تبیان، دستیار زندگی
تشدید فشار بر فلسطینی ها پس از نشست مشترك آمریكا، اسرائیل و بعضی از سران عربی در نیویورك كاملا قابل پیش بینی بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چهره واقعی كنفرانس ادیان نمایان شد
کنفرانس ادیان نیویورک-2008

عربستان، آمریكا و اسرائیل مثلث فاجعه در فلسطین

تشدید فشار بر فلسطینی ها پس از نشست مشترك آمریكا، اسرائیل و بعضی از سران عربی در نیویورك كاملا قابل پیش بینی بود. این كنفرانس اگرچه ذیل عنوان «ادیان و تمدن ها» برگزار می شد ولی كاملا پیدا بود كه مهمترین هدف تشكیل دهنده اجلاس اعلام همبستگی عربی با اسرائیل بود و به دلیل آن كه در طول شش دهه گذشته فاجعه فلسطین مهمترین رخداد مستمر و تاثیرگذار حوزه خاورمیانه به حساب می آید، همبستگی عربی با اسرائیل به معنای مصالحه سران عرب شركت كننده در اجلاس نیویورك بر سر مسئله فلسطین به حساب می آید از همین منظر می توان اصرار محمود عباس رئیس تشكیلات خودگردان برای عربی- و نه اسلامی- خواندن مسئله فلسطین را درك كرد.

یك روز پس از برپایی اجلاس مشترك آمریكا، رژیم صهیونیستی و بعضی از سران عربی در نیویورك، صهیونیست ها حلقه محاصره علیه فلسطینی ها را تنگتر كردند و با حمله موشكی به منطقه ای در شمال غربی غزه كه در آن مسابقه اسبدوانی در حال انجام بود، دور تازه ای از حملات نظامی علیه فلسطینی ها را آغاز كردند. یك مقام رژیم صهیونیستی یك روز پس از آغاز اجلاس نیویورك به خبرگزاری فرانسه گفت: به دلایل امنیتی گذرگاههای غزه بسته می ماند و 30 كامیون متوقف شده كه حامل كمك های غذایی، دارویی و لوازم پزشكی اند، كماكان متوقف خواهند ماند. همزمان با این اظهارات كه از تشدید محاصره اقتصادی منطقه غزه خبر می داد، جنگنده های رژیم صهیونیستی گروهی از فلسطینی ها در منطقه السودانیه در شمال غرب غزه را هدف حمله موشك های خود قرار دادند.

شبكه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرنگار خود- اوضاع نوار غزه از نظر مواد غذایی و برق فاجعه بار است. وی در گزارش خود گفت تشدید محاصره غزه سبب قطع كامل برق غزه می شود چرا كه وقتی سوخت به غزه نرسد نیروگاهها از تامین 8 ساعت قطع برق نیز بازمی مانند.

مهمترین هدف تشكیل دهنده اجلاس اعلام همبستگی عربی با اسرائیل بود

بیش از این بسیاری از تحلیلگران سیاسی اعلام كردند نشست چند جانبه نیویورك و بخصوص حضور سران عربستان و كویت در این اجلاس به اسرائیلی هایی كه بعد از شكست از حزب الله دچار انفعال شده بودند، روحیه می دهد و این سبب سرسختی بیشتر آنان در مواجهه با فلسطینی ها خواهد شد. شروع دور جدید جنایات در فلسطین و اعمال محدودیت های تازه علیه فلسطینی های رژیم عربستان،كویت، مصر و اردن را مسئول و مباشر جنایات و فشارها علیه فلسطینی ها می كند، اما در عین حال این اجلاس ابعاد دیگری هم دارد.

سنگلاخ نیویورك

آنچه در روزهای چهارشنبه تا جمعه گذشته در نیویورك گذشت در تداوم برنامه سیاسی اجلاس آناپولیس به حساب می آید هرچند ملك عبدالله پادشاه عربستان سعودی كه گردهمایی نیویورك به نام او تمام شد تلاش كرد تا آن را در ادامه نشست سال قبل مادرید و تحت عنوان «گفت وگوی ادیان و تمدن ها» معرفی كند.

