین كشورهای قاره آسیا نیز ایران از نظر جمعیت در رده نهم قرار گرفته است.

چین با جمعیتی معادل یك میلیارد و 367 میلیون نفر به عنوان پرجمعیت كشور جهان معرفی شده و هند و آمریكا نیز به ترتیب با یك میلیارد و 250 میلیون و 325 میلیون و 100 هزار نفر دوم و سوم شده‌اند.

كشورهای اندونزی، برزیل، پاكستان، نیجریه، بنگلادش، روسیه، ژاپن، مكزیك، فیلیپین، ویتنام، آلمان، اتیوپی، مصر، ایران، تركیه، تایلند و فرانسه نیز در رده‌های چهارم تا بیستم پرجمعت‌ترین كشورهای جهان قرار گرفته‌اند.

مركز آمار ایران نیز در مرداد ماه امسال نتایج قطعی هفتمین سرشماری عمومی نفوس و مسکن کشور که در آبان سال 90 انجام شد را اعلام كرد كه براساس آن جمعیت كل كشور به 75 میلیون و 149 هزار و 669 نفر رسید.  
شنبه 25/6/1391 - 16:15
اخبار
معاون مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: حداكثر مهلت مجاز برای برخورداری از معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان تا پایان 20 سالگی است.
خبرگزاری ایسنا: معاون مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: حداكثر مهلت مجاز برای برخورداری از معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان تا پایان 20 سالگی است.

سرهنگ پاسدار محمدرضا اكبر حلوایی در مورد سنوات مجاز تحصیل در مقطع متوسطه اظهارداشت: برابر قانون خدمت وظیفه عمومی حداكثر مهلت مجاز برای برخورداری از معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان تا پایان 20 سالگی آنان است، اما به منظور فراهم‌آوردن شرایط مناسب برای تحصیل مشمولانی كه براساس قانون قبل برای خود برنامه‌ریزی كرده بودند، تسهیلاتی پیش‌بینی شده است.

وی افزود: براساس تصمیمات اتخاذ شده مشمولانی كه درمهرماه سال 91 در پایه‌های دوم متوسطه و بالاتر به تحصیل اشتغال است، متناسب با رشته‌های تحصیلی، برای رشته‌های كار و دانش و فنی – حرفه‌ای حداكثر تا پایان 22 سالگی و برای رشته‌های نظری كه دارای دوره پیش‌دانشگاهی هستند حداكثر تا پایان 24 سالگی می‌توانند به تحصیل ادامه دهند.

حلوایی درباره مشمولانی كه از مهرماه سال 91 در پایه اول متوسطه به تحصیل اشتغال می‌یابند نیز گفت: اینگونه مشمولان حداكثر تا پایان 20سالگی مجاز به تحصیل هستند و پس از آن، در مهلت یكساله معرفی خود به وظیفه عمومی قرار می‌گیرند.

معاون مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: به منظور مساعدت برای فراغت از تحصیل مشمولان دانش‌آموز، برابر هماهنگی بعمل آمده با وزارت آموزش و پرورش، مشمولانی كه در زمان‌های تعیین‌شده موفق به فراغت از تحصیل نشده‌‌اند می‌توانند در مهلت  یكساله معرفی خود به وظیفه عمومی، بدون بهره‌مندی از معافیت تحصیلی به تحصیل ادامه دهند.
شنبه 25/6/1391 - 16:15
اخبار
در ایام اجلاس، تمامی دستگاه‌های مربوطه دست به دست هم داده و متكدیان و آسیب‌دیدگان اجتماعی را نگه داشتند؛ اما پس از این ایام آنها دوباره رها شده‌اند، چراكه فرایند ساماندهی به صورت كامل اجرا نشد و اگر كسی مدعی ساماندهی كامل این افراد شده، تعارف كرده است!
خبرگزاری ایسنا: رییس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینكه تولیت مستقیم ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در كشور مشخص نیست، گفت: ساماندهی متكدیان و آسیب‌های اجتماعی نیازمند عزم ملی و یك دستگاه مسوول مستقیم است.

مرتضی طلایی با اشاره به اینكه شهرداری‌ها تنها مسوولیت جمع‌آوری متكدیان و افراد آسیب‌دیده اجتماعی از سطح شهر را دارند، اظهار كرد: نیروی انتظامی هم مسوولیت بخشی از فراینده ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را دارد، اما متولی اصلی این حوزه وزارت رفاه و سازمان‌های تابعه آن است كه چرخه ساماندهی را تكمیل و مسوولیت هر بخش را در این امر معین می‌كند.

ادعای ساماندهی كامل آسیب‌های اجتماعی، تعارف است!


