برگزاری انتخاباتی باشکوه در روز 22خرداد تیتر نخست تمام روزنامههای کشور بود. توصیف صفهای طویل اخذ رأی در روزنامهها به چشم میخورد. بازگشت آرای خاموش موضوعی بود که روزنامههای اصلاحطلب آن را علت چنین حضور غیرقابل تصوری عنوان کردند. روزنامه اعتماد ملی با اشاره به این موضوع نوشت: سرانجام آرای خاموش به حرف آمد؛ صفهایی که تا دهها متر بیرون از محلهای اخذ رأی کشیده شده بود بار دیگر خاطره خوش دوم خرداد سال 76 را تداعی کرد و به بیرونقی صندوقهای رأی در چند انتخابات گذشته پایان داد.
ممهور شدن انبوه شناسنامههایی که قسمت مربوط به انتخابات آنها در 30 ساله گذشته سفید مانده بود، نیز از جلوههای ویژه دهمین رقابت بر سر کرسی ریاستجمهوری به شمار میرود.
به گفته ارگان مطبوعاتی حزب اعتماد ملی حضور چشمگیر مردم در پای صندوقهای رأی به قدری برای مجریان انتخابات غافلگیرکننده و دور از انتظار بوده که از ساعت 11 صبح روز جمعه، خبرهایی مبنیبر تمام شدن تعرفههای رأی در برخی استانها منتشر شد و این در حالی بود که کامران دانشجو، رئیس ستاد انتخابات کشور پیش از این از چاپ 57 میلیون برگه رأی خبر داده و در توضیح علت اختلاف 11میلیونی میان واجدان شرایط و برگههای رأی، گفته بود که حتی برای برخی از جابهجاییهای جمعیتی نیز پیشبینیهای لازم شده است.
روزنامه کلمه سبز نیز با اشاره به اینکه فرمانداریها از توزیع مجدد برگه رأی خودداری کردند، نوشت: بهزادیاننژاد رئیس ستاد مهندس میرحسین موسوی با بیان شرکت پرشور مردمی در انتخابات گفت: از ساعت 11 صبح جمعه گزارشهای متعددی مبنی بر اتمام تعرفهها در برخی حوزهها رسیده اما فرمانداریها از توزیع مجدد تعرفهها خودداری کردند.
این مسئله ابتدا در شهرهای تبریز و شیراز مشاهده میشد اما متأسفانه با پایان یافتن تعرفهها در اغلب نقاط کشور چنین وضعیتی را نمیتوان مبین مشکلات اجرایی دانست بلکه برخی قصد دارند به صورت هدفمند حق مردم را پایمال کنند.
تبریک به چهار کاندیدا
روزنامه رسالت نیز حماسه 22خرداد را رأی به جمهوری اسلامی دانست و نوشت: انتخابات ریاست جمهوری دهم که در یک فضای کاملاً باز سیاسی برگزار شد، ثابت کرد که مردمسالاری دینی و تئوری بیبدیل ولایت فقیه فرآیند جامعهپذیری خود را در سه دهه گذشته به خوبی سپری کرده و فهم و بلوغ سیاسی جامعه به حدی است که نظام و مردم در تعامل با هم میتوانند انتخاباتی پرشور و با نشاط در کنار رعایت تمام ملاحظات و تضییقات قانونی برگزار نمایند.
این روزنامه افزود: شور و نشاط مردم در روزهای منتهی به انتخابات و حلم، سکینه و آرامش آنها در پنجشنبه و جمعه حکایت از این مهم داشت که مردم در عین مشارکت سیاسی فعال و هدفمند اما برای قانونمندی و نهادمندی نیز ارزش قائل هستند و حاضر نیستند متاع گران قیمت مردمسالاری و حضور پرشور خود در تمام عرصهها را فدای هوچی گریها و رفتارهای بیمنطق برخی نمایند که جمهوریت نظام را نشانه گرفتهاند و سرمنشأ شان را باید در خارج از مرزها جستوجو کرد.