برنامه سیاسی هیئت های شركت كننده در گردهمایی نیویورك روی یك نكته كلیدی تمركز داشت و آن عادی و علنی سازی رابطه سیاسی رژیم صهیونیستی با كشورهای عربی بود در عین حال در این رویداد چند نكته اساسی به چشم می خورد:

1- كنفرانس گفت وگوی ادیان و تمدن ها در نیویورك در شرایطی برگزار شد كه مقابله نظامی آمریكا علیه جریان اسلام گرایی در خاورمیانه به شكست كامل انجامیده است. شكست فاحش رژیم صهیونیستی از حزب الله لبنان در جریان جنگ تابستان 1385، شكست صهیونیست ها در برابر حماس در رویارویی سه سال اخیر آنان با مقاومت اسلامی فلسطین، شكست آمریكا از جریان اسلامی در عراق و مقاومت افغان ها و پاكستانی ها در برابر طرح های آمریكا آشكارا بیانگر آن است كه نتیجه رویارویی نظامی آمریكا و ناتو با اسلام گرایی جز شكست فاحش غرب را درپی ندارد از این رو اجلاس نیویورك در واقع از یك سو اعتراف به شكست در مقابل روند اسلام گرایی است و در همین راستا شیمون پرز رئیس جمهور رژیم غاصب اسرائیل در نطق خود در این اجلاس اعتراف كرد: «ابتكار عربستان اعتمادی را به كشورهای خاورمیانه برمی گرداند كه به علت كشمكش از دست داده اند». از سوی دیگر یافتن راه حل برای خروج مشترك رژیم صهیونیستی، آمریكا و سران وابسته عربی از بحران ناشی از رویارویی با اسلام و مسلمین محسوب می شود.

كنفرانس گفت وگوی ادیان و تمدن ها در نیویورك در شرایطی برگزار شد كه مقابله نظامی آمریكا علیه جریان اسلام گرایی در خاورمیانه به شكست كامل انجامیده است

2- بانیان برنامه سیاسی نیویورك تلاش كردند تا اقدامات جمعی خود را در ذیل نام «دین» مخفی كنند ولی در عین حال محور بودن شخصیت های سیاسی نظیر بوش، ملك عبدالله پادشاه عربستان، شیمون پرز، بان كی مون، آلن ژوپه، ملك عبدالله پادشاه اردن و شیخ جابرالاحمدالصباح و فاصله بنیادی آنان و حكومت هایشان با دین آن را به یك نشست كاملا سیاسی و سكولار تبدیل كرد. تلاش این دولت ها برای استفاده از دین اعتراف صریح به بی اعتباری سیاسی حكومت ها و برنامه های آنان به حساب می آید در عین حال از سوءاستفاده از نام دین از سوی این حكومت ها هشدار داد و اقدامات بعدی آنان را با حساسیت زیر نظر گرفت.

3- عربستان سعودی در حالی شایسته رهبری یك كنفرانس بین المللی پیرامون گفت وگوی ادیان و تمدن ها معرفی شده كه در سرزمین خود یك اقلیت شبه مذهبی- وهابیت- را بر همه مذاهب اسلامی مسلط كرده و به نحو خفقان آوری هر نوع حركت پیروان مذاهب اسلامی را كنترل می كند و اجازه انجام مناسك مذهبی را به آنان نمی دهد. اعمال محدودیت علیه شیعیان كه بیش از 30 درصد از جمعیت 12 میلیونی این كشور را شامل می شوند بخشی از اقدامات ضد مذهبی و ضد دینی مقامات سعودی به حساب می آید. شیعیان در این كشور اجازه زیارت قبور مطهر ائمه خود را ندارند و به نام مبارزه با شرك، مؤمنین را با سلاح های گرم و سرد از حضور در اماكن مقدس باز می دارند.