وی در پاسخ به اینكه چگونه چهره شهر تهران در ایام برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد از آسیب‌های اجتماعی پاك شد، اما اكنون متكدیان و آسیب‌دیدگان اجتماعی دوباره به سطح شهر بازگشته‌اند؟ گفت: در ایام اجلاس، تمامی دستگاه‌های مربوطه دست به دست هم داده و متكدیان و آسیب‌دیدگان اجتماعی را نگه داشتند؛ اما پس از این ایام آنها دوباره رها شده‌اند، چراكه فرایند ساماندهی به صورت كامل اجرا نشد و اگر كسی مدعی ساماندهی كامل این افراد شده، تعارف كرده است!

طلایی اعتقاد دارد، تا زمانی كه چرخه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی معیوب باشد، چندان فرقی نمی‌كند كه شهرداری مسوولیت جمع‌آوری را به درستی و یا به صورت ناقص انجام بدهند.

وی كه فرماندهی نیروی انتظامی شهر تهران را نیز در كارنامه خود دارد، به ایسنا گفت: هنگامی كه در پلیس خدمت می‌كردیم، عده‌ای معتقد بودند كه پلیس در بحث معتادان كم‌كاری و كوتاهی می‌كند؛ در آن زمان اعلام كردیم كه پلیس ظرف 48 ساعت می‌تواند پنج‌هزار معتاد را از سطح شهر جمع‌آوری كند؛ اما كدام دستگاه این افراد را تحویل خواهد گرفت؟! اینجا بود كه همه عقب نشینی كردند!

رییس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اعتقاد دارد كه جمع‌آوری آسیب‌های اجتماعی كار ساده‌ای است، اما مراحل بعدی ساماندهی پیچیده است و به همین خاطر، باید از تولید آسیب جلوگیری شود.

هزینه نگهداری دانش‌آموز خاطی در مدرسه، كمتر از یك ماه رها شدن او در خیابان است

طلایی با تاكید بر اینكه جلوگیری از تولید آسیب‌های اجتماعی باید در سیاست‌های كلان كشور گنجانده شود و همه دستگاه‌ها خود را در قبال آن مسوول بدانند، خاطرنشان كرد: به عنوان مثال، اخراج یك دانش‌آموز از مدرسه، مقدمه تولید آسیب اجتماعی است.

هزینه نگهداری دانش‌آموز خاطی در مدرسه، در تمام طول دوره تحصیل، كمتر از یك ماه رها شدن و بلاتكلیفی او در خیابان است. اما آموزش و پرورش خود را متعهد به نگهداری از دانش‌آموزی كه از ضوابط تخطی كرده نمی‌داند و او را اخراج می‌كند.


وی با تاكید بر اینكه برای جلوگیری از تولید آسیب، اركان اداره جامعه همچون، اقتصاد، فرهنگ و حوزه مسائل اجتماعی باید رشد متوازن و هم‌پایی داشته باشند، اظهار كرد: در بخش اقتصادی، اشتغال یكی از راهكارهای جلوگیری از تولید آسیب اجتماعی است. اما هم‌اكنون شاهد اشتغال كاذب در جامعه هستیم و بعضا گل‌فروشی كنار خیابان هم در آمار شاغلان گنجانده می‌شود.

این عضو شورای شهر تهران همچنین، با تاكید بر نقش خانواده در جلوگیری از تولید آسیب‌های اجتماعی، بر ضرورت پیش‌بینی تمهیداتی به منظور كاهش آمار طلاق تاكید كرد و گفت: والدین باید بدانند كه طلاق به معنای سربار كردن فرزندان به جامعه است و آسیب‌های اجتماعی بعدی به دنبال دارد.
شنبه 25/6/1391 - 16:14
اخبار
شرکت گوگل مالک وب سایت یوتیوپ درخواست دولت آمریکا برای تجدیدنظر درباره باقی ماندن یک فیلم توهین آمیز به اسلام در این وب سایت را رد کرد اما گفت این فیلم را در برخی از کشورهای عربی و اسلامی فیلتر کرده است.
عصر ایران: شرکت گوگل مالک وب سایت یوتیوپ درخواست دولت آمریکا برای تجدیدنظر درباره باقی ماندن یک فیلم توهین آمیز به اسلام در این وب سایت را رد کرد اما گفت این فیلم را در برخی از کشورهای عربی و اسلامی فیلتر کرده است.

شماری از مقامات کاخ سفید از شرکت گوگل خواسته بودند با تجدید نظر، این موضوع را بررسی کند که آیا این فیلم با شرط های استفاده از یوتیوپ همخوانی دارد یا خیر . واکنش گوگل به این درخواست منفی بود.

گوگل اعلام کرده است در هند و اندونزی علاوه بر مصر و لیبی، این فیلم در وب سایت یوتیوپ به دلیل "شرایط حساس در این کشورها"  فیلتر شده است.

