تبیان، دستیار زندگی
در این میان چند محصول مشهور و پرطرفدار بازار تكنولوژی از این منظر قابل بررسی هستند.نام این محصولات به اندازه كافی جالب توجه، كنجكاوی‌برانگیز و البته ساده است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نامگذاری پرطرفدارترین محصولات تكنولوژی

نگاهی به بازار محصولات پرطرفدار عرصه تكنولوژی نشان می‌دهد كه بسیاری از این محصولات صرف‌نظر از كیفیت و قابلیت‌ها، به دلیل نام ویژه و جالب توجه‌شان انتخاب و خریده می‌شوند.

به گزارش دنیای اقتصاد در این میان چند محصول مشهور و پرطرفدار بازار تكنولوژی از این منظر قابل بررسی هستند. نام این محصولات به اندازه كافی جالب توجه، كنجكاوی‌برانگیز و البته ساده است.

iPod: غلاف این محفظه را باز كن

ipod

استیو جابز؛ مدیرعامل Apple، همیشه درباره استراتژی این شركت كه براساس آن iMac به عنوان یك مركز و كانون توجه برای محصولات دیگر شركت محسوب می‌شود، صحبت می‌كرد.

سرانجام آنها برای انتخاب نام MP3 Player جالب و متفاوتی كه قرار بود برای اولین بار در سال 2001 به بازار عرضه شود، از كارشناس قوانین كپی‌رایت به نام «وینی چیكو» كمك گرفتند.

در حالی كه فكر چیكو با انواع مختلف نامه‌هایی كه با Mac هم در ارتباط باشد مشغول بود، ناگهان مفهومی از یك سفینه فضایی در نظرش مجسم شد. او این مفهوم را با این دستگاه جدید منطبق كرد و به این نتیجه رسید كه سطح رویی و پلاستیكی این دستگاه احساس ارتباط نزدیك‌تری را به كاربران می‌دهد. به این ترتیب واژه Pod به معنای غلاف و پوسته، مبنای این نامه قرار گرفته تا با اضافه كردن حرف «i» به عنوان حرف آغازگر iMac آن را با استراتژی شركت Apple همراه كند.

BlackBerry: لذتی شیرین

شــــــركــت كــــانـــادایـی Research in Motion در سال 2001 برای دستگاه بی‌سیم جدید خود كه مبتنی‌بر ارتباط از طریق ایمیل بود، از شركتی به نام Lexicon Branding كمك گرفت. در نهایت مسوولان RIM به این نتیجه رسیدند كه واژه ایمیل را كه براساس تحقیقات فشار خون كاربران را افزایش می‌دهد، از ذهنشان دور كنند.

در عوض آنها به فكر انتخاب نامی افتادند كه علاوه‌بر القای حس شادی به كاربران، احساس آرامش را هم به آنها بدهد. كلیدهای كوچك و كنار هم این دستگاه در نظر كارشناسانLexicon Branding به صورت خوشه‌ای از دانه‌ها تصویر می‌شد.

با این اوصاف توجه این كارشناسان به نام‌هایی مانند توت‌فرنگی، خربزه و میوه‌ها و سبزیجات مختلف دیگر جلب شد تا در نهایت «تمشك سیاه» نام انتخابی آنها شود كه علاوه‌بر زیبایی، یادآور رنگ مشكی بدنه این دستگاه باشد.

Fire Fox: افسونی برای بار دوم

فایرفاکس محصول شرکت موزیلا

انتخاب نامی مناسب برای مرورگر متن باز شركت Mozilla كه با ماهیت آن هم سازگار باشد، كار مشكلی بود.

با این همه اولین نسخه مرورگر این شركت با نام «Firebird» روانه بازار شد. با این حال وقتی قرار شد نسخه بعدی این مرورگر به بازار معرفی شود، مسوولان Mozilla تصمیم گرفتند كه به جای یك نام تكراری نام دیگری را برای محصول جدید خود انتخاب كنند. به این ترتیب Fire Fox به عنوان نام جدید مرورگر متن باز شركت Mozilla انتخاب شد كه به عقیده كارشناسان این شركت علاوه‌بر تلفظ زیبا، كاملا منحصربه‌فرد و به خاطر ماندنی است.

Windows 7: تا شماره 7 بشمار

معرفی جدیدترین نسخه سیستم‌عامل مشهور شركت Microsoft، دغدغه نامگذاری آن را برای مدیران این شركت به همراه آورد. این در حالی بود كه بعد از نامگذاری نسخه قبلی با نام Vista، بسیاری از افراد اعلام كردند كه نام‌هایی مانند windows xp یا 95 را بیشتر ترجیح می‌دهند. بنابراین كار انتخاب اسم راحت‌تر شد.

در واقع این هفتمین نسخه از سیستم‌عامل windows بود كه عرضه می‌شد و به همین دلیل windows 7 بهترین انتخاب بود. از طرفی عدد هفت هم معمولا نشان‌دهنده شانس و موفقیت است كه این موضوع هم از نظر مسوولان Microsoft به دور نماند.

andriod

ANDROID: سری و مرموز، اما نه چندان هیجان‌انگیز

داستان این نام در واقع به سال 2005 برمی‌گردد كه یك شركت، نرم‌افزاری با این نام را خرید كه در پوششی مرموز برای تولید نرم‌افزار برای گوشی‌های موبایل فعالیت كند. این موضوع در نهایت به عرضه اولین موبایل مبتنی بر این نرم‌افزار با نام G1 در روز 22 ماه اكتبر سال 2008 منتهی شد.

WIKIPEDIA: درست همان چیزی كه معنی می‌دهد

WIKIPEDIA در واقع نام چند گونه‌ای از تكنولوژی WIKI برای ایجاد وب سایت‌های گروهی است.

ایـن نـــام همچنیـــن از واژه ENCYCLOPEDIA به معنی دایره‌المعارف هم مشتق شده است.

WIKIPEDIA این روزها به قدری مشهور شده است كه گاهی كودكان یاحتی بزرگترها به اشتباه آن را برای كتاب‌های مرجع یا در دایره‌المعارف‌ها به كار می‌برند.