4- گردهمایی سیاسی نیویورك شباهت هایی هم به گردهمایی پاییز سال 1357 در كمپ دیوید آمریكا دارد كه در آن بگین، كارتر و سادات بنام صلح و امنیت پیمانی را با هدف حفظ بقای رژیم صهیونیستی به امضا رساندند اما در عین حال این گردهمایی تفاوت های اساسی با آنچه در كمپ دیوید گذشت، دارد. اولاً آن كنفرانس در شرایطی برگزار شد كه رژیم ها و ملت های عربی منطقه در حالت ضعف به سر می بردند و رژیم صهیونیستی از نظر داخلی منسجم بود و از نظر بین المللی اقتدار داشتند و لذا بسیاری از مردم در منطقه آن را محصول شكست پی درپی اعراب از اسرائیل قلمداد می كردند و تا حدی آن را طبیعی می دانستند. این در حالی است كه اجلاس نیویورك و شركت سران عربی در آن و قبول دعوت از رژیم صهیونیستی برای حضور در آن در شرایطی برگزار می شود كه رژیم صهیونیستی در موضع ضعف است و سران آن با صراحت از شرایط تاریك داخلی و منطقه ای اسرائیل خبر می دهند و ملت های عربی منطقه كاملاً به پیروزی نزدیك خود بر این رژیم و محو آن اعتقاد دارند. بنابراین به فرض كه این اجلاس آنگونه كه پرز گفت به ابتكار ملك عبدالله برپا شده باشد، اقدام عربستان سعودی تنها یك تفسیر دارد: «تلاش برای حفظ رژیم صهیونیستی» و این البته به سرانجام نمی رسد چرا كه فروپاشی دولت تل آویو محصول مقاومت پایتخت های عربی نیست كه حالا كلید بقای آن در دستان ملك عبدالله ها و الصباح ها باشد.

5- نتیجه اجلاس نیویورك در فلسطین كاملاً قابل پیش بینی است، اسرائیلی ها در سایه اعلام حمایتی كه از سران بعضی از دول عرب منطقه دریافت كرده اند، برفشار خود علیه فلسطینی ها خواهند افزود. از این رو هر چند تاكنون هم نقش كمكی ملك عبدالله عربستان، ملك عبدالله اردن، حسنی مبارك و شیخ جابر در جنایات صهیونیست ها عیان بوده است ولی از این پس مسئولیت مستقیم این سران در هر جنایتی كه علیه فلسطینی ها اعمال می شود كاملاً روشن است و بدین جهت باید پاسخگوی این جنایات باشند. اسرائیلی ها از همراهی ملك عبدالله پادشاه فرتوت عربستان آنقدر به وجد آمدند كه «یدیعوت آحارانوت» به نقل از بان كی مون دبیر كل سازمان ملل نوشت: این اجلاس كاملاً منحصر به فرد بود چرا كه در ضیافت شام آن پرز بعنوان رئیس جمهور اسرائیل در كنار پادشاهان و سران عرب نشست و آنان در كنار هم و با یكدیگر غذا خوردند. آحارانوت به نقش این كنفرانس در وضع آینده اسرائیل اشاره كرد و نوشت: «این كنفرانس مبدأ جدیدی را در تاریخ رژیم اسرائیل ثبت خواهد كرد.»

نتیجه اجلاس نیویورك در فلسطین كاملاً قابل پیش بینی است، اسرائیلی ها در سایه اعلام حمایتی كه از سران بعضی از دول عرب منطقه دریافت كرده اند، برفشار خود علیه فلسطینی ها خواهند افزود

6- در اجلاس نیویورك یك نكته كلیدی كه بیش از همه به چشم می آید بسترسازی برای سلطه غیرنظامی رژیم صهیونیستی بر خاورمیانه است. اسرائیلی ها سالهاست كه توسعه طلبی از طریق نظامی و اسلحه را غیر ممكن ارزیابی می كنند و اولمرت با صراحت اعلام كرد كه استراتژی تشكیل حكومت از نیل تا فرات باید فراموش شود چرا كه عملی نیست و شیمون پرز نیز در توضیح نظریه «خاورمیانه جدید» اعلام كرد ما باید به برتری اقتصادی به جای سلطه نظامی بر خاورمیانه بیاندیشیم و برای رسیدن به مقصود به شعار صلح در برابر زمین وفادار بمانیم. سخن از موضع دین برای همكاری منطقه ای با دولت اسرائیل زمینه ساز همكاری های آنان و قراردادهای مشترك صهیونیست ها و سران عربی در منطقه خواهد بود. بر همین اساس باید گفت آنچه در روزهای پایانی هفته پیش در نیویورك گذشت مقدمه اعلام رسمی روابط عربستان، كویت و اردن با دولت اسرائیل و انعقاد قراردادهای سنگین اقتصادی خواهد بود.

اعتراض فلسطینی ها

سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب اقدامات غیرانسانی صهیونیست ها نسبت به اهالی غزه از جمله حملات وحشیانه و قطع برق این منطقه را محكوم كردند.