این شرکت آمریکایی اضافه کرد:  فیلتر این فیلم در تعدادی از کشورها نه به معنی پذیرش اعمال فشارهای سیاسی دولت آمریکا بلکه به دلیل شرایط آن کشورهاست. گوگل روز چهارشنبه گذشته هم اعلام کرد این فیلم تعارضی با مبانی و شرط های استفاده از یوتیوپ ندارد.

مقامات ارشد آمریکایی و در راس آنها باراک اوباما رئیس جمهور و هیلاری کلینتون وزیرامور خارجه با انتقاد از این فیلم، هر گونه ارتباط با آن را رد کردند اما بر "آزادی ابراز نظر که توسط قانون اساسی آمریکا تضمین شده"، تاکید کردند.

مقامات آمریکایی همچنین گفته اند که دلیلی برای انجام خشونت و حمله به سفارتخانه های آمریکا نمی بینند.

در روز سه شنبه گذشته در حمله معترضین به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی لیبی، چهار دیپلمات این کشور از جمله سفیر آمریکا کشته شدند.

شماری از معترضین در یمن، مصر، سودان، تونس و لبنان هم در اعتراضات همراه با خشونت به فیلم توهین آمیز به پیامبر اسلام، کشته شدند.  
شنبه 25/6/1391 - 16:14
اخبار
كریستین ساینز مانیتور در تازه‌ترین گزارش خود به معرفی كشورهایی پرداخت كه قیمت بنزین در آنها از سایر كشورها ارزان‌تر است.
خبرگزاری ایسنا: كریستین ساینز مانیتور در تازه‌ترین گزارش خود به معرفی كشورهایی پرداخت كه قیمت بنزین در آنها از سایر كشورها ارزان‌تر است.

به نوشته این سایت خبری در حالی كه آمریكایی‌ها و اروپایی‌ها هزینه‌های سنگینی را بابت بنزین خودروهایشان پرداخت می‌كنند، مردم در برخی از كشورهای دیگر به راحتی و با آرامش باك خودروهای خود را به لطف یارانه‌های دولتی پر از بنزین می‌كنند.

با این وجود اثبات شده كه بیشتر یارانه‌هایی كه دولت به خرید سوخت می‌دهد به نفع ثروتمندان بوده و به جیب آنها می‌رود.


صندوق بین‌المللی پول تخمین می‌زند كه 65 درصد از یارانه سوخت در آفریقا در سال 2010 به نفع 40 درصد از خانوارهای ثروتمند در این قاره بوده است.

همچنین در همان سال براساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی تنها هشت درصد از 410 میلیارد دلار یارانه دولتی سوخت در سراسر جهان به جیب 20 درصد از جمعیت فقیر جهان رفته است.


در همین حال شركت بیمه بریتانیایی "استاولی هد" در تازه‌ترین گزارش خود به معرفی ارزان‌ترین بنزینهای جهان پرداخت.

 10 كشوری كه قیمت هر لیتر بنزین در آنها از سایر كشورها كمتر است، به شرح زیر است:


ونزوئلا

0.05$

عربستان سعودی

0.13$

لیبی

0.14$

تركمنستان

0.19$

بحرین

0.21$

كویت

0.22$

قطر

0.24$

مصر

0.30$

عمان

0.32$

الجزایر

0.32$

شنبه 25/6/1391 - 16:14
اخبار
مثلا در توکیو برای خریدن یک ساندویچ همبرگر نیازمند 9 دقیقه کار است اما در نایروبی (پایتخت کنیا ) برای خریدن این ساندویچ باید 84 دقیقه کار کنیم.
عصر ایران: تحقیقات یو.بی.اس نشان می دهد که هر فرد در شهر زوریخ با 22 ساعت کار می تواند یک گوشی آیفون بخرند اما در مانیلا (پایتخت فیلیپین) هر فرد باید 20 برابر این مدت را کار کند تا بتواند یک گوشی آی فون بخرد.

 بر اساس تحقیقات جدید که نتایج آن به تازگی منتشر شده است، اوسلو پایتخت نروژ گرانترین شهر جهان معرفی شد.

زوریخ و توکیو نیز در این آمار در رتبه دوم و سوم قرار گرفتند.

مردم زوریخ که مرکز مالی سوئیس به شمار می آید دارای بالاترین قدرت خرید در میان شهرهای دیگر هستند.

بر اساس آمارگیری سالیانه ای که بانک یو.بی.اس سوئیس در میان 72 شهر جهان انجام می دهد زوریخ از لحاظ بالاترین میزان دستمزد و قدرت خرید در رتبه اول قرار گرفته است.