در بخشی دیگر از این مطلب آمده است: گفتمان انتخابات دهم و خطی که هر 4 نامزد محترم در انتخابات 22 خرداد در پیش گرفتند از جنس گفتمان انقلاب اسلامی و تأکید بر نمادها و سمبلهای ارزشی و مذهبی بود. این مسیری که پیش روی نخبگان سیاسی کشور باز شده است را باید به فال نیک گرفت و به همه نامزدها تبریک گفت.
بدیهی است پیروز انتخابات دهم ملت و بازنده آن دشمن است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند مردم ایران با بصیرت و تیزبینی سیاسی خود روز گذشته انتخاباتی آفریدند که دشمن را خشمگین کرد. روز جمعه هر رأیی که به صندوق ریخته شد رأی به جمهوری اسلامی و دست بیعت با رهبر عزیز انقلاب بود.
معنای انفجار رأی چیست؟
روزنامه دنیای اقتصاد هم با تأکید بر اینکه همه آمدند و صفهای رأیگیری برای انتخاب رئیسجمهور دهم طولانیتر از همیشه بود، نوشت: شگفتا که بردباری در صف ایستادگان هم بیشتر از همه بود. وقتی فوران رأی رخ میدهد، باید برای تحلیل انتخابات از هنجارهای حقوقی فراتر رفت و بر عناصر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی انگشت گذاشت و به این پرسش پاسخ داد که معنای انفجار رأی چیست؟
شوکهای انتخاباتی معمولاً در کشورهایی رخ میدهد که احزاب سیاسی نیرومند ندارند یا اینکه یک حزب سیاسی پس از سالها محرومیت از شرکت در انتخابات، فرصت مییابد خود را در معرض آرای مردم بگذارد.
این روزنامه افزود: آنچه در انتخابات امسال و البته در سال 1376 در ایران رخ داد، از نوع اول است. یعنی اینکه رأیدهندگان، احساس کردند احزاب یا گروههای سیاسی نیرومندی که بتوانند منافع و ارزشهای آنان را نمایندگی کنند، وجود ندارد و دل به نجواهای دوستان، خویشان و همسایگان سپردند که همگی از یکدیگر میپرسیدند چه خواهد شد؟ پرسش مبهم، کلی و چند پهلوی «چه خواهد شد؟» هم هراسانگیز است وهم اغواکننده. زیرا پاسخی که به آن داده میشود، دو راه کاملاً متفاوت، پیشروی رأیدهندگان میگذارد اگر پاسخ این باشد که قرار نیست اتفاقی بیفتد، رأیدهندگان به کنج عزلت میخزند و اگر گفته شود در پس این رأی تغییری نهفته است، سپاهیان رأی به حوزههای رأیگیری هجوم میبرند.
انتخابات روز جمعه نشان داد که ایرانیان پس از ماهها نجوای حکیمانه با یکدیگر به این نتیجه رسیدند که 22خرداد 1388 روز در خانه ماندن نیست و سرنوشت پدران و مادران و پسران و دختران ایران لاجرم در همنشینی شهروندان و صندوقهای رأی رقم میخورد.
تأکید بر سلامت انتخابات
اما روزنامه ایران که تیتر «حماسه تاریخی در روز بزرگ ملت» را برگزیده بود از شوک رسانههای جهان به خاطر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران خبر داد و در گزارشی دیگر به نقل از فعالان سیاسی بر سلامت انتخابات تأکید کرد و افزود که باید به انتخاب ایرانیان احترام گذاشت.