به گزارش خبرگزاری ها، آژانس حمایت از آوارگان فلسطینی سازمان ملل اعلام كرد كه به دلیل بسته بودن گذرگاهها، ورود كمك های فوق العاده به سرزمین های فلسطینی و ارسال آذوقه به بیش از نیمی از ساكنان نوار غزه به تاخیر افتاده است.این آژانس هشدار داد كه اگر اسرائیل گذرگاهها را باز نكند فاجعه انسانی اتفاق خواهد افتاد.

یكی از مسئولان این آژانس اظهار داشت، اوضاع غزه مصیبت بار است زیرا تمام آذوقه های ما فاسد شده است و اگر گذرگاهها باز نشود نمی توانیم آنها را به غزه برسانیم.

رژیم صهیونیستی از ورود 30كامیون حاوی كمك ها به نوار غزه جلوگیری كرده است و از پنجم نوامبر (15آبان) تمامی گذرگاهها را بسته است.

از سوی دیگر، به دلیل ممانعت از ارسال سوخت مازوت به نیروگاه برق نوار غزه از ساعت 6.30دقیقه عصر روز پنج شنبه، آژیرهای هشداردهنده این نیروگاه به نشانه اتمام سوخت مورد نیاز به صدا درآمدند و برق منطقه غزه قطع شد.

جمال الخضری رئیس كمیته مردمی مقابله با محاصره نوار غزه در این باره گفت؛ از كار افتادن نیروگاه یعنی تعطیلی مراكز درمانی و بیمارستانها و نهادهای خدمات رسانی كه تهدید جدی برای جان هزاران شهروند فلسطینی است.

در همین رابطه كودكان فلسطینی پنجشنبه شب در حالی كه شمع های روشن در دست گرفته و عده ای دیگر پلاكارد حمل می كردند علیه اشغالگران اسرائیلی دست به تظاهرات زدند.

این در حالی است كه تجاوزات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه نیز همچنان ادامه دارد و بر اثر حمله هوایی روز پنجشنبه دو رزمنده نیروهای گردان قدس مجروح شدند.

انتقاد شخصیت ها و علما از كنفرانس ادیان

علامه محمدحسین فضل الله مرجع تقلید شیعیان لبنان درخطبه های نماز جمعه بیروت تاكید كرد:اعراب برای ملت فلسطین خود را به زحمت نمی اندازند.

وی گفت: رهبران عرب كه در واقع غیر متدین هستند با صهیونیست ها، دور یك میز نشستند تا به بررسی گفت وگوی ادیان بپردازند كه هیچ تخصصی در آن ندارند، درحالی كه دشمن بزرگترین تهدیدات را علیه بیت المقدس مطرح و منازل فلسطینی ها را منهدم می كند.در همین حال حسین الحاج حسن نماینده مجلس لبنان و عضو فراكسیون پارلمانی حزب الله از حضور سران كشورهای عربی در كنفرانس كه در آن رئیس رژیم صهیونیستی نیز حضور داشت، انتقاد كرد.

به گفته این نماینده لبنانی، برگزاری كنفرانس ادیان در واقع نوعی عادی سازی روابط برخی كشورهای عربی با اسرائیل بود.

سلیم الحص نخست وزیر سابق لبنان و از چهره های شاخص ملی و سیاسی نیز با انتقاد از برگزاری كنفرانس ادیان اظهار داشت: نشست نیویورك، تحریم اسرائیل از سوی اعراب را نقض كرد و رژیم صهیونیستی از این همایش به سود خود بهره برد.به گزارش خبرگزاری فارس، خضر حبیب از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین، برگزاری كنفرانس ادیان در نیویورك را ضربه زدن به مسئله فلسطین عنوان كرد وگفت: هدف اصلی اجلاس ادیان، عادی سازی روابط بیشترین تعداد كشورهای عربی و اسلامی با رژیم جنایتكار صهیونیستی است.

همچنین سمیر زقوت مدیر مركز پیوند تمدنی و فكری فلسطین، اسعد ابوشرخ استاد زبان انگلیسی دانشگاه الازهر، وثام وهاب رئیس جریان التوحید لبنان و شماری از علما و سیاستمداران فلسطینی ضمن انتقاد شدید از برگزاری كنفرانس ادیان، آن را به یك تئاتر عربستانی تشبیه كردند.

منبع : کیهان