این تحقیقات همچنین نشان می دهد که در هر شهر با چه میزان کار کردن هر فرد، او می تواند یک کالا یا خدمات را بخرد.

مثلا در توکیو برای خریدن یک ساندویچ همبرگر نیازمند 9 دقیقه کار است اما در نایروبی (پایتخت کنیا ) برای خریدن این ساندویچ باید 84 دقیقه کار کنیم.


در زوریخ خریدن یک ساندویچ همبرگر نیازمند 13 دقیقه کار است اما بقیه کالاها در این شهر نسبت به توکیو ارزان تر است و به همین دلیل زوریخ از لحاظ قدرت خرید در رتبه بالاتر از توکیو قرار می گیرد.

همچنین اگربخواهید این ساندویچ همبرگر را در استانبول بخرید باید 42 دقیقه و در شانگهای چین باید 29 دقیقه کار کنید.

این در حالی است که در نیویورک و هنگ کنگ خریدن این کالا تنها ده دقیقه کار لازم دارد.


تحقیقات یو.بی.اس نشان می دهد که هر فرد در شهر زوریخ با 22 ساعت کار می تواند یک گوشی آیفون بخرند اما در مانیلا (پایتخت فیلیپین) هر فرد باید 20 برابر این مدت را کار کند تا بتواند یک گوشی آی فون بخرد.

بر اساس این آمار ارزان ترین شهرها دهلی و بمبئی معرفی شدند. در لیست گران ترین شهرها نیویورک در رده ششم، مسکو در رده 40 و شانگهای در رده 49 قرار دارند.

این تحقیقات همچنین به بررسی ساعات کاری در شهرهای مختلف پرداخته است. بر اساس نتایج این تحقیق پاریس، لیون فرانسه و کپنهاک پایتخت دانمارک کوتاه ترین ساعات کاری را دارند وکشورهای آسیا، آفریقا، خاورمیانه و آمریکای جنوبی طولانی ترین ساعات کاری را دارند که در آنها افراد سالانه بیش از 2000 ساعت کار می کنند.
شنبه 25/6/1391 - 16:14
اخلاق
لازم نیست داستان نویس، شاعر یا روزنامه نگار باشید، نوشتن می تواند حال همه را خوب کند با نوشتن، حالتان را خوب کنید

همشهری جوان:  داشتن یک دفترچه خاطرات ترجیحا قفل دار، بخشی از کودکی و نوجوانی خیلی از ما نسل سومی ها بود. ما حرف های دلمان را تبدیل می کردیم به کلمه های جوهری و آنها را می نشاندیم روی ردیف ردیف خط های غرق شده در ابر و بادهای دم دستی و چهره های اغلب زنانه «مکش مرگ ما» و قایقی ضد نور که داشت نمی دانم به طرف کجای آخر پرسپکتیو می رفت. گمان کنم اصلا همین نقاشی های دم دستی و کارخانه ای (!) بود که ما را وامی داشت بیشتر حرف های دلمان را آنجا بنویسیم تا یک گزارش بی مزه از زندگی روزمره که اسمش می شد خاطره. بعدش راه های جدیدتری پیدا شد. قفل دفترچه ها را باز کردیم و یک دفعه از مخاطب های جان جانی که تعدادشان فوق فوقش یک رقم بود، پریدیم به دنیای دیجیتال وبلاگ ها و مخاطب های چند هزار نفری اش و حرف دلمان را با نام های مستعار آنجا زدیم. حالا هم که دیگر همه چیز شده «استاتوس» و تو می توانی بی واسطه حرف هایت را در لحظه به همه دوست های مجازیت در شبکه های اجتماعی برسانی. احتمالا شما نسل چهارمی ها از همان اول آمده اید سراغ همین آخری. اما هنوز آن قلم و کاغذ و آن خلوت پنهانی کلمه ها کاربرد خودشان را دارند. این را روانشناس هایی می گویند که به مراجعانشان گفته اند «بنویس! حس هایت را و دردهایت را بنویس!» و مراجعانشان بهتر شده اند.




قصه «نوشتن درمانی»

بیشتر از 100 سال قبل روانکاوها پته نویسنده ها و هنرمندها را ریختند روی آب و گفتند همه این آفرینش های ادبی و هنری چیزی نیستند جز «والایش». حالا این والایش چی بود؟ روانکاوها می گفتند والایش یک مکانیسم روانی است برای اینکه آدم غریزه های غیرقابل جامعه را از راه قابل قبول جامعه برآورده کند؛ مثلا آنها می گفتند پشت شغل قصابی غریزه پرخاشگری نهفته است اما قصابی و مجسمه سازی و داستان نویسی برخلاف پرخاشگری و بی بند و باری، همه در جامعه پذیرفته شده اند. به هر حال نگاه روانکاوها اولش به نوشته ها چه شعر و چه داستان همین بود که اینها محصولات ناخودآگاه ذهن آفریننده هایش هستند و با آنکه احتمالا حال آنها را خوب کرده اند اما چندان آگاهانه تولید نشده اند.