ارگان مطبوعاتی دولت در ادامه تأکید کرد: شماری از نمایندگان مجلس، مقامها و فعالان سیاسی کشور در گفتوگوهایی طرح موضوع کمیته صیانت از آرا از سوی حامیان یکی از نامزدهای اصلاحطلب را تلاش غیرقانونی برای تحریک افکار عمومی از سوی گروههایی خواندند که شکست خود در انتخابات را پیشبینی کردهاند. آنان با اشاره به سازوکار نظارتی انتخابات ایران در طول 30 سال گذشته امکان بروز هرگونه تقلب و تخلف را رد کرده و تأکید کردند که سازوکار قانونی برای نظارت بر انتخابات وجود دارد و دامن زدن به موضوع کمیته صیانت از آرا جز در خدمت اهداف دشمنان نظام نیست.
ایران همچنین در یادداشتی به پیامها و دستاوردهای انتخابات برگزار شده پرداخت و نوشت: پیام داخلی این حضور حماسی، پیوند دوباره ملت با آرمانهای انقلاب اسلامی است، موضوعی که رسانههای بینالمللی و منطقهای و سیاستمداران جهان بر آن اذعان دارند. دولت احمدىنژاد موفق شد امید در بین آحاد مردم را افزایش دهد و علیرغم مشکلات در کشور، فضای سیاسی کشور را به سمت نشاط بیشتر پیش ببرد.
منبع:
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، شرایط این روزهای کشور را پس از انتخابات ریاستجمهوری طبیعی دانسته و به شیوه دموکراسی در دنیا اشاره میکند و میگوید: «جریان پیروز باید تواضع، متانت، فروتنی و ادب پیروزی را رعایت کند ضمن آنکه جریان مغلوب باید قدری خویشتنداری کند و نتیجه آرا را بپذیرد.»
وی اضافه میکند که این نارآرامیها تا دو روز آینده خاتمه پیدا کرده و فصل رفاقت و دوستی آغاز میشود. او فضای شایعات، بدگمانیها و دروغ را ناشی از سوءتفاهمات رقبای ناکام عنوان میکند که با ارائه شکایت به شورای نگهبان و بررسی مجدد قابل حل خواهد بود.
وی ورود نیروهای نظامی و انتظامی در ناآرامیها و هیجانات مردمی را به مصلحت نمیداند و یادآور میشود همان مردمی که انقلاب و جنگ را اداره کردند، امروز هم توانایی اداره فضای جامعه را دارند و میتوانند آرامش را در جامعه حکمفرما کنند. او تأکید میکند بهترین استراتژی سکوت و عدم تحریک رقباست و احزاب باید طرفداران خود را به تعقل و آرامش دعوت کنند.
گفتوگوی جواد آرینمنش را با روزنامه خبر در پی میخوانید:
تحلیل شما از وضعیت موجود در دو روز گذشته و پس از انتخابات چیست؟
قدری التهابات بعد از هر انتخاباتی طبیعی است زیرا یک جریان پیروز انتخابات و جریان دیگر به اهداف خود دست پیدا نکرده است. اگر شیوههای دموکراسی معمول در دنیا را هم بپذیرید جریان پیروز باید تواضع، متانت، فروتنی و ادب پیروزی را رعایت کند و جریانی که در انتخابات پیروز نشده باید قدری خویشتنداری کند و نتیجه آرا را بپذیرد؛ زیرا پذیرش نتیجه آرا یعنی احترام به آرای مردم و حقوق شهروندان. اگر دو طرف این نکات را مورد توجه قرار دهند این ناآرامیها تا یکی دو روز آینده خاتمه پیدا میکند و فصل رفاقت، دوستی، صمیمیت و همدلی آغاز میشود و انشاءالله در آستانه دهه چهارم شاهد حرکت جدید برای دستیابی به اهداف بلند انقلاب اسلامی خواهیم بود.
