تبیان، دستیار زندگی
آیا زمان این تصمیم بزرگ فرا نرسیده است؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

2400 تخلف در یک روز

ثبت تخلف

خبر:

فرمانده پلیس راهور فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: هر روز بیش از 2400 تخلف مربوط به سرعت بالاتر از 120 كیلومتر از خودروها در اتوبان نیایش ثبت می‌شود.

به گزارش فارس، سرهنگ سید هادی هاشمی افزود: از ابتدای اجرای طرح نصب دوربین‌های كنترل ترافیك در اتوبان نیایش، روزانه 3 هزار تخلف مربوط به سرعت بالای 120 كیلومتر خودرو‌های عبوری ثبت ‌شده است. با گذشت 21 روز از اجرای ثبت تخلفات به صورت تصویری در این اتوبان، این میزان 21 درصد كاهش داشته و به حدود 2400 خودرو در روز رسیده است.

هاشمی با اشاره به این مطلب كه این دوربین‌ها با همكاری ناجا، شهرداری و راهور ناجا به مرحله بهره‌برداری رسیده است، گفت: این سیستم تخلفات را به صورت آنلاین ثبت می‌كند. تصاویر ثبت شده از طریق این دوربین‌ها به بانك اطلاعات خودرو‌های كشور متصل است و با توجه به تخلف صورت گرفته از سوی رانندگان، برای آنان قبض جریمه صادر می‌شود.

هر روز بیش از 2400 تخلف مربوط به سرعت بالاتر از 120 كیلومتر از خودروها در اتوبان نیایش ثبت می‌شود.

هاشمی گفت: این قبض جریمه‌ها در تهران تا 48 ساعت پس از وقوع تخلف به در منزل شهروندان فرستاده می‌شود و در مورد خودرو‌های پلاك شهرستان تا 72 ساعت پس از وقوع تخلف به در منازل متخلفان می‌رسد.

رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی تهران بزرگ افزود: تاكنون بالاترین سرعت ثبت شده توسط این دوربین‌ها مربوط به یك خودروی «بی‌‌ام‌و» بوده كه راننده این خودرو با سرعت 207 كیلومتر در ساعت حركت می‌كرد.  راننده این خودروی متخلف یك زن جوان بوده است و این خودرو هم‌اكنون توقیف شده و در پاركینگ ناجاست.

هاشمی ادامه داد: تا هفته آینده دوربین‌های اتوبان شهید صیاد شیرازی نیز نصب می‌شود و تا پایان سال همه‌ اتوبان‌های شهر تهران به دوربین كنترل سرعت تبدیل می‌شود و این در حالی است كه در محدوده طرح ترافیك نیز دوربین نصب خواهد شد تا متخلفان با ورود به محدوده، به صورت آنلاین جریمه شوند.

فرمانده پلیس راهور فاتب گفت: تقاطع‌های خطرناك و حادثه‌خیز نیز همچون محدوده طرح ترافیك و اتوبان‌ها به دوربین مدار بسته مجهز می‌شود تا در صورت بروز هرگونه تخلف و تصادفی این موارد ثبت شود.

دوربین ثبت تخلف

تحلیل:

ابتدا بایداز نیروی انتظامی تشکر کرد که یک تنه و علی رغم برخی بی مهری ها ایستاده و کمر به حل معضلات ترافیکی شهر تهران بسته است. برای پرسنل و فرماندهان نیروی انتظامی آرزوی موفقیت میکنیم. الته همه می دانیم که برخوردهای پلیسی به تنهایی کافی نیست و به همین علت است که نیروی انتظامی به ساخت انیمیشنهای متنوع روآورد تا بتواند فرهنگ ترافیکی را نیز اصلاح کند.

اما سوال اصلی اینجاست: چرا ما شهروندان ایرانی برای جان خود ارزش قایل نیسیتم؟ چرا با سرعتهای سرسام آور در خیابانهای عمدتا کوچک و باریک تهران و شهرستانها لایی می کشیم؟ چرا کمربند نمی بندیم؟ چرا کلاه ایمنی بر سر بسیاری از موتور سوران نیست؟ چرا پارک دوبل می کنیم؟ چرا بیهوده بوق می زنیم؟ چرا برای سوارکردن مسافر هرجای خیابان که شده ماشین را نگه می داریم؟ و چرا...........

به نظر می رسد که ما ایرانیان هنوز تصمیم نگرفته ایم که شهروندانی قانونمند باشیم. آیا زمان این تصمیم بزرگ فرا نرسیده است؟

گروه جامعه و سیاست