اما روانکاوهای نخستین هیچ وقت از نوشتن در روان درمانی استفاده نمی کردند. آنها حتی قبول نداشتند که مراجعانشان خواب هایشان را دم صبح یادداشت کنند و بعد بیاورند به جلسه تا در موردش حرف بزنند. آنها می خواستند همه چیز بکر و دست نخورده باقی بماند. آنها ناخودآگاه را می خواستند اما می گفتند نوشتن یک کار ناخودآگاهانه است و می تواند آنچه در ناخودآگاه ماست از جمله رویاهایمان را تحریف کند.

سال های سال طول کشید تا روان درمانگرها به ارزش نوشتن پی ببرند. حالا دیگ رخیلی از روانکاوها برای تخلیه هیجان های بیمار بین دو جلسه به آنها پیشنهاد می کنند که حس هایشان را بنویسند. غیر از این، آنها حالا دیگر به اصرار می خواهند مراجعانشان قلم و کاغذ را بگذارند کنار بالششان و تا از خواب بیدار شدند، هر چه از رویا به یادشان مانده را بنویسند.

غیر از روانکاوها، روان درمانگرهای دیگر هم از نوشتن به عنوان یک تکنیک درمانی استفاده می کنند؛ مثلا شناخت، درمانگرها از مراجعانشان می خواهند باورهایشان را بنویسند، یا رفتار درمانگرها از مراجع هایشان برنامه ریزی روزانه وهفتگی می خواهند. روایت درمانگرها هم از مراجعانشان می خواهند به پدر و مادرشان نامه بنویسند. ما در این مطلب بیشتر می خواهیم به جنبه های هیجانی نوشتن بپردازیم؛ یعنی آن چیزی که روانکاوها و روایت درمانگرها می گویند.



نوشتن به چه دردی می خورد؟

قبل از اینکه برویم سراغ فایده های نوشتن، فعلا خیلی مختصر داشته باشید که منظورما از نوشتن، نوشتن حس ها وهیجان ها، آنهم بدون نظم و ترتیب خاصی است. نوشتن داستان، شعر یا هر قالب ادبی دیگری خودش یکی، دو صفحه جدا می خواهد. این شما و این سودهای نوشتن:

1- در نوشتن «شرم حضور» نداریم


نوشتن در تنهایی اتفاق می افتد. خودمانیم و قلم و کاغذ. هیچ کس دیگری نیست. برای همین هر چیزی که به ذهنمان برسد می توانیم بنویسیم. دقیقا هر چیزی. بدون سانسورهایی که هنجارهای جامعه، حضور دیگران یا شرم و ترس خودمان معمولا روی ما اعمال می کنند. این اتفاق به ندرت می تواند در زندگی ما بیفتد که هر چیزی در ذهنمان است، بدون واسطه سانسورهای روانی و اجتماعی از ذهن ما بیرون بیاید و در قالب کلمات روی کاغذ بنشیند.

2- «خودبیانگری» را تقویت می کند


بعضی ها نمی توانند خودشان را بریزند در قالب کلمات. برای همین وقتی با آنها حرف می زنید مرتب کلماتی مثل «نمی دونم چمه»، یا «نمی تونم توضیح بدم» را می شنوید. به خاطر اینکه ماده اولیه هر نوشته ای کلمات هستند، نوشتن یک تمرین است برای خودبیانگری. آدم هر چه بیشتر بنویسد، بیشتر می تواند خودش را بیان کند و کم کم ناتوانی توضیح دادن حس ها از بین می رود.

3- نوشتن در دسترس است


حتی اگر همیشه قلم و کاغذ دم دستتان نباشد، گوشیتان همیشه در دسترس است. از باستانی ترین گوشی ها تا گوشی های هوشمند هم حتما جایی برای نوشتن دارند. برای همین شما میتوانید هر وقت حسی شدید، یا خاطره ای بغض آور به ذهنتان آمد، همان لحظه آن را بنویسید. چیزی که در مکالمه با دیگران ممکننیست. کو تا بتوانید یک نفر پیدا کنید که برایش حرف بزنید، آن هم آدمی که حرفتان را بفهمد و همان موقع هم وقت داشته باشدو حوصله شنیدن اما نوشتن همیشه در دسترس است.

4- نوشتن بالغانه است


حتما شما هم اصطلاح کودک درون را شنیده اید. کنار این کودک درون، دو نفر دیگر هم در ما زندگی می کنند. بالغ درون ووالد درون. همینطور که از نام این سه تا بر می آید، کودک بازیگوش است و دلش می خواهد همه کارها را براس اس هیجان هایش انجام دهد. والد هم که یا کارش بکن نکن است یا گاهی دستی به سر و روی کودک می کشد. بالغ این وسط عاقل است و می تواند همه چیز را بدون هیجان زدگی یا رییس بازی، درست مدیریت کند. حالا اینها چه ربطی دارد به نوشتن؟ مساله اینجاست که تا وقتی والد یا کودک در وجود ما حکومت می کنند، ما حالمان خوش نیست.

نه حال خودمان و نه حال ارتباط هایی که برقرار می کنیم اما وقتی بالغ مدیر وجود ما باشد، ما حالمان خوب است و کارهایمان درست پیش می رود. ما با بالغمان می نویسیم. کسی که دارد مثلا حس ترس کودکانه اش از یک مادر سختگیر را بعد از 20 سال حالا می آورد روی کاغذ، دارد با بالغش این کار را می کند. برای همین حالا می تواند بدون آن حس ترس کودکانه، یک بار دیگر آن واقعه را در قالب کلمات تجربه کند. در واقع وقتی ما می نویسیم حسابمان را از والد و کودک جدا می کنیم وهمین حالمان را خوب می کند. به زبان دیگر، نوشتن، خود مدیریتی ما را تقویت می کند.

5- نوشتن مسوولیت می آورد


خیلی از ما شاید باور نداشته باشیم که «حرف باد هواست» اما به آن عمل می کنیم. یعنی در مقابل گفته هایمان هیچ مسوولیتی نمی پذیریم. مخصوصا آنهایی که آنقدر عصبی اند که وقتی از کوره در می روند، هیچ خدایی را بنده نیستند اماهمین گروه آخر وقتی عصبانیتشان و حرف های موقع عصبانیت را می نویسند، انگار که بخواهند فیلم زندگیشان را یک بار دیگر ببینند، می توانند حرف های خودشان را دوباره ارزیابی کنند. نوشتن هم ما را در مقابل کلمه هایمان مسوول می کند و هم ابزاری است برای اینکه یک ارزیابی منصفانه از قضاوت های هیجانی مان داشته باشیم و تضادهای درونی خودمان را بشناسیم.

6- نوشتن به ذهن ما نظم می دهد


«به هم ریخته ام». این جمله را این روزها هم سن و سال های ما و شما مثل نقل و نبات می گویند. نوشتن یک راه نجات برای این به هم ریختگی است. وقتی اضطراب و گیجی ما را به هم می ریزند، قالب جوهری کلمات می توانند فکر ما را منظم کنند.

7- نوشتن ما را خالی می کند


از همه آن سودهای جزیی گذشته، نوشتن یک سود کلان دارد؛ اینکه یک روش تخلیه هیجانی همیشه در دسترس است. اصلا بعضی از روانشناس ها به این نوشتن می گویند «تخلیه هیجانی نوشتاری». خیلی از رفتارهای «یکهویی» ما به خاطر این است که هیجان های منفی مان ذره ذره روی هم جمع شده اند وحالا ما را یکدفعه مثل دیگ منفجر کرده اند. اگر این هیجان ها وقتی که ذره ذره بودند نوشته می شدند، هیچ وقت دیگ روان ما منجفر نمی شد. می توانید از نوشتن این جور تصویری داشته باشید: یک آدم گرافیکی که داخل سرش پر از رنگ قرمز ملتهب است، بعد این رنگ از راه گردن و دست دارد منتقل می شود به انگشت ها و از آنجا به قلم و بعد می آید روی کاغذ.

هر چه نوشته های روی کاغذ بیشتر می شود، آن قرمزی ملتهب توی سر کمتر و کمتر می شود. آقایان و خانم های تین ایجر رمانتیک می توانند به جای سر از قلب استفاده کنند!





دو راه برای یک تخلیه هیجانی

حالا چی بنویسیم؟


همانطورکه اول مطلب هم گفتیم، منظور ما از نوشتن بیشتر نوشتن از نوع هیجانی است اما واقعا نوشتن چه چیزهایی حال ما را بهتر می کند؟ آیا لازم است همه حس های مثبت و منفی مان را بنویسیم؟ این دوتا تکنیک جواب پس داده نوشتن را بخوانید تا بعد:

1- در لحظه بنویس!