در حال حاضر در فضا بدگمانی، شایعات و دروغ مطرح است و به اوج خود رسیده، این فضا چگونه باید کنترل شود؟
سوءتفاهمات با یک بررسی حل خواهد شد زیرا برای کسانی که نسبت به نتیجه آرا تردید دارند این امکان وجود دارد که شورای نگهبان به شکایتهای آنها رسیدگی کرده و صندوقها را مورد بازنگری قرار دهد و شمارش آرا در برخی موارد مورد نظر داشته باشد بنابراین با تأمل، تعقل و تدبیر میتوان اینگونه ابهامات را برطرف کرد. ما هرگز نباید سلامت انتخابات را در کشورمان که پای هر صندوق رأی گاهی دهها نفر حضور دارند و از نزدیک شمارش آرا را مشاهده میکنند زیر سؤال ببریم. لذا اگر این اصل سلامت انتخابات را بپذیریم و در جوی که مخالفان نظام و بیگانگان مطرح میکنند، گرفتار نشویم مشکل جدی غیرقابل حل نخواهیم داشت.
برای کنترل فضای ایجاد شده چه باید کرد؟
برای کنترل آن خود مردم هستند که بهتر از هر کسی میتوانند ورود کنند و فضای سالم را در جامعه برقرار نمایند. بنده مصلحت نمیدانم برای برخی اغتشاشهای مختصری که در یک نقطه ممکن است بروز کند، نیروهای نظامی و انتظامی وارد شوند. همین مردمی که انقلاب و جنگ را اداره کردند امروز هم توانایی آن را دارند که آرامش را در جامعه حکمفرما کنند.
در حال حاضر از احزاب و گروههای سیاسی برای ساماندهی رفتارهای مردم حرکتی دیده نمیشود علت آن چیست؟
اکنون دیگر فصل ورود احزاب نیست. احزاب و گروهها نظرات و دیدهگاههای خود را از طریق رسانهها، مطرح میکنند، قرار نیست در صحنههای اجتماعی و عملیات ورود پیدا کنند.
همانطور که احزب مردم را دعوت به حضور در انتخابات کردند آیا نباید اکنون آنها را دعوت به آرامش کنند؟
اکنون فصل آرامش است و شاید بهترین استراتژی سکوت و عدم تحریک رقباست. در حال حاضر ما نیازمند آرامش هستیم نه نیازمند درگیری، بحث و گفتوگو.
آیا احزاب نقشی در ساماندهی هیجانهای مردم دارند؟
قطعاً این نقش را دارند، احزاب میتوانند طرفداران خود را به تعقل و آرامش دعوت کنند. امروز نیاز جامعه ما بیش از هر چیز آرامش است.
با توجه به انتخاب اعضای شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، آیا این حزب میتواند در جبهه اصولگرایان تعادل ایجاد کند؟
ما در شورای مرکزی تغییرات خیلی اساسی نداشتیم و آقای حبیبی مجدداً به عنوان دبیرکل انتخاب شدند ضمن آنکه حزب مؤتلفه با توجه به پیشینه ارزشمند و طولانی و رعایت اعتدال در مواضع و تبعیتپذیری از ولایت مطلقه فقیه همواره به عنوان یکی از بازوان قدرتمند رهبری و نظام مقدس اسلامی بوده است و در صحنههای مختلف توانمندی و بلوغ سیاسی خودش را به خوبی به نمایش گذاشته است.
در حال حاضر نیز در جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری و در میان تشکلهای اصولگرا نقش پدرانه آقای عسگراولادی به عنوان یک شخصیت برجسته سیاسی و با تجربیات طولانی و پختگی و درایت لازم توانسته در اردوگاه اصولگرایان اعتدال را ایجاد کند و مسیر حرکت اصولگرایان را به خوبی رهبری نماید، کما اینکه در همین انتخابات ریاست جمهوری دهم در ارتباط با گزینش نامزد مورد حمایت اصولگرایان نقش جبهه پیروان و شخص آقای عسگراولادی تأثیرگذار و تعیینکننده بود و در پیروزی اصولگرایان این تشکیلات نقش مؤثری را ایفا کرد، لذا یک فرصت مناسب برای اصولگرایان است که از این سرمایهای که در اختیار دارند به خوبی استفاده کنند.
