تبیان، دستیار زندگی

سومرین، وب سرویس جدید آمازون

AWS وب سرویس کمپانی آمازون با وب سرویس سومرین خدماتی در زمینه‌ی تکنولوژی سه بعدی (3d) واقعیت افزورده (AR) و واقعیت مجازی VR به کاربران و طراحان ارائه می‌دهد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : حمید عبادی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
سومرین، وب سرویس جدید آمازون
کمپانی آمازون یکی از پیشتازان در عرصه‌ی فناوری‌های نوین می‌باشد و اگر بگوییم نام آمازون هر روز در میان اخبار تکنولوژی دیده می‌شود شاید پر بی‌راه نگفته باشیم. AWS یا وب سرویس آمازون یکی از بخش‌های مهم کمپانی آمازون است که چند روز قبل آمازون سومرین یا وب سرویس جدید آمازون را معرفی کرد. آمازون سومرین یک پلتفرم مبتنی بر وب است که به طراحان کمک می‌کند تا بتوانند اپلیکیشن‌های با گرافیک سه بعدی، واقعیت مجازی و همینطور واقعیت افزوده را بدون نیاز به ابزار و یا آموزش‌های خاص طراحی کنند و توسعه دهند.

 آن‌طور که آمازون بیان می‌کند برای استفاده از این سرویس نیاز به نرم‌افزار خاصی نیست و هیچ هزینه‌ای هم ندارد و کاملا رایگان است.


وب سرویس آمازون یا همان AWS می‌گوید: این پلتفرم طراحان و توسعه دهندگان را قادر می‌سازد تا فناوری‌های واقعیت افزوده (AR)، واقعیت مجازی (VR) و محیط‌های سه بعدی (3D) طبیعی‌تر و واقعی‌تری بسازند و همچنین درون این فضاها را با کاراکترهای متحرک و انیمیشنی و اشیای 3 بعدی مجهز کنند. البته طراحان علاوه بر این موارد می‌توانند اسکریپت‌های مورد نظر خود را هم بسازند تا بتوانند مشخص کنند که اپلیکیشن ساخته شده توسط آن‌ها چگونه با کاربران در تعامل باشد و ارتباط بین اپلیکیشن و کاربران و محدوده‌ی آن‌را نیز تعریف کنند.
نکته‌ی جالب توجه دیگر در مورد سومرین این است که که این وب سرویس با head-mounted displayها (نوعی نمایشگر که بر روی سر و جلوی چشمان کاربر تعبیه می‌شود مثل هدست‌های واقعیت مجازی که روی سر کاربر تعبیه می‌شوند.) هم سازگار است. البته سازگاری سومرین محدود به نمایشگرهای متصل به سر نمی‌باشد و با انواع مرورگرهای وب (web browsers)، گوشی‌های موبایل و گجت‌ها و دستگاه‌های دیجیتالی سازگار است.
به گفته‌ی AWS این وب سرویس می‌تواند بر روی هر مرورگری که از واقعیت مجازی مبتنی بر وب و یا گرافیک WebGL پشتیبانی می‌کند اجرا شود.
مارکو آرژنتی؛ یکی از مسئولان مدیریتی بخش تکنولوژی AWS (وب سرویس آمازون) در این‌باره می‌گوید: کاربران و افراد، در حال حاضر می‌توانند گستره‌ی عظیم کاربردها و پتانسیل‌های تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) را ببینند و درک کنند. اما مانع بزرگی در استفاده و به‌کارگیری این تکنولوژی‌ها پیش روی آن‌هاست که یکی از آن‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری و صرف هزینه‌های زیاد برای یادگیری، آموزش و افزایش توانایی در این زمینه و دیگری نیاز به سرمایه‌گذاری برای تهیه‌ی ابزارهای مورد نیاز در این زمینه و صنعت است تا بتوانند وارد این صنعت شوند و اپلیکیشن‌های خوبی را طراحی و روانه‌ی بازار کنند.
به عقیده‌ی مسئولان آمازون حالا و با استفاده از وب سرویس سومرین، بسیاری از این موانع از پیش رو برداشته می‌شود و کاربران می‌توانند از مزایای این وب سرویس استفاده کنند.
سومرین، وب سرویس جدید آمازون

چگونه می‌توان از این امکانات بهره‌مند شد؟

برای استفاده از این ویژگی‌ها نیاز به ابزار خاصی نیست و تنها کاری که لازم به انجام است این است که از طریق سومرین وارد کنسول مدیریت وب سرویس آمازون شد. آن‌طور که آمازون بیان می‌کند برای استفاده از این سرویس نیاز به نرم‌افزار خاصی نیست و هیچ هزینه‌ای هم ندارد و کاملا رایگان است.
تنها هزینه‌ای که کاربران باید پرداخت کنند هزینه‌ی حافظه (محل ذخیره و نگهداری) است، اشیا و طراحی‌های 3 بعدی و همچنین هزینه‌ی میزان ترافیک ایجاد شده برای دسترسی به صحنه‌های مجازی ایجاد شده روی این پلتفرم است.
در واقع برای ثبت نام و شروع استفاده هزینه‌ای نیاز نیست اما هزینه‌های موارد مصرفی به عهده‌ی کاربران است.
سومرین، وب سرویس جدید آمازون
همان‌گونه که گفته شد این سرویس به‌گونه‌ای طراحی شده تا به‌راحتی بتوان از آن استفاده کرد. طراحان می‌توانند با عمل درگ و دراپ اشیای سه‌بعدی را به فضاها و محیط‌ها اضافه کنند. البته لازم به ذکر است یک کتابخانه از اشیای سه‌بعدی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت که اشیای آماده را در خود دارد. همچنین می‌توان اشیای 3 بعدی مورد نظر خود را ساخت.
در این سرویس کاربران می‌توانند از اشیای سه‌بعدی هم کمک بگیرند به این شکل که اشیای سه‌بعدی می‌تونند اسکریپت‌ها را به کاربر توضیح دهند و یا به سوالات کاربران پاسخ دهند.
سومرین علاوه بر امکانات گفته شده توانایی تشخیص گفتار، درک زبان طبیعی اشخاص و تبدیل متن به گفتار را دارد.
کمپانی آمازون امیدوار است با استفاده از این وب سرویس بتواند امکانات ویژه‌ای در اختیار کاربران و طراحان در زمینه‌ی 3d بگذارد و بتواند در توسعه‌ی این تکنولوژی سهم بزرگی داشته باشد.