راستش هیجانی نوشتن، خیلی نیازی به آداب و ترتیب ندارد. همین که آدم خودش را در یک قالب ادبی بگنجاند یا حتی بیش از حد به مخاطب و فهمیده شدن متنش بیندیشد، آن خود به خودی بودن یا انگیخته بودن متن از بین می رود. به قول جناب مولوی «قافیه اندیشیم و دل دار من، گویدم مندیش جز دیدار من». ممکن است هیجان شما آنقدر سریع باشد که شما حتی قید گرامر را بزنید. مشکلی نیست بزنید. ممکن است چند بار یک کلمه یا جمله که بار هیجانی بیشتری دارد را تکرار کنید. مشکلی نیست. تکرار کنید. فقط یادتان باشد که اولا هر چه هیجان ها تازه تر باشند یعنی در لحظه نوشته شوند، اثرشان بیشتر است. دوم اینکه بنویسید چه حسی دارید: حسرت، دلتنگی، حسادت، اندوه، عشق، ترس، عصبانیت یا چی؟ بعدش بنویسید که در همین لحظه دلتان می خواست چه کار کنید یا در چه موقعیتی قرار بگیرید. نترسید! قرار نیست آن اتفاق بیفتد. اتفاقا قرار است با نوشتنش از وقوعش جلوگیری کنید! اینها مسلما یک روایت هم دارد. اینکه توی چه موقعیتی هستید و چه اتفاقی افتاده که آن حس آمده و اینها. لطفا کمال گرا هم نباشید. اگر در همان لحظه وسیله یا موقعیت نوشتن فراهم نبود، در اولین لحظه ای که فراهم است یا آخر شب آنها را بنویسید. لازم هم نیست کسی این نوشته ها را بخواند. می توانید پاره اش کنید.

2- به بابا و مامان «نامه بدون آدرس گیرنده» بنویس!


شما چقدر گلایه های ناگفته به پدر یا مادرتان دارید؟ چقدر حس می کنید آنها مقصر اتفاق های منفی زندگی شما هستند؟ چقدر حس میکنید قصه زندگی شما را آنها نوشته اند. قصه ای که دوستش نداشته اید. خب. همه اینها را بنویسید. همه خاطره ها و زخم های قدیمی را رو کنید وخطاب به بابا و مامان یا هر آدم مهم زندگی – از معلم عصبانی کلاس دوم راهنمایی گرفته تا خواهر بزرگتر سختگیر غرغرو – یک نامه بلندبالا بنویسید. در این نامه هم هر چه دل تنگتان می خواهد بنویسیدو چندان آداب و ترتیبی نداشته باشید. فقط یادتان باشد موقع نوشتن این نامه احساس قربانی بودن شما خیلی تقویت می شود اما این گام اول است. وقتی که شما حس هایتان نسبت به یک نفر خالی شد، تازه می توانید خودتان را جای او بگذارید و او را ببخشید. نوشتن فقط گام اول این ماجرای بخشیدن است.
شنبه 25/6/1391 - 16:13
موفقیت و مدیریت
۹ قدم تا خوشبختی در زندگی


تعریف خوشبختی بسیار دشوار است اما اکثر افراد می‌دانند که شاد و خوشبخت هستند یا خیر. افراد زیادی باور دارند که خوشبختی شکلی از شانس است و بعضی افراد سرنوشتشان این است که شاد و خوشبخت باشند، درحالیکه در سرنوشت بعضی دیگر بدبختی نوشته شده است. حقیقت این نیست. همه آدمها می‌توانند با بکارگیری این نکات به موفقیت و شادی در زندگیشان دست یابند:

۱- بدانید که چه چیزی شادتان می‌کند. هرکسی برای رسیدن به شادی و خوشبختی نیازهای خاصی دارد و چیزی که باعث شادی یک نفر می‌شود، ممکن است برای دیگری اینطور نباشد. باید با خودتان بیشتر آشنا شوید و نگران این نباشید که امیال و خواسته‌هایتان با هم‌نوعانتان متفاوت است یا خیر.

۲‌- برای رسیدن به اهدافی که باور دارید شادتان می‌کنند، برنامه‌ریزی کنید. وقتی اهدافتان را دنبال می‌کنید، روحیه‌ بهتری خواهید داشت و بخاطر دنبال کردن چیزی که برایتان اهمیت دارد، احساس بهتری به خودتان پیدا حواهید کرد.

۳- دور و برتان را با آدم‌های شاد پر کنید. وقتی اطرافتان پر از آدم‌ های ناامید و افسرده باشد، خیلی راحت دچار افکار منفی می‌شوید. برعکس، وقتی دور و بر آدم های شاد باشید، روحیه مثبت آنها در شما نیز اثر خواهد گذاشت.

۴- وقتی چیزی خوب پیش نمی‌رود، به جای افسوس خوردن به دنبال راه‌حل باشید. افراد شاد و خوشبخت اجازه نمی‌دهند که موانع زندگی بر روحیه آنها تاثیر بگذارد زیرا می‌دانند که با کمی فکر کردن می‌توانند وضعیت موجود را به نفع خود تغییر دهند.