علت ایجاد نوعی تعارض در فعالیتهای اصولگرایان بهخصوص در بحث انتخابات را در چه میدانید؟
جریان اصولگرا و احزاب و تشکلها گاهی حرکت دولت مورد حمایت خود را به عنوان نقد درون گفتمانی مورد نقادی قرار میدهند، اما نقد عملکرد دولت از نوع نقد مشفقانه و منصفانه و در جهت رفع ایرادات و نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است و نه از موضع مخالفت. بلکه هدف از اینگونه نقدها، تقویت دولت است لذا اگر گاهی دیده میشود برخی افراد و تشکلها نسبت به دولت نقدی دارند به معنای تضعیف دولت نیست. همچنان که دیدید در این انتخابات با تمام قوا حضور داشتند و نمایندگان اصولگرای مجلس نیز با حمایت 210 نفره خودشان نامهای که در حمایت قاطع از رئیسجمهور نوشتند در واقع دوراندیشی خودشان را نشان دادند و توانستند نامزد مورد نظر خود را با رأی بسیار بالا به مردم معرفی کنند.
اصلیترین اولویت حزب مؤتلفه اسلامی که پیشرو دارد، چه خواهد بود؟
حزب مؤتلفه برای خود هر سه سال خطمشی و اولویتهایی را مشخص میکند که این اولویتها، اولویتهای نظام و رهبری است. در واقع تحقق اهداف چشمانداز 20 ساله و حمایت از مسئولان اجرایی و قوای سهگانه برای دستیابی به اهداف چشمانداز، رفع فقر و فساد و تبعیض، توسعه عدالت در جامعه و توسعه فرهنگ اسلامی و توجه به مهندسی فرهنگی و کمک به دولت اصولگرا در جهت دستیابی به اهداف بلند در خدمت رهبری نظام جزو اولویتهای کاری حزب است.
آیا برای مقطع فعلی برنامهکاری جدیدی دارید یا براساس همان اولویتهایی که هر سه سال یک بار تعیین میشود حرکت خواهید کرد؟
با توجه به اینکه در مجمع عمومی حزب در اردیبهشتماه خطمشی به تصویب رسیده حرکت میکنیم که کلیات آن همان مسیری است که مقام معظم رهبری برای آینده مشخص کردهاند.
منبع:
بسمه تعالی جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهور منتخب و محبوب ملت ایران با سلام و تحیت موفقیت جنابعالی در کسب اعتماد ملت ایران که بر اثر تلاش خالصانه، مجدانه و پرشور جنابعالی در راه خدمت به مردم و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض صورت گرفته به شما تبریک گفته و از خداوند متعال سلامت و توفیق جنابعالی و همکاران صدیقتان را در برپایی دولتی پاک و عدالت پیشه مسئلت مینمایم. بیشک در این راه پر خطر، یاری ملت مظلوم و شریف ایران که همواره مورد خشم و غضب استکبار و متکبران بودهاند و هدایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پشت و پناه شما خواهد بود. والسلام علکیم و رحمة الله سید رسول تنهای تنها |
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رییس جمهور در این مکالمه تلفنی با قدردانی از تماس تلفنی رییس جمهور ونزوئلا این پیروزی را متعلق به همه ملتهای آزاده دانست و گفت: در این رقابت علیرغم همه فشارها ملت ایران پیروز کامل شد و در حقیقت این پیروزی راه روشن فردا را به ما میآموزد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه ملت ایران همواره در کنار ملت ونزوئلا خواهد بود برای دولت و ملت این کشور آرزوی سلامتی وسربلندی مسالت کرد.
هوگو چاوز رییس جمهور ونزوئلا نیز در این تماس تلفنی با بیان اینکه پیروزی دکتر احمدی نژاد در انتخابات اخیر ریاست جمهوری پیروزی برای همه دنیا و ملتهای آزاده در برابر استکبار جهانی است، اظهار داشت: دولت و ملت ونزوئلا نیز همواره در کنار دولت و ملت ایران خواهد بود.
منبع: