تبیان، دستیار زندگی
وبلاگ‌های شخصی و تخصصی اگر بتوانند به صورت گروهی و تیمی فعالیت كنند، موفق‌تر عمل می‌كنند، چراكه نویسندگان می‌توانند تقسیم وظایف كنند و این در آینده یكی از الزامات وبلاگ‌هاست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وبلاگ‌های تاریخ گذشته!

www

به اعتقاد یك مدرس دانشگاه، تعداد زیاد كانون‌ها و وبلاگ‌های علمی نشان‌دهنده عمق مطلب آن‌ها نیست.

دكتر علی گرانمایه‌پور، اظهار كرد: ما تعداد زیادی وبلاگ داریم، اما زمانی كه وارد محتوای علمی آن‌ها می‌شویم، یا تاریخ گذشته یا به‌روز نشده هستند.

وی با طرح سوالی مبنی بر اینكه آیا كاربران و صاحبان وبلاگ‌ها در زمینه محتوا حرفه‌ای هستند یا خیر، تصریح كرد: یكی از مشكلاتی كه در وبلاگ‌های رشته ارتباطات وجود دارد، این است كه بیشتر دانشجویان، كارشناسان و استادان، وبلاگی در این حوزه ایجاد كرده‌اند، اما بسیاری از آنها به‌روز نمی‌شوند.

گرانمایه‌پور با اشاره به مشكل به‌روز نشدن عمده وبلاگ‌ها و در عین حال كم‌عمق بودن آن‌ها، گفت: از یك سو كاربران نمی‌توانند بیش از وضعیت فعلی وارد مباحث تخصصی شوند. از سویی دیگر یكی از نقاط قوت وبلاگ‌نویسی این است كه برای پربارتر شدن این وبلاگ‌ها، نویسندگان آن‌ها باید دائما با مرور و جستجوی مطالب سایر وبلاگ‌ها و سایت‌ها، وبلاگشان را به‌روز كنند.

وی افزود: تحقق این هدف نیازمند وقت و زمان است چراكه یكی از مهم‌ترین دلایل محتوای كم‌عمق و سطحی وبلاگ‌ها زمان نداشتن كاربران است.

گرانمایه‌پور همچنین تصریح كرد: ما هنوز امكانات آن‌لاین برای دسترسی به اینترنت را نداریم و هر كاربری صرفا مجبور است در منزل یا محل كار، وبلاگ خود را به‌روز كند.

به گفته‌ی وی وبلاگ‌نویسی مثل دفترچه یادداشت‌نویسی گاهی ‌اوقات روزمرگی افراد را می‌گیرد و در بلندمدت این تعداد زیاد وبلاگ دچار ریزش می‌شوند و عملا كاربرانی می‌توانند وبلاگ‌نویسی را ادامه دهند كه دارای فلسفه فكری قوی باشند. تاكنون براساس آنچه ثابت شده، وبلاگ‌هایی توانسته‌اند به سایت تبدیل شوند كه یك تیم قوی شامل افراد متبحر و ماهر آنها را حمایت كرده باشند.

این مدرس دانشگاه تاكید كرد: وبلاگ‌های شخصی و تخصصی اگر بتوانند به صورت گروهی و تیمی فعالیت كنند، موفق‌تر عمل می‌كنند، چراكه نویسندگان می‌توانند تقسیم وظایف كنند و این در آینده یكی از الزامات وبلاگ‌هاست.

گرانمایه‌پور با اشاره به وجود مشكلات محتوایی در وبلاگ‌ها تصریح كرد: به‌روز شدن و وقت گذاشتن كاربران و صاحبان وبلاگ‌ها، بحث فنی و دسترسی آن‌لاین به اینترنت، مهندسی سرچ و جستجوی مطالب و اشراف كاربران به زبان دوم و سوم از جمله معیارهای سنجش این مساله هستند.

وی توضیح داد: اكنون بیشتر كشورها، برای جذاب‌تر كردن وبلاگ‌ها برای مخاطب به سراغ تغییر فرمت، صفحه‌بندی، فونت‌ها و قلم‌ها و برای این منظور به سمت ویرایش‌های مختلف و تغییر دادن فضای وبلاگ رفته‌اند.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان كرد: وبلاگ‌نویسی هنوز عمومی نشده است، چراكه عموم مردم هنوز نمی‌توانند به سراغ اینترنت بروند.

گرانمایه‌پور با بیان اینكه دسترسی سریع به اینترنت یكی از مهم‌ترین عوامل به‌روز شدن وبلاگ‌هاست، تاكید كرد: شرایط و زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و همچنین شرایط فنی دسترسی به اینترنت سبب كاهش یا افزایش انگیزه‌های وبلاگ‌نویسی می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر وبلاگ‌ها با موضوعات اجتماعی - سیاسی دچار افت انگیزه شدند، اما وبلاگ‌های تخصصی‌ همچنان به كار خود ادامه می‌دهند.

منبع: ایسنا

مطالب مرتبط:

ادیسون و درس‌های وبلاگ‌ نویسی

جا نداری؟بیا این‌جا بنویس

چگونه وبلاگ داری کنیم؟

چگونه برای وب بنویسیم