۵- هر روز چند دقیقه به چیزهایی که شادتان می‌کند فکر کنید. این چند دقیقه فرصت لازم برای متمرکز شدن روی نقاط مثبت زندگی را به شما می‌دهد و شما را به خوشبختی و شادی طولانی می‌رساند.

۶- همچنین خیلی مهم است که هر روز زمانی را به انجام کار خوب برای خودتان اختصاص دهید. چه مهمان کردن خودتان به یک ناهار خوشمزه باشد، چه یک حمام طولانی گرم، یا صرف کردن زمان بیشتری برای ظاهرتان، با این کارها روحیه‌تان بسیار بهتر خواهد شد.

۷- پیدا کردن نکاتی خنده‌دار در موقعیت‌های مختلف راهی برای رسیدن به شادی و خوشبختی است. بااینکه زمان‌هایی وجود دارد که نیازمند این است که جدی باشید، اما در مواقع مناسب راهی برای شوخی و شوخ طبعی پیدا کنید تا همه چیز برایتان مفرح‌تر به نظر برسد.

۸- حفظ سلامتی یک راه عالی دیگر برای رسیدن به خوشبختی است. داشتن اضافه‌وزن یا نخوردن غذاهای سالم و مغذی می‌تواند تاثیری منفی بر روحیه شما داشته باشد. علاوه‌براین، ورزش یکی از راه‌های شناخته‌شده برای تولید اندورفین در بدن است که مسئول ایجاد احساس شادی است.

۹-خیلی مهم است که درک کنید شما شایسته خوشبخت شدن هستید. آنهایی که باور دارند لیاقت خوشبختی را ندارند، به طور ناخود‌آگاه، تلاششان برای دست یافتن به خوشبختی را خراب می‌کنند. درصورت لزوم هر روز به خودتان بگویید که لیاقت شاد بودن را دارید و به راهکارهایی برای رسیدن به شادی و خوشبختی فکر کنید.

شنبه 25/6/1391 - 10:36
بهداشت روانی

سلامت نیوز: از جمله مشکلاتی که ممکن است برای دندان اتفاق بیفتد و در بسیاری از افراد شایع می باشد دندان قروچه است.

دکتر عبدالحمید ظفرمند، متخصص دندان پزشکی گفت: به سایش شدید اختیاری دندان ها به روی هم و در نتیجه سایش حرکت فکین روی هم باعث سایش سطح جونده دندان می شود و اهمیت این اتفاق و ساینده شدن دندان ها باعث حساس شدن سطح دندان ها شده و همین امر باعث از دست رفتن مینای دندان شده و رسیدن سطح سایش پیدا کرده به تاج دندان که موجب صدمه و مذاب شدن دندان ها می شود.

وی ادامه داد: دندان قروچه به طور کلی ممکن است ارتباط با فضای بیولوژیکی دهان داشته باشد و یا اختلالی در دستگاه گوارش و یا با وضعیت روحی و روانی فرد در ارتباط باشد. در بعضی مواقع دندان قروچه به خاطر اینکه قسمتی از سطح جونده دندان ها یا لثه ها دچار مشکل هستند دندان قروچه اتفاق می افتد.

این حالات معمولا در مواردی اتفاق می افتد و در بعضی موارد به علت وجود انگل های روده ای یا مشکلاتی که بعضا در دستگاه گوارش ایجاد می شود اتفاق می افتد.

اما مهمترین و شایع ترین عامل دندان قروچه اختلال در وضعیت روحی و روانی بیمار است. چنانچه فرد به طور مداوم به دلایل متعدد و متنوع دچار فشارهای عصبی روزانه شود یکی از علائم بالینی آن دندان قروچه است که ممکن است در طول روز و به ویژه هنگام شب و خوابیدن در شب ظاهر می شود.

وی بیان کرد: از جمله عوارض دندان قروچه اختلال در جویدن و فشارهای نامتعادل به عضلات جویدنی می باشد.

وی تشریح کرد: در حالت عادی درمان به صورت موضعی (بررسی وضعیت سلامت دندان ها و لثه ها) انجام می شود.

در مواردی که عامل گوارشی و روحی و روانی باشد باید عامل بیماری را درمان کرد.

وی اظهار داشت: در موارد پیش رفته که به صورت غیر عادتی و غیر قابل کنترل در خواب یا بیداری فرد عمل دندان قروچه را انجام می دهد بیمار باید جهت دریافت پلاک های مخصوصی که روی دندان ها قرار می گیرد به پزشک مراجعه کند، این درمان ها برای دوره های چند ماهه معمولا تجویز می شود.

وی توصیه کرد: نکته مهم این است که درمان عوامل روحی و روانی نقش بسیار مهمی در موفقیت درمان با پلاک دارد.

شنبه 25/6/1391 - 10:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته